Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιος φοβάται τους νέους;

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Με την επίκληση «πρακτικών» λόγων διοικητικής αδυναμίας του αρμόδιου κρατικού μηχανισμού, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στερήσει από περίπου 100.000 νέους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί το 1997 και θα έπρεπε να ψηφίσουν στις εκλογές του 2015, αυτό το ύπατο δημοκρατικό καθήκον και δικαίωμά τους.

Το να αποκλείονται 100.000 νέοι ψηφοφόροι που το Σύνταγμα θέλει να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα και δεν ταιριάζει σε τίποτα ευρωπαικό, το οποίο θέλει η κυβέρνηση να ευαγγελίζεται.

Όσο για τα επιχειρήματα, είναι αδύναμα – έως φαιδρά: τι σημαίνει «δεν πρόλαβαν»; Και πόσο σοβαρό είναι να κρύβονται πίσω από τις σχετικές διατάξεις του νόμου για τους εκλογικούς καταλόγους και με αυτό τον τρόπο να καταστρατηγούν ουσιαστικά το Σύνταγμα, το οποίο έτσι κι αλλιώς όλα αυτά τα χρόνια με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και πολλά άλλα έχει γίνει βέβαια κουρελόχαρτο;

Άλλωστε, αν υποτεθεί ότι το πρόβλημα είναι πράγματι ο χρόνος, η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού έδωσε προχθές τη λύση στο πρόβλημα προτείνοντας απλούς τρόπους να ξεπεραστεί και οι νέοι ψηφοφόροι να μπορέσουν να ψηφίσουν κανονικά στις 25 Ιανουαρίου.

Πέραν όλων αυτών, πρέπει η κυβέρνηση να έχει στο μυαλό της και το υπαρκτό ενδεχόμενο ακυρότητας της εκλογικής διαδικασίας από τις ενστάσεις που σίγουρα θα κατατεθούν λόγω αυτού του αποκλεισμού από τους ίδιους τους νέους που θίγονται από την πρωτοφανή αυτή τακτική.

Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά. Τρόποι υπάρχουν και έχουν ήδη καταγραφεί δημοσίως.

Αν δεν αφήσουν τελικά αυτούς τους 100.000 νέους να ψηφίσουν, δεν θα είναι επειδή δεν μπόρεσαν, αλλά επειδή δεν ήθελαν.

Θα είναι, ουσιαστικά, μια μορφή εκτεταμένης προδιαγεγραμμένης νοθείας του αποτελέσματος της βούλησης του εκλογικού σώματος.

Και αυτό, δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει κανείς.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν ήθελαν να αφήσουν να ψηφίσουν 100.000 άνθρωποι ελεύθεροι, που δεν τρομοκρατούνται. Σε λίγα χρόνια που δε θα είναι 18άρηδες, που θα ψάχνουν δουλειά ή μεταγραφή θα είναι "ώριμοι" να ψοφήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουαι υμιν φαρισαιοι υποκριται......ποιους νεους; τα δεκαοκταχρονα που ξημεροβραδιαζονται στα μπαρ και γυριζουν το πρωι για να κοιμηθουν, να ξυπνησουν το απογευμα και να ξαναξενυχτησουν το αλλο βραδυ;αναλογα με το χαρτζηλικι και το ξενυχτι απο καφε μεχρι ρεφενε πιτσες σε καποιο σπιτι, ολα χαζοξενυχτανε και αν ακουσετε τι συζητανε θα πατε για φουντο......οσο δε ανεβαινει και το βαλαντιο τοσο μεγαλωνει και η ανευθυνοτητα τους και θελουμε ν ακουμπησουμε τη πατριδα στα χερια τους; Μα τη παρακμη και την ηθικη παραλυσια πληρωνει ο νεοελληνας και τα παιδια την πληρωνουν εις διπλουν.......Ξυπνηστε και συνελθετε αλλιως ολοι μαζι στο βυθο οταν το πλοιο βουλιαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]