Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι ψιθυρίζουν οι «ξένοι» για την Ελλάδα;

Του Νίκου Μελέτη 

Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο δηλώσεων και παρεμβάσεων Ευρωπαίων ηγετών και κοινοτικών αξιωματούχων που όλο και θα πυκνώνουν πλησιάζοντας την 25η Ιανουαρίου. 

Δυστυχώς, η ευκολία με την οποία αναπαράγονται οι ειδήσεις που φθάνουν από τους «ξένους», πολύ συχνά εμποδίζει την ακριβή ανάγνωση των δηλώσεων, των προειδοποιήσεων, του πλαισίου που θέτουν. 

Γιατί οι «ξένοι» και κυρίως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι έχουν φροντίσει να αρχίσουν από τώρα τη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα. Πριν ακόμη πάμε στις κάλπες. Και χαλαρά δηλώνουν το αυτονόητο: οι Ελληνες να αφεθούν να ψηφίσουν με την ησυχία τους, η Ε.Ε. θα αποδεχθεί ως συνομιλητή την όποια κυβέρνηση εκλέξουν οι Ελληνες πολίτες. Δηλώσεις που γίνονται δεκτές με ενθουσιασμό στην Αθήνα και μάλιστα ερμηνεύονται λίγο-πολύ και ως «ανατροπή» της μέχρι τώρα στάσης της Ευρώπης. 

Λες και υπήρχε η πιθανότητα να δηλώσει ο Ντάισελμπλουμ, ο Ντράγκι ή ο Σόιμπλε ότι εάν οι Ελληνες αναδείξουν πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσουν την κυβέρνηση της χώρας. Η αγωνία όμως για το τι θα πουν οι «ξένοι» εμποδίζει την ολοκληρωμένη ακρόαση και ανάγνωση των δηλώσεων. 

Κι όμως ακόμη και ο τελευταίος «ξένος» που εκφράζει τον σεβασμό του στις θυσίες του ελληνικού λαού, στο δημοκρατικό δικαίωμα να αποφασίζει για την κυβέρνησή του, σπεύδει να συμπληρώσει στην ίδια πρόταση κάτι ακόμη. 

Την έναρξη του παιγνιδιού της διαπραγμάτευσης θα τη σφυρίξει η τρόικα. Οι κανόνες του παιγνιδιού είναι γνωστοί όπως και οι παίκτες, που το κάνουν όσο πιο λιανά μπορούν: οι προτάσεις για την επιμήκυνση του χρέους της μείωσης των επιτοκίων είναι στο τραπέζι. Η διάθεση για συζήτηση και διαπραγμάτευση είναι δεδομένη μεταξύ εταίρων, μεταξύ δανειστών και δανειζόμενων. Με μια λεπτομέρεια: πρέπει να δώσει το πράσινο φως και η τρόικα. Ακόμη κι αν δεν την κεράσει καφέ ο κ. Ησυχος.

Οσο κι αν υποκρινόμαστε ότι ακούσαμε μόνο το πρώτο σκέλος των δηλώσεων, δυστυχώς υπάρχει και το υπόλοιπο μισό. Που το κραυγάζουν στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες. Αλλά εμείς θέλουμε να το ακούμε σαν ψίθυρο… 

Πηγή "Έθνος"
Επικοινωνία με τον συντάκτη
E-mail: nmeletis@pegasus.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Άντε ειναι η ώρα σιγα σιγα να τα μαζεύουμε και να ελευθερωθουμε απο τους δυτικούς βαρβάρους .
    Ολα τα κακα που μας βρήκαν διαχρονικα στην ιστορία μας , οι δυτικοι τα προκάλεσαν .
    Μας μισουν μας ζηλεύουν μας φθονούν και το μονο μέλημα τους ειναι η εξαφάνιση μας .
    Ολα τα αλλα ειναι για προβατοποιημενους και λαμόγια .
    Δεν τους έχουμε ανάγκη ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ , τουναντίον , αυτοι δίχως εμας θα βυθιστούν σε μεσαίωνα και πάλι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θα ελεγε ενα αρθρο του Εθνους; Τιποτα περισσοτερο απο αυτες τις μπουρδες που τους υπαγορευουν τα αφεντικα τους, αλλοδαπα κι εγχωρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα στο όνομα της φυλλάδας. Ποιό έθνος άραγε εκφράζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]