Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

25 Αυγ 2014

O πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο υπέγραψε απόψε το διάταγμα που προβλέπει τη διάλυση του κοινοβουλίου, όπως ανέφερε ο ίδιος σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο το δρόμο για τη διενέργεια πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

«Αποφάσισα να τερματίσω πρόωρα την εξουσία του κοινοβουλίου» έγραψε ο Ποροσένκο.

Η Ουκρανία θα διεξάγει βουλευτικές εκλογές την 26η Οκτωβρίου μετά τη διάλυση του κοινοβουλίου από τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, ανέφερε λίγη ώρα αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας.

«Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν την 26η Οκτωβρίου» έγραψε ο Σβιάτοσλαβ Τσεχόλκο στο Twitter.

Ανησυχία Ποροσένκο για τις ενέργειες της Μόσχας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο εμφανίστηκε τη Δευτέρα "πολύ ανήσυχος" μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι σχεδιάζει να στείλει άλλο ένα κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια στις ανατολικές επαρχίες της χώρας του, αλλά και από την παραβίαση των ουκρανικών συνόρων από μια φάλαγγα ρωσικών τεθωρακισμένων.

"Ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την παραβίαση των ουκρανικών συνόρων από ρωσικά τεθωρακισμένα και από την πρόθεση της Ρωσίας να στείλει ένα αποκαλούμενο 'ανθρωπιστικό' κομβόι στην Ουκρανία" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική προεδρία.

Η δήλωση αυτή έγινε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ποροσένκο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι ενόψει της συνόδου που θα διεξαχθεί την Τρίτη, παρόντος και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Οι πολιτικές μείωσης των ελλειμμάτων είναι ένας οικονομικός παραλογισμός, επανέλαβε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Αρνό Μοντεμπούρ, ο οποίος, με τις απόψεις του αυτές κατά της λιτότητας, έγινε η αιτία να παραιτηθεί σύσσωμη η κυβέρνηση, ύστερα από αίτημα του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ. 

Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να μπει στη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, λέγοντας ότι θέλει να «ανακτήσει την ελευθερία του».

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα είναι μέλος της νέας κυβέρνησης της χώρας, την οποία ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς αναμένεται να σχηματίσει εντός της ημέρας και να παρουσιάσει την Τρίτη.
«Οι πολιτικές μείωσης των ελλειμμάτων (...) είναι ένας οικονομικός παραλογισμός καθώς, αφού καταπνίγουν την ανάπτυξη, δεν επιτυγχάνουν τους ίδιους τους στόχους τους, εξαιτίας της μείωσης της δραστηριότητας», επέμεινε ο Μοντεμπούρ, σε σύντομες δηλώσεις που έκανε στο υπουργείο του.

«Το απόγευμα πληροφόρησα τον πρωθυπουργό ότι, εάν θεωρεί ότι έσφαλλα, εάν πιστεύει ότι οι πεποιθήσεις μου αντίκεινται στην κατεύθυνση της κυβέρνησης της οποίας ηγείται, τότε σε αυτή την περίπτωση θεωρώ απαραίτητο να με αφήσει να φύγω», είπε ο ίδιος.

Το Σαββατοκύριακο, ο Μοντεμπούρ κάλεσε να γίνει μια στροφή 180 μοιρών στη γαλλική οικονομική πολιτική, που υποστήριξε ότι σκοτώνει την ανάπτυξη για χάρη της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Οι δηλώσεις του και η αναταραχή που προκάλεσαν ώθησαν τον Βαλς να υποβάλει στον πρόεδρο Ολάντ την παραίτηση της κυβέρνησής του σήμερα το πρωί.

Πηγή

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς

Απρίλιος του 1993, στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, συνεδριάζει η γνωστή «Λέσχη Μπίλντεμπεργκ», μασωνικό παρακλάδι, εκκολαπτήριο πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν και οι ανατέλλοντες τότε αστέρες της πολιτικής μας ζωής, Θεόδωρος Πάγκαλος και Αντώνης Σαμαράς.

Τις ΗΠΑ εκπροσωπεί ο υπουργός εξωτερικών Κρίστοφερ, ο οποίος ανήγγειλε στους εμβρόντητους Έλληνες δημοσιογράφους ότι εντός των προσεχών έξι μηνών θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Κατόπιν, λόγω του σάλου που προκλήθηκε, προσπάθησε να τα συμμαζέψει, αναμασώντας κάτι σαλιαρίσματα περί λάθους, παρανόησης των δηλώσεών του και λοιπές χαυνολογίες.
Τον Ιούνιο του 1993 ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος, της Πολιτικής Άνοιξης (ΠΟΛΑΝ). Το νέο κόμμα παρουσιάστηκε ως ανανεωτική και εκσυγχρονιστική δύναμη στο χώρο της κεντροδεξιάς και έθεσε στόχο την «υπέρβαση» της κατεστημένης πολιτικής.
Τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ, προσχώρησαν στην ΠΟΛΑΝ, είτε παραιτούμενοι της βουλευτικής τους ιδιότητας είτε αποσύροντας την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση, η οποία έτσι απώλεσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Τον Οκτώβριο του 1995, έξι ακριβώς μήνες μετά τις δηλώσεις της «Λέσχης Μπίλντεμπεργκ» διεξήχθησαν οι εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ, του ετοιμόρροπου και σοβαρά ασθενή Ανδρέα Παπανδρέου, κατήγαγε εύκολη νίκη με 46,8%. Ο Ανδρέας, αν και περίμεναν ενωρίτερα τα κοράκια του δήθεν εκσυγχρονισμού να αποσυρθεί λόγω υγείας ή να εκμετρήσει το ζην, τελικά τον Ιανουάριο του 1996 παραιτείται. Και αναλαμβάνει ο νεκροθάφτης Σημίτης, ο «ευρωπαϊκός» εφιάλτης, τον επίλογο του οποίου τώρα ζούμε…

Το κρίσιμο σημείο απ’ όσα παρατέθηκαν είναι οι δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ για εκλογές και ο άνθρωπος που ανέλαβε την αποστολή, την «βρόμικη» δουλειά… ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η μασωνική «Λέσχη» έχει υπομονή, περιμένει καρτερικώς και ανταμείβει, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, τους εντολοδόχους και τους πειθήνιους… εκτελεστές της.

Τώρα, γιατί τα γράφω αυτά;
Για να τα διαβάζουν κάποιοι ιερείς και πνευματικοί, ακόμη και Αγιορείτες, οι οποίοι εξυμνούν την κυβέρνηση και καλούν τα πνευματικοπαίδια τους να στηρίζουν τους «ανύστακτους και άγρυπνους» φύλακες της πατρίδας μας.
Δεν κατανοούν ότι οι… σαμαρικές τους θωπείες και κολακείες είναι φτιαριές στο ημιθανές σώμα της χώρας;
Ότι τον ανταμείβουν για την μνημονιακή φρίκη;
Πώς είναι δυνατόν ένας ιερωμένος να εγκωμιάζει κυβέρνηση που, για παράδειγμα, καταργεί την αργία της Κυριακής ή προωθεί ασελγείς συμβιώσεις και «γάμους» διαστροφής ή εθνοκτόνους αντιρατσισμούς και ισλαμολαγνείες;

Τι διαβάζουμε στην Ιερά Ιστορία;
Ο Μέγας Βασίλειος αποστόμωσε με την ανδρεία και την ορθόδοξη αρχοντιά του τον ιταμό ύπαρχο Μόδεστο και τις απειλές του: «Την δε βασιλέως φιλίαν μέγα μεν ηγούμαι μετ’ ευσεβείας, άνευ δε ταύτης ολεθρίαν αποκαλώ» (Αναφερόταν στον αυτοκράτορα Ουάλη, ο οποίος ταχθείς υπέρ των αιρετικών Αρειανών, ήθελε να καταβάλει πάσα αντίσταση). Τώρα που ο «βασιλεύς» - πρωθυπουργός και ο… πασοκο-αντιβασιλεύς υιοθετούν και προωθούν ολέθρια μέτρα, σαφώς αντιχριστιανικά, προς τι η ευμένεια;

Ο άγιος Αμβρόσιος ο επίσκοπος Μεδιολάνων ήλεγξε δριμύτατα και απαγόρευσε στον Μέγα Θεοδόσιο την είσοδο στον ναό, λέγοντάς του ότι επιβάλλεται, όπως μιμήθηκε τον Δαυίδ στο έγκλημά του, να τον μιμηθεί και στην αυστηρή μετάνοια.
Και ο αυτοκράτορας αναγκάστηκε, μετά της συνοδείας του, να αποχωρήσει συντετριμμένος και να υποβληθεί σε οκτάμηνο μετάνοια για την σφαγή των αθώων στον ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης.

Ο στύλος και πρόμαχος της Ορθοδοξίας άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, όταν σχεδόν όλη η αντιπροσωπεία, που συνόδευε τον αυτοκράτορα Ιωάννη Η’ τον Παλαιολόγο, στην ψευτοσύνοδο Φερράρας-Φλορεντίας, φώναζε «στέργομεν, καλόν εστιν» η «ένωσις», αρνήθηκε να υπακούσει στις οργισμένες προτροπές του Ιωάννη. Επιτίμησε μάλιστα και τον θλιβερό λατινόφρονα Βησσαρίωνα, το παπικό «κοπέλι».
Η υπερήφανη και αγέρωχη στάση του αγίου προκάλεσε τον σεβασμό του αυτοκράτορα, που τον διαβεβαίωσε ότι θα του εξασφαλίσει ανενόχλητη παλιννόστηση (Και η επηρμένη και αταπείνωτη παπική οφρύς ομολόγησε το περίφημο «ουδέν εποιήσαμεν», θρίαμβος της Ορθοδοξίας και του Γένους μας. Φοβάμαι ότι αυτό το μεγαλοπρεπές «ουδέν» της παπικής αποτυχίας, κινδυνεύει σήμερα να διαγραφεί και να παραμείνει μόνο του το κακοφοβερόν «εποιήσαμεν»).

Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ένα τελευταίο παράδειγμα, με υπέροχη παρρησία και ακατάβλητη τόλμη στηλίτευσε την αυτοκράτειρα Ευδοξία, για την ανέγερση, επί πορφυρού κίονος, ανδριάντα της, έξω από τον ναό της του Θεού Σοφίας.
Αντηχεί εις τους αιώνας η ανδροκάρδιος φράση του: «Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράσσεται, πάλιν ορχείται, πάλιν επί πίνακι την κεφαλήν του Ιωάννου ζητεί λαβείν».
Για ένα άγαλμα έξωθι του ναού αντέδρασε έτσι ο άγιος, σήμερα που οι ποικιλώνυμοι εκκλησιομάχοι διασύρουν την πίστη, τους επαινούμε και τους υποδεχόμαστε μετά βαϊων και κλάδων (Πόσοι από τους σημερινούς «άρχοντες» του λαού, ανταποκρίνονται στις… προδιαγραφές που θέτει ο άγιος Χρυσόστομος: «Τον γαρ άρχοντα παντός λαμπτήρος λαμπρότερον είναι δει και βίον έχειν ακηλίδωτον, ώστε πάντας προς εκείνον οράν και προς τον αυτού βίον τον οικείον χαρακτηρίζει». Ποιός από τους σημερινούς μνημονιακούς λακέδες έχει «βίον ακηλίδωτο» και αποτελεί παράδειγμα- «οικείον»- προς μίμηση; Η μόνη μας παρηγοριά και καταφυγή είναι οι ελάχιστοι Μητροπολίτες, οι γνωστοί ατρόμητοι και γενναιόκαρδοι, που αντιστέκονται στον επελαύνοντα αντιχριστιανισμό και αφελληνισμό).

Εν κατακλείδι και ως απόρροια όσων προηγήθηκαν θα αναφερθώ στις… ιεροαποδημίες κάποιων «αρχόντων» στο Άγιο Όρος.
Κατά την Τουρκοκρατία ήταν αδιανόητο να γίνεται επίσημη υποδοχή του Οθωμανού Καϊμακάμη, τότε διοικητή, θα λέγαμε του Αγίου Όρους. Προσπαθούσαν οι Αγιορείτες Γέροντες με τα «άσπρα» και τα δοσίματα να εξημερώνουν το θηρίο, για να προστατεύσουν τις ιερές μονές από το διαγούμισμα και την λεηλασία.
Στις μέρες μας στρώνουν χαλιά και υποδέχονται με κωδωνοκρουσίες ανθρώπους που καταργούν την Κυριακή ημέρα ή ετοιμάζονται να λογοκρίνουν και το Ευαγγέλιο ή διαφημίζουν την αθεϊα τους.
(Ζήτησε ο Τσίπρας να μείνει επί δεκάλεπτο μόνος ενώπιον της εικόνος της Παναγίας. Όπως είπε και κελλιώτης Αγιορείτης μοναχός αστειευόμενος «την παρακαλούσε να τον βοηθήσει να καταστρέψει το Άγιο Όρος»).
Οι άγιοι της Εκκλησίας μας έκλειναν πόρτες και κατακεραύνωναν τους θεομπαίχτες. Αυτό το παράδειγμα μας άφησαν.

Κι ας μην μας διαφεύγει το γεγονός ότι όλοι αυτοί δεν επισκέπτονται το Άγιο Όρος από ευλάβεια και πίστη.
Στο θόλωμα των νερών αποσκοπούν, την αλίευση ψήφων αφελών επιζητούν.
Τις σίγουρα αγαθοπροαίρετες και ευγενικές υποδοχές των Αγιορειτών τις χρησιμοποιούν για διαφήμιση της ψευτοευσέβειάς τους. Τέτοιες φιλίες και ξενίες αποβαίνουν ολέθριες, κατά τον Μέγα Βασίλειο, και το βιώνουμε καθημερινώς…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει ότι η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο, όμως έκανε λάθος διότι ιστορικά η Ελλάδα από το 1830 και μετά είναι μια απέραντη φυλακή.

Στον νέο Ποινικό Κώδικα που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής και παίζει πολύ στα social media, εντοπίζονται κάποιες χτυπητές αλλαγές, όμως αυτές δεν έχουν και πολύ μεγάλη σημασία καθώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν ήδη εφαρμοστεί σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά στα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρεται, η προσβολή πολιτεύματος θα επιφέρει έως και ισόβια κάθειρξη, όμως αυτό ίσχυε κι από πριν, με τη μόνη διαφορά ότι προστίθεται και ποινή έως 10 έτη σε όσους «προκαλούν με εικόνες ή μέσω του Διαδικτύου τη διάπραξη της συγκεκριμένης πράξης».
Εάν εξαιρέσουμε το «διάπραξη της συγκεκριμένης πράξης» το οποίο μου χτυπάει λίγο στο μάτι, θα διαπιστώσουμε πως σύμφωνα με την ερμηνεία του νόμου όλοι όσοι γράφουν κατά της κυβέρνησης ή των τραπεζών, καλύτερα να αλλάξουν χώρα αλλιώς αργά ή γρήγορα θα τους σπάσει την πόρτα του σπιτιού η αντιτρομοκρατική, όπως ήδη έκανε πολλές φορές σε κατοίκους της Χαλκιδικής τους οποίους το κράτος σέρνει στα δικαστήρια με ένα βουνό πλαστές κατηγορίες.
Στον Κώδικα προβλέπονται επίσης αλλαγές για τον κατ’ οίκον περιορισμό για διάφορα μικροαδικήματα, όμως αυτό ήδη συμβαίνει σε εκατομμύρια ανθρώπους καθώς σήμερα αν δεν έχεις λεφτά δεν μπορείς να βγεις ούτε μέχρι τη γωνία του δρόμου, ενώ αν δεν χτυπήσεις εισιτήριο και σκοτωθείς πηδώντας από το λεωφορείο, θα σε πούνε «τζαμπατζή».
Άλλωστε, οι κατασχέσεις που πέφτουν βροχή -μαζί με εκείνες που έρχονται μόλις αλλάξει ο χρόνος και καταργηθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτη κατοικίας- θα ακυρώσουν τον κατ’ οίκον περιορισμό στην πράξη, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους χάνουν τα σπίτια τους. Εκτός κι αν το κράτος συμπεριλάβει στον νέο Κώδικα και τα χαρτόκουτα.
Στον νέο Ποινικό Κώδικα καταργούνται τα ισόβια για όσους έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα («από δήμαρχο έως πρωθυπουργό» LOL!!!), με τις ποινές να φτάνουν μέχρι τα 20 έτη.
Η διάταξη αυτή αφορά πολιτικούς, δημόσιους λειτουργούς και γενικότερα όποιον έχει βρεθεί σε θέση να διαχειριστεί λεφτά που προέρχονται από εγχώρια ή ευρωπαϊκά κονδύλια, όμως ούτε κι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς το πλυντήριο που λέγεται βουλή των Ελλήνων τούς απαλλάσσει με τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια μέσα σε μια νύχτα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η τελευταία γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται από ποινικές ευθύνες όσοι διοικητές δημοτικών επιχειρήσεων χρέωσαν αδικαιολόγητα το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Στον νέο Ποινικό Κώδικα προβλέπεται, επίσης, η κοινωφελής εργασία για όσους έχουν ποινές έως πέντε χρόνια, όμως ούτε κι αυτό έχει πολύ σπουδαία σημασία καθώς η συντριπτική πλειοψηφία όσων εργάζονται (ακόμη) δουλεύουν κάτω από τέτοιες εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες, όπου είναι σα να εκτίουν κι εκείνοι τη δική τους πενταετία δίχως να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα.
Όπως έχουμε ήδη διαπιστώσει, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και προσαρμόζεται στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Γι’ αυτό λοιπόν αποφάσισε να χτίσει φυλακές υψίστης ασφαλείας για όσους θεωρεί εκείνη “τρομοκράτες”, και να αφήσει τις κοινές φυλακές εντός πόλεων γι’ αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν τα κέρατά τους τα τράγια σε φόρους.
Για μένα οι μαζικές φυλακίσεις είναι καλό πράγμα, διότι θα φέρουν πιο κοντά τον έναν στον άλλο. Θα μας κάνουν να ξαναγνωριστούμε και να ψάχνουμε στον άπλετο ελεύθερο χρόνο μας να βρούμε ποιοι ήταν εκείνοι οι οποίοι συνέχιζαν να στηρίζουν την πολιτική του φόβου και της τιμωρίας. Κι έπειτα να τους ρωτήσουμε με πολύ ευγενικό τρόπο αν είναι ευχαριστημένοι από τις επιλογές που έκαναν.
(Όσο η δικαιοσύνη φτιάχνεται από εκείνους που την παραβιάζουν καθημερινά, τόσο το άδικο θα γίνεται νόμος και το δίκαιο θα τιμωρείται ως έγκλημα)
Από polyfimoss


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΗ είδηση εμφανίστηκε σήμερα και δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Το αντίθετο μάλιστα συνέβη, αφού πρόκειται για μία επανάληψη δημοσιοποίησης του ρόλου της Τουρκίας στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που συντελούνται στο όνομα του Ισλάμ, από φανατικούς εξτρεμιστές ισλαμιστές τζιχαντιστές, οι οποίοι αποφάσισαν να μετατραπούν σε πληγή του πλανήτη και να υλοποιήσουν το όνειρο της ζωής τους κόβοντας (κατά κυριολεξία) κεφάλια απίστων.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ως αναμενόμενο αποτέλεσμα, λοιπόν, συνελήφθησαν από τις Ιρακινές δυνάμεις, τρεις Τούρκοι, ενώ πολεμούσαν στο πλευρό των ισλαμοφασιστών, των υπανθρώπων που αποφάσισαν να εξαπλώσουν τον λόγο του "προφήτη" με το σπαθί, των εγκληματικών φυσιογνωμιών που δεν αρκούνται στο βιάζουν γυναικόπαιδα και να κλέβουν (κυριολεκτικά) τον πλούτο χωρών, αλλά έθεσαν σκοπό της ζωής τους να επιβάλουν την ισλαμική τρομοκρατία (τρόπο ζωής το αποκαλούν οι ίδιοι) στον υπόλοιπο πλανήτη. Ένας εκ των συλληφθέντων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ζωντανός, στα χέρια πολιτοφυλάκων του Ιράκ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δεκάδες νεκροί καταγεγραμμένοι τούρκοι "πολεμιστές" κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

Σύμφωνα με τουρκική δημοσίευση, άτομο ονόματι Νιχάτ Γιαλνίζ που δηλώνει μέλος της πολιτοφυλακής του Μετώπου Τουρκμένων του Ιρακ, υποστήριξε πως έχουν συλληφθεί μέσα στις συμμορίες της ΙΚΙΛ τρεις πράκτορες της ΜΙΤ.
Σύμφωνα με την είδηση από την ιστοσελίδα kurdistan24.org, ο Νιχάτ Γιαλνίζ που λέεει πως είναι πολιτοφύλακας, ανακοίνωσε πως μέσα από συμμορίες της ΙΚΙΛ συνελήφθησαν 3 πράκτορες της ΜΙΤ.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ατόμου που στο τούτερ στέλνει μηνύματα στον Αχμέτ Νταβούτογλου και στον Αμπντουλλάχ Γκιουλ και υποστηρίζει πως ο ίδιος είναι Τουρκμένος πολιτοφύλακας, τα ονόματα των συλληφθέντων μελών της ΜΙΤ είναι τα εξής : Μαχμούτ Γιλντιρίμ, Ιμπραήμ Τσελίκ και Καζίμ Σιμσέκ.
Ο Νιχάτ Γιαλνίζ δημοσίευσε στο τουίτερ φωτογραφία του πράκτορα της ΜΙΤ Καζίμ Σιμσέκ.
Ο Γιαλνίζ που λέει πως πολέμησε στο μέτωπο του Αμερλι, έγραψε πως μεταξύ των τρομοκρατών της ΙΚΙΛ στις 23/8 συνελήφθη άτομο ονόματι Μαχμούτ Γίλντιρίμ.
Ο Νιχάτ Γιαλνιζ ανέφερε πως ο Μαχμούτ Γιλντιρίμ είναι 33 ετών και ψηλός και σε μηνυμα του προς τον Νταβούτογλου, έγραψε τα εξής : Ο πράκτορας της ΜΙΤ Μαχμούτ Γιλντιρίμ που τον συλλάβαμε να ρίχνει σφαίρες στους Τουρκμένους μαζί με τους τρομοκράτες της ΙΚΙΛ. θα αποτελέσει μπελά στο κεφάλι σας ¨ .
O Nιχάτ Γιαλνίζ λέει πως θα στείλουν τον πράκτορα της ΜΙΤ Γιλντιρίμ και τις ομολογίες του στο Διεθνές Δικαστηριο Εγκλημάτων Πολέμου και υποστηρίζει πως πανω του έφερε ερυθρό διαβατήριο.
Ο Γιαλνίζ υποστηρίζει πως από τον πράκτορα της ΜΙΤ, έμαθαν πως η Τουρκία παίρνει εικόνες απο τον δορυφόρο Göktürk2 για τις κινήσεις του ιρακινού στρατού και ενημερώνει σχετικά την ΙΚΙΛ. Όπως και ότι η Τουρκία αγοράζει 30 $ το βαρέλι το πετρέλαιο από την ΙΚΙΛ, και δίνει ως έναντι όπλα, ιατρικό υλικό και τρόφιμα.
Δεν είναι, όμως, μόνο οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που εμπλέκονται με τους τζιχαντιστές... Δυστυχώς, εκατοντάδες τούρκοι φανατικοί ισλαμιστές έχουν στρατευθεί και πολεμούν με τις τάξεις του ISIS, σκορπώντας τον τρόμο στο Ιράκ, την Συρία και το Ιρακινό Κουρδιστάν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μέχρι σήμερα έχουν διαρρεύσει, οι τούρκοι μαχητές του Ισλάμ στρατεύθηκαν, εκπαιδεύθηκαν και εξοπλίστηκαν στην Τουρκία, η οποία έχει και το τεράστιο μερίδιο ευθύνης της δημιουργίας αυτού του «στρατού της φρίκης», των τζιχαντιστών υπανθρώπων που διασκεδάζουν σκορπώντας τον τρόμο.

Η Τουρκία, όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι προσανατολισμένη αποκλειστικά προς την Ανατολή. Είναι γνωστό πως ένας από τους βασικούς προσανατολισμούς της «εξωτερικής πολιτικής» της γείτονος, είναι το Ελληνικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και η Ελληνική Θράκη.

Παρά τις συνεχείς καταγγελίες για την ύπαρξη και δράση τούρκων πρακτόρων (ιδιαίτερα στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης)…
Παρά τις καταγγελίες για συχνές επισκέψεις ανθρώπων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά και ομάδων με σαφή στρατιωτικά χαρακτηριστικά (έρχονται ως ομάδες νεαρών τουριστών στην Ελληνική Θράκη)…
Παρά την άριστη ενημέρωση των ελληνικών κυβερνήσεων από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές και υπηρεσίες…

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει η παραμικρή πολιτική βούληση και οποιαδήπτοε εμφανής ενέργεια για θωράκιση της Ελλάδας, από μία γείτονα χώρα η οποία κινείται επιθετικά και απειλητικά κατά των ελληνικών συμφερόντων, κατά της ελληνικής κυριαρχίας σε όλο το μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου και κατά της ειρήνης και της ασφάλειας τόσο στο εσωτερικό της Ελλάδας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή (Βαλκάνια, ανατολική Μεσόγειος).

Μήπως ο «πρωθυπουργός» Αντώνης Σαμαράς περιμένει να δει τζιχαντιστές στην Ελληνική Θράκη; Μήπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος ευελπιστεί πως η χώρα μας προστατεύεται από την Ευρώπη κι έτσι αποκλείεται η φρίκη της τζιχάντ να έρθει στην Ελλάδα;

Ίσως, οι δύο «πολιτικοί άρχοντες» θα έπρεπε να ενημερωθούν για την χρόνια ύπαρξη και δράση μουλάδων που διδάσκουν το Ισλάμ στην Θράκη (μέχρι και Τζιχάντ σε νεαρά παιδιά).
Ή ίσως θα έπρεπε να ενημερωθούν από τις ελληνικές και ξένες μυστικές υπηρεσίες για τον αριθμό εξτρεμιστών μουσουλμάνων και εν γένει φανατικών ισλαμιστών που εισέρχονται στην χώρα ως λαθρομετανάστες…
Ίσως, οι «υπεύθυνοι» (για την χώρα και τους πολίτες) πολιτικοί θα έπρεπε να ενημερωθούν για το πόσα πολεμικά όπλα έχουν εισαχθεί στη χώρα (κυρίως από την Αλβανία) και πόσες ισλαμικές γιάφκες υπάρχουν και λειτουργούν μέσα στην Αθήνα, αλλά και πόσο εύκολο είναι να οργανωθούν και να εξοπλιστούν τζιχαντιστές που βρίσκονται εν υπνώσει μέσα στην Ελλάδα…

Οι ευθύνες της παρούσας «κυβέρνησης» ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του «πατριώτη» Σαμαρά και του αγχωμένου για εξουσία Βενιζέλου. Είναι υποχρεωμένοι να λάβουν όλα τα απαιτητά μέτρα, για να «διακόψουν» την οποιαδήποτε ροή ισλαμιστών στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να λειτουργήσουν «έξυπνα» και να θωρακίσουν την χώρα από την απειλή της τζιχάντ, η οποία «αιματώνεται» από την Τουρκία και εξαπλώνεται προς την πλευρά των απίστων της Δύσης…

Η οποιαδήποτε ολιγωρία από την πλευρά των «κυβερνώντων» μπορεί να καταστεί μοιραία για την συνολική ασφάλεια της Ελλάδας, η οποία ως χώρα αντιμετωπίζει πλέον (μετά από τις απειλές της τρόικας και των «συμμάχων» της) και την απειλή της Τζιχάντ…

Η τουρκόφωνη τζιχάντ φτάνει μέχρι την Κίνα
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Monde, με βάση διάφορες έρευνες που έχουν γίνει από τις Κινεζικές αρχές και υπηρεσίες οι ”ouïgour”(τουρκόφωνοι ισλαμιστές Κίνας) συνδέονται με την τρομοκρατία των τζιχαντιστών.
Η συγκεκριμένη φυλή είναι μία τουρκόφωνη ισλαμική μειονότητα της Κίνας που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στην χώρα.Όμως φαίνεται πως οι Κινέζοι δεν αφήνουν περιθώρια για πολλές αντιδράσεις από τους συγκεκριμένους ισλαμιστές.Στις 24 Αυγούστου ανακοινώθηκε η εκτέλεση 8 τρομοκρατών που ανήκαν στην συγκεκριμένη μειονότητα και οι οποίοι ευθύνονταν για τρομοκρατικές σε κεντρικά σημεία του Πεκίνου.

Επίσης ήρθαν διάφορα στοιχεία στην δημοσιότητα που αποδεικνύουν την διασύνδεση των συγκεκριμένων ισλαμιστών με τους υπόλοιπους ανά τον κόσμο.Σαφέστατα εννοούμε τους τζιχαντιστές του ”ισλαμικού κράτους” αλλά και άλλους ισλαμιστές που ανήκουν σε διάφορες ισλαμιστικές ταξιαρχίες.Ένα από αυτά τα στοιχεία έγινε αντιληπτό σε διάφορες διαδηλώσεις αυτής της μειονότητας.Σε μία από τις σχετικά πρόσφατες διαδηλώσεις των τουρκόφωνων ισλαμιστών της Κίνας λοιπόν,ένας άνθρωπος φορούσε ένα μαύρο μαντήλι με χτυπημένο το ”shahada”(ισλαμική ομολογία πίστεως).Ο ίδιος έδειξε στην κάμερα μία μικρή κινεζική σημαία πριν της βάλει φωτιά.Επίσης σημαίες άλλων χωρών και συγκεκριμένα των Η.Π.Α,του Ηνωμένου Βασιλείου,της Μαλαισίας και του Πακιστάν είχαν την ίδια μοίρα.Αυτό σίγουρα είναι τρανή απόδειξη τζιχαντιστικής και μισάνθρωπης πρόθεσης από τον συγκεκριμένο ισλαμιστή.Βέβαια υπάρχουν και άλλα στοιχεία με τις Κινεζικές αρχές να διαβεβαιώνουν πως όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα βγούνε στην επιφάνεια.

Η Γαλλία καταγγέλει τον κίνδυνο από τη τζιχάντ
Εμείς, απλά θα "ενημερώσουμε" τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο πως σε συνέντευξη του στην ”Figaro” ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε πως το ”ισλαμικό κράτος” αποτελεί μία θανάσιμη απειλή για την ανθρωπότητα.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας ”Laurent Fabius” δηλώνει την αντίθεση του ενάντια στους τζιχαντιστές του ”ισλαμικού κράτους” και παράλληλα δηλώνει πως πρέπει η παγκόσμια οικουμένη να χειριστεί λεπτά και προσεκτικά το συγκεκριμένο ζήτημα.Επίσης τόνισε πως είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι συμβαίνει με τους τζιχαντιστές στο Ιράκ αν πρώτα δεν μελετήσουμε και το θέμα της Συρίας.Ενώ παράλληλα πρόσθεσε λέγοντας χαρακτηριστικά:««Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στις παγίδες που μας θέτουν οι τζιχαντιστές»».

140.000 νεκροί στη Συρία. Άγνωστος αριθμός (μερικές δεκάδες χιλιάδες) μέσα σε ελάχιστο χρόνο στο Ιράκ. Αυτοί είναι αριθμοί νεκρών που δεν μπορούν να διαγραφούν. Όπως δεν μπορεί να διαγραφεί και η πολυεπίπεδη εμπλοκή της Τουρκίας στην δημιουργία και την λειτουργία της Τζιχάντ, του σύγχρονου καρκίνου ολόκληρου του πλανήτη (μην ξεχνάμε πως η τζιχάντ υπάρχει και δολοφονεί και στην Αφρική).
Η Τζιχάντ και ιδιαίτερα η "τουρκόφωνη", εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και πολύ επικίνδυνα. Κανένας πολιτικός αρμόδιος δεν θα μπορεί να επικαλεστεί αύριο, όποιες και αν είναι οι εξελίξεις, πως δεν γνώριζε ή πως δεν μπορούσε να υπολογίσει τις εξελίξεις...

ΥΓ: Δυστυχώς, η συγκεκριμένη χρονική περίοδος βρίσκει την Ελλάδα στην χειρότερη δυνατή κατάσταση, αφού και σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών και πληροφοριών, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου κατόρθωσε και άφησε πίσω της συντρίμια και... σκουπίδια... Ίσως, μάλιστα, θα έπρεπε να παραδειγματιστούμε από τα μέτρα που ήδη άρχισαν να λαμβάνουν σοβαρές χώρες (Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία), προκειμένου να αντιμετωπίσουμε -όχι επαρκώς αλλά απολύτως αποτελεσματικά- το φαινόμενο και την απειλή της Τζιχάντ...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης είναι το… τμήμα Ισλαμικών Σπουδών της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της πόλης, ο οποίος, εκτός των άλλων, φιλοδοξεί να κοσμήσει την πόλη με ισλαμικούς μιναρέδες, μουσουλμανικά νεκροταφεία και από «Νύφη του Θερμαϊκού» να την μετατρέψει σε… «Χανουμάκι του Πασά».
Βέβαια δεν ξέρω αν έχει υπόψη του πως οι μουσουλμάνοι απεχθάνονται την καύση των νεκρών την οποία επίσης φιλοδοξεί να συμπεριλάβει στο καταπληκτικό έργο «αναμόρφωσης» της Θεσσαλονίκης, για το οποίο παίρνει συνεχώς τα μπράβο και τα εύσημα από τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό τύπο.
Μάλιστα το «θεάρεστο» σχέδιο του προβλέπει πως μαζί με τα αποτεφρωτήρια που θα δώσουν τον τόνο της «πολιτιστικής εξέλιξης» της πόλης, σκοπεύει να ζητήσει να τελείται και… εξόδιος ακολουθία για όσους έχουν κάνει αυτή την επιλογή. Δεν μένει παρά να το δούμε και αυτό, (άραγε θα υπάρξουν ιερείς που θα τον υπακούσουν;) και μετά να πάρει το… βραβείο νόμπελ του καλύτερου και πιο πρωτότυπου δημάρχου παγκοσμίως.

Τι ευτυχισμένοι οι κάτοικοι αυτής της πρωτοπόρας πόλης που έχουν ένα φοβερό δήμαρχο, παγκοσμίου αξίας, που έλυσε όλα τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, τέλειωσε το μετρό, έκανε την υποθαλάσσια, καθάρισε του δρόμους από τα σκουπίδια, έλυσε το ζήτημα του παρκαρίσματος και κυρίως προσέφερε χιλιάδες θέσεις εργασίας στην πρωτεύουσα της ανεργίας και τώρα καμαρώνει ποζάροντας με κάποιους αμφισβητήσιμου φύλου για να στείλει τις πολύ πετυχημένες φωτογραφίες του στο Άγιο Όρος από όπου θα… πάρει περισσότερη ευλογία για το «εξαίρετο» έργο του.

Το θέμα του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών παρά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής Μητρόπολης, παρά του περί αντίθετου ψηφίσματος των κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, παρά τις νομικές ενστάσεις που κρίνει το έργο αυτό αντισυνταγματικό, από τον έγκριτο πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Νικόπουλο, παρά την ομόφωνη αντίθετη ψήφο του τμήματος Ποιμαντικής της Σχολής, ο περίφημος γνωστός και μη εξαιρετέος υπουργός Παιδείας, (αλλοίμονο μας!!) εναγκαλιζόμενος με τον επίσης γνωστό και μη εξαιρετέο σκουλαρικοφόρο δήμαρχο, τόνισαν πρόσφατα πως θα προχωρήσει για να δοξάσει την Θεσσαλονίκη μας!!!
Έιβαλλαχ!!!
Γι αυτούς τους αξιότιμους κυρίους η Θεσσαλονίκη δεν ήταν ποτέ η συμπρωτεύουσα της Ανατολικής Αυτοκρατορίας, δηλαδή του Βυζαντίου, δεν είναι η αγιωτόκος Θεσσαλονίκη, δεν είναι η πόλη του αγίου Δημητρίου, του Γρηγορίου Παλαμά, δεν υπήρξε ποτέ η χριστιανική Θεσσαλονίκη που δίδαξε τον χριστιανισμό στους Σλάβους, δεν υπήρξε ποτέ η Θεσσαλονίκη του «Κανλί Κουλέ», (Λευκού Πύργου), του «Πύργου του Αίματος» που είχε πλημμυρίσει από το αίμα των Ελλήνων μαρτύρων που σφαγιάστηκαν εκεί μέσα κατά την επαναστάτη του 1821.

Σύμφωνα με τους δυο τιμητές το Ισλάμ, ένας υπουργός και ένας δήμαρχος, η Θεσσαλονίκη είναι η… Selanik, είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα των μουσουλμάνων και των Εβραίων. Γι’ αυτό και πρέπει οπωσδήποτε να ιδρυθεί Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών και μάλιστα μέσα στην Θεολογική Σχολή.
Κάποιες επιστολές διαμαρτυρίας μερικών «γραφικών», όπως τους χαρακτήρισαν, ιεραρχών, που εξέφρασαν αντίθετη γνώμη αντιμετωπίστηκαν με χαμόγελα συγκατάνευσης.
Άλλωστε οι «ένδοξοι» δεσποτάδες της Θράκης, όπου υπάρχει, ευημερεί και αυξάνεται το μουσουλμανικό στοιχείο και όπου, προς τιμή της Θράκης, υπάρχει και δρα για την «δόξα» του ελληνισμού το τουρκικό προξενείο, είναι αναφανδόν υπέρ του Τμήματος. Μεθαύριο στην Θεολογική Σχολή θα κτιστεί και ένα ωραίο μουσουλμανικό τέμενος για να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα οι μουσουλμάνοι σπουδαστές και γιατί όχι, θα γίνονται και δημόσιες τελετές σε ισλαμικές γιορτές με την παρουσία του αξιότιμου δημάρχου και του υπουργού «Παιδείας».

Μαζί τους και οι αξιότιμοι καθηγητάδες της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, που αμείβονται από τον δημόσιο κορβανά, δηλαδή από εμάς τους φορολογούμενους που χωρίς να κάνουν τον κόπο να ρωτήσουν κανένα αποφάσισαν την υλοποίηση της ίδρυσης του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών.
Οι αξιότιμοι αυτοί καθηγητάδες που ψήφησαν υπέρ αυτού του σχεδίου, φαίνεται πως αρέσκονται να προσποιούνται τον κωφάλαλο και τον τυφλό.
Δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους στην ευρύτερη περιοχή.
Δεν βλέπουν τους τζιχαντιστές.
Δεν βλέπουμε τις σφαγές των Χριστιανών και όλων των άλλων ανθρώπων, από τους μαχητές του ISIL.
Δεν βλέπουν την Ευρώπη που τρέμει από την επιστροφή των «δικών της» τζιχαντιστών που πολεμούν αυτή την στιγμή στην Συρία, το Ιράκ, ή όπου αλλού και κάποια στιγμή θα επιστρέψουν στις χώρες τους και θα μεταφέρουν εκεί τα «κτυπήματα» τους.
Δεν βλέπουν πως αντιδρά το ίδιο το Ισραήλ στην παραμικρή επίθεση που δέχεται από τους εχθρούς του.
Δεν αντιλαμβάνονται ότι καθημερινά εισέρχονται ακάλεστοι και ανεξέλεγκτα στην χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι, μεταφερόμενοι από την τουρκική μαφία βάσει του σχεδίου μετατροπής των γηγενών αυτής της ιστορικής χώρας σε μειονότητα.

Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα από όλα αυτά. Μετέχουν σε συμπροσευχές με παπικούς, γραφούν συγγράμματα για την πατερική θεολογία χωρίς τους Πατέρες της εκκλησίας, προωθούν την μεταπατερική θεολογία, αρέσκονται σε οικουμενιστικά κηρύγματα και στην μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία, προωθούν την «πρόοδο» και την ανεξιθρησκία και στο τέλος, εκείνο που επιδιώκουν με ξεχωριστό ζήλο, είναι ότι πρέπει ένα μετατρέψουν την Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης, που κάποτε ήταν ομολογιακή αλλά με νόμο καταργήθηκε αυτός ο χαρακτήρας της, σε… Θεολογική Σχολή του Ισλάμ.
Άφεριμ Ογρετμενλερίμ!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


«Δυστυχώς δεν πράξαμε το καθήκον μας και με πράξεις και παραλείψεις οδηγήσαμε τη χώρα στη χρεοκοπία και την εθνική ταπείνωση». 
Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας μετά το πέρας της εκδήλωσης για την απελευθέρωση των Τρικάλων, όπου παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο κ. Σούρλας τόνισε ότι
«η πρωτόγνωρη κρίση, υπαγορεύει εθνική ομοψυχία ή έστω συνεννόηση για να σταθεί όρθια η πατρίδα και να βρει το δρόμο της ευημερίας και της προόδου και αυτό θα επιτευχθεί αν αντιληφθούμε όλοι ότι πρέπει να υποτάξουμε τα ατομικά και κομματικά μας συμφέροντα στα εθνικά» και προσέθεσε:
«Δικαίωμα του καθενός είναι να ανήκει σε ένα κόμμα, αλλά όμως πρωτίστως καθήκον είναι να ανήκουμε όλοι στην παράταξη που λέγεται Ελλάδα. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, ούτε ξέρουν που βρίσκονται, ούτε που πάνε».
Σε άλλο σημείο ο γενικός γραμματέας επισήμανε:
«Οι θυσίες των αγωνιστών για την πατρίδα και οι δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας, επιβάλλουν την εθνική ομοψυχία ή έστω τη συνεννόηση». 
Το ιερό καθήκον, τόνισε, υπαγορεύει να τιμούμε, να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την πατρίδα» και κατέληξε:
«Δεν αρκούν μόνο οι πανηγυρικές, επετειακές εκδηλώσεις χρειάζεται και έμπρακτα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγωνιστών, στις προσδοκίες τους για μια Ελλάδα ελεύθερη και ανεξάρτητη».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Έλληνα μην γελάς, γιατί εσύ είσαι το πρόβατο που αρμέγουν...

Ο άνθρωπος έχει χάσει (όχι ότι το είχε και ποτέ) για τα καλά το μέτρο.
Και όσο τον αφήνουν να κάνει τον... πρωθυπουργό τόσο η κατάστασή του θα χειροτερεύει.

Ο λόγος για τον έως πριν από λίγο καιρό Ιζνογκούντ του ΠΑΣΟΚ, που, αφού έγινε χαλίφης στη θέση του χαλίφη, ξέφυγε οριστικά και αμετάκλητα και, επειδή το χαλιφάτο που του απέμεινε είναι μικρό, θέλει να το κάνει μεγάλο καταπίνοντας τη Ν.Δ. και την κυβέρνηση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που συλλέγει τους τίτλους λες και είναι γραμματόσημα, δεν αρκείται στο ότι είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλει να λειτουργεί και ως πρωθυπουργός.

Και ως ένα σημείο το έχει καταφέρει, μια και έχει την ανοχή του Μαξίμου, που του ικανοποιεί τα μικρά και τα μεγάλα πολιτικά βίτσια του, φέρνοντας πολλές φορές στα όριά τους τους «γαλάζιους» βουλευτές.

Ως εκεί δεν μας αφορά. Είναι ενδοκυβερνητικό θέμα.

Για μιά καρέκλα ρε γαμώτο...!!!
Όμως οι συμπεριφορές του κ. Βενιζέλου προκαλούν ζημιά, τόσο οικονομική όσο και ηθική, στον Ελληνα που δοκιμάζεται δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο.
Από τη μια, κυκλοφορώντας με την πολυτελή και αλεξίσφαιρη BMW (χωρίς να το δικαιούται) και, από την άλλη, χρησιμοποιώντας το πρωθυπουργικό αεροσκάφος (που κάθε πτήση του στοιχίζει περίπου 6.000 ευρώ την ώρα) σαν να είναι δικό του, δείχνει το μέγεθος της αλαζονείας και της αμετροέπειάς του.

Και όλα αυτά σε μια εποχή όπου οι Ελληνες έχουν στεγνώσει από την άγρια φορολογία, την ανεργία, τη χαμηλά και με καθυστέρηση αμειβόμενη εργασία.

Το ίδιο είχε κάνει και πέρυσι τέτοια εποχή ο κ. Βενιζέλος καιτον είχαμε ξεσκεπάσει.
Τότε απλώς προσπάθησε να το διαψεύσει, αλλά του βγάλαμε τα χαρτιά και σώπασε.

Αλλά το πάθημα δεν του έγινε μάθημα και συνεχίζει να συμπεριφέρεται λες και το κράτος είναι τσιφλίκι του.

Ή μήπως είναι και δεν το ξέρουμε...Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

82 μαχητικά αεροσκάφη F-16D καθηλώθηκαν στο έδαφος από την USAF λόγω ρωγμών στην καλύπτρα

Μετάφραση Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Αμερικανοί αξιωματούχοι της πολεμικής αεροπορίας, «ακινητοποίησαν» πρόσφατα 82 διθέσια μαχητικά αεροσκάφη F-16D Falcons Fighting, λόγω της ανακάλυψης ρωγμών στο θόλο διακυβέρνησης του αεροσκάφους.

Οι ρωγμές ανακαλύφθηκαν στην καλύπτρα μεταξύ του εμπρός και πίσω καθίσματος των χειριστών. Μετά το περιστατικό, ειδική τεχνική ομάδα της αμερικανικής αεροπορίας διενήργησε ελέγχους σε όλα τα μαχητικά αεροσκάφη αυτού του είδους.

Μιλάμε συγκριμένα για τον έλεγχο 157 αεροσκαφών F-16D της USAF, ώστε να εξασφαλιστεί η δομική ακεραιότητα των αεροσκαφών και των πιλότων. Από τις 18 Αυγούστου, όλα τα αεροσκάφη έχουν επιθεωρηθεί.

Σε ογδόντα δύο από αυτά βρέθηκαν να έχουν ρωγμές, ενώ στα υπόλοιπα 75 μαχητικά δόθηκε το «πράσινο φώς» να συνεχίσουν τις πτήσεις τους κανονικά. Οι άλλοι τύποι του μαχητικού αεροσκάφους F-16 δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό. Υπενθυμίζεται αναφέρει το δημοσίευμα ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία διαθέτει 44 F-16D Fighting Falcon.

«Καθώς τα αεροσκάφη συσσωρεύουν ώρες πτήσης, οι ρωγμές εμφανίζονται λόγω της κόπωσης από τις παρατεταμένες επιχειρήσεις», δήλωσε ο αντισμήναρχος Steve Grotjohn, αναπληρωτής επικεφαλής της τεχνικής Διεύθυνσης της αμερικανικής αεροπορίας. «Ευτυχώς, διαθέτουμε ισχυρή συντήρηση και επιθεώρηση, με σκοπό την δομική ακεραιότητα του προγράμματος για να ανακαλύψουμε και να επιδιορθώσουμε τις τυχόν τεχνικές ανεπάρκειες, όπως αυτές συμβαίνουν», κατέληξε ο ίδιος.

Ο στόλος των διθέσιων μαχητικών αεροσκαφών F-16D, χρησιμοποιείται κυρίως για εκπαίδευση, με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη να έχουν μέσο όρο χρήσης τα 24 έτη, και περισσότερες από 5.500 ώρες πτήσεως. Υπάρχουν συνολικά 969 F-16 όλων των τύπων που υπηρετούν στην USAF.


Αλλά στην Ελλάδα απαιτούν να αναγείρουν και τα γκρεμισμένα τεμένη!
Αυτή είναι η ελληνοτουρκική φιλία, όπως την προωθούν Σαμαράς και Βενιζέλος...!

Σε καταγγελίες για εκτεταμένη κλοπή αρχαιοτήτων, βεβήλωση τάφου και μετατροπή του σε κοινό σκουπιδότοπο, προχώρησε η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», με αφορμή τις εικόνες ντροπής που παρουσιάζει η «Κρύπτη της Σηλυβρίας».

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας επιρρίπτονται ευθύνες στις δημοτικές αρχές της Κωνσταντινούπολης, που έχουν αφήσει τον τάφο στην τύχη του.
Η βυζαντινή κρύπτη και ο γύρω χώρος της έχουν καταληφθεί τα τελευταία χρόνια από δεκάδες άστεγους και ύποπτα στοιχεία, γράφει η εφημερίδα η οποία δημοσιεύει το σχετικό ρεπορτάζ με τον εύγλωττο τίτλο «Βυζαντινός βασιλικός τάφος κατάντησε σκουπιδότοπος».

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κλέφτες πήραν ακόμη και την πόρτα που έβαλε ο δήμος για να εμποδίσει την είσοδο στην κρύπτη. Σημειώνει επίσης ότι ο τάφος βρίσκεται στη λεγόμενη νεκρόπολη του Θεοδοσίου Β’ και ότι στην περιοχή βρίσκονται και άλλες αρχαιότητες τις οποίες λυμαίνονται αρχαιοκάπηλοι κλπ.

Η κρύπτη, η οποία πιστεύεται ότι είναι εποχής του 4ου μ.Χ. αιώνα επί αυτοκράτορα Θεοδοσίου Β’, ανακαλύφθηκε το 1988 από τον τούρκο καθηγητή Ουμίτ Σερντιρόγλου, αναστηλώθηκε από το Δημαρχείο και έγιναν πρόχειρες εργασίες συντήρησης των νωπογραφιών και μωσαϊκών στους τοίχους της. Πολύ γρήγορα όμως κίνησαν το ενδιαφέρον αρχαιοκαπήλων και κοινών κλεπτών οι οποίοι ξήλωσαν τις τοπογραφίες και απέσπασαν λίθους και πλάκες από το δάπεδο. Ευτυχώς το 1993 ανακαλύφθηκαν μερικές από αυτές και παραδόθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο της Κωνσταντινούπολης.

Αξίζει, τέλος, να τονίσουμε πως η Τουρκία απαιτεί την ανέγερση όλων των "οθωμανικών μνημείων" που βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν διστάζουν επίσημοι τούρκοι αξιωματούχοι να προκαλούν (χωρίς κανένα στοιχείο, φυσικά) ισχυριζόμενοι πως ορθόδοξοι ναοί έγιναν πάνω σε ισλαμικά τεμένη...

Την ίδια στιγμή, για άγνωστους λόγους, η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί(;) να κατανοήσει πως η ελληνοτουρκική φιλία, έτσι όπως την αντιλαμβάνονται οι γείτονες, είναι για τα... σκουπίδια.
Εμείς, τείνουμε να συμφωνήσουμε με τους Τούρκους, προσθέτοντας πως για τα σκουπίδια εκτός από την Ελληνοτουρκική φιλία, είναι και οι... ελληνόφωνοι πολιτικοί που "κυβερνούν" την Ελλάδα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Αυτό ήταν!
Αν δείτε τον ''πρωθυπουργό'' να πηγαίνει με το αεροπλάνο της γραμμής, τό 'χει πάρει ο χοντρός το jet στο σπίτι του!

Μην τον κακοχαρακτηρίσουμε όμως τον άνθρωπο.
Υπάρχει περίπτωση να είναι ένας απλός συλλέκτης!
Ή και απλός κλεπτομανής!

Ό,τι βρει το παίρνει:
Την λίστα Λαγκάρντ με το στικάκι, (μαζί με το γραφείο), απ' το υπουργείο Οικονομικών.
Την θωρακισμένη BMW των 750.000, (μαζί με τον οδηγό), πάλι απ' το υπουργείο Οικονομικών.  
Τους φάκελλους για την άμυνα της χώρας, (μαζί με την χώρα), απ' το υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Τώρα υπάρχει φόβος να πάρει και το πρωθυπουργικό jet!

κακό αν το πάρει μαζί με τον ''πρωθυπουργό''!
Αυτό βέβαια το τελευταίο δεν θα είναι απαραίτητα
Μπορεί να τον κλείσει σε κανά συρτάρι στο γραφείο του και να τον '''ξεχάσει'' εκεί, όπως ''ξέχασε'' και την ανωτέρω λίστα.
Εμείς πάντως, δεν θα του τον θυμήσουμε!

Όλα αυτά θα ήταν επίσης αστεία, αν δεν ήταν αισχρά και προκλητικά.
Το να χρησιμοποιήσει ο αντιπρόεδρος (πςςςς!) το αεροσκάφος απ' την Ελευσίνα προς τις Βρυξέλλες με επιστροφή, είναι λογικό.

Την διαδρομή όμως απ' την Ελευσίνα προς την Σκιάθο με επιστροφή, για την παραλαβή και παράδοση (!) του αντιπρόεδρου (ξανά πςςςςς!), ποιός την πληρώνει;
Ο φορολογούμενος του ΕΝΦΙΑ;
Ο απειλούμενος με κατασχέσεις;
Αυτός που έκανε διακοπές στην Αθήνα στο παρκάκι απέναντι στο σπίτι του;

Δεν ντρέπονται καθόλου.
Τελείως ξετσίπωτοι.
Και είναι έτσι γιατί εμείς τους αφήνουμε!
Καλά να πάθουμε.
Είμαστε μ@λ@κες!
Απολύτως!..

(*Για όσους θυμούνται, τίτλος μεγάλης επιτυχίας του sir(!) Elton John, του 1973)

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ο Ibrahim Kalin ο νέος επίδοξος αρχηγός της τουρκικής ΜΙΤ 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η εκλογή του Ταΐπ Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας και η μεταπήδηση του Αχμέτ Νταβούτογλου στην πρωθυπουργία έφερε ένα κενό στο υπουργείο Εξωτερικών το οποίο, σύμφωνα με τα εκτιμήσεις των περισσοτέρων πολιτικών αναλυτών της Τουρκίας, θα κληθεί να καταλάβει ένα από τα πιο «σκοτεινά’ πρόσωπα της δημόσιας ζωής της Τουρκίας, ο νυν αρχηγός της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν.
Το σενάριο των αλλαγών προβλέπει δηλαδή εκτός από την μεταπήδηση του Νταβούτογλου στην πρωθυπουργία μετά την εκλογή του Ερντογάν στην τουρκική προεδρία και την μεταπήδηση του νυν αρχηγού της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, στο υπουργείο Εξωτερικών που άφησε ο Νταβούτογλου. Ανεξάρτητα αν αυτό το σενάριο υλοποιηθεί ή όχι, ο ρόλος του Φιντάν θα αναβαθμιστεί και ο ίδιος θα είναι το βασικό πρόσωπο σε όλες τις μελλοντικές «σκοτεινές» επιχειρήσεις της νεοοθωμανικής Τουρκίας.

Όμως η πολύ πιθανή ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον Φιντάν θα δημιουργήσει με την σειρά του ένα κενό στην αρχηγεία της μεγαλύτερης τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, την γνωστή ΜΙΤ, που βαρύνεται με πολλές σκοτεινές υποθέσεις, όπως δολοφονίες πολιτικών προσώπων, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων, κυκλώματα μαφίας ακόμα και κυκλώματα μεταφοράς λαθρομεταναστών στην Δύση.
Το κενό αυτό, όπως αναφέρεται σε ειδικό δημοσίευμα της τουρκικής επιθεώρησης Aydınlık, θα το καλύψει ένας από τους πιο βασικούς μέχρι σήμερα συμβούλους του Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν. Το πρόβλημα όμως είναι ότι την τοποθέτηση του Καλίν στην αρχηγεία της ΜΙΤ δεν την θέλει ο νέος πρωθυπουργός, δηλαδή ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Η αιτία για την αρνητική αυτή στάση του Νταβούτογλου είναι γιατί ο Καλίν είχε εκδηλώσει την επιθυμία να διαδεχτεί αυτός τον Ερντογάν στην πρωθυπουργία και είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με τον Νταβούτογλου, που τελικά επιλέχτηκε από τον Ερντογάν για να τον αντικαταστήσει στην πρωθυπουργική θέση. Λέγεται μάλιστα ότι ο Νταβούτογλου έχει ήδη εκφράσει βέτο στην τοποθέτηση του Καλίν είτε στο υπουργείο Εξωτερικών, θέση που διεκδικεί ο Χακάν Φιντάν, είτε στην θέση του αρχηγού της ΜΙΤ.

Αλλά ποιος είναι ο Ιμπραήμ Καλίν, το όνομα του οποίου συζητείται πολύ στο πολιτικό παρασκήνιο της τουρκικής πρωτεύουσας για τις αλλαγές που γίνονται μετά την εκλογή του Ερντογάν στην προεδρία;
Ο Ιμπραήμ Καλίν είναι ένας από τους βασικούς συμβούλους του Ερντογάν που έχει απασχολήσει έντονα στο παρελθόν την τουρκική επικαιρότητα. Διατέλεσε τα τελευταία χρόνια υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής όσον αφορά τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου. Συνόδευε τον Ερντογάν σε όλα σχεδόν στα ταξίδια του στο εξωτερικό.
Στις 7 Μαρτίου του 2012, γίνονταν γνωστό στην εφημερίδα Taraf και από πηγές του Wikιleaks, το οποίο επικαλούνταν το γνωστό ινστιτούτο, Stratfor, ότι ο İbrahim Kalın επιδίωκε από τότε να αντικαταστήσει τον Νταβούτογλου στο υπουργείο Εξωτερικών, γι αυτό και από τότε ο Νταβούτογλυυ δεν τον έβλεπε με καλό μάτι.
Το δημοσίευμα αυτό προκάλεσε έντονες συζητήσεις και σε λίγες μέρες, στις 16 Μαρτίου, γίνονταν γνωστό πάλι από πηγές του Wikileaks, ότι ο σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, İbrahim Kalın, διετέλεσε και πράκτορας της CIA. Την πληροφορία αυτή είχε από τις 29 Σεπτεμβρίου του 2009, ο ειδικός ερευνητής του Stratfor, Kamran Bokhari.
Η δημοσίευση αυτή φάνηκε ότι ήταν αποτέλεσμα της παρασκηνιακής διαμάχης μεταξύ του Νταβούτογλου και του İbrahim Kalın. Ο Νταβούτογλου ήθελε να πλήξει με αυτόν τον τρόπο τον Kalın γιατί ο τελευταίος είχε αμφισβητήσει έντονα την εξωτερική πολιτική του έναντι του Ισραήλ και ήταν ενάντια στην σκληρή στάση που κρατούσε η Τουρκία μετά την γνωστή κρίση του Mavi Marmara. Μάλιστα σε συνέντευξη που είχε δώσει ο Kalın στις 21 Ιουλίου του 2011, στην ισραηλινή εφημερίδα, Haaretz, είχε τονίσει ότι η Τουρκία δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, παρά του ότι είχε παραδεχτεί ότι είναι απαραίτητη μια επίσημη συγγνώμη από το Ισραήλ για τους σκοτωμούς των Τούρκων ακτιβιστών.

Γεγονός είναι πως και τα τρία αυτά πρόσωπα, δηλαδή ο Νταβούτογλου, ο Φιντάν και ο Καλίν, είναι θιασώτες της νεοοθωμανικής ιδεολογίας που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στο ισλαμικό κατεστημένο που κυβερνά εδώ και μια δεκαετία περίπου την Τουρκία με όλες τις συνέπειες και τις παρενέργειες και προς την δική μας πλευρά μιας τέτοιας σοβαρής εξέλιξης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Τουρκία: Η προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας

Μετάφραση Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Το Στρατηγικό Σχέδιο της Ουάσιγκτον, ενάντια στην Ευρώπη και την Ρωσία, λόγω των τελευταίων γεγονότων στην Ουκρανία ευρίσκεται κοντά σε ένα λογικό τέλος. Στην Ευρώπη, τα οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα υπερισχύουν της αλληλεγγύης, προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αναφέρει γεωστρατηγική έκθεση που κυκλοφορεί στον ρωσικό τύπο.

Με άλλα λόγια, οι Ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τα πάντα για να αγωνιστούν για τα συμφέροντα «άλλων» στην διαμάχη Δύσης - Ρωσίας. Μιλώντας για την "Ευρώπη", εννοούμε κυρίως την παλιά Ευρώπη, την οικονομική και πολιτική «μηχανή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι νεωφώτιστες χώρες της ΕΕ, το μόνο που κάνουν είναι να «κλαψουρίζουν» για αυτά που χάνουν, όχι όμως, πολύ δυνατά.

Το σχέδιο Α έχει ολοκληρωθεί. Σταδιακά, είναι καιρός να προγραμματιστεί η εφαρμογή του σχεδίου B. Η «μπάλα» βρίσκεται στα χέρια της Ουάσιγκτον, χωρίς αμφιβολία. Πέρα του Ατλαντικού ωκεανού, σταδιακά συνειδητοποιούν όλοι ότι η Ρωσία κάνει «κράτει τις μηχανές» επιβραδύνοντας τις επεκτατικές της κινήσεις.

Από τέτοιου είδους κινήσεις σημειώνεται ότι αποκομίζει οφέλη μόνο ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, διότι τέτοιου είδους ηγέτες δεν υπάρχουν στην σύγχρονη Ευρώπη. Η ΕΕ στην δοκιμαστική περίοδο που διανύθηκε διαπίστωσε ότι, δεν μπορεί να μεταλλαχθεί σε «αυτοκρατορία», αλλά μάλλον το αντίθετο. Ο Πούτιν εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία υλοποίησε ένα λαμπρό βήμα με τα αντίποινα-κυρώσεις προς την ΕΕ, που ευρίσκεται στα πρόθυρα του «σχίσματος». Μέσα σε όλα αυτά έχουμε τη αυγή μιας νέας αυτοκρατορίας

Τουρκία: Το θαύμα μιας νέας αυτοκρατορίας και οι ιδιότητες του νέου Σουλτάνου:
- Να είναι σχετικά νέος
- Να κρατά την χώρα ενωμένη
- Να διαθέτει αυτοκρατορικές φιλοδοξίες
- Να είναι αυστηρός, χαρισματικός, ισχυρογνώμων.

Αυτή είναι η Τουρκία και ο νέος Πρόεδρος της Ρ. Ερντογάν.

Πρώτα απ 'όλα, η Νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία θα πρέπει να αποστασιοποιηθεί από το αποτυχημένο σήριαλ του έργου "Ουκρανία". Αυτό ενόχλησε πολύ εκ των προτέρων. Επιστρέφοντας τον Φεβρουάριο του 2014, όταν η Ουκρανία ευρίσκονταν στην αρχή εξέλιξης των γεγονότων, η τουρκική ηγεσία είχε δηλώσει «Σε περίπτωση εμφύλιου πολέμου στην Ουκρανία θα κατηγορηθεί η Ευρώπη, διότι οι ευρωπαίοι έχουν εμμονή με τον κομμουνισμό».

"Η Ρωσία είναι μια πολιτισμένη χώρα με τους δικούς της νόμους", δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής με την ΕΕ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Με αυτόν τον ανατολίτικο τρόπο απάντησε εν κατακλείδι, ο Τούρκος διπλωμάτης, στις συνεχείς επιθέσεις στην Ρωσία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Δύση, κατηγορώντας παράλληλα την ΕΕ, για υπόθαλψη εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τους Τούρκους διπλωμάτες, στην πραγματικότητα, ο κύριος υποκινητής στην ουκρανική κρίση ήταν η ίδια η Ευρώπη. Ο Τσαβούσογλου είπε ότι ελπίζει η Ουκρανία να παραμείνει αδιαίρετο κράτος, παρά το γεγονός ότι σήμερα η χώρα είναι ήδη επικίνδυνα διχασμένη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση από την άλλη πλευρά έθεσε στην Ουκρανία ένα ωμό τελεσίγραφο: «Είτε είστε μαζί μας, ή μην αναμένετε από μας καμία υποστήριξη».
Ο Τούρκος διπλωμάτης δήλωσε ότι, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία θέλει να συνεργαστεί με την Ευρώπη, σε μια τέτοια κατάσταση, είναι αδύνατο να υπάρξει παραγωγική αλληλεπίδραση, και μοιραία η Ευρώπη θα πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική της.

Σημειώνεται ότι η κύρια κριτική της Τουρκίας αποσκοπεί στην Ευρώπη και όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και είναι απολύτως σαφές ποιος είναι πραγματικά πίσω από τα γεγονότα στην Ουκρανία. Στην ίδια την Τουρκία όμως υπάρχει μια ισχυρή γνώμη, η οποία αντιτίθεται σε μια αδύναμη και κατακερματισμένη Ευρώπη. Το επόμενο βήμα ήταν η εξεύρεση του κατάλληλου Τούρκου ηγέτη για τον ρόλο του «Σουλτάνου», όπως είναι ο Β. Πούτιν στην Ρωσία. Και αυτό ήδη υλοποιήθηκε. Πρόεδρος έγινε ο χαρισματικός και αποφασιστικός Ρ.Ν. Ερντογάν, ο οποίος επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι βασικός στόχος του είναι, να καταστεί η Τουρκία εν αρχή μια προεδρική δημοκρατία, και δεύτερον «αυτοκρατορία».

Υπήρξε μια ενδιαφέρουσα αντίδραση από την έγκυρη βρετανική εφημερίδα The Independent.
Σε άρθρο της η εφημερίδα με τίτλο «Ο νέος σουλτάνος», θρίαμβος του Ερντογάν, που σηματοδοτεί «στροφή» της χώρας προς τον αυταρχισμό από την 11 Αυγούστου 2014, υπάρχουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα αποσπάσματα.

Η δημοσίευση αναφέρει ότι η «νέα Τουρκία», η οποία πρόκειται να δημιουργήσει ο Ερντογάν, θα πρέπει να "προσομοιάζει" με την νυν ρωσικού τύπου δημοκρατία, με τον εγγενή αυταρχισμό της. Αυτό αποδεικνύεται από μια σειρά από προειδοποιητικά σημάδια, αναφέρει ο βρετανός δημοσιογράφος.

Για παράδειγμα, ο Ερντογάν και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιούν πολύ συχνά την ρητορική του "εμείς και αυτοί". Αυτό αφήνει «ορθάνοικτο παράθυρο» για την χρησιμοποίηση του προσχήματος καταπολέμησης ενός «ξένου εχθρού» που θα ενεργεί επιθετικά, ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το Ισραήλ και ο σουνίτης ιεροκήρυκας Fethullah Gulen μαζί με τους υποστηρικτές του στις ΗΠΑ, υλοποιώντας έτσι μια σειρά από σημαντικές θεσμικές αλλαγές στους νόμους για τον τουρκικό στρατό και αστυνομία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντα, αυτό επέτρεψε στον Τούρκο πρόεδρο να πραγματοποιήσει αντίποινα κατά των πολιτικών αντιπάλων του. Στο τέλος, η μόνη μεγάλη δύναμη που μπόρεσε να σταθεί όρθια στον Ερντογάν, ήταν η τουρκική δικαιοσύνη, μέσω ενός ανώτατου δικαστή, ο οποίος δεν επέτρεψε το κλείσιμο των κοινωνικών δικτύων με δική του και μόνο πρωτοβουλία. Αλλά και η αντοχή της δικαιοσύνης θα εξαντληθεί, διότι τώρα, ως πρόεδρος ο Ερντογάν διαθέτει από τον νόμο το δικαίωμα να επιλέγει αυτός την ανώτατη ηγεσία της τουρκικής δικαιοσύνης, καταλήγει ο αρθρογράφος.

Πριν από αυτό, ο πρόεδρος της Τουρκίας βάση του νόμου διαθέτει σε μεγάλο βαθμό το εθιμοτυπικό σχήμα της θέσης του ως προέδρου, πράγμα που σκοπεύει να εκμεταλλευτεί ο Ερντογάν για να επιτύχει τον ηγετικό του ρόλο στην πολιτεία, έχοντας την εξουσία να διορίζει υπουργούς και να διαλύει το κοινοβούλιο. Και όλα αυτά, συνεχίζει ο συγγραφέας, μπορεί να «τραβήξουν επί μακρόν», επειδή υπάρχει μια ασυναγώνιστη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, η οποία «επέστρεψε» την Τουρκία, την ισλαμική της ταυτότητα.

Στο εξωτερικό ο ίδιος Τούρκος πρόεδρος συγχωρεί την εκκεντρική συμπεριφορά, γιατί όταν αναπτύσσεται η περιοχή, αυτό αποτελεί παράλληλα ένα πλεονέκτημα στα μάτια της Ουάσιγκτον. Αρκετά χρόνια πριν, η Βρετανία υποστήριξε ενεργά την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, επικαλούμενη το γεγονός ότι ο Ερντογάν έχει επιδείξει μια ιδιαίτερη δεξιοτεχνία «ισορροπίας», μεταξύ του Ισλάμ και των ευρωπαϊκών δημοκρατικών αξιών. Αλλά τώρα, σύμφωνα με τον συγγραφέα, αυτό κανείς δεν μπορεί να το πει κανείς.

Απόηχος των άρθρων της independet και της γερμανικής Die Welt
Σε άρθρο «Ο Ερντογάν έχει εμμονή με την Οθωμανική Αυτοκρατορία», η γερμανική εφημερίδα έγραψε ότι ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι «θερμός υποστηρικτής » ή διαθέτει τουλάχιστον μια στενή σχέση με την προηγούμενη ισχύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένα άρθρα του δυτικού τύπου, με τίτλο «Η νεο-οθωμανική εξωτερική πολιτική», αναφέρουν ότι ο Ερντογάν επανειλημμένα δηλώνει ότι, «η Τουρκία θα πρέπει να έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους γείτονές της, επειδή κάποτε αυτοί αποτελούσαν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».
Αυτό αποτελεί σίγουρα μια προσπάθεια αναβίωσης της πρώην οθωμανικής εξουσίας με τα βιλαέτια, αναφέρουν πολλοί δυτικοί συντάκτες. Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με το «πνεύμα των υποκινητών της ίδρυσης της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», ο Τούρκος πρωθυπουργός δηλώνει με περίσσεια περηφάνια ότι, «η χώρα θα πρέπει να είναι παρούσα όπου κυματίζουν οι τουρκικές σημαίες, από την Σερβία έως την Κασπία Θάλασσα και την Αλγερία έως την Λωρίδα της Γάζας».

Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια δεξιά, και πολύ παράξενη αντίληψη της νέας τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία δεν κυριαρχείται από υλικά συμφέροντα, αλλά από πίστη στους «Οθωμανούς προγόνους», καταλήγει το άρθρο.

Δηλαδή, από την άποψη της Δύσης, ο Ερντογάν αποτελεί την ανατολίτικη «μετενσάρκωση» του Β. Πούτιν. Και αν η Τουρκία εύστοχα διαφυλαχθεί μακριά από τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και την ΕΕ, με υποσχέσεις παροχής επισιτιστικής βοήθειας σε αδύναμες χώρες, θα γίνει το νέο κέντρο εξουσίας στην ευρασιατική περιοχή.

Στις 23 Ιανουαρίου του 2013, στο ιδρυτικό συνέδριο του Συνδέσμου των χωρών της Ευρασίας, η Τουρκία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας, με το Αζερμπαϊτζάν, την Κιργιζία και την Μογγολία. Χώρες που έχουν θεσπίσει κοινές ένοπλες δυνάμεις.

Φυσικά, παρά τη δήλωση από την τουρκική πλευρά ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε κράτους ή οποιασδήποτε οργανισμού, το γεγονός αυτό έχει επηρεάσει αρκετά τις διαδικασίες, όχι μόνο στο Νότιο Καύκασο, αλλά και σε μεγάλα τμήματα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Αν κοιτάξουμε τον χάρτη, η ένωση των χωρών αυτών δημιουργεί για την Τουρκία την καλύτερη στρατηγική γραμμή που διαπερνά μέσα από την Κασπία Θάλασσα, επηρεάζει τις σχέσεις του τριγώνου Ουζμπεκιστάν - Τατζικιστάν - Κιργιστάν, και «κατευθύνεται» προς το Ιράν και το Αφγανιστάν...
Η δημιουργία ενός τέτοιου μπλοκ των δυνάμεων δεν είναι μόνο θεωρητικά αλλά και πρακτικά, ικανή να πλήξει τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή, ενισχύοντας την μορφή της διακίνησης ναρκωτικών, των εδαφικών διαφορών στο Νότιο Καύκασο (κυρίως σχετικά με τη διένεξη για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ), επηρεάζοντας παράλληλα τις διαπραγματεύσεις για την Κασπία Θάλασσα, καθώς και μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα στην Κεντρική Ασία.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τις σχέσεις μεταξύ της Γεωργίας και της Τουρκίας, καθώς και το γεγονός ότι η Τιφλίδα διαθέτει επαρκή χρόνο για να οικοδομήσει μια καλύτερη σχέση με τους παροικούντες ισλαμιστές στον Βόρειο Καύκασο, ειδικά στο Νταγκεστάν, μπορεί να υποτεθεί ότι η νέα οργάνωση των τουρκικών βλέψεων, θα έχει μεγαλύτερη επιρροή στον ασταθή Βόρειο Καύκασο.

Έτσι, στον μετασοβιετικό χώρο γενικότερα, και ειδικά στον Νότιο Καύκασο, η κατάσταση ασφαλείας θα γίνει ακόμη πιο «έντονη». Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, με τα δύο κράτη της περιοχής να επιδιώκουν τη δημιουργία του δικού τους έργου ολοκλήρωσης, καταλήγουν στην υλοποίηση δύο κύριων σεναρίων: 
α. της ανοικτής αντιπαράθεσης, ή 
β. της διανομής των σφαιρών επιρροής.

Αν προστεθεί σε αυτό και η επιθυμία της Τουρκίας να επηρεάσει το τουρκικής επιρροής Ταταρστάν και Μπασκορτοστάν, αναδύεται αυτόματα για την Ρωσία μια πολύ δυσάρεστη προοπτική. Ενώ η Ρωσία είναι απασχολημένη με την Ουκρανία, κοντά στα ρωσικά σύνορα αναδύεται ένα φιλόδοξο ισχυρό κράτος, ικανό όχι μόνο να ανταγωνιστεί την ρωσική ομοσπονδία, αλλά και να ρυθμίσει σοβαρά τον τρόπο ανάπτυξής της ίδια της Ρωσίας.

Μια ανοιχτή αντιπαράθεση, ή διαχωρισμός των σφαιρών επιρροής;
Λόγω των πολύπλοκων σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και των σουνιτών αράβων αλλά και όλου του σουνιτικού κόσμου, και κυρίως του σιιτικού Αζερμπαϊτζάν και Ιράν, οι Σουνιτικές δημοκρατίες και λαοί της πρώην ΕΣΣΔ και της Κεντρικής Ασίας, θα αποτελέσουν «στόχο» της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής στην περιοχή διότι η Τουρκία επιδιώκει:
- Να «διεισδύσει» στην Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν και την Κεντρική Ασία με δεδομένη την ουδετερότητα του Ιράν
- Μέσα από την Κριμαία και τον Καύκασο στο Ρωσικό Βόρειο Καύκασο και πέρα από το Ταταρστάν και το Μπασκορτοστάν
- Μέσω της Συρίας στο Ισραήλ και προς την Αίγυπτο
- Μέσω του Κουρδιστάν σε περιοχές των σουνιτών του Ιράκ
Παντού σε αυτές τις γεωπολιτικές διόδους υπάρχει η Ρωσία. Κανένα σημείο συμβιβασμού δεν υπάρχει. Εξ ου και το συμπέρασμα:

Αργά ή γρήγορα, θα υπάρξει μια ανοιχτή αντιπαράθεση ή πόλεμος. Σε αυτό συντείνει και η Ουάσιγκτον, η οποία «παίζει» με τα «αυτοκρατορικά συναισθήματα παντουρκισμού του Ερντογάν.

Παρά τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, στην Τουρκία, ο θρησκευτικός παράγοντας παίζει τεράστιο ρόλο. Ο Ερντογάν έχει τοποθετηθεί ο ίδιος ως διάδοχος των Νεοτούρκων και των Οθωμανών σουλτάνων συγχρόνως. Η θρησκεία στην Τουρκία βρίσκεται σε άνοδο, και ο Ερντογάν είναι έτοιμος να ικανοποιήσει την επιθυμία, της πλειοψηφίας της τουρκικής κοινωνίας. Θέλει να γίνει ο ηγέτης των Τούρκων, για να αναβιώσει την Οθωμανική αυτοκρατορία. Αυτό δεν είναι δυνατό χωρίς μια ανοιχτή σύγκρουση με το νέο Βυζάντιο, ή την Τρίτη Ρώμη την Ρωσία ( Έτσι θωρούν η Ρώσοι την χώρα τους μετά την πτώση της κων/πολης). Παλαιότερα στον αγώνα κατά της Ορθοδοξίας και της Ορθόδοξης Αυτοκρατορίας ( Βυζάντιο), οι Τούρκοι ήταν σε θέση να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Τώρα όμως;

Τι περιμένει τους Τούρκους σε αυτό το κατήφορο;
Αφήνοντας κατά μέρος τις παλαιότερες πολυάριθμες νικηφόρες μάχες της Ρωσίας έναντι της Τουρκίας, όπου η ισορροπία των δυνάμεων ήταν 1:5 1:10 για την ρωσική πλευρά, μπορούμε να πούμε ότι όλα τα σημάδια «δείχνουν» ότι έρχεται σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας πράγμα που θα είναι καταστροφικό. Και δεν είναι οι επιμέρους μάχες και διαπραγματεύσεις και εκεχειρίες. Διότι η Ρωσία χρησιμοποιώντας την δεδομένη κατάσταση, μπορεί να λύσει ένα από τα κύρια προβλήματα και επιδιώξεις της με την επιστροφή της ιερή πόλης του βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, της Αγίας Σοφίας.

Πράγματι, τώρα είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει, όταν η λογική και το παράλογο συμφωνούν σε ένα πράγμα. Τόσο η Ρωσία όσο και όλοι οι Ρώσοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε αυτές τις νέες απειλές και νέες προκλήσεις για μια νέα πραγματικότητα που «αναμένεται στο εγγύς μέλλον», καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.


Σχόλιο ιστολογίου: Ενδεχομένως, η Τουρκία να αποτελεί και το "ύστατο χαρτί" των ΗΠΑ απέναντι στην Ρωσία. Και πιθανότατα ο Ερντογάν θα αποδεχθεί να παίξει τον ρόλο του "λαγού - νταή" απέναντι στον Πούτιν, γνωρίζοντας πως ενώ ο ίδιος θα προκαλεί την Μόσχα, ο πραγματικός αντίπαλος της Ρωσίας θα είναι το ΝΑΤΟ. Μέσα στο εκρηκτικό αναδιατασσόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον, ο Ερντογάν θέλει να πάψει να είναι η Τουρκία ο χωροφύλακας και να αποκτήσει ρόλο ηγεμόνα. Αυτή του επιλογή, να παίξει δηλαδή με την ήδη "θυμωμένη ρωσική αρκούδα", ίσως να αποτελέσει και την θρυαλλίδα καταστροφικών εξελίξεων για την Τουρκία...

Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει χτυπήσει τους τζιχαντιστές και –ακόμα και αν η επέμβαση ήταν καθυστερημένη και συγκρατημένη- έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής επιτυχής.
Αλλά, το Ισλαμικό Κράτος (IS) πρέπει να εκμηδενιστεί, οπότε θα πρέπει να το χτυπήσει και στη Συρία. Και αυτό θα αποδειχτεί πολύ πιο δύσκολο.

Στο Ιράκ η επέλαση των τζιχαντιστών έχει προς το παρόν ανακοπεί. Η μειονότητα των Γεζίντι που κατέφυγε σε βουνό κοντά στο Σιντζάρ στον Βορρά, έχει στην πλειονότητά της σωθεί.
Η Κουρδική περιοχή του Ιράκ δεν βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο.
Το μεγάλο φράγμα που απειλεί να πλημμυρίσει τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη ιρακινή πόλη, και που κατελήφθη από το IS τον Ιούνιο, δόθηκε στην κυβέρνηση μέσα από συνδυασμό της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας και των ιρακινών και κουρδικών χερσαίων δυνάμεων.
Εν τω μεταξύ, η ιρακινή πολιτική σκηνή έλαβε μία ευχάριστη στροφή ωθώντας στην παραίτηση, έπειτα από οκτώ καταστροφικά χρόνια, τον Νούρι αλ Μαλίκι, τον σεχταριστή σιίτη πρωθυπουργό. Με τον αποκλεισμό των σουνιτών Ιρακινών από τα κυβερνητικά πόστα και την παραχώρηση των ανώτερων θέσεων στον στρατό και στην υπηρεσία ασφάλειας στους σιίτες, ο Μαλίκι οδήγησε μετριοπαθείς σουνίτες στα χέρια των εξτρεμιστών. Με λίγη τύχη, ο αντικαταστάτης του, Χάιντερ αλ Αμπαντί, θα σχηματίσει κυβέρνηση που αποτελείται από μία πολύ ευρύτερη γκάμα Ιρακινών.
Αλλά, η απειλή των τζιχαντιστών απέχει πολύ από το να εκλείψει. Αθώοι εξακολουθούν να δολοφονούνται.

Στις 19 Αυγούστου ένας τζιχαντιστής του IS με βρετανική προφορά αποκεφάλισε αμερικανό δημοσιογράφο ως εκδίκηση στις αεροπορικές επιδρομές του κ. Ομπάμα. Το IS εξακολουθεί να ελέγχει το ένα τρίτο των δύο χωρών που εμφανίζονται στο προηγούμενο όνομά του, το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Μεγάλης Συρίας. Περιφρονεί τα εθνικά σύνορα στην προσπάθειά του για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου χαλιφάτου. Και προσελκύει νέους μουσουλμάνους στο εξωτερικό, μερικοί από τους οποίους θα επιτεθούν στις χώρες τους.
Εν συντομία συνιστά απειλή για την περιοχή και τον κόσμο.
Το να χτυπηθεί το IS στο Ιράκ είναι μόνο η μισή απάντηση. Αν εκδιωχθεί, οι μαχητές του θα ανασυνταχθούν στη Συρία για να ξαναεπιτεθούν αργότερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το IS πρέπει να κατατροπωθεί και στη Συρία και στο Ιράκ. Ο Ομπάμα πρέπει να κάνει τώρα αυτό που έπρεπε να είχε κάνει εξαρχής: να προμηθεύσει με όπλα τους μετριοπαθείς αντάρτες της Συρίας, οι οποίοι απειλούνται εξίσου από το IS. Αλλά ακόμη και με τα όπλα και τα χρήματα από το εξωτερικό, οι μετριοπαθείς δεν θα είναι σε θέση να πλήξουν το IS.

Αυτό απαιτεί επίθεση από αέρος από την Αμερική και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ. Αυτό εγείρει ενοχλητικά ερωτήματα. Οι διεθνώς αναγνωρισμένες κυβερνήσεις του ομοσπονδιακού Ιράκ και του ιρακινού Κουρδιστάν, παρακάλεσαν τον Ομπάμα να παρέμβει.
Αλλά ο βομβαρδισμός των τζιχαντιστών στη Συρία είναι ένα διαφορετικό ζήτημα. Ο Ομπάμα θα κατηγορηθεί ότι ενεργεί παράνομα και ότι βοηθάει την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ επιτιθέμενος στον θανάσιμους εχθρούς του. Ο κ. Άσαντ, από την πλευρά του, θα χλευάσει το γεγονός ότι η Δύση αναγνώρισε καθυστερημένα ότι ο ίδιος είναι το τελευταίο προπύργιο της άμυνας έναντι στον πραγματικό εχθρό όλων. Ο Ομπάμα δεν χρειάζεται την άδεια του κ. Άσαντ. Η Αμερική δεν αναγνωρίζει το καθεστώς του. Ωστόσο, η Αμερική μπορεί να αποκρούσει τον χλευασμό του και να ενισχύσει τον αγώνα εναντίον του IS φέρνοντας το ζήτημα του βομβαρδισμού του IS στη Συρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ένα εντυπωσιακά ευρύ φάσμα χωρών, όπως η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και η Τουρκία, οι μεγαλύτεροι παράγοντες της περιοχής, βλέπουν το IS ως απειλή και συμφωνούν ότι πρέπει να ηττηθεί, όχι απλά να περιοριστεί.
Πολλές από αυτές τις χώρες δεν θα πρέπει απλώς να υποστηρίξουν την αποστολή, αλλά και να συμμετάσχουν σε αυτήν.
Η Ρωσία, ο χορηγός του Άσαντ, έχει την προσοχή της και στους δικούς της τζιχαντιστές στον Καύκασο και έχει από καιρού υποστηρίξει ότι ο κίνδυνος είναι το εξτρεμιστικό Ισλάμ. Ακόμα και αν η πρόταση του Ομπάμα απορριφθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η εάν η Ρωσία περιμένει μία απαράδεκτη αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στο Άσαντ, θα πρέπει να προχωρήσει με την επίθεση εναντίον του IS και στις δύο πλευρές των συνόρων.
Το IS είναι πολύ επικίνδυνο για να του επιτρέπεται να κερδίζει έδαφος, την ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος κάθεται και περιμένει.

Πηγή εφημ. «Έθνος»

Σχόλιο ιστολογίου: Δυστυχώς και παρά τις τραγικές εξελίξεις, η αμερικανική πολιτική (όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το Economist) δεν θέλει να αποδεχθεί τα θανάσιμα σφάλματα της αμερικανικής παρεμβατικότητας (προς ικανοποίηση των γεφωπολιτικών, γεωστρατηγικών και γεωοικονομικών σχεδίων των ΗΠΑ) στον χώρο της Μέσης και της Εγγύς Ανατολής. Αντίθετα, επιθυμεί να συνεχίσει το σχέδιο ανωμαλίας στην πλέον ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη, με μερικές «επιδιορθώσεις» των οποίων την υλοποίηση επιθυμεί να μεταφέρει στα «χέρια» της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας, δηλαδή κρατών που έχουν σοβαρότατες ευθύνες για την δημιουργία, εκπαίδευση κα υποστήριξη των τζιχαντιστών του IS. Εάν ο Economist επιθυμούσε, πραγματικά, την ειρήνευση στην Μέση Ανατολή, θα ζητούσε - απαιτούσε να σταματήσει η ύπαρξη των ΗΠΑ στην περιοχή...


Εξαιρετικά πάνε τα έσοδα του υπουργείου Οικονομικών, καθώς όπως μαθαίνουμε ξεπέρασαν τους αρχικούς πολύ υψηλούς στόχους κατά 500 -και βάλε- εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό είναι ιδιαιτέρως φυσιολογικό, καθώς όποιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας και δηλώνει όλα τα εισοδήματά του είναι κορόιδο, αυτός που έκανε παιδιά αντί να πάρει σκύλο είναι μ@λάκας, εκείνος που αποδέχθηκε κάποια κληρονομιά ή γονική παροχή είναι εκτός τόπου και χρόνου, ενώ όποιος αγόρασε αυτοκίνητο είναι αχαρακτήριστος και παλιοχαρακτήρας.
Η κυβέρνηση είναι ενθουσιασμένη με τα νούμερα των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γυρίζει από χώρα σε χώρα και δηλώνει ότι οι θυσίες των Ελλήνων πιάσανε τόπο, αφού οι Έλληνες έμειναν στον τόπο.
Υπάρχουν, βέβαια, και μερικοί οι οποίοι πιστεύουν ότι τα νούμερα στα χαρτιά δεν πρόκειται να βγουν στην πράξη, καθώς είναι κομματάκι δύσκολο να πληρώσει κάποιος περισσότερα χρήματα από όσα βγάζει, για τα χαράτσια, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΑΠ, τα τεκμήρια κι ένα κάρο φορολογικές αλχημείες.
Στην αντίπερα όχθη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ ανήσυχοι από την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ του «29% με το ζόρι», γι’ αυτό και ζητούν ακόμη κι από τον Καρατζαφέρη -που τους έλεγε ότι είναι ένα μπουρδ€λο- να γυρίσει πίσω.
Φυσικά, κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον όσων δεν έχουν μία να πληρώσουν, αφού γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να επανεκλεγούν. Γι’ αυτό κι έχουν μπει με τα μούτρα σε έναν αδιάκοπο αγώνα να καλοπιάσουν τους επιχειρηματίες που τους κρατούν από τα αρχίδια, για να βρουν μια θέση διευθυντή στις εταιρείες τους όταν φάνε μαύρο στην κάλπη.
Βέβαια, πρέπει πάντοτε να κρατάμε μια πισινή, καθώς ο κόσμος είναι πολύ μ@λάκας κι υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να ξαναεγκρίνει μια θεαματική επιστροφή ενός Καραμανλή ή Παπανδρέου οι οποίοι θα τάξουν λαγούς με πετραχήλια και δωρεάν Wi-Fi και 4G.
Εγώ με τη σειρά μου οφείλω να υποβάλλω τα σέβη μου σε όσους έγραψαν όλους τους φόρους στα π@πάρι@ τους, έφυγαν από την αρχή του καλοκαιριού για τα χωριά τους ή τις αμέτρητες ερημικές παραλίες της χώρας, και μόλις γυρίσουν με το καλό πάνε στις εφορίες και πούνε πολύ όμορφα κι ευγενικά «εγώ αυτά έχω να σου δίνω. Αν θες πάρτα, αν δεν θες θα τα κάνω τυρογαριδάκια».
Από polyfimoss


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Προάγγελος πολιτικής και οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη;

Ο Γάλλος πρωθυπουργός υπέβαλε στον πρόεδρο της χώρας την παραίτηση της κυβέρνησης, βλέποντας οτι η δημοτικότητά του όπως και αυτή του Ολάντ βρίσκεται στα ταρταρα!

Η νέα κυβέρνηση θα παρουσιαστεί την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Φρανσουά Ολάντ, μεταδίδει το Reuters.

Ο πρωθυπουργός Βαλς, που ανέλαβε καθήκοντα τον Μάρτιο, μετά τις κακές επιδόσεις των σοσιαλιστών του Ολάντ στις δημοτικές εκλογές, κατηγόρησε τον Μοντμπούρ ότι περνά την «κίτρινη γραμμή» μετά την έντονη κριτική του δεύτερου για τα μέτρα λιτότητας που στραγγαλίζουν όπως είπε την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας.

Ο Μοντμπούρ κατά την συνάντηση σοσιαλιστών στην ανατολική Γαλλία, δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να υπάρξει μια «δίκαιη και υγιής αντίσταση» στις «υπερβολικές εμμονές των Γερμανών συντηρητικών».

Επιπλέον, ο υπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Monde» υποστήριξε «πρέπει να υψώσουμε τον τόνο. Η Γερμανία έχει πιαστεί στην παγίδα της πολιτικής της λιτότητας που έχει επιβάλει σε όλη την Ευρώπη. Όταν λέω η Γερμανία, ομιλώ για τη γερμανική δεξιά που υποστηρίζει την (καγκελάριο) Άγγελα Μέρκελ. Η Γαλλία δεν έχει την τάση να ευθυγραμμίζεται με τα ιδεολογικά αξιώματα της γερμανικής δεξιάς» και πρόσθεσε πως η Γαλλία, όπου η ανάπτυξη καθυστερεί να έρθει, δεν μπορεί πλέον «να άγεται και να φέρεται».

Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του Υπ. Οικονομίας της Γαλλίας οτι η Γερμανία εγκλωβίστηκε στη λιτότητα που η ίδια επέβαλε, με τον Γάλλο πρωθυπουργό να αδειάζει τον Υπουργό του λίγο αργότερα και να αποδεικνύει την αδιέξοδη και καταστροφική οικονομική πολιτική που επέλεξε να ακολουθήσει ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Ολάντ.

Πρόκειται για την αρχή ενός ντόμινο που θα επηρεάσει τις κυκυβερνήσεις και άλλων ευρωπαϊκών χωρών; Με δεδομένο ότι η παραίτηση της Γαλλικής κυβέρνησης έγινε εξαιτίας της επιβαλλόμενης καταστροφικής ευρωπαϊκής πολιτικής λιτότητας, δεν αποκλείεται να υπάρξουν "παρενέργειες" στον ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί έπειτα από την επιθετική - καταστροφική πολιτική του Βερολίνου.

Λαγκάρτ σε Μέρκελ: Σταμάτα την λιτότητα

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την ελπίδα πως η Γερμανία θα διαδραματίσει ρόλο κινητήρα στην “επίπονη”, όπως την χαρακτήρισε, οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη, σύμφωνα με συνέντευξή της που μεταδόθηκε σήμερα από την Ελβετική Ραδιοτηλεόραση (RTS).

“Αυτό που είναι, πιστεύω, πολύ σημαντικό για τη Γερμανία, είναι να συμμετέχει με εντατικό τρόπο στην κίνηση ανάκαμψης. Έχει τα μέσα για να το πράξει”, δήλωσε η Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τη διεθνή αξιωματούχο, η Γερμανία διαθέτει πράγματι “περιθώρια ελιγμών”, όπως έδειξαν οι μισθολογικές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στη χώρα.

“Διαπιστώνει κανείς ότι κατά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις εργοδοτικές οργανώσεις προέκυψαν περιθώρια ελιγμών. Πρέπει να ελπίζουμε ότι αυτή η κίνηση θα διευρυνθεί και θα επιτρέψει να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή ανάκαμψη”, πρόσθεσε.

Το Σάββατο, ο υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ υποστήριξε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Λε Μοντ” πως πρέπει “να υψώσουμε τον τόνο” έναντι της Γερμανίας, η οποία “έχει παγιδευτεί στην πολιτική της λιτότητας”.

Ο Μοντεμπούρ πρόσθεσε πως η Γαλλία, όπου η ανάπτυξη καθυστερεί να έρθει, δεν μπορεί πλέον “να άγεται και να φέρεται”.

Ερωτηθείσα από το RTS αναφορικά με τη σχέση ανάμεσα στη “λιτότητα” και την “ανάκαμψη”, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε πως “εφαρμόζεται πολλή λιτότητα. Είχαμε μια πολύ ισχυρή διαδικασία δημοσιονομικής σταθεροποίησης στη διάρκεια των 3 τελευταίων ετών. Ευτυχώς το 2014, 2015, αυτή η δημοσιονομική σταθεροποίηση είναι πολύ πιο ασθενής. (…) Αυτή η ρύθμιση μας φαίνεται ικανοποιητική αυτή τη στιγμή. Δεν πρέπει να κάνουμε περισσότερα γι’ αυτό”.


Οι αμερικανοί τρέμουν μην επαναληφθεί η 11η Σεπτεμβρίου

Ο εφιάλτης μίας νέας 11ης Σεπτεμβρίου πλανιέται πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σπέρνοντας τον τρόμο, σε ηγεσία και πολίτες.

Το ενδεχόμενο να μεταφέρουν οι τζιχαντιστές, τον «ασύμμετρο» πόλεμό τους, στο… έδαφος του εχθρού, χτυπώντας μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιμετωπίζεται πια, πολύ σοβαρά, από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, στην Ουάσιγκτον, μετά τις ευθείες απειλές τους, ότι… θα μεταφέρουν τον αγώνα τους «στις πόλεις των απίστων».
Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, στο ερώτημα, αν η απειλή που αντιπροσωπεύουν οι τζιχαντιστές, είναι συγκρίσιμη με εκείνη που εκδηλώθηκε με την πρωτοφανή επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Ο κ. Χέιγκελ υπογράμμισε πως πρόκειται για κάτι περισσότερο «από μία απλή τρομοκρατική ομάδα», που «ξεπερνά όσα γνωρίζουμε».

Πιο σαφής ο επικεφαλής των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Μαρκ Ντέμπσι, τόνισε πως υπάρχει ανησυχία να «επιστρέψουν οι ευρωπαίοι ή και οι αμερικανοί τζιχαντιστές, που ριζοσπαστικοποιήθηκαν μετά τις συγκρούσεις στο Ιράκ ή την Συρία».

Ο μεγάλος αριθμός δυτικών υπηκόων (από Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες), που έχουν στρατολογηθεί στην πιο ακραία και φανατική εκδοχή του ισλαμικού Κινήματος, κατά κανόνα, μάλιστα, νέα παιδιά, φοιτητές κυρίως, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, που, όμως, συναγωνίζονται σε αγριότητα και επίδειξη μίσους, εναντίον των «αλλόδοξων», αν δεν ξεπερνούν κιόλας, τους αραβικής καταγωγής «συντρόφους» τους, προκαλεί ρίγη ανατριχίλας στην Ουάσιγκτον, αλλά και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αυξάνοντας το «επίπεδο συναγερμού», στον υπέρτατο βαθμό.
Η περίπτωση του Βρετανού υπηκόου, που ανέλαβε την εκτέλεση, με αποκεφαλισμό, του ατυχούς αμερικανού δημοσιογράφου, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις και αυξάνει την ανησυχία.

Γι αυτό τον λόγο άλλωστε, και, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ομπάμα εξακολουθεί να δείχνει απρόθυμος –συνεχίζει άλλωστε τις διακοπές του- να προχωρήσει σε χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις, εν τούτοις αμερικανοί αξιωματούχοι δεν αποκλείουν κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης εναντίον των ακραίων τζιχαντιστών, ιδιαίτερα μετά τις ευθείες απειλές εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και μετά την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ.

Ο προβληματισμός εντείνεται, καθώς, παρά τους πυκνούς βομβαρδισμούς, η επιρροή των τζιχαντιστών δεν μειώνεται. Αντίθετα, οι τελευταίοι διευρύνουν τα ερείσματά τους. Τελευταία επιτυχία τους η Λιβύη, όπου φαίνεται πως ύστερα από πολύμηνες και πολύνεκρες μάχες, το «ισλαμικό χαλιφάτο» επιβάλει την εξουσία του, κυριαρχώντας πλέον στο μεγαλύτερο μέρος της Μέσης Ανατολής.

Πηγή εφημ. «KontraNews»


Μετάφραση Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, οι δυνάμεις αεράμυνας της χώρας, χθες Κυριακή, ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, κοντά στην πυρηνική εγκατάσταση του Νατάνζ. Το περιστατικό αναφέρθηκε και από το διεθνές πρακτορείο Associated Press,αλλά και το Reuters, επικαλούμενα δηλώσεις των φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ισραηλινό drone καταρρίφθηκε από πύραυλο κοντά στο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στο Νατάνζ, που βρίσκεται 240 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Τεχεράνης. Λεπτομέρειες του περιστατικού δεν έχουν γίνει γνωστές.

Με τη σειρά του, ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στρατηγός Ραμαζάν Σαρίφ, δήλωσε σε μια εκπομπή της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης ότι το ισραηλινό drone ανήκε στην «νέα γενιά» των ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Το κύριο μέρος του μη επανδρωμένου αεροσκάφους και του εξοπλισμού, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει επιβιώσει της κατάρριψης, και θα μελετηθεί από τους ιρανούς επιστήμονες.

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ιρανική εθνική ασφάλεια Aladdin Boroujerdi, δήλωσε ότι, το drone πιθανότατα απογειώθηκε από το έδαφος ενός από τα κράτη που συνορεύουν με το Ιράν! Από την άλλη πλευρά η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό.

Το περιστατικό με το ισραηλινό drone έρχεται εν μέσω συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και των «έξι» (ΗΠΑ, Κίνα, Βρετανία, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία) για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ο Πρόεδρος της ιρανικής Δημοκρατίας Χασάν Rouhani έχει ζητήσει και στο παρελθόν περισσότερες παραχωρήσεις από τη διεθνή κοινότητα, σε αντάλλαγμα να θέσει όριο στον εμπλουτισμό ουρανίου από την Τεχεράνη, καθώς και την κατασκευή νέων πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Πως οργανώνεται η ΙΚΙΛ στην Τουρκία: Συνομιλία με μέλος της ΙΚΙΛ στο Άντεπ

Η οργάνωση της ΙΚΙΛ στην Τουρκία έχει παρόμοια χαρακτηριστικά σε διάφορους νομούς : Οπισθοδρομική ιδεολογία, επίδραση από τα θρησκευτικά τάγματα, φτώχεια, έλλειψη μέλλοντος, ναρκωτικά, έχθρα κατά των αλεβιτών, ενδεχόμενο για μια καλύτερη ζωή… Να η αλήθεια για την ΙΚΙΛ από έναν νέο που κατάγεται από το Άντεπ και περιμένει την σειρά του για την "τζιχάντ"

image

Ο Κιαμήλ ένας νέος στην συνοικία Γκιουλούτζε, μια από τις φτωχές συνοικίες του Άντεπ. Όπως και οι περισσότεροι γειτονες του, έτσι και αυτός κατάγεται από την Ούρφα. Είναι 25 ετών και το λύκειο το εγκατέλειψε. Η οργάνωση μια φορά στους δύο μήνες στέλνει μαχητές με πομπή. Αυτός λοιπόν περιμένει την σειρά του να πάει. Λέει πως θα πάει είτε στην Συρία είτε στο Ιράκ. Εδώ δεν είναι όπως σε πολλές πόλει της Τουρκίας όπου κολλάνε αυτοκόλητα σε αυτοκίνητα. Εδώ ανοίγουν σταντ σε πλατείες, οργανώνουν δράσεις και κάνουν εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων.

Οργάνωση μέσω των "Κουράν Κουρσού"
Αυτές οι ανοιχτές δράσεις υπέρ της τζιχάντ, άρχισαν πρόσφατα. Στους νότιους όμως μας γειτόνους τα κυκλώματα που οργανώνουν ανθρώπους για να συρρέυσουν για την τζιχάντ, χρόνια τώρα δουλευουν εντατικά.

Το Άντεπ είναι μια από τις πόλεις όπου είναι ενεργά αυτά τα κυκλώματα. Σε συνοικίες του Άντεπ, όπως Καραγιλάν, Ουνάλντι, Περιλίκαγια, Σεχρέκουστου και Τουρκμένοι, τα συνδεόμενα ιδεολογικά με την Αλ Κάιντα σπίτια της οργάνωσης, που έχουν ονομαστεί ¨κουράν κουρσού¨ είναι ευρέως διαδεδομένα.

Ένα μπακάλικο που ανήκει σε Σύριο στο Άντεπ
Οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά με το κύκλωμα, το 2008 όταν έγινε επιχείρηση κατά της Αλ Κάιντα στην περιοχή. Στην επιχείρηση εκείνη υπήρξε σύγκρουση με την αστυνομία και ένας από τους θανόντες ήταν ένας φούρναρης από την περιοχή Καρσιγιακά.

Ρωτάμε τον μπακάλη απέναντι απο τον φούρνο ¨οι δραστηριότητες ακόμη συνεχίζονται;¨. Είναι σαφές πως από το μυαλό του δεν περνάνε μόνο οι αναμνήσεις του 2008. Διστάζει και λέει ¨δεν ξέρω¨. Στις απαντήσεις των ανθρώπων της περιοχής κυριαρχεί ο φόβος.
Ο Καμίλ σε σχέση με τους κατοίκους της περιοχής είναι πολύ πιο άνετος. Τον ρωτάμε για ποιό λόγο θα πας;¨. Μας απαντά πως ¨Όταν πάω εκεί η δουλειά μου είναι έτοιμη¨.

"Η οργάνωση του ζήτησε να μην παντρευτεί"
Αυτο το καλοκαίρι θα παντρευόταν. Είχε ένα κορίτσι απο το Ερζερούμ. Αλλά η οργάνωση του ζήτησε προς το παρόν να μην παντρευτεί. Ο ίδιος δηλώνει πως ¨Γενικά είναι ενάντιοι στον γάμο. Άλλωστε και να σκέφτομαι κάτι τέτοιο την ώρα που ιδρύεται ένα νέο κράτος, δεν είναι σωστό¨.

Προσπαθεί να τελειώσει το λύκειο από έξω. Οι ευκαιρίες για δουλειά στην πόλη περιορισμένες και η ανεργία μεγάλη. Η ζωή στις πόλεις που κατέχει η ΙΚΙΛ φαινεται ελκυστική στον Καμίλ.
Το σχέδιο στο μυαλό του Κιαμίλ είναι ως εξής: ¨Πριν τελειώσει το καλοκαίρι κατά πάσα πιθανότητα θα παω στην Συρία, θα στήσω την δουλειά μου και όταν ηρεμήσουν τα πράματα θα παντρευτώ και θα ζήσω στην Συρία¨.

Τα ίδια είναι τα κίνητρα και για αυτούς που σηκώνονται απο την συνοικία Χατζημπαϊράμ της Άγκυρας και πάνε στην συριακή πόλη Ράκκα που είναι υπό τον έλεγχο της ΙΚΙΛ. Από την μια παίρνουν μαθήματα Κορανίου και αραβικών και από την άλλη παίζουν βολεϊ και πάνε στις πισίνες. Γίνεται αντιληπτό πως από την ζωή που έχουν στην Τουρκία, εκεί τους ελκύει πιο πολύ.

Ο Κιαμήλ είναι πιστός νέος. Πιστεύει σε έναν κατά την γνώμη του ωραίο κόσμο: ¨Θα υπάρξει ισλαμικό κράτος, να αυτό είναι ότι επιθυμώ. Άθεοι και αλεβίτες πρέπει να πεθάνουν¨.
Τι είδους κόσμο θέλει;
Το περιγράφει: ¨Για έναν ωραίο κόσμο πρέπει να πεθάνουν οι άθεοι και οι αλεβίτες¨. Παίρνει στα χέρια του βιβλιο σχετικά με το Κοράνι του Χαμντι Γιαζιρ, βρίσκει την σελίδα και με το δάχτυλο του μου λέει "δες, σκοτώστε τους άπιστους λέει".
Οι άθεοι ούτως η άλλως δεν έχουν καμιά τύχη, αλλά ο Κιαμήλ θεωρεί άπιστους και τους αλεβίτες.

Είναι ανήσυχος από την σημερινή κατάσταση: "Με την παρούσα κατάσταση μόνο εμείς μπορεί να καταρρεύσουμε. Στην συνοικία ναρκωτικά, κακιές συνήθειες και όλοι είναι νερόβραστοι μουσουλμάνοι. Ο νέος κόσμος θα αρχίσει με ένα ξεκαθάρισμα που πρέπει να κάνουμε εμείς. Προσπαθούμε να κερδίσουμε αυτούς που έχουν εμπλακεί σε κακιές συνήθειες".

Εξαρτημένοι από ναρκωτικά
Εντύπωση προκαλεί πως την ίδια νύχτα πάνω από 10 άτομα-ναρκομανείς έφυγαν από το Ντιλόβασι του νομού Κοτζάελι για να ενταχθουν στην ΙΚΙΛ, αφήνοντας πισω τους σημείωμα που έγραφε πως ¨πάω στην Συρία και δεν πρόκειται να γυρίσω μέχρι να ιδρυθεί ισλαμικό κράτος¨.
Για να αντιληφθούμε το κύκλωμα που συστάθηκε εδώ μέσα στο τάγμα των Νακσιμπεντί, μιλήσαμε με αρκετούς κατοικους της συνοικίας. Αρκετοί εξ αυτών μας υπέδειξαν ένα μάρκετ στην μέση της συνοικίας . Μας είπαν πως ¨αυτοί ειναι που διασφαλίζουν υλική στήριξη στην ΙΚΙΛ. Κάθε κυριακή κάνουν πικνίκ, όλα τους τα υλικά τα παίρνουν από αυτόν τον μπακάλη¨.
Κάποιοι νέοι της περιοχής έχουν διαφορετικές απόψεις για τον ιδιοκτήτη του μάρκετ. Σύμφωνα με κάποιους είναι γνωστό πως πουλάει ναρκωτικά.

image

Haber.sol.org. 24/8/2014

Σχόλιο ιστολογίου: Με λίγα λόγια δηλαδή, όλοι οι απελπισμένοι, τα ανθρώπινα ναυάγια και οι φαντισμένοι κάφροι πάνε εκεί προς αναζήτηση μιας άλλης ζωής. Μάλλον είναι και ένας εύσχημος τρόπος για να απαλλαγούνε και κάποια κράτη απο τα ¨μπάζα¨ τους.
Και ένα ερώτημα : Όλα αυτά που ανακάλυψε στο Άντεπ με μια βόλτα ένας δημοσιογράφος, η αστυνομία, η αντιτρομοκρατική, η στρατοχωροφυλακη και η ΜΙΤ της Τουρκίας δεν τα ξέρουν; Γιατι δεν τα αποτρέπουν;

Πηγή "Τουρκικά Νέα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου