Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

15 Δεκ 2014


Γράφει ο Κλεισθένης


Η κρίση που βιώνουμε είναι εκτός πολλών άλλων και αποτέλεσμα του στρεβλού πολιτικού μας συστήματος. Σε λίγο χρόνο θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα. 
Περιμένει κανείς ουσιαστικές αλλαγές;
 
 
 Το πολιτικό σύστημα είναι ανεξέλεγκτο, το σύνταγμα, ο θεμελιώδης κανόνας λειτουργίας του πολιτεύματος, είναι αναχρονιστικό, φτιαγμένο για να εξυπηρετεί το φαύλο πολιτικό σύστημα και παραβιάζεται σχεδόν καθημερινά. 
Δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες που να αποτρέπουν την παραβίασή του.
 
 
Τα κόμματα έχουν χάσει την ιδεολογική τους ταυτότητα και δεν έχουν εσωτερική δημοκρατική λειτουργία.
 
 
Οι πολίτες μην έχοντας εμπιστοσύνη στο υπάρχον πολιτικό προσωπικό και τις πολιτικές δομές, βρίσκονται σε σύγχυση με αποτέλεσμα να μην έχουν πολιτικά αντανακλαστικά.
 
 
 Αφού ζούμε σε αστικό καθεστώς με κοινοβουλευτικό αντιπροσωπευτικό σύστημα, ας το βελτιώσουμε τουλάχιστον.  Είναι προς όφελος όλων μας.
 
 
Επειδή η κατάσταση οδεύει απ' το κακό στο χειρότερο, έχουμε ανάγκη δομικών αλλαγών στο πολιτικό σύστημα.
 

1η  Συντακτική βουλή για ψήφιση ενός σύγχρονου, δημοκρατικού και σαφώς διατυπωμένου συντάγματος έτσι ώστε ούτε να παρερμηνεύεται ούτε να παραβιάζεται.
 
 
Οι θεσμοί που θα προβλέπονται απ' το νέο σύνταγμα πρέπει να έχουν την δυνατότητα ελέγχου των κυβερνόντων, των πολιτικών κομμάτων και να εγγυώνται την πιστή τήρηση του συντάγματος.
 

2η Τα κόμματα πρέπει να επανατοποθετηθούν στον πολιτικό χάρτη έτσι ώστε ο πολίτης να γνωρίζει τις βασικές ιδεολογικοπολιτικές απόψεις τους.
 
 
Υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού. 
 
Η πολυδιάσπαση των ιδεολογικών τάσεων με αφορμή κάποιες μικροδιαφωνίες ή αρχηγισμούς δεν προσφέρει στον πλουραλισμό αλλά δημιουργεί ένα αδύναμο πολιτικό σύστημα προκαλώντας σύγχυση.
 

Το κλασσικό πολιτικό σύστημα διαθέτει τρεις κατά βάση πυλώνες, την δεξιά, το κέντρο και την αριστερά.
 
 
Η ύπαρξη διαφορετικότητας μέσα στα πλαίσια των τριών πυλώνων είναι χρήσιμη αλλά δεν μπορεί για μη ουσιώδεις λόγους να δημιουργούνται φράξιες μέσα στα κόμματα ή να αποχωρεί ένα κομμάτι τους για τον σχηματισμό ξεχωριστού κόμματος.
 
  Η ιδεολογική αντιπαράθεση μπορεί κάλλιστα να γίνεται μέσα στα κόμματα, η πλειοψηφία ενεργεί και η μειοψηφία ελέγχει και αντιπροτείνει, ίσως σε άλλο πολιτικό χρόνο η μειοψηφία γίνει πλειοψηφία.
 
  Μπορεί να φαίνεται δημοκρατικώτερο και ότι προσφέρει στην πολυφωνία αλλά η δημιουργία κομμάτων με βάση κάποια επιμέρους πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα προβλήματα δεν προσφέρει, απλά πολυδιασπά το εκλογικό σώμα σε μικρά-μικρά κομμάτια χωρίς καμένα ουσιαστικό όφελος.
 
  Ένα κόμμα για να έχει λόγο ύπαρξης πρέπει να απαντά στο σύνολο των προβλημάτων και όχι μόνο σε επιμέρους.
 

3η Πρέπει οι πολίτες να αντιληφθούν ότι, οι αλλαγές που γίνονται ερρήμην τους, δεν είναι για δικό τους καλό, εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. 
Η ενεργός συμμετοχή των πολιτών, τόσο στην κατάρτιση και ψήφιση του νέου συντάγματος, όσο και στον έλεγχο και εκδημοκρατισμό των κομμάτων είναι απαραίτητη.
 

Μπορεί η πολιτεία μας να λειτουργεί με αντιπροσωπευτικό σύστημα αλλά έχουμε όλοι υποχρέωση και συμφέρον να ελέγχουμε κάθε 'μέρα τόσο τους κυβερνόντες όσο και τα κόμματα.
 

Με όσα προανέφερα μπορεί να μην βγούμε, εξαιτίας τους, απ' την κρίση αλλά σίγουρα δεν θα ξαναβρεθούμε σε τόσο άσχημες καταστάσεις σαν την σημερινή.
 
Όσο ζούμε ελπίζουμε.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Του Κ. Κυριακόπουλου 

Ο εναγκαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τα πράσινα σαπρόφυτα, αλλά και η από πολλούς χορογραφούμενη διαχειριστική θεσμική του συνύπαρξη με την όποια παραλλαγή της πράσινης συμμορίας αποσκοπεί στον απόλυτο εξοβελισμό κάθε φωνής αντίστασης και πατριωτισμού στο εσωτερικό του, η οποία επιχειρεί κάποια προσχήματα έστω να μην αποκαθηλωθούν στο ρευστό και ευμετάβλητο μετεκλογικό σκηνικό.

Το ότι η χώρα βαδίζει ολοταχώς για εκλογές, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Ντόπιες και ξένες δημοσκοπήσεις, εγχώριες και εισαγόμενες πολιτικές αναλύσεις, αλλά και υπαγορευόμενες «νουθεσίες» για την επόμενη μέρα από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, δεν αφήνουν πλέον την ελάχιστη επ αυτού αμφιβολία.

Πέντε χρόνια τώρα η χώρα αποδομείται με την τυπική συγκατάθεση μιας πλειοψηφίας ξεφτιλισμένων, που αν και αμελέτητοι ψηφίζουν «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», αλλά είναι πρακτικά δύσκολο να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος αριθμός των ξεφωνημένων που θα συμμαχήσει μαζί της, για την ανάδειξη του νέου αχυρανθρώπου που θα επικυρώνει αναντίρρητα τα διατάγματα της Κατοχής.

Επομένως τα βλέμματα όλων έχουν στραφεί, στη διασφάλιση των προϋποθέσεων, έτσι ώστε η επόμενη μέρα να μην κλονίσει ουσιαστικά το κατοχικό καθεστώς, τις επιδιώξεις του και τους μηχανισμούς του. Επιδιώκουν οι αναλαμπές της επόμενης μέρας να περιοριστούν σε επικοινωνιακού τύπου ανώδυνα πυροτεχνήματα. Και όλα αυτά προκειμένου να εμπεδωθεί στην κοινωνία, πως στο «μονόδρομο» της καταστροφής που κάποιοι άλλοι επέλεξαν για λογαριασμό της, το μοναδικό που δικαιούται είναι να νομιμοποιεί με την ψήφο της τον εκάστοτε κατοχικό τοποτηρητή. 

Καταλύτης για τη διασφάλιση του «ομαλού» για όλους αυτούς μετεκλογικού σκηνικού, δεν είναι μονάχα η απόλυτα συμβιβασμένη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ… Δεν είναι μονάχα τα πράσινα σαπρόφυτα, που έσπευσαν να εισβάλλουν σ αυτόν παίρνοντας θέση ως έμπειροι διεκδικητές πρωταγωνιστικού ρόλου, στο επερχόμενο ροζουλί λαμογιστάν που οσονούπω θα ανακύψει… 

Είναι πρωτίστως η ίδια η πράσινη συμμορία που με την όποια της παραλλαγή (Παπανδρεϊκή ή Βενιζελική), που αν δεν τεθεί υπό ανελέητο διωγμό από την ίδια την κοινωνία πρώτα απ όλα (και πριν αναλάβουν το ρόλο που απορρέει από το Σύνταγμα οι ίδιοι οι δικαστές), θα συνεχίσει να λειτουργεί ως επικίνδυνος Δούρειος Ίππος διαφθοράς, δωσιλογικής συνδιαλλαγής αλλά και πολιτικής διολίσθησης σε ότι πιο βρώμικο και ταπεινωτικό πέρασε ποτέ απ αυτό τον τόπο. 

Ο εναγκαλισμός επομένως του ΣΥΡΙΖΑ με τα πράσινα σαπρόφυτα, αλλά και η από πολλούς χορογραφούμενη διαχειριστική θεσμική του συνύπαρξη με την όποια παραλλαγή της πράσινης συμμορίας, αποσκοπεί στον απόλυτο εξοβελισμό κάθε φωνής αντίστασης και πατριωτισμού στο εσωτερικό του, η οποία επιχειρεί κάποια προσχήματα έστω να μην αποκαθηλωθούν στο ρευστό και ευμετάβλητο μετεκλογικό σκηνικό. 

Ένα ωστόσο είναι βέβαιο... Αυτή η διαδικασία της καθολικής ενσωμάτωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο άρμα της Κατοχής, δε θα είναι μια εύκολη υπόθεση, αφού ο κίνδυνος να εξοργίσει το όποιο ριζοσπαστικοποιημένο τμήμα του παραμένει ισχυρός, και σε συνδυασμό με γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και δράσεις, ενδέχεται να τροφοδοτήσει ένα κίνημα εξέγερσης απηυδισμένο και αηδιασμένο από τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις των προσδοκιών του, το οποίο ενδέχεται να προσλάβει διαστάσεις ανεξέλεγκτες για την Ελλάδα, αλλά και το χαρακτήρα ντόμινο για την Ευρωπαϊκή Ήπειρο συνολικά. 

Αυτό ακριβώς είναι το ατύχημα που τρομάζει της πολιτικές συμμορίες της Ευρώπης και γι αυτόν ακριβώς το λόγο η κοινωνία οφείλει να προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα. 

Πηγή «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Προς τον Τσίπρα και τον Καμμένο, οι οποίοι επιχειρούν να ανατρέψουν την Κυβέρνηση των δωσίλογων.
Υπάρχει νόμιμη λύση, για να απαλλαγεί άπαξ η Ελλάδα από το σύνολο σχεδόν του χρέους της.
Η Ελλάδα μπορεί να αποδείξει ότι την χρησιμοποίησαν οι τοκογλύφοι, για να λεηλατήσουν τους Ευρωπαίους και όχι την ίδια.
Το ελληνικό χρέος είναι η "λεία", που ήδη άρπαξαν οι τοκογλύφοι από τους Ευρωπαίους.
Πάνω από ένα τρις ευρώ έχουν αρπάξει ήδη οι τοκογλύφοι από την Ευρώπη.
Η Ελλάδα επιλέχθηκε ως το "χαλαρό" σύστημα, για να γίνει το μεγαλύτερο "ριφιφί" στην παγκόσμια οικονομική ιστορία.

Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού

"Αlea jacta est" ...Ο κύβος ερρίφθη και πλέον - εκτός μεγάλων ανατροπών και εκπλήξεων - βαδίζουμε προς εκλογές. Όμως, από τη στιγμή που οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να κάνουν χρήση του Συνταγματικού Νόμου και να εκμεταλλευτούν την αδυναμία εκλογής προέδρου για να "ρίξουν" την Κυβέρνηση, πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι έχουν λύσεις στα χέρια τους. Οι ανατροπές των Κυβερνήσεων δεν γίνονται, για να κάνουν την πρωθυπουργική τους "θητεία" και οι επόμενοι ...Οι ανατροπές γίνονται για το καλό του λαού. Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ λύσεις για το ελληνικό χρέος; Έχει λύσεις, που δεν θα βάλουν σε περιπέτειες την πατρίδα; Έχει λύσεις, που δεν θα φέρουν τον ελληνικό λαό "απέναντι" σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να δανείσουν στην Ελλάδα;

Τι είναι αυτά τα "κουρέματα" των χρεών, που υπόσχονται στον κόσμο οι διάφοροι διεφθαρμένοι Σταθάκηδες, οι οποίοι ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι εξαιτίας της "γενναιοδωρίας" της Βουλής και της ανοχής τής Τρόικας; Ποιους απειλούν με "κουρέματα"; Τους δανειστές, που είναι οι λαοί της Ευρώπης; Απειλούν με "κουρέματα" αυτούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν από τις ηγεσίες τους να μας δανείσουν, για να ξεπληρώσουμε τους τοκογλύφους; Τα χρέη δηλαδή των τοκογλύφων ο ΣΥΡΙΖΑ τα θεωρεί νόμιμα και ως εκ τούτου πάει ένα "βήμα" παραπέρα και "κουρεύει" τα δάνεια που πήρε, για να τους ξεπληρώσει; Όλα αυτά δεν πρέπει να αναλυθούν, ώστε να μπουν ως παράμετροι σε κάποια κοινή εθνική στρατηγική; Τη συμμαχία των ευρωπαϊκών λαών στον δίκαιο ελληνικό αγώνα πώς θα την εξασφαλίσει; ...Με το "κούρεμα" των περιουσιών τους;

Ποια θεωρούμε εμείς ότι είναι η πιο αποτελεσματική και ασφαλής πολιτική αυτήν τη στιγμή για την Ελλάδα; ...Η ενδεδειγμένη πολιτική, για κάποιον που έχει δίκιο, είναι πρώτα απ’ όλα να το αποδείξει. Όταν έχεις δίκιο, δεν σε συμφέρουν ούτε οι φωνές ούτε η φασαρία ούτε οι τζάμπα τσαμπουκάδες. Δεν τα "φάγαμε μαζί" --και ως εκ τούτου δεν τα έφαγε ο ελληνικός λαός--, αλλά αυτό από μόνο του δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία, όταν δεν μπορείς να αποδείξεις το πώς τα "χρεώθηκες" όλα αυτά. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί αυτός ο λαός να "τσαμπουκαλευτεί" και να αρνηθεί να πληρώσει τα χρέη του, γιατί δεν του φταινε οι λαοί αυτοί, οι οποίοι πλήρωσαν όλα αυτά χρέη. Αυτό, το οποίο πρέπει να γίνει, είναι ξεμπλεχτεί το "κουβάρι" της ελληνικής υπόθεσης, ώστε να βρούμε ποιος φταίει για το χρέος και άρα ποιος πρέπει να πληρώσει.

Είναι προφανές πλέον ότι η Ελλάδα έπεσε θύμα διεθνούς συνωμοσίας και εκεί πρέπει να εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας, γιατί εκεί βρίσκεται το όποιο δίκιο της. Έπεσε θύμα διεφθαρμένων προδοτικών ηγεσιών και δόλιων ιμπεριαλιστών και τοκογλύφων. Όμως, όσο και να "φωνάζει" για το δίκιο της, δεν θα ακουστεί ποτέ, γιατί οι τοκογλύφοι, ελέγχοντας τα διεθνή ΜΜΕ, "φωνάζουν" ακόμα πιο δυνατά. Το μόνο, που απομένει σε μια τέτοια περίπτωση, είναι να αποδείξει η Ελλάδα το δίκιο της. Δεν αρκεί όμως μόνον να το δηλώσει ή να το καταγγείλει, γιατί οι τοκογλύφοι έχουν προ πολλού αποδομήσει την αξιοπιστία της. Σε έναν κόσμο, ο οποίος αμφισβητεί πλέον την ηθική "ακεραιότητά" της, δεν αρκούν απλά τα λόγια ...Πρέπει να το αποδείξει και αυτό γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο ...Τον τρόπο που αναγνωρίζει ο νόμος, είτε στο εθνικό επίπεδο είτε στο διεθνές.

Από τη στιγμή που θα αποφασίσει να συγκεντρώσει στοιχεία για να αποδείξει το δίκιο της, θα πρέπει να επιλέξει μια στρατηγική, την οποία θα ακολουθήσει, προκειμένου να αξιοποιήσει τα στοιχεία αυτά ...Μια στρατηγική, η οποία δεν είναι απαραίτητα στρατηγική σύγκρουσης. Όταν θέλεις να επιτεθείς στον θύτη σου, δεν είναι απαραίτητο να τον κυνηγάς με ένα μαχαίρι ...Μπορείς να του "επιτεθείς", δείχνοντας στον κόσμο τις "πληγές" που σου προκάλεσε. Δεν είναι πάντα απαραίτητο να δείχνεις με το "δάχτυλο" τους ενόχους. Πολλές φορές είναι καλό να αφήνεις τα ενοχοποιητικά στοιχεία στη δημόσια κρίση ...Να αφήνεις τα στοιχεία να τους αποκαλύπτουν και εσύ --μαζί με όλους τους άλλους-- να κάνεις τον "έκπληκτο". Αυτό είναι απαραίτητο, γιατί, όταν ο ένοχος είναι ισχυρός και αδίστακτος, είναι ταυτόχρονα και επικίνδυνος. Η Ελλάδα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα δεν πρέπει να στραφεί απευθείας εναντίον των δανειστών, γιατί θα κινδυνεύσει από αυτούς.

Είναι αδίστακτοι, είναι ήδη "πληγωμένοι" από την προβληματικότητα του σχεδιασμού και ως εκ τούτου είναι επικίνδυνοι. Την Ελλάδα έτσι κι αλλιώς την μισούνε και θα θελήσουν να την τιμωρήσουν παραδειγματικά με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί ...Την μισούνε, είτε ως Προτεστάντες "καταπατητές" και "πλιατσικολόγοι" του ελληνικού πολιτισμού είτε ως Σιωνιστές προαιώνιοι εχθροί τού πολιτισμού αυτού. Δεν πρέπει επίσης η Ελλάδα να ζητάει "κουρέματα", γιατί απλούστατα με τον τρόπο αυτόν "επιβεβαιώνει" τους δυσφημιστές της, οι οποίοι την κατηγορούν για υστεροβουλία και προσπάθεια δόλιας μετακύλισης των υποχρεώσεών της στις "πλάτες" άλλων. Εμφανίζεται να θέλει να μετακινήσει το δικό της "βάρος" στους "ώμους" αυτών, τους οποίους θέλει να έχει συμμάχους της και όχι εχθρούς της.

Αυτά όλα είναι λανθασμένες τακτικές. Είναι λανθασμένες, γιατί επιτρέπουν στους συνωμότες και στους τοκογλύφους να "κρύβονται" πίσω από το δίκιο των άσχετων της υπόθεσης. Σε μια τέτοια περίπτωση οι τοκογλύφοι, για να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους, θα βάλουν την Ελλάδα στο "στόχαστρο" των λαών και θα την απομονώσουν, εφόσον θα την παρουσιάσουν σαν "παράσιτο", που θέλει να επωφεληθεί εις βάρος άλλων λαών. Αυτήν την πραγματικά δύσκολη περίοδο της ύφεσης, αν η Ελλάδα αρνηθεί να πληρώσει μέρος του χρέους της, θα φροντίσουν οι τοκογλύφοι να την εμφανίσουν σαν το "μαύρο πρόβατο" της παγκόσμιας κοινωνίας ...Θα την παρουσιάσουν σαν εχθρό των λαών, ο οποίος θέλει να ζήσει "εύκολα" σε μια περίοδο που όλοι ζουν "δύσκολα" ...Θα την παρουσιάσουν σαν παράσιτο που θέλει να "φαει" τις συντάξεις τους, εφόσον φρόντισαν οι ίδιοι να βάλουν τα ασφαλιστικά ταμεία των ευρωπαϊκών κρατών να σηκώσουν το μεγαλύτερο "βάρος" των ελληνικών δανείων.

Όλα αυτά τα "δυναμικά" είχαν νόημα να τα απαιτεί η Ελλάδα, όταν είχε τη δυνατότητα να εκφράζει απαιτήσεις ...Μπορούσε να τα κάνει, όταν οι "επενδυτές" της - και όχι δανειστές της - είχαν τα ομόλογά της στα χέρια τους και μπορούσε η Ελλάδα να τους απειλήσει με στάση πληρωμών, χωρίς να την αφορά η ζημιά τους ...Όταν μπορούσε να απειλήσει μόνον τους τοκογλύφους και τους κερδοσκόπους με ζημιά και κανέναν άλλο. Όμως, από τη στιγμή που δεν το έκανε αυτό όταν έπρεπε και τους "απάλλαξε" από τα ομόλογά της, πληρώνοντάς τα στο ακέραιο, πρέπει να αλλάξει τακτική. Σήμερα έχει "φορτωθεί" η ίδια ενυπόθηκα δάνεια και δεν μπορεί να τα χειριστεί με τον ίδιο τρόπο. Αυτό, το οποίο μπορεί να κάνει, είναι να αλλάξει τα δεδομένα σ' ό,τι αφορά την αμυντική της τακτική.

Όλα είναι θέμα σχεδιασμού. Το θέμα είναι να γνωρίζεις τι θέλεις και πώς να το πάρεις. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ο "εχθρός" σου σού αποκαλύπτει μόνος του την ιδανική τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις ...Συνήθως από τη δική του στάση μπορείς να κρίνεις από ποιες ενέργειες θέλει να σε αποτρέψει ...Μπορείς να καταλάβεις τι δεν θέλει και άρα τι δεν τον συμφέρει να κάνεις. Στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα είναι απλά. Από την πρώτη στιγμή της ελληνικής κρίσης οι σιωνιστές τοκογλύφοι και οι Εβραίοι προσπάθησαν να εμφανίσουν την Ελλάδα σαν σπάταλη, αναξιόπιστη και παρασιτική. Επιστρατεύοντας όλα τα μέσα που διέθεταν, προσπάθησαν να "καπαρώσουν" το ηθικό μέρος της υπόθεσης. Προσπάθησαν να την ταπεινώσουν και να της αφαιρέσουν συμμάχους και συμπάθειες.

Γιατί το έκαναν αυτό; ...Γιατί ήθελαν να την παγιδεύσουν ...Γιατί γνώριζαν αυτά, τα οποία δεν γνώριζε η ίδια ...Γνώριζαν ότι υπήρχε μια απάτη, η οποία δεν έπρεπε να αποκαλυφθεί ...Μια τεράστια οικονομική απάτη, η οποία δεν είχε στόχο τον προφανή, αλλά κάποιον άλλον, πολύ πιο ισχυρό ...Μια κολοσσιαία απάτη, η οποία δεν είχε ως στόχο την αδύναμη Ελλάδα, αλλά την ίδια την Ευρώπη και τους λαούς της ...Τα γνωστά κόλπα των τοκογλύφων, όταν θέλουν να παγιδεύσουν - μέσω ενός αφελούς δανειολήπτη - έναν ισχυρό "εγγυητή". Περί αυτού πρόκειται, και αυτό πρέπει να αποδείξει η Ελλάδα ...Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι την χρησιμοποίησαν οι τοκογλύφοι, για να κάνουν απάτη εις βάρος των λαών της Ενωμένης Ευρώπης.

Με την Ελλάδα "μάλωναν" δημοσίως Γερμανοί και τοκογλύφοι, γιατί αυτό επέβαλε η "παράσταση" της απάτης. Με την Ελλάδα "μάλωναν", για να δώσουν μια "παράσταση", η οποία θα έπειθε τον "εγγυητή" να πληρώσει για λογαριασμό της ...Τα γνωστά κόλπα, τα οποία κάνουν στα καταγώγια οι τοκογλύφοι και οι μπράβοι τους ...Εκεί που προσπαθούν να πείσουν τον πλούσιο "θείο" εγγυητή ότι πρέπει να πληρώσει για τα χρέη του άχρηστου και τεμπέλη "ανιψιού". Κάνουν δημόσια "φασαρία", που κάποιους τους ντροπιάζει και κάποιους άλλους τους φέρνει σε απόγνωση με αποτέλεσμα να μην σκέφτεται κανένας σωστά. Υπό καθεστώς πανικού τα ανύποπτα θύματα δεν κάνουν τίποτε σωστό και προσπαθούν άρον-άρον να κλείσουν το θέμα πληρώνοντας, χωρίς να ελέγχουν τίποτε. Αυτό κάνουν πάντα οι τοκογλύφοι και αυτό έκαναν και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Για να την ντροπιάσουν και να την κάνουν να ενεργήσει χωρίς να σκεφτεί σωστά, την διέβαλαν στο παγκόσμιο κοινό. Έβαλαν διεφθαρμένους πολιτικούς, ελεγχόμενους από την Goldman Sachs - όπως ο ΓΑΠ - να "παραδεχθούν" ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη και την έριξαν στο "χάος". Όλα αυτά τα έκαναν, για να εμποδίσουν την "σοκαρισμένη" Ελλάδα να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Μέσα στον πανικό, τις κραυγές και τις συκοφαντίες, την ανάγκασαν με συνοπτικές διαδικασίες - για να "σωθεί" η ίδια, η παγκόσμια οικονομία και το ευρώ - να μπει στα Μνημόνια και στα δάνεια χωρίς έλεγχο του χρέους. Αυτό ήταν το ζητούμενο γι' αυτούς ...Γι' αυτό είχαν ανάγκη τα διεθνή ΜΜΕ και βέβαια τους προδότες που κυβερνούσαν την Ελλάδα...

...Ήθελαν να βάλουν την Ελλάδα με συνοπτικές διαδικασίες στα δάνεια, εμποδίζοντάς την να κάνει αυτό, το οποίο θα έκανε και ο πιο αφελής άνθρωπος μπροστά σε ένα τεράστιο χρέος: Υπάρχει άνθρωπος, που, όταν του έρχεται ένας τεράστιος λογαριασμός, δεν τον μελετάει αναλυτικά, για να δει τι είναι αυτό το οποίο "περιγράφει"; Ποιος άνθρωπος είναι αυτός, ο οποίος βλέπει έναν λογαριασμό και τον βάζει κατ’ ευθείαν στην τσέπη, χωρίς να τον ελέγξει; ...Ο άνθρωπος εκείνος, ο οποίος ντρέπεται ...Ο άνθρωπος εκείνος, ο οποίος πανικοβλήθηκε και θέλει να πληρώσει, για να ξεφύγει από την ντροπή.

Αυτό έκαναν στην Ελλάδα οι τοκογλύφοι: Της έβαλαν στο χέρι έναν "λογαριασμό" και άρχισαν να κάνουν μια απίστευτη φασαρία γύρω από το όνομά της και την ηθική της, που την έκαναν να ντρέπεται. Γιατί το έκαναν αυτό; ...Γιατί ήθελαν να τα "πάρουν" γρήγορα και χωρίς κανέναν έλεγχο και ταυτόχρονα να παρασύρουν τους "εγγυητές" να πληρώσουν την "ανήθικη" Ελλάδα. Με τις φωνές τους, δηλαδή, είχαν διπλό ακροατήριο. Από τη μία ταπείνωναν την Ελλάδα και από την άλλη τρόμαζαν τους Ευρωπαίους με ενδεχόμενη καταστροφή. Γνώριζαν την περηφάνια του ελληνικού λαού και γι' αυτόν τον λόγο τον πίεσαν στο ηθικό ζήτημα, ώστε η Κυβέρνησή του από "ντροπή" δήθεν να βάλει τον λογαριασμό στην "τσέπη" και να μην τον ελέγξει. Δεν ήθελαν - και δεν την άφησαν - να κάνει λογιστικό έλεγχο του χρέους. Δεν την άφησαν να ψάξει να δει, για παράδειγμα, πώς δημιουργήθηκε το χρέος αυτό. Να βρει με ποιες πράξεις - δικές της ή κάποιων άλλων - ξέφυγε ο έλεγχος του χρέους.

Γι' αυτόν τον λόγο, κάθε φορά που υπάρχει πολιτική κρίση στην Ελλάδα, όλοι αυτοί φοβούνται. Γι' αυτόν τον λόγο θα αρχίσουν και πάλι τα "ντροπιαστικά" δημοσιεύματα. Κάθε φορά που υπάρχει κίνδυνος μια νέα ηγεσία τής Ελλάδας να βάλει το χέρι στην "τσέπη", για να δει τι έχει να πληρώσει, όλοι αυτοί κάνουν φασαρία ...Φασαρία, για να την "πείσουν" ότι η ανάλυση του λογαριασμού απλά θα αποδείξει την "ντροπή" της και τίποτε άλλο. Δεν φοβούνται τον Τσίπρα και τον κάθε Τσίπρα, ο οποίος τους απειλεί για τους όρους αποπληρωμής τού χρέους. Αυτό είναι που θέλουν να "φαίνεται" προς τα έξω ότι φοβούνται, ενώ αυτό δεν ισχύει. Αυτό είναι που "δείχνουν" ότι φοβούνται, ώστε να αποσπούν την προσοχή του λαού στο θέμα αυτό.

Το πρόβλημα γι' αυτούς δεν είναι η αποπληρωμή τού χρέους και οι όροι αυτής της αποπληρωμής. Αυτό - έτσι κι αλλιώς - αφορά τους "εγγυητές" και αυτοί δεν είναι οι τοκογλύφοι. Το πρόβλημα για τους τοκογλύφους και τους συνενόχους τους είναι το ίδιο το χρέος ...Αυτό φοβούνται ...Φοβούνται μήπως η Ελλάδα κάνει έλεγχο της δημιουργίας αυτού του χρέους ...Φοβούνται μήπως η Ελλάδα αλλάξει "στρατόπεδο" και από τεμπέλης και παράσιτο εμφανιστεί ως "θύμα" και άρα ταυτιστεί με τον "εγγυητή" της ...Φοβούνται μήπως η Ελλάδα ανακτήσει την τιμή της, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση ο "μουντζούρης" θα επιστρέψει σ' αυτούς.

Τι σημαίνει αυτό; ...Το εξής απλό. Όλοι πλέον ξέρουμε τι έγινε και άρα γνωρίζουμε πάνω-κάτω προς ποια κατεύθυνση πρέπει να αναζητήσουμε τους ενόχους. Η Ελλάδα έπεσε θύμα των Γερμανών διαφθορέων, οι οποίοι λειτουργούσαν υπέρ της γερμανικής βιομηχανίας και των σιωνιστών τοκογλύφων, οι οποίοι την φόρτωναν δάνεια, για να εξυπηρετεί τους πρώτους. Το "κόλπο" ήταν απλό ...Το κόλπο των προμηθευτών και των τοκογλύφων, οι οποίοι με τη διαφθορά βάζουν κάποιον να "υπερακαταναλώνει" με τη δική τους χρηματοδότηση ...Το κόλπο των διαφθορέων, οι οποίοι βάζουν τους διαχειριστές να λειτουργούν εις βάρος του οργανισμού που διοικούν, προκειμένου να επωφεληθούν από τις προμήθειες. Αυτό είναι κάτι, το οποίο απαγορεύεται ρητά ακόμα και στο επίπεδο των απλών επιχειρήσεων, πόσο μάλλον στο επίπεδο των κρατών.

Θύμα μιας τέτοιας απλής απάτης του "πεζοδρομίου" ήταν και η Ελλάδα. Οι τοκογλύφοι είχαν διαφθείρει όλα τα στελέχη τού δικομματισμού στην Ελλάδα και είχαν δημιουργήσει μια κατάσταση εγκληματική. Ελέγχοντας αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς, δεν την έβαζαν - εκ του πονηρού - να δανείζεται με συμβατικούς όρους, παρά την έβαζαν να εκδίδει διαρκώς "ομόλογα", τα οποία τα αγόραζαν οι ίδιοι, προκειμένου να μην αντιδρά ο λαός στον υπερδανεισμό ...Ομόλογα θεωρητικά μεγάλου ρίσκου, αλλά που γι' αυτούς ήταν "σίγουρα", εφόσον γνώριζαν ότι στο τέλος με μια προδοτική ηγεσία θα τα μετέτρεπαν σε ενυπόθηκα δάνεια. Της έδιναν δηλαδή χρήματα οι τοκογλύφοι, αγοράζοντας ομόλογα και στην κρίσιμη στιγμή θα την ανάγκαζαν να πάρει επώδυνα δάνεια από τους λαούς της , για να τους ξεπληρώσει.

Αυτό ήταν το κόλπο ...Να κατορθώσουν να πάρουν γρήγορα και αιφνιδιαστικά τα κέρδη τους και όταν ενδεχομένως η Ελλάδα αντιδρούσε στην προσπάθειά της να επιβιώσει, η αντίδρασή της να μην αφορούσε τους ίδιους, αλλά να απειλούσε τους λαούς αυτούς, οι οποίοι της δάνεισαν για να τους ξεπληρώσει. Οι ίδιοι θα "κρύβονταν" πίσω από τους λαούς και απλά θα έπαιζαν τα γνωστά παιχνίδια των τοκογλύφων ...Θα συκοφαντούσαν τα θύματά τους και θα παρίσταναν τα καλόπιστα θύματα που εξαπατήθηκαν. Θα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν συνθήκες ταύτισης με αυτούς που δικαίως θα διαμαρτύρονταν για τα χρήματά τους και θα "επιτίθονταν" με όλα τα μέσα στην Ελλάδα, κάνοντάς την απολύτως εχθρική για τους λαούς. Η Ελλάδα θα έπεφτε σε μια θανάσιμη παγίδα, της οποίας οι συνέπειες θα ήταν άγνωστες, ακόμα και για την ίδια την ασφάλειά της ως κράτος.

Γι' αυτόν τον λόγο ισχυριζόμαστε ότι οι ίδιοι οι απατεώνες "δείχνουν" με τις πράξεις τους τι δεν τους συμφέρει και άρα τι συμφέρει τα θύματά τους. Τι συμφέρει σε αυτήν την περίπτωση την Ελλάδα; ...Να αποδείξει σε όλους το πόσο "εξευτελισμένη", πόσο "αναξιόπιστη" και πόσο "τεμπέλα" είναι ...Να πάψει να ντρέπεται για τον "λογαριασμό" και να τον κοιτάξει επιτέλους ...Να ψάξει στα κιτάπια της, για να αποδείξει αυτήν την "ξεφτίλα" της ...Να "επιβεβαιώσει" μόνη της αυτά, τα οποία ισχυρίζονται οι κατήγοροί της ...Να μην στραφεί εναντίον των λαών, οι οποίοι της δάνεισαν χρήματα μέσω των Μνημονίων, αλλά να αλλάξει τη διάταξη των ρόλων στην υπόθεσή της με τέτοιον τρόπο, ώστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι πραγματικοί τους στόχοι.

Αυτό είναι το όλο κόλπο ...Πρέπει να επιχειρήσει να φέρει ανάμεσα στην ίδια και τους ευρωπαϊκούς λαούς που της δάνεισαν εκείνους, οι οποίοι σήμερα "κρύβονται" πίσω τους και είναι οι σιωνιστές τοκογλύφοι και οι Γερμανοί βιομήχανοι. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; ...Με τη διαβεβαίωση προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα προσπαθήσει να πληρώσει τα δάνειά της απέναντι στους λαούς ...Με μία διαφορά όμως ...Θα κάνει μια προσπάθεια να βρει τα αίτια της δημιουργίας αυτού του χρέους και να αποδείξει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται το "κλειδί" της υπόθεσης ...Η βιωσιμότητα του χρέους θα αποκαλύψει τους ενόχους. Αν από την αρχή το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιώσιμο, σημαίνει ότι υπήρχε δόλος από τρίτους, εφόσον οι Έλληνες μόνοι τους δεν θα μπορούσαν - ακόμα και να το ήθελαν - να εξασφαλίσουν από μόνοι τους τέτοιο χρέος. Όσο δηλαδή και να το ήθελαν, δεν θα μπορούσαν από μόνοι τους να "ξεγελάσουν" τους τοκογλύφους. Άρα; ...Άρα, θα αποδειχθεί ότι οι ίδιοι οι τοκογλύφοι συμμετείχαν στην "απάτη" εις βάρος των "εαυτών" τους. Έχει λογική αυτό το πράγμα; ...Όχι βέβαια. Άρα, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μια προσπάθεια να αποδείξει ότι το χρέος της δεν είναι βιώσιμο, όχι γιατί "ξέφυγε" από κάποια όρια - εξαιτίας της κακής ελληνικής διαχείρισης—, αλλά επειδή εξ’ αρχής κάποιοι ήθελαν να το κάνουν μη βιώσιμο... Να αποδείξει ότι εξαιτίας της υστεροβουλίας και της απληστίας των σιωνιστών τοκογλύφων έγινε μη βιώσιμο. Γιατί;... Γιατί τους συνέφερε να μην είναι βιώσιμο ...Γιατί συμφέρει πάντα έναν τοκογλύφο να δίνει μη βιώσιμα δάνεια σε έναν αδύναμο δανειστή, όταν υπάρχει πλούσιος "εγγυητής" ...

Αυτό ακριβώς είναι το "κλειδί" στην υπόθεση ...Να αποδείξουμε ότι οι τοκογλύφοι εκ του πονηρού - και έχοντας ως "στόχο" τους Ευρωπαίους εγγυητές - "φόρτωναν" την Ελλάδα με χρέη, όχι με βάση τις δικές της δυνατότητες, αλλά με βάση τις δυνατότητες των εγγυητών της. Πώς μπορείς αυτό να το αποδείξεις; ...Χρησιμοποιώντας ένα "μέτρο" ...Ένα "μέτρο", το οποίο θα αποκαλύπτει τον δόλο των δανειστών ...Ένα μέτρο, το οποίο θα αποδεικνύει ότι αλλιώς "παίζουν" όταν έχουν ως στόχο τον δανειστή και αλλιώς όταν έχουν ως στόχο τον εγγυητή του. Υπάρχει τέτοιο "μέτρο"; ...Βεβαίως και υπάρχει. Οι ίδιοι τοκογλύφοι - και για ανάλογο σκοπό - δάνεισαν και στη συνέχεια κατέστρεψαν την Αργεντινή ...Την πολύ πιο πλούσια και μεγαλύτερη από την Ελλάδα Αργεντινή. Η Αργεντινή, όμως, δεν είχε εγγυητές ...Στα πόσα "δανεικά" σταμάτησαν να της δανείζουν; ...Στα πόσα δανεικά της τράβηξαν το "χαλί";

Δεν μπορεί την Αργεντινή να την "σταματάς" στα σαράντα ή πενήντα δις δανείων και την Ελλάδα να την φτάνεις στα εκατόν πενήντα, χωρίς κανέναν φόβο και ενδοιασμό. Κάπου προσβλέπεις και αισθάνεσαι ότι δεν πετάς τα χρήματά σου στον δρόμο. Δεν είναι δυνατόν, όταν "παίζεις" Blackjack με τα δικά σου χρήματα, να σταματάς να τραβάς χαρτιά στα δεκατέσσερα και όταν "παίζεις" με τα χρήματα των "εγγυητών", οι οποίοι θα πληρώσουν τη "χασούρα", να τραβάς χαρτί από τα δεκαοκτώ. Η αλλαγή τακτικής του ίδιου παίκτη στο ίδιο παιχνίδι και με τον ίδιο στόχο δεν αποτελεί απόδειξη δολιότητας; Όταν ο ίδιος παίκτης παίζει φυσιολογικά, όταν τον συμφέρει να κερδίσει στο παιχνίδι, δεν είναι απατεώνας όταν παίζει διαφορετικά, σε περίπτωση που γνωρίζει ότι η ήττα του θα του φέρει μια χρυσή αποζημίωση; Αν μπορούν, ας εξηγήσουν οι τοκογλύφοι τον λόγο που έφτασαν το "κοντέρ" της Ελλάδας τόσο ψηλά; ...Μήπως γιατί κοιτούσαν την "τσέπη" της Ευρώπης; Είναι φανερό, δηλαδή, ότι με την Ελλάδα έπαιζαν για να "χάσουν", προσβλέποντας στην ευρωπαϊκή αποζημίωση.

...Οι ευρωπαίοι "εγγυητές" ήταν ο στόχος των τοκογλύφων και όχι η Ελλάδα. Το "φουσκωμένο" ελληνικό χρέος στόχευε τη "φουσκωμένη" ευρωπαϊκή "τσέπη" και όχι την ελληνική. Γι' αυτό την έβαλαν οι ίδιοι με ψεύτικα στοιχεία στο μεγάλο παιχνίδι του παγκόσμιου Blackjack. Γι’ αυτό την έβαλαν στην ευρωζώνη ...Δεν την έβαλαν, για να τη βοηθήσουν την ίδια ...Δεν μπήκε η Ελλάδα, επειδή τους "ξεγέλασε". Η Ελλάδα μπήκε με εξαναγκασμό και με βάση τα στοιχεία αυτών, οι οποίοι στη συνέχεια εμφανίστηκαν "ξεγελασμένοι" ...Την Ελλάδα την έβαλαν στο "τραπέζι" οι Γερμανοί και οι τοκογλύφοι, γιατί ήθελαν τον σίγουρο "παίκτη" που θα νικούσαν και θα τους αποζημίωνε η "banka". Την Ελλάδα την έβαλαν στην ευρωζωνη οι τοκογλύφοι, γιατί με τον τρόπο αυτόν θα εξασφάλιζαν αδύναμο "τοίχο", για να κάνουν "ριφιφί" στο ταμείο τού "εγγυητή" της Ευρώπης ...Την έβαλαν οι απατεώνες Γερμανοί και οι σιωνιστές, για να την χρησιμοποιήσουν ως μαλακό "τοίχο" και να φάνε τα χρήματα της Ευρώπης. Από την "τρύπα" της Ελλάδας μπήκε το ΔΝΤ στην Ευρώπη ...Από εκεί που "φυλούσε" ο ΓΑΠ της Goldman Sachs. Οι άπληστοι και δόλιοι σιωνιστές τοκογλύφοι δεν είχαν τα ελληνικά χρήματα στο στόχαστρό τους ...Στο στόχαστρό τους είχαν τα ευρωπαϊκά χρήματα.

Αυτοί οι κακοποιοί και απατεώνες γνώριζαν εξ’ αρχής ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να τους επιστρέψει τα χρήματα αυτά. Γνώριζαν όμως ότι θα μπορούσαν - στο όνομα της ευρωπαϊκής "αλληλεγγύης" - οι ευρωπαϊκοί λαοί να εξαναγκαστούν από το "διευθυντήριο" των Βρυξελών να ξεπληρώσουν με δικά τους χρήματα τα δήθεν ελληνικά χρέη. Γι' αυτόν τον λόγο "ωρύονται" δήθεν κατά της ανήθικης Ελλάδας. Αυτό κάνουν πάντα οι τοκογλύφοι, για να κρύψουν την τοκογλυφία τους και να "θολώσουν" το τοπίο ...Προσπαθούν να κάνουν τον αφελή "δανειστή" τους να έρθει σε σύγκρουση με τον "εγγυητή" του. Γι' αυτόν τον λόγο προσπαθούν προκαταβολικά να του προσάψουν ανηθικότητα και δολιότητα ...Ο "άχρηστος", ο "τεμπέλης", ο "χαρτοπαίκτης", ο "γυναικάς" κλπ. ...Αυτός, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη και δεν "σεβάστηκε" τον τίμιο "εγγυητή" του. Αυτός, δηλαδή, ο οποίος με την αναξιοπιστία του φταίει που ο καλός "εγγυητής" αναγκάζεται να του πληρώνει τις "βρομιές".

Σε αυτήν την προσπάθειά τους, να πείσουν τον "εγγυητή" για την αθλιότητα του "ανιψιού", προσθέτουν ό,τι μπορεί να τους διευκολύνει. Προσπαθούν, για παράδειγμα, να τον "πονηρέψουν" κι αυτόν ...Να τον κάνουν εκ των υστέρων και εν αγνοία του συνένοχό τους ..."Δεν πειράζει μωρέ που θα δώσεις μερικά χρήματα. Έτσι κι αλλιώς χαμένος δεν θα βγεις. Παρ' του τα χωράφια ή εκείνο το διαμερισματάκι που κληρονόμησε. Έτσι κι αλλιώς άχρηστος είναι. Αν δεν τα πάρεις εσύ, θα τα παίξει στα "ζάρια" ή θα του τα "φάνε" οι γυναίκες".

Κάνουν λάθος δηλαδή οι Έλληνες, οι οποίοι νομίζουν ότι η πατρίδα τους ήταν ο στόχος των τοκογλύφων. Στόχος πράγματι είναι η πολύτιμη πατρίδα τους, αλλά δεν είναι ο στόχος των τοκογλύφων. Οι τοκογλύφοι πάντα χρήματα θέλουν και όχι χωράφια. Ο στόχος των τοκογλύφων ήταν τα χρήματα των Ευρωπαίων. Οι τοκογλύφοι απλά έκαναν την Ελλάδα "λεία" των Ευρωπαίων, προσπαθώντας να την εμφανίσουν σαν "εγγύηση", ώστε να μπορέσουν να τους αποσπάσουν τα χρήματα με ευκολότερο και χωρίς αντιδράσεις τρόπο. Τους έβαλαν να σκέφτονται "λείες" και όχι λύσεις ή ενόχους. Γι' αυτόν τον λόγο οι τοκογλύφοι, ενώ μπορούν να αρπάξουν μέσω των τραπεζών το δημόσιο κεφάλαιο, παραδίδουν το ΤΑΙΠΕΔ στους Ευρωπαίους να το λεηλατήσουν. Τους Έλληνες τους παρουσιάζουν σαν ανήθικους και παρασιτικούς, απλά για να απαλλάξουν τους Ευρωπαίους από τις όποιες ενοχές στην καταστροφή της Ελλάδας. Δεν έχεις πρόβλημα να τιμωρήσεις έναν ανήθικο, όταν έχεις πειστεί ότι υπήρξες στόχος εξαπάτησης από την πλευρά του. Ταιριάζει η λογική τής τιμωρίας και στη νοοτροπία των βορειοευρωπαίων ...και αυτό το γνώριζαν οι τοκογλύφοι.

Αυτό ήταν το κόλπο των τοκογλύφων εις βάρος της Ευρώπης και του ευρώ. Προσπαθούν μόνιμα να στοχοποιήσουν την Ελλάδα, για να αποσπάσουν την προσοχή των πραγματικών θυμάτων τους, που είναι οι ευρωπαϊκοί λαοί στο σύνολό τους. Ρίχνουν τον "μουντζούρη" στην Ελλάδα, για να μην "βλέπουν" οι λαοί της Ευρώπης ότι αυτοί είναι τα μεγάλα θύματα της υπόθεσης ...Να μην βλέπουν την αλήθεια αυτοί, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν από τα διεφθαρμένα δουλικά των τοκογλύφων να δανείσουν στην Ελλάδα χρήματα για χρέη, τα οποία κανένας δεν γνωρίζει πώς δημιουργήθηκαν. Όχι μόνον η Ελλάδα, αλλά ούτε και οι λαοί που της δάνεισαν δεν γνωρίζουν πώς δημιουργήθηκαν τα χρέη αυτά. Οι "κραυγές" και οι "συκοφαντίες" των Ναζί και των τοκογλύφων αυτό το "κενό" γνώσης προσπαθούν να καλύψουν, εμφανίζοντας την Ελλάδα σαν δημιουργό τού χρέους εξαιτίας της αθλιότητάς της.

Ο έλεγχος του χρέους είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης.
Η Ελλάδα πρέπει, στο όνομα των Ευρωπαϊκών Λαών και της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και του Πολιτισμού - και χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν ξένο και σε καμία Τρόικα - να ξεκινήσει λογιστικό έλεγχο για το χρέος. Για λόγους αξιοπιστίας να καλέσει ως συμβούλους και μάρτυρες διεθνείς οίκους - εξειδικευμένους σε θέματα ελέγχων - προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός αλλά και οι λαοί δανειστές τής χώρας για το πώς έφτασε η Ελλάδα σε κατάσταση να ζητήσει την αλληλεγγύη τους. Να βρει ποιος και γιατί ευθύνεται που το χρέος αυτό έφτασε να μην είναι διαχειρίσιμο και να απειλεί ακόμα και τις επόμενες γενιές Ελλήνων με καταστροφή.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει ελέγξει όλες τις μεγάλες κρατικές ολυμπιακές "φιέστες" και "αγορές" και βέβαια και τα "ομόλογα", τα οποία επέτρεψαν την πραγμάτωσή τους. Αναγκαστικά θα πρέπει να "ψάξει" να βρει τον ρόλο των Γερμανών προμηθευτών στη διαφθορά, εφόσον αυτοί ήταν που επωφελούνταν μόνιμα από τις ελληνικές αγορές. Αναγκαστικά θα πρέπει να παρακάμψει νόμους "περί ευθύνης υπουργών" και να εντοπίσει όλους τους "Χριστοφοράκους" που "πουλούσαν" και όλους τους "Τσοχατζόπουλους" που "αγόραζαν". Να βρει πόσα χρήματα εισέπραξε η Γερμανία από τα αναίτια και σπάταλα ελληνικά "ψώνια", τα οποία της υποδείκνυαν οι "Χριστοφοράκοι". Ταυτόχρονα, θα πρέπει επίσης να ψάξει και τον ρόλο των σιωνιστών τοκογλύφων, εφόσον αυτοί έκαναν τα μαγικά "swaps", τα οποία επέτρεπαν στη μικρή Ελλάδα να καταναλώνει πιο πολύ ακόμα και από την ίδια τη Γερμανία. Κάποιοι με δόλιους στόχους άλλαζαν τα οικονομικά χαρακτηριστικά τής Ελλάδας και "αυξάνοντας" ψευδώς τα πιστοληπτικά της όρια, την οδήγησαν στην υπερχρέωση. Την οδήγησαν δηλαδή εκεί που βόλευε τους "σφαγείς" της ίδιας και "ληστές" της Ευρώπης.

Αν αποδείξει η Ελλάδα ότι οι τοκογλύφοι και η Γερμανία ευθύνονται για το τεράστιο και μη διαχειρίσιμο χρέος της, τότε τους βάζει "μπροστά" στους Ευρωπαίους και φεύγει η ίδια από το στόχαστρό τους. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να αποδειχθεί αυτό, το οποίο περιγράφουμε πιο πάνω ...Μπορεί να αποδειχθεί ότι οι Τοκογλύφοι, σε συνεργασία με τους Νεοναζί της Γερμανίας, μέσω της απατεωνιάς τους στην Ελλάδα, δεν είχαν σαν στόχο την ίδια την Ελλάδα, αλλά τους λαούς της Ευρώπης. Γνώριζαν δηλαδή ότι η Ελλάδα με αυτούς τους ρυθμούς δανεισμού, που οι ίδιοι της επέβαλαν, δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεπληρώσει τα παράλογα χρέη που της φόρτωναν και άρα αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα γνώριζαν πως, μέσω αυτής, θα "φέσωναν" τους Ευρωπαίους.

Με αυτόν τον απλό τρόπο αποδεικνύεται ότι οι Ευρωπαίοι ήταν ο πραγματικός στόχος των Γερμανών Ναζί και Σιωνιστών τοκογλύφων ...Τα ταμεία των Ευρωπαίων πολιτών ήταν ο πραγματικός τους στόχος ...Τα ταμεία των Γάλλων, των Ιταλών ή των Ισπανών εργαζόμενων ...Τους Ευρωπαίους στόχευαν εξ ‘αρχής ...Τους Ευρωπαίους, τους οποίους οι ίδιοι θα ανάγκαζαν να της δανείσουν, για να πληρωθούν βέβαια οι ίδιοι και όχι για να επωφεληθεί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αποδειχθεί ότι οι τοκογλύφοι και οι Γερμανοί συνεργάτες τους, μέσω της Ελλάδας, "έφαγαν" τα χρήματα των Ευρωπαίων. Οι τοκογλύφοι χρησιμοποίησαν την Ελλάδα, για να επιτεθούν στην Ευρώπη ...Δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα στην απόδειξή του από αυτό.

Δεν είναι δυνατόν να έχεις βάλει την Ελλάδα στο αναγκαστικό Μνημόνιο, επειδή υποθέτεις ότι δεν μπορεί να ξεπληρώσει το δημόσιος χρέος της, το οποίο έχει φτάσει στο 110% του ΑΕΠ της και μέσα σε λίγα χρόνια να έχεις βάλει τους Ευρωπαίους πολίτες να έχουν ήδη πληρώσει με δάνεια το 170 % του ΑΕΠ αυτής της χώρας. Είναι δυνατόν να μην μπορεί κάποιος να ξεπληρώσει δέκα ευρώ χρέους στους τοκογλύφους και να μπορεί να ξεπληρώσει είκοσι στους "εγγυητές" του; Αυτό ήταν το κόλπο. Επειδή υποτίθεται έκριναν ότι δεν θα μπορούσαν να πάρουν τα μισά από την Ελλάδα, φρόντισαν να πάρουν προκαταβολικά τα διπλάσια από τους εγγυητές της, "φορτώνοντάς" την με χρέη, τα οποία είναι μαθηματικά βέβαιον ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπληρώσει. Με πρόφαση δηλαδή την Ελλάδα, εξαπάτησαν τους Ευρωπαίους. Τον "μουντζούρη", ενός χρέους που δημιούργησαν οι ίδιοι παρανόμως και γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν θα το εισπράξουν ποτέ, τον μετακύλυσαν στους λαούς της Ευρώπης. Είναι αυτό ΑΠΑΤΗ ή δεν είναι;

Ποιος είναι ο απατεώνας σε αυτήν την περίπτωση; Οι τοκογλύφοι ή η Ελλάδα, η οποία ήταν επίσης θύμα τους; Απλά είναι τα πράγματα. Οι τοκογλύφοι διέλυσαν την Ελλάδα, για να προσεγγίσουν τα χρήματα των ευρωπαϊκών λαών ...Οι τοκογλύφοι χρησιμοποίησαν την ασθενή Ελλάδα, για να κάνουν "ριφιφί" στη ζώνη του Ευρώ. Υπερχρέωσαν την Ελλάδα - παρ' όλο που γνώριζαν ότι δεν είχε τις δυνατότητες να τους ξεχρεώσει - μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτούν την αλληλεγγύη των λαών. Οι τοκογλύφοι βρίσκονταν σε συνεννόηση με τους Γερμανούς, οι οποίοι με την ισχύ τους και με το "φόβητρο" της κατάρρευσης του ευρώ θα ανάγκαζαν τους Ευρωπαίους να πληρώσουν τη "ζημιά" και δεν θα άφηναν την Ελλάδα με την αδυναμία της να καταστρέψει τους απατεώνες τοκογλύφους.

Οι Γερμανοί, έχοντας συμφέροντα - και άρα με δόλο - ανάγκασαν τους Ευρωπαίους να πληρώσουν τη ζημιά, ενώ θα έπρεπε όλοι μαζί οι Ευρωπαίοι να σταθούν απλά στο πλευρό της Ελλάδας και να τιμωρήσουν τους τοκογλύφους. Στο όνομα της αλληλεγγύης έπρεπε να σταθούν δίπλα της και όχι να της δανείσουν, για να θησαυρίσουν οι τοκογλύφοι και οι Ναζί συνεταίροι τους. Έπρεπε να βγάλουν τις γροθιές τους και όχι τα πορτοφόλια τους. Τζάμπα θα τους έβγαινε και θα έκαναν το σωστό. Όταν θέλεις να βοηθήσεις ένα θύμα τοκογλυφίας, αρπάζεις στις κλωτσιές τον τοκογλύφο και δεν πας απλά να πληρώσεις χωρίς έλεγχο τα αυθαίρετα χρέη που του "φόρτωσε".

Στην περίπτωση όμως αυτήν δεν έγινε τίποτε φυσιολογικό, γιατί είχαμε απάτη. Οι σιωνιστές τοκογλύφοι έπαιζαν χωρίς φόβο με τον αναξιόπιστο "δανειολήπτη", γιατί είχαν "στήσει" φάμπρικα με τους Γερμανούς. Οι Γερμανοί, ως οι δήθεν πιο δυνατοί και "ηθικοί" της Ευρώπης, είχαν τη δύναμη να επιβάλουν στους υπόλοιπους "εγγυητές" την άποψή τους ότι ...έπρεπε να πληρώσουν από κοινού τα παράνομα ελληνικά χρέη και άρα να θησαυρίσουν οι τοκογλύφοι. Υπό την πίεση των Γερμανών οι Ευρωπαίοι αντάμειψαν τον τοκογλύφο και μετά όλοι μαζί έβριζαν το θύμα. Εξαιτίας των Γερμανών, μαζί με το πρώτο θύμα, που ήταν οι Έλληνες, έγιναν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Συνένοχοι ήταν Ναζί και τοκογλύφοι και προφανώς μοιράστηκαν μεταξύ τους αυτά τα κέρδη.

"Θέατρο" έπαιζε η Γερμανία, όταν παρίστανε ότι με "πόνο" ψυχής έπαιρνε τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων και δάνειζε στην Ελλάδα από "αλληλεγγύη". Κοινοί απατεώνες ήταν, που έβαζαν μερικά δικά τους ευρώ, για να αρπάξουν τα άπειρα ευρώ των υπολοίπων λαών. Από εκεί και πέρα ήταν θέμα επιβίωσης γι’ αυτούς να κατηγορούν την Ελλάδα.
Κατηγορούσαν υποκριτικά την Ελλάδα, για να μην φαίνεται η μεταξύ τους συμπαιγνία εις βάρος ολόκληρης της Ευρώπης. Την κατηγορούν ακόμα και σήμερα, γιατί δεν πρέπει κανένας να ψάχνει την αλήθεια. Εύκολο είναι σε μια τέτοια περίπτωση να αποδειχθεί με επιχειρήματα και στοιχεία ότι Γερμανοί και Σιωνιστές έδρασαν οργανωμένα ως συμμορία. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό, για να το κάνεις. Το κοινό ποινικό δίκαιο έχει τις απαντήσεις σε τέτοια θέματα. Η καθημερινότητα των δικαστηρίων είναι "πλημμυρισμένη" από τέτοιες υποθέσεις απάτης.

Αν δηλαδή αποδειχθεί ότι οι Γερμανοί και οι τοκογλύφοι χρησιμοποιούσαν την ελληνική οικονομία, για να "φορτώσουν" τους Ευρωπαίους με υποχρεώσεις, τότε όλα αρχίζουν και αποκτούν διαφορετικό νόημα. Αν αποδειχθεί ότι οι Γερμανοί πληρώνονταν, για τα προϊόντα που πουλούσαν στην Ελλάδα, από τα ομόλογα που "τραβούσαν" οι Σιωνιστές τοκογλύφοι και στη συνέχεια οι Σιωνιστές πληρώθηκαν από τα ευρωπαϊκά δάνεια, τα οποία "έσπρωχναν" οι Γερμανοί στην Ελλάδα, τότε έχουμε αδιάσειστη απόδειξη μιας μεταξύ τους ύποπτης συνεργασίας και άρα μιλάμε για συμμορία. Με δεδομένη την αδυναμία και το μέγεθος της Ελλάδας, εύκολα αποδεικνύεται ότι αυτή η συμμορία είχε στην πραγματικότητα ως στόχο της τα ευρωπαϊκά χρήματα.

Μεγάλα θύματα των τοκογλύφων, εξαιτίας της Ελλάδας, είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες και βέβαια και η Ελλάδα μαζί μ' αυτούς. Μιλάμε για κολοσσιαία ποσά, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, η οποία στην καλύτερη περίπτωση θα τους έδινε "ψίχουλα" σε ρυθμούς "σταγόνας". Μέσα σε ελάχιστα χρόνια με τις "ρυθμίσεις" των Μνημονίων οι τοκογλύφοι "ρούφηξαν" τόνους ευρωπαϊκών χρημάτων. Η συμμορία της FED, του Μπάφετ και του Σόρος κατόρθωσαν και "έφαγαν" ήδη πάνω από μισό τρισεκατομμύριο ευρώ από τους ευρωπαϊκούς λαούς, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ...Την "αδύναμη" Ελλάδα, την οποία - όπως είπαμε - την χρησιμοποίησαν, για να κάνουν "ριφιφί" στα ευρωπαϊκά ταμεία. Αν σε αυτά βάλει κάποιος τα χρήματα που κέρδισαν από την Ισπανία ή την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος πώς έγινε το κόλπο.

Αυτό ήταν το colpo grosso των διεθνών τοκογλύφων εις βάρος τού ευρώ και της Ευρώπης ...Η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών. Έβαλαν τους φτωχούς της Ευρώπης στα Μνημόνια, για να "ρουφήξουν" με τον "σωλήνα" της αλληλεγγύης τα χρήματα όλων των υπολοίπων. Τα λαμόγια του ΔΝΤ μπήκαν στα ευρωπαϊκά ταμεία από την "τρύπα" της Ελλάδας και κατέκλεψαν τα πάντα. Οι Εβραίοι Μπενράνκε, Στρος Καν, Τρισέ, Παπανδρέου, Σαρκοζί και οι Ναζί Γιούγκερ, Σόιμπλε και Μέρκελ ήταν αυτοί, οι οποίοι μέσω της Ελλάδας έβαλαν τον "καρκίνο" στην Ευρώπη. Άρπαξαν σχεδόν ολόκληρο τον διαθέσιμο μεταπολεμικό πλούτο που παρήγαγαν οι ευρωπαϊκοί λαοί. Μιλάμε για μια "μπάζα" άνω του μισού τρις ευρώ - μόνο μέσω της Ελλάδας. Αν σε αυτήν προσθέσει κάποιος τις "μπάζες" μέσω της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, εύκολα αυτό το ποσό ξεπερνά το ένα τρις ευρώ. Με κάθε νέα "τρύπα" που άνοιγαν, έπεφτε η "στάθμη" του συνολικού ευρωπαϊκού πλούτου, εφόσον οι λαοί αναγκάζονταν να "μπαζώσουν" με ευρώ τη "διαρροή".

Αυτά πρέπει να μάθει όλος ο κόσμος και κυρίως οι Ευρωπαίοι. Πρέπει να μάθουν οι πάντες τα εγκλήματα των Ναζί και των τοκογλύφων στην Ελλάδα. Μόνοι τους οι Γερμανοί στην Ελλάδα έκαναν πανάκριβες παραγγελίες στους εαυτούς τους και μόνοι τους πληρώνονταν με χρήματα των τοκογλύφων, τα οποία τα χρέωναν επίσης μόνοι τους στην Ελλάδα ερήμην του λαού της ...Γιόχαν κερνούσε και Γιόχαν έπινε, την ώρα που ο αφελής Γιάννης έτρεχε πίσω από τους προδότες κομματάρχες. Κάθε φορά που ενεργούσαν, άφηναν στον ελληνικό λαό νέα άχρηστα γερμανικά "σκουπίδια" και ακόμα πιο νέα "αυγατισμένα" χρέη στους Σιωνιστές.

Αυτόν τον ναζιστικό σχεδιασμό υπηρετούσε ο γιος του ναζιστή αρχιδωσίλογου της Κατοχής Χριστοφοράκος. Έτσι εξηγείται η μέριμνα των Ναζί να τον φυγαδεύσουν από την Ελλάδα και να τον προστατεύουν στο Μόναχο.

Με μερικά διεφθαρμένα τομάρια - γόνους παλιών δωσίλογων της Κατοχής στην πλειοψηφία τους - έλεγχαν τα πάντα στο ελληνικό δημόσιο και τα χρέωναν διπλά και τρίδιπλα στον φουκαρά τον ελληνικό λαό... Τον λαό, τον οποίο στη συνέχεια οι ίδιοι οι απατεώνες βγήκαν στα παγκόσμια "φόρα" και τον συκοφαντούσαν σαν διεφθαρμένο και τεμπέλη. Οι διαφθορείς του πολιτικού προσωπικού τής χώρας εμφάνιζαν σαν διεφθαρμένο τον λαό αυτόν, ο οποίος δεν είχε καμία συμμετοχή στο έγκλημα ...Στο δικό τους έγκλημα.

Γι' αυτόν τον λόγο οι τοκογλύφοι και οι Γερμανοί βιομήχανοι φοβούνται την οποιαδήποτε πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα. Κάθε φορά που δρομολογείται τέτοια αλλαγή, κάνουν προκαταβολικά "φασαρία", για να στείλουν "μήνυμα" στους επίδοξους ηγέτες ότι θα επιτεθούν με όλα τα μέσα στην Ελλάδα. Απειλούν ότι θα την εμφανίσουν σαν εχθρό όλων των λαών και της παγκόσμιας ευημερίας. Γιατί; ...Για να τους περιορίσουν στις όποιες φιλοδοξίες τους ...Για να τους τρομοκρατήσουν σε περίπτωση που θα θελήσουν να αλλάξουν το οτιδήποτε στη διαχείριση της κατάστασης. Αυτό φοβούνται ...Τη διαφορετική αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος από μια Κυβέρνηση την οποία δεν γνωρίζουν.

Κάνουν λάθος αυτοί, οι οποίοι νομίζουν ότι ο Τσίπρας και οι Σταθάκηδες τους τρομάζουν, γιατί απειλούν ότι δεν θα πληρώσουν τα χρέη ...Αυτό δεν τους απασχολεί καν ...Δεν τους αφορά αυτή η ζημιά. Οι Ναζί και οι τοκογλύφοι τα έχουν πάρει τα χρήματά τους. Τώρα τους ενδιαφέρει απλά να μην αποκαλυφθεί η απάτη τους. Η οποιαδήποτε ζημιά από "κουρέματα" τώρα αφορά τους λαούς της Ευρώπης. Οι φωνές "αγωνίας" των διαφόρων Ναζί Γιούγκερ και Σόιμπλε είναι "θέατρο". Κάνουν πως ενοχλούνται, για να "δουλεύουν" τον λαό ...όπως κάνει ένας ενήλικος, που τον χτυπάει ένα παιδάκι εκεί όπου δεν πονάει και αυτός κάνει πως "σφαδάζει" από τον πόνο. Δεν τους ενδιαφέρει αν η Ελλάδα έρθει από μόνη της σε σύγκρουση με τους ευρωπαϊκούς λαούς και άρα βγάλει μόνη της τα "μάτια" της. Δεν τους ενδιαφέρει αν το πρόβλημα πάει προς εκείνη την κατεύθυνση.

Πιθανότατα και οι ίδιοι να "υποβοηθάνε" την κατάσταση να "πάει" προς εκείνη την κατεύθυνση. Μπορεί και οι ίδιοι να δίνουν "ιδέες" στους Σταθάκηδες, που, όπως είπαμε, κυκλοφορούνε ελεύθεροι εξαιτίας του ελέους της Τρόικας και των Ναζί. Θα απειλούσε ο Σταθάκης τη Γερμανία και θα εξασφάλιζε την ασυλία της Βουλής των δωσίλογων; ...Πρέφα με τον Τσοχατζόπουλο θα έπαιζε τώρα, αν ενοχλούσε τους Γερμανούς. Πιθανότατα, δηλαδή, ο Σταθάκης και όλοι όσοι μιλάνε για "επαναδιαπραγμάτευση" του χρέους, να είναι "λαγοί" των ναζιστών και των τοκογλύφων ..."Λαγοί", που θέλουν να στήσουν "καυγά" μεταξύ των λαών μακριά από το πραγματικό πρόβλημα και τον "πάγκο" των τοκογλύφων.

Έτσι είναι τα πράγματα. Ζούμε σε ύποπτους καιρούς και δεν ξέρουμε ποιος είναι προβοκάτορας ή απλά βλάκας. Όταν μιλάς για επαναδιαπραγμάτευση του σημερινού χρέους, σημαίνει ότι αναγνωρίζεις τον "πυρήνα" αυτού του χρέους, που είναι η τοκογλυφία. Άρα οι Σταθάκηδες, οι οποίοι απειλούν με δήθεν συγκρούσεις τους Ναζί και τους τοκογλύφους, μπορεί να είναι δικοί τους άνθρωποι, εφόσον τα αποτελέσματα αυτών των συγκρούσεων δεν αφορούν τους πραγματικούς εγκληματίες.
Πιθανότατα οι "τσαμπουκάδες" του Σταθάκη να είναι τόσο ειλικρινείς όσο ήταν ο "τσαμπουκάς" του Εβραίου Παπανδρέου, όταν απειλούσε για το δημοψήφισμα του ευρώ - που απαγορεύεται ρητώς και θίγει τα αφεντικά του - και τον απειλούσε ο Εβραίος Σαρκοζί ...Τότε, που ο Παπανδρέου εμφανιζόταν από τα αφεντικά του σαν ο Έλληνας "καταστροφέας" της ευρωπαϊκής οικονομίας, για να παγιδευτούν οι λαοί της Ευρώπης και να δανείσουν τα χρήματα στην Ελλάδα ...για να κονομήσουν οι τοκογλύφοι.

Όλα αυτά είναι "παραστάσεις", για να "παραμυθιάζεται" το πόπολο. Οι Γερμανοί και οι Σιωνιστές φοβούνται αυτά, τα οποία μπορεί να κάνει η Ελλάδα, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν ...Φοβούνται τον λογιστικό έλεγχο τους ελληνικού χρέους ...Φοβούνται μήπως οι Έλληνες αποκαλύψουν - έστω και κατά λάθος - την "τρύπα" του "ριφιφί" ...Φοβούνται μήπως από τον έλεγχο αυτόν οι ευρωπαϊκοί λαοί καταλάβουν το "ριφιφί" που έγινε εις βάρος τους και στραφούν εναντίον τους ...Φοβούνται μήπως αυτός ο έλεγχος ξεσκεπάσει όλη τη συνωμοσία και αποκαλύψει τους εγκληματίες.

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, αντιδρούν τόσο βίαια και άμεσα σε κάθε πιθανή αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, όχι επειδή φοβούνται τους Έλληνες, αλλά επειδή φοβούνται τους Ευρωπαίους. Την Ελλάδα ελάχιστα την υπολογίζουν. Την ελέγχουν απόλυτα και έχουν άπειρους τρόπους να την εκβιάζουν. Αυτό, το οποίο τους τρομάζει, είναι ένα "ατύχημα" ...Μια κατά λάθος πολιτική του κράτους ...Φοβούνται μήπως, εξαιτίας της αλλαγής συμπεριφοράς της Ελλάδας, οι Ευρωπαίοι αρχίσουν να ψάχνουν και τα δικά τους "κιτάπια", για να δουν τους λογαριασμούς τους με τους Γερμανούς.

Αυτό, το οποίο τους τρομοκρατεί στην κυριολεξία, είναι να μην ξυπνήσουν αντιγερμανικές και αντισιωνιστικές "μνήμες" στην Ευρώπη ...Να μην συνειδητοποιήσουν οι Ευρωπαίοι ότι ξανάγιναν για ακόμα μία φορά στόχος τής γνωστής συμμορίας των Ναζί και των ψευτοθυμάτων του "στημένου" Ολοκαυτώματος. Φοβούνται μήπως οι Ευρωπαίοι αρχίσουν και καταλαβαίνουν πώς τα δικά τους "ελλείμματα" έγιναν, ως δια "μαγείας", γερμανικά "πλεονάσματα". Γι' αυτό απειλούν θεούς και δαίμονες. Γι' αυτό ο μισάνθρωπος Σόιμπλε "λατρεύει" τον Χαβουζέλο, ο οποίος του υπόσχεται ότι θα "θάψει" τον λογιστικό έλεγχο του χρέους. Φοβούνται οι εγκληματίες μήπως έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Οι ευρωπαϊκοί λαοί έχουν τη δύναμη σε μια τέτοια περίπτωση να απαιτήσουν τα χρήματα που τους έκλεψαν οι Γερμανοί και οι Σιωνιστές τοκογλύφοι μέσω Ελλάδας.

Οι Ευρωπαίοι μπορούν να καταστρέψουν την παγκόσμια εβραϊκή τοκογλυφία και να περιορίσουν το γερμανικό "κτήνος" στο κλουβί του. Σ' αυτό μπορεί να τους βοηθήσει στον μέγιστο βαθμό η Ελλάδα. Αυτό πρέπει να γίνει στόχος της κάθε μελλοντικής πατριωτικής Κυβέρνησης, που θα θελήσει να αναλάβει την εξουσία, ανατρέποντας τους δωσίλογους. Γι' αυτόν τον λόγο "ρωτήσαμε" το ΣΥΡΙΖΑ αν έχει κάποια συγκεκριμένη πολιτική στο θέμα του χρέους, που δεν σχετίζεται όμως με "κουρέματα". Πρέπει η ελληνική πλευρά να εξασφαλίσει τη συμμαχία των ευρωπαϊκών λαών και όχι να τους προσθέσει στους εχθρούς της. Πρέπει η ελληνική πλευρά να δημιουργήσει μια κοινή "πλατφόρμα" συμφερόντων με τους υπόλοιπους λαούς τής Ευρώπης. Το ελληνικό "χρέος" πρέπει να ενώσει τους λαούς με την Ελλάδα και μεταξύ τους και όχι το αντίθετο.

Με τον έλεγχο του χρέους και την κατάθεση όλων των στοιχείων που το αφορούν, είναι πολύ εύκολο για την Ελλάδα να αποκαταστήσει το όνομα και την τιμή της στην παγκόσμια κοινωνία. Έτσι κι αλλιώς όλοι οι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει πλέον λίγο-πολύ να υποπτεύονται τι έχει συμβεί. Απλά η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή δεν τους "βοηθάει" με στοιχεία, γιατί δεν της επιτρέπεται να το κάνει. Θα ήταν αφελείς οι Ευρωπαίοι αν δεν υποπτεύονταν τι συμβαίνει ...και οι Ευρωπαίοι για πολλά πράγματα μπορούν να κατηγορηθούν, αλλά όχι για αφέλεια. Είναι δυνατόν να είναι "άτιμοι" και "απατεώνες" τόσοι λαοί και να είναι τίμιοι όλοι οι απατεώνες του κόσμου; Είναι δυνατόν να είναι θύτες αυτοί, οι οποίοι καταστράφηκαν από τα δάνεια και θύματα αυτοί, οι οποίοι επωφελήθηκαν; Είναι δυνατόν να είναι θύτης ένας σημερινός άνεργος Έλληνας, ο οποίος ψάχνει στα σκουπίδια να φάει και να είναι θύματα τα σκουπίδια των πορνείων, όπως ο Ρουμπινί ή ο Στρος Καν;

Αν γίνει ένας λογιστικός έλεγχος της ελληνικής οικονομίας από την εποχή του Μητσοτάκη και μετά, όλα αυτά θα εμφανιστούν. Δεν χρειάζεται να ελεγχθεί όλη η οικονομία ...Οι μεγάλες αγορές, οι οποίες έγιναν από γερμανικές επιχειρήσεις και τα ομόλογα τα οποία εκδόθηκαν για να πραγματοποιηθούν αυτές, αρκούν. Έτσι κι αλλιώς το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι τόκοι και πανωτόκια. Τότε θα φανεί τι είχαν ως στόχο να κάνουν αυτοί, οι οποίοι δήθεν γκρέμιζαν "τείχη" ελευθερίας στο Βερολίνο, ενώ στην πραγματικότητα άνοιγαν τους "βόθρους" του φασισμού.

Μια Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μόνον με αυτόν τον τρόπο μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τον ελληνισμό να σταθεί ξανά στο "πόδια" του και να ανακτήσει τη χαμένη του "τιμή". Πρέπει να μάθει όλος ο κόσμος τι έκαναν οι Γερμανοί εις βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού από την εποχή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη μέχρι την ημέρα που μπήκαμε στο Μνημόνιο και μας "έσωσαν" με τα δάνειά τους. Ας ανακοινώσει λοιπόν η Ελλάδα ότι θα κάνει λογιστικό έλεγχο του χρέους και είναι σίγουρο ότι θα δούμε τεράστιες αντιδράσεις ...Πραγματικές αντιδράσεις και όχι "θέατρο" ...Θα δούμε αμέσως κάποιους να πετάγονται από τις θέσεις τους σαν ελατήρια. Τότε θα δούμε ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Θα δούμε γιατί στην Ελλάδα, όπου "βασιλεύει" ο Ράιχενμπαχ και η Τρόικα, τα ψάχνουν όλα τα υπάρχοντα των Ελλήνων, αλλά έρευνα για τα λογιστικά τού χρέους τους δεν κάνουν.

Γιατί άραγε αυτοί, που τους καταστρέφουν, δεν αποκαλύπτουν σε ολόκληρο τον κόσμο το πόσο "απατεώνες" είναι; Τώρα θα δούμε πόσο ενδιαφέρει αυτούς τους πολυδιαφημισμένους λογιστές, οι οποίοι αρέσκονται στο να μετράνε φραγκοδίφραγκα, να μετρήσουν πραγματικά δισεκατομμύρια. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα της "ηθικής" και της "διαφάνειας" να ψάχνεις τα ΕΚΑΣ των φουκαράδων και να μην ενδιαφέρεσαι να μάθεις για τα swap της Goldman Sachs. Σε μια τέτοια περίπτωση το ελληνικό χρέος γίνεται ευρωπαϊκή υπόθεση και αφαιρείται ως σύνολο από τους "ώμους" των Ελλήνων. Οι Ευρωπαίοι, μετά, μπορούν να αναλάβουν να διεκδικήσουν και να πάρουν πίσω τα χρήματα που τους πήραν με δόλιο τρόπο οι τοκογλύφοι. Η "ζημιά" από την Ελλάδα να επιστρέψει μέσω Ευρώπης στους τοκογλύφους και να τους καταστρέψει.

Αν αποκαλυφθούν οι Γερμανοί και ο ρόλος τους στη σημερινή καταστροφή, η Ελλάδα όχι απλά νομιμοποιείται, αλλά επιβάλλεται να απαιτήσει πάραυτα τόσο το αναγκαστικό δάνειο της Κατοχής όσο και τις πολεμικές αποζημιώσεις. Η Γερμανία τής άπειρης υποκρισίας και της "τζάμπα" συγνώμης θα πρέπει να πληρώσει για τα συνεχή εγκλήματά της. Αυτοί, οι οποίοι θέλουν να τιμωρήσουν τους πάντες, πρέπει να τιμωρηθούν για την μόνιμα "μολυσματική" παρουσία τους στην ευρωπαϊκή ιστορία. Σε αυτήν την προσπάθεια τώρα η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει συμμάχους.

Οι καιροί έχουν αλλάξει και η κρίση έχει "βαθύνει" πάρα πολύ. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στη "λάσπη" τής φτώχειας και της ύφεσης. Οι ευρωπαϊκοί λαοί βλέπουν τη σημερινή δυστυχία του ελληνικού λαού και καταλαβαίνουν ότι τους ξεγέλασαν πολύ εύκολα αυτοί, οι οποίοι τους έλεγαν ότι οι Έλληνες μαζικά επωφελούνταν από τις ευρωπαϊκές αποταμιεύσεις. Οι μεγάλες οικονομίες τής Ευρώπης βλέπουν τώρα τη φτώχεια να απειλεί τους λαούς τους και θέλουν να αντιδράσουν. Ολοένα και πιο πολλοί στρέφονται εναντίον της νεοναζιστικής Γερμανίας και των Σιωνιστών τοκογλύφων. Καθημερινά γίνονται διαδηλώσεις στην Ευρώπη και όλο και πιο συχνά καταλήγουν στις πρεσβείες των Γερμανών Ναζί.

Η Ελλάδα πρέπει με την περίπτωσή της να δώσει τα στοιχεία αυτά, τα οποία χρειάζονται εκείνοι, που προσπαθούν στην Ευρώπη να δημιουργήσουν κοινό μπλοκ εναντίον της νεοναζιστικής Γερμανίας και των τοκογλύφων. Στην Ιταλία ο Γκρίλο ζητάει δημοψήφισμα για το ευρώ και ο "Ιταλός" Ντράγκι της Goldman Sachs δηλώνει ότι απαγορεύεται στους πάντες η έξοδος από την Ευρωζώνη την ώρα που την Ελλάδα την απειλούν με Grexit. Στη Γαλλία - του "μερακλή" Ολάντ - η Λεπέν θέλει να κατέβει υποψήφια στις προεδρικές εκλογές, θέτοντας ως διακύβευμα αυτών των εκλογών το ζήτημα της εξόδου τής Γαλλίας από την γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλοι οι λαοί στην Ευρώπη πλέον φοβούνται μην βρεθούν στη θέση της Ελλάδας και η Ελλάδα είναι η μόνη που έχει αποδείξεις για το ποιοι οδηγούν τα κράτη σε αυτήν τη θέση ... Είναι οι ίδιοι που "μάτωσαν" την Ευρώπη πολλές φορές τον προηγούμενο αιώνα και επαναλαμβάνουν τους εαυτούς τους και στον σημερινό αιώνα ...Είναι οι ίδιοι, που στην αυγή της τρίτης χιλιετίας έφεραν και πάλι τη βαρβαρότητα στην Ευρώπη ...Είναι οι ίδιοι, οι οποίοι κρύβονται πίσω από τη διάλυση και το αιματοκύλισμα της Γιουγκοσλαβίας και είναι αυτοί, οι οποίοι σήμερα κρύβονται πίσω από τη διάλυση και το αιματοκύλισμα της Ουκρανίας.

Αυτοί σήμερα λεηλάτησαν την Ευρώπη και την βύθισαν στα χρέη και τη φτώχεια. Την λεηλάτησαν στην κυριολεξία, εφόσον κανένας Ευρωπαίος δεν γνωρίζει πλέον αν θα πάρει τη σύνταξή του ή θα πεθάνει πεινασμένος. Οι Ευρωπαίοι εργάζονταν σκληρά για πάνω από μισό αιώνα μετά τον πόλεμο, για να έρθουν οι Γερμανοί και οι Εβραίοι τοκογλύφοι και να τους τα αρπάξουν όλα. Δεν υπάρχει "δεξαμενή" χρήματος - κυρίως ασφαλιστικά ταμεία—, που να την έχουν αφήσει χωρίς να την παραβιάσουν ...Χωρίς να έχουν αναγκάσει τα κράτη να χρησιμοποιήσουν τα αποθέματά της, για να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν μόνοι τους οι τοκογλύφοι. Το μεγαλύτερο έγκλημα από την εποχή του Χίτλερ το πραγματοποίησαν οι φυσικοί του συγγενείς.

Επειδή τα μεγέθη της σιωνοναζιστικής απάτης είναι πραγματικά τεράστια και μπορεί κάποιος να μην είναι σε θέση να τα αντιληφθεί πλήρως, θα χρησιμοποιήσουμε μια πληροφορία, την οποία μάθαμε σήμερα. Υπεγράφη αυτές τις ημέρες συμφωνία "μαμούθ" μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας ...Συμφωνία μεταξύ δύο γιγαντιαίων οικονομιών και η οποία περιλαμβάνει τα πάντα ...Πυρηνικά εργοστάσια, πετρέλαια, στρατιωτικούς εξοπλισμούς, γεωργικά προϊόντα κλπ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία του κόσμου και φτάνει στο ύψος των 300 δις ευρώ. Φυσικά δεν μιλάμε για κέρδη, αλλά για συνολικές αξίες προϊόντων.

Οι Γερμανοί και οι τοκογλύφοι συνεταίροι τους απέσπασαν από τους λαούς της Ευρώπης σε καθαρό χρήμα και άρα καθαρό κέρδος πάνω από ένα τρις ευρώ με το κόλπο των "Μνημονίων" ...Αυτά, για να καταλάβει κάποιος τον λόγο που υπάρχει τόσο μίσος για την Ελλάδα κάθε φορά που αυτή προσπαθεί να βρει το δίκιο της. Είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα, για να μην αφήσουν να φανεί η "τρύπα" του "ριφιφί". Όπως καταλαβαίνουμε πλέον όλοι στην Ευρώπη, υπάρχει πρόβλημα "εσωτερικής" προδοσίας. Κάποιοι μας "πούλησαν" φούμαρα "ενοποίησης", "αδερφοσύνης" και "αλληλεγγύης", για να μας εξοντώσουν. Μας παρέσυραν σε ένα δήθεν "τραπέζι" αδερφοσύνης και αυτοί είχαν σκοπό να μας "δολοφονήσουν". Η Ευρώπη δεν έχει επιλύσει ακόμα το πρόβλημα των Ναζί και η Ελλάδα πρέπει - και μπορεί - να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον αγώνα ...Όπως έκανε άλλωστε πάντα όταν χρειάστηκε στους αγώνες κατά του φασισμού.

Υ.Γ. 1: Για δες κάτι περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Κάθε φορά, που υπάρχει πιθανότητα να ανοίξει ένα "παράθυρο" και να αποκαλυφθούν οι εγκληματίες ΓερμανοΝαζί ή ΕβραιοΣιωνιστές στην Ελλάδα, συμβαίνει πάντα κάτι "μαγικό" και οι θύτες καταφέρνουν και θυματοποιούνται. Τώρα, που τα γερμανοσιωνιστικά διεθνή ΜΜΕ κατηγορούν τη χρεοκοπημένη Ελλάδα και αποκρύπτουν τις ευθύνες των Γερμανών Ναζί και των Εβραίων Σιωνιστών σε αυτήν την χρεοκοπία, οι Έλληνες τους επιβεβαιώνουν με τον πιο απόλυτο τρόπο. Με τρόπο τέτοιο, που σε "πείθουν" να μην τους λυπάσαι καθόλου ...ό,τι κι αν τους κάνεις.
Οι "κακοί" Έλληνες δεν είναι μόνον απατεώνες, αλλά και "δολοφόνοι". Δεν φτάνει που οι "άτιμοι" δεν θέλουν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους απέναντι στους "τίμιους" δανειστές τους ...θέλουν να τους σκοτώσουν κιόλας. Τόσο αχάριστοι είναι. Την προηγούμενη φορά οι "κακοί" Έλληνες πυροβόλησαν τη Γερμανική Πρεσβεία και τώρα πυροβολούν την Ισραηλινή Πρεσβεία. Οι "κακοί" Έλληνες πυροβολούν - και με το ίδιο όπλο μάλιστα - αυτούς τους "καλούς" ανθρώπους που από την "αφέλειά" τους και την "καλή" τους την ψυχή τούς δάνεισαν δισεκατομμύρια και δεν ακούνε ένα "ευχαριστώ". Όχι τίποτε άλλο, αλλά στεναχώρησαν και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο ...Στεναχώρησαν και τον Γιωργάκη.

Υ.Γ. 2: Τελικά, για ένα πράγμα δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους τοκογλύφους Σιωνιστές ...Δεν είναι σε καμία περίπτωση αχάριστοι. Μπορεί να είναι σκουπίδια, αλλά αχάριστοι δεν είναι. Πήραν την πάλαι ποτέ σταλινικιά αξύριστη συντρόφισσα Δαμανάκη και την έκαναν Γενική Διευθύντρια Παγκόσμιου Οργανισμού ...Έβαλαν ένα αυθεντικό "τσόκαρο" ανάμεσα στους αυθεντικούς "λόρδους". Δεν τα αδικούν τα δουλικά τους, ειδικά αν είναι ομοεθνείς τους. Από το ΚΚΕ του Μπεναρόγια στο "Εδώ Μεζεδοπωλείο" και από εκεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό. Αυτή ήταν η ανταμοιβή γι' αυτήν που τόλμησε για πρώτη φορά και μας εκβίασε με το Grexit. Αυτή το δοκίμασε πρώτη και μόλις είδαν οι τοκογλύφοι ότι έχει απόδοση, το έκαναν "σημαία" τους. Θα περάσει στην ελληνική ιστορία σαν διεφθαρμένη "Δραχμανάκη" ...Άξια του μισθού της.

Πηγή ΕΑΜ Β' - ΥΔΡΟΧΟΟΣ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Tα γνωστά αμερικανικά και γερμανικά κέντρα που ελέγχουν τη χώρα μας "τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια" του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Και πρώτα οι Αμερικανοί: Με ένα σκληρό της κείμενο, η Wall Street Journal, της οποίας η αρθρογραφία για την Ελλάδα και την εσωτερική πολιτική κατάσταση έχει πάντα πολύ συγκεκριμένη στόχευση, αποδομεί πλήρως τον Α. Σαμαρά και την απόφασή του να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σημειώνει η Wall Street Journal ότι ακόμη και να εκλεγεί ο Σ. Δήμας, η νίκη του Σαμαρά θα είναι βραχύβια αφού ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτήσει τελικά την εξουσία. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα επιτίθεται στον Α. Σαμαρά και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι: Υποτίθεται ότι τον κατηγορεί ότι "πρόδωσε" την γραμμή της τρόικα και αυτό βοήθησε (!) τον ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Σαμαράς δεν έδωσε στους πολίτες να καταλάβουν ότι ευθύνονται οι ίδιοι για την κρίση!

Ελαφρώς ασυνάρτητο το άρθρο και το συμπέρασμά του, αλλά ιδιαίτερα ευκρινής η προσπάθεια κατεδάφισης του Α. Σαμαρά (βασικά του κάνουν ... "μνημόσυνο") ενώ αντίθετα δεν επικρίνουν σε κανένα σημείο τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο η ίδια εφημερίδα πολύ πρόσφατα αποκαλούσε "ακροαριστερό κόμμα". Στο κείμενο με τίτλο ''Ο πανικός επιστρέφει στην Ελλάδα'', η WSJ σημειώνει ότι η τακτική του πρωθυπουργού είναι να τρομάξει τους ψηφοφόρους και όχι να τους πείσει για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων (αν πεινούσαν και είχαν να εργαστούν ένα ή δύο ή και τρία χρόνια θα θέλαμε να δούμε πόσο θα πείθονταν οι συντάκτες του άρθρου για την "αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων").

"Η ψήφος για την εθιμοτυπική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποδειχθεί τεστ για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά" σημειώνει η εφημερίδα και εξηγεί πως σε περίπτωση που δεν βγει Πρόεδρος, ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Η WSJ σημειώνει ότι το χρηματιστήριο πήρε την κατιούσα αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του κ. Σαμαρά και προσθέτει αυτός ο πανικός για τη δημοκρατία είναι διδακτικός. Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η στρατηγική του Έλληνα πρωθυπουργού είναι ενδεικτική των γενικότερων αποτυχιών που έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση τη χώρα, επισημαίνοντας ότι σπάνια κάποιος Έλληνας πολιτικός ή ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πείσει τους ψηφοφόρους για τα πλεονεκτήματα των επώδυνων μεταρρυθμίσεων!

Άσχετοι ή απλά δεν τους ενδιαφέρει η πραγματικότητα παρά μόνο να "καθαρίσουν" το μέχρι χθες "αγαπημένο παιδί" των ΗΠΑ; Σύμφωνα με την Wall Street Journal αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ τυγχάνει μεγάλης αποδοχής (!!!) ενώ, ακόμη και σε περίπτωση που κερδίσει ο υποψήφιος του Σαμαρά Σταύρος Δήμας, οι επενδυτές θα θεωρήσουν τη νίκη βραχύβια. Δηλαδή τυγχάνει "μεγάλης αποδοχής ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει "να σκίσει το Μνημόνιο" και να ανατρέψει αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν "μεταρρυθμίσεις" και θα ηττηθεί ο Σαμαράς που απλά προσπαθεί "να αναστείλει τις μεταρρυθμίσεις"!

Εν πάσει περιπτώσει, η ουσία είναι ότι οι Αμερικανοί τελειώνουν τον Σαμαρά και υποδέχονται τον Τσίπρα.

Όμως και οι Γερμανοί κάνουν πολιτική κηδεία στον Σαμαρά και δεν ανησυχούν για την έλευση του Σύριζα. Έτσι, σε εκτενές ρεπορτάζ της Deutsche Welle για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, θεωρείται πλέον ως δεδομένο ότι πάμε σε πρόωρες εκλογές καθώς οι συσχετισμοί δυνάμεων στην παρούσα βουλή απλώς δεν επιτρέπουν την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Από την άλλη, δεν ανησυχούν καθόλου για την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, προφανώς γιατί έχουν τις πληροφορίες τους. Όπως, λοιπόν, δηλώνει πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, στην περίπτωση που νικητής αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν δυο ενδεχόμενα: ή να αποσύρει ο ΣΥΡΙΖΑ τις μαξιμαλιστικές του απαιτήσεις περί ακύρωσης όλων των συμφωνιών και να υιοθετήσει μια πιο μετριοπαθή στάση, που θα του επιτρέψει να ανταποκριθεί στις διεθνείς δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα, ή να επιμείνει στη σκληρή του γραμμή, προκαλώντας νέα αναταραχή στις αγορές και επαναφέροντας τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θεωρώ όμως εντέλει πιο πιθανό να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια πιο διαλλακτική και μετριοπαθή στρατηγική στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Και γιατί θεωρούν σχεδόν βέβαιη την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μέρκελ οι Γερμανοί; Διότι προεξοφλούν πιό μετριοπαθή στάση ενός κυβερνητικού πλέον ΣΥΡΙΖΑ απέναντί τους...

Πηγή ΕΛΚΕΔΑ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Αθανάσιος Πίτατζης 

Στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πως τα μελλοντικά ενεργειακά έργα που προορίζονται να κατασκευαστούν σε αυτή μέχρι το 2020 καθιστούν την περιοχή ενεργειακό κόμβο, αναβαθμίζουν την περιοχή και συμβάλουν στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια.

Στο πρώτο τμήμα του άρθρου θα αναφέρουμε συντόμως τα ενεργειακά έργα και την συμβολή τους στην περιφέρεια αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα. Επίσης μετά θα αναφερθούμε συγκεκριμένα στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Καβάλας για το πώς αυτές οι περιοχές μπορούν να ωφεληθούν από αυτά τα έργα και τι πρέπει να κάνουν παράλληλα ώστε να επωφεληθούν περισσότερο από τα έργα που είναι προγραμματισμένα να γίνουνε.

Ας εξετάσουμε τα ενεργειακά έργα που είναι προγραμματισμένα να κατασκευαστούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέχρι το 2020 το κάθε ένα ξεχωριστά.

Αγωγός TAP
Ο αγωγός TAP σχεδιάστηκε για να μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία Θάλασσα στις αγορές της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης μέσω της διασύνδεσης με άλλους αγωγούς όπως Διασυνδετήριος Αγωγός Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB) που θα αναλύσουμε παρακάτω. Ακόμη ο αγωγός θα έχει μήκος περίπου 870 χλμ και χωρητικότητα 10 δις. Κυβικά μέτρα. Βέβαια τις τελευταίες μέρες ανακοίνωσε η BP μία από τις εταιρείες της κοινοπραξίας του αγωγού ότι σκοπεύει να επισπεύσει την αύξηση της χωρητικότητας του αγωγού στα 20 δις, κυβικά μέτρα γύρω στο 2020 και μετά ενώ προοριζότανε να γίνει αρκετά αργότερα. [1]

Διασυνδετήριος Αγωγός Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB)
Ο αγωγός IGB θα έχει μήκος 180 χλμ και θα αρχίζει από την Κομοτηνή και θα καταλήγει στην Stara Zagora της Βουλγαρίας. Ο αγωγός σε πλήρη λειτουργία θα είναι χωρητικότητας 5 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. Επίσης έχει εγκριθεί από την ΕΕ ποσό της τάξης των 45 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του έργου. [2]

Ο διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας – Ιταλίας (IGI)
Ο αγωγός IGI θα έχει μήκος περίπου 800 χλμ, θα ξεκινάει από την Κομοτηνή και θα καταλήγει στην Θεσπρωτία και από εκεί με υποθαλάσσιο αγωγό στο Οτράντο Ιταλίας. Ο αγωγός μπορεί να φτάσει σε χωρητικότητα και τα 15 δις. Κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Επίσης έχει εγκριθεί από την ΕΕ ποσό της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του έργου. [2]

Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου στην Καβάλα
Πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την χώρα γιατί μετατρέπεται το εξαντλημένο κοίτασμα φυσικού αερίου σε υπόγεια αποθήκη. Η αποθήκη θα είναι χωρητικότητας 1 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου (όταν η ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου της Ελλάδος είναι 4 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου). Το εκτιμώμενο κόστος είναι σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα αλλά και με μελέτες που έχουνε γίνει 300 με 400 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής το έργο έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και ψάχνονται τρόποι χρηματοδότησής του. Τέλος σύμφωνα να τροπολογία του Υπουργείου Ενέργειας που κατατέθηκε στην βουλή παρατείνεται για χρόνο μέχρι τις 23 Νοεμβρίου του 2015, η άδεια εκμετάλλευσης της Energean Oil and Gas (Ενεργειακή Αιγαίου) για το κοίτασμα.

Energean Oil and Gas
Η Ενεργειακή Αιγαίου είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται τα κοιτάσματα του Πρίνου στην Θάσο. Πρόσφατα η εταιρεία ανέλαβε ως ανάδοχος για αναζήτηση υδρογονανθράκων στις περιοχές των Ιωαννίνων και του Κατακόλου ως μέλος διεθνών κοινοπραξιών. Επίσης η εταιρεία επένδυσε την εξαετία 2007-2013 220 εκατομμύρια δολάρια στα κοιτάσματα του Πρίνου με σκοπό την αύξηση της παραγωγής, την οποία πέτυχε. Επίσης η εταιρεία μέσω της αγοράς ιδιόκτητου γεωτρύπανου και του πλοίου υποστήριξης Valiant Energy καθίσταται πρωτοπόρος σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο στην αξιοποίηση υδρογονανθράκων. Ακόμη η εταιρεία έχει ανακοινώσει την έναρξη ενός νέου επενδυτικού προγράμματος των US$225 εκατ. για την άντληση 30 εκατ. διαπιστωμένων βαρελιών πετρελαίου, κάτι πολύ σημαντικό για την περιοχή της Καβάλας γιατί σύμφωνα με την εταιρεία θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, επεκτείνεται η παραγωγή στον Πρίνο για 15 χρόνια ακόμη με αποτέλεσμα και περισσότερα έσοδα για το δημόσιο.

ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης
Το έργο του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης αποτελεί ένα σύγχρονο, πρωτοποριακό και υψηλής τεχνολογίας έργο που αποτελείται από μία υπεράκτια πλωτή μονάδα παραλαβής, αποθήκευσης και αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου και από ένα σύστημα υποθαλάσσιου και χερσαίου αγωγού μέσω του οποίου το φυσικό αέριο προωθείται στο Εθνικό Σύστημα (Μεταφοράς) Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) και από εκεί προς τους τελικούς καταναλωτές.
Το ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης αποσκοπεί στη δημιουργία μίας τέταρτης πύλης εισαγωγής φυσικού αερίου στην χώρα μας, δυναμικότητας παροχής έως 700.000 κυβικών μέτρων ανά ώρα ή 6,1 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως και αποθηκευτικής ικανότητας έως 170.000 κυβικών μέτρων (κ.μ.) υγροποιημένου φυσικού αερίου. [3]
Το έργο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο έχοντας εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες και με ορίζοντα να αρχίσει σύντομα η κατασκευή του, μόλις ολοκληρωθούν βέβαια και οι τελευταίες μελέτες όπως η Μελέτη Βασικού Σχεδιασμού του έργου.

Πλωτός Σταθμός AEGEAN LNG
Ο πλωτός σταθμός Aegean LNG συνιστά ένα νέο πλωτό σταθμό αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) που θα χωροθετηθεί στην περιοχή του Κόλπου της Καβάλας.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Σύμφωνα με την μελέτη εφικτότητας, ο σταθμός θα περιλαμβάνει:
-Αποθηκευτική δυναμικότητα LNG 150.00 m3
-Εγκαταστάσεις επαναεριοποίησης δυναμικότητας 3-5 bcm
-Θαλάσσιες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων, τερματικού ελιμενισμού, σκάφος προς σκάφος και σκάφος προς ακτή συστημάτων μεταφοράς καθώς και των υπολοίπων σχετικών εγκαταστάσεων, που κρίνονται απαραίτητες για την λειτουργία του FSRU ανεξαρτήτου καιρικών φαινομένων. Ο Σταθμός θα έχει την δυνατότητα να δέχεται μεταφορικά σκάφη LNG με χωρητικότητα μεταφοράς έως περίπου 216.00 m3. [2]
Το έργο είναι σημαντικό, αλλά σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα στο έργο αντιδράει η τοπική κοινωνία της Καβάλας. Όμως σύμφωνα με επίσημή ανακοίνωση της ΔΕΠΑ με ημερομηνία 05/12/2014 ο σχεδιασμός του έργου συνεχίζεται κανονικά και επίσης συμπεριλήφθηκε ως υποψήφιο για την διατήρηση της συμμετοχής του στη δεύτερη λίστα των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) της Ε.Ε.

Ετήσια κατανάλωση Φυσικού Αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Σε αυτό το κομμάτι του άρθρου μας θα σας παραθέσουμε κάποια στοιχεία όσον αναφορά κατανάλωση φυσικού αερίου σε κάποιες γείτονες χώρες αλλά και γενικά στην ΕΕ για να καταλάβουμε αν οι ποσότητες που θα εισάγονται στην Περιφέρεια ΑΜΘ είναι σημαντικές για την Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Ασφάλεια.
Ετήσια Ευρωπαϊκή Κατανάλωση Φυσικού Αερίου: 443 δις κυβικά μέτρα για το 2012 (από CIA The World Factbook)
Ετήσια Κατανάλωσης Φυσικού αερίου στην Ελλάδα: 4,2 δις κυβικά μέτρα για το 2012 (από CIA The World Factbook)
Ετήσια Κατανάλωση Φυσικού αερίου στην Αλβανία: δεν υπάρχουνε επίσημα στοιχεία ή προφανώς χρησιμοποιούνε ελάχιστες χώρες
Ετήσια Κατανάλωση Φυσικού αερίου στην Βουλγαρία: 2,5 δις κυβικά μέτρα για το 2010 (από CIA The World Factbook)
Ετήσια Κατανάλωση Φυσικού αερίου στην Ρουμανία: 13,48 δις κυβικά μέτρα για το 2012 (από CIA The World Factbook). Στην περίπτωση της Ρουμανίας έχουμε παραγωγή 10,63 δις κυβικά μέτρα για το 2012, οπότε οι πραγματικές ανάγκες της χώρας είναι 2,85 δις κυβικά μέτρα το χρόνο περίπου.
Ετήσια Κατανάλωση Φυσικού αερίου στην Σερβία: 2,9 δις κυβικά μέτρα για το 2013 (από CIA The World Factbook)
Ετήσιες Εισαγωγές Φυσικού αερίου στην Ουγγαρία: 10 δις κυβικά μέτρα για το 2012 (από CIA The World Factbook)
Ετήσια Κατανάλωση Φυσικού αερίου στα Σκόπια: 160 εκατομμύρια δις κυβικά μέτρα για το 2013 (από CIA The World Factbook)
Ετήσια Κατανάλωση Φυσικού αερίου στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη: 260 εκατομμύρια δις κυβικά μέτρα για το 2013 (από CIA The World Factbook)
Ετήσιες Εισαγωγές Φυσικού αερίου στην Κροατία: 1,1 δις κυβικά μέτρα για το 2013 (από CIA The World Factbook)
Ετήσιες Εισαγωγές Φυσικού αερίου στην Ιταλία: 68 δις κυβικά μέτρα για το 2012 (από CIA The World Factbook) [4]

Συμπεριλαμβάνουμε στους μελλοντικούς πελάτες που θα μπορούσαν να εισάγουν φυσικό αέριο από τις ενεργειακές υποδομές της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ακόμη να αναφέρουμε ότι στις περιπτώσεις που αναφερόμαστε σε ετήσιες εισαγωγές οι χώρες έχουνε και εσωτερική παραγωγή. Όσον αναφορά την Ιταλία θα πάρουμε υπόψη τον αγωγό TAP KAI IGI, με λίγα λόγια η Ελλάδα μπορεί να τροφοδοτήσει την Ιταλία με 26 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ακόμη να αναφέρουμε ότι μελλοντικοί πελάτες μπορούν να είναι όλα τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης μόλις υλοποιηθούν και οι κατάλληλες υποδομές. Στην ανάλυση μας δεν συμπεριλαμβάνουμε την Τουρκία γιατί έχουμε σαν κύριο στόχο-πελάτη την ΕΕ. Τώρα θα υποθέσουμε τις συνολικές ποσότητες φυσικού αερίου που θα μεταφέρονται μέσω της περιφέρειας ΑΜΘ γύρω στο 2020 με ρεαλιστική προσέγγιση:
- Αγωγός TAP (10 δις κυβικά μέτρα)
- Ο διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας – Ιταλίας (IGI) (16 δις κυβικά μέτρα)
- ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης (6 δις κυβικά μέτρα)
- Πλωτός Σταθμός AEGEAN LNG (3 ή 5 δις κυβικά μέτρα)
Συνολική ποσότητα: 35 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου (λαμβάνοντας υπόψη τα 3 δις κυβικά μέτρα για τον σταθμό AEGEAN LNG)
35/443= 8% της ετήσιας κατανάλωσης φυσικού αερίου θα διέρχεται από την περιφέρεια ΑΜΘ, κάτι που σίγουρα θα καταστήσει την περιφέρεια ενεργειακό κόμβο.

Μελλοντικοί Πελάτες των ενεργειακών έργων της περιοχής σε αριθμούς
Προσθέτοντας τις καταναλώσεις που αναφέραμε παραπάνω η μελλοντική αγορά για τα ενεργειακά έργα της περιοχής είναι της τάξης: 50 δις κυβικά μέτρα ( με την υπόθεση ότι στην Ιταλία μπορούμε να μεταφέρουμε μόνο 26 δις κυβικά μέτρα). Αν κάνουμε μία σύγκριση των αριθμών 35 και 50 δις φυσικού αερίου είναι αντιληπτό ότι είναι εφικτή και η περαιτέρω αύξηση της χωρητικότητας των ενεργειακών έργων της περιφέρειας. Τέλος να αναφέρουμε ότι επειδή στην αγορά του φυσικού αερίου υπάρχουνε μακροχρόνια συμβόλαια δεκαετίας και πάνω για προμήθεια φυσικού αερίου ανάμεσα στους παραγωγούς και τους καταναλωτές οι πελάτες μπορεί να είναι λιγότεροι ή και περισσότεροι, ειδικά στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη όπου αναφερόμαστε όλες οι χώρες έχουνε μακροχρόνια συμβόλαια με την Ρωσία, κάτι που θέλει πολύ ειδική ανάλυση ανά χώρα και προφανώς δεν θα αναπτύξουμε εδώ.

Ευκαιρίες για τις περιοχές διέλευσης και κατασκευής των ενεργειακών έργων
Για την Αλεξανδρούπολη:
-Δημιουργία θέσεων εργασίας
-Καθιέρωση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ως κέντρο εφοδιασμού πλοίων με φυσικό αέριο αλλά και εμπορίου
Για την Κομοτηνή:
-Ίδρυση Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Αναλύσεων στα πρότυπα του γνωστού γεωπολιτικού Αμερικανικού Ινστιτούτου Stratfor (βλέπε εδώ: http://www.stratfor.com/) ,προτείνουμε την δημιουργία του Ινστιτούτου γιατί η Κομοτηνή θα είναι διασταύρωση πολλών αγωγών διαφορετικών συμφερόντων που εμπλέκουν πολλούς παγκόσμιους γεωπολιτικούς δρώντες όπως η ΕΕ και η Ρωσία. Επίσης η Κομοτηνή έχει Τμήματα Νομικής, Πολιτικών Επιστημών και Οικονομικών, δηλαδή υπάρχει και το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό, μπορούμε να πούμε ότι θα είναι και μια καλή ευκαιρία και για πρακτική πολλών φοιτητών με την προϋπόθεση ότι θα γίνετε σοβαρή δουλειά.
-Πιθανότητα με τροφοδότηση της βιομηχανικής περιοχής της πόλης με φυσικό αέριο σε ανταγωνιστικές τιμές για την προσέλκυση βιομηχανιών, μιας και δυστυχώς η βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής έχει σχεδόν σβήσει, το ίδιο βέβαια θα μπορούσε να ισχύει και για τις βιομηχανικές περιοχές της Ξάνθης και της Δράμας.
Για την Καβάλα:
-Δημιουργία θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούνε από την Energean Oil and Gas στον πρίνο και το πλωτό LNG που προγραμματίζεται να γίνει
-Ίδρυση Ινστιτούτου Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, προτάθηκε πρόσφατα και οι πρώτες αντιδράσεις ήτανε θετικές. Εμείς προτείνουμε να γίνει ακόμη ένα βήμα παραπέρα και να ιδρυθεί στην Καβάλα το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Υδρογονανθράκων, γιατί υπάρχει εξιδεικευμένο προσωπικό από το αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το Τμήμα Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου και υπάρχει και η εταιρεία Energean Oil and Gas όπου σε συνεργασία θα μπορούσε να παραχθεί πρωτογενή έρευνα και τεχνολογία.

Γενική Πρόταση προς την περιφέρεια για πανεπιστημιακό και συνεδριακό τουρισμό
Η γενική ιδέα είναι ότι με την δημιουργία των υποδομών, των Ινστιτούτων αλλά και το γενικό συμμάζεμα των πανεπιστημίων της περιοχής της Περιφέρειας ΑΜΘ ώστε να μπορούν να δεχτούνε ξένους φοιτητές μέσω κάποιων δράσεων όπως:
-Δημιουργία συνεδρίων σε θέματα γεωστρατηγικής, ενεργειακής ασφάλειας και άλλα θέματα.
-Καλοκαιρινά προγράμματα για ξένους φοιτητές που θα περιέχουνε και πρακτικό αλλά και θεωρητικό κομμάτι στον ενεργειακό, μηχανολογικό, οικονομικό και νομικό τομέα. (για παράδειγμα ένας ξένος φοιτητής πολυτεχνείου θα τον ενδιέφερε να πάει να ξεναγηθεί στο ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης όταν γίνει με το καλό και ταυτόχρονα να κάνει και ένα μπανάκι)

Τι προσφέρει η Περιφέρεια ΑΜΘ στις εταιρείες που θα δραστηριοποιηθούν στον ενεργειακό τομέα της περιοχής:
-Πλήρη ασφάλεια των ενεργειακών υποδομών, αν αναλογιστούμε ότι το 70% και παραπάνω των ενόπλων δυνάμεων δραστηριοποιείται στην περιοχή
-Εξειδικευμένο προσωπικό ( για παράδειγμα Πολυτεχνείο Ξάνθης και ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)
-Γεωστρατηγική αξία της περιοχής, είναι στο πέρασμα 2 Ηπείρων της Ασίας και της Ευρώπης
-Παρθένο μέρος από πλευρά επενδύσεων
-Διασύνδεση με την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη

Γενικό Συμπέρασμα
Η Περιφέρεια της ΑΜΘ τα επόμενα θα καταστεί ενεργειακός κόμβος αυξάνοντας έτσι την γεωπολιτική της αξία και τοποθετώντας την περιοχή στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Επίσης βοηθάει την Ελλάδα να διεκδικήσει έναν καινούργιο γεωπολιτικό ρόλο σαν ενεργειακός κόμβος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πηγή EnergyPress
* Αθανάσιος Πίτατζης, Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Μεταπτυχιακός φοιτητής 2014-2015 στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλα) στο Μεταπτυχιακό Τεχνολογίας Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου (http://msc.petrotech.teikav.edu.gr/

Πηγές:
[1] Πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα του TAP στην Ελλάδα, http://www.tap-ag.gr/
[2] Πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε), http://www.depa.gr/home.html
[3] Πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης, http://www.gastrade.gr/
[4] Πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα της CIA, https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/
(www.eiranews.com)

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Η γερμανική εφημερίδα επαινεί τις επιδόσεις της Ελλάδας τονίζοντας ότι μια νέα συζήτηση απέναντι στη διατήρηση της ευρωζώνης είναι το τελευταίο που χρειάζεται η ΕΕ. Η Ελλάδα ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Η Ελλάδα επιτυγχάνει εκεί όπου η Ιταλία και η Γαλλία αποτυγχάνουν – στην εξυγίανση του δημόσιου προϋπολογισμού. Εάν δεν χάσει τώρα την ψυχραιμία της, μπορεί να σώσει την Ευρώπη. Ένας μεγάλος κίνδυνος όμως παραμένει» διαπιστώνει η Welt του Βερολίνου.
Η εφημερίδα επαινεί τις επιδόσεις της και σχολιάζει σχετικά με το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει μέσα στην Ευρώπη:
«Η Ευρώπη κλονίζεται. Ο βορράς και ο νότος συγκρούονται. Η Γαλλία είναι αδύναμη. Οι Βρετανοί απομακρύνονται από την Ε.Ε. Η Ουγγαρία ξεφεύγει σιγά-σιγά από την κοινότητα των κρατών δικαίου. Στην Ισπανία και την Πορτογαλία υποθέσεις διαφθοράς υπονομεύουν την εμπιστοσύνη συνολικά απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Η Ε.Ε. καταφέρνει με πολύ κόπο να απαντήσει απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα. Μια νέα συζήτηση απέναντι στη διατήρηση της ευρωζώνης είναι το τελευταίο που χρειάζεται η Ε.Ε. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αυτή τη φορά μπορούν οι Έλληνες να σώσουν την Ευρώπη», μεταδίδει η Deutsche Welle.

Απρόσμενα γρήγορα η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

«Το στοίχημα των Ελλήνων» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung το δημοσίευμά της και σημειώνει: «Απρόσμενα γρήγορα η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Σιγά-σιγά είχαμε συνηθίσει ότι η κατάσταση βελτιώνεται στη χώρα από την οποία προήλθε η ευρωκρίση. Η χώρα μετά από πέντε σκληρά χρόνια άρχισε να βγαίνει από την κρίση. Ήδη όμως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες μπορούν όλα να αλλάξουν. Τότε θα πρέπει το κοινοβούλιο να εκλέξει έναν νέο Πρόεδρο. Εάν δεν καταστεί εφικτό θα προκηρυχθούν εκλογές για τον Φεβρουάριο. Και σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις θα κερδίσει το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ.
Θέλει να αναθεωρήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας και να επιτύχει αναδιάρθρωση του χρέους στα επίπεδα του 2012. Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουόταν με την Ευρώπη. Στη χειρότερη περίπτωση απειλείται έξοδος της χώρας από το ευρώ».

Γερμανικές μίζες στην Ελλάδα

«Ταξίδι στην Αθήνα» είναι ο τίτλος του εκτενούς ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Süddeutsche Zeitung και αναφέρεται στις μίζες που πλήρωνε η Rheinmetall στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα: «Η θυγατρική εταιρεία Rheinmetall Defence Electronics κατά την πώληση των εναέριων αμυντικών συστημάτων Asrad έδωσε πολλά εκατομμύρια μίζες σε υπουργούς και στρατιωτικούς. Οι εισαγγελίες στην Αθήνα και στη Βρέμη έχουν ερευνήσει το θέμα και εξετάζουν τώρα ποιος θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο και ποιος όχι. Η Rheinmetall έχει προχωρήσει σε αυτοκάθαρση και πρότεινε αμνηστία σε όσους μάνατζερ είχαν εμπλακεί στις δωροδοκίες. Όποιος ομολογήσει δεν πρόκειται να διωχθεί ποινικά από τον όμιλο.
Αγωγές αποζημίωσης δεν θα κατατεθούν. Μέχρι στιγμής όμως κανείς δεν έχει δηλωθεί».
Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα σημειώνει: «Γερμανικές εταιρείες για δεκαετίες έδιναν μίζες στην Ελλάδα. Ποτέ πριν δεν εκδόθηκε κάποιος. Τώρα αυτό ίσως αλλάξει».

Πηγή Euro2day


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Όχι μόνο δεν σκοπεύουν να φύγουν οι Τούρκοι από την κυπριακή ΑΟΖ, όπου το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, Barbaros, πραγματοποιεί εδώ και καιρό παράνομες έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα, αλλά σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, τουρκικά πολεμικά πλοία θα βρίσκονται μόνιμα στην περιοχή για να προστατεύουν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος στις έρευνες του, από κάθε πιθανή παρενόχληση από όπου και αν προέρχεται αυτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Τουρκίας, η τουρκική φρεγάτα, Gökçeada, θα βρίσκεται σε μόνιμη βάση δίπλα στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος, Barbaros Hayreddin Paşa, στο οποίο έχει δοθεί (!!!) άδεια από την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου, TPAO, να διεξάγει έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου που βρίσκεται, όπως είναι γνωστό, εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Η άδεια αυτή, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, έχει δοθεί από την αποκαλουμένη, «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», δηλαδή το ψευδοκράτος και από την ίδια την Τουρκική Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου, την TPAO.
Εκτός από την τουρκική φρεγάτα Gökçeada, όπως αναφέρεται, και η τουρκική φρεγάτα Gediz, θα είναι σε μόνιμη επιφυλακή στην περιοχή έτσι ώστε να επέμβει άμεσα σε περίπτωση που παρενοχληθεί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.
Παράλληλα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, F-16, θα υπερίπτανται κατά τακτικά χρονικά διαστήματα της «καυτής» περιοχής και θα παρακολουθούν όλες τις κινήσεις με εντολή εμπλοκής αν παρατηρηθούν «ύποπτες» κινήσεις προς το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.

Το τουρκικό θράσος όπως φαίνεται δεν πτοείται από τις πρόσφατες «χαζοχαρούμενες» επαφές του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογο του, ούτε από τις πρόσφατες συναντήσεις κορυφής μεταξύ των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας και Τουρκίας, όπου διατυπώθηκαν οι ελληνικές προτροπές να εγκαταλείψουν οι Τούρκοι την περιοχή νότια της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου βρίσκονται παράνομα και διεξάγουν παράνομες έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα.
Και όπως αναφέρεται, οι Τούρκοι θα συνεχίζουν απτόητοι τις προκλήσεις τους και μάλιστα δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ακόμα και θερμό επεισόδιο στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου, όπου επίσης αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία και πολύ περισσότερο την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Την τουρκική προκλητικότητα έχει προκαλέσει και η σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου.

Παρ’ όλα αυτά η Αθήνα εξακολουθεί να… κοιμάται τον ύπνο του δίκαιου και κανείς δεν μας λέει υπεύθυνα το πως θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή η αυξανόμενη η τουρκική προκλητικότητα, εκτός από τις μειδιάζουσες παραινέσεις προς την… τουρκική «ευσπλαχνία» να σταματήσουν τις προκλήσεις τους.
Ίνσαλάχ!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου