Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

1 Σεπ 2014

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Σύμφωνα με έκθεση της παγκόσμιας οργάνωσης HRW, οι τζιχαντιστές (ISIS), έχουν χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς στη Συρία, σε μια τουλάχιστον επιβεβαιωμένη περίπτωση, σε κουρδική περιοχή. Επίσης το συριακό καθεστώς συνεχίζει να χρησιμοποιεί ευρέως αυτού του τύπου τα απαγορευμένα όπλα, καταλήγει η οργάνωση Human Rights Watch.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, επικαλείται εκθέσεις κούρδων υπαλλήλων της, με αποδείξεις από φωτογραφίες, που αποδεικνύουν ότι οι τζιχαντιστές έκαναν χρήση βομβών διασποράς στις 12 Ιουλίου και στις 14 Αυγούστου 2014, στο συριακό έδαφος.

Οι ακραίοι ισλαμιστές χρησιμοποίησαν βλήματα διασποράς, ενώ πολιορκούσαν την πόλη της Ayn al-Arab στην επαρχία του Χαλεπίου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σε συγκρούσεις με τους Κούρδους ενόπλους.

Η οργάνωση Human Rights Watch πιστεύει ότι είναι η πρώτη φορά που ο στρατός του ISIS χρησιμοποίησε βόμβες διασποράς, εάν και δεν έγινε σαφές πώς και από πού προμηθεύτηκε τα πυρομαχικά αυτού του τύπου!

Τα πυρομαχικά διασποράς περιέχουν δεκάδες ή εκατοντάδες μικρά βομβίδια τα οποία μπορούν να εξαπολυθούν με ρουκέτες ή μέσω βομβών από αέρος. Σπέρνουν τα εκρηκτικά βομβίδια σε μεγάλες περιοχές, αποψιλώνοντας αδιάκριτα το φυσικό τοπίο, ακρωτηριάζοντας και σκοτώνοντας ότι ευρίσκεται στο πέρασμα τους.

Η οργάνωση HRW δήλωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, έχουν χρησιμοποιήσει σε τουλάχιστον 249 περιπτώσεις πυρομαχικά διασποράς από τα μέσα του 2012, σύμφωνα με βίντεο, φιλμ, αποδεικτικά στοιχεία, μαρτυρίες, έπειτα από ενδελεχή έρευνα.

Η Συρία δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση για τα Πυρομαχικά Διασποράς, την οποία επίσης δεν έχουν υπογράψει και οι Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατός της ακραίας ισλαμικής οργάνωσης του ISIS, αριθμεί τον εφιαλτικό αριθμό των 100.000 ανδρών, όπως αποκάλυψε ιρακινός αξιωματούχος ασφάλειας. Η δύναμη αυτή έχει μετασχηματιστεί σε κανονικές ένοπλες δυνάμεις. Διαθέτει μονάδες αρμάτων, μονάδες πεζικού, πυροβολικού, αντιαρματικών, ανιχνευτών κά. Αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργο της δύσης για την εξόντωση του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Σαν αντικείμενα και για ερωτικές σκλάβες πουλιούνται οι αιχμάλωτες των υπανθρώπων

Δεκάδες γυναίκες που ανήκουν στην θρησκευτική μειονότητα των Γιεζίντι, οι οποίες αιχμαλωτίστηκαν στο Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος, εξαναγκάστηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ και έπειτα «πουλήθηκαν» προκειμένου να παντρευτούν με τη βία στη Συρία άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης, κατήγγειλε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), το Ισλαμικό Κράτος, που σπέρνει τον τρόμο σε Ιράκ και Συρία, «μοίρασε στους μαχητές του 300 κορίτσια και γυναίκες της κοινότητας των Γιαζίντι που είχε απαγάγει από το Ιράκ τις τελευταίες αυτές εβδομάδες».

Όπως αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση, μεταξύ των 300 γυναικών, τουλάχιστον 27 «πουλήθηκαν και παντρεύτηκαν» μέλη του Ισλαμικού Κράτους στις επαρχίες του Χαλεπίου και της Ράκα και σε εκείνη στη Χασάκα», ενώ σημειώνει ότι κάθε γυναίκα πουλήθηκε έναντι 1.000 δολαρίων.

Το OSDH δε βρίσκεται σε θέση να επιβεβαιώσει εάν οι υπόλοιπες γυναίκες επίσης πουλήθηκαν και παντρεύτηκαν, ενώ υπογράμμισε ότι θεωρούνται «αιχμάλωτες πολέμου».

Η οργάνωση σημείωσε ακόμη ότι πριν από τρεις εβδομάδες Άραβες και Κούρδοι αξιωματούχοι από την επαρχία Χασάκα είχαν προσπαθήσει να απελευθερώσουν αυτές τις γυναίκες προσφέροντας χρήματα στους τζιχαντιστές υπό το πρόσχημα ότι ήθελαν να παντρευτούν τις αιχμάλωτες όμως η εξτρεμιστική οργάνωση αρνήθηκε την πρόταση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει «την πώληση γυναικών που αντιμετωπίζονται ως υλικά αγαθά».

Πηγή "Αντιπληροφόρηση"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας λόγω των κατηγοριών πως η Μόσχα στέλνει στρατιώτες στο ουκρανικό έδαφοςαντιτάχθηκε σήμερα η Κίνα, κρίνοντας ότι η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προετοιμάσει νέα μέτρα απλώς και μόνο θα περιπλέξει την κρίση.

«Μια πολιτική λύση είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, οι κυρώσεις δεν θα βοηθήσουν να επιλυθούν τα θεμελιώδη προβλήματα στην Ουκρανία», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Τσιν Γκανγκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου. «Μπορεί να δημιουργήσει νέους, πιο περίπλοκους παράγοντες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ΕΕ απείλησε την Κυριακή τη Ρωσία ότι θα της επιβάλλει νέες οικονομικές κυρώσεις, όμως οι οξείες διαφωνίες μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες σημαίνουν πως το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους παραμένει αβέβαιο.

Η Κίνα έχει υιοθετήσει μια πολύ προσεκτική στάση όσον αφορά την ουκρανική κρίση μέχρι τώρα, καθώς προσπαθεί να μην αποξενωθεί από τη Ρωσία, έναν σημαντικό εταίρο της. Δεν έχει σχολιάσει άμεσα το δημοψήφισμα με το οποίο οι πολίτες στην Κριμαία τάχθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία, καθώς θεωρεί πως αυτή η περίπτωση θα μπορούσε να δημιουργήσει προηγούμενο για τις περιοχές όπου και το ίδιο το Πεκίνο αντιμετωπίζει εξεγέρσεις, όπως το Θιβέτ.

Παράλληλα όμως η Κίνα έχει καταστήσει σαφές πως θα ήθελε να συνεχίσει να αναπτύσσει τη «φιλική συνεργασία» της με την Ουκρανία και πως σέβεται την ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

Η Κίνα, κράτος-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έχει ασκήσει το δικαίωμα αρνησικυρίας που διαθέτει πολλές φορές, ασκώντας βέτο στην επιβολή κυρώσεων.

Ο Τσιν κάλεσε τα μέρη να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και να «αποφύγουν να προχωρήσουν στην ανάληψη περαιτέρω ενεργειών οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια κλιμάκωση των εντάσεων».

Πηγή 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Κερδίζουν έδαφος οι φιλορώσοι στην Ουκρανία
Ρωσικά πυρά καταγγέλλει το Κίεβο

Την κατάληψη του διεθνούς αεροδρομίου του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία από φιλορώσους αντάρτες μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετά τις ολονύκτιες συγκρούσεις μεταξύ ουκρανικού στρατού και αυτονομιστών, εν αναμονή των διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία με αίτημα την «άμεση εκεχειρία». Για ευθεία και ανοικτή επίθεση της Ρωσίας κάνει λόγο ο Ποροσένκο, ενώ ο Πούτιν κατηγορεί τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «κλείνουν τα μάτια».

Μετά τις σφοδρές συγκρούσεις, που διήρκεσαν όλη τη νύχτα, ο ουκρανικός στρατός υποχώρησε και το αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται 18 χιλιόμετρα νότια της πόλης Λουγκάνσκ, προπύργιο των αυτονομιστών, κατελήφθη από τους φιλορώσους, εξαιτίας των πυρών «του ρωσικού στρατού», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού Αντρέι Λισένκο.

«Με δεδομένη την ακρίβεια των πυρών πρόκειται για επαγγελματίες πυροβολητές των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας», σημείωσε ο Λισένκο, ενώ πρόσθεσε ότι επτά ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί το τελευταίο 24ωρο.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού επεσήμανε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν επτά ρωσικά άρματα μάχης κοντά στο αεροδρόμιο και παρατήρησαν μεγάλη ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων βορείως και νοτίως του Λουγκάνσκ, πίσω από τις ουκρανικές γραμμές.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, δεν υπάρχουν λιγότερα από τέσσερα ρωσικά τάγματα στην Ουκρανία», υπογράμμισε ο ίδιος. Κάθε τάγμα αποτελείται από 400 άνδρες, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ μια ρωσική ΜΚΟ εκτίμησε ότι έως και 15.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σταλεί στην Ουκρανία τους τελευταίους δύο μήνες και πολλές εκατοντάδες έχουν προφανώς σκοτωθεί στις μάχες στη χώρα αυτή.

«Στη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών από 10.000 έως και 15.000 στρατιώτες έχουν σταλεί εκεί», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής μητέρων των ρώσων στρατιωτών Βαλεντίνα Μελνίκοβα.

Στη χώρα ενδέχεται να είναι ανεπτυγμένοι αυτή τη στιγμή 7.000 με 8.000 ρώσοι στρατιώτες, πρόσθεσε η ίδια, διευκρινίζοντας ότι οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται στις πληροφορίες που έχουν δώσει οι οικογένειες, οι γιοι ή οι σύζυγοι των οποίων εστάλησαν για γυμνάσια και στη συνέχεια χάθηκε η επαφή μαζί τους.

«Οι ρώσοι διοικητές διεξάγουν μια μυστική ειδική αποστολή», εκτίμησε η Μελνίκοβα.

Σύμφωνα με ρώσους υπέρμαχους ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τουλάχιστον 200 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στην Ουκρανία.

Αμεση εκεχειρία ζητά ο Λαβρόφ
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από θέσεις από τις οποίες μπορούν να πλήξουν μη στρατιωτικούς στόχους στην ανατολική Ουκρανία και ότι οι σημερινές συνομιλίες της «ομάδας επαφής» για την Ουκρανία στο Μινσκ πρέπει να έχουν ως στόχο την επίτευξη άμεσης και άνευ όρων εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία.

Στις συνομιλίες που διεξάγονται σήμερα στο Μινσκ, πρωτεύουοσα της Λευκορωσίας, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και των φιλορώσων ουκρανών αυτονομιστών.

Και παρόλο που ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο κατηγορεί η Ρωσία για «ευθεία και ανοικτή επίθεση» εναντίον της ανατολικής Ουκρανίας, η οποία έχει μεταβάλει ριζικά εις βάρος του Κιέβου την ισορροποία στο πεδίο της σύγκρουσης για την αντιμετώπιση των φιλορώσων αυτονομιστών.

Ο Ποροσένκο προανήγγειλε επίσης αλλαγές προσώπων στα ανώτατα κλιμάκια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, έπειτα από τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στην Ουκρανία, όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις υπέστησαν σημαντικές ήττες.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν το Σάββατο να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επεξεργασθεί νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Μόσχας, έπειτα από τη διατύπωση κατηγοριών κατά της Ρωσίας για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία. 

Πούτιν προς Δύση: Κλείνετε τα μάτια
Εντωμεταξύ, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τους ευρωπαίους ηγέτες ότι «κλείνουν τα μάτια» στις στρατιωτικές ενέργειες των ουκρανικών δυνάμεων που βάλλουν κατά αμάχων. Χθες, ο Πούτιν είχε θέσει για πρώτη φορά θέμα «κρατικής υπόστασης» στην περιοχή.

«Πλήττουν ευθέως κατοικημένες συνοικίες», δήλωσε ο Πούτιν, «και δυστυχώς, πολλές χώρες, ανάμεσά τους και ευρωπαϊκές, προτιμούν να το αγνοούν», συνέχισε κατηγορώντας παράλληλα το Κίεβο ότι αρνείται την έναρξη «πολιτικού διαλόγου» με τους αυτονομιστές του ανατολικού τμήματος της χώρας.

Απευθυνόμενος στη Δύση και αναφερόμενος στην επεξεργασία σχεδίου επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα επικρατήσει η κοινή λογική».

«Ελπίζω ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει και ότι θα ενεργήσουμε κατά κανονικό και σύγχρονο τρόπο, και ότι, ούτε εμείς, ούτε οι εταίροι μας, θα υποστούν το κόστος αυτών των αμοιβαίων χτυπημάτων», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Πηγή "Έθνος"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Ο Tούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει λάβει την επιστολή του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη την οποία μετέφερε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στην Άγκυρα, όπωςο ίδιος δήλωσε. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα στηρίζει μια δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση στο Κυπριακό και εξέφρασε την ευχή ότι “η υπομονή που επέδειξαν μέχρι σήμερα θα στεφθεί με επιτυχία”.

Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ντερβίς Έρογλου, ο Ταγίπ Ερντογάν ρωτήθηκε και για την επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη. “Ποιος έφερε αυτή την επιστολή;”, ρώτησε ο Ταγίπ Ερντογάν την δημοσιογράφο. “Ο κ. Βενιζέλος”, απάντησε η δημοσιογράφος. “Δεν έχει φτάσει τέτοια επιστολή σε μένα…Οι επιστολές των άλλων έρχονται”, απάντησε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Και, φυσικά, η επιστολή έχει παραδοθεί από τον κ. Βενιζέλο, όμως δεν αναγνωρίζει την ύπαρξή της και φυσικά την ύπαρξη του αποστολέα της και του του θεσμικού του ρόλου (του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας) ο τούρκος Πρόεδρος.
Πρόκειται για μία σαφέστατη, ευθεία και απροκάλυπτη πρόκληση από την πλευρά του Ερντογάν, ο οποίος στην πρώτη του Προεδρική επίσημη εμφάνιση επιβεβαίωσε τις υποψίες πως δεν πρόκειται να αλλάξει διόλου την πολιτική γραμμή και το όλο πνεύμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, ειδικά απέναντι στην Κύπρο, την οποία αγνοεί και φαίνεται να παραμένει στην άποψή του, πως δηλαδή η Κύπρος είναι "εκλιπούσα χώρα", παρά το γεγονός πως η Κύπρος όχι μόνο είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και είναι μία από τις χώρες που μπορεί να θέσει βέτο και να κρατήσει επ' άπειρον (και απολύτως δικαιολογημένα) την Τουρκία έξω από την Ευρώπη...!!!

Επίσης, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι το Κυπριακό θα λυθεί πολύ σύντομα, αν η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη, «κάνει το καθήκον της, όπως το κάνει και η Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την άφιξή του στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.
Πρόσθεσε πως «η Τουρκία δεν θα ξεχάσει ποτέ τους Τουρκοκύπριους», σημειώνοντας ότι σε λίγους μήνες θα φτάσει νερό από την Τουρκία στα Κατεχόμενα και αργότερα και ηλεκτρικό ρεύμα.
Στη συνέντευξη Τύπου ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι συζήτησαν λεπτομερώς το Κυπριακό με τον Ντερβίς Έρογλου.

Απάντηση του υπ. Εξωτερικών στις δηλώσεις Ερντογάν για το Κυπριακό
Απογοητευτικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της «παράνομης επίσκεψής του» στα κατεχόμενα της Κύπρου ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας.
Σύμφωνα με τον κ. Κούτρα οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν «επιβεβαιώνουν απλώς την εμμονή της Άγκυρας στην επιθετική πολιτική της εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία επιδιώκει να ενταχθεί η Τουρκία. Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας διέρχεται άλλωστε από την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εξομάλυνση των σχέσεων της με αυτήν».
«Με τις δηλώσεις αυτές, ο κ. Ερντογάν, μεταξύ άλλων, επιχείρησε να εξισώσει τις συγκεκριμένες διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας με τις βαριές ευθύνες της Τουρκίας στο Κυπριακό» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «κάθε τέτοιος παραλληλισμός είναι ιστορικά και νομικά αβάσιμος και άρα πολιτικά απαράδεκτος. Η Τουρκία έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τον τερματισμό της παράνομης στρατιωτικής κατοχής, του συνεχιζόμενου εγκλήματος του εποικισμού στην Κύπρο και την αποκατάσταση του δικαιώματος όλων των Ελληνοκυπρίων προσφύγων να επιστρέψουν στις εστίες και περιουσίες τους».
Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία «εφόσον επιθυμεί, όπως διατείνεται, να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, να προβεί σε έμπρακτες κινήσεις καλής θέλησης, να συμμορφωθεί με όλες τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να τερματίσει κάθε παράνομη και προκλητική ενέργεια στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και Υφαλοκρηπίδα».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 


Μήνυμα εκτάκτου ανάγκης προς τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς και προς όλα τα κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες αυτής της χώρας.

Συμπολίτες,
πόσο χαμηλά θα πέσουμε ακόμα; Εδώ και μήνες διεξάγεται ένας σκληρός πόλεμος στην καρδιά της Ελληνικής Ομογένειας, στην Ανατολική Ουκρανία, χωρίς καμία ευθύνη της.
Η ελληνική κοινότητα παραμένει μόνη και έρημη στο ημικατεδαφισμένο και ημιεκκενωμένο Σλαβιάνσκ. Το ίδιο στο Κραματόρσκ. Οι μάχες συνεχίζονται στην πόλη Γκόρλοβκα όπου έχουμε μια δραστήρια ελληνική κοινότητα. Οι ομογενείς στο Ντονιέτσκ που είναι περικυκλωμένο και βομβαρδίζεται, είναι στα καταφύγια. Χτες, οι συγκρούσεις με βαριά όπλα διεξάγονταν μέσα στα κατ’ εξοχήν ελληνικά χωριά Στύλα και Σταρομπέσεβο.
Σήμερα, η Μαριούπολη είναι κατειλημμένη από κυβερνητικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται οι αυτοαποκαλούμενες τοπικές δυνάμεις αυτοάμυνας. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη σκοτωθεί και κοντά ένα εκατομμύριο πρόσφυγες μετακινούνται αλαφιασμένοι από πόλη σε πόλη κι από χωριό σε χωριό για να αποφύγουν τα χειρότερα. Όλοι οι εμπόλεμοι είναι μέσα στις κατοικημένες περιοχές, γιατί στη στέπα δεν υπάρχουν ούτε βουνά ούτε δάση για κάλυψη.

Κι εμείς; Τι νομίζουμε;
Ότι όλη αυτή η καταστροφή που συντελείται με πολεμικά αεροπλάνα, τανκς, πυροβολικό, όλμους και πυραύλους, με τακτικό στρατό, αντάρτες, παραστρατιωτικές ομάδες και συμμορίες, μέσα στην περιοχή που βρίσκονται τα 40 ελληνικά χωριά, αφήνει άθικτη και ανεπηρέαστη την Ελληνική Ομογένεια των 100.000 ψυχών;
Μήπως πιστεύουμε ότι οι Ρωμιοί της Αζοφικής Θάλασσας είναι άτρωτοι;
Ότι δεν τους αγγίζουν οι βόμβες και οι σφαίρες που πέφτουν τυφλά σε σπίτια, σχολεία, εκκλησίες και νοσοκομεία;
Ότι δεν είναι μέσα σ’ αυτούς που κατά χιλιάδες φεύγουν με μια βαλίτσα προς κάθε κατεύθυνση για να σωθούν;
Είναι δυνατό να είμαστε τόσο απαθείς και αδιάφοροι;
Είναι δυνατό να έχουμε γίνει τόσο σκληρόπετσοι;

Σε καμία από τις αμέτρητες γραπτές και προφορικές εκκλήσεις της Ελληνικής Ομογένειας για αλληλεγγύη, που δεν έπρεπε να χρειάζονται, δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση από την Ελλάδα, από το κράτος, τους υπουργούς, τους βουλευτές, τα θεσμικά όργανα, τους συλλογικούς φορείς της κοινωνίας. Το ενδιαφέρον εξαντλήθηκε σε «διαβουλεύσεις» της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, με ανούσιες δηλώσεις απ’ όλα τα κόμματα, για να καταγραφούν στα πρακτικά, και στο πολυδιαφημισμένο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στη Μαριούπολη, για να δοθούν υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις που κράτησαν μόνο 22 λεπτά, όσο κράτησε η επίσκεψή του στο Μέγαρο Πολιτισμού της Ομοσπονδίας (των 105) Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, τον περασμένο Μάρτιο.

Μαζί με τα κόμματα και τους φορείς, αδιαφορούν και σιωπούν οι εφημερίδες, οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα. Κι από κοντά οι πολίτες, ανοργάνωτοι, αμέτοχοι, ζαλισμένοι, παθητικοί. Ακόμα κι αυτοί που συνεχίζουν να μοιρολογούν για τη Μικρασιατική Καταστροφή και για χαμένες πατρίδες. Κι αυτοί που φωνάζουν για το όνομα της Μακεδονίας, κρεμάνε ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια τους ή αγωνιούν για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δεν είναι δικοί μας οι Έλληνες της Μαύρης Θάλασσας και της Αζοφικής Θάλασσας που ζουν πάνω στα πεδία των θαυμαστών πολιτειών γύρω από τη Μαιώτιδα Λίμνη και προέρχονται από την περιοχή της Ταυρίδας, της Ιφιγένειας, και το Βασίλειο του Κιμμέριου Βοσπόρου;

Μακάρι να μπορούσαμε να σώσουμε όλους τους ανθρώπους που κινδυνεύουν, μακάρι να μπορούσαμε να φέρουμε την ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά αυτό ξεφεύγει από τις δυνατότητές μας, παρ’ όλο που πρέπει να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο. Όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την εγκατάλειψη της Ελληνικής Ομογένειας. Εγκατάλειψη που έχει αρχίσει από καιρό, αλλά τώρα, και μάλιστα σε συνθήκες πολέμου, έχει κορυφωθεί. Η χορηγία που δινόταν ετησίως, μειώθηκε αρχικά από 40 σε 20 χιλιάδες ευρώ και στη συνέχεια σε 5 μέχρι να μηδενιστεί εντελώς, με αποτέλεσμα οι οργανωμένες δυνάμεις να μην μπορούν ούτε τα τηλέφωνα να χρησιμοποιήσουν ή να μετακινηθούν για να βοηθήσουν τους άστεγους και τους ηλικιωμένους που δεν έχουν ρεύμα, νερό και φάρμακα. Τα προγράμματα φιλοξενίας μαθητών, νέων και συνταξιούχων καταργήθηκαν ολοσχερώς. Το Ειδικό Δελτίο Ομογενούς που προβλέπεται από το νόμο κόλλησε στη γραφειοκρατία και την απροθυμία της κυβέρνησης να τον εφαρμόσει.
Οι Έλληνες δεν θέλουν να φύγουν από τη γη τους, αλλά μερικοί εξαναγκάζονται κι εμείς τους κλείνουμε την πόρτα. Οι λιγοστές βίζες που δόθηκαν σε ομογενείς είναι διάρκειας μερικών εβδομάδων· και μετά; Θα κρύβονται οι ομογενείς για να μην βρεθούν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, στην Αμυγδαλέζα, πριν απελαθούν σαν ανεπιθύμητοι;
Γιατί δεν υπήρξε καμία απάντηση για τις 2.000 αιτήσεις που κατατέθηκαν στο Προξενείο;

Και τώρα; Ω, Θεοί! Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το Γενικό Προξενείο κλείνει στη Μαριούπολη και μεταφέρεται προσωρινά στο Ντνιπροπετρόφσκ! Ενώ ο Γενικός Πρόξενος αποχώρησε από τη Μαριούπολη επειδή έληξε η θητεία του χωρίς να είναι γνωστό πότε θα εγκατασταθεί εκεί ο αντικαταστάτης του. Τέτοια ηθική και ψυχολογική υποστήριξη στον Ελληνισμό, ποιος την περίμενε;

Οι γενναίοι Έλληνες, οι αντιπρόσωποι του κράτους, το έβαλαν στα πόδια, αφήνοντας πίσω τους τα πλήθη των ομογενών προσφύγων να συνωστίζονται…

Αγαπητοί συμπολίτες, με τις πράξεις και τις παραλείψεις μας γράφουμε μια από τις πιο επονείδιστες σελίδες της νεότερης ιστορίας του Ελληνισμού. Λυπάμαι, ντρέπομαι και οργίζομαι.

Δεν περιμένω τίποτα, στο πλευρό των Ελλήνων που απογοητεύτηκαν πλήρως, που νιώθουν εγκαταλειμμένοι και προδομένοι από τους εκπροσώπους της ιστορικής τους πατρίδας. Κάτι σαν εκείνο που ένιωθα, αλλά δεν ήθελα να παραδεχτώ, όταν ξεριζωθήκαμε από την Κωνσταντινούπολη μετά το πογκρόμ του Σεπτεμβρίου 1955. Φοβάμαι ότι σήμερα είμαστε ακόμα πιο ξεπεσμένοι.

Δεν σας ζητάω τίποτα. Ήθελα μόνο να μην μπορείτε να πείτε ότι δεν ξέρατε.

Στέλιος Ελληνιάδης

Ο ΥΦΥΠΕΞ Άκης Γεροντόπουλος ενημέρωσε την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαλαβάνη για την κατάσταση των ομογενών της Ουκρανίας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, συναντήθηκε την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, κυρία Όλγα-Νάντια Βαλαβάνη, κατόπιν αιτήματός της.

Ο κ. Γεροντόπουλος ενημέρωσε την κυρία Βαλαβάνη για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ειδικότερα για την κατάσταση των Ελλήνων ομογενών στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Επεσήμανε ότι έχει καθημερινή επαφή και πληροφόρηση από τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές στην Ουκρανία και αναφέρθηκε στην πρόσφατη μετεγκατάσταση για λόγους ασφαλείας της έδρας του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης στην πόλη του Ντνιπροπετρόβσκ, καθώς και στην ετοιμότητα της χώρας μας να συμβάλει στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού, ανέφερε ότι μέχρι τώρα δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα μεταφοράς στην Ελλάδα από ομογενείς της Ουκρανίας και τόνισε την ετοιμότητα της χώρας να συμβάλει στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Τέλος ενημέρωσε τη συνομιλήτριά του για την επανέναρξη, φέτος, μετά από πέντε χρόνια, των καλοκαιρινών προγραμμάτων φιλοξενίας νέων ομογενών, καθώς και για το πρόγραμμα επιμόρφωσης ομογενών καθηγητών της ελληνικής γλώσσας, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από την Ουκρανία.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Και ξαφνικά, εδώ και λίγο καιρό και από το πουθενά, το σουνιτικό ISIS μπήκε φαρδιά πλατιά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του κόσμου, εντυπωσιάζοντας με τη στρατιωτική του προέλαση, με της τελευταίας μόδας στρατιωτικό εξοπλισμό, βαρύ και ελαφρύ, με τους χιλιάδες αφοσιωμένους μαχητές που έσπευσαν από Δύση και Ανατολή να ενταχθούν στις γραμμές του -3000 μόνο από Ευρώπη, και μερικές εκατοντάδες από Καναδά, ΗΠΑ και Αυστραλία-, με τη μεσαιωνική του θηριωδία ενάντια σε πολίτες αλλόθρησκους και ομόθρησκους, αλλά και με την επαγγελματική επικοινωνιακή του στρατηγική με την οποία απέσπασε σημαντική λαϊκή υποστήριξη στις σουνιτικές περιοχές του βόρειου Ιράκ και Συρίας, όχι για λόγους θρησκευτικούς, επειδή θαμπώθηκαν από την εξτρεμιστική ερμηνεία του κορανίου που πρεσβεύει, αλλά για λόγους πολιτικούς, ευελπιστώντας να ξεφύγουν από την περιθωριοποίηση και καταπίεση που υφίσταντο από τις σιιτικές κυβερνήσεις των Μαλίκι και Άσαντ αντιστοίχως. Κι επιπλέον, συνεπές στις επιδιώξεις του για τη σύσταση αυτόνομου ισλαμικού κράτους, το ISIS φροντίζει να παρέχει στους νεο-αποκτηθέντες υπηκόους τα ίδια κοινωνικά αγαθά με ένα κράτος, διοχετεύοντας αρκετούς από τους τεράστιους πόρους του σε σχολεία και κλινικές, ενώ εξασφαλίζει, με ή χωρίς βία, να μισθοδοτεί τους ήδη υπάρχοντες επαγγελματίες, από σερβιτόρους ως μηχανικούς στα πετρέλαια και τα υδροηλεκτρικά φράγματα.

Το ISIS ξεκίνησε με την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ σαν παρακλάδι της Al-Qaeda κάνοντας αντίσταση. Χώρισαν όμως τα τσανάκια τους τον Φεβρουάριο του 2014, όταν το ISIS κατηγόρησε την Al-Qaeda για χαλαρότητα και ατολμία και η Al-Qaeda το ISIS για υπερβολική βιαιότητα, λες και η επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν μια πράξη αβρότητας.
Η διαφορά τους θα έλεγε κανείς ότι έγκειται στο ότι, ενώ, η Al-Qaeda επέδειξε πνεύμα ευφάνταστο και καινοτόμο στην εκτέλεση των στόχων της, το ISIS, στερούμενο φαντασίας και κοσμοπολιτισμού, στράφηκε σε τεχνικές εξόντωσης ανέμπνευστες και εντελώς παρωχημένες, γεγονός που φαίνεται να ενόχλησε την Al-Qaedian αισθητική. Παρά ταύτα, το ISIS με τη στρατηγική του επιδεξιότητα και το επιτελικό του πνεύμα κατόρθωσε να υπερκεράσει τον παλαιό του σύμμαχο και να επιβάλει το δικό του brand στους διεθνείς κύκλους των τζιχαντιστών.

Νέοι και νέες από Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία μαγεμένοι από την πιο καθαρή μορφή βίας που έχει ποτέ εξασκηθεί, και εξωθούμενοι από την ευρωπαϊκή νεανική ανεργία του 25%, βρίσκουν στο ISIS, πέρα απ' την αδρεναλίνη ενός ζωντανού βίντεο-γκέιμ, έναν καλοπληρωτή εργοδότη με εξασφαλισμένη απασχόληση, είτε στο ίδιο είτε σε κάποια ανά την υφήλιο θυγατρική του, όπως για παράδειγμα στο Boko Haram στη Νιγηρία, καθώς και καλές προοπτικές για εξέλιξη σε περίπτωση που το χαλιφάτο ευοδωθεί. Δημοσιεύματα αφήνουν να εννοηθεί ότι το πακέτο περιλαμβάνει 600 δολάρια το μήνα στο χέρι αφορολόγητα, δωρεάν τροφή και ύπνο, και ως bonus, απεριόριστη συμμετοχή στο μακέλεμα και τη λεηλασία.

Πού βρίσκει όμως τα χρήματα;

Πολλές πηγές συγκλίνουν στο ότι το ISIS είναι κατά μεγάλο ποσοστό αυτοχρηματοδοτούμενο, χωρίς να λείπουν βέβαια και οι χορηγίες, κυρίως στο ξεκίνημά του, από πλούσιους Καταριανούς, Κουβειτιανούς και Σαουδάραβες, όχι ειδικά σ' αυτό συγκεκριμένα, αλλά και σ' όσες παραστρατιωτικές ομάδες στη Συρία ή Ιράκ κραδαίνουν κι από ένα όπλο ενάντια στον σιιτικό εχθρό, αλλά κι αναμεταξύ τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις (The Telegraph 23/8/2014) το τελευταίο εξάμηνο, αφ' ότου άρχισε τη θριαμβευτική του προέλαση, το ISIS κατάφερε να συγκεντρώσει περί τα 2 δις δολάρια, ποσό που για παράδειγμα ξεπερνάει τις ετήσιες εξοπλιστικές δαπάνες της Ιρλανδίας. Οι περιοχές στις οποίες εξαπλώνεται, δεν είναι τυχαίο ότι είναι πλούσιες σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ η κατάκτηση πόλεων ανοίγει ταυτόχρονα το δρόμο και προς τα τραπεζικά θησαυροφυλάκια. Η λεηλασία των τραπεζών της Μοσούλης τον Ιούνιο, τους απέφερε με το “καλημέρα” το αξιοσέβαστο ποσό των 400 εκ. δολαρίων, αν και η κυβέρνηση του Ιράκ το διαψεύδει. Επιπλέον στις πόλεις υπάρχουν καταστήματα και επιχειρήσεις από τις οποίες με εκβιαστικές μεθόδους υπολογίζεται ότι αποσπούν περί τα 8 εκ. δολάρια το μήνα. Από το λαθρεμπόριο του πετρελαίου διαμέσου Τουρκίας και Ιράν πιθανολογείται ότι εξασφαλίζουν 3 εκ. δολάρια ημερησίως, ενώ αξιοσημείωτα είναι και τα ποσά που αποσπούν από τις απαγωγές ξένων υπηκόων, με κάθε μια από αυτές να τιμολογείται στα 5 εκ. δολάρια.

Όταν δε αφήνουν το καλάσνικοφ, τα μέλη του ISIS σύμφωνα με μαρτυρίες, τρέχουν στα χωράφια να θερίσουν στάρια, ύστερα στο μύλο να τ' αλέσουν και μετά στην αγορά να τα πουλήσουν. Λογικό, μια και στην περιοχή του δυτικού Ιράκ που κατέχουν καλλιεργείται το 40% των σιτηρών. Αν σ' αυτά τα επιπλέον έσοδα προσθέσουμε και τα χρήματα από τις πωλήσεις των ρούχων των εκτελεσθέντων, πιάνουμε άνετα την προίκα των 2 δις δολαρίων.

Παρ' όλα αυτά το ISIS αποτελεί ορισμένης εμβέλειας απειλή, περιορισμένη στις συγκεκριμένες σουνιτικές περιοχές μελλοντικής εγκαθίδρυσης του χαλιφάτου, το οποίο αποτελεί και τον στρατηγικό του στόχο. Παρά τους φόβους, δεν τόλμησε να επεκταθεί προς τη Βαγδάτη, ούτε σε περιοχές με πλειοψηφία σιιτικού πληθυσμού.
Όσο διαρκεί ο πόλεμος στη Συρία και η πολιτική αναταραχή στο Ιράκ, το ISIS μπορεί να ελπίζει. Δυστυχώς όμως για το ίδιο, βρίσκεται περικυκλωμένο από ισχυρούς εχθρούς. Οι ΗΠΑ ψάχνουν για συμμάχους να μοιραστούν τις αεροπορικές επιδρομές ή ό,τι άλλο προκύψει, ενώ το παρόν στην μάχη εναντίον του έδωσαν τόσο η Δαμασκός, όσο και η Τεχεράνη.
Να δεις που στο τέλος Ομπάμα, Άσαντ και Ρουχανί από ορκισμένοι εχθροί, θα πάνε και για τσίπουρα.

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Δύο ακόμη πόλεις από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανακατέλαβαν οι ιρακινές και οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα, με την υποστήριξη σιιτικών πολιτοφυλακών και των Κούρδων πεσμεργκά, ανακατέλαβαν την πόλη Σουλεϊμάν Μπεκ στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε ένας αξιωματούχος.
«Ειδικές δυνάμεις κατάφεραν σήμερα να καθαρίσουν εντελώς τη Σουλεϊμάν Μπεκ από το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε στον ανεξάρτητο ιστότοπο al Sumaria News ο Σάμπαχ αλ Νούμαν, εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Ιράκ.
«Τα στρατεύματα ύψωσαν την ιρακινή σημαία στο δημαρχείο», πρόσθεσε.

Η Σουλεϊμάν Μπεκ βρίσκεται κοντά στην Αμερλί, την πόλη όπου ζουν κυρίως σιίτες Τουρκομάνοι και την οποία έθεσαν και πάλι υπό τον έλεγχό τους τα ιρακινά στρατεύματα χθες Κυριακή (31/8), αφού έσπασαν τη δίμηνη πολιορκία της από τους τζιχαντιστές.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι επισκέφθηκε την Αμερλί σήμερα για να συγχαρεί τις ιρακινές δυνάμεις, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al Iraqiya.

«Κάλεσε τα στρατεύματα να συνεχίσουν την πορεία τους για να απελευθερώσουν και άλλες περιοχές από τους τρομοκράτες», μετέδωσε το al Iraqiya, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή που δε θέλησε να κατονομαστεί.

Αφού υπέστησαν σημαντικές ήττες από τους μαχητές του ΙΚ, τα ιρακινά στρατεύματα με την υποστήριξη αμερικανικών αεροπορικών πληγμάτων έχουν τις τελευταίες εβδομάδες περάσει στην αντεπίθεση και έχουν σημειώσει αρκετές νίκες εναντίον των τζιχαντιστών στα βόρεια.

Εξάλλου οι πεσμεργκά ανακατέλαβαν σήμερα την πόλη Ζούμαρ, περίπου ένα μήνα αφού την έθεσαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με Kούρδο αξιωματούχο.
Η Ζούμαρ, που βρίσκεται κοντά σε μια πετρελαιοπηγή, «απελευθερώθηκε πλήρως και τώρα είναι υπό τον έλεγχο των πεσμεργκά», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Από την πλευρά τους, οι ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον έξι ιρακινούς αστυνομικούς και μέλη φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών στην πόλη Χαουίτζα, επίσης στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Πέντε νέες στρατιωτικές βάσεις σχεδιάζει να δημιουργήσει το ΝΑΤΟ σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις νέες βάσεις θα αναπτυχθεί 4.000 ατόμων στα πλαίσια της επάνδρωσης των Ταχέων Μονάδων Ανταπόκρισης.

Η κίνηση, όπως αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα έχει στόχο να διασφαλίσει την προστασία των κρατών-μελών της στρατιωτικής συμμαχίας από την υποτιθέμενη απειλή από τη Ρωσία, καθώς το ΝΑΤΟ θεωρεία την πολιτική της Μόσχας στο ουκρανικό ζήτημα ως «παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε πως πρόκειται για την πρώτη φορά που η συμμαχία θα αναπτύξει δυνάμεις σε νέες βάσεις της Ανατολικής Ευρώπης.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει πως η επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη θα μπορούσε να απειλήσει τη σταθερότητα στην περιοχή και πως θα ανταποκριθεί αναλόγως σε τέτοιες ενέργειες προκειμένου να προασπίσει την Εθνική της Ασφάλεια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας κάλεσε τη Δύση να πιέσει το Κίεβο, προκειμένου να ξεκινήσει το διάλογο με τις Νοτιοανατολικές περιφέρειες. Παρουσίασε δε, τον δικό του «οδικό χάρτη» που θα οδηγήσει στη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία.

Στις 29 Αυγούστου, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, συμμετείχε στο πανρωσικό Φόρουμ Νεολαίας «Seliger-2014». Η RBTH παρουσιάζει στους αναγνώστες της τα κύρια σημεία της ομιλίας του ρώσου ηγέτη, στη συζήτηση με τους νέους απ’ όλη τη Ρωσία που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση.

Για την αδυναμία του Κιέβου να αποκαταστήσει την τάξη στην Ουκρανία
«Η θέση των Δυτικών είναι για μένα ξεκάθαρη: Ναι, θα πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά προς το παρόν θα πρέπει να αφήσουμε τον ουκρανικό Στρατό να πυροβολεί. Ίσως, να καταφέρει γρήγορα να βάλει τα πράγματα εκεί σε κάποια τάξη», είπε ο Πούτιν. «Αυτό το σενάριο δεν «βγαίνει» και είναι απαραίτητο αυτό να γίνει κατανοητό», τόνισε ο πρόεδρος. «Και θα πρέπει να πιεστούν οι ουκρανικές αρχές να ξεκινήσουν ουσιαστικό διάλογο, όχι απλά για τεχνικά ζητήματα, τα οποία είναι φυσικά εξαιρετικά σημαντικά, αλλά επί της ουσίας. Να διαπραγματευθούν πάνω σε όλες τις πτυχές του προβλήματος», υπογράμμισε.
Πρώτα απ’ όλα, σύμφωνα με τον Πούτιν, είναι απαραίτητο να συζητήσουμε για τα δικαιώματα που θα έχουν οι πολίτες στις Νοτιοανατολικές περιφέρειες της χώρας στο πλαίσιο των σύγχρονων πολιτισμένων κανόνων, κανονισμών και συνθηκών, και όλα αυτά τα δικαιώματα, θα πρέπει να διαμορφωθούν σε συγκεκριμένο πλαίσιο και να κατοχυρωθούν νομοθετικά. «Αυτό θα πρέπει να είναι το θέμα της συζήτησης», πιστεύει. «Είναι σημαντικό να συμφωνήσουν επί της ουσίας, αλλά στην πραγματικότητα, δεν θέλουν να φτάσουν σε συμφωνία, αυτό είναι το πρόβλημα», είπε με πικρία ο ρώσος πρόεδρος.

Για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους απομάκρυνσης ουκρανών στρατιωτικών στο Ντονμπάς
Ο επικεφαλής του κράτους σημείωσε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί κάποια συμφωνία ακόμη και σε ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η οργάνωση ανθρωπιστικών διαδρόμων. «Απευθύνθηκα στους αντάρτες του Ντονμπάς για να ανοίξουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να απομακρυνθούν από τη εμπόλεμη ζώνη», είπε. «Αλλά η ηγεσία του ουκρανικού Στρατού αποφάσισε να μην επιτρέψει στους περικυκλωμένους να απομακρυνθούν από το «καζάνι που βράζει». Αντίθετα, κάνει προσπάθειες να απωθήσει τις δυνάμεις των ανταρτών και διαφυγής απ’ τον κλοιό με μάχες», σημείωσε ο Πούτιν. «Νομίζω, ότι αυτό είναι ένα κολοσσιαίο λάθος και θα οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες ανθρώπινων ζωών», υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Σχετικά με την κράτηση ρώσων στρατιωτικών στο έδαφος της Ουκρανίας
Μιλώντας για τους ρώσους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ουκρανία, ο Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι το περιστατικό θα λήξει. «Με τον Πετρό Ποροσένκο μιλήσαμε γι’ αυτό το θέμα και με διαβεβαίωσε, ότι οι ρώσοι στρατιωτικοί θα επιστρέψουν πίσω στη Ρωσία, όπως ακριβώς σε ανάλογες περιπτώσεις έχουμε επιστρέψει και επιστρέφουμε μέχρι σήμερα στρατιωτικούς των ουκρανικών ΕΔ», δήλωσε. «Αυτό είναι ένα τεχνικό θέμα», συμπλήρωσε. Υπενθύμισε, ότι στρατιώτες και στελέχη του ουκρανικού Στρατού κατ’ επανάληψη και σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό έχουν βρεθεί στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Σε αυτή την περιοχή, δεν υπάρχουν σημάνσεις που να οριοθετούν τα σύνορα», εξήγησε ο επικεφαλής του κράτους.

Σχετικά με την Κριμαία
Ο πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο εμφύλιος πόλεμος θα κάλυπτε και την Κριμαία, αν δεν είχε ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία. Σύμφωνα με τον Πούτιν, έπρεπε να γίνει η αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης, η οποία είχε παραβιαστεί με την παράνομη μεταβίβαση της Κριμαίας στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΣΣΔ, η απόφαση έπρεπε να ληφθεί από τα Ανώτατα Σοβιέτ (Κοινοβούλια) των Δημοκρατιών, αλλά όλα αποφασίστηκαν τελικά από τα Προεδρεία (των Ανωτάτων Σοβιέτ).
Εν προκειμένω, ο Πούτιν αναμένει, ότι η διεθνής αναγνώριση της Κριμαίας θα είναι μια «μακρόχρονη και επίπονη» διαδικασία. Σημείωσε όμως, ότι «αν υπάρχει πολιτική βούληση», τότε τέτοια ζητήματα μπορούν να επιλυθούν γρήγορα, όπως έγινε στην περίπτωση του Κοσόβου.

Για την επιλογή της Ουκρανίας σχετικά με τη μορφή κρατικής οργάνωσης   
Ο Πούτιν, έθιξε επίσης το ζήτημα της επιλογής μοντέλου κρατικής οργάνωσης από την Ουκρανία. «Οι ουκρανοί εταίροι μας για κάποιο λόγο, δεν ξέρω γιατί, φοβούνται την ομοσπονδία. Είναι δική τους επιλογή και εμείς, εννοείται, σε καμία περίπτωση δεν θα αναμειχτούμε», υπογράμμισε. Ο πρόεδρος σημείωσε ότι είναι αρκετές οι χώρες του κόσμου που έχουν ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης: Η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Γερμανία κ.ο.κ. «Το νόημα, η ουσία είναι, να δοθεί η δυνατότητα σε ανθρώπους, που ζουν σε διαφορετικές περιοχές και οι οποίες έχουν σημαντικές ιδιαιτερότητες (εθνικές, ιστορικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές), να ζήσουν το ίδιο καλά και δημιουργικά όπου και να κατοικούν», εξήγησε.

Για νέες κυρώσεις: Ας πρυτανεύσει η λογική...
Στην κοινή λογική ελπίζει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν όσον αφορά στα σχέδια της Ε.Ε. για επιβολή νέου γύρου κυρώσεων στη Μόσχα. Οπως δήλωσε σήμερα από το Γιακούτσκ, όπου βρίσκεται σε περιοδεία, ο πρόεδρος Πούτιν εύχεται να πρυτανεύσει η κοινή λογική, ώστε ούτε η Ρωσία ούτε οι δυτικοί εταίροι να υποστούν άλλες συνέπειες από τις κυρώσεις και τα αμοιβαία ρωσικά αντίποινα.

 «Το Κίεβο αρνείται να προχωρήσει σε διάλογο»
Σε ερώτηση δημοσιογράφου του BBC, ο ρώσος πρόεδρος τόνισε πως οι αρχές του Κιέβου αρνούνται ουσιαστικά να προχωρήσουν σε ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. «Πιστεύω πως ο πραγματικός λόγος που βλέπουμε κινήσεις προς την εκτόνωση της κρίσης είναι γιατί οι σημερινές αρχές του Κιέβου δεν θέλουν να ανοίξουν έναν ουσιαστικό διάλογο με τους πολίτες στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Και εννοώ έναν ουσιαστικό πολιτικό διάλογο», δήλωσε ο Πούτιν.
Μιλώντας για τις δυνάμεις της πολιτοφυλακής, ο ρώσος πρόεδρος είπε πως σκοπός των επιχειρήσεων των αυτονομιστών είναι να αποτρέψουν τον ουκρανικό στρατό από τις συνεχείς επιθέσεις κατά αμάχων και τους βομβαρδισμούς που σχεδόν καθημερινά προκαλούν πυρκαγιές στις κατοικημένες περιοχές.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του ρώσου προέδρου στο Μουσείο Μαμούθ του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου Αμόσοφ, ο ρεπόρτερ του BBC «πολιόρκησε» τον πρόεδρο Πούτιν για να σχολιάσει την κατάσταση στην Ουκρανία.
«Θα σας πως τι πιστεύω... Συντελείται μια τραγωδία... Ποιός είναι ο σκοπός και ποιό το νόημα της στρατιωτικής επιχείρησης του Κιέβου που επιχειρείται σήμερα στα ανατολικά; Και τι προκάλεσε την όξυνση της αντιπαράθεσης; Η αιματοχυσία κορυφώθηκε από τη στιγμή που τα ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν να πολιορκούν και να επιτίθενται σε κατοικημένες περιοχές» τόνισε ο Πούτιν, συμπληρώνοντας πως πρώτη προτεραιότητα οφείλει να είναι η διάσωση των αθώων πολιτών και αυτό είναι κάτι που, “δυστυχώς”, όπως τόνισε, “φαίνεται να το ξεχνούν πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης”.
Πηγή RBTH

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Η εμφάνιση του ISIL στις αρχές του 2014 και η σαρωτική του επικράτηση στο Ιράκ και την Συρία έφερε στην επιφάνεια μια πλευρά του Ισλάμ που η σύγχρονη δύση αγνοούσε. Την πλευρά του βάρβαρου Ισλάμ της Μεδίνας που λατρεύει τον πόλεμο, αναζητά την απόλυτη επικράτηση έναντι όλων, και προσβλέπει στην επιβολή της Σαρίας στον κόσμο σαν τον μόνο και απόλυτο νόμο του Θεού. Του Ισλάμ που για έναν αιώνα τώρα κάποιοι κρατούσαν πολύ καλά κρυμμένο από τον υπόλοιπο κόσμο αλλά τώρα φαίνεται να πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα του να εμφανιστεί και να πρωτοστατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Του Πάνου Μητρονίκα

Πέραν όμως των γεγονότων που διαδραματίζονται αυτό το διάστημα στο Ιράκ και την Συρία με το ISIL, μια σειρά από άλλα γεγονότα που φαίνονται άσχετα με την πρώτη ματιά ή είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ισλαμικός κόσμος σήμερα ζει μια άλλη, πολύ σοβαρότερη, εσωτερική διαμάχη που αφορά άμεσα και την Δύση. Μια διαμάχη της οποίας το αποτέλεσμα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πρόσωπο που θα παρουσιάζει το ίδιο το Ισλάμ από εδώ και πέρα.

Τα γεγονότα αυτά αφορούν δύο άξονες. Πρώτα έναν όλο και αυξανόμενο σε ένταση «πόλεμο» εξουσίας ανάμεσα στην Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, και δεύτερον σε μια πρωτοφανή για την Δύση ανάδυση Ισλαμιστών που ζητούν την επιβολή της Σαρίας σε δυτικές χώρες.

Ο «πόλεμος» εξουσίας Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας
Λίγο μετά την ανάληψη επιχειρήσεων από το ISIL στο Ιράκ, οι χώρες του κόλπου βίωσαν μια κρίση όταν η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν απέσυραν τους πρεσβευτές τους από το Κατάρ και απαίτησαν από αυτό να αποκηρύξει την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» και να κλείσει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Η κρίση ανάμεσα στο Κατάρ και τον Σαουδαραβικό κύκλο βέβαια είχε ξεκινήσει να χτίζεται σιγά σιγά από το 2011 και την έναρξη του φαινομένου που αποκαλούμε «Αραβική Άνοιξη». Μια απρόσμενη εξέγερση με ανατροπές κυβερνήσεων και ραγδαία άνοδο του Ισλαμισμού που άρχισε από την Τυνησία, πέρασε στην Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Μπαχρέιν και την Υεμένη, μετά στην Λιβύη και τέλος στην Συρία με τον εμφύλιο.

Ο κύριος λόγος πίσω από αυτόν τον «πόλεμο» Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ δεν είναι άλλος από την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» και τον ρόλο που διαδραματίζει σε αραβικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Η Σαουδική Αραβία είναι σε άμεση κόντρα με την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» από την ίδρυση της τελευταίας για μια σειρά από λόγους που μερικοί είναι σχετικοί ακόμα και με την ιστορική καταγωγή της ίδια της Σαουδικής Αραβίας από τον 18ο αιώνα και το κίνημα του Ουαχαμπισμού/Σαλαφισμού που βρέθηκε σε αντίθεση με την Οθωμανική τότε ηγεμονία, συνέχεια της οποίας είναι όπως θα δούμε η «Μουσουλμανική Αδελφότητα».

Η αναφορά όλων των λόγων είναι πέραν του σκοπού αυτής της ανάλυσης αλλά για όσους ενδιαφέρονται, μια καλή σύνοψη στα Αγγλικά μπορεί να βρεθεί στο άρθρο «Why the Saudis and Muslim Brotherhood hate each other», του Dr. Mordechai Kedar. [1]

Το Κατάρ από την άλλη, παρότι και αυτό μια χώρα της σφαίρας επιρροής της Σαουδικής Αραβίας και του Ουαχαμπισμού, έχει από την δεκαετία του ‘60 ισχυρούς δεσμούς με την «Μουσουλμανική Αδελφότητα», την οποία βλέπει ως εργαλείο εξάπλωσης της επιρροής του σε παγκόσμιο επίπεδο και παράλληλα ανταγωνισμού με το Ριάντ.

Το Κατάρ υποστήριξε την «Αραβική Άνοιξη», το ISIL, και την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» παντού αντιθέτως με την Σαουδική Αραβία που την καταδίκασε, επενέβη στο Μπαχρέιν όταν η «Άνοιξη» χτύπησε την πόρτα του, βοήθησε στην ανατροπή της Αδελφότητας στην Αίγυπτο, και πρόσφατα χαρακτήρισε το ISIL τρομοκρατική οργάνωση.

Το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας έχει πολλά να φοβηθεί από μια δυναμική επικράτηση της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» ενώ το καθεστώς του Κατάρ έχει επενδύσει ακριβώς σε αυτή την επικράτηση και την αλλαγή που βιώνουμε στις μέρες μας και θα αναλύσουμε στην συνέχεια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σχέσεις Κατάρ και «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» μπορεί κάποιος να ανατρέξει στα άρθρα που δίνονται στις παραπομπές [2] και [3].


Τι είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα
Η «Μουσουλμανική Αδελφότητα» (ΜΑ) ιδρύθηκε στην Αίγυπτο το 1928 από τον Hassan al Banna, όταν μετά την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1923 και την επιλογή του Κεμάλ να δέσει την Τουρκία με την Δύση σε ένα κοσμικό μοντέλο, η Ισλαμική κοινότητα (η γνωστή και ως Ούμμα) έμμεινε χωρίς Χαλιφάτο.

Ο στόχος της ΜΑ είναι διπλός και συνοψίζεται στα εξής:
1. Να επιβάλει την Σαρία σε παγκόσμιο επίπεδο
2. Να επανιδρύσει το παγκόσμιο Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Το δόγμα της ΜΑ είναι το παρακάτω:
«Ο Αλλάχ είναι ο στόχος μας. Το κοράνι είναι ο νόμος μας. Ο Προφήτης είναι ο ηγέτης μας. Ο δρόμος μας είναι η Τζιχάντ (Ιερός πόλεμος). Ο θάνατος στο όνομα του Αλλάχ είναι η μεγαλύτερη μας φιλοδοξία»[4]

Η ΜΑ είναι ενεργή σε περισσότερες από 80 χώρες ανά τον κόσμο και σε κάθε μία από αυτές τις χώρες διαθέτει μια δομή με Οργανωτική Ομάδα, Νομική Ομάδα και Αρχηγό. Γενικός καθοδηγητής της ΜΑ είναι ο αρχηγός της «Διεθνούς Μουσουλμανικής Αδελφότητας» που βρίσκεται στο Κάιρο.

Η «Μουσουλμανική Αδελφότητα» στην Δύση
Σημείο καμπής για την κατανόηση της δομής, του ρόλου και της δράσης της ΜΑ στην Δύση αποτέλεσε ένα τυχαίο γεγονός τον Αύγουστο του 2004 στο Μέριλαντ των ΗΠΑ. Ένα γεγονός που οδήγησε σε μια τεράστια έρευνα από το FBI και τελικά στην δίκη του “Holy Land Foundation” (HLF). [5]

Η δίκη αυτή έφερε στο φως την ύπαρξη ενός μεγάλου δικτύου Ισλαμικών οργανώσεων, οργανισμών, ΜΚΟ και κοινωφελών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, τα οποία σχετίζονταν άμεσα με την ΜΑ και είχαν σαν κύριο σκοπό την προώθηση με πλάγια μέσα των στόχων της.

Οδήγησε επίσης και στην ανακάλυψη τεράστιου όγκου δεδομένων σχετικά με το πώς λειτουργεί η ίδια η ΜΑ στις ΗΠΑ και τον δυτικό κόσμο, ποιο είναι το επιχειρησιακό της πλάνο, και ποιοι οι στρατηγικοί της στόχοι μέσα σε αυτό.

Η «πολιτισμική Τζιχάντ» και οι φάσεις του σχεδίου
Το ποιο κρίσιμο έγγραφο που βρέθηκε από το FBI κατά την διάρκεια της δίκης του HLF ήταν το επιχειρησιακό πλάνο της ΜΑ στις ΗΠΑ. Ένα έγγραφο με τον τίτλο: «An Explanatory Memorandum: On the General Strategic Goal for the Group». [6]

Το έγγραφο αυτό είχε την αποδοχή όλων των οργάνων της ΜΑ από το 1987 και καθόριζε την αποστολή και την στρατηγική της οργάνωσης ως εξής:

«Η διαδικασία της εποίκησης είναι μια διαδικασία Πολιτισμικής-Τζιχάντ με όλο το νόημα των λέξεων. Η ΜΑ πρέπει να κατανοήσει ότι η δουλειά της στην Αμερική είναι ένα είδος υπέρ-Τζιχάντ με στόχο την εξαφάνιση και καταστροφή του Δυτικού πολιτισμού εκ των έσω, σαμποτάροντας τον άθλιο οίκο τους από τα ίδια τους τα χέρια μαζί με τα χέρια των πιστών, έτσι ώστε να εξαφανιστεί (ο οίκος τους) και η θρησκεία του Θεού να κυριαρχήσει επί όλων των άλλων θρησκειών» [6]

Με άλλα λόγια η στρατηγική της ΜΑ αδελφότητας για την Δύση είναι το να οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή μας μέσω της επιβολής μια ήπιας «πολιτισμικής τζιχάντ» που θα προκαλέσει στην κατάλυσης του δυτικού πολιτισμού από εμάς τους ίδιους και τις ηγεσίες μας.

Η διαδικασία αυτή προβλέπεται να γίνει σε στάδια όπως μας αναφέρει ένα άλλο πολύ σημαντικό έγγραφο από την ίδια δίκη με τίτλο: «Phases of the World Underground Movement Plan» [7] (προσοχή ο τίτλος αναφέρει, παγκόσμιο, όχι μόνο Αμερικανικό κίνημα).

Σε αυτό διαβάζουμε τα παρακάτω:
Φάση πρώτη: Φάση διακριτικής και κρυφής εγκατάστασης στην ηγεσία

Φάση δεύτερη: Φάση σταδιακής προβολής στο κοινό μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων και ακτιβισμού (πετύχαμε μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή αυτού του σταδίου). Επίσης πετύχαμε ένα σημαντικό αριθμό άλλων στόχων όπως την διείσδυση διαφόρων τομέων της Κυβέρνησης, την προσάρτηση θρησκευτικών οργανισμών και επιφανών ακαδημαϊκών, την αποδοχή της κοινής γνώμης, και την ίδρυση μιας (κρυφής) σκιώδους Κυβέρνησης μέσα στην Κυβέρνηση.

Φάση τρίτη: Φάση κλιμάκωσης πριν από την σύγκρουση με τις ηγεσίες τους με χρήση των ΜΜΕ. Σε εξέλιξη.

Φάση τέταρτη: Ανοιχτή δημόσια αντιπαράθεση με τις κυβερνήσεις μέσω της εξάσκησης πολιτικής πίεσης. Εφαρμόζουμε επιθετικά αυτό το στάδιο. Εκπαίδευση στην χρήση όπλων εγχώρια αλλά και στο εξωτερικό σε προσμονή της ώρας μηδέν. Έχουμε σημαντικές δραστηριότητες σε αυτό το στάδιο.
Φάση πέμπτη: Κατάληψη της εξουσίας ώστε να εγκαθιδρύσουμε το Ισλαμικό κράτος κάτω από το οποίο όλες οι Ισλαμικές ομάδες θα ενωθούν.

Το έγγραφο από τα σχόλια δείχνει να αποτελεί κάποιον γενικότερο οδηγό πάνω στον οποίο το αμερικανικό τμήμα της ΜΑ είχε σημειώσει την δική του πρόοδο.

Πρέπει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι τα στάδια που βλέπουμε στο υλικό που ανακάλυψε το FBI δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσουν καθότι η στρατηγική αυτή της ΜΑ είναι γνωστή και διατυπωμένη ανοιχτά από θεωρητικούς του Ισλαμικού χώρου και της ΜΑ από την δεκαετία του ‘60.

Η διαδικασία της παγκόσμιας εφαρμογής της Σαρία έχει διατυπωθεί στο βιβλίο Milestones (ορόσημα) [8] το 1964 και από τα ανωτέρω φαίνεται να ακολουθείτε κατά γράμμα.

Η σταδιακή εφαρμογή βασίζεται στην ισλαμική λογική, ότι όπως το Κοράνι παρουσιάστηκε στον Μωάμεθ σε ένα διάστημα 22 ετών και σταδιακά περνώντας από την μια φάση στην επόμενη ανάλογα με την ωριμότητα της κατάστασης, έτσι θα πρέπει να εξαπλωθεί και στις μέρες μας σε φάσεις, η Σαρία και η Ισλαμική παγκόσμια επικράτηση.

Περισσότερο υλικό σχετικά με την δίκη του HLF, την «Μουσουλμανική Αδελφότητα», τον ρόλο της, τις διασυνδέσεις της σε Αμερική και Ευρώπη, και την Σαρία, μπορεί να βρει κάποιος στην παραπομπή [13] που αποτελεί μια ολοκληρωμένη μελέτη πάνω στο θέμα με τίτλο «Σαρία, η απειλή για την Αμερική».

Η μελέτη αυτή συντέθηκε από μια ομάδα Αμερικανών ειδικών ασφαλείας (όλοι τους πρώην υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, ακαδημαϊκοί, και σύμβουλοι ασφαλείας των Κυβερνήσεων των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων) και παρουσιάστηκε το 2010 στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Πιθανώς αυτή η μελέτη να είναι και ο κύριος λόγος της «αλλοπρόσαλλης» και διστακτικής Αμερικανικής πολιτικής στην μέση ανατολή τα τελευταία χρόνια.


Αλ Κάιντα και Χαμάς, η άλλη όψη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας
Μόλις η βαρβαρότητα της επικράτησης του ISIL στο Ιράκ είχε αρχίσει να κυριαρχεί στα διεθνή ΜΜΕ, ένας πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς στην Γάζα ήρθε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας.

Πολλά γράφτηκαν για το ακατανόητο της επίθεσης αυτής της Χαμάς στο Ισραήλ, αλλά αν κρίνουμε τα γεγονότα μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της αλλαγής που βιώνουμε τότε ίσως και να βγάζουν περισσότερο νόημα.

Αντιθέτως με την παγκόσμια κοινή γνώμη που θέλει οργανώσεις σαν την Αλ Κάιντα και την Χαμάς (αμφότερες προερχόμενες από την ΜΑ) να αποτελούν απειλή μέσω των δικτύων τρομοκρατών που διαθέτουν, τα τελευταία χρόνια μια άλλη άποψη θέλει τον κυριότερο κίνδυνο που πηγάζει από αυτές τις οργανώσεις να είναι η ικανότητα τους να αποσπούν τις δυτικές ηγεσίες και την δυτική κοινή γνώμη από την «κρυφή» πολιτισμική Τζιχάντ που διεξάγει συστηματικά η ΜΑ.

Σύμφωνα με αναφορές του NEFA Foundation [11] το οποίο παρακολουθούσε την ισλαμική τρομοκρατία μετά την 11η Σεπτεμβρίου και είχε πάρει συνεντεύξεις και από πολλούς Ταλιμπάν, μια διαδικτυακή αναφορά Τζιχαντιστών το 2002 ανέφερε τα παρακάτω:

«Είναι γνωστό και έχει επικοινωνηθεί ανάμεσα στους πρωτοπόρους της θυσίας, ότι η Αλ Κάιντα υιοθέτησε ένα νέο πλάνο για να δελεάσει τους εχθρούς να την ακολουθήσουν στο Αφγανιστάν. Το πλάνο αυτό προϋποθέτει να επιτεθεί ευθέως στους Αμερικάνους και στους τρείς πυλώνες εξουσίας τους, την πολιτική, την οικονομική και την στρατιωτική, έτσι ώστε να πετύχει μια σειρά από σημαντικούς στόχους:

1) Να παραπλανήσει τις Αμερικανικές δυνάμεις σε έναν ασύμμετρο πόλεμο, για να αποδυναμώσει την ισχύ του αντιπάλου και να τον κάνει να χρεοκοπήσει.

2) Να αρχίσει έναν αγώνα ανάμεσα στους Αμερικάνους και τους άνδρες του ισλαμικού κράτους (όχι τους στρατούς των ηγεμόνων) σε μια μακριά και χωρίς όρια μάχη που θα ξεκινά από την Αμερική και θα εκτίνεται μέχρι το Αφγανιστάν και την Μαυριτανία, έτσι ώστε με αυτήν να επανέλθει το πνεύμα της ισλαμικής άμυνας στους νέους μουσουλμάνους που θα φέρουν τα όπλα.» [12]

Αν η παραπάνω αναφορά ευσταθεί, τότε πιθανότατα η δράση αυτών των ομάδων να έχει έναν πολύ διαφορετικό κοινό (και άγνωστο σε εμάς) σχεδιασμό. Πιθανότατα επίσης η τελευταία διένεξη της Χαμάς με το Ισραήλ να ήταν στα πλαίσια της δημιουργίας ενός αντιπερισπασμού που θα έδινε στο ISIL και άλλα τμήματα του γενικότερου σχεδίου τον απαραίτητο χρόνο ή απλά θα αποδιοργάνωναν τη Δύση περισσότερο.

Από την πολιτισμική τζιχάντ στην «Αραβική Άνοιξη» και το ISIL
Έχοντας πλέον τα δεδομένα μας για τους στόχους, τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσης της ΜΑ ανά τον κόσμο αρχίζει να διαφαίνεται μια αλληλουχία κινήσεων που δίνει νέο νόημα στα όσα διαδραματίζονται στον Αραβικό κόσμο τα τελευταία 4 χρόνια.

Η «Μουσουλμανική Αδελφότητα» μετά από χρόνια ήσυχης και αδιαφανούς λειτουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ξαφνικά αλλάζει στάση και «πηδάει» από την φάση της Μέκκας (το ήπιο και μετριοπαθές Ισλάμ με τους 150 οπαδούς) στη φάση της Μεδίνας (το Ισλάμ που κατέκτησε τον κόσμο από την Ισπανία μέχρι τα όρια της Κίνας σε 100 χρόνια).

Μέσα σε μια μόνο χρονιά (2011) όλες οι Αραβικές χώρες κατακτώνται κυριολεκτικά από τους Ισλαμιστές η μία μετά της άλλη. Καθεστώτα που κυριαρχούσαν για δεκαετίες στην Αίγυπτο, την Λιβύη, την Συρία, την Τυνησία και την Υεμένη τραντάζονται συθέμελα και εξαφανίζονται. Στην θέση τους εμφανίζονται ισλαμικές ομάδες με σχέσεις με την ΜΑ και στην Αίγυπτο η ίδια η ΜΑ.

Στο Μπαχρέιν η κατάσταση αντιστρέφετε από την δυναμική παρέμβαση της Σαουδικής Αραβίας. Στη Συρία, το καθεστώς Άσσαντ παλεύει ακόμα αλλά η εμφάνιση του ακόμα πιο ακραίου «κακού» παιδιού της ΜΑ του ISIL δείχνει να ξεκαθαρίζει την κατάσταση κι εκεί.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, η όλη εμφάνιση του ISIL να είναι αποτέλεσμα αυτής της αντίστασης που βρήκε η ΜΑ στον Αραβικό κόσμο από την Σαουδική Αραβία. Και στο Μπαχρέιν, και στο ίδιο της το σπίτι την Αίγυπτο, όπου ανατράπηκε με πραξικόπημα υποστηριζόμενο από την Σαουδική Αραβία.

Αν ισχύει το ανωτέρω, τότε θα πρέπει να περιμένουμε και άλλα παρακλάδια του ISIL να ξεπηδήσουν σε όλες τις Αραβικές χώρες με τις οποίες η ΜΑ έχει ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς όπως η Υεμένη, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Λιβύη, το Μπαχρέιν και ακόμα και η ίδια η Σαουδική Αραβία.

Ξαφνική αλλαγή στάσης των Ισλαμικών κοινοτήτων στην Δύση
Το πιο πρόσφατο μεγάλο ξάφνιασμα για την Δύση μετά το ISIL ήρθε εντός των τειχών και δεν είναι άλλο από τη σχεδόν μαζική ενεργοποίηση των Ισλαμικών κινημάτων/ομάδων σε ορισμένες δυτικές χώρες με κύριο αίτημα την επιβολή της Σαρίας για τους ίδιους και τις περιοχές στις οποίες διαμένουν.

Αρχικά είχαμε την ανοιχτή έκκληση Ισλαμιστών στη Νορβηγία για δημιουργία Χαλιφάτου εκεί. [9] Παράλληλα σχεδόν την δυναμική απαίτηση των Ισλαμιστών στην Αγγλία για επιβολή της Σαρίας στις περιοχές τους στο Λονδίνο και αλλού. Απαίτηση που μάλιστα συνοδεύτηκε και με πράξεις όπως την δημιουργία ζωνών Σαρίας και ισλαμικών ομάδων αστυνόμευσης για αυτές τις περιοχές. [10]
Πρόβλεψη (και φόβος) του γράφοντος, είναι ότι αυτά είναι μόνο η αρχή και ότι ανάλογα γεγονότα θα εμφανιστούν και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες σύντομα με πιο πιθανές υποψήφιες την Σουηδία, την Δανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, και ίσως και η χώρα μας.

Αναλόγως δε με τη στάση της Δύσης στα γεγονότα του Αραβικού κόσμου και την πιθανή εμπλοκή της σε αυτά πιο δυναμικά, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι εκτός από τις απαιτήσεις θα ακολουθήσουν και ταραχές (ημέρες οργής των μουσουλμάνων) ή ακόμα και τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ευρώπη και Αμερική.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Από τα δεδομένα που παραθέσαμε στην παρούσα ανάλυση, φαίνεται ότι το Ισλάμ περνάει σε μια νέα πιο δυναμική φάση. Πιθανότατα αυτή η αλλαγή «εκβιάζεται» κιόλας λόγω των συνθηκών και της μερικής αποτυχίας της φάσης κατάκτησης του Αραβικού κόσμου από την ΜΑ με την «Αραβική Άνοιξη». Μια φάση μάλλον αναγκαία αν ευσταθούν οι σχεδιασμοί της ΜΑ για παγκόσμια επικράτηση (πρώτα κοιτάς τα του οίκου του Ισλάμ και μετά τα του οίκου του πολέμου για να χρησιμοποιήσουμε και ισλαμικούς όρους).

Η στάση της Σαουδικής Αραβίας καθώς και της Δύσης στην Αίγυπτο πιθανότατα οδήγησαν την ΜΑ στην πυροδότηση του ISIL από τη μία και την μεταπήδηση της «πολιτισμικής Τζιχάντ» από την φάση τρία στην φάση τέσσερα του σχεδίου της από την άλλη.

Η επιλογή του Ιράκ και η εμπλοκή του Ιράν και του σιιτικού στοιχείου στην εξίσωση, φαίνεται να είναι και αυτή μια στρατηγική επιλογή της ΜΑ έτσι ώστε να διασπαστεί η δύναμη και η προσοχή της Σαουδικής Αραβίας και να περιοριστεί ο ρόλος της. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις ΗΠΑ που αυτή την στιγμή καλούνται να συνεργαστούν με τους μέχρι χθες ορκισμένους εχθρούς τους. Οι ανίερες αυτές «συμμαχίες» με το Ιράν σμπαραλιάζουν τα δόγματα επιχειρήσεων των ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας ενώ δημιουργούν διχασμό στην κοινή γνώμη και των δύο χωρών. Πολύ περισσότερο στον ακραία σουνιτικό πληθυσμό της Σαουδικής Αραβίας και του Αραβικού κόσμου γενικότερα.

Ερωτηματικό ακόμα αποτελεί ο ρόλος της Τουρκίας που με τον Ερντογάν στο τιμόνι έχει δεθεί στο άρμα της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» και του Κατάρ αλλά παράλληλα φαίνεται να θέλει και η ίδια έναν ηγετικό ρόλο στις εξελίξεις. Θα ακολουθήσει την ροή; Θα βρεθεί απέναντι στην ΜΑ και το ISIL; Θα παρατηρεί τις εξελίξεις φοβούμενη την αντίδραση της Δύσης και την πιθανή ευθυγράμμιση της με τους Κούρδους; Είναι μήπως η Τουρκία η στρατηγική εφεδρεία της ΜΑ για την ΕΕ; Οι καταστάσεις δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα αναγκαστεί να πάρει θέση και πρόβλεψη του γράφοντος είναι ότι θα ταχθεί με την ΜΑ.

Η Δύση για πρώτη φορά βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα που κάθε επιλογή δείχνει να οδηγεί μόνο σε μερική, και όχι απαραίτητα καλή, λύση. Το χειρότερο όμως είναι ότι πιθανώς θα κληθεί και για πρώτη φορά να υπερασπιστεί τα ίδια τα εδάφη της από ισχυρές πέμπτες φάλαγγες που βρίσκονται ήδη βαθιά εντός των τειχών της.

Αυτός ο παράγοντας ίσως τελικά και να αναγκάσει την Δύση στο να συμβιβαστεί σε ρόλο παρατηρητή του τι διαδραματίζεται στην μάχη ανάμεσα στην «Μουσουλμανική Αδελφότητα» και το βασίλειο των Σαούντ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό θα αποτελέσει μια τεράστια επιτυχία για την ΜΑ και τους σχεδιασμούς της, ενώ το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να αναβάλει την εμπλοκή για αργότερα και πιθανότατα με χειρότερους όρους.

Ίσως έχει έλθει ο καιρός για την Δύση να κληθεί να αντιμετωπίσει ενωμένη, με σοβαρότητα, σχεδιασμό και αποτελεσματικότητα το θέμα του Ισλάμ, εντός και εκτός των τειχών της. Μια αντιμετώπιση που μοιραία θα αλλάξει ραγδαία τις παγκόσμιες ισορροπίες και την ηρεμία που έχουμε συνηθίσει και θεωρούμε δεδομένη όλοι μας μετά το τέλος του Β’ ΠΠ.

Πηγή Defence-Point

[1]http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/14994#.VACP3PmSxu4
[2]http://www.csmonitor.com/World/Middle-East/2014/0418/Behind-Qatar-s-bet-on-the-Muslim-Brotherhood
[3]http://www.thenational.ae/world/qatar/inside-doha-at-the-heart-of-a-gcc-dispute
[4] - Steven Emerson, “Report on the Roots of Violent Islamist Extremism and Efforts to Counter It: The Muslim Brotherhood,” Hearing before the Committee on Homeland Security and Governmental Affairs, United States Senate, July 10, 2008, accessed September 1, 2010, http://www.gpo.gov/fdsys/pkg/CHRG-110shrg942/html/CHRG-110shrg942.htmReport
[5] - US v HLF Trial http://www.investigativeproject.org/case/65
[6] - US v HLF, Government Exhibit, “An Explanatory Memorandum” May 1991
[7] - US v HLF, Government Exhibit, “Underground Movement Plan” http://www.centerforsecuritypolicy.org/upload/wysiwyg/article%20pdfs/Underground%20Movement%20Plan.pdf
[8] – Milestones by Sayyid Qutb: http://en.wikipedia.org/wiki/Ma’alim_fi_al-Tariq
[9] –Χαλιφάτο στην Νορβηγία: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/islam-debatten/stoetter-is-halshugging/a/23275610/
[10] – Σαρία στο Λονδίνο: http://rt.com/news/sharia-law-conquer-london/
[11] – NEFA Foundation: http://en.wikipedia.org/wiki/Nine_Eleven_Finding_Answers_Foundation
[12] – “Salem al-Mekki: Bin Laden and I…and the Americans,” The NEFA Foundation.
[13] – Sharia, the threat to America: http://www.centerforsecuritypolicy.org/upload/wysiwyg/article%20pdfs/Shariah%20-%20The%20Threat%20to%20America%20(Team%20B%20Report)%2009142010.pdf

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 


Η αντίληψη για το αδιάφθορο της εξουσίας και για την επιβολή της Δικαιοσύνης στην Τουρκία, είναι πραγματικά πολύ περισσότερο ενδιαφέρουσα και από την Ελλάδα (όπου η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει σπάσει κάθε ρεκόρ καταπάτησης του Συντάγματος και παραβίασης της κοινής λογικής).

Έτσι, αθώος κρίθηκε ο Μπιλάλ Ερντογάν (και τα «περιπλέοντα» κυβερνητικά λαμόγια), αφού οι δικαστές θεώρησαν πως πιθανή καταδίκη του υιού Ερντογάν, θέτει σοβαρά ζητήματα για την λειτουργία της τουρκικής κυβέρνησης, αφού στην ουσία εμπλέκει και τον τότε πρωθυπουργό και σημερινό Πρόεδρο της Τουρκίας και αυτό θεωρείται απόπειρα πολιτικής διασάλευσης και κυβερνητικής εκτροπής…!

Έτσι, αποφασίστηκε η μη άσκηση δίωξης στους 96 συνολικά ύποπτους (μεταξύ των οποίων και ο γιος του Ερντογάν, ο Νετσμετίν Μπιλάλ Ερντογάν) των υποθέσεων διαφθοράς και ρουσφετιών.

Σύμφωνα με την είδηση του Τουϊγκούν Αττίλα από την εφημερίδα Χουριέτ, η αρχιεισαγγελία Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να μην ασκηθεί κάποια δίωξη στους 96 υπόπτους των υποθέσεων διαφθοράς και ρουσφετιών.
Στην απόφαση για μη άσκηση δίωξης, οι εισαγγελείς Ισμαήλ Ουτσάρ, Ιρφάν Φιντάν, και Φουζουλί Αϊντογάν χρησιμοποίησαν την εξής φράση:
«Προβολή του πρωθυπουργού της Τουρκικής Δημοκρατίας ως ηγέτη παράνομης οργάνωσης, η χρήση του όρου «ο τότε πρωθυπουργός», η οργάνωση της δικογραφίας, φανερώνει πως η προσπάθεια από αυτούς που διεξήγαγαν την έρευνα με ένα νομικό προκάλυμμα, ήταν να υποχρεώσουν σε κατάργηση την κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας ή να παρεμποδίσουν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου την εκ μέρους της άσκηση των καθηκόντων της».
Με απλά λόγια, κλέφτες ανώτατων αξιωμάτων, καθώς και οι οικογένειές τους, δεν δικάζονται για τις παρανομίες τους, επειδή αυτό θέτεις σε κίνδυνο ολόκληρη τη χώρα (περίπου όπως και η περίπτωση του Γιώργου Α. Παπανδρέου και της "παρέας" του, που κανείς δεν τον ακουμπάει, για να μην δημιουργηθεί «κακό νομικό προηγούμενο» και ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες των φυλακών για εκατοντάδες πολιτικούς της Ελλάδας)…

Με απλά λόγια, επειδή ο πατέρας Ερντογάν ήταν πρωθυπουργός και έγινε πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας, ο γιός δεν δικάζεται…
Χαλάλι μπρε… Άντε και τα 800 εκατομμύρια στην Ελβετία, να γίνουν σύντομα 1 δισ. για να έχει στα γεράματά του ο σουλτάνος, να παίρνει καραμέλες στα εγγόνια και στα δισέγγονά του…!

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"
Πληροφορίες από "Τουρκικά Νέα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΠεριμένουμε από την Ελλάδα να είναι πολύ πιο δραστήρια

Με αιχμές και προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας συνοδεύεται η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, η πρώτη επίσκεψή του μετά την εκλογή του στην Προεδρία της χώρας.

Αναχωρώντας για τα κατεχόμενα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «η Ελληνοκυπριακή πλευρά ποτέ δεν προσέγγισε τις συνομιλίες με διάθεση για συμβιβασμό», σε αντίθεση, όπως είπε με την «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου που μετείχε σε αυτές επιζητώντας μία δίκαιη λύση». Τόνισε ότι «περιμένουμε από την Ελλάδα να είναι πολύ πιο δραστήρια».

Ο Ερντογάν είπε ότι «ο τουρκοκυπριακός λαός πάντα επιδεικνύει βούληση για συμβιβασμό, αλλά δυστυχώς η άλλη πλευρά δεν έχει επιδείξει την ίδια βούληση».

«Η ΤΔΒΚ, με τη δημοκρατική της κρατική δομή που στηρίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και το δίκαιο και με την οικονομία της που ολοένα ενισχύεται, συνιστά υπόδειγμα για την ανατολική Μεσόγειο. Είναι ευτυχές το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, παρά τους άδικους περιορισμούς που αντιμετωπίζει, η ΤΔΒΚ καλύπτει τη διαφορά που έχει με την ελληνοκυπριακή πλευρά και αυτό παράλληλα με την ανάπτυξη της Τουρκίας» είπε ο Ερντογάν και τόνισε ότι «οι ομοεθνείς μας θα αποκτήσουν μεγαλύτερη ισχύ με την παροχή ύδατος σε μερικούς μήνες με τρόπο υποθαλάσσιο και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που θα ακολουθήσει».

«Παρέα» με το Μπαρμπαρός» ο Ερντογάν

Και η πρόκληση συνεχίζεται, καθώς η άφιξη του Ερντογάν στα κατεχόμενα συνοδεύεται και με άλλες κινήσεις πρόκλησης, καθώς μετά τη μία το μεσημέρι, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» εξέπεμψε σήμα από τα κυπριακά χωρικά ύδατα, ανοικτά της Καρπασίας.

Το «Μπαρμπαρός» συνοδεύεται από μια τουρκική πολεμική φρεγάτα, η οποία δεν εκπέμπει σήμα στα ραντάρ.

Στη Λευκωσία κατά την άφιξη του Τούρκου Προέδρου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία δεκάδων ανθρώπων, οι οποίοι κρατούσαν πανό με το σύνθημα "Κύριε Ερντογάν δεν είστε ευπρόσδεκτος".

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Ο αμερικανικός οίκος Goldman Sachs αναθεώρησε πλήρως τις εκτιμήσεις του για την πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου. Πλέον εκτιμά ότι το ευρώ θα διολισθήσει σημαντικά έναντι του δολαρίου.

Σε έκθεση της η Goldman Sachs αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου προβλέποντας σε μεγάλη πτώση του ευρώ.

Συγκεκριμένα σε διάστημα 3 μηνών βλέπει την ισοτιμία ευρώ δολαρίου στα 1,29 δολάρια ανά ευρώ.
Σε 6 μήνες στα 1,25 δολάρια ανά ευρώ και σε 12 μήνες στα 1,20 δολάρια.
Να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις της Goldman Sachs ήταν για 3 μήνες 1,35 δολάρια, για 6 μήνες στα 1,34 δολάρια και για 12 μήνες στα 1,30 δολάρια ανά ευρώ.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Τους κόβει το αέριο για να τιμωρήσει την αλαζονεία και την επιθετικότητά τους
Δυστυχώς θα την πληρώσει ακριβά και η χώρα μας, που συντάθηκε με την Μέρκελ εναντίον της Ρωσίας

Καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία θα προκαλέσει το νέο πακέτο κυρώσεως σε βάρος της Μόσχας, που προανήγγειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη διάρκεια της χθεσινοβραδυνής συνόδου κορυφής.

Είναι πλέον δεδομένο, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα αντιδράσει δυναμικά, κλείνοντας τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου και παγώνοντας μία σειρά από εμπορικές συμφωνίες, με αποτέλεσμα να βυθιστεί σε ύφεση ολόκληρη η Ευρώπη και οι ευρωπαίοι να γίνουν τον χειμώνα… κατεψυγμένοι από την έλλειψη θέρμανσης.

Ειδικά όμως για την Ελλάδα, τα αντίμετρα της Μόσχας θα προκαλέσουν γενική κατάρρευση σε όλους τους νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας. Το χτύπημα θα είναι τελειωτικό για τη γεωργία, τον τουρισμό και για τη βιομηχανική παραγωγή. Σε καμία περίπτωση δεν αντέχει η Ελλάδα την τεράστια επιβάρυνση που συνεπάγεται η εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου. Αυτομάτως οι τιμές των βιομηχανικών προϊόντων θα εκτιναχθούν στα ύψη, ενώ παράλληλα θα χαθεί οριστικά και η μεγάλη αγορά της Ρωσίας.

Κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες εκτιμούν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει την χαριστική βολή για την Ελλάδα και η ύφεση που θα προκαλέσει στην οικονομία θα ξεπεράσει το 2.5%. Ο προγραμματισμός της κυβέρνησης τινάζεται στον αέρα και καμία ευρωπαϊκή βοήθεια δεν είναι ικανή να αντισταθμίσει τη ζημιά που θα προκληθεί, και η οποία αναμένεται να πάρει χαρακτηριστικά οικονομικού ολοκαυτώματος.
Η ολοκληρωτική ρήξη με τη Μόσχα, αναδεικνύει αυτόματα την Τουρκία σε μεγάλη περιφερειακή υπερδύναμη. Η Άγκυρα καθίσταται ο μεγάλος προνομιακός σύμμαχος του Πούτιν και θα αναλάβει να καλύψει τις τεράστιες εξαγωγές, κερδίζοντας δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά, ακολουθώντας μία πολιτική πυγμής απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
Η προνομιακή σχέση που αναπτύσσει το δίδυμο Ερντογάν – Νταβούτογλου με τη Μόσχα, σε συνδυασμό με τα παιχνίδια που παίζει στη Μέση Ανατολή την καθιστούν πανίσχυρη και επικίνδυνη.
Την ίδια ώρα, η ρημαγμένη και χρεοκοπημένη Ελλάδα, σύρεται μοιραία και άβουλη στα επικίνδυνα παιχνίδια της Μέρκελ και του ΝΑΤΟ, που έχουν στόχο τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τελικά θα την πληρώσει η Ελλάδα και ο λαός μας.

Βέβαια, ο ρώσος πρόεδρος δείχνει αποφασισμένος να φτάσει τα άκρα και δεν υπολογίζει τίποτε από απειλές. Άλλωστε, τα μέτρα που έχει αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα γυρίσουν μπούμεραγκ (ήδη συμβαίνει αυτό) και θα πλήξουν πρωτίστως τις οικονομίες των ευρωπαϊκών κρατών και ιδιαίτερα τις χώρες του Νότου που βρίσκονται σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς ταυτίστηκε για μία ακόμη φορά με τη γραμμή της Μέρκελ, αδιαφορώντας παντελώς για τις επιπτώσεις που θα έχει στη χώρα μας το ρωσικό εμπάργκο.

Αντίθετα, η Σλοβακία, απειλεί με βέτο στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ρωσία.

Βέτο Σλοβακίας
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο χαρακτήρισε τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Ρωσίας για την κρίση στην Ουκρανία «χωρίς νόημα και αντιπαραγωγικές» και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να ασκήσει βέτο σε πιθανά μέτρα.
«Θεωρώ τις κυρώσεις χωρίς νόημα και αντιπαραγωγικές», δήλωσε ο Φίτσο τα ξημερώματα στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνόδου κορυφής των ηγετών στις Βρυξέλλες.
«Μέχρι να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις των κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί, δεν έχει νόημα να επιβάλλουμε νέες», πρόσθεσε.
Ο Φίτσο, η χώρα του οποίου έχει εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή της στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, υπογράμμισε ότι θα πολεμήσει γι να μην επιβληθούν νέες κυρώσεις στην Ρωσία, οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν την οικονομική ανάπτυξη της Σλοβακίας.
«Αν υποβληθούν προτάσεις, διατηρώ το δικαίωμα να ασκήσω βέτο στις κυρώσεις που θα βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα της Σλοβακίας», είπε.

Πηγή εφημ. “KontraNews”

Σχόλιο ιστολογίου: Όπως ήδη γνωρίζουμε από την κυβέρνηση Σαμαρά που είναι «πεσμένη στα τέσσερα», η οποία έχει σταθερή πολιτική τόσο στο Κοινοβούλιο (εσωτερική) όσο και προς τον υπόλοιπο κόσμο (εξωτερική), το «ναι σε όλα» αποτελεί πάγια θέση, η οποία εφαρμόζεται πάντα εις βάρος του ελληνικού λαού και των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Ισχυρίζονται ότι βρήκαν στα μέρη τους τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθοδηγούμενοι από κάποιον αστερισμό! Πονάει πολύ, τελικά, η Αμφίπολη…

Τη στιγμή που η Ελλάδα πάλλεται στο θαύμα των αρχαιολογικών ανασκαφών της Αμφίπολης, στα Σκόπια ξαναγράφουν την δική τους ιστορία, με νέους όρους και ασυνήθιστες μεθόδους!

Τι κι αν τόσα χρόνια είχαν συντάξει την δική τους εκδοχή η οποία δεν συμπεριελάμβανε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Όβτσε Πόλε, οι ανασκαφές στην Αμφίπολη τους έκαναν να αλλάξουν ρότα και μάλιστα να αναζητήσουν τον τάφο του Μακεδόνα στρατηλάτη οδηγούμενοι από τον αστερισμό της Κασσιόπης!
Βαδίζουν, δηλαδή, στα χνάρια των τριών μάγων, όταν αναζητούσαν τον Ιησού στη Βηθλεέμ…

Όπως υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα τα εφημερίδας των Σκοπίων “Utrinski Vesnik”, που αποκάλυψε την είδηση, έχει συσταθεί μία διεθνής ομάδα ειδικών, με επικεφαλής τον ανεξάρτητο αρχαιολόγο Ντομαγκόι Νίκολιτς από την Κροατία, η οποία πραγματοποιεί αρχαιολογική έρευνα στην τοποθεσία Όβτσε Πόλε, με χρήματα του υπουργείου Πολιτισμού της ΠΓΔΜ.

Τι κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι εκεί;
«Μία εσωτερική ώθηση παροτρύνει τους ανθρώπους να θέλουν να ενταφιαστούν εκεί όπου έχουν γεννηθεί. Ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας έχει γεννηθεί στο Όβτσε Πόλε και εκεί βρίσκεται και ο τάφος του, ο οποίος καλύφθηκε εσκεμμένα» υποστηρίζει ο Ντομαγκόι Νίκολιτς.

«Την 21η Ιουλίου, ημέρα γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι επιστήμονες εργάζονταν άγρυπνα στο μικρό γεώγλυφο. Διατείνονται ότι τις πρωινές ώρες της 21ης Ιουλίου ο αστερισμός της Κασσιόπης βρισκόταν ακριβώς πάνω από το γεώγλυφο της Μπέλα Ζόρα και ότι αυτό το στοιχείο είναι ενδεικτικό του γεγονότος ότι εκεί βρίσκεται ο τάφος κάποιας προσωπικότητας», σημειώνει, από τη μεριά του, το σχετικό δημοσίευμα.

Η ομάδα των Σκοπιανών ερευνητών δεν περιμένει να βρει τον Μέγα Αλέξανδρο ακολουθώντας μονάχα ένα άστρο, αλλά χρησιμοποιεί επιπλέον τη μέθοδο της «αρχαιοακουστικής», δηλαδή τη μελέτη της ακουστικής αρχαιολογικών χώρων, προκειμένου να δουν αν ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου κρύβεται κάτω από την τούμπα.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου