Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

11 Νοε 2014

Τουρκική παραδοχή για τις προκλήσεις

Μια διαφορετική ανάγνωση των δηλώσεων του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας περί των ''κανόνων εμπλοκής'' των τουρκικών πολεμικών σκαφών που κινούνται στην Αν. Μεσόγειο, επιχειρεί ο κ. Μπαρκίν Σικ, σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, που αξίζει να δούμε. Και αξίζει να δούμε διότι ο αρθρογράφος αναφέρει πως δεν περιλαμβάνουν αρμοδιότητα ''να χτυπήσουν'', όπως στην περίπτωση των συνόρων της Συρίας. Αλλά και για μια (τουρκική) διαπίστωση: Οτι οι άσχημες διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο ωφέλησαν την Ελλάδα. 

Επιμέλεια Λ. Λιγουριώτης
Πηγή OnAlert 

''Ούτε μία χώρα που μπορούμε να ακολουθήσουμε κοινή πολιτική''

 Γράφει λοιπόν ο κ. Μπαρκίν Σικ ότι η τουρκική κυβέρνηση καθόρισε διαφορετικούς κανόνες εμπλοκής στην περίπτωση των γεωτρήσεων ( Σ.Σ. στην κυπριακή ΑΟΖ) από αυτούς σχετικά με τη Συρία. Η τουρκική κυβέρνηση , συνεχίζει, διεύρυνε τον τομέα δράσης του Αρχηγείου των Ναυτικών Δυνάμεων. Έγινε γνωστό ότι η πολιτική βούληση έδωσε στις Ναυτικές Δυνάμεις την αρμοδιότητα για τη δυνατότητα ''κλιμάκωση της κρίσης'', έναντι των βημάτων που θα γίνουν από την Κυπριακή Δημοκρατία (σ.σ.γράφει βέβαια ''ελληνοκυπριακ'' διοίκηση της ''νοτίου Κύπρου'')  και την Ελλάδα.

Όμως, οι κανόνες εμπλοκής προς τις Ναυτικές Δυνάμεις έγινε γνωστό ότι δε συμπεριλαμβάνουν αρμοδιότητα ''να χτυπήσουν'', όπως στην περίπτωση των συνόρων της Συρίας. Λόγω της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν έχει μείνει ούτε μία χώρα που μπορούμε να ακολουθήσουμε κοινή πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνει ο αρθρογράφος.

Το ''άνοιγμα πυρός'' στον Νταβούτογλου, λόγω ΝΑΤΟ


Σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής της κυβέρνησης προς τις Τουρκικές Ναυτικές Δυνάμεις, δε θα επιτραπεί να γίνουν ενέργειες για την παρεμπόδιση των δραστηριοτήτων του πλοίου ερευνών ''Barbaros Hayreddin Pasa''. Έγινε γνωστό επίσης πως ο κυβερνήτης του πλοίου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που του δόθηκαν, έχει και την αρμοδιότητα για εγκλωβισμό με ραντάρ στα πολεμικά πλοία που θα τον πλησιάσουν επικίνδυνα. Όμως έγινε γνωστό ότι δεν ανατέθηκε από την Πρωθυπουργία η αρμοδιότητα για το ''άνοιγμα πυρός''.

Στην περίπτωση που θα σημειωθεί μία ανεπιθύμητη κατάσταση, η εντολή στο τουρκικό πλοίο για ''πυρ'' θα δοθεί από την Άγκυρα. Λέγεται πως το γεγονός ότι η Τουρκία δε σκλήρυνε τους κανόνες εμπλοκής στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο στην περίπτωση των συνόρων με τη Συρία, οφείλεται στο γεγονός, γράφει,  ότι η ''ε/κ'' διοίκηση της ''νοτίου Κύπρου'' και η Ελλάδα λαμβάνουν μέρος στο ΝΑΤΟ, όπου βρίσκεται και η Τουρκία, καθώς επίσης και στην ΕΕ.

Η διπλωματική εικόνα για την Τουρκία και την Ελλάδα

Μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας και  Κύπρου (''ελληνοκυπριακού'' τομέα, γράφει) κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Κάιρο- συνεχίζει -  πραγματοποιήθηκαν σημαντικά βήματα όσον αφορά στο θέμα της εξαγωγής στην Αίγυπτο του φυσικού αερίου που θα εξασφαλιστεί
από την Ανατολική Μεσόγειο.
 Ένας άλλος εταίρος αυτής της συμμαχίας στον ενεργειακό τομέα είναι το Ισραήλ με το οποίο η Τουρκία έχει μηδενίσει τις διπλωματικές της σχέσεις,αναφέρει ο αρθρογράφος. Η Τουρκία, η οποία βιώνει τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας στις σχέσεις της με την Αίγυπτο, δεν έχει πλέον καμία πόρτα
που μπορεί να χτυπήσει για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Οι άσχημες διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο ωφέλησαν στην Ελλάδα, υπογραμμίζει συμπερασματικά.

Η Ελληνική Κυβέρνηση αποτάθηκε, πέρυσι, στα Η.Ε. για τον καθορισμό των εξωτερικών ορίων της υφαλοκρηπίδας της, που είναι 200 μίλια. Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι
και η υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου είναι 200 μίλια. Αν ενωθεί η γραμμή Καστελόριζου-Κρήτης-Καρπάθου-Κάσου και Ρόδου, η Μεσόγειος μετατρέπεται σε ελληνική θάλασσα. Επειδή η υφαλοκρηπίδα ταυτόχρονα καθορίζει και την ΑΟΖ της χώρας, η Τουρκία, σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, στριμώχνεται σχεδόν στα 12 μίλια, τα δικά της χωρικά ύδατα, στη Μεσόγειο.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Θερίζουμε ό,τι σπέρνουμε...

Το παρακάτω κείμενο κάνει το γύρο του διαδικτύου. Δεν είναι μια παρά μια μικρή εξομολόγηση, μια αφορμή για σκέψη και προβληματισμό.

Λίγη λογική παρακαλώ…Η μόνη μας ελπίδα είναι να βρούμε και πάλι το Θεό πριν να είναι πολύ αργά… Η εξομολόγησή μου:

Δεν μου αρέσει να με αποπαίρνουν επειδή είμαι Εβραίος και πιστεύω ότι ούτε στους χριστιανούς αρέσει να τους αποπαίρνουν επειδή είναι χριστιανοί. Θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι που πιστεύουν στο Θεό έχουν κουραστεί να παρενοχλούνται εξαιτίας της θρησκείας τους.
Δεν έχω καμία ιδέα από που προέκυψε το ότι η Αμερική είναι ρητά μια άθεη χώρα. Δεν μπορώ να το βρω στο Σύνταγμα…

Για να το θέσω αλλιώς: ποιος είπε ότι μπορούμε να λατρεύουμε τους celebrities αλλά όχι το Θεό;
Υποθέτω ότι αυτό είναι ένα σημάδι του ότι γερνάω…
Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που αναρωτιούνται, απο πού ήρθαν όλοι οι αυτοί οι διάσημοι και πού πήγε η Αμερική που γνωρίζαμε.
Συνηθίζουμε να στέλνουμε αστεία ο ένας στον άλλο για να γελάσουμε.
Αλλά αυτό δεν είναι αστείο, δεν είναι για να γελάσετε αλλά για να σκεφτείτε:

Νομίζω ότι όλα ξεκίνησαν όταν η Madeleine Murray O’Hare (η οποία δολοφονήθηκε και το σώμα της βρέθηκε πριν από μερικά χρόνια) παραπονέθηκε ότι δεν ήθελε να γίνεται προσευχή στα σχολεία μας και εμείς είπαμε ΟΚ.

Στη συνέχεια, κάποιος είπε πως είναι καλύτερα να μην διδάσκεται η Αγία Γραφή στα σχολεία (η Αγία Γραφή που λέει ου φονεύσεις, ου κλέψεις και αγάπα τον πλησίον σου..) και πάλι είπαμε ΟΚ.

Μετά, ο Δρ Steven Benjamin Spock είπε ότι δεν πρέπει να δέρνουμε τα παιδιά μας όταν παρεκτρέπονται, γιατί κάτι τέτοιο θα έπληττε την προσωπικότητά τους και θα μπορούσε να βλάψει την αυτοεκτίμησή τους (ο γιος του Δρ Spock αυτοκτόνησε). Θεωρήσαμε ότι ένας ειδικός γνωρίζει καλύτερα και πάλι είπαμε ΟΚ.

Τώρα αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά μας δεν έχουν συνείδηση, γιατί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το σωστό από το λάθος και γιατί έχουν καταλήξει να σκοτώνουν ξένους, τους συμμαθητές τους, τους εαυτούς τους.

Πιθανότατα, αν το καλοσκεφτούμε, θα καταλάβουμε.
Νομίζω ότι η απάντηση βρίσκεται στην παροιμία που λέει «θερίζουμε ό,τι σπέρνουμε».

Είναι αστείο το πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να πετάνε το Θεό στα «σκουπίδια» και μετά να αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος πηγαίνει κατά διαόλου.

Είναι αστείο το πόσο εύκολα πιστεύουμε όσα λένε οι εφημερίδες αλλά αμφισβητούμε όσα λέει η Αγία Γραφή.

Είναι αστείο το πόσο εύκολα προωθούμε e-mail με αστεία, ενώ όταν το περιεχόμενο τους αφορά στο Θεό, το σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά.

Είναι αστείο το ότι άσεμνα, χυδαία και βίαια άρθρα κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, ενώ η δημόσια συζήτηση για τα θρησκευτικά πιστεύω απαγορεύεται στα σχολεία και τους χώρους εργασίας.

Γελάτε ακόμα;

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα προωθήσετε αυτό το κείμενο σε πολλούς παραλήπτες, επειδή δεν είστε σίγουροι για το τι πιστεύουν ή επειδή φοβάστε τι θα σκεφτούν για εσάς επειδή τους το στείλατε.

Είναι γελοίο το ότι ανησυχούμε περισσότερο για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς, από το τι σκέφτεται ο Θεός για εμάς.

Αν νομίζετε ότι έχει κάποια αξία, προωθήστε το.

Αν όχι, τότε απλά διαγράψτε το … κανείς δεν θα το μάθει.
Αλλά, αν απορρίπτετε την τροφή για σκέψη, μετά μη διαμαρτύρεστε για την κατάσταση του κόσμου…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Βενιζέλος, έχει ήδη ανακοινώσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής πως το όνομα των Σκοπίων θα έχει "γεωγραφικό προσδιορισμό", δηλαδή το όνομα "Μακεδονία", "σπάζοντας" την πάγια ελληνική θέση μή χρήσης του. Οι εξελίξεις απλά επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες...

Νέες συναντήσεις θα έχει αύριο στη Νέα Υόρκη, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.
Σύμφωνα με προ ημερών ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς κάλεσε τους εκπροσώπους της Ελλάδας, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη και των Σκοπίων, πρέσβη Βάσκο Ναουμόφσκι να τον συναντήσουν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στις 12 Νοεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δύο χωρών χωριστά και, στη συνέχεια, από κοινού, με σκοπό τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης του ΟΗΕ, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος.
Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν ο κ. Νίμιτς, στην αυριανή συνάντηση, θα επιδώσει νέα πρόταση για το θέμα της ονομασίας.

Η τελευταία πρόταση για το ζήτημα της ονομασίας που είχε επιδώσει ο κ. Νίμιτς, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, ήταν στις 9 Απριλίου 2013, κατά τη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων.
Ο κ. Νίμιτς δεν είχε αναφερθεί στο περιεχόμενο της πρότασης εκείνης, ενώ τόσο τα Σκόπια όσο και η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως επ’ αυτής.

Το βαλκανικό ερευνητικό δίκτυο “Balkan Investigative Reporting Network” BIRN) δημοσιεύει, σήμερα, στην ιστοσελίδα των Σκοπίων “prizma.birn.eu.com”, με την οποία συνεργάζεται, το περιεχόμενο της τελευταίας πρότασης του κ. Νίμιτς.

Σύμφωνα με το BIRN, ο κ. Νίμιτς είχε προτείνει στις 9 Απριλίου 2013 την ονομασία “Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας” (Upper Republic of Macedonia).

Όσον αφορά τη γλώσσα, ο κ. Νίμιτς πρότεινε να αποκαλείται “Macedonian/Makedonski”, ενώ για την υπηκοότητα προτείνει δύο εκδοχές: η πρώτη κάνει λόγο για υπηκοότητα “της Άνω Δημοκρατίας της Μακεδονίας” (of Upper Republic of Macedonia) και η δεύτερη για υπηκοότητα “Makedonsko/Macedonian”.

Σχετικά με το εύρος της χρήσης της προτεινόμενης ονομασίας και τους όρους που αφορούν τον χαρακτηρισμό της γλώσσας και της υπηκοότητας, ο κ. Νίμιτς αναφέρει στην ίδια πρόταση ότι θα χρησιμοποιούνται έναντι όλων (erga omnes) σε όλο το διεθνές επίσημο πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών και των επίσημων εγγράφων, αναφέρει το BIRN.

Στην πρόταση επισημαίνεται ακόμη ότι ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θα ενημερώσει όλα τα κράτη – μέλη για την επίλυση του ζητήματος και θα συστήσει να χρησιμοποιούν τα προβλεπόμενα σε όλο το επίσημο φάσμα.

Το νέο όνομα, σύμφωνα με την πρόταση εκείνη του κ. Νίμιτς, θα πρέπει αναγκαστικά να χρησιμοποιείται από τον ΟΗΕ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, ενώ η Ελλάδα δεν θα φέρει αντιρρήσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ με το όνομα “Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Η ονομασία “Republika Makedonija” θα μπορούσε -σημειώνεται- να χρησιμοποιείται στο εσωτερικό των Σκοπίων.

Όσον αφορά την εμπορική χρήση του όρου “Μακεδονία” και “μακεδονικός-η-ο”, ο κ. Νίμιτς πρότεινε οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν να μην έχουν την αποκλειστικότητα, αναφέροντας ως παράδειγμα πως θα μπορεί να υπάρχει “μακεδονικό κρασί, προϊόν της Ελλάδας” και “μακεδονικό κρασί, προϊόν της Άνω Δημοκρατίας της Μακεδονίας”.

Φαίνεται, πως η αυλαία της τραγικής μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, θα πέσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τη χώρα, δηλαδή με την εκχώρηση των εθνικών (ή μέρους των εθνικών θεμάτων), αφού και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά μόνο ως θετικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, λόγω της "ήπιας αντιμετώπισης" του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και εν γένει της σημερινής κυβέρνησης της Ελλάδας, η οποία αρκείται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και επί της ουσίας δεν αντιμετωπίζει (διπλωματικά τουλάχιστον) την τουρκική προκλητικότητα,  δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ερείσματα στην Άγκυρα για μελλοντική χρήση της σημερινής "πολιτικής κατευνασμού" από την πλευρά της Αθήνας...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 
Σχολιάζει ο Κλεισθένης,
Τηλεμαϊντανοί και τηλεπαπαγάλοι βάλθηκαν να μας πείσουν για την αγέρωχη και πατριωτική εξωτερική πολιτική της συγκυβέρνησης της συμφοράς.
Θεωρούν μεγάλο επίτευγμα την έλευση του Νταβούτογλου στην Αθήνα.
Θεωρούν μεγάλη υποχώρηση της Άγκυρας αυτήν την επίσκεψη.
Ξεχνούν όμως ότι το «μπαρμπαρός» εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Ξεχνούν ότι πολεμικά της Τουρκίας βρίσκονται, με κανόνες εμπλοκής, κοντά στις Κυπριακές ακτές.
Ξεχνούν ότι τα Τουρκικά πολεμικά κόβουν βόλτες δίπλα στα
Ελληνικά νησιά.
Ο χαρακτηρισμός της εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με την Τουρκία επαφίεται στον κάθε Έλληνα. Μερικοί χαρακτηρίζουν την εξωτερική μας πολιτική σαν πολιτική ενδοτισμού, άλλοι σαν προδοτική, άλλοι σαν πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων.
Η δική μου γνώμη είναι ότι οι κυβερνόντες είτε πάσχουν από βλακεία είτε έχουν χάσει προ πολλού τον πατριωτισμό και πετούν την Ελληνική υπερηφάνεια στα σκουπίδια.
Όφειλαν, αφού ήθελαν την επίσκεψη Νταβούτογλου, να απαιτήσουν το προφανές. Την αποχώρηση του «μπαρμπαρός» από την Κυπριακή ΑΟΖ και του Τουρκικού ναυτικού απ’ την περιοχή.
Αφού γίνει αυτή η αποχώρηση τότε και μόνον τότε θα καταστεί χρήσιμη για τα Ελληνικά συμφέροντα η άφιξη του Νταβούτογλου στην Αθήνα.
Χωρίς την αποχώρηση του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας αλλά και του ερευνητικού σκάφους απ’ την Κυπριακή ΑΟΖ απλά νομιμοποιούν ντε φάκτο το δικαίωμα της Τουρκίας να παραμένει στην περιοχή καταπατώντας την Κυπριακή ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Τόσο δύσκολο είναι να σκεφτούν και να  ζητήσουν απ’ τους Τούρκους πρώτα την αποχώρηση και μετά την επίσκεψη Νταβούτογλου;
Η αποδοχή της επίσκεψης Νταβούτογλου χωρίς την αποχώρηση των Τουρκικών πολεμικών και του «μπαρμπαρός» αποτελεί μέγιστο σφάλμα στην εξωτερική μας πολιτική.
Ο Νταβούτογλου θάρθει στην Αθήνα ενώ παραμένουν τα Τουρκικά σκάφη κοντά στην Κύπρο και το ερευνητικό «μπαρμπαρός» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.
Τι θα συζητήσουν με τους Έλληνες αξιωματούχους;
Την αποχώρηση των Τούρκων; Την διακοπή των ερευνών από τους Κυπρίους μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ; Το μοίρασμα των κοιτασμάτων; Τι;
Πιστεύουν ότι οι Τούρκοι θα αποχωρήσουν χωρίς ανταλλάγματα; Η πρόσφατη ιστορία δεν τους δίδαξε τον τρόπο σκέψης και δράσης των Τούρκων;
Η υποχωρητικότητα των Ελληνικών κυβερνήσεων και το δόγμα «δεν διεκδικούμε, δεν παραχωρούμε» μας έχει βλάψει τα μέγιστα σε σχέση με τα εθνικά μας θέματα.
Ακόμη μια φορά θα βρεθούμε στην δυσάρεστη και επιζήμια, για τα εθνικά μας συμφέροντα, θέση να παραχωρήσουμε. Το τι θα παραχωρήσουμε δεν είναι γνωστό και ίσως δεν μαθευτεί τουλάχιστον άμεσα.
Προβλέπεται άλλη μια διπλωματική ήττα και περεταίρω υποχώρηση στα Ελληνοτουρκικά.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Kωνσταντίνος Χολέβας 

Ο Ελληνισμός είναι ενιαίος. Ελλάδα, Κύπρος, Βόρεια Ήπειρος και απόδημοι Έλληνες αποτελούμε μια μεγάλη οικογένεια και πρέπει να ενισχύουμε τους δεσμούς μας απέναντι στις απειλές. Η τουρκική επιθετικότητα και η ανάγκη της Ελλάδος και της Κύπρου να αξιοποιήσουν την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη οδηγούν τους ηγέτες των δύο κρατών του Ελληνισμού σε συνεργασίες και αποφάσεις που ανοίγουν νέους δρόμους. Θυμίζω ορισμένα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τα οποία συνδέονται με το ενιαίο μέτωπο Αιγαίου και Κύπρου:

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τη Λευκωσία για να τονίσει τη σύμπλευση και τη συμπόρευση της Ελλάδος και της Κύπρου στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε συγκινημένος που του δόθηκε η ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Ευρ. Ενωση και να καταδείξει διεθνώς την ενότητα του Ελληνισμού. Ολες οι δημόσιες παρεμβάσεις του στην Κύπρο θύμισαν τους κοινούς αγώνες Ελλαδιτών και Κυπρίων για την Πανελλήνια Ιδέα· αγώνες τους οποίους κάποιοι λησμονούν σκοπίμως με στόχο να αφελληνίσουν τη συνείδηση των Κυπρίων και να καλλιεργήσουν μια τεχνητή νεοκυπριακή συνείδηση.

Στο Κάιρο της Αιγύπτου ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης συναντούν τον στρατηγό Σίσι, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος μετά την ανατροπή του φιλότουρκου ισλαμιστή Μόρσι. Η συνεργασία των τριών κρατών φοβίζει την Τουρκία και της δείχνει ότι κινδυνεύει να μείνει μόνη της στο θέμα της ΑΟΖ και στην αμφισβήτηση του Καστελόριζου.

Στη μαρτυρική Χίο ο μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ. Μάρκος υπογράμμισε ότι είναι χρέος όλων των Ελλήνων να προστατεύσουμε την ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου. Ο ίδιος δώρισε στο νησί μία τεράστια ελληνική σημαία 150 τετραγωνικών μέτρων, η οποία για πρώτη φορά θα αναρτηθεί από γερανό στο λιμάνι κατά τον εορτασμό της απελευθερώσεως της Χίου από τους Τούρκους. Είναι μια συμβολική μέρα η 11η Νοεμβρίου για το νησί, που έζησε τη μεγάλη σφαγή του 1822. Στις 11/11/1912 το Ελληνικό Ναυτικό αποβίβασε τους Ελληνες στρατιώτες, οι οποίοι ύστερα από μάχες νίκησαν την τουρκική φρουρά και ύψωσαν τη γαλανόλευκη. Την ίδια ημέρα εορτάζουν οι πολιούχοι της Χίου άγιοι Μηνάς, Βίκτωρ και Βικέντιος.

Μία ημέρα πριν από την άφιξη του Ελληνα πρωθυπουργού στην Κύπρο, η Εθνική Φρουρά της Μεγαλονήσου πραγματοποίησε ασκήσεις, οι οποίες περιελάμβαναν τη ρίψη αλεξιπτωτιστών του Ελληνικού Στρατού. Το μήνυμα είναι σαφές: Η Ελλάς και η Κύπρος συντονίζονται και στον στρατιωτικό τομέα για την παρεμπόδιση τυχόν απειλής από την Τουρκία. Ελπίζω να είναι το πρώτο βήμα για την αναβίωση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου. Οι Τούρκοι βλέπουν ως ενιαίο αντίπαλο τον Ελληνισμό στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Δεν ξεχωρίζουν την Ελλάδα από την Κύπρο όταν χαράσσουν στρατηγική. Αντίστοιχη πρέπει να είναι η αποτρεπτική στρατηγική των δύο ελληνικών κρατών. Μετά την κοινή άσκηση με αλεξιπτωτιστές εξ Ελλάδος, καλό θα ήταν να πραγματοποιηθούν, όπως παλαιότερα, ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς με τη συμμετοχή του Ναυτικού και της Αεροπορίας μας.

Η τεράστια σημαία της Χίου θα στέλνει το μήνυμα στην απέναντι μικρασιατική ακτή ότι είμαστε πάντοτε ψυχικά και υλικά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τους τυχοδιωκτισμούς του Ερντογάν και του Νταβούτογλου. Το μέγεθός της συμβολίζει τη διάθεση της Ελλάδος να αγκαλιάσει τον Ελληνισμό της Κύπρου, με τον οποίο μας ενώνουν δεσμοί αίματος και πνεύματος από την εποχή που ο βασιλιάς της Κύπρου Κινύρας έστελνε μία ασπίδα στον Αγαμέμνονα ως συμβολική συμμετοχή στη μάχη των Ελλήνων εναντίον των Τρώων. Η σημαία της Χίου μας θυμίζει το ηρωικό 1821, όταν ο Ψαριανός Κανάρης βρέθηκε κρυφά στη Λάπηθο της Κύπρου για να συναντηθεί με μέλη της Φιλικής Εταιρείας στη Μεγαλόνησο.

Στο Αιγαίο και στην Κύπρο θα βουλιάξει ο νεο-οθωμανισμός.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφουν οι Δ. Πορφύρης/Π. Σταφυλά

Ο Tζιάν Μικαλεσίν απεσταλμένος της ιταλικής εφημερίδας il Giornale (05/11/14) δημοσίευσε αποκλειστικό ρεπορτάζ για τους στενούς δεσμούς της ISIS με την Τουρκία. Συναντήθηκε με κούρδο στρατιωτικό διοικητή στη συριακή πόλη Καμισλί η οποία παραδοσιακά κατοικείται μόνο από χριστιανούς και κούρδους.
Το Καμισλί απέχει ελάχιστα από το Κομπάνι και αποτελεί επίσης στόχο του Ισλαμικού Κράτους. Τα στοιχεία που παρουσίασε ο κούρδος διοικητής R. Kalili δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης του γεγονότος ότι η Τουρκία παρέχει ενεργή υποστήριξη στις ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στη Συρία.

Επιδεικνύοντας στον δημοσιογράφο την μεταλλική στρατιωτική ταυτότητα Τούρκου, αναφέρει:

“Αυτό το βρήκαμε σε μια βάση του Iσλαμικού Κράτους. Κάποιος θα πρέπει να μας εξηγήσει τι ζητούσε εκεί ένας στρατιώτης από την Άγκυρα σε μια βάση των τρομοκρατών που βρίσκεται σε βάθος 80 χιλιομέτρων εντός του συριακού εδάφους. Διότι η μεταλλική του ταυτότητα εκεί εντοπίστηκε!.”

Ο R. Kalili κρατάει στα χέρια του τη μεταλλική ταυτότητα. Είναι ένας κούρδος διοικητής στη μάχη καταπολέμησης της ISIS και ανήκει στον επειχειρησιακό τομέα του Β. Καμισλί. Εδώ η ISIS επιτίθεται σε καθημερινή βάση. Και εδώ όπως και στο Κομπάνι, “το κύριο μέλημα του τουρκικού στρατού που καιροφυλακτεί στη συνοριογραμμή είναι ο μη ανεφοδιασμός της πολιορκημένης πόλης”, αναφέρει ο διοικητής.

“Το πιο εξοργιστικό είναι ότι η Άγκυρα παρέχει σαφή υποστήριξη στη Tζιχαντιστική τρομοκρατία. Η πεποίθηση αυτή ενισχύεται και από τα στοιχεία που συλλέγονται από τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και της Jabhat Al Nusra που τέθηκαν υπό των έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων“.

“Ξέρεις τι βρήκαμε; Κοίταξε εδώ!“


O διοικητής ανοίγει το συρτάρι και βγάζει μια δέσμη διαβατηρίων και ταυτοτήτων.
«Κοίτα … όλα αυτά είναι διαβατήρια τρομοκρατών. Αυτό το κόκκινο προέρχεται από το Μπαχρέιν… Ο κάτοχός του έφθασε στη Συρία από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης... όπως μπορείτε να διακρίνετε και από τη βίζα.”

Έπειτα ακουμπάει πάνω στο γραφείο ένα πράσινο διαβατήριο:
“Αυτό ανήκε σ΄έναν Τυνήσιο … Εδώ, όπως μπορείτε να διακρίνετε δεν υπάρχει η σφραγίδα του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης. Το ίδιο ισχύει και γι αυτό το διαβατήριο της Λιβύης…”
“Ο κύριος αυτός ήταν κάτοικος Βεγγάζης και ήρθε εδώ σε βάση της Isis, όπου βρήκαμε και το ταξιδιωτικό του έγγραφο. Στο παρελθόν είχε ξαναεπισκεφθεί την Τουρκία. Θα ήθελα να πω ότι όλα αυτά τα έγγραφα και οι τουρκικές σφραγίδες αποδεικνύουν το ρόλο που διαδραματίζει η Άγκυρα. Στη Δύση ο Ερντογάν θέλει να σας κάνει να πιστεύετε ότι είναι ένας σύμμαχος σας στο ΝΑΤΟ, αλλά στην πραγματικότητα ο άνθρωπος αυτός είναι ο βασικός σύμμαχος της Διεθνούς Τζιχάντ. Κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει στους μαχητές του Τζιχάντ και στους εθελοντές ελεύθερη διέλευση από το έδαφός του και τα σύνορα“.
Οι πραγματικοί όμως 3 άσσοι στο μανίκι του διοικητή Kalili είναι οι 3 ταυτότητες με την την Ερυθρά Ημισέληνο.

“Αυτές είναι τρεις τουρκικές ταυτότητες. Ανήκαν σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Τις ανακαλύψαμε κι αυτές σε βάση τους. Αυτοί οι κύριοι είναι μόνο τρεις από τις εκατοντάδες των Τούρκων πολιτών που έχουν ορκιστεί πίστη και υποταγή στις τρομοκρατικές ομάδες.”

“Αν δεν πιστεύετε κοιτάξτε κι αυτά. Είναι τα αρχεία της Jabhat al Nusra που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα και που τώρα ενώθηκε με την ISIS. Εδώ είναι όλα τα ονόματα των “mohajerin “, δηλαδή των ξένων Τζιχαντιστών που πολεμάνε εδώ και έχουν καταχωρηθεί με ψευδώνυμο. Ωστόσο οι τόποι προέλευσης είναι οι πραγματικοί. Και σχεδόν σε όλους τους μαχητές αναφέρεται ως τόπος καταγωγή η Τουρκία “

Πηγή dimpenews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΑποκατάσταση κατά 50% των μισθολογικών απωλειών των ένστολων αλλά και «κούρεμα» 50% στα αναδρομικά των δικαστικών προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Oικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Bουλή. Tα συνολικά ποσά αυξήσεων που θα λάβουν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες στους βασικούς μισθούς για το χρονικό διάστημα από την 1η Iουλίου 2014 έως την 31η Δεκεμβρίου 2014 θα κυμανθούν από 24 έως 1.392 ευρώ.
Tα ποσά αυτά θα καταβληθούν από το υπουργείο Oικονομικών στις 27 Nοεμβρίου με τις αποδοχές του μηνός Δεκεμβρίου. Oι συνταξιούχοι θα λάβουν τις αυξήσεις και τα αναδρομικά του δεύτερου εξαμήνου του 2014 στις 22 Δεκεμβρίου. H εξόφληση των αναδρομικών για το διάστημα από 1η Aυγούστου 2012 έως 30 Iουνίου 2014 θα γίνει τμηματικά σε 36 μηνιαίες δόσεις από τον Iανουάριο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2017. Mετά τη μερική αποκατάσταση των αποδοχών των ένστολων οι μέσες μηνιαίες μεικτές αποδοχές τους θα ανέρχονται σε 1.825 ευρώ, ενώ οι μέσες μηνιαίες αποδοχές για τους αμειβόμενους στον ενιαίο μισθολόγιο ανέρχονται σε 1.550 ευρώ.
 
Eιδικότερα με την τροπολογία:
1 Aυξάνεται ο βασικός μισθός των στρατιωτικών και των Σωμάτων Aσφαλείας, αλλά καλύπτεται το μισό της διαφοράς από τις περικοπές που έγιναν τον Aύγουστο του 2012. Eιδικότερα οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες θα λάβουν στους βασικούς μισθούς αυξήσεις που θα κυμαίνονται από 1,4% έως 12,4% ή από 4 έως 232 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον βαθμό. Eνδεικτικά:
• O βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού θα αυξηθεί κατά 1,4% ή κατά 12 ευρώ και από 875 ευρώ τον μήνα που είναι σήμερα θα φθάσει τα 887 ευρώ τον μήνα.
• O βασικός μισθός του λοχαγού θα αυξηθεί κατά 4,74% ή κατά 44 ευρώ τον μήνα και από 928 ευρώ τον μήνα που ανέρχεται σήμερα θα φθάσει τα 972 ευρώ τον μήνα.
• O βασικός μισθός του αντιστράτηγου θα αναπροσαρμοστεί κατά 9,26% ή κατά 137 ευρώ τον μήνα και από 1.479 ευρώ τον μήνα που είναι σήμερα θα ανέλθει στα 1.616 ευρώ.
2 Oι αυξήσεις που θα χορηγηθούν στα επιδόματα των εν ενεργεία αξιωματικών των Eνόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Aσφαλείας θα κυμαίνονται από 1% έως 17,9%. Eιδικότερα:
• Tα επιδόματα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών θα αυξηθούν από 5,86 έως 12,94 ευρώ τον μήνα και θα κυμαίνονται από 105,86 έως 212,94 ευρώ τον μήνα.
• Tα επιδόματα ειδικής απασχόλησης θα αναπροσαρμοστούν κατά 7,72 έως 44 ευρώ τον μήνα και θα κυμαίνονται από 122,72 έως 294 ευρώ τον μήνα.
• Tα επιδόματα θέσης υψηλής ή αυξημένης ευθύνης 1,58 έως 89,13 ευρώ τον μήνα και θα κυμαίνονται από 27,58 έως 624,13 ευρώ τον μήνα.
• Tα έξοδα παράστασης για τα ανώτατα στελέχη των Eνόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Aσφαλείας θα αυξηθούν κατά 12,84 έως 41,57 ευρώ τον μήνα και θα διαμορφωθούν στα επίπεδα των 162,84 έως 391,57 ευρώ τον μήνα.
• Tα επιδόματα ευθύνης διοίκησης θα αυξηθούν κατά 4,89 έως 12,01 ευρώ τον μήνα και θα κυμαίνονται από 42,89 έως 107,01 ευρώ τον μήνα.
• Tο επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας που λαμβάνουν οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Eνόπλων Δυνάμεων θα αυξηθεί κατά 8 ευρώ, από τα 43 στα 51 ευρώ τον μήνα.
• Tο επίδομα ειδικών συνθηκών θα αυξηθεί από τα 65 στα 68,50 ευρώ τον μήνα.
• Tο επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για το ένστολο προσωπικό των Σωμάτων Aσφαλείας θα αυξηθεί κατά 10,56 ευρώ, από 166,40 σε 176,96 ευρώ.
3 Aυξήσεις και αναδρομικά θα χορηγηθούν και στους συνταξιούχους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες.
Δικαστικοί
Για τα αναδρομικά των δικαστικών, η κυβέρνηση αποφάσισε για λόγους «ίσης μεταχείρισης (με τους ένστολους), αλλά και για προφανείς δημοσιονομικούς λόγους», να εφαρμόσει το ίδιο μοντέλο. Δηλαδή, να περικοπεί κατά 50% το ποσό των αναδρομικών και να διατεθεί σε 36 δόσεις το κομμάτι που αφορά το διάστημα Aυγούστου 2012 - Iουνίου 2014. Yπενθυμίζεται πως τον Iούλιο η κυβέρνηση είχε ψηφίσει την πλήρη και άμεση αποζημίωση των δικαστικών για τα αναδρομικά τους και το ύψος των αποδοχών τους. Σημειώνεται ότι με τη χθεσινή τροπολογία δεν επηρεάζονται οι αποδοχές των δικαστικών που ανέρχονται σε 5.000 ευρώ κατά μέσο όρο τον μήνα.
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Kράτους, από τις παραπάνω αποφάσεις για την αποζημίωση των ένστολων και των δικαστικών προκύπτει:
• Eφάπαξ δαπάνη 91,4 εκατ. ευρώ από την άμεση καταβολή των διαφορών στους ένστολους (εν ενεργεία και συνταξιούχους) για το χρονικό διάστημα από τον Iούλιο του 2014 έως και το τέλος του έτους.
• Eτήσια δαπάνη 182,8 εκατ. ευρώ από την αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεων των ένστολων.
• Συνολική δαπάνη 347,6 εκατ. ευρώ για την καταβολή των αναδρομικών της περιόδου Aύγουστος 2012 - Iούνιος 2014. Tο ποσό αυτό θα διατεθεί σε βάθος 36 μηνών.
• Eξοικονόμηση 67,1 εκατ. ευρώ από τον περιορισμό στο μισό των διαφορών από τον Aύγουστο του 2012 έως τον Iούνιο του 2014 στους δικαστές και το κύριο προσωπικό του Nομικού Συμβουλίου του Kράτους.
Tης Mαρίας Bουργάνα 
Πηγή imerisia

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Η Τουρκία ή απέτυχε να προμηθευτεί πλατφόρμα με γεωτρύπανο ή θεώρησε ως χρονοβόρα την εγκατάσταση τουρκικής πλατφόρμας με γεωτρύπανο εντός των κυπριακών χωρικών υδάτων, προκειμένου να διαμφισβητήσει και να ακυρώσει την εθνική κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έτσι τώρα προχωρά σε ωμή στρατιωτική απειλή έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, μία μόλις ημέρα μετά την τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στο Κάιρο.
Απαιτεί διακοπή των ερευνών στην Κυπριακή ΑΟΖ, αν και αυτές πραγματοποιούνται από διεθνείς κοινοπραξίες στις οποίες συμμετέχουν ενεργειακοί κολοσσοί, κι ενώ στην περιοχή ναυλοχούν στόλοι υπερδυνάμεων.

Προς εκφοβισμό Ελλάδας, Κύπρου και όλων των ενδιαφερομένων, ο τούρκος ΑΓΕΝ Ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου, δήλωσε ότι «το γραφείο του πρωθυπουργού παρέδωσε στο Γενικό Επιτελείο τους κανόνες εμπλοκής και το γενικό επιτελείο (τους παρέδωσε) στο πολεμικό ναυτικό. Σε περίπτωση που χρειαστεί, θα λειτουργήσουμε βάσει των κανόνων εμπλοκής», απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει εάν τα τουρκικά πολεμικά πλοία έρθουν αντιμέτωπα στην ανατολική Μεσόγειο με ελληνικά αλλά και ισραηλινά πολεμικά σκάφη.
Και, εις επίρρωσιν, ο Μποστάνογλου ανέφερε ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό διαθέτει 158 πολεμικά πλοία, 50 αεροπορικά μέσα, αμφίβια ταξιαρχία πεζοναυτών, δυνάμεις υποβρυχίων καταστροφών και 50.000 έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.
Για να φοβηθούμε προφανώς.

Ο τούρκος ΑΓΕΝ προσέθεσε ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εποπτεύει και υποστηρίζει εκ του σύνεγγυς το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», ενώ παράλληλα παρακολουθεί τις κινήσεις του γεωτρύπανου που έχει ενοικιάσει η Κύπρος.

Η Τουρκία έχει ήδη οριοθετήσει το πλαίσιο αντίδρασής της, με προγενέστερη (επ’ αφορμή της συριακής κρίσης) δήλωση του Ερντογάν ότι «Κάθε στρατιωτικό στοιχείο που θα προσεγγίζει τα σύνορα της Τουρκίας με τρόπο που θα συνιστά κίνδυνο ασφάλειας, θα αξιολογείται ως απειλή και θα αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικός στόχος».

Η Ελληνική κυβέρνηση, όπως και η Κυπριακή, δεν έχουν καν την πολυτέλεια να καμφθούν, να υποχωρήσουν, να επιζητήσουν συμβιβασμό ή «διάλογο» για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Και όχι μόνον διότι πρώτιστο καθήκον τους είναι να προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια, αλλά και διότι η αποτροπή βίαιης τουρκικής υφαρπαγής των ενεργειακών κοιτασμάτων είναι μέλημα όλου του δυτικού κόσμου.
Εάν η Τουρκία αποκτήσει, δια της βίας και εκφοβίζοντας τους νόμιμους κατόχους των κοιτασμάτων, πρόσβαση στον Λεβιάθαν, θα καταστεί ενεργειακή υπερδύναμη, με την ανατροπή ισορροπίας που αυτό συνεπάγεται σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Εξ αυτού, η παρουσία ισχυρών ξένων στόλων στην περιοχή.

Αλλά ας επικεντρωθούμε στις κρίσιμες στιγμές που έρχονται.
Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν πρέπει επ’ ουδενί να πτοηθούν. Θα δηλώσουν στην Τουρκία ότι μόνον μία αμοιβαία αποδεκτή λύση στο Κυπριακό θα αποφέρει τα νόμιμα ενεργειακά οφέλη στους Τουρκοκύπριους, ανάλογα φυσικά με το μέγεθος της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Όσον αφορά τα ενεργειακά κοιτάσματα στο Αιγαίο, η Τουρκία μπορεί να επωφεληθεί από δικαιώματα ελλιμενισμού και γενικά χρήσης υποδομών, κάτι που ασφαλώς προϋποθέτει τερματισμό των παραβιάσεων, των αμφισβητήσεων και των απειλών, την ομαλή συνεργασία με την Ελληνική πλευρά και την πλήρη αποδοχή του διεθνούς δικαίου.

Κατά τα άλλα, η διαδικασία ερευνών και εξόρυξης θα συνεχίζεται κανονικά σε πείσμα των τουρκικών απειλών, και εάν οι τούρκοι επιχειρήσουν να την διακόψουν με χρήση στρατιωτικής βίας και άρξονται χειρών αδίκων, θα λάβουν την απάντηση που έλαβε ο Δράμαλης στα Δερβενάκια και ο Ιμπραήμ στο Ναυαρίνο.

Πηγή εφημ. «KontraNews»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Δεν πρόκειται να κατεβεί ξανά η σημαία μας από ελληνικό έδαφος, τονίζουν στρατιωτικές πηγές...
Τουρκικό πολεμικό πλοίο «προκαλεί» με την παρουσία του στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ακριβώς έξω από το λιμάνι του Καστελλόριζου

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Σενάρια «στημένου» επεισοδίου στο Αιγαίο απεργάζεται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση διενεργείται και μια επιχείρηση προπαγάνδας προς τον τουρκικό Τύπο προκειμένου να «περάσουν» τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό τα μηνύματα της τουρκικής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, η ελληνική πλευρά ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στο Καστελλόριζο και όχι άδικα…

Οι δυνάμεις στο νησί ενισχύονται με «σκληρά» και «μάχιμα» ονόματα στελεχών, ενώ αρκετοί εισηγούνται στο νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας να μεταβεί εσπευσμένα στην περιοχή. Από το πρωί της Δευτέρας (10/11/2014) βρίσκεται σε εξέλιξη νέα τουρκική πρόκληση, καθώς πολεμικό πλοίο της Τουρκίας «κόβει» βόλτες σε ελληνικά ύδατα, έξω από το λιμάνι του Καστελλόριζου.

Πάντως, αυτό που τονίζουν με νόημα στρατιωτικές πηγές, είναι πως: «αυτή τη φορά δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν λάθη του παρελθόντος».

Στο λιμάνι του νησιού παραμένει αγκυροβολημένο πλοίο του πολεμικού μας ναυτικού, πλήρως εξοπλισμένο για παν ενδεχόμενο, ενώ και στα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων ο στρατός και το ναυτικό μας έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε έγκαιρα και αποτελεσματικά να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια των Τούρκων, ικανή να οδηγήσει στη δημιουργία «θερμού» επεισοδίου στο Αιγαίο.

Αυτό που μας μεταφέρουν υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές από την ευρύτερη περιοχή, είναι πως σε περίπτωση που οι Τούρκοι επιχειρήσουν να «πατήσουν» ελληνικό έδαφος και κυρίως να αμφισβητήσουν την ελληνικότητα της νήσου Στρογγύλης, θα λάβουν άμεσα την απάντηση που πρέπει:
«Ελληνική σημαία, αυτή τη φορά δεν πρόκειται να κατεβεί από τα εδάφη μας».

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Τι άλλες ατιμίες έχουν στο αρρωστημένο μυαλό τους ορισμένοι κυβερνητικοί παράγοντες για να παρατείνουν το βίο της κατοχικής κυβέρνησης;

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη απ’ την "Κυριακάτικη KontraNews" για το νέο σχέδιο εκτροπής που εισηγείται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να επιμηκύνει την παράταση της θητείας της ετοιμόρροπης κυβέρνησης, μπλοκάροντας την εκλογή προέδρου, με πρόσχημα την αντιμετώπιση κρίσιμων εθνικών θεμάτων.

Πρόκειται για μια καθεστωτική και αντισυνταγματική πρωτοβουλία, η οποία βέβαια δεν έχει καμιά τύχη γιατί θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες.

Δείχνει όμως τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της μνημονιακής κυβέρνησης, προκειμένου να αποφύγει με κάθε τρόπο τις εκλογές και την βέβαιη συντριβή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Μετά την απόπειρα δημιουργίας μαύρου ταμείου για την εξαγορά βουλευτών την οποία τίναξε στον αέρα η αποκάλυψη της Κυριακάτικης KONTRA NEWS, έρχεται η σειρά της αποκάλυψης των νέων υποχθόνιων σχεδίων εκτροπής.

Το σύνολο των συνταγματολόγων επισημαίνει ότι παράταση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να γίνει μόνο σε καιρό πολέμου και οποιαδήποτε απόπειρα διασταλτικής ερμηνείας του συντάγματος που θα βαφτίζει την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πολεμική κατάσταση συνιστά εκτροπή. 
Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι το γεγονός ότι κυβερνητικοί παράγοντες διακινούν τέτοια σενάρια δείχνει το μέγεθος της απόγνωσης και του πανικού που τους διακατέχει το ενδεχόμενο προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία. Άλλωστε οι ίδιοι παράγοντες της δημόσιας ζωής καταρράκωσαν κάθε έννοια νομιμότητας ψηφίζοντας με ένα άρθρο και καθ’ υπόδειξιν της τρόικας νόμους οι οποίοι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις συνταγματικές διατάξεις.

Τι λένε βουλευτές και συνταγματολόγοι
Φραγμό» στις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις, για «παράταση» του βίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, που αποκάλυψε η «Κυριακάτικη Kontranews», θέτουν βουλευτές και συνταγματολόγοι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να περάσουν.
Με δηλώσεις τους στην «Kontranews», βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά και ανεξάρτητοι, κάνουν λόγο για κινήσεις απελπισίας της συγκυβέρνησης, που, όμως, θα πέσουν στο κενό, ενώ από την πλευρά των συνταγματολόγων τονίζεται ότι η σχετική διάταξη του Συντάγματος είναι ξεκάθαρη και δεν αφήνει περιθώρια για παιχνίδια.

Γιώργος Κατρούγκαλος Συνταγματολόγος – Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
«Το Σύνταγμα προβλέπει στο άρθρο 30 ότι σε περίπτωση πολέμου η θητεία του Προέδρου παρατείνεται. Όταν όμως το Σύνταγμα αναφέρεται σε πόλεμο δεν ευνοεί προφανώς ούτε ένταση στα εθνικά θέματα ούτε καν ακόμη και ένα θερμό επεισόδιο.
Προϋποθέτει να έχει εμπλακεί η χώρα σε πόλεμο οπότε ενεργοποιούνται και μια σειρά άλλες διατάξεις».

Ηλίας Νικολόπουλος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Παντείου Πανεπιστημίου
«Είναι σαφές ότι η παράταση της θητείας του Προέδρου προβλέπεται αποκλειστικά και μόνο λόγω πολέμου. Επίσης, προβλέπεται ότι αν δεν έχει εκλεγεί Πρόεδρος και συμπληρωθεί η πενταετία μπορεί να παραταθεί η θητεία του υπάρχοντος».

Βύρων Πολύδωρας Πρόεδρος Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό«Επειδή ο κύριος Βενιζέλος είναι καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου νομίζει ότι είναι δικαίωμά του οι συνταγματικές παραδοξολογίες.
Μαζί με την καταβύθισή τους, αυτογελοιοποιούνται κιόλας. Δεν είναι ανάγκη να πειραματίζονται ούτε λεκτικά με εκδοχές συνταγματικής εκτροπής».

Νότης Μαριάς ΕυρωβουλευτήςΗ μνημονιακή συγκυβέρνηση θα πιει το πικρό ποτήριο της ήττας στις εκλογές που θα γίνουν λόγω αδυναμίας συγκέντρωσης των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις για ενδεχόμενη παράταση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας καθορίζονται με σαφήνεια από το Σύνταγμα και δεν χωρά στην περίπτωσή τους καμία παρερμηνεία.
Κάθε προσπάθεια περί του αντιθέτου θα βρει απέναντι τον ελληνικό λαό που θα προστατεύσει το Σύνταγμα σύμφωνα με το άρθρο 120.

Δημ. Τσουκαλάς Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ«Η Κυβέρνηση πάνω στον πανικό της μπορεί να σκέπτεται τα πάντα. Μέσα στον πανικό ότι μπορεί να μην συγκεντρώσει τους 180 είναι ικανή για όλα. Ένα είναι σίγουρο, θεωρώ, ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι ίδιοι και η πολιτική της υποτέλειας που ακολουθούν θα είναι πλέον παρελθόν».

Βασίλης Καπερνάρος Ανεξάρτητος Βουλευτής«Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να παίζει με τα εθνικά μας θέματα, ιδιαίτερα όταν έχει στις τάξεις της έναν Βενιζέλο με τέτοιες εισηγήσεις. Άλλωστε οι εισηγήσεις του ήταν πάντοτε αυτού του είδους».

Γιάννης Μπαλάφας Μέλος
Π. Γ. ΣΥΡΙΖΑ
«Η Κυβέρνηση οφείλει στο ζήτημα του Κυπριακού και των τουρκικών προκλήσεων, να αποφεύγει οποιαδήποτε ενέργεια, να επιδείξει αποφασιστικότητα και να κινηθεί μέσα σε σ’ ένα πνεύμα αυτοσυγκράτησης».

Γιάννης Αμοιρίδης Μέλος Ε.Ε. ΔΗΜ.ΑΡ.«Ξέρουν κάτι για τη χώρα που δεν το ξέρουν οι υπόλοιποι; Εκτός αν η ανησυχία για τη χώρα είναι αποκλειστικό προνόμιο».

Βασίλης Οικονόμου Επικεφαλής
«Δημοκρατικός Σύνδεσμος»

«Δεν μπορεί να υπάρξει παράταση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας για κανένα λόγο πόσω μάλλον για θέματα εθνικής σημασίας. Από κει και μετά έχει την ωριμότητα η Βουλή και οι βουλευτές να αξιολογήσουν την κρισιμότητα των καταστάσεων και να τοποθετηθούν».

Χρυσούλα Γιαταγάνα Ανεξάρτητη Βουλευτής«Είναι δικά τους επιχειρήματα για να παραμείνουν στην εξουσία. Δεν παρατείνεται η θητεία του Προέδρου. Απλά πιέζουν για να βρουν βουλευτές και να ψηφίσουν Πρόεδρο».

Παναγιώτης Μελάς Βουλευτής ΑΝ.ΕΛ.«Η Κυβέρνηση ας κοιτάξει το λαό και τα προβλήματά του, ας δει την οικονομική και κοινωνική εικόνα. Αυτό προτρέχει».

Νίκος Νικολόπουλος, Πρόεδρος «Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος» Βουλευτής ΑΝ.ΕΛ.Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και από κοντά οι βαστάζοι τους βλέπουν να φθάνει το τέλος του και γίνονται ακόμη πιο αδίστακτοι. Δεν βρίσκουν σωσίβιο πουθενά και γι’ αυτό δεν έχουν κανένα φραγμό. Προσπαθούν να διασωθούν από την εξουσία παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μετετράπη σε εγκληματική οργάνωση. Στην Αμερική το οργανωμένο έγκλημα λέγεται μαφία, στην Ιταλία καμόρα και στην Ελλάδα θέλουν να το λένε κυβέρνηση. Μετά το ναυάγιο της πρώτης επιλογής για την παράταση του πολιτικού τους βίου διά της εκλογής Προέδρου μέσω κουμπαρά ήρθε η δεύτερη απόπειρα του διαβόητου συνταγματολόγου Βενιζέλου διά του περιορισμού των «300» ώστε να χρειασθούν 170 βολικοί και τώρα έρχεται η τρίτη όπως αποκάλυψε η «Κυριακάτικη kontranews» χείρον της πρώτης. Ε… αυτό θα σημαίνει χούντα και κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών. Πρέπει να παραιτηθούμε όλοι οι βουλευτές για να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη Δικαιοσύνη.
Οι Σαμαρο-Βενιζέλοι πρέπει να πάρουν σήμερα κιόλας την απάντηση από το σύνολο της αντιπολίτευσης. Η παραίτηση αποτελεί μονόδρομο αλλά και ασφαλή δρόμο που οδηγεί στην προσφυγή στην κρίση του κυρίαρχου λαού.

Το δημοσίευμα της Κυριακάτικης kontranews
Επειδή με κανένα τρόπο δεν μπορεί, η αμαρτωλή συγκυβέρνηση, που είναι συνυπεύθυνη για την τραγωδία που ζει σήμερα ο λαός και ο τόπος να βρει τους 180, γιατί κανένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές δεν θα ήθελε να χρεωθεί τη ρετσινιά ότι πουλήθηκε για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γεγονός που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, στις οποίες, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, το μεν ΠΑΣΟΚ θα εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή του τόπου ή δε Ν.Δ. θα υποστεί συντριβή, αφού η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. έχει υπερβεί τις 10 μονάδες, ψάχνουν λοιπόν αγωνιωδώς για να βρεθεί κάποια λύση, έστω και αν αυτή θα αγγίζει τα όρια της νομιμότητας ή ακόμα και της αντισυνταγματικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από πάρα πολύ έγκυρη πηγή, μαθαίνουμε ότι ο Βενιζέλος έχει ήδη εισηγηθεί και πιέζει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ, επικαλούμενοι ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!
Αν αυτό αποτολμηθεί θα πρόκειται για τεράστιο πραξικόπημα με απρόβλεπτες εθνικές συνέπειες!..
Η πληροφορία είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ και επικίνδυνη για τη δημοκρατία, το λαό και τον τόπο, γιαυτό και υποχρεωνόμαστε να τη δημοσιεύσουμε.

Καλούμε δε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να την διαψεύσουν αμέσως και κατηγορηματικά και να μην την αφήσουν ούτε μια μέρα να σέρνεται.
Γιατί αυτή την εποχή ελλοχεύουν πάρα πολλοί κίνδυνοι και στην ευρύτερη περιοχή μας παίζονται πάρα πολλά ύποπτα και περίεργα παιχνίδια και δεν αποκλείεται κάποιοι ανεγκέφαλοι, να δημιουργήσουν ακόμα και καμιά μικρή ψευτοσύρραξη, νομίζοντας ότι έτσι θα «βοηθήσουν» την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα σχέδιά τους και κυρίως για να μην χάσουν τα χρήματά τους οι δανειστές, οι οποίοι είναι αδίστακτοι και ικανοί για τα πάντα.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι το Σύνταγμα, στο άρθρο 30 προβλέπει παράταση της θητείας του Προέδρου μόνο αν η χώρα βρίσκεται σε… «πόλεμο».

Βεβαίως, μπορεί να βρεθούν κάποιοι ψευτοσυνταγματολόγοι και να επεκτείνουν τον ορισμό του «πολέμου» όπως πολύ συχνά το κάνουν τα τελευταία χρόνια, ψηφίζοντας ένα σωρό αντισυνταγματικούς νόμους.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα
• Η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να παραταθεί σε περίπτωση πολέμου ή μη εκλογής εγκαίρως νέου Προέδρου.
• Εάν η Βουλή έχει διαλυθεί με οποιονδήποτε τρόπο, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αναβάλλεται ώσπου να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Βουλή και μέσα σε είκοσι ημέρες, το αργότερο.
• Εάν η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου δεν περατωθεί εγκαίρως, ο ήδη Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του και μετά τη λήξη της θητείας του ώσπου να αναδειχθεί νέος Πρόεδρος.
• Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κωλύεται για οποιονδήποτε λόγο να ασκήσει τα καθήκοντά του πέρα από τριάντα ημέρες συγκαλείται υποχρεωτικά η Βουλή, ακόμη και αν αυτή έχει διαλυθεί, για να αποφασίσει με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνόλου των μελών της, αν συντρέχει περίπτωση εκλογής νέου Προέδρου. Σε καμία περίπτωση η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο από έξι συνολικά μήνες, αφότου άρχισε η αναπλήρωσή του που προκλήθηκε από αδυναμία του.
• Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που παραιτείται πριν από τη λήξη της θητείας του δεν μπορεί να λάβει μέρος στην εκλογή που επακολουθεί εξαιτίας της παραίτησής του.
• Σε περίπτωση πολέμου, η προεδρική θητεία παρατείνεται έως τη λήξη του

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Η έρευνα έγινε για να βρεθεί το ποσοστό τής παιδικής φτώχειας στις ΗΠΑ.
Αφορά την επί της % αναλογία παιδιών που ζουν σε νοικοκυριά με εισόδημα λιγότερο από το 60% του μέσου μισθού.
Δηλαδή σαν να λέμε, εδώ, με μέσο μισθό 817 ευρώ στο δημόσιο και 630 ευρώ ''καθαρά'' στον ιδιωτικό τομέα, το 60% αντιστοιχεί σε 490 εως 378 ευρώ τον μήνα. Ολόκληρη οικογένεια! Με παιδιά!

Και, surprise!
Ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην έκτη θέση με 33% περίπου...
Ποιά χώρα είναι πρώτη, με 42% παιδικής φτώχειας στον κόσμο;
Η Ελλάδα μας!
Των ''ευεργετικών'' μνημονίων, του success story, της συγκυβέρνησης του αίσχους.

Ποιά Τουρκία και ποιές παραβιάσεις, ω προδότες του λαού;

Ποιές προεδρικές εκλογές και ποιοί υποψήφιοι πρόεδροι, ω εγκληματίες;

Και ποιά νομοσχέδια, και ποιά λάσπη στον ανεμιστήρα, και ποιά ποτάμια, ρυάκια και βόθροι, μπορούν να απασχολήσουν την καθημερινότητα του κοσμάκη, όταν προσπαθεί να επιβιώσει με τέτοια νούμερα και τέτοια πραγματικότητα;

Αυτό δεν επιδιώκατε άλλωστε;
Εσείς και τ' αφεντικά σας που σας ταϊζουν για να κάνετε την ''βρώμικη δουλειά''; 

Να καταστρέψετε την ζωή του καθενός μας, ώστε να μην μπορεί μέσα στο άγχος της καθημερινής επιβίωσης, να σταθεί εμπόδιο στα  ΒΡΩΜΙΚΑ, ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΣΑΣ ΣΧΕΔΙΑ;

Ε! Το καταφέρατε!

Με αναστεναγμούς ξυπνάμε, με κλάματα κοιμόμαστε.

Αυτό δεν θέλατε;

Σε λίγο όμως θα δείτε και τι θέλουμε εμείς.

Πιέστε μας λίγο ακόμα, ω υπάνθρωποι...
Εξαθλιώστε μας κι άλλο...
Και δεν θα σας πιάνει ο  ύπνος, ούτε για να δείτε εφιάλτες!

Δεν το λέμε εμείς.
Το λέει η Ιστορία!...

* Το blog ζητάει συγγνώμη που χρησιμοποίησε σαν τίτλο του σχολίου τον τίτλο του αριστουργηματικού μέρους ''Προφητικόν'' από το Άξιον Εστί του μεγάλου Ελύτη.
Ας το ξαναδιαβάσουμε άλλη μιά φορά...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ερντογάν: Πως λέγεται στην ψυχιατρική η εν λόγω συμπεριφορά;

Περίπου έναν χρόνο πριν όλος ο κόσμος παρακολούθησε με αποτροπιασμό την σφαγή περισσότερων από 150 αθώων ανθρώπων σε Κένυα και Πακιστάν από τους τζιχαντιστές. Τότε ο πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε τη θλίψη του. Σε μια δημόσια ομιλία του μετά το «μαύρο Σαββατοκύριακο» φαινόταν πολύ λυπημένος…

Ήταν πράγματι. Όχι όμως για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά του προηγούμενου Σαββατοκύριακου. Πενθούσε για μια φτωχή 17χρονη Αιγύπτια την Ασμαά αλ Μπελταγκί, που πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Από τον Ιούλιο που συνέβη το περιστατικό, σε κάθε του ομιλία, αναφέρεται σε αυτό. 

Του Burak Bekdil
Τίτλος άρθρου: «Don’t Tell Erdogan Jihadists Kill People»
(Μην πείτε στον Ερντογάν ότι οι τζιχαντιστές σκοτώνουν κόσμο)
Πηγή: The Gatestone Institute


Στις αρχές του 2013, στην Αίγυπτο του Μόρσι, οι φίλοι του Ερντογάν Αδελφοί Μουσουλμάνοι, εξαπέλυσαν την χειρότερη επίθεση κατά των Κοπτών χριστιανών της χώρας, από τον 14ο αιώνα. Σε μια μόνο εβδομάδα 40 εκκλησίες λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν, ενώ άλλες 23 υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Σε μια πόλη διαπόμπευσαν μοναχές. Δύο άνδρες που εργάζονταν για λογαριασμό χριστιανών κάηκαν ζωντανοί. Ένα χριστιανικό ορφανοτροφείο πυρπολήθηκε. Την ίδια ώρα η Μουσουλμανική Αδελφότητα δήλωνε πως «η Κοπτική εκκλησία κήρυξε πόλεμο κατά του Ισλάμ».

Σήμερα αν γράψει κανείς τις λέξεις Ισλάμ ή τρομοκρατία στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου θα έχει 42 εκατ. αποτελέσματα. Παρόλα αυτά ο Ερντογάν επιμένει: «Δεν υπάρχει ισλαμική τρομοκρατία». Σε διάφορες περιπτώσεις και πρωτεύουσες ο Ερντογάν δηλώνει: «Οι μουσουλμάνοι ποτέ δεν κατέφυγαν στη βία ή τον τρόμο».

Κάποτε είπε για τον μουσουλμάνο πρόεδρο του Σουδάν Ομάρ αλ Μπασίρ, εναντίον του οποίου υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης: «Πήγα στο Σουδάν και δεν είδα να διαπράττεται καμία γενοκτονία εκεί. Οι μουσουλμάνοι ποτέ δεν διαπράττουν γενοκτονίες». 

Οι ανά τον κόσμο μουσουλμανικές τρομοκρατικές οργανώσεις θα πρέπει να νιώθουν απογοήτευση από τον Ερντογάν, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται την ύπαρξή τους, τις τρομοκρατικές τους πράξεις και τους σκοπούς τους. 

Ο αριθμός των νεκρών στην Συρία και το Ιράκ από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες, από το καλοκαίρι, όταν η οργάνωση κατέλαβε μεγάλες περιοχές των δύο αυτών, γειτονικών της Τουρκίας, χωρών.

Το σαββατοκύριακο που πέρασε το ΙΚ εκτέλεσε τουλάχιστον 50 άτομα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά της σουνιτικής φυλής Αλ Μπουν Νιμρ. Οι εκτελέσεις έγιναν δημόσια, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μελών της φυλής, στους 150, τις τελευταίες μέρες. Την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρθηκαν άλλες 600 εκτελέσεις από το ΙΚ, Ιρακινών αιχμαλώτων που είχαν συλληφθεί όταν κυρίευσαν τη Μοσούλη.

Κατά ειρωνεία της τύχης το ΙΚ είχε αιχμαλωτίσει τότε και 49 Τούρκους, του Τούρκου γενικού πρόξενου περιλαμβανομένου. οι 49 Τούρκοι κρατήθηκαν όμηροι επί 101 ημέρες πριν συμφωνηθεί η απελευθέρωσή τους με αντάλλαγμα την απελευθέρωση τζιχαντιστών που κρατούντο στην Τουρκία. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν έπεισε τον Ερντογάν ότι όλες αυτές οι δολοφονίες γίνονται στο όνομα του Ισλάμ.Μετά από την συνάντησή του στο Παρίσι, με τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ, ο Ερντογάν έδωσε νέα «διάλεξη», κατηγορώντας όσους προσπαθούν να αποδείξουν ότι το ΙΚ είναι ισλαμική οργάνωση. Τουλάχιστον δεν υποστήριξε ότι το ΙΚ είναι εβραϊκή οργάνωση.
«Εκ προθέσεως αποφεύγω να χρησιμοποιήσω το ακρωνύμιο ΙΚ, διότι περιλαμβάνει τον όρο ισλαμικό. Χρησιμοποιώ τον όρο Daesh, διότι είναι τρομοκράτες». Και όμως τέτοιο ακρωνύμιο δεν υπάρχει. Το αραβικό ακρωνύμιο Daesh περιλαμβάνει τον όρο ισλαμικό (ad-dawlah al-Islamiyah fil- Iraq wa ash-Sham). 

Ίσως την επόμενη φορά ο Ερντογάν να δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει ένα όρο στα σανσκριτικά, στη γλώσσα των ζουλού, στα σουαχίλι, στη γλώσσα των ιθαγενών της Μαδαγασκάρης ή σε όποια άλλη γλώσσα για να χαρακτηρίσει τους τζιχαντιστές, αλλά όλοι οι «τίτλοι» θα περιλαμβάνουν τον όρο «ισλαμικό». 

Η εν Παρισίοις «διάλεξη» του Ερντογάν απεικονίζει την περίεργη λογική του. Τα διεθνή ΜΜΕ, είπε, προσπαθούν συστηματικά να αποδείξουν πως η Τουρκία υποστηρίζει τη Daesh. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίζει, έστω κι αν δεν ισχύει, πως δεν υποστηρίζει τους τζιχαντιστές.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Είπε ότι τα στελέχη των ΜΜΕ που το υποστηρίζουν είναι «προδότες», αφήνοντας τους ακροατές του να αναρωτιούνται πως μπορεί ένας ξένος να είναι προδότης της Τουρκίας.
Και στο Παρίσι ήταν ένας Ερντογάν από τα παλιά. Δεν υπάρχει ισλαμικός τρόμος. Το ΙΚ δεν είναι ισλαμική οργάνωση και το όνομά του είναι Daesh. Παράλληλα οι ξένοι δημοσιογράφοι είναι προδότες της Τουρκίας.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Οι λαοί της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό πριν από 25 χρόνια την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Ενα τείχος που καταδίκασε έναν λαό να ζει χωρισμένος, σε μια Ευρώπη μοιρασμένη στα δύο, με έναν πόλεμο αλληλοεξόντωσης να υπονομεύει την ευημερία της Γηραιάς Ηπείρου αλλά και την παγκόσμια ασφάλεια. Ηταν ένας διαχωρισμός που καλλιεργώντας τον φόβο και το μίσος για τον «απέναντι» άφηνε την Ευρώπη στο περιθώριο.

Το εγχείρημα της Ενωμένης Ευρώπης γεννήθηκε για να μπορέσει ακριβώς να κρατήσει ζωντανή τη δυνατότητα επανένωσης, της κοινής πορείας προς το μέλλον. Η οικονομική κρίση σήμερα απειλεί να υψώσει νέα διαχωριστικά τείχη. Μεταξύ των χωρών και ακόμη πιο επικίνδυνα στο εσωτερικό των κοινωνιών.

Τα επεισόδια πριν από λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες, οι απεργίες στα τρένα και στον επίσημο γερμανικό αερομεταφορέα, οι συγκρούσεις μεταξύ νεοναζιστών και μουσουλμάνων στους δρόμους γερμανικών πόλεων, η φυγόκεντρη πορεία της Βρετανίας, οι χιλιάδες περιθωριοποιημένοι στα προάστια του Παρισιού και της Κοπεγχάγης. Είναι ανησυχητικά μηνύματα. Όπως οι χιλιάδες Ρουμάνοι και Βούλγαροι που αναζητούν την επιβίωση στην όλο και πιο άγρια αγορά εργασίας των μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών.

Όλα αυτά τα μηνύματα αποδεικνύουν πολύ απλά ότι δεν είναι μόνο οι «ιδιόρρυθμοι» Ιταλοί, οι «ανεπρόκοποι» Ισπανοί και οι «αδιόρθωτοι» Ελληνες που δεν κάνουν καλά το «μάθημά» τους. Οτι ακόμη κι αν συνέβαινε αυτό, η απάντηση δεν είναι ούτε η προσπάθεια εξόντωσής τους ούτε η απομόνωσή τους και ο στιγματισμός σε μια Ευρώπη που θέλει να κτίσει μια νέα ενότητα λαών.

Η Άνγκελα Μέρκελ, έχοντας μεγαλώσει στην Ανατολική Γερμανία, είναι η μόνη Ευρωπαία ηγέτις που έζησε στο πετσί της αυτό τον διαχωρισμό, που δημιούργησε πολλές χαμένες γενιές που άφησε εκατομμύρια ανθρώπους να υποφέρουν στερούμενοι ακόμη και βασικά αγαθά. Και αυτό θα έπρεπε να μεγαλώνει το βάρος της ευθύνης της ώστε να εμποδίσει το ύψωμα νέων τειχών μέσα στην ψυχή της Ενωμένης Ευρώπης.

Γιατί η πτώση του τείχους στο Βερολίνο πριν από 25 χρόνια ανέδειξε αυτή ακριβώς την αλήθεια: ότι η δύναμη της Ευρώπης κρύβεται στην ενότητά της. Αλλά η Ανγκελα Μέρκελ φαίνεται όμως να λησμόνησε πια πώς είναι να ζεις πίσω από το τείχος…

Πηγή Έθνος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

O Aπέ Νεμίρ που τραυματίστηκε στο Κομπάνι δηλώνει: Άφησα παρακαταθήκη το όπλο μου

Ο Απέ Νεμίρ ο 67χρονος-σύμβολο της αντίστασης στο Κομπάνι, που παρά το ότι τραυματίστηκε πολλές φορές δεν εγκαταλείπει τη θέση του στην πρώτη γραμμή, μετράει τώρα στο Σούρουτς μέρες για την επιστροφή του στο μέτωπο. Ο Απέ Νεμίρ δήλωσε πως
¨Όταν ερχόμουν εδώ το είπα στους νέους μαχητές. Ακόμη κι αν μου κόψουν το χέρι, εγώ θα γυρίσω πίσω. Να μην δώσετε σε κανέναν το όπλο μου, σας το αφήνω παρακαταθήκη. Άλλωστε κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου πει ¨Δεν θα πας στο Κομπάνι¨.
Ο Απέ Νεμίρ παρά το προχωρημένο της ηλικίας του πήρε μέρος στην πρώτη γραμμή του μετώπου, ενάντια στις επιθέσεις των συμμοριών της ISIS και παρά το ότι τραυματίστηκε τρεις φορές δεν εγκατέλειψε την θέση του.

Μετά από τον τραυματισμό του για τέταρτη φορά, ήρθε στο Σούρουτς και μετρά μέρες τώρα για να επιστρέψει στο Κομπάνι.

Ο Απέ Νεμίρ που από την πρώτη μέρα που άρχισε η αντίσταση πήρε μέρος στο πλέον σφοδρό –ανατολικό- μέτωπο, την ώρα που οι δύο γιοί του πολεμάνε σε διαφορετικά μέτωπα, όταν τραυματίστηκε για τέταρτη φορά, έστω και αν ο ίδιος δεν το ήθελε, στάλθηκε για νοσηλεία στο Σούρουτς.

Αυτή τη στιγμή μένοντας σε σκηνή μαζί με την οικογένεια του, περιμένει να γίνει καλά ώστε το συντομότερο να πάρει το όπλο του και να βρεθεί στο μέτωπο. Από την μια ζητά από τα μέλη των YPG και ΥΠJ να τον συγχωρήσουν που για κάποιο διάστημα δεν βρίσκεται στο μέτωπο και από την άλλη κάνει έκκληση στην κουρδική νεολαία να μετάσχει στην αντίσταση του Κομπάνι.

ΜΑ ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΗΝΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ;

Ο Απέ Νεμίρ περιγράφει πως μετά από την επίθεση των συμμοριών, η ηγεσία του καντονιού και τα μέλη του YPG του ζήτησαν να πάει στο Σούρουτς, καθώς οι δύο γιοί του πολεμούσαν στο μέτωπο, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε λέγοντας:
¨Μα πώς να άφηνα την πατρίδα μας και τα χώματα μας στις βρώμικες συμμορίες της ISIS;¨. 
Αναφέρει πως όταν φάνηκε η αποφασιστικότητα του, του επετράπη να μείνει.

¨ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΝΩ 10 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΧΑΡΑΚΩΜΑ¨

Ο Απέ Νεμίρ περιγράφει πως μερικές φορές μένει στο χαράκωμα μια εβδομάδα ή και δέκα μέρες, λέει πως
¨Τραυματίστηκα τέσσερις φορές, δύο φορές στο ισχύο, μια φορά στο κεφάλι και τελευταία φορά όταν ελεύθερος σκοπευτής της συμμορίας της ISIS με στόχευσε, με πέτυχαν δύο σφαίρες στο χέρι¨
και παρόλα αυτά συνεχίζει την αντίσταση του.

Koυρδικό Πρακτορείο Φιράτ 9/11/2014
Πηγή "Τουρκικά Νέα"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη ύφεση, και φταίει η Γερμανία, είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύει η Washington Post, με το οποίο υποστηρίζει ότι η Ευρώπη έχει ένα γερμανικό πρόβλημα.

«Συγκεκριμένα, έχει ένα πρόβλημα που έγκειται στο ότι η Γερμανία δεν ξοδεύει αρκετά χρήματα. Αλλά οι Γερμανοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να ξοδεύουν πολλά λεφτά διότι μετά από τον πληθωρισμό, δεν έχουν δεχθεί πολλές αυξήσεις την τελευταία δεκαετία. Είναι η γερμανική κυβέρνηση που επιλέγει να μην ξοδεύει, αν και χρειάζεται νέες υποδομές. Και οι επενδυτές, όσο τρελό κι αν ακούγεται, την πληρώνουν να δανειστεί εδώ και δύο χρόνια», αναφέρεται στο άρθρο.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, είναι φανερό πόσο πεινασμένη είναι η Γερμανία για δημόσιες επενδύσεις, στο παραπάνω γράφημα του επικεφαλής οικονομολόγου του think tank CER, Christian Odendahl. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι οι επενδύσεις της κυβέρνησης στην οικονομία ήταν στην πραγματικότητα αρνητικές για 12 χρόνια.

Με άλλα λόγια, επισημαίνει, η Γερμανία έχει ένα πρόβλημα με το ότι δεν ξοδεύει αρκετά. Ξεμένει από υποδομές χωρίς να τις αντικαθιστά, και μάλιστα σε μια στιγμή που η οικονομία της έχει κολλήσει σε τέλμα. Αυτό, όπως έχει αναδείξει το ΔΝΤ, είναι κοντόφθαλμη λογική, από τη στιγμή που οι δαπάνες για υποδομές θα τόνωναν την οικονομία σήμερα και την οικονομική ανάπτυξη αύριο. Για αυτό οι συνήθως αυστηροί ΔΝΤ και ΕΚΖΤ έχουν πιέσει την Γερμανία να σπάσει τον όρκο της στη λιτότητα και να αρχίσει να ξοδεύει περισσότερα για το δικό της καλό, και για το καλό της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανία έχει τελικά αλλάξει το μυαλό της. Αντί να μην κάνει τίποτα, θα κάνει κάτι περισσότερο από το τίποτα. Πρόκειται να αυξήσει τις δαπάνες της για υποδομές κατά 10 δισ. ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια. «Και αυτό ήταν όλο. Πρόκειται μόλις για 0,1% του ΑΕΠ. Αυτό δεν είναι πρόγραμμα τόνωσης. Αυτό είναι σφάλμα στρογγυλοποίησης. Αλλά είναι το περισσότερο που είναι πρόθυμη να κάνει η Γερμανία, από τη στιγμή που είναι αποφασισμένη να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της το 2015».

Επομένως, καταλήγει, η Γερμανία θα συνεχίσει να μένει στάσιμη, και η υπόλοιπη Ευρώπη, «η οποία χρειάζεται απεγνωσμένα τευτονική ζήτηση, θα μείνει και αυτή».

Πηγή Capital

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης

Σε ποσοστό 5,1% μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον μήνα Σεπτέμβριο. Ας μην αγχωνόμαστε. Το γεγονός ότι υπάρχει ακόμη βιομηχανική παραγωγή σε αυτή τη χώρα είναι θαύμα και διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν την Ελλάδα χώρα συνταξιούχων, ανέργων και δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, οι αξιότιμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μπορούν να ευαγγελίζονται μια Ελλάδα δίχως μνημόνιο. Προσοχή, προσεχώς κατάρρευση...

Ποιός νοιάζεται σε αυτή τη χώρα για τέτοιες λεπτομέρειες όπως αυτή της βιομηχανικής παραγωγής. Εδώ και τέσσερα χρόνια οι εκπρόσωποι της ενεργοβόρας βιομηχανίας (δεν τολμάμε να πούμε βαριάς) διαμαρτύρονται για το κόστος του ρεύματος. Δεν τους άκουσαν. Μελέτη αποδεικνύει ότι με βάση τις πραγματικές τιμές του ρεύματος (μετά από τις εκπτώσεις κι όχι τις αναγραφόμενες στους αρχικούς τιμοκαταλόγους) η Ελλάδα προσφέρει στη βιομηχανία πιο ακριβά το ρεύμα απ΄ ό,τι το προσφέρει η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Άρα, δεν χρειαζόμαστε χαλυβουργίες, τσιμεντοβιομηχανίες, εργοστάσια παραγωγής αλουμινίου. Διαφορετικά θα φροντίζαμε να είναι ανταγωνιστικά έναντι των Ευρωπαίων. Θα τους δίναμε, δηλαδή, τη δυνατότητα να πληρώνουν κι αυτοί το ρεύμα όσο οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους. Αλλά τι λέμε; Τα μονοπώλια να είναι καλά, τα δικαιώματα των εργατοπατέρων και τα συμφέροντα των μεσαζόντων. Όλοι οι άλλοι μπορούμε να πάμε να πνιγούμε.

Για να καταλάβετε ποιοί μας κυβερνούν, μάθετε πως χάλασε μία συμφωνία των βιομηχάνων με την κυβέρνηση για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας. Οι βιομήχανοι, λοιπόν, δεσμεύτηκαν ότι αν γινόντουσαν δεκτές οι θέσεις τους θα έκαναν επενδύσεις με τις οποίες θα δημιουργούσαν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, συζήτησε το θέμα με κορυφαίο υπουργό κι εκείνος έβγαλε από το ντοσιέ του στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, τα οποία αναφερόντουσαν στους επίσημους τιμοκαταλόγους των εταιρειών ηλεκτρισμού. Με βάση εκείνον τον πίνακα, τον οποίο του τον διοχέτευσαν οι συνδικαλιστές, η ΔΕΗ εμφανιζότανε να πουλάει το ρεύμα φθηνά στη βιομηχανία. Αλλά δεν ήταν έτσι! Οι βιομηχανίες στο εξωτερικό παίρνουν μεγάλες εκπτώσεις.

Αν ο υπουργός είχε κάνει τον κόπο να ερευνήσει πιο σοβαρά και όχι στο πόδι, θα είχαμε ήδη περισσότερες από 50.000 νέες άμεσες θέσεις εργασίας. Και πολλές ακόμη νέες θέσεις εργασίας από την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας. Έτσι ελαφρά τη καρδία λειτουργούν οι άνθρωποι. Γι΄ αυτό τους λέμε ότι δεν είναι ικανοί να διευθύνουν ούτε ένα κατάστημα με ψιλικά. Διότι όλες οι δουλειές τους είναι στο πόδι. Ο άνθρωπος δεν έκανε τον κόπο για μία αξιόπιστη έρευνα. Έθαψε την ελληνική βιομηχανία δίχως να ιδρώσει, δίχως να καταλάβει καν τι έκανε.

Κι ερχόμαστε στο μείον 5,1% του Σεπτεμβρίου. Μοιάζει με κηδεία. Κι έπειτα μας λένε ότι βγαίνουμε από την κρίση; Πως; Δίχως επενδύσεις; Με την παραγωγή να μειώνεται διαρκώς; Με αποπληθωρισμό; Με εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους; Σε ποιο βιβλίο τα λέει αυτά να τα διαβάσουμε κι εμείς. Ας μας πουν τι πίνουν και είναι τόσο αισιόδοξοι για να το πιούμε κι εμείς...

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Έντονη πανισλαμική δραστηριότητα υπό την αιγίδα της ισλαμικής Τουρκίας, προβάλλει τον τελευταίο καιρό ο θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας, αρχιμουφτής Mehmet Görmez, ο οποίος τελευταία έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα και στα Βαλκάνια προκαλώντας μάλιστα και κάποιες πρώτες αντιδράσεις από βουλγαρικής πλευράς.

Την 1η Νοεμβρίου ο αρχιμουφτής της Τουρκίας, Mehmet Görmez, πραγματοποίησε ένα σημαντικό όπως αναφέρεται στον τουρκικό τύπο ταξίδι στην πρωτεύουσα των Σκοπίων και είχε επαφές με πολλούς ιμάμηδες και ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας του κρατιδίου των Σκοπίων.
Ο Τούρκος αρχιμουφτής επισκέφτηκε το μεγάλο τζαμί των Σκοπίων, Murat Camisi και μετά το namaz, (μουσουλμανική προσευχή), εκφώνησε σημαντικής σημασίας κήρυγμα στο οποίο τόνισε την μεγάλη αλληλεγγύη των μουσουλμάνων της Τουρκίας προς τους μουσουλμάνους των Σκοπίων.

Εκείνο όμως που προκαλεί την προσοχή μας σε αυτό το κήρυγμα του Τούρκου αρχιμουφτή, είναι οι δηλώσεις του ότι η Τουρκία θα είναι ο προστάτης των μουσουλμάνων των Σκοπιών και της ευρύτερης Βαλκανικής και αυτό το θεωρεί σαν υποχρέωση και ύψιστο καθήκον της σημερινής ισλαμικής Τουρκίας.

Στο κήρυγμα του ο Mehmet Görmez για άλλη μια φορά τόνισε ότι η Τουρκία θα κάνει έντονη την παρουσία της όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι και θα επιδιώξει την σύνδεση και τον συντονισμό των μουσουλμανικών κοινοτήτων των Βαλκανίων και όχι μόνο.

Η επίσκεψη του Τούρκου αρχιμουφτή για την μουσουλμανική προσευχή έγινε και αυτό έχει μεγάλη συμβολική σημασία, στο τέμενος Murat Camisi που έχει κτιστεί από τον Mustafa Paşa το 1492 και συμβολίζει την οθωμανική κατάκτηση και την επικράτησης του ισλαμισμού στην κεντρική Βαλκανική.
Τα τελευταία χρόνια το τέμενος αυτό είχε υποστεί ρωγμές στο κύριο κτίσμα και με την οικονομική στήριξη της «Τουρκικής Ένωσης των Σκοπίων», (TİKA), η οποία χρηματοδοτείται από την Τουρκία, επιδιορθώθηκαν οι βλάβες και τώρα λειτουργεί σαν κύριο κέντρο της προώθησης της τουρκοισλαμικής προπαγάνδας στο κρατίδιο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ήδη οι δραστηριότητες του Mehmet Görmez έχουν προκαλέσει τις πρώτες αντιδράσεις και μάλιστα στην γειτονική Βουλγαρία, όπου όπως είναι γνωστό υπάρχει μια μεγάλη ισλαμική μειονότητα την οποία η Τουρκία επιδιώκει να την προσεταιριστεί με κάθε μέσο.
Όπως αναφέρει και η εφημερίδα Zaman, (11/11), ο ίδιος πρόεδρος της Βουλγαρίας, Rosen Plevnelıev, κατηγόρησε την Τουρκία ότι προωθεί την ισλαμική προπαγάνδα στην χώρα του με αποτέλεσμα να έχουν παρατηρηθεί ανησυχητικά φαινόμενα εμφάνισης Τζιχαντιστών στην Βουλγαρία (σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Vatan, στις 30 Οκτωβρίου με τον τίτλο, «Bulgar ISİD militanları ülkede panik yarattı», δηλαδή, «Οι Τζιχαντιστές της Βουλγαρίας έχουν προκαλέσει πανικό στην χώρα»).
Ο Βούλγαρος πρόεδρος προχώρησε ακόμα περισσότερο και ζήτησε από την βουλγαρική τηλεόραση να σταματήσει τις εκπομπές της και τα δελτία ειδήσεων στην τουρκική γλώσσα, παρά του ότι οι μουσουλμάνοι κυρίως τουρκόφωνοι της Βουλγαρίας όπως υποστηρίζεται, ανέρχονται στο 10% του πληθυσμού.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στον ευρύτερο περίγυρο της Ελλάδας, με ένα υπερδραστήριο Τουρκο αρχιμουφτή που επιδιώκει με κάθε μέσο την δημιουργία καινούργιων και πολύ δυναμικών ισλαμικών τόξων στα βόρεια σύνορα μας, εμείς εδώ στην χώρα μας, στην κοιτίδα της Ορθοδοξίας, προσχωρούμε στην ανέγερση τζαμιών στις μεγάλες πόλεις δημιουργώντας κυριολεκτικά μια επικίνδυνη πυριτιδαποθήκη μέσα στην καρδιά της Ελλάδας.
Ήδη οι Τζιχαντιστές αν όχι μέσα στην Ελλάδα, είναι προ των βορείων πυλών μας.

Επιτέλους ας συνέλθουμε!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Το σκίσιμο του μνημονίου, «σελίδα-σελίδα», όπως επαγγελλόταν ο Έλληνας «Πρωθυπουργός» όλον τον προηγούμενο καιρό, είναι προφανές και στον πλέον εύπιστο πια, ότι αποτελεί μιαν ακόμα σκηνή της φτηνής φαρσοκωμωδίας που γράφει δυόμισι χρόνια τώρα το επικοινωνιακό επιτελείο των γκεμπελίσκων που ορίζουν τις τύχες μας και της αήθους ομάδας της «Αλήθειας».

Το αφήγημα της εσπευσμένης εξόδου από το πρόγραμμα «διάσωσης», που δίχως άλλο εκπορεύτηκε κι αυτό από τις σκοτεινότερες και τις πιο βρώμικες γωνίες των υπογείων του Μεγάρου Μαξίμου και που, από τις ημιπαράνομα νεμημένες συχνότητες των μέσων του μαζικού μας εμπαιγμού, διοχετεύτηκε σε όλους τους τόνους προς εμάς τους εύπιστους ραγιάδες, στέφτηκε τις προηγούμενες ώρες από παταγώδη και οριστική διάψευση.

Όπως σημειώνεται στην ειδησεογραφία, δεν παρέλειψε, ο πρόεδρος του Eurogroup, μεταξύ τύρου και αχλαδίου, να διευκρινίσει ότι ενώ η ελληνική πλευρά παρουσίασε σημαντική πρόοδο (sic) στις σχεδιασμένες μεταρρυθμίσεις, πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά. Έβαλε έτσι, με τον διπλωματικό τρόπο που αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις, την τελική πινελιά στην θλιβερή εικόνα του προγράμματος «διάσωσης», που κατά γενική ομολογία είναι άθλια σχεδιασμένο και, χωρίς αμφιβολία, αθλιότερα εκτελεσμένο.

Έτσι, προσγειώνονται ανώμαλα για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό, οι ανεκδιήγητοι της φαιδρής παρέας που μας κυβερνά, καθώς ψαλιδίστηκαν οι ανεδαφικές προσδοκίες τους για τη χρήση του προεκλογικού πυροτεχνήματος της «βελούδινης» εξόδου από το μνημόνιο.

Από τις δηλώσεις τους δεν μένει μεγάλη αμφιβολία ότι, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, έχουν χάσει εντελώς την υπομονή τους με τον εσμό των ανεκδιήγητων που «κυβερνούν» την Ελλάδα και που, με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, αφήνουν και τους ίδιους τους επικυρίαρχους δανειστές, εκτεθειμένους για άλλη μια φορά.

Προκειμένου να συνεχίσουν να κρύβουν κάτω από το ευρωπαϊκό χαλί τα πολιτικά σκουπίδια που κυβερνούν την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, επιδαψίλευσαν τους εαυτούς τους με το πρόσθετο εργαλείο της «προληπτικής γραμμής στήριξης». Έτσι ονομάτισαν την νέα τους ανόητη ιδέα, στην απέλπιδα εμμονή τους να χαρακτηρίζουν το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Κι αν δεν βγαίνουν τα νούμερα, αυτοί επιμένουν να συνεχίζουν να κοροϊδεύουν όλον τον κόσμο, αλλά πρωτίστως τους ίδιους τους δικούς τους ψηφοφόρους. Διότι, απέναντι στους δικούς τους ψηφοφόρους, είναι κατά κύριο λόγο υπόλογοι αυτοί, για τον πακτωλό των, πλήρων επισφαλειών, κεφαλαίων που με τις υπογραφές τους έχουν διαθέσει από τους προϋπολογισμούς των δικών τους χωρών, για την «διάσωση» της Ελλάδας.

Από την ίδια πάστα με τους κυβερνήτες μας είναι, κατά που δείχνουν τα πράγματα, και οι εταίροι μας∙ κι έτσι δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο από τους μοιραίους για τα ευρωπαϊκά πράγματα που όλα αυτά τα χρόνια κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, επαναπαυμένοι στον διαχρονικό ενδοτισμό και στην πάγια ανικανότητα των ελληνικών κυβερνήσεων.

Κυβερνήσεις κατώτερες των περιστάσεων που ούτε σχεδιάζουν ούτε έχουν να προτείνουν τίποτα! Έρμαια τεχνοκρατικών σχεδιασμών, αυστηρά περιορισμένων από ιδεοληψίες και αξιολύπητα διανθισμένων με λανθασμένους πολλαπλασιαστές∙ λογιστικές χρεώσεις και αντίστοιχες πιστώσεις στα κιτάπια των τραπεζιτών -και το διάφορο των τόκων στην πλάτη των δισέγγονων του ραγιά, σ αυτόν τον δρόμο από το πουθενά προς το τίποτα.

Κυβερνήσεις κατώτερες των περιστάσεων που δεν ζητούν τίποτα και δεν παίρνουν, ασφαλώς, τίποτα.

Αλλά τι να αποτολμήσουν να ζητήσουν, οι ανερμάτιστοι, οι άβουλοι και οι ανίκανοι, όταν όλες τις ευκαιρίες που είχαν για να αμβλύνουν τις κακοδαιμονίες που ανέκαθεν χαρακτηρίζουν το ελληνικό κράτος, τις άφησαν να πάνε χαμένες, προκειμένου να αναπαράγεται το σύστημα του παραγοντισμού, του παρασιτισμού και της παραβατικότητας που τους εκτρέφει και τους αναπαράγει?

Τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε απ΄όλους αυτούς! Όμως, δεν είναι ετούτοι οι κομψευόμενοι των πολιτικών μας πραγμάτων, οι κύριοι υπεύθυνοι της κοινωνικής και της οικονομικής, αλλά προτίστως της ηθικής ένδειας που βιώνουμε ετούτες τις ζοφερές εποχές.

Δική μας είναι η ευθύνη που πέντε χρόνια τώρα τους ανεχόμαστε να αερολογούν ψευδόμενοι κι αναίσχυντα να καταστρέφουν, κάθε μέρα που περνάει, περισσότερες ζωές, περισσότερες ελπίδες, περισσότερα όνειρα. Δική μας είναι η ευθύνη που πέντε χρόνια τώρα τους επιτρέπουμε να μας κοροϊδεύουν ασύστολα, παραβιάζοντας το Ελληνικό Σύνταγμα και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων μας, οδηγώντας την κοινωνία μας στην λίθινη εποχή ενός ανύπαρκτου μέλλοντος, προκειμένου να εξυπηρετείται ένα χρέος που είναι ύποπτο διότι δεν έχει ελεγχθεί και παράνομο γιατί δεν μπορεί να αποπληρωθεί, χωρίς να χυθεί κι άλλο αίμα, θυσία στο βωμό αυτού του άγνωστου Θεού της αναλγησίας, του παραλογισμού και της αβελτηρίας, στον οποίο προσεύχονται και προσκυνούν, όλοι αυτοί οι ολετήρες…

Πηγή My Pillow Book
To κολάζ είναι από την ΟΚΤΑΝΑ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου