Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ισλαμοφοβία χωρίζει στα δύο τη Γερμανία

Η Αγκ. Μέρκελ, μαζί με τον πρόεδρο του SPD, τον πρόεδρο της χώρας και εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας, συμμετείχαν στη χθεσινή διαδήλωση κατά της Ισλαμοφοβίας, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου

Γράφει ο Γιώργος Παυλόπουλος

Στο κενό έπεσαν οι πολιτικές εκκλήσεις για μη συμμετοχή των Γερμανών στην καθιερωμένη συγκέντρωση που πραγματοποιεί κάθε Δευτέρα το αντιϊσλαμικό και ακροδεξιό κίνημα Pegida.
Στο κενό έπεσε και η διαβεβαίωση της Αγκελα Μέρκελ ότι η κυβέρνησή της θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να καταπολεμήσει τις κοινωνικές και ρατσιστικές διακρίσεις και την καταπίεση των μειονοτήτων -με την καγκελάριο, μάλιστα, να συμμετέχει σε ειρηνική διαδήλωση που οργάνωσαν χθες στο Βερολίνο μουσουλμανικές οργανώσεις. 

Πορεία
Έτσι, προχθές το βράδυ στο κέντρο της Δρέσδης, στον απόηχο της σφαγής στο Παρίσι και της μεγαλειώδους Πορείας για τη Δημοκρατία, οι συγκεντρωμένοι ήταν περισσότεροι παρά ποτέ, φτάνοντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους 25.000 ανθρώπους.
«Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει τουλάχιστον να πούμε ότι το Ισλάμ είναι ξένο με τη Γερμανία», δήλωσε ο Μπερντ Λούκε, πρόεδρος του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), το οποίο φιλοδοξεί να καρπωθεί το κύμα ξενοφοβίας που υπάρχει στη χώρα και δεν διστάζει πλέον να εμφανιστεί δημοσίως και δυναμικά. Ο Λούκε απάντησε έτσι σε άλλη δήλωση της καγκελαρίου η οποία, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, είπε ότι «το Ισλάμ ανήκει στη Γερμανία» -ενώ η αλήθεια είναι ότι απόψεις παρόμοιες με τη δική του έχουν και ορισμένοι εταίροι της Μέρκελ, όπως κάποια κορυφαία στελέχη των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών.
Βεβαίως, αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Στην άλλη βρίσκονται οι 100.000 άνθρωποι οι οποίοι πήραν μέρος στις αντισυγκεντρώσεις που έγιναν στο Βερολίνο, το Ντίσελντορφ και άλλες γερμανικές πόλεις κατά του Pegida, της ισλαμοφοβίας και του «πολέμου των πολιτισμών», αλλά και το SPD, οι Πράσινοι και η Αριστερά που επικρίνουν το φαινόμενο Pegida και ζητούν να αναληφθεί δράση κατά της δράσης και των απόψεων που εκπροσωπεί. 

Δύο στρατόπεδα
Για να αποδειχθεί, με αυτό τον τρόπο, ότι η κοινωνία της μεγαλύτερης και ισχυρότερης χώρας της Γηραιάς Ηπείρου (όπου σήμερα κατοικούν περίπου 4 εκατ. μουσουλμάνοι) είναι σήμερα πρακτικά χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα γύρω από αυτό το μείζον ζήτημα, όπως έδειξε και πρόσφατη δημοσκόπηση στην οποία το 57% των ερωτηθέντων απάντησε ότι απειλείται από το Ισλάμ... 

Pegida και στην Ελβετία
Μιμητές στην Ελβετία φαίνεται πως βρίσκουν οι Γερμανοί αντιϊσλαμιστές, καθώς το αποκαλούμενο Pegida Ελβετίας καλεί διαδικτυακά σε συγκέντρωση στις 16 Φεβρουαρίου -χωρίς, ακόμη να έχει ανακοινώσει το πού θα πραγματοποιηθεί. Πάντως, εκπρόσωπος Τύπου φέρεται να είναι ο πρόεδρος του Κόμματος της Άμεσης Δημοκρατίας, ενός μικρού πολιτικού σχηματισμού που διατηρεί σχέσεις με την ελβετική Ακροδεξιά, αλλά και με το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν. Υπενθυμίζεται ότι στην Ελβετία, όπου φέτος διεξάγονται εκλογές, το ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα είναι το μεγαλύτερο στη Βουλή...

Πηγή "Ημερησία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]