Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

13 Οκτ 2014

Οι τζιχαντιστές κάνουν χρήση χημικών όπλων για να νικήσουν τους Κούρδους
Εικόνες φρίκης από τα θύματα των σχιζοφρενών τζιχαντιστών


Οι παρακάτω φωτογραφίες κάνουν το γύρο το Facebook τις τελευταίες ώρες.
Ο χρήστης Maha Ahmed αναφέρει ότι απεικονίζουν μία νεκρή Κούρδισσα μαχήτρια. Τα χέρια της και διάφορα άλλα σημεία του σώματός της είναι ξεφλουδισμένα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι τα ισλαμιστικά κτήνη χρησιμοποιούν χημικά όπλα στο Κομπάνι.
Μέσω των φωτογραφιών, οι Κούρδοι προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη σχετικά με τα εγκλήματα που διαπράττουν οι τζιχαντιστές όχι μόνο εναντίον τους αλλά κατά της ανθρωπότητας.
«Η ISIS χρησιμοποιεί τώρα χημικά όπλα εναντίον των Κούρδων μαχητών στο Κομπάνι. Οι φωτογραφίες μόλις έφτασαν από το Κομπάνι, γι” αυτό εκλιπαρούμε, ικετεύουμε όλο τον κόσμο να κινηθεί αμέσως για να σταματήσει την ISIS πριν σφάξει τους αμάχους.
Το Κομπάνι κινδυνεύει από τα χημικά όπλα των τζιχαντιστών. Τουλάχιστον 12.000 άνθρωποι -μαχητές και άμαχοι- βρίσκονται εντός της πόλης αυτή την ώρα», αναφέρεται στο σχόλιο που συνοδεύει τις φωτογραφίες.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Θράκη: Ομοιότητες με το 1821... Έλληνες ή..., Ελληνόφωνοι;

Παραθέτουμε προς προβληματισμό των αναγνωστών μας, ένα μικρό απόσπασμα από τα Απομνημονεύματα του αγωνιστή του 1821 Φωτάκου Χρυσανθόπουλου.

Οι ραγιάδικες οθωμανοπρεπείς συμπεριφορές στη Θράκη ανθούν και βασιλεύουν μέχρι σήμερα. Αν ζούσε ο Φωτάκος θα είχε πολλά να γράψει για πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς, κάθε αποχρώσεως, που ξεπουλούν την Ελλάδα για να επιβραβεύονται με τουρκικές ψήφους ή για ένα έπαινο ή μια φωτογραφία στα τουρκοπληρωμένα έντυπα, για Έλληνες, οι οποίοι συνεργάζονται με τους νεο-Οθωμανούς, για Έλληνες ή ακριβέστερα Ελληνόφωνους, οι οποίοι προσκυνούν και υπηρετούν τους Τούρκους και το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής με χίλιους δυο φανερούς ή κρυφούς τρόπους, με ανιχνεύσιμες ή μη, συμπεριφορές.

Aπατεώνες που χρησιμοποιούν επιλεκτικά πατριωτικές κορώνες ή, αντίθετα, κηρύγματα ελληνοτουρκικής φιλίας (για την ακρίβεια υποταγής) για να παραπλανούν τους πάντες.
Για Ελληνόφωνους οι οποίοι επιτίθενται παντοιοτρόπως εναντίον Ελλήνων οι οποίοι αγωνίζονται για την ήττα του τουρκικού εθνικισμού, μόνο και μόνο για να τους δουν οι Τούρκοι και να εισπράξουν τα μπράβο και τα άφεριμ…
Για όσους τα οικονόμησαν ή ξεπουλούν περιουσίες και χωράφια και εγκαταλείπουν τη Θράκη για να εγκατασταθούν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα…

Μόνο έτσι θα μπορέσετε να αντιληφθείτε ότι η εκλογική επιτυχία της Τουρκίας στις τελευταίες εκλογές με το κόμμα ΚΙΕΦ (DEP), έχει εξαιρετικά γερές πλάτες στην… Ελληνική μεριά.
Χωρίς όλους αυτούς τους Ελληνόφωνους, οι οποίοι ΣΙΩΠΟΥΝ ENOXA στην διαπραττόμενη γενοκτονία των Πομάκων, το ΚΙΕΦ δεν θα μπορούσε ούτε καν να κατεβεί στις εκλογές…
Η επιτυχία του ΚΙΕΦ στηρίζεται πάνω σε όλο αυτό το αποκρουστικό ελληνόφωνο σινάφι, το οποίο, αν ζούσε ο Κολοκοτρώνης θα είχε την αρμόζουσα αντιμετώπιση…

Όταν οι Ελληνόφωνοι κάνουν όλα αυτά, τι περιμένετε να κάνουν οι φτωχοί και φοβισμένοι Πομάκοι στα βουνά;

Απολαύστε παρακάτω τα λιτά και περιεκτικά λόγια του αγωνιστή Φωτάκου και προβείτε ως άσκηση στοιχειώδους λογικής, στους κατάλληλους παραλληλισμούς με το σήμερα:
Οι Τούρκοι ηγάπων εκείνους εκ των Ελλήνων, οίτινες τους εβοήθουν…και εγίνοντο όργανα εις τους σκοπούς των…Αυτοί επλησίαζαν και υπηρέτουν τους Τούρκους… Ήσαν Τούρκοι κατά την ψυχήν και την καρδίαν, και μόνον το όνομά των ήτο χριστιανικόν… ουδείς εκ τούτων ειργάζετο δια την σωτηρίαν του Έθνους του.
Ο ιδιωτικός βίος των τοιούτων ανθρώπων δεν έχει καμμίαν σχέσιν με τα Εθνικά πράγματα. Ελαμπροφόρουν εις τας εορτάς και τας πανηγύρεις των Τούρκων και τέλος πάντων μόνον η περιτομή έλειπε δια να είναι και αυτοί τέλειοι Τούρκοι…αγαπώντες μάλλον την ύλην... εγκαταλείψαντες την πατρίδαν των, έφυγαν εκτός αυτής…
Πηγή εφημ. Ζαγάλισα, Τεύχος 73, Ιούνιος - Ιούλιος 2014


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Ιωάννης Μιχαλέτος 
Πηγή RIMSE

Η εφημερίδα "Καθημερινή" στο Κυριακάτικο φύλλο της με την υπογραφή του έγκριτου δημοσιογράφου Γιάννη Σουλιώτη, παρουσιάζει μια ιστορία που διαπλέκεται άμεσα με τρία σημαντικότατα ζητήματα των ημερών και αυτά είναι το μεταναστευτικό, η διεθνή τρομοκρατία (Τζιχαντιστές) και οι διμερείς σχέσεις της Ελλάδος με τη Ρωσία.

Εν προκειμένω, τα ακόλουθα ερωτήματα - παρατηρήσεις μπορούν να τεθούν.

- Ο Τσετσένος "Amaev Khavazi", εάν και αρνείται τη συμμετοχή του σε τρομοκρατικές ενέργειες (κατηγορείται για τη δολοφονία 5 αστυνομικών και τους τραυματισμούς 4 στη Ρωσία προ ετών), εν τούτοις εμφανίζεται καθαρότατα σε φωτογραφία τρομοκρατικής ομάδος στα Βουνά του Καυκάσου, που χρηματοδοτείται και εξοπλίζεται από συγκεκριμένους κύκλους στη Μέση Ανατολή που ανήκουν στο λεγόμενο "εξτρεμιστικό-Γουαχαμπιστικό Ισλάμ",ακριβώς τα ίδια κυκλώματα που συντηρούν του "Ισλαμικό Κράτος" στη Συρία και Ιράκ.

Λόγω της πολύνεκρης δράσης των συγκεκριμένων Τσετσένων, αρχεία αυτών των οργανώσεων με ονόματα και διασυνδέσεις υπάρχουν στα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε όπως και της Ρωσίας και άλλων κρατών και βεβαίως θεωρούνται και διώκονται ποινικά ως τρομοκράτες και όχι ως "αυτονομιστές αντάρτες" όπως αναγράφεται στη λεζάντα της φωτογραφίας του κειμένου.

Τρομοκρατικές ομάδες Τσετσένων με παρουσία στη Κωνσταντινούπολη (που διέμενε ο εν λόγω Τσετσένος) και με διασύνδεση με το Τζιχαντιστικό δίκτυο στη Μέση Ανατολή, είναι οι ακόλουθες και συγκροτούν το λεγόμενο "Ισλαμικό Εμιράτο του Καυκάσου-αλληλένδετες οργανώσεις:

Aslan Maskhadov’s group, συνδεόμενη με τη "Hizb ut Tahrir"σε διεθνές επίπεδο
Caucasian representative of Al Qaeda
Doku Umarov’s Group
Ingush Jamaat
Islamic Military Council (Jamaat) of Dagestan (Dagestan Sharia Jamaat)
Jamaat Yarmuk in Kabardino-Balkariya
Riyadus Salikhin Reconnaisance and Sabotage
Special Purpose Islamic Regiment (SPIR)
The Islamic International Brigade

Η συγκεκριμένη τρομοκρατική ομάδα στην οποία συμμετείχε ο Τσετσένος, ηγείται από τον "Tarkhan Gaziyev", ο οποίος εικάζεται ότι βρίσκεται στο πεδίο μαχών της Συρίας έχοντας συμμαχήσει με το Ισλαμικό Κράτος (καθότι εκεί έχουν ήδη μεταβεί από το 2013 οι υπαρχηγοί του), αλλά και έχοντας διαφορές με τις έτερες Τσετσενικές τρομοκρατικές ομάδες που είναι στο Καύκασο.Περιττό να αναφερθεί ότι είναι διεθνώς καταζητούμενος.

Στην περιοχή της Γιάλοβα που διέμενε ο Τσετσένος είναι εδώ και έτη χώροι φιλοξενίας εκ μέρους των Τουρκικών αρχών αυτής της εθνικότητας με άμεση επιτήρηση της ΜΙΤ. Επιπλέον είναι λίαν σημαντικό να αναφερθεί ότι το στέλεχος της Αλ Κάιντα ονόματι "Luai Sakra", εκπαίδευε Τσετσένους στη Γιάλοβα κατά τα τέλη της δεκαετίας του ’90 για αποστολή στο Καύκασο ενάντια στις Ρωσικές δυνάμεις.

Μάλιστα αναφορές και πολλές λεπτομέρειες περί όλων αυτών υπάρχουν στην αναφορά του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την 11η Σεπτεμβρίου, καθότι υπήρχαν κοινά ονόματα σε σχέση με στρατόπεδα εκπαίδευσης του Μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν.

Αναφορά του FBI του 2008 επιβεβαιώνει τις πληροφορίες και προσδιορίζει χρονικά το διάστημα των 6 μηνών που διήρκεσε η εκπαίδευση στη Γιάλοβα (τέλος 1999 με μέσα 2000) του Satam Al Suqami ενός εκ των αεροπειρατών της 11/9.

Στο Τουρκικό τύπου έχουν γραφεί αρκετά σε σχέση με τη Γιάλοβα και την χρησιμοποίηση της ως κέντρο διερχομένων διεθνών τρομοκρατών και κατά καιρούς έχουν γίνει αστυνομικές και εισαγγελικές έρευνες των τοπικών αρχών, ενώ αποτελεί περιοχή πρώτης σημασίας για όλες τις «διεθνείς αρχές» που εδρεύουν στη Κωνσταντινούπολη.

Η σύζυγος του Τσετσένου δηλώνει ότι τους τελευταίους 18 μήνες ταξίδευε ανά 30 με 60 ημέρες από το Παρίσι στην Κωνσταντινούπολη για να συναντήσει το σύζυγο της,γεγονός που υποδηλώνει οικονομική δυνατότητα-καθότι δεν υπάρχει αρχείο στο Παρίσι τουλάχιστον δημόσια φύσεως, με κάποια επαγγελματική της απασχόληση-, αλλά και απορία γιατί η ίδια δεν εγκαταστάθηκε στη Κωνσταντινούπολη εξ'αρχής δεδομένου ότι η Τουρκία παγίως και νομίμως-αλλά και ατύπως και παρανόμως- παραχωρεί άδειες παραμονής και άσυλο σε Τσετσένους κατά κόρον εδώ και 20 έτη. Άλλες αντιφάσεις υπάρχουν και σε ότι αφορά τη διαδρομή της έως τη Γαλλία σε σχέση με τη χρονολογία γνωριμίας με το συζύγου της και τον συνεπακόλουθο γάμο τους.

Η δικαιολογία που εκφράστηκε από την ίδια ότι ο σύζυγος της θεωρούσε ότι ήταν "επικίνδυνη" η Κωνσταντινούπολη σε σχέση με το να ταξιδέψει παρανόμως από τη Τουρκία στη Γαλλία μέσω Ελλάδος,δεν στέκει στη κοινή λογική, εκτός εάν ο ίδιος ήταν σημαίνον στέλεχος τρομοκρατικής οργάνωσης, οπότε οι Ρωσικές υπηρεσίες θα αναλάμβαναν ειδική αποστολή δολοφονίας του (αυτά γίνονται μόνο για αρχηγικά μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, η δε Κωνσταντινούπολη έχει πάνω από 80.000 Τσετσένους που βεβαίως δεν κινδυνεύουν από τις Ρωσικές "αποστολές").

Άρα προκύπτουν κάποια σοβαρά ερωτήματα.

Ο Τσετσένος κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην Πόλη συντηρούνταν από την οργάνωση "Ιnsani Yardim Vakfi" (ΙΗΗ), η οποία αποτελεί μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αλλά και είναι πλήρως ελεγχόμενη από τη Τουρκική υπηρεσία ΜΙΤ, καθώς και αποδεδειγμένα με βάση Τουρκικές εισαγγελικές αρχές, αποστολέας οπλισμού στο Ισλαμικό Κράτος,καθώς και ο βασικός "παίχτης" σε ότι αφορά την αποστολή Τσετσένων τρομοκρατών μέσω Κωνσταντινούπολης στη Συρία (αλλά και προερχόμενων από τα Βαλκάνια).

Η εφημερίδα αναφέρει ότι μερικές ημέρες μετά τη σύλληψη του Τσετσένου, έγιναν διαμαρτυρίες οργανωμένης φύσεως έξω από τις Ελληνικές πρεσβείες στη Νορβηγία και τη Φινλανδία, κάτι που συνηθίζεται μεν, αλλά μόνο για "πολιτικής φύσεως" περιπτώσεις , καθότι σε σχεδόν καθημερινή βάση, Τσετσένοι εκδίδονται για εγκληματικές ενέργειες μεταξύ πολλών κρατών,αλλά μόνο για "αντάρτες" επιφυλάσσεται τέτοια οργανωμένη αντιμετώπιση-στήριξη από τους διεσπαρμένους ομοεθνείς τους.

Άλλωστε πρόσφατα εκδόθηκε από την Ελλάδα στη Ρωσία έτερος Τσετσένος για τον οποίο δεν έγινε η παραμικρή δημόσια παρέμβαση και καμία ενασχόληση δεν έλαβε χώρα.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για θέμα που άπτεται γενικότερων συμφερόντων της χώρας και εάν εφόσον αποδειχθεί ότι ο Τσετσένος συμμετείχε μέσω Τουρκίας σε εχθροπραξίες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, η άμεση εκδοσή του είναι μονόδρομος,καθότι θα κινδυνέψει η Αθήνα να θεωρηθεί υπόλογος τόσο στο ΝΑΤΟ και ΗΠΑ όσο και στη Ρωσία ως χώρα τράνσιτ τρομοκρατών, ένα θέμα που "έχει σηκώσει" ιδιαίτερα ο Αγγλοσαξωνικός Τύπος τις τελευταίες εβδομάδες.

Επιπλέον θα αποτελέσει λίαν κακό προηγούμενο για πλείστες όσες τρομοκρατικές οργανώσεις δρουν στην ευρύτερη περιοχή, θεωρώντας την Ελλάδα, "εύκολο έδαφος".

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι εάν και υπάρχουν οργανωμένες εγκληματικές ομάδες Τσετσένων στην Ελλάδα, αυτές δεν σχετίζονται με την Ισλαμική τρομοκρατική δράση των ομοεθνών τους και η Ελλάδα στην ουσία πρέπει να εφαρμόσει τους νόμους που προβλέπονται δίχως να ενυπάρχει ανασφάλεια περί πιθανών "οξύτατων αντιδράσεων" των κύκλων που αναφέρθηκαν στην αρχή του κειμένου.

Αυτό συν τοις άλλοις θα ήταν λίαν δυσάρεστο για τους ίδιους αυτούς τους κύκλους παρά για την ίδια τη χώρα.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή, αλλά και οι παράμετροι που τα συνθέτουν, δε μπορούν να αντιμετωπίζονται με τρόπο απλουστευτικό, αφού η έκβασή τους εν πολλοίς θα καθορίσει και τη δυναμική γεωγραφία της επόμενης μέρας...
Η Τουρκία δεν είναι απλώς ο "ασυνεπής" σύμμαχος της Δύσης που με τα τσαλίμια της εκνευρίζει του Αμερικανούς. Και βεβαίως η Αμερική δεν "πληρώνει" αυτή τη στιγμή το τίμημα κάποιας ελλιπούς προβλεψιμότητας ή και βλακείας εκ μέρους του Μπαράκ Ομπάμα.
Η Τουρκία είναι  μια χώρα με συγκεκριμένη στρατηγική στόχευση στη Γεωπολιτική και λειτουργεί ως κυρίαρχος αβανταδόρος σε συγκεκριμένο σύστημα πολιτισμικών αξιών. Αυτά υπηρετεί και με τα διπλωματικά τσαλίμια της αλλά και με την εμφαινόμενη (στα πλαίσια της Δυτικής συμμαχίας) ασυνέπειά της.
Οι ΗΠΑ από την άλλη μεριά, πίσω από την επίπλαστη «έκπληξη» που τους υποτίθεται ότι τους προκαλεί η ερμαφρόδιτη στάση της τουρκικής ηγεσίας, προετοιμάζουν πυρετωδώς της ευόδωση των στρατηγικών τους επιλογών στη Γεωπολιτική της επόμενης μέρας, στο θέατρο της Ευρασίας που βρίσκεται σε έναν οργασμό ανακατατάξεων και επανακαθορισμού συνόρων και γεωστρατηγικών συμμαχιών.
Στα πλαίσια αυτών των διεργασιών, οι στοχεύσεις των πρωταγωνιστών έχουν συγκεκριμένη ταυτότητα, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές διεκδικούν για τον εαυτό τους συγκεκριμένο ρόλο, οι κοινωνίες που τους αφορούν μοιραία οφείλουν να αναδείξουν τις δικές τους κυρίαρχες προτεραιότητες, και βεβαίως μέσα σ αυτό το πολυσύνθετο και ευμετάβλητο σκηνικό, προβάλει με τρόπο πραγματικά θλιβερό η γύμνια της Ελλάδας. 
Μια γύμνια που σχετίζεται με την ανυπαρξία ελληνόψυχων πολιτικών ηγετών, αλλά και με την παντελή έλλειψη εθνικής στρατηγικής μέσα από την οποία να συμπυκνώνεται και να προωθείται μια αδιαπραγμάτευτη ενότητα εθνικών προτεραιοτήτων.
Στη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, δύο είναι οι παράγοντες που αναδεικνύονται σε αδιαφιλονίκητους πρωταγωνιστές των εξελίξεων.
Ο ένας εξ αυτών είναι η Συρία που παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται από παντού και  παρά την ουσιαστική της εγκατάλειψη από τη φοβική Ρωσία, παραμένει αδούλωτη παραδίδοντας μαθήματα εθνικής αξιοπρέπειας στους λαούς…
Και ο άλλος είναι οι Κούρδοι που επαναφυπνίζονται, συνειδητοποιώντας ότι αυτή τη στιγμή, παίζουν με τους καλύτερους δυνατούς όρους το χαρτί της εθνικής τους αυτονομίας.
Γύρω από αυτό λοιπόν το ισχυρό δίπολο της αξιοπρέπειας, και με τα μάτια στραμμένα στην επόμενη μέρα, σχεδιάζονται οι στρατηγικές κινήσεις των υπόλοιπων πρωταγωνιστών, και μόνο αν επιχειρήσουμε να τις ανιχνεύσουμε υπό αυτό το πρίσμα, θα μπορούμε να έχουμε σαφή επίγνωση για το παιχνίδι που παίζεται σήμερα στην ευρύτερη περιοχή, και θα ερμηνεύσουμε πληρέστερα τις προθέσεις και τους χειρισμούς των συντελεστών του.
Η φοβική Ρωσία την κυρίαρχη στρατηγική της επιλογή της έκανε. Και με αρκετή δόση γεωπολιτικής εσωστρέφειας επιχειρεί να σταθεροποιήσει και να συσπειρώσει περί αυτήν το εγγύς περιβάλλον της, δημιουργώντας έτσι συμμαχικά και οικονομικά αναχώματα γύρω από το βασικό της κορμό, συμβιβαζόμενη παράλληλα με τις περιφερειακέ της ήττες.
Ηττοπαθέστατη επομένως η στάση της και απέναντι στην Κύπρο, και απέναντι στο Συριακό, ακόμη και απέναντι στους ίδιους τους ρωσικούς πληθυσμούς που δίνουν τη μάχη της εθνικής αξιοπρέπειας απέναντι στους νεοναζί της Ουκρανίας. 

  • Ο Άσαντ ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί από τους Ρώσους στην τύχη του. Οι συστοιχίες των S-300 δεν παραδόθηκαν… 
  • Η λυκοφιλία με το Ισραήλ δε διακυβεύεται προς το παρόν… 
  • Και η Τουρκία δεν αγγίζεται ούτε από τη Ρωσία, αν και άπαντες γνωρίζουν τις άρρηκτες και πολυεπίπεδες σχέσεις της με τον ισλαμοφασισμό και τον ISIS.
Οι ΗΠΑ, αν και υποκρίνονται εκνευρισμό εξ αιτίας της ερμαφρόδιτης στάσης της Τουρκίας, όλα δείχνουν πως αυτή η στάση δεν οφείλεται σε έναν ...αδιάλλακτο Ερντογάν που «αυτονομήθηκε»,  αλλά στις ύπουλες υπόγειες διαδρομές αμερικανοτουρκικής συνεννόησης, μέσα από τις οποίες τροφοδοτείται και αβαντάρεται ο τουρκικός καιροσκοπισμός και η διπροσωπία, και τα ζητούμενα αυτής της απίστευτης βρωμιάς είναι δυο:

  • Πρώτον: Η εξάντληση του Άσαντ και του Συριακού λαού, προκειμένου σταδιακά να καταπέσει αυτό το σθεναρό προπύργιο αντίστασης. Και…
  • Δεύτερον και σημαντικότερον:  Ο ευνουχισμός της αντίστασης των Κούρδων. Μέσα από αυτή την επιδίωξη η μεν Τουρκία επιδιώκει και ελπίζει στην καθολική τους αποδυνάμωση προκειμένου έτσι να υπηρετηθούν καλύτερα οι νεοοθωμανικοί της σχεδιασμοί…
Οι δε ΗΠΑ προσβλέπουν σε μια στρατηγική συμφωνία με τους Κούρδους, ικανή ν αποτελέσει το πρόπλασμα ενός μελλοντικού προτεκτοράτου τους στην περιοχή με στόχο την οικονομική του απομύζηση, πράγμα που θα επιδιώξουν να το κάνουν εξαργυρώνοντας τους εθνικούς αγώνες του Κουρδικού λαού, που από την ειρηνευτική διάσκεψη του Παρισιού το 1919, συνεχίζει να αγωνίζεται για το δικαίωμά του σε μια πατρίδα, που κατά τη διάρκεια αυτής της διάσκεψης εξανεμίστηκε.

Οφείλουμε λοιπόν εδώ να θυμίσουμε απλώς πως η τελική στάση των Κούρδων του Ιράν, είναι μια αμφιλεγόμενη στάση η οποία προβληματίζει αν μη τι άλλο.

Ας το πούμε λοιπόν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές. Μια από τις δόλιες επιδιώξεις των αμερικανοτουρκικών υπόγειων διαδρομών σ ότι αφορά τις στοχεύσεις των ΗΠΑ, είναι να καταφέρουν προοπτικά να βάλουν στο χέρι Κούρδους ηγέτες, έτσι ώστε η συνολική διαχείριση της κατάστασης αυτή την κορυφαία για τον αγώνα του Κουρδικού λαού στιγμή, να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τους μελλοντικούς γεωπολιτικούς τους σχεδιασμούς. Θα το καταφέρουν??? Όπερ έδει δείξε...
Στόχος λοιπόν το PKK, και ο ευνουχισμός της ανεξαρτησιακής προσήλωσής του, μέσα από λογικές εξαργύρωσης του ίδιου του του εθνισμού.
Μέσα σ αυτό το ρευστό γεωπολιτικό τοπίο, η Ελλάδα γι ακόμη μια φορά επιλέγει το ρόλο του ουραγού. Ενός ταπεινωμένου και πρόθυμου ουραγού, που κανείς δεν πρόκειται να σεβαστεί, και κανείς δεν πρόκειται να τιμήσει.
Όλοι προσβλέπουν να χρησιμοποιήσουν την προθυμία των ηλιθίων και στη συνέχεια να την φτηνοπουλήσουν στο σύγχρονο παζάρι της γεωπολιτικής, πλιατσικολογώντας στο  κουφάρι της.
Η Ελλάδα του Πάγκαλου και του Σημίτη που πρόδωσαν και παρέδωσαν τον Οτσαλάν στην Τουρκική αλητεία, εμφανίζεται μέσα σ αυτό το ρευστό από κάθε άποψη γεωπολιτικό στερέωμα και πάλι φοβική… και πάλι άτολμη… και πάλι με ανύπαρκτη στρατηγική και με μηδενικές εθνικές προτεραιότητες, αποδυναμωμένη και ανίκανη να παρέμβει στις εξελίξεις, με διχασμένο λαό… ένα λαό που τον μισεί η πολιτική ηγεσία του τόπου του.
Η Ελλάδα η οποία αυτή τη στιγμή όφειλε να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με στόχο την άμεση ανακοπή κάθε ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας και να απαιτήσει σε ένα κοινό μέτωπο με την Κύπρο (ικανό να εκβιάσει ευρύτατη διεθνή υποστήριξη) τη διεθνή απομόνωση της Τουρκίας και να διευκολύνει – συνεπικουρούμενη από τον Κουρδικό παράγοντα – τον καθολικό εδαφικό της διαμελισμό, παραμένει ανίκανος θεατής των εξελίξεων, και στο τέλος θα είναι η μόνη που θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα, όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός των δρομολογούμενων γεωπολιτικών ανατροπών σ αυτή την ευαίσθητη γωνιά του πλανήτη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

"Δεν υπάρχει καμία νέα συμφωνία για τις βάσεις…" 
Περίγελος του "σουλτάνου" οι ΗΠΑ, που παρακολουθούν αμήχανα την τουρκική "μπαμπεσιά" 

Η Τουρκία δεν έχει συνάψει καμία «νέα συμφωνία» με τις ΗΠΑ που να επιτρέπει την χρήση αεροπορικών βάσεων στο έδαφός της από αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού, τα οποία πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία κυβερνητική πηγή στην Τουρκία.

«Δεν υπάρχει καμία νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ σχετικά με (την αεροπορική βάση) του Ιντσιρλίκ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Χθες ένας Αμερικανός αξιωματούχος του Πενταγώνου είχε επιβεβαιώσει, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας έχει δώσει το πράσινο φως στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της προκειμένου να διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, δεν υπάρχει νέα συμφωνία» επέμεινε η κυβερνητική πηγή, υπενθυμίζοντας ότι η υπάρχουσα συμφωνία που βρίσκεται σε ισχύ μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ δεν επιτρέπει την πρόσβαση στη βάση Ιντσιρλίκ –κοντά στα Άδανα (νότια)– στον αμερικανικό στρατό προκειμένου να την χρησιμοποιήσει για αποστολές υλικοτεχνικής υποστήριξης ή ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στη βάση των προϋποθέσεων που έχει ήδη θέσει η Τουρκία» τόνισε η ίδια πηγή.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε επίσης ότι δεν έχει συναφθεί συμφωνία μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον για την χρήση της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ.

Το πρακτορείο επικαλείται πηγές από το γραφείο του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. Κατά το ίδιο, οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ συνεχίζονται.

Οι πηγές αυτές ανέφεραν σε δημοσιογράφους ότι η Τουρκία έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ για την εκπαίδευση των Σύρων ανταρτών, χωρίς να διευκρινίζουν ποιος θα αναλάβει την εκπαίδευσή τους και που ακριβώς θα συμβεί αυτό.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

  • Τουρκία και τζιχαντιστές έχουν αναλάβει τη «βρώμικη δουλειά» από την πλευρά της Δύσης
  • Στόχος η αλλαγή του γεωπολιτικού χάρτη της Μέσης Ανατολής 
  • Ο πρέσβυς ε.τ. κ. Ιωάννης Κοραντής (πρώην διοικητής της ΕΥΠ) δείχνει με μία μόνο λέξη τον τουρκικό κίνδυνο που εμφανίζεται ισχυρότερος όσο ποτέ...
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος «Richard Engel» χαρακτήρισε ως αναποτελεσματική την αμερικανική στρατηγική εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν μια αναποτελεσματική στρατηγική στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους», δήλωσε ο δημοσιογράφος από το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι NBC, Richard Engel.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή GrCitizen


Ποια τακτική, όμως, θα μπορούσε (και έπρεπε) να χρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ (και εν γένει η δυτική συμμαχία) κατά των τζιχαντιστών;
Τι «τακτικά όπλα» διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους οι δυτικές χώρες, τα οποία διατηρούν σε ουσιαστική αδράνεια;

Η απάντηση βρίσκεται πρώτα, σε ένα εκτεταμένο δίκτυο πρακτόρων και πληροφοριοδοτών που διαθέτουν οι δυτικές χώρες (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία κ.α.) στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια ιδιαίτερα στην Συρία, η οποία είχε μετατραπεί σε στόχο προς εξολόθρευση (και εξακολουθεί φυσικά να βρίσκεται στο στόχαστρο των δυτικών χωρών και ιδιαίτερα των ΗΠΑ).
Αν και άγνωστος, είναι πραγματικά πολύ μεγάλος ο αριθμός των κεκαλυμμένων πρακτόρων και επιχειρήσεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή μείζονος ενδιαφέροντος.
Επίσης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως άνθρωποι των δυτικών μυστικών υπηρεσιών έχουν διεισδύσει στους κόλπους των τζιχαντιστών, από την εποχή που εκπαίδευαν ομάδες εξτρεμιστών ισλαμιστών (όπως έχει ήδη δημοσιευθεί). Βέβαια, η αρχική εκπαιδευτική "γνωριμία" δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη και θεωρείται βέβαιο πως επιδιώχθηκαν και πραγματοποιήθηκαν διεισδύσεις σε καίριους τομείς της οργάνωσης (διοίκησης, οργάνωσης αλλά και επιχειρήσεων) των φανατικών ισλαμιστών (τζιχαντιστών) είτε με την μορφή στρατιωτικού συμβούλου, είτε ακόμη και με την «βιτρίνα» φανατικών ισλαμιστών.

Το δεύτερο σημαντικό «όπλο» των δυτικών απέναντι στους ισλαμιστές είναι οι ομάδες ειδικών επιχειρήσεων που δρουν στο σύνολο σχεδόν των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλού ενδιαφέροντος από την πλευρά της Δύσης. Οι ομάδες αυτές συλλέγουν πληροφορίες, αλλά και συντονίζουν (με εξελιγμένη τεχνολογία) πυραυλικές επιθέσεις σε σημαντικούς τομείς της υποδομής (αλλά και εν εξελίξει επιχειρήσεων) του αντιπάλου, ενώ σε μερικές περιπτώσεις μπορούν να εκτελούν και επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου.

Το τρίτο σπουδαιότατο όπλο που φαίνεται πως –για άγνωστο λόγο- δεν χρησιμοποιείται εκτεταμένα από τους δυτικούς σε περιοχές όπως η κουρδική πόλη Κομπάνι, είναι τα Drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολούθησης αλλά και εκτέλεσης επιχειρήσεων βομβαρδισμών επιλεγμένων στόχων).

Με την αδειοδότηση (από την πλευρά της Τουρκίας) χρησιμοποίησης της ΝΑΤΟϊκής βάσης του Ιντσιρλίκ, η δυτική συμμαχία έχει πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και τα επιθετικά ελικόπτερα «Απάτσι», για να καταφέρει καίρια πλήγματα σε σημεία επιχειρησιακής ανάπτυξης των τζιχαντιστών, αλλά και για γίνει κατορθωτό να αποκοπεί ο εφοδιασμός τους στους χώρους ανάπτυξης των επιχειρήσεών τους.

Ο συνδυασμός των παραπάνω «αδρανών όπλων», είναι δυνατόν να επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα, να περιορίσει την δραστηριότητα και εν γένει την κινητικότητα των τζιχαντιστών, ενώ είναι βέβαιο πως θα τους εξαναγκάσει στην περαιτέρω διασπορά τους, μειώνοντας έτσι σημαντικά την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητά τους, εξαναγκάζοντάς τους στο να αναζητούν πρωτίστως τρόπους διάσωσής τους, αφού δεν θα έχουν πλέον επαρκή και ασφαλή ανεφοδιασμό και ως εκ τούτου δεν θα μπορούν να υλοποιήσουν εκτεταμένες επιχειρήσεις.

Βέβαια, εάν η Δύση επιθυμούσε να τελειώσει οριστικά με τους τζιχαντιστές (που υπενθυμίζουμε εκπαίδευσαν δυτικές μυστικές υπηρεσίες), θα επέλεγε πιο «σιωπηλούς τρόπους» τους οποίους έχει στη διάθεσή της, αλλά και πάλι για άγνωστους λόγους δεν επιλέγει να χρησιμοποιήσει…

Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι πως η Δύση, δεν θέλει να εξολοθρεύσει τους τζιχαντιστές, αφού η ίδια τους κατασκεύασε για να την εξυπηρετήσουν. Θέλει απλώς να τους χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για την επάνοδό της στην επικίνδυνη Μέση Ανατολή, για την οποία έχει άλλους σχεδιασμούς, πολύ μεγαλύτερους από εκείνους των φανατικών θρησκευόμενων εξτρεμιστών ισλαμιστών.
Από όλα αυτά συνάγεται το συμπέρασμα πως η εμπλοκή της Δύσης σε αγώνα κατά των τζιχαντιστών είναι περισσότερο επικοινωνιακού χαρακτήρα, ενδεχομένως και οικονομικής στήριξης της δυτικής πολεμικής βιομηχανίας και επ’ ουδενί δεν ενδιαφέρεται να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση επέμβασης ανθρωπιστικού χαρακτήρα και της διάσωσης δεκάδων (ή και εκατοντάδων) χιλιάδων αθώων πολιτών (μουσουλμάνων και χριστιανών) της Μέσης και Εγγύς Ανατολής.

Οι τζιχαντιστές είναι ένα δυτικό εργαλείο που κατασκευάστηκε για να οδηγήσει σε αλλαγή του γεωπολιτικού χάρτη στην Μέση Ανατολή. Ένα εργαλείο που λειτουργεί εκτελώντας κυρίως ψυχολογικές επιχειρήσεις (με δημόσιες σκηνές βίας και αποκεφαλισμών που διαθέτουν οι ίδιοι στο διαδίκτυο), οι οποίες στοχεύουν τόσο στους πληθυσμούς της Μέσης Ανατολής, όσο και στους πληθυσμούς των δυτικών χωρών.

Οι τζιχαντιστές είναι το απόλυτο δυτικό εργαλείο, μέσω του οποίου θα επιταχυνθούν διαδικασίες για αλλαγές στα όρια των χωρών, αλλά και για ουσιαστικές –για την Δύση- αλλαγές πολιτικής ισχύος, οι οποίες θα επιτρέψουν στις δυτικές χώρες την περαιτέρω διείσδυση στην μείζονος ενεργειακού – οικονομικού και γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος περιοχή της Εγγύς Ανατολής, δηλαδή στην περιοχή του Ιράν (μεγάλου αντιπάλου των τζιχαντιστών), της χώρας που αποτελεί τον πλέον σημαντικό ενεργειακό τροφοδότη της Κίνας…

Κοραντής: Η Τουρκία αναλαμβάνει στρατιωτικό ρόλο...

Παραθέσαμε την συγκεκριμένη ανάλυση στον γνωστό και αδιαμφισβήτητου κύρους αλλά και ειδικών γνώσεων, Έλληνα διπλωμάτη κ. Ιωάννη Κοραντή (επί πενταετία πρώην διοικτή της ΕΥΠ), και του ζητήσαμε την άποψή του, η οποία είναι εξόχως ενδιαφέρουσα και δεικτική των εξελίξεων, που θα έπρεπε να απασχολούν την Ελλάδα:

"Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε να ζητήσετε τη γνώμη μου. Φοβάμαι όμως ότι σε αρκετά σημεία δεν θα συμφωνήσω με τον συγγραφέα.
Εξηγούμαι:
- Όσο οι Ταλιμπάν εξυπηρετούσαν τους αντι-σοβιετικούς στόχους της Δύσης, δηλαδή των ΗΠΑ, στο Αφγανιστάν, ήσαν καλοί. Η συνέχεια είναι γνωστή. Σαφώς οι τζιχαντιστές έτυχαν της υποστήριξης, με διάφορους τρόπους, Δυτικών και Αραβικών χωρών, αλλά τώρα έχουν γίνει μπούμεραγκ έναντι των μέχρι τούδε υποστηρικτών τους, μέχρι σημείου οι ΗΠΑ να επιζητούν την βοήθεια του Ιράν για να τους αντιμετωπίσουν.
- Είναι σαφές ότι διάφορες -και πάντως οι σημαντικότερες- Δυτικές Υπηρεσίες Πληροφοριών είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στις επικοινωνίες της Αλ Κάϊντα και, σε κάποιο ποσοστό, στις δομές της ή πάντως σε τμήμα αυτών. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν οι ίδιες ή και άλλες Υπηρεσίες έχουν καταφέρει να εισχωρήσουν στις δομές των τζιχαντιστών. Θα κρατούσα μικρό καλάθι.
- Σημαντικός πράγματι ο ρόλος των ομάδων ειδικών επιχειρήσεων, για τις οποίες ελάχιστα -και δικαίως-γράφονται. Προσοχή όμως: ο αποκεφαλισμός του πρώτου Αμερικανού (δημοσιογράφου, νομίζω) οφειλόταν στην οργή των τζιχαντιστών για την απόπειρα αμερικανικής ΟΕΕ να τον απελευθερώσει, που απέβη άκαρπη κατά μεταγενέστερη δημόσια παραδοχή/ομολογία της Ουάσιγκτον.
- Η απορία του συγγραφέα για την μη χρήση drones είναι και δική μου. Απορία ψάλτου βήξ...
- Αντίθετα προς τον συγγραφέα, θεωρώ ότι η διασπορά των τζιχαντιστών ισοδυναμεί με τη διασπορά καρκινικών κυττάρων στον οργανισμό εάν η ακτινοβολία δεν πέτυχε να νεκρώσει τον καρκίνο.
Είναι προφανές ότι αεροπορικοί βομβαρδισμοί δεν αρκούν, και απαιτείται εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων. Επειδή τέτοιο ενδεχόμενο, όσον αφορά τη Δύση, είναι μάλλον απομακρυσμένο, μένουν οι Τούρκοι. Άρα..."


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Αναβίωσαν τη δουλεία!

Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι πρόσφερε ως "λάφυρα" στους μαχητές της γυναίκες και παιδιά της φυλής των Γεζίντι που αιχμαλωτίστηκαν στο βόρειο Ιράκ, υπερηφανευόμενη ότι αναβίωσε τη δουλεία.

Στην τελευταία έκδοση του προπαγανδιστικού περιοδικού Dabiq το Ισλαμικό Κράτος παραδέχεται για πρώτη φορά με σαφήνεια ότι κρατά αιχμαλώτους Γεζίντι και τους πουλάει ως σκλάβους.

Πολλές εκατοντάδες Γεζίντι, μέλη μιας μειονότητας του βορείου Ιράκ, εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας και η προέλαση των τζιχαντιστών στη χώρα αυτή, πριν από τέσσερις μήνες. Αξιωματούχοι των Γεζίντι και οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποίησαν τον Αύγουστο ότι οι μειονότητα απειλείται με γενοκτονία. Την απειλή αυτή επικαλέστηκαν οι ΗΠΑ ως έναν από τους λόγους των αεροπορικών επιθέσεών που εξαπέλυσαν εναντίον του ΙΚ.

Τον Αύγουστο χιλιάδες Γεζίντι είχαν αποκλειστεί επί πολλές ημέρες στα βουνά Σιντζάρ ενώ άλλοι σφαγιάστηκαν. Εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά εξαφανίστηκαν και τύχη τους παραμένει άγνωστη.

Στο άρθρο που τιτλοφορείται "Η αναγέννηση της δουλείας πριν από την ώρα της" το Dabiq γράφει ότι η υποδούλωση ανθρώπων που πιστεύεται ότι έχουν αποκλίνουσες θρησκευτικές πεποιθήσεις έδωσε και πάλι νόημα σε μια πλευρά της σαρία, του ισλαμικού νόμου. "Μετά την αιχμαλωσία τους, οι γυναίκες και τα παιδιά των Γεζίντι μοιράστηκαν μεταξύ των μαχητών του ΙΚ που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στο Σιντζάρ", βεβαιώνει το άρθρο.

"Αυτή η υποδούλωση των πολυθεϊστικών οικογενειών είναι ίσως η πρώτη μετά την κατάργηση αυτού του νόμου της σαρία", προσθέτει ο συντάκτης του περιοδικού. "Οι μοναδικές άλλες γνωστές περιπτώσεις –όμως όχι τόσο σημαντικές– είναι εκείνη της υποδούλωσης των χριστιανών γυναικών και παιδιών στις Φιλιππίνες και τη Νιγηρία από τους μουτζαχεντίν των περιοχών αυτών", συνεχίζει το κείμενο.

Το Dabiq εξηγεί ότι "οι λαοί της Βίβλου" (σ.σ. οι πιστοί των μονοθεϊστικών θρησκειών όπως οι χριστιανοί και οι Εβραίοι) μπορεί να γλιτώσουν από τη σκλαβιά καθώς έχουν τη δυνατότητα είτε να πληρώνουν έναν κεφαλικό φόρο, τον αποκαλούμενο "τζίζια", είτε να εξισλαμιστούν, κάτι που όμως δεν ισχύει για τους Γεζίντι.

Οι Γεζίντι, που στην πραγματικότητα είναι μονοθεϊστές, θεωρούνταν επί αιώνες "σατανιστές" από τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς και τους Εβραίους του Ιράκ παρ' όλο που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του διαβόλου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Έξι ημέρες. Ούτε καν μία εβδομάδα δεν πρόλαβε αυτός ο τόπος να χαρεί την Ελευθερία του. Έξι ημέρες και πέντε νύχτες. 12 Οκτωβρίου του 1944 οι Έλληνες ανάσαναν και το ξημέρωμα της 6ης ημέρας ήρθε η νέα κατοχή. Σιγά μην άφηναν οι προστάτες και σύμμαχοι να περάσει εβδομάδα και να μην έχουν τον πλήρη έλεγχο που διήρκεσε μέχρι το 2010. Μετά άλλαξαν πάλι χέρια τα συμβόλαια της αποικιοκρατίας βάζοντας μέσα στο παιχνίδι όλο τον καλό κόσμο της Δύσης.

Ήταν που ανέβηκε η ελληνική σημαία στην Ακρόπολη από έναν Γεώργιο Παπανδρέου και ξανακατέβηκε μαζί με τα βρακιά των Ελλήνων κατά τις μεγάλες ημέρες της τελευταίας διακυβέρνησης του κεντρώου δημοκρατικού (και πρώην σοσιαληστρικού) χώρου.
Το ΠΑΣΟΚ δεν ήρθε το 1974, το ΠΑΣΟΚ ήρθε το 1944. Από ένα μπαλκόνι με έναν Παπανδρέου, συνθήματα για την Πατρίδα, την συμφιλίωση και την Λαοκρατία ξεκίνησε το πανηγύρι. Όπως ξαφνικά έγιναν εκατομμύρια οι οπαδοί του Ανδρέα, έτσι εκατομμύρια έγιναν και οι οπαδοί το 1944 του πατρός Γεωργίου. Η διαφορά προσέλκυσης οπαδών δεν ήταν μεγάλη. Από το 1944 μέχρι το 1949 για μία λίρα ή μια κονσέρβα πολεμούσες στο πλάι Άγγλων και αργότερα Αμερικάνων σκοτώνοντας όποιον απαιτούσε την ουσιαστική Ανεξαρτησία και μετά με ένα ρουσφέτι ή και διορισμό πολεμούσες στο πλάι όλων αυτών που μπήκαν το 2010 στην χώρα απαιτώντας την πλήρη εξαφάνιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
Μεγάλη υπόθεση η λίρα! Με αυτή φτιάχνεις «πατριώτες», «εθνολάτρες» και «δημοκράτες». 
Μεγάλη υπόθεση και το ρουσφέτι! Με αυτό φτιάχνεις «εκσυγχρονιστές», «ευρωπαϊστές» και «δημοκρατολάγνους».

Για την Ελλάδα ο Θεός απουσίαζε μη δίνοντάς της την 7η ημέρα ανάπαυσης και γαλήνης.
Οι Παπανδρέιδες ήταν πιο γρήγοροι και από τον ίδιο τον Θεό. Τον πρόλαβαν την 6η ημέρα και είπαν στον λαό: «Σκύψε, μη σε ξαπλώσουν τα πολυβόλα». Βλέπετε, ήταν τόσο μεγάλη η λατρεία που είχε αυτός ο σακατεμένος λαός στον Μεσσία Γεώργιο Παπανδρέου που σε 53 ημέρες ο Γέρος της Τρομοκρατίας τούς ξάπλωσε με μυδράλια.
Η αντιπολίτευση εκείνη την εποχή ήταν στον δρόμο δεν ήταν στα ζεστά δερμάτινα έδρανα της Βουλής. Εκεί τραβήχτηκε και η μεγάλη γραμμή μεταξύ της Αλήθειας και της Δημοκρατίας. Όποιος έχει εκπρόσωπο στην Βουλή δεν έχει να φοβηθεί καμία εξουσία, όποιος όμως αμφισβητεί τους λατρεμένους δημοκρατικούς εκπροσώπους της Βουλής να έχει το νου του. Πάντα θα είναι ο στόχος από τα φανερά ή κρυμμένα μυδράλια που στήνονται στις ταράτσες Υπουργείων, Υπηρεσιών ή και του ίδιου του Κοινοβουλίου. Διότι στην Ελλάδα από το 1944 η Δημοκρατία εκπροσωπείται και όποιος έχει άλλη άποψη τότε είναι «κατσαπλιάς», «συμμορίτης» και «εχθρός της πατρίδος». Ποιας πατρίδος; Της πατρίδος που έστησε ο Γεώργιος Α’ παρέα με τον Βρετανό Τσόρτσιλ και τον Βαυαρό Βασιλέα, με «Έλληνες» να δείχνουν στον Σκόμπυ τον «στρατό» του, με Παρθενώνες να χτίζονται σε ξερονήσια και όλα τα επακόλουθα.

Το πρώτο διάγγελμα του Σκόμπυ προς τον Ελληνικό λαό το 1945: «εάν δεν επιτευχθούν οι σκοποί που μου ανέθεσε η κυβέρνησις μου ολοκληρωτικά, το νόμισμα θα αποσταθεροποιηθεί και ο λαός δεν θα τραφή». 
Το νόμισμα και η πείνα μπαμπούλας για να γίνουν όλα όπως ήθελαν οι νέοι κατακτητές. 
Υπάρχει καμιά διαφορά με τα λεγόμενα των σημερινών φερέφωνων των νέων κατακτητών από το 2010; 
Πάλι το νόμισμα, πάλι τα άδεια ράφια στα μαγαζιά.
Γιατί ο λαός του αντιβασιλέα Δαμασκηνού και ο λαός του πρωθυπουργού Σαμαρά έκαναν και κάνουν πίσω στις ορέξεις των κατακτητών;
Το τι ακολούθησε το διάγγελμα Σκόμπυ είναι γνωστό για να επιβάλουν την «τάξη» οι νομοταγείς, το τι ακολουθεί τα λόγια των φερέφωνων σήμερα είναι πάλι γνωστό μπουκώνοντας την ευταξία με μισθούς και παροχές.

Όχι, λοιπόν 70 χρόνια από την Απελευθέρωση, αλλά 70 χρόνια από την απόδειξη ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα πάει αντάμα με την κουστουμαρισμένη νόμιμη τρομοκρατία.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε την αμφιλεγόμενη απόφαση της χώρας του να μην επέμβει στρατιωτικά εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ, καταγγέλλοντας τους «νέους Λόρενς της Αραβίας» που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας του.

«Πριν από 100 χρόνια, ορισμένοι εξεγέρθηκαν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (...) και αυτοί υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Ο Λόρενς ήταν ένας άγγλος κατάσκοπος μεταμφιεσμένος σε Αραβα. Σήμερα οι κατάσκοποι είναι αυτοί που προδίδουν την ίδια τη χώρα τους» είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης.

«Υπάρχουν σήμερα νέοι Λόρενς, μεταμφιεσμένοι σε δημοσιογράφους, σε ιερωμένους, σε συγγραφείς και σε τρομοκράτες (...) που κρύβονται πίσω από την ελευθερία του Τύπου, τον πόλεμο της ανεξαρτησίας ή τον τζιχάντ», συνέχισε ο Ερντογάν.

Ο βρετανός αξιωματικός Τόμας Εντουαρντ Λόρενς θεωρείται ένας από τους πρωτεργάτες της αραβικής εξέγερσης εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1918.

Παρά τις πιέσεις που δέχεται από τους συμμάχους της, η Τουρκία αρνείται να συμμετάσχει σε μια στρατιωτική επέμβαση στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οπως υποστηρίζει, μια τέτοια ενέργεια θα είχε ως αποτέλεσμα να ενισχύσει το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ.

Η άρνηση της Αγκυρας να βοηθήσει στρατιωτικά προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα βίαιες διαδηλώσεις των Κούρδων της χώρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 34 άνθρωποι.

Ο τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε επίσης στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και στον πρώην σύμμαχό του, τον ισλαμιστή Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί για συνωμοσία εναντίον της κυβέρνησής του.

Η Τουρκία έχει θέσει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή της στον διεθνή συνασπισμό τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας και μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία, καθώς και τον εξοπλισμό της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης. Οι απαιτήσεις αυτές έγιναν δεκτές με μεγάλη επιφύλαξη από τις δυτικές χώρες, εκτός της Γαλλίας.

«Δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα (σ.σ. της Συρίας) αν επικεντρωθούμε αποκλειστικά και μόνο στο Κομπάνι. Γιατί όλοι αυτοί που παραμένουν απαθείς απέναντι στη σφαγή στο Κομπάνι, όπου δεν υπάρχουν πλέον άμαχοι, την χρησιμοποιούν εναντίον της Τουρκίας;» διερωτήθηκε ο Ερντογάν.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

«Τα σχέδια της Αμερικής για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους (IS) με αεροπορικούς βομβαρδισμούς έχουν αποτύχει, καθώς οι ισλαμιστές μαχητές είναι κοντά στην κατάληψη του Κομπάνι, και νίκησαν κατά κράτος τον ιρακινό στρατό στα δυτικά της Βαγδάτης», γράφει ο Πάτρικ Κόκμπερν στον Independent.

Ο έμπειρος πρώην ανταποκριτής στη Μέση Ανατολή σημειώνει: «Ενισχύσεις του IS σπεύδουν προς το Κομπάνι τις τελευταίες ημέρες για να εξασφαλίσουν μια αποφασιστική νίκη επί των υπερασπιστών που έχουν απομείνει στην κουρδική πόλη, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Οι ισλαμιστές είναι πρόθυμοι να υποφέρουν βαριές απώλειες σε οδομαχίες και από τις αεροπορικές επιθέσεις, προκειμένου να προσθέσουν το Κομπάνι στη σειρά από νίκες που έχουν κερδίσει σε τέσσερις μήνες, από τότε που δυνάμεις τους κατέλαβαν την Μοσούλη, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, στις 10 Ιουνίου».

«Δυστυχώς για τις ΗΠΑ, το Κομπάνι δεν είναι το μόνο μέρος που οι αεροπορικές επιδρομές έχουν αποτύχει να σταματήσουν το IS. Aλλες πόλεις, κωμοπόλεις και βάσεις πάνω ή κοντά στον ποταμό Ευφράτη, δυτικά της Βαγδάτης, έπεσαν μέσα σε λίγες μέρες, συχνά μετά από μικρή αντίσταση από τον ιρακινό στρατό, που απέδειξε ότι είναι το ίδιο δυσλειτουργικός όπως και στο παρελθόν, ακόμα και όταν υποστηρίζεται από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές», συνεχίζει ο Κόκμπερν.

«Αν οι ΗΠΑ αποτύχουν να σώσουν το Κομπάνι θα πρόκειται για μια στρατιωτική και πολιτική καταστροφή. Κατά την έναρξη των βομβαρδισμών στη Συρία, ο Μπαράκ Ομπάμα υπερηφανευόταν ότι δημιούργησε έναν συνασπισμό σουνιτικών δυνάμεων όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν για να αντιταχθεί στο IS. Αλλά όλα αυτά τα κράτη έχουν διαφορετικές ατζέντες, και όπως το έθεσε ένας Ιρακινός παρατηρητής «τους αρέσει το γεγονός ότι το IS δημιουργεί περισσότερα προβλήματα για τους Σιίτες παρά για τους ίδιους».

«Από τις χώρες που υποτίθεται ότι έχουν ενωθεί κατά του IS μακράν η πιο σημαντική είναι η Τουρκία.
Και κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας κατέστη σαφές ότι η Τουρκία θεωρεί τις πολιτικές και στρατιωτικές οργανώσεις των Κούρδων της Συρίας όπως, το PYD και το YPG, σαν μεγαλύτερη απειλή για την Αγκυρα από τους ισλαμιστές φονταμενταλιστές», εκτιμά ο Κόκμπερν.

Στον εμφύλιο της Συρίας η πλειονότητα των κατοίκων του Κομπάνι τάχθηκε υπέρ της αντιπολίτευσης στον Ασαντ. Υπέρ της δημοκρατικής αντιπολίτευσης είναι και το ισχυρότερο, και εκτός νόμου, κουρδικό κόμμα της βόρειας Συρίας, το PYD - μια αριστερή δύναμη, που διατηρεί στενές σχέσεις με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), το οποίο πολεμάει για την αυτοδιάθεση των Κούρδων στην νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984.

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προτιμούσε το Κομπάνι να το ελέγχει το IS, και όχι το PYD», καταλήγει ο Κόκμπερν.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Ανέβηκε ψηλά σε γερανό με τον Χριστό στα χέρια!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την συγκλονιστική πραγματικά είδηση ότι πριν από λίγες μέρες κάποιος, προφανώς μη μουσουλμάνος, στην κεντρική πλατεία της Άγκυρας, Kızılay, ανέβηκε σε ένα γερανό ανυψωτήρα και από πολύ ψηλά με ένα μεγάλο πανό με το οποίο εκδήλωνε την αγάπη του στον Σταυρό, στον Ιησού Χριστό και στην Παναγία, διαμαρτυρήθηκε για την καταπίεση των χριστιανών στην Τουρκία.

Την πραγματικά πολύ εντυπωσιακή αυτή είδηση, την έκανε γνωστή η τουρκική εφημερίδα, Posta. Η τουρκική εφημερίδα στο ρεπορτάζ της ανέφερε ότι κάποιος άγνωστος πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου, ανέβηκε σε ένα γερανό ανυψωτήρα στην κεντρική πλατεία της τουρκικής πρωτεύουσας με ένα μακρύ πανό το οποίο είχε τον εσταυρωμένο Ιησού Χριστό. Το πανό αυτό, που το κρέμασε έτσι ώστε να φαίνεται στον κόσμο κάτω στην πλατεία, έγραφε τα εξής πολύ εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά:
«Είμαστε άπιστοι. Η ένοχη μας είναι η αγάπη του Ιησού. Εμείς αγαπάμε την Τουρκία, αλλά εσείς δεν μας αγαπάτε. Αυτή είναι η φωνή της δικαιοσύνης σε αυτή την χώρα;»
Μόλις τον πήραν είδηση κάποιοι περαστικοί από κάτω και έγινε γνωστή η εμφάνιση του στην άκρη του γερανού ανυψωτήρα σε αυτό το πολύ κεντρικό σημείο της Άγκυρας, αμέσως έφτασε εκεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, αποκλείστηκαν οι γύρω δρόμοι και κόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων προκαλώντας μεγάλο μποτιλιάρισμα.
Πολλοί Τούρκοι έτρεχαν να δουν τι συμβαίνει και έκπληκτοι αντίκριζαν το θέαμα κάποιου άγνωστου στην άκρη του γερανού να έχει μπροστά του τον εσταυρωμένο και να ατενίζει επικίνδυνα το κενό.
Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία και αμέσως έφτασαν σκάλες της πυροσβεστικής που με μεγάλη προσπάθεια πλησίασαν τον άγνωστο ο οποίος με αυτόν τον πολύ εντυπωσιακό τρόπο διαδήλωνε την μεγάλη καταπίεση της χριστιανικής του πίστης και προσπάθησαν να τον πείσουν να κατέβη κάτω.
Τελικά μετά από κάποια ώρα συζήτησης, οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον κατεβάσουν και τον παρέδωσαν στις αστυνομικές αρχές που αμέσως τον συνέλαβαν.

Μεγάλη εντύπωση όμως έκανε στους αστυνομικούς τα γραφόμενα στο πανό που πρόβαλαν με αυτόν τον πολύ εντυπωσιακό τρόπο την θρησκευτική καταπίεση των μη μουσουλμάνων που υπάρχει σήμερα στην Τουρκία από κάποιο, που προφανώς λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων έχει υποστεί τα πάνδεινα από τις αρχές στην υποτιθέμενη θρησκευτική ελευθερία της Τουρκίας.
Η πρόθεσή του, όπως αναφέρθηκε, ήταν με την επικίνδυνη αυτή του ενέργεια να δείξει πως στην Τουρκία δεν υπάρχει δικαιοσύνη και όποιος δεν είναι μουσουλμάνους διώκεται συνεχώς σε κάθε του βήμα.
Φυσικά αυτή τη είδηση δεν θα την δείτε πουθενά σε κανένα καθεστωτικό «ελληνικό» ΜΜΕ.

Και ενώ στην γειτονική ισλαμική Τουρκία κάποιοι είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν ακόμα και να πέσουν στο κενό για την χριστιανική τους πίστη, εμείς εδώ στην Ελλάδα ζαλισμένοι από τον ευρωπαϊκό μας εκσυγχρονισμό, έχουμε ξεπουλήσει όλα τα πιστεύω μας ούτε καν για… τριάντα αργύρια.

Τι άλλο να πούμε!
Αλλοίμονο μας!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου