Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

18 Δεκ 2014

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τις θέσεις του για ακύρωση των πολιτικών της λιτότητας, υπογράμμισε ότι περιμένει μια σκληρή στάση από τους ευρωπαίους ηγέτες, ενώ αναφέρθηκε στην διαπραγμάτευση για το χρέος.
Επισήμανε ότι είναι δεσμευμένος στην παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και πως η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε κούρεμα ή διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός κι αν μας αναγκάσουν, αλλά δεν πιστεύω ότι κάποιος θα μας αναγκάσει να κάνουμε κάτι τέτοιο, γιατί κανείς δεν θα έχει όφελος από μια τέτοια εξέλιξη, στην καρδιά της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει με τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και κατέληξε λέγοντας «η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα σύντομα θα επιλυθεί».

Το μόνο βέβαιο είναι πως στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν διλήμματα. Ούτε μπορεί η Δημοκρατία να λειτουργεί υπό τις πιέσεις (πολιτικών και άλλων προσώπων). Τέλος, στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το μόνο δίλημμα, η μόνη πίεση και το μόνο αδιέξοδο στην Δημοκρατία συναντάται όταν κάποιοι την επιβουλεύονται, την καταχρώνται και επιθυμούν να την καταλύσουν.
Έτσι, οι πολιτικοί αρχηγοί της Ελλάδας, σε μία ύστατη πράξη μεταμέλειας, οφείλουν να εμφανιστούν μπροστά στον Ελληνικό λαό και να καταθέσουν ενόρκως (με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την επόμενη ημέρα για τα κόμματα που εκπροσωπούν, αλλά κυρίως για τους ίδιους), όλες τις υπάρχουσες λύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν αυτή τη στιγμή και με τα αποτελέσματα (βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα) που οι ίδιοι είναι απολύτως βέβαιοι πως θα υπάρξουν για κάθε μία από αυτές τις λύσεις.

Είναι αδιανόητο να υποκρύπτονται οι λύσεις.
Είναι αδιανόητο να υποκρύπτονται ευθύνες.
Είναι αδιανόητο να συγκαλύπτεται η αλήθεια, προκειμένου να ικανοποιηθεί μία διεθνής συμμορία και τα φερέφωνά της εντός της Ελλάδας.
Η κρισιμότητα της δεδομένης χρονικής στιγμής και η αναγκαιότητα να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός (ο οποίος οφείλει και να αποφασίσει για τις εξελίξεις και το τι είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει σε οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο) πρέπει να λειτουργήσουν ως οι μοναδικοί καταλύτες για την επόμενη ημέρα. Όποια κι αν είναι αυτή.

Στην χώρα μας έχει υπάρξει ένα έγκλημα, εθνικού επιπέδου, το οποίο συνεχίζει να παραμένει ατιμώρητο.
Στην χώρα μας επιδιώκεται να συνεχιστεί το έγκλημα, προκειμένου να αποκομίσουν οφέλη όλοι εκείνοι που της κήρυξαν τον πόλεμο για να δημιουργήσουν το κατάλληλο ρήγμα ώστε να καταληστεύσουν το σύνολο (σχεδόν) των ευρωπαίων πολιτών.
Στην χώρα μας υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς ένα ακόμη έγκλημα, αυτό της εμφυλιοπολεμικής διάθεσης μεταξύ των πολιτών, το οποίο επιδιώκεται για να διασφαλιστεί η διατήρηση των ολετήρων και η επικυριαρχία  των ισχυρών, μέσα από το γνωστότατο δόγμα του "διαίρει και βασίλευε".
Στη χώρα μας συνλειτουργούν δυνάμεις (πολιτικές και οικονομικές) φαινομενικά αντίρροπες, αλλά επί της ουσίας απόλυτα ταυτισμένες, για να εξαναγκάσουν έναν ολόκληρο λαό στο να αποδεχθεί μία οικονομική κατοχή και στη συνέχεια μία «παραδειγματική τιμωρία» με σκοπό να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως παράδειγμα χώρας προς αποφυγή για οποιονδήποτε ευρωπαϊκό λαό επιθυμήσει να αντισταθεί.

Η κατάπτωση της ποιότητας (τόσο σε ήθος, όσο και σε ικανότητα) του πολιτικού προσωπικού της Ελλάδας είναι ένα γεγονός αποδεκτό από το σύνολο σχεδόν του Ελληνικού λαού. Για την απόδειξη αυτής της κατάπτωσης αρκεί μία ματιά μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, το ναό της Δημοκρατίας που κατέστη χώρο εγκλήματος και ομαδικού βιασμού και σοδομισμού των νόμων και των ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού.

Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν επιβαλλόμενες έξωθεν λύσεις.
Στην Δημοκρατία υπάρχει η υποχρέωση των εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου να ενημερώνουν ειλικρινώς (και να τιμωρούν παραδειγματικά όποιον επιχειρεί να διαδώσει ψεύδη) και το δικαίωμα της απόφασης από όλους τους πολίτες.
Στην Δημοκρατία οι κυβερνήσεις διαχειρίζονται την ευθύνη της απόφασης των πολιτών και φυσικά το πράττουν αυτό απαρέγκλιτα, χωρίς οιεσδήποτε πρωτοβουλίες.

Συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα του σήμερα;
Η απάντηση, δυστυχώς, είναι αρνητική.
Όχι, δεν συμβαίνουν…
Και δεν συμβαίνουν, επειδή το πολίτευμα έχει καταλυθεί, το Σύνταγμα έχει καταπατηθεί, οι νόμοι λειτουργούν προς όφελος εξωτερικών παραγόντων και των μαριονεττών που διαθέτουν εντός της χώρας (και του πολιτικού συστήματος).
Η σημερινή κατάπτωση της χώρας είναι γεγονός, επειδή όλοι εκείνοι που προθυμοποιήθηκαν -οικειοθελώς- να προστατεύουν το Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους, τους θεσμούς και γενικά να λειτουργούν αποκλειστικά υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ευλίγιστοι, ολίγιστοι ή και πρόθυμοι να μην υπερασπιστούν όσα όφειλαν.

Αυτή είναι η εικόνα των θλιβερών πολιτικών που μέσα από μία θεατρική παράσταση πολιτικού περιεχομένου, επιθυμούν να χειραγωγήσουν ή και να χειραγωγηθούν, με τελικό αποτέλεσμα να καταστήσουν τη χώρα «ανάπηρη» σε βάθος δεκαετιών, εξασφαλίζοντας προσωπικά (πολιτικά, κοινωνικά ή και οικονομικά) οφέλη μέσα από μία πρωτοφανή για την ελληνική ιστορία καταστροφή. Μάλιστα, επειδή γνωρίζουν πως ο λαός έχει αντιληφθεί την ποιότητα και τα υποκειμενικά τους κριτήρια (ή και οφέλη), προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν ακόμη και το ύστατο αγαθό της εκλογής, δηλαδή της ευθύνης απόφασης από τον ίδιο τον λαό.

Η έννοια της πολιτικής έχει απολεσθεί από τη στιγμή που το παρόν πολιτικό προσωπικό της χώρας ασχολείται με αριθμούς και διάφορα πλασματικά μεγέθη (κάποιο το ονομάζουν δημιουργική λογιστική) και έχει ξεχάσει πως η πραγματική ευθύνη βρίσκεται απέναντι σε ανθρώπους.

Οι πολίτες, από την πλευρά τους, οφείλουν να ενημερωθούν (πραγματικά και όχι κομματικά) για το τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα και ποιες είναι οι υπάρχουσες (και όχι «ενδεδειγμένες» από κάποιους) λύσεις και να προχωρήσει στην συνολική ισοπέδωση του επί δεκαετίες «σοβαρά ασθενούς» πολιτικού προσωπικού και στην αντικατάστασή του από ανθρώπους που αναδειχθούν μέσα από τον ίδιο τον λαό και θα επιθυμούν ειλικρινά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην χώρα.
Μόνο εάν τιμωρηθούν όσοι συνέπραξαν ή πρωταγωνίστησαν (με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους) στο έγκλημα που έγινε εις βάρος μίας ολόκληρης χώρας, της Ελλάδας, κι ενός ολόκληρου λαού, των Ελλήνων, μόνο εάν υπάρξει «Νέμεσις» θα μπορέσει η χώρα να προχωρήσει στην «κάθαρση» και στη συνέχεια στην πρόοδό της.

Οι πολίτες οφείλουν να παρατηρούν με ιδιαίτερη προσοχή τα λεγόμενα (και τις πράξεις) όλων των εμπλεκομένων πολιτικών (και οικονομικών) προσωπικοτήτων ή δυνάμεων, που αυτή τη στιγμή «αγωνίζονται για το καλό της Ελλάδας». Επίσης, οι πολίτες οφείλουν να μελετήσουν τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις και τις εκκολαπτόμενες ρήξεις των ισχυρών δυνάμεων (πολιτικών, οικονομικών, στρατιωτικών) του πλανήτη, προκειμένου να σχηματίσουν μία –το δυνατόν καλύτερη- εικόνα για τις πιθανές υπάρχουσες λύσεις που ενδεχομένως υπάρχουν αλλά έχουν καταστεί αόρατες εξαιτίας της λειτουργίας συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών υπερδυνάμεων, που εμφανίζονται ως φιλικές ενώ ταυτόχρονα επιτίθενται στην Ελλάδα με κάθε δυνατό μέσο (πλην στρατιωτικού) και τρόπο.

Οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να ενημερωθούν επαρκώς και να σκεφθούν τους λόγους για τους οποίους κάποιοι επιθυμούν να μετατρέψουν την Ελλάδα από χώρα σε χώρο… Χώρο, στον οποίο τα ζωντανά πειραματόζωα είμαστε εμείς, οι Έλληνες πολίτες, αλλά και χώρο πλουτισμού και απόκτησης ισχύος από την πλευρά των επικυρίαρχων…
Στην σημερινή σοβαρά τραυματισμένη Ελλάδα, υπάρχουν προβλήματα, αλλά υπάρχουν και λύσεις. Λύσεις δύσκολες, αλλά περισσότερες από τις προτεινόμενες... Λύσεις που δεν μπόρεσε να καλύψει η "οπτική γωνία" των πολιτικών ηγεσιών επειδή κρίθηκαν από άλλους ως "μη ενδεδειγμένες"...
Λύσεις που δεν ανακοινώθηκαν, καν, επειδή είναι καταστροφικές για όλους εκείνους που μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο (και δεν έχουν το σθένος να το ομολογήσουν απέναντι στην μικρή -αλλά και "άτακτη"-  Ελλάδα).

Το ερώτημα που επί της ουσίας τίθεται στις ημέρες που διανύουμε δεν είναι εάν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι, αφού όλα τα ζωντανά όντα αγαπούν την ελευθερία.
Το ερώτημα που σήμερα τίθεται δεν είναι για πόσο ακόμη θα επιτρέπουμε σε επιτηδευμένα ανίκανους, εκβιαζόμενους και υποχείρια μίας διεθνούς συμμορίας, να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς…, να μας εμπαίζουν και να «ζούνε τον μύθο» τους εξυπηρετώντας τα… αφεντικά τους…

Το κορυφαίο ερώτημα που υπάρχει και που περιμένει από εμάς, τους απλούς πολίτες, να το απαντήσουμε είναι: Γιατί δεν τους έχουμε πάρει με τις πέτρες;

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Αυτό που λέμε κρίση δεν είναι τίποτε άλλο από μια βίαιη αναδιανομή του πλούτου. Ο πλούτος στην κρίση δεν χάνεται, δεν καταστρέφεται, απλά αλλάζει χέρια.
Και προφανώς οι κρίσεις προκαλούνται τεχνητά για να γίνει αυτή η μεταφορά πλούτου, πάντοτε από τους πιο ανίσχυρους προς τους πιο ισχυρούς. Δείτε μόνοι σας τώρα μέσα στην ελληνική κρίση, ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν.

Δείτε ακόμα πως το 1% των Ελλήνων που αποτελεί τη σκληρή οικονομική ελίτ της χώρας (μέρος της διεθνούς νεοφιλελεύθερης οικονομικής ελίτ), αύξησε τον πλούτο της μέσα στην κρίση και από το 47% του εθνικού πλούτου που κατείχε πριν την κρίση, το αύξησε σε 56,1% σήμερα, μέσα στα χρόνια της κρίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της credit suisse.
Την ίδια στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των μεσαίων και κατώτερων οικονομικών στρωμάτων του ελληνικού λαού έχασαν μεγάλο μέρος των περιουσιών τους και των μετρητών τους και ταυτόχρονα χρεώθηκαν για πολλές μελλοντικές γεννιές.

Επομένως στην πράξη, η προπαγανδιστική λέξη «κρίση» που έξυπνα χρησιμοποιεί η οικονομική ελίτ για να τρομοκρατεί το λαό, θα πρέπει να αντικατασταθεί στο μυαλό μας από την ορθή φράση «βίαιη αναδιανομή του πλούτου».
Μόνο έτσι θα μπορούμε να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς συμβαίνει και πως πρέπει να ενεργήσουμε.

Πέτρος Χασάπης

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Αμετανόητοι, με χουντικές μεθόδους, καταπατούν το Σύνταγμα για να επιβάλουν τα συμφέροντα των ξένων 
Προσπαθούν να "δέσουν" τη χώρα, ακόμη και εάν κριθούν ως ακατάλληλοι για να την διαχειρίζονται

Τολμούν να ζητάνε την παράταση λειτουργίας της κυβέρνησης, τρομοκρατούν και απειλούν την χώρα με κατάρρευση εάν γίνουν εκλογές, αλλά η παράταση της λειτουργίας αυτής της κυβέρνησης γίνεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ίδια τη χώρα.

Τη λήξη στις 28 Φεβρουαρίου 2015 της περιόδου διαθεσιμότητας της δανειακής διευκόλυνσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) προς την Ελληνική Δημοκρατία και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Πρόκειται για τη δεύτερη τροποποίηση (η πρώτη ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 2012) της κύριας σύμβασης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, του EFSF, του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τέθηκε από χθες σε ισχύ (17/12) και η οποία κατατέθηκε με τροπολογία στη Βουλή, προβλέπει τους γνωστούς αυστηρούς όρους εφαρμογής που προέβλεπε και η αρχική σύμβαση (παραίτηση αμετάκλητα και άνευ όρων από οποιαδήποτε ασυλία, παραίτηση ασυλίας για λόγους εθνικής κυριαρχίας, κ.ά.)

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Άρθρο 1

Έγκριση του Σχεδίου της δεύτερης Σύμβασης Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης και παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή της

«1. Εγκρίνεται το Σχέδιο της δεύτερης Σύμβασης Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης («Master Financial Assistance Facility Agreement») μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως δικαιούχου κράτους μέλους, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.ΧΣ.), ως εγγυητή, και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), μαζί με τα παραρτήματά της, όπως το Σχέδιο αυτό μαζί με τα δύο (2) παραρτήματα στην αγγλική γλώσσα, ως επίσημη γλώσσα των κειμένων αυτών, και σε μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα, προσαρτώνται ως Παράρτημα στην παρούσα Πράξη. (Παράρτημα Ι).

2. α) Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει την Ελληνική Δημοκρατία και να υπογράψει τη δεύτερη Σύμβαση Τροποποίησης που αναφέρεται στην παράγραφο 1, καθώς και τα παραρτήματά της, όπου προβλέπεται.

β) Παρέχεται στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος η εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει την Τράπεζα της Ελλάδος και να υπογράψει τη δεύτερη Σύμβαση

Τροποποίησης που αναφέρεται στην παράγραφο 1, καθώς και τα παραρτήματά της, όπου προβλέπεται

γ) Παρέχεται στη Διευθύνουσα Σύμβουλο και στον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η εξουσιοδότηση να

εκπροσωπήσουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και να υπογράψουν τη δεύτερη Σύμβαση Τροποποίησης που αναφέρεται στην παράγραφο 1, καθώς και τα παραρτήματά της, όπου προβλέπεται.

Στις ως άνω παρεχόμενες εξουσιοδοτήσεις περιλαμβάνεται και η υπογραφή της δεύτερης Σύμβασης Τροποποίησης της παραγράφου 1, με τις τυχόν αναγκαίες τροποποιήσεις για την αποκατάσταση λαθών ή τη διευκρίνιση ασαφειών του Σχεδίου που εγκρίνεται με την παράγραφο 1.

3. Η ισχύς της δεύτερης Σύμβασης Τροποποίησης της παραγράφου 1 αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ειδικότερα καθορίζονται σε αυτή. Με μέριμνα του Υπουργού Οικονομικών, η δεύτερη Σύμβαση της παραγράφου 1, μετά την υπογραφή της από όλα τα προβλεπόμενα μέρη, διαβιβάζεται στη Βουλή για ενημέρωση».

Στα παραρτήματα της ΠΝΠ σημειώνονται επίσης:

1) «Η περίοδος Διαθεσιμότητας σε σχέση με την παρούσα Δανεική Διευκόλυνση θα αρχίσει από την ημερομηνία (συμπεριλαμβανομένη) κατά την οποία οι εν λόγω Ειδικοί Οροί της Διευκόλυνσης θα τεθούν σε ισχύ και θα λήξει στις 28 Φεβρουαρίου 2015».

2) «Τα Συμβαλλόμενα μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διαφορά ενδέχεται να προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, την εγκυρότητα, την ερμηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας Δεύτερης Τροποιητικής Σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου».

3) «Η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και άνευ όρων από οποιαδήποτε ασυλία της οποίας είναι ή ενδέχεται να καταστούν δικαιούχοι, όσον αφορά στα ίδια ή τα περιουσιακά τους στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Δεύτερη Τροποποιητική Σύμβαση συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, της ασυλίας έναντι αγωγής , δικαστικής ή άλλης εντολής , από κατάσχεση, σύλληψη ή ασφαλιστικά μέτρα πριν την έκδοση δικαστικής απόφασης και από την εκτέλεση και επιβολή εις βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων, στο βαθμό που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό δίκαιο».

4) «Ούτε ο Εγγυητής ούτε οποιοδήποτε περιουσιακό του στοιχείο απολαύει ασυλίας για λόγους εθνικής κυριαρχίας ή άλλως από δικαιοδοσία, κατάσχεση - είτε πριν είτε μετά τη δικαστική απόφαση - ή εκτέλεση σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία αφορά τη Δεύτερη Τροποποιητική Σύμβαση».

Bloomberg: Η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί περισσότερη λιτότητα

Στην επισήμανση ότι ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και του αποτελέσματος ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών οποιοσδήποτε έρθει στην εξουσία το επόμενο έτος δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί περισσότερη λιτότητα προχωρεί το Bloomberg σε σημερινό του άρθρο, προτείνοντας ανοικτά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
 
Aναφέρει πως η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή κατέδειξε πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενδεχομένως να μην λάβει την εντολή που επιθυμεί προκειμένου να συνεχίσει τα μέτρα οικονομικής λιτότητας και να αποφύγει την κήρυξη χρεοστασίου. Το άρθρο τονίζει πως η αναγκαστική διενέργεια νέων βουλευτικών εκλογών πιθανό να αναδείκνυε νικητή τον «αντι- μνημονιακό» και «νέο-μαρξιστικό» ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μετά από έξι χρόνια  πολιτικών λιτότητας που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων διάσωσης η Ελλάδα έχει πλέον εξαντληθεί. Αν και η οικονομία επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης , ωστόσο 1 στους 4 Έλληνες παραμένει άνεργος, και ποσοστό άνω του 70% είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Το άρθρο σημειώνει πως η λιτότητα στέρησε από επαρκή περίθαλψη του Έλληνες, μείωσε τις κρατικές δαπάνες στον τομέα της υγείας και της ψυχικής υγείας, αύξησε τις αυτοκτονίες κατά 45%, δεκαπλασίασε  τις μολύνσεις με HIV και επανέφερε την ελονοσία μετά από 40 χρόνια.

Όπως επισημαίνεται ακόμα και τώρα που καταγράφεται πρωτογενές πλεόνασμα τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα κομίζουν πρόσθετη λιτότητα, κάτι που στρέφει πολλούς Έλληνες  προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπόσχεται να αυξήσεις τις δαπάνες, να αντιστρέψει τις περικοπές στον προϋπολογισμό, αλλά και να παράσχει δωρεάν ρεύμα.

Το Bloomberg αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται πως με κάποιον τρόπο θα αποφύγει μια χρεοκοπία ή επιστροφή της χώρας στη δραχμή και ότι θα μεταπείσει τους διεθνείς πιστωτές να αναδιαρθρώσουν το χρέος της Ελλάδας και να χρηματοδοτήσουν την αύξηση των δαπανών. Ωστόσο, υπογραμμίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία αρνούνται να διαγράψουν οποιοδήποτε μέρος του κρατικού χρέους της Ελλάδας.

«Οι περισσότεροι οικονομολόγοι αναγνωρίζουν πως η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της που τώρα πλησιάζει το 180% του ΑΕΠ. Και η προοπτική ατελείωτων ετών λιτότητας στην προσπάθεια να ξεχρεώσει, είναι πολιτικό δηλητήριο», σημειώνει χαρακτηριστικά το Bloomberg, προσθέτοντας πως  «η αναδιάρθρωση χρέους δεν θα ήταν καλή μόνο για την ευρωζώνη, αλλά παράλληλα θα διαμοίραζε με δίκαιο τρόπο το βάρος».

Στη βάση αυτή το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η Ευρώπη δεν θα πρέπει πλέον να πιέζει τους Έλληνες να πληρώνουν για να μειωθούν τα χρέη τους με την επιβολή περισσότερων περικοπών στον προϋπολογισμό και πως η συμφωνία που θα έπρεπε να κάνουν τώρα οι δανειστές της Ελλάδας δεν θα πρέπει να αφορά στην παροχή περισσότερων κεφαλαίων με αντάλλαγμα περισσότερη λιτότητα, αλλά στην ελάφρυνση του χρέους με αντάλλαγμα τις βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται ώστε να γίνει η ελληνική οικονομία να γίνει βιώσιμη.

«Ο Σαμαράς έχει μείνει πίσω σε τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διαλύσει αυτές που έχουν ήδη επιτευχθεί, στο κυνήγι του για μια αδύνατη αριστερή ουτοπία», σημειώνει το δημοσίευμα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
  

Γράφει ο Δημήτρης Ματσικούδης

Με ποσοστό πάνω από 52%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ProrRata στο Παρόν της Κυριακής, οι Έλληνες πιστεύουν πως η τρόικα υποχρέωσε το Σαμαρά να επισπεύσει την εκλογή νέου ΠτΔ.
Η καθ' υπόδειξιν της τρόικας επιλογή ενός καθαρά κομματικού υποψηφίου, του ενεργού αντιπροέδρου της ΝΔ και πρώην επιτρόπου της ΕΕ Σταύρου Δήμα ως υποψηφίου ΠτΔ, καθώς και οι αλλεπάλληλες επιβεβαιώσεις του Μαξίμου πως αυτός θα είναι ο υποψήφιος και στην τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία των 180, δείχνουν την πρόθεσή των δανειστών να μας τεστάρουν όλους. Πρώτους απ´όλους τους εν ενεργεία βουλευτές. Ιδιαίτερα τους ανεξάρτητους, πρώην και νυν ΔΗΜΑΡίτες και ΑΝΕΛ, ίσως και τα ίδια τα κόμματά τους για τα οποία φαίνεται πως δεν θα υπάρξει αύριο μετά τις επόμενες εκλογές.
Εκεί, στην τρίτη ψηφοφορία, θα τεσταριστεί η αντιμνημονιακή εμμονή ή έστω τάση τους και σε τελευταία ανάλυση, ο πατριωτισμός τους. Εάν υπερψηφίσουν ΠτΔ, το προφανές κέρδος για τους ιδιους είναι οι απολαβές τους στη διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου ζωής της παρούσας Βουλής...
Αυτό υποθέτει πως θα συμβεί, σε ποσοστο 70%, και η παραπάνω δημοσκόπηση που λέει ότι το προσωπικό τους συμφέρον θα είναι το βασικό κριτήριο της ψήφου τους. Για τους δανειστές όμως, το αποτέλεσμα θα είναι πως αυτοί πια δεν θα ενοχλούν το πέρασμα των όποιων μέτρων από το Κοινοβούλιο, μιας και θα έχουν βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια...

Εάν δεν υπερψηφίσουν ΠτΔ, σε μόλις λίγες μέρες από το σχηματισμό κυβέρνησης "με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ" θα βρεθούν, κυβέρνηση και οι όποιοι αντιμνημονιακοί βουλευτές, μπροστά στο δίλημμα: η Ελλάδα να εισπράξει τα 7,2 δισ. της δόσης από Ε.Ε. και ΔΝΤ μέχρι και το τέλος Φεβρουάριου κι έτσι να μπορέσει να εξυπηρετήσει λήξεις 4,5 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2015, ή να προχωρήσει σε πιστωτικό γεγονός;
Πράγμα που, μοιραία, ταυτίζεται με το άλλο δίλημμα: να συμβιβαστούν και να αποδεχθούν όσα απαιτούν οι δανειστές ή να αναλάβουν, μετά από μονομερή διαγραφή μέρους του χρέους, μια γενναία προσπάθεια ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της χώρας;

Οι δανειστές πιστεύουν, πως η επίσπευση εκλογής του ΠτΔ είναι μια κίνηση ματ! Πιστεύουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ρεαλιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας, πράγμα που θα του επέτρεπε να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια πραγματική αναγέννηση της χώρας και του λαού.
Σίγουρα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει αδυναμίες.
Αυτό που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη δεν δίνει σαφείς απαντήσεις στο βασικό ερώτημα: πού θα βρεθούν τα λεφτά; Η επιλογή του ΤΧΣ ακυρώθηκε από τους δανειστές την επομένη της αναφοράς του, η δε χρήση του ΕΣΠΑ προϋποθέτει ότι μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ οι σχέσεις με την ΕΕ θα συνεχιστούν απρόσκοπτα. Ακόμα δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις από τα στελέχη του οικονομικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιο μπορεί να είναι το ύψος του επαχθούς χρέους, για το πώς και πότε θα τεκμηριωθεί αυτό - η ΕΛΕ θα χρειαστεί πρόσβαση σε κρατικά αρχεία λένε.
Με θολή την προοπτική αξιοποίησης του περιουσιολογίου που επαγγέλονται και δυστυχώς με κατ´εξακολούθηση αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του, οι δανειστές εύλογα μπορούν να υποθέτουν ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι στον αέρα.
Με βάση αυτό...το αίολο συμπέρασμα και με τη σκέψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα της Αριστεράς το οποίο διεκδικεί την εξουσία σε συνθήκες χρεοκοπίας και θα χρειαστεί τη διαμεσολάβηση των αγορών για να διατηρήσει την οικονομική, κοινωνική και πολιτική σταθερότητα στη χώρα, έδωσαν τη εντολή τους στο Σαμαρά να επισπεύσει την εκλογή ΠτΔ.

Όμως οι δανειστές, αντίθετα με εμάς, έχουν και Plan B. Σκέφτονται με όρους σκάκι και όχι πόκερ, όπως οι δικοί μας πολιτικοί: Ποιός θα ήταν ο κύριος παράγοντας που θα μπορούσε να ανατρέψει αυτή τη στρατηγική τους απόφαση να εξουδετερώσουν κάθε αντίδραση στα Μνημόνια;
Η συμπαράσταση του Ελληνικού λαού στον ΣΥΡΙΖΑ.
Γνωρίζουν πως ο θυμός από την καταστροφική αναποτελεσματικότητα των Μνημονίων μπορεί να οδηγήσει και τον πιο συντηρητικό ψηφοφόρο στην υπερψήφισή του. Η διεθνής εμπειρία του Δόγματος του Σοκ υποδεικνύει πως ο πιο εύκολος τρόπος για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος αυτός είναι η χειραγώγηση του λαού με το φόβο!
Έτσι, αυτό που ζούμε στις ημέρες αυτές είναι μια ακραία εφαρμογή αυτού του Δόγματος στη χώρα μας. Σύμφωνα με άρθρο του Guardian, το κλίμα τρόμου που δημιουργείται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα είναι απίστευτο.
Με ακραίο κυνισμό, στενός συνεργάτης του Σαμαρά χαρακτήρισε την επιχείρηση τρομοκράτησης ως «win-win» λέγοντας ότι «ακόμα και αν χάσουμε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πάλι θα βγούμε κερδισμένοι επειδή οι ψηφοφόροι θα κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για το χάος που προκλήθηκε και αυτό θα μας εξασφαλίσει τη νίκη στις εθνικές εκλογές».
Για το πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο των ανθρώπων που υπηρετούν τους δανειστές, φτάνει να ακούσει κανείς τον πάλαι ποτέ, δήθεν αντιμνημονιακό, Γ. Τράγκα να εξαπολύει καθημερινά απο τον Real FM τους συκοφαντικούς μύδρους του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Από την προσπάθεια χειραγώγησης του λαού δεν θα μπορούσε να λείψει μια σειρά παρεμβάσεων από τους αξιωματούχους της ΕΕ, όπως του Προέδρου της Γιούνγκερ ή του Γάλλου υπουργού οικονομίας Μοσκοβισί οι οποίοι με έμμεσο τρόπο προσπαθούν να επηρεάσουν το φρόνημα των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Και τέλος έρχεται το δικό μας τεστάρισμα. Το τεστάρισμα των Ελλήνων πολιτών.
Έχοντας ζήσει όλη αυτή την αλλοπρόσαλλη πολιτική της τρόικας, που οδηγεί σε γενοκτονία το λαό και τη χώρα σε λεηλασία, θα αποδεχθούμε ότι είμαστε φοβισμένα προβατάκια που αδυνατούν να ξεφύγουν από το νεοραγιαδισμό; 
Μα ακριβώς αυτό πιστεύουν αυτοί όταν μας πατάνε στο λαιμό αφού οι κυβερνήτες μας λένε "yes" σε όλα...
Στις αναπόφευκτες εκλογές μετά τις παραστάσεις των ψηφοφοριών για ΠτΔ, θα επανεκλέξουμε, για ακόμη μια φορά, τους ίδιους ασπόνδυλους πολιτικούς ως εκπροσώπους μας;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Δεν σας ξεπλένει ούτε το «Παρών», ούτε το «Απών», ούτε τίποτε.
Όσο σκατό κουβαλάνε στο κεφάλι τους οι ψηφίσαντες «Σταύρο Δήμα» άλλο τόσο σκατό κουβαλάνε και όλοι οι υπόλοιποι.
Πώς είναι δυνατόν να είσαι με τον λαό όταν την ημέρα της ψηφοφορίας για τον «ιερό θεσμό», η Κομισιόν απειλεί τον ίδιο λαό για το 2015 με νέα μέτρα; 
Αυτόν τον ίδιο λαό που δήθεν εσύ, βουλευτάκο «αντιστασιακέ» τον εκπροσωπείς.
Πώς είναι δυνατόν να ψωνίζεις «δημοκρατία» στο υποκατάστημα της Ε.Ε που έχει το όνομα «Βουλή των Ελλήνων» μόνο και μόνο για να υπηρετήσεις συμφέροντα Τραπεζών;

Πώς είναι δυνατόν να αποδέχεσαι ότι εν μέσω των καλλιστείων για τον καλύτερο Πρόεδρο Δημοκρατίας τα υπόλοιπα κράτη-μέλη ψηφίζουν για το αν θα παραμείνεις για τουλάχιστον δύο μήνες σε παράταση προγράμματος της Τρόικα;
Ποιον δουλεύετε, ωρέ;
Τι «Παρών» και κουραφέξαλα από την στιγμή που η Κομισιόν σε μπουκώνει με μέτρα, με δηλώσεις των επιτρόπων της και με ένα Βερολίνο που αν δεν σκύψει κι άλλο ο ελληνικός λαός θα τον στήσει στον τοίχο;
Στην Ελλάδα ψήφιζαν για «Σταύρο Δήμα» και στο Βερολίνο η εκεί Βουλή αποφάσιζε για το αν θα τραβήξει το μαρτύριο των Ελλήνων κι άλλο.

Πόση αντοχή έχει το «Παρών» και το «Απών» απέναντι στα στοιχεία ότι το 40% των παιδιών στην Ελλάδα βρίσκονται ένα βήμα πριν την πείνα;
Δώστε ένα κομμάτι ευρωπαϊκή δημοκρατία «Παρόντες» και «Απόντες» να μην αναγκαστούν οικογένειες να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα για ένα αξιοπρεπές χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Στολίστε το δέντρο της Δημοκρατίας φέτος με «Παρών», «Απών» και «Σταύρο Δήμα» να φωτιστούν τα ελληνικά νοικοκυριά, να μπει στις καρδιές των Ελλήνων το Ευρωπαϊκό Νοικοκυραίικο Πνεύμα και ας μην έχουν ρεύμα για τα λαμπάκια της made in China δημοκρατίας που τους φορέσατε.

Η Ελληνική Βουλή μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου δεν είναι τίποτε λιγότερο από ένα πολυκατάστημα Jumbo.
Θα βρείτε ψήφους με 1 ευρώ.
Κουκουεδάκια να κρατάνε μουτράκια, Δημαράκια να τρίβουν τα χεράκια, Χρυσαυγιτάκια με κλαμένα τα ματάκια, Πασοκάκια με χρυσά κουταλάκια, Συριζάκια με ευρωπαϊκά κονδυλιάκια και Νεοδημκρατάκια να βαράνε παλαμάκια.
Κουκλάκια με μπαταρίες βισματωμένες από την Ε.Ε στην βιτρίνα της Jumbo Δημοκρατίας σας και απέξω το χάος.
Στοιβαγμένος λαός να προλάβει την 31η Δεκεμβρίου να κλείσει δόσεις χαρατσιών, να παραδώσει πινακίδες αυτοκινήτων, να βάλει την ζωή του ενέχυρο για να αντέξει να δει την 1η Ιανουαρίου ελπίζοντας ότι κάθε θα αλλάξει.
Οι «Παρόντες» και οι «Απόντες» έχετε από την 17η Δεκεμβρίου την ευθύνη για το σκοινί που θα σφίξει ακόμη πιο πολύ γύρω από τον λαιμό των Ελλήνων.
Πανηγυράκι στήνετε για εθνικές εκλογές και τίποτε παραπάνω.
Για το ποιος θα υπογράφει δάνεια ενδιαφέρεστε και όχι αν τα δάνεια θα τα πληρώσουν οι έχοντες την θηλιά στο λαιμό.
Δεν μίλησε κανείς για κανένα πρόγραμμα εκτός Ε.Ε. Μην πάθει τίποτε η Ε.Ε σας.

Έχετε χεστεί όλοι σας τι βλέπουν τα μάτια των παιδιών επί καθημερινής βάσεως.
Αυτά τα παιδιά που δεν ξέρουν από φόρους και μέτρα είναι οι πραγματικοί και ανόθευτοι ρεπόρτερς που λένε την αλήθεια.
Σαν τα παιδιά του Δενδροπόταμου Θεσσαλονίκης που πριν κλείσουν τα 12 τους χρόνια στις εκθέσεις δεν γράφουν «Ω, πόσο αγαπώ την Πατρίδα μου» αλλά περιγράφουν πως υπάλληλοι της ΔΕΗ με συνοδεία ΜΑΤ έκοβαν το ρεύμα από τα σπίτια τους.
Ολόκληρα τετράγωνα οικισμού χωρίς ρεύμα, με διαταγές της Ε.Ε.
Όχι, λατρεμένοι «Παρόντες», «Απόντες» και «Σταύρος Δήμας», δεν είναι η ανάγκη της χώρας που κάνει τα παιδιά μάρτυρες εγκλημάτων, είναι το δικό σας «Παρών», «Απών» και «Σταύρος Δήμας» που αναγκάζει παιδιά να γίνονται μάρτυρες της εκτέλεσης της αξιοπρέπειας των γονέων τους.

Από την στιγμή που δώσατε το δικαίωμα να χαρακτηρίζεται η Δημοκρατία με ονοματεπώνυμο «Σταύρος Δήμας» και να μην υπάρχει το δικαίωμα του ΟΧΙ για να μην χαρακτηριστείτε φασίστες αν δεν αποδέχεστε το «Σταύρος Δήμας - Δημοκρατία», δεν τρομοκρατήσατε την Δημοκρατία αλλά την σκοτώσατε.
Από την στιγμή που συμμετέχετε σε αυτή την φασιστική διαδικασία έχετε όλοι μερίδιο ευθύνης.
Με ματωμένα λεφτά πληρώνεστε, με καθίκια δοσίλογους συναγελάζεστε, τον ίδιο βρωμο-αέρα αναπνέετε κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας και γυρνάτε στα ζεστά σπίτια σας να αγκαλιάσετε τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας που γίνονται μάρτυρες της δικής σας πουστιάς.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή έχει ανοίξει πλέον διάπλατα τον ασκό του Αιόλου. Κι αυτό βεβαίως πέρα και ανεξάρτητα από την όποια εξέλιξη ενδέχεται να προκύψει μέχρι την ολοκλήρωση των επομένων δυο ψηφοφοριών... 
Με το χθεσινό αποτέλεσμα δυο πράγματα πιστοποιήθηκαν αναφορικά με το στρατόπεδο των συγκυβερνώντων.  
  • Το πρώτο είναι πως ο Σαμαράς αποτελεί πλέον καμένο χαρτί για τη συγκυβέρνηση, για το κόμμα του, αλλά και για τη πολιτική μαφία της Ευρώπης.  
  • Το δεύτερο είναι πως ο Βενιζέλος σχεδόν απασφάλισε, συνειδητοποιώντας πως στη ροή αυτών των εξελίξεων, παίζει το τελευταίο του χαρτί.
Η στόχευση του επικίνδυνου εξουσιοπαράφρονα είναι διπλή: 
  • Πρωταρχικό γι αυτόν είναι η πολιτική και συνεπακόλουθα η ποινική του επιβίωση, εξ αιτίας των κορυφαίων του εθνικών εγκλημάτων, στα οποία υπήρξε αδίστακτος πρωταγωνιστής. 
  • Η δεύτερη αλλά εξ ίσου σημαντική με την πρώτη επιδίωξή του, είναι να επιχειρήσει με τρόπο θεαματικό να ακυρώσει τις στοχεύσεις του εθνικού ολετήρα, και να καταφέρει να οικειοποιηθεί το «όλον ΠΑΣΟΚ», στα πλαίσια της επιδίωξής του να... αποτελέσει στο μετεκλογικό σκηνικό, μια υπολογίσιμη (στα πλαίσια βεβαίως της συνολικής του κατάρρευσης) πολιτικής δύναμης, διεκδικώντας ρόλο πρωταγωνιστικό στις εξελίξεις.
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα, οι εξελίξεις στο στρατόπεδο των συγκυβερνώντων, αναμένεται να είναι ραγδαίες και καταιγιστικές.
Με το Σαμαρά να είναι ήδη ξοφλημένη υπόθεση για τους πάντες, αφού η ματαιοδοξία του δε τον εμπόδισε να ενδώσει στον πειρασμό και ουσιαστικά παγιδεύτηκε στην περιδίνηση των «συμβουλών» του συνεταίρου του, όλα δείχνουν πως ο Βενιζέλος αναλαμβάνει ήδη την πρωτοβουλία των κινήσεων, και οι επόμενες κινήσεις του, μόνο πολιτικά εντυπωσιακές μπορούν να είναι. 
Στα πλαίσια αυτής λοιπόν της πολιτικής στόχευσης, τις επόμενες μέρες αναμένονται δυο σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις Βενιζέλου που θα βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.
  • Η πρώτη είναι να βγει και να απαιτήσει δημόσια την παραίτηση Σαμαρά, με πρόσχημα τη διευκόλυνση διεργασιών και εξελίξεων, με τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής να βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.
  • Η δεύτερη θα είναι, να αποσύρει τη στήριξή του από την κυβέρνηση Σαμαρά προκαλώντας ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, και φιλοδοξώντας έτσι να εμφανιστεί ως αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής, με μεθοδολογία που σύμφωνα με τους δικούς του σχεδιασμούς, θα συντρίψει τα σχέδια του Παπανδρέου για ολική επαναφορά στο πολιτικό σκηνικό, και ταυτόχρονα να παραμείνει σε ρόλο υπολογίσιμο, στο ρευστό μετεκλογικό σκηνικό.
Πηγή "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Νέες τουρκικές επικρίσεις κατά των Βρυξελλών

Ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέες επικρίσεις εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία κατήγγειλε τις επιδρομές της αστυνομίας εναντίον τουρκικών μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει ένα «μάθημα δημοκρατίας» στη χώρα του.

«Λένε ότι θέλουν να δώσουν ένα μάθημα δημοκρατίας στην Τουρκία, κάντε μια προσπάθεια να έρθετε εδώ ώστε η Τουρκία να σας δώσει ένα τέτοιο μάθημα», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του στο Ικόνιο με την ευκαιρία των εγκαινίων νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απαντούσε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους οι οποίοι επέκριναν τη σύλληψη 30 ατόμων την Κυριακή, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφων οι οποίοι που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, υπενθυμίζοντάς του ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτώνται από το αν σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας.

«Η Ε.Ε. πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη» αναφορικά με τις πολιτικές της στη Συρία και την Αίγυπτο, δύο χώρες με τις οποίες η Τουρκία έχει διαρρήξει τις σχέσεις της εξαιτίας των καθεστώτων τους, πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν, ακριβώς 10 χρόνια αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Άγκυρας και της Ε.Ε..

Ο ίδιος συνέχισε τις επικρίσεις του εναντίον της Ε.Ε., κατηγορώντας την ότι κατέφυγε σε τακτικές αναβλητικότητας τα 10 τελευταία χρόνια, με στόχο να καθυστερήσει την ένταξη της Τουρκίας.

«Δεν είμαστε οι θυρωροί της ΕΕ. Είναι απλό: από εσάς εξαρτάται αν θα εντάξετε την Τουρκία ή όχι», υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν, ενώ πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση «η Τουρκία θα ορίσει μόνη της τον δρόμο της».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Παράλληλες εποχές…
Παράλληλα προβλήματα…
Παράλληλες λύσεις


Γράφει ο Ιωάννης Δέμος 

1941-1945: 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος, η Κατοχική Ζωή κράτησε 4 χρόνια.
Σκλαβιά, κατά την διάρκειά της χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, διερράγη ο κοινωνικός ιστός, καταληστεύτηκε η Ελληνική οικονομία. Οι αριθμοί είναι γνωστοί, όπως και οι Ελληνικές Κυβερνήσεις που υπεραμυνόντουσαν των παραπάνω και συνεργάζονταν με τις κατοχικές δυνάμεις στον εκφοβισμό του εξαθλιωμένου Ελληνικό Λαού.

Διαπλεκόμενοι κερδοσκόποι και  μεγαλοδοσίλογοι λυμαίνονταν, εν τω μεταξύ, τα ελάχιστα ψήγματα εθνικού πλούτου. Ωστόσο ο φόβος δεν επικράτησε, ο πόλεμος τελείωσε βρίσκοντας την χώρα υπερήφανη, αλλά πληγωμένη, την οικονομία κατεστραμμένη, τα κρατικά και ασφαλιστικά ταμεία καταληστευμένα, ανύπαρκτη την κοινωνική πολιτική.

Και όμως η Ελλάς ανέκαμψε μέσα σε μια δεκαετία, έστω και αποψιλωμένη από τις παραγωγικές ηλικίες οι οποίες ξενιτεύτηκαν. Το σχέδιο Marshall, δόθηκε στην χώρα, όχι από συμμαχική υποχρέωση ή ανθρωπιστική ευαισθησία, αλλά από ανάγκη λόγω της θέσης της χώρας, αλλά και για να την ελέγχουν.  

2010-2015: Χρόνια μνημονίου. Κατά την διάρκειά της χάθηκαν και χάνονται ανθρώπινες ζωές, καλλιεργήθηκε έντεχνα κοινωνικός αυτοματισμός, καταληστεύεται η Ελληνική Οικονομία Οι πραγματικοί αριθμοί αποκρύπτονται επιμελώς. Διαπλεκόμενοι κερδοσκόποι, και μεγαλοδοσίλογοι λυμαίνονται τον εναπομείναντα ψήγματα εθνικού πλούτου.

Οι μνημονιακές Ελληνικές Κυβερνήσεις υπεραμύνονται των παραπάνω, και εκφοβίζουν τον εξαθλιωμένο Ελληνικό Λαό. Ο πόλεμος συνεχίζεται, η χώρα ψυχολογικά ερειπωμένη, η οικονομία κατεστραμμένη, τα κρατικά ταμεία καταληστευμένα, ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική.

Η  προσπάθεια εκφοβισμού γιγαντώθηκε. Προβάλλεται καθημερινά η δήθεν υπεροπλία των δανειστών και ο δήθεν κίνδυνο αντιποίνων. 

Είναι όμως  έτσι όπως τα λένε;  
Κινδυνεύει η Ελλάς; 
Η απάντηση ήλθε από τις ίδιες τις  αγορές και είναι αποστομωτική: ΟΧΙ!

Η Ελλάς «φταρνίστηκε» («υπόσχεση» εξόδου της χώρας από το μνημόνιο από τον Α. Σαμαρά, έως και την ανακοίνωση επίσπευσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τον ίδιο) και η Παγκόσμια Χρηματαγορά σχεδόν κατέρρευσε, από τον κίνδυνο απώλειας κερδών ύψους άνω των  2,9 τρισεκατομμύρια δολάρια από τον αντιδανεισμό της χώρας. Και τούτο γιατί οι παγκόσμιοι επικυρίαρχοι του χρήματος έχουν προϋπολογίσει περισσότερα από 2,9 τρισεκατομμύρια δολάρια από τον αναδανεισμό της χώρας την επόμενη 20ετία, χωρίς να προϋπολογιστούν και τα επιχειρηματικά κέρδη από μία χώρα που στην πραγματικότητα θα είναι υπόδουλη. 

Εξ ου και  η πρεμούρα των Ευρωπαίων και των ντόπιων αξιωματούχων, να σκορπίζουν τον φόβο.

Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι αν η χώρα θα συνεχίσει με την παρούσα κυβέρνηση  η οποία έχει ήδη υπογράψει την παράδοση της χώρας και νέα μνημόνια, ή αν θα συνεχίσει με νέα πολυκομματική κυβέρνηση η οποία τουλάχιστον θα προσπαθήσει να ορθώσει ανάστημα. Αν δεν τα καταφέρει το πολύ-πολύ να επιστρέψει στην εφαρμογή του μνημονίου. Τουλάχιστον η χώρα δεν θα πέσει αμαχητί.

Άλλωστε, είναι σχεδόν  βέβαιο ότι αν η Ελληνική Κυβέρνηση, ορθώσει ανάστημα, θα λειτουργήσουν τα θετικά αντανακλαστικά συμμάχων και δανειστών και θα δοθεί λύση προς όφελος όλων.
Τα περί  Grexit στην πραγματικότητα μεταφράζονται σε Eurocrash

Αλλοίμονο αν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες υπέκυπταν στους εκφοβισμούς των εκάστοτε κατακτητών και των τότε Ελλήνων αξιωματούχων συνεργατών τους, τόσο κατά τον τουρκικό όσο και κατά τον κατοχικό απελευθερωτικό αγώνα. Η Ελλάς θα ήτο ακόμη υπόδουλη.

Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται τώρα, είναι αν οι σημερινοί Βουλευτές αφ’ ενός έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να διακρίνουν το ψέμα το οποίο αναδεικνύουν πολλά από τα διεθνή ΜΜΕ και οικονομολόγοι με διεθνή αναγνώριση, και αφ’ ετέρου αν το εθνικό επικρατήσει του ατομικού… ή του οικογενειακού συμφέροντος!!!   


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Αυτός ο Παρών που τον ψηφίζουν όλοι για πρόεδρο της δημοκρατίας ποιος είναι;

Η πρώτη ψήφος υπέρ του #PtD ήταν από την οικογένεια Μητσοτάκη... Και περιμένουν να βγάλουν Προέδρο;

Πάντως νιώθω άσχημα για το Δήμα. Αν δεν βγει θα είναι σαν να του λένε ότι δεν το παίζουν, θα νιώσει πολύ άσχημα

Ρε χειροκροτάνε... Αλήθεια, έχουν floor manager στη #βουλή;

Πάντως εγώ, αν με έβγαζαν από τη φυλακή, μου παράγραφαν κάνα-δυο αδικήματα και μου έδιναν και ένα χαρτζιλίκι, θα τον ψηφιζα τον πρόεδρα…

Ε ρε κάτι ξάπλες που θα έριχνε σήμερα ο Μιχελογιαννάκης κάτω από τις τέντες που έχουν στηθεί στο σύνταγμα, ότι πρέπει…

Καλά, χωρίς twitter και fb πώς γίνονταν εκλογές Προέδρου μέχρι τώρα;

Το ότι για την εκλογή #PtD ο Σαμαράς θα αναγκαστεί να παραστεί τρεις απανωτές φορές στη βουλή, πρέπει να είναι κάποιου είδους ρεκόρ έτσι;

Ο Σαμαράς ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη 10 ανεξαρτήτους βουλευτές αλλά δεν...

Βενιζέλος Ευάγγελος: Ζαμπόν!

Βλέπω το χρηματιστήριο αύριο να κάνει μπάτζι-τζάμπιγκ.

Οι τοκογλύφοι θα μας διαγράψουν το χρέος διότι θα παίζει κλαρίνο ο CHEπρας…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου είναι άκρως απογοητευτικό για την κυβέρνηση.
Είμαι και εγώ… 80% σίγουρος, όπως ο Μελάς… αυτό «ενεργοποίησα».

Η κυβέρνηση πληρώνει το τίμημα της λανθασμένης διαπραγματευτικής, οικονομικής και επικοινωνιακής πολιτικής που ακολούθησε ως προς την έξοδο από το μνημόνιο, την έξοδο στις αγορές και κυρίως την αποδοχή της βιωσιμότητας του χρέους, ενός χρέους που απαιτεί απίστευτα πλεονάσματα και την αναγκάζει να λάβει ΝΕΑ μέτρα για να πιάσει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά τα απαιτούμενα πλεονάσματα.

Γιατί ουσιαστικά δεν μιλάμε για δημιουργία πλεονασμάτων αλλά για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ.

Η ρητορική περί «ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών» όταν δανειστήκαμε το καλοκαίρι ήταν εγκληματικό πολιτικό και οικονομικό λάθος. Η παραγωγή δημοσιονομικών κενών απόρροια της ανάγκης παραγωγής πλεονασμάτων ήταν καθοριστικής σημασίας.

Αλλά δεν μπορεί να πέφτεις από τα σύννεφα… Είναι ολόκληρη σειρά λαθών.

Σου το έλεγε το Reuters ότι κάνεις ΚΑΙ πολιτικό λάθος ΚΑΙ οικονομικό φέρνοντας κοντά τις πληρωμές για να υποστηρίξεις αυτό το στόρι…
Και σου έλεγε η Nomura ότι η διαπραγμάτευση θα διαρκέσει πολύ και θα δημιουργήσει προβλήματα…
Και σου έλεγε το Bloomberg ότι αυτή σου η έξοδος είναι εύθραυστη και ότι ο προυπολογισμός σου δεν πείθει τους δανειστές…
Και σου το έλεγαν οι FT ότι η ανάπτυξη που λες και τα πλεονάσματα που υπολογίζεις είναι «υπερβολικά αισιόδοξα»…
Και σου το έλεγε η HSBC πως η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει το βάρος του χρέους σου…
Και αυτά τα έγραφαν πολλοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό…

Κατά βάθος το ξέρουν πολύ καλά ότι ήταν μία σειρά στρατηγικών λαθών, τόσο πολιτικών όσο και οικονομικών.

Αυτήν την στιγμή είμαστε ΕΚΤΟΣ αγορών.
Αυτήν την στιγμή είμαστε ΕΚΤΟΣ προγράμματος.
Αυτήν τη στιγμή είμαστε ΕΚΤΟΣ διαπραγμάτευσης.
Αυτήν την στιγμή είμαστε ΕΚΤΟΣ κρατικών εισπράξεων.
Αυτήν την στιγμή είμαστε ΕΚΤΟΣ των… όποιων μεταρρυθμίσεων.
Αυτή την στιγμή είμαστε ΕΚΤΟΣ λειτουργίας.
Αυτήν την στιγμή είμαστε ΞΕΚΑΘΑΡΑ σε προεκλογική περίοδο.

Αμφιβάλλουμε ακόμα και για την επίτευξη των στόχων του ’14, αφού τα 2,5 δις είσπραξη φόρων σε 2 βδομάδες είναι εξαιρετικά αισιόδοξος στόχος.
Έχουν παγώσει τα πάντα. Τα όποια σχέδια, οι εισπράξεις, δανειοδοτήσεις, οι όποιες επενδυτικές κινήσεις. Όχι απλά δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και της διαπραγμάτευσης, αλλά δεν ξέρουμε καν… ποιος και… πως θα κληθεί να κλείσει αυτήν την διαπραγμάτευση.

«Κάτι πρέπει να κάνει ο Σαμαράς» λένε στο παρασκήνιο, για «ανάληψη πολιτικών δεσμεύσεων» μιλούν άλλοι, «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τα πάντα» λέει ο Βενιζέλος, «έχουμε ακόμα 10 μέρες» λένε οι υπουργοί… ώστε να αναβληθεί το αναπόφευκτο.

Η ζημιά όμως για την κυβέρνηση έχει γίνει.
Μάλλον είναι πολύ αργά.
"Μάλλον"... δηλαδή... 80% περίπου, γιατί τώρα άρχισαν να βγαίνουν δειλά – δειλά στο προσκήνιο και να προτάσσονται οι «καθαρές λύσεις»!!!

Αν η κυβέρνηση ήθελε "καθαρές λύσεις" θα είχε ξεκινήσει την διαδικασία εκλογής ΠτΔ τον Σεπτέμβρη, όπως είχε προτείνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο επονομαζόμενος από τους παπαγάλους της γνωστής πρεσβείας και ως «Βούδας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια συγκεκριμένη θέση την οποία διατηρεί σχεδόν απαράλλαχτη από το 2012. Καλή, κακή, γελοία, αστήρικτη, έχει μια συγκεκριμένη θέση και κρίνεται με βάση αυτή. Είναι άκρα αντιμνημονιακός και θέλει διαγραφή του χρέους. Δεν έχει προσυπογράψει σε τίποτα από όσα εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά, ενώ φωνάζει σε όλους τους τόνους ότι αν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους.

Η ΝΔ, από την άλλη, εκλέχτηκε ως light αντιμνημόνιο το 2012, με τα 18 σημεία Σαμαρά, ύστερα έγινε μνημονιακή μέχρι τις Ευρωεκλογές, και μετά από την εκλογική συντριβή των Ευρωεκλογών γύρισε πάλι στο... 2011 και έγινε αντιμνημονιακότερη του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας όλα τα σούργελα σε υπουργικές καρέκλες και αποφάσισε να διώξει το ΔΝΤ με... δηλώσεις. Και μετά, όταν είδε την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται χαοτική, αποφάσισε να παίξει το παιχνίδι της κινδυνολογίας με τις καταθέσεις και το νόμισμα, που ο ίδιος ο Σαμαράς είχε καταδικάσει όταν το έπαιζε το ΠΑΣΟΚ το 2011 για να περάσει τα τότε μεσοπρόθεσμα.

Ποιος νομίζετε ότι πλήττει την αξιοπιστία της χώρας περισσότερο;

Η μεγάλη αλήθεια (που πολλούς τρομάζει να την αποδεχθούν) είναι πως ο "αστικός χώρος" και που παραδοσιακά αναδείκνυε κυβερνήσεις στην Ελλάδα, νιώθει σήμερα τραγικά προδομένος, κουρασμένος και απογοητευμένος. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θέλουν πραγματικά να παραμείνουν στην εξουσία πάση θυσία επειδή πρέπει να καλύψουν συσσωρευμένα αμαρτήματα 40 ετών που πιθανώς ούτε καν να υποψιαζόμαστε, ή θα μπορούσαν να παραδώσουν εκούσια την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ για να τον "κάψουν", όπως έκανε και ο Καραμανλής με τον Παπανδρέου το 2009. Θεωρώ όμως μάλλον απίθανο πως ένας πολιτικός ο οποίος στιγματίστηκε το 1992 με τη σκαιά αποπομπή του για τους ατυχείς χειρισμούς του στα εθνικά θέματα και υποχρεώθηκε να παραμείνει στο "ψυγείο" για 15 ολόκληρα χρόνια, θα είναι τώρα πρόθυμος να παραδεχτεί τόσο εύκολα την ήττα του από έναν αντίπαλο που θα μπορούσε ηλικιακά να ήταν και γιος του.

Και η πιο μεγάλη αλήθεια είναι ότι ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Σαμαράς έχουν εκδηλώσει κάποια διάθεση να πάρουν τα πράγματα από την αρχή, τιμωρώντας παραδειγματικά όσους εξέθεσαν την χώρα και την οδήγησαν στα μνημόνια και την κατοχή της τρόικα. Για να δείξουν στην Ευρώπη πως η Ελλάδα έγινε ο «Δούρειος Ίππος» των τοκογλύφων και των απογόνων του Χίτλερ, προκειμένου να βάλουν στο χέρι την ευρωπαϊκή οικονομία, και προκειμένου να απειλούν τους ευρωπαϊκούς λαούς με το… παράδειγμα – κατάντια της Ελλάδας. Ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Τσίπρας έχουν κινήσει διαδικασίες για προσφυγή στο Διεθνές Δίκαιο, ως χώρα που δέχεται επίθεση από μία συμμορία τραπεζιτών και ναζιστών που υλοποιούν μία σύγχρονη γενοκτονία…

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΕ αλλά και του ίδιου του ΔΝΤ, φαινόταν ξεκάθαρα ότι η Χώρα, δεν είχε την ανάγκη αυτής της «λύσης», αλλά αντίθετα ο σχεδιασμός, ωφέλησε μόνο το ΔΝΤ και την κουστωδία πολιτικών- επιχειρηματιών, που συνδέονται με τον Οργανισμό.
Η μεγάλη αποκάλυψη όμως έρχεται από το ίδιο το ΔΝΤ που στην ετήσια αναφορά του αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να δανείζεται από τις αγορές χωρίς πρόβλημα έως το ύψος του χρέους της να φτάσει το 200% του ΑΕΠ!
Η Ελλάδα όμως παραδόθηκε στο ΔΝΤ όταν το χρέος ήταν μόλις στο 130% του ΑΕΠ.

Αυτά λοιπόν, όπως και άλλα γεγονότα, φανερώνουν περίτρανα ότι η “προσφυγή” στο ΔΝΤ, όχι μόνο ήταν μέρος σχεδίου αλλά δεν υπήρχε καμία αναγκαιότητα να γίνει. Η Ελλάδα και να μην κατάφερνε να αντλήσει χρήματα από τις αγορές -λόγω της “προσπάθειας” Παπακωνσταντίνου, ΓΑΠ και Προβόπουλου- θα είχε την ασπίδα του 122. Όπως την έχουν σήμερα η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία κλπ. Αλλά δεν την έχει η Ελλάδα, επειδή αρνήθηκε με νομοσχέδιο να συμπεριληφθεί στην ευρωπαϊκή ασπίδα προστασίας του άρθρου 122 της συνθήκης της Λισσαβόνας με την ενεργοποίηση του οποίου καλούνται να πληρώσουν ΟΛΑ τα μέλη της Ευρωζώνης (και αυτά εκτός Ευρώ) την διάσωση των PIGS. Όμως, στην Ελλάδα είχε αποφασιστεί από κάποιους η υποδούλωση της χώρας και η μετατροπή της σε αποικία χρέους... ενός χρέους που δεν έπρεπε ποτέ να ελεγχθεί...!

Όλα ξεκινάνε από το χρέος, τις συνθήκες και τους πρωταγωνιστές της δημιουργίας του, και όλα, δυστυχώς, εκεί τελειώνουν... Κανένας τους, ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Τσίπρας, δεν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με την λύση του προβλήματος, παρά μόνο με την υποκειμενική αντιμετώπιση - διαχείριση του χρέους. Η χώρα δέχεται επίθεση, βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου και οι πολιτικοί αρχηγοί αρνούνται να ανακοινώσουν στον λαό ποιοί επιτίθενται στη χώρα, αλλά έχοντας οι ίδιοι υπογράψει τις συνθήκες παράδοσής τους ανακοινώνουν τους όρους κατοχής και την γενικότερη διαχείρισή τους, η οποία στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ εισάγει και πρόσθετους κινδύνους, επί των εθνικών θεμάτων…

Είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να είναι ανόητος ή ανίκανος. Όταν όμως γίνεται και επικίνδυνος, για όλους τους άλλους, τότε οι λύσεις πρέπει να είναι δραστικές, αλλά και παραδειγματικές… Τα δίπολα πολιτικής έντασης και αντιπαράθεσης έχουν ως μοναδικό σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών…

ΥΓ: Όποιος νομίζει πως οι «αγορές» τρέμουν τον ΣΥΡΙΖΑ πλανώνται πλάνη οικτρά. Γιατί οι αγορές γνωρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να παίξει στο δικό τους «γήπεδο», με τους δικούς τους όρους και με τους δικούς τους «διαιτητές». Απλά, θα χρησιμοποιήσουν τους «χρήσιμους ηλίθιους» για να περάσουν γρήγορα στο «δια ταύτα», δηλαδή στην αρπαγή του ενεργειακού ορυκτού πλούτου της Ελλάδας. Γιατί, μην γελιόμαστε, μόνο αυτό έμεινε για να πάρουν… Και οι διεθνιστές αριστερόφρονες, θα αποτελέσουν το καλύτερο εργαλείο γι αυτή την αρπαγή, αφού προφανέστατα θα δεχθούν να ανταλλάξουν την ενεργειακή ισχύ της Ελλάδας, με «χάντρες και καθρεφτάκια»…
Πάντως, επειδή όλα δείχνουν πως οδεύουμε σε βουλευτικές εκλογές, ετοιμαστείτε ένα μήνα μετά από αυτές να αρχίσουμε να τους παίρνουμε με τις πέτρες...Τα όργανα άρχισαν και τον χορό θα τον χορέψουμε όλοι...
Τέλος, μία ερώτηση προς το ΣΥΡΙΖΑ: Την απλή αναλογική την θυμάται κανείς εκεί στην Κουμουνδούρου;

Έγραψαν kalithanos, occupy και Stirlitz
ΠηγήΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Κρατούμενοι μέλη του ISIS που συνελήφθησαν από τo YPG, μίλησαν στο ANF (Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων) και είπαν πως το λαθραίο πετρέλαιο τους, πωλείται στην Τουρκία και πως σχεδόν το σύνολο των ενισχύσεων που αποστέλλονται στην FSA καταλήγουν τελικά στο ISIS. Επίσης ότι «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, ομάδες, οργανώσεις και ενώσεις στην Τουρκία, που μας υποστηρίζουν».

Διοικητές και μέλη του ISIS που συνελήφθησαν σε συγκρούσεις ή πριν εκτελέσουν σαμποτάζ ή επιθέσεις αυτοκτονίας κρατούνται με ασφάλεια σε διάφορα μέρη της Ροζάβα. Τα μέλη που ακόμη ανακρίνονται κρατούνται σε απομόνωση, αλλά εκείνοι των οποίων η ανάκριση έχει ολοκληρωθεί, έχουν τεθεί σε προσωρινή κράτηση και επιτρέπεται μια εβδομαδιαία οικογενειακή επίσκεψη. Μία φορά την εβδομάδα από τις 9 το πρωί έως τις 14:00 τα μέλη ISIS μπορούν να δεχτούν επίσκεψη από τις οικογένειές τους από αραβικές ή άλλες χώρες. Εκτιμάται ότι υπάρχουν σήμερα περίπου 400 μέλη ISIS υπό κράτηση στην Ροζάβα. Μιλήσαμε με ορισμένους κρατούμενους σε μια στρατιωτική φυλακή στην Ροζάβα.

200 δολάρια την εβδομάδα αποστέλλονται
Οι δεσμοφύλακες είπαν πως δεν βλέπουν τα μέλη του ISIS ως εχθρούς, καθώς δεν είναι στο πεδίο της μάχης, αλλά ως ανθρώπινα όντα και ότι στη φυλακή δεν υπάρχει κακομεταχείριση ή βασανιστήρια. Είπαν πως οι κρατούμενοι τρώνε τα ίδια με εκείνους που εργάζονται στη φυλακή και ότι θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μαζί τους χωρίς κανείς από την φυλακή να είναι παρών. Οι δεσμοφύλακες είπαν ότι εκτός από τους Άραβες κρατούμενους (από πολλές αραβικές χώρες) υπάρχουν επίσης Τούρκοι, Κούρδοι, Αφγανοί και Τουρκμένοι κρατούμενοι. Είπαν ότι κάθε κρατούμενος παραλαμβάνει εβδομαδιαία 200 $ από την οικογένεια του.

«Επειδή οι Κούρδοι πιστεύουν στη δημοκρατία»!
Ο Σαμίν Εμίν Μαρό είναι 32 ετών και είναι από την περιοχή Ζεζάα της Συρίας. Αυτός ήταν επικεφαλής μιας συμμορίας του ISIS, αποκαλείται «εμίρης» και έχει συμμετάσχει σε πολλές συγκρούσεις. Λέει ότι είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης με το YPG στο Τελ Χεμίς και προσθέτει ότι μάχονται τους Κούρδους επειδή υποστηρίζουν την δημοκρατία: «Πρέπει να καταργηθεί, δεδομένου ότι είναι αντι-ισλαμική». Ο Μαρό λέει ακόμα ότι: «Το Ισλαμικό κράτος αντιτίθεται στη δημοκρατία, διότι η δημοκρατία είναι ένα σύστημα που είναι σε αντίθεση με τους νόμους του Αλλάχ. Οι Κούρδοι πιστεύουν στη δημοκρατία, γι αυτό και ξεκινήσαμε τον πόλεμο εναντίον τους. Δεύτερον, το ISIS θέλει να δημιουργήσει ένα χαλιφάτο που θα καλύπτει Συρία, Ιράκ, Σαουδική Αραβία, Ιορδανία και Λίβανο. Αυτή τη στιγμή ο πόλεμός μας ως επί το πλείστον διεξάγεται στη Συρία, στο Ιράκ και στον Λίβανο, αλλά οι Κούρδοι έχουν δημιουργήσει ένα φράγμα εναντίον μας».
Ο Σαμίρ Εμίν Μαρό πρόσθεσε ότι το Ισραήλ ήταν επίσης στο στόχαστρό τους, λέγοντας ότι δεν θέλουν το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή. «Δεν το έχουμε ξεχάσει. Μόλις απελευθερωθούμε, η Παλαιστίνη θα επιτεθεί στο Ισραήλ», είπε.

«Αν υπήρχε κακομεταχείριση θα το έλεγα»
Ο Μαρό είπε πως αντιμετωπίζονται καλά, προσθέτοντας: «Αν υπήρχε οποιαδήποτε κακομεταχείριση θα το έλεγα. Μετά από την ανάκριση, μας έφεραν εδώ. Όλοι σχεδόν εδώ είναι Άραβες. Κάποιοι πιάστηκαν σε σαμποτάζ. Μας επιτρέπουν μια επίσκεψη την εβδομάδα. Σήμερα ήταν μέρα επισκεπτηρίου και ήρθε ο πατέρας μου από την Ζεζάα. Η δίκη μου συνεχίζεται και δεν ξέρω τι θα συμβεί».

«Νοσηλεύτηκα στην Ούρφα και μετά επέστρεψα»
Ο Κερίμ Ελ Μιχλέφ είναι γύρω στα 20 και συνελήφθη αφού τραυματίστηκε σε μια σύγκρουση στην Σερεκανίγιε.
Αρχικά εντάχθηκε στην FSA, αλλά περίπου ένα χρόνο μετά εντάχθηκε στο ISIS όταν κάποιες ισλαμικές ομάδες εντός της FSA αποσκίρτησαν και εντάχθηκαν στο ISIS.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές συγκρούσεις και πληγώθηκε στο στομάχι και στο δεξί χέρι. Όταν τραυματίστηκε στην Τελ Αμπιγιάντ, τον πέρασαν μέσω των συνόρων στο Ακτσάκαλε και μετά από δίμηνη νοσηλεία στην Ούρφα, επέστρεψε στην Συρία. Ο Μιχλέφ είπε: «Σε συγκρούσεις συλλάβαμε καθεστωτικούς στρατιώτες ή σιίτες Σύμφωνα με εμάς είναι άπιστοι και αξίζουν να πεθάνουν. Ο Αλλάχ εντέλει να πεθάνουν. Μέλη της ομάδας μου έκοψαν κεφάλια με μπαλτάδες και μαχαίρια, αλλά εγώ όχι. Οι αποκεφαλισμοί αυτοί βιντεοσκοπήθηκαν».

«Όλοι όσοι είναι αντίθετοι με εμάς είναι άπιστοι»
Το μέλος της ISIS υποστηρίζει πως ενεπλάκησαν σε έναν ιερό πόλεμο, στον οποίο όλοι οι αντίθετοι είναι άπιστοι και εξέφρασε την πίστη του για την εγκαθίδρυση του χαλιφάτου. Ο Μιχλέφ είπε πως η ISIS ήταν μια οργάνωση ομπρέλα, ότι υπήρχαν συνδεδεμένες οργανώσεις σε χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ, το Λίβανο, την Τυνησία, την Ιορδανία και τη Λιβύη και ότι είχαν δώσει όρκο υποταγής στον «χαλίφη Αμπού Μπακίρ Αλ Μπαγκντάντι».

«Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε κουρδικό πετρέλαιο»
Ένας άλλος κρατούμενος, ο Αμπάντ Μααρούφ, πιστεύει πως όλοι όσοι αντιτίθενται στο ISIS είναι άπιστοι. Ο Μααρούφ λέει: «… Υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου στο Ριμελάν και σε άλλα μέρη στην κουρδική περιοχή. Θέλουμε να τα πάρουμε. Αυτή η περιοχή είναι πλούσια και αυτοί είναι άπιστοι, γι αυτό ξεκινήσαμε πόλεμο εναντίον των Κούρδων». Πρόσθεσε ότι το «ισλαμικό κράτος» μπήκε παντού στη Συρία και ότι ο στόχος τους είναι να καλύψουν ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Ο Μααρούφ είπε ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, ομάδες, οργανώσεις και οργανώσεις στην Τουρκία που τους υποστήριζαν, και ότι πολλοί άνθρωποι ήρθαν από την Τουρκία για να αγωνιστούν μαζί τους.

«Το πετρέλαιο πωλείται στην Τουρκία»
Ο Μααρούφ είπε ότι το ISIS στέλνει πετρέλαιο με βυτιοφόρα οχήματα από διάφορες περιοχές, που αρχικά μέσω Ράκκας περνάνε σε Ακτσάκκαλε και Κίλις και πουλιούνται στην Τουρκία. Πρόσθεσε ότι το πετρέλαιο ήταν επίσης αντλείται μέσω πρωτόγονων αγωγών και ότι στέλνεται και ντίζελ.Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 12/12/2014
Πηγή «Τουρκικά Νέα»

Μετάνιωσαν για τα εγκλήματά τους, αλλά δεν τους πιστεύει κανείς

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα αιχμάλωτοι των Κούρδων κάπου στη βόρεια Συρία, οδηγήθηκαν με τα μάτια κλειστά σε δημοσιογράφο του CNN και του μίλησαν για το πώς είναι η ζωή ενός τζιχαντιστή που πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος.

Ένας αιχαμάλωτος, ο Σουλεϊμάν, είναι Σύρος και ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος φοβούμενος για την ασφάλεια της οικογένειάς του.
Λέει ότι ποτέ δεν βρέθηκε σε εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος αλλά ομολόγησε ότι ήταν μέλος πυρήνα τζιχαντιστών, οι οποίοι σχεδίασαν και εκτέλεσαν βομβιστική επίθεση, με παγιδευμένο αυτοκίνητο, έξω από κουρδική βάση. Πιστεύει ότι αυτή η επίθεση σκότωσε τον ίδιο τον ανιψιό του ενώ ισχυρίζεται ότι πληρώθηκε 3.600 δολάρια για να εκτελέσει την αποστολή.
«Το Ισλαμικό Κράτος μας είπε ότι πολεμάμε για το Ισλάμ και Δικαιοσύνη», λέει ο Σουλεϊμάν στο CNN, «αλλά μας είπαν ψέμματα. Χρησιμοποίησαν τα μυαλά μας και τη φτώχεια μας».

Ο επόμενος αιχμάλωτος που συνάντησε ο δημοσιογράφος του CNN είναι μόλις 19 χρονών, τουλάχιστον έτσι λέει ο ίδιος.
Ο Καρίμ είπε στο CNN ότι πληρώθηκε 2.000 δολάρια για να πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος στην πρώτη γραμμή των μετώπων στη Συρία για ένα χρόνο, και έχει και τραύματα από μάχες που το αποδεικνύουν.
«Τραυματίστηκα στο στομάχι τρεις φορές», λέει. Επίσης έχει άσχημες ουλές στο δεξί του χέρι από άλλο τραύμα από σφαίρα. Ισχυρίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος δίνει ναρκωτικά στους άνδρες του πριν τους στείλει στη μάχη. «Μας έδιναν ναρκωτικά», λέει ο Καρίμ. «Παραισθησιογόνα χάπια που σε κάνουν στη μάχη να μην νοιάζεσαι εάν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις».

Ο Καρίμ λέει ότι πολέμησε για ένα ολόκληρο χρόνο με το Ισλαμικό Κράτος. Σε άλλους τζιχαντιστές το Ισλαμικό Κράτος υποσχόταν ότι θα τους δώσει γυναίκες. Οι περισσότεροι ένοπλοι, εκεί που πολεμούσε, ήταν ξένοι, λέει και υπήρχε σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας διότι δεν μιλούν την τοπική συριακή διάλεκτο της αραβικής. Ο Καρίμ μάλιστα αναφέρει ότι γνώρισε και τζιχαντιστή από την Κίνα (προφανώς Ουιγούρο Τούρκο).

Πριν αιχμαλωτιστεί από τους Κούρδους, ο Καρίμ είδε το Ισλαμικό Κράτος να αποκεφαλίζει πολλούς από τους αιχμαλώτους του.

«Όταν το Ισλαμικό Κράτος εισέρχεται σε μια περιοχή, οι άνθρωποι που δεν αποδέχονται τη Σαρία θεωρούνται αποστάτες», λέει. «Όλοι πρέπει να ακολουθήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Όποια γυναίκα δεν καλύπτει το πρόσωπό της, χάνει το κεφάλι της».

Ο τελευταίος αιχμάλωτος που συνάντησε το CNN ήταν ο Τζαμπέρ, ένας πρώην δάσκαλος και πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος ομολόγησε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Τζαμπέρ τι θα πάθαινε ο ίδιος εάν έπεφτε σε περίπολο του Ισλαμικού Κράτους. «Η μοίρα σου θα ήταν ο θάνατος», λέει ο Τζαμπέρ στον δημοσιογράφο. «Θα σε βασάνιζαν, σίγουρα, ίσως να σε αποκεφάλιζαν ή να σου έκοβαν τα χέρια. Δεν θα τελείωνες απλά με μια σφαίρα στο κεφάλι».

Και οι τρεις αιχμάλωτοι ισχυρίζονται,σύμφων με το tribune.gr, ότι μετάνιωσαν που εντάχθηκαν και πολέμησαν με το Ισλαμικό Κράτος και ζητάνε από τους Κούρδους να τους συγχωρέσουν. Οι Κούρδοι όμως είναι βέβαιοι, ότι εάν τους απελευθερώσουν θα επιστρέψουν τρέχοντας στο Ισλαμικό Κράτος.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Τα 160 "ναι" στον Σταύρο Δήμα δεν είναι ένα αποτέλεσμα που επιτρέπει αισιοδοξία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Η εκλογή του κ. Δήμα συγκεντρώνει σήμερα λιγότερες πιθανότητες απ΄ ό,τι συγκέντρωνε πριν την πρώτη ψηφοφορία. Είναι, λοιπόν, προτιμότερο να οδηγηθούμε σε εκλογές, παρά να επιβραβευτούν εκείνοι που αναζητούν την διαπραγμάτευση και ένα οποιοδήποτε όφελος από αυτή την διαδικασία. Κύριοι βουλευτές! Ή σας αρέσει ο κ. Δήμας και τον ψηφίζετε ή όχι. Στην Δημοκρατία δεν χωρούν παζάρια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον Θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας ως εργαλείο για την πρόκληση εθνικών εκλογών. Στην επιλογή αυτή η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει με καθαρές λύσεις. Ορθώς επίσπευσε τις διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου, προκειμένου να μην παρασυρθεί η χώρα στην δίνη μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου. Χτες 160 βουλευτές ψήφισαν ναι. Για την εκλογή του Προέδρου χρειάζονται άλλοι 20. Στην κοινωνία, λοιπόν, δημιουργείται η αίσθηση ενός παζαριού. Κι αυτό το πραγματικό ή υποτιθέμενο παζάρι το χρεώνεται η ίδια η κυβέρνηση.

Καθαρές λύσεις! Αυτή είναι η ορθότερη επιλογή. Όποιος θέλει να ψηφίσει τον κ. Δήμα να τον ψηφίσει. Όποιος δεν θέλει να μην τον ψηφίσει. Κι αν οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού θέλουν εκλογές με αυτή την αφορμή, ας πάμε σε εκλογές. Κι εκεί ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για την τύχη του. Αυτοί είναι οι κανόνες της Δημοκρατίας.

Το βασικό είναι να μην χρεωθεί ο αστικός χώρος περίεργες καταστάσεις. Να μπορεί να δει τον κόσμο του στα μάτια και την επόμενη ημέρα, όταν θα έχουμε τελειώσει με τις φαντασιώσεις της αριστεράς. Γι΄ αυτό και θεωρούμε ότι είναι παντελώς λάθος η στρατηγική που έχουν χαράξει κάποιοι, προσπαθώντας να συναγωνιστούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ακραίες δηλώσεις.

Τα πράγματα είναι απλά! Η αντιπολίτευση έχει ανεβάσει τους τόνους το τελευταίο εξάμηνο, πιστεύοντας ότι αυτή είναι μία ιστορική ευκαιρία για την αριστερά. Τα παίζουν όλα για όλα! Ο ελληνικός λαός έχει κάθε δικαίωμα να τους βγάλει πρώτο κόμμα. Θα ήταν ίσως χρήσιμο να τους βγάλει και αυτοδύναμους, έτσι ώστε να μην έχουν την παραμικρή δικαιολογία να μην εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους. Αφού οι άνθρωποι υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, ας βγάλουν, τουλάχιστον, τους λαγούς από το καπέλο. Κι ύστερα ο ελληνικός λαός ας κρίνει με βάση αυτά που θα έχουν συμβεί, τι θα έχει χάσει και τι θα μπορούσε να έχει κερδίσει.

Δεν θέλουν οι βουλευτές Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή; Η μόνη απάντηση σε αυτό είναι οι εκλογές. Εκλογές και όχι απειλή για εκλογές. Οτιδήποτε άλλο θα δώσει ηθικό πλεονέκτημα στην αριστερά.

Κι ίσως θα ήταν χρήσιμο να ξεκαθαρίσει ο κ. Σαμαράς ότι αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην δεύτερη ψηφοφορία, τότε θα προχωρήσει έτσι ή αλλιώς σε εκλογές σε έναν μήνα. Ότι δεν δέχεται με κανέναν τρόπο διαπραγματεύσεις και παζάρια.

Θανάσης Μαυρίδης
Eπικοινωνία με τον συντάκτη

thanasis.mavridis@capital.gr

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Ζητούνται 20 ''εκλεκτοί'' που θα μπορούν να αντέξουν την προσωπική τους κόλαση, αλλά και την κόλαση στην οποία θα ρίξουν την κοινωνία.

Που θα μπορούν να δικαιολογήσουν επαρκώς γιατί, για ποιό λόγο, θα αλλάξουν την γνώμη τους στις 23 ή στις 29 του Δεκέμβρη.

Που θα είναι, αυτοί οι 20, οι ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για όλα τα εγκληματικά μέτρα που θα πάρει εναντίον του λαού από δω και πέρα η συγκυβέρνηση συνεργατών-προδοτών.

Που θα βάλλουν το συμφέρον της καρέκλας και της τσέπης τους πάνω απ' το συμφέρον της χώρας.

Που θα αναμετρώνται κάθε μέρα με την λατρεία και τις εκδηλώσεις αγάπης των πολιτών και των ψηφοφόρων τους.

Που θα θυσιάσουν την υπόλοιπη πολιτική τους καριέρα (όσοι έχουν πιά τέτοια), στον βωμό της διάσωσης Ψευταρά και Αυτού Χυδαιότητας.

Που θα κληροδοτήσουν στα παιδιά τους ένα όνομα κατάπτυστο και μισητό, όνομα δωσίλογου και συνεργάτη της Νέας Κατοχής.

Ζητούνται οι 20 γενναίοι γενίτσαροι, που ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ!

Ιδού πεδίον πολιτικής αλητείας λαμπρόν!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
    

Υπενθύμιση (καθημερινή και μέχρι την 29η του Δεκέμβρη):
ΟΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
και θα ανταμειφθούν ανάλογα!...
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Με αφορμή τις διεργασίες για την προεδρική εκλογή 
 
Του Δημήτρη Τσιμούρα 

Είναι δεδομένο ότι κάθε εκλογική διαδικασία, αυτήν την περίοδο, αποτελεί κι έναν μικρό ή μεγάλο σκόπελο στην προώθηση αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το επιθυμητό αποτέλεσμα, η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, γι αυτούς που προάγουν αυτή την πολιτική, δεν είναι σίγουρο, κάτι που βέβαια τους δημιουργεί έντονες ανησυχίες.

Ανησυχεί το κατεστημένο, η άρχουσα τάξη, μήπως και μειωθεί, έστω και προσωρινά, ο ρυθμός με τον οποίο ο πλούτος εισρέει στα θησαυροφυλάκιά τους, μήπως και υπάρξει καθυστέρηση στην πλήρη επιβολή της κυριαρχίας τους επί του ελληνικού λαού.

Περισσότερο ίσως ανησυχεί το διαπιστευμένο σ' αυτούς πολιτικό προσωπικό. Αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά πως για τους περισσότερους, εάν δεν παραταθεί με την εκλογή προέδρου η ζωή της κυβέρνησης, θα σημάνει και το τέλος του πολιτικού τους βίου. Και όχι μόνο αυτό. Φοβούνται ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εξιλαστήρια θύματα και να αποδοθούν σ' αυτούς οι ευθύνες της καταστροφικής πορείας για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού. 

Μέσα σ' αυτό το σκηνικό, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να έχουν ως μονόδρομο τη θετική ψήφο για εκλογή προέδρου και παράταση με ενέσεις του κυβερνητικού βίου, αναζητούνται αυτοί της "αντιπολίτευσης", οι οποίοι στην ουσία θα ανακαλέσουν τα όσα μέχρι σήμερα, έστω και υποκριτικά, έλεγαν, ώστε να αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα για την προεδρική εκλογή. 
Γι αυτούς, της... "αντιπολίτευσης", πρέπει να εφευρεθούν επιχειρήματα σοβαρά ή σοβαροφανή που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε να κάνουν το βήμα. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να πείσουν για το... ορθό της πράξης τους και το εκλογικό σώμα, ώστε να μην χάσουν τις ελπίδες για επανεκλογή, που είναι το Α και το Ω για τους ίδιους!

Έτσι, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες "επιχειρημάτων", που αντλούνται απο γκάλοπ, που παρουσιάζουν τον κόσμο να... απαιτεί προεδρική εκλογή, επειδή κινδυνεύει να χαθεί η... πολυπόθητη κυβερνητική σταθερότητα! Μάρτυρες ψεύτικων απειλών ότι κινδυνεύει η θέση μας... στην ΕΕ. Απειλές ότι οι αγορές θα... στενοχωρηθούν, αν δεν εκλεγεί πρόεδρος και θα αντιδράσουν βίαια η σπασμωδικά! Και φυσικά όλα τα παραπάνω, πάντα στα πλαίσια της αδιαμφισβήτητης ... "δημοκρατίας" μας, συνοδευόμενα με ισχυρές δόσεις τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού προς το εκλογικό σώμα, ώστε να μην αντιλαμβάνεται τι πραγματικά συμβαίνει.

Όσο για τη διατήρηση της... "σταθερότητας" που επικαλούνται, έχει κανείς να τους ρωτήσει για ποιά σταθερότητα ομιλούν. Γι αυτήν που είναι συνεργός στην εξαθλίωση; Γι αυτήν που συμβάλλει στην απώλεια των μικρών περιουσιών και την αύξηση των καθημερινών αυτοκτονιών; Γι αυτήν που πετσοκόβει την ελπίδα και σμπαραλιάζει το όνειρο; Ή τη σταθερότητα αυτήν που παράγει δισεκατομμυριούχους σε καιρό "κρίσης"; Ή μήπως αυτήν που διαμοιράζει τα ιμάτια της πατρίδας και τους κόπους δεκαετιών ενός ολόκληρου λαού και δεν αφήνει τίποτα όρθιο;

Μήπως εννοούν τη σταθερότητα της αμάθειας, τη σταθερότητα που μας πάει πενήντα και εκατό χρόνια πίσω, τη σταθερότητα που έχει ανατρέψει τις ζωές μας; Τη σταθερότητα νεκροθάφτη των ονείρων μας και κυρίως αυτών της νέας γενιάς που στέλνεται πεσκέσι σε δουλοπάζαρα του εξωτερικού;

"Επιχειρήματα" αστειότητας! Πάνω στα οποία είναι έτοιμοι να πατήσουν βουλευτές που μέχρι χθες έδιναν την εντύπωση ότι διαφωνούσαν και θα συνεχίσουν να ισχυρίζονται ότι τάχα διαφωνούν, εξαιρουμένης της κρίσιμης ψήφου βέβαια! 

Δεν είναι αφελείς! Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν! Ξέρουν ότι μια τέτοια ψήφος αφενός νομιμοποιεί την μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτική, την οποία υποτίθεται ότι αντιμάχονταν, και αφετέρου δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να συνεχίσει το καταστροφικό για το λαό έργο, νομιμοποιώντας έτσι την πορεία κινεζοποίησης της χώρας μας!

Αν βέβαια ισχυριστούν, ψάχνοντας για άλλοθι, ότι είναι λαϊκή επιθυμία η προεδρική εκλογή, ας κάνουν μια βόλτα στους δρόμους, ας πουν ποιοι είναι και τι θέλουν, ας περάσουν από τα άδεια από πελάτες μαγαζιά, που οι ιδιοκτήτες τους στενάζουν, όχι μόνο για τον ανύπαρκτο τζίρο αλλά και για την υψηλή και άδικη πέρα από κάθε λογική φορολόγηση, που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο. Ας ρωτήσουν τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, που δεν μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που τεχνητά δημιουργούνται από την κυβερνητική πολιτική, αν θέλουν, ας πάρουν απ' αυτούς σχετικές απαντήσεις κι όχι από τα προκατασκευασμένα γκάλοπ. 

Συνεπώς, η συνταύτιση αυτή με την κυβέρνηση, με την ψήφιση του κυβερνητικού υποψηφίου, δίνει σ' εμάς το δικαίωμα να συμπεράνουμε με απόλυτο τρόπο ότι η στάση τους αυτή όχι μόνο δεν εκπορεύεται από τη θέλησή τους για την υπεράσπιση του κοινού συμφέροντος, αλλά απο ίδιον συμφέρον, εξυπηρετώντας πρωτίστως τα μεγάλα συμφέροντα. Και φυσικά, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε, βάσιμα όμως, ότι θα υπάρξει αδρό τίμημα για την ιδιαίτερα μεγάλη... "αξία" αυτής τους της ψήφου, από τα κέντρα εξουσίας.

Κι ας έχουμε κατά νου και γιατί πρόεδρο ομιλούμε. Πρόεδρο που είναι αφοσιωμένος στο να στηρίξει το οικοδόμημα κινεζοποίησης της χώρας, για τον οποίο ο λαός θα αδιαφορεί ή θα αγανακτά με τη στάση του. Τι παραδείγματα προέδρων είχαμε μέχρι τώρα; Πολιτευτές που δεν εκλέχτηκαν ούτε βουλευτές ψηφίστηκαν για πρόεδροι και μάλιστα τα γκάλοπ τους παρουσίαζαν και ως... λαοφιλείς! Πρόεδροι οι οποίοι φάνηκαν αντάξιοι της εμπιστοσύνης που τους έδειξε η καθεστηκυία τάξις και έπραξαν στο ακέραιο απέναντί της το... καθήκον τους ως συνεργοί και συνένοχοι της εξαθλίωσης αυτού του λαού. Πρόεδροι που παραλαμβάνουν κράτος και παραδίδουν... επαρχία!

Συνεπώς είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτοί που επικαλούνται όλα αυτά, που θα τα επικαλεστούν, για να δικαιολογήσουν την ψήφο τους, τα πιστεύουν κιόλας. Προσπαθούν μέσα απ' αυτόν τον ορυμαγδό όχι απλώς να βγουν σώοι αλλά και ποικιλοτρόπως ωφελημένοι!

Ας θυμίσουμε όμως σε όλους αυτούς -κυβερνητικούς και μη βουλευτές, που είναι έτοιμοι να συμπράξουν, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η... σωτηρία μας- ότι ποτέ ο ελληνικός λαός δεν νομιμοποίησε τη συγκεκριμένη κυβέρνηση ούτε την πολιτική της. Να τους θυμίσουμε ότι στις εκλογές του '12 αποδοκίμασε και τα δύο κόμματα που κυβερνούν. Παρ' όλα αυτά οι δύο αρνήσεις, οι δυο αποδοκιμασίες, έφτιαξαν μια... "κατάφαση" και σχημάτισαν ελέω εκλογικού νόμου την σημερινή κυβέρνηση με τις γνωστές για μάς συνέπειες!

Να τους θυμίσουμε ότι η αποδοκιμασία του ελληνικού λαού προς τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης ήταν κραυγαλέα, αφού στις εκλογές του Ιουνίου του'12, σε σχέση με αυτές του '09, έχασαν πάνω από 2.700.000 ψηφοφόρους!!! Κι όμως αυτό θεωρήθηκε λαϊκή εντολή, για να κυβερνήσουν!!!

Είναι λοιπόν ολοφάνερο, πολύ περισσότερο σήμερα, που από τις τελευταίες εκλογές κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι του μύλου της εξαθλίωσης, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε τύποις για Δημοκρατία! 

Και ύστερα από τα παραπάνω ζητούνται και νέοι... "σωτήρες" στη βουλή για τη συνέχιση, με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς, της εξαθλίωσής μας. Είναι όμως αυτονόητο ότι κανένας τους δεν διαθέτει ούτε ηθικό έρεισμα αλλά ούτε και την παραμικρή νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό, στον οποίο οι ίδιοι, όπως και οι κυβερνητικοί βουλευτές, άλλα έλεγαν, όταν ζητούσαν την ψήφο του!

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση είναι ο ίδιος ο λαός, άσχετα με το αν εκλεγεί η όχι πρόεδρος. Κι όχι μόνο στην κάλπη αλλά και στους δρόμους!

ΥΓ. Είχε κλείσει το άρθρο, όταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας, των 160 ΝΑΙ! Κανείς βέβαια αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να προδικάσει το τελικό αποτέλεσμα, ούτε και το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι στις επόμενες δυο ψηφοφορίες.
Το σίγουρο είναι ότι γίνονται σκληρά παζάρια απ' αυτούς που έχουν κατά νου να προσθέσουν τις ψήφους τους σ' αυτές των 160! Και όχι βέβαια για την αλλαγή πολιτικής. Αυτή είναι δεδομένη από μια τέτοια κυβέρνηση, και ξέρουν πολύ καλά ότι δεν αλλάζει, εφόσον υπακούει τυφλά στα ξένα κέντρα των δανειστών που τη διαμορφώνουν. 
Σίγουρο επίσης είναι ότι αυτοί, που τα παζάρια τους θα ευδοκιμήσουν ενώνοντας τις ψήφους τους μ' εκείνων που είπαν εξ αρχής το ΝΑΙ, ταυτόχρονα υπογράφουν και το πολιτικό τους τέλος, είτε εκλεγεί πρόεδρος είτε όχι. Και εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, αυτοί που θα προσθέσουν τώρα το ΝΑΙ τους, κυρίως αυτοί, μαζί βέβαια μ' αυτούς του "ναι σε όλα", θα χρεωθούν και τα επόμενα ακόμη πιο σκληρά μέτρα που θα ακολουθήσουν, χωρίς προφανώς να έχουν κανένα άλλοθι και καμιά δικαιολογία!

Πηγή Faretra


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ο σημερινός Πρωθυπουργός μας, από απόλυτος πολέμιος των Μνημονίων, εν μια νυκτί έγινε υπέρμαχός τους και μετέτρεψε την ευχή σε κατάρα. Πολύ σύντομα ξέχασε τις εξαγγελίες του στα Ζάππειο I, II και III, όπου ισχυριζόταν πως είναι πατριωτική η στάση του κατά των Μνημονίων και σήμερα ισχυρίζεται πως επίσης είναι πατριωτική η στάση του, στη διατήρησή τους. Βλέπετε, στην εποχή των Μνημονίων τα οποία φτωχοποίησαν μέχρι εξαθλίωσης πολύ μεγάλο μέρος του λαού μας, έχουν χάσει οι λέξεις την πραγματική τους αξία.
Είναι πολύ δύσκολο πλέον, να ξεχωρίσει κάποιος το γνήσιο από το νόθο, το ελπιδοφόρο από το οπισθοδρομικό, το υγιές από το άρρωστο!! Στην ελληνική Βουλή εισήλθαν πολιτικά παράσιτα, καιροσκόποι – φιλοτομαριστές πολιτικοί που σου παρουσιάζουν το μαύρο και το άσπρο κατά τέτοιον τρόπο, που ο λαός μας αδυνατεί να ξεχωρίσει πως το παρουσιαζόμενο από αυτούς ως άσπρο είναι άσπρο και το μαύρο είναι μαύρο. Κι όμως, αυτή τη Βουλή των Ελλήνων, κάποτε κοσμούσαν τεράστιες πολιτικές φυσιογνωμίες, με υπέρμετρο κύρος και πολιτισμό.

Στις ημέρες μας, αυτοί οι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι εν ονόματι του πατριωτισμού, ξεπουλάνε την Ελλάδα και δυστυχούν τους πολίτες της. Γιατί δεν μπορεί να είναι πατριωτική στάση η συμπόρευση με την πολιτική της άνευ όρων παράδοσης της πατρίδος μας στους δανειστές τοκογλύφους, και η οποία έχει ωθήσει σε αυτοκτονία χιλιάδες συμπολίτες μας και επίσης έχει δημιουργήσει απογοητευτικές τάσεις σε ένα Έθνος που αργοσβήνει. Γιατί, πατριωτισμός είναι: “όταν βάζεις πάνω απ΄ όλα την αγάπη για τη χώρα σου” (Ντε Γκωλ – Πρόεδρος της Γαλλίας).

Αυτοί λοιπόν, οι πολιτικοί χαμαιλέοντες που αναγορεύουν εαυτούς σε πατριώτες, αλλά στην πραγματικότητα είναι πειθήνια όργανα της ΝΤΠ, έχουν “γεμίσει” το ελληνικό κοινοβούλιο, το λίκνο της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Όλοι αυτοί έχουν ενδυθεί την προβιά του πατριωτισμού και στην ουσία είναι εθελόδουλοι του Συστήματος!!

Μήπως, σε αυτούς δεν αναγνωρίζετε επί παραδείγματι, τον Άδωνι Γεωργιάδη, το Μάκη Βορίδη, το Θανάση Πλεύρη, τη Σοφία Βούλτεψη, τον Αργύρη Ντινόπουλο, τον Κώστα Μαρκόπουλο και πολλούς – πολλούς άλλους;

Ωστόσο, η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα είναι η αφορμή για να βγάλουν τη μάσκα του αντιμνημονιακού τους αγώνα, και πολλοί άλλοι Βουλευτές που μέχρι χθες πολεμούσαν λυσσαλέα την πολιτική των Μνημονίων και που εκλέχτηκαν Βουλευτές από ψηφοφόρους που ως κορωνίδα των επιλογών τους ήταν η καταπολέμηση τους.

Μια τέτοια περίπτωση Βουλευτή, ίσως η τρανταχτότερη, είναι του ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας, Γιώργου Νταβρή. Ο οποίος μετέχοντας μέχρι πρότινος στην Κ.Ο. των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” έδινε “μάχες” στη Βουλή και στα ΜΜΕ προκειμένου να μας πείσει για το πόσο βλαβερές είναι οι επιπτώσεις των Μνημονίων για την υγεία μας. Και ξαφνικά μας ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει (και τελικά ψήφισε) υπέρ του προτεινόμενου Προέδρου της συγκυβέρνησης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), γιατί αυτή τη στιγμή προέχει για την Ελλάδα η πολιτική σταθερότητα. Επεσήμανε δε, πως η μη ψήφιση Προέδρου θα επιφέρει πρόωρες εκλογές και η ενδεχόμενη αστάθεια που μπορεί να προκύψει θα δυναμιτίσει την προσπάθεια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας. Δηλαδή, εν τοις πράγμασι χρησιμοποίησε απόλυτα την ρητορική των Σαμαρά – Βενιζέλου.

Οσονούπω ο κ. Νταβρής, συντάσσεται απόλυτα με την πολιτική των Μνημονίων, από τη στιγμή που θεωρεί πως το ΟΧΙ στην εκλογή Προέδρου θα αποσταθεροποιήσει την οικονομία μας. Όμως, ποια οικονομία εννοεί ο κ. Νταβρής; Αυτή που μέχρι χθες αποκαλούσε πτωχευμένη και διακήρυττε πως δεν θα αποδεχτεί το επαχθές και επονείδιστο χρέος (πολιτική θέση των ΑΝ.ΕΛ);

Ωστόσο, θα μου πείτε γιατί στέκομαι ιδιαίτερα στον κ. Νταβρή!!

Θα σας απαντήσω πως ο κ. Νταβρής υπήρξε Αντιπτέραρχος της Πολεμικής μας Αεροπορίας και ως εκ τούτου θεωρώ πως θα έπρεπε να έχει ιδιαίτερα και πιο αυξημένα πραγματικά στοιχεία πατριωτισμού από τον μέσο Έλληνα. Και πατριωτισμός δεν είναι να συντάσσεσαι ξαφνικά με τους δυνάστες της Πατρίδος και του λαού της. Και νομίζω, δεν τιμά δι΄ όλου τον κ. Νταβρή το γεγονός πως σε καταγγελτική επιστολή (με ονοματεπώνυμα) πρώην στελεχών των ΑΝ.ΕΛ στην Αχαΐα, όπου τον καταγγέλλουν πως νιώθουν προδομένοι από την στάση του, εκείνος απάντησε με περίσσια θρασύτητα: “Εγώ ξέρω πως οι φίλοι και οι υποστηριχτές παίρνουν τηλέφωνο και επικοινωνούν απευθείας με τον βουλευτή”.

Άλλωστε, την ίδια περίσσια θρασύτατη συμπεριφορά επέδειξε και άλλες φορές κατά το παρελθόν. Επί παραδείγματι: Όταν, στις αρχές Μαρτίου 2013 στην Πάτρα, στο προσυνέδριο των ΑΝ.ΕΛ ως γενικός εισηγητής σπατάλησε τη μισή του ομιλία σε ένα σκαιότατο παραλήρημα κατά του Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου (συζητούσε την προσχώρησή του στους ΑΝ.ΕΛ) εν τη απουσία του, αλλά με την παρουσία της συζύγου του κ. Νικολόπουλου, την οποία και διόλου δεν σεβάστηκε!! Όταν, στο Συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας εβρισκόμενος στο πάνελ, μαζί με τον Πρόεδρο καθώς και με άλλους Βουλευτές του κόμματος, κάπνιζε αρειμανίως ενώ από τους συνέδρους είχε ζητηθεί το ακριβώς αντίθετο!! Όταν, κατ΄ επανάληψη απέδιδε απαξιωτικούς έως πεζοδρομιακούς χαρακτηρισμούς στην συνάδελφό του στους ΑΝΕΛ (εκείνη τη χρονική στιγμή ήταν και οι δυο βουλευτές ΑΝ.ΕΛ), Ραχήλ Μακρή. Αυτή η βάναυση λεκτική συμπεριφορά του, προκάλεσε και τη διαγραφή του από τους ΑΝ.ΕΛ.

Συνεπώς, θεωρώ πως δεν είναι πολύ δύσκολο να εξευρεθούν οι 180 για την εκλογή του νέου Προέδρου και να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Οι επόμενες “πονηρές” ημέρες θα δείξουν πόσοι καλοθελητές θα συνταχθούν στο ΝΑΙ της εκλογής Προέδρου, προκειμένου “να μην δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια” που θα επιφέρει, “αποσταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας”.
Είδομεν!!!

Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”
Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου