Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Γερμανοί καλούν την Τουρκία να κλείσει τα σύνορά της στους τζιχαντιστές

Επιμέλεια Λ. Λιγουριώτης

Προειδοποίηση απηύθυνε η Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών προς την Τουρκία για την άμεση ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στα σύνορά της με τη Συρία για να μην περνούν Τζιχαντιστές και ενισχύουν την ακραία οργάνωση ''Ισλαμικό Κράτος'' (ISIL/ISIS).

Ενώ ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Νταβούτογλου πραγματοποιούσε επαφές στη Γερμανία στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης στο Παρίσι, ο Επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας, κ. Hans- Georg Maassen, κατά την ομιλία του σε τηλεοπτική εκπομπή (στο ARD TV) κάλεσε την Τουρκία να λάβει αυστηρότερα μέτρα εναντίον των ριζοσπαστικών ομάδων που μεταβαίνουν στη Συρία.
Αναλυτικότερα, ο Murat Yetkin είπε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα κλειδί για την αντιμετώπιση της ISIS, καθώς και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, εξαιτίας του ποσοστού άνω του 90% των ριζοσπαστικών που ταξιδεύουν στη Συρία μέσω Τουρκίας.

Η διέλευση της της συντρόφου του τρομοκράτη

Όσον αφορά τη διέλευση από την Τουρκία της συντρόφου του τρομοκράτη,Coulibali, Hayat Boumedienne, η εφημερίδα Haberturk γράφει -για να δικαιολογήσει και εξηγησει γιατί δεν πιάστηκε- ότι, εφόσον δεν περιλαμβανόταν το όνομά της στη λίστα των υπόπτων από τις Γαλλικές αρχές, οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν ανέλαβαν δράση εναντίον της κατά την άφιξή της στην Τουρκία.
Σημειώνεται ωστόσο από την εφημερίδα ότι το Κέντρο Ανάλυσης κινδύνου της χώρας παρακολουθούσε τις κινήσεις της.
Για το εν λόγω ζήτημα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι δεν έλαβαν καμία πληροφορία εναντίον της Boumedienne, την εντόπισαν με δικά τους μέσα και προειδοποίησαν τη Γαλλία.

Η Hurriyet γράφει αναλυτικότερα ότι την 9η Ιανουαρίου η Άγκυρα πραγματοποίησε έρευνες σε σχέση με τους τρομοκράτες και διαπίστωσε ότι η σύντροφος ενός εξ αυτών μπήκε στην Τουρκία στις 2 Ιανουαρίου. Τότε ενημερώθηκαν οι Γαλλικές Αρχές, οι οποίες, 8 ώρες μετά, έδωσαν στους Τούρκους αξιωματούχους το κινητό τηλέφωνο της καταζητούμενης.

Δικαιολογούνται ότι μπαίνουν ως τουρίστες...

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι με τους μαχητές της ISIS, καθώς, όπως αναφέρουν, «οι μαχητές έρχονται στην Τουρκία ως τουρίστες με διαβατήρια της Ε.Ε. και δεν μπορούν να κάνουν κάτι», ενώ και η συνεργασία με τις Γαλλικές Αρχές είναι ιδιαίτερα ανεπαρκής.
Από τα 15.000 ονόματα των μαχητών της ISIS μόλις τα 7.800 έχουν δοθεί στις Τουρκικές αρχές.
Δεν μας λέει όμως τι έχει κάνει έστω και με αυτούς...

Από την άλλη εφημερίδα Yeni Safak, γράφει ότι η επίθεση στο Παρίσι σχεδιάστηκε ως μέρος της στρατηγικής της ISIS να μεταφέρει τον πόλεμο στην Ευρώπη και δίνει λεπτομέρειες για το σχεδιασμό της αιματηρής επίθεσης, χωρίς όμως επαρκή στοιχεία...

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο σχεδιασμός της επίθεσης φέρεται να έλαβε χώρα στο Αρχηγείο της ISIS στη Μοσούλη, ενώ λέγεται ότι οι αδελφοί Kouachi, που βρίσκονται πίσω από την επίθεση στο Παρίσι, σχεδίαζαν να κάνουν αεροπειρατεία σε αεροπλάνο, οδηγώντας το στην Μοσούλη.

Οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα για Νταβούτογλου

Να σημειωθεί εδώ ότι η συμμετοχή του Τούρκου Πρωθυπουργού στην πορεία στο Παρίσι καταδίκασαν οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα και δεν είναι οι μονοι που μιλούν για υποκρισία...

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]