Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

19 Σεπ 2014

Απειλή πολεμικής ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή μας

Γράφει ο Περικλής Νεάρχου
Πρέσβυς ε.τ.


Η αμερικανική εκστρατεία για τη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών του ISIL συγκαλύπτει και ένα δεύτερο σενάριο, για επέμβαση στη Συρία με στόχο την ανατροπή του Μπασάρ αλ ΆΣαντ. Οι εκτιμήσεις αυτές προκύπτουν από αμερικανικές δηλώσεις για βομβαρδισμό θέσεως, υποτίθεται του ISIL (ISIS), στη Συρία, χωρίς τη συγκατάθεση της νόμιμης κυβερνήσεως της χώρας ή σχετικής αποφάσεως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η αμερικανική πολιτική, παρά τις σφοδρές καταγγελίες κατά του ISIL, παλινοδρομεί στην ίδια στρατηγική που εξέθρεψε τους θηριώδεις τζιχαντιστές του ISIL: θέτει εκ νέου στόχο την ανατροπή του Σύρου Προέδρου Άσαντ. Χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το ISIL για να παρέμβει με βομβαρδισμούς στη Συρία και να ανοίξει το δρόμο στους ετερόκλητους αντιπάλους του Άσαντ. Με άλλα λόγια, ο Πρόεδρος Ομπάμα επιχειρεί να αποσπάσει την έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου και την επιδοκιμασία της αμερικανικής κοινής γνώμης, προτάσσοντας τον πόλεμο κατά του ISIL, ενώ επαναφέρει από την πίσω πόρτα τα παλαιά σχέδια για επέμβαση στη Συρία.

Τα σχέδια πίσω από την επέμβαση στη Συρία είναι παλαιά και γνωστά. Συνδυάζουν τη συμμαχία με τους σουνίτες της περιοχής κατά των σιιτών του Ιράν, του Ιράκ, της Συρίας και του Λιβάνου, με στρατηγικό στόχο των ΗΠΑ να εξαλείψουν τη Συρία ως έρεισμα της Ρωσίας στη Μεσόγειο, με ανατροπή του καθεστώτος. Η επιβολή της ηγεμονίας των Σουνιτών, υπό την αιγίδα της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας, θα άλλαζε τη γεωπολιτική της περιοχής, θα καθιστούσε επιπλέον εφικτή την εξαγωγή, με αγωγό προς την Ευρώπη, μέσω Συρίας, μεγάλων αποθεμάτων φυσικού αερίου του Κατάρ για να υποκατασταθούν οι ρωσικές εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Οι αμερικανικές αυτές υπερφίαλες εμμονές με τη Ρωσία είχαν οδηγήσει και στο παρελθόν στη στρατηγική της συμμαχίας με τον μουσουλμανικό παράγοντα και τη χρησιμοποίηση του τελευταίου ως γεωπολιτικού όπλου κατά της Ρωσίας από το Αφγανιστάν μέχρι τις πρώην Σοβιετικής Ασιατικές Δημοκρατίες, τον Καύκασο και τα Βαλκάνια. Μέσα από τη συμμαχία αυτή και τη συνειδητή υποδαύλιση του Ισλαμικού φανατισμού ξεπήδησε η Αλ Κάιντα, με τις γνωστές επιδόσεις.

Το προηγούμενο αυτό δεν έγινε, δυστυχώς, μάθημα στην αμερικανική πολιτική. Τα γνωστά κέντρα παραγωγής μεγαλεπήβολων στρατηγικών σεναρίων συνέχισαν την ίδια πολιτική, με στόχο τον οριστικό υποβιβασμό της Ρωσίας σε περιφερειακή δύναμη, ανίκανη να ανταγωνισθεί τις ΗΠΑ και να μπει εμπόδιο σε σχέδια παγκόσμιας αμερικανικής ηγεμονίας.

«Ήπιο» Ισλάμ: Η νέα εκδοχή της Αμερικανο-Μουσουλμανικής συμμαχίας

Ο προσεταιρισμός του λεγόμενου «ήπιου» Ισλάμ φάνηκε να είναι το κατάλληλο όχημα για μία νέα συμμαχία των ΗΠΑ με τον μουσουλμανικό παράγοντα. Η παταγώδης όμως αποτυχία αυτού που ονομάσθηκε, με πρόωρη αισιοδοξία, «Αραβική Άνοιξη» έδειξε α όρια και το πραγματικό πρόσωπο των Ισλαμικών πολιτικών. Δυστυχώς για τους υπερμάχους του, το Ισλάμ έχει μέσα στο ίδιο το δόγμα του ακρότητα, μισαλλοδοξία, βία και ολοκληρωτισμό, που όταν αποκτήσει άμεση πολιτική κυριαρχία αποδεικνύεται πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να συμβιβασθούν με καθεστώς ελευθερίας και ανοχής των ετεροδόξων.

Κλασικά παράδειγμα είναι η Σαουδική Αραβία, στην οποία ισχύει ο Ισλαμικός νόμος, η λεγόμενη Σαρία. Στη χώρα αυτή ισχύει ακόμη η ποινή του θανάτου δι αποκεφαλισμού. Μεταξύ των μεγάλων εγκλημάτων που τιμωρούνται με θάνατο είναι η αποστασία από το Ισλάμ. Εάν, δηλαδή, ένας μουσουλμάνος δηλώσει ότι δεν πιστεύει πλέον στο Ισλάμ ή αλλάξει θρησκεία, θεωρείται αποστάτης και τιμωρείται με θάνατο.
Πώς μπορεί να συμβιβασθεί ένα τέτοιο καθεστώς με την ελευθερία του ατόμου και το δικαίωμά του να πιστεύει σε ό,τι θέλει;

Οι πρωτοφανείς βαρβαρότητες που διαπράττουν οι τζιχαντιστές του ISIL στη Συρία και το Ιράκ, υπό το καθεστώς Ισλαμικού Χαλιφάτου, δεν τις έβγαλαν από τη νοσηρή φαντασία τους. Επανέφεραν παλαιές πρακτικές και μεθόδους που εφάρμοσε το Ισλάμ κατά την πρώτη επέκτασή του, με ιδιαίτερη ροπή προς τον αποκεφαλισμό, ως σύμβολο ανελέητης τιμωρίας και τρόμου όποιου δεν υποκύπτει.

Βλέποντας τις απίστευτες βαρβαρότητες και βιαιότητες κατά των ετεροδόξων, τις αρπαγές γυναικών και τον εξανδραποδισμό γενικότερα αμάχων, τους βίαιους εξισλαμισμούς και αποκεφαλισμούς, αντιλαμβάνεται κανείς το δράμα που έζησαν στο παρελθόν οι Ελληνικοί και Χριστιανικοί πληθυσμοί στη Μικρά Ασία και σε όλη την άλλοτε Βυζαντινή Ανατολή. Το δράμα αυτό βιώνουν και σήμερα οι Χριστιανοί που απέμειναν στη Συρία και το Ιράκ, όπως και άλλες μειονότητες που δεν ταυτίζονται με τους Σουνίτες Μουσουλμάνους ή δεν δέχονται να υποταχθούν στο δρακόντειο χαλιφάτο τους.

Ο ρόλος Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ και Τουρκίας

Ο πλούτος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έφερε τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, δύο χώρες με φανατικό Ισλαμικό καθεστώς, στο προσκήνιο του Αραβικού κόσμου και τις κατέστησε προνομιακούς συμμάχους των ΗΠΑ. Οι δύο αυτές χώρες, παρά τις υπάρχουσες διαφορές στην πολιτική τους, όπως π.χ. σε σχέση με την Αίγυπτο του στρατάρχη Σίσι, πρωταγωνίστησαν στην ενίσχυση των υποτιθέμενων αντιπάλων του Προέδρου Άσαντ. Αναφερόμαστε σε υποτιθέμενους αντιπάλους, γιατί, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, η μεγάλη πλειονότητα των ανταρτών κατά του Άσαντ είναι ξένοι φανατικοί Ισλαμιστές και μισθοφόροι.

Η Σαουδική Αραβία είναι άμεσα ανταγωνιστική προς το Σιιτικό Ιράν και συμπεριφέρεται ως ο ηγέτης του Σουνιτικού μετώπου κατά των Σιιτών, από το Ιράκ ως τη Συρία και τον Λίβανο. Οι Αλαουίτες της Συρίας, από τους οποίους προέρχεται και ο Πρόεδρος Άσαντ, εξομοιώνονται με τους Σιίτες.
Το Κατάρ είναι πλήρως αλληλέγγυο στον αγώνα αυτό, υπερακοντίζοντας υπέρ μιάς δικής του εκδοχής Σουνιτικού Ισλαμισμού σε όλο τον Αραβικό κόσμο, με κύρια παραδείγματα τη Λιβύη και την Αίγυπτο του πρώην Προέδρου Μόρσι. Το Κατάρ βλέπει στον ανατροπή του Προέδρου Άσαντ και στην υπερίσχυση των Σουνιτών σε ολόκληρη την περιοχή μεταξύ Ιράν και Μεσογείου όχι μόνο μία γεωπολιτική τάξη, αλλά και την εξυπηρέτηση ειδικότερων δικών του συμφερόντων. Την κατασκευή, όπως αναφέρθηκε, αγωγού φυσικού αερίου μέχρι τις Συριακές ακτές για εξαγωγές στην Ευρώπη.

Η Τουρκία έχει τις δικές της γνωστές φλοδοξίες. Οι οδυνηρές ήττες που υπέστη στη Συρία και την Αίγυπτο δεν την αποτρέπουν από τη συνέχιση της ίδιας ισλαμικής πολιτικής, που εκφράζεται τώρα στην Άγκυρα με το δίδυμο Ερντογάν – Νταβούτογλου. Η Τουρκία συνεργάσθηκε στενά με το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία για την ενίσχυση των Ισλαμιστών ανταρτών στη Συρία, αποβλέποντας στην ανατροπή του Άσαντ, αλλά και στη χρησιμοποίηση των Ισλαμιστών ανταρτών κατά των Κούρδων της Συρίας και της Αυτόνομης Περιοχής που ανακήρυξαν.

Στο τελευταίο αποδίδει μεγάλη σημασία η Άγκυρα. Πρώτον, διότι οι Κούρδοι αντάρτες της Συρίας συνδέονται στενά με το ΡΚΚ των Κούρδων της Τουρκίας. Δεύτερον, διότι η Κουρδική περιοχή της Συρίας προεκτείνεται προς την Αλεξανδρέτα και θα μπορούσε να γίνει βάση για ένα εναλλακτικό σενάριο για την εξαγωγή του πετρελαίου του Κουρδικού Βορείου Ιράκ. Ένα τέτοιο σενάριο θα συνεπαγόταν την δημιουργία ευρύτερου Κουρδικού κράτους, που θα αφορούσε, ασφαλώς, και τους Κούρδους της Τουρκίας.

Οι ανησυχίες της Άγκυρας έχουν ενταθεί από την ανάγκη που προέκυψε να ενισχυθεί το Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ για να αντιμετωπισθεί το ISIL. Η παρέλαση επισήμων στο Ερμπίλ, περιλαμβανομένου και του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, και οι ανακοινώσεις για αποστολή σ’ αυτό σύγχρονου οπλισμού από τις χώρες του ΝΑΤΟ, μεταξύ αυτών και της Γερμανίας, προκαλούν φόβους στην Άγκυρα ότι η αναβάθμιση του Κουρδικού παράγοντα θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά για την Τουρκία και θα υπονομεύσει τα σχέδια του Ερντογάν για μία λύση δικών του προδιαγραφών στο Κουρδικό πρόβλημα της Τουρκίας. Από την άποψη αυτή, είναι ενδεικτικό ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, στο οποίο καλείται η αμερικανική κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη τη δύστροπη Τουρκία και να καταστήσει νέα στρατηγική της βάση στην περιοχή το φιλικό Κουρδιστάν του Βορείου Ιράκ.

Τουρκία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία προσπαθούν τώρα από κοινού να επανεντάξουν το ISIL στο δυναμικό ανατροπής κατά του Άσαντ, υποβαθμίζοντας τον κίνδυνο του Ισλαμικού Χαλιφάτου και συμπλέοντας φαινομενικά με τον πόλεμο εναντίον του.

Κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη

Τα πράγματα είναι ακόμη στην πλάστιγγα και δεν είναι βέβαιο ποια τροπή θα πάρουν στη Συρία, υπό την πίεση και των τοπικών συμμάχων των ΗΠΑ και το βάρος των αρχικών σχεδιασμών. Το βέβαιο είναι ότι η εξουσία στην Ουάσιγκτον σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας έχει περιέλθει στην ακραία πτέρυγα που είχε το πάνω χέρι και επί Προεδρίας Μπους.

Επέμβαση, με οποιοδήποτε πρόσχημα, στη Συρία, θα οδηγήσει σε διεθνή κρίση με εμπλοκή της Ρωσίας, με την οποία υπάρχει ήδη η ανοικτή κρίση της Ουκρανίας, που κλιμακώνεται και επιδεινώνεται.
Αντιλαμβάνεται κανείς που μπορεί να οδηγήσει μία συνδυασμένη ανάφλεξη των δύο μετώπων στη Συρία και την Ουκρανία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να διαδραματίσει θετικό ρόλο αναχαιτίσεως των ακραίων τάσεων που έρχονται από την Ουάσιγκτον, συμπαρατάσσεται. Υπερακοντίζει σε μία αντιπαράθεση που δεν εξυπηρετεί τα ευρωπαϊκά συμφέροντα και που μπορεί να καταστήσει ανεξέλεγκτη την κατάσταση. Δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτε περισσότερο για την θλιβερή σύμπλευση της Ελλάδας, που έχει πολύ ιδιαίτερους λόγους να είναι εξαιρετικά προσεκτική στις σχέσεις της με την Ρωσία και σε εκδηλώσεις εχθρότητας εναντίον της, που δεν εκφράζουν, άλλωστε, τον Ελληνικό λαό.

Καταλυτικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη, έχει, προφανώς, η Γερμανία της καγκελαρίου Μέρκελ. Λείπει επίσης τραγικά από τη σημερινή εξίσωση η ανεξάρτητη, άλλοτε, φωνή της Γαλλίας, που έπαιζε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής.
Ας ελπίσουμε ότι ο κοινός νους και η στοιχειώδης σωφροσύνη θα υπερισχύσουν τελικά και θα θέσουν ένα όριο στους σημερινούς παραλογισμούς.

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 255


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Όσοι παρακολουθούν αυτά τα τρελά και απίθανα πολιτικοκοινωνικά γεγονότα στην πατρίδα μας, παράλληλα με την επιχειρούμενη διάλυση των Χριστιανικών κ ρατών και όλα αυτά, ενώ φαίνονται καθαρά στον ορίζοντα να έρχονται γρήγορα και απειλητικά κατά πάνω μας, τα μαύρα σύννεφα της παγκόσμιας καταιγίδας, όσοι λοιπόν μπορούν να τα βλέπουν αυτά σήμερα, αυτοί ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ για να μπορέσουν να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ από την καταιγίδα που έρχεται.

Το σύστημα βέβαια και η “ενημέρωση” που παρέχει ο Χατζηνικολάου και οι υπόλοιποι “παπαγάλοι”, δεν προσπαθούν να ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΝ , αλλά να κοιμίζουν τους Έλληνες και όσοι εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα στα δίχτυα του “συστήματος” και την καθημερινότητα τους να την απασχολούν οι τρύπιες υποσχέσεις από νέα “λεφτά υπάρχουν”, ή ποιόν θα βάλουν για καινούργια μαριονέτα της Δημοκρατίας, ή οι διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα, αυτοί δυστυχώς δεν θα επιβιώσουν από την καταιγίδα που έρχεται, γιατί αυτούς, θα τους βρεί απροετοίμαστους.

Οι εχθροί μας, που ελέγχουν σήμερα τα πάντα στην Ελλάδα και πρώτα απ’ όλα τα μέσα μαζικής ύπνωσης, παρά και τις προειδοποιήσεις της ΕΥΠ, για την είσοδο στη χώρα γνωστών και ακραίων Τζιχαντιστών, που έρχονται με εντολές να συστήσουν και να οργανώσουν ομάδες δολοφονίας στην Ελλάδα, εφαρμόζουν ΕΝΑ πονηρό ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΜΟΥ της κοινής γνώμης, με το αιτιολογικό, “ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ και ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΟΥΜΕ τον κόσμο”. Ενώ όλοι τους ξέρουν, πως αυτό ειναι μία ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Για να μην σας “πανικοβάλω” λοιπόν και ξυπνήσετε, θα σας το πω με “όμορφο” και “γλυκό” τρόπο. “Μας έστειλαν καμιά εκατοστή ωραίους Τζιχαντιστές, από αυτούς που αφαιρούσαν εκείνα τα κεφάλια που βλέπαμε στο internet, για να φτιάξουν και εδώ ομάδες “ποδοσφαίρου” και να παίζουν με τα κεφάλια των Ελλήνων. Αλλά να μην ανησυχείτε και να μην τους ΑΠΟΠΑΡΟΥΜΕ τους “ανθρώπους” και μας περάσουν για ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΥΣ”!!!!!! Και να φτιάξουμε και ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ στους “ανθρώπους” για να μην μας πούνε και αφιλόξενους!!!! KATAΛΑΒΑΤΕ;

Δεν μπορώ να μεταφέρω με λόγια αυτό που έρχεται, αλλά θα πω δύο φράσεις: “ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ” και “ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ”. Θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην επιβίωση, ακόμα και αυτοί που γνωρίζουν και είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι. Δεν πρόκειται να σώσουν κανέναν τα εκατομμύρια , οι βίλες και τα τζίπ. Οι Έλληνες θα σωθούν από λίγα χρήσιμα πράγματα και ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Τα λίγα και χρήσιμα πράγματα θα σας τα αναφέρω. Την βοήθεια του Θεού θα την ζητήσετε εσείς.

Τα σημεία που θα χτυπηθούν πολύ είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα με πρώτο την ΑΘΗΝΑ. Η Ελλάδα είναι Αθηνοκεντρικό κράτος. Τρία κτίρια στην Αθήνα ελέγχουν όλο το κράτος και το ένα είναι η Βουλή. Μία συντονισμένη ταυτόχρονη επίθεση σε αυτά και έρχεται το χάος. Η Αστυνομία και τα Ματ είναι μόνο για να αντιμετωπίζουν μπιστολάκια και άοπλους διαδηλωτές. Είναι ανύπαρκτοι απέναντι σε αποφασισμένες και πολεμικά οπλισμένες ομάδες των 50 και 100 ατόμων.Τώρα και μετά τον ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ των Ελλήνων ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΩΝ, μόνο ο στρατός μπορεί να τους αντιμετωπίσει, αλλά καθόλου εύκολα εντός πόλεως.

Είναι και κάτι ακόμα ίσως το πιο σημαντικό. Στην Κων/πολη είδατε πως σημαδεύουν τα σπίτια των Χριστιανών και το ίδιο κάνουν και στο Ιράκ. Όλοι καταλαβαίνουμε πως αυτό δεν είναι για καλό. Έχουν όμως σημαδέψει και τα σπίτια όλων των Χριστιανών ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Και δεν εννοώ των χλιαρών, των υβριστών ή των αδιάφορων, αλλά ΤΩΝ ΘΕΡΜΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ και των πατριωτών. Όλοι αυτοί είναι περίπου 300.000 στην Ελλάδα και είναι σημαδεμένοι, ΟΧΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥΣ, αλλά με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και email. Την στιγμή που θα ξεκινήσουν οι επιθέσεις των Ισλαμιστών, αυτοί αποτελούν τους πρώτους στόχους. Έχουν σημαδευτεί από αγορές βιβλίων Χριστιανικού και πατριωτικού περιεχομένου που έχουν αγοράσει δι’ αλληλογραφίας από τηλεπωλήσεις και διαδίκτυο. Έχουν σημαδευτεί από το στίγμα του υπολογιστή, από την συχνότητα των επισκέψεών τους σε Χριστιανικές ιστοσελίδες και από σχόλια. Έχουν σημαδευτεί από το facebook, αν έχουν αναφέρει σε συνομιλίες τους τις λέξεις ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΧΡΙΣΤΟΣ και ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ.

Αυτά είναι αρκετά για να καταλάβετε αν είστε στόχος. Αν είστε, θα πρέπει εκτός των άλλων μέσων επιβίωσης που θα χρειαστείτε, να έχετε σκεφθεί και εναλλακτικό τόπο διαμονής για τουλάχιστον 3 μήνες, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ, διότι το σπίτι σας θα δεχθεί “επίσκεψη” και ΌΧΙ ΦΙΛΙΚΗ. Φυσικά ΔΕΝ θα πάρετε μαζί σας τον σημαδεμένο υπολογιστή και το ίδιο κινητό τηλέφωνο. Καλό είναι να βρείτε από τώρα νέες συσκευές και νούμερα, που θα παραμείνουν όμως μέχρι τότε ανενεργά και κλειστά.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όχι μόνο να επιβιώσουμε από πείνα και δίψα, αλλά να υπερασπιστούμε και τη ζωή τη δική μας και των δικών μας. Θα μας πτωχεύσουν όπως έκαναν στην Αργεντινή, μόνο που εκεί δεν είχαν “εισάγει” εκατομμύρια ισλαμιστές λαθρομετανάστες . Στην Αργεντινή οι συμμορίες που λεηλατούσαν τα πάντα ήταν Αργεντίνοι και δεν σκότωναν τους ομοεθνείς τους. Οι δολοφονίες γίνονταν μεταξύ συμμοριών. Εδώ δεν είναι Αργεντινή. Εδώ έχουν φέρει, Τζιχαντιστές, Ισλαμιστές και μισθοφορικά αποβράσματα για να δολοφονήσουν τους Έλληνες. Λυπάμαι πραγματικά γιατί βλέπω τους Έλληνες γύρω μου, να μην έχουν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει και από τι κινδυνεύουμε. Και από αυτούς που κινδυνεύουμε δεν είναι λίγοι. Είναι εκατομμύρια. Ας είμαστε έτοιμοι λοιπόν να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και όσοι κατέχουν νόμιμα κυνηγητικά όπλα, μαζί με τα φυσίγγια για τσίχλες, ας έχουν και αρκετά για αγριογούρουνα. Αχρείαστα να είναι, αλλά αν απειληθεί το σπίτι σου, και αναγκαστείς να ΑΜΥΝΘΕΙΣ, να μην τα ψάχνεις τότε. Συμπεριλάβετε λοιπόν και αυτά, στα είδη επιβίωσης.

Σκόπευαν να έχουν αφοπλίσει μέχρι τώρα τους Έλληνες, αποσύροντας όλα τα νόμιμα κυνηγητικά όπλα και να μας παραδώσουν στους Τζιχαντιστές σαν τα πρόβατα για σφαγή. Ξεκίνησαν να δείχνουν τις προθέσεις τους το καλοκαίρι του 2011 με τον αφοπλισμό των Ελλήνων ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΩΝ της Μακεδονίας και μετά από αυτό, άρχισαν να δημιουργούν στην Μακεδονία κέντρα κράτησης Λαθρομεταναστών. Πόσο πιο ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ να μας δείξουν το ΜΙΣΟΣ τους και τα ΣΧΕΔΙΑ τους;

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Αυτό το μεγάλο έγκλημα κατά της χώρας πέρασε στα ψιλά, ενώ σε άλλη χώρα, η αντιπολίτευση θα είχε ρίξει την κυβέρνηση, με τόσο φανερή προδοτική ενέργεια κατά του έθνους. ΟΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ είναι η γραμμή άμυνας του ΕΘΝΟΥΣ, απέναντι σε εσωτερική ΕΠΙΘΕΣΗ από οπλισμένο εχθρό. ΟΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ θα αντιμετώπιζαν τις οπλισμένες ομάδες των Ισλαμιστών, μέσα στις πόλεις. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ είναι για να αντιμετωπίζει ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ και δεν έχει ευχέρεια πολεμικών ενεργειών μέσα στην πόλη. Από την άλλη η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει Ισλαμιστές με Καλάζνικωφ. Αυτό το “κενό” ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ το καλύπτουν ΟΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ. Και την ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ της χώρας την διέλυσαν και την ΑΦΟΠΛΙΣΑΝ.
ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, γιατί οι Κρητικοί αφού είναι όλοι οπλισμένοι μπορούν να ΑΜΥΝΘΟΥΝ απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση. Γι’ αυτό και πριν τους επιτεθούν θέλουν να τους αφοπλίσουν. Το είχε είπε ο Πάγκαλος, το είπε τώρα και ο Καρατζαφέρης. Όλοι οι προδότες τα ίδια λένε.

Και ενώ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ο Χατζηνικολάου και οι άλλοι “παπαγάλοι” κοιμίζουν τον λαό. Και σιγά σιγά και μεθοδικά, φέρνουν ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ. Πραγματικά λυπάμαι τους Έλληνες που θα τους βρεί ο όλεθρος, ΞΑΦΝΙΚΑ και ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΣ.

Θεωρήστε λοιπόν και το “δεύτερο” τουφέκι, όπως λέει και ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ένα είδος επιβίωσης. Γιατί η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνετε και αν τον Πατροκοσμά τον είχαν ακούσει οι Κρητικοί, ΌΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΠΛΙΣΑΝ το 1937, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΑΟΠΛΟΥΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟ 41.
ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΑΦΟΠΛΙΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ.

Στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και δεν θα υπάρχει καμία ασφάλεια στους δρόμους για τουλάχιστον ένα μήνα. Τόσος υπολογίζω πως θα είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί για να αναπτυχθεί ο στρατός εντός των πόλεων, για να παρέχει μία σχετική ασφάλεια. Θα πρέπει λοιπόν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για αυτόν τον χρόνο, να έχετε μιά υποδομή που θα σας επιτρέψει να μείνετε ασφαλισμένοι μέσα στο σπίτι σας, πριν σκεφθείτε οποιαδήποτε μετακίνηση εκτός πόλεως. Θα μπορούσαν να τολμήσουν μία έξοδο, όσοι έχουν σπίτι σε χωριό και έχουν ΑΜΕΣΗ πρόσβαση στις εξόδους της πόλης. Μην το τολμήσετε από άλλες περιοχές. Θα εγκλωβιστείτε στους δρόμους χωρίς καμία ασφάλεια.

Τα είδη που θα χρειαστούν για την επιβίωσή σας είναι αυτά και θα υπολογίσετε εσείς τις ημερήσιες ανάγκες, ανάλογα τα άτομα και τις ηλικίες τους.
Το ΝΕΡΟ θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα πρέπει να λύσετε. Φανταστείτε την Αθήνα με τις βρύσες στεγνές, όταν μία τετραμελής οικογένεια καταναλώνει σήμερα περίπου 400 κιλά την ημέρα ενώ πίνουν μόνο 10. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν στην καθαριότητα. Θα πρέπει λοιπόν μία τετραμελής οικογένεια να έχει τουλάχιστον 800 λίτρα εμφιαλωμένο νερό για πόσιμο και άλλους δύο τόνους τουλάχιστον, αποθηκευμένο σε δεξαμενή ή σε βαρέλια για ανάγκες καθαριότητας που θα χρησιμοποιούνται με μεγάλη οικονομία. Η έλλειψη του νερού θα είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης, που θα φέρει και πολλές ασθένειες. Θα αποθηκεύσετε όσο περισσότερο μπορείτε, ακόμα και σε παιδικές πλαστικές πισίνες αν δεν έχετε τίποτα άλλο. Δεν θα είναι για πόσιμο και θα βάλετε μέσα σε κάθε βαρέλι ή σε κάθε δεξαμενή από ένα κομμάτι πετρώδη ασβέστη. Και αν έρχεται νερό στη βρύση θα συμπληρώνετε τα αποθέματα. Επειδή πιθανόν το νερό της βρύσης δεν θα είναι ασφαλές ούτε για να το ρίχνετε πάνω σας, πάρτε φίλτρα ενεργού άνθρακα, που αν γνωρίζετε το συνδέετε πρίν την παροχή, διαφορετικά με λάστιχο μετά.

Αν δεν έχετε την δυνατότητα της εξόδου από την πόλη, θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί πολύ χλωρίνη που να απολυμαίνει. Θα σφουγγαρίζετε και θα κάνετε τα παράθυρα κάθε μέρα με το ίδιο νερό και κάθε τρείς μέρες θα το αδιάζετε στην τουαλέτα. Θα χρειαστεί να έχετε απαραίτητα αρκετές πλάκες ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΟΥΝΙ και μπλέ ή αν δύναστε, αρκετό καθαρό οινόπνευμα. Επίσης ένα ακόμα πολύ καλό μικροβιοκτόνο αέρος, είναι οι ταμπλέτες κάμφορας. Προμηθευτείτε αρκετές και τοποθετήστε μία μέσα στο σπίτι και από μία έξω από πόρτες και παράθυρα. Όσοι μπορείτε, να αγοράσετε λεπτό φύλλο χαλκού, που πωλείται σε ρολό 60 εκ. και σε όσο μήκος θέλετε. Και να καλύψετε με αυτό επίπεδες επιφάνειες όπως τραπέζια και πάγκους. Ο χαλκός είναι μικροβιοκτόνος. Το νερό, η βασική υγιεινή και η απολύμανση θα συμβάλλουν στην επιβίωση, περισσότερο από την τροφή.

Φάρμακα δεν θα συνιστούσα αν είστε υγιείς, γι’ αυτό και επικεντρώνομαι στο να μην ασθενήσετε. Διότι αν ασθενήσετε, δεν γνωρίζετε από τι θα ασθενήσετε ώστε να έχετε και το φάρμακο. Και δεν μπορείτε φυσικά να έχετε το φαρμακείο μαζί σας. Δεν πρέπει όμως, αν έχετε κάποια φάρμακα, να τα πάρετε για οποιαδήποτε ασθένεια, επειδή μόνο αυτά έχετε. Θα συνειστούσα λοιπόν να έχετε ποσότητες από καννέλα, ξερά φύλλα ελιάς, θυμάρι, και όσα βότανα , ροφήματα και μπαχαρικά μπορείτε να βρείτε, με έναν οδηγό που θα αναφέρει τις θεραπευτικές ιδιότητες του κάθε ενός. Επίσης αν μπορείτε καλό είναι να έχετε αντιοξειδωτικές βιταμίνες όπως η C που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Αν όμως παίρνετε κάποια φάρμακα, φροντίστε να κρατάτε ένα απόθεμα τεσσάρων μηνών και να το ανακυκλώνετε. Αν έχετε αλλεργίες σε στιμπήματα ή οτιδήποτε άλλο, προμηθευτείτε αρκετές ενέσεις κορτιζόνης. Και φυσικά ένα ενισχυμένο κουτί πρώτων βοηθειών.

Τα απαραίτητα τρόφιμα είναι τα εξής και αγοράστε κατά τις δυνατότητες σας. Γάλα εβαπορέ και ζαχαρούχο, Δημητριακά ολικής άλεσης και ότι θέλετε από δημητριακά, βρώμη κ.λ.π. Κρέμες αραβοσίτου στιγμής, Αλεύρι, Σιτάρι, Ζάχαρη, Αλάτι , Σόδα, Ρεβύθια, φακές, ρύζι, ζωμούς κρέατος, ντοματάκια και χυμό ντομάτας. Αρκετά κεφάλια σκόρδο και κρεμμύδια αν γνωρίζετε να τα διατηρήσετε. Εκτός από διατροφικά έχουν και πολλά θεραπευτικά οφέλη. Ότι ωμούς ξηρούς καρπούς θέλετε και μπορείτε αλλά απαραίτητα σταφίδες και ηλιόσπορο. Μέλι και μαύρη σοκολάτα. Τσάι και ροφήματα, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και εμφιαλωμένο κρασί. Μέσα στη πόλη να μην ψήνετε ψωμί και να μην μαγειρεύεται με μυρωδικά, γιατί μυρίζει από μακρυά και μπορεί να οδηγηθούν σε σας από την μυρωδιά. Αλλά να έχετε πολλά παξιμάδια και φρυγανιές, που μπορείτε από τώρα να κόβετε σε φέτες και να ξεραίνετε, ότι ψωμί σας περισσεύει.

Αυτά είναι πολύ περισσότερα από τα τελείως απαραίτητα πράγματα, που με αυτά μπορείτε να τραφείτε, είτε υπάρχει ρεύμα ή υγραέριο, είτε δεν υπάρχει. Η εκτίμηση μου είναι πως το νερό θα κοπεί, αλλά το ρεύμα θα υπάρχει κάποιες ώρες της ημέρας, αλλά καλύτερα να έχετε και φιάλες υγραερίου με ένα πετρογκάζ. Στα απαραίτητα αντικείμενα να βάλετε μία πλήρη κασετίνα εργαλείων και κουλούρες σύρμα, ψιλό και χοντρό. Φακό και μπαταρίες, λάμπα υγραερίου ή κεριά και ρεσώ για φωτισμό, αναπτήρες και σπίρτα. Αλλά τα βράδυα πολύ χαμηλός ο φωτισμός και με κλειστά παράθυρα. Δεν θα ανάβετε φώτα το βράδυ ακόμα και να έρχεται το ρεύμα. Διαφορετικά θα σας εντοπίσουν και θα σας “επισκεφθούν”. Αν σας “επισκεφθούν” μία φορά, ακόμα και αν μπορέσετε να τους απωθήσετε, το σπίτι αυτό δεν θα είναι πλέον ασφαλές και θα πρέπει να το εγκαταλείψετε.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως οι ΘΕΡΜΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ είναι σημαδεμένοι και θα δεχθούν επιθέσεις. Όπως είπε ο άγιος Kοσμάς “το κακό θα κρατήσει ή τρείς μέρες, ή τρείς μήνες, ή τρία χρόνια”. Τό άγριο κυνήγι των Χριστιανών είναι το κακό και έχουμε γλυτώσει τα τρία χρόνια, γιατί τα γεγονότα της κάθαρσης των Χριστιανών, δεν ξεκίνησαν όπως σχεδίαζαν τον Αύγουστο του 2011, γιατί απετράπη τότε το πραξικόπημα και οι ταραχές. Έχει πεί επίσης ο άγιος Κοσμάς: “να παρακαλάτε να είναι μέρα και όχι νύχτα, καλοκαίρι και όχι χειμώνας”.

Αν είναι νύχτα θα μας πιάσουν στον ύπνο, ενώ αν είναι μέρα θα το καταλάβουμε και θα μπορούμε να αμυνθούμε. Και αν χρειαστεί να φύγετε για να επιβιώσετε, οι συνθήκες επιβίωσης είναι πολύ δυσκολότερες τον χειμώνα, από το καλοκαίρι.
Είμαι σίγουρος πως ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ. Όσοι το αντιλαμβάνονται να ετοιμαστούν με τον τρόπο και τα είδη που αναφέρω, και να προσευχηθείτε να γίνουν καλοκαίρι και όχι χειμώνα, για να τα γλυτώσουμε τώρα τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ και να τα στείλουμε τον ΙΟΥΝΙΟ του 2015, που τότε θα είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ.

Αν έχετε γνωστούς των ειδικών δυνάμεων των ΟΥΚ και των ΜΥΚ ειδικά παλαιούς, ρωτήστε τους αν έχετε πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις, αλλά και το email μου είναι στην διάθεσή σας.
Τελευταία άφησα τα πιο σημαντικά. Να έχετε Αγιασμό σε μεγάλα μπουκάλια και λάδι από το Μέγα Ευχέλαιο και να σταυρώνεστε στο μέτωπο κάθε τρείς μέρες. Αν είστε σταυρωμένοι με το Μέγα Ευχέλαιο, θα περνάνε οι εχθροί δίπλα σας και δεν θα σας βλέπουν.
Να ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι τα παραμύθια που λένε για να μας ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ, οι προδότες πολιτικοί και οι “παπαγάλοι” τους. Ενημερώστε με την σειρά σας άλλους Έλληνες και να το διαβάζετε συχνά, γιατί αν δεν το έχετε καταλάβει,
ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ,
ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΥΚΟΛΑ.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ... ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Συγγραφέας-ερευνητής
giannis_lampropoulos@yahoo.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Ο επικεφαλής της «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» Νεβζάτ Χαλίλι, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι- ακολουθώντας το παράδειγμα του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου, που το 1970 διέταξε την ομοσπονδοποίηση του Βελγίου, ο Γκρούεφσκι να δώσει εντολή στο Κοινοβούλιο να ξεκινήσει τη διαδικασία για την Ομοσπονδοποίηση της χώρας.

Ο Χαλίλι δήλωσε ότι αυτό είναι απαραίτητο, διότι, μπορεί η Συμφωνία της Οχρίδας το 2001, να σταμάτησε τη σύγκρουση, δεν κατάφερε, ωστόσο, να παράσχει ισότητα μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία.

Την δημιουργία της «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» χαιρέτισε ο πρόεδρος του Διεθνούς Φόρουμ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – FNDNJ, του υποκαταστήματος των Σκοπίων, Ιντρίζ Σινάν.

«Τα αλβανικά κόμματα είναι ενεργά σήμερα στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, αλλά η πολιτική συμπεριφορά τους δείχνει ότι έχουν παραιτηθεί από τα αλβανικά αιτήματα για ισοτιμία με τους Σλάβους πολίτες ( barazi me qytetarët sllavë). Επί πολλά χρόνια οι Αλβανοί στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας, εξακολουθούν να ξεγελιούνται, γιατί επί τόσα χρόνια είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, για να μην πούμε τρίτης. Ο πόλεμος που ξεκίνησε στο όνομα της εθνικής ενότητας των Αλβανών σε ένα κράτος, έχασε την πραγματική αποστολή του και κατέληξε σε εξέγερση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό το λέω προδοσία, επειδή κανένας Αλβανός δεν θα πάρει τα δικαιώματά του με τα όπλα, αλλά θα αγωνισθεί για την ελευθερία και εθνική ενότητα για την πατρίδα μας την Αλβανία», είπε ο Σινάν.

Ο επικεφαλής της ανακήρυξης της «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας», Νεβζάτ Χαλίλι, τόνισε ότι «εάν δεν ληφθούν οι απαιτήσεις αυτές υπόψη της κυβέρνησης, εάν αγνοηθούν από τους υπάρχοντες θεσμούς, τότε θα διοργανώσουμε στη χώρα δημοψήφισμα. Έχουμε 400 χιλιάδες υπογραφές από τους Αλβανούς των Σκοπίων», δήλωσε σήμερα ο Χαλίλι.
«Ακόμη και μετά τις σημερινές προειδοποιήσεις της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας, οι φορείς είναι σιωπηλοί», σημειώνει το δημοσίευμα.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα κατά της ανακήρυξης της "Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας"
Το Σοσιαλιστικό κόμμα των Σκοπίων, καλεί τις αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα εναντίον των εμπνευστών της λεγόμενης "Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας", που ζητούν ανεξαρτησία μέσα στα όρια του κράτους, γράφει η εφημερίδα Βέτσερ και συνεχίζει:

«Η διαδικασία αυτή έγινε από μη ενεργά πολιτικά μέλη και από λησμονημένους ανθρώπους που ως κίνητρο έχουν την προώθησή τους, με την οποία παραβιάζουν κατάφωρα το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας».

Το Σοσιαλιστικό κόμμα θεωρεί ότι αυτή αποτελεί μία πράξη που θέτει σε κίνδυνο την κρατική ενότητα, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία στο νοτιοσλαβικό κράτος.

«Σημειώνεται ότι η εθνοτική ανοχή και η αμοιβαία κατανόηση συνέδραμαν στη δημιουργία του μοντέλου της συνύπαρξης, που είναι αποδεκτό από όλα τα πολιτικά κόμματα και τους πολίτες της χώρας. Το Σύνταγμα δημιουργήθηκε μέσα από μια διαδικασία σχέσεων που καθημερινά αναπτύσσεται στην καθημερινή ζωή και στους θεσμούς», αναφέρει η δήλωση του Σοσιαλιστικού κόμματος.

Στο Κογκρέσο το ζήτημα των Αλβανών των Σκοπίων
Ο οργανισμός της αλβανο-αμερικανικής ένωσης, είχε χθες, συνάντηση με μέλη του Κογκρέσου για ενημέρωση, σχετικά με την κατάσταση των Αλβανών, στα Σκόπια.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή που η προσοχή του Κογκρέσου έχει επικεντρωθεί σχετικά με τους κινδύνους που τίθενται από το Ισλαμικό Κράτος και την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, η εφημερίδα των Τιράνων, Σέκουλι.

Η Shirely Cloyes-Dioguardi από τον αλβανο-αμερικανικό οργανισμό, εξέφρασε τη θέση ότι τώρα η προσοχή του Κογκρέσου έχει επικεντρωθεί στον κίνδυνο που απορρέει από το Ισλαμικό Κράτος και μπορεί να μην ασχοληθεί, άμεσα, με τα προβλήματα των Αλβανών που υπάρχουν στο νοτιοσλαβικό κράτος και την ενσωμάτωση της χώρας.

Ωστόσο αναφερόμενη στους γερουσιαστές ανέφερε ότι η συμφωνία της Οχρίδας που υπεγράφη το 2001 από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, και τους ηγέτες των Αλβανών και των Σλάβων των Σκοπίων, δεν έχει εφαρμοσθεί.

«Το πρόβλημα είναι – εκτός από ένα μικρό μέρος της Συμφωνίας- όλα τα συμφωνηθέντα και υπογραφέντα, δεν υλοποιήθηκαν.

Η σημερινή κατάσταση χαρακτηρίζεται αρκετά ρατσιστική, έχει έλλειμμα σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα σε ένα ατελές δικαστικό σύστημα στη χώρα, που είναι σε βάρος του αλβανικού πληθυσμού», είπε η Dioguardi.

Η οργανισμός «Lidhja Qytetare Shqiptaro-Amerikane» ή «ALBANIAN AMERICAN CIVIC LEAGUE», έχει ως επικεφαλής τον σύζυγό της Shirely, τον πρώην γερουσιαστή, Joe DioGuardi, και λειτουργεί ως ένας οργανισμός πίεσης σε αλβανικά ζητήματα, επιδιώκοντας να επηρεάσουν μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, σημειώνει η εφημερίδα των Τιράνων.

Πηγή Βαλκανικό Περισκόπιο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Ο Αλέξης ανέλαβε πρωτοβουλία για τη λύση του filioque!!!

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Μετά τη λύση όλων των ακανθωδών προβλημάτων της Ελληνικής Οικονομίας και κοινωνίας, ο Αλέξης του ΣΥΡΙΖΑ, επεσκέφθη διαδοχικώς το Άγιον Όρος και το Βατικανό σε μία επίσκεψη αστραπή, προκειμένου να λύσει και το filioque, που ταλαιπωρεί επί αιώνες τους Χριστιανούς και τους κρατά χωρισμένους σε Καθολικούς και Ορθοδόξους.

Το Ορθόδοξο ΚΚΕ προέβη σε καθολικούς και απανωτούς (ως οργασμούς) αφορισμούς του Αλέξη, ενώ η ηγεσία του ΠΑΜΕ, αυτοευνουχίσθη, διαμαρτυρόμενη για θεοφοβία των αθεόφοβων...

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα τηρεί σιγή ιχθύος, καθ' ότι ΙΧΘΥΣ, ως γνωστόν, σημαίνει Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ και ο Γιωργάκης επιμένει πως είναι ο υιός του θεού του Πα.Σο.Κ.

Πολύ μπέρδεμα, ρε παιδιά...

Ο Πάπας, οι παπάδες και ο παπατζής...

Quo vadis Domine;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει η Κύρα Αδάμ

Παραμένει άγνωστο γιατί η κ. Λαγκάρντ δημοσιοποίησε, τις παραμονές της έναρξης επίσημης δικαστικής έρευνας εις βάρος της, ως υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, ότι είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της από Ελληνες φοροφυγάδες, όταν παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.
Η κατηγορία εις βάρος της χώρας είναι έτσι και αλλιώς βαριά. Δίνει την εικόνα μιας χώρας με έντονα τα μαφιόζικα στοιχεία, με υπηκόους που έχουν την άνεση να εκτοξεύουν απειλές και συμβόλαια θανάτου.

Η ζημία όμως είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού επανέρχεται στο διεθνές προσκήνιο η ανικανότητα του ελληνικού κράτους να εντοπίσει μεγάλους φοροφυγάδες της χώρας. Τη στιγμή ακριβώς που η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι μια μεγάλη, μόνιμη και ανικανοποίητη απαίτηση της τρόικας, επί ζημία όλων των μισθωτών και συνταξιούχων, οι οποίοι πληρώνουν «το μάρμαρο» από το 2010 και εντεύθεν.

Η λίστα Λαγκάρντ ήταν μια μασημένη τροφή. Οχι μόνον γιατί κατέγραφε όλους τους πιθανούς -και μη- φοροφυγάδες σε ελβετικές τράπεζες, αλλά κυρίως γιατί υπεδείκνυε τη μέθοδο πιστοποίησης και τιμωρίας τους, που όλα τα κράτη εφαρμόζουν με τις δικές τους «λίστες Λαγκάρντ»

Η μέθοδος αυτή, αποτελεσματική σε όλες τις χώρες πλην Ελλάδας, βασίζεται στην ταχύτητα εντοπισμού των μεγάλων φοροφυγάδων και στην κλήση τους -μακριά από τη δημοσιότητα- από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, προς «διευθέτηση της υπόθεσής τους», ώστε τα κρατικά ταμεία να λάβουν μέρος των οφειλομένων.

Στην Ελλάδα έγιναν ακριβώς τα αντίθετα και η λίστα χάθηκε ανάμεσα σε στικάκια, πάσες από τον ένα στον άλλον, «επίσημες έρευνες» κ.λπ., ώστε η υπόθεση να χαθεί και αυτή στους δαιδάλους της ελληνικής γραφειοκρατίας, που κατά κανόνα χρησιμοποιείται εντέχνως ώστε να μη διαλευκανθεί καμιά απολύτως υπόθεση σε εύθετο χρόνο. Αυτή τη μόνιμη ελληνική πατέντα καθυστερήσεων έχουν χρησιμοποιήσει όλες οι κυβερνήσεις της μνημονιακής περιόδου στην υπόθεση των φοροφυγάδων της λίστας.

Αποτελεί όνειδος και κοροϊδία η πρόσφατη κυβερνητική πληροφορία ότι ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ έχει ολοκληρωθεί μόνο για 24 από τις 2.000 και πλέον υποθέσεις που περιλαμβάνει.

Οταν πρόκειται όμως για υπόθεση φοροοφειλέτη -και ουχί φοροφυγά- προς το Δημόσιο, οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες κυριολεκτικώς «πετάνε».

Τα κάνουν όλα φύλλο και φτερό και οδηγούν το ολιγότερο σε απόγνωση και οικονομική καταστροφή αυτόν το μικροοφειλέτη-«εχθρό της πατρίδας και του έθνους» και υπονομευτή του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι η κ. Λαγκάρντ με τη λίστα της «ακούμπησε» πάνω στο «βαθύ υπόστρωμα» της «ευγενούς τάξης» των μεγαλοφοροφυγάδων της χώρας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, έστω και τυπικώς, ζήτησε από την κ. Λαγκάρντ να δώσει λεπτομέρειες περί των απειλών εις βάρος της ζωής της. Το ενδιαφέρον θα είναι αν εγχώριοι πολιτικοί θα τολμήσουν ποτέ να προβούν σε παρόμοιες συγκεκριμένες καταγγελίες περί απειλών εις βάρος τους...

Πηγή Enet


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Οι φρουροί ασφαλείας γύρω από την Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό "διπλασιάστηκαν" μετά τις πρόσφατες καταγγελίες ότι ο πάπας Φραγκίσκος ενδέχεται να έχει μπει στο στόχαστρο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Σύμφωνα με τις "καλά πληροφορημένες πηγές" τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο, τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί τουλάχιστον από την Τετάρτη, όταν μονάδες της ιταλικής αστυνομίας προστέθηκαν στο προσωπικό της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού με την ευκαιρία της εβδομαδιαίας, υπαίθριας ακρόασης των πιστών από τον πάπα.

Το Βατικανό δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής για το θέμα αυτό.

Στις αρχές της εβδομάδας ωστόσο ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει ο πάπας την Κυριακή στην Αλβανία—είναι η πρώτη χώρα που επισκέπτεται όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων. Τον Νοέμβριο, ο ποντίφικας έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι στην Τουρκία.

Το περασμένο Σάββατο ο πρεσβευτής του Ιράκ στο Βατικανό Χαμπίμπ αλ Σαντρ, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, είπε ότι έχει προειδοποιήσει τις αρχές για μια ενδεχόμενη απειλή εναντίον του πάπα. "Οι αναλυτές μας, οι υπηρεσίες πληροφοριών, έχουν προβάλει τέτοιες υποθέσεις. Ξέρουμε καλά πώς σκέφτονται αυτοί οι τρομοκράτες. Βάζουν στο στόχαστρο προσωπικότητες υψηλού κύρους. Δεν θα απέκλεια την πιθανότητα να κατάφερναν να επιτεθούν εναντίον του", είπε.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο έχει επίσης εκφράσει το φόβο ότι η Ρώμη μπορεί να μπει στο στόχαστρο τρομοκρατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Όπως θα περίμενε κανείς από τον ηγέτη της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολλά να καταλογήσει στην οικονομική πολιτική της ευρωζώνης: η ζήτηση είναι πολύ αδύνατη, η δημοσιονομική πειθαρχία είναι πολύ αυστηρή, η αποπληρωμή του χρέους είναι πολύ υψηλή και συνεπώς η ανάπτυξη είναι φευγαλέα – αν όχι ανύπαρκτη», γράφει η ανταποκρίτρια των Financial Times στην Αθήνα Κέριν Χόουπ σε ένα άρθρο που συνυπογράφει με τον Τζον Θόρνχιλ.

«Αλλά αντίθετα με τους λαϊκιστές πολιτικούς που έχουν ξεφυτρώσει στην Ευρώπη μετά την οικονομική κρίση, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι είναι φιλοευρωπαίος και θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ», γράφουν οι Financial Times σε ρεπορτάζ με τίτλο: «Alexis Tsipras casts himself as Greece’s prime minister in waiting».

«Ο δηλωμένος στόχος του είναι περισσότερο να αναμορφώσει την ΕΕ παρά να την διαλύσει και προσπαθεί να μεταδώσει το μήνυμά του αυτό στο εξωτερικό», αναφέρει η εφημερίδα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ένα νέο ευρωπαϊκό deal είναι απαραίτητο αν θέλουμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση» δηλώνει σε συνέντευξή του στους Financial Times ο κ. Τσίπρας. «Η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα ή την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία. Είναι μια δομική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύμφωνα με το συντάκτη των FT η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές και το άνοιγμα της ψαλίδας σε σχέση με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν αναγκάσει τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει το διχαστικό προσωπείο και να επανατοποθετήσει τον εαυτό του ως τον εν αναμονή πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Αναφέρει, μάλιστα, την εμφάνισή του στο πάνελ του Ambrosetti Forum στην Ιταλία όπου «έκανε μασάζ» με την ευρωπαϊκή ελίτ προκαλώντας ταυτόχρονα κάποιους από τους κορυφαίους ευρωπαίους διαμορφωτές γνώμης να επανεξετάσουν την οπτική τους. «Έχει εργαστεί επιμελώς να βελτιώσει τα αγγλικά του τα οποία κάποτε απέφευγε να χρησιμοποιήσει δημοσίως» σημειώνει με νόημα ο συντάκτης των FT.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Πάνω από 60% η αποδοχή των εξαγγελιών Τσίπρα 

Αμέσως μετά και τη συνέντευξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, το Μαξίμου παρήγγειλε δημοσκόπηση σε εταιρία με την οποία συνεργάζεται, για να μετρήσει την απήχηση των εξαγγελιών που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και της συνέντευξής του.

 Επίσης, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, παρόμοια μέτρηση έκανε και άλλη εταιρία και για τα αποτελέσματά της έχει ενημερώσει και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

Οι έρευνες ήταν τηλεφωνικές, πανελλαδικές. Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες τα αποτελέσματά τους (με πολύ μικρές αποκλίσεις) είναι απογοητευτικά για τους κυβερνητικούς εταίρους.

 Κατά τις ίδιες πληροφορίες:

• Τα ποσοστά αποδοχής των εξαγγελιών και θέσεων Τσίπρα είναι πάνω από 60%.
• Το υπόλοιπο 40% περιλαμβάνει και τις αρνητικές τοποθετήσεις έναντι των εξαγγελιών, αλλά και τις «αδιάφορες», καθώς και το «δε γνωρίζω-δεν απαντώ».

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι στο 60% και πάνω, που αποδέχτηκε θετικά τις τοποθετήσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται και πολλοί εκ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (γύρω στο 30%!), ενώ συντριπτική είναι η αποδοχή από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων (ΔΗΜΑΡ και μικρότερα κόμματα, κυρίως της Αριστεράς και κεντροαριστεράς).

Αντίστοιχα στις αρνητικές τοποθετήσεις έναντι του Τσίπρα περιλαμβάνεται εκτός της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και ένα ικανό τμήμα των ψηφοφόρων του ΚΚΕ (περίπου 50%), ωστόσο ένα 35-40% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ τοποθετείται θετικά…

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι μετά και τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών οι Σαμαράς και Βενιζέλος στη συνάντηση που είχαν συναποφάσισαν να εντείνουν τις κατά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ επιθέσεις, σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν έστω και μέρος του χαμένου εδάφους.

Στο πλαίσιο αυτό έβαλαν το Γενικό Λογιστήριο να κοστολογήσει τις εξαγγελίες Τσίπρα και να τις βγάλει… «τρελές»!

Το ερώτημα είναι: Γιατί δεν επέλεξαν το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, που είναι ένα όργανο πιο ανεξάρτητο;
Μήπως επειδή ακριβώς δεν θα το έλεγχαν;

 Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ζητήσει από «φιλικές» εταιρίες, αν δημοσιοποιήσουν έρευνες να… «τσιμπήσουν» τα ποσοστά, ώστε να μην φανεί η μεγάλη αποδοχή των εξαγγελιών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ…

Παράλληλα έχουν κινητοποιήσει τα «φίλια» ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους της επιρροής τους να «τα δώσουν όλα» προκειμένου να αποδομήσουν τον Τσίπρα!

Τα αποτελέσματα ήδη φαίνονται…

Πηγή Newsbomb


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Ο 20χρονος Γερμανός Κρέσνικ Β. (καθισμένος), ο οποίος φέρεται να είναι μέλος της οργάνωσης ISIS. Η δίκη του διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Φρανκφούρτη

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Κρέσνικ Β. που δικάζεται ως τρομοκράτης

Οι Γερμανοί ισλαμιστές που επιστρέφουν από το μέτωπο Συρίας/Ιράκ αποτελούν να μεταφέρουν στη χώρα όπου μεγάλωσαν την πιο ακραία μορφή του «τζιχάντ», αναφέρει σε εκτενές του άρθρο το Spiegel, το οποίο προβάλλει ιδιαιτέρως την περίπτωση του Κρέσνικ Β. ο οποίος περνάει αυτές τις ημέρες από δίκη στο Εφετείο της Φρανκφούρτης, κατηγορούμενος ότι είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Χαλιφάτο».

Η κατηγορία αφορά στη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση στο εξωτερικό και την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων με υποψήφιους στόχους στο έδαφος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Είναι η πρώτη δίκη εναντίον Γερμανού πολίτη, στον οποίο οι Αρχές έχουν προτείνει να συνεργαστεί και να δώσει πληροφορίες σχετικά με την δράση της οργάνωσης, με αντάλλαγμα να του επιβληθεί μια ελαφρύτερη ποινή.

«Η περίπτωση του Κρέσνικ δεν θα είναι η τελευταία», σημειώνει το περιοδικό, προσθέτοντας πως «οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους στη Γερμανία αλλά και ο αριθμός των τζιχαντιστών που έχουν φύγει από τη Γερμανία για να ενταχθούν στις τάξεις της ISIS στη Συρία είναι ήδη μεγαλύτερος σε σχέση με τον προ ετών πόλεμο στο Αφγανιστάν. Ήδη λαμβάνουν χώρα πάνω από 140 σχετικές έρευνες σε όλη τη Γερμανία εναντίον φερόμενων ως οπαδών της ISIS, ενώ οι εισαγγελείς ασχολούνται ήδη με 33 περιπτώσεις που αφορούν σε πάνω από 60 υπόπτους».

Ολα αυτά συμβαίνουν, όπως επισημαίνει το άρθρο, υπό τις εντολές του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος ανακοίνωσε πριν μια εβδομάδα ότι τίθενται εκτός νόμου όλες οι δραστηριότητες υποστήριξης ή προβολής της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της χώρας του. «Η Γερμανία είναι μια δημοκρατία ικανή να υπερασπιστεί τον εαυτό της και σε αυτή δεν υπάρχει θέση για μια τρομοκρατική οργάνωση», τόνισε ο Ντε Μεζιέρ, προσθέτοντας πως «αυτός είναι ο λόγος που απαγορεύω, με άμεση ισχύ, τις δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους στη Γερμανία».

Ανάμεσα στις δραστηριότητες που τίθενται εκτός νόμου είναι ιδίως η στρατολόγηση νεοσύλλεκτων για τον τζιχάντ, τον ιερό πόλεμο, η δημόσια επίδειξη σημάτων και συμβόλων του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και κάθε δραστηριότητα με στόχο τη χρηματοδότηση της οργάνωσης.

«Από τους 378 ανθρώπους που έφυγαν από τη Γερμανία για τη Συρία στα τέλη του περασμένου Ιουνίου με ξεκάθαρα «ισλαμιστικά κίνητρα», οι 40 ήταν γυναίκες, ενώ 16 ήταν ανήλικοι, με τον μικρότερο να είναι 15 ετών. Από αυτούς, τα δυο τρίτα έχουν γεννηθεί στη Γερμανία, ενώ περίπου οι μισοί [κάπου 200] αναμένεται να ενταχθούν στις τάξεις της ISIS», καταλήγει το Spiegel, επικαλούμενο πληροφορίες και αναλύσεις των γερμανικών Αρχών.

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Το εξελιγμένο πυραυλικό σύστημα «Verba» θα αντικαταστήσει το θρυλικό φορητό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς «Igla-S»

Το φορητό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα (MANPADS) «Verba», που είναι ικανό να διακρίνει το στόχο μέσα από οποιεσδήποτε παρεμβολές, άρχισε να παραδίνεται στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις(ΕΔ). Το νέο φορητό Α/Α σύστημα θα αντικαταστήσει το υπάρχον, αξιόπιστο, αλλά παρωχημένης τεχνολογίας, «Igla-S» (Ιγκλά σημαίνει βελόνα). Τα νέα ρωσικά MANPADS υπερέχουν σε τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά από παρόμοια ξένα συστήματα.

Το φορητό Α/Α πυραυλικό σύστημα «Verba», το οποίο αναπτύχθηκε στο σχεδιαστικό γραφείο όπλων υψηλής ακρίβειας «KBP» (Σχεδιαστικό Γραφείο Οργάνων στην πόλη Τούλα, που κατασκευάζει αμυντικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας), το παρέλαβε ήδη μια από τις μεραρχίες των ειδικών δυνάμεων (Δυνάμεις Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών), καθώς και μια μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Καταστροφέας drones και πυραύλων κρουζ

«Τα πυραυλικά βλήματα «Verba» θα παραδοθούν σε σχηματισμούς όλων των Όπλων του ρωσικού Στρατού, σε ταξιαρχίες μηχανοκίνητου πεζικού και αρμάτων μάχης, στις Δυνάμεις Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών και στους πεζοναύτες. Ωστόσο, ο ακριβής χρόνος της πλήρους αντικατάστασης των «Igla-S» δεν έχει ακόμα καθοριστεί», είπε στη RBTH, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που γνωρίζει το θέμα. «Είναι πολύ πιθανό ότι στο εγγύς μέλλον τα νέα MANPADS θα ενισχύσουν και τα συστήματα αεράμυνας των πλοίων, καθώς επίσης ότι θα δημιουργηθούν κινητά μοντέλα πάνω σε τροχοφόρα ή σε ερπυστριοφόρα οχήματα», είπε.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των «Verba» και των φορητών Α/Α συστημάτων της προηγούμενης γενιάς είναι η πολυφασματική οπτική ευαισθησία του συστήματος καθοδήγησης στο στόχο. Μέσω του νέου, χάϊ-τεκ αισθητήρα, το πυραυλικό βλήμα μπορεί να διακρίνει το στόχο χωρίς να επηρεάζεται από το περιβάλλον και από τις παθητικές θερμικές παγίδες, οι οποίες αποτελούν απαραίτητα στοιχεία των συστημάτων προστασίας, όχι μόνο των μαχητικών, των βομβαρδιστικών και των επιθετικών, αλλά και των μεταγωγικών ελικοπτέρων και αεροσκαφών.

«Με φορητά Α/Α συστήματα με πολυφασματικό αισθητήρα στην κεφαλή του βλήματος, εξοπλίζονται ταχέως οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Ωστόσο, προς το παρόν, οι πύραυλοι αυτοί δεν προορίζονται για εξαγωγές», δήλωσε στη RBTH ο ανεξάρτητος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, Αντόν Λαβρόφ.

Ο πύραυλος του «Verba» μπορεί να δει το στόχο σε τρία φάσματα. Έτσι, μπορεί να διακρίνει το στόχο, ακόμη και στην περίπτωση προσβολής με προβολείς λέιζερ, που «τυφλώνουν» με την ακτινοβολία τους τον αισθητήρα του MANPADS. Οι σύγχρονοι αισθητήρες των πυραύλων μπορούν να εντοπίσουν, να «κλειδώσουν» και να καταστρέψουν στόχους με χαμηλή θερμική ακτινοβολία, όπως και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), αλλά και πυραύλους κρουζ. Δεν γλυτώνουν από τα «Verba» και τα ελικόπτερα με τις ειδικές συσκευές που μειώνουν τη θερμοκρασία των καυσαερίων του κινητήρα.

Επίθεση κατά μέτωπο

Τα περισσότερα ξένα MANPADS μπορούν να λειτουργήσουν άνετα μόνο ακολουθώντας την πορεία του στόχου, όταν το εναέριο όχημα έχει ήδη περάσει πάνω από τη θέση του χειριστή του φορητού συστήματος και το βλήμα που εκτοξεύει, το ακολουθεί στην πορεία του, κατευθυνόμενο από το θερμικό ίχνος του κινητήρα του αεροσκάφους. Την ίδια στιγμή, το ρωσικό σύστημα «Verba» με το προηγμένο βλήμα 9m336 μπορεί να χτυπήσει τον εχθρό κατά μέτωπο. Να αναχαιτίσει και να καταστρέψει τον εχθρικό στόχο κινούμενο σε πορεία σύγκλισης με αυτόν. Στην περίπτωση αυτή, ο πολυφασματικός οπτικός αισθητήρας αντιλαμβάνεται τις εκπομπές θερμικής ακτινοβολίας όχι από τον κινητήρα του αεροσκάφους, αλλά από τη θέρμανση των πτερυγίων και της ατράκτου από την αντίσταση του αέρα.

«Εκτός από το νέο αισθητήρα, οι πύραυλοι «Verba» διαφέρουν επίσης από τους «Igla» και στα υψηλότερα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν, ιδίως στην ακτίνα δράσης (απόσταση και ύψος) για τη δυνατότητα καταστροφής στόχου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Προηγμένα χαρακτηριστικά

Προς το παρόν, η πλειονότητα των πραγματικών χαρακτηριστικών του εξελιγμένου MANPADS παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, αλλά σύμφωνα με κάποια δεδομένα, ο πύραυλος «Verba» είναι σε θέση να χτυπήσει στόχο σε απόσταση 6,5 km και σε ύψος 4,5 km. Το προηγούμενο σύστημα «Igla», μπορεί να «φτάσει» το στόχο πρακτικά στην ίδια απόσταση, αλλά σε ύψος μόλις μέχρι 3,5 km. Την ίδια στιγμή, η ακτίνα αποτελεσματικής δράσης των αμερικανικών πυραύλων «Stinger», είναι μόνο 4,8 km και σε ύψος - 3,8 km.

Τα νέα MANPADS, χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο τερματικό αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο μεμονωμένα όσο και ως στοιχεία μιας Α/Α πυροβολαρχίας. Χάρη στο αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου, ο διοικητής, χρησιμοποιεί τα δεδομένα όχι μόνο από τα ραντάρ εδάφους, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, και αυτά των αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου. Έτσι, μπορεί να δει εκ των προτέρων τους στόχους και στη συνέχεια να τους κατανείμει μεταξύ των χειριστών MANPADS σε αυτόματη λειτουργία.

«Προς το παρόν, συγκροτήματα με παρόμοια τακτικά – τεχνικά χαρακτηριστικά, εξοπλισμένα με πολυφασματικούς αισθητήρες, βρίσκονται σε υπηρεσία μόνο στις ΕΔ των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Άλλα ξένα συστήματα, επίσης χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με το αυτοματοποιημένο σύστημα διοίκησης και ελέγχου των στρατιωτικών δυνάμεων. Οι «Verba» είναι ανώτεροι από τα ξένα ανάλογα συστήματα τόσο στα τακτικά, όσο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά», σχολίασε ο Αντόν Λαβρόφ.

Ποιές χώρες έχουν Igla

Σήμερα φορητά αντιαεροπορικά συστήματα «Igla» βρίσκονται σε υπηρεσία (εκτός από τη Ρωσία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών) στις ΕΔ περισσότερων από 30 χωρών, όπως: Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Πολωνία, Φινλανδία, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη, Βραζιλία, Μεξικό, Βενεζουέλα, Περού, Νικαράγουα, Κούβα, Ινδία, Γερμανία, Ιράκ και Μαλαισία.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Στην ουρά έξω από γραφείο ανεύρεσης εργασίας στη Μαδρίτη

Η οικονομική κρίση, η στασιμότητα, η διάψευση των προσδοκιών και η απαισιοδοξία για το μέλλον θυμίζουν τη Γηραιά Ηπειρο λίγο πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η ύφεση που ακολούθησε το Κραχ του 1929 επιδεινώθηκε εντυπωσιακά οκτώ χρόνια αργότερα και η ανάκαμψη ήρθε με την τεράστια οικονομική ώθηση που έδωσε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, μια σύγκρουση που κόστισε πάνω από 60 εκατομμύρια ζωές. Και όταν επιτέλους ήρθε η ανάκαμψη, ολόκληρες περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας είχαν γίνει ερείπια.

Η σημερινή παγκόσμια κατάσταση δεν είναι τόσο τρομερή, αλλά υπάρχουν κάποιες ομοιότητες, ιδιαίτερα με το 1937. Τώρα, όπως και τότε, οι άνθρωποι έχουν απογοητευθεί επί μεγάλο χρονικό διάστημα και πολλοί είναι απελπισμένοι. Είναι όλο και πιο φοβισμένοι για το μακροπρόθεσμο οικονομικό μέλλον τους. Και οι φόβοι αυτοί μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες.

Για παράδειγμα, ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης του 2008 στις οικονομίες της Ρωσίας και της Ουκρανίας μπορεί τελικά να συνέβαλε στον πρόσφατο πόλεμο εκεί. Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και οι δύο χώρες γνώρισαν θεαματική ανάπτυξη το διάστημα 2002-2007: μέσα σε αυτά τα χρόνια το πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 52% στην Ουκρανία και κατά 46% στη Ρωσία.

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν: η πραγματική αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ ήταν μόλις 0,2% τον τελευταίο χρόνο στην Ουκρανία και μόνο 1,3% στη Ρωσία. Η κοινωνική δυσαρέσκεια που ανακύπτει από τέτοια απογοήτευση μπορεί να μας βοηθήσει να εξηγήσουμε την οργή των ουκρανών αυτονομιστών, τη δυσαρέσκεια των Ρώσων, αλλά και την απόφαση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να προσαρτήσει την Κριμαία και να υποστηρίξει τους αυτονομιστές.

Το «νέο φυσιολογικό» και το ψαλίδισμα των ελπίδων

Υπάρχει μια ονομασία για την απελπισία και τη δυσαρέσκεια που παρατηρούμε - όχι μόνο στη Ρωσία και στην Ουκρανία - από τότε που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση. Είναι το «νέο φυσιολογικό» - και αναφέρεται στις μακροπρόθεσμα μειωμένες προοπτικές για οικονομική ανάπτυξη.

Η απελπισία μετά το 1937 οδήγησε στην εμφάνιση παρόμοιων νέων όρων και τότε. Ενα παράδειγμα είναι η «κοσμική στασιμότητα», που αναφέρεται στη μακροπρόθεσμη οικονομική δυσπραγία.

Η λέξη κοσμική (secular στα αγγλικά) προέρχεται από τη λατινική saeculum, που σημαίνει μια γενιά ή έναν αιώνα. Η λέξη στασιμότητα υποδηλώνει έναν βάλτο, ένα τέλμα όπου αναπτύσσονται μεγάλοι κίνδυνοι. Στα τέλη της δεκαετίας του 1930 ο κόσμος ανησυχούσε επίσης για τη δυσαρέσκεια στην Ευρώπη, η οποία είχε ήδη τροφοδοτήσει την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ και του Μπενίτο Μουσολίνι.

Ο άλλος όρος που εμφανίστηκε ξαφνικά γύρω στο 1937 ήταν ο «υποκαταναλωτισμός» - η θεωρία ότι φοβισμένοι άνθρωποι θέλουν να κάνουν μεγάλες οικονομίες εν όψει των δύσκολων καιρών που έρχονται.

Επιπλέον, το ποσό της εξοικονόμησης υπερβαίνει τις διαθέσιμες επενδυτικές ευκαιρίες. Ως αποτέλεσμα, η οικονομία επιβραδύνεται και άλλο, επειδή δεν ξεκινούν νέες επιχειρήσεις, δεν κατασκευάζονται ούτε πωλούνται νέα ακίνητα και ούτω καθεξής.

Η «κοσμική στασιμότητα» και ο «υποκαταναλωτισμός» είναι όροι που προδίδουν μια υποκείμενη απαισιοδοξία, η οποία, με την αποθάρρυνση των δαπανών, ενισχύει όχι μόνο μια αδύναμη οικονομία, αλλά επίσης δημιουργεί θυμό, μισαλλοδοξία και μια δυναμική για βία.

Κυρώσεις στη Ρωσία ίσον ύφεση στην Ευρώπη

Στο magnum opus του «Οι ηθικές συνέπειες της οικονομικής ανάπτυξης» ο Μπέντζαμιν Μ. Φρίντμαν έδωσε πολλά παραδείγματα όπου η μείωση της οικονομικής ανάπτυξης οδηγεί - με μεταβλητές και μερικές φορές μεγάλες καθυστερήσεις - στη μισαλλοδοξία, στον επιθετικό εθνικισμό και στον πόλεμο. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η αξία της ανόδου του βιοτικού επιπέδου δεν έγκειται μόνο στις συγκεκριμένες βελτιώσεις που φέρνει στη ζωή των ατόμων, αλλά στο πώς διαμορφώνει τον κοινωνικό, πολιτικό και εν τέλει τον ηθικό χαρακτήρα ενός λαού».

Το μειονέκτημα των διεθνών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τη στάση της στην Ανατολική Ουκρανία είναι ότι μπορεί να παράγει μια ύφεση σε όλη την Ευρώπη - και πέρα από αυτήν. Αυτό θα δημιουργήσει δυστυχισμένους Ρώσους, δυστυχισμένους Ουκρανούς και δυστυχισμένους Ευρωπαίους. Και θα μειώσει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους για τους ειρηνικούς δημοκρατικούς θεσμούς.

Ο Ρόμπερτ Τζ. Σίλερ τιμήθηκε με το Νομπέλ Οικονομίας το 2013 και είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Γέιλ στις ΗΠΑ.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Οι τουρκικές Αρχές άνοιξαν τελικώς τα σύνορα επιτρέποντας τη διέλευση εκατοντάδων Κούρδων της Συρίας που είχαν συγκεντρωθεί πίσω από τα συρματοπλέγματα ζητώντας να περάσουν στο τουρκικό έδαφος για να γλιτώσουν από την προέλαση των τζιχαντιστών στη βορειοανατολική Συρία.

«Θα δεχτούμε τους αδελφούς μας που καταφεύγουν στην Ανατολία από τη Συρία ή οποιοδήποτε άλλος μέρος χωρίς καμία εθνοτική διάκριση» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του την Παρασκευή στο Αζερμπαϊτζάν, όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα Hurriyet.

Την Πέμπτη, καθώς οι Κούρδοι συνέρρεαν κατά χιλιάδες στα σύνορα, ο Νταβούτογλου είχε δηλώσει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στους Κούρδους, αλλά εντός των συριακών συνόρων.

Το πλήθος είχε συγκεντρωθεί από το συρματόπλεγμα που υψώνεται κατά μήκος των συνόρων απέναντι από το τουρκικό χωριό Ντικμετάς, 20 χλμ. από την κουρδική συριακή πόλη Αΐν αλ-Αράμπ, γνωστή στα κουρδικά ως Κομπανί.

Συνολικά πολλές εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά, έμπαιναν στην Τουρκία υπό το άγρυπνο βλέμμα των δυνάμεων ασφαλείας και των τηλεοπτικών καμερών, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το ενημερωτικό δίκτυο CNN-Turk.

Οι εκτοπισμένοι, οι οποίοι κουβαλούσαν στην πλάτη τα λίγα αντικείμενα που είχαν πάρει μαζί τους πολύ βιαστικά από τις εστίες τους, έδειχναν οι περισσότεροι σημάδια μεγάλης κόπωσης και μία γυναίκα λιποθύμησε μπαίνοντας στο τουρκικό έδαφος πριν δεχθεί τις φροντίδες ιατρικών ομάδων που έσπευσαν επιτόπου.

Οι Τούρκοι στρατιώτες καθώς και Κούρδοι της Τουρκίας που έχουν συγγενείς μεταξύ των εκτοπισμένων βοηθούσαν τους πρόσφυγες να διασχίσουν τα σύνορα, προσφέροντάς τους νερό και τροφή.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας είχαν κάνει το πρωί χρήση δακρυγόνων και υδραντλιών στο τουρκικό έδαφος για να διαλύσουν περίπου εκατό διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την αρχική άρνηση των αρχών της Άγκυρας να υποδεχθούν τους πρόσφυγες.

Επί περισσότερες από 24 ώρες, η Τουρκία αρνήθηκε να υποδεχθεί τους εκτοπισμένους ο αριθμός των οποίων υπερέβαινε κατά διαστήματα τις 3.000, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο και οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι κατά μήκος του συρματοπλέγματος που χωρίζει τις δύο χώρες κοντά στο τουρκικό χωριό Ντικμετάς.

Οι εκτοπισμένοι αυτοί άρχισαν από την Πέμπτη να εγκαταλείπουν τον τομέα της κουρδικής συριακής πόλης Αΐν αλ-Άράμπ, γνωστής στα κουρδικά ως Κομπάνι, η οποία είναι περικυκλωμένη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν καταλάβει 16 χωριά στα περίχωρα.

Μπροστά στην προέλαση των τζιχαντιστών στη Συρία το PKK κάλεσε την Πέμπτη στα όπλα νεαρούς Κούρδους της Τουρκίας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (IS).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, κυρίως κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, γίναμε μάρτυρες της συρρίκνωσης του Ελληνισμού από περιοχές στις οποίες είχε εγκατασταθεί τουλάχιστον από τον 9ο αιώνα π.Χ., όχι ως αποτέλεσμα ενός κατακτητικού πολέμου, αλλά ως παράγοντα συνεννόησης και συνανάπτυξης με τους κατά τόπους λαούς και εθνότητες.

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης


Αν φανταστούμε όλη αυτή την κίνηση στον χάρτη, θα διαπιστώσουμε ότι αυτό το χαλί ανάπτυξης, πολιτισμού, συνεννόησης και ειρήνης, που απλώθηκε επί τρεις χιλιάδες χρόνια, αναδιπλώθηκε μέσα σε 100 χρόνια, τις περισσότερες φορές ένεκα της αδυναμίας του ελληνικού κράτους και των κυβερνώντων να προβλέψουν έγκαιρα τις νέες ιστορικές φάσεις που ήταν κάθε φορά προ των θυρών σε αυτή την ιδιότυπη επικράτεια του Ελληνισμού, με τραγικά αποτελέσματα για το μέλλον τελικώς και της ίδιας της Ελλάδας.

Σε αυτές τις ιστορικές καμπές, οι κυβερνήσεις της Αθήνας, τα κόμματα και οι κάθε είδους ελίτ στάθηκαν ανάξιοι των περιστάσεων, «δειλοί, μοιρα?οι κι ?βουλοι ?ντάμα», όπως έγραψε ο Κώστας Βάρναλης, που κι αυτός καταγόταν από την άλλοτε ανθούσα ελληνική κοινότητα της Βάρνας, στην αρχαία Οδησσό, αποικίας των Μιλησίων στις ακτές της Βόρειας Θράκης στον Εύξεινο Πόντο, η οποία σήμερα μετρά κι αυτή μερικές ψυχές.

Αναλύοντας άλλες φορές σ’ αυτήν εδώ τη στήλη τις αιτίες που οδήγησαν τον Ελληνισμό σε καταστροφές, είχαμε καταλήξει ότι ιδιαίτερα κατά το διάστημα όπου παρατηρήθηκε η «αναδίπλωση του χαλιού» έλειπε από τους απανταχού Ελληνες -και ιδιαίτερα από τους Ελλαδίτες αλλά και από το ελληνικό κράτος- μια εθνική ιδεολογία που θα μας καθιστούσε όλους τους Ελληνες υπεύθυνους για τη ζωή και την ασφάλεια του άλλου, και εν τέλει και του τελευταίου Ελληνα, όπου κι αν αυτός κατοικούσε.

Γιατί, αν υπήρχε αυτή η ιδεολογία, αυτό το εθνικό δόγμα αυτοπροστασίας και νόμιμης αυτοάμυνας, θα είχε επηρεαστεί και θα είχε αναπτυχθεί το αίσθημα συλλογικής ευθύνης, το οποίο θα είχε επηρεάσει καθοριστικά την κοινωνική και πολιτική συμπεριφορά των πολιτών, των πολιτικών και των ελίτ, αλλά και τις πολιτικές που ακολούθησε το ελληνικό κράτος απέναντι στο καίριο ζήτημα της ασφάλειας και της παραμονής του Ελληνισμού στις προαιώνιες εστίες του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων αυτών είναι το ζήτημα του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, της Ιμβρου και της Τενέδου, ο οποίος μέσα σε 90 χρόνια συρρικνώθηκε σε ποσοστό 99%, ως αποτέλεσμα εφαρμογής πολιτικής εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας από πλευράς όλων των τουρκικών κυβερνήσεων -της σημερινής συμπεριλαμβανομένης-, με την Αθήνα, τις κυβερνήσεις, τους υπουργούς Εξωτερικών, τους πρέσβεις στην Αγκυρα και στις αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΠ.ΕΞ. στην Αθήνα, καθώς και τους διπλωμάτες οι οποίοι υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια στο Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης να παίζουν στην ουσία τον ρόλο του «τροχονόμου» στη φυγή των Ελλήνων από τη Βασιλεύουσα.

Αντιλαμβάνεται κανείς τη δυσαρέσκεια εκείνων των πολιτικών και διπλωματών που βρέθηκαν στις παραπάνω θέσεις, οι οποίοι θεωρούν ότι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για το θέμα. Ομως, επειδή στην πολιτική όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα και επειδή ο Ελληνισμός της Πόλης πνέει τα λοίσθια, όλοι τους κρίνονται από αυτό, και όσοι έχουν ενστάσεις θα πρέπει να κατονομάσουν εκείνους που φταίνε, γιατί δεν μπορεί να μη φταίει κανείς! Και κάποιοι φταίνε, τους οποίους δεν μάθαμε ποτέ...

Επειδή η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, με εστίες γεωπολιτικού διαγκωνισμού, πολέμους και δημοψηφίσματα να δρομολογούν επώδυνες αλλαγές που ίσως αγγίξουν και την πατρίδα μας, και επειδή δεν είναι δυνατόν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αν δεν διαγνώσουμε τα λάθη που έχουν γίνει, επιρρίπτοντας και τις ανάλογες ευθύνες, καλό είναι να γίνει μία ή περισσότερες κεκλεισμένων των θυρών συζητήσεις στη Βουλή για το θέμα.

Να ειπωθούν πικρές αλήθειες, να εντοπιστούν τα λάθη, οι ευθύνες και οι υπεύθυνοι, για να λειτουργήσουν αυτές οι διαδικασίες λυτρωτικά, ως αντισώματα στην κατάσταση προχωρημένης σήψης που επικρατεί στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα, στη χώρα και στον Ελληνισμό.

Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Απίστευτη ομολογία της Κομισιόν ότι δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Ελλάδα!
Απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων σε ερώτηση ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ 

Θυμάστε τις κραυγές προεκλογικά; “Γιατί κύριε;” έλεγε η γνωστή διαφήμιση… Ήταν η κτηνώδης προπαγάνδα που ταύτιζε την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το Ευρώ.
Τότε γράφαμε, δυστυχώς μόνοι, αφού οι προπαγανδιστές είχαν καταφέρει να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα και οι ανεπαρκείς της αντιπολίτευσης να ακολουθούν στο παιχνίδι τους, ότι η Ελλάδα είναι ήδη εκτός ΕΕ από την στιγμή που υπέγραψε και ακολουθεί το μνημόνιο.

Όταν υπογράφεις ηθελημένα το πλέον αντευρωπαϊκό κείμενο που καταστρατηγεί τον ίδιο τον Χάρτη Θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ, τότε έχεις θέσει εαυτόν εκτός ΕΕ.

Ο συνεκτικός κρίκος αυτών των οργανισμών είναι πρωτίστως η εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου και έπειτα το όποιο νόμισμα. Η ΕΕ προϋπήρχε του Ευρώ, αλλά ακόμα και σήμερα υπάρχουν χώρες εντός ΕΕ και εκτός Ευρώ.

Φαίνεται δεν είμασταν τόσο πειστικοί. Έπρεπε και μεις να ουρλιάζουμε “Και η Ελλάδα καθάρματα;” για να πείσουμε.

Οι «μνημονιακές» ελληνικές κυβερνήσεις μας έδεσαν χειροπόδαρα. Εκτός από την εθνική μας ανεξαρτησία και την ελευθερία επιλογών σε κυβερνητικό επίπεδο απωλέσαμε και την λεγόμενη κοινοτική αλληλεγγύη.

Η ομολογία ότι δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και το Δίκαιο της ΕΕ στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου, έρχεται από την Κομισιόν μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσαν έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου Κατάϊνεν είναι αφοπλιστική:
«Αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδας, κατά την Κομισιόν, η τήρηση του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ».
Ούτε λίγο ούτε πολύ η Κομισιόν μας λέει πως αφού «υπογράψατε» δανειακές συμβάσεις με δανειστές, τότε δεν ισχύει καμία Χάρτα Δικαιωμάτων, γεγονός που ούτως ή άλλως είναι εμφανές από το γεγονός ότι η Ε.Ε. δεν ενδιαφέρεται για τη διασφάλιση της επιβίωσης του ελληνικού λαού αλλά μόνον για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων.

Την ερώτηση στον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Γ. Κατάϊνεν, κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος, Δ. Παπαδημούλης, Κ. Κούνεβα, Μ. Γλέζος, Κ. Χρυσόγονος και Σ. Σακοράφα.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους, αφού μνημόνευαν έκθεση του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ, Cephas Lumina, αναφορικά με τα “μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ”, ζητούσαν από την Κομισιόν τη θέση της, καθώς επίσης, συγκεκριμένα μέτρα για την παύση της “παραβίασης των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων”.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος Επίτροπος, Γ. Κατάϊνεν, κάνει απόλυτα σαφές ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου, δεν χωρούν κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, τονίζοντας ότι “Όσον αφορά…τα προγραμματικά έγγραφα (σ.σ. τα Μνημόνια), δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της”, για να ρίξει στη συνέχεια το “μπαλάκι των ευθυνών” στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι “στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα”.

Καταλήγοντας στην απάντησή του ο ευρωπαίος Επίτροπος, αντί να κάνει αυτοκριτική για τα αποτελέσματα που έχουν οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα στους εργαζόμενους και την κοινωνία, δικαιολογεί τα μέτρα των Μνημονίων, λέγοντας ότι
“κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος λήφθηκε εναργώς υπόψη η ανάγκη να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της διαδικασίας προσαρμογής, μέσω της προστασίας των ομάδων χαμηλών εισοδημάτων”.
Ακολουθούν η πλήρης ερώτηση και απάντηση:

Ερώτηση προς την Επιτροπή
Georgios Katrougalos (GUE/NGL),
Dimitrios Papadimoulis (GUE/NGL),
Kostadinka Kuneva (GUE/NGL),
Emmanouil Glezos (GUE/NGL),
Kostas Chrysogonos (GUE/NGL) και
Sofia Sakorafa (GUE/NGL).

Θέμα: Έκθεση εμπειρογνώμονα των ΗΕ για την προσβολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα ως απόρροια της εφαρμογής μέτρων λιτότητας.

Πρόσφατη έκθεση του ειδικού εισηγητή των ΗΕ Cephas Lumina (Report on the effects of foreign debt and other related international financial obligations of States on the full enjoyment of all human rights, particularly economic, social and cultural rights, Addendum, Mission to Greece, UN A/HRC/25/50/Add.1) διαπιστώνει ότι τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Η Έκθεση συστήνει στους δανειστές (άρα και την ΕΕ), μεταξύ άλλων:
α) να μην παρέχουν βοήθεια υπό όρους άσκησης παρεμβατικών και ταπεινωτικών πολιτικών που υπονομεύουν την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα·
β) να συμπεριλάβουν τη μείωση της ανεργίας και της φτώχειας ως μετρήσιμους στόχους στο πρόγραμμα προσαρμογής·
γ) να διασφαλίσουν τη διαφάνεια στις διαπραγματεύσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Πώς σχολιάζει τις θέσεις της Έκθεσης ως προς την παραβίαση δικαιωμάτων και από όργανα της ΕΕ και τις ανωτέρω συστάσεις που απευθύνονται και σε αυτήν;
2. Τι προτίθεται να πράξει για να παύσει η παραβίαση των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων;

Απάντηση του κ. Katainen εξ ονόματος της Επιτροπής

Η Επιτροπή έχει δεσμευθεί να εξασφαλίσει ότι, κατά την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ, θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα που κατοχυρώνει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Όσον αφορά, ωστόσο, τα προγραμματικά έγγραφα, δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της: υπό την έννοια αυτή δεν μπορεί να γίνει επίκληση του Χάρτη, ενώ στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει αποφανθεί ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές, δεν παραβιάζουν τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η Επιτροπή έχει πλήρη επίγνωση της δύσκολης κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση και τις κοινωνικές πολιτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος λήφθηκε εναργώς υπόψη η ανάγκη να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της διαδικασίας προσαρμογής, μέσω της προστασίας των ομάδων χαμηλών εισοδημάτων.
Το πρόγραμμα αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις για τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης, ενώ περιλαμβάνει πολιτικές που αποσκοπούν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των δικτύων κοινωνικής ασφάλειας, τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των παροχών ανεργίας για τους μακροχρόνια άνεργους, καθώς και την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας.
Επιπλέον, δρομολογείται πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, σε πιλοτική βάση. Το εν λόγω πρόγραμμα θα αρχίσει το 2015 και θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.
Όσον αφορά την ανεργία, έχουν ήδη θεσπιστεί προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την πρόσληψη νέων και μακροχρόνια άνεργων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Οι κινεζικοί πύραυλοι DF-21 είναι πλήρως επιχειρησιακοί

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας ΠληροφοριώνΟ εν αποστρατεία στρατηγός της Σαουδικής Αραβίας Anwar Eshqi, που είναι συγχρόνως και σύμβουλος στο ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο της χώρας του, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης, όταν ρωτήθηκε για νέες αγορές πυραύλων από τις ΕΔ ότι, «η Σαουδική Αραβία πράγματι έχει παραλάβει τους κινεζικής κατασκευής πυραύλους DF-21, οι οποίοι είναι επιχειρησιακοί, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας συντήρησης και αναβάθμισης της εγκατάστασης τους».

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι, η απόκτηση αυτών των πυραύλων δεν συνεπάγεται ότι προορίζονται ως μια επιθετική δύναμη από τη Σαουδική Αραβία, αλλά αποστολή τους είναι η προστασία των ιερών τόπων των μουσουλμάνων και άλλων συμμαχικών χωρών, υπό την «πυραυλική προστατευτική ομπρέλα» του βασιλείου.

Ο νέος πύραυλος DF-21 εντάχτηκε σε υπηρεσία στον κινεζικό στρατό το 2010 και αποτελεί μία θανάσιμη απειλή για ποικιλία στόχων όπως αεροπλανοφόρα, κ.ά.

Οι υπερηχητικοί βαλλιστικοί πύραυλοι αυτού του τύπου, μπορούν να πλήξουν ναυτικούς στόχους επιφανείας σε απόσταση 1450 χλμ, με μέγιστη ταχύτητα στο τελικό στάδιο της τροχιάς τους τα 10 mach.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου