Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

29 Νοε 2014

Ούτε στην επταετία δεν παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα δημοσιογράφων

Είθισται σε περιόδους εθνικών και οικονομικών κρίσεων να «ανθούν» η πορνεία και ο τζόγος. Όπως και σε φάσεις σαν αυτή που διανύει σήμερα η Ελλάδα συνηθίζεται τα κενά που δημιουργούνται στη δομή του κράτους να καλύπτονται από παρακρατικούς μηχανισμούς.

Τι κι αν ωρίμασε η Δημοκρατία από το ’74 μέχρι και σήμερα;
Τι κι αν θωρακίστηκε από το Σύνταγμα και τους νόμους;

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια –εν μέσω κρίσης- η χώρα έχει παραδοθεί και στις εγχώριες συμμορίες. Σε ομάδες που δρουν παρακρατικά, εκτελώντας κανονικά «συμβόλαια».
Ένα τέτοιο παρακρατικό «συμβόλαιο» άρχισε να εκτελείται εναντίον μας, από τις αρχές του τρέχοντος μήνα. Από μία ανώνυμη και ανυπόστατη καταγγελία, που έφτασε στο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ξεκίνησε μία διαδικασία που έφτασε μέχρι την έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, δια του οποίου έχει διαταχθεί ήδη από τις 4 του μήνα (Νοεμβρίου) η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών μου.
Έτσι απλά, γιατί έτσι κάποιοι ήθελαν. Ατύχησαν, όμως, γιατί το αστείο (υπ’ αριθμόν 1928) βούλευμα, όπως και το περιεχόμενο της ανώνυμης καταγγελίας, ετέθησαν άμεσα στη διάθεσή μας.
Το καλά στημένο παρακράτος, σε ΕΥΠ. Δικαιοσύνη και όπου αλλού δρα, ηττήθηκε πριν καν μπει στο γήπεδο.

Δυστυχώς, κύριοι, χτυπήσατε λάθος πόρτα. Τα πρακτοριλίκια, οι κουκούλες και τα «βαλιτσάκια» δεν με φοβίζουν. Γι αυτό και από την πρώτη στιγμή που τέθηκε στη διάθεσή μου η σχετική πληροφορία, έσπευσα να ενημερώσω τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Έπραξα αυτό που επιβάλει ο νόμος απέναντι σε ένα κράτος που έχει παραδοθεί στο παρακράτος. Δυστυχώς, οι απαντήσεις που πήρα από τους κρατούντες τα ηνία του τόπου απλώς επιβεβαίωσαν αυτό που είχα μέχρι εκείνη τη στιγμή ως αίσθηση. Ότι σε αυτή τη χώρα το μόνο που λειτουργεί είναι τα «βαλιτσάκια» και οι κάθε λογής κουκουλοφόροι.

Εν έτει 2014, στην Ελλάδα του κυρίου Σαμαρά, αρκεί μία «ανώνυμη καταγγελία» ενός πρώην αξιωματικού της ΕΥΠ, που κάνει μεροκάματα σε επιχειρηματίες, για να «ανοίξει» το τηλέφωνο ενός δημοσιογράφου που τυγχάνει να φέρει και τον τίτλο του εκδότη. Αυτές οι λογικές παραπέμπουν σε περιόδους που στη χώρα τα κείμενα λογοκρίνονταν και οι συναθροίσεις των δημοσιογράφων (και όχι μόνον) απαγορεύονταν.

Για εμένα, το γεγονός αυτό συνιστά απόλυτη κατάλυση κάθε έννοιας του ευνομούμενου κράτους και προφανή καταπάτηση των συνταγματικών κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μου ως Έλληνα πολίτη. Προσωπικά, δεν έχω να φοβηθώ ΤΙΠΟΤΑ, γι αυτό από την πρώτη στιγμή έχω θέσει εαυτόν στη διάθεση των Αρχών. Όσο κι αν παρακολουθήσουν, όσες συνομιλίες κι αν καταγράψουν. Τίποτα, όμως. Άλλοι θα πρέπει να φοβούνται.

Το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό. Είναι συλλογικό και έχει να κάνει με την ασφάλεια και κατ’ επέκταση με τη δομή της ίδιας της Δημοκρατίας. Όταν ένας εισαγγελέας υιοθετεί μία ανώνυμη καταγγελία και μέσω αυτής ακόμη και ο τελευταίος υπάλληλος των εταιρειών κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, έμμεσα, μπορεί να ακούσει τα όσα λέει ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί κ.α., τότε απλώς δεν υπάρχει κράτος.

Ο Σαμαράς οφείλει να δώσει τέλος στη δράση των κουκουλοφόρων της Δημοκρατίας

Σοβαρές εξελίξεις στην υπόθεση σχεδίου δολοφονίας του Καραμανλή
Ο ειδικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας, ο οποίος έχει στα χέρια του την υπόθεση για το περιβόητο σχέδιο «Πυθία» για τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή, αλλά και την αντίστοιχη των παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού, προχωρά με γοργά βήματα τις σχετικές έρευνες, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της στήλης, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από αξιόπιστες πηγές, ο ανακριτής είναι έτοιμος να υποδείξει φυσικό πρόσωπο ως κατηγορούμενο για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, με τις εξελίξεις να τρέχουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Εξάλλου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, ο κ. Φούκας έχει δώσει εντολή, η οποία υλοποιείται ήδη, για κατόπτευση γιάφκας που βρίσκεται στα νότια προάστια, όπου πρώην αξιωματικοί της ΕΥΠ, συνεπικουρούμενοι από ξένους πράκτορες, είχαν στήσει δίκτυο παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων όχι μόνο κορυφαίων πολιτικών προσώπων, αλλά και επιφανών επιχειρηματιών.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το επόμενο στάδιο θα αφορά επιδρομές των αρμόδιων υπηρεσιών στην εν λόγω γιάφκα, με στόχο τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων στοιχείων που θα διευκολύνουν το έργο των αρχών.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως, με βάση την έρευνα που διεξήγαγαν οι Αρχές το προηγούμενο διάστημα, πλήρη γνώση περί του σχεδίου «Πυθία» είχε ο Άλεξ Ρόντος, άλλοτε στενός συνεργάτης του διαδόχου του Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, Γιώργου Παπανδρέου.
Τέλος, από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται κατάθεση πρότασης διαχωρισμού της δικογραφίας που αφορά τον Κώστα Καραμανλή από εκείνη που «αγγίζει» τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.

- Κυκλοφορεί εντόνως στην πιάτσα ότι μηχανισμός καταγραφής τηλεφωνημάτων που βρίσκεται στην Ασφάλεια Αθηνών «εποπτεύεται» από παρακρατικούς.
- Αληθεύει ότι ο πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ, Φώτης Παπαγεωργίου, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους πρώην αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Τζιώτη και Αντωνίου;
- Εδώ και καιρό γράφω για την εξαιρετική σχέση που διατηρεί ο πρώην ΚΥΠατζής Παπαγεωργίου με τον μικρομέτοχο του ΟΠΑΠ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Πάρτε και μία απόδειξη. Δείτε τον κυρ-Φώτη με τον αδερφό του «τίγρη». Ο λόγος που κάνουν παρέα οι δυό τους είναι κάτι περισσότερο από αντιληπτός!
- Η πληροφορία είναι καρατσεκαρισμένη. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, υπηρεσίες του ΣΔΟΕ έχουν εντοπίσει περίεργες κινήσεις χρημάτων στον ΟΠΑΠ. Ήδη, μάλιστα, έχει ζητηθεί η συνδρομή Αρχών του εξωτερικού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται οι Τσέχοι μέτοχοι του ΟΠΑΠ.
- Γνωρίζει ο επικεφαλής του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. κ. Σταυρόπουλος, τις πληροφορίες που θέλουν τον Μελισσανίδη να συνομιλεί με στελέχη της Υπηρεσίας του;
- Δεν αντέχουν την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα με την περίπτωση Τράγκα. Από τη στιγμή που ξεκίνησε ο «θείος» να πελεκάει τον Τσίπρα μέσα από τη συχνότητα του Real έχουν τρελαθεί. Εσχάτως, έφτασαν στο σημείο να αποδώσουν την επιθετικότητα Τράγκα στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αλέξης αρνήθηκε στον γνωστό δημοσιογράφο να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ! Βρε παιδιά, κάτι πιο αληθοφανές δεν υπάρχει;
- Σειρά από σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται κυβερνητικά στελέχη ετοιμάζονται να βγάλουν από την Κουμουνδούρου.
- Τελικά, αυτός ο Μπαλτάκος δεν βάζει μυαλό. Ο άνθρωπος είναι κάτι περισσότερο από αυτοκαταστροφικός. Δεν εξηγείται διαφορετικά η πληροφορία που τον θέλει να βρίσκεται πίσω από site που σε καθημερινή βάση ασκεί έντονη κριτική στους τραπεζίτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός από τον Μπαλτάκο, έχει ενδιαφέρον και ο βασικός χρηματοδότης της επιχείρησης. Δύο κοινά έχει ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης με τον επιχειρηματία – χρηματοδότη του site. Και οι δύο είναι Παναθηναϊκοί και δικηγόροι…

Πηγή εφημ. "Παραπολιτικά"
Γράφτηκε από τον Εκδότη - Διευθυντή της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ", Γιάννη Κουρτάκη, στη στήλη του "Πολιτικός καφές" στο ειδικό ένθετο της Πολιτικής και των Παραπολιτικών "Secret"...


Ερώτηση Νικολόπουλου για παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και εκδοτών

Προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
ΚΟΙΝΟΠΟΊΗΣΗ:​Συνήγορο του πολίτη, Συνήγορο Ευρωπαίου Πολίτη, Διοικητή ΕΥΠ

Θέμα: «Καταγραφή συνομιλιών, εκδοτών, δημοσιογράφων και Βουλευτών»

Συνεργάτες του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος με πληροφορούν, ότι καταγράφονται και οι δικές μου τηλεφωνικές συνομιλίες, όπως πραγματοποιήθηκαν από 04 Νοεμβρίου και εντεύθεν, με τον εκδότη της εφημερίδας «Τα Παραπολιτικά», κ. Γιάννη Κουρτάκη.

Επειδή η άνω πληροφορία δεν διαψεύστηκε από τους αρμοδίους, όπου απευθύνθηκα, οι οποίοι, όμως, μου ζήτησαν να κρατήσω την ανωνυμία τους.
Επειδή με βάση την ενημέρωση που έχω, υπάρχει ανώνυμη καταγγελία στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της «ΕΛΑΣ», της οποίας, όμως, δεν γνωρίζω το περιεχόμενο.
Επειδή από τις ίδιες αξιόπιστες -κατ΄ εμέ- πηγές, πληροφορούμαι, ότι ο εισαγγελέας με το υπ΄ αρ. «1928» βούλευμα, ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του εκδότη, κ. Γιάννη Κουρτάκη, αλλά και άλλων, βάσει του οποίου, από τις 4 Νοεμβρίου παρακολουθούνται τα τηλέφωνα όλων όσων έτυχε να έχουν συνδιαλέξεις με τον εκδότη–δημοσιογράφο, καθώς και με άλλα πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων δεν γνωρίζω, αλλά η ανώνυμη καταγγελία αναφέρει.
Επειδή με πληροφορούν, ότι ο «ανώνυμος» καταγγέλλων (έμμεσα αιτών τη σχετική άρση απορρήτου) είναι «γνωστός–άγνωστος» αστυνομικός, για τον οποίον πολλά διαθρυλούνται στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛΑΣ, όσον αφορά στις ιδιότυπες, παράνομες επαγγελματικές σχέσεις, που ο εν λόγω έχει με γνωστούς επιχειρηματίες.
Επειδή ο τόπος μας, μόνο πικρές εμπειρίες έχει, από κυβερνήσεις που δεν σεβάστηκαν το δημοκρατικό πολίτευμα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Επειδή το κράτος μας χαρακτηρίζεται στο Σύνταγμα ως «κράτος δικαίου», γεγονός που σημαίνει, ότι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία οφείλει να σέβεται το Σύνταγμα και τα ατομικά δικαιώματα που εκείνο προστατεύει.
Επειδή, ούτε επί επταετίας δεν παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα των εκδοτών και των δημοσιογράφων.

Μετά όλα τα ανωτέρω, καλείστε να απαντήσετε, ρητά και κατηγορηματικά:

1. Ισχύουν όλες οι ανωτέρω καταγγελίες, που έφτασαν στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος;

2. Ο κ. Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο Αρχηγός της «ΕΛΑΣ», έχουν ενημερωθεί για αυτές τις παρακολουθήσεις;

3. Εάν οι ανωτέρω ερωτώμενοι απαντήσουν θετικά στο ως άνω ερώτημα, μπορούν επίσης να μας πουν, πόσων βουλευτών τις συνομιλίες με τον εκδότη κ. Γιάννη Κουρτάκη και με όσους ακόμη αναφέρει το βούλευμα, έχουν παρακολουθήσει «κρυφά» και εν αγνοία των συνομιλούντων;

4. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε, στο ότι είναι θεσμικό ατόπημα με επικίνδυνες προεκτάσεις για την ουσιαστική λειτουργία της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών η παρακολούθηση των τηλεφώνων εκδοτών, δημοσιογράφων και βουλευτών;

4. Εγκρίνει ο Πρωθυπουργός και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου την λειτουργία ενός κανονικού παρακράτους, όπως αυτό που αποκαλύπτουν οι συστηματικές παρακολουθήσεις τηλεφώνων, που θίγει η παρούσα;

5. Είναι δυνατόν, να επιτρέπεται η παρακολούθηση στα τηλέφωνα δημοσιογράφων και εκδοτών με μία ανώνυμη καταγγελία, σε μία «κανονική» Δημοκρατία;

6. Υπάρχει, όντως, εισαγγελικό βούλευμα για την παρακολούθηση των τηλεφώνων του εκδότη, κ. Γιάννη Κουρτάκη και άλλων πολλών;
– Να κατατεθεί το βούλευμα στην Βουλή

7. Υπάρχει σχετική ανώνυμη καταγγελία που αιτείται πρόσβαση στο περιεχόμενο των συνομιλιών;
– Να κατατεθεί

8. Έχουν καταγραφεί δικές μου συνομιλίες;
– Παρακαλώ, να κατατεθούν όλες οι καταγραφείσες δικές μου προφορικές δηλώσεις στις συνομιλίες με τον εκδότη, κ. Γιάννη Κουρτάκη, ώστε να λάβει γνώση του περιεχομένου τους η Εθνική Αντιπροσωπεία

9. Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τον ως άνω αστυνομικό, που «κάνει δουλειές» για λογαριασμό επιχειρηματιών και ο οποίος φέρεται και ως συντάκτης της ως άνω ανωνύμου καταγγελίας;
– Να κατατεθεί η σχετική εντολή

Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Ποιες ξένες χώρες έχουν αναπτύξει κατασκοπευτικές ομάδες

Η σημερινή παρουσία των ξένων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα θεωρείται όχι μόνο κάτι δεδομένο αλλά ο ελλαδικός χώρος έχει μετατραπεί σε πεδίο δράσης δεκάδων ξένων μυστικών υπηρεσιών, μιας που η δική μας ΕΥΠ δε φαίνεται να μπορεί να αναπτύξει σημαντική δράση με την αντικατασκοπεία.

Ανέκαθεν οι ξένες μυστικές υπηρεσίες και κυρίως των Αμερικανών, των Βρετανών αλλά και των Ισραηλινών δρούσαν στη χώρα θεωρώντας ότι ο ελλαδικός χώρος αποτελεί σημείο που μπορούσαν να δράσουν ελεύθερα.

Αν στις παραπάνω μυστικές υπηρεσίες προστεθούν και εκείνες της Τουρκίας, η ΜΙΤ δηλαδή, και κατά καιρούς, οι θεωρητικά διαλυμένες αλβανικές μυστικές υπηρεσίες τότε μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της δράσης των ξένων κατασκόπων αλλά και υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Ο ελλαδικός χώρος ανέκαθεν θεωρείται από τις αποκαλούμενες συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες, ως ιδιαίτερα ευαίσθητος για την ανάπτυξη κατασκοπευτικών ομάδων και υπηρεσιών δεδομένου ότι η γεωστρατηγική θέση της χώρας στα Βαλκάνια αλλά και στη λεκάνη της Μεσογείου ήταν σημαντική.

Από την άλλη πλευρά, η πολιτική που ακολουθήθηκε κατά καιρούς από τις ελληνικές κυβερνήσεις με ιδιαίτερα σχέσεις υποτέλειας στους υπερατλαντικούς συμμάχους και κυρίως από το 1950 και μετά με την εφαρμογή στη χώρα του δόγματος Τρούμαν ήταν απόλυτα καθοριστικές για την ανάπτυξη κυρίως των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Άλλωστε, οι σχέσεις της Ελλάδας με την κυπριακή κυβέρνηση και τον ελληνισμό της Κύπρου σε πολλές περιπτώσεις αποτελούσε τον άξονα για να μην επιτύχουν τα σχέδια των αδέσμευτων κρατών που ήταν αντίβαρο στο ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους.

Η αμερικανική CIA αλλά και το FBI που αποτελούν τον άξονα δράσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών τόσο στην Ελλάδα όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, έχουν αναπτύξει πλέον τέτοια δραστηριότητα στην Ελλάδα που με χαρακτηριστική άνεση, μπαίνουν, ζητούν και απαιτούν ότι θέλουν από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες .

Βέβαια η CIA θεωρείται μυστική υπηρεσία με πολλές αμαρτίες στην πολυετή της δράση ανά τον κόσμο, ενώ το FBI είναι καθαρά αστυνομική υπηρεσία.

Στην Ελλάδα, και οι δύο αυτές υπηρεσίες είναι πλήρως δικτυωμένες και δρουν οπουδήποτε επιθυμούν με ελάχιστες εξαιρέσεις, όταν κάποιοι έλληνες υπουργοί αποφάσισαν και τους περιόρισαν.

Μάλιστα δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς ότι στις 23 Δεκεμβρίου του 1975, η επαναστατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», πραγματοποιεί την πρώτη της εμφάνιση στη χώρα με την εκτέλεση του σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα, Ρίτσαρντ Γουέλς, έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό.

Γενικά η Ελλάδα θεωρείται ένας από τους πλέον ζωτικούς χώρους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στον κόσμο και για το λόγο αυτό ο εκάστοτε σταθμάρχης της CIA στην Ελλάδα αποτελεί κατά κάποιον τρόπο τον αξιωματούχο που ελέγχει σχεδόν ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων αλλά και της Μέσης Ανατολής.

Μια άλλη μυστική υπηρεσία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από πλευράς αμερικανικών υπηρεσιών είναι η DEA, που ασχολείται θεωρητικά με τη δίωξη των ναρκωτικών.

Πώς γίνεται σχεδόν πάντοτε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής να είναι έλληνας απόστρατος της ελληνικής αστυνομίας και μάλιστα στρατηγός, είναι μια άλλη παράμετρος, η οποία αφήνεται στην κρίση του καθενός.

Οι Βρετανοί από την πλευρά τους, υπήρξαν εποχές κατά τις οποίες δεν φαινόταν ιδιαίτερα διαθέσιμοι να αναπτύξουν μεγάλα κατασκοπευτικά δίκτυα στη χώρα, μιας που στην ουσία αποτελούσαν και οι ίδιοι ελεγχόμενοι από τις αμερικανικές υπηρεσίες.

Όμως αμέσως μετά την εκτέλεση του δικού τους πράκτορα από τη «17 Νοέμβρη», του Σόντερς, το 2001, στη Λεωφόρο Κηφισίας άλλαξαν στάση.

Η αλήθεια είναι ότι η εκτέλεση αυτή έπληξε τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δεδομένου ότι ο Σόντερς ήταν ένας υπερπράκτορας με διεθνή δράση σε πολέμους όπως εκείνος στη Γιουγκοσλαβία, με δράση στη Λατινική Αμερική, στην Ευρώπη αλλά και σε χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Έτσι, αμέσως μετά τη δολοφονία του Σόντερς, η ΜI6 καταφθάνει στη χώρα «μετά βαΐων και κλάδων». Εγκαθίσταται εδώ και απλώνει τα φτερά της στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Φυσικά στο παιχνίδι των κατασκόπων δεν λείπουν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι κυρίως την περίοδο που η πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου ανέπτυσσε στενές σχέσεις με τις Αραβικές χώρες, βρέθηκαν σε πολύ άσχημη θέση, δεδομένου ότι τότε η ΕΥΠ είχε δημιουργήσει προβλήματα σε υποθέσεις της Μοσάντ στην Αθήνα, την Κρήτη και αλλού.

Στην όλη ανάπτυξη των ξένων μυστικών υπηρεσιών φυσικά δεν είναι δυνατόν να απουσιάζουν και οι γείτονές μας, Τούρκοι.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα δεν θα βρισκόντουσαν εδώ, αν η ΕΥΠ δεν βρισκόταν στη διάλυση που βρίσκεται σήμερα, αλλά και αν πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν απέπεμπε ένα από τα καλύτερα στελέχη των υπηρεσιών της κατασκοπίας που η Ελλάδα διαθέτει.

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό και κυρίως στη γειτονική Τουρκία δεν πραγματοποιούνται ελληνικές επιχειρήσεις της ΕΥΠ.

Στο χορό των κατασκόπων που διαδραματίζεται στο ελληνικό έδαφος δε μπορεί κανείς να παραβλέψει τη δράση των Αλβανών. Μπορεί σήμερα η Αλβανία να έχει πολλά προβλήματα σαν χώρα, όμως η μυστική της υπηρεσία δρα αθόρυβα και κυρίως στη χώρα μας.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι αλβανοί πράκτορες στην Ελλάδα, συνεργάζονται τόσο με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες όσο και με ανθελληνικούς πυρήνες δράσης που αναπτύσσονται μεταξύ των αλλοδαπών, δημιουργώντας πολλά επεισόδια στον ελλαδικό χώρο και κυρίως στις περιοχές που έχουν εγκατασταθεί και έχουν μετατρέψει σε γκέτο, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας και η περιοχή της πλατείας Αττικής.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
  

Απέναντι στην Τουρκία στέκεται η Ε.Ε. και όχι μόνο αυτή. Αυτά ανέφερε ο Τούρκος καθηγητής, Ερσίν Καλαϊτζίογλου στην τουρκική εφημερίδα «Ταράφ». Ο Καλαϊτζίογλου είναι καθηγητής στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Σαμπαντζί της Κωνσταντινούπολης, συνιδρυτής του Κέντρου Πολιτικής Ισταμπούλ του ίδιου πανεπιστημίου και επισκέπτης καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αϊόβα.

Στη συνέντευξή του αναφέρει πως δικαίωμα στα πετρελαϊκά κοιτάσματα (στην περιοχή της Αν. Μεσογείου) έχουν και η Αίγυπτος και το Ισραήλ. «Η κατάσταση αυτή έχει ωθήσει το Ισραήλ σε μια συμμαχία τόσο με την Αίγυπτο όσο και με τη Σαουδική Αραβία εναντίον της Τουρκίας. Αργότερα μπήκαν στη συμμαχία η νότια Κύπρος και η Ελλάδα, μέλη της ΕΕ». Ως εκ τούτου, αναφέρει, «απέναντί μας στέκει και η Ε.Ε. που συμμετέχει στο ζήτημα. Στην περιοχή τις ουσιαστικές έρευνες και την παραγωγή την κάνουν αμερικανικές εταιρίες, για αυτό και ο Μπάιντεν στη δήλωσή του είπε ‘’στο θέμα της Κύπρου, είμαστε απέναντί σας’’».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, στην εικόνα που έχουμε μπροστά μας, η Τουρκία έχει βάλει απέναντί της στην περιοχή τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τη νότια Κύπρο, την Ελλάδα, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Όπως εξηγεί στη συνέχεια, η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. «Μιλάμε εκτός του δικαίου γιατί δεν είμαστε μέρος του. Λέμε: ΄΄Έχουμε δικαίωμα και οικονομική ζώνη. Παραδεχτείτε το’’. Ωστόσο η Σύμβαση υποχρεώνει τις χώρες που δεν συμβιβάζονται να παίρνουν την διπλωματική οδό». Αλλά, σημειώνει, «εμείς στέλνουμε δύο φρεγάτες και μια κορβέτα. Αυτό δεν είναι διπλωματία. Και διερωτάται ως εξής: «Τι θα κάνετε; Θα βομβαρδίσετε την πλατφόρμα; Θα βυθίσετε ελληνικό πλοίο; Εντέλει, τα πολεμικά πλοία που έχετε στείλει είναι μέσα που δεν μπορείτε με κανένα τρόπο να χρησιμοποιήσετε. Η Κύπρος και η Ελλάδα προσεγγίζουν το θέμα στο πλαίσιο του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ, εμείς το προσεγγίζουμε ως εν δυνάμει πόλεμο. Σαν νταήδες, είμαστε σαν υποκατάστημα του Πούτιν στην περιοχή;».

Ο Ερσίν Καλαϊτζίογλου ανέφερε πως η κυβέρνηση του ΑΚΡ βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα. «Έχουμε από την μια πλευρά την Ευρωπαϊκή Ένωση που ζητάει συνεχώς να λυθεί το Κυπριακό και από την άλλη πλευρά μια κυβέρνηση ΑΚΡ που αντί για λύση δημιουργεί διαρκώς προβλήματα». Παρόλα αυτά, εξήγησε, τα λάθη που γίνονται στην εξωτερική πολιτική χρησιμοποιούνται θετικά στο εσωτερικό. Στην περίπτωση μιας σοβαρής αντιξοότητας που θα δημιουργηθεί στο εξωτερικό, η κυβέρνηση θα πει πάλι, «οι εβραίοι, οι ελληνοκύπριοι, οι αμερικάνοι και οι ευρωπαίοι μας επιτίθενται επειδή είμαστε μουσουλμάνοι και προσπαθούν να μας εκμηδενίσουν», κάνοντας σοβινισμό πίσω από ένα κάλυμμα θεοκρατισμού και εθνικισμού», είπε με νόημα ο Τούρκος καθηγητής.

Προβλήματα με την «αραβική γεωγραφία»

Ο Τούρκος καθηγητής, Ερσίν Καλαϊτζίογλου, αναφέρει πως η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να πάνε στράφι όλες οι πρωτοβουλίες της Τουρκίας. Αυτό το είδαμε, εξηγεί, στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. 158 χώρες μας έδωσαν την εντύπωση ότι θα μας ψηφίσουν, αλλά ο αριθμός αυτών που μας ψήφισαν έπεσε ξαφνικά σε 73.

Η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια μας, συνεχίζει και προσθέτει: «Επιπλέον το έκαναν αυτό χρησιμοποιώντας ‘ήπια δύναμη’. Από τη στιγμή που αποξενώσαμε και πήραμε απέναντι μας αυτές τις δύο χώρες, αρχίσαμε να έχουμε προβλήματα με όλη την αραβική γεωγραφία. Η Αίγυπτος άρχισε να προστατεύει τα εθνικά της συμφέροντα έναντι της Τουρκίας. Το πιο συγκεκριμένο παράδειγμα αυτού το είδαμε στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έφτασαν και σε μας, (ελπίζουμε να μην είναι αληθινές), αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να εκδιωχτεί από την ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο πατήρ Νικόλας Μανώλης, μέχρι προ τίνος προϊστάμενος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτη Ηλία, της ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Το μεγάλο «παράπτωμα» του πατήρ Νικόλα ήταν ότι έχει επιτελέσει ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο έργο στην ενορία του ακόμα και μετά την δυσμενή απομάκρυνση του. Επί χρόνια έχει αναπτύξει έντονο ιερατικό έργο με θαυμαστή κατηχητική δραστηριότητα, έχει οργανώσει πέραν των παιδικών κατηχητικών τμήματα νέων και ηλικιωμένων όπου γίνεται πατερική κατήχηση και παράλληλα και εδώ είναι το «επίμαχο σημείο», έχει εκδηλώσει επανειλημμένα δημόσια το αντιοικουμενιστικό του φρόνημα υπερασπιζόμενος τις θεμελιώδεις πατερικές αρχές της Ορθοδοξίας. Αυτό το τελευταίο φαίνεται πως έχει «ερεθίσει» κάποιους κύκλους στην Μητρόπολη, οι οποίοι εκτός από προσωπικές προσβολές προς το πρόσωπο του τον έχουν επανειλημμένα συκοφαντήσει στον Παναγιότατο και όπως αναφέρεται, τον έχουν οδηγήσει στην απόφαση της εκδίωξης του από τις τάξεις της ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Απευθυνόμαστε στον Παναγιότατο σαν μέλη της εκκλησίας και σαν «γέννημα και θρέμμα» της Θεσσαλονίκης μας. Επειδή στην πρόσφατη ημερίδα που έγινε στην αίθουσα της Μητρόπολης για το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογικής Σχολή Θεσσαλονίκης, καταγγέλθηκε από πολύ γνωστό ιερέα της Μητρόπολης, (αναφερόμαστε στον πατέρα Θεόδωρο Ζήση), πιθανές ετοιμαζόμενες διώξεις ιερέων εξ’ αιτίας των αντιοικουμενιστικών τους φρονημάτων, επισημαίνουμε προς τον ίδιο τον Παναγιότατο ότι μια τέτοια απόφαση θα κηλιδώσει την ιστορία του στην ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Φαίνεται πως κάποιοι σύμβουλοι του, όπως αναφέρθηκε και στην παραπάνω ημερίδα, τον παραπλανούν και τον οδηγούν σε πολύ λανθασμένες αποφάσεις.

Δεν είναι δυνατόν ιερέας που επί χρόνια αγωνίζεται για τη Ορθοδοξία, που έχει αναπτύξει έντονο κατηχητικό έργο, που είναι σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο στην υπηρεσία για το ποίμνιο του, να διώκεται και ακόμα χειρότερα να αποβάλλεται από την Μητρόπολη την οποία υπηρέτησε με ξεχωριστή αυταπάρνηση τόσα χρόνια. Που θα πάει αυτή η κατάσταση ; Είχαμε πρόσφατα την περίπτωση δυο άλλων ιερέων που εκδιώχτηκαν κακήν κακώς από τις μητροπόλεις τους εξ’ αιτίας της διαφωνίας τους με τις οικουμενιστικες κινήσεις που τον τελευταίο καιρό έχουν σαρώσει τα πάντα προς δόξα της πλήρης αδιαφορίας της εκκλησιαστικής ιεραρχίας. Τώρα βλέπουμε πως τα πράγματα παίρνουν άκρως επικίνδυνη τροπή με διώξεις και άλλων ιερέων, εξέλιξη που μας ανάγει σε μαύρες περιόδους στην εκκλησιαστική ιστορία ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η οικουμενιστική «λαίλαπα» απειλεί να παρασύρει το ποίμνιο σε ολέθριες περιπέτειες.

Ελπίζουμε ότι θα αποφευχθούν τα χειρότερα για να μην ανοίξουν «οι ασκοί του Αιόλου» με την εκδίωξη ενός πραγματικά άξιου ιερέα που τιμά τα ράσα του και το κυριότερο, το έργο του είναι καταξιωμένο στο ποίμνιο του και στη ενορία του. Επιπροσθέτως επισημαίνω ότι όσοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι η εκκλησία είναι μόνο οι επίσκοποι, αγνοώντας τον πιστό λαό και την «λαϊκή οργή», κάνουν οικτρό λάθος που δυστυχώς θα το πληρώσουμε όλοι μας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Σφοδρές μάχες ξέσπασαν σήμερα για πρώτη φορά μεταξύ των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και των κουρδικών δυνάμεων στο μεθοριακό φυλάκιο μεταξύ της συριακής πόλης Κομπάνι και της Τουρκίας, με τουλάχιστον 30 νεκρούς στις τάξεις των δύο στρατοπέδων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τούρκο αξιωματούχο, μετέδωσαν τα Πρακτορεία REUTERS, AFP και DPA.

Οι Κούρδοι κατηγορούν την Αγκυρα ότι επέτρεψε τη δράση των τζιχαντιστών μέσα από την Τουρκία, με αποτέλεσμα να καταφέρουν πισώπλατη μαχαιριά στους μαχητές που υποστηρίζουν την πόλη Κομπάνι. Είναι μία εξέλιξη άκρως αρνητική, καθώς πλέον κινδυνεύει να πέσει η πόλη στα χέρια των τζιχαντιστών. Οι Κούρδοι μιλούν για προδοσία της Τουρκίας, ενώ η Αγκυρα διαψεύδει ότι οι τζιχανιστές ξεκίνησαν την επίθεση από το έδαφός της.

“Οι συγκρούσεις ξέσπασαν για πρώτη φορά στην περιοχή αυτή μετά τις δύο επιθέσεις τζιχαντιστών νωρίς το πρωί στο συνοριακό φυλάκιο που χωρίζει την Τουρκία από το Κομπάνι” δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου. Τρομοκράτες του ΙΚ πυροδότησαν παγιδευμένο αυτοκίνητο στο σημείο αυτό, ενώ ένας τζιχαντιστής, ζωσμένος με εκρηκτικά, ανατινάχθηκε στο ίδιο σημείο.

Σφοδρές συγκρούσεις τότε ξέσπασαν με τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), πολιτοφυλακή που προασπίζει την τρίτη κουρδική πόλη της Συρίας, τον έλεγχο της οποίας προσπαθούν να πάρουν εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες οι τζιχαντιστές.

Ανάμεσα στους 30 νεκρούς, 21 ήταν τζιχαντιστές του ΙΚ, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων βομβιστών αυτοκτονίας, και οι υπόλοιποι εννέα ήταν μέλη των κουρδικών δυνάμεων.
Μάχες ξέσπασαν επίσης στην πόλη, και ακόμη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στο νότο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

“Το ΙΚ πραγματοποίησε επιθέσεις σε απόσταση 20 μέτρων από το συνοριακό φυλάκιο (στη συριακή πλευρά), που είναι ακόμη υπό τον έλεγχο των YPG και σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί. Δύο εκρήξεις ακούστηκαν, μπορεί να ήταν επίθεση αυτοκτονίας ή βομβιστική επίθεση”, δήλωσε τούρκος τοπικός αξιωματούχος.

Οι κούρδοι μαχητές μάχονται κατά των τζιχαντιστών στο Κομπάνι, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το ΙΚ στις 16 Σεπτεμβρίου κατά της πόλης αυτής. Οι Κούρδοι, έχοντας καταφέρει να σταματήσουν την επέλαση των τζιχαντιστών, κατάφεραν να ανακτήσουν μέρος του χαμένου εδάφους με την υποστήριξη των αεροπορικών βομβαρδισμών του υπό της ΗΠΑ συνασπισμού και των ενισχύσεων των κούρδων μαχητών του Ιράκ.

Ωστόσο αν οι τζιχαντιστές καταφέρουν να πάρουν τον έλεγχο του συνοριακού φυλακίου, που βρίσκεται βορείως του Κομπάνι, τότε ουσιαστικά θα θέσουν υπό πολιορκία τους Κούρδους καθώς τα περίχωρα της πόλης είναι στα χέρια του ΙΚ. 

Δεκαπέντε επιδρομές στη Συρία και στο Ιράκ εξαπέλυσαν μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και συμμάχων τους εναντίον στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και συμμάχων τους έπληξαν 15 στόχους των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην επικράτεια του Ιράκ και της Συρίας μέσα σε τρεις ημέρες, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM), η οποία είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το Πρακτορείο REUTERS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δεκατρείς από τις επιδρομές που εξαπολύθηκαν από την Τετάρτη έγιναν στο Ιράκ και οι δύο στη Συρία.

Στο συριακό έδαφος, αεροσκάφη έπληξαν μια θέση του ΙΚ, έναν χώρο που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές ως εφαλτήριο κοντά στη συριακή πόλη Κομπάνι και μια μονάδα κοντά στο Χαλέπι, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση.

Στο Ιράκ επλήγησαν οχυρές θέσεις, οχήματα, ένας εκσκαφέαν και μια θέση μάχης κοντά στο Κιρκούκ, μια μεγάλη μονάδα και τέσσερις μικρότερες. Κοντά στη Μοσούλη, σε δύο επιδρομές καταστράφηκαν οχήματα και ένα βαρύ όπλο κοντά στη Ράμαντι.
Επίσης επλήγησαν οχήματα, μονάδες, θέσεις μάχης και ένα κτίριο στις ιρακινές πόλεις Αρ Ρούτμπα, Φαλούτζα, αλ Κάιμ και Μπάιτζι, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στην Πατρίδα μας, η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου καταπατά ασύστολα το Σύνταγμα των Ελλήνων πολιτών – παρ΄ ότι Συνταγματολόγος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -, καταξευτιλίζει τους θεσμούς και κωλυσιεργεί στον έλεγχο των πάσης φύσεως λιστών (Λαγκάρντ, Ράιχενμπαχ κα) προκειμένου να μην αποδοθεί δικαιοσύνη προς όλους εκείνους τους εμπλεκόμενους που φοροδιέφυγαν ή φοροέκλεψαν το Δημόσιο. Αντίθετα, διώκονται οι νοικοκυραίοι και οικογενειάρχες που δεν έχουν άλλη δυνατότητα πληρωμής από την συνεχιζόμενη φοροκαταιγίδα.

Μέσα σε αυτό το δυσβάσταχτο και νεφελώδες τοπίο, η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε να «στείλει» στο εδώλιο 64 κατηγορουμένους για τις σκοτεινές διαδρομές των μαύρων ταμείων της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens. Μαύρο - κατάμαυρο χρήμα που διακινήθηκε για τη σύμβαση 8002 μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και του ΟΤΕ. Βρώμικο χρήμα που εξαγόρασε συνειδήσεις και έκαμε πολλούς πλούσιους. Εγκαλούνται, πρώην στελέχη του ΟΤΕ, πρώην στελέχη της Siemens, πρώην υπουργοί. Κατηγορούνται για ενεργητική και παθητική δωροδοκία, καθώς επίσης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μια έρευνα που ξεκίνησε το 2006 και παρ΄ ότι έχουν περάσει 8 χρόνια, εντούτοις ακόμη καρκινοβατεί!! Αλλά, κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Ωστόσο, πόσες και πόσες φορές από την “Ελεύθερη Ώρα” δεν έχουμε ασχοληθεί με το θέμα, φέρνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία που ποτέ δεν είχαν δημοσιευθεί και αναφέραμε συγκεκριμένους ανθρώπους “κλειδιά” που είναι σίγουρο πως θα φώτιζαν τις μαύρες πτυχές του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της Ελλάδος; Ιδιαίτερα, από την στιγμή που η Πολιτεία, θέλει το κουκούλωμα της υποθέσεως και όχι την διαλεύκανσή της. Γιατί, πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός πως το πόρισμα της μοναδικής στα χρονικά ομόφωνης απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, όπου επιδίκαζε στη Siemens αποζημίωση προς το ελληνικό δημόσιο 2 δις ευρώ, μετατράπηκε διά μέσω ενός άθλιου “εξωδικαστικού συμβιβασμού”, σε αποζημίωση 200 εκ. ευρώ και του οποίου όλοι οι όροι έχουν παραβιασθεί κατά κόρον.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΕΚΕΡΗΣ
Ο άνθρωπος “κλειδί” στην όλη υπόθεση! Υποδιευθυντής τηλεπικοινωνιών της Siemens, υφιστάμενος των κατηγορουμένων Καραβέλα (φυγόδικος) και Γεωργίου. Ο άνθρωπος που μέχρι αυτήν την στιγμή είναι ακόμη από πλευράς της Siemens, ο υπεύθυνος διαχειριστής της υποθέσεως. Τον κ. Ευάγγελο Σέκερη τον κάλεσε και τον εξέτασε δυο φορές η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, και όπως προκύπτει από τα πρακτικά, τόσο ο Πρόεδρός της κ. Σήφης Βαλυράκης, όσο και το μέλος της κ. Θανάσης Παφίλης, τον έκριναν ως αξιόπιστο μάρτυρα. Αυτόν λοιπόν, τον αξιόπιστο μάρτυρα η Ειδική Ανακρίτρια – Εφέτης Μαρία Νικολακέα, παρ΄ ότι τον κάλεσε με έγγραφο που έχουμε δημοσιεύσει, για κατάθεση την 3η Μαρτίου 2010, μετά από λίγες ημέρες έκανε προφορική ανάκληση της κλητεύσεως. Από τότε μέχρι και σήμερα, ο μάρτυς δεν έχει κληθεί για να καταθέσει!! Πάντως στην “Ελεύθερη Ώρα”, την 17η Μαρτίου 2013, είχαμε τίτλο στο πρωτοσέλιδο: “Αν μιλήσει ο Σέκερης (μπατζανάκης του Σαμαρά) πέφτει η Κυβέρνηση”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΠΟΣ
Διευθύνων σύμβουλος της Landis+Gyr στην Ελλάδα (παλαιότερα συμφερόντων Siemens). Και αυτός πρόσωπο “κλειδί” στην υπόθεση της Siemens, τον οποίο καμιά δικαστική αρχή δεν τον έχει καλέσει. Ο κ. Αβράμπος το επίμαχο διάστημα (’92-’96) ανήκε στον τομέα τηλεπικοινωνιών της γερμανικής εταιρείας. Αυτή την περίοδο των μεγάλων διαγωνισμών στον ΟΤΕ, ήταν ο μοναδικός συνομιλητής με τους γερμανούς της μητρικής εταιρείας της Γερμανίας (Siemens AG) και συγκεκριμένα με τον Μάικλ Κουτσενρόιτερ (κατηγορούμενος). Επίσης, εκείνη την περίοδο ο τομέας τηλεπικοινωνιών ήταν μαζί με τον τομέα που διαχειριζόταν τις συμβάσεις του Στρατού!!! Θεωρείται βέβαιο πως, ο κ. Αβράμπος γνωρίζει λεπτομέρειες και για τη σύμβαση “ΕΡΜΗΣ”, που ήλθε στο φως της δημοσιότητας με την κατηγορία του ανθρώπου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Καρά. Ο κ. Αβράμπος είναι κουμπάρος με τον μπατζανάκη του Σαμαρά, Ευάγγελο Σέκερη! Δηλαδή, η σύζυγος του κ. Σέκερη, Ηλιάνα Κρητικού (αδελφή της συζύγου Σαμαρά), έχει παντρέψει το ζεύγος Αβράμπου!!

ΜΠΟΜΠ ΣΙΚΕΛΗΣ
Υπήρξε ο άνθρωπος “σκούπα” που ως υπεύθυνος διαφάνειας της Siemens στην μετά Χριστοφοράκο εποχή, ανέλαβε να διευθετήσει τα προβλήματα της γερμανικής εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο. Δική του “επιτυχία” ο εξωδικαστικός συμβιβασμός Siemens – ελληνικού Δημοσίου, των 200 εκ. ευρώ, από 2 δις που είχε καταλογίσει η διακομματική Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό, επειδή δηλαδή εξυπηρέτησε άριστα τα συμφέροντα της εταιρείας του, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, πήρε προαγωγή στην Κίνα. Όμως, σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτεται την εταιρεία στην Ελλάδα και έχει διάφορες επαφές. Είναι πανθομολογούμενο, πως κάτι θα μπορούσε να ξέρει περισσότερο και η ελληνική Δικαιοσύνη ουδέποτε τον κάλεσε!!

ΜΑΡΙ ΑΓΑΛΙΩΤΟΥ
Υπεύθυνη του τομέα Δημοσίων σχέσεων της Siemens. Σύζυγος πλέον, του κ. Σταύρου Παπασταύρου εξ απορρήτων συμβούλου του Πρωθυπουργού της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, και ο οποίος τον συνοδεύει σε όλα του τα ταξίδια στο εξωτερικό αφού χαίρει της απεριορίστου εκτιμήσεως της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελας Μέρκελ. Επιστήθια φίλη του κ. Πάνου Ξυνή, Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens Ελλάδος από την 1η Ιανουαρίου 2009.

Ως εκ τούτου, πιστεύουμε πως ετούτη τη φορά δεν θα ισχύσει το: “Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά η….Siemens μένει” ή περί το αρχαιότερο: “Φοβού τους… Γερμανούς και δώρα φέροντες”.

Πιστεύουμε πως η ελληνική Δικαιοσύνη θα περαιώσει το Έργο της και θα καταλογίσει τις ανάλογες ποινές σε όσους ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο και τους Έλληνες φορολογούμενους.
Πως θα τιμωρήσει παραδειγματικά για τις εγκληματικές πράξεις τους, τους διάφορους “Μαντέληδες” και “Τσουκάτους”.
Πως δεν θα ανεχθεί δικαιολογίες του τύπου, αμάρτησα για το κόμμα μου ή για το παιδί μου!
Πως δεν θα την “πληρώσουν” μόνο ταλαίπωροι μικροαπατεώνες του ΟΤΕ, που πράγματι λαδώνονταν από τους μεγαλοκαρχαρίες Καραβέλα και Γεωργίου αρχικά, και ακολούθως από τον Μαυρίδη. Οι οποίοι πλούτιζαν στην πλάτη τους, από μπίζνες που ήταν στρωμένες από την Siemens από το 1988 και μετά!
 Τα χοντρά ποσά σε κόμματα και εκκολαπτόμενους Πρωθυπουργούς έφταναν μέσω της άλλης εταιρείας – δορυφόρο (Intracom) της Siemens. Έτσι, εν κατακλείδι πρέπει να την “πληρώσουν” όλα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα (όσο ψηλά και να βρίσκονται), καθώς επίσης και όλα τα πρώην μεγαλοστελέχη της Siemens και του ΟΤΕ που εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα πολυτελή σπίτια τους, την πολιτική διαβίωσή τους που προήλθε από τις υπερκοστολογήσεις με τις συμβάσεις του ΟΤΕ (1988 – 2004).

Συνεπώς, ίσως και να έφτασε η ώρα, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να σταθεί στο Ύψος των περιστάσεων. Να σταθεί δίπλα στη δυστυχία του ελληνικού λαού, που είναι αποτέλεσμα πράξεων τέτοιων μεγαλοαπατεώνων. Πόσο δε μάλλον όταν κάποιοι είναι και επιλήσμονες του Ιερού καθήκοντός τους.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνά η ελληνική δικαιοσύνη, πως και η ίδια είναι σάρκα εκ της σαρκός του λαού μας!!!

Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Το θέμα δεν σηκώνει αστεία, ούτε αστείες φωτογραφίες, γελοιογραφίες και τέτοια.
Εδώ χρειάζονται πραγματικές απεικονίσεις της ηθικής και ψυχικής κακουργίας των αθλίων που μας κυβερνούν.

Άθλιοι που τα δίνουν όλα προκειμένου να κυβερνήσουν λίγες στιγμές ακόμα, προκειμένουν να μην παραιτηθούν.
Όλα στον βωμό των απαιτήσεων των τοκογλύφων-δανειστών:

Αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, ξενοδοχεία, βιβλία και πολλά άλλα.


Άμεση αλλαγή του μισθολογίου, με μειώσεις μισθών-συντάξεων.

Αλλαγή στο Ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων ηλικίας, και αλλαγή τρόπου υπολογισμού σύνταξης που θα σημάνει μειώσεις στις κύριες συντάξεις από 15% έως και 20%!

Τροποποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων, με λιγότερες δόσεις και εισαγωγή εισοδημστικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Και άλλα που ίσως μας κρύβουν και σκοπεύουν να μας τα παρουσιάσουν ως τροπολογίες προς ψήφιση σε άσχετα νομοσχέδια.

Καινούργια μέτρα και καινούργιους εκβιασμούς αποδέχονται οι Άθλιοι, μέτρα που αν ισχύσουν θα βουλιάξουν στα τάρταρα ό,τι έχει απομείνει από οικονομία και κοινωνία, ενώ το πολύ-πολύ να αποδώσουν όφελος στα ταμεία των δανειστών μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, δηλαδή ψίχουλα μπροστά στο χάος του (απαιτούμενου απ' αυτούς)  χρέους των 380 δις.

Θέλουν όμως να δείξουν οι νταβατζήδες της Ελλάδας και της κυβέρνησης ποιοί είναι τ' αφεντικά και τα πειθήνια όργανά τους οι άθλιοι συνομώτες των Αθηνών το δέχονται και το παραδέχονται, μη μπορώντας να κάνουν κι αλλοιώς, όντας ένα βήμα από τα Ειδικά Δικαστήρια και αν είμασταν και σε άλλες εποχές, μισό βήμα απ' το Γουδή!

Το τσουνάμι της οργής, της απογοήτευσης, της απελπισίας, δεν αργεί να μετατρέψει έναν λαό σε όχλο.

Πριν φτάσουμε εκεί -που δεν μας αξίζει- παραιτηθείτε Άθλιοι!

Δείξτε την τελευταία στιγμή ψήγματα μετάνοιας.

Ο λαός είναι μεγαλόθυμος -δυστυχώς- προς τους μετανοούντες ολετήρες!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Σύνταγμα εύπλαστο και χωρίς μεγάλη χρονοτριβή ή αλλαγές σε βάθος χρόνου με μεγάλη πλειοψηφία;

Ο συνταγματικός πόλεμος που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα για το αν μπορεί να γίνει πιο ευέλικτος ο συνταγματικός χάρτης της χώρας δεν είναι ένας... άγνωστος πόλεμος. Στα χαρακώματα βρίσκονται από τη μία πλευρά οι πολιτικοί, που εμφανίζονται να συνταγματολογούν, και από την άλλοι οι συνταγματολόγοι, εκ των οποίων κάποιοι τυγχάνει να είναι και πολιτικοί. Η μάχη ανάμεσα στα δύο «στρατόπεδα» κρατάει χρόνια και το «έπαθλο» δεν είναι άλλο από το «ιερό δισκοπότηρο» της πολιτικής: το Σύνταγμα.

Το ερώτημα είναι: Θέλουμε ένα δυσκίνητο, σχεδόν δεινοσαυρικό Σύνταγμα των 27.000 λέξεων και των 120 άρθρων ή μπορούμε να αποκτήσουμε έναν σύγχρονο συνταγματικό χάρτη, ο οποίος να μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες των καιρών; Με άλλα λόγια, μπορεί να γίνει... αναθεώρηση της αναθεώρησης;
Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 110, που κατά τους συνταγματολόγους είναι η «καρδιά» του Συντάγματος και εξ αυτού του γεγονότος δεν μπορεί να αναθεωρηθεί. Η αναθεώρηση – κατ’ αυτούς – θεωρείται «ανεπίτρεπτη». Ωστόσο, αρχίζουν (πάλι) να ακούγονται απόψεις από ορισμένους πολιτικούς αλλά και κάποιους ειδικούς, που είναι διαφορετικές, από τη στιγμή άλλωστε που οδηγούμαστε σε μία νέα αναθεώρηση (αν δεν υπάρξει εμπλοκή λόγω μη εκλογής του ΠτΔ).
«Ευελιξία»
Πιο... φωναχτά το είπε ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης σε μία δημόσια τοποθέτησή του, που τάραξε τα νερά και προκάλεσε τις αντιδράσεις «γαλάζιων» και «πράσινων» συνταγματολόγων:
«Τώρα, σε περίοδο κρίσης, πρέπει να συντονιστούμε και να σχηματίσουμε μια ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης, πολλώ δε μάλλον όταν μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να μπορέσουμε πράγματι να βρούμε την ευελιξία να ανταποκριθούμε στα κελεύσματα των καιρών.
Προσωπικά είχα αναφερθεί και στο παρελθόν σε μια πρόταση για να μπορούμε να αποφεύγουμε τις αγκυλώσεις και την καταθέτω εκ νέου τώρα, σύμφωνα με την οποία ζητώ μη θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις να μπορούμε να τις τροποποιούμε ανεξάρτητα από το αν η Βουλή είναι αναθεωρητική ή όχι, με εντολή της προηγούμενης με μια πολύ αυξημένη πλειοψηφία.
Δεχόμαστε ή όχι πως η Βουλή είναι το κυρίαρχο Σώμα στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Αν λοιπόν υπάρχει ομοφωνία ή τα 4 ή 3/5 της Βουλής, ανάλογα με το θέμα, συμφωνούμε στην αλλαγή μιας διάταξης, όπως για παράδειγμα ο Νόμος Περί Ευθύνης Υπουργών, γιατί να μη δώσουμε το δικαίωμα να είναι πιο ευέλικτο το συνταγματικό καθεστώς και αντ’ αυτού να πρέπει να περιμένουμε πέντε ή δέκα χρόνια για την τροποποίησή της;».
Η παρέμβαση Μεϊμαράκη ήρθε λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης της Ν.Δ. για την αναθεώρηση. Πάρτε μία γεύση: Η πρόταση της Ν.Δ. εμπεριέχει 8 άξονες, 31 προτάσεις και στοχεύει στην αναθεώρηση πλήθους διατάξεων (εκτιμάται ότι η πρόταση περιλαμβάνει 65 - 70 άρθρα).
Η πρώτη αντίδραση στην πρόταση Μεϊμαράκη για «ευέλικτο» Σύνταγμα ήρθε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος τόνισε πως το ελληνικό Σύνταγμα είναι ένα «αυστηρό Σύνταγμα» και ότι υπάρχει κίνδυνος, αν αναθεωρηθεί το άρθρο 110, η αναθεώρηση να κριθεί... αντισυνταγματική. Στο σχόλιο μάλιστα του Μεϊμαράκη ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν περιλαμβάνεται στις 31 προτάσεις της Ν.Δ., απάντησε ότι ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχαν δεν του ανέφερε κάτι σχετικό.
Αποδοκιμασία
Εκτός από τον Παυλόπουλο, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος (κορυφαίος συνταγματολόγος κι αυτός) αποδοκίμασε τις απόψεις Μεϊμαράκη:
«Υπάρχουν παράγοντες τώρα του δημοσίου βίου, κόμματα καινούργια, τα οποία θέλουν την κατάργηση της αυστηρότητας του Συντάγματος, δηλαδή αυτό που κάνει το Σύνταγμα κάτι διαφορετικό από τον νόμο είναι ότι δεν μπορείς να το αλλάξεις με απλή πλειοψηφία ανά πάσα στιγμή. Θέλει προθεσμίες ωρίμανσης, σκέψης, συναίνεσης και μεγάλες πλειοψηφίες, γιατί εδώ ρυθμίζεις τον μακρύ ιστορικό χρόνο. Αν το Σύνταγμα άλλαζε ανά πάσα στιγμή με απλή πλειοψηφία, ή έστω ανά πάσα στιγμή με αυξημένη πλειοψηφία, δεν θα ήταν παρά ένας κοινός νόμος. Έχω πει ότι αυτό έγινε στη Βαϊμάρη, στη Γερμανία του Μεσοπολέμου, και είχε κακό τέλος».
Στο παρελθόν
Όσον αφορά τα περί ολιγόλογου Συντάγματος, ο Βενιζέλος επισήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος ο νομοθέτης να μετατραπεί σε συνταγματικό νομοθέτη και η εξουσία να μεταφερθεί εκτός συστήματος δημοκρατικής νομιμοποίησης.
Το θέμα αυτό απασχόλησε τη Βουλή και στο παρελθόν.
Ο Ι. Βαρβιτσιώτης, το 2006, είχε επιχειρήσει στο βιβλίο του «Η Αναγκαία Αναθεώρηση» να προσεγγίσει το θέμα αυτό (την αναθεώρηση δηλαδή του άρθρου 110), αναδεικνύοντας τα «υπέρ» και τα «κατά».
Το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει σχετική πρόταση το 1985 για κατάργηση των παρ. 2, 3, 4 και 6 του άρθρου 110, κάτι που θα οδηγούσε σε μία νέα αναθεωρητική Βουλή, χωρίς να μεσολαβούν δύο Βουλές για την αναθεώρηση.
Ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. αναγνώριζε ότι υπάρχει «αργός ρυθμός και δυσκαμψία» στην ισχύουσα διαδικασία αναθεώρησης, που αποτελούν «τροχοπέδη στην ομαλή συνταγματική αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων». Υπογράμμιζε, ωστόσο, ως αυτονόητο ότι «το Σύνταγμα δεν είναι απλός νόμος» και ότι «η διαδικασία τροποποίησης απαιτεί μεγάλη περίσκεψη και αυξημένες πλειοψηφίες».
Ο ίδιος παρατηρούσε τότε ότι, στην περίπτωση του «ευέλικτου» Συντάγματος, θα έπρεπε να αποφευχθεί πάση θυσία η «εκμετάλλευση» από την εκάστοτε πλειοψηφία για θέσπιση συνταγματικών ρυθμίσεων προς ικανοποίηση κομματικών επιδιώξεων. Πρότεινε δε την καθιέρωση αυξημένων πλειοψηφιών για τη διασφάλιση ευρύτερων συναινέσεων.
Η αλήθεια είναι ότι τα Συντάγματα άλλων χωρών (Γερμανίας, Αυστρίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας) δεν προβλέπουν την παρεμβολή εκλογών ώστε να προκύψει νέα Βουλή για την αναθεώρηση. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις (Γερμανία), προβλέπονται αυξημένες πλειοψηφίες, σε ορισμένα δε κράτη (Αυστρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία) προβλέπεται η δυνατότητα δημοψηφίσματος. 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις και μάλιστα μέσα στην εβδομάδα.
Aποκλειστικές πληροφορίες μας κάνουν λόγο για ένα σχέδιο που περιλαμβάνει στρατηγικές κινήσεις blitzkrieg το οποίο είναι εμπνεύσεως Βενιζέλου και το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με αυτό μέσα στην εβδομάδα ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί με τους Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ θα επιχειρήσει να δει και τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων, δίνοντας έναν τόνο έκτακτης ανάγκης στις κινήσεις του.

Ο Παπούλιας θα ζητήσει συμφωνία για την εκλογή του διαδόχου του από όλα τα κόμματα ώστε να "αποφύγει η χώρα τις περιπέτειες". Ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάρει αυτές τις πρωτοβουλίες για να δώσει ένα αληθοφανές άλλοθι στην παραίτησή του, η οποία θα ακολουθήσει σε περίπτωση μη συμφωνίας!

Η παραίτηση Παπούλια θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές εντός του Ιανουαρίου του 2015 τις Κυρικές 18 ή 25! Στόχος αυτού του σχεδίου είναι ο απόλυτος αιφνιδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια η κυβέρνηση να εκμεταλλευθεί το χαλαρό κλίμα των εορτών και των πολλών αργιών που μεσολαβούν!

Ο Βενιζέλος σπεύδει να προλάβει τις εξελίξεις και συγκεκριμένα την πρόθεση της Κουμουνδούρου να βάλει σαν όρο την παραίτηση Σαμαρά και Βενιζέλου από τις θέσεις του πρωθυπουργού και υπουργού αντίστοιχα για οποιαδήποτε είδους συναίνεση.

Αυτό θεωρείται κόκκινη γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιεστεί "θανάσιμα".
Οι Σαμαράς και Βενιζέλος μόνο στους χειρότερους εφιάλτες τους βλέπουν πιθανότητα παραίτησής τους, δεν είναι κορόιδα όπως ο ΓΑΠ!

Γι΄αυτό και ο Βενιζέλος σχεδιάζει εκλογές - αστραπή, με άλλοθι την παραίτηση Παπούλια!!!

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με δέλεαρ ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» του χρέους της προτείνει στη συνέντευξή του στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ και στον Μιχάλη Ψύλο ο καθηγητής Χανς Βέρνερ Ζιν, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, ο κορυφαίος οικονομολόγος της Γερμανίας.
Ο καθηγητής Ζιν σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «μια προσωρινή έξοδος από το ευρώ θα ήταν ο ευκολότερος τρόπος για την Ελλάδα προκειμένου να βγει από αυτό το χάος» και επιμένει σταθερά εδώ και χρόνια να αξιώνει την έξοδο από την Ευρωζώνη των πιο αδύναμων οικονομικά χωρών μελών, πράγμα που φαίνεται και στο νέο του βιβλίο με τίτλο Η παγίδα του ευρώ. Όπως λέει στα «Επίκαιρα», «δυστυχώς, το ευρώ έχει θέσει σε κίνδυνο το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κι αν δεν βρούμε μεθόδους να αποκαταστήσουμε την ανταγωνιστικότητα της Νότιας Ευρώπης με τρόπο που να επιτρέπει την προσωρινή έξοδο, υπάρχει το ενδεχόμενο να “σκοτώσουμε” αυτό το σχέδιο».

Ο καθηγητής Ζιν, που διετέλεσε για πολλά χρόνια επικεφαλής των «πέντε σοφών» συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και της καγκελαρίου Μέρκελ, δηλώνει ότι αντιτάσσεται στην επιδίωξη χωρών όπως η Γαλλία και η Ιταλία αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για χαλάρωση της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής που επιβάλλει το Βερολίνο στην Ευρωζώνη και υπεραμύνεται της σκληρής λιτότητας. Σε ό,τι αφορά, μάλιστα, στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ifo θεωρεί ότι «είναι παράλογο να κατηγορείται η Γερμανία, η μεγαλύτερη δύναμη ανακούφισης της λιτότητας στην Ελλάδα, ότι επιβάλλει τη λιτότητα επειδή δεν προτίθεται να δώσει απεριόριστες εγγυήσεις και να αποδεχτεί απεριόριστη συσσώρευση πρόσθετου χρέους».

Η συνέντευξη του καθηγητή Χανς Βέρνερ Ζιν έχει ως εξής:

Ερ.Καθηγητά Ζιν είστε ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους της Γερμανίας, αλλά και από τους επικριτικούς σε ότι αφορά τη ζώνη του ευρώ, όπως διακρίνω και από το νέο σας βιβλίο με τίτλο «Η παγίδα του ευρώ» . Το ερώτημα πολλών Ευρωπαίων είναι γιατί τη στιγμή που η Γαλλία, η Ιταλία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζητούν μέτρα για τη στήριξη της ανάπτυξης η Γερμανία είναι πιο διστακτική;

Απ. Αυτό που αποκαλούν ανάπτυξη στην πραγματικότητα είναι δανεισμός. Ο δανεισμός πυροδοτεί στην καλύτερη περίπτωση μια πυρκαγιά, υπονομεύει την ετοιμότητα της κοινωνίας να προχωρήσει σε επώδυνες μεταρρυθμίσεις και μειώνει τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας. Αποκαλώντας την πολιτική της υπερχρέωσης αναπτυξιακή πολιτική ,στρέφουμε παράλογα το πρόσωπό μας από την αλήθεια. Ο δανεισμός του δημοσίου σημαίνει ότι οι αποταμιεύσεις που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν διαθέσιμες για επενδύσεις διοχετεύονται σε δημόσια ή ιδιωτική κατανάλωση. Αυτό περιορίζει όμως την ανάπτυξη.

Ερ. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ ή τίθεται ακόμη θέμα αποχώρησής της;

Απ. Το ευρώ έφερε τα χαμηλά επιτόκια στη νότια Ευρώπη και προκάλεσε μια πληθωριστικής πιστωτική φούσκα που υπονόμευσε την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών βιομηχανιών. Από το 1995, όταν το ευρώ συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης, ως το 2010, το επίπεδο των αποπληθωρισμένων τιμών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 32% σε σχέση με το επίπεδο των τιμών της υπόλοιπης Ευρωζώνης. Αυτό ήταν σαν να ανατιμήθηκε η δραχμή κατά 32%. Το γεγονός αυτό «σκότωσε» πολλές ελληνικές επιχειρήσεις και δημιούργησε μια μαζική ανεργία. Πιστεύω ότι μια έξοδος από το ευρώ, η επιστροφή στη δραχμή και η υποτίμηση του νομίσματος και του εξωτερικού χρέους θα ήταν ο ευκολότερος τρόπος για την Ελλάδα για να βγει από αυτό το χάος. Ο μέσος Ελληνας πολίτης θα βρεθεί σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Οι Έλληνες θα αγοράζουν και πάλι τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, κλείνοντας μια περίοδο όπου η Ελλάδα ήταν καθαρός εισαγωγέας των εν λόγω προϊόντων. Θα μπορούν να υπάρξουν πολλές νέες θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα .Ταυτόχρονα, νέες βιομηχανικές επιχειρήσεις θα αναπτυχθούν ,καθώς θα καταστούν κερδοφόρες. Πλούσιοι Έλληνες που μετέφεραν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ ή ακόμη περισσότερα στο εξωτερικό θα τα επιστρέψουν, για να αγοράσουν γη και να ανοίξουν νέες επιχειρήσεις.

Ερ. Μιλάτε για μια προσωρινή έξοδο από το ευρώ ή για πάντα;

Απ. Η ιδέα μου είναι ότι μετατρέπουμε το ευρώ σε μία νομισματική ένωση που μπορεί να αναπνεύσει και να επιτρέπει την προσωρινή έξοδο με μεθοδευμένο τρόπο. Η χώρα που εξέρχεται θα παραμένει επισήμως μέλος της Ευρωζώνης και θα έχει το δικαίωμα να επανέλθει μετά από μια επαναπροσδιορισμός του εθνικού νομίσματος και μια περίοδος ανάκαμψης, στη διάρκεια της οποίας η νέα ισοτιμία θα έχει βρει μια ισορροπία και θα έχουν γίνει οι μεταρρυθμίσεις. Θα είναι στο ESM ΙΙ, το οποίο θα είναι η πύλη εισόδου για τα νέα μέλη της Ευρωζώνης. Όντας εκεί, η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα θα μπορεί να βοηθήσει στην σταθεροποίηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας.
Βλέπω την προσωρινή έξοδο ως ένα νοσοκομείο που βοηθάει τη χώρα να ανακάμψει. Η έξοδος δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μετατραπούν τα υπάρχοντα χαρτονομίσματα του ευρώ . Η ηλεκτρονική μετατροπή νομίσματος, θα πρέπει να συμβεί εν μία νυκτί. Όλες οι τιμές, οι μισθοί, οι λογαριασμοί και τα δάνεια θα μετατραπούν σε δραχμές. Ωστόσο, τα χαρτονομίσματα του ευρώ θα παραμείνουν ως περιουσία στα χέρια εκείνων που τα έχουν και θα χρησιμοποιηθούν στις καθημερινές πληρωμές μέχρι να τυπωθούν οι δραχμές .Θα υπάρξουν τότε παράλληλα νομίσματα, όπως στην Τουρκία, για παράδειγμα, αλλά μόνο η δραχμή είναι νόμιμο χρήμα στην Ελλάδα.
Ερ. Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το τεράστιο δημόσιο χρέος. Είναι βιώσιμο;

Απ. Όχι δεν είναι. Αν αξιολογήσουμε το πληθωριστικό (inflated) ελληνικό ΑΕΠ σε ανταγωνιστικές τιμές, το χρέος – ως ποσοστό του ΑΕΠ θα είναι της τάξης του 240% του ΑΕΠ .

Πιθανό το «Κούρεμα» του χρέους, αλλά με προσωρινή έξοδο από το ευρώ

Ερ. Με ποιόν τρόπο μπορεί η Ελλάδα να μειώσει το δημόσιο χρέος της; Υπάρχει ενδεχόμενο «κουρέματος»;

Απ. Υπάρχει πάντα ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν και τώρα έχει γίνει πιο δύσκολο μετά την υπαγωγή του ελληνικού δημόσιου χρέους στο βρετανικό δίκαιο το 2012. Ο ευκολότερος τρόπος για να διαπραγματευθεί ένα «κούρεμα» του χρέους θα ήταν να συνδυαστεί με μια προσωρινή έξοδο.

Ερ. Το δημόσιο χρέος της Ελλάδα το 2009, πριν από την επιβολή του μνημονίου ήταν στο 127% του ΑΕΠ. Σήμερα έχει φτάσει το 175%. Γιατί το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιώσιμο τότε, αλλά σήμερα είναι;

Απ.Δεν είναι βιώσιμο σήμερα. Αν η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει επιτόκια της αγοράς θα χρεοκοπούσε αμέσως. Όπως είπα, αν το ελληνικό ΑΕΠ υπολογιστεί σε ανταγωνιστικές τιμές το χρέος της χώρας θα ήταν περίπου στο 240% του ΑΕΠ.

Ερ. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα. Το ποσοστό ανεργίας από 9,5% το 2009 έφτασε το 27%. Η ανεργία των νέων είναι πάνω από 57%. Πότε και πώς μπορούμε να επιστρέψουμε σε φυσιολογικά ποσοστά;

Απ. Μόνο μετά από μια μακρά και επώδυνη διαδικασία περαιτέρω μείωσης μισθών και των τιμών περίπου κατά ένα τέταρτο τουλάχιστον. Αλλά τέτοιες μειώσεις των μισθών και των τιμών θα οδηγούσαν τους οφειλέτες σε πτώχευση. Δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν. Στην αρχή της κρίσης η Ελλάδα χρειαζόταν μια πραγματική υποτίμηση με μείωση των σχετικών τιμών ή μια έξοδο του νομίσματος περίπου κατά 30%, επιπλέον ενός μορατόριουμ στο χρέος. Τα μέτρα λιτότητας τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 6%. Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο, αλλά ο δρόμος για την ανταγωνιστικότητα είναι πολύ, πολύ μακρύς αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ. Εν τω μεταξύ, η κοινωνία μπορεί να καταρρεύσει. Μια προσωρινή έξοδος είναι η ευκολότερη δυνατότητα.

Ανησυχία για το αντιγερμανικό κλίμα στην Ευρώπη

Ερ. Πώς βλέπετε το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα; Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ένα αντιγερμανικό κλίμα στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Σας ανησυχεί;
Απ. Ναι, είμαι ανήσυχος. Δεν υπάρχει καμία χώρα που να έχει στόχο την ελάφρυνση της λιτότητας που επέβαλαν οι αγορές στην Ελλάδα ,σε παρόμοια έκταση με τη Γερμανία μέσω της συμμετοχή της στους μηχανισμούς χρέους και αμοιβαίας ευθύνης της ΕΚΤ και του ESM , το ρίσκο των οποίων πέφτει στους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια μείωσης των ελληνικών επιτοκίων με αυτόν τον τρόπο αλλά και να αποτρέψει το κίνητρο περαιτέρω δανεισμού ,η Γερμανία ήθελε το δημοσιονομικό σύμφωνο το 2012, το οποίο επιβάλλει περιορισμό του χρέους. Είναι παράλογο να κατηγορείται η Γερμανία, η μεγαλύτερη δύναμη ανακούφισης της λιτότητας στην Ελλάδα, ότι επιβάλει λιτότητα στην Ελλάδα, επειδή δεν προτίθεται να δώσει απεριόριστες εγγυήσεις και να αποδεχτεί απεριόριστη συσσώρευση πρόσθετου χρέους.

Ερ. Κύριε καθηγητά,το πολιτικό σύστημα στη Γερμανία είναι πολύ σταθερό, ειδικά με τη συγκρότηση του «Μεγάλου Συνασπισμού» Χριστιανοδημοκρατών –Σοσιαλδημοκρατών.Την ίδια ώρα όμως σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ, παρατηρούμε μια σημαντική αστάθεια και το πολιτικό σκηνικό είναι εύθραυστο. Μήπως η πολιτική της λιτότητας λειτουργεί αποσταθεροποιητικά;

Απ. Εξήγησα παραπάνω τι εννοώ. Χωρίς τη βοήθεια της Γερμανίας, η αστάθεια θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Η αστάθεια προέρχεται από την προσπάθεια για το αδύνατο, δηλαδή για την επίλυση της κρίσης ανταγωνιστικότητας στη Νότια Ευρώπη με Κεϋνσιανή πολιτική αντιμετώπιση του χρέους. Η Κεϋνσιανή διαχείριση του χρέους βοηθά τους ξένους επενδυτές να σώσουν το χαρτοφυλάκιό τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα παγκόσμια χρηματοοικονομικά κέντρα του κόσμου την θέλουν με τόσο επείγοντα τρόπο. Αλλά η πολιτική αυτή είναι δηλητήριο για την αναγκαία αναπροσαρμογή των σχετικών τιμών. Είναι σαν να πίνεις καφέ, ενώ έχεις πρόβλημα με την καρδιά.

Ερ. Η εμφάνιση του αντι-ευρώ κόμματος AFD στη Γερμανία θα μπορούσε να ωθήσει την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να σκληρύνει τη στάση της έναντι των ευρωπαίων εταίρων της;

Απ.Ναι, σίγουρα. Η κα Μέρκελ κινείται όπου είναι οι ψηφοφόροι. Όταν ο πολιτικός κίνδυνος προήλθε από τα αριστερά ,κινήθηκε αριστερά και καθώς τώρα έρχεται από τα δεξιά ,θα κινηθεί προς τα δεξιά.

Ερ. Κύριε καθηγητά πώς βλέπετε το μέλλον της Ευρώπης; Υπάρχει κίνδυνος σημαντικών πολιτικών αναταράξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ;Ανησυχείτε με την άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων;

Απ.Ενώ υπάρχουν τόσοι λόγοι για να είναι κανείς σκεπτικιστής σχετικά με το ευρώ, ανησυχώ για τον σκεπτικισμό αναφορικά με την ΕΕ και το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, για το οποίο δεν βλέπω να υπάρχει εναλλακτική λύση. Δυστυχώς, το ευρώ έχει θέσει σε κίνδυνο το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και αν δεν βρούμε τρόπους για να αποκαταστήσουμε την ανταγωνιστικότητα της νότιας Ευρώπης με τρόπο που να επιτρέπει την προσωρινή έξοδο ,υπάρχει το ενδεχόμενο να σκοτώσουμε αυτό το σχέδιο.

Πηγή περιοδικό "Επίκαιρα", τεύχος 265


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Οι πιο πλούσιοι εγκληματίες σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο είναι μουσουλμάνοι. Σύμπτωση; Μάλλον όχι… Η ειρωνεία ωστόσο είναι ότι τα εισοδήματά τους προέρχονται από «δραστηριότητες» που δήθεν απαγορεύονται στο Ισλάμ: ναρκωτικά, αλκοόλ, πορνεία, τζόγος!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διώξης Ναρκωτικών της Ρωσίας (FSKN), η ISIS εξασφαλίζει ένα «αμύθητο» εισόδημα, διακινώντας το ήμισυ του συνόλου της αφγανικής ηρωίνης στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της FSKN, Viktor Ivanov, δηλώσεις του οποίου επικαλούνται τα ρωσικά ΜΜΕ, ανέφερε ότι «η διακίνηση της αφγανικής ηρωίνης λειτουργεί σαν “ανανεώσιμη” οικονομική πηγή για τη λειτουργία της οργάνωσης, καθώς οι τζιχαντιστές αποκτούν “αμύθητα” ποσά διοχετεύοντας τα ναρκωτικά, μέσω του αποσταθεροποιημένου Ιράκ και άλλων αφρικανικών χωρών, στην Ευρώπη».

Τον Οκτώβριο, οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν ότι πυρήνες τζιχαντιστών της ISIS που δρουν στην Ευρώπη χρησιμοποιούν το εμπόριο ναρκωτικών για να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις της οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ.

Το ίδιο διάστημα, το περιοδικό «Newsweek» ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές που ζουν στην Ισπανία χρησιμοποιούν την «τεχνογνωσία» και τις «διαδρομές» των διακινητών της ηρωίνης για να εξάγουν λαθραία όπλα στα πεδία των μαχών.

Μάλιστα, το περιοδικό ισχυρίστηκε ότι το λαθρεμπόριο πέρασε «ως κληρονομιά» στα χέρια της ISIS, όταν η οργάνωση πήρε τη «σκυτάλη» στον έλεγχο της περιοχής από την αλ Κάιντα.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η αλ Κάιντα, οι Ταλιμπάν και η αλ Σαμπάαμπ, βγάζουν τα προς το «δολοφονείν» από το εμπόριο ναρκωτικών.

Αμερικανοί μουσουλμάνοι κατηγορούνται για συμμετοχή και στήριξη της ISIS

χώρες της Δύσης, κυρίως τη Βρετανία, φτάνουν καθημερινά στη Συρία και το Ιράκ, προκειμένου να ενταχθούν στην ISIS και να συμβάλουν στην εξάπλωση του Χαλιφάτου.
Ειδικά όμως στις ΗΠΑ, τα ΜΜΕ δεν επιτρέπεται να αναφέρονται στο φαινόμενο αυτό και οι αναλυτές της Ουάσινγκτον δεν είναι ελεύθεροι να σχολιάζουν δημοσίως τη γιγάντωση του τζιχαντισμού, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση έχει επιβάλει μια άτυπη λογοκρισία, υποστηρίζοντας ότι η αποκάλυψη της αλήθειας θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ισλαμοφοβία».
Έτσι, οι ειδήσεις που αφορούν σε τέτοια περιστατικά ποτέ δεν φτάνουν στο ευρύ κοινό και ο αμερικανικός λαός συνεχίζει να πιστεύει ότι η ISIS αποτελείται από εξτρεμιστές που δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ…

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, την Τρίτη απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος δύο Αμερικανών μουσουλμάνων για στήριξη της ISIS.
Ειδικότερα, ο Βοηθός του Γενικού Εισαγγελέα John Carlin δήλωσε ότι ο 20χρονος Abdi Nur και ο 18χρονος Abdullahi Yusuf κατηγορήθηκαν για «συνωμοσία με σκοπό την παροχή υλικής υποστήριξης σε αναγνωρισμένη τρομοκρατική οργάνωση, την επονομαζόμενη ISIS».
Ο Yusuf αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου της Μινεάπολης.

Στις 29 Μαΐου ο Nur ταξίδεψε στην Τουρκία, μέσω της οποίας εικάζεται ότι πέρασε στη Συρία ή το Ιράκ, προκειμένου να ενταχθεί στην ISIS. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θα επέστρεφε στις 16 Ιουνίου, όμως ακόμα δεν έχει γυρίσει, επεσήμανε ο Carlin.
«Περισσότεροι από 16.000 νεοσύλλεκτοι από τουλάχιστον 90 χώρες έχουν ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών, γεγονός που έχει άκρως ανησυχητικές συνέπειες», δήλωσε ο Carlin.

«Πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να αποτρέψουμε τους Αμερικανούς από την ένταξή τους στο Ισλαμικό Κράτος και για να φέρουμε προ των ευθυνών τους εκείνους που παρέχουν υλική υποστήριξη σε ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις», πρόσθεσε.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Τα πλανητικά χρηματιστηριακά κέντρα εξουσίας (Νέα Τάξη), οι ιμπεριαλιστές ληστές και δήμιοι της υφηλίου, δεν άφησαν κανένα παραθυράκι ανοικτό στα κυβερνητικά ανδρείκελά τους στην Ελλάδα: Στο Παρίσι τους συμπεριφέρθηκαν σαν στυμμένες λεμονόκουπες…

Όλες οι διαπραγματευτικές «γραμμές» της κυβερνητικής συμμορίας κονιορτοποιήθηκαν…

Η αδιαλλαξία των δανειστών (μαφιόζων του χρήματος) αποτυπώνεται στην απελπισμένη κραυγή του ανδρεικέλου τους υπουργού (Χαρδούβελη):
«Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές τον Μάρτιο. Μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεών μας, όμως εκείνοι επιμένουν να γίνει και το 1% επιμένοντας ότι πρέπει να εφαρμοστούν σίγουρα μέτρα»!

Ο Χαρδούβελης, δίχως ίσως να το αντιλαμβάνεται, μας δίνει το κλειδί της ερμηνείας αυτής της βάναυσης και βάρβαρης συμπεριφοράς των αφεντικών προς τα ανδρείκελά τους: Μιας συμπεριφοράς που σηματοδοτεί καθαρά ότι οι διεθνείς ληστές και δήμιοι έχουν ξεγράψει τα κυβερνητικά τους ανδρείκελα (στυμμένες λεμονόκουπες).

Ποιο είναι το κλειδί ερμηνείας; Ότι το διεθνές χρηματιστηριακό κεφάλαιο, οι μαφιόζικοι διεθνείς μηχανισμοί του 4ου Ράιχ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να περάσουν ΠΑΝΩ από τα κυβερνητικά και κομματικά τους ανδρείκελα και να διαχειριστούν απευθείας την πολιτική κρίση στην Αποικία τους (Ελλάδα).

Για τους τροϊκανούς του 4ου Ράιχ οι σαμαροβενιζέληδες έχουν καεί. Τίποτε πλέον δεν τους σώζει.

Στην ημερησία, πλέον, διάταξη (για το 4ο Ράιχ) δεν είναι η διάσωση των ανδρεικέλων τους, αλλά η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της οξύτατης πολιτικής κρίσης, κρίση που θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με το αναπόφευκτο γκρέμισμα αυτής της κυβέρνησης και με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το υπέρ αριθμόν ένα πρόβλημα πλέον για τον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό και ιδιαίτερα για τους νέους αποικιοκράτες της ΕΕ είναι το πώς θα αναχαιτιστεί η στροφή των λαών προς τα Αριστερά, το πώς θα απορροφηθούν οι κοινωνικοί κραδασμοί απ’ αυτήν την αριστερή ΡΟΠΗ της λαϊκής αγανάκτησης και οργής.

Η αναπόφευκτη κατάρρευση αυτής της παραπαίουσας κυβερνητικής συμμορίας και η αναπόφευκτη κυβερνητική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί μεγάλα και εκρηκτικά πολιτικά προβλήματα στην Ελλάδα και ταυτόχρονα πυροδοτεί την κρίση και σε πολιτικό επίπεδο, σε ΟΛΗ την Ευρώπη.

Το καυτό ζήτημα, συνεπώς, δεν είναι η σωτηρία των ανδρεικέλων (αυτά δεν σώζονται με τίποτα), αλλά η πυρετώδης όξυνση της πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα (με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ), όξυνση με ευρωπαϊκή διάσταση: Όξυνση που θα μεταφερθεί επιδημικά σε όλη την Ευρώπη και θα αποτελέσει τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΙΛΗ για την ιμπεριαλιστική συνοχή του 4ου Ράιχ.

Αν η κυβερνητική αναρρίχηση (αναπόφευκτη) του ΣΥΡΙΖΑ πετύχει, δηλαδή αποτυπώσει την αριστερή δυναμική της κοινωνίας και ανατρέψει τις υπάρχουσες κοινωνικές και πολιτικές ισορροπίες, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνηση τον κινηματικό λαϊκό παράγοντα (την πολιτική ανάπτυξη και οργάνωση των λαϊκών κινημάτων), ΤΟΤΕ τα δεδομένα για όλη την Ευρώπη ανατρέπονται προς επαναστατική κατεύθυνση…

Αυτός είναι ο μεγάλος τρόμος και η θανάσιμη απειλή για το 4ο Ράιχ.

Και είναι αυτό ακριβώς το γεγονός που καθιστά, σήμερα, το ΣΥΡΙΖΑ, το «κλειδί» της πολιτικής κατάστασης και σε ευρωπαϊκό επίπεδο…

Και είναι αυτός ο λόγος που με τόση μανία και προβοκατόρικη μοχθηρία κτυπούν τα κατοχικά ανδρείκελα το ΣΥΡΙΖΑ…

Και είναι ακόμα η Λυδία Λίθος που δείχνει τον ολοκληρωτικά αντεπαναστατικό ρόλο της ηγεσίας του ΚΚΕ, η οποία το μόνο «Μέτωπο» που ανοίγει είναι αυτό εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης ευθυγράμμιση με την κυβερνητική συμμορία.
Διαβάστε και το άρθρο του Στάθη με σωστές επισημάνσεις σε πολλά ζητήματα:

Η στρατηγική, συνεπώς, των τροϊκανών δημίων και των ευρω-αποικιοκρατών, καθορίζεται από αυτήν την απειλή της αριστερής στροφής των λαών.

Αυτό που προέχει δεν είναι να δώσουν κάποιες πνοές και παρατάσεις ζωής στα ανδρείκελά τους, αλλά στο πώς θα δημιουργήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ και ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πώς θα ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ολοκληρωτικά το ΣΥΡΙΖΑ στο κατοχικό σκηνικό που έχουν επιβάλει.

Ήτοι:

α). Με τον εγκλωβισμό και τη συνέχιση της κυβερνητικής διαχείρισης των πεπραγμένων αυτής της κυβέρνησης (παράταση των Μνημονίων και εκτέλεση όλων των συμβολαίων από αυτή την κυβέρνηση)…

β). Με τον εγκλωβισμό σε κυβερνητικές λύσεις «εθνικών συνεννοήσεων».

Οι δυνάμεις και τα επιτελεία του 4ου Ράιχ δεν στηρίζουν τους μακάβριους σχεδιασμούς τους στον αέρα, αλλά στην ίδια τη μικροαστική φύση και ετερογένεια, στην κατοχική «νομιμότητα» και ηγετική ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και πολλά στελέχη του στρώνουν το έδαφος για λύσεις αυτοκτονικές και καταστροφικές: Για τη σωτηρία και του 4ου Ράιχ και των ανδρεικέλων τους…

Μόνο που οι γραφειοκράτες του εκλογικού κρετινισμού και του χρεοκοπημένου πασοκισμού (που «συνωστίζονται» στο ΣΥΡΙΖΑ) υποτιμούν δραματικά το λαϊκό παράγοντα, ιδιαίτερα την κοχλάζουσα λαϊκή οργή.

Θα βρεθούν προ μεγάλων εκπλήξεων…

Το ίδιο και οι σχεδιαστές του 4ου Ράιχ…

Πηγή Ρεσάλτο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου