Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκλογές με προσδοκία στην κωλοτούμπα


Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει το δικό της χρώμα, το δικό της διακύβευμα και ανεξαρτήτως του εάν αυτό ήταν λεφτά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, μέσα ή έξω από το ευρώ, το ΝΑΤΟ ή την ΕΟΚ, πάντα υπήρχε μια σταθερά, προεκλογική, μόνο προεκλογική όμως!!!
Επρόκειτο για την σταθερά της προεκλογικής προσδοκίας, των ψηφοφόρων του εκάστοτε πρώτου κόμματος για αντιστοιχία των προεκλογικών διακηρύξεων με τις μετεκλογικές του πράξεις.

Στις τωρινές εκλογές φαίνεται να αλλάζει αυτό και την θέση της προεκλογικής προσδοκίας των ψηφοφόρων του πρώτου κόμματος έχει πάρει το διακύβευμα της μετεκλογικής τους λύτρωσης στην προσδοκία της κωλοτούμπας.

Πολύ ιδιαίτερες αυτές οι εκλογές!

Θα είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ταύτιση απόψεων του συνόλου σχεδόν των ψηφοφόρων ως προς την μη τήρηση αυτή την φορά των προεκλογικών εξαγγελιών.

Είμαστε τρελοί εμείς οι Έλληνες. Δεν καταφέραμε ποτέ να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα και τώρα μας ενώνει η προσδοκία του ψέματος.

Ο Τσίπρας έχει επιτύχει την μετεκλογική συναίνεση στο ψέμα, είναι όμως άξιος να το χειριστεί ορθολογικά ρεαλιστικά;

Φαίνεται να μην έχει σχέδιο.

Γιατί ασφαλώς δεν μπορεί να προσδοκά ότι οι Podemos θα συναινέσουν σε κούρεμα των 26 δισ. που χρωστάει η Ελλάδα στην Ισπανία και δεν παραβλέπω την αναγκαιότητα για διευκόλυνση της αποπληρωμής των χρεών, άλλο όμως η διευκόλυνση πάντα σε συμφωνία με τους δανειστές, κοινώς νέα μνημόνια και άλλο το κούρεμα ή οι μονομερείς πράξεις που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός και αν έχουν στο μυαλό τους και το παράλληλο κούρεμα των καταθέσεων και δεν το λένε… Γιατί αλλιώς πως θα αποδεχτούν οι Podemos την επιβάρυνση των Ισπανών, χωρίς να ζημιωθούν οι Έλληνες;

Βρισκόμαστε μπροστά στον ΓΑΠ τον Β’.

Το διακύβευμα για την Ελλάδα είναι: έχει ή δεν έχει ο Τσίπρας την τόλμη να πει μετεκλογικά στους δικούς του ψηφοφόρους, αυτό που οι ίδιοι ξέρουν από τώρα και που είναι το ίδιο με αυτό που δεν μπόρεσε να πει ο ΓΑΠ στους δικούς του ψηφοφόρους αμέσως μετά τις εκλογές του 2009;

Η περίπτωση του ΓΑΠ δείχνει ότι είναι χρησιμότερος μερικές φορές ο κωλοτούμπας από τον ξεροκέφαλο και όταν η κωλοτούμπα γίνεται με την συναίνεση των θεατών, μπορεί αυτή να συνοδεύεται από γέλιο, είναι όμως χρήσιμη.

Ο ελληνικός λαός έχει αποδεχτεί με σωφροσύνη και θα επιβραβεύσει με την ψήφο του όλες τις μέχρι τώρα κωλοτούμπες του Τσίπρα.
Δεν αρκεί όμως αυτό για να αποφευχθούν οι μετεκλογικές εθνικές περιπέτειες. Πρέπει και ο Τσίπρας να είναι προετοιμασμένος για την έντεχνη δική του μετεκλογική κωλοτούμπα, γιατί ούτε λεφτά έχουν υπάρξει ποτέ χωρίς όρους, αλλά και ούτε μπορούμε να γίνουμε η Κούβα της Μεσογείου σε μια στιγμή που αλλάζει και η ίδια η Κούβα της Καραϊβικής.

Στριλιγκάς Γιάννης
Επικοινωνία με τον συντάκτη
Ystriligas@hotmail.com



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Συμφωνώ ότι είναι ιδιαίτερες αυτές οι εκλογές. Για πρώτη φορά - όχι απλά στη μεταπολίτευση, αλλά στην ιστορία της σύγχρονης (!) Ελλάδας - κινδυνεύουν να χάσουν την κουτάλα αυτοί που μια ζωή την κρατούσαν. 400 χρόνια έκαναν να καταλάβουν ότι ήταν σκλάβοι στους Τούρκους, λες να κάνουν λιγότερα να νιώσουν ότι είναι σκλάβοι των Ελλήνων τσιφλικάδων; Θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν βλέπω να θέλουν να μου εγγυηθούν τον μισθό,,, τρέμω για την θέση εργασίας μου.
    Πως λέμε, ποιος θα με προστατέψει από τους προστάτες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]