Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Σεπ 2014

Υπόνοιες για υπόθαλψη εξτρεμιστικών ομάδων και δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων με άγνωστους χορηγούς και για άγνωστη χρήση, αφήνει μέσα από ένα συκοφαντικό κείμενο, γνωστή για την αγάπη της στη "Μητέρα Πατρίδα Τουρκία", τουρκόγλωσση εφημερίδα

Εμετικό δημοσίευμα κατά της Χαράς Νικοπούλου από την Trakyaninsesi (γνωστής εμετικής τουρκοφυλλάδας φυλλάδας που προωθεί τον εκτουρκισμό της Θράκης), έρχεται με την είσοδο του φθινοπώρου να δώσει το "στίγμα" της ακολουθούμενης τακτικής του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, το οποίο (δι εκπροσώπου) βάλλει με ψεύδη και συκοφαντίες κατά του μοναδικής φιλανθρωπίας (και φιλοπατρίας) έργου που παράγει η "Κιβωτός" της Χαράς.

Μαθημένη η Χαρά (αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες που την στηρίζουν και εργάζονται ματί της) στα χτυπήματα των τουρκοπρακτόρων, αλλά η συκοφαντία και η εμετική λάσπη, αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο, αφού η τουρκοφυλλάδα της επιτίθεται αυτή τη φορά, αφήνοντας υπόνοιες για υπόθαλψη εξτρεμιστικών ομάδων στην Κιβωτό, μέσα από ένα δημοσίευμα που ως τίτλο του έχει "Φυλάκιο αλληλεγγύης ή υπόθαλψης εξτρεμιστικών ομάδων;"

Προφανώς, ο συντάκτης του συκοφαντικού αυτού κειμένου, που ενοχλείται από την ελληνική σημαία, έχει μεγάλη εμπειρία από υπόθαλψη εξτρεμιστικών ομάδων και από παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες στρέφονται κατά της ειρηνικής διαβίωσης, της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης, και βαθύτατα επηρεασμένος -προφανώς- από τις δικές του εμπειρίες, προσπαθεί να "φορτώσει" στην Κιβωτό της Χαράς, την κατηγορία της "υπόθαλψης εξτρεμιστικών ομάδων" και να θέσει θέμα (αργότερα) για ανοχή της Ελληνικής Πολιτείας και των αρμοδίων Ελληνικών αρχών, σε πράξεις που απειλούν την ειρήνη στην Ελληνική Θράκη. Ίσως, ο επηρεασμένος από άλλες δραστηριότητες συντάκτης, θα έπρεπε να θυμάται πως πρέπει "να μην μιλάει για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου"...

ΑΚΡΙΤΑΣ
Παραθέτουμε το εμετικό άρθρο της Trakyaninsesi, διερωτώμενοι: "Η Αθήνα, ως πότε θα επιτρέπει αυτού του είδους τις επιθετικές συμπεριφορές στην Θράκη, συγκεκριμένων κύκλων που συνεργάζονται με το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής"; Συνιστούμε την προσεκτική ανάγνωση, προκειμένου να γίνουν αντιληπτοί οι λόγοι αυτής της επίθεσης από την τουρκοφυλλάδα, η οποία προφανώς δεν επιθυμεί το έργο βοήθειας της Χαράς προς τους ορεινούς οικισμούς των Πομάκων της Ροδόπης.

"Ανοιχτή επιστολή προς τους θεσμικούς παράγοντες της Ροδόπης δημοσιεύει σήμερα η ΦΩΝΗ με αφορμή τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες αυτόκλητων «σωτήρων» που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο «Ακρίτας», το οποίο παραχωρήθηκε κατά χρήση με απόφαση του ΓΕΣ στην ομάδα της Χαράς Νικοπούλου και των συνεργατών.

Η επιστολή που απευθύνεται στους βουλευτές κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργο Παυλίδη και στον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη έχει ως εξής:
Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι στην ορεινή Ροδόπη  εγκαταστάθηκε μια ομάδα που στις δηλώσεις της αναφέρεται ότι έχει σκοπό τη διάδοση της Ελληνοχριστιανικής ιδέας, τη δημιουργία υποδομών αλληλεγγύης όπως ορφανοτροφείο, άσυλο ΑμΕΑ, φροντιστήριο ενισχυτικής διδασκαλίας κλπ. 

ΑΚΡΙΤΑΣΚίνδυνο δημιουργίας έντασης μεταξύ των σύνοικων στοιχείων της Ροδόπης φέρνουν οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες αυτόκλητων «σωτήρων» 
Η εγκατάσταση έγινε στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο του «Ακρίτα» που παραχωρήθηκε κατά χρήση με απόφαση του ΓΕΣ στην ομάδα της Χαράς Νικοπούλου και των συνεργατών της. Είναι γνωστό ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες είναι δυνατόν να δημιουργήσουν ένταση μεταξύ των κατοίκων αφού είναι γνωστό ότι εκατέρωθεν υπάρχουν εξτρεμιστικές ομάδες που επιδιώκουν την ένταση και τη δημιουργία ανεξέλεγκτων καταστάσεων που δεν έχει ανάγκη ο τόπος.

Είναι σκόπιμο να πούμε ότι η χάραξη εθνικής πολιτικής είναι υπόθεση του Κράτους που οφείλει να διαφυλάττει την ηρεμία, την ισότητα μεταξύ των πολιτών ώστε να αποφεύγονται  επικίνδυνες καταστάσεις. Στον ορεινό όγκο και συγκεκριμένα στην περιοχή του παλιού στρατιωτικού φυλακίου «Ακρίτας» γίνονται έργα που προβληματίζουν τους κατοίκους ως προς τη σκοπιμότητα.

ΑΚΡΙΤΑΣΤο χρήμα που ρέει είναι αρκετό και δεν δικαιολογείται από κάποιους εράνους μεταξύ των πολιτών, ο τρόπος που δημιουργείται το κέντρο αυτό θυμίζει ενδεχομένως στρατόπεδο συγκέντρωσης με πανύψηλους φράχτες. Όλα είναι στοιχεία που στο μέλλον μπορεί να δημιουργήσουν εντάσεις και επεισόδια μεταξύ των διαφόρων ομάδων. Άραγε όλα όσα γίνονται στη συγκεκριμένη περιοχή είναι θέματα που τα γνωρίζει η ελληνική Πολιτεία, τα γνωρίζει ένας επίσημος κρατικός μηχανισμός που πρέπει να παίρνει θέση για την αποτροπή δυσμενών καταστάσεων;

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε πως αντιλαμβάνεστε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και αν πρέπει να δημιουργηθούν μηχανισμοί ελέγχου από το ίδιο το Κράτος. 

Η αλήθεια για την Κιβωτό της Δόμνας Βισβίζη 
ΚΙΒΩΤΟΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΣΒΙΖΗΣύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικής ημερήσιας εφημερίδας που έχει αναλάβει εργολαβικά την προβολή του ιεραποστολικού έργου της Κιβωτού της Δόμνας Βισβίζη στην περιοχή μας και τη δραστηριότητα σε αυτήν της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου μαθεύτηκε η αλήθεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα λοιπόν θα δημιουργηθεί στα βουνά μια στέγη αποκατάστασης αρωγής Ανηλίκων Ορεινής Ροδόπης. Εκεί βέβαια κατοικούν κυρίως μειονοτικοί και τα ανήλικα θα ανήκουν στην μειονότητα. Χειρίζονται λοιπόν ένα εθνικό, μειονοτικό θέμα χωρίς να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εξωτερικών και του τοπικού του γραφείου, τουλάχιστον αυτήν την ενημέρωση έχουμε.

Το άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται και σε ένα ακόμα λεπτό σημείο, της χρηματοδότησης των εργασιών. Οι ελληνόφρονες αλλά και τα μοναστήρια είναι οι κύριοι χρηματοδότες. Το έργο όμως είναι μεγάλο. Τα ποσά θα ξεπεράσουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι ελληνόφρονες δεν επηρεάζονται από την κρίση;

Όσο για τα μοναστήρια, μάλλον εισπράττουν και δεν χαρίζουν. Το θέμα λοιπόν της χρηματοδότησης δημιουργεί κάποια ερωτηματικά, όπως και η ευκολία με την οποία ο Στρατός παραχώρησε την έκταση αυτή και τα κτίρια που βρίσκονται στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο.

Μέσα σε όλο αυτό το κομφούζιο των ερωτηματικών με πρώτο τα πόσα ορφανά υπάρχουν στα βουνά της Ροδόπης και ποιος θα ελέγχει τις δαπάνες και τη λειτουργία του «ορφανοτροφείου» εμφανίστηκε και ο Δεσπότης. Υπερκινητικός ο νέος Ποιμενάρχης, κλήθηκε και πήγε. Αν πήγε μόνο για τον θεμέλιο λίθο έχει καλώς. Αν όμως χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από τους πρωταγωνιστές ας είναι προσεκτικός και ας ρωτήσει τον συνάδελφο του στον Έβρο, ο οποίος κράτησε αποστάσεις από παρόμοιες κινήσεις στο Δέρειο.

Τα πολλά κατασκευαστικά έργα της ομάδας αυτής, όπως το Τάμα του Έθνους στην Αθήνα και το ορφανοτροφείο στον Ακρίτα Ροδόπης χωρίς κρατικό έλεγχο και καθοδήγηση του αρμόδιου γραφείου του Υπουργείου Εξωτερικών δημιουργούν πολλές επιφυλάξεις σε όσους μπορούν να σκεφθούν κινδύνους μελλοντικούς."

Σχόλιο ιστολογίου: Η Χαρά Νικοπούλου δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη της στους Έλληνες Πομάκους της Θράκης, τη στιγμή που οι τουρκοπράκτορες τους δείχνουν μόνο τον δρόμο προς την τουρκοποίησή τους μέσα από την κάλπη...

Οι υπογραμμίσεις στο κείμενο έγιναν από το ιστολόγιο
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Αγκαλιά με τα «κοράκια» (τους γύπες των αγορών) της παγκόσμιας οικονομίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας! Και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο, καθώς θα λάβει μέρος στο συνέδριο που διοργανώνει ένα από τα πιο κλειστά κλαμπ του κόσμου, το Ambrosetti Club.

Στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στην ιταλική πόλη Κόμο, παρέα με μερικά από τα ανώτερα στελέχη των τραπεζών, των αγορών, αλλά και της «λέσχης Μπίλντεμπεργκ του Νότου».
Εξάλλου, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, το συγκεκριμένο φόρουμ είναι στην πραγματικότητα μια μικρογραφία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που γίνεται κάθε χρόνο στο Νταβός. Κατά το παρελθόν έχουν παρελάσει πρόσωπα όπως ο Τζόζεφ Ακερμαν, πρόεδρος της Deutsche Bank, ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, κορυφαίο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, ο Χένρι Κίσινγκερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ.ά.

Αξιοσημείωτο, μάλιστα, είναι ότι και ένας παλιός γνωστός μας έχει κατά το παρελθόν (το 2011) συμμετάσχει στη... σεμνή εκδήλωση. Πρόκειται για τον πρώην τσάρο της Ελληνικής Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στα χνάρια του οποίου βαδίζει πλέον ο κ. Τσίπρας. Τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου, που δεν είναι απίθανο να καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον σταρ-οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπίνι (που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου επί Γιώργου), ο οποίος είχε «προφητεύσει» τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Ο κ Ρουμπινί, πάντως, θα έχει φέτος συνάντηση και με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού και οι δύο θα βρεθούν στην ιταλική πόλη.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρεθεί κάτω από την ίδια στέγη με τους πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, τον τέως πρόεδρο της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και τους Ζαν Κλοντ Τρισέ, Γιεργκ Ασμουσεν, Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ. 

Διαμονή στο πιο ακριβό ξενοδοχείο στον κόσμο!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου - και μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», το πιο ακριβό! Το αριστοκρατικό ξενοδοχείο Villa d’Este είναι ένα αναγεννησιακό παλάτι που βρίσκεται πάνω στη λίμνη Κόμο και χαρακτηρίζεται «η Εδέμ της Μεσογείου» για πλούσιους και διάσημους από όλο τον κόσμο.
Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί έχει την παραθεριστική κατοικία του ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ! Οι τιμές για μία ημέρα ξεκινούν από τα 800 ευρώ και αγγίζουν για τους πιο απαιτητικούς πελάτες τα 3.500 ευρώ. Άλλωστε, οι πανέμορφοι κήποι, τα αριστοκρατικά δωμάτια, οι εσωτερικές και οι εξωτερικές πισίνες, τα γήπεδα γκολφ και τένις, αλλά και τα γκουρμέ εστιατόρια του ξενοδοχείου φροντίζουν να καλύπτουν όλα τα γούστα.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Ο τρόμος των τζιχαντιστών "χτυπάει την πόρτα" της Αυστρίας
Πολεμιστής του ISIS (Firas H.) απειλεί τώρα την Αυστρία
"Το ISIS είναι τεράστιο... Δεν ξέρετε τι κάνουμε στη Βιέννη"

Απόδοση "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"
Πηγή εφημερίδα ÖSTERREICH

Ο τρόμος της Τζιχάντ εμφανίστηκε σε ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Αυστριακής εφημερίδας ÖSTERREICH που ήρθε να ταράξει την φαινομενικά ήρεμη κοινωνία της Αυστρίας (είναι κοινό μυστικό πως η Αυστριακή κοινωνία "βάλλεται" (υπό τον φόβο του χαρακτηρισμού της ως "ρατσιστική") τα τελευταία χρόνια, από τους μουσουλμάνους μετανάστες (και ιδιαίτερα τους Τούρκους) που αυξάνονται και πληθύνονται, εξαπλώνονται και καταλαμβάνουν ολοένα και περισσότερους "ζωτικούς χώρους" και που έφτασαν στο σημείο να απαιτούν μέχρι και εξετάσεις στην τουρκική γλώσσα για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ η αύξηση των ισλαμιστών καταγράφεται με ιδιαίτερη ένταση στις εικόνες που δίνει η Αυστριακή πρωτεύουσα, η Βιέννη, με τις μαντήλες και τις μπούργκες να αποτελούν καθημερινότητα και όχι "ατραξιόν"...

Η εφημερίδα ÖSTERREICH μίλησε με τον Αυστριακό τζιχαντιστή για τον "ιερό" πόλεμο και το IS Βιέννη.

Αυτός είναι ο πιο γνωστός από τους 130 Αυστριακούς, ο οποίος πήγε να πάρει μέρος στον "ιερό πόλεμο".
Ο Firas Houidi, 19 ετών, με τυνησιακές ρίζες, που μεγάλωσε στην περιοχή Floridsdorf της Βιέννης, πήγε από τον Μάιο στη Συρία και ανήκει στην πολιτοφυλακή του IS (ισλαμικού κράτους).
Σύμφωνα με πηγές μέσα από το Ισλάμ, έχει στη Βιέννη μια μεγάλη ''κοινότητα θαυμαστών" είναι κάτι σαν "Rock Star" των Αυστριακών-τζιχαντιστών.

Ο (παραπάνω) καταζητούμενος από την Interpol έδωσε μέσω του Facebook τώρα και συνέντευξη.
Η Interpol έχει εκδόση γι 'αυτόν διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Οι κατηγορίες: συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και υποκίνηση σοβαρών εγκλημάτων. Αλλά κανένα ίχνος του.

Από τη Ράκα της Συρίας έδωσε σήμερα μια συνέντευξη στην εφημερίδα ÖSTERREICH μέσω Facebook (δείτε δεξιά).
Σε αυτή, ο ίδιος απειλεί την Αυστρία, μιλά για "συμβάσεις προστασίας" και τους γονείς του στη Βιέννη.

Συγκεκριμένα, ο τζιχαντιστής βάζει στο παιχνίδι το ισλαμικό κέντρο του Floridsdorf στη Βιέννη. Οι υπεύθυνοι για τη συνταγματική προστασία ανησυχούν.
"Κάποια άτομα είναι ύποπτα ότι στο ισλαμικό κέντρο διενεργούν μύηση για το IS και δρουν για την εξάπλωση των ιδεών του IS», 
λέει το Υπουργείο Εσωτερικών. Η έρευνα δεν έχει προχωρήσει ακόμα ώστε να βρίσκεται προ συλλήψεων.

Ο Salim Mujkanovic, εκπρόσωπος του ισλαμικού κέντρου, δήλωσε:
''Γνωρίζουμε ότι στο ανοικτό τζαμί μας άτομα ανταλάσσουν ιδέες για το IS. Είχαμε, επίσης, νέους ανθρώπους που εμφανίστηκαν εδώ με αναμνηστικά του IS και φωτογραφήθηκαν μπροστά από το τζαμί. Το ίδρυμα το απορρίπτει, σαφώς".
Η εφημερίδα ÖSTERREICH συνομίλησε μέσω chat με τον Αυστριακό τζιχαντιστή: «Αν ο Αλλάχ το θέλει, θα δω τους γονείς μου".


O Firas Houidi από το Floridsdorf της Βιέννης έχει ήδη τέταρτο λογαριασμό στο Facebook. Περίπου 1.000 φίλοι - μεταξύ των οποίων δεκάδες Αυστριακοί - τον ακολουθούν εκεί. Σχεδόν κάθε μέρα ανεβάζει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τον πόλεμο των Τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.

Τώρα η ÖSTERREICH ήρθε σε επαφή μαζί του. Ένα χρόνο πριν, ταξίδεψε στη Συρία, εντάχθηκε στα σώματα των βαρβάρων του IS. Είχε μυηθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, στο ''ισλαμικό κέντρο" του Floridsdorf. Αυτή τη στιγμή ισχυρίζεται ότι βρίσκεται στη Ράκα της Συρία. Έμμεσα, απειλεί και την Αυστρία. "Δεν ξέρετε τί κάνουμε στη Βιέννη", γράφει.

Ιδού η συνομιλία με τον τρομοκράτη:

ÖSTERREICH: Πώς βρήκες τον δρόμο της τζιχάντ; Δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον να αφηγηθείς την ιστορία σου;

Firas Houidi: Το υπουργείο των Μέσων Ενημέρωσης μου έχει ειδικά απαγορεύσει να μιλήσω μαζί σας. Έχουμε τα δικά μας Μέσα Ενημέρωσης.

ÖSTERREICH: Γιατί; Επειδή γίνεται μεγάλη αναφορά για σένα στα αυστριακά μέσα ενημέρωσης;

Firas: Ναι, αρκετά.

ÖSTERREICH: Οι γονείς σου ζουν ακόμη στη Βιέννη και ανησυχούν. Μάλλον δεν θα τους ξαναδείς ποτέ;

Firas: Θα δω τους γονείς μου, αν μου το επιτρέψει ο Αλλάχ.

ÖSTERREICH Τι σε έκανε να αποφασίσεις να πάρεις μέρος στην τζιχάντ (=ιερός πόλεμος των μουσουλμάνων);

Firas: Το δίκτυο της IS είναι μεγάλο και φτάνει από την Αλάσκα έως την Ωκεανία. Δεν ξέρετε τι κάνουμε στη Βιέννη.

ÖSTERREICH: Σκοπεύετε να επιστρέψετε; Θέλετε να σας γνωρίσουμε;

Firas: Τί θα λέγες, να ερχόσουν στο Ισλαμικό Κράτος; Υπογράφεις μια συνθήκη προστασίας. Τότε κανείς δεν θα σε αποκεφαλίσει. ;-)
(το χαμόγελο στο τέλος της συνομιλίας είναι του τζιχαντιστή)
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

"Το Ισλάμ δίνει το δικαίωμα σε όλους τους μουσουλμάνους να σκοτώσουν και να βιάσουν κάθε μη μουσουλμάνο" 

Του Serkan Engin Μεταφρ. Ειρήνη Καμπίτση 

Όπως κάποιοι είπαν στη Δύση , στην πραγματικότητα, η αρμενική γενοκτονία, η ασσυριακή, των Χαλδαίων, των Νεστοριανών και των Ελλήνων ήταν γενοκτονίες εναντίων των Χριστιάνων.
Από την άλλη πλευρά οι Κούρδοι και οι Τούρκοι ήταν οι μουσουλμάνοι . Η κοινωνική πρέλευση και η αποδοχή στη συνείδηση του πλυθησμού αυτών των γενοκτονιών ήταν οι Ισλαμικοί νόμοι.

Το Ισλάμ δίνει το δικαίωμα σε όλους τους μουσουλμάνους να σκοτώσουν και να βιάσουν κάθε μη μουσουλμάνο καθώς επίσης να αρπάξουν όλα τα χρήματα και τις περιουσίες τους. Οι de facto δολοφόνοι σε αυτές τις γενοκτονίες ήταν οι ληστρικές ομάδες της “Μυστικής (ή Ειδικής) Οργάνωσης” (Teşkilatı Mahsusa).

Οι Τούρκοι και οι Κούρδοι (Τσέτες-Cete) που σκότωσαν τους μη-μουσουλμανικούς γείτονές τους, που υποδούλωσαν τις γυναίκες τους και μικρά κορίτσια για σεξουαλική εκμετάλλευση και άρπαζαν όλη την περιουσία τους, δεν είχαν καμία επίγνωση “εθνικισμού”, όπως είχαν για παράδειγμα οι διοικητές τους, οι ηγέτες της Επιτροπής για την Ένωση και την Προόδο ( CUP -İttihat ve Terakki Cemiyeti) .

Έτσι οι Τούρκοι και οι Κούρδοι που πήραν μέρος στις γενοκτονίες των πληθυσμών υπο τον οθωμανικό ζυγό , έσφαξαν αθώους ανθρώπους με πολύ ευχαρίστηση, που όμως δεν είχε να κάνει με τίποτα από όλα αυτά που συνθέτουν τον «τουρκικό εθνικισμό».
Ήταν απλά αγρότες που αυτοπροσδιορίζονταν ως «μουσουλμάνοι», αλλά όχι ως «Τούρκοι» ή «Κούρδοι».

Η εντολή των σφαγών από τους ηγέτες της CUP ήταν ένα «δώρο» για τους Τούρκους που παρασιτούσαν σαν αρπακτικά για 2.000 χρόνια, και μπορούσαν μόνο να στραφούν στην γεωργία και την κτηνοτροφία χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της Ανατολίας.

Για τους Τούρκους το Ισλάμ μπορεί να θεωρηθεί ως δώρο επειδή είχαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν τους «πλούσιους» μη-μουσουλμάνους γείτονές τους υπο τις διαταγές της κυβερνήσεών τους, και, επίσης μπορούσαν να πάρουν εκδίκηση εναντίον των μη μουσουλμάνων που είχαν, όπως οι ίδιοι θεωρούσαν, το μεγάλο πλούτο.

Οι  Κούρδοι ομοίως, οι οποίοι ζούσαν στην ίδια περιοχή εδώ και χιλιάδες χρόνια και δεν είχαν την ικανότητα και την ιστορική εμπειρία να προοδεύσουν αλλιώς πέρα από την γεωργία και την κτηνοτροφία, όπως και οι Τούρκοι ομόθρήσκοι τους, πέτυχαν με τις λεηλασίες να αποκτήσουν τον πλούτο και τα προνόμια των μη-μουσουλμάνων.

Οι μουσουλμάνοι Τούρκοι και Κούρδοι κατασπάραξαν τους μη-μουσουλμανικούς γείτονές τους σε κομμάτια σαν ύαινες δίχως έλεος και ταυτόχρονα γέμιζαν με υπερηφάνια για αυτά τα κατορθώματά τους.

Υφάρπαξαν τα σπίτια και τα καταστήματα των μη-μουσουλμάνων, και υποδούλωσαν τις γυναίκες είτε ως οδαλίσκες ή παλλακίδες του σεξ αλλά και ως οικιακές σκλάβες στα “χαρέμια” τους, ως «λάφυρα» δηλαδή κατά τους κανόνες του Ισλάμ. Μπορούσαν τέλος και να πουλήσουν κάποιες από αυτές τις γυναίκες και τα κορίτσια στα σκλαβοπαζάρα για ένα κομμάτι ψωμί.
Οι δράστες αυτής της φοβερής περιόδου δεν αισθάνονταν καμία τύψη !

Αντιθέτως, ένιωθαν υπερήφανοι επειδή έγιναν οι πιο άξιοι του Αλλάχ, του θεού του Ισλάμ. Με αυτές τις αποτρόπαιες σφαγές γίνεται κάποιος καλύτερος μουσουλμάνος και πιο κοντά στον παράδεισο του Ισλάμ, με πολλές Ουρί (ομαδικό σεξ) , άφθονο φαϊ και ποτάμια των κρασιών.
Ζουσαν συμφιλιωμένοι με τον εαυτό τους επειδή τηρούσαν τους νόμους του δικού τους θεού, του Αλλάχ και της κυβέρνησης.

Βίασαν μικρά κορίτσια και γυναίκες, έσφαξαν αθώους ανθρώπους, έκαψαν τα παιδιά ζωντανά, σφαγίασαν εκατομμύρια χριστιανών στο όνομα της “ειρηνικής” θρησκείας του Ισλάμ.
Επειδή ο Αλλάχ τους ήταν πολύ ανελέητος με τους “απίστους”!!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Το πολυδιαφημισμένο τέλος των επισκέψεων της Τρόικας στην Αθήνα και η μεταφορά των διαπραγματεύσεων στο εξωτερικό, αποδείχτηκαν όνειρο καλοκαιρινής νύχτας. Για να μη γίνει τελείως ρεζίλι αυτοδιαψευδόμενη η κυβέρνηση, μια σειρά στελεχών της με επικεφαλής τον Σα(χλα)μαρά πηγαίνει σήμερα στο Παρίσι για να συναντήσει την Τρόικα. Ο Χαρδούβελης δήλωσε ότι δεν υπάρχει ατζέντα για τις συζητήσεις.

Τότε γιατί πηγαίνουν, αναρωτιέσαι. Πηγαίνουν, σύμφωνα με τον Χαρδούβελη, για να αυξήσουν την αξιοπιστία της χώρας! Την οποία θα "πετύχουν" όταν το μοναδικό επιχείρημα που έχει η κυβέρνηση απέναντι στην Τρόικα, είναι το "μη μας πιέζετε για νέα μέτρα αν δεν θέλετε να δείτε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση"...
Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να πάρει κανένα απολύτως μέτρο πριν το Μάρτιο του 2015 και την προεδρική εκλογή. Γνωρίζει ότι διαφορετικά θα συρθεί σε πρόωρες εκλογές, ακόμα και αν προτείνει ως υποψήφιο το ίδιο τον Θεό.
Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη πλευρά, ο συνέταιρος της κυβέρνησης, δηλαδή ό,τι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ, απέδειξε χθες ότι έχει γίνει τσίρκο. Όπου μάχεται το βουβάλι με έναν "άκακο" και χαζό γάιδαρο. Οι με IQ χαλικιού και μνήμη ασθενούς με αλτσχάιμερ οπαδοί του ΓΑΠα γιουχάισαν τον Βενιζέλο. Και φώναζαν το σύνθημα "Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά". Όταν ο ΓΑΠας είναι αυτός που έφερε τη ΝΔ στην εξουσία και το ΔΝΤ στη χώρα. Όταν οι υπουργοί του, ο Λοβέρδος και ο Χρυσοχοΐδης, υιοθετώντας το λεξιλόγιο της ΧΑ της έδωσαν τη δύναμη που έχει.
Τώρα αν εσύ αυτό το λες κυβέρνηση, να το κοιτάξεις γιατί είναι σοβαρό.
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας


Στις 28 Αυγούστου, το Βερολίνο φιλοξένησε τη Συνδιάσκεψη για το Ευρωπαϊκό Μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων, την οποία διοργάνωσε η γερμανική κυβέρνηση. Συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, της γερμανικής κυβερνήσεως, ο καγκελάριος και δύο υπουργοί της Αυστρίας, η Σλοβενία και η Κροατία ως παρατηρητές (ήδη μέλη της Ε.Ε.) και οι έξι ενδιαφερόμενες χώρες: η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο, η Αλβανία και το κράτος των Σκοπίων. Η κυρία Μέρκελ κήρυξε την έναρξη της συνδιασκέψεως τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί προοπτική εντάξεως στην Ε.Ε. για τις έξι αυτές χώρες, με βασικά κριτήρια την πρόοδο της οικονομίας και τη σταθερότητα των δημοκρατικών θεσμών.

Η πρωτοβουλία αυτή της Γερμανίας εξέπληξε πολλούς, οι οποίοι αναρωτήθηκαν πού αποσκοπεί η κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ. Στην Ελλάδα σχολιάστηκε ιδιαιτέρως το κοινό ανακοινωθέν, το οποίο ζητεί να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πιστεύω ότι πίσω από τη γερμανική πρωτοβουλία δεν κρύβεται απλώς μια φιλοδοξία αναμείξεως και καθοδηγήσεως των βαλκανικών εξελίξεων. Βρίσκεται το όραμα -γεωπολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό- για τη δημιουργία μιας Μεσευρώπης, μιας κεντρικής ευρωπαϊκής ζώνης, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενώσεως και Ρωσίας, η οποία θα βρίσκεται υπό γερμανική επιρροή. Για να θυμηθούμε το ιστορικό παρελθόν, η Γερμανία μαζί με τη γλωσσικά και πολιτιστικά αδελφή της Αυστρία ενδιαφέρονται να ανασυστήσουν μια σύγχρονη μορφή της Αυστρουγγαρίας, της πολυεθνικής αυτοκρατορίας των Αψβούργων, η οποία διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη μετά την ήττα της στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Αυστρουγγαρία περιελάμβανε λίγο πριν διαλυθεί τη σημερινή Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βοσνία, την Τσεχία και τη Σλοβακία, τμήματα της Πολωνίας, της Ουκρανίας και της βορείου Ιταλίας, την Τρανσιλβανία της σημερινής Ρουμανίας, καθώς και τη Βοϊβοντίνα της σημερινής Σερβίας. Η παρουσία του καγκελάριου-πρωθυπουργού και των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών της Αυστρίας στη Συνδιάσκεψη του Βερολίνου καταδεικνύει την προσπάθεια των δύο γερμανόφωνων κρατών, Γερμανίας και Αυστρίας, να συνεργαστούν στενά για τη νέα Μεσευρώπη (Mitteleuropa), η οποία θα αποτελέσει με άλλα μέσα τον διάδοχο της παλιάς Αυστρουγγαρίας. Η Γερμανία, αν μπει μπροστά, ίσως φοβίσει ορισμένους λαούς, ενώ η Αυστρία, τμήμα του γερμανικού πολιτισμού, γίνεται ευκολότερα αποδεκτή ως εταίρος στην περιοχή των Βαλκανίων. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι από τις βαλκανικές χώρες-μέλη της Ε.Ε. κλήθηκαν μόνο η Σλοβενία και η Κροατία, που υπήρξαν επαρχίες της Αυστρουγγαρίας, ενώ αποκλείστηκαν η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Εκατό χρόνια μετά την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε με την εισβολή της Αυστρουγγαρίας στη Σερβία, οι γερμανόφωνοι λαοί προσπαθούν να επαναφέρουν την οικονομική και πολιτιστική επιρροή τους στα Βαλκάνια και στη Μεσευρώπη. Το Βερολίνο και η Βιένη δεν λησμονούν ότι επί αιώνες στη Μεσευρώπη εκατομμύρια άνθρωποι διαφορετικών εθνοτήτων μάθαιναν τα γερμανικά και έγραφαν βιβλία ή θεατρικά έργα στη γλώσσα αυτή. Την επιρροή που έχασαν το 1918, με τη χρήση των όπλων, επιχειρούν σήμερα να αποκαταστήσουν με εργαλεία την οικονομία και τον πολιτισμό. Αυτό επιχείρησε να κάνει και η Ιταλία το 1991-1993 με την Πενταγωνική Πρωτοβουλία και το Αδριατικό Σύμφωνο, αλλά κατέληξε να έχει επιρροή μόνο στην Αλβανία.
Τα Σκόπια δεν ενδιαφέρουν ως ξεχωριστό κράτος τη Γερμανία, αλλά ως τμήμα της βαλκανικής περιοχής της Μεσευρώπης. Το 1993 υπήρχαν πληροφορίες ότι το -νεογέννητο τότε- κρατίδιο των ψευτομακεδόνων δέχθηκε να φιλοξενήσει πυρηνικά απόβλητα για να αποκτήσει τη γερμανική εύνοια. Η Ελλάς πρέπει να παραμείνει σταθερή στην αρχική θέση της ότι δεν παραχωρούμε το όνομα της Μακεδονίας ούτε σε παράγωγη ή σύνθετη μορφή.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Του Χρήστου Ιακώβου

Οι Ευρωπαίοι σπάνια έχουν συμφωνήσει με τις ΗΠΑ για κρίσιμα θέματα της Μέσης Ανατολής. Από την εποχή των πολέμων που διεξήγαγε το νεοσύστατο, τότε, Αμερικανικό ναυτικό εναντίον των πειρατών της Μπαρμπαριάς στις αρχές του 19ου αιώνα, μέχρι την ανακωχή που επέβαλλε ο Πρόεδρος Άϊζενχάουερ στην κοινή Γαλλο-Βρετανο-Ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στο Σουέζ το 1956 και τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη στις πλείστες των περιπτώσεων έχουν ενεργήσει ξεχωριστά ή και αντίθετα στην περιοχή αυτή. Βεβαίως, έχουν υπάρξει και εξαιρέσεις, όπως ο Πόλεμος του Κόλπου το 1991.

Μπορεί κατά τον Ψυχρό Πόλεμο η Μέση Ανατολή να ευρίσκετο στην περιφέρεια των κοινών ενδιαφερόντων και όχι στο κέντρο τους, έχει γίνει τώρα το ευαίσθητο επίκεντρο της γεωπολιτικής Αμερικανο-Ευρωπαϊκής σχέσης.

Ποια η ρίζα όμως αυτής της διχογνωμίας; Η διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας απομάκρυνε το θέμα της ασφάλειας της Ευρώπης από το κέντρο της Αμερικανικής στρατηγικής θεώρησης του κόσμου, και το αντικατέστησε με τα προβλήματα του ευρύτερου χώρου της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ασίας. Κατ΄αναλογία, και η Ευρωπαϊκή θεώρηση έχει αλλάξει. Η Αμερική δεν είναι πια ο χορηγός προφανών εγγυήσεων ασφάλειας όπως ήταν στο Ψυχρό Πόλεμο. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στο διεθνές σύστημα ασφάλειας, ιδιαίτερα στην Ασία, και στην διασφάλιση των θαλασσίων μεταφορών. Αλλά ο ρόλος αυτός είναι πολύ λιγότερο εμφανής στην Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, που τείνει να βλέπει με ενόχληση μόνο την ηγεμονική πλευρά της Αμερικής, για την οποία αισθάνεται ότι μάλλον θέτει σε κίνδυνο παρά ενισχύει την αμοιβαία ασφάλεια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Αμερικανική πολιτική στην Μέση Ανατολή μετά την εισβολή στο Ιράκ.

Δεν πρόκειται ακριβώς για διαφωνία αρχών όσο για διχογνωμία στρατηγικής, που είναι εμπεδωμένη στην Ευρωπαϊκή ιστορία, γεωγραφία και εσωτερική πολιτική. Στην πραγματικότητα, οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί συμφωνούν σε πολλές γενικές αρχές και στόχους. Αμφότερες οι πλευρές θεωρούν την ανάπτυξη στην Μέση Ανατολή σαν τον ασφαλέστερο τρόπο να εμποδιστεί το είδος της υπερεθνικής τρομοκρατίας. Αμφότερες υποστηρίζουν την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους. Αμφότερες θέλουν να αποφευχθεί η εξάπλωση όπλων μαζικής καταστροφής στην περιοχή αυτή. Τέλος, αμφότερες έχουν κοινό συμφέρον να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ροή πετρελαίου και φυσικού αερίου από την περιοχή στις επόμενες δεκαετίες.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο όμως, τα πράγματα φαίνονται πολύ πιο ασαφή, και εδώ είναι που εμφανίζεται ο υπερατλαντικός διχασμός. Ο μουσουλμανικός κόσμος έπαψε να προχωρά προς την μοντέρνα εποχή κάποια στιγμή μεταξύ του 14ου και 19ου αιώνα. Η περιοχή αυτή υστερεί σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο από άποψη οικονομικών επιτευγμάτων, μόρφωσης και βασικών ελευθεριών.

Οταν η Κυβέρνηση Μπούς ανακοίνωσε την απόφαση εισβολής στο Ιράκ, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, είχαν έντονες αντιρρήσεις, οι οποίες συνέπιπταν κατά μεγάλο μέρος με τις απόψεις της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης. Πίστευαν ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να σταθεροποιηθεί το Ιράκ, κι ακόμη δυσκολότερο να εκδημοκρατιστεί, μετά την εισβολή, και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί το φαινόμενο «ντόμινο», δηλαδή η αλυσιδωτή αντίδραση που θα άπλωνε την μεταρρύθμιση στον υπόλοιπο χώρο. Φοβόνταν ότι ο πόλεμος θα έτρεφε την αστάθεια και θα βοηθούσε τους τρομοκράτες να στρατολογήσουν οπαδούς. Υπεστήριζαν ότι ο πόλεμος θα ενίσχυε την εντύπωση της σύγκρουσης των πολιτισμών, πράγμα επιβλαβές όχι μόνο για την εμπόλεμη περιοχή αλλά για την εσωτερική τους πολιτική κατάσταση. Τέλος, πίστευαν ότι ο αντιδυτικισμός στην εμπόλεμη περιοχή θα διωγκούτο επικινδύνως, υποσκάπτοντας έτσι οποιοδήποτε δημοκρατικό μήνυμα θα προσπαθούσαν να μεταδώσουν οι Αμερικανοί.

Η επικρατούσα θεώρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τί πρέπει να γίνει στην Μέση Ανατολή ξεκινά από παραδοχές διαφορετικές από αυτές της Αμερικανικής θεωρίας περί «μεταμόρφωσης» της περιοχής. Δέχεται ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα εν μια νυκτί. Αντιθέτως πιστεύει ότι με την συνεργασία με τις Μεσανατολικές «κοινωνίες πολιτών», με την βελτίωση των οικονομιών των κρατών και με την βαθμιαία μεταμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των χωρών της περιοχής, η Ευρώπη δημιουργεί τις συνθήκες για δημοκρατική αλλαγή που μπορούν να προέλθουν μόνο από τις ίδιες τις υπό μεταμόρφωση κοινωνίες. Η Ευρώπη επίσης δίνει υψηλή προτεραιότητα στην επίλυσης της Αραβο-Ισραηλινής αντιπαράθεσης με πιο ουδέτερη διαιτησία, που δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του Ισραήλ, αλλά δεν πρόκειται και να υποστηρίζει αυτομάτως οποιαδήποτε απόφαση παίρνει η Ισραηλινή κυβέρνηση.

Οι ιδέες αυτές δεν είναι αποτέλεσμα αντιλήψεων στρατηγικής αδυναμίας. Στην πραγματικότητα είναι ριζωμένες σε μία καθαρώς Ευρωπαϊκή αντίληψη ιστορίας, σε μια παράδοση έντονων σχέσεων (και φιλικών και ανταγωνιστικών) με το μουσουλμανικό κόσμο, καθώς επίσης στην διαφορετική γεωγραφική θέση της γηραιάς ηπείρου. Η Μέση Ανατολή είναι στην ίδια «γειτονιά» με την Ευρώπη, και οποιεσδήποτε ριζοσπαστικές λύσεις, όπως πόλεμοι με ορισμένα οφέλη αλλά και με τεράστιους κινδύνους -ζυγίζονται πολύ προσεκτικά. Εποπλέον, η Ευρώπη έχει 20 έως 25 εκατομμύρια Μουσουλμάνους. Όταν αναλαμβάνονται εχθρικές ενέργειες στην Μέση Ανατολή που δεν είναι νόμιμες στα μάτια της κοινής γνώμης των πληθυσμών αυτών, είναι δυνατό να έχουν επιπτώσεις μέσα στις ίδιες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Αξιολογώντας σήμερα τις επιπτώσεις της επέμβασης στο Ιράκ το 2003, μπορούμε να κατανοήσουμε πώς εξελίχθηκε η αναμέτρηση των διαφορετικών οραμάτων για την Μέση Ανατολή, και ποιές καινούργιες εντάσεις δημιούργησε στις Αμερικανο-Ευρωπαϊκές σχέσεις. Σήμερα οι στρατιωτικές επεμβάσεις και η κατοχή εδαφών εξακολουθούν να είναι απεχθείς στους τοπικούς πληθυσμούς, όπως ήταν και στο παρελθόν, ακόμη και στις περιπτώσεις που οι επεμβαίνουσες δυνάμεις ευαγγελίζονται τον εκδημοκρατισμό.

* Ο Χρήστος Ιακώβου είναι Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών
Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Κόβουν λαιμούς μπροστά σε κάμερες, αλλά και εκτός... αέρα.
Γδέρνουν ζωντανούς αντιπάλους τους, σταυρώνουν χριστιανούς και εν γένει «αλλοπίστους».
Εκτελούν διά λιθοβολισμού γυναίκες που διέπραξαν το έγκλημα να παντρευτούν λόγω έρωτα. 
Σφάζουν και αποκεφαλίζουν μικρά παιδιά.
Θάβουν ζωντανούς τους «αιρετικούς».
Καίνε σπίτια, εκκλησίες, χωριά ολόκληρα.
Υπακούν μόνο στο Κοράνι και στους στρατιωτικούς επικεφαλής τους.

Είναι οι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους και δεν πρόκειται να σταματήσουν τον πόλεμό τους μέχρι ολόκληρη η υδρόγειος να εφαρμόσει τη σαρία, τον ισλαμικό νόμο.
Τα «κατορθώματά» τους, οι ανείπωτες κτηνωδίες τους, έχουν πλημμυρίσει την τηλεόραση και όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οποιος υποκρίνεται ότι δεν τα βλέπει και υποτιμά τον κίνδυνο για την πατρίδα μας και το σύνολο του δυτικού κόσμου απλώς είναι επικίνδυνα αφελής ή αδήλωτο μέλος των στρατευμάτων του Ισλαμικού Κράτους, λειτουργώντας ως εμπροσθοφυλακή των προπαγανδιστικών μηχανισμών του.

Οι πιστοί μαχητές του πολυαίμακτου ασύμμετρου πολέμου βρίσκονται διάσπαρτοι σ' ολόκληρο τον κόσμο. Δεν εισέβαλαν επισήμως στην Ευρώπη και την Αμερική, αλλά ατύπως.

Οι περισσότεροι εξ αυτών, ειδικά στην Ευρώπη και στην πατρίδα μας, πέρασαν παρανόμως τα σύνορα με την ιδιότητα του... λαθρομετανάστη.
Η λαθρομετανάστευση είναι η σύγχρονη κερκόπορτα που έχει ανοίξει εδώ και αρκετά χρόνια, και συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για όλους μας.
 Η Ελλάδα βιώνει τα επίχειρα του εποικισμού από ισλαμιστές από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και τίποτα μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να τερματιστεί αυτό το κακό.

Η «δημοκρατία» δημοσίευσε τη σχετική επισήμανση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει την πληροφορία ότι καταφθάνουν στην Ελλάδα «άνθρωποι που κόβουν τους λαιμούς των χριστιανών».

Κι ενώ το μείζον για την Ελλάδα είναι η αποτροπή του εξισλαμισμού της και η παντί τρόπω απόκρουση της λαθρομεταναστευτικής εισβολής, η εγκληματική αφέλεια ή ο δόλος ορισμένων προετοιμάζουν την ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Μωραίνει Κύριος...

Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει τους χαρακτηρισμούς που εμφανίστηκαν σε ανάρτηση της επίσημης σελίδας του κόμματος στο facebook, σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο Μέγαρο, και σημειώνει ότι «πρόκειται για αυθαίρετη πράξη στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει καμία σχέση με τις αντιλήψεις μας για την ενότητα και τον πολιτικό πολιτισμό στο ΠΑΣΟΚ». Όπως τονίζεται, «η ανάρτηση έγινε αμέσως αντιληπτή και κατέβηκε».

Η επίμαχη ανάρτηση, η οποία «κατέβηκε» από το επίσημο facebook του ΠΑΣΟΚ, ήταν η εξής: «Οι οπαδοί (αγανακτισμένοι πολίτες – τάγματα εφόδου) του ανθρώπου που το κόμμα του κέρδισε το 2009 τις εθνικές εκλογές με 44% και κατάφερε(!), μετά από δύο χρόνια Πρωθυπουργός, να φέρει την Δεξιά του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη σε συγκυβέρνηση μαζί του, του φώναζαν χθες να έρθει για να διώξει τη Δεξιά!…Ένας ψυχίατρος υπηρεσίας παρακαλώ…».

Αφού «κατέβηκε» η συγκεκριμένη ανάρτηση, ακολούθησε άλλη, ενυπόγραφη, ανάρτηση, στην οποία ο υπογράφων αναφέρει ότι: «το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο post σχετικά με την εκδήλωση Ζάππειο. Ήταν μια προσωπική μου άποψη που εκ παραδρομής την ανέβασα στα social media του ΠΑΣΟΚ».

«Αστεία εκδοχή πολιτικού τζιχαντισμού τα συνθήματα κατά του Ευ. Βενιζέλου» δήλωσε ο Π. Ρήγας
«Αθλιότητες» χαρακτήρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, τα συνθήματα κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, που ακούστηκαν χθες το βράδυ στην εκδήλωση, στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, για τα 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ρήγας, είπε μεταξύ άλλων, πως το περιστατικό ήταν η αστεία εκδοχή ενός «πολιτικού τζιχαντισμού» και «φανατισμού», αποδίδοντας τις «αθλιότητες» σε μία ομάδα «50 ή 100 κλακαδόρων» που «δεν εκφράζουν τον πολιτισμό του ΠΑΣΟΚ».

Εκτίμησε πάντως, πως η ένταση δεν ήταν καθοδηγούμενη και στημένη από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Δεν δέχομαι ότι με αυτόν τον τρόπο κάποιοι προσπαθούν να κρατηθούν στην επιφάνεια [...] Δεν θέλω να πιστεύω πως αυτός είναι ο χώρος στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου».

Για το ίδιο θέμα, η συνάδελφος ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ έγραψε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ τα εξής:

PETSALNIKOS-PAPANDREOU01-02SEPTEMBER2014
Θλιβερές εικόνες στη εκδήλωση του Γιώργου
Σε ένα σκηνικό ενδοπαραταξιακής σύγκρουσης, με θλιβερές «εικόνες», ένταση, αποδοκιμασίες και σημάδια έλλειψης πολιτικού πολιτισμού επιχείρησαν να μετατρέψουν τη χθεσινή εκδήλωση-αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους στο Ζάππειο.
Τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ενισχύσει τον ρόλο του στη δύσκολη συγκυρία, μερικές δεκάδες επέλεξαν να αποδοκιμάσουν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο την ώρα που βρισκόταν στο βήμα, ενώ νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποθέωναν τον Γιώργο Παπανδρέου.

Εφτασαν μάλιστα στο σημείο μέχρι και να γιουχάρουν τον κ. Βενιζέλο, όταν αναφέρθηκε στο σύνθημα που ακούστηκε ουκ ολίγες φορές «Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά». «Ακουσα το σύνθημα “γερά για να πέσει η Δεξιά”. Την Τετάρτη (σ.σ. αύριο το βράδυ επίσης στο Ζάππειο) θα μιλήσουμε για το πότε και πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη», είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία τις συχνές διακοπές και τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει αποφασίσει να λειτουργήσει σε κάθε βήμα υπέρ της ενότητας. «Θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας που δεν μπορεί να χαρίζεται ούτε να αδικεί και να μηδενίζει», διεμήνυσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος αύριο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα αναπτύξει το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της παράταξης και της χώρας και θα επιμείνει στην ανάγκη διοργάνωσης ενός ανοιχτού ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, απαντώντας σε όλα όσα αμέσως ή εμμέσως τον κατηγόρησε χθες με την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός.

Χθες, πάντως, καθώς η έκθεση του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» ήταν ένα αφιέρωμα στην πορεία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος δεν απέφυγε να στείλει με τον χαιρετισμό του σαφές μήνυμα προς τον Γ. Παπανδρέου (και όχι μόνο, λένε έμπειρα στελέχη), λέγοντας ότι «το λιγότερο που οφείλουμε στον Ανδρέα είναι να μην τον χρησιμοποιούμε ως άλλοθι ή προκάλυμμα».

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσήλθαν στην εκδήλωση σχολίαζαν ότι οι περίπου 50 φανατικοί που βρίσκονταν στην αίθουσα ήταν αποφασισμένοι να αποδοκιμάσουν τον νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και απέδιδαν επίσης σημαντικές ευθύνες στον Φίλιππο Πετσάλνικο, που είχε αναλάβει τη διοργάνωση της έκθεσης για την 3η του Σεπτέμβρη.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι αρκετοί, «παπανδρεϊκοί» και «βενιζελικοί», δήλωναν απογοητευμένοι από τις «θλιβερές εικόνες» – ορισμένοι μάλιστα προτίμησαν να αποχωρήσουν αθόρυβα, ενώ άλλοι παρακολουθούσαν σιωπηλοί.

«Αυτές είναι πρακτικές άλλων λογικών, άλλων δεκαετιών – στην πολιτική υπάρχουν θεσμοί που οριοθετούν το πλαίσιο διαφωνίας και ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού», σημείωσε με νόημα ο Κ. Πιερρακάκης, μέλος του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ, που αναχωρεί σήμερα για το Παρίσι και τη συνάντηση με την τρόικα μαζί με την κυβερνητική αποστολή.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που χειροκροτήθηκε σε πολλά σημεία της ομιλίας του, μίλησε ανοιχτά για «νέα αρχή και νέο ξεκίνημα της παράταξης που θέλει ο κόσμος» και προανήγγειλε περιοδείες του ανά την Ελλάδα για να «συζητήσει με κάθε πολίτη». Εκανε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και ειδικά στη Νέα Δημοκρατία, ενώ υπογράμμισε ότι «Αριστερά και Δεξιά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της συντήρησης».

Ισχυρίστηκε ότι χρειάζονται πολιτικές μεταρρυθμίσεων και έκανε επί της ουσίας άνοιγμα και προς τον ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας «μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις». Υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολούθησε και «δεσμεύτηκε» ότι θα υπηρετήσει την πολιτική για τη «Νέα Αρχή».

«Η πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση είναι πρώτη προτεραιότητα, αλλά δεν μπορεί αυτή η πορεία να ολοκληρωθεί όσο παραμένουν παρούσες οι αιτίες της κρίσης – καθώς μάλιστα θα γίνει μια νέα διευθέτηση για το χρέος, θα μας ζητήσουν νέες δεσμεύσεις, αυτές δεν μπορεί να είναι νέα οικονομικά βάρη για τους μεσαίους και τους χαμηλόμισθους».

Είναι πασιφανές ότι ο πρώην πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά θέλησε με την ομιλία του να αφήσει χωρίς «προσδοκίες» για μια νέα εσωκομματική αναμέτρηση όλους όσοι διαφωνούν με τη διεξαγωγή Ιδρυτικού Συνεδρίου της παράταξης και ζητούν αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Παπανδρεϊκά στελέχη εκτιμούν πάντως ότι η «λογική» του είναι μέσα από το ΠΑΣΟΚ να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές πολιτικής και αυτές να προσδιορίσουν και τον ρόλο του κόμματος στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Στο Ζάππειο χθες καταγράφηκαν ηχηρές απουσίες, όπως του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος θα μιλήσει αύριο στην κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η του Σεπτέμβρη, του Κώστα Λαλιώτη και αρκετών άλλων κορυφαίων στελεχών.

Ηταν εκεί στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, όπως οι κ. Καρύδης, Πρωτόπαπας, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, βουλευτές, νυν και πρώην υπουργοί, στελέχη, οι κ. Χρυσοχοΐδης, Σκανδαλίδης, Κωνσταντινόπουλος, Κεγκέρογλου, Ντόλιος, Φώφη Γεννηματά, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Μ. Καρχιμάκης, Δ. Ρέππας, Κ. Τριαντάφυλλος, Θ. Μωραΐτης, Φ. Σαχινίδης, Παντελής Καψής, Γιάννης Καψής, Ντίνα Λάζαρη, Αννα Νταλάρα, Ν. Σηφουνάκης, Π. Οικονόμου, Μ. Παπαϊωάννου, Γ. Καμίνης κ.ά. Στους παρόντες και ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος χειροκροτήθηκε από ορισμένους κατά την είσοδό του στην αίθουσα.

Τη ΝΔ εκπροσώπησε ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Βούτσης και τη ΔΗΜΑΡ ο Ν. Τσούκαλης.

Πηγή "Έθνος"

Σχόλιο ιστολογίου: Δεν είναι ηλίθιοι. Συνεργάτες και συνένοχοι είναι. "Τακτοποιημένοι" από το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" που συνεχίζει να κυβερνά τη χώρα, ικανοποιώντας την ματαιοδοξία ενός άκρως επικίνδυνου που ζει το όνειρό του από τη θέση του "πρωθυπουργού"...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Ανοιχτή επιστολή προς τον αρχηγό του ΓΕΣ από έναν… "συμμαθητή" του 

Του Ταξιάρχου ε.α. Αντωνίου Τζαμπάζη

Όταν αποφασίζεις ν’ απευθυνθείς στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑ, όλοι καταλαβαίνουν ότι επιθυμία σου είναι να επικοινωνήσεις με ένα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ, αρκεί ο ίδιος να γνωρίζει τη σημασία και την έννοια του όρου, ν’ αποδέχεται τη σοβαρότητα του ρόλου, να γνωρίζει ΙΣΤΟΡΙΑ, να λειτουργεί σεβόμενος ΑΠΟΛΥΤΑ τον εαυτό και τους υφισταμένους του, και το κυριότερο, να τηρεί τον όρκο που έδωσε.

Ήταν 19 Iουνίου 2014, όταν ο νυν ΥΕΘΑ, με το πρόσχημα της επίσκεψης και ενημέρωσης για το έργο και την αποστολή μονάδων στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο, επέβαλε σ’ όλη τη στρατιωτική ηγεσία το «προσκύνημα στο Μουσείο της Δημοκρατίας» του Αγίου Ευστρατίου, δηλώνοντας παράλληλα μεταξύ των άλλων «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης περισσότερο ως προσκυνητές και λιγότερο ως επισκέπτες. Προσκυνητές σε ένα μαρτυρικό νησί που έγινε σύμβολο της Δημοκρατίας στην Πατρίδα μας…

Αυτός ο χώρος στέλνει συνάμα ένα μήνυμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, θυμίζοντας την υποχρέωση να κρατάμε ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης και να μην αφηνόμαστε στο έλεος των μικρών και των ασήμαντων που πάντοτε παραμονεύουν στη ζωή μας. Ένα μήνυμα ενότητας μπροστά στους δύσκολους καιρούς που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα...

Συμβολικές πράξεις και θυσίες θυμίζουν σε εμάς, τη δική μας υποχρέωση να μείνουμε πιστοί και συνεπείς στη δέσμευση και στον όρκο να προασπίσουμε αυτό τον τόπο, τις κατακτήσεις του λαού μας, τη Δημοκρατία και βέβαια την εθνική μας ανεξαρτησία και ακεραιότητα…

Γιατί μέσα από τη ζωντάνια του νησιού ζωντανεύουν και οι αναμνήσεις και οι συμβολισμοί που διασταυρώνονται εδώ. Τη Δημοκρατία και τους μάρτυρές της… που φέρνουν πλέον και τις δικές μας γενιές προ των δικών τους ευθυνών».

Σαφώς και η στρατιωτική ηγεσία οφείλει να υπακούει στην αντίστοιχη πολιτική. Σαφώς και η μνήμη των θυμάτων του Έθνους είναι ιερή παρακαταθήκη και υποχρέωση ΟΛΩΝ μας ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Είναι όμως παράλληλα ιερή παρακαταθήκη και υποχρέωση ΟΛΩΝ μας ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ και η μνήμη των θυμάτων του Έθνους Ελλήνων Αξιωματικών και Οπλιτών, που έπεσαν μαχόμενοι ΗΡΩΪΚΑ στα βουνά της Πίνδου, στο Γράμμο και στο Βίτσι, υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια της Φυλής και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η Δημοκρατία λοιπόν σεβαστέ στρατηγέ Χρίστο Μανωλά, την οποία κλήθηκες από τη θέση του Α/ΓΕΣ να υπηρετήσεις, ΔΕΝ λειτουργεί αλά καρτ, ΔΕΝ λειτουργεί επιλεκτικά και με εντολή επιλογής, και το κυριότερο «ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ» την ΙΣΤΟΡΙΑ και ΔΕΝ απομονώνει περιόδους της.

Των νικηφόρων επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού της περιόδου 1946-1949 ΗΓΟΥΝΤΟ λαμπροί και αείμνηστοι προκάτοχοί σου ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ, ΤΙΜΗΜΕΝΟΙ με μετάλλια και παράσημα στα Πεδία των Μαχών και στις 31 Αυγούστου 2014, ημέρα μνήμης και τιμής στο Γράμμο και στο Βίτσι, με την ΑΠΟΥΣΙΑ σου σεβαστέ αρχηγέ Χρίστο Μανωλά τους ξέχασες, τους λησμόνησες, ΔΕΝ τους μνημόνευσες. Πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι πρωτοδημιουργηθείσες τότε Μονάδες των ΛΟΚ, τον πράσινο μπερέ των οποίων με υπερηφάνεια φοράς αλλά πρέπει και να τιμάς.

Είναι τελείως αδιάφορο αν σε ικανοποιεί η φτηνή δικαιολογία της διαχρονικής ΑΠΟΥΣΙΑΣ της εκάστοτε στρατιωτικής ηγεσίας από τη συγκεκριμένη τελετή μνήμης, γιατί πολύ απλά η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ στηρίζεται στους ΠΑΡΟΝΤΕΣ και στηλιτεύει τους ΑΠΟΝΤΕΣ… ΔΥΣΤΥΧΩΣ για σένα επέλεξες τον δεύτερο δρόμο.

Η Πατρίδα το ρόλο της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, τον επιφυλάσσει στους ΕΛΛΗΝΕΣ και ΟΧΙ στους «φιλέλληνες» των Βρυξελλών και του Εξωτερικού, στην ομάδα των οποίων ΕΥΚΟΛΑ κάποιος εντάσσεται, αποδεχόμενος παράλληλα τον κίνδυνο της μόνιμης ένταξης και του εσαεί χαρακτηρισμού.

Είναι αυτός ο κίνδυνος που απομακρύνει από τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, που βιώνουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες και ιδιαίτερα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, μεγάλο μέρος του οποίου προς το παρόν ηγείσαι και ΟΧΙ ΗΓΕΙΣΑΙ… από σένα εξαρτάται να αντιληφθείς τη… διαφορά.

Είναι άλλο πράγμα το βαρύ βιογραφικό με το οποίο σε… πλάσαραν ενορχηστρωμένα τα καθεστωτικά ΜΜΕ και άλλο πράγμα η ελαφρότητα αντιμετώπισης και διαχείρισης πρωτόγνωρων καταστάσεων φτώχιας, απαξίωσης και εμπαιγμού του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με… όμορφα λόγια, χτυπήματα στην πλάτη, σερβίρισμα νερού και αναψυκτικών σε υφισταμένους σε απομακρυσμένα φυλάκια, στην ΑΠΕΛΠΙΔΑ προσπάθειά σου να πείσεις τους… κολίγους ότι είσαι το ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ που θέλει μεν αλλά ΔΕΝ μπορεί ακόμη κι όταν η Ανώτατη Βαθμίδα της Δικαιοσύνης συνάδει.

Αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει κι άλλος κατήφορος κι αν είσαι αποφασισμένος να τον ακολουθήσεις σ’ αυτή την διαδρομή της παρακμής, που δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο κάποιο «κομμάτι» του Δημοσίου και αγγίζει δυστυχώς με την ανοχή σου, μαζί και ΟΛΗΣ της στρατιωτικής ηγεσίας και τον ευαίσθητο χώρο των ΕΔ.

Αποφάσισε λοιπόν σεβαστέ αρχηγέ Χρίστο Μανωλά ή συνεχίζεις να ζεις αυτό το πρόσκαιρο ταξίδι, που σου άνοιξε τις πόρτες της προσωπικής προβολής και της ιδιοτέλειας, ισορροπώντας μεταξύ υποταγής και συμβιβασμών από τη μια και αδιαφορίας για τα προβλήματα του προσωπικού από την άλλη ή ορθώνεις ανάστημα στο σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα, απαιτώντας εδώ και τώρα και ΔΗΜΟΣΙΑ, την άμεση και πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ υποβάλλοντας ταυτόχρονα την παραίτησή σου…
Άλλωστε αυτό δεν ορκίστηκες; Υπακοή στο Σύνταγμα, τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους…
Λειτουργεί το Σύνταγμα…;
Εφαρμόζονται οι Νόμοι και τα Ψηφίσματα και ΔΕΝ το έχουμε αντιληφθεί εμείς οι υπόλοιποι παρά ΜΟΝΟ εσύ;
Γνωρίζω πολύ καλά ότι σε καλώ να κάνεις χαρακίρι…
Ιδού η Ρόδος σεβαστέ αρχηγέ Χρίστο Μανωλά!!!

Επικοινωνία με τον συντάκτη
tzampan@gmail.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Της Carol Matlack

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να "χτυπήσει" τη Ρωσία με ένα νέο γύρο κυρώσεων, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις για άμεση στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Οι ηγέτες της ΕΕ δήλωσαν στις 31 Αυγούστου μετά από μια σύνοδο κορυφής το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες ότι θα αποφασίσουν εντός της εβδομάδας σχετικά με πιθανές νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. Εν τω μεταξύ, Ουκρανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με φιλορώσους αυτονομιστές στο Μινσκ για προκαταρκτικές ειρηνευτικές συνομιλίες.

Μέχρι στιγμής, οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δεν φαίνεται να έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα την οικονομία των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα, κάποιοι καλούν την ΕΕ να χρησιμοποιήσει το πιο ισχυρό όπλο που έχει στη διάθεσή της από πλευράς κυρώσεων, το ίδιο με εκείνο που είχε χρησιμοποιήσει σε βάρος του Ιράν το 2012: να «κλειδώσει» τη Ρωσία έξω από το διατραπεζικό σύστημα πληρωμών SWIFT.

Το SWIFT, που έχει έδρα στο Βέλγιο, είναι ένα ασφαλές σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιείται από περισσότερες από 10.500 τράπεζες για τη μεταφορά χρημάτων διεθνώς. Χωρίς αυτό, οι ρωσικές τράπεζες και οι πελάτες τους δεν θα μπορούσαν εύκολα να στείλουν ή να λάβουν χρήματα πέρα από τα σύνορα της χώρας τους, πράγμα που θα είχε ολέθριες συνέπειες για το εμπόριο, τις επενδύσεις, και τα εκατομμύρια των καθημερινών οικονομικών συναλλαγών. Το SWIFT πρέπει να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της ΕΕ, επειδή το πρόγραμμα έχει συσταθεί βάσει του βελγικού δικαίου.

Όταν κυρώσεις που επιβλήθηκαν το 2012 μπλόκαραν τις τράπεζες του Ιράν από τη χρήση του SWIFT, ο οικονομικός αντίκτυπος ήταν «βαθύς», λέει ο Mark Dubowitz από το Foundation for Defense στην Ουάσιγκτον, το οποίο είχε ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να  κρατήσει μια σκληρή γραμμή απέναντι στο Ιράν. «Γνωρίζουμε ότι ήταν οδυνηρό», λέει ο Dubowitz, επειδή στις συνομιλίες με τη Δύση, «οι Ιρανοί διπλωμάτες απαιτούσαν συστηματικά αυτή να είναι μία από τις κυρώσεις που θα αρθεί πρώτη».

Η ΕΕ, όμως, δεν φαίνεται πρόθυμη να προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα. Παρά το γεγονός ότι η Βρετανία παροτρύνει προς αυτή την κατεύθυνση, η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε στις 31 Αυγούστου ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση για εξαίρεση από το σύστημα SWIFT κατά τη σύνοδο κορυφής του Σαββατοκύριακου. Η ίδια μαζί με άλλους ηγέτες είπαν ότι θα εξετάσουν πιθανά μέτρα που στοχεύουν στους τομείς ενέργειας και χρηματοδότησης της Ρωσίας.

Ακόμα και αν η Ρωσία τίθετο εκτός συστήματος SWIFT, θα μπορούσε ακόμη να βρει τρόπους να διακινεί χρήμα πέραν των συνόρων της. Οι ρωσικές τράπεζες θα μπορούσαν να συνάψουν συμφωνίες διακίνησης με ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η Ρωσία μπορεί να προσπαθούσε ακόμη και να δημιουργήσει το δικό της σύστημα πληρωμών ως εναλλακτική λύση για το SWIFT, που δεν είναι άλλο παρά ένα ιδιωτικός, μη-κερδοσκοπικός συνεταιρισμός των τραπεζών που είναι μέλη. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Alexey Moiseev δήλωσε στις 27 Αυγούστου ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει νομοθεσία για να δημιουργήσει ένα νέο τραπεζικό σύστημα μεταφοράς χρήματος.

Οι περισσότερες μεγάλες τράπεζες έξω από τη Ρωσία, ωστόσο, «δεν θα ήταν καθόλου πρόθυμες» να βοηθήσουν τη Ρωσία να παρακάμψει το SWIFT, λέει ο Dubowitz. Θα φοβούνταν ποινές από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ή θα μπορούσαν ακόμα και να αποβληθούν από το SWIFT, αφού το καταστατικό του συνεταιρισμού απαγορεύει στα μέλη να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που θα μπορούσαν να το βλάψουν.

Ένας σημαντικός λόγος για τον παρατηρούμενο δισταγμό της Ευρώπης θα μπορούσε να είναι ο κίνδυνος για αντίποινα από τη Μόσχα, λέει ο Chris Weafer της Macro Advisory, μιας εταιρείας συμβούλων με έδρα τη Μόσχα. «Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, θα είναι μια πολύ σοβαρή κλιμάκωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και σίγουρα θα οδηγήσει σε εξίσου σκληρά αντίποινα».

Η Matlack είναι ανταποκρίτρια του Bloomberg Businessweek στο Παρίσι
Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Του Δημήτρη Γαρούφα

Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε από τα Ελληνικά ΜΜΕ η ανακοίνωση ότι πρωθυπουργός της Τουρκίας γίνεται ο μέχρι τώρα υπουργός Εξωτερικών Α.Ντοβούτογλου, παρ΄ ότι η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί εξελίξεις που άμεσα επηρεάζουν τη χώρα μας.

Οι θέσεις του Α. Ντοβούτογλου για το μέλλον της Τουρκίας και τους στόχους της στην ευρύτερη περιοχή είναι γνωστές κι΄ από τα βιβλία του αλλά κι΄ από ομιλίες του στα ετήσια συνέδρια των Τούρκων διπλωματών. Ενδεικτικά αναφέρω ότι τον Δεκέμβριο του 2012 στο ετήσιο συνέδριο Τούρκων διπλωματών που άρχισε στην ΄Αγκυρα και συνεχίσθηκε στην Αδριανούπολη, δίνοντας το στίγμα του προχωρημένου νέου-Οθωμανισμού, ο Α.Νταβούτογλου στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε ότι οι πολιτικές που θα εφαρμόσει στο μέλλον η Τουρκία, μέχρι το 2023, στοχεύουν στην ενοποίηση του χώρου των Βαλκανίων, του Καυκάσου, της Κεντρικής Ασίας κλπ. που θα γίνει, όπως είπε, με ειρηνικό τρόπο και θα σημάνει επιστροφή της Τουρκίας στα Βαλκάνια μετά από έναν αιώνα... με βασικά εργαλεία για επίτευξη του στόχου αυτού την οικονομία, την ιστορία, τον πολιτισμό...

Για την επίτευξη του στόχου αυτού χρησιμοποιούνται και οι μουσουλμανικές μειονότητες που υπάρχουν σε Βαλκανικές χώρες και επιδιώκεται η δημιουργία στο απώτερο μέλλον μιας «κοινοπολιτείας» των χωρών που ήταν τμήματα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με την Τουρκία να λειτουργεί ως ισχυρή περιφερειακή δύναμη στην περιοχή…
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η με συμβολικό τίμημα παραχώρηση σε τηλεοπτικά κανάλια βαλκανικών χωρών (τον Ιανουάριο του 2011 το Αυστριακό περιοδικό Der Standard ανέφερε ότι παίζονταν σε βαλκανικά τηλεοπτικά κανάλια 70 Τουρκικά σήριαλ..) τουρκικών «σήριαλ» που συνήθως παρουσιάζουν μια εξειδανικευμένη εικόνα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και της Τουρκίας.

Ενδεικτικά τα ανέφερα αυτά γιατί υπάρχει πλέον ορατό Τουρκικό σχέδιο που μεταξύ άλλων στοχεύει σε συγκυριαρχία στο Αιγαίο, σε πλήρη έλεγχο της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και σε σταδιακή αδρανοποίηση της Ελληνικής κοινής γνώμης.

Θέλω να ελπίζω (αμφιβάλλω βέβαια) ότι κάποιοι από τους ασκούντες εξουσία παρακολουθούν τις εξελίξεις και ότι θα υπάρχει κάποια εθνική στρατηγική (πάντως μη ορατή...) που θα λειτουργεί αποτρεπτικά στους Τουρκικούς σχεδιασμούς και θα υπηρετεί πολιτική θωράκισης του εθνικού μας χώρου, αλλά και αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας λόγω συμμετοχής στην Ε.Ε.
Αμφιβάλλω για την ύπαρξη αυτής της στρατηγικής, διότι, διατηρώντας τακτική επαφή με τους Ελληνικής καταγωγής πληθυσμούς στις Βαλκανικές χώρες, βλέπω δική μας απουσία αλλά και αδρά χρηματοδοτούμενη και αποτελεσματική Τουρκική παρουσία.

Με θλίψη τα επισημαίνω όλα αυτά γιατί η Ελλάδα μετά το 1990 είχε το συγκριτικό πλεονέκτημα στα Βαλκάνια και μπορούσε να είναι ο σημαιοφόρος της Ευρωπαϊκής προοπτικής, αναβαθμίζοντας και τον δικό της ρόλο. Δυστυχώς ο πολιτικός μας κόσμος όχι μόνο δεν αξιοποίησε την ιστορική ευκαιρία αλλά οδήγησε την Ελλάδα στην οικονομική και πολιτική χρεωκοπία περιθωριοποιώντας την ακόμα και στα Βαλκάνια…

Τελειώνοντας επισημαίνω ότι ακόμα και το «σοκ» της οικονομικής κρίσης δεν βοήθησε στην αλλαγή νοοτροπίας του πολιτικού μας κόσμου που εξακολουθούν να ζουν στο τέλμα της μικροπολιτικής…
Ενδεικτικά μόνο αναφέρω, με αφορμή την αποκάλυψη του μοναδικού σε παγκόσμιο επίπεδου ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη ότι βλέπουμε ανακοινώνεις πολιτικών η διαρροές στα ΜΜΕ για το πόσο βοήθησε ο καθένας…
Ναι βοήθησαν κάποιοι, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλα τα ποσά που δόθηκαν κατά καιρούς και από όλους για την ανασκαφική έρευνα για αυτό το μνημείο όλα αυτά τα χρόνια δεν ξεπερνούν το ποσό των 350.000 ΕΥΡΩ…Ξεχνούν δε να αναφέρουν ότι φέτος οι ανασκαφές ξεκίνησαν τέλη Ιουνίου 2014 (ενώ θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει από Μάρτιο) ελλείψει χρημάτων… Δηλαδή για ένα μνημείο που προκάλεσε παγκόσμια δημοσιότητα και η ύπαρξη του οποίου ενισχύει τα Ελληνικά επιχειρήματα σε διεθνές επίπεδο και θα αυξήσει θεαματικά τον τουρισμό… η Ελλάδα χρηματοδοτούσε την ανασκαφή με το σταγονόμετρο και σε κάποιο σημείο για να μη σταματήσει χρειάστηκε να δώσει χρήματα ο Δήμος Αμφίπολης...

* Δικηγόρος - πρώην πρόεδρος του Δ.Σ.Θ.
Πηγή Αγγελιοφόρος της Κυριακής 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Σε ένα το πολύ δύο μήνες οι Τζιχαντιστές θα έχουν ετοιμαστεί κατάλληλα και θα είναι σε θέση να μπορούν να αρχίσουν επιχειρήσεις τρομοκρατικών επιθέσεων σε στόχους σε ευρωπαϊκό έδαφος, αποκάλυψε ο ίδιος ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ Μπεν Αμπντουλαζίζ, σε δηλώσεις που δημοσιευτήκαν και στην τουρκική εφημερίδα, Taraf (1/9). Μάλιστα σύμφωνα με τον Σαουδαράβα ηγέτη οι Τζιχαντιστές με την ορμή που έχουν πάρει και με τις συνεχείς επιτυχίες στο έδαφος, έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο ρεύμα προσέλκυσης οπαδών και νέων μαχητών από ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από Αμερική. Πολύ σύντομα θα μπορούν να αρχίσουν δράση σε ευρωπαϊκό, ακόμα και σε αμερικανικό έδαφος, πραγματοποιώντας βομβιστικές και κάθε είδους τρομοκρατικές επιθέσεις εκτός από ευρωπαϊκές χώρες και μέσα στις ΗΠΑ.

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς μιλώντας σε συνάντηση που οργάνωσε ο ίδιος παρουσία των ξένων πρέσβεων στην σαουδαραβική πρωτεύουσα, παρουσία του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζων Κέρυ, ο οποίος, όπως φαίνεται, άκουσε με μεγάλο σκεπτικισμό τις διαπιστώσεις του Αμπντουλάχ, επεσήμανε τον μεγάλο κίνδυνο από την ραγδαία εξάπλωση του κινήματος των Τζιχαντιστών. Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές των εξελίξεων το «τέρας» των Τζιχαντιστών που δημιουργήθηκε κατ’ αρχή από αμερικανικές και δυτικές πηγές και στηρίχτηκε και από την Σαουδική Αραβία για να στραφεί εναντίον κάποιων αντιπαθητικών καθεστώτων στην Μέση Ανατολή, τώρα στρέφεται εναντίον των ίδιων των δημιουργών του με όλες τις επικίνδυνες και ανεξέλικτες συνέπειες μιας τέτοιας πραγματικά τρομερής εξέλιξης.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ Μπεν Αμπντουλαζίζ, ήταν πολύ σαφής στις δηλώσεις του τονίζοντας πως οι τρομοκράτες δεν γνωρίζουν σύνορα ενώ δεν υπολογίζουν τους κινδύνους από τις συνέπειες των τρομοκρατικών τους ενεργειών και τώρα ετοιμάζονται να ανοίξουν καινούργια μέτωπα εκεί όπου κρίνουν ότι πρέπει να διαδώσουν το Ισλάμ με τον δικό τους τρόπο. Μάλιστα ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας φάνηκε πολύ απαισιόδοξος για την αυξανόμενη δράση των Τζιχαντιστών καθώς, όπως τόνισε, δεν έχουν περιορισμούς στη τρομοκρατική τους δράση. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως παραδέχτηκε, μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί κάτι πολύ «δυνατό» που να μπορεί να τους σταματήσει με αποτέλεσμα να διευρύνεται συνεχώς η δράση τους και σε άλλες περιοχές και τώρα ετοιμάζονται να αρχίσουν να χτυπούν και σε ευρωπαϊκό έδαφος. Απευθυνόμενος δε στους Ευρωπαίους ηγέτες τους προειδοποίησε ότι πολύ σύντομα θα δουν και μέσα στις δίκες τους χώρες τις επιπτώσεις της ανάπτυξης του εξτρεμισμού κινήματος των Τζιχαντιστών, το οποίο σημειωτέον, έχει στελεχωθεί και με πολλούς Ευρωπαίους που έχουν ασπαστεί το Ισλάμ και έχουν πυκνώσει τις τάξεις τους.

Οι δηλώσεις αυτές του Αμπντουλάχ Μπεν Αμπντουλαζίζ έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί η Σαουδική Αραβία μαζί με το Κατάρ, είχε στηρίξει τους Τζιχαντιστές χρησιμοποιώντας τους για να ανατρέψουν κάποια καθεστώτα της Μέσης Ανατολής, όπως της Συρίας και του Ιράκ, τα οποία είχαν αναπτύξει «ενοχλητικές» σχέσεις με το ανταγωνιστικό προς το Ριαντ καθεστώς του Ιράν. Στη συνέχεια όμως καθώς έβλεπαν πως ο έλεγχος είχε ξεφύγει και πως οι Τζιχαντιστές εξαπλώνονταν συνεχώς με ανεξέλεγκτο ρυθμό, η Σαουδική Αραβία μαζί με την Αίγυπτο διαφοροποιήθηκε από το Κατάρ αλλά και την Τουρκία και σταμάτησε να τους στηρίζει ενώ τώρα καταγγέλλει την ανοιχτά την δράση τους.

Και ενώ όλοι επισημάνουν ότι μεγαλώνει συνεχώς ο κίνδυνος της έμφασης των Τζιχαντιστών πολύ κοντά μας και ενώ κάποιο Ευρωπαίοι άρχισαν να αφυπνίζονται στον κίνδυνο αυτό, ενώ εντωμεταξύ συνεχίζεται η εισαγωγή στην χώρα μας χιλιάδων μουσουλμάνων από ανατολάς, εμείς αντί να ορθώσουμε κάποιες «ασπίδες προστασίας», «βαυκαλιζόμαστε» με αντιρατσιστικά νομοσχέδια και «εκστασιαζόμαστε» με τους διάφορους απερίσκεπτους και επιπόλαιους τουρκολάγνους και ισλαμολαγνους, που δεν διστάζουν να μας κουβαλήσουν όλη αυτή την ισλαμική λαίλαπα ακόμα και μέσα στα σπίτια μας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Νεαροί Γερμανοί πηγαίνουν στη Συρία και στο Ιράκ με στόχο να αγωνιστούν στο πλευρό της εξτρεμιστικής οργάνωσης «ισλαμικό κράτος». Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Είναι νέος τουρκικής καταγωγής κι έχει μεγαλώσει στο Αμβούργο. Ένας συνηθισμένος νεαρός. Κάποια στιγμή όμως άρχισε να έχει επαφές με σαλαφιστές και η συμπεριφορά του άρχισε να αλλάζει λέει η Κιλνούρ Τσαν, από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

«Όλα ξεκίνησαν πολύ αθώα» λέει η Γερμανίδα πολιτικός. «Για το λόγο αυτό η οικογένεια δεν κατάλαβε σε τι κύκλους είχε μπλέξει ο γιός της. Ξεκίνησε με το να ενοχλείται από τον τρόπο με τον οποίο ντύνονταν οι αδελφές τους και να προσπαθεί να τους επιβάλλει πως θα έπρεπε να ντυθούν. Ξαφνικά άρχισε να επιτίθεται στην οικογένειά του και να λέει πως είναι άπιστοι και πως κάθονται απλά μπροστά στην τηλεόραση και κοιτάνε πως σφαγιάζονται οι άλλοι μουσουλμάνοι».

Κάποια στιγμή όταν η οικογένεια έφυγε διακοπές, ο νεαρός προσπάθησε να προσχωρήσει στους ισλαμιστές στη Μέση Ανατολή. Δεν είναι ο μόνος φυσικά. Από τη Γερμανία υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 400 νεαροί έφυγαν ήδη για τη Συρία ή το Ιράκ για να πολεμήσουν για χάρη του «ισλαμικού κράτους». Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος πέντε τσιχαντιστές από τη Γερμανία έχουν διαπράξει ήδη επιθέσεις αυτοκτονίας στη Συρία και στο Ιράκ.

Η τουρκική κυβέρνηση επαναλαμβάνει πως τα σύνορα με τη Συρία είναι κλειστά εντούτοις το μήκος των συνόρων είναι περίπου 900 χιλιόμετρα και είναι πάρα πολύ δύσκολο να ελεγχθούν. Οι ελλιπείς έλεγχοι δεν ευνοούν μόνο την είσοδο προσφύγων αλλά και το οργανωμένο έγκλημα και τους τζιχαντιστές. Η τουρκική κυβέρνηση αρνείται οποιεσδήποτε κατηγορίες σχετικά με το ότι στηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» ωστόσο οι δυτικοί σύμμαχοί της έχουν υποψίες.

Ανεπαρκείς έλεγχοι στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας

Τα ανεπαρκώς ελεγχόμενα συροτουρκικά σύνορα αποτελούν πονοκέφαλο για τις γερμανικές αρχές. Όχι μόνο γιατί μπορούν εύκολα Γερμανοί οι τζιχαντιστές να εισέρχονται στη Συρία αλλά και διότι το ίδιο εύκολα μπορούν να επιστρέφουν πίσω στη Γερμανία. Όπως επισημαίνει ο Ούλριχ Μόιρερ, υπεύθυνος εσωτερικών υποθέσεων στο κρατίδιο της Βρέμης: «Κανείς δεν έρχεται απευθείας από τη Συρία στη Βρέμη.

Οι περισσότεροι ταξιδεύουν μέσω τρίτων χωρών. Πηγαίνουν στην Τουρκία και πιστεύει κανείς ότι κάνουν διακοπές και μεταβαίνουν από εκεί σε άλλες χώρες και από αυτές επιστρέφουν μέσω Φρανκφούρτης και κάποια στιγμή βρίσκονται και πάλι στη Βρέμη».

Οι γερμανικές αρχές προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση αλλά επειδή είναι πολίτες με γερμανικό διαβατήριο δεν μπορούν ούτε να τους απελάσουν, ούτε να απαγορεύσουν την είσοδό τους στη χώρα. Εκτός αυτού είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί ότι ο συγκεκριμένος ύποπτος συμμετείχε σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Όπως επισημαίνει ο Ούλριχ Μόιρερ δεν υπάρχει μια φυσιολογική συνεργασία με τη Συρία και η παρακολούθηση ατόμων από τις γερμανικές αρχές είναι εξαιρετικά δύσκολη. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις μετανοημένων ισλαμιστών οι οποίοι συνεργάζονται με τις αρχές. Η Γκιλνούρ Τσαν καλεί τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να ξεπεράσουν το φόβο και την ντροπή και να μιλήσουν βοηθώντας έτσι και άλλες οικογένειες. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πάντως αντιμετώπισης του προβλήματος δεν υπάρχει προς το παρόν.

Anne Allemeling / Μαρία Ρηγούτσου
Πηγή: Deutsche Welle


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

40 χρόνια εγκληματικής πολιτικής δράσης έκλεισε το ΠαΣοΚ, με μιά φιέστα αντάξια του ήθους του ιδρυτή του, των στελεχών και των μελών του!

Οι αρουραίοι που παραμένουν ακόμη στο πλοίο ( με την ελπίδα ότι κάτι έχει μείνει ακόμη στ' αμπάρια για να μασουλήσουν ), ''έκραξαν'' τον πρόεδρό τους, αποθέωσαν δε τον Μεγάλο Ηλίθιο, με το εμπνευσμένο σύνθημα: ''ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΕΞΙΑ''!!!
(το blog το άκουσε χθες κατά τύχη, ανέμελο, πίνοντας έναν καλόν φραπέ, και κόντεψε να το χάσετε δια παντός! Αφροί -του φραπέ- βγήκαν απ' τα αυτιά και την μύτη του, και νομίζει ότι είδε κι ένα άσπρο φως κάπου στο βάθος)

Στιγμές μεγαλείου για την εγκεφαλική παράνοια και την κομματική επιλεκτική τύφλα, που πάντα χαρακτήριζε την εκλεκτή συνομοταξία των πασόκων!

Τελικά, η πιό απόλυτη ρήση που έχει ακουστεί τα τελευταία χρόνια είναι:  ''Μιά φορά πασόκος, πάντα πασόκος''!

Το 'χουμε πεί και θα το ξαναπούμε άλλη μία:
Το ΠαΣοΚ, η ιδέα ΠαΣοΚ, ο τρόπος ζωής ΠαΣοΚ, δεν είναι κόμμα.
Είναι μετάλλαξη!
Είναι γονιδιακή ανωμαλία! 
Βλάβη του DNA!
Δεν θεραπεύεται, και δεν αφήνει ανοσία.
Δεν υπάρχει εμβόλιο, ούτε αντίδοτο!
   
Δηλαδή πιστεύουμε πως άνθρωποι σαν κι αυτούς (δειγματοληπτικά), μπορούν να ξαναγίνουν άνθρωποι, και χρήσιμοι για την κοινωνία;
Μιχάλης Καρχιμάκης,  Φίλιππος Σαχινίδης,  Παντελής Καψής,  Θανάσης Τσούρας,  Θάνος Μωραΐτης,  Γιάνης Καψής,  Γρηγόρης Νιώτης,  Κώστας Γείτονας,  Νίκος Σηφουνάκης,  Ντίνος Ρόβλιας,  Αννα Νταλάρα,  Νίκος Αθανασάκης.
Και χιλιάδες άλλοι. Γνωστοί και άγνωστοι.

Αύριο ''3 του Σεπτέμβρη''  θα δούμε και την συνέχεια του χθεσινού πασοκικού Ζαππείου 1.
Θα έχουμε Ζάππειο 2, και τα μυαλά στα κάγκελα.
Αναμένεται όσοι γλυτώσουμε απ' το εγκεφαλικό, να κάνουμε καινούργιο συκώτι απ' τα γέλια!...

Πηγή "Ουδ'εν Σχόλιον"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου