Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

14 Ιουλ 2014

Αλβανός τζιχαντιστής που πολεμούσε στη Συρία και έχει τραυματιστεί νοσηλεύεται στη Λάρισα,- αναφέρουν αλβανικά δημοσιεύματα. Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα αλβανικών μέσων, στη Συρία έχουν σκοτωθεί εννέα "Αλβανοί μουσουλμάνοι αντάρτες" και άλλοι έξι έχουν τραυματιστεί.

Κανένας από όσους έχουν σκοτωθεί στη Συρία δεν έχει μεταφερθεί στην Αλβανία, ενώ από τους τραυματίες, δύο νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, στα Τίρανα, ενώ ένας άλλος Αλβανός μουσουλμάνος τραυματίας - όπως τους χαρακτηρίζουν - και πολεμούσε στη Συρία, νοσηλεύεται σε εξειδικευμένη κλινική στη Λάρισα, στην Ελλάδα. Ο Αλβανός τραυματισμένος που νοσηλεύεται στη Λάρισα λέγεται, Ervin Duka, ο οποίος, με τη βοήθεια του αδελφού του μεταφέρθηκε στην Ελλάδα για καλύτερη ιατρική περίθαλψη, - αναφέρουν τα αλβανικά δημοσιεύματα.

O Duka, απομακρύνθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 από την Αλβανία και κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Συρία χτύπησε με μια σφαίρα στο σαγόνι και το σώμα,- αναφέρει το δημοσίευμα. Επίσης, αναφέρονται όλα τα ονόματα των "Αλβανών τζιχαντιστών". Για τη συλλογή των στοιχείων έχει δοθεί βοήθεια από την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία συνέλεξε στοιχεία από το πεδίο των πρακτόρων της. Εν τω μεταξύ, τρεις Αλβανοί τραυματίες μετά την νοσηλεία επέστρεψαν ξανά στη Συρία.

Απορίας άξιον είναι το πως νοσηλεύτηκαν και έπειτα ξαναγύρισαν στη Συρία οι Αλβανοί τραυματίες και πως έφτασε και κατάφερε να νοσηλευτεί στην χώρα μας ο Αλβανός τζιχαντιστής, καθώς σύμφωνα με μια λίστα που δημοσιεύθηκε το Μάιο του τρέχοντος έτους από τη Διεύθυνση για την Καταπολέμηση της τρομοκρατίας του Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας, τα ονόματα των Αλβανών που πολεμούν στη Συρία είναι γνωστά.

Πηγή Himara

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Του Αντώνη Τριφύλλη

«Και τι πετάνε ξάφνου οι μαύρες πεταλούδες του Γενάρη/ του ’44 τριγύρω;»
Άντολφ Έντλερ, «Ελεγεία»
Τρία κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) αντιμετωπίζουν, αυτή και την επόμεν χρονιά, αποσχιστικές κινήσεις. Και τρεις χώρες εκτός Ε.Ε. μάχονται για την προσεχή ένταξή τους στην ενιαία αγορά. Τα τρία βασίλεια, Βρετανία, Βέλγιο και Ισπανία, είναι αντιμέτωπα με την επιθυμία απόσχισης της Σκωτίας, της Φλάνδρας και της Καταλωνίας.

Στη Σκωτία έχει προγραμματιστεί δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο. Ήδη εξελίσσεται η καμπάνια και των δύο παρατάξεων του δημοψηφίσματος. Οι οικονομικές δυνάμεις, οι παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις και ο Τύπος προβάλλουν την οικονομική εξασθένηση, τόσο για την Αγγλία όσο και για την Σκωτία, που θα προκαλέσει η θετική ψήφος για την έξοδο.

Οι αντίπαλοι ισχυρίζονται ότι η άμεση ένταξη της Σκωτίας αυτόνομα στην Ε.Ε. (με τα πετρέλαια που δικαιούται) δεν θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην οικονομία της χώρας των βουνών. Επιπλέον, δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τον δρόμο της εξόδου από την Ε.Ε. που έχει ξεκινήσει ο Κάμερον. Και που, ως τώρα, δείχνει να υποστηρίζει η πλειονότητα των βρετανών ψηφοφόρων, πλην Σκωτίας.

Την ημέρας που στην Ευρωβουλή οι ευρωσκεπτικιστές ανέβαζαν θεαματικά τα ποσοστά τους, στο Βέλγιο ψήφιζαν και για τη Βουλή τους. Σε επίπεδο κεντρικό, αλλά και στα ομόσπονδα κρατίδια. Το αποσχιστικό κόμμα της Φλάνδρας ήρθε για πρώτη φορά πρώτο σε εθνικό επίπεδο και μπλοκάρει τον σχηματισμό κεντρικής κυβέρνησης. Αλλά αυτοί θεωρούν ότι θα παραμείνουν στην Ε.Ε., δεν θέλουν όμως να συνυπάρχουν με τους γαλλόφωνους.

Στην Ισπανία, πάλι, παρά την απόρριψη του αιτήματος για δημοψήφισμα από τη Βουλή, οι Καταλανοί επιμένουν στην διενέργειά του για την επόμενη χρονιά. Τυχόν απόσχιση θα έχει σοβαρές συνέπειες και για την Ισπανία, μια και υπολογίζεται ότι θα χάσει σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ της. Αλλά η πλούσια, παρότι ελλειμματική Καταλωνία, θεωρεί ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, αφού και αυτή πιστεύει ότι θα παραμείνει αδιατάρακτα μέλος της Ε.Ε

Την ίδια ώρα η Μολδαβία και η Γεωργία υπέγραφαν σύμφωνο με την Ε.Ε. Και πρόσφατα, μετά την εξέγερση, τις σφαγές και την εκλογή του νέου προέδρου, τη συμφωνία συνυπέγραψε και η Ουκρανία, με στόχο την ένταξή τους εν ευθέτω χρόνω, μετά τις χώρε3ς βεβαίως των Δυτικών Βαλκανίων.

Είναι προφανές ότι το ζήτημα διεύρυνσης της Ε.Ε. δεν έχει τελειώσει. Τα επόμενα δύο χρόνια οι εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες, ακόμα και σε χώρες – πυλώνες της, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, ακόμη και η Γερμανία, όπου εμφανίστηκε το μικρό για την ώρα κόμμα του μάρκου και όπου αντιμετωπίζουν κύμα ευρωαπόρριψης ή ευρωσκεπτισκισμού.

Δεν πρέπει δε να παραλείψουμε και την περίπτωση της Κύπρου, όπου οι τουρκοκύπριοι αυτόχθονες διακαώς επιθυμούν την ένταξή τους στη ζώνη της σταθερότητας και σχετικής ευημερίας μέσω ομοσπονδοποίησης, με τους δικούς τους όρους.

Πώς θα είναι η Ευρώπη την επόμενη δεκαετία; Κατά τη γνώμη μου, θα εξαρτηθεί από τρεις παράγοντες:
Α. Από την οικονομική πορεία της, από το αν θα μπορέσει δηλαδή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ανεργίας και ανάπτυξης, αλλά και από τις εξελίξεις που θα πυροδοτήσει η εφαρμογή του συστήματος της τραπεζικής ένωσης.
Β. Από τη συνεχιζόμενη απώλεια ηγεμονίας των ΗΠΑ και την ανάγκη ύπαρξης ισχυρού πόλου σταθερότητας της παγκόσμιας ισορροπίας
Γ. Από το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών της Ρωσίας για δημιουργία δικού της οικονομικού χώρου, αλλά και της προσπάθειας για μία νέα στρατηγική συμμαχία με την Κίνα.

Σε έναν κόσμο όπου οι ανισορροπίες εντείνονται, οι πλέον αδύναμοι ψάχνουν τη σταθερότητα που προσφέρει το «λιμάνι». Οι πιο ισχυροί, διερωτώνται γιατί πρέπει αυτοί να σηκώσουν την κρίση των άλλων στους ώμους τους.
Η ιστορία διδάσκει ότι η διεθνής συνεργασία απαλύνει τα προβλήματα, αλλά η απομόνωση τα οξύνει. Ιδίως σε μία εποχή που αρκεί μία πορτογαλική τράπεζα να φταρνιστεί, για να πετάξει η «μαύρη πεταλούδα» της κρίσης στην άλλη άκρη της μικρής μας ηπείρου.

Πηγή εφημ. «Τα Νέα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Άϊ λοιπόν θα σας πω κι ένα παραμύθι, για να ξεκουραστείτε! Μια φορά κι έναν καιρό οι κλέφτες της πρώτης πολιτείας του κόσμου, αφού πλουτήνανε αρκετά, αποφασίσανε να ταχτοποιήσουνε τη ζωή τους. Μπλοκάρανε το λοιπόν τους φτωχούς της πολιτείας κι αφού τους μαζώξανε στην πλατέα, τους είπανε:
 «Ψηλά τα χέρια! Θέλουμε το καλό σας. Δε θα σας πάρουμε τα φκιάρια, τους κασμάδες, τα σκεπάρνια, τα δισάκια και τα ζεμπίλια σας με το ψωμοτύρι, τα τρύπια σας πουκάμισα με τις ψείρες και τις απάτωτες καλύβες σας, που κάνουνε νερά, σα βρέχει. Είσαστε λέφτεροι ! – ψηλά τα χέρια!
Λέφτεροι να ζείτε κατά το κέφι σας, να κερδίζετε, να κάνετε κομπόδεμα, να μεθάτε, να χορέβετε, να γεννοβολάτε και να πεθαίνετε. Εμείς θα σας μαθαίνουμε τις … αλήθειες! Θα σας δώσουμε πλούσια φαντασία κ’ αισθαντική καρδιά. Θα σας δώσουμε κι αθάνατη ψυχή. Κι όποιος από σας του γουστάρει, θα μπορεί να γράφει ποιήματα, να σκαρώνει θεωρίες και να δοξάζεται! Ο κυρίαρχος λαός θα σαστε εσείς! Εμείς μονάχα θα σας κουμαντάρουμε.
Θα φροντίζουμε για την ασφάλεια της ζωής, της τιμής και της περιουσίας σας – μ’ ένα λόγο για τη λεφτεριά σας. Σεις θα δουλέβετε, καταπώς θέλετε κι ό,τι θέλετε κι όποτε θέλετε. Εμείς θα σας δίνουμε δουλειά, φτάνει να βρίσκεται, και σεις θα μας δίνετε τα κόπια σας. Και για να μη θαρρέψετε πως σας αδικούμε, θα πλερώνουμε κ’ εμείς το ίδιο δόσιμο στο Κράτος, – στον εαφτό μας!
Κ’ εσείς κ’ εμείς θα χουμε πάνου από τα κεφάλια μας τους ίδιους θεούς, που θα προστάζουν εσάς να δουλέβετε και να μην τρώτε κ’ εμάς να καθόμαστε και να τρώμε.
Κ’ εμείς κ’ εσείς θα χουμε πάνου από τα κεφάλια μας τους ίδιους νόμους, που εμείς θα σας τους δίνουμε κ’ εσείς θα τους ψηφίζετε σα βουλεφτάδες και θαν τους εφαρμόζετε σα δικαστάδες ενάντια στον εαφτό σας.
Και για να μην πλακώνουν απ’ άλλες στεριές και θάλασσες κουρσάροι και κλέφτες ν’ αρπάζουνε το υστέρημά σας και να παίρνουνε σκλάβους κ’ εσάς και τις γυναίκες σας και τα παιδιά σας, θα σας αρματώνουμε, θα σας γυμνάζουμε, για να μπορείτε να διαφεντέβετε τους θεούς σας, τον εαφτό σας κ’ εμάς, δηλαδή την πατρίδα. Να σκοτώνεστε εσείς και να ζούμε εμείς.
Κι’ επειδή μοναχοί σας δε θα μπορούσατε να σκεφτείτε το συφέρο σας και να φυλάξετε τον εαφτό σας, θα σας αναγκάζουμε με το ζόρι (ψηλά τα χέρια!). Ένα πράμα μοναχά σας απαγορέβουμε: να κλέβει ο ένας τον άλλονε. Γιατί μπορεί να κλέψετε κι εμάς».
Έτσι λοιπόν ο λαός δούλευε λέφτερα και λέφτερα σκεφτότανε. Και τραγουδούσε χαρούμενα στις ταβέρνες σαν τον κότσυφα στο κλαρί (στο κλουβί!). Κι’ οι σωτήρες τους ξαπλωνόντανε τ’ ανάσκελα σε ζεστά παλάτια το χειμώνα και κάτου απ’ ανθισμένα δέντρα το καλοκαίρι – και σωρό γυναικούλες όμορφες τους ψειρίζανε το σβέρκο και τους χουχουλίζανε το ριζάφτι (πολύ συντελεί!).
Κ’ η εφτυχία τους, είτανε δύναμη της πατρίδας κ’ η ξετσιπωσιά τους καθαρμός. Κι αν κάπου βαριεστίζοντας ο λαός τους έδιωχνε, ζητούσε αμέσως άλλους να τόνε κλέβουνε: δεν μπορούσε πια μήτε να ζήσει μήτε να σκεφτεί χωρίς “σωτήρες”.
Γελάτε και με το δίκιο σας, ω άντρες Αθηναίοι. Τέτια παράξενη πολιτεία μήτε γίνηκε μήτε θα γίνει ποτές! Παραμύθι, βλέπετε. Τώρα θα μου ζητάτε κ’ επιμύθιο! Που ναν το βρω;.. Μονάχα σας λέω: "Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισιάς, παραδίνεται για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των κλεφτών".
Τούτο το «παραμύθι», που μιλάει για ένα «κυρίαρχο» λαό που τον κουμαντάρουν οι αφεντάδες. Για ένα λαό που δουλεύει (όταν βρίσκεται δουλειά) για να τρώνε οι αφεντάδες. Για ένα λαό που θυσιάζεται για τους νόμους και από τους νόμους του Κράτους (δηλαδή των αφεντάδων). Για ένα λαό που βιώνει ότι «δίκαιον ουκ άλλο τι ή του κρείττονος συμφέρον» (*).  Το «παραμύθι» αυτό, που μιλάει για ένα λαό που «στα έσχατα της απελπισιάς, παραδίνεται για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των κλεφτών», είναι ένα απόσπασμα από την απολογία του Σωκράτη.

Εδώ, όμως, δεν πρόκειται για οποιονδήποτε Σωκράτη. Πρόκειται για τον βαρναλικό Σωκράτη. Και το «παραμύθι» για αυτόν το λαό που ανέχεται τους δημοπίθηκους (**) να παριστάνουν τους «σωτήρες» του, δεν περιέχεται στην απολογία που μας κληροδότησε ο Πλάτωνας. Εδώ πρόκειται για την «αληθινή απολογία του Σωκράτη».

Η «Αληθινή απολογία του Σωκράτη», το έργο του Βάρναλη, είναι ένα από τα λαμπρότερα διαμάντια της παγκόσμιας πεζογραφίας. Η «Αληθινή απολογία», όπως ο ίδιος ο Κώστας Βάρναλης έλεγε, «γράφτηκε στα 1931 σαν ένα είδος διαμαρτυρίας ενάντια στην τοτεσινή “δημοκρατία» του ιδιωνύμου, του Καλπακιού και των διαφόρων στρατιωτικών κινημάτων, που είχανε κατακουρελιάσει τις συνταγματικές ελευθερίες του πολίτη κι είχανε διαφθείρει ολάκερο το δημόσιο βίο της χώρας…».

Η «Αληθινή απολογία του Σωκράτη» είναι ένα έργο που, όπως σημειώνει ο -εκτός των άλλων και σπουδαίος μελετητής της ελληνικής γλώσσας- Νίκος Σαραντάκος, «ίσως πρόκειται για το τελειότερο δείγμα ανόθευτης δημοτικής γλώσσας στη λογοτεχνία μας». Κρίσιμη είναι και η επόμενη παρατήρησή του: «Η "Αληθινή απολογία του Σωκράτη" χρησιμοποιεί το ιστορικό γεγονός της δίκης του Αθηναίου φιλόσοφου για να ασκήσει καταλυτική κριτική στην εκμετάλλευση και την ανελευθερία, χωρίς όμως να αγιογραφεί τον εξαθλιωμένο λαό».

Όταν ο Παλαμάς πήρε στα χέρια του την «Αληθινή απολογία», έγραψε στον Βάρναλη: «Με τα γραμμένα σου μου φαίνεται πως δύο κλίκες ζεσταίνεις, εκείνους που θέλουνε να σε αφορίσουν κ' εκείνους που ζητάνε να σε φιλήσουν. Είναι και μια τρίτη, που αισθάνεται και τα δύο διαβάζοντάς σε, όσο κι αν τέτοιο αίσθημα μπερδεύει».

(*) Δίκαιον ουκ άλλο τι ή του κρείττονος συμφέρον: Απόσπασμα από την Πολιτεία του Πλάτωνα (338c). Το δίκαιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το συμφέρον του ισχυρότερου, άποψη που την υποστηρίζει ο Θρασύμαχος.

(**) Δημοπίθηκος:  Αυτός που με κολακείες εξαπατά το λαό. Λέξη του Αριστοφάνη (Βάτραχοι).

Πηγή Cogito ergo sum

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

H άσκηση επίθεσης του ρωσικού βομβαρδιστικού Sukhoi Su-24* εναντίον του αντιτορπιλικού USS Donald Cook είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει ένα κλίμα αποθάρρυνσης σε ολόκληρο το αμερικανικό πλήρωμα, με αποτέλεσμα διαδοχικές παραιτήσεις.
Ρώσος αξιωματούχος: "Σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσίας, θα επιβιώσουν το πολύ για πέντε ή δέκα λεπτά. Αλλά κανείς δεν έχει ανάγκη ένα πυρηνικό πλήγμα, το οποίο πιθανόν να διαδεχθεί μια τέτοια σύρραξη".

Πηγές: Polit Online  και Pravda 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!


Πρωτοφανής ο συνωστισμός πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα


Ο αριθμός των πλοίων του ΝΑΤΟ στα νερά της Μαύρης Θάλασσας σήμερα είναι μεγαλύτερος από εκείνο που διατηρούσε η Ατλαντική Συμμαχία επί των ημερών της Σοβιετικής Ένωσης. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γεωργία το 2008, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν είχαν στείλει τόσα πυραυλοφόρα καταδρομικά, φρεγάτες, περιπολικά σκάφη και σκάφη αναγνώρισης στη Μαύρη Θάλασσα.

Σήμερα υπάρχουν εννέα, αλλά Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και στέλνουν ένα μήνυμα με σημασία. Σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εννέα πλοία του ΝΑΤΟ θα είναι σε θέση να επιβιώσουν μόνο για ελάχιστα λεπτά.

«Στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας αυτή τη στιγμή υπάρχουν το αμερικανικό καταδρομικό Vella Gulf, η γαλλική φρεγάτα Surcouf, δύο σκάφη αναγνώρισης της Γαλλίας και της Ιταλίας, το Dupuy de Lome και το Elettra αντίστοιχα,» ανέφερε πηγή στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. «Επιπλέον, ένα ιταλικό περιπολικό σκάφος, ιταλικά και τουρκικά ναρκαλιευτικά και ένα βρετανικό ναρκαλιευτικό λαμβάνουν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ».

Διαδοχικές παραβιάσεις της Συνθήκης του Μοντρέ

Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936, τα πολεμικά σκάφη χωρών που δεν βρέχονται από την Μαύρη Θάλασσα μπορούν να παραμένουν εκεί το πολύ για 21 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια των ταραχών της Μαϊντάν στην Ουκρανία, αλλά και μετά την λήξη των χειμερινών Ολυμπιακών του 2014 του Σότσι της Ρωσίας, διπλωμάτες και στρατιωτικοί αξιωματούχοι επεσήμαιναν ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παραβίασαν τη συνθήκη, όσον αφορά και την χωρητικότητα των πολεμικών πλοίων και τον χρόνο παραμονής τους στα νερά της Μαύρης Θάλασσας.

Εντατικοποίηση των ρωσικών ασκήσεων

Το ενδιαφέρον είναι ότι και ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας ολοκλήρωσε την αποστολή πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, με σκοπό τη διεξαγωγή ναυτικών ασκήσεων, και έχει ανακοινωθεί ότι οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη Μαύρη Θάλασσα.

Πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva: η ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατά τη διάρκεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά

Πολεμικά πλοία θα εκτοξεύουν πυραύλους, και αεροσκάφη θα ασκούνται σε μαζικούς βομβαρδισμούς στόχων. Μονάδες των παράκτιων στρατευμάτων που υπηρετούν στο πυροβολικό και θα χειρίζονται τις εκτοξεύσεις πυραύλων θα δώσουν επίσης το παρών, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ασκήσεις καταστροφής του στόλου του εχθρού και εκφορτώσεις από χερσαίο έδαφος.


Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσαν ότι σκοπός των ασκήσεων είναι «η υπεράσπιση των ναυτικών επικοινωνιών και των θέσεων όπου αναπτύσσονται στρατιωτικές δυνάμεις». Στις ασκήσεις αυτές περιλαμβάνονται εκτοξεύσεις πυραύλων, εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου cruise, βομβαρδισμοί πολύπλοκων θέσεων στόχου και εκτοξεύσεις πυραύλων από παράκτια συστήματα άμυνας.

Οι αντιφατικές δηλώσεις του ΝΑΤΟ

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Βερσμπάου δήλωσε πρόσφατα ότι, λόγω της ουκρανικής κρίσης, το ΝΑΤΟ ανακήρυξε τη Ρωσία χώρα- αντίπαλο, και όχι συνεργάτη.

Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν αναγνώρισε πρόσφατα το γεγονός ότι η Ρωσία «μάχεται με περισσότερη ευφυία και ταχύτητα ό, τι το ΝΑΤΟ». Πρόσθεσε ότι, είτε διατηρηθεί η ειρήνη είτε υπάρξει στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ δεν θα πολεμήσει με τη Ρωσία.

Η σαφής απάντηση των Ρώσων

Ανώτερος αξιωματούχος στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στην ιστοσελίδα politonline.ru:
«Το ναυτικό του ΝΑΤΟ δεν αποτελεί απειλή για εμάς.
Οι δηλώσεις των Δυτικών θα πρέπει να ερμηνεύονται ως μια μορφή πίεσης στη Ρωσική Ομοσπονδία, ένας τρόπος να εκφράζουν τη στήριξή τους στην ουκρανική κυβέρνηση και επίσης ένας τρόπος να καθησυχάζουν τους… μικρότερους εταίρους τους μέσα στο ΝΑΤΟ.
Τα σκάφη τους, τα οποία σήμερα παραμένουν στα νερά της Μαύρης Θάλασσας, δεν θα είναι σε θέση να προκαλέσουν σημαντική ζημία ούτε στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας, ούτε στις χερσαίες δυνάμεις της, ακόμη και αν το επιδίωκαν.
Σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσίας, θα επιβιώσουν το πολύ για πέντε ή δέκα λεπτά. Αλλά κανείς δεν έχει ανάγκη ένα πυρηνικό πλήγμα, το οποίο πιθανόν να διαδεχθεί μια τέτοια σύρραξη».
Τρόμος, απογοήτευση και παραιτήσεις για τους Αμερικανούς μετά από κοινή άσκηση Ρωσίας - ΗΠΑ

Ο αξιωματούχος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το γεγονός ότι η άσκηση επίθεσης του ρωσικού βομβαρδιστικού Sukhoi Su-24* εναντίον του αντιτορπιλικού USS Donald Cook είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει ένα κλίμα «αποθάρρυνσης» σε ολόκληρο το αμερικανικό πλήρωμα.

Ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι:
«27 ναύτες του αντιτορπιλικού του Ναυτικού των ΗΠΑ Donald Cook συνέταξαν δηλώσεις παραίτησης, ενώ σύμβουλοι ψυχολόγοι του αμερικανικού επιτελείου κατέβαλαν προσπάθειες να πείσουν τους υπόλοιπους, που παρέμειναν, να μην κάνουν το ίδιο».


Βομβαρδιστικό Sukhoi Su-24 σε άσκηση


Τέλος, ο Ρώσος αξιωματούχος γνωστοποίησε ότι «ένστολοι του ρωσικού Ναυτικού, οι οποίοι συμμετείχαν σε μεγάλης κλίμακας ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, θα παρακολουθούν στενά τις δραστηριότητες των πλοίων του ΝΑΤΟ».


Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Ρωσικό Ναυτικό: οι 5 στόλοι αναλυτικά


Το υποβρύχιο Κ-329 Severodvinsk παραδόθηκε στο Ρωσικό Ναυτικό τον Ιούνιο και είναι σήμερα το τελειότερο πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο στον κόσμο.


«Ναύαρχος Kuznetsov»


Πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva: ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα


Απογείωση Sukhoi Su-33 από το «Ναύαρχος Kuznetsov»


Κινέζοι ναύτες χαιρετούν το πλήρωμα του ρωσικού καταδρομικού Varyag
κατά τη διάρκεια κοινών ασκήσεων Ρωσίας-Κίνας

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Στην Ελλάδα στα χρόνια της χολέρας των Μνημονίων έχουν αυτοκτονήσει πολλοί πολίτες. Ολων των ηλικιών και όλων των επαγγελμάτων.

Για αυτούς γνωρίζουμε λίγα ή μάλλον, γνωρίζουμε για λίγους εξ όσων έχουν αυτοκτονήσει, διότι οι αυτοκτονίες δεν δηλώνονται όλες. Οσο για αυτούς που γνωρίζουμε, όχι μόνον δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για τους ίδιους – εκτός απ’ το ρεπορτάζ θανάτου που συνοδεύει ενίοτε κι όχι πάντοτε την εκδημία τους – αλλά σιγά σιγά οι θάνατοι αυτοί έγιναν στατιστική.

Ουδέποτε το θέμα ήρθε στη Βουλή.

Ουδέποτε εζητήθησαν ευθύνες.

Ουδέποτε ο κ. Πρωθυπουργός εκκλήθη να δώσει εξηγήσεις για ένα «φάκελο αυτοκτονιών» - φερ’ ειπείν 100 από τις 5.000 – 6.000 που μας είναι γνωστές και σχετίζονται ευθέως με την κρίση και τον τρόπο που οι κυβερνήσεις των ανδρεικέλων τη διαχειρίζονται, εναντίον του λαού.

Ομως, δεν είναι μόνον οι αυτοκτονίες, είναι και οι «παράπλευρες απώλειες» όπως θα χαρακτήριζαν στη χυδαία γλώσσα τους οι Επικυρίαρχοι των κρατών, των εθνών και των λαών τους θανάτους εκείνων που δεν αυτοκτονούν οι ίδιοι, αλλά η κρίση δολοφονεί.

Ηταν 29 ετών. Τρία χρόνια άνεργος. Προσπαθούσε. Δεν έβρισκε δουλειά. Μελαγχολούσε. Μαράζωνε. Κοίταζε τον τοίχο. Πλάνταξε. Πέθανε. Τον «πρόδωσε» η καρδιά του – τρίχες! τον σκότωσε το έργο των Γιωργάκη, Παπαδήμου, Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα, Χαρδούβαλη, Προβόπουλου και όσων άλλων εμπλέκονται στη λεηλασία και τον κατ’ εξακολούθησιν βιασμό της Ελλάδας.

Είναι 30 χρονών. Εργάζεται. Με σύμβαση μιας ημέρας. Πληρώνεται με καθυστέρηση και έναντι – ένα δυο κατοστάρικα αντί των πέντε που θα έπρεπε να λαμβάνει μηνιαίως. Το αφεντικό τον έχει ήδη «μέσα» 1.200 ευρώ. Μαραζώνει. Εχει απελπιστεί. Θέλει να φύγει. Δεν ξέρει που να πάει. Με παρέες δεν βγαίνει πια παρά σπανίως. Με την κοπέλα του χώρισε. Για οικογένεια καμιά προοπτική.  

Δεν γελάει πια. Κάποια μέρα θα τον «προδώσει» κι αυτόν η καρδιά του. Εδώ τον πρόδωσε η χώρα του, η καρδιά του θα παραλείψει; Ή ίσως να τον «προδώσει» το μυαλό του. Φρίκη! θα πάψει να τρώει σούσι ο κ. Στουρνάρας εις ένδειξιν συμπαράστασης.

Δύο πήδηξαν χθες απ’ τα μπαλκόνια – ο ένας σάλταρε και ο άλλος, 73 χρονώ, κρεμάστηκε – δεν άντεχε την ξεφτίλα της εγκατάλειψης και της πείνας. Δύο σε μια μέρα και τα έβαψε μαύρα ο κ. Σαμαράς, δεν μπόρεσε να φάει το βράδυ απ’ τη στεναχώρια του. Κι όμως! με δυο θύματα την ημέρα τρέχει ο ρυθμός των αυτοκτονιών στη χώρα. Και με υπερδεκαπλάσιο αριθμό τρέχει ο ρυθμός των «παράπλευρων απωλειών», εκείνων που δεν αντέχουν να μην τους «αντέχει η οικονομία», εκείνων που δεν μπορεί να φροντίσει πλέον το σύστημα υγείας, εκείνων «που αφήνουν πίσω τους κάθε ελπίδα», όπως η Κόλαση προειδοποιούσε στο έργο του Δάντη όσους διάβαιναν το κατώφλι της.

Στην Αχερουσία (της) βρίσκεται η Ελλάδα, μεσ’ τη μέση στα νερά της Στυγός. Εκεί πνέει τα λοίσθια, ακίνητη, αποκαμωμένη, όλο και να βυθίζεται στα νεκρά νερά, αιχμάλωτη, αλυσοδεμένη, πνιγμένη στις ύβρεις.  

Με κάτι απόμακρες τσαλαφές φωνές να φθάνουν στα αυτιά της για success story κι άλλα αισχρότατα.

Του άλλου του παίρνουν το σπίτι. Αύριο θα αρχίσουν να αρπάζουν σπίτια σωρηδόν, έχουν έτοιμο τον μηχανισμό. Πόσοι θα πεθάνουν απ’ αυτό; Πόσοι θα έρθουν σε αδιέξοδο; πόσες οικογένειες θα διαλυθούν; Πόσα παιδιά δεν θα γεννηθούν; Πόσοι θα αρχίσουν να κοιτούν τον τοίχο, ώσπου πίσω του να δουν το έρεβος της αβύσσου;

Ποιοι έκαναν τον θάνατο σ’ αυτήν τη χώρα στατιστική; Ποιοι έκαναν τον θάνατο πολλαπλό; Πώς έγινε ο θάνατος μια υπόθεση «δημιουργικής λογιστικής»; Πόση ακόμα παραγωγή θανάτου θα επιτύχει η πολιτική των κυβερνήσεων Κουΐσλινγκ;

Μεγάλη θλίψη. εγάλη απελπισία. Πάνω σε εκατομμύρια μικρές ζωές – πάνω σε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, τη ζωή μας, τον χρόνο μας πάνω σ’ αυτήν τη Γη...
 
Του Στάθη από enikos


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Τώρα που κέρδισε στο Μουντιάλ η Γερμανία, πρέπει να το γιορτάσουμε κι εμείς;
Δηλαδή στις πολυεθνικές, όταν έχει εθνική γιορτή η ''μητρική'' εταιρεία, είναι αργία και για τις ''θυγατρικές'';

Δυσεπίλυτο πρόβλημα το οποίο απασχολεί από χθες το βράδυ τον ''πρωθυπουργό'', ο οποίος έχει εξαφανιστεί προσπαθώντας να επικοινωνήσει με το αφεντικό-Μέρκελ, προκειμένου να πάρει σχετικές οδηγίες!
 
Η αφεντικίνα όμως δεν σηκώνει το τηλέφωνο, γιατί τα έχει ψιλοπάρει με τον Αντωνάκη, που φέρεται να σκίζει τα μνημόνια κάθε μέρα, μέρα τη μέρα, φύλλο το φύλλο και που κοινοποίησε την πρόθεσή του να ζητήσει παράταση αποπληρωμής του χρέους για άλλα 50 με εκατό χρόνια, ώστε να είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται  να απελευθερωθεί για τις επόμενες τέσσερεις γενιές!
Μάταια προσπαθούν να την πείσουν οι διάφοροι ''εξ απορρήτων'' του λεβεντόπουλου, πως αυτά τα λέει για εσωτερική κατανάλωση, για τους χαχόλους και το πόπολο, μπας και βγάλουν κανα εξάμηνο ακόμα στην εξουσία, οπότε όλοι τους θα είναι κερδισμένοι!

Προσπαθεί επίσης να επικοινωνήσει μαζί της ο ''πρωθυπουργός'' για να της υπενθυμίσει να στείλει 7-8 εκατομμύρια τουρίστες, από τα 20 που ο ίδιος είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό πως θα πλημμυρίσουν την χώρα.
 
Κι επίσης να την ρωτήσει τί πρέπει να κάνει με το θέμα των φόρων, των κατασχέσεων και των φυλακίσεων:
 
Να μας πάρουν τα σπίτια, και μετά να μας βάλουν φυλακή;  Ή να μας πάρουν τα σπίτια και να μας αφήσουν ελεύθερους (τρόπος του λέγειν) να δουλεύουμε για 280 ευρώ τον μήνα (δηλαδή για 11 ευρώ την μέρα, ή 1,5 ευρώ την ώρα) στις πολυεθνικές τους;
Εν τω μεταξύ οι 51 βουλευτές της κυβέρνησης του αίσχους του Α' θερινού τμήματος της Βουλής, αποφάσισαν να απαγορεύσουν στα 11 εκατομμύρια των πολιτών της χώρας να αποφασίσουν αν θα εκποιήσουν ''μπιρ-παρά'' την μέγιστη εταιρεία κοινωνικής ωφέλειας, αλλά και στρατηγικής σημασίας, που λέγεται ΔΕΗ!
 

Τόση και τέτοιας ποιότητας δημοκρατία!
 
Εμείς όμως γιατί να χολοσκάμε;
 
Έχουμε στην τσέπη ένα δίφραγκο για φραπέ, έχουμε κι ένα εικοσάρι για ένα μπάνιο το Σαββατοκύριακο, έχουμε τώρα με την ψηφιακή και εικόνα-καμπάνα στην τηλεόραση...
Σε λίγο δεν θάχουμε και σπίτια να αγχωνόμαστε για φόρους και χαράτσια, όλα καλά!
Η Ελλάδα στον δρόμο προς την κόλαση!...Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΤο 64% των ρώσων πιστεύει στην πιθανότητα να ξεκινήσει στον κόσμο «μια στρατιωτική σύγκρουση με χρήση πυρηνικών όπλων»

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση δείχνει ότι η ρωσική κοινή γνώμη φοβάται έναν πυρηνικό πόλεμο, ιδιαιτέρως μάλοστα εξαιτίας της ρευστότητας στη διεθνή πολιτική σκηνή. Οι ρώσοι επίσης, αναφέρουν σαν τους κυριότερους εχθρούς της χώρας τους, τις ΗΠΑ, την Ουκρανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Η πλειοψηφία των ρώσων πολιτών πιστεύει ότι ο σήμερα είναι πολύ πιθανόν να γίνει πυρηνικός πόλεμος, διαπίστωσε το κοινωνιολογικό Ίδρυμα, «Κοινή Γνώμη» (ΙΚΓ - FOM). Η πυρηνική απειλή, πιστεύουν οι ερωτηθέντες, προέρχεται κυρίως από τις ΗΠΑ. Η τεταμένη διεθνής κατάσταση και η κρίση στην Ουκρανία, ενισχύουν το φόβο των ρώσων, εξηγούν οι αναλυτές

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος «Κοινή Γνώμη», που συλλέχθηκαν στο τέλος του Ιουνίου, το 64% των ρώσων πιστεύει στην πιθανότητα να ξεκινήσει στον κόσμο «μια στρατιωτική σύγκρουση με χρήση πυρηνικών όπλων». Διαφωνεί με αυτή την άποψη το 20% του δείγματος (το 17%, δεν εξέφρασε γνώμη). Την ίδια στιγμή, το 53% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι σήμερα ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου είναι υψηλότερος από «15-20 χρόνια πριν», το 26% θεωρεί ότι το επίπεδο της απειλής δεν έχει αλλάξει, και μόνο το 7% δήλωσε ότι ο κίνδυνος είναι μικρότερος (το 14% δήλωσε αναποφάσιστο). 

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Ερευνών Γκριγκόρι Ντομπρομέλοφ, εξήγησε ότι η μαζική φοβία των ρώσων για την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου οφείλεται στην εικόνα που δίνουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη διεθνή κατάσταση. «Οι άνθρωποι, όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και σε όλο τον πλανήτη, είναι φοβισμένοι», λέει ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας, Βλαντίμιρ Κομογιέντοφ. «Αυτή η νευρικότητα, αυτή η έλλειψη κατανόησης, είναι εμφανής παντού. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για την παγκόσμια ειρήνη». Κατά τη γνώμη του, το γεγονός ότι «ο κόσμος ζει με το φόβο» οφείλεται στις ΗΠΑ. Και υπεύθυνος που ο κόσμος εξακολουθεί να φοβάται τον πυρηνικό πόλεμο, είναι ο πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και οι συνεργάτες του στον Λευκό Οίκο. 

Νέος «Ψυχρός Πόλεμος»;
Σύμφωνα με το Ίδρυμα «Κοινή Γνώμη», το 52% των ρώσων πολιτών θεωρεί, ότι η «απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων» προέρχεται από τις ΗΠΑ, το 12%, από τη Βόρειο Κορέα, το 9%, από το Πακιστάν. «Η χώρα που παίζει το ρόλο του «παγκόσμιου χωροφύλακα» είναι αυτή, απ’ την οποία συνήθως περιμένουν να ξεκινήσει τον πυρηνικό πόλεμο», εξήγησε ο αναλυτής του ΙΚΓ, Γκριγκόρι Κέρτμαν. Στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών με τις οποίες η Ρωσία έχει τις λιγότερο φιλικές σχέσεις, το 77% των ερωτηθέντων τοποθέτησαν τις ΗΠΑ, το 66% την Ουκρανία και το 19% τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο κ.Ντομπρομέλοφ σημείωσε ότι την «υστερία υπερθερμαίνει» και η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία. Επιπλέον, «15-20 χρόνια πριν, οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ήταν πιο αρμονικές», πρόσθεσε ο Γκριγκόρι Κέρτμαν. Ο εμπειρογνώμονας για θέματα μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων του Κέντρου Καρνέγκι της Μόσχας, Πιότρ Τοπιτσκάνοφ, θεωρεί τους φόβους των πολιτών «νομοτελειακούς». «Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ είναι συγκρουσιακές, οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι ο κόσμος, όπως ήταν στην αρχή της δεκαετίας του 1990, δεν είναι ό ίδιος, και τα πυρηνικό όπλα δεν ήταν τελικά κάτι το οποίο δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ».

Οι κοινωνιολόγοι υπενθύμισαν στους ερωτηθέντες, ότι αρχικά η «πυρηνική Λέσχη» αποτελούταν μόνο από την ΕΣΣΔ, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Κίνα. Αργότερα, προσχώρησαν στο κλαμπ και άλλες χώρες, όπως το Πακιστάν, η Ινδία και η Βόρειος Κορέα. Οι περισσότεροι πολίτες, σύμφωνα με το ΙΚΓ, φοβούνται την περαιτέρω διεύρυνση της «πυρηνικής Λέσχης». Ο Γκριγκόρι Ντομπρομέλοφ εξήγησε αυτή την τάση, με το ότι διαθέτουν πυρηνικά όπλα χώρες που δεν βρίσκονται πλήρως υπό τον έλεγχο της παγκόσμιας κοινότητας και για το λόγο αυτό, οι πολίτες άρχισαν να αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς.

Ο Πιότρ Τοπιτσκάνοφ, βλέπει και θετικές πλευρές από το φόβο απέναντι σε ένα πυρηνικό πόλεμο: «Οι πολιτικοί θα μπορέσουν να συνεχίσουν το διάλογο για τη μείωση των πυρηνικών όπλων, τη στιγμή που αυτό επιθυμεί ο κόσμος». Όπως διαπίστωσε το ΙΚΓ, το 76% του πληθυσμού θεωρεί, ότι είναι απαραίτητο να καταβληθούν προσπάθειες για τον καθολικό πυρηνικό αφοπλισμό, ενώ μόνο το 14% των ερωτηθέντων δήλωσε το αντίθετο. Την ίδια στιγμή όμως, μόνο το 19% πιστεύει ότι είναι δυνατή η πλήρης εξάλειψη των πυρηνικών όπλων μέσα στις επόμενες δεκαετίες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Θα ήταν για γέλιο η στάση της «αριστερής» Αντιπολίτευσης, αν δεν ζούσαμε αυτή τη ΦΡΙΚΗ: Της εξόντωσης του ελληνικού λαού και του ξεπουλήματος της Ελλάδας από τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ…
Πάλι «ανακάλυψαν» την Αμερική…


ΣΥΡΙΖΑ: «Αντιδημοκρατική εκτροπή», η «κυβέρνηση κουρελιάζει το Σύνταγμα», «πραξικόπημα κατά της Μικρής ΔΕΗ» και τα παρόμοια…

Μετά από κάθε εκλογικό σώου και κοινοβουλευτικό πυροτέχνημα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «ανακαλύπτει» την πραξικοπηματική αυθάδεια της κατοχικής κυβέρνησης και τις «αντιδημοκρατικές εκτροπές»…

Μα, αυτή η κυβέρνηση είναι ο ορισμός της πραξικοπηματικής αυθάδειας και δεν έχει αφήσει λίθον επί λίθου, προχωρεί από πραξικόπημα σε πραξικόπημα, με τη Βουλή να αποτελεί το ντεκόρ του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ αυτής της κυβερνητικής «συμμορίας»…

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα …ανακαλύπτει πάντα μετά από τα αποτυχημένα κοινοβουλευτικά του κόλπα και θεάματα, αλλά συνεχίζει να αναζητά «λύσεις» ΕΝΤΟΣ αυτών των παιχνιδιών του κοινοβουλευτικού τζόγου, ΕΝΤΟΣ αυτής της «αρένας» των πραξικοπημάτων και των εκτροπών…

Το ίδιο με την κυβέρνηση μας εμπαίζει και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ… αντιπολιτευτικά: Η κυβέρνηση εκτελεί τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί αυτά τα εγκλήματα με κοινοβουλευτικά θεάματα στημένα πάνω στην πράσινη τσόχα των πραξικοπηματικών εκτροπών…

ΚΚΕ: Στο ίδιο μήκος κύματος…

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ηγεσία του ΚΚΕ με πιο νωθρούς θεατρινισμούς, πιο συντηρητική γλώσσα και εκλογική …νηφαλιότητα:
«Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί προκειμένου να καλύψει την αρνητική στάση της για τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, παραπέμπει το ζήτημα στο θερινό τμήμα για μια προσχηματική συζήτηση με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Συνεπώς, οι βουλευτές του ΚΚΕ δε θα πάρουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία».

Ούτε σε επίπεδο ανακοινώσεων (διπλωματικών λόγων) δεν καρατομεί η ηγεσία του ΚΚΕ την κυβέρνηση. Μιλάει όπως θα μίλαγε ένας διαφωνών αστός πολιτικάντης…

Φυσικά και τα δύο κόμματα της «αριστεράς» έχουν παντελώς ξεχάσει το αλφάβητο της Αριστεράς, το αυτονόητο της Αριστερής Αγωνιστικής Πράξης: το ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ στην κινηματική ΠΡΑΞΗ…

Τι είναι αυτό το Μέτωπο Αγώνα (Ενιαίο Μέτωπο); Είναι ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ πάνω σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα: ΔΕΗ στη προκειμένη περίπτωση, τις επιστρατεύσεις και πολλά άλλα…

Τέτοια ενιαιομετωπικά σχήματα ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ δράσης αποτελούν ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ αναγκαιότητα για την ανάπτυξη των λαϊκών κινημάτων: Αποτελούν την πεμπτουσία της Αριστερής, Αγωνιστικής Πράξης.

Το στρατηγικό αυτό όπλο της Αριστεράς, δηλαδή οι Συμμαχίες πάνω σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ζητήματα Πρακτικής ΔΡΑΣΗΣ, αναπτύσσει, ΕΝΩΝΕΙ, ισχυροποιεί και οργανώνει τα λαϊκά κινήματα…

Και κινείται πάνω στο εξής επαναστατικό αξίωμα: «Κτυπάμε μαζί και προχωρούμε χώρια»…

Η ιστορική εμπειρία του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι πλουσιότατη πάνω στα ζητήματα των «Συμμαχιών» και των «μετώπων» και έχει καταγραφεί στη Θεωρία των κινημάτων: Όγκοι κειμένων υπάρχουν από τους μεγάλους ηγέτες των επαναστατικών αγώνων…

Τα δύο αυτά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ) όχι μόνο δεν προωθούν ΠΟΤΕ τέτοιου είδους Συμμαχίες (ακόμα και σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαιρούν, κατεβαίνοντας ξεχωριστά), ΑΛΛΑ και τις τορπιλίζουν. Ιδιαίτερα η ηγεσία του ΚΚΕ η οποία κατασκευάζει, με ποικίλα ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα «κόκκινα μέτωπα»: Μέτωπα-δορυφόροι του κομματικού της φέουδου…

Τόσα και τόσο ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ έχουν συντελεστεί από την κυβερνητική «συμμορία», η χώρα έχει αποτεφρωθεί και ξεπουληθεί, ο ελληνικός λαός κατακρεουργηθεί και τα δύο αυτά κόμματα δεν έχουν βρει ΚΑΝΕΝΑ σημείο συνεννόησης, κανένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ Κοινής Αγωνιστικής Δράσης: Ούτε σε επίπεδο απεργιακών παρελάσεων…

Και όμως, η ίδια η ΦΡΙΚΗ των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ παρείχε πολλά, πάρα πολλά, «ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ» για συμφωνία και ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ: καταλήστευση των μισθών, χαράτσια, κλοπή κατοικιών, απεργίες, επιστρατεύσεις, κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, ξεπουλήματα, κλείσιμο της ΕΡΤ, Σκουριές και πολλά άλλα…

Ούτε απόπειρα για τη συγκρότηση ενός Αγωνιστικού Μετώπου και Επιτροπών Αγώνα δεν ΥΠΗΡΞΕ από αυτήν την «αριστερά»!!!

Το αντίθετο: Τορπιλιζόταν κάθε κινηματική πρακτική που έθετε την Αγωνιστική ΕΝΟΤΗΤΑ και απειλούσε να υπερφαλαγγίσει τους εργατοπατέρες και τα κομματικά «αριστερά» φέουδα…

Όλο το «αγωνιστικό μένος» αυτών των κομμάτων περιοριζόταν στην αερολογία και την εκλογική εμπορία, στην κατανάλωση καταγγελιών…

Ακόμα και στο παιχνίδι του εκλογικού θεάματος και του τζόγου δεν κατόρθωσαν να βρουν σημείο επαφής: Το κάθε ένα κατέβασε και δική του πρόταση για το δημοψήφισμα!!!

Εδώ, για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να σημειώσουμε τούτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω για λόγους εκλογικού εμπορίου, κατέβασε μια πρόταση ΕΝΩΤΙΚΗ για το δημοψήφισμα.

Η ηγεσία του ΚΚΕ τορπίλισε αυτήν την πρόταση με μια δική της πρόταση που απείχε πολύ από τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ των Αριστερών, Ενιαίο-Μετωπικών Συμμαχιών.

Η αντιπρόταση του ΚΚΕ δεν έμεινε σε ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πρακτικό ζήτημα που ΕΝΩΝΕ τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις, αλλά έθετε γενικότερα προβλήματα ιδιωτικοποιήσεων και ΕΕ, προβλήματα τα οποία, εκ των προτέρων, τορπίλιζαν κάθε αντιπολιτευτική ενότητα, έστω σε εκλογικό επίπεδο.

Έτσι η ηγεσία του ΚΚΕ τορπίλισε στην ΠΡΑΞΗ την αντιπολιτευτική ΕΝΟΤΗΤΑ του δημοψηφίσματος εναντίον της κυβέρνησης, με την «εισαγωγή» προγραμματικών συμφωνιών περί ιδιωτικοποιήσεων κ.τλ…

Τα δύο αυτά κόμματα της «αριστεράς» παίζουν και μας εμπαίζουν, κερδοσκοπώντας εκλογικά πάνω στη ΦΡΙΚΗ δίχως ΤΕΛΟΣ και περιμένοντας να εισπράξουν τα κέρδη τους από την αποσυνθετική ΠΤΩΣΗ της κυβερνητικής «συμμορίας» που έρχεται καλπάζοντας…

Αυτά τα δύο κόμματα δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση, ούτε γεύση, με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

Καιρός να το συνειδητοποιήσουμε για να μην γίνουμε θύματα της ΑΠΑΤΗΣ τους…

ΑΡΙΣΤΕΡΑ χωρίς αγωνιστικό ΚΙΝΗΜΑ είναι τσόφλι δίχως περιεχόμενο…

Πηγή resaltomag
Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Η αύξηση των μειωμένης αντίληψης πολιτικών σε ρόλο εξουσιαστικού τρολ...
Ο Σαμαράς και οι υπόλοιπες υφιστάμενές του ακροδεξιές πολιτικές μαριονέτες φέρνουν και στηρίζουν τα μνημόνια με το πρόσχημα την σωτηρία της πατρίδας και των πολιτών της.

Τι προβλέπουν τα μνημόνια;

Αναχρηματοδότηση των μέχρι και την κρίση υπερκερδοφόρων τραπεζών που κάναν πάρτυ αυθαιρεσιών προ κρίσης (το "προ" συζητήσιμο), μοίραζαν τα δάνεια σχεδόν με το ζόρι, δεν ελέγχονταν από κανένα κρατικό φορέα και δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστα χρόνια στρατιές εκατομμυριούχων μετόχων και στελεχών τους ενώ ήξεραν με μαθηματική ακρίβεια την κατάληξη της δράσης τους και το ντόμινο οικονομικής κατάρρευσης που διαγράφονταν.
Γιατί χρειάστηκαν "διάσωση" οι τράπεζες;
Γιατί μοίραζαν από διακοποδάνεια των 500 ευρώ μέχρι δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ΜΜΕ χωρίς καν να υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής. Mega Channel καλή ώρα. Στο οποίο κανάλι των Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να δανείζουν ενώ αυτό είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση!
Τα κέρδη των τραπεζών λοιπόν μετατρέπονταν σε τεράστια μερίσματα-bonus για στελέχη και μετόχους. Οι ζημιές όμως μετατρέπονται σε κρατική διάσωση (αναχρηματοδότηση) με μνημονιακά δάνεια. Ποιος θα πληρώσει τα δάνεια; Όχι τα στελέχη και οι μέτοχοι πάντως. Για την "σωτηρία της πατρίδας" θα τα πληρώνουν οι πολίτες της. Άλλωστε όπως είπε πολύ πρόσφατα και ο δημοσιογράφος του εφοπλιστή και καναλάρχη Αλαφούζου, κυρ Μπάμπης Παπαδημητρίου (και πρώην μεγαλοστέλεχος τραπεζών επί πολλά χρόνια) οι τράπεζες είναι ολονών μας! (όταν έχουν ζημιές, όταν έχουν κέρδη είναι μόνο των μετόχων τους).
Ποιος κερδίζει από την αναχρηματοδότηση-διάσωση των τραπεζών;
Αυτοί που έχουν τράπεζες κυρίως, και τα στελέχη τους κατά δεύτερο λόγο.
Ποιός έχει τράπεζες;
Βαρδινογιάννης, Λάτσης, Σάλλας, Κωστόπουλος.
Τι άλλο προβλέπουν τα μνημόνια;

Απελευθέρωση απολύσεων, πτώση μισθών.
Ποιος κερδίζει από την απελευθέρωση απολύσεων και την πτώση μισθών;
Οι (μεγαλο)εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους.
Δηλαδή πάλι ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, ο Σάλλας, ο Κωστόπουλος, ο Αλαφούζος ο Μπόμπολας και άλλοι τέτοιοι.
Οι αξιότιμοι κύριοι στις τεράστιες συλλογές τους από κάθε είδους επιχειρήσεων διαθέτουν και τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα, εφημερίδες και ηλεκτρονικές ειδησεογραφικές σελίδες. Άλλες δικές τους, άλλες τρίτων αλλά ελεγχόμενες από αυτούς.
Τι κάνουν τα ΜΜΕ τους; Στηρίζουν την κυβέρνηση και τα μνημόνια και προσπαθούν να σε πείσουν ότι είναι για το καλό σου και δεν υπάρχει άλλη λύση.
Τι άλλο προβλέπουν τα μνημόνια;
Aυξήσεις φόρων και χαράτσια.
Ποιος ΔΕΝ πληρώνει-πλήρωνε φόρους και χαράτσια;
Το κτίριο που στεγάζεται το Σκάι, το Mega που έκλεβε ρεύμα από την ΔΕΗ, οι εφοπλιστές που έχουν φορολογική ασυλία, η εκκλησία και ο Βαρδινογιάννης που κάνουν την μία τροπολογία πάνω στην άλλη για να του σβήσουν κάτι πρόστιμα και φόρους εκατομμυρίων ευρώ.
Δηλαδή πάλι ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης,  ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος είναι κερδισμένοι από την μνημονιακή απαίτηση.
Τί άλλο προβλέπουν τα μνημόνια;
Αποκρατικοποιήσεις
Ποιος ευνοείται από τις αποκρατικοποιήσεις;
Ο Μελισσανίδης (κολλητός του Σαμαρά) που πήρε το χρυσωρυχείο του ΟΠΑΠ, ο Λάτσης που πήρε το Ελληνικό και άλλοι παρόμοιοι τύποι.
Καταλάβατε τώρα πως λειτουργεί η εξουσιαστική-κοινωνική αλυσίδα "Λόμπι, Τράπεζες, Πολιτικοί" και γιατί έχουμε γεμίσει με υπουργούς τύπου Ντινόπουλου, Βούλτεψη, Κικίλια, Γιακουμάτου, Λοβέρδου, Μπουμπούκου, Βρούτση, Γκερέκου, Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη και Kεφαλογιάννη που δεν διαθέτουν την νοητική ικανότητα να διαχειριστούν ούτε ένα περίπτερο;
ΥΓ. Η αρχική σκιτσογραφία "Lobby, Bank, Politician" δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην ελληνική πραγματικότητα. Ο Βαρδινογιάννης και ο Λάτσης έχουν καταφέρει να καπαρώσουν και τα τρία πόστα με διάφορους τρόπους ώστε να αποφύγουν να δώσουν ακόμα και τα κόπρανά τους.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου