Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

17 Σεπ 2014

Στο στόχαστρο του "σουλτάνου" Ερντογάν τα Δωδεκάνησα 
"Συνθήκες Θράκης" επιδιώκει η Άγκυρα για τη Ρόδο


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Η επιθετική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, είναι ενα γεγονός, το οποίο κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου είναι αρκετά σύνθετη, ενώ τα "μέτωπα" που η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει, είναι προσεκτικά επιλεγμένα και την διαχείρισή τους την έχει αναλάβει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μαζί με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ).

Μετά την Κύπρο και αφού η Τουρκία διαπίστωσε την "μη θέληση" της Ελλάδας να έρθει σε περαιτέρω ευθεία ρήξη μαζί της, έριξε το βάρος της εξωτερικής της πολιτικής στην Ελληνική Θράκη, όπου κατοικούν και σήμερα μουσουλμάνοι (με βάση τη Συνθήκη της Λοζάνης) οι οποίοι και ευημερούν. Μέσα από μία "διαβρωτική" τακτική και εκμεταλλευόμενη η Άγκυρα την ματαιοδοξία τοπικών παραγόντων, αλλά και την φιλοχρηματία κάποιων άλλων, κατόρθωσε με ταυτόχρονες συνδυασμένες κινήσεις της εξωτερικής της πολιτικής στα διεθνή φόρα, να ισχυρίζεται πως στην Ελληνική Θράκη ζουν τούρκοι πολίτες (των οποίων την επιστροφή στην Τουρκία δεν θέλησε να υλοποιήσει ποτέ η Άγκυρα, αποκαλύπτοντας έτσι το μακρόπνοο σχέδιό της κατά της Ελληνικής Θράκης) και ασκεί πιέσεις προκειμένου να κατορθώσει να εμφανιστεί ως "εγγυήτρια" χώρα για την ύπαρξη αυτών των Ελλήνων μουσουλμάνων, τους οποίους το σύνολο της τουρκικής πολιτικής ιεραρχίας (προεξάρχοντος του Ταγίπ Ερντογάν) τους αποκαλεί "αδελφούς τούρκους"!

Το σχέδιο της Τουρκίας, όμως, δεν έμεινε στην Ελληνική Θράκη, την οποία χρησιμοποιεί πλέον ως εφαλτήριο χώρο για τις "εφόδους" στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το παράλληλο σχέδιο τςη Άγκυρας περιλαμβάνει και τα Δωδεκάνησα, τα οποία όμως δεν συμπεριλαμβάνονται στη Συνθήκη της Λοζάνης, αλλά παραδόθηκαν στην Ελλάδα από τους Ιταλούς, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά για πληθυσμό "τούρκων" σε κάποιο από τα νησιά των Δωδεκανήσων...

Αυτό ήταν και συνεχίζει να είναι το μεγάλο πρόβλημα της εξωτερικής τουρκικής πολιτικής, αφού στόχος (ο σκοπός είναι πολύ μεγαλύτερος) είναι να εμφανιστεί ο μουσουλμανικός πληθυσμός των Δωδεκανήσων ως "τουρκικός". Και αυτό μπορούσε να επιτευχθεί μόνο εάν κατορθωνόταν μία σύνδεση με τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως "τούρκους" μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης.

Η πρώτη απόπειρα εκτουρισμού
Έτσι, η Άγκυρα επιχείρησε να "μεταλαμπαδεύσει" τον "τουρκισμό" συγκεκριμένων μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης, στα Δωδεκάνησα. Επί χρόνια γινόντουσαν επισκέψεις (κυρίως στη Ρόδο) από την Θράκη, "υψηλά ιστάμενων" προσώπων, εκλεκτών του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Σκοπός τους ήταν να κάνουν επίδειξη ισχύος, να βρούνε πρόθυμους (έστω και χαμηλότατης νοημοσύνης) για να τους "μυήσουν" στον τουρκισμό ή να πληρώσουν τις "υπηρεσίες" για την εικονική εμφάνιση κάποιων "τούρκων" στα Δωδεκάνησα. Κι ενώ έκαναν την αρχή, στη συνέχεια απέτυχαν παταγωδώς, αφού τα κοσμοπολίτικα νησιά των Δωδεκανήσων ναι μεν έχουν μουσουλμάνους (Έλληνες, που δεν γνωρίζουν να μιλούν τουρκικά και η επαφή τους με "θρησκευτικούς λειτουργούς" περιορίζεται στα στοιχειώδη), αλλά δεν έχουν ηλίθιους μουσουλμάνους, που θα εντυπωσιαζόντουσαν με τους "αγάδες" που τους επισκεπτόντουσαν, προερχόμενοι από τη μακρινή Ελληνική Θράκη.

Ενίσχυση της επίθεσης με... τσαμπουκά
Αφού η Άγκυρα διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να εντυπωσιάσει (με χάντρες και κορδέλλες) τους μουσουλμάνους των Δωδεκανήσων, αποφάσισε να ασκήσει μεγαλύτερες πιέσεις, να εμφανιστεί ως δύναμη ισχύος που επιβάλει τις θέσεις της και τις επιβουλές της μέσα στην Ελλάδα...
Εκμεταλλευόμενη την τοποθέτηση του νόμιμου μουφτή Δωδεκανήσων επιχείρησαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να παρεμβληθούν και να επιβάλουν με "τσαμπουκά" κάποιον άλλον σαν μουφτή, κάποιον που ήταν εκλεκτός του ψευτομουφτή Ξάνθης, του Αμέτ Μέτε...
Αποτέλεσμα αυτής της θρασύτατης απόπειρας διείσδυσης, ήταν η απομάκρυνση του τούρκου πράκτορα (ο πατέρας του οποίου έχει μεγάλη θέση στον τουρκικό κρατικό μηχανισμό, ενώ ο ίδιος ήταν περιηγητής - τουρίστας στη Συρία, πριν εμφανιστούν οι τζιχαντιστές...) από τις ελληνικές αρχές...
Η δεύτερη απόπειρα της Τουρκίας είχε αποτύχει...

Η τρίτη απόπειρα, "μαχαιριά" στους Έλληνες μουσουλμάνους
Διαπιστώνοντας η τουρκική εξωτερική πολιτική πως δεν μπορεί να διεισδύσει στους μουσουλμάνους της Ρόδου, είτε μέσω χρήσιμων ηλίθιων, είτε προσφέροντάς τους υποσχέσεις για "μεγάλη ζωή", στράφηκε σε μία παλιά γνώριμη μέθοδό της (που την εφάρμοσε με σχετική επιτυχία και στην Ελληνική Θράκη), μέσω της απόπειρας εκτουρκισμού των νέων παιδιών των μουσουλμανικών οικογενειών. Ο γενιτσαρισμός, λοιπόν, ξεκίνησε. Ή, τουλάχιστον, η προσπάθεια προσέγγισης νέων παιδιών, τα οποία η Τουρκία ευελπιστεί πως θα "θαμπώσει" με τα μεγαλεία και τον σεβασμό που έχει ήδη αρχίσει να τους προσφέρει.

Έτσι, άρχισαν κάποιες εκδρομές νεαρών μουσουλμάνων των Δωδεκανήσων (κυρίως της Ρόδου) προς την Τουρκία, όπου τους προσφέρεται δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία πολλών αστέρων, ενώ τους γίνονται περιηγήσεις σε μνημεία του νεο-οθωμανισμού, του κεμαλισμού και εν γενει τους παρουσιάζεται η εικόνα μίας μεγάλης, πανίσχυρης και πλούσιας Τουρκίας, που τιμά και αγκαλιάζει τους "νεαρούς αδελφούς" των Δωδεκανήσων (σημειώνουμε πως παρόμοια προγράμματα υλοποιούνται και στην Θράκη).

Σύμφωνα, μάλιστα, με ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό προξενείο της Ρόδου:
"Πραγματοποιείται πρόγραμμα με την επωνυμία ¨Γέφυρες Νεολαίας¨ με θεματικές ενότητες γύρω από την γλώσσα, τον πολιτισμο κα την κουλτούρα, το οποίο απευθύνεται σε σπουδάζοντες νέους μας 16-22 ετών που διαμένουν στο εξωτερικό και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των δεσμών τους με την Τουρκία, στην επιτόπια γνωριμία με την δική τους κουλτούρα και στο να διασφαλίσει την γνωριμία με τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Τουρκίας".
Η συγκεκριμένη μέθοδος της Άγκυρας είναι -κατά το επιεικέστερον- αισχρή, αφού επιχειρείται ο διεμβολισμός και η ενστάλαξη του τουρκισμού σε παιδιά οικογενειών Δωδεκανήσιων μουσουλμάνων που δεν έχουν δεχτεί την προσέγγιση των ανθρώπων της Τουρκίας και έχουν απορρίψει συλλήβδην τον επιχειρούμενο εκτουρκισμό τους (πλην ελαχίστων χαμηλής νοημοσύνης, που είδαν λεφτά και έτρεξαν να προσκυνήσουν για να τα κάνουν δικά τους, παραδίδοντας στα πόδια των τουρκοφρόνων της Θράκης ή τούρκων πρακτόρων την ό,ποια υπερηφάνεια είχαν).
Η Τουρκία, λοιπόν, χτυπάει στο πλέον ευαίσθητο σημείο, τις οικογένειες των μουσουλμάνων των Δωδεκανήσων, ευελπιστώντας πως οι γονείς ευελπιστώντας πως ο χρόνος θα αποδείξει το λάθος των παιδιών τους, δεν θα επιθυμήσουν να διαξιφιστούν μαζί τους, επιτρέποντας έτσι στην Άγκυρα να δημιουργήσει έναν "όγκο" φανατικών τουρκοφρόνων, τους οποίους και θα μεταχειρίζεται κατά το δοκούν είτε εμφανίζοντας στα διεθνή φόρουμ μία "τουρκική μειονότητα" στα Δωδεκάνησα, είτε χρησιμοποιώντας ως "όπλο πίεσης" (έναν αριθμό μερικών δεκάδων ανθρώπων) προς την ελληνική πλευρά, η οποία δεν φημίζεται και για τις "αντοχές" σε πιέσεις ή την θέλησή της να αντιταχθεί στις τουρκικές στενότερες ή ευρύτερες (γεωγραφικά) βλέψεις...

Μητέρες και παιδιά, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, για να θαυμάσουν την ισχύ της Τουρκίας, ενώ άκουσαν και τα πολεμικά εμβατήριο της ειδικής τουρκικής μπάντας, προκειμένου να νιώσουν το "ρίγος" που νιώθει ο κάθε "καλός τούρκος"...! Φυσικά, η χρηματοδότηση για τα "επιμορφωτικά" αυτά ταξίδια, ήταν... "άνωθεν", αφού το τουρκικό κράτος έκανε το ειδικό αυτό πρόγραμμα εκτουρκισμού...!

Για πολλούς όλα αυτά είναι απόμακρα, όμως η στόχευση της Τουρκίας για δημιουργία περαιτέρω ζητημάτων με την Ελλάδα (και ιδιαίτερα στην περιοχή του νοτιο-ανατολικού Αιγαίου), είναι δεδομένη. Ο σχεδιασμός της Άγκυρας αποδεικνύεται πως διαθέτει πολλές εναλλακτικές και η επιμονή της, ιδιαίτερα στο θέμα του (έστω και εικονικού) εκτουρκισμού των Ελλήνων μουσουλμάνων των Δωδεκανήσων, δεν βρίσκει τις απαιτητές αντιστάσεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι (και ιδιαίτερα στα κυβερνητικά κλιμάκια) που, πιθανότατα, θεωρούν το συγκεκριμένο θέμα ως "μικρό". Δυστυχώς, όμως είναι ένα ακόμη πρόβλημα, που ελέω της γνωστής "αδράνειας" των πολιτικών της Ελλάδας τείνει να αυξάνεται ποιοτικά και ποσοτικά και προστίθεται σε ένα συνολικό "όγκο" ελληνοτουρκικών ζητημάτων - προβλημάτων τα οποία επιμελώς έχουν δημιουργηθεί από την Τουρκία.
Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως ελάχιστοι είναι οι Έλληνες μουσουλμάνοι των Δωδεκανήσων που μιλάνε την τουρκική, γι αυτό εξάλλου έχει μετακινηθεί ο "ειδικός ιμάμης" που εκτελεί και χρέη διδασκάλου της τουρκικής γλώσσας...

Διαβάστε επίσης:Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 


Γράφει ο Βασίλης Κοψαχείλης

Κάθε φορά που η πολιτική και οικονομική πραγματικότητα στο εσωτερικό της χώρας στριμώχνουν πιεστικά την εκάστοτε κυβέρνηση σπρώχνοντάς τη σε άβολες επιλογές, ένας ολόκληρος μηχανισμός δημοσιογραφο-επιχειρηματιών κινητοποιείται και ενεργοποιεί τον «μπαμπούλα» Τουρκία για να τρομάξει και να θυμίσει στον Ελληνικό λαό τους άλλους κινδύνους που ελλοχεύουν πέραν της οικονομικής εξαθλίωσης που ήδη βιώνει.

Αν υπάρχει ένας άμεσος και πραγματικός κίνδυνος για τον Ελληνικό λαό, αυτός είναι ο κακός του εαυτός, που κατά κανόνα αποτυπώνεται στην γενική εικόνα του πολιτικού του δυναμικού και στα ανώτατα στρώματα της δημόσιας διοίκησης, υπονομεύοντας συστηματικά την προοπτική του τόπου.

Έχουμε δημιουργήσει ένα κράτος που κρύβεται και κρύβει την καθημερινή δύσκολη πραγματικότητα πίσω από τη νομικίστικη τυπολατρία, τα οικονομετρικά μοντέλα και την αριθμολαγνεία, αδυνατώντας παράλληλα να αντιληφθεί – πόσο μάλλον να αντιμετωπίσει – τις ιστορικές μεταβολές που συντελούνται.
Έχουμε ένα κράτος στο οποίο ακόμη και οι καλές πολιτικές μπλοκάρονται από εξωθεσμικά συμφέροντα και γραφειοκρατική ραθυμία, με αποτέλεσμα, όταν και αν ποτέ γίνουν πράξη, να είναι ήδη ξεπερασμένες.
Έχουμε ένα πολιτικό δυναμικό χωρίς έμπνευση και δημιουργική διάθεση. Όσοι είχαν, βρέθηκαν είτε εκτός, είτε στο περιθώριο. Ίδια κατάσταση επικρατεί μεταξύ των συμβούλων και των διευθυντικών στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Από καθαρή βαριεστημάρα τους σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα γραφειοκρατικά συμφέροντα, στερείται ο Ελληνικός λαός ένα απλούστερο και αποτελεσματικότερο κράτος, και το πολιτικό δυναμικό δεν έχει στοιχεία και μελετημένες προτάσεις, που αν υπήρχαν, θα είχαμε σοβαρές αντιπροτάσεις απέναντι στις αποτυχημένες συνταγές-καρμπόν της Τρόικας. Και μιλάω για την πλειονότητα, γιατί πάντα και παντού υπάρχουν οι φωτεινές εξαιρέσεις.

Αυτά πρέπει να φοβάται ο Ελληνικός λαός και αυτά πρέπει καθημερινά να συζητούνται και να αναδεικνύονται, πριν περάσουμε στον «μπαμπούλα» Τουρκία.

Το πρόβλημα Τουρκία δεν είναι συγκυριακό, αλλά συνεχές. Ο Ελληνικός λαός και η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να επαγρυπνούν διαρκώς απέναντι στην Τουρκία, αλλά χωρίς άγχος, διότι το άγχος είναι προϊόν άγνοιας της πραγματικής διάστασης της απειλής.

Πράγματι, η Τουρκία υπό τον Ερντογάν ισχυροποιήθηκε. Ο ηγέτης της μέσα σε μία δεκαετία την έκανε μία από τις 20 ισχυρότερες οικονομίες στον κόσμο και περιφερειακή δύναμη. Τα 77 εκατομμύρια του Τουρκικού λαού της εξασφαλίζουν μία βιώσιμη και πολλά υποσχόμενη αγορά για τα προϊόντα της. Το νόμισμά της εξασφαλίζει εξαγωγές και θέσεις εργασίας. Η περιφερειακή της πολιτική της εξασφαλίζει συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων.

Όμως η Τουρκία έχει και πολύ μεγάλα προβλήματα.

Οι σχέσεις της με τον Δυτικό – κυρίως τον Αμερικανικό – παράγοντα είναι πολύ κακές. Με βάση πρόσφατα στοιχεία, παρέχει οικονομική και στρατιωτική στήριξη στον μεγαλύτερο τρομοκράτη όλων των εποχών – το Ισλαμικό Κράτος. Το γεγονός αυτό την φέρνει απέναντι με άλλα ισχυρά κράτη στην περιοχή όπως είναι η Σαουδική Αραβία. Η στήριξη του Ερντογάν στη Χαμάς έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ. Η στήριξή της προς την Μουσουλμανική Αδελφότητα την έχει φέρει σε σύγκρουση με το νέο καθεστώς στην Αίγυπτο. Το περιφερειακό περιβάλλον είναι εκρηκτικό για την Τουρκία και οι αντιπάθειες είναι περισσότερες και ισχυρότερες από τις συμπάθειες.

Υπάρχουν και τα προβλήματα στην οικονομία. Η ανεργία για τους νέους με μόρφωση αυξάνει γεωμετρικά. Ο χρόνος διάρκειας των πιστώσεων στις συναλλαγές αυξάνει δραματικά κάνοντας την Τουρκική αγορά εξαιρετικά ευάλωτη σε κινδύνους που μπορούν να επιφέρουν απότομη και συνολική κατάρρευση.

Υπάρχουν και τα προβλήματα στο επίπεδο της ασφάλειας και της εθνικής άμυνας. Στα νότια της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη η Συριακή κρίση. Στα νοτιοδυτικά δρα το Ισλαμικό Κράτος που δεν ξέρεις ποτέ πότε από φίλος μπορεί να γίνει εχθρός. Στα δυτικά είναι η κρίση και η αστάθεια του Ιράκ σε συνδυασμό με την ύπαρξη του μεγάλου ανταγωνιστή που είναι το Ιράν, καθώς και η παρουσία και η δράση του Κουρδικού στοιχείου. Στα βόρεια θαλάσσια σύνορα είναι η έντονη παρουσία της Ρωσίας που καταναλώνει μεγάλο μέρος της ενέργειας και της στρατηγικής της χώρας για να αντιμετωπιστεί – όχι πάντως ως απειλή.

Στο εσωτερικό της χώρας, ο Ερντογάν, μόλις πριν λίγο καιρό κατήγαγε μία άνετη νίκη με την άμεση εκλογή του στην θέση του Προέδρου της χώρας. Η πολιτική του αποδίδει στην προσέγγιση με τους Κούρδους του ΡΚΚ, και οι ταραχές της «Τουρκικής Άνοιξης» στην πλατεία Ταξίμ είναι παρελθόν.

Ο Ερντογάν είναι φιλόδοξος αλλά όχι τρελός. Το τελευταίο πράγμα που θα επεδίωκε αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσει προβλήματα με την Ελλάδα, και κατ’ επέκταση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Ευρώπη θα αντιδράσει όχι γιατί νοιάζεται για την Ελλάδα αλλά γιατί νοιάζεται για το ευρώ. Μαζί με την Ευρώπη θα νοιαστεί και ο Λευκός Οίκος που δεν θα ήθελε τέτοιου είδους προβλήματα στην περιοχή. Αν αντιδράσει δυναμικά ο Λευκός Οίκος (κάτι που δεν θα με εξέπληττε δεδομένου του συσσωρευμένου αρνητικού δυναμικού και της απίστευτα κακής χημείας μεταξύ Ομπάμα-Ερντογάν) τότε σχεδόν αυτόματα θα καθηλωθεί το 50% της Τουρκικής πολεμικής μηχανής.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η Ελλάδα. Έχουμε προβλήματα, πολλά και σοβαρά. Όμως δεν είμαστε και εύκολος στόχος. Και αυτό το γνωρίζει καλά η Τουρκία.

Με απλά λόγια, δεν της βγαίνει της Τουρκίας να δημιουργήσει αυτή τη στιγμή προβλήματα και με την Ελλάδα.
Ο μόνος κίνδυνος είναι η Τουρκία να δουλέψει ασύμμετρα. Να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελληνική Θράκη και στη νότια Βουλγαρία, εκμεταλλευόμενη την παρουσία και τη συγκέντρωση του Μουσουλμανικού στοιχείου στην περιοχή, και υποβοηθούμενη από ανορθόδοξες συμμαχίες με Ορθόδοξους «συμμάχους».
Εδώ η Ελλάδα χρειάζεται μία πολυδιάστατη και πολύ έξυπνη στρατηγική ανάσχεσης του κινδύνου. Τη δυνατότητα την έχει. Το ερώτημα είναι αν θα την αφήσει ο κακός της εαυτός να την εφαρμόσει.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Την απάντηση δίνει πρώην όμηρος

Στα βίντεο εκτέλεσης των τριών ομήρων που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, η παγκόσμια κοινότητα αναρωτήθηκε γιατί οι μελλοθάνατοι ήταν τόσο ήρεμοι...

Οι δύο Αμερικανοί δημοσιογράφοι James Foley και Steven Sotloff, καθώς και ο Βρετανός David Haines, είναι τα τρία τραγικά θύματα των τζιχαντιστών που αποκεφαλίστηκαν και τα βίντεο της τραγικής εκτέλεσής τους, έκαναν το γύρο του κόσμου. Μια προσεκτική παρατήρηση στα βίντεο του αποκεφαλισμού δείχνει ότι και τα τρία θύματα, ήταν εξαιρετικά ήρεμα, σαν να μη γνώριζαν τι τους περιμένει!

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Didier Francois, που υπήρξε όμηρος του «Ισλαμικού Κράτους», αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές του έτους και παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Europe 1, αποκαλύπτοντας ότι οι όμηροι των τζιχαντιστών δεν γνώριζαν ότι θα αποκεφαλιστούν και αυτό εξαιτίας των πολλών εικονικών εκτελέσεων στις οποίες τους υποβάλουν οι ισλαμιστές τρομοκράτες.

Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών έχουν μελετήσει τα βίντεο της εκτέλεσης των ομήρων και έχουν δηλώσει ότι είναι πιθανόν οι εκτελέσεις να μην έχουν γίνει με τον τρόπο που απεικονίζονται.

Ο δημοσιογράφος της βρετανικής Guardian, Martin Chulov, αναφέρει ότι ο Barak Barfi, εκπρόσωπος της οικογένειας του Sotloff, ο οποίος την περασμένη χρονιά προσπάθησε να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την τύχη των Αμερικανών ομήρων, που έχουν απαχθεί από τους τζιχαντιστές, δήλωσε ότι οι αδίστακτοι απαγωγείς χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό για να καταβάλουν ψυχολογικά τα θύματά τους.

Παράλληλα, ο Didier Francois δήλωσε ότι είχε κρατηθεί ταυτόχρονα με τον Foley και είχε δει πολλές φορές οι τζιχαντιστές να στήνουν στον τοίχο τον άτυχο δημοσιογράφο, προσποιούμενοι ότι τον σταυρώνουν!

Σύμφωνα με το άρθρο του Chulov, υπάρχουν περίπου δέκα δυτικοί όμηροι του Ισλαμικού Κράτους στη πόλη Ράκα της Συρίας, που αποτελεί το προπύργιο των τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένου του 47χρονου Βρετανού ταξιτζή Alan Henning, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν συμμετείχε σε κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Συρία.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα βίντεο αποκεφαλισμού των ομήρων έχουν στόχο να «σύρουν» τις ΗΠΑ σε πόλεμο, ενώ κάποιοι θεωρούν ότι με αυτά οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, θέλουν να «προειδοποιήσουν» τη Δύση και ειδικότερα, τον στρατό των ΗΠΑ, που κατόρθωσε μαζί με την βοήθεια των ιρακινών και κουρδικών δυνάμεων να τους αναχαιτίσει στην πόλη Irbil, στο βόρειο Ιράκ.

Πηγή Πρώτο Θέμα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Έξι πρόσωπα, που φέρονται να συμμετείχαν στην στρατολόγηση νεαρών γυναικών για να συμμετάσχουν στον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) στη Συρία, έχουν συλληφθεί από χθες Τρίτη στη Γαλλία, την ώρα που συνεχίζεται στο κοινοβούλιο η συζήτηση για τον νέο αντιτρομοκρατικό νόμο.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κυρίως σε δύο περιοχές ενός προαστίου της Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, στο πλαίσιο μιας έρευνας που είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο η αντιτρομοκρατική εισαγγελία του Παρισιού, δήλωσε δικαστική πηγή. Οι συλληφθέντες «φέρονται να είχαν πολύ ενεργό ρόλο στην στρατολόγηση και την αναχώρηση τους τελευταίους μήνες πολλών νεαρών γυναικών προς τη Συρία», ανέφερε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ σε ανακοίνωσή του.

Δύο ανήλικοι, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι που φαίνεται ότι ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τη Συρία, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, είναι μεταξύ των έξι συλληφθέντων που έχουν τεθεί υπό κράτηση. Η επιχείρηση, που συνεχίζεται και σήμερα, ξεκίνησε χθες Τρίτη κοντά στη βιομηχανική περιοχή Μεϊζιέ της Λιόν. Η δικαστική πηγή επεσήμανε ότι στη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκε ένα όπλο, ενώ σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για την κατάσχεση «διάφορων όπλων και εξοπλισμού».

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, δύο αδέλφια, ένας άνδρας και μία γυναίκα 34 ετών, είναι μεταξύ των συλληφθέντων καθώς φέρονται να στρατολογούσαν νεαρές γυναίκες για να συμμετάσχουν στη Τζιχάντ. Δύο αδελφοί ηλικίας περίπου 20 ετών που συνελήφθησαν χθες είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν στο πλαίσιο μιας έρευνας για μια ισλαμιστική οργάνωση η οποία διαλύθηκε το 2012, επεσήμανε η ίδια πηγή.

Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν την ώρα που η γαλλική Εθνοσυνέλευση εξετάζει ένα νομοσχέδιο που έχει στόχο να ενισχύσει το αντιτρομοκρατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης.

Το βασικό μέτρο του νομοσχεδίου, που είναι να εμποδίζονται ο νεαροί Γάλλοι να ταξιδεύουν στη Συρία, κυρίως την επιβολή μιας διοικητικής απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, την κατάσχεση του διαβατηρίου και της ταυτότητάς τους, εγκρίθηκε χθες το βράδυ από τους βουλευτές. Σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, περίπου 930 Γάλλοι φέρονται να έχουν μεταβεί ή να επιθυμούν να μεταβούν στη Συρία και το Ιράκ, εκ των οποίων 350 βρίσκονται στην περιοχή, 180 έχουν επιστρέψει από τη Συρία, 170 βρίσκονται καθ' οδόν προς τα εκεί και 230 που επιθυμούν να φύγουν, αριθμός που σημείωσε «αύξηση 74% σε διάστημα οκτώ μηνών». Περίπου το 20% εξ αυτών είναι γυναίκες.

ΑΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης

Κυριολεκτικά την επομένη της απόδοσης στην Αλβανία του καθεστώτος του υποψηφίου προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση κράτους, με τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες του Έλληνα αντιπροέδρου και ΥΠΕΞ Ευάγγελου Βενιζέλου, η Αλβανική κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Έφερε στο κοινοβούλιο τον νόμο περί της νέας διοικητικής διαίρεσης με διευρυμένους δήμους, κάτι σαν τον δικό μας «Καλλικράτη». Αμέσως έγινε ξεκάθαρο πως μέσα από τον νόμο αυτόν στόχος είναι και ο πολιτικός εκμηδενισμός του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Συγκεκριμένα ο δήμος της Χιμάρας ενώνεται με την επαρχία Λουκόβου, κάτι αποδεκτό παρά τα τρία μουσουλμανικά χωριά που περιέχει, αλλά και με την επαρχία Βράνισας όπου το σύνολο του πληθυσμού είναι Λιάπηδες Μουσουλμάνοι. Ακόμα στα ελληνοαλβανικά σύνορα δημιουργείται δήμος Τσαμουριάς ο οποίος περιλαμβάνει μεν χωριά Τσάμηδων αλλά και τα χωριά Μουρσί, Τζάρα, Βρύνα, Σκάλα και Τσιφλίκι με σημαντικό ελληνικό πληθυσμό. Επίσης η Τσούκα εντάσσεται στον δήμο Αγίων Σαράντα. Φανερός σκοπός των μεθοδεύσεων αυτών είναι περιοχές με ελληνικό πληθυσμό να μην μπορούν να εκλέξουν Έλληνες δημάρχους.

Φυσικά οι Βορειοηπειρώτες αντέδρασαν, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στην Χιμάρα, στην Δερβιτσάνη, στους Αγίους Σαράντα και αλλού. Βγήκαν δελτία τύπου και ανακοινώσεις, ο Πύρρος Δήμας πραγματοποίησε παρέμβαση και επίσκεψη στην γενέτειρά του Χιμάρα. Ενημερώθηκαν ξένοι παράγοντες, επιστολές εστάλησαν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο. Είχαμε ακόμα και άφιξη στην Χιμάρα απεσταλμένου του State Department.

O κ. Βενιζέλος τηλεφώνησε στον Αλβανό ΥΠΕΞ Ντιτμίρ Μπουσάτι και του έθεσε το θέμα για να πάρει ως απάντηση ότι «Η νέα διοικητική διαίρεση είναι εσωτερικό θέμα της Αλβανίας». Και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος συναντήθηκε στην Ουαλία με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και του έθεσε το θέμα πήρε μία απόλυτα αρνητική απάντηση. Αυτή ήταν λοιπόν η αλβανική απάντηση στις ελληνικές προσπάθειες να βοηθήσει την Αλβανία να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και η μητέρα πατρίδα έχει δικαίωμα και υποχρέωση να ενδιαφέρεται. Εξ άλλου η ευρωπαϊκή συνθήκη πλαίσιο περί μειονοτικών δικαιωμάτων, την οποία έχει υπογράψει και αποδεχτεί η Αλβανία αναφέρεται στην διοικητική αυτοτέλεια που πρέπει να παρέχεται στην μειονότητα.

Στην αλβανική βουλή όπου έφθασε το νομοσχέδιο για ψήφιση το Δημοκρατικό Κόμμα απείχε. Έντεκα Έλληνες ομογενείς βουλευτές εκλεγμένοι σε διάφορα κόμματα υπήρχαν στην αίθουσα, Με την ψήφο τους μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση και να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, διάλεξαν όμως την προσωπική τους καριέρα και όχι το εθνικό ελληνικό συμφέρον. Σαν μοναχικός λύκος ο Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ έδωσε την άνιση μάχη του μέσα σε ένα καθαρά ανθελληνικό κοινοβούλιο και μόνο ένα παρόν ακούστηκε από τον επίσης ομογενή Βαγγέλη Τάβο.

Με αλαζονικό ύφος ο Αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ των άλλων στην ομιλία του:
«Ασφαλώς και υπάρχουν Έλληνες στην Χιμάρα, όπως υπάρχουν στο Δυρράχιο και στα Τίρανα. Αυτό δεν σημαίνει πως παντού θα πρέπει να κάνουμε μειονοτικούς δήμους. Η διοικητική διαίρεση όσο αφορά την Χιμάρα θα προχωρήσει όπως προβλέπει ο νόμος. Με τον τρόπο αυτόν θα λύσουμε ένα θέμα που ταλανίζει το αλβανικό κράτος τα τελευταία χρόνια, αλλά και κατά το παρελθόν, πριν τον πόλεμο, οπότε και τότε ένας άλλος Μπολάνος μας είχε δημιουργήσει το ίδιο πρόβλημα».
Αναλύοντας τα λόγια του Αλβανού πρωθυπουργού βλέπουμε πως ο ίδιος θεωρεί την Χιμάρα όχι σαν μια ελληνική περιοχή όπου διαβιεί γηγενής και μόνο, πληθυσμός που ανήκει στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα αλλά κάποιοι
Έλληνες όπως πχ στα Τίρανα. Ακόμα τους διαχρονικούς αγώνες των Χιμαριωτών για τα δικαιώματά τους, ως μέρος του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, τους βλέπει σαν πρόβλημα που ταλανίζει το αλβανικό κράτος και το οποίο είναι ευκαιρία με την νέα διοικητική διαίρεση να λυθεί.

Έτσι καταλαβαίνουμε καλλίτερα πως στις συναντήσεις Ελλήνων και Αλβανών αξιωματούχων, όταν οι Αλβανοί αναφέρονται στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Αλβανίας εννοούν κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που εννοούν οι Έλληνες συνομιλητές τους

Το νομοσχέδιο για την νέα διοικητική διαίρεση ψηφίστηκε και στην συνέχεια σύμφωνα με τον νόμο απεστάλλει στον πρόεδρο της δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισάνι για έγκριση. Ο Αλβανός πρόεδρος όμως επέστρεψε τον νόμο
στο κοινοβούλιο ως μη αποδεκτό. Όμως ο Έντι Ράμα ξανάφερε το νομοσχέδιο πάλι στο κοινοβούλιο όπου και πάλι υπερψηφίστηκε.

Τώρα το μόνο που μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση είναι το συνταγματικό δικαστήριο.

Η συνέχεια των σχεδίων του Έντι Ράμα φάνηκε αμέσως μετά. Ο Αλβανός πρωθυπουργός βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση και συνεργασία με τον βουλευτή του, Κώτσιο Κοκδήμα. Ο κ. Κοκδήμας, μεγιστάνας, μεγαλοεργολάβος και ιδιοκτήτης Μ.Μ.Ε, είναι μεν Έλληνας ομογενής από το χωριό Κηπαρό της Χιμάρας, όμως πρόκειται για αρνησιπάτριδα που θεωρεί εαυτόν Αλβανό. Το σχέδιο που έχει καταρτιστεί σε συνέχεια της νέας διοικητικής διαίρεσης ονομάζεται «Νέα Χιμάρα». Συγκεκριμένα ο Έντι Ράμα γράφει στο Twitter «Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει διεθνής διαγωνισμός για την παράκτια ζώνη της «Νέας Χιμάρας» και την αποκατάσταση των όμορφων χωριών της βάση νέου προγράμματος για την οικονομική ανάπτυξη της «Αναγεννημένης Χιμάρας» από την νέα διοικητική διαίρεση».

Θεωρείται βέβαιο, παρά τα αναγραφόμενα για διεθνή διαγωνισμό πως τα συμβόλαια των έργων θα τα πάρει όλα ο Κοκδήμας. Ανάμεσα στα έργα προβλέπεται στον όρμο του Παλέρμο (Πάνορμος), έξη χιλιόμετρα νότια της Χιμάρας, η δημιουργία πόλεως με πολιόροφα κτήρια όπου θα εγκατασταθούν έποικοι Αλβανοί για να στελεχώσουν τις τουριστικές μπίζνες Ράμα - Κοκδήμα και να μεταβάλλουν την όμορφη ελληνική Χιμάρα σε παρελθόν και κάποιους κατά μερικά δισεκατομμύρια πλουσιότερους.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα είναι έγκλημα κατά του Ελληνισμού, γι’ αυτό χρειάζεται συστράτευση των πάντων για να μην μπορέσει να υλοποιηθεί.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 


«Δεν είμαστε εμείς στρατός κατοχής, αλλά… οι Ελληνοκύπριοι»! Τάδε έφη Ντερβίς Έρογλου, ο «πρωθυπουργός» της κατεχόμενης Κύπρου. Άδικο έχει ο άνθρωπος;
Δεν έχετε δει τα ευρήματα στους αρχαιολογικούς χώρους;
Δεν έχετε δει ότι η Αφροδίτη φοράει μπούργκα και η Άρτεμις τσεμπέρι;
Δεν έχετε δει ότι ο Απόλλωνας φέρει σαρίκι και αντί για φόρμιγγα, χορδίζει ένα σάζι;
Δεν έχετε ακούσει για την πανάρχαια τουρκική Κύπρο, όπως μαρτυρούν τόσοι τάφοι με… ελληνικές επιγραφές;
Δεν έχετε ακούσει Κύπριους να μιλούν;
Δεν είναι κοντά στα… αρχαία τουρκικά η γλώσσα τους;
Δεν γνωρίζετε ότι η Κύπρος ονομάστηκε «νησί της Αφροδίτης» επειδή εκεί η αναδύθηκε η Αφροδίτη, η οποία ήταν εγγονή του Σελτζούκ του βάρβαρου και εξαδέλφη του Μωάμεθ του Πορθητή;

Τι να σου κάνω, ρε Έρογλου, που βρήκες και τα κάνεις…
Διότι, ως οσφραίνομαι, έτοιμο το έχουν το «ναι» οι κυπριακές πολιτικές δυνάμεις σε ένα νέο «σχέδιο Ανάν».
Αλλά τι να περιμένουν οι Κύπριοι και από εμάς, όταν όσοι αντιτάχθηκαν στο καταστροφικό σχέδιο την πλήρωσαν ακριβά από τον Γιώργο και τους κηπουρούς, οι οποίοι αν έμεναν και άλλο στην κυβέρνηση, θα είχαν ξεπουλήσει και τα Κυπριακό;

Τα λέει ο Έρογλου, τον χειροκροτεί αυτή η μουσίτσα, ο Νταβούτογλου, ο νεο-οθωμανός που τον έκανε ο σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν πρωθυπουργό και οι τούρκοι το δουλεύουν καλά το γαϊτανάκι της παραχάραξης της Ιστορίας.

Κάποια στιγμή –θυμηθείτε!- θα ακούσουμε καθηγητές από μεγάλα πανεπιστήμια να αποφαίνονται ότι «ο Όμηρος ήταν συγγενής του Σουλεϊμάν» ή ότι στην Τροία δεν πολέμησαν Έλληνες, αλλά Τούρκοι και ο Αχιλλέας λεγόταν Αχμέτ και ο Πάτροκλος Παμούκ!
Γιατί, νομίζετε, οι τουρκαλάδες ήταν οι πρώτοι που αναγνώρισαν το γειτονικό μας μόρφωμα ως «Μακεδονία»;
Ίδια φάρα, με πρώτο μέλημα την παραχάραξη της Ιστορίας.
Γι αυτό και μου προκαλούν θυμηδία αυτά τα «φιλικά» γεύματα μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Έρογλου, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να υπογραμμίσει ότι οι τούρκοι είναι εκεί για να μείνουν ως δύναμη κατοχής!

Τουλάχιστον δεν έχουν ακόμη τολμήσει να μας πουν ότι και ο Καραολής, ο Δημητρίου, ο Παλληκαρίδης, ο Αυξεντίου, είχαν… τουρκική καταγωγή…
Άτιμη τύχη! Πολέμησαν τα παιδιά και έδιωξαν τους Εγγλέζος, κι εκείνοι έμπασαν τους Τούρκους για τα καλά στη διακυβέρνηση του νησιού!
Τουλάχιστον, ας θυμούνται οι σημερινοί κρατούντες την Κύπρο τους αγώνες των Ελλήνων της Μεγαλονήσου.

Παρέλαβαν κράτος, ας μην παραδώσουν κοινότητα!

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Η «κατεδάφιση» της συμμαχίας ΗΠΑ - Τουρκίας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Το... ξεβράκωμα του επίδοξου σουλτάνου γίνεται πλέον στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που αποτελούν την κύρια έκφραση του αμερικανικού κατεστημένου. Στο editorial της, η «WSJ», το περασμένο Σάββατο, ανέφερε ξεκάθαρα ότι είναι αναπόφευκτο συμπέρασμα πως οι ΗΠΑ πρέπει να αναζητήσουν άλλον σύμμαχο στην περιοχή, μετά την άρνηση του Ερντογάν να συμπαραταχθεί μαζί τους κατά του ISIS και ότι θα πρέπει η αμερικανική αεροπορική βάση στην Τουρκία να μεταφερθεί αλλού. Προτείνει μάλιστα η βάση, που τώρα βρίσκεται στο Ιντσιρλίκ, να μεταφερθεί στο Κουρδιστάν!

Πού να φανταζόταν ο ελάχιστος και μαρτυριάρης Σημίτης αυτή την εξέλιξη των αμερικανοκουρδικών σχέσεων... Η ιστορική και η γεωπολιτική γνώση δεν είναι το φόρτε των ψευτοεκσυγχρονιστών, που επιτάχυναν την παρακμή μας και σήμερα με θρασύτητα επιτίθενται στον Κώστα Καραμανλή. Πόσο διαφορετικός θα μπορούσε να είναι σήμερα ο ρόλος της Ελλάδας, με τι ηθικό πλεονέκτημα στο όλο Κουρδιστάν, εάν η τότε κυβέρνηση είχε συμπεριφερθεί με σθένος υπέρ των εθνικών συμφερόντων και της νομιμότητας και όχι ως διεθνής ρουφιάνος.

Η «WSJ» αναφέρει επίσης ότι η «τουρκική κυβέρνηση, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να ενεργεί ως σύμμαχος των ΗΠΑ και φίλος της Δύσης». Το δημοσίευμα τελείωνε με την εξής φράση: «Μπορεί η Αμερική να μην έχει πια φίλους στην Αγκυρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει προοπτικές στη Μέση Ανατολή».

Ο Φράνσις Ρικιαρντόνε, ο μέχρι πριν από λίγους μήνες πρέσβης των ΗΠΑ στην Αγκυρα, σε δηλώσεις του που έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ και του διαδικτύου, κατηγορεί ξεκάθαρα την Τουρκία ως συνεργάτη της Ταξιαρχίας Αλ Νούσρα, παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία, αλλά και άλλων ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων.
Μόλις προχθές, οι «New York Times», σε πρωτοσέλιδο άρθρο του Ceylan Yeginsu με τίτλο «Το ISIS αντλεί σταθερό ρεύμα εθελοντών από την Τουρκία», ξεσκέπασαν αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην Τουρκία: Δεν είναι μόνο το «φρουραρχείο» του ISIS στην Κωνσταντινούπολη, υπό την κάλυψη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο προπύργιο του Ερντογάν, στο Φατίχ. Το ίδιο συμβαίνει στη συνοικία Χατζημπαϊράμ της Αγκυρας, που έχει έξι τζαμιά αλλά κανένα σχολείο. Εκατό εθελοντές από τη γειτονιά αυτήν πολεμούν με το ISIS. Οταν είναι στην πρώτη γραμμή, η αμοιβή των ισλαμοφασιστών φονιάδων είναι 150 δολάρια ημερησίως, χώρια η δωρεάν παροχή οτιδήποτε άλλου χρειάζονται. Τα ΜΜΕ στην Τουρκία υπολογίζουν περίπου σε 1.000 τους Τούρκους εθελοντές στο ISIS. Δεν είναι, όμως, μόνο στο Χατζημπαϊράμ ή στην Κωνσταντινούπολη όπου οι Αρχές συγκαλύπτουν και υποστηρίζουν τη φονική οργάνωση. Δεκάδες είναι τα κέντρα δραστηριότητας του ISIS σε όλη την Τουρκία. Πολλοί είναι οι Τούρκοι φανατικοί μουσουλμάνοι που θεωρούν το Χαλιφάτο του ISIS ως ευλογία και τη ζωή σε αυτό ως ζωή σύμφωνα με τις αληθινές επιταγές του Κορανίου, θεωρώντας το Ισλάμ στη σύγχρονη Τουρκία ως διεφθαρμένο, παρέκκλιση -αν όχι αίρεση- από τις επιταγές του Προφήτη.

Σωστά μου έλεγε προ ημερών ανώτατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεών μας ότι, όταν εμπλέκεσαι με δίκτυα τρομοκρατών ή ναρκεμπόρων, διατρέχεις τον κίνδυνο τα δίκτυα αυτά να σε απορροφήσουν, να γίνεις μέρος του προβλήματος. Η Τουρκία του Ερντογάν παθαίνει ακριβώς αυτό: Γίνεται πλέον μέρος του προβλήματος, όχι όμως γιατί την απορροφά το τρομοκρατικό δίκτυο, αλλά διότι το πραγματικό δίκτυο, η μήτρα του κακού, είναι το ίδιο το τουρκικό κράτος. Το ISIS δεν είναι παρά προέκταση του δικτύου των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, του τουρκικού ΥΠΕΞ και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το ISIS υπηρετεί τις επιδιώξεις του αφανούς χαλίφη του Χαλιφάτου. Μπροστά είναι ο Aλ Μπαγκντάτι, πίσω όμως από τη ματωμένη κουρτίνα βρίσκεται ο ίδιος ο Ερντογάν. Στόχος της Τουρκίας διά του ISIS είναι η ανατροπή του Μπασάρ Αλ Ασαντ, του μόνου υπερασπιστή των χριστιανών, ως απεδείχθη, και μοναδικού φυσικού συμμάχου της «τυφλής» Δύσης. Η δε Αγκυρα δεν θέλει την ανατροπή απλά για να επιστρέψει με επιρροή σε μια παλιά της επαρχία, αλλά και για να πιέσει το Ισραήλ, με το οποίο πλέον το ρήγμα είναι χαώδες. Ο Ερντογάν μπορεί να μην αισθάνεται ότι απειλείται από το παράδειγμα «αυθεντικού Ισλάμ» του ISIS και από τους Τούρκους εθελοντές που διευκολύνει, χρηματοδοτεί και εκπαιδεύει για να σφάζουν χριστιανούς, Γεζίντι και σιίτες στη Συρία και στο Ιράκ. Και ίσως δεν αισθάνεται ότι απειλείται, διότι την περαιτέρω ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση της Τουρκίας την επιδιώκει πρωτίστως ο ίδιος. Είναι στις επόμενες σελίδες της -κάποτε κρυφής- ισλαμικής ατζέντας του, η οποία πλέον δεν είναι καθόλου κρυφή...

Η επερχόμενη διάρρηξη της αμερικανοτουρκικής συμμαχίας, μαζί με την τετελεσμένη ρήξη των σχέσεων Αγκυρας - Ισραήλ, συνιστούν μια μοναδική στην Ιστορία ευκαιρία για την Ελλάδα. Τι θα μας πείραζε, άραγε, μια μεγάλη αμερικανική αεροπορική βάση στην Κύπρο, με την προϋπόθεση να φύγει ο ισλαμικός στρατός κατοχής και να ανατραπούν τα δεδομένα της εισβολής; Τον άξονα «Ουάσινγκτον - Αθήνα - Λευκωσία - Τελ Αβίβ» και την απομόνωση της εχθρικής Τουρκίας τον συζητούν ήδη στα σοβαρά κύκλοι του αμερικανικού κατεστημένου, όπως το Hudson Institute. Το ζήτημα είναι ότι ο Βενιζέλος είναι ανίκανος να χειριστεί τέτοιο ζήτημα και πρέπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να επιδιώξει την ελληνική παρέμβαση για την αξιοποίηση μιας ευκαιρίας η οποία δεν θα μας ξαναδοθεί…

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γιγαντιαία επιχείρηση από CIA, ΜΙ6 και ΕΥΠ για τον εντοπισμό πυρήνων των τζιχαντιστών στην Ελλάδα
Σε πλήρη εξέλιξη και η επιχείρηση «Ταξιδιώτης» που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 250 υπόπτους για συναλλαγές με τους Ισλαμιστές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση ελληνικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών για τον εντοπισμό Πυρήνων και μηχανισμών των τζιχαντιστών στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα τα πρώτα αποτελέσματα από τις έρευνες εμφανίζουν τη χώρα μας ως σταθερό και προνομιακό προορισμό των ακραίων ισλαμικών οργανώσεων.

Τα κλιμάκια της Αμερικανικής CIA, της Βρετανικής ΜΙ6 και της ΕΥΠ έχουν εντοπίσει μέχριν σήμερα εκατοντάδες τζιχαντιστές, οι οποίοι «στάθμευσαν» για ένα χρονικό διάστημα στην Αθήνα και στη συνέχεια μέσω Τουρκίας πέρασαν στο Ιράκ και την Συρία.

Η έρευνα που συνεχίζεται, δείχνει πυρήνες τζιχαντιστών στην Ελλάδα, που έχουν αναλάβει τη στρατολόγηση αλλά και την υποδοχή ακραίων ισλαμιστών, που έχουν στρατολογηθεί στο Κόσοβο, την Αλβανία και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Οι πράκτορες που συμμετέχουν στην επιχείρηση, έχουν καταγράψει τις κινήσεις και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των τζιχαντιστών, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνουν στην επιστροφή τους από το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, αφού το σύνολο των ευρωπαϊκών αρχών ασφαλείας σκοπεύει να τους αφαιρέσει τα διαβαδτήρια και να τους παρεπέμψει να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου, τουλάχιστον όσους αποδεδειγμένα έλαβαν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και την Συρία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα για Έλληνες επιχειρηματίες και λαθρεμπόρους πετρελαίου, που εμπλέκονται σε βρώμικες δουλειές, τόσο με τους ακραίους ισλαμιστές όσο και με Κούρδους!
Τα κλιμάκια των ξένων μυστικών υπηρεσιών ενδιαφέρονται κυρίως για τους Έλληνες και Τούρκους λαθρεμπόρους πετρελαίου, οι οποίοι δίνουν ρευστότητα δύο εκατομμυρίων ευρώ την ημέρα στο λεγόμενο ισλαμικό κράτος, αφού διακινούν το σύνολο του πετρελαίου από τις πετρελαιοπηγές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι ίδιοι λαθρέμποροι έχουν αναλάβει και την διακίνηση του πετρελαίου που βρίσκεται στην κατοχή των Κούρδων. Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες αναζητούν επίσης λαθρεμπόρους που προμηθεύουν με όπλα τους τζιχαντιστές και στην κατεύθυνση αυτή κλιμάκια πρακτόρων αλωνίζουν την Αθήνα, την Κύπρο και την Βηρυτό, καθώς επίσης και τη Ντόχα του Κατάρ, που θεωρείται ασφαλής χώρος για τέτοιου είδους συναλλαγές.

Οι ελληνικές υπηρεσίες, σε αντίθεση με τις ξένες, είναι διακριτικές στις έρευνές τους για τους πυρήνες των τζιχαντιστών και περιορίζονται στην καταγραφή των υπόπτων που περνούν από την Ελλάδα. Εστιάζουν επίσης το ενδιαφέρον τους στους Αλβανούς και τους Κοσοβάρους μισθοφόρους που έχουν στρατολογηθεί.
Αντίθετα, τα κλιμάκια των Αμερικανών και Βρετανών πρακτόρων, έχουν εντολές να προχωρήσουν ακόμα και σε συλλήψεις ή απαγωγές υπόπτων σε περίπτωση κατά την οποία κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.
Στην κατεύθυνση αυτή τα κλιμάκια των ξένων υπηρεσιών έχουν ενισχυθεί και σε επίπεδα πρακτόρων, αλλά και τεχνικών μέσων και αλωνίζουν στην κυριολεξία την Ελλάδα.

Οι επιχειρήσεις των ξένων πρακτόρων κλιμακώνονται με αφορμή τις πολεμικές επιχειρήσεις των αμερικανών στο Ιράκ που έχουν στόχο τους τζιχαντιστές. Στρατηγικός στόχος της επιχείρησης, είναι να κόψουν τον δρόμο της επιστροφής σε τρεις χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες που βρίσκονται ήδη στη Συρία και στο Ιράκ και πολεμούν στο πλευρό των ακραίων ισλαμιστών.

Οι ξένες υπηρεσίες εκτιμούν ότι, αν αυτοί επιστρέψουν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, θα αποτελέσουν τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο, γιατί οι ακραίοι ισλαμιστές μπορεί να μεταφέρουν την τρομοκρατία σε όλες τα χώρες του κόσμου κα κυρίως σε Ευρώπη και Αμερική.

Πηγή εφημ. “KontraNews»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Θανατική ποινή εξέδωσε το Ισλαμικό Κράτος για τον... "αποστάτη"!

Σύμφωνα με το Al-Jazeera και άλλα ειδησεογραφικά, ο αδελφός του Abu Bakr al-Baghdadi, του… αυτοαποκαλούμενου χαλίφη του “Ισλαμικού Κράτους” ,ασπάστηκε τον χριστιανισμό. Η απόφασή του αυτή προκάλεσε την οργή της σαλαφιστικής σουννιτικής κοινότητας που έχει βγάλει φάτβα και διέταξε την θανατική ποινή του νεαρού άνδρα από την στιγμή που η είδηση αναμεταδόθηκε από όλα τα δίκτυα ενημέρωσης του αραβικού μουσουλμανικού κόσμου.

“Αυτός δεν είναι αδελφός μου. Για εμένα είναι ότι είναι και οι Αμερικανοί,τα γουρούνια που σκοτώνουμε κάθε μέρα”,είπε ο χαλίφης σε μια ομιλία του μπροστά στο πλήθος των οπαδών του.

“Ο Αλλάχ δεν θα ξεχάσει την προδοσία αυτού του γουρουνιού όταν θα πέσει στα γόνατα και θα ζητάει απεγνωσμένα να εισέλθει στον Παράδεισο. Όμως η θέση του είναι στα καζάνια της κολάσεως”, φώναζε πριν ανακοινώσει την θανατική ποινή για το κεφάλι του ίδιου του του αδελφού.

O Abu Bakr al-Baghadi ολοκλήρωσε τον κύκλο των ισλαμικών σπουδών του και πήρε το πτυχίο του από το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Βαγδάτης και έγινε ιμάμης στο Imam Ahmad ibn Hanbal τζαμί της Σάμαρα περίπου την χρονιά που έγινε η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003.

“Σίγουρα κατά την διάρκεια του πολέμου είναι που τα δυο αδέλφια τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους.Ο ένας έγινε μηχανικός πετρελαίου στο Τέξας και ο άλλος ένας φανατικός ισλαμιστής” αναφέρει ο πολιτικός αναλυτής Jim Stern.

“Οι δυο αυτοί άνδρες δεν έχουν επικοινωνήσει εδώ και 14 χρόνια και στην ουσία δεν έχουν τίποτα κοινό” πρόσθεσε.

Τώρα πια ο Mohammed Bakr al-Baghadi και η οικογένειά του έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων που καταθέτουν εναντίον εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά - dimpenews.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Το τουρκικό θράσος φαίνεται πως δεν έχει όρια και μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν οι γείτονες αισθάνονται πως με τα νταηλίκια θα πάρουν αυτά που θέλουν καθώς οι άλλοι θα σκύβουν ραγιαδίστικα το κεφάλι. Αυτή την φορά το τουρκικό θράσος έχει σαν επίκεντρο το περίφημο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Παρόλο που δεν τόλμησαν οι συντάκτες του νομοσχεδίου αυτού να αναφέρουν συγκεκριμένα για την γενοκτονία των χριστιανών και του ελληνισμού της Ανατολής, αν και ανέφεραν το εβραϊκό ολοκαύτωμα, οι Τούρκοι δεν έχουν ικανοποιηθεί και για αυτό ετοιμάζουν… κάθοδο στην ελληνική πρωτεύουσα. Και μόνο που το νομοσχέδιο αυτό κάνει μια αφηρημένη νύξη για την μη αναγνώριση των γενοκτονιών που ψηφίστηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο, φαίνεται πως έχει εξαγριώσει κάποιους στην άλλη πλευρά… του Αιγαίου και γι’ αυτό ετοιμάζονται να κάνουν προκλητική παρέμβαση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aydınlık, (17/9), μια τουρκική επιτροπή που μάλιστα έχει και το προκλητικό όνομα, «Επιτροπή Ταλαάτ Πασά», δηλαδή του αρχιγενοκτόνου των Αρμενίων και των χριστιανών της Μικράς Ασίας, πρόκειται να έρθει στην ελληνική πρωτεύουσα για να κάνει παρέμβαση σχετικά με το προσφάτως ψηφισθέν αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ο πρόεδρος της επιτροπής αυτής, αντιστράτηγος εν αποστρατεία, İsmail Hakki Pekin, σε συνέντευξη που έδωσε την τουρκική πρωτεύουσα, ανήγγειλε ότι η επιτροπή θα πάει στην Ελλάδα για να… απαιτήσει από την ελληνική πλευρά να αφαιρέσει τα «ψεύδη» περί τουρκικών γενοκτονιών όπως υπαινίσσεται το νομοσχέδιο. Δηλαδη με λίγα λόγια να μας επιβάλει να αλλάξουμε όλη την ιστορία και να σταματήσουμε να διαδίδουμε τα «ψέματα» μας για δήθεν διάπραξη γενοκτονίας κατά των χριστιανών της Μικράς Ασίας. Το τουρκικό θράσος σε όλο του το μεγαλείο, αλλά φαίνεται πως βρίσκουν και κάνουν αυτά που κάνουν. Ο İsmail Hakki Pekin, ήταν σαφής στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Άγκυρα, δηλώνοντας πως απορρίπτει την διάταξη του ελληνικού νομοσχεδίου για ποινικοποίηση της άρνησης της αποδοχής ότι έγινε γενοκτονία στην Μικρά Ασία και για τον λόγο αυτό, θα πάνε στην Ελλάδα να υποβάλουν τους όρους τους. Δηλαδή, «σφάξεμε αγά να αγιάσω»!

Αλλά το πιο προκλητικό σε όλη αυτή την πρωτοφανή ιστορία της τουρκικής επιτροπής που αναμένεται στην Αθήνα, είναι ότι έχει το όνομα του μεγαλυτέρου γενοκτόνου των χριστιανών της Μικράς Ασίας και ιδίως των Αρμενίων, δηλαδή του Ταλαάτ πασά. Για την ιστορία ο Ταλαάτ πάσας είχε οικτρό τέλος για τα αμέτρητα εγκλήματα του και το τέλος του έχει γράψει ιστορία.
Συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου 1921, λίγα χρόνια μετά την μεγάλη σφαγή -γενοκτονία των Αρμενίων, λίγο πριν από την μεσημέρι, ο Αρμένιος πατριώτης Σολομών Τεχλιριάν ύστερα από συστηματική παρακολούθηση δέκα ημερών, έκρινε πως έφτασε η κατάλληλη στιγμή να εκτελέσει το σχέδιο του. Στην οδό Χίντεμπουργκ, σε ένα προάστιο του Βερολίνου, κάνει ανύποπτος την συνηθισμένη του βόλτα ντυμένος ευρωπαϊκά και ακολουθούμενος σε απόσταση μερικών μέτρων, κατά τα μουσουλμανικά έθιμα, από την σύζυγο του, ο οργανωτής του φρικιαστικότερου εγκλήματος στην ιστορία της εξόντωσης των 1.500.000 Αρμενίων, ο άλλοτε υπουργός εσωτερικών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, Talat Pascha Ταλαάτ πασά. Ο Τεχλιριάν ξεκίνησε από το απέναντι πεζοδρόμιο, διασταυρώνεται με τον Ταλαάτ, τον προσπερνάει και επιβραδύνει το βήμα του.
Ξαφνικά γυρίζει πίσω και τον κοιτάζει κατάματα. Το βλέμμα του ήταν ο πόνος μιας ολόκληρης γενιάς. Ο Τεχλιριάν ήταν ήσυχος και η συνείδηση του ήταν ήρεμη. Ο Ταλαάτ έδειξε πως κατάλαβε κάτι, τα βλέφαρα του, όπως διηγήθηκε αργότερα ο εκτελεστής του, τρεμόπαιξαν. Θέλησε να λοξοδρομήσει για να αποφύγει τον άγνωστο διαβάτη, αλλά δεν πρόλαβε. Ο Τεχλιριάν έβγαλε το περίστροφο του και με μια αστραπιαία κίνηση το σήκωσε στο ύψος του κεφαλιού του γιγαντόσωμου Ταλαάτ. Μια σφαίρα ήτα αρκετή.
Ο Ταλαάτ βρέθηκε ξαπλωμένος καταγής. Η γυναίκα του έπεσε λιπόθυμη ενώ ο κόσμος ξεπετάχτηκε στα μπαλκόνια και από τα παράθυρα φωνάζοντας, «πιάστε τον πιάστε τον». Ο Τεχλιριάν έτρεξε να εξαφανιστεί αλλά κάποιος που έρχονταν από την αντίθετη κατεύθυνση κατάφερε να τον συλλάβει.

Στην δίκη που έγινε και η οποία συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρων, ο Τεχλιριάν απολογούμενος απέρριψε την κατηγορία που του αποδίδονταν με την φράση : «Σκότωσα μα δεν είμαι δολοφόνος».
Το δικαστήριο, μετά από μια δραματική δίκη, υιοθετώντας καθώς φαίνεται την άποψη του τον αθώωσε. Η απόφαση αυτή έγινε δεκτή με ανακούφιση από την διεθνή κοινή γνώμη και θεωρήθηκε σαν μια πρώτη δικαίωση του τότε κόσμου απέναντι στο ανοσιούργημα της αρμένικης γενοκτονίας του 1915-16.

Δεν ξέρω αν την τουρκική επιτροπή θα την υποδεχτεί η ελληνική κυβέρνηση με ανάλογες «τιμές», αλλά εδώ που έφτασε δυστυχώς αυτή η χώρα αν δεν σταματήσουμε αυτή την εθνική κατρακύλα μας, όλα να τα περιμένει κανείς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Καλπάζει ο Αλέξης, βουλιάζει η κυβέρνηση...

EΝΩ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος για τη σωτηρία του λαού και της χώρας, καλπάζει προς την εξουσία ο ετοιμόρροπος κυβερνητικός συνασπισμός βουλιάζει στη σήψη, το τέλμα και την απόλυτη αναξιοπιστία.

Σαμαράς και Βενιζέλος καταβάλουν εναγώνιες προσπάθειες να ροκανίσουν χρόνο πριν παραδώσουν την εξουσία, ενώ επιδίδονται και σε επικίνδυνα τυχοδιωκτικά παιχνίδια που έχουν στόχο να ανακόψουν την αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η πρωτοβουλία Βενιζέλου για αλλαγή του εκλογικού νόμου, την οποία καταγγέλλουν ακόμα και κορυφαία στελέχη της συντηρητικής παράταξης όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, γιατί στην παρούσα φάση η απλή αναλογική θα οδηγήσει σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για την πολιτική σταθερότητα της χώρας σε πολύ κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας.

Οι διεργασίες που συντελούνται τόσο σε επίπεδο κοινωνία, όσο και σε πολιτικό επίπεδο είναι ραγδαίες, ενώ το σκηνικό έχει αλλάξει ριζικά.

Οι τολμηρές και ριζοσπαστικές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει προκαλέσει η φρικαλεότητα του μνημονίου, έχουν κινητοποιήσει όλες τις πατριωτικές δυνάμεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε τα στενά κομματικά πλαίσια και αναδεικνύεται πλέον σε ηγέτη που καλείται να βγάλει το λαό και τη χώρα από τα δραματικά αδιέξοδα.
Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού βρίσκεται δίπλα του ακυρώνοντας τις ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.

Γιατί η απελευθέρωση της χώρας από τη λαίλαπα των ξένων τοκογλύφων δεν έχει Αριστερό ή Δεξιό πρόσημο.
Είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων και γιαυτό έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, που βιώνει χρόνια τώρα τη φτώχεια, την ανεργία και τη λεηλασία της περιουσίας του, που έγινε με αίμα, κόπους και θυσίες.

Πανικόβλητοι οι μηχανισμοί της συγκυβέρνησης καταφεύγουν σε κινήσεις απελπισίας προκειμένου να συκοφαντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα και το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ενώ περίμεναν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιτεθούν στον Αλέξη Τσίπρα, απογοητεύτηκαν και γιαυτό επιστρατεύουν κάποιες δηλώσεις «κύκλων» του Ντράγκι, που πάλι δεν λένε τίποτα. Η αντίδραση των μηχανισμών προπαγάνδας της συγκυβέρνησης παραπέμπει στην περίοδο Ράλλη.

Όπως και τότε, η Δεξιά καταφεύγει στην κινδυνολογία θεωρώντας ότι με γελοιότητες θα ανακόψει το μεγάλο πατριωτικό ρεύμα που έρχεται για να σαρώσει τα μνημόνια αλλά και το σάπιο πολιτικό σύστημα που δημιούργησε την κρίση.

Το γερμανικό σύστημα επιστράτευσε και το γνωστό σε όλους Κώστα Σημίτη, προκειμένου να στήσει προβοκάτσια σε βάρος του Κ. Καραμανλή.

Σε δηλώσεις του ο αρχιερέας της διαπλοκής κατηγόρησε τον Κ. Καραμανλή για τη διόγκωση του δημόσιου χρέους, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι η λεηλασία στα δημόσια ταμεία συντελέστηκε επί των ημερών του. Όταν αλώνιζαν η Ζήμενς και τα υπόλοιπα γερμανικά μεγαθήρια. Όταν οι μίζες έπεφταν βροχή και τις κουβάλαγαν με βαλίτσες στην Χαριλάου Τρικούπη.

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Ο παγκόσμιος περιηγητής Σαλβαντόρ είχε ονομάσει την παραλία της Πάργας Χρυσογιάλι. Σύμφωνα με την γραφή του, όπως βλέπεις από την Πάργα το Ιώνιο, εκ του αριστερού οι πύλες του Άδη που οδεύουν στην κόλαση στις εκβολές του Αχέροντα ποταμού και εκ του δεξιού ο παράδεισος με την παραλία Χρυσογιάλι και τον παραδεισένιο κάμπο του βάλτου όπου καταλήγουν τρία μικρά ποταμάκια. Μία παραλία κόσμημα, πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο, στην οποία σήμερα κατά την διάρκεια της τουριστικής σαιζόν προσέρχονται καθημερινά τουλάχιστον 10,000 επισκέπτες και λουόμενοι για να απολαύσουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια στα υπέροχα και πεντακάθαρα νερά του Ιωνίου. Αυτόν τον μοναδικό τόπο θέλουν να καταστρέψουν, όπως έχουν ανακοινώσει σε τοπικά κανάλια και εφημερίδες, επενδυτές γερμανικού fund, κάνοντας κερδοσκοπικά όνειρα και πιστεύοντας ότι θα αγοράσουν από το ΤΑΙΠΕΔ το Χρυσογιάλι και το λιμάνι της Πάργας για να κάνουνε μία μαρίνα για σκάφη.

Για να σας δώσω να καταλάβετε, η αλαζονεία τους να κατακτήσουν το πανέμορφο Χρυσογιάλι είναι σαν να θέλουν να κάνουν ένα υπέργειο πάρκινκγ πάνω στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος.

Είναι οι ίδιοι επενδυτές οι οποίοι έχουνε πάρει την οροσειρά της Πάργας για αιολικά πάρκα και εκμετάλλευση ενέργειας. Ας πάμε λίγο πίσω στο 1997 και ας θυμηθούμε ότι ο συνδυασμός μας «Γενιά του 2000» είχε προτείνει τότε στην τοπική κοινωνία να κάνουμε στην οροσειρά της Πάργας αιολικά πάρκα ούτως ώστε όλοι οι οικονομικά αδύνατοι να έχουνε δωρεάν ρεύμα και ταυτόχρονα όλη η πόλη της Πάργας, το όμορφο νησάκι της, το εντυπωσιακό κάστρο της, η παραλίες της και όλες οι γειτονιές της να φωτίζονται χωρίς να χρεώνονται για αυτό οι δημότες της. Αυτοί οι επενδυτές τώρα θα εκμεταλλευτούν προς ιδίων όφελος το αιολικό πάρκο το οποίο θα δημιουργήσουνε στην οροσειρά της πόλης καθώς και τα φωτοβολταϊκά που θα εγκαταστήσουνε εκεί. Και όλα αυτά, δυστυχώς, χωρίς οι πολίτες να έχουν απολύτως κανένα όφελος από αυτήν την επένδυση και δίχως να έχει υπάρξει ουδέποτε καμία λαϊκή διαβούλευση ή κοινωνικό εργαλείο. Όταν λοιπόν ένα τέτοιο οικονομικό fund κλέβει μία πρωτοποριακή ιδέα της τοπικής κοινωνίας και την εφαρμόζει με αυτόν τον τρόπο, θα έπρεπε τουλάχιστον να παραχωρήσει και να μοιράζεται τα κοινωνικά αγαθά με αυτήν την κοινωνία.

Αντί να σταματήσουνε λοιπόν εκεί, τώρα θέλουνε να πάρουνε και να κάνουνε την παραλία λιμάνι. Η Πάργα έχει σίγουρα ανάγκη από ένα λιμάνι, αλλά όχι σε εκείνη την θέση.

Πριν προβούν σε βεβιασμένες και κακές αποφάσεις, θα ήταν σωστό να γνωρίζουν το ΤΑΙΠΕΔ και όλοι οι φορείς, την ιστορία της Πάργας και γιατί ο εθνικός ύμνος της χώρας «Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!» είναι γραμμένος από την ιστορία της πόλης

Διότι όταν πουλήθηκε η Παργα από τους Ενετούς στους Τούρκους, οι Παργινοί ξέθαψαν τα οστά των προγόνων τους από τα νεκροταφεία, μαζέψανε την σημαία και φύγανε και επήγανε στην Κέρκυρα.

Διότι η επιστροφή τους έγινε μόνον αφού ελευθερώθηκε η πόλη.

Διότι η Πάργα είναι η γενέτειρα του Κωνσταντίνου Κανάρη, του Πατατούκου και πολλών μεγάλων ευεργετών οι οποίοι διέπρεψαν στην Τεργέστη.

Διότι την Πάργα την σεβάστηκε μέχρι και ο στρατηγός Ναπολέων ο οποίος έπειτα έκανε το εξοχικό του στο νησί. Από εκεί εμπνεύστηκαν αργότερα οι Γάλλοι και έκαναν το κλαμπ Μεντιτερανέ (Club Méditerranée)το οποίο έφερε μεγάλη τουριστική ανάπτυξη στην πόλη.

Αν η γερμανική Deutsche Telekom έχει αγοράσει το διοικητήριο του ΟΤΕ και το ραντάρ της Αγιάς στην Πάργα, δεν σημαίνει ότι μπορούνε να αγοράσουνε και την πόλη της Πάργας. Το γερμανικό fund ενέργειας, που έχει αγοράσει την γαλλική βίλλα στο λιμάνι του βάλτου της Πάργας, τώρα θέλει να κάνει δική του και την πιο πολυσύχναστη και τουριστική παραλία της πόλης μας. Εκεί θέλει να επιβάλει την δική του μοντέρνα κατοχή. Ας προσέξουν λοιπόν καλά όλοι στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά και οι άλλοι φορείς διότι η Πάργα δεν ξεπουλιέται και ποτέ δεν θα μπει υπό γερμανική κατοχή.

Τζήμας Βασίλειος

Εmail επικοινωνίας
tzhmas.vasileios@gmail.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου