Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

20 Νοε 2014

Σχετικά με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, από παλιά το λέμε ότι είναι μακρύς ο δρόμος και πάντως είναι άκρως ανησυχητική αυτή η βεβαιότητα του "Πρωθυπουργού", που δηλώνει δεξιά κι αριστερά ότι είναι εξασφαλισμένες οι 180 βουλευτικές ψήφοι της προεδρικής εκλογής...

Δύο, μπορούν να είναι τα πιθανά ενδεχόμενα, αναφορικά με αυτήν την βεβαιότητα.

Το πρώτο ενδεχόμενο είναι ότι ο "Πρωθυπουργός" μας, συνομιλεί όντως με τον Θεό κι ότι ο Τελευταίος τον έχει διαβεβαιώσει ότι θα επιφοιτήσει τουλάχιστον 180 εθνομητέρες κι εθνοπατέρες, προκειμένου να ψηφίσουν τον νέο Πρόεδρο της Τηλεδημοκρατίας μας, ώστε η κυβέρνηση της συμφοράς μας, να συνεχίσει απερίσπαστη το θεάρεστο έργο της εξόντωσής μας.
Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να χρησιμοποιηθεί, την καταλληλότερη στιγμή, το "κρυφό" χαρτί της Χρυσής Αυγής, που, βέβαια, το έχομε πλέον όλοι αντιληφθεί ότι δεν είναι καθόλου κρυφό...
Παραμένει αβέβαιο, πιο από τα δύο ενδεχόμενα θα πρέπει να θεωρείται πιθανότερο αλλά, τούτων δοθέντων,  η όποια βεβαιότητά, από τους "απέναντι" για πρόωρες εκλογές με αφορμή το θέμα της προεδρικής εκλογής, είναι αμφιλεγόμενη.
Εξάλλου, κάθε μέρα που περνά και βρίσκει αυτά τα θρασίμια στους κυβερνητικούς θώκους, είναι μια μέρα κακή για την Ελλάδα κι όλους εμάς τους Έλληνες!
Εμείς, λοιπόν, όλοι τι περιμένουμε; Οι "απέναντι" μέσα στη Βουλή, τι περιμένουν; Κόκαλα αποθαμένων διάσπαρτα παντού, όχι μόνο στην Αμφίπολη. Αλίμονο και τρισαλίμονό μας, αν αφεθούμε να περιμένουμε μέχρι τότε...
Αποχωρήστε, επιτέλους, κυρίες, κύριοι!
Αποχωρήστε από αυτήν τη Βουλή, από αυτό το άντρο των Ολετήρων. Αποχωρήστε, χωρίς πρόθεση να επιστρέψετε σε αυτά τα έδρανα. Έτσι, για να δούμε πόσοι θα παραμείνουν εκεί μέσα για να ψηφίσουν το οριστικό ξεπούλημα. Πενήντα; Εκατό; Περισσότεροι; Λιγότεροι; Πόσοι; 
Υπάρχουν, επιτέλους, έντιμοι άνθρωποι μέσα σε αυτό το θλιβερό κοινοβούλιο ή δεν υπάρχουν;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
  

Aπίστευτα πράγματα που δεν μπορεί να συλλάβει απλός νους γίνονται αυτόν τον καιρό στη χώρα. Το σενάριο της συνεννόησης (βλέπε συγκυβέρνησης) για το καλό του τόπου βεβαίως βεβαίως, όλο και λαμβάνει σάρκα και οστά.

Η τρόϊκα, αντί να δώσει κάτι στον εντολοδόχο κ. Σαμαρά για να τον διασώσει, αντίθετα απαιτεί, προ της εκλογής ΠτΔ, πράγματα που τον φθείρουν πολιτικά, τόσο τον ίδιο όσο και τη ΝΔ. Κάνει δηλαδή σαν να θέλει να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ο κ. Σταθάκης μιλώντας σήμερα στον Ρ/Σ realfm, είπε ότι μπορεί να εκλεγεί τώρα ΠτΔ και να πάμε μετά σε εκλογές περί την Άνοιξη (λίγο πριν, λίγο μετά, αλλά όχι τον Φθινόπωρο, έτσι είπε). Αυτή η θέση είναι άλλη μια (από τις πολλές) πολιτική κυβίστηση του ΣΥΡΙΖΑ που πλησιάζει όλο και πιο πολύ προς τις θέσεις Σαμαρά.

Ο κ. Μητρόπουλος προχθές είπε πως αν ο λαός δεν δώσει αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκαστικά θα ακολουθήσει μνημονιακή πολιτική. Δηλαδή, πάει και το σχίσιμο των μνημονίων.

Ταυτόχρονα, πολλά στελέχη και από τις δύο πλευρές δεν αποκλείουν κυβερνητική συνεργασία, ενώ όλα τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ ικετεύουν με αγωνία για εθνική συνεννόηση προκειμένου να σωθεί η χώρα λένε.

Όλα αυτά δείχνουν ότι μεταξύ του θεατρικού πολιτικού συστήματος και της τρόϊκας, μάλλον συμφωνήθηκε να μην υπάρξει πολιτική αστάθεια και κινδυνεύσει να καταρρεύσει το σάπιο καθεστώς που χρεοκόπησε τη χώρα, αλλά να διασωθούν όλοι οι άνθρωποι του συστήματος και ταυτόχρονα να συνεχίσουν να εξουσιάζουν το λαό, εκτελώντας φυσικά τις εντολές της τρόϊκας και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των δανειστών.

Για το καλό μας ρε γ@μѠτ⓪…. 

Πηγή  hassapis-peter


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Ο Σαμαράς κάνει κινήσεις απελπισίας -Παταγώδης αποτυχία η έξοδος από το μνημόνιο" σημειώνει η γερμανική εφημερίδα .
”Η Ελλάδα και οι προσπάθειες της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τον τελευταίο έλεγχο της τρόικας σχολιάζονται από την Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, ο σχολιαστής επισημαίνει ότι η χώρα παίρνει ένα ακόμη ρίσκο που θα μπορούσε να την οδηγήσει και πάλι στην καταστροφή και ότι παρά την τόνωση της ανάπτυξη στο 0,7%, στην μεγάλη άνοδο του αριθμού των τουριστών και την αύξηση της κατανάλωσης, δεν αλλάζει τίποτα στην γενική εικόνα ότι οι αγορές και οι οικονομολόγοι αρχίζουν να αμφισβητούν και πάλι το μέλλον της Ελλάδας.

«Οι πρόσφατοι πολιτικοί χειρισμοί του Έλληνα πρωθυπουργού μεθερμηνεύονται ως κινήσεις απελπισίας, που στο τέλος δεν πρόκειται να δώσουν ώθηση ούτε στο συντηρητικό του κόμμα, ούτε στην ίδια την Ελλάδα», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

«Ο Σαμαράς ήθελε να αυξήσει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του με την πρόωρη αποδέσμευση από το πρόγραμμα εξυγίανσης που επιτηρείται από την τρόικα. Ήλπιζε σε εκφράσεις συμπάθειας, που τις έχει απόλυτα ανάγκη εν όψει πιθανών πρόωρων εκλογών, εάν απελευθέρωνε την χώρα του από τους ελεγκτές και κατέφευγε νωρίτερα στις αγορές για τη χρηματοδότηση της χώρας του με φρέσκο χρήμα (…)

Όμως αυτή η συμβολική κίνηση εθνικής υπερηφάνειας έχει μετατραπεί σε παταγώδη αποτυχία» παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα. Επισημαίνει, δε, ότι οι χρηματαγορές, προς τις οποίες στρέφει τις προσδοκίες του ο Αντώνης Σαμαράς, δεν εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση.

«Ο Σαμαράς χρειάζεται ένα δίχτυ ασφαλείας και αυτό δεν θα υπάρχει όσο δεν υπάρχουν εγγυήσεις για νέες μεταρρυθμίσεις» σημειώνει ο Γερμανός αρθρογράφος.

Η εφημερίδα περιγράφει τα διλήμματα του Έλληνα πρωθυπουργού, την αποτυχία της κυβέρνησής του να εκπονήσει ένα δικό της πρόγραμμα "μεταρρυθμίσεων" που να προσφέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, την ροπή ορισμένων υπουργών του στην παλιά πελατειακή λογική και την κόπωση των Ελλήνων απέναντι στη λέξη «μεταρρυθμίσεις» και καταλήγει:
«Ιδιαίτερα αυτή την στιγμή, η Ελλάδα χρειάζεται την προσοχή των Ευρωπαίων εταίρων της. Εάν δεν είναι ο Σαμαράς, θα πρέπει να είναι οι Ευρωπαίοι αυτοί που θα δώσουν μηνύματα ελπίδας ότι η εξυγίανση των δημοσιονομικών και τα μέχρι τώρα μικρά βήματα μεταρρυθμίσεων δεν πήγαν χαμένα. Φυσικά στο τέλος οι Έλληνες θα αποφασίσουν εάν και με ποιον θα συνεχίσουν στον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Τολμήσει η Αμερική να προμηθεύσει με όπλα την Ουκρανία

Αυστηρή προειδοποίηση από τη Μόσχα στις ΗΠΑ, σε περίπτωση που η αμερικανική κυβέρνηση αποφασίσει να προμηθεύσει με όπλα τις κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας.Η Ρωσία, δια μέσου του υπουργείου Εξωτερικών, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε παραβίαση των διεθνών συμφωνιών και θα αποτελούσε παράγοντα αποσταθεροποίησης της κατάστασης.

Απαντώντας στα σχόλια που έκανε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος έκρινε ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής όπλων στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, δήλωσε: «Εάν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική (της παροχής μόνο μη-θανατηφόρας βοήθειας στην Ουκρανία), τότε μιλάμε για έναν σημαντικό παράγοντα αποσταθεροποίησης της κατάστασης που ενδέχεται να επηρεάσει σοβαρά την ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Ένας έλληνας πολίτης, 49 ετών, που καταγόταν από το χωριό Ραζντόλναγε του Ντονιέτσκ, σκοτώθηκε την Τετάρτη από πυρά κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκης Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ», που έχει αποσχισθεί ενόπλως από την Ουκρανία.

Οι πληροφορίες για τον θάνατό του είναι έως στιγμής λιγοστές, αλλά έχουν διασταυρωθεί από πολλές τοπικές πηγές, οι οποίες μιλούν για επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων με πυρά πυροβολικού εναντίον ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος.

Ιστορικός ως προς τις σπουδές του, είχε βρεθεί στην περιοχή για να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει την υπέργηρη μητέρα του, σχεδιάζοντας να την πάρει μαζί του στην Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, γιος και κόρη.

Οπως είχε εκμυστηρευθεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πριν μερικούς μήνες, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ειρηνική ζωή του στην Αθήνα, να ενταχθεί στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή και να πολεμήσει κατά των δυνάμεων του Κιέβου.

«Δεν θα μείνω αμέτοχος» είχε πει τότε. Έκτοτε το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε επανειλημμένως επικοινωνήσει μαζί του.
Τότε είχε δηλώσει ότι συγκεντρώνει στοιχεία για τις «εγκληματικές», όπως τις χαρακτήρισε, «πράξεις των ουκρανικών δυνάμεων» και ότι σκόπευε αυτό το υλικό να το χρησιμοποιήσει ως βάση για μια μελλοντική έκδοση ή ένα ντοκιμαντέρ.

Σε επικοινωνία που είχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Κ. Τσάκωνα, η εκεί ελληνική διπλωματική Αρχή δεν έχει προς το παρόν οποιαδήποτε πληροφορία για τον θάνατο του 49χρονου.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Δύση κατά Πούτιν για την Ουκρανική κρίση

Γράφει η Αλίκη Κοτζιά

Κοινό μέτωπο κατά της Ρωσίας συγκρότησαν οι δυτικές χώρες στη Σύνοδο της Ομάδας των είκοσι πιο εύρωστων οικονομικά χωρών του πλανήτη, το γνωστό G-20, υπογραμμίζοντας ότι ο σύγχρονος Ψυχρός Πόλεμος, με τις νέες τακτικές και τα παλιά υλικά, έχει εδραιωθεί για τα καλά στη διεθνή διπλωματική σκακιέρα.
Σαν να είχαν περάσει χρόνια από την περσινή μόλις Σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι στην Αγία Πετρούπολη, όπου ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στη διευθέτηση της κρίσης με τα χημικά της Συρίας…

Στη Σύνοδο του Μπρίσμπεϊν, που έγινε υπό τη σκιά της ουκρανικής κρίσης, το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό. Ο Πούτιν ήταν ο «εχθρός» και απέναντί του στάθηκαν οι άλλοι ηγέτες, που άδραξαν την ευκαιρία να απομονώσουν τη Μόσχα. Παρά το ότι η επίσημη ατζέντα της Συνόδου δεν περιλάμβανε το ουκρανικό αδιέξοδο, όλες οι διμερείς επαφές και οι συναντήσεις κορυφής που έγιναν παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα εργασιών, μοναδικό αντικείμενό τους είχαν τις σχέσεις Κρεμλίνου και δυτικών χωρών μετά την ανεξαρτησία της Κριμαίας.
Η διοργανώτρια της Συνόδου Αυστραλία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Βρετανία, αποτέλεσαν μία συμπαγή ομάδα που έθεσε σε απομόνωση τη Ρωσία.
Σε ρόλο διαμεσολαβητή, η καγκελάριος Μέρκελ, κράτησε την πόρτα των συνομιλιών ανοιχτή με τον Πούτιν. Βέβαια, η ιδιαίτερη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στην Αυστραλία δεν απέδωσε αποτελέσματα, επιβεβαίωσε, ωστόσο, που θα κινηθούν οι μελλοντικές επαφές τους, οι οποίες συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα με την επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Βάλτερ Στάινμαγερ στο Κρεμλίνο.

Σηκώθηκε κι έφυγε!
Ενδεικτική της ψυχρότητας που επικράτησε στο καυτό Μπρισμπέϊν, που επλήγη από κύμα καύσωνα, ήταν η ομιλία του Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος προειδοποίησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν πως η απομόνωση της Ρωσίας θα συνεχιστεί αν η Μόσχα εμμείνει στην ίδια τακτική στην Ουκρανία.
Προηγουμένως ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, είχε κατακεραυνώσει τον Ρώσο Πρόεδρο επειδή δεν ζήτησε συγνώμη για την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών γραμμών, στο οποίο επέβαιναν πολλοί Αυστραλοί πολίτες. Αποτέλεσμα της συντονισμένης επίθεσης που δέχτηκε ήταν η πρόωρη αναχώρηση του Ρώσου Προέδρου, πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες της Συνόδου.

Μετά την ουσιαστική διάλυση του G-8, έγινε G-7 αποκλείοντας τη Ρωσία, το G-20 παραμένει το μόνο φόρουμ στο πλαίσιο των αρχών της νέας «παγκόσμιας διακυβέρνησης», στο οποίο η Ρωσία μπορεί να διατυπώσει τις θέσεις της.
Ο Πούτιν εξέφρασε, λοιπόν, τη δυσαρέσκειά του για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί και τον οικονομικό αποκλεισμό της ανατολικής ρωσόφιλης Ουκρανίας.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου της Αυστραλίας, οι Βρυξέλλες άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο κυρώσεων εναντίον των Ουκρανών της ανατολικής πλευράς, παρόλο που το υπό συζήτηση νέο πακέτο τιμωρίας –και κατά του Κρεμλίνου- συναντά τη σθεναρή αντίσταση της Γερμανίας και την απροθυμία της Γαλλίας, η οποία επιθυμεί να ολοκληρώσει την πώληση των πολεμικών πλοίων «Μιστράλ» στη Ρωσία.

Πόλεμος νεύρων με αναχαιτίσεις και παραβιάσεις
Μέρες πριν από τη διεξαγωγή της Συνόδου τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας είχαν ξεσηκωθεί για την παρουσία τεσσάρων ρωσικών πολεμικών πλοίων στα ανοιχτά των ακτών της χώρας, σε διεθνή ύδατα.
Τις ίδιες ημέρες στη Νορβηγία η κυβέρνηση και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ κατήγγειλαν τη Ρωσία για τις συνεχείς πτήσεις πάνω από τη Βόρεια Ευρώπη. Ρωσικά πολεμικά πετούν από τη μία άκρη της υδρογείου στην άλλη –έχει παραβιαστεί και ο εναέριος χώρος της… Καλιφόρνια-, ενώ η Σουηδία φωτογράφισε την Ρωσία, καταγγέλλοντας «μία ξένη δύναμη» που παραβίασε τα χωρικά της ύδατα με υποβρύχιο. Είναι σαφές ότι η Μόσχα εννοεί να κάνει έντονη την παρουσία της, προκαλώντας τη Δύση…

Από την άλλη, ΝΑΤΟ και ΟΑΣΕ κατηγορούν ανοιχτά τη Ρωσία για εισβολή στο ουκρανικό έδαφος με βαριά οπλισμένες φάλαγγες και εναέρια συστήματα άμυνας. Ο αμερικανός πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλοβ –διαδέχθηκε το ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδη στη θέση του ανώτατου διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη- καταγγέλλει ότι ρωσικά άρματα και κομάντος χωρίς διακριτικά περνούν τη ρωσο-ουκρανική μεθόριο και θωρακίζουν την περιοχή του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, θέατρο των πιο σκληρών συγκρούσεων μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και αυτονομιστών.

Οι… επίσημοι στόχοι της Συνόδου
Αφού, λοιπόν, «έβαλαν στη θέση του» τον ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, οι ηγέτες του G-20 έθεσαν τους στόχους της Ομάδας για την επόμενη πενταετία, με απώτερο σκοπό την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό του διεθνούς φορολογικού συστήματος και την αξιοποίηση των νέων πηγών στην αγορά ενέργειας.

Έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, οι ηγέτες των 19 πιο πλούσιων χωρών και της Ε.Ε. –εκπροσωπείται από την Κομισιόν- έθεσαν νέο στόχο για την παγκόσμια ανάπτυξη στο 2,1% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Το ανακοινωθέν των ηγετών αναφέρεται σε επενδύσεις υποδομής και ενίσχυση του εμπορίου, που αναμένεται ότι θα αυξήσουν το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 2 τρις δολάρια.

Εν μέσω του σκανδάλου Luxleaks στο Λουξεμβούργο –για το οποίο ο νέος ισχυρός άνδρας της Ευρώπης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν είχε ακούσει τίποτα…- οι χώρες του G-20 συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να καταπολεμήσουν τη φοροαποφυγή και τη διαφθορά και για να ενισχύσουν τους χρηματοοικονομικούς θεσμούς τους έτσι ώστε να αποφευχθεί νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία, όπως διέβλεψε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, «είναι προ των πυλών».

Κατά τα λοιπά, η ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ήταν το σημείο τριβής μεταξύ της Αυστραλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Σύνοδος ολοκληρώθηκε με την Τουρκία να παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την Αυστραλία, την προεδρία της Συνόδου και την υποχρέωση της διοργάνωσης του επόμενου G-20 το 2015.

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 264


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Ό,τι βολεύει τον καθένα, μην σκάτε. Περάστε το με νομοσχέδια, με τροπολογίες, με εγκυκλίους με ό,τι σάς γουστάρει.
Τι κάθεστε και ψηφίζετε μέσα στην Βουλή γιατί σπαταλάτε χρόνο με τι ερωτήσεις κάνει ο ένας και με τι απαντάει ο άλλος;
Μην χαλάτε τζάμπα χαρτιά και μελάνια και ώρες πολύτιμης τηλεοπτικής θέασης με το να αναλύεται την πουστιά που κάνετε νόμιμα.
Βάλτε κώλους στις οθόνες να χαζεύει ο κόσμος και πίσω από τους κώλους κάντε εσείς την δουλειά σας ανενόχλητοι.

Ακόμα παραμένει το ερώτημα τι διάολο θέλουν τις εκλογές. Υπέρμαχοι της σταθερότητας, τί χολοσκάτε με το ποιος θα ψηφίσει ποιον αφού όλα τα περνάτε όπως θέλετε και όποτε θέλετε. Ο νοικοκύρης Μεϊμάρακης έκανε την καλύτερη πρόταση από όλες τις αρλούμπες που ακούγονται εδώ και 6 χρόνια από τους σωτήρες.
Το Σύνταγμα θα πρέπει να αναθεωρηθεί έτσι ώστε να είναι ελαστικό σε ό,τι θέλει να περάσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Σύνταγμα βρακολάστιχο. Τεντώνει και τα χωράει όλα.
Έτσι μπράβο, ντε. Θέλει ο σωτήρας κυβερνήτης να αφαιρέσει την ζωή σε 100.000 ανασφάλιστους γιατί η τρύπα των εσόδων δεν κλείνει και τα συσσίτια στοιχίζουν; Πολύ απλά τραβάμε το βρακολάστιχο Σύνταγμα και νομιμοποιούνται οι ευθανασίες.

Τι τυραννάτε τους κακομοίρηδες Τραπεζίτες με τα κωλόσπιτα των 80 τετραγωνικών που είναι υποθηκευμένα; Πάει ο κάθε κακομοίρης και απασχολεί τον υπάλληλο με κλάψες και γκρίνιες για να μην του κάνουν κατάσχεση. Κάντε έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη την Τράπεζα να ανεβοκατεβάζει τα ενοίκια όσο θέλει και να πουλάει σύμφωνα με το πόσο ανεβαίνει η αξία πετώντας έξω τον λεχρίτη που ήθελε να φτιάξει σπίτι. Άκου εκεί, που ήθελες και σπίτι, ραγιά! Άλλωστε οι Τραπεζίτες στο είπαν ξεκάθαρα: Δεν θα σας πάρουν τις παράγκες σας το 2015 γιατί δεν τους συμφέρει. Θα τις πάρουν όταν ανεβούν οι τιμές. Ο ραγιάς θα την χάνει την παράγκα για 1,000 ευρώ και ο ιδιοκτήτης Τραπεζίτης θα την πουλάει σε κοράκι 50.000 ευρώ. Πότε θα γίνει αυτό; Μα όποτε τα μεσιτικά γραφεία που είναι θυγατρικές των Τραπεζών θα δώσουν το σήμα εκκίνησης, δηλαδή όποτε πάρουν το μήνυμα από τα διεθνή κοράκια να κάνουν το τελικό ντου.
Δεν τους συμφέρει ακόμα να είσαι άστεγος, προηγείται να είσαι οφειλέτης.

Πραγματικά το ερώτημα τι διάολο τις θέλουν τις εκλογές παραμένει. Μπορεί εσύ να ξεκίνησες την επιχείρησή σου πριν χρόνια και να είχες και ένα Επιμελητήριο που του έσκαγες μηνιάτικο (άγνωστο γιατί) και σε απειλούσε ότι δεν θα σου δώσει χαρτί για να έχεις φορολογική ενημερότητα. Αντί λοιπόν να κλείσουν αυτά τα κομματικά γραφεία που μόνο ενημερώσεις επιδοτήσεων έκαναν μοιράζοντας πακέτα σε κομματικούληδες, οι σωτήρες πέρασαν με τροπολογία νόμο με τον οποίο θα πληρώνεις χαράτσι υπέρ των Επιμελητηρίων.
Δεν έφθανε που πλήρωνες τους διορισμένους, τώρα θα πληρώνεις και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που τα Δ.Σ ψηφίζονται από τα μέλη των κατά τόπους συλλόγων, που τυχαία κατεβαίνουν σε εκλογές με κόμμα.
Ψηφίζεις δημοκρατικά και πληρώνεις ραγιαδίστικα υπέρ των κομματόσκυλων.

Εκλογές και κουραφέξαλα. Από την στιγμή που ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός κάνει ιδιωτική συνάντηση με ένα πολιτικό τίποτε, που λέγεται Θεοδωράκης, τι μας πρήζετε με τα δημοκρατικά και τα νομότυπα; Το Ποτάμι δεν είναι κόμμα της Βουλής και επειδή τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές (αριστεροδημοκρατικοί) κάνουν κολιγιά μαζί του σε συνέδρια στοχασμών τύπου Ράμφου έχει και άποψη για το πως θα κυβερνιέσαι. Δηλαδή αν η συνάντηση Σαμαρά - Θεοδωράκη δεν είναι κομματική παράγκα, τότε τι είναι; Τρεις ο Ποτάμης, δέκα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που τώρα θα ψηφίσουν κατά συνείδηση για Πρόεδρο Δημοκρατίας, βάλε μέσα Πολυδωραίους και άλλους τέτοιους δημοκράτες και έτοιμη η σταθερότητα.

Όσο για την αντιπολίτευση της πρώην Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που μεταμορφώθηκε προσφάτως σε Σοσιαλδημοκρατία, τα πράγματα είναι ακριβώς ίδια με την συμπολίτευση. Έχει η ΝΔ τον Γεωργιάδη που σε φοβίζει ότι αν βγει ο Σύριζα θα κλείσουν οι Τράπεζες, έχει και ο Σύριζα τον Μητρόπουλο που σε φοβίζει ότι αν δεν έχει απόλυτη πλειοψηφία το κόμμα του, τότε θα συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική. Είχαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις Παπαδήμο, Παπαντωνίου, Στουρνάρα να κλείνουν συμφωνίες με ξένα κεφάλαια για δάνεια που εσύ πληρώνεις, έχει και ο Σύριζα Μήλιο, Σταθάκη, Δραγασάκη που κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά, για τα δάνεια που πάλι εσύ θα πληρώνεις.

Και μέσα στον ορυμαγδό και την αγωνία για το πόσο θα είναι το κουστούμι που θα σου ράψουν για τις 100 δόσεις για να χαρείς που γλύτωσες φυλακή και κατάσχεση, σου πετάει τυχαία η Τρόικα ότι το ΕΚΑΣ κόβεται και οι συντάξεις θα πέσουν κάτω των 300 ευρώ.
Είναι ο τρόπος να νιώσεις ότι η ψήφος σου δεν πήγε χαμένη, να καμαρώσεις τι κυβερνήτες με ούμπαλα έχεις, όταν οι σωτήρες σου θα ανακοινώνουν ότι κατάφεραν να σου δώσουν ΕΚΑΣ 10 ευρώ και σύνταξη στα 360 μετά από μάχες με τους δανειστές.
Θα τους χειροκροτείς που σε έσωσαν.

Αλλά όλα αυτά μπορούν να γίνουν και άνευ εκλογών, άνευ δημοκρατίας, άνευ ελέγχου από οπουδήποτε.
Γιατί άραγε σε σέρνουν ακόμα για την ψήφο αφού δεν φοβούνται το βάρος του χεριού σου πάνω στα εκλεγμένα ροδομαγουλάκια τους;
Αυτού του ίδιου χεριού που συνειδητά σταυρώνει το ψηφοδέλτιο των αυτοκρατόρων σου καρφώνοντας σε σταυρό τον διπλανό σου.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Κατώτερος των περιστάσεων ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών

Γράφει ο Περικλής Νεάρχου
Πρέσβυς ε.τ.


Η καταβολή κάθε προσπάθειας για την αποφυγή κλιμακώσεως της κρίσεως που ξέσπασε με την εισβολή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Barbaros» στην ΑΟΖ της ελεύθερης Κύπρου είναι λογική και επιβεβλημένη, εφόσον έχει στόχο τον εξαναγκασμό της Τουρκίας, με διπλωματικά μέσα, να το αποσύρει από την Κυπριακή ΑΟΖ. Η προσπάθεια αυτή περιλαμβάνει εκ των πραγμάτων κλιμάκωση των διπλωματικών πιέσεων και πρωτοβουλιών, που έχουν στόχο να αυξήσουν το κόστος για την τουρκική παρανομία και επιθετικότητα και να δημιουργήσουν έναν διεθνή συσχετισμό δυνάμεων –κατά πρώτο λόγο σε περιφερειακό επίπεδο- που να ακυρώνει και να αποτρέπει τελικά την τουρκική κατάληψη της Κυπριακής ΑΟΖ αλλά και τις επικρεμάμενες απειλές κατά της ΑΟΖ της Ελλάδος.

Η Άγκυρα επιδιώκει να μειώσει τις διεθνείς αντιδράσεις στο νέο «Αττίλα» που επιχειρεί να επιβάλει, να αφαιρέσει από αυτές κάθε ουσιαστικό και δραστικό περιεχόμενο κα να εμβολίσει οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας νέων περιφερειακών στρατηγικών συμμαχιών που θα στρέφονταν εναντίον της και θα δημιουργούσαν έναν νέο περιφερειακό στρατηγικό συσχετισμό υπέρ της Ελλάδος και της Κύπρου.
Εναλλακτικά, η Άγκυρα είναι έτοιμη να αποσύρει το «Barbaros», εάν γίνουν αποδεκτές οι αξιώσεις και οι διεκδικήσεις της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εάν, δηλαδή, η Ελληνική πλευρά καταστήσει το φυσικό αέριο της Κύπρου θέμα των δικοινοτικών συνομιλιών και αποδεχθεί την «ισότιμη» συζήτησή του από τις δύο κοινότητες πριν από την ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού.
Αυτό πρακτικά θα σήμαινε ότι:
- Η Λευκωσία δεν έχει το δικαίωμα να ασκήσει κυριαρχικά δικαιώματα ούτε στην ΑΟΖ της ελεύθερης Κύπρου
- Η Κυπριακή Δημοκρατία θα υποβιβαζόταν σε ισότιμο μέρος του ψευδοκράτους
- Η Κύπρος θα έχανε εκ των προτέρων το στρατηγικό όπλο του φυσικού αερίου και θα προδιέγραφε τη λεόντειο διανομή του υπέρ της τουρκικής πλευράς, με συμφωνία μεταξύ των δύο «ισότιμων» κοινοτήτων, που θα περιλάμβανε «ισότιμη» συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων, τριχοτόμηση της Κυπριακής ΑΟΖ, εφόσον η Άγκυρα αμφισβητεί επιπλέον ένα πολύ μεγάλο μέρος της, Ανατολικά και Δυτικά, και εξαγωγή του φυσικού αερίου της Κύπρου στην Ευρώπη, με αγωγό μέσω Τουρκίας.
- Θα έμεναν μετέωρες οι συμφωνίες για την οριοθέτηση της Κυπριακής ΑΟΖ και την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, που έχει ήδη υπογράψει η Κύπρος ως Κυπριακή Δημοκρατία
- Θα έμεναν επίσης μετέωρες οι κινήσεις της Κύπρου για την αξιοποίηση του νέου γεωστρατηγικού της ρόλου κα τη διαμόρφωση στρατηγικών συμμαχιών, κατά πρώτο λόγο με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

“Business as usual”
Υπεγράφη στις 8 Νοεμβρίου, στο Κάιρο, η Τριμερής Διακήρυξη Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου, μετά την τριμερή συνάντηση κορυφής. Η κίνηση αυτή έστειλε ένα μήνυμα ότι, επιτέλους, η Ελλάδα έκανε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση δημιουργίας νέων περιφερειακών συσχετισμών, με αναμενόμενο το δεύτερο βήμα, την τριμερή συνάντηση Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ.
Η ρήξη στις σχέσεις των δύο χωρών με την Τουρκία, η οποία δεν είναι συγκυριακή, αλλά έχει βάθος γιατί συνδέεται με τις ηγεμονικές φιλοδοξίες και την Ισλαμική πολιτική της Άγκυρας, αποτελεί μία πραγματική ευκαιρία για την Αθήνα να επανέλθει, με νέους όρους, στην Ανατολική Μεσόγειο, με κύριο έρεισμα την Κύπρο, και για να προασπίσει την Μεγαλόνησο.

Πριν όμως αλέκτωρ φωνήσαι, η κυβέρνηση στην Αθήνα σπεύδει ουσιαστικά α υπονομεύσει την προοπτική των περιφερειακών στρατηγικών συμμαχιών, αλλά και την κλιμάκωση των διπλωματικών πιέσεων και πρωτοβουλιών για την απόσυρση του «Barbaros».
Ο ισχυρισμός ότι η προσέγγιση με το Κάιρο και το Ισραήλ δεν στρέφεται εναντίον τρίτης χώρας, είναι καλό να λέγεται για λόγους διπλωματικής σκοπιμότητας. Όταν, όμως, με έργα, δημιουργείται αμφιβολία για τη στάση και την αποφασιστικότητα των Αθηνών, υπονομεύονται εκ των πραγμάτων η προσέγγιση αυτή και η αναμενόμενη επίδρασή της στην άλλη πλευρά. Πώς θα έβλεπε π.χ. η Ελληνική πλευρά μία επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στο Κάιρο ή στο Τελ Αβίβ αμέσως μετά την υπογραφή μιας Τριμερούς Διακηρύξεως μεταξύ των τριών χωρών κι ενώ το «Barbaros» παραμένει και παραβιάζει κατάφωρα την Κυπριακή ΑΟΖ και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου;

Η Ελλάδα βρίσκεται, βεβαίως, αντιμέτωπη με άμεσο κίνδυνο ένοπλης συρράξεως και είναι φυσικό να καταβάλει προσπάθειες για να αποφύγει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί και μία έκτακτη συνάντηση σε επίπεδο κορυφής, ως μέρος των προσπαθειών για αποκλιμάκωση και εκτόνωση της κρίσεως. Στην τωρινή όμως περίπτωση έχουμε κανονική σύγκληση του λεγόμενου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ως να μην συμβαίνει τίποτα κι ενώ το «Barbaros» παραμένει και συνεχίζει τις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ και οι τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις στο Αιγαίο είναι συνεχείς και κλιμακούμενες.
«Business as usual» δηλαδή, κατά την αμερικανική ρήση. Η ημερομηνία, μάλιστα της εσπευσμένης συνεδριάσεως του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας είναι μόλις δύο ημέρες πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής.

Το λεγόμενο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας είναι κληρονομιά της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου και αποτελεί θεσμικό πρότυπο ενδοτικής και κατευναστικής πολιτικής. Παρουσιάζεται ως σημαία της διαφημιζόμενης Ελληνο-Τουρκικής «φιλίας» και συνεργασίας και επιτρέπει στην Άγκυρα να επιδίδεται αφ’ ενός στη γνωστή πολιτική των πιέσεων, των αυθαίρετων διεκδικήσεων, των προκλήσεων και των τετελεσμένων γεγονότων και αφ’ ετέρου α επιδεικνύει, κυρίως προς την Ευρώπη, το πρόσωπο της αναπτυσσόμενης δήθεν Ελληνο-Τουρκικής «φιλίας» κα συνεργασίας και των σχέσεων «καλής γειτονίας», όπως απαιτούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όταν συγκαλείται στην Αθήνα το Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας, στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, πώς θα πάει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου και θα ζητήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας και πάγωμα της ενταξιακής της διαδικασίας, εάν δεν αποσύρει το «Barbaros» από την Κυπριακή ΑΟΖ;
Η κλιμάκωση των διπλωματικών πιέσεων είναι το υποκατάστατο της κλιμακώσεως της κρίσεως σε στρατιωτικό επίπεδο. Εάν εγκαταλειφθεί προκαταβολικά και το όπλο αυτό, στον βωμό μιάς κατευναστικής πολιτικής, πού οδηγείται η Ελληνική πολιτική και πως θα ανατραπεί η επιχειρούμενη δημιουργία τετελεσμένου γεγονότος στην Κυπριακή ΑΟΖ από την Άγκυρα;
Πώς θα προληφθούν επίσης οι αναμενόμενες παρόμοιες κινήσεις της τουρκικής πλευράς, κατά πρώτο λόγο στην περιοχή του Καστελλόριζου, αλλά και γενικότερα σε ολόκληρο το Αιγαίο;

Πιέσεις στην Κύπρο για το φυσικό αέριο
Οι ενδείξεις για την ακολουθούμενη πολιτική στην Αθήνα, με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, είναι πολύ ανησυχητικές και δεν περιορίζονται μόνο στην σύγκληση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας. Ο νέος, π.χ., ειδικός αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαθ Άιντε, πριν πάει στη Λευκωσία και υποβάλε στον Κύπριο Πρόεδρο την πρότασή του για τη δημιουργία «Τεχνικής Διακοινοτικής Επιτροπής» για τη συζήτηση του θέματος του φυσικού αερίου, είχε περάσει από την Αθήνα. Τι του ειπώθηκε από την Ελληνική πλευρά για την πρόταση αυτή, την οποία, όπως ο ίδιος δήλωσε, συζήτησε στην Άγκυρα και την Αθήνα; Του υπεδείχθη ότι τα φυσικό αέριο είναι θέμα κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και ότι δεν πρέπει να στρέφει την προσοχή του μόνο στην επανάληψη των διακοινοτικών συνομιλιών, αλλά και ότι πρέπει επίσης τα Ηνωμένα Έθνη να ασκήσουν πίεση στην Άγκυρα για τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αποχώρηση του «Barbaros» από την Κυπριακή ΑΟΖ;

Του υπεδείχθη, επίσης ότι, σύμφωνα ακόμη και με το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη – Έρογλου, δεν έχει κανένα δικαίωμα να υποβάλλει προτάσεις που συνιστούν μορφή επιδιαιτησίας;
Η τουρκική πλευρά έκανε σημαία στο Ευρωκοινοβούλιο και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση την πρόταση Άιντε για το φυσικό αέριο…

Η προκλητική συμπεριφορά του Νορβηγού ειδικού αντιπροσώπου, που εκπορεύεται από την ανεπιφύλακτη υποστήριξη του αμερικανικού και του βρετανικού διπλωματικού παράγοντα, δεν έδωσε την εντύπωση ότι του ασκήθηκε οποιαδήποτε σθεναρή πίεση στην Αθήνα για να μην υποβάλει τέτοια πρόταση.
Οι ίδιοι παράγοντες, οι ΗΠΑ, δηλαδή και η Μεγάλη Βρετανία, επηρεάζουν και τη στάση του προϊσταμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ. Ο τελευταίος συναντήθηκε στην Αυστραλία, στο πλαίσιο της Συναντήσεως των G-20, με τον τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου. Δεν έκανε καμία αναφορά στις παραβιάσεις του «Barbaros» στην Κυπριακή ΑΟΖ και περιορίσθηκε σε συζήτηση για την επανάληψη των διακοινοτικών συνομιλιών και τη «συμβολή» τα Τουρκίας στη «λύση» του Κυπριακού.

Μία άλλη παράμετρος είναι το γεγονός ότι η στάση της κυβερνήσεως στην Αθήνα υποθάλπει και στηρίζει εκ των πραγμάτων τις πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο, που, ακόμη και μετά την εισβολή του «Barbaros» στην Κυπριακή ΑΟΖ, εθελοτυφλούν και θέτουν ως προτεραιότητα την εξεύρεση φόρμουλας για την επιστροφή της ελληνικής πλευράς στις διακοινοτικές συνομιλίες και «για τον καθησυχασμό των Τουρκοκυπρίων» σχετικά με την επανάληψη των διακοινοτικών συνομιλιών και τις προοπτικές εξευρέσεως λύσεως του Κυπριακού.

Στην πολιτική αυτή πρωτοστατεί το ΑΚΕΛ, το οποίο υπέχει ασήκωτες ευθύνες για την όλη πολιτική των μονομερών υποχωρήσεων στις οποίες προέβη ο πρώην Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ιδίως για το γεγονός ότι είναι αυτός που ανεγνώρισε πρώτος από του βήματος των Ηνωμένων Εθνών, ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δήθεν «δικαιώματα» στην ΑΟΖ της ελεύθερης Κύπρου, «ακόμη και πριν την λύση»!

Στην ίδια περίπου γραμμή συμπράττουν και στελέχη από το ίδιο το κόμμα του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος αντιστέκεται –προς το παρόν- στις πιέσεις να δεχθεί συζήτηση του φυσικού αερίου στις διακοινοτικές συνομιλίες ως διακοινοτικού θέματος και να επανέλθει στις συνομιλίες. Σε μία τέτοια περίπτωση, η Άγκυρα θα μπορούσε να αποσύρει το «Barbaros», γιατί θα επετύγχανε τον στόχο της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Για άλλη μία φορά, η Ελληνική πλευρά κινδυνεύει να υποστεί στρατηγική ήττα ως αποτέλεσμα της δικής της αυτοκαταστροφικής πολιτικής. Η Κύπρος έχει στρατηγικά ερείσματα στην περιοχή, και όχι μόνον, και μπορεί να ακυρώσει την τουρκική επιθετική πολιτική. Χρειάζεται όμως να παραμείνει σταθερή στις θέσεις της, να περιφρουρήσει την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας και να προβεί στις αναγκαίες στρατηγικές κινήσεις που επιβάλουν η άμυνα, η ασφάλεια κα η υπεράσπιση των ζωτικών της συμφερόντων, όπως το φυσικό αέριο.

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 264


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως όλοι αυτοί που μας κυβερνούν είναι μιά άλλη φυλή.  Κάποιο άλλο είδος ανθρώπων(;).

Μία φυλή που αφού μας διατάξουν τί πρέπει να κόψουμε, πόσα να δώσουμε, πώς να ζήσουμε, πόσες ακόμα ''θυσίες'' πρέπει να κάνουμε για να μην πάνε χαμένες(!)  οι προηγούμενες, μετά γυρίζουν στα ζεστά σπίτια τους, όπου δεν ξεπαγιάζουν, τρώνε όσο και ό,τι θέλουν, έχουν τις κοινωνικές τους συναναστροφές και εκδηλώσεις, ψωνίζουν, πάνε διακοπές το καλοκαίρι, ξέρουν ότι θα πάρουν σύνταξη είναι οικονομικά ασφαλείς με τις παχουλές, στρογγυλές καταθέσεις τους και γενικά ζούνε σαν κανονικοί άνθρωποι, όπως θα έπρεπε δηλαδή να ζούμε κι εμείς!

Πέρα όμως από αυτή την ανισότητα, η κοροϊδία τους μεγεθύνεται όταν αυτοί οι  ''άλλοι''  μας λένε ότι κάνουμε όλοι τις ίδιες θυσίες!

Μας λένε ότι σε όλους έχει μειωθεί το εισόδημα κατά τόσο τοις εκατό!
Δηλαδή μας εμπαίζουν ότι είναι το ίδιο ένας μισθός των 800 ευρώ να μειωθεί, ας πούμε,  κατά 30% και να πάει στα 560 ευρώ, και το ίδιο ένας μισθός 8000 ευρώ να πάει στα 5600!

Αύριο, μεθαύριο που θα βάλουν χέρι στις καταθέσεις, ως μόνη λύση απομείωσης του χρέους (όπως θα ισχυριστούν), σε όσους από εμάς έχουν παραμείνει ακόμα κάποια ισχνά 10- 15- 20 ή και 30 χιλιάρικα στην τράπεζα, θα περικοπούν, θα κλαπούν στην ουσία κατά το ένα τέταρτο τουλάχιστον.

Ποσό τεράστιο και σεβαστό, όταν είναι το τελευταίο, που κρατάει κανείς για ώρα απόλυτης ανάγκης.

Αντίθετα οι δικές τους καταθέσεις των εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων ευρώ (όσα από αυτά δεν έχουν φυγαδεύσει ήδη σε τράπεζες του εξωτερικού), ακόμα και να περικοπούν κατά το ίδιο ποσοστό με τις δικές μας, πάλι θα παραμείνουν τεράστιες, ικανές να θρέψουν όχι μόνον τους ίδιους, αλλά και τα παιδιά τους.

Με δυό λόγια, αλλιώς πονάει το κόψιμο του κατοστάρικου και του χιλιάρικου στις δικές μας τσέπες, κι αλλοιώς στις δικές τους.

Γι αυτό δεν θέλουμε ισότητα, θέλουμε δικαιοσύνη.
Αναλογικότητα.

Θέλουμε να πονέσουν και οι δικές τους τσέπες όσο και οι δικές μας.

Μόνον τότε θα δικαιούνται να μας λένε πώς και πόσο(!) πρέπει να ζήσουμε!
Όλα τα άλλα είναι πολιτικές αλητείες!...

Υ.Γ.  Ακόμα και να δεχτούμε τον αφορισμό του Πάνχοντρου άθλιου, αν ''μαζί τα φάγαμε'', δεν τα φάγαμε εξ ίσου. Τα φάγαμε αναλογικά! Ε, έτσι πρέπει και να τα πληρώσουμε! (όσα πρέπει να πληρώσουμε).
Όσοι φάγανε ψίχουλα, να πληρώσουνε ψίχουλα.
Όσοι φάγανε ξεροκόμματα να πληρώσουν ξεροκόμματα.
Κι όσοι φάγανε την μάνα τους και τον πατέρα τους, να πληρώσουν την μάνα τους και τον πατέρα τους!

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Tα παλιά (όχι βεβαίως και τόσο παλιά) χρόνια, όλοι ξέραμε πώς λειτουργούσε το πολιτικό σύστημα. Είχες «δόντι»; Είχες τύχη. Οπου «δόντι» βάλτε τους μηχανισμούς διευκόλυνσης που είχαν στήσει τα τότε (παραμένουν ακόμη) κόμματα εξουσίας και οι μεγαλοπαράγοντές τους. Κάπως έτσι αυτά τα κόμματα εδραίωσαν την παρουσία τους στη δημόσια ζωή, κάπως έτσι οι βουλευτές-βαρόνοι εξασφάλιζαν την επανεκλογή τους.
Σήμερα, τα πράγματα στο πεδίο αυτό έχουν γίνει δύσκολα (με τόση ανεργία, τι να τάξεις και ποιος να σε πιστέψει) και γι’ αυτό ο παλαιοκομματισμός (χαλκέντερος και εφευρετικός ο άτιμος) διαπρέπει σε άλλους τομείς. Το μήνυμα είναι το εξής: «Δεν μπορώ να σε προσλάβω, μπορώ όμως να αποτρέψω την απόλυσή σου». Δεν είναι δα και λίγο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Στ. Ζιαμπάκα («Εφ.Συν.», 18.11.2014), αφαιρέθηκαν (η αόρατος χειρ έδρασε πάλι) από τον πίνακα διαθεσιμοτήτων σε οργανισμό του Δημοσίου υπάλληλοι που είναι μέλη φιλοκυβερνητικών παρατάξεων και αντικαταστάθηκαν από άλλους που, κατά σατανική σύμπτωση («συμπτωσάρα», κατά το «λαθάρα» του πρωθυπουργού), είχαν πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά των απολύσεων.
Οι άνθρωποι που είχαν αρχικώς μπει στον πίνακα των προγραμμένων μπορεί να μη διέθεταν τα προσόντα για να παραμείνουν στη θέση τους -με βάση τα κριτήρια που η ίδια η κυβέρνηση έχει θεσπίσει-, ωστόσο είναι τα δικά τους παιδιά. Ετσι, με παρασκηνιακές ενέργειες, υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, η κατάσταση ήρθε τούμπα και ο κατάλογος πήρε την πολιτικά ορθή σύνθεσή του. Προκρίθηκαν οι κομματικώς εντάξει και την πλήρωσαν εκείνοι που δεν είχαν άκρες στο μέγαρο Μαξίμου και στη Χαρ. Τρικούπη.
Παραβιάζουμε ανοιχτές θύρες; Πράγματι. Ομως, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητη, ότι θα ισχύσουν αντικειμενικά κριτήρια και οι αποδοτικοί, τίμιοι και φιλόπονοι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Οσοι αντιστέκονται, μας έλεγε ο αρμόδιος υπουργός, θέλουν να γυρίσει η χώρα στο δυσώνυμο παρελθόν που μας κατέστρεψε.
Ειρήσθω εν παρόδω, και για να μην ξεχνιόμαστε, δικό τους δημιούργημα ήταν το φαύλο καθεστώς. Φαύλοι ήταν, φαύλοι είναι, φαύλα πράττουν. Να ξέρουν, πάντως, πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος, πως την επόμενη φορά που θα ισχυριστούν ότι γίναμε μια κανονική χώρα, θα κινδυνεύσουν να πάθουν όσα πάθαιναν στην εποχή τους οι πιτσιρικάδες που έλεγαν στις παρέες επανειλημμένως χοντρά ψέματα: θα πέσει φατούρο.
Ανάγωγα
Να δω Σαμαρά και Βενιζέλο στα οδοφράγματα εναντίον των σιδερόφρακτων στρατιών της τρόικας και τι στον κόσμο. Να θυμίσουμε ότι και οι δύο υποδύθηκαν στο παρελθόν τούς «αντάρτες πόλεων». Ο πρώτος απαιτούσε άλλη δοσολογία και υποσχόταν εξεταστική επιτροπή για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι που έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια. Ο άλλος έκανε για ένα μήνα κόνξες στους δανειστές όταν ήταν υπουργός Οικονομικών. Και οι δύο αναγκάστηκαν να ταπεινωθούν. Ο ένας για να γίνει πρωθυπουργός και ο άλλος για να κρατήσει το κόμμα του στη ζωή, έστω και ως τσόντα της Δεξιάς. Οπότε μην αποκλείετε και νέο θρίαμβο...
Τάσος Παππάς από efsyn

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Ας μη παίζουμε με τις λέξεις! Ας αφήσουμε το θλιβερό αυτό προνόμιο στους πολιτικούς μας. Στο Βυζάντιο κάτι τέτοιους τους κολλούσαν κατάλληλα προσωνύμια: "Μικρός", "Κοπρώνυμος" κ.ο.κ. Οι άνθρωποι έχουν υιοθετήσει, ως εκ του ρόλου τους και εκ της κατασκευής τους, μια γραμμή του τύπου "Η τέχνη για την τέχνη". Η πολιτική δεν είναι γι' αυτούς μια δραστηριότητα χρήσιμη για το κοινωνικό σύνολο, αλλά μια δραστηριότητα αποκλειστικά χρήσιμη για τους ίδιους και τα κολλητήρια τους. Επομένως, όσες συναντήσεις και αν γίνονταν, θα γίνονταν μόνο για τις εντυπώσεις τους, όχι για την ουσία. Κάτι "δίκαιο" σε μια χώρα όπου η ουσία είναι, εδώ και πολλές δεκαετίες, οι εντυπώσεις.

Η Ευρώπη δεν παίζει. Αυτό κατέστη τις τελευταίες εβδομάδες παραπάνω από φανερό. Δεν παίζει με κανέναν. Ούτε με Σαμαρά ούτε με Τσίπρα. Πολλώ δε μάλλον, δεν χαρίζεται σε κανέναν. Τις "επαναστάσεις" τους και τις αμφίβολες ικανότητές τους να υπογράφουν και να σκίζουν χαρτιά τους έχει ήδη πει πού να τις βάλουν! Μη έχετε καμιά αμφιβολία ότι στο τέλος εκεί ακριβώς θα τις βάλουν! Πρόκειται για ανθρώπους μοιραίους. Γνωρίζουν εκ των προτέρων την κατάληξη των κουτοπόνηρων τακτικών τους, γνωρίζουν το στραπάτσο που τους περιμένει, και όμως συνεχίζουν ακάθεκτοι, ελπίζοντας ίσως ότι θα συμβεί κάτι που δεν γνωρίζουν! Αυτό δεν είναι πολιτική, αλλά κάτι σαν αστρολογική προσέγγιση της πραγματικότητας. Και βέβαια, το μότο τους όσον αφορά τις μη μεταρρυθμίσεις είναι πάγιο και κοινό: "Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε ο κώλος τον πονεί".

Ο Τσίπρας είναι η εντροπία του συστήματος. Η νέμεσις. Ένα κατασκεύασμα με τα καλύτερα υλικά του παπανδρεϊσμού. Προϊόν ήσσονος ικανότητας, ήσσονος γνώσης, ήσσονος ήθους, ήσσονος προσπάθειας. Απαύγασμα "διαδικασιών" των "κομματικών οργάνων". Οπτικώς πιασάρικη συσκευασία του τίποτα. Ο πολιτικός του λόγος μου θυμίζει μια σκηνή από μια παλιά ιταλική κωμωδία με τον "Μπόμπο". Θυμάστε τον περίφημο "Μπόμπο"; Η σκηνή είναι ξεκαρδιστική: Ο Μπόμπος πουλάει κονσέρβες από κρέας ελέφαντα. Εμφανίζεται λοιπόν ένας πελάτης, γεμάτος απορία, και του λέει ότι άνοιξε την κονσέρβα αλλά δεν βρήκε τίποτα μέσα. Ο ευφυής Μπόμπος - διαβόλου κάλτσα στην απάτη και την παραπλάνηση! - έχει έτοιμη την απάντηση: "Υπήρξατε άτυχος! Στη συγκεκριμένη κονσέρβα φαίνεται ότι συσκευάστηκε η κωλοτρυπίδα του ελέφαντα!".

Πολιτική χωρίς λεφτά δεν γίνεται! Άρα δεν γίνεται πολιτική - με ή χωρίς "Επανάσταση" - χωρίς οικονομία. Τα ψέματα και τα μεγάλα λόγια δεν αντέχουν ούτε λεπτό χωρίς επαρκή χρηματοδότηση. Οι δε άδειες κονσέρβες δεν τρώγονται. Επιστρέφονται. Μαζί με την οργή των πελατών που παραπλανήθηκαν. Τέτοια μαγαζιά, που πουλάνε άδειες κονσέρβες για γεμάτες, πολύ γρήγορα κατεβάζουν ρολά και αν υπάρχει δικαιοσύνη (λέμε τώρα...), παραπέμπονται αρμοδίως να εκτίσουν τα της απάτης τους αποτελέσματα...

Ιουλιανός


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Του Κώστα Ράπτη

“Στην παρούσα κατάσταση δεν διακρίνω λόγους για να αισιοδοξεί κανείς” δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους μετά την συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Lavrov στη Μόσχα. “Αν η κατάσταση με ικανοποιούσε, δεν θα ήμουν εδώ” πρόσθεσε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός – επιχειρώντας να ισορροπήσει την προβολή αυστηρού προσώπου με το προφανές άνοιγμα προς τη Ρωσία που συνιστούσε και μόνο η επίσημη επίσκεψή του (η πρώτη Γερμανού αξιωματούχου μετά από πολλούς μήνες) στη ρωσική πρωτεύουσα.

Τη στιγμή ακριβώς που οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση περνούν, όπως κατέδειξε και η Σύνοδος της G20 στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας το Σαββατοκύριακο, σε μια φάση ανυπόκριτα εχθρική, η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας αποκτά μιαν αξιοσημείωτη “πυκνότητα”.

Ήδη προτού φθάσει στο Μπρίσμπεϊν, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έδωσε από το Βλαδιβοστόκ εκτενή συνέντευξη στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD – σε μια φάση κατά την οποία το γερμανικό κοινό εκφράζει (λ.χ. με την απότομη πτώση της επισκεψιμότητας των ιστότοπων των μεγαλύτερων εφημερίδων της Γερμανίας) έντονες αντιδράσεις για τον “στρατευμένο” τρόπο κάλυψης της ουκρανικής κρίσης έως τώρα από τα μέσα ενημέρωσης.

Το μήνυμα του Putin στη συνέντευξη αυτή ήταν τριπλό: πρώτον, αναγνώρισε ότι η κατάσταση είναι ψυχροπολεμική, δηλώνοντας ότι οι έξοδοι ρωσικών πλοίων και αεροσκαφών στον διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο θα συνεχισθούν, εφόσον συνεχίζονται αντίστοιχες από την πλευρά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ καθώς και η προώθηση μόνιμων δυνάμεων κοντά στα ρωσικά σύνορα. Δεύτερον, υπενθύμισε ότι η ουκρανική οικονομία εξαρτάται από τη Μόσχα, η οποία και έχει αποφασίσει, όπως δήλωσε, να μην διεκδικήσει την πρόωρη εξόφληση των δανείων που έχει χορηγήσει προς το Κίεβο, μόλις το χρέος της Ουκρανίας φθάσει στο 60% του ΑΕΠ, όπως προέβλεπαν οι σχετικές συμφωνίες. Τρίτον, ο Putin υποστήριξε πως καρδιά του προβλήματος είναι η επιθυμία της κεντρικής εξουσίας στο Κίεβο να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους – κάτι που, όπως είπε, η Μόσχα “δεν θα επιτρέψει να συμβεί”.

Στην ίδια τη Σύνοδο της G20, ο γερμανο-ρωσικός διάλογος συνεχίσθηκε πρόσωπο με πρόσωπο, καθώς Putin και Angela Merkel είχαν ιδιαίτερη συνάντηση τριών και πλέον ωρών (αρχικά χωρίς την παρουσία ούτε καν συνεργατών και κατόπιν με τη συμμετοχή και του προέδρου της Κομισιόν Jean Claude Juncker). Εν μέσω της επικοινωνιακής φρενίτιδας περί “απομόνωσης” του Ρώσου προέδρου στη Σύνοδο, η συνάντηση Putin-Merkel υπήρξε απολύτως “περιφρουρημένη”, χωρίς καμία απολύτως διαρροή. Ωστόσο ο ένοικος του Κρεμλίνου έδωσε μιαν ενδιαφέρουσα ένδειξη, δηλώνοντας ότι “όσο και αν φαίνεται παράδοξο”, ο ίδιος αισιοδοξεί, καθώς “και οι δύο πλευρές διαθέτουν οργανισμούς που μπορούν με μεγάλη υπευθυνότητα να προωθήσουν τον διάλογο”.

Το ποιοι είναι αυτοί, το αποσαφήνισε ο Steinmeier υποδεικνύοντας την δυνατότητα συνεργασίας της Ε.Ε. με την Ευρασιατική Ένωση που προωθεί η Μόσχα, με τη συμμετοχή Λευκορωσίας, Καζαχστάν και Αρμενίας. Η ιδέα, όπως είπε, του δόθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατου ταξιδιού του στο Καζαχστάν.

Με την ολοκλήρωση της Συνόδου, η καγκελάριος Merkel έδωσε, σε διάλεξή της στο αυστραλιανό Lowy Institute, διεκτραγώδησε την επανεμφάνιση, 25 χρόνια μετά την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου, της λογικής των σφαιρών επιρροής, η οποία θέτει εν αμφιβόλω την ειρήνη στην Ευρώπη και τόνισε ότι η Ε.Ε. δεν πρόκειται να παραδεχθεί ότι είναι τόσο αδύναμη ώστε να ζητά την έγκριση της Μόσχας για τη διεύρυνσή της και τις συμφωνίες που συνάπτει με γειτονικές χώρες. Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά αυτό δεν αφορά μόνο την Ουκρανία, αλλά και τη Μολδαβία, τη Γεωργία, ενδεχομένως δε στο προσεχές μέλλον και τη Σερβία και συνολικά τα Δυτικά Βαλκάνια. Επρόκειτο για την πρώτη φορά που η καγκελάριος συνέδεε δημοσίως τις βαλκανικές υποθέσεις με την ευρύτερη κρίση.

Στο πρακτέο, πάντως, η Angela Merkel κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ε.Ε. δεν πρέπει να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, διότι κάτι τέτοιο “θα οδηγούσε σε πολεμική αντιπαράθεση με τη Ρωσία”, και ότι θα πρέπει να εξαντληθούν οι προσπάθειες διαλόγου με τη Μόσχα για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης. Προφανώς το ταξίδι του Steinmeier την Τρίτη στη Ρωσία εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια.

Τη Δευτέρα, πάντως, προηγήθηκε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων των “28” στις Βρυξέλλες, όπου οι διαιρετικές γραμμές μεταξύ των εταίρων έγιναν σαφείς. Παρά το κλίμα που είχε δημιουργηθεί 48 ώρες πριν με την ανακοίνωση του στρατιωτικού διοικητή ΝΑΤΟ Philip Breedlove ότι φάλαγγες ρωσικών αρμάτων έχουν εισέλθει στην ανατολική Ουκρανία και παρά την επιμονή του άξονα Βρετανίας - Σουηδίας - Πολωνίας για επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το θέμα όχι απλώς παραπέμφθηκε σε μελλοντική εισήγηση της Κομισιόν για την ένταξη και άλλων ρωσόφωνων αυτονομιστών στη “μαύρη λίστα”, αλλά και κατέληξε σε ένα κείμενο συμπερασμάτων στο οποίο ζητείται η αποχώρηση των “ξένων δυνάμεων” από την επίμαχη περιοχή, χωρίς κατονομασία της Ρωσίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Grzegorz Schetyna οι συγκεκριμένες διατυπώσεις αποτέλεσαν μία λύση “ελάχιστου κοινού παρονομαστή”, ώστε να υπάρξει κείμενο συμπερασμάτων – πόσω μάλλον που επρόκειτο για το πρώτο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων με την παρουσία της νέας Υπάτης Εκπροσώπου της Ε.Ε. Margherita Mogherini. “Πολλοί” εκ των συμμετεχόντων υπουργών, μάλιστα, φέρονται να πρότειναν τη μετάβαση της Mogherini στη Μόσχα.

Μπορούμε να φανταστούμε ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται λ.χ. οι υπουργοί της Τσεχίας (η οποία προσκάλεσε επισήμως των Putin σε τελετή μνήμης για το Ολοκαύτωμα τον Ιανουάριο) και της Ουγγαρίας (η οποία προωθεί παρά τις αντιρρήσεις των Βρυξελλών την κατασκευή του αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου SouthStream στο έδαφός της). Διόλου τυχαία και στις δύο χώρες πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στις οποίες μεταξύ άλλων καταγγέλθηκε η φιλορωσική στροφή των κυβερνήσεών τους...

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Στην Ιταλία επικρατεί η άποψη ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ είναι... παράνομη επειδή την υπέγραψαν διεφθαρμένοι Ιταλοί πολιτικοί

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Εκδηλα ανήσυχη είναι η δεξιά γερμανική εφημερίδα της οικονομικής και πολιτικής ελίτ «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» για το πώς εξελίσσεται η εικόνα της Γερμανίας στην Ευρώπη. «Πώς στην Ιταλία οι εντάσεις γύρω από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση δηλητηριάζουν τη διάθεση εναντίον της Γερμανίας» υπογράμμιζε ο υπότιτλος προχθεσινού ρεπορτάζ της, το οποίο παρουσίαζε απόψεις που εκτέθηκαν σε συνάντηση Γερμανών και γερμανόφιλων Ιταλών ιστορικών στην Πάδοβα.
«Η σχέση ανάμεσα στη Γερμανία και την Ιταλία από την επανένωση της Γερμανίας ως την κρίση του ευρώ» ήταν ο τίτλος του σεμιναρίου. Στόχος του ήταν να συμβάλει στον μετριασμό του αντιγερμανικού κλίματος που σαρώνει την Ιταλία, όπως άλλωστε και ολόκληρη την Ευρώπη.
Με τους Γερμανούς ήταν και όλοι οι Ιταλοί συμμετέχοντες, αλλά από τα λεγόμενά τους καταλάβαινε κανείς βαθύτερα το αντιγερμανικό πνεύμα της συντριπτικής πλειονότητας του ιταλικού λαού, ο οποίος κάθε άλλο παρά αντιγερμανικές διαθέσεις είχε τις προηγούμενες δεκαετίες. «Στην Ιταλία σήμερα χαράσσεται μια γραμμή από τις εισβολές των βαρβάρων μέσω Βίσμαρκ και Χίτλερ ως τη Μέρκελ» είπε ο συγγραφέας και καθηγητής γερμανικών σπουδών Λουίτζι Ρεϊτάνι από το Ούντινε.

Από τη ρήση του έβγαλε η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» τον τίτλο του ρεπορτάζ της: «Από τους βαρβάρους μέσω Βίσμαρκ και Χίτλερ ως τη Μέρκελ». Παραλλαγή του τίτλου αυτού, όπως είναι πρόδηλο, είναι και ο δικός μας τίτλος.

Ενδιαφέρουσα είναι και η παρέμβαση του Ιταλού καθηγητή Φιλοσοφίας Αντζελο Μπολάφι, το τελευταίο βιβλίο του οποίου φέρει τον αποκαλυπτικό τίτλο «Γερμανική καρδιά», ο οποίος βεβαίως προδίδει και τα φιλογερμανικά του αισθήματα. Για τον Μπολάφι, λοιπόν, είναι παράλογο το γεγονός ότι οι Ιταλοί επαναλαμβάνουν διαρκώς ως πολεμική κραυγή το «Καλύτερα μια ευρωπαϊκή Γερμανία παρά μια γερμανική Ευρώπη!».
Κατά τον γερμανόφρονα Ιταλό καθηγητή της Φιλοσοφίας, η στάση αυτή προοπτικά θα οδηγήσει σε διαφορετικό αποτέλεσμα: «Στο τέλος, αυτό που θα αποκτήσουμε με τη στάση αυτή θα είναι μια ευρωπαϊκή Γερμανία και μια αντιγερμανική Ευρώπη» κατέληξε στο συμπέρασμα ο Μπολάφι. Αυτές οι αντιγερμανικές διαθέσεις του ιταλικού λαού καταλήγουν και σε πολιτικές πράξεις. «Δεν είναι καθόλου σύμπτωση ότι ακριβώς το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο έχει άρει για τη Γερμανία την κρατική ασυλία» τονίζει ο Γερμανός Λουτς Κλίνκχαμερ του Γερμανικού Ινστιτούτου στη Ρώμη και συνεχίζει: «Παρόλο που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της Χάγης έχει αποφασίσει ότι εξαιτίας απαιτήσεων από τις γερμανικές βιαιότητες κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν επιτρέπεται να κατασχεθεί κανένα στοιχείο γερμανικής κρατικής περιουσίας, οι Ιταλοί έθεσαν εκτός ισχύος τέτοιες αρχές του Διεθνούς Δικαίου όταν αφορούν τη Γερμανία», όπως περιγράφει τις θέσεις που εξέφρασε η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
Η γερμανική εφημερίδα, βάσει των όσων ακούστηκαν στη συνάντηση αυτή της Πάδοβας, αναδεικνύει το κορυφαίο πολιτικό ζήτημα που αφορά το ότι στην Ιταλία θεωρούν παράνομη τη... Συνθήκη του Μάαστριχτ!!! Γράφει σχετικά: «Καθώς η Ιταλία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 αποφάσισε υπέρ της Συνθήκης του Μάαστριχτ, έλειπε από τους Ιταλούς πολιτικούς η νομιμότητα εξαιτίας πολυποίκιλων υποψιών για διαφθορά και πελατειακές σχέσεις.
Προσπάθησαν λοιπόν να παρουσιάσουν στον ιταλικό λαό την Ευρώπη ως σχέδιο του μέλλοντος και γι' αυτό αποδέχθηκαν όλους τους όρους που τους υπαγόρευσε η Ευρώπη» εξηγεί η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» και περνά στην παρουσίαση της κατάστασης που έχει διαμορφώσει η επικράτηση αυτής της άποψης στη μεγάλη αυτή χώρα: «Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τώρα η Συνθήκη του Μάαστριχτ και πρωτίστως οι όροι που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή πρέπει να θεωρούνται παράνομοι, όπως ισχυρίζονται πολλοί πολιτικοί στη σημερινή Ιταλία»!

Η εφημερίδα της γερμανικής ελίτ δείχνει απογοητευμένη από τις δυνατότητες να μεταστραφεί υπέρ της Γερμανίας η ιταλική κοινή γνώμη: «Αυτή η κακόβουλη στρέβλωση των γεγονότων εκ μέρους κομμάτων από την Αριστερά ως τη Δεξιά εμποδίζει μια πραγματική συζήτηση για τις αιτίες της κρίσης στην Ιταλία» συμπεραίνει.
Είναι εντυπωσιακό, πέρα από όλα τα άλλα που αφορούν τον αντιγερμανισμό των Ιταλών, ο οποίος είναι απολύτως δικαιολογημένος, ότι καμιά νύξη δεν γίνεται στο εκτεταμένο αυτό ρεπορτάζ πως μπορεί να υπάρχει και κάποιο λάθος των Γερμανών!
Ούτε καν περνάει από το μυαλό τους τέτοιο ενδεχόμενο!
Το μόνο που πρέπει να συζητηθεί είναι «οι αιτίες της κρίσης στην Ιταλία»! «Οι αιτίες της κρίσης στη Γαλλία», «Οι αιτίες της κρίσης στην Ισπανία», «Οι αιτίες της κρίσης στην Ελλάδα» και οι λοιπές κρίσεις θα ακολουθήσουν απλώς αλλάζοντας το όνομα της χώρας, χωρίς καθόλου να προβληματιστεί ο γερμανικός νους αν υπάρχει κάτι που να συνδέει όλες αυτές τις κρίσεις που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη της Ευρωζώνης!

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Δημήτρης Πανόπουλος

Τις δραματικές στιγμές που έζησε η οικογένεια της 27χρονης τις ημέρες της ομηρίας της αποκαλύπτει το ereportaz.gr μέσα από τις καταθέσεις του πατέρα της κοπέλας αλλά και τις συνομιλίες που είχε με τους απαγωγείς. 13 φορές κατέθεσε στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ο πατέρας της 27χρονης Βαρβάρας από τη μέρα που την απήγαγαν, μέχρι τη μέρα που συνελήφθη ο φερόμενος «εγκέφαλος» της απαγωγής.

Η πρώτη συνομιλία με τους απαγωγείς
Στις 2 Νοεμβρίου, στις 20:21 ο πατέρας της 27χρονης συνομίλησε για πρώτη φορά με τους απαγωγείς της κόρης του. Οι δράστες είπαν στον πατέρα να πάει σε συγκεκριμένη τοποθεσία για να πάρει ένα σημείωμα της κόρης του.
Απαγωγέας: στην Νέα Ιωνία υπάρχει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και στον παράδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως είναι ένα φορτηγό μπλε και άσπρο. Στο δεξί του πίσω φανάρι έχω αφήσει ένα μικρό φάκελο της ΔΕΗ και μέσα έχει ένα γράμμα της Βαρβάρας. Με παρακάλεσε να στο φέρω να το διαβάσεις
Πατέρας: Που είναι η Βαρβάρα;
Απαγωγέας: Την Βαρβάρα την έχουμε εμείς σου έχω πει
Πατέρας: Δεν μου έχετε πει οτι την έχετε εσείς
Απαγωγέας: Δεν σε πήρα τηλέφωνο και σου ζήτησα να πεις στον Κ.Ι (πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης) να μας φέρει 10 εκατομμύρα σε τρείς μέρες; Νομίζεις οτι σου κάναμε πλάκα; Πήγαινε και πάρε το γράμμα.

Την επόμενη μέρα οι απαγωγείς επικοινώνησαν ξανά με τον πατέρα της 27ρονης. Τον ρώτησαν αν πήρε το γράμμα της κόρης του και του ζήτησαν να πει στον Κ.Ι (πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης) να βρει 10 εκατομμύρια χωρίς να ανακατέψει την αστυνομία. «Μου είπαν ότι η Βαρβάρα είναι καλά. Του είπα οτι έχει γίνει ένα λάθος, ότι δηλαδή δεν με έχουν ξαναπάρει και πρώτη φορά μιλήσαμε την προηγούμενη μέρα. Του ζήτησα να μου βάλει να ακούσω την Βαρβάρα» τόνισε ο πατέρας στην κατάθεση του.
Ο διάλογος που ακολούθησε είχε ως εξής:
Πατέρας: εγώ είμαι συνταξιούχος, παίρνω 300 ευρώ τον μήνα. Ο Κ.Ι (πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης) δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για μένα και την οικογένεια μου.
Απαγωγέας: θα κάνει γιατί η Βαρβάρα είναι παιδί της αδερφής του. Μίλα μαζί του σύντομα. Από δικό μου λάθος δεν μιλήσαμε την Παρασκευή και χάσαμε δύο μέρες. Θα σε ξαναπάρω την Τετάρτη. Όλο αυτό λειτουργεί σαν μοχλός πίεσης στον Κ.Ι (πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης). Επειδή τα παιδιά του είναι πολύ μικρά δεν μπορούσαμε να τα πάρουμε. Η Βαρβάρα είναι καλά και αν γίνουν όλα όπως πρέπει, όλα θα πάνε καλά.
Την επόμενη μέρα ο απαγωγέας επικοινώνησε εκ νέου με τον πατέρα της 27χρονης.
Απαγωγέας: μίλησες με τον Κ.Ι (πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης);
Πατέρας: δεν μπόρεσα να τον βρω ακόμα. Δεν έχουμε καλή σχέση.
Απαγωγέας: θα σου τηλεφωνήσω αύριο μία ακόμα φορά. Φρόντισε να τον έχεις βρει διαφορετικά δεν θα σε ξαναπάρω και θα ψάχνεις στην τηλεόραση να με βρεις.
Πατέρας: πήρα τηλέφωνο τον Κ.Ι.. Θέλω να ακούσω το παιδί μου.
Απαγωγέας: τι έκανες με το θέμα των χρημάτων;
Πατέρας: Θέλω να ακούσω την Βαρβάρα
Απαγωγέας: Δεν μπορείς να την ακούσεις. Αν θες μπορώ να σου ξαναστείλω ένα γράμμα της. Δεν μπορείς να την ακούσεις γιατί σε παρακολουθεί η αστυνομία.
Πατέρας: Δεν έχω σχέση με τους αστυνομικούς
Απαγωγέας: Η κόρη σου είναι όπως ήταν στο σπίτι της. Μίλησες με τον Κ.Ι.;
Πατέρας: Με πήρε τηλέφωνο και θα με ξαναπάρει πολύ σύντομα για να μου πει τι θα γινει. Έχω μαζέψει 32.500 ευρώ
Απαγωγέας: Δεν θέλω τα 32.500 άλλα τα λεφτά του Κ.Ι. Η Βαρβάρα ρωτάει συνέχεια τι έχει γίνει, που είναι ο θείος της και γιατί καθυστερούν να την αφήσουν. Θέλω μια σαφή απάντηση μέχρι το Σάββατο αλλιώς για να με βρεις θα πρέπει να με ειδοποιήσεις μέσω τηλεόρασης.
Πατέρας: Δεν θέλω καμία σχέση με αστυνομικούς και δημοσιογράφους
Απαγωγέας: Μίλα με τον Κ.Ι. και πίεσε τον για τα χρήματα. Θα σε πάρω να μου πεις τι αποφάσισε.
Πατέρας: Θέλω να μιλήσω στη Βαρβάρα.
Απαγωγέας: Εκείνη να δεις πόσο θέλεις να σου μιλήσει.

Σε επόμενη συνομιλία ο πατέρας της 27χρονης, ζήτησε από τον απαγωγέα να ρωτήσει την Βαρβάρα πώς την φώναζε η θεία της, προκειμένου να πειστεί ότι είναι καλά. Ο απαγωγέας επικοινώνησε λίγες ώρες μετά και του είπε ότι την φώναζε «Βαγιούλα». «Του είπα ότι ο Ι.Κ δεν μου δίνει άλλα χρήματα, μάλιστα με έβρισε εμένα και την οικογένεια μου, για να του δώσω να καταλάβει, ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα. Του είπα ότι ο Ι.Κ. μου έστειλε μόνο 50.000 ευρώ και μαζί με τα 32.500 που είχα μαζέψει, ανέβασα το ποσό στα 82.500» ανέφερε ο πατέρας στην κατάθεση του.

Η τσάντα με τα λύτρα και η γκάφα των απαγωγέων
Στην ίδια συνομιλία ο απαγωγέας έδωσε οδηγίες στον πατέρα για το σημείο που θα έπρεπε να αφήσει τα λύτρα. Συγκεκριμένα, ο απαγωγέας του είπε να πάρει τέρμα την Βείκου και να φτάσει μέχρι την διασταύρωση με την οδό Πλαπούτα. «Εκεί μου είπαν να κάνω αριστερά και στο πρώτο στενό που θα έβρισκα θα είχε κάτι κάδους. Δίπλα στους κάδους θα άφηναν μία σακούλα από τα JUMBO με του είχα της Βαρβάρας μέσα. Πήγα στο σημείο αλλά αντί για JUMBO βρήκα μια σακούλα ΖΑΧΑΡΙΑΣ. Μέσα είχε κλαδιά. Εγώ έβαλα εκεί μέσα την τσάντα με τα λεφτά. Μετά γύρισα σπίτι και λίγη ώρα αργότερα με κάλεσε ο απαγωγέας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαγωγέας: που είσαι;
Πατέρας: άφησα τα χρήματα σε μια σακούλα ΖΑΧΑΡΙΑΣ και οχι JUMBO.
Απαγωγέας: η σακούλα ήταν JUMBO όπως σου είχα πει.
Πατέρας: πήγαινε γρήγορα να πάρεις τα χρήματα, μην περάσει κανείς και τα πάρει.
Απαγωγέας: πάω γρήγορα. Θα σε πάρω ξανά μετά.
Πράγματι μετά από λίγη ώρα ο απαγωγέας επικοινώνησε με τον πατέρα της 27χρονης και του είπε ότι βρήκε τα χρήματα.
Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες
p2-ereportaz
p3-ereportaz
p1-ereportaz

Απο τις 10 Νοεμβρίου που οι απαγωγείς άφησαν την 27χρονη ελεύθερη δεν ξανατηλεφώνησαν στον πατέρα της κοπέλας.
Πρόεδρος Αστέρα Τρίπολης: «Δεν είχε να κάνει με μένα»
Την πεποίθηση οτι η απαγωγή της ανηψιάς του δεν είχε καμία σχέση με τον ίδιο, εξέφρασε κατα την εξέταση του απο αστυνομικούς, ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης. «Με την οικογένεια έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις. Ο πατέρας της Βαρβάρας ήταν για χρόνια διευθυντής στις Ακαδημίες της ομάδας. Απο τις ανηψιές μου, η μεγάλη δουλεύει σε στην επιχείρηση μου στον Πειραιά. Ποτέ ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου δεχτήκαμε απειλές. Ούτε η αδερφή μου μου είχε εκφράσει ποτέ κάποια φοβία ή υποψία.
Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη με την Βαρβάρα και τι μπορεί να έγινε. Εκτός απο την συγγενική σχέση που έχουμε, η Βαρβάρα δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις επιχειρήσεις μου, ούτε με την ομαδα. Δεν πιστεύω οτι αυτό που εγινε μπορεί να έχει σχέση με μένα και τις επιχειρήσεις ή την ομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα τόνισε οτι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε απειληθεί κάποιο μέλος της οικογένειας του ενώ εξήγησε πώς έμαθε για την απαγωγή της ανηψιάς του. «Απο τον πατέρα της έμαθα οτι δούλευε σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί, γιατι εγώ ταξιδεύω συνέχεια σε όλο τον κόσμο και χάνω πολλά επεισόδια απο τα οικογενειακά. Την περασμένη Παρασκευή μου τηλεφώνησε ο κουνιάδος μου και μου είπε οτι είχε συβεί κάτι με τη Βαρβάρα. Ήμουν στην Αρκαδία και ξεκίνησα να έρθω Αθήνα. Όταν έφτασα έμαθα οτι κάποιος είχε πάρει τη Βαρβάρα, την έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και απο τότε έχουμε να την δούμε» δήλωσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Οι βαρύτατες συνέπειες για τον Ελληνικό Λαό

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Η κρίση εις την Ελλάδα βαθαίνει. Αν και έχουν περάσει 6 ολόκληρα χρόνια επαχθών Μνημονίων που έχουν εξαθλιώσει εις την κυριολεξία τον Ελληνικό Λαό. Και αυτό είναι ήδη γνωστό σε όλους τους Ευρωπαίους πολιτικούς και πολίτες. Φαίνεται όμως ότι όσο περισσότερο εξαθλιώνεται ο Ελληνικός Λαός με νέα μέτρα και προαπαιτούμενα, τόσο περισσότερο δεν αντιλαμβάνεται το πολιτικό σύστημα της χώρας μας τις ευθύνες του για όλα αυτά που συμβαίνουν από την έναρξη της κρίσης μέχρις σήμερα, αλλά και για όλα αυτά που συνέβαιναν επί δεκαετίες και τα οποία οδήγησαν την Πατρίδα μας και πάλιν με δική τους και μόνον ευθύνη εις την καταστροφή.

Πολλά λέγονται τώρα πρόσφατα για αυτό το δήθεν «παιχνίδι», για το εάν θα έρθει η ΤΡΟΙΚΑ εις την Ελλάδα και πότε, και γιατί καθυστερεί. Πολλές είναι οι εικασίες που σερβίρονται εις τον Ελληνικό Λαό από πολιτικούς κύκλους και τα μεγάλα ΜΜΕ. Δεν πρόκειται όμως για «παιχνίδι της ΤΡΟΙΚΑ», πρόκειται για παιχνίδι που παίζεται από το πολιτικό σύστημα της χώρας εις βάρος του Ελληνικού Λαού, το οποίο αποκρύπτει όλη την αλήθεια, αλλά αποκρύπτει και την οργή των Ευρωπαίων για την συμπεριφορά ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.

Από την αρχή της κρίσης έχει τονισθεί πολλές φορές από τον γράφοντα ότι η Ελλάδα, εξαιτίας της νοοτροπίας και συμπεριφοράς του πολιτικού συστήματος, κατέστη μία ειδική και μοναδική περίπτωση εις τον ευρωπαϊκό χάρτη. Δεν θα επαναλάβουμε όλα τα παραδείγματα και όλες τις λεπτομέρειες των οδυνηρών λαθών, με τις κατασπαταλήσεις των εθνικών πόρων και τις καταχρήσεις των κοινοτικών κονδυλίων, αλλά ούτε και τους τεράστιους δανεισμούς που οφείλονται εις την καταστροφή της εγχώριας παραγωγής. Αλλά ούτε θα επαναλάβουμε την τεράστια διαφθορά του πολιτικού συστήματος, την ατιμωρησία αυτού με την παντελή έλλειψη της Δικαιοσύνης, την φοροκλοπή η οποία κατέστη «εθνικό άθλημα», υποστηριζόμενο από κυβερνητικά και κομματικά «καπετανάτα».

Για να είμαστε πιο σαφείς. Είναι τεράστιο λάθος, ότι ενώ ο Ελληνικός Λαός εξαθλιώνεται και σύρεται εις την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση της ιστορίας του, να υποστηρίζεται παραπλανητικώς από το πολιτικό σύστημα και από τα δικά του μεγάλα ΜΜΕ, ότι και άλλες χώρες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Όπως π.χ. η Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία. Τώρα βάζουμε και την Γαλλία εις την ίδια κατηγορία. Απίστευτη αυτή η παραπλάνηση του Λαού μας. Διότι οι χώρες αυτές αντιμετωπίζουν ένα καθαρώς οικονομικό πρόβλημα λόγω καθαρώς δημοσιονομικών και μόνον ελλειμμάτων τα οποία διόγκωναν το εθνικό τους χρέος, και το οποίο δυσχέραινε την εξυπηρέτησή του. Ένα απλό παράδειγμα. Η ισχυρότερη Οικονομία της Ευρώπης, η Γερμανία, δανείζεται ετησίως εκατοντάδες δισεκατομμύρια Ευρώ, μάλιστα σε πολύ χαμηλό επιτόκιο, επειδή όμως είναι συνεπής εις την εξυπηρέτησή του, και αυτό επειδή παράγει.

Ενώ εις την χώρα μας η κρίση, ως ήδη επανειλημμένως έχει αναφερθεί, οφείλεται αποκλειστικώς και μόνον εις την καταστρεπτική εικόνα και την μοναδική ιδιαιτερότητα της χώρας μας, η οποία την έκανε να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Εδώ έγκειται ή όλη ευθύνη του πολιτικού συστήματος της χώρας μας, η οποία σέρνει τον Λαό μας εις την καταστροφή. Διότι ενώ από την αρχή της κρίσης βιώσαμε την πρώτη Κυβέρνηση, η οποία έφερε την ΤΡΟΙΚΑ εις την Πατρίδα μας, αλλά βιώνουμε και τις 2 επόμενες Κυβερνήσεις, η κρίση και βαθαίνει, αλλά ταυτόχρονα επιδεινώνεται και η ανθρωπιστική κρίση του Λαού μας. Διότι εδώ και 6 ολόκληρα χρόνια το πολιτικό σύστημα αντιστέκεται εις τα επιταγές της ΤΡΟΙΚΑ για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα φέρουν την χώρα μας εις τους ρυθμούς της Ευρώπης.

Οφείλουμε να εξηγήσουμε τι σημαίνει ΤΡΟΙΚΑ. Είναι οι εκπρόσωποι των δανειστών, αλλά και εκείνων των χωρών εντός της Ευρώπης, οι οποίες εξαιτίας των Μνημονίων υποχρεώθηκαν να στηρίξουν την Ελλάδα, με τα πακέτα στήριξης. Οι οποίες δανείζονται για να βοηθήσουν την χώρα μας, ενώ μερικές χώρες έχουν πολύ χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο, όπως π.χ. η Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, η γείτονα μας Βουλγαρία, αλλά ακόμη και η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Οφείλουμε επίσης να εξηγήσουμε τι σημαίνει πολιτικό σύστημα της χώρας μας. Σημαίνει Κυβερνήσεις αλλά και Κόμματα, που δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης της χώρας μας, αλλά και την επαπειλούμενη τεράστια και ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή του Λαού μας. Οι μεν Κυβερνήσεις βραδυπορούν, για τους γνωστούς λόγους, και αντιστέκονται εις τις διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμιστικού περιεχομένου, με αποτέλεσμα να μετατοπίζεται ως οικονομικό πρόβλημα και οι βαριές συνέπειες του εις τις πλάτες της μεγίστης πλειοψηφίας του Λαού μας. Τα δε Κόμματα της Αντιπολίτευσης από την δική τους πλευρά να ευαγγελίζονται και να υπόσχονται καθημερινώς εις τον δεινοπαθούντα Λαό όχι μόνον την επανόρθωση των δεινών, αλλά και την επάνοδο της χώρας εις την προηγούμενη κατάσταση και πολιτικές, οι οποίες επί δεκαετίες κατέστρεφαν τον Λαό μας και απομάκρυναν την Πατρίδα μας από την πραγματική Οικονομία και από την Ευρώπη.

Η έλλειψη παντελούς συνεννόησης και εθνικής συναίνεσης μεταξύ όλων των Κομμάτων εξοργίζει όλους τους Ευρωπαίους. Διότι παρακολουθούνε καθημερινώς την πολιτική όξυνση, με τον παράλληλο αποπροσανατολισμό των πολιτών από το πραγματικό πρόβλημα και τις συνέπειές του. Παράλληλα γνωρίζουν ότι οι επόμενες εκλογές θα επιδεινώσουν την πολιτική αστάθεια, λόγω του εγκλωβισμού του Λαού εντός των κομματικών κακεντρεχειών και αρρωστημένων νοοτροπιών.

Κοινή διαπίστωση των Ιθυνόντων της Ευρώπης, από τις συζητήσεις οι οποίες διεξάγονται εις τα παρασκήνια, είναι ότι ούτε τα Μνημόνια έχουν αλλάξει την Ελλάδα, εξαιτίας της αντίδρασης, της άρνησης, της αβελτηρίας, της ανικανότητας του πολιτικού συστήματος της χώρας μας. Το οποίο όχι μόνον ευθύνεται για την ανθρωπιστική κρίση του Λαού μας, αλλά παράλληλα είναι και άκρως επικίνδυνο για την επιδείνωση της ευρωπαϊκής ύφεσης, αλλά και για την υπόσταση και συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τον λόγο αυτόν, εις το επόμενο εξάμηνο αναμένονται σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδος εντός της Ευρώπης.

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου