Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

15 Αυγ 2014

Ο οραματιστής της Ευρασίας, που για κάποιους δεν έχασε ποτέ την ψυχολογία του πράκτορα της KGB, άρπαξε κάθε ευκαιρία που του δόθηκε για να αναστήσει τη ρωσική αυτοκρατορία: Από το «ξεκαθάρισμα» στην Τσετσενία μέχρι την επέμβαση στην Ουκρανία

Γράφει ο Δέσποινα Κονταράκη

Η επιτυχία σέρνεται με πατερίτσες, η συμφορά πετάει φτερωτή, λέει μία ουκρανική παροιμία. Μία ματιά στον πλανήτη, το επιβεβαιώνει.
Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αμερική, οι τέσσερις δηλαδή από τις πέντε ηπείρους, βρίσκονται σε μία παγκόσμια δίνη από την οποία ουδείς μπορεί να πει ποιος κινδυνεύει περισσότερο.
Πολεμικές συγκρούσεις, εμφύλιοι οικονομικοί και διπλωματικοί πόλεμοι, χρεοκοπίες κρατών, νέες –ανίερες- συμμαχίες, ακόμα και αλλαγές συνόρων τσαλακώνουν τον παγκόσμιο χάρτη. Αν ζούσε ο Μαρξ, πισως και να επαναλάμβανε ότι το «σύστημα αυτοδιορθώνεται».

Η σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας που έφερε τον ψυχρό οικονομικό πόλεμο μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, το πολεμικό σκηνικό στη λωρίδα της Γάζας, οι συνεχιζόμενοι εμφύλιοι στη Συρία και τη Λιβύη, η –εκ νέου- εμπλοκή των ΗΠΑ στο Ιράκ με αεροπορικές επιδρομές, η χρεοκοπία σε δόσεις της Αργεντινής και φυσικά η παρατεταμένη οικονομική κρίση, που γονατίζει τον ευρωπαϊκό Νότο, είναι κομμάτια του παζλ που αλλάζει διαρκώς εικόνα.
Και όλα αυτά υπό δύο βαριές σκιές:
Της Κίνας που γιγαντώνεται και διεκδικεί τη θέση της στη δυτική οικονομία και της «Νέας Τουρκίας» του Ταγίπ Ερντογάν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, θα περίμενε κανείς ένας ηγέτης, όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, να κάτσει στα αυγά του;

Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να αλλάξει τα ευρωπαϊκά σύνορα με την προσάρτηση της Κριμαίας και απειλεί να «σπρώξει» και άλλο με την περίπτωση της Ουκρανίας. Ο οραματιστής της Ευρασίας, που για κάποιους δεν έχασε ποτέ την ψυχολογία του πράκτορα της KGB, άρπαξε κάθε ευκαιρία που του δόθηκε για να αναστήσει τη ρωσική αυτοκρατορία: Από το «ξεκαθάρισμα» στην Τσετσενία μέχρι την επέμβαση στην Ουκρανία.
«Για τους ρώσους πατριώτες δεν ήταν μόνο αυτός που θα εκπλήρωνε τις φιλοδοξίες τους, αλλά κυρίως εκείνος που ήταν αποφασισμένος να λερώσει τα χέρια τους για να υπερασπιστεί την πατρίδα τους», γράφει ο αναλυτής Oliver Bullough και για πολλά χρόνια ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters στη Μόσχα. Για τον Dmitri Linnik, πάντως, τον επικεφαλής της Φωνής της Ρωσίας στο Λονδίνο, ο Πούτιν «πάντα λέει αυτό που σκέφτεται και κάνει αυτό που λέει. Οι δυτικοί αναλυτές και πολιτικοί προσπαθούν να ανακαλύψουν το ψέμα στις δηλώσεις του, αλλά συνήθως δεν υπάρχει. Αυτό έπρατταν αρκετοί σοβιετικοί ηγέτες, ανάμεσά τους και ο Στάλιν».

Η επιβολή σκληρών οικονομικών κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο τέλος Ιουνίου, ως αντίποινο για την επέμβαση στην Κριμαία και την κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροσκάφους, που χρεώνουν στους φιλορώσους αυτονομιστές, ήταν μία κίνηση που δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντηση από τον πανίσχυρο «τσάρο».
Άλλωστε, οι Ευρωπαίοι χτύπησαν εκεί όπου ο ρώσος ηγέτης πονάει περισσότερο. Στην οικονομική ελίτ που τον περιβάλλει, βάζοντας στη μαύρη λίστα ισχυρούς ρώσους επιχειρηματίες που έχουν προσωπική φιλία μαζί του και μεγάλες ρωσικές τράπεζες.

Η απάντηση ήταν το εμπάργκο στα δυτικά προϊόντα, αν και οι απώλειες δεν θα είναι ίδιες για όλα τα κράτη. Η Γερμανία, για παράδειγμα, εξάγει στη Ρωσία προϊόντα αξίας 38 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή καλύπτει περισσότερο από το 30% των αναγκών της σε πετρέλαιο και αέριο από τη Ρωσία. Σε επίπεδο Ε.Ε., μόνο το 2012, οι εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία άγγιξαν τα 270 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται φυσικά και το κομμάτι που αναλογεί στην Ελλάδα, η οποία «μέτρησε» 108 εκατομμύρια ευρώ από τις εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών το 2013, ενώ ετησίως το σύνολο της αξίας των προϊόντων που εξάγουμε στη Ρωσία είναι 406 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, το πλήγμα δεν είναι τόσο μεγάλο για το σύνολο της οικονομίας (αν και καταστρέγονται –κυριολεκτικά- οι αγροτικοί παραγωγοί των οποίων το προϊόν εξαγόταν στη Ρωσία), αφού το μεγαλύτερο μερίδιο των Ελληνικών εξαγωγών κατευθύνεται στις δυτικές αγορές, κυρίως της Ε.Ε., και στην Τουρκία.

Ποια θα είναι η συνέχεια; Δύσκολο να προδικάσει κανείς, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία τόσο έντονες και τόσο πολλές αναταραχές και συγκρούσεις ελέγχονται στην ουσία από… τρεισίμισι ηγέτες: Την Άγκελα Μέρκελ, που παραμένει για εννιά χρόνια πανίσχυρη καγκελάριος της Γερμανίας και η ισχυρότερη ηγέτις στην Ε.Ε., τον Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται στο τιμόνι της Τουρκίας από το 2002 και πρόσφατα επανεξελέγη θριαμβευτικά πρόεδρος της χώρας, και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, που τα τελευταία 14 χρόνια εξουσιάζει την Ρωσία είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός. Το μισό πάει στον Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος σαφώς ασκεί ισχυρή πολιτική ως πλανητάρχης, όμως η αδύναμη αμερικανική οικονομία και η ημερομηνία λήξης της προεδρίας του (σε ενάμιση χρόνο λήγει η δεύτερη θητεία του) δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αντίδρασης.

Αν όλο αυτό ήταν παιχνίδι, τότε μάλλον θα ήταν το «Τζουμάνζι», στο οποίο κάθε κίνηση ζωντανεύει κινδύνους από μία ανεξερεύνητη ζούγκλα. Αρκούδες που βρυχώνται, σουλτάνοι, κόκκινοι δράκοι, τραπεζίτες καρχαρίες και κυνηγοί κεφαλών έχουν ήδη εμφανιστεί. Και είμαστε ακόμη στην αρχή…

Πηγή εφημ. «Ελεύθερος Τύπος»Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Μόλις το 4% επί της ποσότητας που θα αντλούν θα πληρώνουν οι… επενδυτές
Ξεκάθαρη κλοπή που προσπαθούν να την κρατήσουν κρυμμένη, με τη βοήθεια των ΜΜΕ

Για ένα κομμάτι ψωμί παραδίδουμε τον κρυμμένο θησαυρό που μας έχει χαρίσει η φύση σε όλο τον θαλάσσιο ελληνικό χώρο –γι αυτό και η Τουρκία προσπαθεί να μπλοκάρει την εκμετάλλευσή του-, την ώρα που όλοι πιστεύαμε ότι με τα πετρελαϊκά κοιτάσματα που έχουν εντοπισθεί θα μπορούσαμε να αναπνεύσουμε οικονομικά και να ξεφύγουμε από τη μέγγενη των αδίστακτων και αχόρταγων δανειστών – εταίρων μας.

Αλλά η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων –την οποία έδωσε στη δημοσιότητα πριν από 2 εβδομάδες το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής- έφερε την ανώμαλη προσγείωση και πάνε περίπατο οι ελπίδες για έξοδο από το… κλουβί.

Σύμφωνα με τους όρους, προβλέπεται ότι το μίσθωμα που θα εισπράττει το Ελληνικό Δημόσιο θα ανέρχεται σε ποσοστό 4%(!!!) επί της παραχθείσης ποσότητας υδρογονανθράκων ή θα είναι σε… είδος!!!
Αλλά και αυτό το 4% θα είναι… κουτσουρεμένο, γιατί θα εκπίπτει στον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος!
Αυτό θα είναι όλο κι όλο το κέρδος της χώρας μας από την αξιοποίηση – πώληση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων.

Αντιλαμβανόμενοι οι κυβερνώντες ότι θα προκληθεί αναστάτωση με τη γνωστοποίηση της αντιπαροχής που θα έχει η Ελλάδα, καθώς η εκτίμηση είναι ότι η κυβέρνηση πουλάει μπιρ παρά τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στην Κρήτη –τα οποία με βάση τις έρευνες που έχουν γίνει είναι εκμεταλλεύσιμα και μεγάλης αξίας-, πέρασαν μέσα από τις φιλικές τους εφημερίδες την άποψη ότι η Ελλάδα θα έχει έσοδα… 30%, κάνοντας λογαριασμό… εβραϊκό: Ότι οι εταιρείες που θα προκριθούν θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος 20% -που τον πληρώνει και το σουβλατζίδικο με βάση τον τζίρο που κάνει- και θα υποχρεούνται και σε πρόσθετο περιφερειακό φόρο 5%.

Όπως έγινε γνωστό, για τα ελληνικά πετρελαϊκά κοιτάσματα ενδιαφέρονται τουλάχιστον τέσσερις κολοσσοί του κλάδου, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Από την ύπαρξη τέτοιου ενδιαφέροντος προκύπτει το αυτονόητο:
Ότι τα κοιτάσματα στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο έχουν πάρα πολύ «ψωμί». Κι εμείς (σαν λαός) γι αυτόν τον θησαυρό θα πάρουμε ψίχουλα…

Πηγή εφημ. «Το Παρόν»

Σχόλιο ιστολογίου: Η πόρτα της φυλακής άνοιξε με την συγκεκριμένη κυβερνητική μεθόδευση. Το ζήτημα είναι αν η επόμενη κυβέρνηση αποφασίσει να ρίξει στα μπουντρούμια όλους εκείνους που σήμερα ξεπουλάνε τη χώρα…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Έναν σύγχρονο "Ιντιάνα Τζόουνς" ψάχνουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και πιο συγκεκριμένα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία για να μπει πρώτος στον μεγάλο Τύμβο της Αμφίπολης, όταν αυτός ανοιχτεί γιατί πολλοί φοβούνται ότι πιθανόν να υπάρχουν παγίδες ή ακόμη και δηλητηριώδη αέρια κάτι που ήταν σύνηθες κατά την Αρχαιότητα όταν επρόκειτο για σημαντικούς τάφους...
Οι ειδικοί, όπως ακούγεται, λένε ότι όταν ανοιχτεί ο τάφος δεν θα πρέπει να μπει κανείς μέσα για τουλάχιστον επί ένα 48ωρο, φοβούμενοι την ύπαρξη αερίων... Ή να μπουν με ειδικές στολές...
Αν όλα αυτά έχουν κάποια βάση θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ειδική φύλαξη της εισόδου από τα πιο ειδικά τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. και των Ε.Δ. μέχρι να μπουν οι διαπιστευμένοι επιστήμονες αρχαιολόγοι...
Να μπει πρώτος μέσα ο Αντουάν Τζόουνς μας και να γλιτώσει ο τόπος... Αν τα καταφέρει και επιβιώσει και είναι πράγματι ο Τάφος του Μ. Αλέξανδρου ή του γυιού του τότε χαλάλι του... 

Και κάτι ακόμα για την υπόθεση αυτή του Τύμβου της Αμφίπολης...
Κάποιοι στο Μαξίμου και στο ΥΠΕΞ σκέπτονται μήπως την ημέρα που θα ανοιχτεί ο τάφος, θα ήταν σωστό να στείλουν και ειδική πρόσκληση στον πρωθυπουργό του Σκοπιανού μορφώματος, να παρίσταται, τιμής ένεκεν, σαν κατ΄ευθείαν απόγονος του Μεγάλου Στρατηλάτη...

Για να μην εισπράξουν κάποια επίπληξη και από την Μέρκελ...

************

Περίεργη υψηλή τουρκική κινητικότητα, υπήρξε πριν από λίγες ημέρες στην Θράκη και ιδιαίτερα στο νομό Ξάνθης.
Αυτοκίνητα διαφόρων τύπων, αλλά και πολλά πολυτελείας και υψηλού κυβισμού, περιφερόντουσαν ιδιαίτερα στην παραθαλάσσια περιοχή του ν. Ξάνθης.
Κατά τις μετακινήσεις τους απέφευγαν να πλησιάζουν πολύ κοντά σε άλλα κινούμενα ελληνικά αυτοκίνητα, ενώ οι προσπεράσεις τους γινόταν με μεγάλη ταχύτητα.
Τα περισσότερα από αυτά τα τουρκικά αυτοκίνητα είχαν 2 άνδρες (ούτε γυναίκες, ούτε παιδιά)...
Βέβαια, αυτή η υψηλή δραστηριότητα των τουρκικών αυτοκινήτων (σχεδον όλα ήταν από την ίδια τουρκική πόλη) ενδέχεται να είναι εξαιτίας του τουρκοφεστιβάλ του Κενταύρου που έγινε μία από εκείνες τις ημέρες...
Εμείς, απλά θυμόμαστε πως παρόμοια κινητικότητα υπήρξε και πριν από 2 χρόνια και μετά από μερικές ημέρες υπήρξαν δύο μεγάλες πυρκαγιές στον Έβρο (η μία εκ των οποίων σε ευαίσθητη στρατιωτική περιοχή)...

************

Ελλάδα των μεγάλων ανδρών και των ακόμη μεγαλύτερων ανακαλύψεων.
Πήρε τους δρόμους και τα βουνά ο Αλέξης και βρήκε το Άγιο Όρος και την Παναγία.
Πήρε τα βουνά και τα λαγκάδια ο Αντώνης και βρήκε τον Μέγα Αλέξανδρο.
Ο Βαγγέλης είναι έτοιμος να ξεκινήσει την δική του πορεία για να βρει την... Ατλαντίδα!

************

Με πόνους στη μέση σήμερα ο Σαμαράς, δεν μπόρεσε να πάει στην εκκλησία στην Πύλο για τον εορτασμό της Παναγίας.
Μήπως κάποιος θα έπρεπε να πει του Αντωνάκη μας ότι μπορεί να το έπαθε από το πολύ σκύψιμο;
Μέση είναι αυτή, πόσο να αντέξει!!!

************

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν άρχισε να φτιάχνει δικούς τους ιμάμηδες στη Θράκη.
Ό,ποιος νέος μουσουλμάνος επιθυμεί να ενταχθεί στο τάγμα του Γκιουλέν, έχει δωρεάν θεολογική εκπαίδευση σε εκπαιδευτήριο στην Κωνσταντινούπολη.
Φυσικά, το "κίνημα Γκιουλέν" του αγοράζει σπίτι ή ανακαινίζει ήδη υπάρχον, του βρίσκει και μία νεαρή πιστή μουσουλμάνα για να παντρευτεί καλύπτοντας όλα τα έξοδα σπιτιού και γάμου...
Ήδη κάποιοι νεαροί μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν μπει στην "διαδικασία", η οποία όμως -αξίζει να σημειωθεί- ξεκινάει από τους χώρους κάποιου Ελληνικού Πανεπιστημίου, όπου γίνεται η προσέγγιση, η χειραγώγηση και η αρχική θεολογική κατάρτιση. Και όλα αυτά, στο δωμάτιο κάποιας φοιτητικής εστίας. Ελληνικής, όχι τουρκικής...
Εμείς μέσα σε όλα απλά αναρωτιόμαστε: Είναι νόμιμη η λειτουργία τζαμιών μέσα σε δωμάτια φοιτητικών εστιών;

************

Ο Λοβέρδος επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ! Είδηση;
Μάλλον όχι. Αφού ο πονηρότατος κλαψο.... (τέτοιος) επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ για να το διεκδικήσει από τον Βενιζέλο.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπενθύμισε ότι από το Πασόκ δεν έφυγε μόνος του εθελοντικά αλλά διαγράφτηκε εθελοντικά επειδή εκείνη την εποχή ήταν ντροπή να είσαι στο Πασόκ.
Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει αφού το να είσαι Πασόκ δεν είναι περισσότερο ντροπιαστικό από το να είσαι Ν.Δ. Άλλωστε οι δυο ντροπές εξισώθηκαν σε μία. Έτσι ο Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να επιστρέψει στο Πασόκ και επίσημα, αφού ανεπίσημα έχει επιστρέψει από τότε που του έφυγαν οι ντροπές και έγινε υπουργός Παιδείας.
Αν κρίνουμε από τα "έργα" του Λοβέρδου στο υπουργείο Παιδείας, θα συναγωνιστεί με τον Βενιζέλο για το ποιός θα ρίξει την... "ταφόπλακα".
Γιατί, ο συνταγματολόγος Λοβέρδος, απέχει μακράν από το να χτίζει..., αφού από ό,που κι αν έχει περάσει ως πολιτικός - υπουργός, άφησε πίσω του συντρίμια...

************

Οι ισλαμοφασίστες τζιχαντιστές ισχυρίζονται πως ο Πούτιν θέλει να... δολοφονήσει τον αρχηγό τους! Οι "άνθρωποι" είτε είναι ηλίθιοι (αν η FSB είχε σχέδιο δολοφονίας του αρχηγού τους, θα το μάθαιναν μαζί με την είδηση της "εξαέρωσής" του) είτε προετοιμάζουν την αποχώρηση και διάλυσή τους, διαδίδοντας την συγκεκριμένη "είδηση" περί δολοφονίας του αρχηγού τους.
Εξάλλου, γιατί ανησυχούν;
Αν πεθάνει, με τόση προσφορά στο Ισλάμ μέσω δολοφονιών, βιασμών και αποκεφαλισμών θα πάει στον παράδεισο, με παρθένες, αγοράκια και βουνά από πιλάφι...
Αλαχού Ακμπάρ, τώρα που τους έχει στοχοθετήσει η διεθνής κοινότητα.
Εξάλλου, η χρησιμότητα των ηλιθίων έχει πάντα ημερομηνία λήξης...

************

Φοβούνται οι Έλληνες αρχαιολόγοι πως ο τάφος της Αμφίπολης έχει συλληθεί...
Εγώ τώρα, γιατί έχω αρχίσει και ανησυχώ πως τα περιεχόμενα του τάφου έχουν ήδη... πουληθεί...;

Γυρολόγος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράφει ο Ιφικράτης Αμυράς

Τα τελευταία δύο χρόνια, παρατηρώντας από την μία πλευρά τους αποκεφαλισμούς Συρίων στρατιωτών από τους τζιχαντιστές, και από την άλλη μεριά τον τρόπο αντιδράσεως αρκετών πατριωτών στην Ελλάδα πάνω σε αυτό το ζήτημα, εκφράζω μεγάλη ανησυχία.

Κάθε φορά που διαβάζω κάποιο σχόλιο σε πατριωτικά ιστολόγια για "βαρβάρους που αποκεφαλίζουν αμάχους", για "κανίβαλους που τρώνε τις καρδιές των νεκρών Συρίων", για "ισλαμιστές που φέρνουν τον Μεσαίωνα", ανησυχώ για την άγνοια περί πολέμου που έχει ο μέσος Έλλην.

Όσα κάνουν οι τζιχαντιστές δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με βαρβαρότητα. Τα έχουν διαπράξει στο παρελθόν πολλοί ευρωπαίοι και πολλοί αμερικανοί, δήθεν πολιτισμένοι, εναντίον άλλων εθνών.

Οι τζιχαντιστές δεν κόβουν απλώς τα κεφάλια των αντιπάλων τους. Μαγνητοσκοπούν την σκηνή και την ανεβάζουν στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για κλασσική περίπτωση ψυχολογικού πολέμου. Όταν είσαι μία μικρή μειονότητα, οφείλεις να εφευρίσκεις μηχανισμούς που πολλαπλασιάζουν την ισχύ σου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο πολλαπλασιαστής ισχύος είναι ο τρόμος με τις εικόνες αποκεφαλισμού.

Είχα αναλύσει παλαιότερα αυτό το ζήτημα σε ένα μάθημα προπαγάνδας, απαντώντας στο εξής ερώτημα: γιατί σε πολλές περιπτώσεις οι κομμουνιστές αντάρτες διέπρατταν θηριωδίες;

Και η απάντηση έχει δύο σκέλη: πρώτον για να δημιουργείται συνοχή μεταξύ των ανταρτών. Γνωρίζοντας ότι έχουν διαπράξει θηριωδίες δεν υπήρχε περίπτωση να σκεφτούν να επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους ή να τύχουν επιεικούς μεταχειρίσεως από τους αντιπάλους. Άρα ήταν πιό δύσκολο να αυτομολήσουν. Δεύτερον για να προξενούν τρόμο στον εχθρό.

Στον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ του στρατού της Σρι-λάνκα και των ανταρτών Ταμίλ, έγιναν θηριωδίες. Έχει καταγραφεί ότι ο στρατός της Σρι-λανκα σε αρκετές περιπτώσεις κρεμούσε τα εντόσθια των ανταρτών στα δέντρα για να τρομοκρατεί τον πληθυσμό.

Ο ανταρτοπόλεμος δεν υπόκειται στην Συνθήκη της Γενεύης περί κανόνων πολέμου. Όταν μιλάμε για άτακτο στρατό, χωρίς εθνόσημα, το υπέρτατο αγαθό είναι η νίκη αντί πάσης θυσίας και όχι το τί λένε οι διεθνείς συνθήκες.

Το ζήτημα είναι τί θα κάνουν οι Έλληνες αν βρεθούν στην θέση των Σύριων στρατιωτών ή των Κούρδων που τώρα αντιμετωπίζουν τους τζιχαντιστές της ISIS.

Η δική μου απάντηση βασίζεται στους ιερούς κανόνες της συλλογικής επιβιώσεως και της νίκης στον πόλεμο αντί πάσης θυσίας. Όταν έχεις έναν αντίπαλο που σπέρνει τον τρόμο, μόνον ένας τρόπος υπάρχει για να τον νικήσεις σε βάθος χρόνου. Να τον υπερνικήσεις στο ζήτημα του τρόμου.

Αν οι Έλληνες σκοπεύουν να επιβιώσουν στις παρούσες διεθνείς συνθήκες πολέμου θα πρέπει να θεωρούν απολύτως φυσιολογικό να αποκεφαλίζουν τζιχαντιστές μπροστά στην κάμερα, να παίζουν μπάλα με τα κεφάλια τους, και να ανεβάζουν το βίντεο στο διαδίκτυο.

Οι νόμοι και η ηθική του πολέμου, δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με τους νόμους και την ηθική της ειρήνης.

Πριν από 3 χρόνια περίπου είχα κάνει μία παρέμβαση σε μία συνάντηση σοσιαλιστών. Είχα θέσει ένα ρητορικό ερώτημα: αν υποθέσουμε ότι ανατρέπαμε την κατοχική κυβέρνηση, πού θα τελείωνε ο πόλεμος που μας έχει κηρύξει η Γερμανία; Μήπως στο να καταργήσουμε το Μνημόνιο ή στο να επιβάλλουμε εμείς ένα Μνημόνιο, εκατό φορές πιό σκληρό απ' αυτό που μας επέβαλαν οι Γερμανοί;

Απάντησα στο ερώτημα που έθεσα ως εξής: Αν δεν τους επιβάλλουμε ένα εξοντωτικό μνημόνιο, το οποίο να διαλύσει τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της Γερμανίας, στο μέλλον θα ξαναπάθουμε τα ίδια. Η γερμανική ελίτ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδος.

Ό,τι ισχύει για το μνημόνιο, ισχύει και για τους τζιχαντιστές. Δεν υπάρχει πιό άθλιο θέαμα από το να βλέπεις χιλιάδες γυναικόπαιδα των Κούρδων και των Συρίων να τρέχουν σε βουνά και λαγκάδια για να σωθούν, επειδή οι ηγέτες τους δεν έχουν έναν Μαξιμιλιανό Ροβεσπιέρο που να κόβει κεφάλια τζιχαντιστών.

Δεν υπάρχει πιό βλακώδες θέαμα από το να βλέπεις ανόητα σχόλια πατριωτών με φράσεις όπως "βάρβαροι, γενοκτονία" κλπ για τα όσα πράττουν οι τζιχαντιστές.

Το ζήτημα είναι πόσα κεφάλια τζιχαντιστών θα κόβουν οι Έλληνες και θα τα προβάλλουν στο διαδίκτυο. Αυτή ήταν, αυτή είναι, και αυτή θα είναι η φύση του πολέμου.

Αγριότης, θηριωδία, εξανδραποδισμός.

Και ας μην βιαστούν κάποιοι σχολιαστές να πούν ότι αυτά είναι βάρβαρα έθιμα των λαών της Μέσης Ανατολής. Όποιος έχει διαβάσει ιστορία, ξέρει ότι οι "πολιτισμένοι" Ρωμαίοι κατακτητές, όταν εισέβαλαν σε Ελληνικές πόλεις κατέσφαζαν τον ανδρικό πληθυσμό, έπαιρναν σκλάβες τις Ελληνίδες, και σκότωναν μέχρι και τα ζώα.

Οφείλουμε να τσακίσουμε αμείλικτα όλες τις γελοίες ιδέες περί ανθρωπισμού στον πόλεμο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καλλιεργούμε το ένστικτο του πολέμου και το μίσος εις βάρος των εχθρών του Ελληνισμού.

Δεν είναι βάρβαρος ο τζιχαντιστής. Ο Έλλην πατριώτης είναι μαλθακός. Επικίνδυνα μαλθακός.

Πηγή 

Σχόλιο ιστολογίου: Ο πόλεμος είναι από τη φύση του βάναυσος και ορίζεται από την φρίκη και τον θάνατο που διασπείρει. Ο σύγχρονος άνθρωπος προσπάθησε να βάλει "κανόνες" στον πόλεμο, και συγκεκριμένα κανόνες συμπεριφοράς του νικητή προς τον ηττημένο, αφού τελειώσει μία μάχη, η οποία έγινε χωρίς κανένας απολύτως κανόνα ηθικής. Αυτοί οι κανόνες αφορούσαν, φυσικά, τους στρατιώτες, αν και ενίοτε παραβιάστηκαν από πολλούς μετέχοντες σε πολεμικές συγκρούσεις. Οι πολίτες σε περίπτωση πολεμου προστατεύονται  από διεθνείς συνθήκες προστασίας του ανθρώπου. Οι συνθήκες, όμως, προφανώς γίνονται για να παραβιάζονται, ενίοτε ατιμωρητί από "χρήσιμους ηλίθιους" ή και με κτηνώδεις συμπεριφορές κτηνανθρώπων.
Ποιά οργάνωση υπάρχει διεθνώς, που να τιμωρεί με τον αμεσότερο και βιαιότερο τρόπο εκείνους που επιβάλουν την βιαιότητα του πολέμου σε άμαχους πολίτες; Υπάρχουν διεθνείς οργανισμοί (ΟΗΕ) και κοινοπραξίες στρατιωτικές (ΝΑΤΟ), που... υπόσχονται πως θα προστατεύσουν την ανθρωπότητα ή τα κράτη - μέλη τους.
Ειρωνικό, αλλά η παρέμβασή τους συμβαίνει μέσα από πολιτικά φίλτρα και σκοπιμότητες των ισχυρών... Δηλαδή, οι ισχυροί μπορούν να ανέχονται οτιδήποτε, οποιαδήποτε βιαιότητα και σκληρότητα, εάν ικανοποιούνται τα δικά τους συμφέροντα.
Έτσι, αντικρύζοντας την "μεθοδολογία" των τζιχαντιστών ανθρωπόμορφων κτηνών (υπό φυσιολογικές συνθήκες τα κράτη καταγωγής τους έπρεπε να τους έχουν προ καιρού φυλακίσει σε χώρους υψίστης ασφαλείας) που δρουν ανενόχλητοι και σκορπίζουν τρόμο όχι μόνο στα θύματά τους αλλά και στους πολίτες ολόκληρου του πλανήτη (που αρχίζουν να αισθάνονται "εν δυνάμει" μελλοντικά θύματα μίας ανθρωποσφαγής), θα πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε όχι το γιατί κάποιοι παράφρονες παραβιάζουν κάθε έννοια και συνθήκη προστασίας του ανθρώπου, αλλά γιατί οι "αρμόδιοι" συνεχίζουν να τους επιτρέπουν να επιδίδονται σε αποκεφαλισμούς, βιασμούς και πωλήσεις ανθρώπων (κανονικό δουλεμπόριο)...
Επανερχόμενος στους (κατ' επίφαση ανθρώπους) τζιχαντιστές ισλαμιστές, η διαπίστωση είναι πως ουσιαστικά "διδάσκουν" σε όλους εμάς την φρίκη. Και όσο και αν ο Ιφικράτης Αμυράς θεωρεί πως οι Έλληνες είμαστε μαλθακοί, πρέπει να αποδεχθεί πως ταυτόχρονα εδώ και πολύ καιρό είμαστε συσσωρευτές μίας ανείπωτης οργής, που επάνω σε αυτήν τώρα προστίθεται δια μέσω των τζιχαντιστών και η επιβολή της φρίκης...
Δεν με τρομάζει το ισλαμικό "τελετουργικό" των αποκεφαλισμών. Με τρομάζει το ότι αυτό το τελετουργικό "διδάσκεται" στους οργισμένους πολίτες της Ελλάδας, όπως με τρομάζει και το ότι έχουμε ήδη συνηθίσει το αδιανόητο, δηλαδή οι πόλεις να μετατραπούν σε πεδία μαχών...
Οπότε, δεν τίθεται θέμα μαλθακότητας στη διάρκεια του πολέμου, αλλά θέμα φρίκης και κτηνώδους συμπεριφοράς (ευθύς ψυχολογικός πόλεμος, κατ' άλλους) η οποία θα πρέπει να γίνει απαγορευτική, ειδάλλως δεν θα αναφερόμαστε σε περιπτωσιολογία, αλλά σε "εκτεταμένο μη ελεγχόμενο φαινόμενο" σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ο μέσος έλληνας δεν είναι μαλθακός. Είναι ανέτοιμος για τις ζωώδεις συμπεριφορές ενός πλανήτη που λειτουργεί με κανόνες ζούγκλας.
Και ως γνωστόν, το αγριότερο και φρικοδέστερο ζώο σε αυτή την πλανητική ζούγκλα είναι ο... άνθρωπος...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Τουλάχιστον πενήντα πλωτά και φουσκωτά μέσα καθημερινά προσπαθούν και στην συντριπτική πλειοψηφία τους καταφέρνουν να περάσουν από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταφέροντας εκατοντάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στην ελληνική επικράτεια, όπως αποκαλύπτει και η τουρκική εφημερίδα Sabah, (13/8).

Η κατάσταση αυτή προβλέπεται να γίνεται όλο και πιο πιεστική, καθώς ήδη εκατομμύρια κατευθύνονται προς τα δυτικά εξ’ αιτίας των συνεχιζόμενων πολεμικών συγκρούσεων σε ένα ευρύ γεωγραφικό φάσμα από την βόρειο Αφρική μέχρι το Ιράν και την Τουρκία.
Το φαινόμενο των φουσκωτών και των κάθε είδους πλωτών μέσων σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου να προσπαθούν να περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και μόλις αντικρίζουν να τους πλησιάζει πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής να βυθίζονται για να σωθούν οι λαθρομετανάστες από τους Έλληνες ναυτικούς, είναι πλέον καθημερινό.

Η τουρκική μαφία και οι… «ενώσεις των Τούρκων δουλεμπόρων», τρίβουν τα χέρια τους καθώς φέτος οι δουλειές τους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Όπως προβλέπεται τα κέρδη τους θα είναι τεράστια γιατί από την δική μας πλευρά όχι μόνο δεν υπάρχει καμία αποτελεσματική ανάσχεση σε όλο αυτό το ανθρώπινο ρεύμα, αλλά αντίθετα μας έχουν «φλομώσει» με αντιρατσιστικές θεωρίες και με κορώνες ευπόρων «προοδευτικών» υπέρ της άνευ όρων υποδοχής των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών διευκολύνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα σχέδια πολτοποίησης του ελληνισμού από την Νέα Τάξη.

Αλήθεια τι θα έλεγαν όλοι αυτοί οι νεοφώτιστοι αντιρατσιστές και «προοδευτικοί» αν τους φόρτωναν μέσα στα πολυτελή τους σπίτια κάποιους πρόθυμους να σκοτώσουν για ένα κέρμα μουσουλμάνους επισκέπτες, για μια... καλύτερη τύχη στην χώρα μας;

Το εντυπωσιακό είναι πως όλη αυτή η επιχείρηση μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, εξελίσσεται παράλληλα με το αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα προς τις μικρασιατικές ακτές και τα νησιά του ελληνικού Αιγαίου.
Είναι εντυπωσιακό πως το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας, το γνωστό Μπόντρουμ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που τους προετοιμάζουν για το τελικό άλμα προς την ελληνική πλευρά όπως αποκαλύπτει και η τουρκική εφημερίδα, Sabah.
Το άλλο μεγάλο κέντρο και για πολλούς στην Τουρκία η «πρωτεύουσα» των Τούρκων δουλεμπόρων είναι το λιμάνι του Τσεσμέ, απέναντι από την νήσο Χίο. Εκεί έχουν στηθεί τα «στρατηγεία» διεκπεραίωσης του μεγάλου όγκου των μουσουλμάνων επυλίδων που μεταφέρονται από τα ανατολικά προς το ελληνικό Αιγαίο.
Το τουρκικό θράσος έχει φτάσει στο σημείο να εξεγείρονται γιατί από την ελληνική πλευρά έχει εκδηλωθεί τελευταία η πρόθεση να εγκατασταθούν αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα μικρά νησιά του ανατολικού Αιγαίου για να γίνει καλύτερη επόπτευση της αθρόας εισροής των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.

Γεγονός είναι, είτε θέλουμε να το αγνοήσουμε είτε όχι, πως αν συνεχιστεί όλη αυτή η εισβολή από τα ανατολικά, σε λίγα χρόνια η Ελλάδα δεν θα είναι η Ελλάδα που ξέρουμε σήμερα αλλά θα είναι ένα… Ελλαδιστάν- Ισλαμιστάν.
Το κέντρο της χώρας, δηλαδή η ελληνική πρωτεύουσα, θα μετατραπεί σε ισλαμικό κέντρο ενώ η δεύτερη πόλη, η Θεσσαλονίκη του ισλαμολάγνου και τουρκολάγνου δήμαρχου της, θα γίνει η… πολιτιστική πρωτεύουσα των μουσουλμάνων.
Να μην αναφερθούμε στην δυτική Θράκη εκεί όπου οργιάζει η τουρκο-ισλαμική προπαγάνδα προς δόξα και των εκεί πολιτικών αλλά και θρησκευτικών της ηγετών.

Ποιος θα αντισταθεί σε όλη αυτή την ισλαμική πλημμύρα που για πρώτη φορά απειλεί, έτσι όπως εξελίσσεται, να καταστήσει τους Έλληνες μειοψηφία μέσα στην ίδια τους στην χώρα;
Ποια πολιτική ηγεσία;
Αυτή που έχει ξεπουλήσει την εθνική μας κυριαρχία και τώρα προωθεί αντιρατσιστικά νομοσχέδια για να επικυρώσει την ισλαμοποίηση της χώρας;
Ποια θρησκευτική ηγεσία;
Αυτή που έχει πιει το «αμίλητο νερό» ή πιο χειροτέρα αυτή που «χαριεντίζεται» με τους ισλαμολάγνους και στηρίζει έτσι την ισλαμοποίηση της χώρας;

Σχόλιο ιστολογίου: Στα νερά του Αιγαίου δεν βυθίζονται μόνο οι φουσκωτές βάρκες των μεταφερόμενων ισλαμιστών λαθρομεταναστών. Αυτό που κυρίως βυθίζεται, είναι η ελληνική εθνική κυριαρχία, με πλήρη ευθύνη των κυβερνώντων και των λοιπών προθύμων επαγγελματιών ανθρωπιστών"...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Πρώην Πολωνοί κομάντος της επίλεκτης μονάδας «Thunder» στην Ουκρανία

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Σύμφωνα με ρωσικές πηγές στο Κίεβο, αναφέρεται η ύπαρξη μονάδας Πολωνών εθελοντών πρώην κομάντος, που επιχειρούν από κοινού με τις ουκρανικές δυνάμεις ασφάλειας στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Συγκεκριμένα αναφέρεται η ύπαρξη πάνω από 20 πολωνών κομάντος της ειδικής μονάδας του Υπουργείου Άμυνας της Πολωνίας, "Thunder", αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, το οποίο βασίζεται σε πηγές του στην ρωσική πολιτοφυλακή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι ξένοι υπήκοοι δεν συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στα ανατολικά. Ωστόσο, τον Αύγουστο, ουκρανικά στρατεύματα παραδέχθηκαν επίσημα την ύπαρξη πολλών αλλοδαπών στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο Ντονέτσκ. Σύμφωνα τώρα με τον υπεύθυνο τύπου του ουκρανικού στρατού Alexei Dmitrashkovskov, στην πλευρά των ρωσόφωνων υπάρχουν «εκπρόσωποι» από την Ιταλία, την Γεωργία, την Λευκορωσία την Ρωσία και την Σερβία.

«Εδώ και αρκετό διάστημα από την πλευρά των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας, εμπλέκονται τουλάχιστον 17 Πολωνοί πρώην κομάντος από την μονάδα «Thunder». Εργάζονται ως στρατιωτικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτές με επίδομα 500 δολάρια την ημέρα,.. », δήλωσε ανώνυμη πηγή στο πρακτορείο.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας, και στο παρελθόν αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, σχετικά με την πιθανή συμμετοχή των πολωνών μισθοφόρων, σε επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Όπως όμως λοιπόν γίνεται κατανοητό, οι επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία έχουν προσελκύσει πλήθος «εθελοντών» από πολλές χώρες του κόσμου. Γεγονός που έχει διεθνοποιήσει σε επικίνδυνο βαθμό τις συγκρούσεις. Έχουμε, Πολωνούς, Σέρβους, αμερικανούς, Ρώσους, Ιταλούς, Γεωργιανούς, Αλβανούς,κά. Πράγμα που προσδίδει χαρακτήρα μιας πολεμικής σύγκρουσης τύπου Β-Ε ή Κοσσόβου.

Η επίλεκτη Πολωνική μονάδα "Thunder" (Grom) (GROM (Grupa Reagowania Operacyjno-Manewrowego) δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1990, για τη διεξαγωγή ειδικών δράσεων, τόσο σε καιρό ειρήνης και πολέμου. Η μονάδα, αποτελεί την καλύτερα εκπαιδευμένη στελεχωμένη και εξοπλισμένη αντιτρομοκρατική μονάδα της Πολωνίας, που αποτελεί μία από τις πέντε ειδικές μονάδες των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσημα έχει ενεργοποιηθεί στις 13 Ιουλίου, 1990 και έχει συμμετάσχει σε μια ποικιλία ειδικών επιχειρήσεων και αντισυμβατικών ρόλων πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των αντι-τρομοκρατικών επιχειρήσεων και της καταστροφής εγκαταστάσεων, εξουδετέρωσης προσώπων, καθώς και σημείων ενδιαφέροντος, σε Κόσσοβο, ΠΓΔΜ,κά.

Όμως για πρώτη φορά στην σύγχρονη πολεμική ιστορία, στην Ουκρανία, στην Συρία και στο Ιράκ διεξάγεται ένας πόλεμος άλλου τύπου. Από μισθοφορικές δυνάμεις, μυστικές υπηρεσίες, χωρίς διακριτικά, ανελέητος, ακολουθούμενος από μαύρη προπαγάνδα, με θύματα δυστυχώς αμάχους. Εάν συνυπολογίσουμε και την επέλαση του πολυπληθούς ιδιωτικού ακραίου ισλαμιστικού στρατιωτικού συνονθυλεύματος του ( ISIS) στο Ιράκ, έχουμε πράγματι μια επέλαση των ιδιωτικών στρατών, που θυμίζει μεσαίωνα.

Μια εποχή που οι ιδιωτικοί στρατοί προσέφεραν την υπηρεσίες τους, στον ηγεμόνα που έδινε τα περισσότερα χρήματα. «Υπηρεσίες» όμως, που ο απλός λαός «πλήρωνε» πολλές φορές με το αίμα του, λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης τους.
Χιλιάδες μουσουλμάνων εξτρεμιστών από την Ευρώπη τον Καύκασο και τα Βαλκάνια σπεύδουν να ενταχθούν στις τρομοκρατικές οργανώσεις των φανατικών στην Συρία και στο Ιράκ. Το πρόβλημα, το ξεκίνημα αυτού του θρησκευτικού πολέμου εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μείνει μέσα στα στενά σύνορα της Μέσης Ανατολής του Ιράκ και της Συρίας. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα το Ισλαμικό Κράτος απείλησε ευθέως την Τουρκία ότι θα "απελευθερώσει" την Κωνσταντινούπολη, ενώ ο χάρτης με τα δυνητικά του σύνορα περιλαμβάνει σχεδόν όλη την Ευρώπη.

Προ ημερών τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σε μάχες με στρατιώτες του Λιβάνου σκότωσαν αρκετούς στρατιώτες μέσα στο έδαφος του Λιβάνου, ενώ έφτασαν να ανοίξουν πυρ ακόμα και εις βάρος γνωστών μουσουλμάνων κληρικών που έσπευσαν στη περιοχή προκειμένου να μεσολαβήσουν για την εξεύρεση μιας λύσης.


Το νέο κύμα των τρομοκρατών, όχι μόνο αυτών του Ισλαμικού Κράτους - ας μην έχουμε αυταπάτες - δεν είναι πλέον κάποιοι ξυπόλητοι που πήραν ένα καλάσνικοφ στο χέρι και μακελεύουν κόσμο.. Το Ι.Κ η Αλ Νούσρα αλλά και οργανώσεις που δεν είναι ευρέως γνωστές όπως η Jamaat Ahadun Ahad - που έδωσε και στη δημοσιότητα βίντεο (δείτε εδώ) από το στρατόπεδο εκπαίδευσης της - ακολουθεί τις τακτικές της Αλ Κάιντα στήνοντας στρατόπεδα εκπαίδευσης και υποβάλλοντας όσους πυκνώνουν τις τάξεις τους σε στρατιωτική εκπαίδευση. Επιπλέον μετά την πτώση Καντάφι στη Λιβύη και τις "κατασχέσεις οπλισμού" από βάσεις των Ιρακινών και των Συριακών στρατευμάτων είναι και πολύ καλά εξοπλισμένες, το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει μέχρι και θωρακισμένα οχήματα προσωπικού άρματα μάχης κλπ.

Στις εξτρεμιστικές οργανώσεις αυτές έχουν προσχωρήσει χιλιάδες Ευρωπαίοι Τούρκοι Τσετσένοι και Βαλκάνιοι. Ποιος εγγυάται ότι όλοι αυτοί αφού μυηθούν στις μεθόδους των τρομοκρατικών αυτών οργανώσεων δεν θα επιστρέψουν να σπείρουν τον όλεθρο σε ολόκληρη την Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων;
Η Αλ Κάιντα στο παρελθόν όταν όλοι την υποτιμούσαν κατάφερε να χτυπήσει τις ΗΠΑ, την κατά τεκμήριο ισχυρότερη δύναμη στον πλανήτη, μέσα στο σπίτι της και παρά τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας. Τώρα που η Αλ Κάιντα είναι μόνο μία από τις δεκάδες, ισχυρές τρομοκρατικές οργανώσεις ακραίων ισλαμιστών, που με πολιορκητικό κριό το Κοράνι θέλουν να επιβάλουν το “δικό τους Ισλάμ”, τι και ποιος θα τους εμποδίσει να επαναλάβουν χτυπήματα όπως αυτό της 11/9 στην Αμερική ή την Ευρώπη;

Το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στη Μέση Ανατολή.

Δεν είναι πολύς καιρός που οι φανατικοί Ισλαμιστές μας συστήθηκαν και από την Αφρική απαγάγοντας 250 περίπου κορίτσια και με αυτή τους την πράξη έκαναν γνωστό το όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ που δρα στην Νιγηρία. Αυτό που ίσως δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι η απαγωγή των ανήλικων κοριτσιών δεν είναι το μεγαλύτερο έγκλημα τους. Εδώ και καιρό καταστρέφουν ολόκληρα χωρία σκοτώνουν τους κατοίκους ή καίνε τους χριστιανούς μέσα στις εκκλησίες και απαιτούν τον εξισλαμισμό και την υπακοή στο κοράνι όλων των περιοχών που ελέγχουν. Με τις αρχές της Νιγηρίας είτε να μην μπορούν είτε να μην νοιάζονται και τόσο, ώστε να σβήσουν την Μπόκο Χαράμ από το χάρτη.


Πρόβλημα εξ ίσου σημαντικό με την εξάπλωση των εξτρεμιστών είναι και η αντιμετώπιση τους από τη Δημοκρατική Δύση. Μέχρι τώρα και κάτω από το πρίσμα μικροπολιτικών συμφερόντων, η Δύση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά έφτασε πολλές φορές να θεωρεί ότι μπορεί να "χρησιμοποιήσει" τους φανατικούς για να εξυπηρετηθούν οι δικοί της στόχοι. Μην ξεχνάμε την εξωφρενική απόφαση του Αμερικανικού Πενταγώνου αλλά και της Βρετανίας να θέλει να εκπαιδεύσει και να χρηματοδοτήσει με ένα δις δολάρια τον εξοπλισμό φανατικών ισλαμιστών που μάχονται εναντίον του Άσαντ στη Συρία.

Η Τουρκία είναι η πρώτη από τις χώρες που βρέθηκε αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεων της, με το Ι.Κ να απειλεί ευθέως ότι θα την χτυπήσει μέσα στη Κωνσταντινούπολη (δείτε την ανάρτηση μας εδώ). Μια Τουρκία που για πολύ καιρό εξόπλιζε, έδινε άσυλο και ελεύθερη πρόσβαση στους τρομοκράτες, που τελικά δεν έχει καμία σημασία αν λέγονται Ισλαμικό Κράτος Αλ Κάιντα ή Μέτωπο Αλ Νούσρα. Όλοι έχουν τον ίδιο σκοπό, την απόλυτη κυριαρχία του νόμου της Σαρία και του Κορανίου στον πλανήτη, και αυτό ανάλογα με το πως ερμηνεύει τη Σαρία και το Κοράνι ο κάθε φανατικός εξτρεμιστής.

Το αν οι εξτρεμιστές τελικά καταφέρουν να φέρουν τη κόλαση έξω από τις πόρτες μας έχει να κάνει καθαρά με τις εξής παραμέτρους:

Με το αν η Δύση θα αντιδράσει εκεί που γιγαντώνονται οι εξτρεμιστικές οργανώσεις, στη Μέση Ανατολή, Ασία.. και πόσο σύντομα. Οι επιδρομές των Αμερικανών εναντίον τους εγκληματιών του Ισλαμικού Κράτους στο Sinjar είναι "χαδάκια" σε σχέση με την ανθρωπιστική καταστροφή που έχουν επιφέρει στο Ιράκ. Και εστιάζουν μόνο στην περιοχή των αποκλεισμένων Yazirdis. Χωρίς να αναλαμβάνουν δράση σε άλλες περιοχές που το πρόβλημα είναι εξίσου οξύ. Επιπλέον η Αμερική σε αυτή της την πρωτοβουλία δείχνει απελπιστικά μόνη της, με τους Ευρωπαίους να περιορίζονται σε δηλώσεις αποτροπιασμού και ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας. Μέχρι τώρα καμία άλλη χώρα της Δύσης δεν δείχνει να ανησυχεί για το πρόβλημα των φανατικών ισλαμιστών, σε ένα περίεργο κρεσέντο στρουθοκαμηλισμού όλων σχεδόν των Ευρωπαίων. Και αυτό ενώ έχουν γίνει γνωστοί δεκάδες πυρήνες ακραίων ισλαμιστών μέσα στην Ευρώπη οι οποίοι μάλιστα διαφημίζουν την ύπαρξη τους με μια απίστευτη χαλαρότητα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο να κάνει κάποιος θα τρομάξει με το ποιοι βρίσκονται ανάμεσα μας.

Μια δεύτερη παράμετρος εξίσου σημαντική είναι οι διαφορές μεταξύ των φανατικών ισλαμιστών, που έχουν να κάνουν τόσο με το θρησκευτικό δόγμα τους, όσο και με ταπεινότερα ελατήρια, όπως ποιος θα πάρει τι.. Διαφορές που προφανώς δεν έχουν λύσει μεταξύ τους ακόμα και είναι μια από τις αιτίες που ο πόλεμος μεταξύ αντικαθεστωτικών και καθεστωτικών στη Συρία γύρισε προς τη μεριά του Άσαντ. Εκεί ίσως θα μπορούσαν να “πατήσουν” οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης αλλά τι αποτέλεσμα θα είχε από μόνη της μια τέτοια τακτική είναι αμφίβολο.

Ένα μέτρο ασφαλείας, προληπτικό, που θα μπορούσαν να πάρουν οι Ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτό του αυστηρότερου ελέγχου των συνόρων, κάτι που με την παρούσα νομοθεσία περί παράνομης μετανάστευσης είναι πρακτικά αδύνατο καθώς τα Ευρωπαϊκά σύνορα είναι κυριολεκτικά διάτρητα. Παραδείγματος χάρη ποιος γνωρίζει με ασφάλεια αν όλοι αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία είναι μόνο οικονομικοί μετανάστες και ανάμεσα τους δεν βρίσκονται εξτρεμιστές σε αποστολή; Η Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί συζητά ακόμα με την Τουρκία για την ενταξιακή πορεία της γείτονος ενώ δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για να λήξει αυτό το πρόβλημα οριστικά;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη και μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται ένας ακήρυχτος (θρησκευτικός) πόλεμος και δεν δείχνουμε καμία αντίδραση. Το πρόβλημα για να μην παρεξηγηθούμε είναι οι φανατικοί ισλαμιστές, οι εξτρεμιστές, όχι οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι οι οποίοι ζούνε ζωές όπως όλοι μας και έχουν πιθανόν τα ίδια όνειρα και τις ίδιες ανησυχίες.
Πηγή Άμυνα - Πολιτική

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Για να αντιμετωπίσει τις απειλές στα σύνορά της!!!

Η κρίση στις γειτονικές χώρες ωθεί την Τουρκία σε αγορές αμυντικού υλικού. Το Τμήμα Άμυνας-Ασφάλειας και Συνεργασίας των ΗΠΑ (DSCA) ανακοίνωσε πως η Τουρκία ζήτησε να αγοράσει μεγάλο αριθμό εξελιγμένων πυραύλων AMRAAM.

Oι πύραυλοι που θα αγοραστούνε για την Πολεμική Αεροπορία θα χρησιμοποιηθούν στα F-35 και F-16. Η DSCA νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως η Τουρκία ζήτησε να αγοράσει μεγάλο αριθμό από τορπίλες για υποβρύχια. Τουρκικές στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν αυτή την πληροφορία.

Σχετικά με την πώληση που θα γίνει με έγκριση από το κογκρέσο, εμπεριέχονται και λεπτομέρειες. Ανακοινώθηκε που θα χρησιμοποιηθούνε οι πύραυλοι.
Οι πύραυλοι που θα αγοραστούνε θα τοποθετηθούνε στα αεροσκάφη-φαντάσματα-F-35 που θα ενταχθούνε στην Πολεμική Αεροπορία το 2018. Οι πύραυλοι εάν υπάρξει ανάγκη θα χρησιμοποιηθούν και από τα F-16.
Η Τουρκία για 145 πυραύλους AMRAAM αέρος-αέρος, 40 τεμάχια LAU-129 Lancer και 10 συστήματα κατεύθυνσης πυραύλων θα πληρώσεις στις ΗΠΑ 320 εκ. $. Στο αίτημα για έγκριση της πώλησης που στάλθηκε στην αμερικανική γερουσία αναφέρεται πως "Οι πύραυλοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία έναντι των απειλών που αντιμετωπίζει στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της".

Οι πύραυλοι AMRAAM εκτοξεύονται από αεροπλάνα για να χτυπήσουν άλλα εναέρια οχήματα. Αναπτύχθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και καθώς το σύστημα παρακολούθησης στόχου τους είναι δύσκολο να ξεγελαστεί, είναι γνωστό πως είναι από τους πιο θανατηφόρους πυραύλους. Ο πύραυλος που πετά με 4 φορές την ταχύτητα του ήχου, έχει βεληνεκές 72 χλμ και βρίσκει τον στόχο του είτε όντας ¨ενεργός¨ δηλαδή από μόνος του, είτε όντας ¨ημι-ενεργός¨ παίρνοντας πληροφορίες από το ραντάρ του αεροσκάφους.

Πηγή "Τουρκικά Νέα"


Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας 

Από το 626 μ.Χ., όταν οι Ελληνες της Ρωμανίας (Βυζαντίου) ανακήρυξαν τη Θεοτόκο σε Υπέρμαχο Στρατηγό, η οποία σώζει τη Βασιλεύουσα και το Γένος, αισθανόμαστε την Παναγία πολύ κοντά στον λαό μας και στις εθνικές περιπέτειές μας. Πολύ σωστά οι θεολόγοι θα μας θυμίσουν ότι ο Χριστός ήλθε για να σώσει όλους τους ανθρώπους και ότι δεν είναι σωστό να συνδέουμε τη Θεοτόκο μόνο με ένα έθνος. Ομως η Παναγία βοηθεί τους αδικουμένους όταν κινδυνεύουν από «επιδρομής αλλοφύλων» και ο Ελληνισμός υπήρξε πολλές φορές αδικημένος. Γι’ αυτό και άλλοτε και σήμερα την τιμούμε ως Μητέρα μας.

Στην Παναγία εστράφη η προσευχή και η ελπίδα των υποδούλων μετά την Αλωση του 1453. «Σώπασε, κυρά Δέσποινα, και μην πολυδακρύζεις, πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά Σου θα 'ναι» ήταν οι στίχοι που εξέφρασαν τη Μεγάλη Ιδέα.

Την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 25 Μαρτίου, όρισε η Φιλική Εταιρεία για να ξεκινήσει συντονισμένα ο Μεγάλος Ξεσηκωμός. Το μαρτυρούν τα Απομνημονεύματα των αγωνιστών του 1821 και ματαιοπονούν οι δήθεν προοδευτικοί που χλευάζουν την ημερομηνία ως επινοηθείσα εκ των υστέρων. Αλλωστε, στην Παναγία έκανε τα τάματά του πριν από τις μεγάλες μάχες ο θρυλικός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Την Παναγία έφεραν ως σύμβολο Πίστης και ελπίδας διάφορες σφραγίδες τοπικών Βουλών πριν και κατά τη διάρκεια της Επαναστάσεως. Η Βουλή των Ψαρών είχε στη σφραγίδα της την Παναγία και τον άγιο Νικόλαο. Η πρώτη Επαναστατική Επιτροπή της Κρήτης το 1821 έθεσε στη σφραγίδα της την Παναγία του Λουτρού.

Τον τρίτο χρόνο της Εθνεγερσίας η εύρεση της εικόνας της Μεγαλόχαρης στην Τήνο αναζωπύρωσε τις ελπίδες των αγωνιζομένων και θεωρήθηκε μήνυμα ελευθερίας. Ηταν στις 30/1/1823 όταν η σκαπάνη βρήκε τη θαυματουργή εικόνα, την οποία είδε στο όραμά της η οσία Πελαγία.

Τον τορπιλισμό της «Ελλης» ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου του 1940 χαρακτήρισαν ως μεγάλη προσβολή οι πρόγονοί μας και υπό την προστασία της Παναγίας έγραψαν την εποποιία των βορειοηπειρωτικών βουνών. Και στην Παναγία Σουμελά του Βερμίου και της Τραπεζούντας προσέρχονται οι ξεριζωμένοι Πόντιοι για να τονίσουν ότι δεν ξεχνούν τις ρίζες τους.

«Εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον»!
Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου