Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κι άλλο "θερμό" επεισόδιο στο Αιγαίο! Πού το πάνε οι Τούρκοι;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Όπως φαίνεται συνεχίζεται το σήριαλ των «θερμών» επεισοδίων στο ανατολικό Αιγαίο με τους Τούρκους να ανακοινώνουν το ένα μετά το άλλο επεισόδιο επιμένοντας να δημιουργούν συγκρουσιακή ατμόσφαιρα και μάλιστα παραμονές των ελληνικών εκλογών με άγνωστες συνέπειες.

Σύμφωνα με έκτακτο δημοσίευμα τη ιστοσελίδας της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, στα ανοιχτά του Μπόντρουμ και πάλι στην περιοχή των Ιμίων, είχαμε νέα «θερμή» αντιπαράθεση με επίκεντρο πάλι την αλιεία της περιοχής.
Αυτή την φορά όμως είχαμε και μια νέα εξέλιξη. Στο επεισόδιο αυτό ενεπλάκη τούρκικο υποβρύχιο «Ρ 342», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι να δώσουν μια καινούργια διάσταση στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση.

Όπως αναφέρεται στο τουρκικό δημοσίευμα, σε απόσταση 4,5 μιλίων από την τουρκική ακτή και στην περιοχή των Ιμίων, δύο ελληνικά αλιευτικά εισήρθαν σύμφωνα με τους Τούρκους στα τουρκικά «χωρικά» ύδατα.
Αμέσως σήμανε πάλι συναγερμός στην τουρκική ακτή και αυτή την φορά οι Έλληνες, όπως τονίζουν οι Τούρκοι, αντίκρισαν ξαφνικά από τα βάθη της θάλασσας να αναδύεται ένα τουρκικό υποβρύχιο και να κατευθύνεται κατεπάνω τους για να τους απομακρύνει από τα τουρκικά «χωρικά» ύδατα.

Αμέσως μετά την εμφάνιση του τουρκικού υποβρυχίου, σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, τα δυο ελληνικά αλιευτικά και ενώ το υποβρύχιο τους πλησίασε με επικίνδυνο τρόπο, τράπηκαν σε φυγή με κατεύθυνση την νήσο Κάλυμνο.
Δεν αναφέρθηκε κάποια εμφάνιση πλοίων της ελληνικής ακτοφυλακής για να προστατεύσουν τα ελληνικά αλιευτικά. Το υποβρύχιο ακολούθησε για λίγο τα ελληνικά αλιευτικά και αφού έμεινε επί μιαμιση ώρα στην επίμαχη περιοχή διασφαλιζοντας την τουρική κυριαρχία, τελικά γύρισε πίσω στην βάση του στο Didim (Δίδυμα), της μικρασιατικής ακτής.

Δεν ξέρουμε που το πάνε οι Τούρκοι αλλά τα επικίνδυνα παιχνίδια με την φωτιά στο ανατολικό Αιγαίο συνεχίζονται και κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσουν. Και στο τέλος αλήθεια, σε ποιους ανήκει η ευρύτερη περιοχή των Ιμίων και αλήθεια προστατεύονται οι Ελληνες από την τουρκική προκλητικότητα;

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.
    ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΚΑΤΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ
    ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΡΑΙΚΥΛΟΣΝΟΜΠ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ 4.

    ΥΓ
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...
    ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΠΑΙΖΟΥΜΕ.
    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΔ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]