Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Νοε 2014

Για «αναγκαστική εισβολή» του ισλαμισμού κάνουν λόγο πανεπιστημιακοί

Με κυβερνητική απόφαση, η οποία αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις στον ευρύτερο πανεπιστημιακό κόσμο, τα 80 περίπου πανεπιστήμια στην Τουρκία, κρατικά και ιδιωτικά, θα πρέπει να οικοδομήσουν τζαμιά στους χώρους τους.

Έχει ήδη αρχίσει η κατασκευή τους σε μερικά πανεπιστήμια, δήλωσε ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμέτ Γκιουρμέζ. «Ανοίξαμε έως τώρα τζαμιά σε 15 πανεπιστήμια και έως το τέλος του 2015 θα είναι έτοιμα αλλά 50 και πλέον».

«Έχουμε 20 εκατ. νέους στην Τουρκία και επιθυμούμε να τους πλησιάσουμε», δήλωσε ο κ. Γκιουρμέζ. Και πρόσθεσε: «Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή και σημασία στο να υπάρχουν τζαμιά μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους έτσι ώστε οι θρησκευτικοί κληρικοί μας να επικοινωνούν ευκολότερα και αμεσότερα με τη νεολαία. Θέλουμε επίσης η νεολαία μας να αναπτύξει το πνευματικό της επίπεδο και να έχει ευκολότερη επικοινωνία και είσοδο στα τζαμιά».

Η «ένταξη» τζαμιών στους χώρους των τούρκικων πανεπιστήμιων είναι «η μια μόνο πλευρά αυτού του ζητήματος», δήλωσε ο διευθυντής. «Θέλουμε να θεσμοθετήσουμε την παρουσία τους ώστε να καταστούν κάτι περισσότερο από χώροι προσευχής. Δεν θα πρέπει να ανοίγουν μόνο τις ώρες της προσευχής. Θέλουμε να γίνουν πλήρης θεσμός».

Ομάδα πανεπιστημιακών με επιστολή που απευθύνεται στον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβουτογλου και αναρτήθηκε την Κυριακή στο διαδίκτυο, εκφράζει την «έντονη αποδοκιμασία» της για την «αναγκαστική εισβολή» του ισλαμικού θρησκευτικού στοιχείου στους «κατ'εξοχην χώρους αναζήτησης, προσήλωσης στα πολιτιστικά και εθνικά δεδομένα, αλλά και ελευθέριας επιλογής».

Τον «κίνδυνο επιστροφής στα ισλαμικά θρησκευτικά πρότυπα» από την «θεσμοποίηση των χωρών προσευχής εντός των πανεπιστήμιων, η οποία φαίνεται να ετοιμάζεται» επισημαίνει «αναφορά-προειδοποίηση» κοινωνικών παραγόντων, φοιτητικών οργανώσεων και καλλιτεχνών, η οποία αναρτήθηκε το Σάββατο στο διαδίκτυο, αλλά με εισαγγελική επέμβαση κατέβηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Το σχετικό κείμενο υπενθύμιζε ότι τα παλιά ισλαμικά θρησκευτικά πρότυπα «καταργήθηκαν μια για πάντα από τον Κεμάλ Ατατούρκ».

Η κυβέρνηση δεν είδε με «καλό μάτι»--αλλά δεν αντέδρασε--την  πρωτοβουλία του πρύτανη του πανεπιστήμιου Τουνσέλ δρ. Ντιρμούγκ Μποζντούγκ, ο οποίος ανήγγειλε ότι μαζί με το τζαμί θα οικοδομήσει και χώρο προσευχής για τους Αλεβίτες

Τούρκικες εφημερίδες, οι οποίες έδωσαν έκταση στις δηλώσεις του κ. Γκιουρμέζ αλλά αγνόησαν τις αρνητικές αντιδράσεις, υπενθυμίζουν ότι τον περασμένο Απρίλιο δημιουργήθηκε ζήτημα με τα εγκαίνια τζαμιού στο πανεπιστήμιο τους Ερζερούμ, το οποίο φέρει τον τίτλο πανεπιστήμιο Κεμάλ Ατατούρκ.

Τότε ο κ Γκιουρμέζ είχε απαντήσει στις επικρίσεις υποστηρίζοντας ότι «οι χώροι προσευχής ανέκαθεν συμπορεύονταν και συνυπήρχαν με τα πανεπιστήμια  στην Τουρκία. Δεν είναι δυνατόν να χωριστούν».

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Eκρηκτική η πολιτική κατάσταση στη χώρα. Οι Γερμανοί και η ΕΕ από τη μια κι οι Αμερικανοί μέσω ΔΝΤ από την άλλη λιώνουν κυριολεκτικά σαν σκουλήκι τη χαμερπή, εθελόδουλη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Θεωρώντας την «τελειωμένη», προσπαθούν να αρπάξουν ό,τι μπορούν περισσότερο από αυτήν, προτού ο λαός τη διώξει κλοτσηδόν από την εξουσία. Η προοπτική της κοινοβουλευτικής εξαφάνισης όλων σχεδόν των σημερινών βουλευτών που έχει κάνει μπάχαλο το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιωργάκης, ο υπ’ αριθμόν ένα πολιτικός εγκληματίας εναντίον του ελληνικού λαού, που συνειδητά και προμελετημένα οδήγησε τη χώρα σε καθεστώς μνημονιακής υποδούλωσης, τινάζει στον αέρα τον Βενιζέλο. Ζητάει άμεση σύγκληση έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με θέμα την εκλογή… αρχηγού και μάλιστα από τη βάση! Επιχειρεί δηλαδή να εκμεταλλευθεί τη μέγιστη απέχθεια που έχουν όλοι οι Έλληνες –μηδέ των ακραιφνών ΠΑΣΟΚων εξαιρουμένων– προς το πρόσωπο του Βενιζέλου, για να τον εκθρονίσει!
Μέσα στο φτωχό του το μυαλό, μάλιστα, καθόλου δεν αποκλείεται να νομίζει ο Γιωργάκης ότι θα εκλέξουν αυτόν αρχηγό όσοι ΠΑΣΟΚοι έχουν ακόμη απομείνει σε αυτό το σιχαμένο κόμμα μετά τη λαίλαπα των αρχηγών του Σημίτη, Γιωργάκη και Βενιζέλου! Αμετανόητα μνημονιακός, όπως συνάγεται από τα όσα επαίσχυντα είπε κατά τη δήθεν παρουσίαση του βιβλίου του Συμεών Κεδίκογλου, ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει αντιληφθεί προφανώς ότι οι Έλληνες τον μισούν όσο και τον Βενιζέλο και μάλιστα αυτόν θεωρούν υπεύθυνο για το Μνημόνιο, με τον Βενιζέλο να συνεχίζει το έγκλημα του και απλώς να είναι πολύ αντιπαθέστερος χαρακτήρας. «Πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι κανείς, όταν τα δύο μεγαλύτερα σήμερα κόμματα γαλουχήθηκαν την πιο κρίσιμη για την πατρίδα ώρα στο ίδιο αντιμνημονιακό καλούπι;» είναι μια από τις τερατολογίες που είπε ο… «τζιχαντιστής του Μνημονίου» Γ. Παπανδρέου. Κατηγορεί δηλαδή ο Γιωργάκης τη… ΝΔ για μνημονιακό κόμμα! «Το ζήτημα δεν είναι η μεταμνημονιακή Ελλάδα» ισχυρίζεται, απειλώντας τον ελληνικό λαό με τη… «θρυλική» πλέον φράση του «έχει ο καιρός γυρίσματα»! Μας απειλεί δηλαδή ότι θα επιστρέψει! Έτσι νομίζει! Σκασίλα μας όμως με τον Γιωργάκη. Αυτός ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι έχει σχέση με την Αριστερά.
Με τα… «λιγούρια της εξουσίας» (όπως αποδεικνύεται από τα λεγόμενά τους) του ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι το θέμα τι γίνεται. Ο Γιώργος Σταθάκης, της ακραίας δεξιάς πτέρυγας του κόμματος και προαλειφόμενος για υπουργός Ανάπτυξης σε μελλοντική κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Ρίαλ FM, εμφάνισε γελοία την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «συναινετικής» εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αρκεί να έχει προσδιοριστεί πριν από την εκλογή Προέδρου η ημερομηνία των εκλογών! Ακόμη και στη διορθωτική δήλωση που τον υποχρεώνουν να κάνει μετά τη θύελλα που ξέσπασε, ο Γ. Σταθάκης αναφέρει ότι «η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες, με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς». Ποιες μπορεί να είναι οι… συναινετικές διαδικασίες ανάμεσα στους μνημονιακούς «γερμανοτσολιάδες» της ΝΔ και τους «ορκισμένους αντιμνημονιακούς» του ΣΥΡΙΖΑ; Κοροϊδεύει δηλαδή όλο τον ελληνικό λαό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Το μόνο που την ενδιαφέρει συνεπώς είναι να γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός και για το σκοπό αυτό είναι πρόθυμη να εκλέξει μνημονιακό Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Είναι τόσο ανέντιμη πολιτικά;
Μπαίνουν έτσι πολύ σοβαρές υποψίες ότι αυτό που είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος στο Βήμα FM είναι κάτι σημαντικότερο από ένα γλωσσικό ατύχημα, στην προσπάθειά του να πείσει τους ψηφοφόρους, πιέζοντάς τους να παράσχουν αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μπορεί να εφαρμόσει τις φιλολαϊκές υποσχέσεις του χωρίς εσωτερικές κυβερνητικές τριβές. «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική. Είναι πολύ πιθανό» είπε συγκεκριμένα. Μας προετοιμάζει δηλαδή για την άσκηση μνημονιακής πολιτικής από ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντάς την σαν δήθεν «αναπότρεπτη» επιλογή σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας; Δεν περνά δηλαδή, μας λένε, από το μυαλό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ η εκδοχή, αν αποδειχθεί αναξιόπιστος και μνημονιακός ο όποιος κυβερνητικός της εταίρος, να τον καταγγείλει για τη στάση του, να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει νέες εκλογές για να ενισχύσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό του και να κυβερνήσει με βάση τις θέσεις του; Προτιμάει δηλαδή η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει μνημονιακά, να κυβερνήσει δηλαδή ακόμη χειρότερα, ακόμη πιο γερμανόδουλα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που σωστά καταγγέλλει και φτύνει, μόνο και μόνο για να είναι ο Τσίπρας πρωθυπουργός κι ο Δραγασάκης και ο Σταθάκης υπουργοί; Μόνο αυτό θέλουν; Όλα τα υπόλοιπα που λένε είναι ψέματα για να εξαπατήσουν τον κοσμάκη που ελπίζει με αυτούς να βελτιωθεί η ζωή του;
Μόνο κάποια αριστερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν επί της ουσίας στις δηλώσεις Σταθάκη. «Η συναίνεση συνεπάγεται πολιτική νέας λεηλασίας και νέας διάλυσης» είχε ήδη πει στη Βουλή ο Π. Λαφαζάκης πριν από τις δηλώσεις Σταθάκη. «Μία μόνο λύση υπάρχει: να φύγει αμέσως αυτή η κυβέρνηση: Εδώ και τώρα εκλογές! Καμιά συναίνεση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση συνεννόησης. Καμιά βάση συνεννόησης με ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που τεμαχίζουν τη χώρα» πρόσθεσε αμέσως μετά τις δηλώσεις Σταθάκη, πάλι από το βήμα της Βουλής, μιλώντας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός τα πιστεύει. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Με αυτά που λένε άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς αμφιβάλλουμε.
Πηγή prin
Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ένας πρώην Βρετανός στρατιώτης έχει γίνει "μισθοφόρος" για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Ο James Hughes (Τζειμς Χιους) - ο οποίος υπηρέτησε σε τρεις αποστολές στο Αφγανιστάν - είναι μεταξύ πολλών Βρετανών που έχουν πάρει την απόφαση να συμμετέχουν σε σφοδρές μάχες κατά του ΙΚ.

Ο Χιούς βρίσκεται στην πόλη του Rojava μαζί με ενα φίλο του τον Jamie Read (Τζέιμι Ρίντ).
Η αποκάλυψη γίνεται καθώς όπως προέκυψε, στην περιοχή βρίσκονται μέλη των Ειδικών Δυναμεων της Βρετανίας, SAS, οι οποίες εχουν επίσης πάρει αυστηρά μέτρα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με κάποιες πηγές οι μισθοφόροι σκοτώνουν μέχρι και 8 τρομόκράτες την ημέρα.
Ο Χιους και ο Ρίντ ειναι με τις Μονάδες Προστασίας των Κούρδων.

Ο Χιούς (φωτογραφία αριστερά) έφυγε απο τον στρατό φέτος μετά από πέντε χρόνια υπηρεσίας. Ο Ρίντ (φωτογραφία δεξιά) έλαβε την εκπαίδευση του από τον γαλλικό στρατό.
Στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο Ρίντ περιγραφεί ότι την περασμένη βδομάδα συμμετείχαν σε σφοδρές μάχες

Όπως φαίνεται οι άντρες είχαν προσληφθεί από έναν Αμερικανό εν ονόματι Τζόρταν Μάτσον για την ομάδα με το όνομα "Λιοντάρια της Rojava" (φωτογραφία πάνω) με επικεφαλή το κουρδικό κίνημα YPG,

Σε διάφορες ιστοσελίδες ζητούν απο τον κόσμο να συμμετάσχει και να βοηθήσει να "στείλουμε τους τρομοκράτες στο διάολο και να σώσουμε την ανθρωπότητα" από το Ισλαμικό Κράτος.

Σε άλλα μέρη της περιοχής φαίνεται οτι στρατιώτες των SAS σκοτώνουν έως και οκτώ τρομοκράτες κάθε μέρα.
Είναι οπλισμένοι με τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών και έχουν σκοτώσει εκατοντάδες εξτρεμιστές στις ενέδρες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων,.
Άμυντικές πηγές αναφέρουν ότι μικρές ομάδες στρατιωτών πέφτουν ακριβώς στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους απο ελικόπτερα Σινούκ της Βασιλικής Αεροπορίας.

Μέχρι πρόσφατα θεωρουνταν οτι η SAS δεν συμμετείχε σε καμία άμεση μάχη. Αλλά τώρα έχει αποκαλυφθεί ότι τα στρατεύματα, που είναι εξοπλισμένα με quad-bikes (γουρούνες) με πολυβόλα, βρίσκονται στην περιοχή και σκοτώνουν τζιχαντιστές.

Ο σκοπός τους ειναι η διακοπή των οδών εφοδιασμού των τζιχαντιστών σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της ερήμου. Επιπλέον χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για αεροπορικές επιδρομές.

Πηγή - Mirror
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert


Σχόλιο ιστολογίου: Στο άρθρο αυτό, δίνεται και η απάντηση που μπορεί να δώσει η Δύση για την ουσιαστική αντιμετώπιση των τζιχαντιστών. Μόνο που, η χρηματοδότηση τέτοιων επιλέκτων ομάδων επαγγελματιών στρατιωτών, φαίνεται πως δεν είναι εφικτή από την ασθμαίνουσα οικονομικά Δύση (η οποία επιπλέον δεν έχει αποσαφηνίσει επαρκώς τον ρόλο αλλά και την θέλησή της για την εξαφάνιση της απειλής (ενώ την βαρύνουν ήδη πολλά για την εμφάνιση) των τζιχαντιστών. Το βάρος, όπως είναι λογικό, μετατίθεται στους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή (εν προκειμένω) στην κυβέρνηση του Ιράκ (η Συρία του Άσαντ έχει συντεταγμένο και εκπαιδευμένο στρατό), η οποία όμως δεν μπορεί να ανταποκριθεί (επισήμως τουλάχιστον) σε μία τέτοια τακτική αντιμετώπισης των τζιχαντιστών που απειλούν την ύπαρξη του Ιράκ για μία σειρά από λόγους, ο σημαντικότερος των οποίων είναι η αρνητική διάθεση των πολιτών του Ιράκ να επιτραπεί η είσοδος ξένων στρατευμάτων στο Ιρακινό έδαφος. Ταυτόχρονα, όμως, ο σπουδαιότερος ίσως λόγος, είναι η οικονομική δυσπραγία που έχει το Ιράκ λόγω της συνεχούς μείωσης της τιμής του πετρελαίου και των ταυτόχρονων αυξημένων οικονομικών κρατικών αναγκών που δημιουργήθηκαν από την δράση των τζιχαντιστών. Είναι, μάλλον, προφανές πως η αμερικανική πολιτική πίεσης προς την κατεύθυνση μείωσης των τιμών ενέργειας (πολιτική που σαν κύριο στόχο έχει την ρωσική οικονομία που σχετίζεται με τα ρωσικά έσοδα από την πώληση ενέργειας) βλάπτει το Ιράκ, το οποίο βρίσκεται σε δεύτερο επίπεδο προτεραιοτήτων για την Ουάσιγκτον. Έτσι, η προφανής λύση (της χρήσης επαγγελματιών δυτικών στρατιωτών) γίνεται ανέφικτη, η κρίση στην Μέση Ανατολή παρατείνεται και δημιουργούνται νέες παγκόσμιες γεωπολιτικές, γεωστρατηγικές και γεωοικονομικές πιέσεις, οι οποίες εάν βρουν ευαίσθητο σημείο θα εκτονωθούν με πολύ περισσότερο βία από την ύδη υπάρχουσα, βία ικανή να απειλήσει την παγκόσμια ειρήνη. Με απλά λόγια, επιλογή των ΗΠΑ είναι άνευ ουσίας και αποτελεσματικότητας δράση της Δύσης κατά του "Ισλαμικού Κράτους" και η επί της ουσίας παράταση της ύπαρξης και δράσης των τζιχαντιστών. Και αυτή η επιλογή (ή και ο γενικότερος ρόλος της Δύσης) λειτουργεί πλέον ως ο μέγιστος κίνδυνος για την ποσοτική και ποιοτική διεύρυνση του ήδη υφιστάμενου προβλήματος της Μέσης και της Εγγύς Ανατολής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Οι New York Times υποστηρίζουν ότι ο λόγος της παραίτησης του Χέιγκελ είναι ότι διαφωνεί με τη στρατηγική που ακολουθεί ο Ομπάμα για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτου.

Παραιτήθηκε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, δήλωσε σήμερα ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Χέιγκελ, 68 ετών και ο μοναδικός Ρεπουμπλικάνος στην κυβέρνηση Ομπάμα, θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί ο διάδοχός του, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει την παραίτηση του Χέιγκελ στις 18:10 ώρα Ελλάδας από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Times, ο λόγος της παραίτησης του Χέιγκελ είναι ότι διαφωνεί με τη στρατηγική που ακολουθεί ο Ομπάμα για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Όσο περισσότερο επιδεινώνεται η κρίση χρέους, τόσο περισσότερο αδυνατούμε να κατανοήσουμε τις πραγματικές αιτίες και τα συμπτώματα που ευθύνονται για το μεγάλο αδιέξοδο της χώρας μας και την ανείπωτη φτώχεια που βιώνουμε τώρα ως Λαός. Εδώ και μερικές εβδομάδες παρακολουθούμε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κυβέρνησης και της ΤΡΟΙΚΑ, οι οποίες κορυφώνονται καθημερινώς με τα σχόλια και τις εικασίες των διαφόρων μεγαλοσχήμονων πολιτικών και δημοσιογράφων και ΜΜΕ της χώρας μας. Η προπαγάνδα, πρωτόγνωρη εις τη σύγχρονη ιστορία της Πατρίδας μας, έχει φθάσει εις το αποκορύφωμά της, όπως και η αδιαφορία μας για όλα αυτά που συμβαίνουν πίσω από τις πλάτες μας, τι μας περιμένει και ποιο θα είναι το μέλλον μας.

Όμως το μέλλον ενός Λαού και η τύχη μίας χώρας εξαρτάται από τις Ηγεσίες και τις σχέσεις των πολιτών με αυτές. Εάν θέλουμε να είμαστε αληθοφανείς, η πραγματικότητα είναι ότι αυτές ουδέποτε ήσαν ειλικρινείς και αρμονικές. Η δυσαρμονία μεταξύ πολιτών και Ηγεσιών καλύπτεται  πάντοτε κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατίας μας. Η δυσαρμονία αυτή έχει ως συνέπεια τον αποπροσανατολισμό και την απομάκρυνση του Λαού μας από την ιστορική του ευθύνη, απέναντι του ίδιου του εαυτού του, αλλά και απέναντι του ιστορικού γίγνεσθαι εις το παγκόσμιο περιβάλλον.

Η Ιστορία μας διδάσκει για την μεγάλη συμβολή της Πατρίδας μας προς την Ευρώπη και την ανθρωπότητα. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ακόμη μεγαλύτερη θα ήταν η προσφορά της χώρας μας προς την Ευρώπη, εάν ο Μ. Αλέξανδρος  πριν από τον πρόωρο θάνατό του κατόρθωνε να ενσωματώσει εις την Οικουμενική ιδέα της Ένωσης των Εθνών και την Ευρώπη. Η μετέπειτα προσπάθεια της Ρώμης δεν είχε, δυστυχώς,  τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Εκτοτε η Ευρώπη βίωνε τις βαρύτατες συνέπειες εθνικών συγκρούσεων, με αποκορύφωμα τους 2 Παγκοσμίους Πολέμους.

Μετά τα ολέθρια αυτά δεινά, οι πρωταγωνιστές της ισοπεδωμένης Ευρώπης απεφάσισαν την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρώην Ε.Ο.Κ., τα δε ιδρυτικά μέλη αυτής  ευθύς αμέσως με την πρώτη διεύρυνση ενέταξαν και την Πατρίδα μας, από σεβασμό για την πολιτιστική της συνεισφορά εις την ιστορία της Ευρώπης, και ως γενέτειρα χώρα της Δημοκρατίας. Ως ανεκτίμητο και αναπόσπαστο μέλος για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αν η Πατρίδα μας δεν εκπλήρωνε τις βασικές τότε οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις. Με την υπόσχεση όμως, και βάσει Συμφωνίας, την εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα εξασφάλιζαν την εναρμόνιση της χώρας μας εις το νέο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Όμως το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, εις τις ακολουθούμενες Συμφωνίες, και τις συνδεόμενες με αυτές μεταβατικές περιόδους προσαρμογής, αθετούσε όλες τις υποσχέσεις απέναντι των Βρυξελλών. Οι οποίες επανειλημμένως προειδοποιούσαν  με μηνύματα και πρόστιμα για τις συνέπειες, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου απομάκρυναν την Πατρίδα μας από την πορεία της Ευρώπης. Διότι, ως γνωστόν, όσο περισσότερο διευρύνονταν η Ευρωπαϊκή Ένωση με την προσθήκη νέων μελών, τόσο περισσότερο υποβιβαζόταν η χώρα μας εις την τελευταία βαθμίδα, ως η μόνη ουραγός χώρα από οικονομικής και κοινωνικής πλευράς.

Η όλη επιδείνωση της κατάσταση της χώρας μας από την δεκαετία του 1990 άρχισε να απασχολεί τους Ιθύνοντες των Βρυξελλών και τις Κυβερνήσεις των Πρωταγωνιστριών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς. Εις τις μεταξύ των παρασκηνιακές συναντήσεις συζητείται το μέγεθος της διαφθοράς του Πολιτικού Συστήματος, ως κύριο υπαίτιο της κατάρρευσης της Ελλάδος, το οποίο αφενός μεν κατασπαταλούσε τους εθνικούς πόρους και τα κοινοτικά κονδύλια, αφετέρου υπερχρέωνε την χώρα με τεράστιους δανεισμούς. Τους οποίους χρησιμοποιούσε για την «αιχμαλωσία και υποταγή των πολιτών», ως ψηφοφόρους εις τα κομματικά άρματα, με την παροχή υπέρογκων μισθών, προνοιακών παροχών και προνομίων, τελείως ασυμβίβαστων με την πραγματική οικονομία και τις δυνατότητες της χώρας μας. Παράλληλα ο οικονομικός αυτός εκτροχιασμός και ηθικός εκφυλισμός είχε ως συνέπεια την διάλυση της Δημόσιας Διοίκησης, την ραγδαία υποχώρηση της παραγωγής, την εμπέδωση της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής.

Ταυτόχρονα η παντελής έλλειψη της Δικαιοσύνης και η ατιμωρησία είχε ως συνέπεια και την διείσδυση ισχυρών Πολυεθνικών Επιχειρήσεων οι οποίες όχι μόνον «λάδωναν» με τεράστιες μίζες το Πολιτικό Σύστημα και τα παράγωγά του, αλλά ταυτόχρονα φρόντισαν να εντάξουν την χώρα μας το έτος 2001 και εις την Ευρωζώνη, για να εξασφαλίσουν την συνέχιση της ανεξέλεγκτης και τεράστιας αισχροκερδείας των, εις βάρος του Ελληνικού Λαού, με την αναπόφευκτη συνέχιση της κοινωνικής και οικονομικής διολίσθησης και την χρεοκοπία της χώρας μας.

Αν και τα συμπτώματα της επερχόμενης εθνικής κατάρρευσης ήταν ήδη πολύ ενωρίτερα εμφανή, μόλις το 2008 ήρθε ή ώρα της κρίσης. Όχι μόνον η κρίση χρέους, αλλά τώρα η κρίση για τον μέλλον της Ελλάδος. Με το ξέσπασμα της κρίσης χρέους της χώρας μας εις τα παρασκήνια των Βρυξελλών αλλά και εις τις Κυβερνήσεις πολλών χωρών γίνονται τώρα έντονες συζητήσεις  για τις αιτίες της αποτυχίας των Μνημονίων, των προσπαθειών, των μέτρων και προαπαιτούμενων της ΤΡΟΙΚΑ.
Κοινή όμως διαπίστωση όλων εις την Ευρώπη και του ΔΝΤ είναι ότι το Πολιτικό Σύστημα της Ελλάδος, για την υπεράσπιση και σωτηρία της ύπαρξης του και μόνον, αντιδρά εδώ και 6 συναπτά έτη κατά της εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών  και μεταρρυθμίσεων. Οι οποίες όμως εξαρχής αποτελούσαν τις βασικές αρχές και επιταγές των Μνημονίων, η εφαρμογή των οποίων όχι μόνον θα εξασφάλιζαν την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά και το ενδεχόμενο   διαπραγμάτευσης ή διαγραφής του χρέους, και ως νέα αρχή τον υπό έλεγχο μελλοντικό δανεισμό της Ελλάδος.

Η Ευρώπη  κατά κοινή ομολογία όλων των εμπειρογνωμόνων και διεθνών αναλυτών,  επιθυμεί για πολλούς λόγους, την παραμονή της Ελλάδος εις την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως σημαντικό και αναπόσπαστο μέλος αυτής.   Η σωτηρία όμως της Ελλάδος δεν είναι εφικτή με εξωτερική πίεση και επέμβαση. Ουδείς Ευρωπαίος Πολιτικός και πολίτης αμφιβάλλει ότι ο Ελληνικός Λαός πληρώνει το μάρμαρο με τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα εξαιτίας της αντίδρασης και άρνησης του Πολιτικού Συστήματος όπως εφαρμόσει εδώ και 6 χρόνια τις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. 

Για τον λόγους αυτούς ο Ελληνικός Λαός ευρίσκεται τώρα μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης. Μεταξύ του Πολιτικού Συστήματος το οποίο είναι υπεύθυνο για την κατάντια του, και του δυσβάστακτου χρέους. 

Εις τον εξαθλιωμένο Ελληνικό Λαό και μόνον εναποτίθεται τώρα η ευθύνη και η απόφαση για την απαλλαγή του από το Πολιτικό Σύστημα, και την αποκατάσταση των σχέσεων του με την Ευρώπη με την διαγραφή του χρέους του.
  
Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Παράθυρο για να διενεργούνται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε εμπορικές τιμές, και όχι με βάση τις αντικειμενικές, ανοίγει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Πότε θα εφαρμοστεί η νέα «ρύθμιση».

Παράθυρο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς στην εμπορική και όχι στην αντικειμενική αξία ανοίγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας το οποίο έχει κατατεθεί (και δεν έχει ψηφιστεί) στη Βουλή.

Για να προχωρήσει το σχέδιο, όπως αναφέρεται στο νομοθέτημα, απαιτείται να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το νέο σύστημα θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2016. Μέχρι τότε οι πλειστηριασμοί θα ξεκινούν από τα 2/3 της αντικειμενικής αξίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση, με το άρθρο 993 παρ. 2, προβλέπεται ότι «με τη νέα ρύθμιση που εισάγεται, για την εκτίμηση της αξίας του ακινήτου, που κατάσχεται, λαμβάνεται υπόψη η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο της κατάσχεσης και όχι η αντικειμενική αξία, όπως ορίζει η ισχύουσα ρύθμιση. Οι ειδικότερες προϋποθέσεις για την εφαρμογή της νέας αυτής διάταξης θα καθοριστούν με προεδρικό διάταγμα κατά τα ειδικότερα στις μεταβατικές διατάξεις οριζόμενα. Μέχρι την έκδοση του διατάγματος αυτού, όπου προβλέπεται για το ακίνητο που κατάσχεται αντικειμενική αξία για τον υπολογισμό του φόρου μεταβίβασης, θα λαμβάνεται υπόψη η αντικειμενική αξία αυτή».

Σύμφωνα πάλι με την εισηγητική έκθεση:

1. Άρθρο 995: Στη διάταξη αυτή επιφέρονται τροποποιήσεις αναφορικά με τις επιδόσεις της κατασχετήριας έκθεσης σε περίπτωση κατάσχεσης ακινήτου, με σημαντική νέα ρύθμιση τη δυνατότητα επίσκεψης από υποψήφιους πλειοδότες του προς πλειστηριασμό ακινήτου. Προβλέπεται συγκεκριμένα στην παρ. 6 η δυνατότητα επίσκεψης του κατασχεθέντος ακινήτου από υποψήφιους πλειοδότες, με τη συνοδεία του δικαστικού επιμελητή, ο οποίος στη συνέχεια θα συντάξει έκθεση, κατ' εφαρμογήν της γενικής διάταξης των άρθρων 931 και 117 ΚΠολΔ.
Με τη νέα ρύθμιση που εισάγεται, ως τιμή της πρώτης προσφοράς για το ακίνητο, που εκπλειστηριάζεται, ορίζεται η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο της κατάσχεσης και όχι η αντικειμενική αξία, όπως ορίζει η ισχύουσα ρύθμιση. Οι ειδικότερες προϋποθέσεις για την εφαρμογή της νέας αυτής διάταξης θα καθοριστούν με προεδρικό διάταγμα κατά τα ειδικότερα στις μεταβατικές διατάξεις οριζόμενα. Κατά το μεταβατικό χρόνο, μέχρι την έκδοση του διατάγματος αυτού, εφαρμόζεται η μέχρι σήμερα ισχύουσα ρύθμιση και ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται η αξία που προκύπτει από τον προσδιορισμό της αξίας του με αντικειμενικά κριτήρια σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 41 και 41α του ν. 1249/1982 (ΦΕΚ 43 Α'), όπως εκάστοτε ισχύουν και των κατ' εξουσιοδότηση αυτών εκδιδόμενων κανονιστικών αποφάσεων.

Αναλυτικά το επίμαχο άρθρο: Οι διατάξεις των παραγράφων 1 εδ. β' και 2 έως 4 του άρθρου 954 εφαρμόζονται και εδώ. Το κατασχεμένο ακίνητο πρέπει, ύστερα από επιτόπια μετάβαση του δικαστικού επιμελητή, να περιγράφεται με ακρίβεια ως προς το είδος, τη θέση, τα όρια και την έκτασή του, με τα συστατικά και τα παραρτήματα που κατασχέθηκαν, ώστε να μη χωρεί αμφιβολία για την ταυτότητά του. Για την εκτίμηση της αξίας του ακινήτου, που κατάσχεται, λαμβάνεται υπόψη η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο της κατάσχεσης.

Σχόλιο ιστολογίου: Αφού κατέστρεψαν (με λάθη που αναγνώρισαν αλλά που ποτέ δεν διόρθωσαν) την οικονομία και καταβαράθρωσαν τις εμπορικές αξίες των ακινήτων, τώρα θα τα πάρουν αντί πινακίου φακής... Αυτή η κλοπή της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας λέγεται success story, σύμφωνα με τον φερόμενο και ως "πρωθυπουργό" της χώρας, Αντώνη Σαμαρά.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 


Οι Σκοπιανοί δεν το βάζουν κάτω. Αυτή τη φορά ασχολούνται με τον Όμηρο, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια και υποστηρίζουν πως η γραφή τους είναι στη «Μακεδονική Γλώσσα».

Η εφημερίδα «Sky» της Οχρίδας, αναφέρει πως «Η χώρα μας (Σκόπια) είναι μια βιβλική χώρα, αλλά έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές από τις κατακτήσεις. Και αυτό εξηγείται από τον απλούστατο λόγο ότι στο κομμάτι αυτό της γης, αλλάζοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλάζουν όλα τα ιστορικά γεγονότα και μας επιβάλλουν μια άλλη ιστορία».

Επιπλέον, εκθειάζει ένα βιβλίο που εκδόθηκε στο Βελιγράδι το 1992 για την ιστορία της «Μακεδονικής» Αρχιεπισκοπής από έναν «οδοιπόρο» και «ερευνητή» και έχει τον τίτλο «Η αλήθεια για τη Μακεδονία (νοτιοσλαβία), βάσει τεκμηρίωσης».

Αναλυτικότερα, αναφέρει:
«Η κιβωτός του Νώε υπάρχει στην περιοχή των Σκοπίων. Βρέθηκαν λένε...υπολείμματά της.

Η απαρχή του ιστορικού κόσμου δεν ξεκίνησε από τη Μεσοποταμία, αλλά από τα Σκόπια.

Οι δώδεκα Απόστολοι του Ιησού δεν υπήρξαν στη Γαλιλαία, αλλά στην περιοχή των Σκοπίων και αυτό αποδεικνύεται από διάφορα τοπωνύμια στην περιοχή.

Ο Όμηρος την Ιλιάδα και την Οδύσσεια την έγραψε στην «μακεδονική» γλώσσα και όχι στην Ελληνική, χρησιμοποιώντας το «μακεδονικό» αλφάβητο.

Από τις λέξεις που υπάρχουν βεβαιώνεται ότι η γλώσσα προέρχονται από την περιοχή των Σκοπίων»

Στο δημοσίευμα τονίζεται, γιατί η Ακαδημία των Σκοπίων, σιωπά σε ένα τόσο σημαντικό ιστορικό έργο, το οποίο πρέπει να μελετάται από όλους τους νέους στα σχολεία της χώρας...

Κάποιος πρέπει να τους απαντήσει επισήμως...

Πηγή Βαλκανικό Περισκόπιο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

«Είναι διαφορετικές από την φύση τους», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι από τη φύση τους οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι ίσες με τους άνδρες.

«Δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίσοι, καθώς οι φύσεις τους είναι διαφορετικές» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επέκρινε ανοικτά τις φεμινίστριες, κατηγορώντας τις ότι είναι αντίθετες στη μητρότητα.

«Η θρησκεία μας έχει καθορίσει μια θέση για τις γυναίκες (στην κοινωνία): τη μητρότητα»
, είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε ένα συνέδριο για τη δικαιοσύνη και τις γυναίκες στην Κωνσταντινούπολη, ενώπιον ενός κοινού μεγάλο μέρος του οποίου αποτελούνταν από γυναίκες.

«Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να το κατανοήσουν, κάποιοι άλλοι όχι. Δεν μπορεί κανείς να το εξηγήσει στις φεμινίστριες γιατί αυτές δεν δέχονται ούτε καν την ιδέα της μητρότητας», υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο «επειδή αυτό είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση».

«Ο χαρακτήρας τους, οι συνήθειές τους και η φυσιολογία τους είναι διαφορετικές (...). Δεν μπορείς να βάλεις μια γυναίκα που θηλάζει στην ίδια θέση, με τις ίδιες απαιτήσεις, με έναν άνδρα, που δεν έχει τις ίδιες ευθύνες»
, εξήγησε.

«Δεν μπορείς να ζητήσεις από μια γυναίκα να κάνει τις ίδιες δουλειές με έναν άνδρα, όπως έκαναν παλιά τα κομμουνιστικά καθεστώτα»
, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Να της δώσεις ένα φτυάρι και να την αναγκάσεις να εργαστεί; Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Είναι αντίθετο με την ευαίσθητη φυσιολογία της».


Ο τούρκος πρόεδρος, που είπε ότι η ισότητα των δύο φύλων στην αγορά εργασίας «είναι αντίθετη στους νόμους της φύσης», έχει δεχθεί στο παρελθόν επικρίσεις επειδή δήλωσε ότι κάθε τουρκική οικογένεια θα πρέπει να έχει τουλάχιστον τρία παιδιά.

Στην Τουρκία το ποσοστό των γυναικών που εργάζονται είναι μόλις 29%, βάσει στοιχείων της Παγκόσμιας Τράπεζας, έναντι ενός 54% στη Γερμανία και ενός 57% στις ΗΠΑ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Ο Γοργοπόταμος ανατινάχθηκε για να χτιστεί η γέφυρα της Χάφινγκτον. Πάνε οι λόγοι οι επαναστατικοί και το μήνυμα της αντίστασης που κάθε χρόνο πρώτοι-πρώτοι οι «αριστεροί» και οι «σοσιαλιστές» με τεντωμένες φλέβες έβγαζαν ζητώντας παρόμοια αντίσταση ενάντια οποιασδήποτε καταπίεσης. Τώρα οι δυναμίτες των σαμποτέρ έγιναν καναπεδάκια με μπρικ σε δεξιώσεις στο Μουσείο Ακροπόλεως για τα εγκαίνια του μεγάλου «δημοσιογραφικού» κολοσσού της Χάφινγκτον Ποστ που έφθασε και στην Ελλάδα.

Από το τζιν παντελόνι και το ανοιχτό πουκάμισο του Τσίπρα φθάσαμε στο σινιέ κοστούμι και στο γυαλισμένο σκαρπίνι του Σκουρλέτη (οι εποχές του γουρουνοτσάρουχου έχουν ξεχαστεί) και του Παππά που σφίγγουν το χέρι της Αρριάνας η οποία θα δώσει νέα πνοή και στην ελληνική δημοσιογραφία. Η υπέρμαχος της παγκόσμιας διακυβέρνησης κολλητή του Παπανδρέου, Αρριάνα Στασινοπούλου - Χάφινγκτον, ήρθε να τους μαζέψει όλους στην αγκαλιά της.

Βλέποντας τις φωτογραφίες της δεξίωσης και διαβάζοντας τα ονόματα που έκαναν πασαρέλα για να πάρουν καλή βαθμολογία από την κολλητή του Κλίντον, Αρριάννα, απλά χαμογελάς ειρωνικά. Βλέπεις την ανατροπή της «αριστεράς» να γίνεται ντεραπάρισμα να παίρνει σβάρνα ό,τι μέχρι σήμερα τουλάχιστον κρατούσε τα προσχήματα. Γιάννα Αγγελοπούλου, Αρριάννα Χάφινγκτον, Ίδρυμα Κλίντον, City του Λονδίνου, ινστιτούτο Λεβί, Πάπες, Πατριάρχες, Σαμαροπαπανδρέϊδες, Καϊλοπούλες, γριές με γούνες πετρόλ και έναν Αλέξη να βάζει χέρι στο 4% των αριστερών ιδεολόγων και να τους λέει κάντε στην μπάντα γιατί θέλουμε να φθάσουμε στο 45% κι ας μάς στηρίξουν και οι χρυσαυγίτες.

Πάντως αν έλεγαν σε εκείνους τους αντιστασιακούς στις 25 Νοεμβρίου του 1942 ότι σε 72 χρόνια θα έβλεπαν, φιλογερμανούς, φιλοευρωπαίους, φιλοαμερικάνους, φιλοναζίστες να τρώνε σούσι τιμώντας τραβηγμένες από λίφτινγκ γριές πίνοντας σαμπάνια εν μέσω εθνικής καταστροφής, το πιο πιθανό να ήταν κι αυτοί να πήγαιναν να φάνε κανέναν πατσά από το να κάνουν σαμποτάζ στους γερμαναράδες. Εντάξει, ό,τι έκαναν το έκαναν για την πάρτη τους, αλλά σίγουρα δεν περνούσε από το μυαλό τους ότι θα μπορούσαν να συμβούν αυτά εν μέσω νέου πολέμου 72 χρόνια μετά. Βέβαια, εκείνη την εποχή ήταν αλλιώς τα πράγματα: Ήταν οι προδότες με τους πολιτικούς εργοδότες τους και οι πατριώτες με τους πατριώτες. Τώρα τα πράγματα έχουν εξευρωπαϊστεί, έχουν μία δόση αμερικάνικης γκλαμουριάς. Το μόνο κόκκινο που βλέπεις δεν είναι σε λάβαρο αλλά στο ολοκόκκινο συνολάκι της Γιάννας που πήγε στο γκαλά της φιλενάδας της Αρριάννας.

Έμπλεξαν τα κομμωτήρια (salon de coiffure ελληνιστί) στην πολιτική και χάθηκαν οι φαλτσέτες των παλιών μπαρμπέρικων. Φλούφληδες πολιτικοί με φλώρους δημοσιογραφίσκους να ανταλλάσσουν κοπλιμέντα με έναν λαό από κάτω που πληρώνει όλα τα παραπάνω. Σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα να πληρώνεις το κρυστάλλινο ποτήρι που θα ακουμπάνε τα μποτοξαρισμένα χείλια οι μεσόκοπες τσιτωμένες κυρίες που τίποτε δεν έκαναν στην ζωή τους πέρα από έναν πλούσιο γάμο και ήρθαν τώρα ως Αντουανέτες να σου χαράξουν την ζωή εκ νέου. Όχι στα μέτρα των χιλιάδων τετραγωνικών σπιτιών τους ανά τον κόσμο αλλά στα μέτρα των 20τ.μ που θα σε χώσουν οικογενειακώς διότι «έχουμε χρέος». Εμείς έχουμε το χρέος και οι κυράδες με τους ανέραστους πολιτικάντηδες το διαχειρίζονται.

Όσο στοιχίζει ένα μπότοξ της Γιάννας στοιχίζουν οι καθετήρες ενός χειρουργείου για ένα χρόνο. Αλλά άλλο οι καρδιοπαθείς του Ιπποκράτειου που ακυρώθηκαν και πάλι τα χειρουργεία τους γιατί δεν υπάρχουν καθετήρες, κι άλλο η ενεσούλα για το μετωπάκι της Γιάννας. Τι είναι η καρδιά σου, ασφαλισμένε του ελληνικού κράτους, μπροστά στο τσιτωμένο μέτωπο μιας μεσόκοπης! Ποιος την χέζει την καρδιά σου, εσένα και τα παιδιά σου μπροστά στο σιλικονάτο στήθος μιας Αρριάννας; Κι αν πεινάσει ένα παιδί, έχουμε ένα Ίδρυμα να το ταΐσουμε, κι αν εσείς πάνω στις Σκουριές φάγατε το ξύλο της αρκούδας από τους πληρωμένους από την τσέπη σας αστυνομικούς, το θέμα είναι να βάλει η Ελ Ντοράντο μία ολοσέλιδη διαφήμιση στην εφημερίδα της Αρριάννας. Εσύ πληρώνεις το ξύλο που τρως και η Αρριάννα πληρώνεται για το καλύπτει.

Χτίζεται γέφυρα στην Ελλάδα του 2014. Με θεμέλια, όχι τσιμεντένια σαν αυτά του Γοργοπόταμου, αλλά φτιαγμένα από λευκόχρυσο, διαμάντια και εκατομμύρια τόνους αίματος. Αυτές οι γέφυρες δεν πέφτουν ούτε με δυναμίτες, ούτε με ατομικές βόμβες. Από κάτω δεν κυλάει ο Σπερχειός ποταμός αλλά ο ελληνικός λαός τσιμπώντας τα ψίχουλα σαν ψάρι διασκεδάζοντας με την αγωνία της επιβίωσης του τους απάνθρωπους υπάνθρωπους που χασκογελάν ψηλά πάνω στην γέφυρα.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Η τουρκική πολεμική βιομηχανία έχει πάρει "φωτιά"

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, İsmet Yılmaz, ανακοίνωσε πρόσφατα τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας, παραγωγής, (και αυτό είναι το αξιοπρόσεκτο), της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας.
Τα προγράμματα αυτά δείχνουν και τον καθαρά επιθετικό χαρακτήρα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με μεγάλη έμφαση στο ναυτικό και στην αεροπορία, δηλαδή δυο όπλα που πρωτοστατούν στην αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο και όχι μόνο. Ιδιαίτερη σημασία, όπως θα δούμε παρακάτω, δόθηκε στα «ειδικά» επιθετικά ελικόπτερα και στα καινούργια υπερσύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη.

Επειδή η ενημέρωση μας είναι ελλιπέστατη για τις εξοπλιστικές κατευθύνσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, παραθέτουμε τις πληροφορίες μας (όσες συγκεντρώθηκαν), γι αυτά τα εξοπλιστικά προγράμματα για να κατανοήσουμε καλύτερα που το πάει η Τουρκία, η οποία σημειωτέον εξακολουθεί να έχει πολλαπλά προβλήματα και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό πεδίο και παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να προκαλεί ασταμάτητα την ελληνική πλευρά.

Altay Ana Muharebe Milli Tankı = Καινούργια Άρματα μάχης, Altay, τουρκικής παραγωγής. Το σχετικό νομοσχέδιο παραγωγής τους ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο. Ήδη έχει αρχίσει η πρώτη φάση παραγωγής τους ενώ η πρώτη σειρά αναμένεται να είναι έτοιμη το 2017.

Kirpi Projesi = Το «Σχέδιο Σκαντζόχοιρος». Σχέδιο παραγωγής ειδικών οχημάτων προστασίας από ναρκοπέδια. Από τα προγραμματισμένα για παραγωγή 614 οχήματα, ήδη έχουν παραδοθεί τα 473.

Kurtarma Gemileri = Πλοία Έρευνας και Διάσωσης. Αυτό το πρόγραμμα μας ενδιαφέρει άμεσα γιατί σχετίζεται με τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο Πέλαγος, μέσω των οποίων οι Τούρκοι διεκδικούν προέκταση της κυριαρχίας τους μέχρι το κεντρικό Αιγαίο. Όπως αναφέρεται, έχουν παραδοθεί τα καινούργια υπερσύγχρονα πλοία Έρευνας και Διάσωσης της Ακτοφυλακής, τύπου, TCSG Dost (Φίλος) TCSG Umut, (Ελπίδα), TCSG Güven, (Εμπιστοσύνη), TCSG Yaşam, (Ζωή).

Milgem Savaş Gemisi = Τα πρώτα Πολεμικά πλοία Milgem, τουρκικής παραγωγής. Ήδη οι υπερσύγχρονες φρεγάτες, TCG Heybeliada, TCG Büyükada, έχουν παραδοθεί στον τουρκικό στόλο ενώ συνεχίζεται η ναυπήγηση και άλλων στα ναυπηγεία του Burgazada.

Meltem 2 Projesi = Αεροπλάνα για την τουρκική Ακτοφυλακή και για τα περιπολικά του στόλου. Ήδη έχουν παραδοθεί στην Διοίκηση Τουρκικής Ακτοφυλακής, 3 «ειδικά» αεροσκάφη, στο Επιτελείου Ναυτικού, 7 αεροσκάφη και για την Διοίκηση Περιπολικών, 5 «ειδικά» αεροσκάφη. Σε διαδικασία κατασκευής βρίσκονται αλλά 6 αεροσκάφη.

Lojistik Destek Gemisi = Πλοία ανεφοδιασμού του στόλου. Ήδη έχουν ναυπηγηθεί δυο ειδικά πλοία ανεφοδιασμού ενώ η παραγωγή αγνώστου αριθμού και άλλων συνεχίζεται.

Havuzlu Çıkarma Gemisi Projesi = Εδικά πλοία με εξέδρα προσγείωσης. Είναι υπό σχεδιασμό.

Mini İHA = Μίνι μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Όπως αναφέρεται, έχουν ήδη παραδοθεί στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, 164, (!!!), μη επανδρωμένα μίνι αεροσκάφη και 4 μη επανδρωμένα μίνι ελικόπτερα, ενώ στην Τουρκική Διεύθυνση Ασφαλείας έχουν παραδοθεί 15 μη επανδρωμένα μίνι αεροσκάφη.

ANKA = Μη επανδρωμένα «ειδικά» αεροσκάφη κατασκοπείας. Η πρώτη πειραματική δοκιμαστική πτήση έγινε το 2010. Η παραγωγή τους συνεχίζεται ενώ έχει υπογραφεί συμφωνία κατασκευής 10 τέτοιου τύπου αεροσκαφών.

Hürkuş = Τα πρώτα εκπαιδευτικά αεροπλάνα. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση έγινε το 2013, ενώ το τελικό τεστ πτήσεων έγινε τον Σεπτέμβριο του 2014. Προγραμματίζεται η παραγωγή 15 τέτοιου τύπου αεροπλάνων.

Atak Projesi = Επιθετικά πολεμικά ελικόπτερα. Όπως αναφέρεται θα κατασκευαστούν 15 τέτοιου τύπου ελικόπτερα για τις ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Bayraktar ve Karavel İHA = Μη επανδρωμένα αεροπορικά συστήματα πληροφοριών τα οποία θα έχουν «τελειοποιηθεί» το 2015.

Özgün Savaş Uçağı ve Helikopter = Πρότυπα Πολεμικά Αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Taaruz Uçağı Programı = Πρόγραμμα παραγωγής F-35 επιθετικών πολεμικών αεροσκαφών το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

TSK Helikopter Tedariki = Ειδικά ελικόπτερα για τις ανάγκες του υπουργείου Δασικής Προστασίας.

Ulaştırma Uçağı = Μεταγωγικά αεροσκάφη για τις ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, μια συμπαραγωγή με άλλες έξη ευρωπαϊκές χώρες(;;;).

Modern Pivade Tüfeği = Παραγωγή σύγχρονων ντουφεκιών για τις ανάγκες του πεζικού. Η πρώτη μεγάλη πατρίδα υπό παράδοση μέσα στο 2014.

Füze sistemleri = Συστήματα πυραύλων για τις ανάγκες της πολεμικής αεροπορίας σε πτήσεις χαμηλού ύψους τύπου HİSAR-A, τα οποία δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά το 2013. Παράλληλα πύραυλοι μέσου βεληνεκούς, HİSAR-A, οι οποίοι για πρώτη φορά δοκιμάστηκαν μέσα στο 2014. Σε εξέλιξη παραγωγή πύραυλων μεγάλου βεληνεκούς.

İMECE uydusu = Υψηλή δορυφορική τεχνολογία İMECE, για τις ένοπλες δυνάμεις.

Προγραμματίζεται η εκτόξευση του δορυφόρου, Göktürk-3, με υπερσύγχρονα ραντάρ, το 2019, ενώ ο δορυφόρος Göktürk-1, προγραμματίζεται να εκτοξευτεί το 2015.

Αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι η τουρκική πολεμική βιομηχανία αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, σε αντίθεση με εμάς που έχουμε με εγκληματικό τρόπο διαλύσει την εγχώρια παραγωγή κατόπιν απαιτήσεως των «συμμάχων» μας, που αρέσκονται να μας πουλάν ότι διαθέτουν για την άμυνα μας, φυσικά με το αζημίωτο για αυτούς.

Θα πρέπει όμως να έχουμε και υπόψη μας ότι συχνά οι Τούρκοι δίνουν επίτηδες στην δημοσιότητα κάποια στοιχεία για να προβάλλουν την εικόνα που επιθυμούν, σαν η αναδυομένη υπερδύναμη με τεράστιες πολεμικές δυνατότητες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Είναι ήδη τέλη του μήνα, και ο γολγοθάς των νοικοκυριών θα γίνει ακόμα πιό ανηφορικός άλλη μιά φορά.

Δόση εφορίας, δόση ΕΝΦΙΑ, δόση διακανονισμού, στεγαστικά, και πάει λέγοντας. Χώρια τα τέλη κυκλοφορίας που πρόβαλαν ήδη απειλητικά.

Χώρια που έρχονται γιορτές με όλα τα έξοδα, τις υποχρεώσεις και το άγχος που αυτές συνεπάγονται.

Γιατί, μερικά χρόνια τώρα φρόντισαν οι πολιτικοί απατεώνες, οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων, αντί για ψυχικό βάλσαμο κι ευκαιρία ανάπαυλας και χαράς, να είναι άγος ψυχής και πηγή στενοχώριας και μελαγχολίας.

Όμως όχι! Κανένα από αυτά τα γήινα και πραγματικά προβλήματα του λαού δεν φαίνεται να απασχολεί το πολιτικό σύστημα και προπαντός την καμόρα των ΜΜΕ.

Αυτοί ασχολούνται σαν άλλες Σουβλίτσες με τον Κλούβιο και αν αυτός θα φτιάξει καινούργιο κόμμα, ή αν θα διώξει τον χοντρό μπουχέσα για να ξανακάτσει στην ίδια παλιά ''καλή'' καρέκλα!

Ο Κλούβιος. Μάλιστα! Γνωστός και ως ''Μεγάλος Ηλίθιος'', ο κατά κύριο λόγο υπεύθυνος όλων των δεινών, που σαν πολίτες και σαν χώρα μας ταλανίζουν.

Αυτός που με πλήρη συνείδηση και γνώση των πράξεών του, ο Μέγας Ανθέλληνας, της γνωστής οικογένειας των Απατεώνων Παραχαρακτών της Ιστορίας, πέταξε την Ελλάδα στον Καιάδα, για ίδιο όφελος και για όφελος του μόνου ιερού πράγματος γι αυτόν: της Οικογένειας.

Της οικογένειας, όχι όπως εμείς την ξέρουμε και την βιώνουμε, αλλά όπως το διεθνές οργανωμένο έγκλημα απ' την Γιακούζα μέχρι την Μαφία την εννοεί.

Μιάς οικογένειας που εκτός από στενά συγγενικά μέλη μπορεί να περιλαμβάνει τράπεζες, τοκογλύφους, hedge funds, διεθνείς απατεώνες, νυν και πρώην διεθνή  ''γεράκια'' του πολέμου, και πτωματοφάγες ύαινες των λαών.

Αυτό είναι το περιβάλλον και ο φυσικός χώρος του ανθρώπινου αυτού μορφώματος, που το ''σύστημα'', βλέποντας το αδιέξοδο που το ίδιο έχει δημιουργήσει, τον ξεσκόνισε και ετοιμάζεται να μας τον ξαναφορέσει ''καπέλο'', ως ''εναλλακτική λύση''!

Το ξέρουμε: Λαός χωρίς μνήμη δεν έχει μέλλον!

Λαός όμως χωρίς μνήμη και χωρίς @@@ίδια, δεν έχει ούτε παρόν, αλλά και το παρελθόν του μοιάζει κίβδηλο!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Η Ιστορία είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος και παρέχει πάντα όλο το απαραίτητο υλικό για να αντιμετωπίσουμε το σήμερα και να βαδίσουμε προς ένα καλύτερο αύριο.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Το ζητούμενο, στην περίπτωση της σύγχρονης Ελλάδας -και ειδικά των Ελλήνων- είναι στο κατά πόσο είναι γνώστες των διδαγμάτων της Ιστορίας και στο κατά πόσο είναι διατεθειμένοι οι σημερινοί Έλληνες να διαλύσουν την εικονική - απατηλή πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουν την σκληρή αλήθεια, η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να τους... διασώσει.
Μέσα στα πλαίσια της Ιστορίας, λοιπόν, της Ελληνικής Ιστορίας (άρα, λογικά και της ψυχοσύνθεσης των Ελλήνων) είναι και το αφήγημα που ακολουθεί:

Ο Δαβάκης αν και άρρωστος από προηγούμενους πολέμους κλήθηκε να υπερασπιστεί την πατρίδα και μάλιστα στην πρώτη γραμμή με έδρα το Επταχώρι στην Πίνδο. Οι διαταγές από το Επιτελείο ήταν συρρίκνωση βραδεία (δηλαδή υποχώρηση) απέναντι στην πάνοπλη Τζούλια, τους Ιταλούς αλπινιστές, που πήγαιναν προς τη Σαμαρίνα.

Παρακούοντας τους ανώτερους, ως βαθύς γνώστης τακτικής του πολέμου και θαρραλέος πολεμιστής της πρώτης γραμμής, αυτοσχεδίασε, μόλις κατάλαβε το λάθος που έκανε ο Ιταλός μέραρχος και τους «μάντρωσε» στο βουνό (όπως είχε πει κατά λέξη στους συμπολεμιστές του) καταγάγοντας την πρώτη νίκη στο μέτωπο.
Τραυματίστηκε στο στήθος και στον ταγματάρχη που πήγε να τον βοηθήσει είπε: "Ασε με εμένα. Πες πως είμαι πεθαμένος. Εσύ κράτα τη θέση σου…"

Όταν η γνωστή τραγουδίστρια της εποχής Δανάη, που τραγουδούσε στους θαλάμους του στρατιωτικού νοσοκομείου στην Αθήνα στρατιώτες τραυματίες του πολέμου για να τους απαλύνει τον πόνο επισκέφτηκε το συνταγματάρχη Δαβάκη που νοσηλευόταν για τον ίδιο λόγο, τον ρώτησε ποιο τραγούδι ήθελε να του τραγουδήσει και αυτός της ζήτησε το: ψηλά στην Κωστηλάτα, στα κρύα τα νερά…

Με δεδομένο πως η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε πόλεμο (χωρίς να χρησιμοποιούνται στρατιωτικά όπλα), έχει τραυματιστεί και δέχεται ανηλεή επίθεση ,το ερώτημα που προκύπτει και απευθύνεται σε όλους εμάς, τους σύγχρονους Έλληνες, είναι: Κρατάμε τις θέσεις μας ή... σκορπίσαμε απέναντι στον εχθρό;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις ημέρες μας παρακολουθούμε να παίζονται ένθεν κι εκείθεν, πολλά και διάφορα γεωστρατηγικά παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την Παγκόσμια ειρήνη. Βλέπουμε αλλόφρονες ηγέτες να υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές που επιδιώκουν να ισλαμοποιήσουν την Ευρώπη και εμπόδιο στην ολοκλήρωση του σχεδίου τους δεν θα είναι ούτε εκατόμβες νεκρών, που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα των φρικαλέων σχεδίων τους. Βλέπουμε, την καθημερινώς αυξανόμενη παράνοια του “Σουλτάνου” Ερντογάν που προσπαθεί αφ΄ ενός μεν να δημιουργήσει δεδομένο με την προσάρτηση των κατεχομένων της Κύπρου στην Τουρκία και αφ΄ ετέρου να δυναμιτίζει την ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, στέλνοντας στην περιοχή το ερευνητικό σκάφος Barbaros. Και μετά την συμφωνία του Καΐρου για την οριοθέτηση ΑΟΖ, μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου και Αιγύπτου, να δηλώνει με περίσσια θρασύτητα: “Δεν πρόκειται να κάνω πίσω στο θέμα του φυσικού αερίου στην Κύπρο”.

Ωστόσο, επίσης βλέπουμε ακραίους εθνικιστές που φαντασιώνονται μια «Μεγάλη Αλβανία» και κατ΄ αυτόν τον τρόπο υποδαυλίζουν την ειρήνη στα Βαλκάνια και με τις φασιστικές ενέργειές τους προσπαθούν να ανάψουν, για μια ακόμη φορά, το φυτίλι της καταστροφής σε όλη την περιοχή. Εκφραστής αυτών των εξτρεμιστικών σχεδίων, ο πολλά βαρύς, Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Ο Έντι Ράμα ανέλαβε καθήκοντα στις 9 Σεπτεμβρίου 2013, ηγούμενος από το 2005 του Σοσιαλιστικού Κόμματος της γείτονας χώρας. Σε αυτό το μικρό διάστημα κατάφερε με την αλυτρωτική και εξόχως επικίνδυνη προπαγάνδα του περί της «Μεγάλης Αλβανίας», να έχει επιτύχει την ευρύτερη αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Όμως, αυτός ο πολιτικά και θρησκευτικά μισαλλόδοξος Πρωθυπουργός της Αλβανίας, δεν έχει μείνει μόνο στην προπαγάνδα περί της «Μεγάλης Αλβανίας», αλλά έχει προχωρήσει και σε πολεμικές ενέργειες.

Επί της ουσίας υποκίνησε τα πολύ σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Βελιγράδι (14/10/2014) κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των Εθνικών ομάδων Σερβίας και Αλβανίας, για τα προκριματικά του Euro 2016. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν στο γήπεδο εμφανίστηκε τηλεχειριζόμενο αεροπλανάκι και στο οποίο κρεμόταν σημαία της Αλβανίας που πάνω της είχε σκιαγραφηθεί ο χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας» και περιελάμβανε τη Σερβία, αλλά και την Κέρκυρα και την Ήπειρο!!

Αυτή η εξόχως πολιτική πρόκληση δεν ήταν δυνατόν να μην δημιουργήσει φοβερή αντιπαλότητα μεταξύ των δυο κρατών. Έτσι, ο προκλητικότατος Πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε: “Η Σερβία θα μπορέσει να γίνει μια κανονική χώρα, όταν καταλάβει ότι η «Μεγάλη Αλβανία» είναι δικός της εφιάλτης και όχι δικό μας έργο”. Και ανταπάντησε ο Πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς: “Όσοι ισχυρίζονται ότι η «Μεγάλη Αλβανία» είναι εφιάλτης μας, έχουν απόλυτο δίκιο. Αλλά δεν είναι μόνο δικός μας εφιάλτης, αλλά και της Ευρώπης και ολόκληρης της ανθρωπότητας κι εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποτρέψουμε την πραγμάτωσή του. Ελπίζουμε ότι οι λογικοί Αλβανοί θα κατανοήσουν αυτό το μήνυμα”.

Δυστυχώς όμως, οι Σέρβοι δεν ακύρωσαν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Σερβία, την πρώτη Αλβανού Πρωθυπουργού μετά από 68 χρόνια, δηλαδή από της εποχής του τυραννικού καθεστώτος του Χότζα. Έτσι, το φασιστοειδές Έντι Ράμα – ήταν σίγουρο - δεν σεβάστηκε την απλόχερη φιλοξενία μιας χώρας που στο πλαίσιο χτισίματος καλών διακρατικών σχέσεων, άφησε κατά μέρος την μέγιστη προσβολή με το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι. Αλλά, άνθρωπος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι!! Και ο Έντι Ράμα με θρασύτητα και προκλητικότητα δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του: “Το Κόσσοβο είναι ανεξάρτητο κράτος και αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα που δεν αλλάζει”. Παρ΄ ότι αυτή η προκλητικότητα σε άλλες εποχές ήταν αφορμή κηρύξεως πολέμου, εν τούτοις ο Σέρβος Πρωθυπουργός αρκέστηκε να πει: “Το Κόσσοβο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας και δεν επιτρέπω σε κανέναν να μας ταπεινώνει μέσα στο Βελιγράδι”.

Όταν δε, ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου, επιδεικτικότατα ο Σέρβος Πρωθυπουργός αποχώρησε χωρίς να περιμένει τον ομόλογό του. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Έντι Ράμα, δηλώνοντας: “Η Αλβανία δε θα μπορέσει να βρει θέση στη Ευρώπη αν δεν εγκαταλείψει το όνειρο της «Μεγάλης Αλβανίας»”. Παρ΄ όλα ταύτα και χωρίς διόλου να ταραχτεί ο Έντι Ράμα, την επομένη επισκέφτηκε την νότια Σερβία και συγκεκριμένα την κοιλάδα του Πρέσοβο, όπου το αλβανικό στοιχείο αποτελεί πλειοψηφία. Και για τον λόγο αυτό ο αμετροεπής Αλβανός Πρωθυπουργός, εισέπραξε θερμή υποδοχή. Ήταν όμως, αυτό το ταξίδι άλλη μια σπίθα γενικής ανάφλεξης της περιοχής, με απρόβλεπτες συνέπειες και για την Ελλάδα.

Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως η αλβανική πλευρά ανεβάζει συνέχεια τους τόνους στο ανύπαρκτο ζήτημα της Τσαμουριάς. Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάει ο απανταχού Ελληνισμός, πως η Αλβανία δεν τιμά τα συμφωνηθέντα και υπογραφέντα και από την ίδια που ορίζονται στο «Πρωτόκολλο της Κέρκυρας» της 17η Μαΐου 1914 (εγγυήτριες οι 6 μεγάλες δυνάμεις της εποχής). Όπου, καθιερωνόταν επίσημα ως “Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός”, ο Ελληνισμός της περιοχής και η Αυτόνομη Πολιτεία, αναγνωριζόταν ως “Βόρειος Ήπειρος”. Παραχωρείτο δε, πλήρες καθεστώς Αυτονομίας, δηλαδή, διοικητικής, δικαστικής, εκπαιδευτικής και θρησκευτικής.

Οσονούπω, το «Πρωτόκολλο της Κέρκυρας» το αγνοούν οι Αλβανοί, κάνουν πως το έχουν ξεχάσει οι κυβερνώντες ετούτο το Έθνος, που ενώ νοιάζονται για τα δικαιώματα κάθε καρυδιάς καρύδι, εν τούτοις ξεχνούν τα δικαιώματα των αδελφών μας Βορειο-Ηπειρωτών. Επιτρέπεται όμως, να ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους, απέναντι στην Πατρίδα, Βορειοηπειρώτες που ήλθαν στην Ελλάδα και εκείνη και ο λαός της τους αγκάλιασε με μεγαλοσύνη;

Και πιο συγκεκριμένα: Ο Πύρρος Δήμας, εντάχθηκε στην Εθνική Ελλάδος στην Άρση Βαρών και σήκωσε στις πλάτες του όλο τον Ελληνισμό με τις τιτάνιες νίκες του σε συνεχείς Ολυμπιάδες. Αγαπήθηκε όσο λίγοι αθλητές και απήλαυσε αγαθά, όσα λίγοι άλλοι έχουν απολαύσει! Ουδείς διαμαρτυρήθηκε!

Ωστόσο, ο άνθρωπος όλων των Ελλήνων, θέλησε ξαφνικά να γίνει ο άνθρωπος μιας μικρής μερίδας πολιτών που ψηφίζουν το προδοτικό (εκ της ιστορίας του πλέον) και εφιαλτικό ΠΑΣΟΚ (πολλά υψηλόβαθμα στελέχη του εμπλέκονται σε κακουργηματικές πράξεις). Έτσι, ως βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012, συντάχθηκε με εκείνους που διαχρονικά εξαθλίωσαν τον λαό μας. Συντάχθηκε συνειδητά με την ψήφο του, με τα Μνημόνια των τοκογλύφων δανειστών μας. Ήταν όμως, μια προδιαγεγραμμένη πορεία. Από τη στιγμή που στα τέλη του Ιανουαρίου 2012, παραβρέθηκε στην εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του τότε αρχηγού της αλβανικής αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα!!!

Αλήθεια, κύριοι Δήμα και Σαμπάνη, ακόμη και σήμερα τρέφετε τα ίδια αισθήματα φιλίας με το φασιστοειδές Έντι Ράμα;

Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Από την ταβανοθεραπεία στην πρωθυπουργία... Αυτή είναι επισήμως η εξέλιξη της πολιτικής στην Ελλάδα

Όποιος θέλει να κατανοήσει την ελληνική πολιτική πρέπει να ενδιατρίψει με κάθε σοβαρότητα στο λαϊκό θέαμα του Καραγκιόζη.

Ο Καραγκιόζης είναι ένας ξυπόλητος καμπούρης κακομοίρης που διαρκώς πεινά κι έχει τον νου του στην έντονη μυρωδιά απ' τους κεφτέδες που ψήνονται στο σεράι του πασά, απέναντι απ' τη φτωχική του παράγκα.
Σκαρφίζεται κάθε είδους απάτη και μαλαγανιά, κάθε είδους τέχνασμα για να φτάσει στους κεφτέδες και να τους φάει.
Χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, αυτοσχεδιάζοντας κι ακολουθώντας κάθε έμπνευση της στιγμής, τη γνωριμία του με τον τελάλη του πασά, τον Χατζηαβάτη, προκειμένου να εκμεταλλευτεί κάθε παραξενιά ή επιθυμία του πασά και να πλασάρει τον εαυτό του άλλοτε ως γιατρό, άλλοτε ως μάγειρα, άλλοτε ως προξενητή.
Στις προσπάθειές του έχει πάντοτε αρωγούς και συμμετόχους τα κολλητήρια.

Το τέλος είναι πάντοτε το ίδιο. Αφού ο Καραγκιόζης καταφέρει να γεμίσει την κοιλιά του με τους κεφτέδες, τρώει κι ένα χέρι ξύλο απ' τον Βεληγκέκα.
Ακόμη κι όταν κατορθώσει να πείσει τον βλάχο μπαρμπα-Γιώργο να βάλει στη θέση του τον Βεληγκέκα, συνήθως μ' ένα ψέμμα, πάλι ξύλο τρώει, αυτή τη φορά απ' τον μπαρμπα-Γιώργο μόλις ανακαλύψει το ψέμμα. Παρόλα αυτά, ο Καραγκιόζης δεν το βάζει κάτω.
Παρά τις ξυλιές, τις απειλές και τις ταπεινώσεις, το μυαλό του είναι πάντα στο σεράι και στους κεφτέδες...

Το ταξίδι στο Βερολίνο του ταβανο-θεραπευόμενου φαίνεται να ήταν καταστροφικό.
Στην πραγματικότητα ήταν απλώς μια από τις πολλές επισκέψεις του Καραγκιόζη στο σεράι που κατέληξε στο βάναυσο ξωπέταγμά του από τον Βεληγκέκα.
Η πραγματική καταστροφή δεν ήταν ούτε το ταξίδι στο Βερολίνο ούτε κάποια άλλη μεγάλη ή μικρή γκάφα ή κάποιο "ατύχημα".
Η πραγματική καταστροφή ήταν -και εξακολουθεί να είναι- το γεγονός ότι ο Καραγκιόζης είναι ο Καραγκιόζης.
Το έτι δυστυχέστερον δυστύχημα σε σχέση με τον ίδιο τον Καραγκιόζη είναι ότι βοηθοί του στο εκάστοτε καραγκιοζόδραμα και εναλλακτικοί μυθοπλαστικοί χαρακτήρες είναι ο ο σιόρ Διονύσιος, ο Μορφονιός, ο Σταύρακας και ο Εβραίος...

Ιουλιανός

Η ΝΔ το 2009 έκανε την χειρότερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει. Εξέλεξε πρόεδρό της τον Σαμαρά.
Ο άνθρωπος αυτός έπαιξε έναν τρομερά επιζήμιο ρόλο για την αντιμετώπιση της πτώχευσης της χώρας, τόσο ως ηγέτης της αντιπολίτευσης αλλά πολύ περισσότερο ως πρωθυπουργός.


Τα έργα και οι ημέρες του είναι γνωστά.
Όποιος θέλει ας τα ανακαλέσει στη μνήμη του.
Τις ολέθριες συνέπειες της πολιτικής του, τις βιώνουμε όλοι μας.


Παραίτηση όχι τώρα, χθες! Δεν τον εμπιστεύεται πλέον κανείς -μαζί με το συνεταιράκι του τον Βενιζέλο-για να κυβερνά και να διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας.

Ελπίζω να ξυπνήσουμε κάποτε οι Έλληνες και να απαλλαγούμε από αυτό το κρατικοδίαιτο πολιτικοοικονομικό σύστημα που λεηλατεί τη δουλειά μας,την περιουσία μας,τη χώρα μας!  

explorer

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γερμανική «εισβολή» στην ελληνική κτηματαγορά
Μεγάλο ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων
Η ομορφιά των ελληνικών νησιών πόλος έλξης των γερμανών αγοραστών

Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και στα νησιά διένυσε μία περίοδο άνθισης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από Ευρωπαίους για την απόκτηση παραθεριστικής κατοικίας. Το ενδιαφέρον συνεχίζει ανοδικά με τους ξένους επενδυτές – η πλειοψηφία των οποίων Γερμανοί και γερμανόφωνοι - να αναζητούν ακίνητα στα ελληνικά νησιά.

Η αυξημένη ζήτηση των ακινήτων στην Ελλάδα έγινε αντιληπτή στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, το οποίο έστειλε πριν από λίγες ημέρες συνεργείο στη Ρόδο με επικεφαλής το γνωστό δημοσιογράφο Peter Sydow, προκειμένου να προβληθεί σχετικό ρεπορτάζ μέσα από την εκπομπή “ML - mona lisa” που έχει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης (περίπου 2 εκατ. τηλεθεατές). Η εκπομπή πρόκειται να προβληθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Στη Ρόδο, η γερμανική αποστολή συνομίλησε με τον κ. Γιώργο Πετρά ιδιοκτήτη της κτηματομεσιτικής εταιρείας Engel und Völkers στα Δωδεκάνησα, μία εταιρεία η οποία βραβεύτηκε το 2014 ως η καλύτερη στο κλάδο του Real Estate και η οποία εκπροσωπείται σε όλο τον κόσμο με πάνω από 550 καταστήματα.

Τις απόψεις τους κατέθεσαν επίσης στο ZDF, Γερμανοί που αγόρασαν παραθεριστική κατοικία στο νησί πρόσφατα ή χρόνια πριν, αλλά και υποψήφιοι επενδυτές που αναζητούν κάποιο ακίνητο.

Ο δημοσιογράφος κ. Peter Sydow μιλώντας αποκλειστικά στην «Η» αναφέρει σχετικά με την απόφαση του ZDF να στείλει αποστολή στη Ρόδο: «Στο γερμανικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο υπήρχαν πολύ συχνά κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού αλλά και πιο πριν αναφορές για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα. Διαβάζαμε σε πολλά από τα άρθρα - δηλώσεις του κ. Γιώργου Πετρά ιδιοκτήτη της εταιρείας Engel und Völkers στα Δωδεκάνησα για την ελκυστικότητα των ακινήτων στα ελληνικά νησιά και έτσι σκεφτήκαμε να έλθουμε επί τόπου για να δούμε πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα. Όντως διαπιστώνουμε ότι η ζήτηση είναι υπαρκτή κάτι το οποίο αναδεικνύεται μέσα από το ρεπορτάζ μας».

Από την πλευρά της η τηλεοπτική παραγωγός κ. Corina Jessen, μέλος της αποστολής του ZDF αναφέρει: «Μέσα από ένα ρεπορτάζ με προσωπικές ιστορίες των επενδυτών και των ειδικών της αγοράς θελήσαμε να αναδείξουμε το ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων στα ελληνικά νησιά και να το επικοινωνήσουμε με το τηλεοπτικό κοινό της Γερμανίας».

Ο κ. Sydow εξηγεί ότι οι Γερμανοί έχουν ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα και η πρόθεσή τους να επενδύσουν στην αγορά ακινήτων έχει να κάνει με τις καλές επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν αλλά και με την ομορφιά των ελληνικών νησιών.

«Γενικά στη Γερμανία όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει πλέον η αίσθηση ότι έχει σταθεροποιηθεί η πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η αρνητική εικόνα για τη χώρα αλλάζει προς το καλύτερο. Υπάρχει εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από το γεγονός ότι αυξάνεται η ζήτηση παραθεριστικής κατοικίας στη χώρα. Οι επενδυτές αναζητούν τη σιγουριά και τη σταθερότητα!

Ειδικά η Ρόδος, όπως και η μαγευτική Σύμη, είναι νησιά τα οποία βρισκόταν πάντα μακριά από τις όποιες αναταραχές. Πάντα επικρατεί ηρεμία εδώ και όλοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Σε ένα τέτοιο νησί θα ήθελε σίγουρα να επενδύσει ένας Γερμανός. Όταν δε οι τιμές των ακινήτων είναι πολύ πιο συμφέρουσες σε σύγκριση με τα ακίνητα σε προορισμούς όπως η Μαγιόρκα, οι Κανάριες Νήσοι και η Ιταλία, σίγουρα ένας Γερμανός δεν θα το σκεφτότανε δεύτερη φορά να επενδύσει εδώ τα χρήματά του δεδομένου μάλιστα και του ότι νιώθει ανασφάλεια για τις καταθέσεις του οι οποίες δεν του αποφέρουν πλέον αξιόλογα κέρδη, αναφέρει ο κ. Sydow.

Ο κ. Πετράς αναφέρει ότι το 2014 ήταν μία καλύτερη χρονιά για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα κατά την οποία, προβλέπει όμως ότι το 2015 θα είναι ακόμη καλύτερο, καθώς εκτιμά ότι θα γίνουν αρκετές επενδύσεις. Παράλληλα ο κ. Πετράς τονίζει ότι η αύξηση της ζήτησης αφορά αποκλειστικά την παραθεριστική και δεύτερη κατοικία.

«Μετά από μία περίοδο τεσσάρων ετών περίπου κατά την οποία η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα έκανε χαμηλές πτήσεις, βλέπουμε ότι ξεκίνησε να απογειώνεται. Όντως κατά τη θερινή περίοδο υπήρξε ενδιαφέρον για ακίνητα στην Ελλάδα και δη στα ελληνικά νησιά από Ευρωπαίους, κυρίως Γερμανούς και γερμανόφωνους.

Αυτή η αυξημένη ζήτηση επέφερε κάποια άνοδο στις τιμές των ακινήτων, παρόλα αυτά όμως υπάρχουν πολλές και καλές ευκαιρίες συγκριτικά με άλλους προορισμούς στην Ευρώπη. Το 2014 ήταν μία από τις καλύτερε χρονιές για την αγορά των ακινήτων στη χώρα μας και πιστεύω ότι το 2015 θα είναι ακόμη καλύτερο. Εκτιμώ ότι θα γίνουν αρκετές επενδύσεις», δηλώνει ο κ. Γιώργος Πετράς.

Πηγή "Ημερησία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Στο Παρίσι μεταβαίνει η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα για να συναντηθεί, αύριο, με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους εκπροσώπους των δανειστών και να εξετασθεί το πλαίσιο της «επόμενης ημέρας» από το νέο έτος.

Την πληροφορία είχε μεταδόσει νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενη πηγή του οικονομικού επιτελείου, την οποία επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση, αργά χθες βράδυ συμφωνήθηκε να υπάρξει την Τρίτη 25/11/2014 στο Παρίσι συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση και να εξεταστεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας.

Σημειώνεται, ότι και χθες υπήρξε νέα αποστολή στοιχείων από την ελληνική πλευρά προς τους δανειστές, έπειτα από συνεχείς συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου και υπό τον πρωθυπουργό.

Η συνάντηση στο Παρίσι είτε σημαίνει ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές είτε επιχειρείται μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση σε βασικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών. Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας για τη συνάντηση ουσιαστικά σημαίνει ότι θέλουν ένα ουδέτερο έδαφος προκειμένου να υπάρξει αποφόρτιση από τις έντονες διαβουλεύσεις και τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών. 

Mε ανοιχτή ακόμη την ημερομηνία άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διαπραγμάτευση, προκειμένου να κλείσει εντός του Δεκεμβρίου η αξιολόγηση.

Κυβερνητικές πηγές αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά δύσκολο γύρο διαπραγματεύσεων, αλλά εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχει οριστικοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος της αξιολόγησης και θα επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα πλέον εστιάζεται στο Ασφαλιστικό, για το οποίο η τρόικα πιέζει ασφυκτικά, έτσι ώστε να καλυφθεί -όπως υποστηρίζουν οι δανειστές- ένα σημαντικό μέρος του δημοσιονομικού κενού που οι ίδιοι λένε ότι υπάρχει για το 2015.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Οι προσδοκίες του Τζο Μπάιντεν, αναχωρώντας για την Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή, ότι θα πείσει τον Ταγίπ Ερντογάν να φανεί πιο συνεργάσιμος στον πόλεμο εναντίον του ισλαμικού κράτους ήταν μικρές. Οι συναντήσεις που μεσολάβησαν το Σαββατοκύριακο δεν βελτίωσαν ιδιαίτερα τις προοπτικές και, παρά τις φιλικές δηλώσεις στην κοινή συνέντευξη Τύπου, οι στρατηγικές επιδιώξεις των δύο χωρών δεν μοιάζουν να συγκλίνουν περισσότερο.

Γράφει η Μαρία Αδαμίδου

«Η συνεργασία μας συνεχίζει να είναι όσο ισχυρή ήταν πάντα, έχουμε ανάγκη την Τουρκία και πιστεύω ότι η Τουρκία είναι πεπεισμένη ότι μας έχει και εκείνη ανάγκη», δήλωσε με νόημα ο Μπάιντεν. Αντιθέτως, ήταν εμφανές ότι η κόντρα που είχε διαφανεί από τις δημόσιες δηλώσεις και των δύο πλευρών τις προηγούμενες ημέρες παραμένει.

Σε ομιλία του ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επεσήμανε τον «διαβρωτικό χαρακτήρα» που έχει η συγκέντρωση εξουσιών στην ηγεσία μιας χώρας, ρίχνοντας μια έμμεση αλλά σαφέστατη βολή στον Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο τιμόνι της Τουρκίας 11 χρόνια ως πρωθυπουργός και πλέον έχει μεταβεί στον προεδρικό θώκο.

«Οι πατέρες του έθνους μας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συγκέντρωση των εξουσιών είναι το πλέον διαβρωτικό πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα», δήλωσε ο Μπάιντεν, που απέφυγε να τοποθετηθεί ανοιχτά στον Ερντογάν, λέγοντας ότι δεν βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να προβεί σε «προσηλυτισμό».

Ελευθερίες
Στη συνέχεια επανέλαβε, όμως, ότι «ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσει κανείς τις ελευθερίες είναι να αποφύγει να συγκεντρώσει πολλές εξουσίες στα χέρια ενός μόνο σκέλους της κυβέρνησης».
Δεν ήταν τυχαίο, εξάλλου, ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα στους δημοσιογράφους να θέσουν ερωτήσεις στον Τούρκο πρωθυπουργό και τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, γεγονός που, όπως σχολίασε ο τουρκικός Τύπος, έγινε για μην τεθεί το «άβολο» ζήτημα των προηγούμενων σκληρών δηλώσεων του Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε κατηγορήσει την Τουρκία ότι ευθύνεται για τη γιγάντωση του ισλαμικού κράτους, επειδή στηρίζει οποιονδήποτε είναι εναντίον του Μπασάρ αλ Ασαντ. Η τουρκική πλευρά διέρρευσε ότι ο Μπάιντεν ζήτησε συγνώμη από τον Ερντογάν, όμως ο Αμερικανός αξιωματούχος το διέψευσε.

Ο Μπάιντεν τοποθετήθηκε και για το Κυπριακό. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος κάλεσε όλες τις πλευρές να μειώσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο για να «μπορέσουν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τη λύση» και κατέστησε σαφές ότι πρέπει να αναζητηθεί κοινά αποδεκτή φόρμουλα που θα δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για να απολαύσουν και οι Τουρκοκύπριοι τα οφέλη από την εκμετάλλευση του αερίου στο μέλλον.

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την επανένωση του νησιού με βάση τη διζωνική ομοσπονδία και υπό την ηγεσία της ΕΕ», είπε ο Μπάιντεν και πρόσθεσε: «Σήμερα, σε περίπτωση που εκδηλωθεί πολιτική βούληση για λύση, θα αναδυθεί μια δυναμική για τη λύση, η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας, των κρατών της περιοχής και όλων των πολιτών του νησιού».

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Σοβαρό λάθος εκ μέρους του Ευ. Βενιζέλου η απόρριψη της πρότασης για έκτακτο συνέδριο που έθεσε επί τάπητος ο Γ. Παπανδρέου

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Σαφέστατος ο Γιώργος Παπανδρέου στη γραπτή απάντηση που έστειλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο: "Την περίοδο 2009-2011 το ΠΑΣΟΚ έκανε το πατριωτικό του καθήκον", γράφει. Το ότι η επιβολή του επονείδιστου καθεστώτος του Μνημονίου θα ανακηρυσσόταν... "πατριωτικό καθήκον του ΠΑΣΟΚ" ομολογούμε ότι δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα το ακούγαμε! Νομίζαμε αφελώς ότι όλοι εκείνοι οι υπουργοί και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συναίνεσαν σε αυτό το πολιτικό και οικονομικό έγκλημα εναντίον του ελληνικού λαού με επικεφαλής τον τότε (και ευχόμαστε ποτέ ξανά!) πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου θα ντρέπονταν. Είχαμε την εντύπωση ότι θα προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν την επαίσχυντη μνημονιακή υποτέλειά τους με μοιρολατρικά επιχειρήματα του τύπου "τι να κάναμε, δεν είχαμε άλλη επιλογή". Πού να φανταστούμε ότι ο... "τζιχαντιστής του Μνημονίου" Γιώργος Παπανδρέου ήταν περήφανος που μας υπήγαγε στο μνημονιακό καθεστώς!

Ως εκπρόσωπος λοιπόν των ακραιφνών μνημονιακών δυνάμεων κινείται ο Γ. Παπανδρέου και επιχειρεί να κατεδαφίσει την πασοκική εξουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ασκεί αρχικά ισοπεδωτική κριτική στα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου. Μια κριτική που οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι κατά βάση σωστή. "Οι όποιες διεργασίες συντελούνται σήμερα στο ΠΑΣΟΚ ελάχιστη σχέση έχουν με την κοινωνία και τις ανάγκες της", λέει και έχει δίκιο. "Κάθε μέρα που συνεχίζονται όλες αυτές οι πρακτικές και οι διαδικασίες, το Κίνημα αιμορραγεί. Μερικοί λένε, μάλιστα, ότι ψυχορραγεί", προσθέτει. Αυτή είναι η αλήθεια.

Οταν το ΠΑΣΟΚ πήρε 44% τον Οκτώβριο του 2009 στις βουλευτικές εκλογές που το επανέφεραν στην εξουσία και δυόμισι χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 2012, λόγω της μνημονιακής πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, κατέρρευσε στο 12%, είναι προφανές ότι ψυχορραγεί, δεν αιμορραγεί απλώς. Οταν φτάνουμε στο σημείο πολιτικής εξαθλίωσης ο Βαγγέλης Βενιζέλος να πανηγυρίζει ως επιτυχία το αξιοθρήνητο... 8% (!) που πήρε φέτος στις ευρωεκλογές, επειδή το ΠΑΣΟΚ συνέχισε σε ακόμη χειρότερη εκδοχή τη μνημονιακή πολιτική του Γ. Παπανδρέου σε συνεργασία με τη ΝΔ, ναι, αδίστακτα μπορεί να πει κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ ψυχορραγεί και δεν είναι μακριά η μέρα που θα εκπνεύσει. Γι' αυτό άλλωστε και ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος προσπαθεί να φτιάξει τη ΔΗΠΡΟΠΑ (Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη), επειδή ξέρει ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ έχει πολιτικό μέλλον ούτε αυτός ως πρόεδρός του. Χώρια που όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ περιμένουν να τον κατασπαράξουν τη νύχτα των επόμενων βουλευτικών εκλογών, μόλις ανακοινωθεί η ταπεινωτική ήττα!

Για να γλιτώσει πολιτικά θέλει να φτιάξει τη ΔΗΠΡΟΠΑ ο Ευ. Βενιζέλος, για να τη στελεχώσει με ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του ώστε να μην κινδυνεύει με άμεση πολιτική καρατόμηση, όχι γιατί νομίζει ότι θα πάρει κανένα ποσοστό που θα προσεγγίζει από τα κάτω το 10%! Ζητώντας όμως έκτακτο συνέδριο και "εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση αμέσως μετά το συνέδριο", ο Γ. Παπανδρέου κέρδισε τη μάχη των εντυπώσεων. Ζητώντας μάλιστα η προκήρυξη του συνεδρίου να είναι "με ανοιχτό μητρώο για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους όσοι ενδιαφέρονται... είτε είναι στο ΠΑΣΟΚ σήμερα, είτε δεν είναι", ο Γιώργος άγγιξε ευαίσθητες χορδές εκείνων των λίγων που έχουν ακόμη παραμείνει ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

Η απόρριψη της ιδέας του έκτακτου συνεδρίου (η οποία οφείλεται ουσιαστικά στην πρόταση εκλογής νέου προέδρου από τη βάση που πάρα πολύ δύσκολα θα οδηγούσε σε νίκη του Βαγγέλη Βενιζέλου) είναι αναγκαία για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μη χάσει την ηγεσία του κόμματος. Θα ήταν ανόητο φυσικά εκ μέρους του να διοργανώσει ένα έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για να χάσει την προεδρία του κόμματος! Αυτή η κίνησή του όμως τον αποξενώνει εντελώς από την όποια βάση έχει απομείνει στο ΠΑΣΟΚ.

Φληναφήματα σαν αυτά που αναφέρονται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, του τύπου "η άποψη που διατυπώνει τώρα ο κ. Παπανδρέου περί της ανάγκης διεξαγωγής συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ αντί της προώθησης των διαδικασιών που συσπειρώνουν όσο γίνεται περισσότερες δυνάμεις της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης" ή "το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται με κινήσεις μίζερης εσωστρέφειας να προκαλεί αβεβαιότητα και αστάθεια", δεν πείθουν πλέον κανέναν από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Οι πολιτικοί όμως ποτέ δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι χίλιες φορές προτιμότερος ο μπελάς ενός συνεδρίου παρά η συσπείρωση της βάσης εναντίον του αρχηγού.

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Στον ιστό της μνημονιακής αράχνης ο ΣΥΡΙΖΑ για μετάθεση των εκλογών τον Ιούνιο
Κρίσιμη παράμετρος η αλλαγή (ή όχι) πρωθυπουργού

Γράφει ο Ανδρέας Καψαμπέλης

Προθέρμανση για την προώθηση ενός ευρύτερου πολιτικού συμβιβασμού ανάμεσα στην συγκυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση αποτελούν οι διεργασίες των τελευταίων ημερών σχετικά με τη συνάντηση των κ. Σαμαρά και Τσίπρα, αλλά με το θέμα των εκλογών. Παρά τις αντιδράσεις και διαψεύσεις, μάλιστα, η δήλωση του Γ. Σταθάκη για την ανάγκη απεμπλοκής της προεδρικής εκλογής από το πότε θα στηθούν οι κάλπες ήρθε να επιβεβαιώσει ότι εκτός από τον καπνό υπάρχει και φωτιά.

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές μας πληροφορίες, οι πιέσεις στο παρασκήνιο έχουν ενταθεί, με στόχο τη μετάθεση των πολιτικών εξελίξεων μέσω μίας συμφωνίας που θα προβλέπει κανονικά την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας έως την άνοιξη και χρονοδιάγραμμα εκλογών έως τον Ιούνιο (και κατ’ άλλους έως το φθινόπωρο) του 2015.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έως τώρα ήταν κατηγορηματικά αντίθετος σε κάτι τέτοιο και επισήμως συνεχίζει να παραμένει σε αυτή τη γραμμή, μολονότι ένα πρώτο δειλό βήμα είχε γίνει προ εβδομάδων με το αίτημα για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια. Στο εσωτερικό του παρατηρείται όμως μία έντονη άμβλυνση, ιδιαίτερα από τη «μετριοπαθή» πτέρυγά του.

Ο «αγγελιοφόρος»
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Παπαδημούλης ανέλαβε ως «αγγελιοφόρος» να ανακινήσει το ζήτημα της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Σαμαρά, υποχρεώνοντας τον Π. Σκουρλέτη να σαλπίσει το πρώτο βήμα υποχώρησης και τον Ν. Παππά να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση.

Ο ευρωβουλευτής, όπως και ο κ. Σταθάκης, ανήκει στα στελέχη που κατατάσσονται υπέρ της συνδιαλλαγής με τους δανειστές, απορρίπτουν τις ακραίες και μονομερείς ενέργειες, είναι αναφανδόν υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη και υποστηρίζουν την ομαλή μετάβαση στην μεταμνημονιακή εποχή. Την ίδια ώρα, αποτελεί κοινό μυστικό ότι βλέπουν πολύ θετικά την προσέγγιση των δύο μεγαλύτερων σήμερα κομμάτων τόσο το Βερολίνο όσο και το ΔΝΤ, που προκειμένου να διασφαλίσουν την τήρηση των δεσμεύσεων από την Ελλάδα, καλλιεργούν το έδαφος ακόμη και για μελλοντική κυβερνητική συνεργασία τους. Ειδικά η κυρία Μέρκελ έχει θέσει υπό την αιγίδα της αυτή την προσπάθεια. Με το όλο κλίμα προσέγγισης συνδέεται και το ραντεβού Τσίπρα – Βενιζέλου, μολονότι τύποις αφορά τα ελληνοτουρκικά.

Πέραν των πιέσεων από το εξωτερικό, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μαλακώνει τη στάση της για λόγους διπλής πολιτικής. Από τη μία πλευρά, τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν ότι οι προσεχείς μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι και φθοροποιοί λόγω των εκκρεμοτήτων για τη νέα συμφωνία και την πιθανή παράταση του υφιστάμενου προγράμματος των μέτρων που πρέπει να εφαρμοστούν και των ομολόγων που θα πληρωθούν στο εξωτερικό. Αυτά συνθέτουν μία τεράστια «καυτή πατάτα», η οποία δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμη από την κυβέρνηση που θα βρίσκεται στην εξουσία την άνοιξη.
Από την άλλη πλευρά, στον περίγυρο του κ. Τσίπρα επικρατεί την τελευταία εβδομάδα –σύμφωνα με έγκυρες πηγές- η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση μπορεί να καταφέρει να λύσει το πρόβλημα των 180 για την προεδρική εκλογή. Κάτι τέτοιο, εφόσον γίνει πραγματικότητα, θα σήμαινε αποτυχία της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τούτων δοθέντων, η μερική αναδίπλωση από τον στόχο του «εδώ και τώρα εκλογές» συγκεντρώνει αρκετά επιχειρήματα από την προεδρική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη της υποστηρίζουν επίσης ότι έτσι θα ακυρωθεί και η ρητορική της κυβέρνησης ότι εξαιτίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης διακυβεύεται η πολιτική σταθερότητα.
Ακόμη κι αν η συνεννόηση περάσει στο επόμενο στάδιο, το ερώτημα που τίθεται είναι με ποιόν τρόπο θα υλοποιηθεί. Ορισμένοι έχουν προτείνει να επαναληφθεί, σε γενικές γραμμές, το εγχείρημα του 2011 με την κυβέρνηση Παπαδήμου, που τώρα αποκαλείται «κυβέρνηση ειδικού σκοπού».
Ως προς αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει απόλυτα αντίθετος και η νέα κόκκινη γραμμή που προβάλλει είναι ότι «δεν θα δεσμευτεί από καμία μνημονιακή συμφωνία». Επομένως, το αδιευκρίνιστο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι αν η κυβέρνηση θα διατηρήσει τη σημερινή σύνθεσή της ή θα γίνουν μεταβολές προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος της προεδρικής εκλογής και να υπάρξει συμφωνία ότι οι κάλπες θα στηθούν μερικούς μήνες αργότερα.

Η παγίδα της «μεταβατικής» κυβέρνησης
Εν όψει των σεναρίων που κυοφορούνται, η μία επιλογή που έχει, όπως λέγεται, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι να αξιώσει τον σχηματισμό «μεταβατικής» κυβέρνησης, με άλλον πρωθυπουργό. Η άλλη λύση είναι να μην εμπλακεί καθόλου, παρουσιάζοντας ως επιτυχία τον ορισμό και μόνο ημερομηνίας εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θεωρείται ήδη υπαρκτός ο κίνδυνος καταλυτικών αντιδράσεων στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι σκληρές δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη και άλλων στελεχών της αριστερής πτέρυγας, ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία συναίνεση», δείχνουν ότι δημιουργείται ρήγμα που είτε θα πυροδοτήσει εσωκομματικές εξελίξεις είτε θα ακυρώσει τελικά κάθε σχέδιο προσέγγισης.
Επιπλέον, πολλοί φοβούνται ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει σε οποιαδήποτε συμφωνία με την κυβέρνηση, μπορεί να πάθει κάτι ανάλογο με τη ΝΔ το 2012 και να υποστεί ραγδαία πτώση των ποσοστών του, ακόμα κι αν βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές.

Πηγή εφημ. «Κυριακάτικη Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου