Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

8 Νοε 2014

"Χρησιμοποιούσαμε το τουρκικό έδαφος για ασφαλείς μετακινήσεις και επιθέσεις στη Βόρεια Συρία..."
"Ο διοικητής μου συνεννοούνταν με τούρκους αξιωματούχους και μιλούσε στον ασύρματο στα τουρκικά..."

Ένα πρώην μέλος της ISIS αποκάλυψε το βαθμό, στον οποίο ο τουρκικός στρατός και οι συνοριακές δυνάμεις επιτρέπουν στην ισλαμιστική δολοφονική οργάνωση να χρησιμοποιεί τα τουρκικά εδάφη για τον ανεφοδιασμό των τζιχαντιστών που πολεμούν εναντίον των Κούρδων μαχητών.

Ο Sherko Omer (πρόκειται για ψευδώνυμο), ο οποίος εργαζόταν ως τεχνικός επικοινωνίας για την ISIS αλλά κατάφερε να δραπετεύσει, αποκάλυψε στο Newsweek ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ταξίδεψε με ένα κομβόι φορτηγών που μετέφερε ολόκληρη μονάδα της ISIS από το οχυρό της στη Ράκκα, κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, μέσω της Τουρκίας και στη συνέχεια πάλι πίσω στα σύνορα, μέχρι που τελικά, έχοντας παρακάμψει πλήρως τις άμυνες των Κούρδων, επιτέθηκαν εναντίον τους στην πόλη Serekaniye στη βόρεια Συρία.

«Οι διοικητές της ISIS μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει κάτι για να μας φοβίζει, καθώς υπήρχε πλήρης συνεργασία με τους Τούρκους», δήλωσε ο Omer, μιλώντας για το πέρασμα των τουρκικών συνόρων, «και μας διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι, αφού πάντα έτσι ταξίδευαν από τη Ράκκα και το Χαλέπι προς τις βορειοανατολικές περιοχές της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων».

Πριν περάσουν και πάλι τα σύνορα για να επιστρέψουν στη Συρία, ο διοικητής του διαβεβαίωσε τον Omer ότι όλα θα πάνε καλά, επειδή είχε συνεννοηθεί με τους Τούρκους. «Μιλούσε συνέχεια στον ασύρματο στα τούρκικα», ανέφερε.

«Ενώ ετοιμαζόμασταν να περάσουμε τα σύνορα, οι Τούρκοι μας εντόπισαν και άναψαν τους προβολείς. Ο διοικητής μας είπε να παραμείνουμε ήρεμοι στις θέσεις μας. Μίλησε στα τούρκικα στον ασύρματο. Μετά από δέκα λεπτά οι προβολείς έσβησαν και ο διοικητής μας διέταξε να προχωρήσουμε. Είπε ότι το σβήσιμο των προβολέων ήταν το σινιάλο για να διασχίσουμε τα σύνορα», συμπλήρωσε ο Omer.

Όταν έφτασαν στην Serekaniye, ο Omer παραδόθηκε στους Κούρδους που επιτέθηκαν εναντίον των τζιχαντιστών. Όπως ισχυρίστηκε, εκείνοι τον κράτησαν αιχμάλωτο για κάποιους μήνες, μέχρι που πείστηκαν ότι δεν συμμετείχε στις κτηνωδίες των τζιχαντιστών.

Μέχρι και τα τέλη του Οκτωβρίου, η Τουρκία απαγόρευε στους Κούρδους μαχητές να περνούν από τα σύνορά της για να φτάσουν στη Συρία και να ενισχύσουν τους συμπατριώτες τους που πολεμούν στο Κομπάνι. Μιλώντας στο περιοδικό Newsweek, Κούρδοι που βρίσκονται στο Κομπάνι ανέφεραν ότι σε πολλές περιπτώσεις οι Τούρκοι συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που προσπάθησαν να μεταφέρουν προμήθειες μέσω των συνόρων.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής (YPG) Polat Can αποκάλυψε ότι η Τουρκία στηρίζει ενεργά την ISIS. «Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο τουρκικός στρατός παρέχει όπλα και πυρομαχικά στους τζιχαντιστές και τους επιτρέπει να διασχίζουν τα τουρκικά σύνορα ώστε να διεξάγουν τις δολοφονικές επιθέσεις τους εναντίον του κουρδικού λαού στη Ροζάβα».

Ο Omer πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της «θητείας» του στην ISIS, η Τουρκία θεωρούνταν ως σύμμαχός τους εναντίον των Κούρδων. «Η ISIS θεωρούσε την Τουρκία σύμμαχό της, ειδικά στις επιθέσεις της εναντίον των Κούρδων. Οι Κούρδοι είναι ο κοινός εχθρός. Επίσης, η ISIS έπρεπε να συμμαχεί με την Τουρκία, καθώς μόνο μέσω των εδαφών της μπορούσε να αναπτύσσει τζιχαντιστές στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπου βρίσκονται οι Κούρδοι».

«Η ISIS και η Τουρκία συνεργάζονται για να καταστρέψουν τον κοινό εχθρό τους, τους Κούρδους», τόνισε.

Ο Omer, ο οποίος είναι γιος ενός επιτυχημένου επιχειρηματία στο ιρακινό Κουρδιστάν, αρχικά πήγε στη Συρία, προκειμένου να ενταχθεί στον FSA και να πολεμήσει εναντίον του Μπασάρ αλ Άσαντ. Ωστόσο, στη συνέχεια βρέθηκε «μπλεγμένος» με την ISIS και δεν μπόρεσε να φύγει. Οι τζιχαντιστές τον τοποθέτησαν στο κέντρο επικοινωνιών στη Ράκκα.

«Πάρα πολλές φορές χρειάστηκε να συνδέσω διοικητές της ISIS με Τούρκους αξιωματούχους», αποκάλυψε ο Omer.
«Σπάνια τους άκουγα να μιλούν στα αραβικά και αυτό συνέβαινε μόνο όταν μιλούσαν στους ανώτερους τους. Ως επί το πλείστον μιλούσαν στα τούρκικα, επειδή οι άνθρωποι που μιλούσαν ήταν κυρίως Τούρκοι αξιωματούχοι», συμπλήρωσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Συναγερμός στις Αρχές ασφαλείας από τις πληροφορίες για θερμό επεισόδιο που στήνουν οι τούρκοι στο νησί

Γράφει ο Δ. Γιαννακόπουλος

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού περιήλθαν από τις αρχές του μήνα οι Αρχές ασφαλείας και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, λόγω των αυξανόμενων πληροφοριών περί επικείμενου θερμού επεισοδίου από την πλευρά της Τουρκίας, το οποίο –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- δεν έχει «χαρτογραφηθεί».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μεταξύ των σχεδίων «δολιοφθοράς» της Άγκυρας είναι η αιφνίδια επέλαση αυτές τις ώρες προς το Καστελλόριζο, όπως ενημέρωσε πολιτικός αξιωματούχος το Μαξίμου μετά από πρόσφατο, ανεπίσημο ταξίδι του στη γειτονική χώρα.

Τα τύμπανα της έντασης ηχούν ολοένα και πιο δυνατά λόγω των κρίσιμων επαφών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Λευκωσία και στο Κάιρο για το καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ, ενώ μεταξύ των δυνητικών στόχων βρίσκονται και ξένοι διπλωμάτες που υπηρετούν στην Ελλάδα. Η κρισιμότητα της κατάστασης αναδεικνύεται από το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Βασίλη Κικίλια, ο οποίος αμέσως μετά την επιστροφή του ενημέρωσε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς, για το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τους επικεφαλείς της CIA, καθώς η ελληνική πλευρά διαθέτει στοιχεία πως τούρκοι πράκτορες ή ομάδες παρακρατικών «ανιχνεύουν» ήδη το πεδίο δράσης τους εντός της επικράτειας.

Δεν πρέπει βέβαια να παρακάμπτεται ότι την επόμενη εβδομάδα επιστρέφει η Τρόικα για το τελευταίο στάδιο της διαπραγμάτευσης και τη μεθεπόμενη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τα μέτωπα είναι πολλά και οι καθ΄ ύλην αρμόδιες Διευθύνσεις Κατασκοπείας και Αντικατασκοπείας της ΕΥΠ ενημερώνουν διαρκώς το Μέγαρο Μαξίμου για τα νέα «ευρήματα». Παράλληλα, με ένταση «υψίστου βαθμού» αναπτύσσονται στα θαλάσσια σύνορα το Λιμενικό, το Ναυτικό και οι ειδικές δυνάμεις καταδρομών.

Σημείο κρούσης
Το ακριτικό Καστελλόριζο, από όπου τον Απρίλιο του 2010 ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε την υπαγωγή στον «ζυγό» της τρόικας, αποτελεί για τους Τούρκους «ιδανικό και συμβολικό σημείο κρούσης», δηλαδή έναρξης των εξορύξεων από την κρατική ΤΡΑΟ (σ.σ. πρόκειται για την τουρκική εταιρεία πετρελαίων). Και τούτο διότι το καλοκαίρι του 2012 επισήμως η Άγκυρα είχε αμφισβητήσει τα χωρικά μας ύδατα, όταν με επιστολή της στον ΟΗΕ ενημέρωνε πως έχει πλήρη δικαιώματα σε τέσσερις περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Πρόκειται για τα οικόπεδα 5033, 5034, 5035 και 5028, με το πρώτο να απέχει μόλις 6 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο και σε άλλο σημείο του, 11,2 μίλια από τη Ρόδο.
Οι αξιώσεις της Άγκυρας είχαν προκαλέσει τότε την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όμως έναν χρόνο μετά, την άνοιξη του 2013, οι τούρκοι επανήλθαν στην περιοχή εγκλωβίζοντας ελληνική πυραυλάκατο.
Το περιστατικό πέρασε στα… ψιλά της επικαιρότητας, αφού κρίθηκε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια για λόγους αποπροσανατολισμού από τα οξύτατα προβλήματα στο εσωτερικό της.

Ξένοι στόχοι
Πρόσθετα μέτρα έχουν ληφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για τις πρεσβείες και τα μέλη των διπλωματικών επιτελείων της Αιγύπτου, της Κύπρου, της Ιταλίας, της Λιβύης και της Αλβανίας, των κρατών δηλαδή που μετέχουν στις διαβουλεύσεις για την οριοθέτηση των ελληνικών ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ιόνιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραγνωρίζεται ο δυνητικός κίνδυνος για κορυφαίους ξένους παράγοντες, όπως συνέβη τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, με τα αδιερεύνητα έως σήμερα «ελατήρια» τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος τούρκων διπλωματών.

Έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και στελέχη της ΕΥΠ «κατοπτεύουν» διάφορες περιοχές, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, εστιάζοντας επίσης την προσοχή τους σε περιπτώσεις ατόμων που εισήλθαν το φθινόπωρο στην Ελλάδα ως αλλοδαποί λαθρομετανάστες και εκτιμάται ότι πρόκειται για «εντεταλμένους» των μυστικών υπηρεσιών της ΜΙΤ, με την οποία η ΕΥΠ βρίσκεται σε πολεμική αντιπαράθεση επί σειράς ετών.

Στο πλαίσιο της ενισχυμένης προστασίας εντάσσονται οι συναντήσεις του κ. Σαμαρά με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, κ. Στόλτενμπεργκ, στις 30 Οκτωβρίου στο Μαξίμου και με τον ειδικό επιτετραμμένο του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπέν Μπαρθ Αΐντα, τον οποίο ο πρωθυπουργός την Τετάρτη επέστησε την προσοχή για τα σχέδια του Ερντογάν.
«Το παραμικρό λάθος ή ολιγωρία, μπορούν να αποβούν μοιραία», σημειώνουν με έμφαση ανώτατες κυβερνητικές πηγές, «δείχνοντας» παράλληλα προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Κάρολος Παπούλιας στο πρόσφατο ραντεβού του με τον πρωθυπουργό εκτίμησε ότι επίκειται «χιονοστιβάδα εξελίξεων» και κάλεσε άπαντες σε εγρήγορση.

Ξένες υπηρεσίες
Είναι προφανές ότι στην προσπάθεια αποσόβησης οποιασδήποτε έντασης με τους γείτονες αυτή την περίοδο συμμετέχουν κλιμάκια στελεχών ξένων μυστικών υπηρεσιών. Ορισμένοι συνδράμουν στο έργο της αναγνώρισης λαθρομεταναστών, άλλοι έχουν «αναπτυχθεί» σε ελληνικά αεροδρόμια και κάποιοι τρίτοι «περιπολούν» σε ακτίνες του ενδιαφέροντός τους…
Επίσης, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αξιοποιούνται πολλές πληροφορίες από τουρκικής υπηκοότητας κρατούμενους σε ελληνικές φυλακές και από παλαιούς ποινικούς που διατηρούν δίκτυο συνεργών στα μικρασιατικά παράλια.
Τέλος, θεωρείται δεδομένη η αρωγή κορυφαίων τεχνολογικών και τηλεπικοινωνιακών κολοσσών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιφέρεια της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και μάλιστα στελέχη τους συναντήθηκαν πρόσφατα για το ζήτημα αυτό με ανώτατο παράγοντα του Μαξίμου.

Πηγή εφημ. «Παραπολιτικά»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Η Αριστερά δεν μπορεί να είναι φορέας αποφυγής, υποβάθμισης και συσκότισης των σοβαρών ζητημάτων που «τρέχουν» στην περιοχή

Γράφει ο Αριστοτέλης Ζωγράφος

Στα πυκνά, σε ρυθμό και σημασία, γεγονότα που ανοίγουν ή κλείνουν νέους κύκλους στην πολιτική κονίστρα, δεν μπορεί να διαφύγει της προσοχής μας ότι εισερχόμαστε σε έναν προθάλαμο νέων προδιαγραφών για τη διέξοδο από την καθολική κρίση που διαπερνά τη χώρα μας.

Εξηγούμαστε: Η μετατόπιση της οικονομικής κρίσης σε γεωπολιτικές αναμετρήσεις, με ενεργές δύο μεγάλες εστίες πολέμου σε Ουκρανία και Συρία – Ιράκ, καθώς και η αναζωπύρωση του τουρκικού επεκτατισμού υπό τον μανδύα του νεοθωμανισμού και το δίδυμο Ερντογάν – Νταβούτογλου, οδηγούν σε μία διαπίστωση: Η διέξοδος της χώρας δεν είναι οικονομικό θέμα, δεν περνά από αποφάσεις του ECOFIN, αλλά συνδέεται με κοινωνικά και εθνικά προβλήματα και αναγκαστικά θα στροβιλιστεί στη δίνη των γεωπολιτικών ανακατατάξεων.

Η τουρκική προκλητικότητα δεν προκαλείται για τους λόγους που επικαλούνται διάφοροι πολιτικοί παράγοντες και αναλυτές στην Ελλάδα.

Δεν αποσκοπεί στο να σταματήσει τις συνομιλίες των δύο κοινοτήτων που οδηγούσαν σε μία εκκόλαψη ενός Σχεδίου Ανάν-2, δεν προκλήθηκε από κινήσεις της ελληνικής πλευράς (π.χ. από τις τριμερείς συνομιλίες Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, όπως επισημαίνει η «Αυγή» σε χθεσινό κύριο άρθρο της), ούτε πρόκειται για «μπλόφα» ώστε να απαλύνει τον αντίκτυπο αποτυχιών της Τουρκίας σε άλλα μέτωπα.

Στρατηγικός σχεδιασμός
Η τουρκική έξοδος στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο εκφράζει στρατηγικούς σχεδιασμούς επαναχάραξης των συνόρων και παρέμβασης στους συσχετισμούς στην περιοχή, εντάσσεται σε μεγαλοκρατικά σχέδια υπό το φιλόδοξο δόγμα του νεοθωμανισμού.

Η πίεση της Δύσης για πολιτική σύγκλιση στην Ελλάδα είναι υπαρκτή. Αποσκοπεί στην εξασφάλιση μιας νέας πολιτικής σταθερότητας, επουλώνοντας τις πληγές του πολιτικού συστήματος από τη μνημονιακή διαχείριση, αλλά και στην πλήρη ευθυγράμμιση της χώρας στο ευρωατλαντικό πλαίσιο. Η ατζέντα της συναίνεσης, προς το παρόν, ποικίλλει αλλά σίγουρα συνδέεται τόσο με το κοινωνικό όσο και με το εθνικό ζήτημα και τη διαχείρισή τους για τη μετάβαση στην περιβόητη «μεταμνημονιακή» κανονικότητα.

Πάντως, πρέπει να αναγνωριστεί ότι το Ελληνοτουρκικό θα διαπεράσει και θα επικαθορίσει πολλές προτεραιότητες και δεσμεύσεις.

Ο στρουθοκαμηλισμός δεν βοηθά σε τίποτα και η εποχή των χειροκροτημάτων και της ευδαιμονίας μπορεί εύκολα να δώσει τη θέση της σε «βροχή» λαϊκής αποδοκιμασίας απέναντι σε όσους θα υποτιμήσουν κρίσιμα θέματα.

Για να μην παίζουμε με τη φωτιά, που πλησιάζει επικίνδυνα, πρέπει να επισημανθούν ορισμένες αλήθειες:

Α. Ό,τι είναι εθνικό δεν είναι κατά ανάγκη εθνικιστικό. Η εθνική κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας δεν είναι ταυτόσημα με τον εθνικισμό.
Β. Δεν μπορεί να νοηθεί σήμερα αριστερή ταυτότητα και ειδικά έτσι όπως περιπλέκεται η κατάσταση, χωρίς να υπάρχει το εθνικό-πατριωτικό στοιχείο μαζί με το κοινωνικό και ταξικό.
Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να υπάρχει αδιαφορία για την άμυνα μιας χώρας απέναντι σε προκλήσεις και απειλές. Δεν μπορεί να μη θεωρείται η άμυνα το ίδιο σημαντική, για παράδειγμα, υπόθεση με την παραγωγική ανασυγκρότηση μιας χώρας.
Γ. Δεν μπορεί να υπάρχει αδιαφορία για το ζήτημα της αναγκαίας εθνικής ενότητας απέναντι στους κινδύνους μιας καθολικής καταστροφής, ενός διαμελισμού, διάλυσης της χώρας. Μόνο που η εθνική ενότητα δεν –τονίζουμε δεν- ταυτίζεται με τον πολιτικό κόσμο και το πολιτικό σύστημα που είναι ένοχο για πολλές καταστροφές.

Ταυτίζεται με την ενότητα λαϊκών και πολιτικών δυνάμεων που συσπειρώθηκαν σε μία αντιμνημονιακή βάση, η οποία ένωσε ορισμένες στιγμές τη μεγάλη πλειοψηφία (σχηματικά, ακόμα και το 85%) του ελληνικού λαού. Αυτή η μεγάλη πλειοψηφία πρέπει να εκφραστεί από μία πρόταση πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και εθνικής διεξόδου της χώρας.

Απαραίτητες κινήσεις
Την ίδια στιγμή, σήμερα, πρέπει να διεκδικούνται όσα είναι απαραίτητα για την ανάσχεση της τουρκικής προκλητικότητας, θεσμικά και πολιτικά.

Θεσμικά, θα πρέπει να καταγγελθούν οι παράνομες ενέργειές της στο Συμβούλιο Ασφαλείας, να μπλοκαριστούν σε όλα τα όργανα της Ε.Ε. (με ελληνικό ή κυπριακό βέτο) οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, να γίνουν ανοίγματα προς δυνάμεις που μπορούν να υποβοηθήσουν (π.χ. Ρωσία, Αίγυπτος) και να υπάρξει οργανωμένη επαναπροσέγγιση Ελλάδας – Κύπρου, μακριά από την μεταπολιτευτική πολιτική αποστάσεων και αποξένωσης. Να μην αφεθεί η Κύπρος μόνη και απροστάτευτη.

Πολιτικά, είναι αναγκαίες μία σειρά κινήσεις που έχουν μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα για την Αριστερά:
- Πολιτική αφύπνισης και ενημέρωσης. Να πάψει η Αριστερά να είναι φορέας αποφυγής, υποβάθμισης, συσκότισης σοβαρών ζητημάτων που είναι σε εξέλιξη
- Απαλλαγή από την πολιτική επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων που αναιρούν ή αγνοούν το εθνικό πρόβλημα
- Άνοιγμα αντίστοιχων ιδεολογικών μετώπων παντού και μέσα στην ίδια την Αριστερά. Ό,τι είναι εθνικά δεν είναι εθνικιστικό και δεν μπορεί να εκχωρείται σε άλλες δυνάμεις, ακόμα και στην Χ.Α.
- Αξιολόγηση της άμυνας ως σοβαρού και κυριαρχικού δικαιώματος μιάς χώρας, μέσα στο σημερινό επικίνδυνο περιβάλλον
- Το εθνικό συνδέεται με το κοινωνικό ζήτημα. Δεν υπάρχει ανάταξη της χώρας έξω από άξονες όπως: Παραγωγική ανασυγκρότηση, πραγματική δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, άμυνα, κοινωνική αξιοπρέπεια, ανοικοδόμηση
- Συμπαράταξη και αδελφοποίηση Ελλάδας και Κύπρου (από τη σκοπιά της κοινωνίας, του λαού, του κινήματος).

Πρόκειται για τα απλά και, κυρίως, στοιχειώδη.
Για άλλους, που η ψυχή τους πάλλεται από πεπερασμένο ευρωπαϊσμό και νοσταλγία για μία πολιτική τύπου ΕΑΔΕ (το «γκουγκλάρισμα» μπορεί να βοηθήσει τους νεότερους, οι παλιότεροι θα τη θυμούνται ως ενότητα με τη Δεξιά του Καραμανλή, για την μη επάνοδο των χουντικών, όταν αυτοί είχαν ήδη κλειστεί στον Κορυδαλλό…), κοινώς μία πολιτική «να μην αγριεύουμε το θηρίο», όλα αυτά μπερδεύουν.

Έτσι, φροντίζουν να ξεμπλέξουν, βαφτίζοντάς τα εθνικιστικά. Η πραγματικότητα θα αποκαταστήσει την αλήθεια ορισμένων εννοιών, το θέμα είναι με ποιο τρόπο…

Πηγή εφημ. «Δρόμος της Αριστεράς»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Με την δικαιολογία της… άσκησης, η Τουρκία κλιμακώνει την πρόκλησή της

Εννέα ακόμη πολεμικά σκάφη της στέλνει στη θαλάσσια περιοχή νοτιο-ανατολικά της Κύπρου η Τουρκία, με αφορμή την διεξαγωγή της αεροναυτικής άσκησης «Γαλάζια Φάλαινα 2014».
Η συγκεκριμένη ΝΑΤΟϊκή άσκηση βρίσκεται ήδη από χθες σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στις 14 του μήνα, με τη συμμετοχή πλοίων της Μεγάλης Βρετανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Πακιστάν.

Έχοντας ως βασικό στόχο να υπενθυμίσει την ύπαρξη, αλλά και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η «Γαλάζια Φάλαινα 2014» διεξάγεται για πρώτη φορά σε κοντινή απόσταση από το κυπριακό κοίτασμα υδρογονανθράκων «Αφροδίτη». Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στην εν λόγω άσκηση, πέραν της Τουρκίας, συμμετέχουν τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Μεγάλη Βρετανία, δύο χώρες δηλαδή που έσπευσαν ευθύς εξαρχής να τηρήσουν πολιτική ίσων αποστάσεων απέναντι στο νόμιμο δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της και των τουρκικών αιτιάσεων περί συνιδιοκτησίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η τουρκική πλευρά, κάνει λόγο για ένα μήνυμα υπενθύμισης της «ύπαρξης της Τουρκίας» στη Νοτιο-Ανατολική Μεσόγειο, δεσμεύοντας γι αυτό το λόγο τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή για την διεξαγωγή της παραπάνω άσκησης.
Να σημειώσουμε ωστόσο πως με αφορμή τη «Γαλάζια Φάλαινα 2014» η Άγκυρα εμφανίζεται να ενισχύει περαιτέρω τις ναυτικές της δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή, όπου ήδη επιχειρούν τρία πολεμικά της πλοία και ένα υποβρύχιο ως συνοδεία στο ερευνητικό σκάφος “Barbaros”.

Πηγή “KontraNews”Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα «διορθώνει» τη γραμμή του, τόσο μικρότερη θα γίνεται η διαφορά

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Θα ήθελα να ήμουν σε μια γωνιά, όταν αναλύουν στις κλειστές συσκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ τις απόρρητες δημοσκοπήσεις. Όχι για να παρατηρήσω τη χαρά στα πρόσωπά τους επειδή προσεγγίζουν τάχα την αυτοδυναμία. Αυτή δεν πρόκειται να υπάρξει, γιατί είναι πολύ συντηρητική η ελληνική κοινωνία για να τους αφήσει μόνους να κάνουν ό,τι θέλουν. Ο ελληνικός λαός, είμαι βέβαιος, θα βάλει χωροφύλακα (συνεταίρο) πάνω από το κεφάλι τους, αν θελήσει να τους δώσει το τιμόνι. Θα ήθελα να είμαι σε μια γωνιά, όμως, για να δω το άγχος τους τώρα που πλησιάζουν το σημείο της πρόσκρουσης.

Περιέργως πρέπει να σας πω ότι βλέπω θετικά τη δημοσκοπική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι, θέλουν δεν θέλουν, θα αναγκαστούν να συναντηθούν με τη λογική. Η λογική λέει, μας αρέσει δεν μας αρέσει, ότι η χώρα θα βαδίσει και στα επόμενα χρόνια υπό καθεστώς εποπτείας – επιτήρησης. Χαλαρότερης και χωρίς το άγχος των Τόμσεν και λοιπών καμπαλέρος, αλλά εποπτείας.
Γι αυτό και ο Τσίπρας διοχετεύει προς τα έξω την άποψη ότι «μας εξασφαλίζει η παρουσία του ΔΝΤ».
Η λογική λέει ότι «κούρεμα στο χρέος δύσκολα θα γίνει, γι αυτό πρέπει να αποδεχτούμε την επιμήκυνση, η οποία θα συνδεθεί υποχρεωτικά με τις μεταρρυθμίσεις.
Γι αυτό και ο Σταθάκης λέει ότι «η επιμήκυνση μπορεί να εξελιχθεί σε κατ’ ουσίαν διαγραφή».
Κατά βάθος ξέρουν ότι αν πούμε στους ξέρουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, στην ουσία λέμε ότι μπορεί να σας φεσώσουμε και πάλι, όπως και με το PSI. Οπότε, αγορές μόνο με τα κιάλια.

Η λογική λέει –και οι νέοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επίσης- ότι τα πανεπιστήμια θέλουν φύλαξη και τα σχολεία πλήρη λειτουργία χωρίς καταλήψεις.

Η λογική λέει ότι πρέπει να αφήσουμε τους πρυτάνεις να διαγράφουν τα αιώνια ρεμάλια, να καταργήσουν τις μετεγγραφές και να ορίζουν αριθμό εισακτέων για να βγάζουμε επιστήμονες και όχι πτυχιούχους.
Γι αυτό και ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ των καταλήψεων, οι οποίες φθίνουν.

Η λογική λέει ότι είναι αδύνατον να «κουρευτούν» όλα τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια με σεισάχθεια και ο ΣΥΡΙΖΑ το κατάλαβε από τις αντιδράσεις στη δέσμη ιδεών Δένδια.

Καθώς λοιπόν πλησιάζουμε προς τις εκλογές, η Αριστερά θα αναγκάζεται να βρίσκεται όλο και πιο πολύ απέναντι στον παλαιό εαυτό της και θα τον απαρνείται προκειμένου να ικανοποιήσει τον νέο.
Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα «διορθώνει» τη γραμμή του, τόσο θα μειώνεται και η διαφορά.
Μεταξύ του πρωτοτύπου και του κακέκτυπου, η επιλογή είναι προδήλως αυτονόητη.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Η εισβολή του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελεί κομβικό σημείο και διαμορφώνει νέα δεδομένα για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις επιβάλλοντας άμεσο επανακαθορισμό της ελληνικής πολιτικής έναντι της Τουρκίας. Δεν πρόκειται για μια απλή πρόκληση, αλλά για κίνηση με αναβαθμισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που την κατατάσσουν σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα από την εισβολή του '74 μέχρι σήμερα με «ενδιάμεσους σταθμούς» την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και τα Ιμια.

Η αγωνία κάθε ελληνικής πολιτικής ηγεσίας μετά το 1974 ήταν ότι η -ακόμη πιθανολογούμενη τότε- ύπαρξη υδρογονανθράκων στο Αιγαίο (και αργότερα και στην Ανατολική Μεσόγειο) θα οδηγούσε την Τουρκία σε διεκδίκηση διαμοιρασμού των φυσικών πόρων, που όμως δεν μπορούσε να επιτευχθεί παρά μόνο είτε με ιταμές συμφωνίες συνεκμετάλλευσης (όπως αυτές που συζητήθηκαν στο παρελθόν) είτε με αλλαγή των συνόρων. Η Ελλάδα και η Κύπρος ευνοήθηκαν από τη γεωγραφία (με την εξαίρεση βεβαίως των κακών γειτόνων). Η Τουρκία αισθάνεται ότι έχει αδικηθεί και από την Ιστορία και από τη γεωγραφία και ατυχώς θεωρεί ότι αυτό μπορεί να το ανατρέψει με τη βία.

Το Πρωτόκολλο της Βέρνης και αργότερα η Συμφωνία της Μαδρίτης ήταν προσπάθειες αποφυγής της θερμής σύγκρουσης και κατευνασμού του «θηρίου». Μέχρι που το άλλοτε «όνειρο» του φυσικού αερίου γίνεται πια πραγματικότητα. Η Τουρκία με το Barbaros κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά: δηλώνει ότι είναι πολύ μεγάλη δύναμη για να συμβιβασθεί με την ιδέα ότι το Διεθνές Δίκαιο, οι διεθνείς συμβάσεις, τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα θα την εμποδίσουν από το να ωφεληθεί και η ίδια από τον πλούτο που βρέθηκε λίγο έξω από την αυλόπορτά της.

Αυτή είναι πλέον στρατηγική επιλογή της Τουρκίας. Το modus vivendi που επιτεύχθηκε με τα μονομερή μορατόριουμ της Ελλάδας οδηγείται στο τέλος του. Η στρατιωτική επιλογή δεν αποτελεί επιλογή, καθώς κάθε κρίση οδηγεί σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων υπό δυσμενείς όρους. Οι συμμαχίες, η ανάπτυξη κοινών συμφερόντων και η διαπλοκή συμφερόντων κρατών και μεγάλων ξένων εταιρειών είναι προς το παρόν η πραγματική αποτρεπτική ισχύς. Και αυτό δεν αφορά μόνο την Κύπρο. Γιατί το Barbaros σήμερα περιφέρεται στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και το Καστελόριζο είναι μισής ημέρας δρόμος από εκεί...

Πηγή "Έθνος"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Δύναμη «Δέλτα»: Η ελίτ των Ενόπλων Δυνάμεων

Γράφει ο Χρήστος Καπούτσης

Η πρώτη αντίδραση μετά τον αιφνιδιασμό, ο χρόνος για το άμεσο στρατιωτικό χτύπημα και το πόσο ισχυρή θα είναι η απάντηση στη στρατιωτική πρόκληση, είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν την έκβαση ενός «θερμού» ελληνοτουρκικού επεισοδίου είτε στο Αιγαίο, είτε στη Θράκη, είτε ακόμη και στην Κύπρο.

Για τον σκοπό αυτό έχει συγκροτηθεί μία διακλαδική δύναμη, που ονομάζεται «Δύναμη Δ», που έχει αποστολή να απαντήσει άμεσα και καταλυτικά, σε ενδεχόμενη στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας. Η μικτή διακλαδική δύναμη «Δ» είναι η αιχμή του δόρατος της στρατιωτικής ισχύος της Ελλάδας. Επιχειρησιακά, η δύναμη «Δ» υπάγεται στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και ενεργοποιείται μόνο κατόπιν εντολής του.

Για τον συντονισμό της δύναμης «Δ» έχει συγκροτηθεί η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ. Το νέο διακλαδικό επιτελείο υπάγεται κατευθείαν στον Α/ΓΕΕΘΑ και διοικείται από έναν υποστράτηγο των Ειδικών Δυνάμεων. Η ΔΔΕΕ αξιοποιεί τις δυνάμεις που διαθέτουν οι κλάδοι, οι οποίες στην ουσία συνιστούν τη «δεξαμενή» από την οποία η ΔΔΕΕ αντλεί τις δυνάμεις της. Περιλαμβάνονται ευέλικτα, ισχυρά, άρτια και εξοπλισμένα και άριστα εκπαιδευμένα στρατιωτικά τμήματα, όπως το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), η Ζ’ ΜΑΚ, τα ΕΤΕΘ (Αμφίβιοι Καταδρομείς), οι Ομάδες Ανορθόδοξου Πολέμου της ΔΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού και η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης, περιλαμβάνονται τμήματα μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, τα οποία μεταφέρονται τάχιστα στην περιοχή της κρίσης από πλοία ταχείας μεταφοράς τύπου Zubr και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, με την υποστήριξη μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και μονάδων επιφανείας (φρεγάτες) και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού.

Η συγκρότηση, η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός της δύναμης «Δ» διασφαλίζει την επίτευξη πλεονεκτήματος σε χώρο και τόπο σε άμεσο χρόνο και την αποφασιστική αντιμετώπιση της απειλής, με οποιαδήποτε μορφή και αν αυτή εκδηλωθεί.

Συχνά – πυκνά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχ. Κωσταράκος ενεργοποιεί τη δύναμη «Δ». Η ενεργοποίηση των ελληνικών δυνάμεων άμεσης αντίδρασης γίνεται με αιφνιδιαστικούς συναγερμούς και διαρκώς μεταβαλλόμενα σενάρια, που γίνονται γνωστά στους διοικητές των μονάδων στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή.

Η συγκρότηση και επιχειρησιακή ανάπτυξη γίνεται με ρεαλισμό και σε συνθήκες πεδίου μάχης, ώστε να ελεγχθούν η ταχύτητα αντίδρασης και η απόδοση των εμπλεκόμενων στρατιωτικών μονάδων, η αποτελεσματικότητα των στρατιωτικών μέσων και, φυσικά, η απόδοση και η ετοιμότητα του στρατιωτικού προσωπικού.

Πηγή εφημ. «Το Παρασκήνιο»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Γιώργος Κ. Στράτος

Από τις στήλες αυτές, με κάθε ευκαιρία, έχουμε επισημάνει ότι ο δημόσιος βίος μας και οι πρωταγωνιστές του έχουν χάσει από καιρό την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν και τη δραματική πραγματικότητα που ζούμε. Πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους της Ελλάδας (35,7%) ζει κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Το δε 23% των Ελλήνων ζει με πενιχρό εισόδημα, ακόμη και μετά τη χορήγηση των κοινωνικών επιδομάτων, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2013. Τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες της Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού κοντά στο όριο της φτώχειας, μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον και με τις τουρκικές φρεγάτες πρόθυμες να ενταχθούν στην... ακτοπλοΐα μας έως και στα νησιά του Αργοσαρωνικού, οι ανεπάρκειες και η ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού μας γίνονται ακόμη πιο προφανείς. Και τότε ψάχνει να κρατηθεί απ' όπου να 'ναι. Το σωσίβιο που φοριέται πολύ αυτόν τον καιρό λέγεται «εθνική συναίνεση».

Η ετυμολογική αναζήτηση και η ανάλυση της σύνθετης λέξης είναι αποκαλυπτικές. Συν-αίνεση είναι η συμφωνία με κάποια πρόταση που διατυπώθηκε από άλλους. Το δεύτερο συνθετικό είναι ο αίνος, δηλαδή λόγος δοξαστικός υπέρ τρίτου. Ακριβέστερα συνεπώς, συναίνεση σημαίνει προσχώρηση / υποστήριξη του λόγου ή της άποψης άλλου.

Πόση σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με τον τρόπο που ασκείται η πολιτική μας; Πόση σχέση έχουν με τις έννοιες αυτές οι χαρακτήρες που καλούνται να τις παράξουν; Εδώ δεν κατάφεραν να πουν, στο πλαίσιο της ευγένειας και μόνο, ούτε μία ολιγόλεπτη «καλησπέρα» μεταξύ δύο διαδοχικών συναντήσεων στο Προεδρικό Μέγαρο!

Η κοροϊδία γίνεται όμως μεγαλύτερη, αν αναλογιστούμε ποιοι μας ζητούν να συναινέσουμε και σε τι. Στη δική τους παρούσα πρόταση και πρακτική διακυβέρνησης με τα γνωστά αποτελέσματα; Στα πεπραγμένα τους των προηγούμενων δεκαετιών, όταν με την ανοχή, αν όχι με την ενθάρρυνσή τους, ξεχαρβαλώθηκε το σύμπαν παντού; Τι ακριβώς μας ζητούν μέσα από τη συναίνεση; Μήπως την παράταση της παρουσίας τους στην εξουσία και την παραγραφή των ευθυνών τους;

Και πότε αυτή η «συναίνεση» έγινε και... «εθνική»; Τι έκαναν όλοι αυτοί οι όψιμοι νονοί της συναίνεσης σε εθνική όλα αυτά τα χρόνια για το έθνος, την υπόσταση και τα δίκαιά του, εντός κι εκτός; Τι είναι το έθνος, άσος για να βγαίνει από το μανίκι, όταν πιέζουν εκλογικά όσοι το καπηλεύονται με τον χειρότερο τρόπο;

Αντε να πούμε ότι τα ξεπερνάμε αυτά. Πώς θα μας πείσουν ότι τα εννοούν κιόλας; Εχουν δρομολογήσει πουθενά καμία συναινετική διαδικασία που να ζητά τη συμμετοχή των εμπλεκομένων, αφού προηγουμένως τους αναλύσουν ειλικρινά και με αδιάσειστα επιχειρήματα την κατάσταση; Υπάρχει επιτέλους για κάποιον τομέα στην πατρίδα μας σχέδιο που να το πιστεύουν οι εμπνευστές του για να μπορέσουν να το υπερασπιστούν και μπροστά σε αυτούς από τους οποίους θα ζητήσουν την υλοποίησή του; Κοντολογίς, νοιάζονται καθόλου γι' αυτόν τον πάνω από έναν στους τρεις που ζει κοντά στο όριο της φτώχειας;

Αν νοιάζονται, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το νοιάξιμο αυτό δεν περνά ούτε μέσα από τις Εισαγγελίες ούτε μέσα από τους μηχανισμούς καταστολής. Οι θύελλες που έσπειραν 40 χρόνια δεν μαζεύονται με... σακούλες. Και μια και αποφάσισαν να αναζητήσουν τη συναίνεση, ας έχουν υπόψη τους ότι «ξαδέλφια» της είναι η παραίνεση και ο έπαινος. Καλό είναι να τα βάλουν και αυτά στο λεξιλόγιό τους κι ακόμη καλύτερο και στην πρακτική τους προς την κοινωνία.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

H αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδόν θα διπλασιάσει τον αριθμό των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ καθώς θα στείλει 1.500 Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους επιπλέον προκειμένου να εκπαιδεύσουν και να παράσχουν στήριξη στις ιρακινές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των Κούρδων, στη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσαν τα πρακτορεία Reuters, AFP και DPA.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έδωσε επίσης εντολή στους Αμερικανούς στρατιώτες να αναπτυχθούν σε περιοχές εκτός της Βαγδάτης και του Ερμπίλ, της πρωτεύουσας του Ιρακινού Κουρδιστάν (βόρεια) όπου βρίσκονται αυτή τη στιγή, διευκρίνισε ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου.

Τα στρατεύματα αυτά «δεν θα εμπλακούν σε μάχες» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ορισμένοι σύμβουλοι θα σταλούν στην επαρχία Άνμπαρ (δυτικά) όπου ο ιρακινός στρατός αναγκάστηκε να τραπεί σε οπισθοχώρηση το καλοκαίρι μπροστά στην επίθεση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα αξιωματικός του στρατού.

Οι επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις θα μεταβούν στο Ιράκ μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με αυτόν τον αξιωματικό.

Ο Λευκός Οίκος υπενθυμίζει ότι η αποστολή αυτών των συμβούλων εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής των ΗΠΑ «να προσφέρουν στήριξη στους εταίρους τους στο πεδίο» χωρίς οι Αμερικανοί στρατιώτες να εμπλακούν στις μάχες, «χωρίς μάχιμες δυνάμεις στο πεδίο» όπως επανέλαβε ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «διέταξε την αποστολή έως και 1500 στρατιωτικών συμβούλων επιπλέον που θα αναλάβουν μη μάχιμους ρόλους με στόχο να εκπαιδεύσουν, να παράσχουν συμβουλές και να βοηθήσουν τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, περιλαμβανομένων των κουρδικών δυνάμεων» διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα εκπαιδεύσουν κυρίως 12 ταξιαρχίες του ιρακινού στρατού, 9 εκ των οποίων του τακτικού στρατού και 3 από τις τάξεις των Πεσμεργκά (των Κούρδων μαχητών), επισήμανε από την πλευρά του το Πεντάγωνο σε μία ανακοίνωση.

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Το πλανητικό imperium του νέο-οθωμανισμού, ενσωματώνει στρατηγικά, το μιλιταριστικό στοιχείο του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού, και μαζί του τις πρακτικές της οικονομικής βουλιμίας που κυριαρχούν στα ισχυρά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτή η εφιαλτική στρατηγική ενσωμάτωση, αν δεν τσακιστεί εν τη γενέσει της, θα μετατρέψει σε κόλαση ολόκληρη την Ευρασία...

Του Κ. Κυριακόπουλου

Οι εξελίξεις στη γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής, με τις εμφανείς προεκτάσεις τους  να βιάζουν πλέον ανοικτά τα εθνικά σύνορα της χώρας, βάζουν εκ των πραγμάτων τη πατρίδα  μας αντιμέτωπη με ένα κρίσιμο δίλημμα και οι αποφάσεις επείγουν.

Αν η χώρα μας συνεχίσει να παραμένει φοβική και αμυνόμενη έναντι των κλιμακούμενων προκλήσεων της Τουρκίας, τότε οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο διαμελισμό, και μαζί της η Ευρώπη ολόκληρη θα βυθιστεί για πολλούς αιώνες στον Ισλαμικό Μεσαίωνα που κάνει πλέον απειλητική την εμφάνισή του.

Η άλλη επιλογή, είναι η ανάγκη για άμεση οριοθέτηση της κατάλληλης εθνικής γεωστρατηγικής ατζέντας που θα την καταστήσει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και θα την απομακρύνει από το καναβάτσο του αμυνόμενου και φοβικού κομπάρσου. 

Επιτιθέμενη διπλωματικά και επιχειρησιακά, θα αναβαθμίσει γεωστρατηγικά το ρόλο της, και φυσικά θα αναβαθμίσει συνολικά τη στοχευμένη αποτελεσματικότητα των χειρισμών και των πρωτοβουλιών της, μέσα στη σύγχρονη γεωπολιτική σκακιέρα. Υπερασπιζόμενη την αξιοπρέπεια, την κυριαρχία της, τις πολιτισμικές της παρακαταθήκες, για λογαριασμό ολόκληρου του πραγματικά πολιτισμένου κόσμου.

Η στρατηγική του νέο-οθωμανισμού δε ναυάγησε όπως επιμένουν να ισχυρίζονται οι δόλιοι και οι αφελείς. Ο νέο-οθωμανισμός μεταφέρει το επιχειρησιακό ειδικό βάρος του δυτικότερα, στην καρδιά της Ευρώπης, και στα Βαλκάνια θα παιχτεί η πρώτη πράξη του δράματος.

Η Τουρκία δεν οδηγείται στην αυτοδιάλυση…
Όπως λαθεμένα και δόλια επιμένουν οι κάθε λογής προφητολάγνοι. Οργανώνεται στη βάση ενός καλά επεξεργασμένου επιχειρησιακού σχεδίου φιλοδοξώντας να δημιουργήσει ένα ισχυρό πλανητικό imperium, ως τρίτο πόλο ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, που αν θα έρθει, θα μείνει και θα αφήσει μια μαύρη σφραγίδα ντροπής στην ιστορία του πλανήτη.
Αυτό το πλανητικό imperium του νέο-οθωμανισμού…
Ενσωματώνει στρατηγικά, το μιλιταριστικό στοιχείο του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού, και μαζί του τις πρακτικές της οικονομικής βουλιμίας που κυριαρχούν στα ισχυρά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτή η εφιαλτική στρατηγική ενσωμάτωση, αν δεν τσακιστεί εν τη γενέσει της, θα μετατρέψει σε κόλαση ολόκληρη την Ευρασία.

Το ραντεβού λοιπόν της Ελλάδας με την ιστορία είναι κρίσιμο…
Και η κρισιμότητά του προσδιορίζεται από τον ίδιο το χαρακτήρα και τη δυναμική των επερχόμενων εξελίξεων. Μπροστά σε όλα όσα αναμένεται ν ακολουθήσουν, η χώρα μας ή θα αποτελέσει το ισχυρότατο ανάχωμα που θα τσακίσει το νέο-οθωμανικό εφιάλτη, ή θα καταστεί, προδομένη από τους ίδιους τους ηγέτες της, η Κερκόπορτα για τη βίαιη εισβολή του ισλαμικού Μεσαίωνα στην Ευρώπη.

Οι πέντε στόχοι της εθνικής γεωστρατηγικής ατζέντας…
Αυτοί που θα αναπροσδιορίσουν εκ θεμελίων το περιεχόμενο της εξωτερικής πολιτικής, και γύρω από τους οποίους οφείλουμε να επιδιώξουμε τη δημιουργία ενός ευρύτατου πολυεθνικού μετώπου ασυμβίβαστης δράσης σε διπλωματικό, στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο, δε μπορεί παρά να είναι οι ακόλουθοι:
  • Η μέγιστη κατά το δυνατόν διεύρυνση των στρατηγικών μας συμμαχιών, σε όλους τους τομείς της διεθνούς παρουσίας της χώρας.
  • Η αφύπνιση των μαλακισμένων της Ευρώπης, που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως όσο αυτοί ασχολούνται με τις λογιστικές καρτέλες της «ανάπτυξης», ο εφιάλτης προετοιμάζει το δολοφονικό του ξέσπασμα που θα την αγκαλιάσει με θάνατο και γενικευμένο σκοταδισμό.
  • Ο οριστικός και αμετάκλητος διαμελισμός της Τουρκίας, και ο οριστικός αφανισμός του imperium που βρίσκεται στα σκαριά, πρέπει να καταστεί σαφέστατη επιδίωξη μιας ευρύτερης γεωστρατηγικής συμμαχίας, με εμπνευστή και χορογράφο την Ελληνική εξωτερική πολιτική.
  • Ο αφανισμός των ισλαμικών – φονταμενταλιστικών προτεκτοράτων της Βοσνίας και του Κοσσόβου από το χάρτη, και η γεωγραφική και διοικητική ενσωμάτωσή τους στη Σερβία, στην Κροατία και στο Μαυροβούνι, πρέπει επίσης να αποτελέσει στόχο και ύψιστη προτεραιότητα, αυτής της ευρύτερης γεωστρατηγικής συμμαχίας.
  • Είναι τέλος προφανές, πως η σοβαρή πολιτική, πολιτισμική και γεωστρατηγική αποδυνάμωση του φονταμενταλισμού στην Ευρώπη, περνά αναγκαστικά μέσα από τη δραστική αποδυνάμωση του αλβανικού τσαμπουκά και της Σκοπιανής προκλητικότητας και αλητείας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Συναγερμός στις μονάδες του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου από τη Θράκη μέχρι την Κύπρου – Ποιες κινήσεις κάνουν οι Τούρκοι 

Γράφει ο Βελισσάριος Δραγάτσης 

Σενάρια με παίγνια προσχεδιασμένου πολέμου εξετάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα, το οποίο βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με την ηγεσία του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, το Επιτελικό Γραφείο Επιχειρήσεων, τη Στρατιά Αιγαίου και τη διοίκηση της ΤΟΥΡΔΥΚ.

Την ίδια στιγμή, έχουν γίνει συσκέψεις στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη. Εξειδικευμένοι στις Ψυχολογικές Επιχειρήσεις διά του Τύπου, κυβερνητικοί υπάλληλοι, κάνουν εντατικές ενημερώσεις σε ομάδες δημοσιογράφων από τους μεγάλους εκδοτικούς ομίλους με την παρουσία κλιμακίου της ΜΙΤ. Όπως μαθαίνουμε, τα βασικά αντικείμενα ενημέρωσης είναι οι:
  1. Η ερμηνεία που κάνει το πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο στο περιεχόμενο της συμφωνίας Παπανδρέου – Οζάλ του 1988 και οι απαιτήσεις που έχουν διατυπωθεί για τη συγκυριαρχία και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μετά την έκδοση και ισχύ της ΝΟΤΑΜ 714 του 1974.
  2. Οι θέσεις της Τουρκίας για τις γκρίζες ζώνες μετά την κρίση στα Ίμια και στις θεωρίες τάχα περί της οθωμανικής κληρονομιάς, όπως μπορούν να στοιχειοθετηθούν από τη συμφωνία της Μαδρίτης που υπέγραψαν το 1997 οι Κώστας Σημίτης και Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.
  3. Τα δεδομένα που έχουν προκύψει στο Κυπριακό, ειδικά στις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων στη Μεγαλόνησο, μετά το 2005 και το «όχι» του Τάσσου Παπαδόπουλου στο σχέδιο Αννάν.
Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία αφού η Άγκυρα επιχειρεί να εκτονώσει την εσωτερική ένταση και κρίση της για μια φορά ακόμα στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ζήτησε πλήρη ενημέρωση σήμερα για τις δραστηριότητες των Τούρκων και για τις αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς. 

Τι είπαν οι αεροπόροι στον Δένδια
Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, οι επιτελείς του ΓΕΑ αποκάλυψαν ότι ζευγάρι οπλισμένων F-16C της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούσε «κατά πόδας» τη σύγχρονη τουρκική κορβέτα “Βuyucada” κατά τη διάρκεια των «αβλαβών διελεύσεων» που πραγματοποίησε επτάκις εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων προτού αποχωρήσει οριστικώς. Μάλιστα έγιναν προβολές χαρτών, στιγμάτων και λοιπού οπτικοακουστικού υλικού.

Ο υπουργός πληροφορήθηκε επίσης ότι η φρεγάτα «Έλλη» κατεδίωκε την τουρκική κορβέτα ενώ προς υποστήριξη του ελληνικού πλοίου είχαν σπεύσει σε διάφορα στρατηγικά σημεία άλλες μονάδες του Στόλου. Ανώτατη στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε την πληροφορία λέγοντας επίσης πως τα δύο F-16C έκαναν επανειλημμένες διελεύσεις σε χαμηλό ύψος, δείχνοντας το οπλισμό τους.

Έγκυρη πηγή αναφέρει ότι η 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κινητικότητα στην περιοχή ενώ υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας του ελληνικού Πενταγώνου με το ΓΕΕΦ στη Λευκωσία. Η επικοινωνία αυτή γίνεται σε εφαρμογή των προβλεπομένων από το Σύμφωνο Αντιμετώπισης Κρίσεων που υπέγραψαν επικαιροποιημένο την 1η Οκτωβρίου ο τέως υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Κύπριο ΥΠΑΜ Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Η ενεργοποίηση των διαδικασιών γίνεται προληπτικά διότι στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις ασκήσεις. Η πρώτη είναι αεροπορική και συμμετέχουν δυνάμεις από το Ισραήλ και την Κύπρο. Η δεύτερη άσκηση είναι ο «Νικητής»  του ΓΕΕΦ όπου μετέχουν μεγάλες χερσαίες μονάδες και τεθωρακισμένες ταξιαρχίες. Τρίτη είναι η «Γαλάζια Φάλαινα» που διοργάνωσε σκόπιμα η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Πώς το ΝΑΤΟ άδειασε τον Αβραμόπουλο
Η άσκηση αυτή γίνεται με την αιγίδα του ΝΑΤΟ παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις που εξέφρασε ο κ. Αβραμόπουλος στον γ.γ. της Συμμαχίας Γιορκ Στόλτενμπεργκ πριν από μερικές ημέρες στην κατ’ ιδίαν επαφή που είχαν στην αίθουσα τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Γι’ αυτό και σε μια από τις τελευταίες ομιλίες του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι συνεπής προς το ΝΑΤΟ και κάλεσε τον γ.γ. να συνετίσει άλλες χώρες (σ.σ. όπως η Τουρκία) που προάγουν την ένταση και την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή.

Διπλωματικοί παρατηρητές εξηγούσαν μάλιστα ότι η τουρκική άσκηση εκτός από την έγκριση του ΝΑΤΟ διαθέτει και τη συμμετοχή (σ.σ. όχι τυχαία) Πακιστανικών στρατευμάτων! Παραδοσιακά το Πακιστάν έχει αποδείξει ότι διάκειται αρνητικά στην Ελλάδα παρότι η χώρα μας φιλοξενεί και περιθάλπτει Πακιστανούς παράνομους μετανάστες που πληρώνουν αδρά Τούρκους δουλεμπόρους να τους περνούν στις ελληνικές ακτές ή να τους βυθίζουν ακόμα και μέσα στο Βόσπορο (αφού έχει πάρει τα λεφτά). 

Τι στέλνουν οι Τούρκοι – πώς απαντά η Αθήνα
Στην ΑΟΖ της Κύπρου θα επιχειρήσουν παρανόμως για την «Γαλάζια φάλαινα» δεκαοκτώ πολεμικά πλοία ,επτά αεροσκάφη και από άλλα μικρά σκάφη. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην άσκηση αυτή θα έχουν τα υποβρύχια. Η Τουρκία θα διαθέσει τέσσερα υποβρύχια και ένα η Αγγλία. Συγκεκριμένα η τουρκική δύναμη κρούσης που θα παρατάξει στην Κυπριακή ΑΟΖ στα πλαίσια της άσκησης «Γαλάζια Φάλαινα» θα είναι , 3 φρεγάτες, 2 κορβέτες,4 υποβρύχια, 3 αεροπλάνα ναυτικής συνεργασίας, ελικόπτερα και 1 πλοίο γενικής υποστήριξης.

Επίσης θα συμμετέχουν έως τις 12 Νοεμβρίου , οι Η.Π.Α., η Γερμανία, ο Καναδάς, η Ισπανία, το Πακιστάν και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μεγάλη είναι η συμμετοχή της Ισπανίας που έστειλε για την άσκηση αυτή 6 φρεγάτες με τα οργανικά τους ελικόπτερα.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει και όπως λένε αρκετοί επιτελείς, τώρα χρειάζονται λιγότερα λόγια, περισσότερη προσοχή και ψυχραιμία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο κ. Δένδιας θα ενημερωθεί ενδελεχώς το επόμενο 24ωρο για πρακτικά θέματα του εθνικού αμυντικού συστήματος και θα πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις σε σχηματισμούς πρώτης γραμμής. 

Επιτελείς μάλιστα εισηγούνται να μεταβεί στο Καστελλόριζο, όπως ήθελε αλλά δεν πρόλαβε ο προκάτοχός του, κάνοντας μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού από το σημείο ένωσης της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ.

Πηγή Rizopoulos Post


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Του ανταποκριτή μας στα Σκόπια
Vladislav Perunović
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Το ζήτημα ασφάλειας στην ΠΓΔΜ κλιμακώνεται με ταχείς ρυθμούς. Σε μία κοινωνία απορροφημένη με την εισβολή της ιστορίας και του πολιτισμού μέσω του άμεσου σφετερισμού της ιστορίας και του πολιτισμού των αρχαίων Μακεδόνων, οι Αλβανοί επιλέγουν προκλητικά τον δρόμο της απομόνωσης και της κοινωνικής γελοιοποίησης, με το να ξεκινούν (προς το παρόν) έναν χαμηλού επιπέδου ασύμμετρο πόλεμο εναντίον του ολοκληρωτικού καθεστώτος της κλίκας του Νίκολα Γκρουέφσκι.

Μετά της διακήρυξη της Δημοκρατίας της Ιλιρίδας από βετεράνους Αλβανούς πολιτικούς (βασισμένη σε ένα επιτυχές δημοψήφισμα από τοπικούς Αλβανούς το 1992), μία επίθεση με πύραυλο κατά κυβερνητικού κτιρίου πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες και έθεσε σε λειτουργία κάποιους εκατέρωθεν "μηχανισμούς".

Στην περίπτωση του πρόσφατου συμβάντος, αξίζει να πασρατηρήσουμε πως μολονότι το καθεστώς των Σκοπίων ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη επίθεση έγινε από το βόρειο, δηλαδή από το παλιό τμήμα της πόλης που κατοικείται από Αλβανούς, είναι ξεκάθαρο από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πως χτυπήθηκε η νότια πλευρά του κτιρίου.

Και τα δύο γεγονότα (η διακήρυξη από τον Χαλίλι και ο βομβαρδισμός του κυβερνητικού κτιρίου) υποβαθμίστηκαν από το κυβερνών καθεστώς, την αστυνομία, αλλά και από τα ΜΜΕ που μένουν πιστά στο κυβερνών κόμμα, το VMRO-DPMNE.
Παρά τους πολλούς μάρτυρες (δύο από τους οποίους συνελήφθησαν διότι ανέφεραν στην αστυνομία ένα «λάθος έγκλημα»), στην Δυτική ΠΓΔΜ, όπου οι Αλβανοί έχουν την τοπική πλειοψηφία, επιβεβαιώνεται η ύπαρξη παραστρατιωτικών ομάδων που κυκλοφορούν με μαύρες στολές και τα μέλη τους είναι οπλισμένα με στρατιωτικά όπλα.

Αυτά όλα είναι εναρμονισμένα με το δελτίο Τύπου προς τα ΜΜΕ που εξέδωσε ο Hamdi Ndrecaj (διοικητής μονάδος από το 2001 – τον εμφύλιο / εθνοτικό πόλεμο στη ΠΓΔΜ), μέσω του οποίου ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι η "Φρουρά της Ιλιρίδας" ήδη περιπολεί την περιοχή και δίνει χρόνο στους πολίτες να την αποδεχτούν.

Η διαμάχη υφίσταται στη δομή του Υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το θέμα της σωστής πληροφόρησης του κοινού. Ο πρωθυπουργός, κύριος Zemri Qamili, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν οργανωμένοι Αλβανοί αντάρτες στους Δήμους, αν και ο Σλάβος εκπρόσωπος του Υπουργείου που ελέγχει την αστυνομία, κος Ivo Kotevski, είπε σήμερα ότι κάθε ισχυρισμός για την ύπαρξη της "Φρουράς της Ιλιρίδας" είναι εξωφρενικός και ενθάρρυνε κάθε πολίτη να πληροφορεί τις Αρχές αν δει υπόπτους, όμως, την ίδια στιγμή τους υπενθυμίζει και το πρόστιμο που θα πληρώσουν για τυχόν ψευδή αναφορά στην αστυνομία (βλ. το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου του Kotevski).

Το κοντινό μέλλον φαίνεται προκλητικό για τη διοικούσα κλίκα των Σκοπίων που αρέσκεται να βαυκαλίζεται με τον όρο «άρτος και θεάματα», αλλά και με την ιδιόμορφη ενασχόληση των κυβερνώντων να ασχολούνται με συμβολικές κατασκευές με μοτίβα και αισθητική που ιδιοποιούνται την αρχαία Ελληνική αρχαιότητα.

Με όλα αυτά μπορεί να ειπωθεί με ασφάλεια ότι η σύγκλιση ανεξάρτητων μαρτυριών υπαινίσσεται μία οργανωμένη στρατιωτική δραστηριότητα από Αλβανούς και μία παράξενη προσέγγιση από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να υποβαθμίζει την παρουσία ένοπλων Αλβανών και των πιθανών μοντέλων ανάπτυξής τους σε μία ολοκληρωτική σύγκρουση.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Όταν ένας άνθρωπος είναι τόσο πανύβλαξ, ώστε να χρειάζεται να διενεργήσει Ε.Δ.Ε. για να καταλάβει ότι φταίει κι ωστόσο κυβερνάει διαρκώς κι από διάφορα (τα πιό κρίσιμα) πόστα, ανακυκλώνοντας συνεχώς την βλακεία με την ηλιθιότητα, και την μεγαλομανία με την έλλειψη αυτογνωσίας που τον διακρίνει, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Κάτι δεν πάει καλά με τον λαό!

Όταν Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ που ως υπουργός Εργασίας έλεγε το περίφημο: '' Και οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας! Ζούνε πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους!"...

Αργότερα ως υπουργός Υγείας κατέφυγε σε ένα στρατηγικό σχέδιο μετάθεσης ευθυνών, με στόχο να αποπροσανατολίσει την ελληνική κοινωνία από τις πραγματικές αιτίες απειλής για τη δημόσια υγεία φτάνοντας να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία έντεκα ιερόδουλων-φορέων του AIDS, καταπατώντας όχι μόνο το ιατρικό απόρρητο, αλλά και κάθε έννοια ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμμετέχοντας συγχρόνως ενεργά στην δραματική υποβάθμιση της Υγείας στην χώρα με την επιβολή συνταγογράφησης δραστικής ουσίας, υπακούοντας πειθήνια στην τρόικα, και έδωσε το πράσινο φως για να δολοφονηθεί ο ελληνικός λαός με τα επικίνδυνα, ανώνυμα γενόσημα του Τρίτου Κόσμου και να πλουτίσουν κάποιες πολυεθνικές-σύμμαχοι της φράου Μέρκελ και των τοκογλύφων...

Τώρα ως υπουργός Παιδείας ξαναχτυπά ερχόμενος να νομοθετήσει για την αναγνώριση ιδιωτικών αμερικανικών, προς το παρόν, Κολεγίων στην Ελλάδα, με φωτογραφική τροπολογία με την οποία αναγνωρίζονται Deree και Anatolia, σε νομοσχέδιο για την Έρευνα (η γνωστή βιομηχανία της φασιστοειδούς κυβέρνησης να περνάει άσχετες διατάξεις σε άσχετα νομοσχέδια) όπου οι αμερικανικοί τίτλοι αναγνωρίζονται και σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο...

ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
Αλλά του επιτρέπεται να κυβενάει ακόμα...
ΤΟΤΕ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ!

Τελεία και παύλα.
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Δεν θέλουμε τίποτα να αλλάξει, δεν θέλουμε να σωθούμε, και το δείχνουμε!

Ας συνεχίσουν οι βλάκες, οι προδότες και οι επιτήδειοι να κυβερνούν.
Εμείς τους εξουσιοδοτούμε!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο 
Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος

Το μήνυμα που εξέπεμψε η πρόσφατη συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην οποία προήδρευσε για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η οποία διήρκησε 10 ώρες και 20 λεπτά στο Προεδρικό Μέγαρο Τσανκαγιά έδειξε για μια ακόμη φορά την σοβαρότητα της Τουρκίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο κ. Νταβούτογλου με την ιδιότητα του πρωθυπουργού ενώ οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων ήταν μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Πολιτική ηγεσία αντίκρυ από την Στρατιωτική ηγεσία να συσκέπτονται και συναποφασίζουν μετά από 10 ώρες συνεδρίασης για θέματα όπως το Αιγαίο οι εξελίξεις στην Συρία και η Ανατολική Μεσόγειος σίγουρα είναι παράδειγμα προς μίμηση .Στην Ελλάδα τουλάχιστον η κρίση των Ιμίων με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις της δεν μας έκανε να αντιληφτούμε ότι θα είχε μετά βεβαιότητας εξελιχτεί διαφορετικά, εάν τότε λειτουργούσε Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Δυστυχώς όμως η ίδια κατάσταση επικρατεί και με την σημερινή κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ.Ο Υπουργός Εξωτερικών ανακοινώνει ότι θα στείλει φρεγάτα στην Κύπρο και λίγο αργότερα ακυρώνει την αποστολη. Η κυβέρνηση τοποθετεί νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας εν μέσω κρίσης που θα χρειαστεί ένα τρίμηνο μέχρι να καταλάβει τι συμβαίνει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το μόνο παρήγορο από όλα όσα συμβαίνουν είναι ότι με την τελευταία Άσκηση Πυρπολητής φάνηκε για άλλη μια φορά πόσο ικανά στελέχη έχουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις και πόσο υπολογίσιμη δύναμη είμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε.

Κάθε κυρίαρχο κράτος που επιθυμεί να αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα τις γεωπολιτικές εξελίξεις προς όφελος του οφείλει να διατηρεί ένα όργανο που να ασχολείται ενδελεχώς με θέματα εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας, άμυνας και διαχείρισης κρίσεων. Στην παρούσα φάση με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα σε εξέλιξη το υπουργείο Εξωτερικών δεν θα πρέπει να είναι ο μόνος μηχανισμός διαχείρισης θεμάτων ασφάλειας άμυνας και κρίσεων. Η Ελλάδα σήμερα συμμετέχει ενεργά ως κύριος παίκτης ιδιοκτήτης ικανών όπως εκτιμάται, ενεργειακών κοιτασμάτων, εκτιθέμενη έτσι η ίδια στο σκληρό ανταγωνισμό συμφερόντων ισχυρών ενεργειακών ομίλων και των κυβερνήσεων πίσω από αυτούς. Βιώνουμε την έναρξη μιας ιστορικής περιόδου με νέες παραμέτρους όπου ο στρατηγικός σχεδιασμός και οι πολιτικές αποφάσεις του σήμερα θα καθορίσουν τη θετική ή αρνητική πορεία της χώρας στο μέλλον . Η ευθύνη αυτή που βαρύνει τη σημερινή Ελλάδα είναι ιστορικής σημασίας και πρέπει να αποκτήσει άμεσα δίχως άλλη καθυστέρηση Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας(ΣΕΑ) απευθείας υπαγόμενο στον Πρωθυπουργό με γνωμοδοτική αρμοδιότητα αυξημένου κύρους. Είναι μεταρρύθμιση χαμηλού κόστους αλλά αυξημένης απόδοσης.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας θα πρέπει να είναι ένας ανεξάρτητος φορέας ο οποίος θα υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό .Σχετικός ιδρυτικός νόμος θα ορίσει τη δομή οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία του ΣΕΑ, θέτοντας ταυτόχρονα τα όρια των αρμοδιοτήτων, ενεργειών και παρεμβάσεών. Ενδεικτικά μπορεί να αποτελείται από τον Πρωθυπουργό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης τους Υπουργούς Εξωτερικών – Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ της ΕΛ.ΑΣ και τον Διοικητή της ΕΥΠ. Υπό την εποπτεία του ΣEΑ προτείνεται να λειτουργούν επιμέρους επιτροπές ειδικότερων συμβούλων που θα απαρτίζουν τις λεγόμενες ομάδες επισκόπησης, ανάλογα του εκάστοτε προς εξέταση θέματος, είτε κατά γεωγραφικό χώρο (π.χ Μέση Ανατολή -Ουκρανία) είτε κατ΄ αντικείμενο (π.χ. λαθρομετανάστευση- τρομοκρατία).

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας προτείνεται να είναι υποστηρικτικού χαρακτήρα προς τον Πρωθυπουργό, το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και προς το ΚΥΣΕΑ, το οποίο μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται από έλλειψη υποστηρικτικών μηχανισμών με θεσμική υπόσταση, αδυνατώντας να επεξεργαστεί εκ των προτέρων τα δεδομένα, κατά το χρόνο, δηλαδή, που προηγείται μιας κρίσης. Βρίσκεται συνεπώς προ τετελεσμένων στερούμενο έτσι υψηλού βαθμού προετοιμασίας, συνέχειας και αποτελεσματικότητας. Με βάση τα διεθνή δεδομένα ο ρόλος του ΣΕΑ αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμος στην προετοιμασία και στην οργάνωση των εσωτερικών δομών άμυνας και ασφάλειας.

Η συντονισμένη Εθνική στόχευση είναι το τελευταίο ανάχωμα απέναντι στη καταστροφική νοοτροπία της ιδιοτέλειας και της απληστίας των ολίγων του οικονομικοπολιτικού μας συστήματος, που μας έφερε μέχρι εδώ δρώντας επί δεκαετίες αδίστακτα, παρακάμπτοντας ατιμωρητί τους αδύναμους θεσμικούς φραγμούς και τις χαλαρές άμυνες που το ίδιο έχει επιβάλλει για την απρόσκοπτη δράση του.

* O Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος είναι Ανώτατος Αξιωματικός εν Αποστρατεία ΜΑ. Διεθνείς Σχέσεις και PhD. Επιχειρησιακή Οργάνωση


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ναι, ρε φίλε. Ελπίζω πια να το έχεις καταλάβει κι εσύ ο ψύχραιμος, ήπιος, μετριοπαθής, συμπαθής, γλυκούλης, μικροκαταθέτης, με τις ριγέ πυτζάμες. Δεν πάει άλλο, φίλε μου. Με εκλογές, με ξεσηκωμό, με ξεσάλωμα, με κάθε τρόπο πρέπει να φύγουν.
  
Δεν αντέχω ρε φίλε τον Σαμαρά να λέει σήμερα ότι «φάγαμε τον γάιδαρο, μας έμεινε η ουρά». Και δεν το αντέχω γιατί πριν από ακριβώς 22 μήνες, τον Ιανουάριο του 2013, έλεγε το ίδιο ακριβώς ο Βενιζέλος.
   
Τον περασμένο Δεκέμβριο, αγαπητέ μου φίλε, ο Στουρνάρας μάς δούλευε λέγοντάς μας ότι «Βρισκόμαστε στην τελευταία στροφή». Αλλά, ρε φίλε,τον Απρίλιο του 2013 για «Τελευταία στροφή» μιλούσε κι ο Σαμαράς. Και νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2012, ο Σαμαράς πάλι έλεγε ότι «παίρνουμε την τελευταία στροφή» της ουράς του γαϊδάρου.
   
Και να σου πω γιατί σίγουρα δεν είναι γαϊδουρινή ουρά αυτό που μας ταΐζουν; Επειδή στις 7 Νοεμβρίου 2012 κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο Σαμαράς έλεγε: «Με τη σωτηρία αυτού του τραπεζικού συστήματος θα απομακρυνθεί η αβεβαιότητα, θα επιστρέψουν οι καταθέσεις, θα υπάρξει ρευστότητα – το “αίμα της οικονομίας” δηλαδή- κι έτσι θα σωθούν θέσεις εργασίας και για πρώτη φορά θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις στην επόμενη φάση». Μη διαβάσεις αδελφέ μου ολόκληρη την ομιλία του. Θα πικραθείς. Αλήθεια σου λέω.
   
Κι ακόμη τις σώζεις τις τράπεζες. Κι ακόμη τις πληρώνεις. Όμως ρευστότητα δεν είδες. Ούτε τις νέες θέσεις εργασίας είδες. Μόνο οι τράπεζες είδαν τα δισεκατομμύρια που φορτώθηκες εσύ για να σώζονται εκείνες. Αυτή δεν είναι γεύση από ουρά. Ψάξ’το και θα δεις.
   
Και για να μη νομίζεις ότι αυτή την ουρά την τρως από το 2012, πάρε κι ένα 2011 του Βενιζέλου, τότε που πανηγύριζε από την Ουάσιγκτον ότι βγαίνουμε από την κρίση διότι «Η υποστήριξη των Η.Π.Α., ιδίως μέσω του Δ.Ν.Τ., είναι ζωτικής σημασίας για εμάς». Ποιος; Ο Βενιζέλος! Αυτός που τώρα δηλώνει ότι ήταν πάντα εναντίον του ΔΝΤ.
   
Κατάλαβες φίλε; Μας πηδάνε κανονικά και μας βάζουν από πάνω και να τους πληρώνουμε. Με ευγένεια. Με χαμόγελο. Με αισιοδοξία. Να στεκόμαστε σε ουρές για να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Κατάλαβες ρε φίλε; Σ’ αρέσει η ουρά του γαϊδάρου που σου σερβίρει ο Σαμαράς; Καλή όρεξη, ρε φίλε. Για να μην καταλαβαίνεις τόσο καιρό ότι αυτό που σου δίνει ο Βενιζέλος δεν είναι του γαϊδάρου η ουρά, τι άλλο να ευχηθώ;
 
Έγραψε ο ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ
Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι" 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Του Μιχάλη Τζανάκη

Πριν τρία χρόνια οι μαθητές, έψαχναν τα σχολικά τους βιβλία σε πάγκους λαϊκών αγορών από Αφρικανούς μικροπωλητές, διότι η τότε υπουργός δεν «πρόκαμε» να τυπώσει. Σήμερα ο καθηγητής Λοβέρδος προχωρά το θέμα της παιδείας σε επίπεδο… «εθελοντισμού»!!!

Δε λέω καλός ο «εθελοντισμός», αλλά εδώ έχουμε κάτι πιο ενδιαφέρον!!!
Ο υπουργός Λοβέρδος προτείνει μια «σχέση» αμιγώς « αφέντη- σκλάβου» με κάποιους πτυχιούχους Πανεπιστημίων, προτείνοντας αντί αμοιβής «μόρια»!!!
«Μόριο» δικό του, «μόριο» άλλων, εδώ τα καλά «μόρια» για όσους έχουν εμπεδώσει την εθελοδουλία και θέλουν να την αναδείξουν ως παιδαγωγική πρακτική.

Στην πρόταση Λοβέρδου – ανεφάρμοστη στη Ναμίμπια και τη Ζουαζιλάνδη- μπορούμε να του αντιτείνουν και οι καθηγητές κάποια «μόρια».
Να τον «μοριοδοτήσουν» κι αυτή οσονούπω με τον τρόπο τους.
Αλλά εντάξει η υπουργική πρόταση –εκτός από βαθιά «Μπανανίζουζα»- αποτελεί την απόλυτη προσβολή για τη νοημοσύνη και κυρίως την αξιοπρέπεια του συνόλου των Ελλήνων.

Κατανοούμε ότι υπήρξε πριν τέσσερα χρόνια ο εισηγητής της ρήσης «δεν υπάρχει σάλιο», αλλά ότι θα μας υποσχόταν και τα «μόρια» του για να δελεάσει κάποιους εθελόδουλους να διδάξουν αμισθί στο ελληνικό σχολείο πάει πολύ.
Όταν έχει το θράσος- και τη βλακεία παράλληλα- ένας πολιτικός που συναινεί στο απόλυτο «πλιάτσικο» των εισοδημάτων των Ελλήνων, να προτείνει σ’ αυτόν που του παίρνουν τα εισοδήματά του και την περιουσία του να γίνει και εθελοντής-καθηγητής, τότε «τα ύστερα του κόσμου».

Σε λίγο οι απίθανοι αυτοί πολιτικοί άνδρες θα ψηφίζονται και σε αντάλλαγμα θα μας δίνουν κάποια «μόρια»!!!

Πάντως η πρόταση Λοβέρδου θα πατάξει σίγουρα την ανεργία!!!

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Πρόταση δική μας είναι, πάντως, οι έλληνες ψηφοφόροι να "μοριοδοτήσουν" καταλλήλως, με την πρώτη ευκαιρία τον κύριο Λοβέρδο και την παρέα του. Δεύτερη πρόταση, είναι, να πληρώνονται με τα "μόρια" του κ. Λοβέρδου και οι Έλληνες βουλευτές, στο σύνολό τους...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Η Ολγα Κεφαλογιάννη με τον απόγονο των Ναζί Φούχτελ 

Ο ΕΟΤ προωθούσε τον ελληνικό τουρισμό με πλάνα από τους Ολυμπιακούς της ναζιστικής Γερμανίας (video – ηχητικό)


Γκάφα ολκής… από τον ΕΟΤ καθώς στο νέο βίντεο που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού είχε δύο βασικά λάθη. Καταρχάς το βίντεο για κάποιον ανεξήγητο λόγο αρχίζει στη Νέα Υόρκη, με αφηγητή έναν Αμερικανό που συμμετείχε στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 1984, χωρίς να προβάλλει τίποτα από τη σύγχρονη εικόνα της χώρας ή τους νέους καινοτόμους Έλληνες και δεύτερον έχουν μπει πλάνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της ναζιστικής Γερμανίας το 1936!


Στο βίντεο, εμφανίζεται ένας ξανθός, γαλανομάτης αθλητής, στα πρότυπα της Χιτλερικής προπαγάνδας, να κρατά την Ολυμπιακή δάδα ενώ ανεβαίνει τα σκαλιά για να ανάψει το βωμό. Το πλάνο είναι από το υλικό της αγαπημένης προπαγανδίστριας του Χίτλερ, Λένι Ρίφενσταλ.


Μπορείτε να δείτε το σχετικό FRAME διάρκειας 23 δευτερολέπτων, που αφαιρέθηκε τελικά, εδώ :
Μάλιστα την εν λόγω γκάφα αντιλήφθηκε ο Guardian, ο οποίος αναφέρει πως «αξιωματούχοι απέδωσαν το λάθος σε μια τεχνική αβλεψία λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να της δοθεί παραπάνω έμφαση σε μια στιγμή που ο τουρισμός, η ατμομηχανή της δοκιμαζόμενης ελληνικής οικονομίας, πηγαίνει πολύ καλά».


Παράλληλα, ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού Πάνος Λειβαδάς σε τηλεφωνική συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα έκανε λόγο για λάθος.


«Ηταν ένα εορταστικό βίντεο για τα 100 χρόνια του ελληνικού οργανισμού τουρισμού, που παρουσιάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία για πρώτη φορά και θέλαμε να περιλαμβάνει υλικό από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Μία σκηνή από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 συμπεριλήφθηκε κατά λάθος, την οποία θα αφαιρέσουμε αμέσως και θα επανορθώσουμε», είπε χαρακτηριστικά.


Ο ΕΟΤ, με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα που αφορά το επετειακό φιλμ του ΕΟΤ για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Τουρισμού, διευκρίνισε:


«Το συγκεκριμένο φιλμ, τόσο στην εκδοχή των δέκα λεπτών, όσο και στην εκδοχή των 30 λεπτών που θα ανέβει αύριο στα κοινωνικά δίκτυα, περιλαμβάνει πλάνα αφής φλόγας Ολυμπιακών αγώνων (Αθήνα, Λονδίνο, Πεκίνο, Μόσχα, κ.α).


Μεταξύ αυτών εσφαλμένα συμπεριλήφθηκε και ένα πλάνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936.


Για το θέμα αυτό μίλησε στον Alpha 989 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.


Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό απόσπασμα εδώ:

“Οπως αναφέρει η κ. Θεοδωρίδου, το αρχικό video, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, περιέχει τμήμα ενός video που γυρίστηκε με τη συνεργασία της ίδιας και αφορά το αρχαιότερο Ελληνικό πατητήρι.

Εγκαλεί δηλαδή τον ΕΟΤ για κλοπή του βίντεο που ειχε ήδη αναρτηθεί στο youtube. Οπως μάλιστα επισημαίνει, η μοναδική απαντηση που έδωσε ο ΕΟΤ για την κλοπή ήταν «που ξέρετε εσείς που ανήκουν τα πόδια!!! »

Επίσης αναφέρει ότι παρότι η ίδια ζει και εργάζεται το Βερολίνο, έχει δημιουργήσει οργάνωση με την επωνυμία «Beautiful Greece» και νιώθει ότι είναι κρίμα σε video Ελληνικού Οργανισμού να υπάρχουν τέτοιες εικόνες από τη ναζιστική Γερμανία του 1936.


Δείτε τη δεκάλεπτη έκδοση του video του ΕΟΤ, χωρίς τα 23 δευτερόλεπτα των Ολυμπιακών του 1936

.

ereportaz.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου