Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

1 Αυγ 2014

tumblr_n42f7kijaj1s9gw44o1_500 
Αυγερινός Χατζηχρυσός

«εδώ η γυναίκα μου η Ευγενία μου λέει να πάρουμε τα παιδιά και να φύγουμε όλοι μαζί για την Αμερική. Εκανα τόσο πολλά στα θέματα Υγείας, τόσα που με βρίζουν οι μισοί Ελληνες και να μου λες ότι είσαι απογοητευμένος από εμένα; Καλύτερα στην Αμερική…» φέρεται να είπε ο Αδωνις στον Πώλ Τόμσεν, όταν ο τελευταίος δήλωσε απογοητευμένος από την ανεπάρκεια του Υπουργού Υγείας.  Γιατί την υπακοή πολλοί ηγάπησαν, τον υπάκουο κανείς.
Γιατί όμως στην Αμερική ; Γιατί αυτός ο πατριώτης να θέλει να αφήσει την Ελλάδα ; Θα ήταν ένα σχήμα λόγου αν το έλεγε κάποιος άλλος, αλλά όχι για τους διάφορους σκιτζίδες πατριώτες που πουλάνε δεξιό πατριωτισμό τα τελευταία 25 χρονια στην Ελλάδα.
Ο Σαμάρας και οι κηπουροί της Πολιτικής Ανοιξης μιλούσαν για την ιδεολογική ανάκαμψη της Δεξιάς, απέναντι στην ιδεολογική κυριαρχία της μεταπολιτευτικής Αριστεράς. Για να έχεις όμως ιδεολογία, πρέπει να έχεις κι ιδέες και για να έχεις ιδέες πρέπει να έχεις και σκεπτόμενους ανθρώπους και φυσικά υπάρχουν άνθρωποι όλους τους χωρους, αλλά δεν θα βρείτε κανένα στην φασιστική Ακροδεξιά, γιατί πολύ απλά φασισμός και ιδεολογία, δηλαδή ελευθερον σκέπτεσθαι, απλά δεν υπάρχει.
Αρκει κάποιος να δει δυο-τρια οποιαδήποτε βίντεο του Κώστα Πλευρη, του μέντορα όλων αυτών των φυντανιών του ΛαΟΣ, από τ0 1990 μέχρι σήμερα για να καταλάβει το αφελές και το ρηχό περιεχόμενο του “δήθεν” Αρχαιολάτρη Ελληνιστή.
Εχουν όλοι τους από μερικά παραδείγματα που ανακυκλώνουν, ξανά και ξανά, για να “αποδείξουν” την Ελληνική ανωτερότητα και την δική τους “μοναδική” αγάπη για την Ελλάδα και φυσικά για να καταλήγουν πάντα στο Ρατσιστικό “πας μη Ελλην Βαρβαρος”. Αλλά μόνο για τους Αρχαίους Ελληνες, γιατί οι σύγχρονοι Ελληνες, εκτός από τους ψηφοφόρους τους, είναι πλεον εκβάρβαρισμένοι.
Μας παρουσιάζουν αυτονόητα, όπως το ότι οι λέξεις “υδωρ” ή “αλέξω” που από κάποια συνωμοσία έχουν εξαφανιστεί, υπάρχουν ακόμη ως “υδραυλικός” ή “αλεξικέραυνο”, οποία ανακάλυψις ! Και φυσικά είναι οι μόνοι αυτοκλιτοι θεματοφύλακες του Ελληνικού Πολιτισμού, με το αζημείωτο πουλώντας αρχαίους Ελληνες Συγγραφείς.
Γιατί οι ίδιοι αν και δηλώνουν συγγραφείς, τα Νόμπελ αργούν, για τα βιβλία του Αδωνι «ΟΔΗΓΟΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ» και το «ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» ή του Κώστα Πλεύρη «Γκαίμπελς» που περιγράφει τον Φιλελληνισμό του Χίτλερ (που να μην ήταν κιόλας) ή το «21 Απριλιού 1967» ή το «Εβραίοι» με τις 1.400 σελίδες που αξίζει το βάρος του σε…”χρυσές λίρες”.
Από την άλλη πλευρα της Πολιτικής Άνοιξης, η μπαρούφα πάει σύννεφο, με πιο σοβαροφανές κοστούμι. Ειναι οι “σοβαροί” της παρέας, με βαρύγδουπα λόγια και φαηλίες, εναντίον της διαπλοκής για να χαρίζουν σήμερα 200εκ στο Μέγαρο, των Εργολάβων και να σπάνε κεφάλια στις Σκουρίες,
Καταγγελαν  την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας από τον Παπανδρέου αλλά μια χαρά χάρισαν τον Αστέρα για μεταξωτές κορδέλες σε Τούρκο, αποκαλούσαν την Ντόρα ειρωνικά “κόρη του πατέρα της”, για να κάνουν μετά τον αδελφό της Υπουργό, κατάγγελαν τον τεμαχισμό της κοινωνίας για να δέρνουν τις καθαρίστριες, το μνημόνιο δεν το ήθελαν μέχρι τις 11/11/2011 που όρκισαν κυβέρνηση.
???????????????????
Τότε έγιναν αυτοί η Ελλάδα κι όλοι οι Ελληνες έγιναν οι “άλλοι” !

Ο Αδωνις, ο Βορίδης, ο Ροντούλης κι ο Πλευρης όταν ήταν στο ΛαΟΣ θα έδιναν συντάξεις στις πολύτεκνες μητέρες για το καλό του “εθνους”, σήμερα έκανα τα Ελληνόπουλα είναι τεκμήριο διαβίωσης, καταργήθηκαν όλα τα επιδόματα τέκνων και θα τα πετάνε και στο δρόμο, άνεργα και ανασφάλιστα με τους πλειστηριασμούς ! Ενώ επι εποχής ΛαΟΣ ήταν Ισλαμοφάγοι και πολεμούσαν την Ρεπούση, τώρα για μια καρέκλα στον ήλιο, χτίζουν Τζαμία, δέχθηκαν ευχαρίστως τα Μουσουλμανικά Τουρκικα Δολλάρια για όλα τα λιμάνια των Ελληνικών νησιών και η Ρεπούση με τον Ψαρριανό έγιναν “υπευθυνη αριστερά.”
Για τους τυχοδιώκτες κι επαγγελματίες “Ελληνες” ο ελληνισμός είναι μια στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας, όπως μόνον αυτοί μπορούν να καταλάβουν. Ο σύγχρονος έλληνας πολίτης, είναι γι αυτούς ντροπή μπροστά στο εξιδανικευμένο αρχαίο πρότυπο που μόνο στην ιδεοληψία τους υπήρξε.
Για τον Αδωνι ευτυχώς μπήκαμε στο μνημόνιο για να μας εκπολιτίσουν οι ξένοι Γερμανοί κι άλλοι Ευρωπαίοι της Τρόικα. Νιώθει απέχθεια για τον Ελληνα, ντρέπεται που είναι σύγχρονος Ελληνας απέναντι στον Ευρωπαίο και αποζητά διαρκώς την αναγνώριση του από αυτούς, όπως ακριβώς ο Σημίτης έλεγε”αυτή είναι η Ελλάδα”.
Ο Φαήλος έγραφε το 2011 “Τι καταλαβαίνουν από αυτό οι παχιές καθεστωτικές μύγες πάνω στα σκατά της σώφρονος διαπλοκής;” και σήμερα όχι μόνον ανθεί η διαπλοκή αλλά μπήκαν και νέοι μνηστήρες να ασελγούν στον ΟΠΑΠ, στη ΔΕΗ, στης Σκουριές, στη Κερατέα, στο Ελληνικό με αστεία ποσά κι όποιος αντιδρά, τον περιλαμβάνουν οι πραιτοριανοί του Δένδια με ελέγχους DNA !
Δεν μπορούν να διανοηθούν ότι έχουν λάθος ! Το λάθος, όπως για παράδειγμα η μείωση μισθών, είναι μια κομμουνιστική συνωμοσία που θέλει το κακό του Εθνους μιας κι όποιος δεν συμφωνεί με το παρανάλωμα της χώρας είναι ή Αριστερός ή το χειρότερο Κομμουνιστής. Γι αυτό βάζουν λουκέτα στις τελευταίες Ελληνικές Επιχειρήσεις, που είναι γι αυτούς de facto φοροφυγάδες, ωστε να έρθουν οι πολιτισμένες “ξένες επενδύσεις” όπως της Siemens.
Οι Ελληνες πρέπει να γίνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από…Ελληνες. Να γίνουν”Ευρωπαίοι”με το στανιό με απώτερο σκοπό να καταργηθούν οριστικά τα σύνορα με τις βρυξέλλες, να γίνουμε μια επαρχία της Ευρώπης με 3-4εκ Ελληνόφωνους (τόσοι θα είμαστε δημογραφικά το 2050) αλλά “πολιτισμένους”. Γι αυτό και νιώθει πιο άνετα στην Αμερική ο υπουργός υγείας και τον “καταλαβαίνουν” καλύτερα οι “ξένοι” γιατί ο ίδιος δεν έχει την ελληνικότητα να “καταλάβει” τους Ελληνες.
Ολα αυτά είναι δείγμα μειονεξίας και έλλειψης Παιδείας. Ελληνικής Παιδείας. Δεν βλέπουν στα μάτια τους “ξένους”,  ως να είναι οι ίδιοι εκεινη την ώρα φορείς του Ελληνικού Πολιτισμού, γιατί πράγματι δεν είναι, αλλά ως ιθαγενείς μιας ψωροκώσταινας που ζητούν ελεημοσύνη αλλά κι αυτήν την εικόνα έχουν κι “ξένοι” γι αυτούς.
Γιατί άλλο παπαγαλία της Ιστορίας κι άλλο ζωντανό βιώμα κι ένταξη στην παράγωγη Ιστορίας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο κοσμοπολίτικο από το να είσαι φορέας της Ελληνικής Παιδείας και Ελληνική Παιδεία δεν διδάσκεται στα βιβλία, αλλά είναι τρόπος ζωής. Ελλάδα είναι ο αγράμματος Μακρυγιάννης κι όχι οι Αγγλόφιλοι, Γερμανόφιλοι, Ρωσσόφιλοι καλοθελητές που θέλουν να γίνουν κάτι άλλο από αυτό που είναι.
Για να παράγεις όμως Ιστορία πρέπει να “ξεφύγεις” από την Πραγματικότητα. Αν το ανθρώπινο είδος είχε πολλούς τέτοιους ρεαλιστές θα ζούσαμε ακόμη στα σπήλαια, αλλά ευτυχώς βρέθηκε κάποιος που αποφάσισε να αντιμετωπίσει τα λιοντάρια.  Γιατι “πραγματικότητα” είναι αυτό που δημιουργείς.
το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, 23 Μαρτίου 2014

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Ένα επικίνδυνο βιβλίο!! Έτσι το αποκάλεσαν διατελέσαντες υπουργοί εξωτερικών (όλων των κομμάτων). Θέμα του, όλες οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου για την υπ' αριθμόν 1 Εθνική υπόθεση, τους επιζώντες -σήμερα- αγνοούμενους (αιχμαλώτους) του Αττίλα. Για μια πολύκροτη υπόθεση που κρατήθηκε τα τελευταία χρόνια επτασφάγιστο μυστικό!!! Τα "13 Περιστέρια" ήταν ο μυστικός κωδικός για τη μεγαλύτερη επιχείρηση απελευθέρωσης Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας οι οποίοι ακόμα και σήμερα κρατούνται σε στρατιωτικές φυλακές της Τουρκίας. Πρόκειται για τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες μιας επίπονης δημοσιογραφικής έρευνας του Πέτρου Κασιμάτη στην Τουρκία, της Κύπρο, τη Μέση Ανατολή, τα στρατηγεία των Κούρδων ανταρτών, τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών... 

 Στο βιβλίο περιέχονται και όλα εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία για το σχεδιασμό της απελευθέρωσης τριών από τους Ελλαδίτες κι Ελληνοκύπριους....!! Από τις φυλακές θα τους μετέφεραν σε νοσοκομείο κι από κει με πλαστά χαρτιά στα μικρασιατικά παράλια όπου θα τους παραλάμβαναν Έλληνες κομάντος. 
Να σημειωθεί ότι στο βιβλίο γίνεται ειδική αναφορά και στην περίφημη "επιχείρηση - αρχαιολόγοι"...

Επιχείρηση "Αρχαιολόγοι"

Τέσσερις πράκτορες της ΕΥΠ αναλαμβάνουν δράση διασταυρώνοντας πληροφορίες υψηλής αξιοπιστίας για αιχμαλώτους αγνοουμένους στην Τουρκία. Με επιστημονική ευλάβεια 4 πράκτορες της ΕΥΠ εμφανίζονται ως αρχαιολόγοι. Οι Τούρκοι τους παρακολουθούν και κάθε φορά όταν ο ένας καταφέρνει να διαφεύγει της προσοχής των Τούρκων και να ψάχνει για αιχμαλώτους, ένας άλλος έπαιρνε τη θέση του. Οπότε ο αριθμός εκείνων που παρακολουθούνταν παρέμενε ο ίδιος.

Συγκλονιστική στα όσα είπε για πρώτη φορά ήταν και η τ. υφυπουργός εξωτερικών Βιργ. Τσουδερού που έκανε μια συναρπαστική περιγραφή κι αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι "για μια χαρακτηριστική περίπτωση (ενός επιζώντα) είχε αναλάβει κι η ίδια την οργάνωση για τη διάσωσή του (μεταφορά απ' τις φυλακές σε νοσοκομείο κλπ)". Ο κ. Ι. Χαραλαμπόπουλος μίλησε για ένα σπάνιο βιβλίο - ντοκουμέντο όπου οι ενδείξεις γίνονται αποδείξεις!!!


Με έναν κύκλο γύρω από το κεφάλι, σαν φωτοστέφανο  

"Τον έβλεπα στη φωτογραφία να σηκώνει τα χέρια μπροστά στην κάννη του Τούρκου κομάντο. Και ύστερα από τόσα χρόνια τον είχα μπροστά μου: μέσα σε έγγραφα, αναφορές, ειδικές πληροφορίες.
Τότε, στην ασπρόμαυρη φωτογραφία του '74, είχε ένα κύκλο γύρω από το κεφάλι- εντοπισμένος αιχμάλωτος με ονοματεπώνυμο, στοιχεία και λεπτομέρειες. Το κεφάλι του είχε αυτόν τον κύκλο - ένα φωτοστέφανο - μάρτυρα για όσα πέρασε-, για όσα ακολούθησαν τα χρόνια της θύελλας.
Τα επόμενα χρόνια βρέθηκε νεταρισμένος από την κάμερα των Βρετανών συναδέλφων του Τσάνελ-4, ταλαιπωρημένος σε στρατιωτικές φυλακές υψίστης σημασίας. Γυμνός, αλλά Θεέ μου, ζωντανός στην κόλαση των Αδάνων.

Τα χρόνια κύλησαν σαν αστραπή και παρά τις πληροφορίες, τις φήμες, τα έγγραφα, τις αποστολές για την επιστροφή του και πολλαπλά γραμμάτια πίκρας, εκείνος ζούσε τη δική του αργοναυτική εκστρατεία

Είναι ένας αγνοούμενος του Αττίλα - από τους λίγους εναπομείναντες- που δεν σήκωσε άσπρη σημαία στη ζωή. Παρά το αρχικό, εύλογο ρίγος - δεν είναι λίγο να κατεβαίνεις νοερά έστω, τα σκαλιά της Κόλασης-, ξέρω πως για πάντα αυτός ο άγνωστος ανώνυμος ήρωας έχει πλεγμένο στο κεφάλι ένα στεφάνι αθωότητας. Είναι ένα ολοκάθαρο κοίτασμα από άγνωστο ορυκτό. Μη λησμονείτε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ήδη σηκώσει το αγγελτήριο θανάτου του από το 1974, αλλά έχει ακόμα γραμμάτια ζωής... Πίνει αργά την πιο βασανιστική βροχή. Ένα κώνειο για έναν θάνατο που έρχεται κάθε μέρα, αλλά μόλις τον αντικρύζει, αλλάζει δρόμο! Βλέπετε, η ζωή εξυφαίνει σχέδια που η φαντασία δεν δύναται να συλλάβει....

Μέχρι στιγμής γι αυτόν και για ελάχιστους άλλους επιβεβαιώθηκαν, οι πληροφορίες έγιναν στοιχεία-σοκ και οι αδιάσειστες μαρτυρίες γεγονότα, που τα αποκάλυψα και σήμερα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Σήμερα, τριανταπέντε χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα, η πολύχρονη δημοσιογραφική έρευνα για τους ελάχιστους επιζώντες αιχμαλώτους της κυπριακής τραγωδίας επιβεβαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο".

Τα 13 περιστέρια - Μία αληθινή ιστορία των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών μέσα στην Τουρκία.
Έτσι το αποκάλεσαν οι διατελέσαντες υπουργοί εξωτερικών (όλων των κομμάτων) όταν το είχαν παρουσιάσει στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ πριν περίπου είκοσι  χρόνια.
Χωρίς όμως να διαψεύσουν τίποτα από τα αναγραφόμενα αντιθέτως τα επιβεβαίωσαν.
Θέμα του, όλες οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Πέτρου Κασιμάτη, για την υπ' αριθμό ένα Εθνική υπόθεση, τους επιζώντες αγνοούμενους (αιχμαλώτους) του Αττίλα.
Για μια πολύκροτη υπόθεση που κρατήθηκε επί χρόνια επτασφράγιστο μυστικό!!!

Τα "13 Περιστέρια" ήταν ο μυστικός κωδικός για τη μεγαλύτερη επιχείρηση απελευθέρωσης Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας οι οποίοι κρατούντο σε στρατιωτικές φυλακές της Τουρκίας.

Στο βιβλίο περιέχονται και όλα εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία για το σχεδιασμό της απελευθέρωσης τριών από τους Ελλαδίτες κι Ελληνοκύπριους....!!
Από τις φυλακές θα τους μετέφεραν σε νοσοκομείο κι από κει με πλαστά χαρτιά στα μικρασιατικά παράλια όπου θα τους παραλάμβαναν Έλληνες κομάντος.

Στο βιβλίο τονίζονται όλες οι επιχειρήσεις σωτηρίας, αποκαλύπτονται συγκλονιστικά έγγραφα και εξηγείται πως και γιατί μπλοκαρίστηκαν οι αποστολές σωτηρίας. Για να μην διαταραχθούν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις!!!

"Πρόκειται για ένα επικίνδυνο βιβλίο!" Αυτό τον χαρακτηρισμό έδωσαν στο βιβλίο του Πέτρου Κασιμάτη "Αγνοούμενοι - Άκρως Απόρρητο" οι διατελέσαντες υπουργοί Εξωτερικών (όλων των κομμάτων) όταν μίλησαν γι αυτό, αναφερόμενοι στις αποκαλύψεις για την υπ. αριθμόν 1 εθνική υπόθεση, τους επιζώντες σήμερα αιχμαλώτους της κυπριακής τραγωδίας.

Η πολύκροτη υπόθεση κρατήθηκε τα τελευταία χρόνια επτασφράγιστο μυστικό, ενώ η δημοσιοποίησή της και τα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα που τη συνόδευαν έδωσαν στην επίπονη δημοσιογραφική έρευνα του Π. Κασιμάτη το Α' Βραβείο του ιδρύματος Μπότση. Μάλιστα ο μυστικός κωδικός για τη μεγαλύτερη επιχείρηση απελευθέρωσης Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων του Αττίλα ήταν "13 περιστέρια". Πρόκειται για τουλάχιστον 13 αιχμαλώτους, οι οποίοι σύμφωνα με την έρευνα κρατούνται σε στρατιωτικές φυλακές της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει και επιβεβαιώνει και ο έγκυρος Αμερικανός αναλυτής του Πενταγώνου Γκρέγκορι Κόπλεϋ, Έλληνες αιχμάλωτοι βρίσκονταν στην 2η Ταξιαρχία Καταδρομών στο Μπολού της Τουρκίας (Βόρεια της Άγκυρας) και στην 11η Ταξιαρχία Πεζικού στο Ντενιζλί (ΝΔ της Άγκυρας).

Ο γνωστός ρεπόρτερ, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια και πριν δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε, φρόντισε να ενημερώσει τον τότε Κύπριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος έστειλε ειδικό απεσταλμένο τον εξ απορρήτων του πρέσβη Δώρο Πιερίδη, προκειμένου να ολοκληρώσει παράλληλη έρευνα για τη συγκλονιστική υπόθεση. Ο Πιερίδης συγκέντρωσε το αποδεικτικό υλικό και ενημερώθηκε για την "κλειστή ομάδα" των αξιωματούχων της υπόθεσης, για τους πολιτικούς που χειρίστηκαν τις ακριβείς λεπτομέρειες του συναρπαστικού αυτού θρίλερ και όλες τις απόρρητες πτυχές των αποστολών σωτηρίας.

Τα νέα στοιχεία - φωτιά του Π. Κασιμάτη συμπληρώνονται με τις αποκαλύψεις Κόπλεϋ, ο οποίος δηλώνει πως η υπόθεση κρατήθηκε απόρρητη και ότι ορισμένοι "Έλληνες πολιτικοί γνωρίζουν, αλλά δεν μιλούν για το θέμα, για να μη δημιουργηθούν περιφερειακές εντάσεις". Ο Αμερικανός αναλυτής επιβεβαιώνει το...εξπρές του μεσονυκτίου όσον αφορά στο που κρατούνται οι Έλληνες αιχμάλωτοι (στρατιωτικές φυλακές, κλωβοί αιχμαλώτων), ενώ στα νέα ντοκουμέντα έρχονται να προστεθούν οι έγκριτες υπογραφές αξιωματικών που χειρίστηκαν το πολύκροτο θέμα και οι οποίοι για πρώτη φορά σπάνε τη σιωπή τους.

Για τη συγκλονιστική υπόθεση που καλύφθηκε με απόλυτη μυστικότητα ο Π. Κασιμάτης συγκέντρωσε έγγραφα, ντοκουμέντα από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία, τη Μ. Ανατολή, τα στρατηγεία Κούρδων ανταρτών, αναζήτησε αρχεία μυστικών υπηρεσιών και μίλησε με πρωταγωνιστές.

Ομαδικός τάφος
 
Στο βιβλίο του Πέτρου Κασιμάτη "φωτίζεται" και μια άλλη αποστολή όταν έλληνας αξιωματικός ανακαλύπτει ομαδικό τάφο στα Άδανα, πρόσφατα και στέλνει μέσα σε διπλωματικό σάκο οστά και νεκροκεφαλές για να διαπιστωθεί η χρονική στιγμή των δολοφονιών. 
Σε μια συναρπαστική αποστολή στη Τουρκία κοντά στα Άδανα ο αντισυνταγματάρχης Λ. Δερμετζόγλου της ΕΥΠ εντοπίζει έναν ομαδικό τάφο με αγνοούμενους του '74 που οι Τούρκοι αρκετά χρόνια μετά την εισβολή τους δολοφόνησαν. 
Ο αποτελεσματικός αξιωματικός έβαλε μέσα στον διπλωματικό σάκο οστά και νεκροκεφαλές προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αθήνα κι από κει σε εργαστήριο της Αυστρίας προκειμένου να διαπιστωθεί με ραδιενεργό άνθρακα 14 ο ακριβής χρόνος των δολοφονιών. 
Τις επόμενες ημέρες ο Δερματζόγλου δεν πίστευε στα μάτια του. Ενώ κυκλοφορούσε στην Τουρκία με το κάλυμμα του "οδηγού", κάποιος.... αητός της ΕΥΠ έστειλε τα χαρτιά του για μια θεώρηση στις αρμόδιες Τουρκικές αρχές. Όμως αντί για μια πολιτική φωτογραφία του αντισυνταγματάρχη έστειλε μια άλλη με τη στολή του ως αξιωματικού!!! Την επομένη φυσικά ο αποτελεσματικός κι επίλεκτος αξιωματικός αναχώρησε για την Ελλάδα.
Επιχειρήσεις διάσωσης και αυτοκτονίας
Για τον εντοπισμό των αγνοούμενων της Κυπριακής τραγωδίας οργανώθηκαν πολλές αποστολές από τα γεράκια της ΕΥΠ.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές επιχειρήσεις σωτηρίας είναι αυτή στο στρατόπεδο Μπολού.
Εκεί εντοπίστηκαν 6 από τα "περιστέρια" ενώ τα άλλα 7 εντοπίστηκαν στο Ντενισλί. 
Το κωδικό όνομα για τους αγνοούμενους ήταν: "Τα περιστέρια βρίσκονται μέσα στο περιστερώνα. Θα αφήσουμε να πετάξουν τα 3".
Αλλά υπήρχε και δεύτερος κωδικός: "Ο θησαυρός είναι μέσα στο θησαυροφυλάκιο. Βρήκαμε άθικτο το θησαυρό".
Η επιχείρηση σχεδιάζεται με τη συνεργασία της Μοσσάντ αλλά ματαιώνεται την τελευταία στιγμή για να μην ανέβει το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο.

Μία άλλη αποστολή έλαβε χώρα στο Τσιακιρλί της επαρχίας Νεβσεχίρ.
Η πυκνή ομίχλη τύλιγε εκείνο το ξημέρωμα το Τσιακιρλί της Τουρκίας, όπως η ομίχλη τυλίγει την Εθνική Υπηρεσία πληροφοριών και τους διάσημους αρχηγούς της. Μάλλον στην πιο συναρπαστική αποστολή στις εσχατιές της Ασιατικής γης, εκεί στο Τσιακιρλί της επαρχίας Νεβσεχίρ, τα "γεράκια" της ΕΥΠ - κάτι άγριοι ΚΥΠατζήδες σπάνιοι Κένταυροι μισοί καθάρματα και μισοί άγγελοι - κατάφεραν να βρουν Έλληνες αιχμαλώτους!!!
Να μάθουν ότι εκεί σε μια στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας κρατούνταν ακόμα και σήμερα Έλληνες και Κύπριοι αιχμάλωτοι της τραγωδίας του Αττίλα από το '74 οι διεισδυμένοι επίλεκτοι αντισυνταγματάρχες έβλεπαν από μακριά το στρατόπεδο, αλλά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας δεν τους επέτρεψαν να προσεγγίσουν. Ούτε κατά διάνοια δεν ρισκάρισαν να φωτογραφήσουν με τις ειδικές μίνι μηχανές τα κάτεργα του Τσιακιρλί. 
Εκεί στην κορυφή του λόφου στο μυστικό στρατόπεδο. Και εδώ που είχαν φτάσει ήταν πολύ. Είχαν ξεπεράσει τα όρια! 
Οι πράκτορες της ΕΥΠ εξπέρ στα Ελληνοτουρκικά με το κάλυμμα του ιχθυεμπόρου τριγυρνούσαν την Τουρκική επικράτεια, έχοντας χτενίσει μυστικές και φανερές βάσεις, άγνωστα στρατόπεδα, φυλασσόμενες περιοχές. 
Ταξίδευαν στη σκιά της απόγνωσης. Πληροφοριοδότες τους ήταν και Τούρκοι δεσμοφύλακες που είχαν ανοίξει το στόμα τους... "για έναν Νίκο αιχμάλωτο απ' την εισβολή που έφερε τατουάζ στο ένα χέρι με τη λέξη ΕΟΚΑ κι έναν άλλο Έλληνα αιχμάλωτο που ήταν τυφλός από το ένα μάτι...."!!! 
Αξιωματικοί της ΕΥΠ που βρέθηκαν σε ένα δικό τους Βιετνάμ κι έκλαψαν για τους ελάχιστους Ελληνοκύπριους που ζούσαν το δικό τους "Εξπρές του Μεσονυχτίου". Μόνο που σε αυτό το Βιετνάμ οι πράκτορες της ΕΥΠ ήταν περισσότερο σιωπηλοί... Εδώ δεν γυριζόταν ταινία. Τα πλάνα ήταν αληθινά. Οι άνθρωποι δεν ήταν κομάντος, αλλά θυελλώδεις στη μυστική δράση. Και το σπουδαιότερο δεν ήταν Αμερικάνοι.
Οι Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ τους είχαν από κοντά. Κι όταν έκαναν το λάθος να πλησιάσουν περισσότερο, τα "γεράκια" της Άγκυρας άνοιξαν πυρ. 
Η αποστολή σωτηρίας ματαιώθηκε, οι πληροφοριοδότες στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και το Ντιγιαρμπακίρ έκαψαν τα χαρτιά τους, οι "σύνδεσμοι" αναγκάστηκαν να σκορπίσουν. 
Ένας από τους Έλληνες πράκτορες σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών, αλλά ποτέ κανένας δεν έμαθε γι αυτόν και την προσφορά του!!! 
Η συγκλονιστική υπόθεση καλύφθηκε με απόλυτη μυστικότητα. Τα άκρως απόρρητα έγγραφα κυκλοφορούσαν μόνο σε ελάχιστα αντίγραφα πριν καταστραφούν με μια θλιμμένη και αινιγματική παράγραφο: 
"Αν και τα αποτελέσματα της επιχείρησης δεν ήταν τα αναμενόμενα λόγω απροβλέπτων δυσχερειών κατά την εκτέλεση της αυτά σας αποστέλλονται συνημμένα για σκοπούς ενημέρωσης....". 
Είναι μια από τις τελευταίες επιχειρήσεις της ΕΥΠ σε ξένο έδαφος, της υπηρεσίας με τους ομιχλώδεις αρχηγούς, τις μυστικές αποστολές, τις υποκλοπές, τις παρακολουθήσεις, το πηχτό σκοτάδι, αλλά και τις εξαιρετικές πράξεις προς την πατρίδα. Σε έναν κόσμο που οι πράκτορες διεξάγουν άγνωστες μάχες. Σε έναν μυστικό πόλεμο με υπερόπλο της συνωμοσία και το παρασκήνιο. Σε έναν πόλεμο που δεν έχει σταματήσει μέχρι και τις ημέρες μας...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου M. K. Bhadrakumar (πρώην Πρέσβης της Ινδίας)
Mετάφραση Κριστιάν
 
Ο πρώτος στο έδαφος κερδίζει το στοίχημα και κάποιος σαν τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μεγάλωσε κάτω από τους τροπικούς της Χαβάης και της Ινδονησίας θα έπρεπε να το γνωρίζει καλύτερα από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν από το Λένινγκραντ.

Ο ζήλος με τον οποίο ο Ομπάμα έσπευσε να πάρει προβάδισμα από πολύ νωρίς στον πόλεμο της προπαγάνδας για την Ουκρανία κατά της Μόσχας , δίνει σχεδόν την εντύπωση ότι ήλπηζε να γίνει μια τέτοια τραγωδία. 
Μέχρι σήμερα δεν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν, ούτε καν για να θεσπίσει ορισμένα γεγονότα πριν από οτιδήποτε άλλο.
Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους δύο επικεφαλής των κρατών που πλήττονται περισσότερο από αυτή την τραγωδία του ατυχούς μαλαισιανού αεροπλάνου, του Ολλανδού πρωθυπουργού Mark Rutt και του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Najib Razak. 
Στην πραγματικότητα, ο Rutt έχει συζητήσει δύο φορές αυτή την τραγωδία με τον Πούτιν και συμφώνησαν σχετικά με την πρόταση του τελευταίου να ξεκινήσει μια «ανεξάρτητη και αμερόληπτη έρευνα» σχετικά με το τραγικό συμβάν του Ντόνετσκ, υπό τη Διεθνή Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας, με τη συμμετοχή «όλων των ενδιαφερόμενων μερών» και, εν τω μεταξύ, να απαιτήσουν «άμεση και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός» στην Ανατολική Ουκρανία.

Θα αποδεχτεί ο Ομπάμα μια τέτοια προσέγγιση; 
Η Μέρκελ και ο Razak και οι δύο συμφώνησαν αμέσως με τον Πούτιν. 
Ωστόσο, μια κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία είναι το τελευταίο πράγμα που ο Ομπάμα έχει στο μυαλό του, με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν που συνεχώς πιέζει το Πρόεδρο Poroshenko να προχωρήσει σε στρατιωτική καταστολή κατά της ανταρτικής περιοχής του Ντόνετσκ, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ένα σημείο χωρίς επιστροφή στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης , για τις οποίες η ισορροπία είναι κάπως δύσκολη.
Βεβαίως, η Μόσχα έχει χάσει τον πόλεμο προπαγάνδας έναντι της Ουάσιγκτον. 
Πηγαίνουμε πίσω στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Οι ΗΠΑ ήταν πάντα μίλια μπροστά από τη Σοβιετική Ένωση στο θέμα του οπορτουνισμού, είτε κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα, είτε στο Αφγανιστάν ή το Δρ Ζιβάγκο του Μπόρις Πάστερνακ.
Για μένα, φταίει η Ρωσία. 
Τέτοια συμβαίνουν μόνο σε ένα διαιρεμένο σπίτι. Κάθε έμπειρος παρατηρητής μπορούσε να δει ότι η Μόσχα σκιζόταν σε αντίθετες διευθύνσεις από αυτούς που αποκαλούμε «Δυτικολιτικούς» και τους λεγόμενους «ανατολιτικούς», με τους τελευταίους στη δεύτερη θέση.
Η ουκρανική κρίση θα έπρεπε να είναι ένα προειδοποιητικό σήμα. 
Γεγονός είναι ότι η ιστορία δεν έχει τελειώσει και ότι η Ρωσία δεν θα είναι ποτέ μέρος του δυτικού κόσμου. 
Παραείναι μεγάλη, διαφορετική, ισχυρή και ανεξέλεγκτη. 
Η παρουσία της Ρωσίας στο ευρωπαϊκό σπίτι θα ήταν μια πρόκληση για τη διατλαντική ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και θα έθετε υπό αμφισβήτηση το λόγο ύπαρξης του ΝΑΤΟ, και μαζί της  αυτό το ευρω-ατλαντισμό ως επωδός των παγκόσμιων στρατηγικών των ΗΠΑ.
Καιρός είναι για τους «Δυτικοπολιτικούς» στις μοσχοβίτικες ελίτ να συνειδητοποιούν ότι αυτό που επιδιώκουν δεν είναι παρά μια χίμαιρα. 
Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία, όπου οι ΗΠΑ περιθάλψαν άλλες χώρες  -συμπεριλαμβανομένης της Μ. Βρετανίας - επί ίσοις όροις. 
Ως εκ τούτου, η μοίρα της Ρωσίας υπαγορεύεται από την ανάγκη να εδραιώσει τη θέση της ως ανεξάρτητο παγκόσμιο παίκτη. 
Έχει την ικανότητα να το πράξει, αλλά, δυστυχώς, της λείπουν πάρα πολύ συχνά η προθυμία και το ενδιαφέρον να διακρίνει ποιος είναι πιθανός σύμμαχος και  ποίος δεν είναι.
Με αυτό το πνεύμα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάθε παρατηρητή της Ρωσίας παρουσιάζει το τηλεφώνημα, (το περασμένο Σάββατο), του Ιρανού πρόεδρου Χασάν Ρουχάνι στο Πούτιν.
Φυσικά, ο Ρουχάνι δεν μίλησε για την Ουκρανία. Θα ήταν έκπληξη να το κάνει.
Βεβαίως, πρόκειται για συγκινητική στιγμή στις ρωσο-ιρανικές σχέσεις. 
Το Κρεμλίνο αναγκάστηκε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Ομπάμα, στο πνεύμα της (λυπητερά) διάσημης αμερικανορωσικής επανεκκίνησης για την άσκηση πίεσης στο Ιράν και την απομόνωση της χώρας, σε μια εποχή που η Τεχεράνη είχε τη πλάτη της στον τοίχο. 
Φυσικά, αυτό σε μία εποχή που οι «Δυτικολιτικοί»  στη Μόσχα είχαν το πάνω χέρι και ήταν γεμάτοι αυτοπεποίθηση, νομίζοντας είχαν συνάψει συμφωνία με τον Ομπάμα, επιδεικνύοντας  χωρίς περιορισμό πως μοίραζαν τις αμερικανικές αξίες. Γι 'αυτούς, ο κόσμος ολόκληρος φαινόταν να κινείται στην αμερικανική ώρα.
Σήμερα, ο τροχός έκανε πλήρη στροφή. 
Η επανεκκίνηση αποδεδείχθηκε ότι ήταν μια μακάβρια φάρσα που έπαιξε η κυβέρνηση Ομπάμα στο Κρεμλίνο.
Και η μεγαλύτερη ειρωνεία απ 'όλα είναι ότι η Ρωσία σήμερα αντιμετωπίζεται με μια χιονοστιβάδα κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός αν ενεργεί "καθώς πρέπει" στην Ουκρανία, με τρόπο πολύ όμοιο με τη μεταχείριση που υπέστη το Ιράν μέχρι πέρυσι.
Και όμως ο Ρουχάνι δεν ασχολήθηκε με την Ουκρανία με τον Πούτιν.
Αλλά άφησε στη Μόσχα κάτι που πρέπει να σκεφτεί. 

Γεγονός είναι ότι η Ρωσία είναι απλά ένας ειλικρινής φίλος και στρατηγικός εταίρος του Ιράν στη παρούσα στιγμή που οι συζητήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν είναι επιτέλους έτοιμες να προχωρήσουν. 
Η Μόσχα μπορεί να πάρει το πλεονέκτημα ενώπιον των Ηνωμένων Πολιτειών και να επιστρέψει κτυπήματα στους υποστηρικτές του Ψυχρού Πολέμου στην Ουάσιγκτον, εκεί όπου πονάει περισσότερα.
Είναι προφανές ότι έχει αποδυναμωθεί το πλεονέκτημα των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν . 
Μια επιστροφή στο παρελθόν (πριν να αρχίσουν οι  απευθείας συνομιλίες) είναι αδύνατο.
Ένα στρατιωτικό κτύπημα κατά του Ιράν δεν είναι ρεαλιστικό.
Αν αποτύχουν οι συνομιλίες, το Ιράν θα επαναλάβει το πυρηνικό του πρόγραμμα με φουλ το γκάζι. 
Εν ολίγοις, το Ιράν έσπασε την περικύκλωση του από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτό είναι το νόημα της προθεσμίας της 20ης Ιουλίου για μια συμφωνία για τα πυρηνικά. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πει κανείς.
Σήμερα, αυτό που μπορεί να κάνει η Ρωσία είναι να κάνει κομφετί το καθεστώς των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν, επεκτείνοντας απλά πλήρως τις σχέσεις της με αυτή τη χώρα   -είτε στον τομέα της ενέργειας είτε σε αμυντική συνεργασία. 
Στο κάτω κάτω, το επιχείρημα της Ρωσίας σε όλη τη διάρκεια ήταν ότι συμμορφώνεται μόνο με τις κυρώσεις του ΟΗΕ. Για να το θέσουμε απλά, να τεθεί σε πρακτική αυτό που πρότεινε η Μόσχα. 
Εξάλλου, αυτό θα ήταν και η σωστή απόφαση υπό τη γωνία των επιχειρηματικών σχέσεων  -ήτοι να  είναι στην Τεχεράνη πριν από τις αμερικανικές εταιρείες.
Μπορούμε  να τα λέμε αλλιώς: να αναγκαστούν οι ΗΠΑ να διαπραγματευτούν επείγοντος με το Ιράν, το οποίο έχει την πλήρη υποστήριξη της Ρωσίας. 
Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση εδώ με τις Ηνωμένες Πολιτείες από μέρος της Ρωσίας, περισσότερο δε όταν η Ρωσία θα ενισχύσει και να επεκτείνει τις σχέσεις της με μια φιλική χώρα.
Η αλήθεια είναι ότι οι Ιρανοί θα ταλαιπωρήσουν τους Αμερικανούς. 
Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Τεχεράνη να εγκαταλείψει τα τεράστια περιουσιακά της στοιχεία που αντιπροσωπεύουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάσχεσαν στο απόηχο της πτώσης του Σάχη.
Ήταν σαφές κλέψιμο. 
Οι Ιρανοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ ότι οι Αμερικανοί κατέρριψαν σκόπιμα ένα Ιρανικό πολιτικό αεροσκάφος το 1988, ενώ γνώρισαν πολύ καλά ότι ήταν πολιτικό αεροπλάνο-  σκοτώνοντας τους 300 επιβάτες.
Άρχισα να αναλαμβάνω αποστολές στο Ιράν για πρώτη φορά το 1989, όταν ήμουν διπλωμάτης καριέρας, και πήγα σε αυτή τη χώρα, τόσες πολλές φορές που δεν είμαι σε θέση να καταρτίσω ολόκληρο τον κατάλογο των επισκέψεων μου σε αυτή τη χώρα. 
Και αφού γνωρίζω καλά το Ιράν, μπορώ να επιβεβαιώσω με σιγουριά:
Ο Ρουχάνι ήρθε να βοηθήσει τον Πούτιν σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της παγκόσμιας πολιτικής της εποχής μας.
Ο MK Bhadrakumar υπηρέτησε ως διπλωμάτης καριέρας στον Ινδικό Υπουργείο Εξωτερικών για πάνω από 29 χρόνια. Οι αποστολές του ήταν μεταξύ άλλων, στη Σοβιετική Ένωση, τη Νότια Κορέα, τη Σρι Λάνκα, τη Γερμανία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κουβέιτ και την Τουρκία.

Πηγή Infognomon

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το ΄93 συνεχίζει να απασχολεί επί μια 20ετία και πλέον τα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας και έχουν διατυπωθεί δεκάδες αντικρουόμενες απόψεις. Όμως, η αλήθεια είναι μια και μόνη. Αυτή που διατυπώθηκε αμέσως μετά την πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, την προεκλογική περίοδο που ακολούθησε αυτής της πτώσεως και της προσφυγής της χώρας μας σε πρόωρες εκλογές, από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Παραχωρώντας λοιπόν, μια εκ βαθέων συνέντευξη στον δημοσιογράφο και στην συνέχεια Υπουργό των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πάνο Παναγιωτόπουλο, στην εκπομπή του “Προφίλ” στον Αnt1 κατά την προεκλογική περίοδο του 1993, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατήγγειλε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους ανατράπηκε η κυβέρνηση της ΝΔ και έτσι, αναγκάστηκε η χώρα να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές προκειμένου να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι εξελίξεις που οδήγησαν στην εξαθλίωση την πατρίδα μας και το λαό της.

Έτσι, μέρος των όσων είπε σε αυτή τη συνέντευξη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας με τους πλέον ατιμωτικούς όρους τον προδότη και αποστάτη Αντώνη Σαμαρά, σημερινό Πρωθυπουργό, αποτελούν ιστορικό ντοκουμέντο και σας το παρουσιάζω παρακάτω γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις της πατρίδας μας:
«…η κυβέρνησή μας είχε 151 βουλευτές και στη συνέχεια 152. Πάντοτε είχε τον κίνδυνο δυο άνθρωποι να φύγουν και να πέσει. Όταν ο κ. Σαμαράς απεχώρησε, έγινε ανεξάρτητος και απεφάσισε να ιδρύσει το κόμμα του, έκανε τη δήλωση ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση διότι η κυβέρνηση έχει την εντολή από τον Ελληνικό λαό να κυβερνήσει 4 χρόνια. Από αυτή την υποχρέωση ξέφυγε, παζάρεψε δεν ξέρω τι και πως, εννοώ παζάρεψε προς πολιτικές κατευθύνσεις και τελικά απεφάσισε να μας ρίξει….Όλα αυτά δείχνουν ότι υπήρξε συνωμοσία και φυσικά προδοσία και η συνωμοσία ήταν συνωμοσία πολιτικών συμφερόντων. Η “Πολιτική Άνοιξη” δεν πάει για να κερδίσει τις εκλογές. Η ΠΟΛΑΝ ένα στόχο μπορεί να έχει, να βλάψει τη ΝΔ βοηθούντος και του εκλογικού νόμου. Άρα, αυτή την ώρα η ΠΟΛΑΝ γιατί ρίχνει τη ΝΔ; Τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Ποιοι είχαν σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση; Συμφέρον είχαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, των οποίων το παιχνίδι έπαιξε η “Πολιτική Άνοιξη” ξεκάθαρα, γιατί δεν πάει για τον εαυτό του, καταστρέφεται, ο προδότης πληρώνει, καταστρέφεται...».
Λίγες ημέρες μετά από αυτήν την συνέντευξη του τότε Προέδρου της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κατάμεστο παλαί ντε σπορ της Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε: «…δεν συμβιβασθήκαμε και έτσι ένας Συνασπισμός οικονομικών συμφερόντων και προσωπικών φιλοδοξιών ανέκοψε την πορεία μας…». Την ώρα της ομιλίας του οι πολυπληθείς Νεοδημοκράτες, αλάλαζαν: «Αλήτη, προδότη Σαμαρά». Ωστόσο, 20 χρόνια μετά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συμβιβάστηκε και έτσι, το απόγευμα της Δευτέρας 25ης Φεβρουαρίου 2013, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», όπου παρουσίασε το βιβλίο του «Μπροστά από την εποχή της, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993», απέκρυψε από τους νεώτερους και δεν θύμισε εκ νέου στους παλαιότερους την ιστορική αλήθεια. Πως δηλαδή, την μεταρρυθμιστική εκείνη κυβέρνηση της ΝΔ, την έριξε ο άφιλος, ο αγνώμων, ο προδότης, ο συνομωσιολόγος Αντώνης Σαμαράς. Ναι συμβιβάστηκε, σιώπησε και έβαλε “νερό στο κρασί του” ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, απενοχοποιώντας τον σημερινό Πρωθυπουργό από τις ευθύνες του για το “βρώμικο ΄93”, ελέω του πολιτικού μέλλοντος του Κυριάκου και της Ντόρας.

Έτσι, στις 25 Ιουνίου 2013 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τη θέση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Κυβέρνηση Σαμαρά, μετά τον πρώτο ανασχηματισμό, θέση που διατήρησε και κατά τον δεύτερο ανασχηματισμό τον Ιούνιο του 2014 και εξαργυρώθηκε η πρώτη “επιταγή” της σιωπής του Επιτίμου για το “βρώμικο ΄93”. 
Η δεύτερη “επιταγή”, ήταν ακάλυπτη. Και πώς να μην είναι ακάλυπτη, όταν δικαιούχος ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη; 
Θες ότι στις 29 Νοεμβρίου 2009 για την ανάδειξη του Προέδρου της ΝΔ – όπου εκλέχθηκε ο Σαμαράς – η κ. Μπακογιάννη ήταν υποψήφια; 
Θες η 6η Μαΐου 2010 όταν η κ. Μπακογιάννη υπερψήφισε, πράττοντας αντίθετα στην κομματική γραμμή της ΝΔ σχετικό νομοσχέδιο για τα μέτρα του ΔΝΤ (βλέπετε ο Σαμαράς ήταν αντιμνημονιακός εκείνη την εποχή) και έτσι τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και ταυτόχρονα διαγράφηκε και από το κόμμα της ΝΔ; 
Θες γιατί στις 21 Νοεμβρίου 2010 ίδρυσε κόμμα με την ονομασία “Δημοκρατική Συμμαχία” και το οποίο στις εκλογές του Μαΐου 2012 καταποντίστηκε μη μπορώντας να συγκεντρώσει το 3%;

Όλες τις παραπάνω πολιτικές “απρέπειες” της κ. Μπακογιάννη της συγχώρησε ο “μεγαλόψυχος” Αντώνης Σαμαράς και προς αποφυγή του καταποντισμού του στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου 2012, δέχτηκε τη συγνώμη της Ντόρας Μπακογιάννη και έτσι η “Δημοκρατική Συμμαχία” προχώρησε σε συνεργασία με τη ΝΔ και η ίδια τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.


Παρ΄ όλα ταύτα εκείνη η “επιταγή” παρέμενε ακάλυπτη. Η κάλυψή της θα γινόταν μέσω της ανάληψης από την Ντόρα της θέσεως του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν. Την θέση αυτή την ήθελε διακαώς η Ντόρα Μπακογιάννη, από τη στιγμή που δεν ήταν δυνατόν να παίξει εκ νέου στις εσωκομματικές διαδικασίες του νέου αρχηγού της ΝΔ, που θα ακολουθήσουν της πτώσεως Σαμαρά. Ούτε έχει εκείνα τα ηγετικά στοιχεία συσπείρωσης της διαλυμένης πλέον, Παράταξης. Γι΄ αυτό αποδέχτηκε την διαφαινόμενη of de record πρόταση Σαμαρά προς το πρόσωπό της για τη θέση της Επιτρόπου. 
Έτσι, άρχισε να χτίζει το ευρωπαϊκό προφίλ της με συνεχείς συναντήσεις αξιωματούχων της ΕΕ. Τελευταία συνάντηση, του Χάνς Φούχτελ, υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, όπου στις 22 Ιουλίου την επισκέφτηκε στο γραφείο της στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου μετά της κουστωδίας του! (Στην φωτογραφεία ντοκουμέντο, αριστερά στο βάθος με το άσπρο πουκάμισο, ο κ. Φούχτελ!)

Όμως, ο Αντώνης Σαμαράς “ξύπνησε” τα παλιά πάθη και αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής ανακοίνωσε πως προτείνει για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αυτή η μεταστροφή Σαμαρά, κατά-ξευτιλίζει την κ. Μπακογιάννη ως πολιτικό πρόσωπο και αναμένουμε, πιστεύω σύντομα, την πολιτική της απάντηση!

Από την άλλη μεριά, ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε να χτυπήσει “με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια”. Πέταξε την Ντόρα “στο χρονοντούλαπο” της πολιτικής ιστορίας και ταυτόχρονα απαλλάχτηκε από τον σοβαρότερο δελφίνο της διεκδίκησης της μελλοντικής αρχηγίας της ΝΔ, που έχει πολλές και μεγάλες υπερατλαντικές πλάτες. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, ο Σαμαράς ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες εσωκομματικής αμφισβήτησης και αντιπαράθεσης στο πρόσωπό του, λόγω του ότι το Μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν “βγαίνει”.

Όμως, είναι απορίας άξιο γιατί δέχτηκε τη θέση του Επιτρόπου ο Δ. Αβραμόπουλος;

Πρώτον, γιατί πάντα στα δύσκολα ήταν ρίψασπις. Θυμηθείτε πως το Μάρτιο του 2001 ίδρυσε το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών (ΚΕΠ) και το διέλυσε τον Ιούνιο του 2002. Θυμηθείτε πως στην πορεία της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη του αρχηγού της ΝΔ, απέσυρε με δημόσια δήλωσή του την υποψηφιότητά του και στις 10 Νοεμβρίου 2009 στήριξε την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που συντέλεσε καθοριστικά στην εκλογή του τελευταίου στην ηγεσία του κόμματος. Η αποδοχή δε, της πρότασης Σαμαρά για την θέση του Επιτρόπου, είναι η δεύτερη φορά που δαγκώνει το χέρι που τον ευεργέτησε και ομιλώ βεβαίως για την οικογένεια Μητσοτάκη. Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η πολιτική του καριέρα ξεκίνησε όταν το 1989 ανακλήθηκε στην Ελλάδα και ανέλαβε Ειδικός Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της «Νέας Δημοκρατίας» Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Δεύτερον, γιατί είναι χρυσή ευκαιρία να εγκαταλείψει το “καράβι της ΝΔ που βουλιάζει”, να πάει 5 χρόνια στην Ευρώπη, και ως πρώην καλός διπλωμάτης να αυξήσει τις πολιτικές του “πλάτες” και στα 67 του να επιστρέψει ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Συμπερασματικά, ο Αντώνης Σαμαράς, είναι μετρ της πολιτικής των αδυνάμων και δείχνει αυτή τη στιγμή ανίκητος στα εσωκομματικά της ΝΔ. Άλλωστε, “δυνάμωσε” το κόμμα του με άλλο ένα ακροδεξιό στοιχείο, τον Αθανάσιο Πλεύρη που καταλαμβάνει στην Βουλή τη θέση του αποχωρούντος Αβραμόπουλου. Έτσι, συμπληρώθηκε και πάλι η ακροδεξιά τριπλέτα μαζί με τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη.

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ο Recep Tayyip Erdogan, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, είναι φαβορί για την προεδρία της χώρας στις επικείμενες εκλογές, όταν η συγκεκριμένη θέση θα καλυφθεί για πρώτη φορά απευθείας από τους ψηφοφόρους. Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει σοβαρές επιφυλάξεις για τη «Νέα Τουρκία» που έχει υποσχεθεί ο Erdogan. Οι ανησυχίες τροφοδοτούνται από την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα το περασμένο έτος, τους περιορισμούς στην ελευθερία του Τύπου, την λογοκρισία websites όπως το Twitter και το YouTube, και την παροχή έκτακτων εξουσιών στις Εθνικές Υπηρεσίες Πληροφοριών της Τουρκίας. Η προσέγγιση του Erdogan στην πολιτική και η τάση να βασίζει την εξουσία του στην έννοια της «εθνικής βούλησης» -μια ιδέα που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό στις δυτικές δημοκρατίες- είναι περαιτέρω ανησυχητικές ενδείξεις.

Ο Erdogan γνωρίζει ότι το μεγαλύτερό του asset είναι η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας τα τελευταία 12 χρόνια. Αλλά είναι ασαφές το πόσο καιρό η χώρα θα είναι σε θέση να συντηρεί αυτή την άνοδο, η οποία στηρίχθηκε στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών που τροφοδοτήθηκαν από την πίστωση με χαμηλά επιτόκια και μια «έκρηξη» στον κατασκευαστικό κλάδο. Οι καταναλωτικές δαπάνες και οι πωλήσεις κατοικιών έχουν και οι δύο επιβραδυνθεί.

Ο κύριος αντίπαλος του Erdogan για την προεδρία είναι ο Ekmeleddin Ihsanoglu, από κοινού υποψήφιος του κοσμικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και του Εθνικιστικού Κινήματος, καθώς και άλλων μικρότερων κομμάτων. Πρώην γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Ισλαμική Συνεργασία (OIC), διπλωμάτης και ακαδημαϊκός, υποστηρίζεται από κόμματα που συγκεντρώνουν το 45% των ψήφων. Αλλά η μεγαλύτερη ανησυχία του Ihsanoglou είναι εάν θα τον υποστηρίξει ένα επαρκές ποσοστό κοσμικών ψηφοφόρων του CHP, δεδομένης της φήμης του ως θρησκευόμενος συντηρητικός.

Αν και ο Erdogan δεν κατόρθωσε να πραγματοποιήσει την φιλοδοξία του για μεταμόρφωση του τουρκικού πολιτικού συστήματος σε ένα προεδρικό, στις προεκλογικές του ομιλίες δηλώνει επιμόνως ότι θα κάνει χρήση όλων των διαθέσιμων σε αυτόν συνταγματικών εξουσιών, όπως να βρίσκεται επικεφαλής των υπουργικών συμβουλίων σε έκτακτες περιπτώσεις, εάν εκλεγεί πρόεδρος. Από τη στιγμή που το τουρκικό σύνταγμα τοποθετεί τον πρόεδρο ως έναν αμερόληπτο πολιτικό παράγοντα, του οποίου κύριο καθήκον είναι να διατηρεί τους ελέγχους και τις ισορροπίες μεταξύ της δικαστικής, νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, η φιλοδοξία του Erdogan να ηγηθεί της εκτελεστικής ως πρόεδρος, θα μπορούσε να ισοδυναμεί με ένα ήπιο πραξικόπημα που θα μπορούσε να εδραιώσει την τάση του για διακυβέρνηση της χώρας με αυταρχικό τρόπο. Ο Ihsanogloy έχει υποστηρίξει ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε περαιτέρω πόλωση στην τουρκική πολιτική, υποσχόμενος να μην παρέμβει στην νομοθετική ή εκτελεστική εξουσία εάν εκλεγεί, και δήλωσε ότι δεν θα κυβερνήσει τη χώρα, αλλά θα την οδηγήσει.

Εάν ο Erdogan εκλεγεί πρόεδρος τον Αύγουστο, είναι ασαφές πώς το Κόμμα Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη θα διατηρήσει την εξουσία εν τη απουσία του, ιδιαίτερα εάν υπάρχουν ενδείξεις σοβαρών προβλημάτων στην οικονομία. Μια απροσδόκητη νίκη του Ihsanoglu θα αποτελούσε σημαντικό πλήγμα στην εικόνα του Erdogan ως ένας ανίκητος ηγέτης. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, οι επικείμενες προεδρικές εκλογές υπόσχονται να οδηγήσουν σε βαθιές αλλαγές την τουρκική πολιτική σκηνή.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ο «δεν υπάρχει σάλιο» επανέρχεται… δριμύτερος

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Άκουσα τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και συναδέλφου καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδρέα Λοβέρδου για τα οικονομικά προβλήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και παραθέτω δύο παραγράφους από το σχετικό σημερινό άρθρο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ.

«Την απελευθέρωση των ερευνητικών κέντρων του ιδιωτικού δικαίου, των ινστιτούτων και των ειδικών λογαριασμών πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών κέντρων που ανήκουν στο δημόσιο από την ενιαία αρχή πληρωμών ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδ. Λοβέρδος.
Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα τα οικονομικά των Πανεπιστημίων, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για πολύ σημαντική απόφαση - αντίμετρο στις περικοπές ύψους 12% - 18% στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και 30% σε ό,τι αφορά την έρευνα.»

Και επιπρόσθετα σας παραπέμπω στον σύνδεσμο του ΜΕGA για λόγους ακαδημαϊκής δεοντολογίας:

Εάν μου επιτραπεί μια «υπόθεση εργασίας» εικάζω ότι αργά αλλά σταθερά μάλλον τελειώνει (τέλειωσαν και τελειώνουν τόσα άλλα στην Ελλάδα της Τρόικα που τίποτε δεν με ξαφνιάζει πια) και η υπόθεση «ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» που σίγουρα είχε και συνεχίζει να έχει φλογερούς υποστηρικτές και επικριτές…

Ομολογώ, βέβαια, ότι πριν 20 χρόνια ήμουν στην ομάδα καθηγητών που δημιούργησε τα πολύ επιτυχημένα μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας «με δίδακτρα» και είχαμε τότε κατηγορηθεί ΕΝΤΟΝΑ από τους γνωστούς «προοδευτικούς»!..

Πάντως, για λόγους ιστορικής συνέπειας, σας θυμίζω ότι ο νυν Υπουργός Παιδείας τον Ιανουάριου του 2010 όταν ακόμα ήταν «φρέσκο» στα αυτιά μας το σύνθημα του τότε Πρωθυπουργού κ Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν» (μήνες πριν ανακοινωθεί η απόφαση της πρόσκλησης στην Τρόικα για την… «σωτηρία μας») ως Υπουργός Εργασίας αναφερόμενος στην «έλλειψη ρευστού από τα Ταμεία» ο καθηγητής κ Λοβέρδος είχε κάνει την ατάκα που νομίζω ότι θα μείνει ως προσωπική του παρακαταθήκη στην νεότερη πολιτική μας Ιστορία:

«…Δεν υπάρχει σάλιο!...»

Σας παραπέμπω, όχι στην γραπτή διατύπωση αλλά στην οπτικό-ακουστική όπως καταγράφεται στο video των συμπολιτών μου (Ράδιο Αρβύλα)...
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Στηρίζει την ανάλυσή του στο διάτρητο πιλοτήριο από βολίδες αντι-τάνκ των μαχητικών SU 25

Το εντυπωσιακό άρθρο του πιλότου-εμπειρογνώμονα Peter Heisenko, στην Ιστοσελίδα του, anderweltonline.com, αναφέρει τα εξής (σε μετάφραση Μ. Στυλιανού, από τη Global Research):

“Η τραγωδία του Μαλαισιανού ΜΗ17 εξακολουθεί να διατηρείται μακριά από το φως της σαφήνειας.
Οι ηχογραφήσεις πτήσεως βρίσκονται στην Αγγλία υπό εξέταση. Τι μπορεί να προκύψει από αυτή; Ίσως περισσότερα από όσα μπορείτε να υποθέσετε.
Ειδικώτερα οι ηχογραφήσεις φωνής θα έχουν ενδιαφέρον, όταν εξετάσετε την εικόνα του θραύσματος του πιλοτηρίου. Ως εμπειρογνώμονας της αεροπορίας, εξέτασα με μεγάλη προσοχή τις φωτογραφίες κομματιών του αεροπλάνου που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Πρώτα, μου έκανε κατάπληξη πόσο λίγες φωτογραφίες μπορούμε να βρούμε στο Google από τα θραύσματα του αεροπλάνου. Όλες είναι χαμηλής ανάλυσης, εκτός από μία: Το θραύσμα του πιλοτηρίου κάτω από το παράθυρο, στην πλευρά του πιλότου. Αυτή ωστόσο η εικόνα συγκλονίζει. Στην Ουάσιγκτoν μπορείς τώρα να ακούσεις απόψεις πως επρόκειτο για  «ενδεχομένως ένα τραγικό λάθος/ατύχημα».
Αυτό δεν με εκπλήσσει καθόλου, κατόπιν αυτής της εικόνας του πιλοτηρίου.

Τρύπες εισόδου και εξόδου βολίδων  στην περιοχή του πιλοτηρίου.

Συνιστώ να  κάνετε κλικ στην μικρή φωτογραφία στα αριστερά. Μπορείτε να την δείτε σε καλή ανάλυση. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ό,τι περιγράφω εδώ. Τα γεγονότα κραυγάζουν και βρίσκονται πέρα από το πεδίο των υποθέσεων: Το πιλοτήριο παρουσιάζει ίχνη κανονιοβολισμού! Μπορείτε να δείτε ότι τα χείλη από ένα μέρος των οπών είναι λυγισμένα προς τα μέσα. Αυτές είναι οι μικρότερες τρύπες, στρογγυλές και καθαρές, που δείχνουν τα σημεία εισόδου, πιθανώτατα βλήματος διαμέτρου 30 χιλιοστών. Τα χείλη των άλλων, των μεγαλύτερων και κάπως ξεφτισμένων τρυπών εξόδου δείχνουν σχίσματα εξέχοντος μετάλλου που προκλήθηκαν από βλήματα του ίδιου διαμετρήματος.
Επιπλέον, είναι φανερό ότι σε αυτές τις τρύπες εξόδου του εξωτερικού στρώματος του διπλού αλουμινίου της ενισχυμένης δομής τα άκρα είναι σχισμένα ή λυγισμένα -προς τα έξω! Επιπλέον
είναι ορατά  μικροκοψίματα, όλα λυγισμένα προς τα έξω, γεγονός που δείχνει ότι θραύσματα βγήκαν από το εξωτερικό περιτύλιγμα από μέσα από το πιλοτήριο. Τα ανοιγμένα σημεία καρφώματος είναι επίσης λυγισμένα προς τα έξω.

Εξετάζοντας αλληλοδιάδοχα τις διαθέσιμες φωτογραφίες ένα πράγμα επιβάλλεται στην προσοχή: Όλα τα κομμάτια του αεροπλάνου των τμημάτων πίσω από το πιλοτήριο είναι σε μεγάλο βαθμό άθικτα, εκτός βέβαια του ότι μόνο θραύσματα του αεροπλάνου απέμειναν.
Μόνο το τμήμα του πιλοτηρίου δείχνει αυτά τα περίεργα σημάδια της καταστροφής. Αυτό αφήνει στον εξεταστή ένα σημαντικό ίχνος.

Αυτό το αεροπλάνο δεν χτυπήθηκε από πύραυλο στο κεντρικό τμήμα του. Η καταστροφή είναι περιορισμένη στην περιοχή του πιλοτηρίου. Τώρα πρέπει να προσθέσετε στα δεδομένα ότι αυτό το τμήμα είναι κατασκευασμένο από ειδικά ενισχυμένο υλικό. Και τούτο επειδή η μύτη οποιουδήποτε αεροπλάνου πρέπει να αντέχει στην σύγκρουση με ένα μεγάλο πουλί σε υψηλές ταχύτητες. Μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία ότι σε αυτή την περιοχή έχουν τοποθετηθεί πολύ ισχυρότερα μείγματα αλουμινίου από ότι στο υπόλοιπο του κελύφους του αεροσκάφους.

Στην συντριβή του αεροπλάνου της Παναμέρικαν στο Λόκερμπυ, ένα μεγάλο τμήμα του πιλοτηρίου διασώθηκε ενιαίο, ακριβώς λόγω αυτής της ειδικής δομής. Στην περίπτωση του Μαλαισιανού ΜΗ17 είναι σαφέστατο ότι και σ΄αυτό επίσης σημειώθηκε έκρηξη μέσα στο αεροπλάνο.

Πυρομαχικά προορισμένα για την καταστροφή τάνκς.

Τι επομένως μπορεί να έχει συμβεί;
Η Ρωσία δημοσίευσε πρόσφατες καταγραφές ραντάρ που επιβεβαιώνουν την παρουσία τουλάχιστον ενός ουκρανικού καταδιωκτικού SU25 πολύ κοντά στο ΜΗ7. Αυτό συμπίπτει με την μαρτυρία του -τώρα αγνοούμενου- Ισπανού ρυθμιστή εναέριας κυκλοφορίας (Κάρλος), ο οποίος επεσήμανε δύο ουκρανικά μαχητικά κοντά στο Μαλαισιανό επιβατικό.

Αν τώρα εξετάσουμε τον εξοπλισμό του αντιπροσωπευτικού SU25, μαθαίνουμε ότι: Είναι εξοπλισμένο με ένα δίκαννο πυροβόλο 30 χιλιοστών, τύπου GSh-302/AO-17A, εφοδιασμένο με γεμιστήρα 250 εμπρηστικών βολίδων και εκρηκτικών βολίδων ντουμ-ντούμ αντι-τάνκ, τοποθετημένων σε εναλλασσόμενη σειρά. Το Πιλοτήριο του  ΜΗ17 δέχθηκε σαφώς πυρά και από τις δύο πλευρές :οι τρύπες εισαγωγής και εξαγωγής εμφανίζονται στο ίδιο θραύσμα τμήματος του πιλοτηρίου.

Τώρα ας εξετάσουμε τι συμβαίνει όταν μια ριπή από εμπρηστικές και
εκρηκτικές βολίδες αντιτάνκ πλήξουν το πιλοτήριο. Πρόκειται για βλήματα σχεδιασμένα να καταστρέψουν ένα σύγχρονο τανκ. Οι εμπρηστικές βολίδες αντιτάνκ διέσχισαν το πιλοτήριο και βγήκαν από την άλλη πλευρά του ελαφρά παραμορφωμένες. Προορισμός τους είναι άλλωστε να διατρήσουν την ισχυρή θωράκιση ενός τανκ. Επίσης οι εκρηκτικές βολίδες θραυσμάτων, χάρις στα πολυάριθμα σημεία κρούσεως τους, προκαλούν μαζικές εκρήξεις μέσα στο πιλοτήριο, αφού αυτό προορίζονται να κάνουν. Δεδομένων των ταχύρρυθμων βολών του πυροβόλου GSh-302, θα προκαλέσει ταχεία σειρά εκρήξεων μέσα στο πιλοτήριο, μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο. Που –θυμηθείτε το- κάθε μια τους προορίζεται να καταστρέψει ένα τάνκ.

Τι είδους «λάθος» διαπράχθηκε έτσι –και από ποιόν;

Επειδή το εσωτερικό των  αεροπλάνων της πολιτικής αεροπορίας είναι ερμητικά κλειστός θάλαμος υπό πίεση, οι εκρήξεις, σε κλάσμα του δευτερολέπτου, θα αυξήσουν την πίεση στο εσωτερικό της καμπίνας σε σημείο ρήξεως. Ένα αεροπλάνο δεν είναι εφοδιασμένο γι΄αυτό, θα σκάσει σαν μπαλόνι. Αυτά εξηγούν ένα εύλογο  σενάριο.

Τα σχεδόν ατόφια θραύσματα των πίσω τμημάτων του αεροσκάφους διερράγησαν στα ασθενέστερα σημεία της δομής, πιθανώτατα κάτω από εξαιρετική εσωτερική πίεση αέρος. Οι εικόνες της ευρείας διασποράς των συντριμμάτων και ο βάναυσος τραυματισμός του πιλοτηρίου ταιριάζουν αρμονικώτατα. Επιπλέον ένα τμήμα πτέρυγας δείχνει ίχνη ξυστής βολής, της οποία προέκταση οδηγεί στο πιλοτήριο. Και είναι ενδιαφέρον ότι ανακάλυψα πως τόσο η φωτογραφία υψηλής ανάλυσης του διάτρητου από σφαίρες τμήματος του πιλοτηρίου όσο και το τμήμα της γδαρμένης πτέρυγας έχουν στο μεταξύ εξαφανισθεί από τις εικόνες του Google. Ουσιαστικά, δεν μπορείτε πια να βρείτε φωτογραφίες θραυσμάτων, εκτός από τα πολύ γνωστά καπνίζοντα ερείπια του αεροπλάνου.

Εάν ακούτε τώρα τις φωνές από την Ουάσιγκτoν που μιλούν για ένα πιθανό τραγικό λάθος/ατύχημα», αυτό που απομένει είναι το ερώτημα ποια ήταν η φύση αυτού του «λάθους» που διαπράχθηκε εδώ. Δεν προτίθεμαι να περιπλανηθώ στο πεδίο των υποθέσεων, αλλά θα ήθελα να προσκαλέσω και άλλους να εξετάσουμε το εξής: Το ΜΗ17 έμοιαζε, στον τρίχρωμο σχεδιασμό του με το αεροπλάνο του Ρώσου προέδρου Πούτιν, το οποίο βρισκόταν «κοντά» στο Μαλαισιανό. Στους αεροπορικούς κύκλους «κοντά» θεωρείται κάπου ανάμεσα στα 150 με 200 μίλια. Επίσης ας λάβουμε υπόψη μας σχετικά και την κατάθεση της κ.Γιούλιας Τιμοσένκο, που ήθελε να εκτελέσει τον πρόεδρο Πούτιν με ένα Καλάσνικοφ.

Αλλά αυτά παραμένουν σκέτες εικασίες. Οι ριπές βλημάτων όμως στο πιλοτήριο του Μαλαισιανού ΜΗ17 ασφαλώς δεν είναι εικασίες”.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου