Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι άλλοι τρομοκράτες

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Μπορεί ο Χριστόδουλος Ξηρός να πήρε πλέον το δρόμο της φυλακής, με τα δελτία ειδήσεων να παρουσιάζουν το θέμα περίπου ως νέα Οδύσσεια, όμως, είναι άραγε αυτός ο μόνος τρομοκράτης με τον οποίο θα έπρεπε να ασχολούμαστε αυτό τον καιρό, ή  υπάρχουν κι άλλοι, ενδεχομένως δε περισσότερο επικίνδυνοι για τη χώρα;

Δυστυχώς, το δρόμο της πολιτικής τρομοκρατίας έχει επιλέξει ακόμα μια φορά η κυβέρνηση η οποία, ακολουθώντας φυσικά τις πρακτικές, αν όχι και τις εντολές του Βερολίνου, επιμένει να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.

Το 2015 δεν είναι το 2012. Ο διχαστικός και ο τρομολαγνικός λόγος δεν περνάνε πλέον. Το έχουμε πει τόσες φορές και εδώ και τόσο πολύ καιρό, που θα έπρεπε να το έχουν ήδη αντιληφθεί. Το βλέπουν άλλωστε καθαρά πια από την ώρα που ξεκίνησε επισήμως η προεκλογική περίοδος.

Η κυβέρνηση επιμένει να τρομοκρατεί με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, με την απώλεια καταθέσεων,  με την έλευση εξωγήινων και με πανούκλες και χολέρες.

Δεν είναι βέβαια παράδοξο ότι στρέφεται και πάλι εκεί: από την ώρα που δεν έχει τίποτε άλλο να πει, καθώς τα περί ανάπτυξης, success story, μείωσης της ανεργίας και όλα τα συναφή έχουν αποδειχθεί κουραφέξαλα, τι άλλο της μένει; Τίποτα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ασκεί πολιτική τρομοκρατία. Είναι εγκληματικό αυτό που έχει επιλέξει να κάνει, από μόνο του εγκληματικό.

Βέβαια, τους βγήκε το 2012, όπου πάλι επιστρατεύθηκε η ίδια μέθοδος κατατρομοκράτησης των πολιτών. Τώρα όμως, δεν βγαίνει πια, ενώ μέχρι και ορισμένοι τίμιοι άνθρωποι στις Βρυξέλλες το έχουν αντιληφθεί και το λένε ότι πρέπει να σταματήσουν αυτές οι αθλιότητες.

Στις δύο εβδομάδες που μένουν μέχρι τις εκλογές, η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει τροπάριο.

Όχι μόνον γιατί είναι άθλια η πολιτική τρομοκρατία και σε τίποτα δεν συνάδει με δήθεν ευρωπαιστές και μεταρρυθμιστές σύγχρονους πολιτικούς (της κακιάς ώρας), αλλά και επειδή κινδυνεύει πια να της γυρίσει τόσο ανάποδα, ώστε η ήττα της να είναι όχι απλώς μεγάλη, αλλά δραματική...

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]