Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Ιουλ 2014

Οι μόνοι που δουλεύουν ρολόι, δεν απολύονται, δεν κάνουν απεργίες, καλοπληρώνονται και παίρνουν και... υπερωρίες, είναι οι χαφιέδες!
Σε κατάσταση ομηρίας επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πολιτικοί, δικαστικοί, εργολάβοι, προμηθευτές του δημοσίου και ποδοσφαιρικοί παράγοντες

Eνα επικiνδυνο δίκτυο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων έχει αναπτυχθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια, στο οποίο διαπλέκονται κρατικές και παρακρατικές υπηρεσίες και έχει μετατρέψει τις υποκλοπές σε εργαλείο εκβιασμού.

Όλα άρχισαν, όταν κέρδισε τις εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου και ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του, ο οποίος εμπλέκεται και στην υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος του Κ. Καραμανλή οργάνωσε μια ολιγάριθμη ομάδα από δύο κορυφαία στελέχη του ΥΠΕΞ και τρεις ανώτερους υπαλλήλους της ΕΥΠ και ένα άλλο πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης, που συνδέονταν με δεσμούς αίματος με τον τότε πρωθυπουργό.

Η ομάδα των λεγομένων μουτζαχεντίν του Γ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε απροκάλυπτα τους κοριούς της ΕΥΠ προκειμένου να υλοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιο που προέβλεπε να τεθούν σε κατάσταση ομηρίας κορυφαίοι επιχειρηματίες, εκδότες και άλλα πολιτικά και δημόσια πρόσωπα που έδειχναν ανυπακοή στο νέο σύστημα.

Το παρακρατικό δίκτυο που είχε στηθεί έδινε καθημερινά αναφορά με ειδικά σημειώματα στο γραφείο πρωθυπουργού.

Ταυτόχρονη ενημέρωση είχε και ένα άλλο πρόσωπο που διατηρούσε γραφείο στο υπουργείο Εξωτερικών και το οποίο έκανε ανάλυση των συνομιλιών που υποκλέπτονταν.

Μάλιστα το πρόσωπο αυτό έδινε εντολές για συνέχιση ή διεύρυνση των προσώπων στα οποία παγίδευαν τα τηλέφωνα. Το σύστημα του Γ. Παπανδρέου κατέρρευσε και μαζί με αυτό εξαφανίστηκε και ο παρακρατικός μηχανισμός που είχε στηθεί με βάση τα αμερικανικά στάνταρ. Με την αλλαγή της κυβέρνησης οι μηχανισμοί στην Κατεχάκη άλλαξαν αλλά οι παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση φτάνοντας σε σημείο να παγιδεύονται καθημερινά περίπου οκτώ χιλιάδες τηλέφωνα, τέσσερις χιλιάδες από την κρατική ΕΥΠ, και άλλα τόσα περίπου από τις ιδιωτικές ΚΥΠ.

Με διάφορα προσχήματα και χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα το κόλπο των δήθεν ανώνυμων καταγγελιών μπήκαν στο σύστημα των παρακολουθήσεων τηλέφωνα εκδοτών, δημοσιογράφων, κορυφαίων επιχειρηματιών και τραπεζικών παραγόντων.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που υποτίθεται ότι προστατεύει τη χώρα από εξωτερικούς εχθρούς και έχει αντικείμενο την κατασκοπεία και την αντικατασκοπεία, έχει καταντήσει ένα παρακρατικό παραμάγαζο συγκέντρωσης υλικού από παρακολουθήσεις.
Ένα μέρος από το υλικό υποκλοπών αξιοποιείται από κυβερνητικούς κύκλους, προκειμένου να ελέγχουν τις κινήσεις αντιπάλων κομμάτων και πολιτικών αλλά και βουλευτών που δείχνουν τάσεις αυτονόμησης.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι χαρακτηριστική η καταγγελία του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη για παρακολουθήσεις των τηλεφώνων των στελεχών του κόμματος στην επίμαχη προεκλογική περίοδο. Οι υποκλοπές χρησιμοποιούνται από συστήματα εξουσίας για να θέσουν σε ομηρία κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες, εκδότες, δικαστές και άλλα δημόσια πρόσωπα.

Το υλικό των υποκλοπών γίνεται συνήθως και εκβιαστικό εργαλείο σε διάφορα πανίσχυρα λόμπι που διαπλέκονται με τις μυστικές υπηρεσίες αλλά και κάποιους λίγους επίορκους δικαστές. Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην Kontranews ότι πάμπολλες εντολές παρακολούθησης από την ΕΥΠ ήταν στημένες από ένα πανίσχυρο λόμπι το οποίο συνδέεται με εκβιασμούς και με ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Το λόμπι αυτό έχει πρόσβαση και σε Μέσα Ενημέρωσης και με συγκεκριμένους δημοσιογράφους, βαποράκια, το υλικό από τις υποκλοπές γίνεται ρουλεμάν για να ολοκληρωθεί ο κύκλος του εκβιασμού.

Ιδιωτικές ΕΥΠ
Εκτός από το μηχανισμό της ΕΥΠ σε πλήρη δράση βρίσκεται και το παρακράτος των ιδιωτικών υπηρεσιών. Οκτώ ιδιωτικές εταιρείες πληροφοριών στις περισσότερες από τις οποίες εργάζονται συνταξιούχοι της ΚΥΠ δουλεύουν για λογαριασμό μεγαλοεπιχειρηματιών και παρακολουθούν συστηματικά, αντιπάλους επιχειρηματίες αλλά και κρατικούς αξιωματούχους που κατέχουν νευραλγικές θέσεις σε διάφορες υπηρεσίες ή ΔΕΚΟ, ειδικά όταν σχετίζονται με μεγάλες προμήθειες και συμβάσεις. Οι ιδιωτικές ΕΥΠ έχουν αγοράσει υπερσύγχρονα συστήματα παρακολούθησης κυρίως από τη γερμανική αγορά.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα μια εταιρεία που ειδικεύεται σε πωλήσεις συστημάτων παρακολούθησης διαφημίζονται οι οκτώ βαλίτσες που αγοράστηκαν από Έλληνες ιδιώτες. Στην περίπτωση που προσθέσει κανείς τις υποκλοπές της ΕΥΠ με αυτές των ιδιωτικών εταιρειών τότε ο καθένας καταλαβαίνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Γιατί όταν παρακολουθούνται οκτώ χιλιάδες τηλεφωνικές συσκευές και ο κάθε κάτοχος συσκευής μιλάει κατά μέσο όρο με 20 άτομα την ημέρα τότε, 160.000 πολίτες βρίσκονται στο έλεος των κοριών.

Το πριόνισμα Μαρινάκη
Θύμα των κοριών έπεσε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο κορυφαίος Έλληνας εφοπλιστής που κατάφερε να ισοπεδώσει διάφορα καταστημένα συμφέροντα στο χώρο του ποδοσφαίρου αναδεικνύοντας τον Ολυμπιακό σε κυρίαρχη δύναμη.

Η δύναμη που απέκτησε τον κατέστησε επικίνδυνο για αντίπαλα συμφέροντα αλλά και για το πολιτικό κατεστημένο. Η επίδειξη δύναμης στον Πειραιά όπου κατάφερε μέσα σε ένα μήνα να πραγματοποιήσει εκλογικό θρίαμβο, άρχισε να τρομάζει το ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα. Η επίδειξη δύναμης στον Πειραιά σε συνδυασμό με τη φημολογία ότι πρόκειται να ηγηθεί ενός νέου κινήματος, που θα βρεθεί απέναντι στα ετοιμόρροπα παραδοσιακά κόμματα κινητοποίησε τα ισχυρά παρακρατικά λόμπι.

Με άλλοθι μια ανώνυμη καταγγελία άρχισε η παρακολούθηση του τηλεφώνου τόσο του ίδιου όσο και στενών συνεργατών του. Το σύστημα επεδίωκε πάση θυσία να τον θέσει σε κατάσταση ομηρίας.

Μόνο που το υλικό από τις υποκλοπές είναι σκέτη απογοήτευση για όσους έστησαν το βρώμικο κόλπο. Οι διάλογοι δεν αποκαλύπτουν ούτε σκάνδαλα ούτε συναλλαγές. Αυτό βέβαια αφήνει αδιάφορο το σύστημα το οποίο το μόνο που επιδιώκει είναι να τον θέσει σε κατάσταση ομηρίας. Το κακό είναι ότι έπεσαν πάνω σε… τρελό που δεν εκβιάζεται και δεν χειραγωγείται!...

Δεν το έχει σε τίποτα ο Βαγγέλης Μαρινάκης να επαναλάβει το πείραμα του Πειραιά κατεβαίνοντας αυτή τη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μια τέτοια εξέλιξη την τρέμουν στην κυριολεξία όλο το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό και τα ετοιμόρροπα κόμματα.

Στο μεταξύ ακαριαία ήταν η αντίδραση του μητροπολίτη Πειραιά στα δημοσιεύματα που αφορούσαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Στη δήλωσή του ο κ. Σεραφείμ αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Από την ενασχόληση με ανακριτικά καθήκοντα αρκετά χρόνια στην Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη, έχω την δυνατότητα να εκφράσω δημόσια την γνώμη μου αναφορικά με την παρανόμως δημοσιοποιηθείσα πρόταση του Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών καθ΄ ό μέρος αφορά αυτή στον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς και εκλεγέντα πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιώς κ. Βαγγέλη Μαρινάκη αναφέρων ότι είναι ατεκμηρίωτη και χωρίς ουσιώδη στοιχειοθέτηση και κατά ταύτα αποβαίνει έωλος, αβάσιμος και ανεπέρειστος. Όσον αφορά στους δημοσιοποιηθέντας διαλόγους που φέρονται δήθεν εμπλέκοντας τον κ. Μαρινάκη δεν έχουν καμμία ποινική αξιολόγηση. Επομένως όλη αυτή η απαράδεκτη υπόθεση αναφορικά με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι πομφόλυγα η οποία εντός ολίγου χρόνου θα διαρραγή μετά κρότου».
Πηγή KontraNews

Οι απόψεις του ιστολογίου ενδέχεται να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η υπογραφή μιας Τριμερούς συμφωνίας μεταξύ ΕΤΑΔ, Εθνικού Θεάτρου και του σωματείου ΚΕΤΘΑ (Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Θεάματος και Ακροάματος), προς παραχώρηση των κτηρίων επί της οδού Πειραιώς 52. Το κτήριο αυτό που είναι γνωστό ως το  “ΣΧΟΛΕΙΟΝ”, της Ειρήνης Παπά, παραχωρήθηκε στο Εθνικό Θέατρο.

Το όλο ζήτημα στρέφεται πέριξ αυτού του ακινήτου.

Σε όλη την διαδικασία για την διαδοχή στο κτίριο της οδού Πειραιώς 52, υπήρξε μια σκόπιμη, αμφίπλευρη παραπλάνηση, με “μισές αλήθειες”.

Δεν είναι αληθές ότι « η οικογένεια της κας Παππά συναινεί με μια τριμερή συμφωνία….». Η οικογένεια συναινούσε στην εκχώρηση όλων των δικαιωμάτων επί του κτηρίου αποκλειστικά και μόνον στο Υπ. Τουρισμού και στο Εθνικό Θέατρο. Ουδέποτε συναίνεσε στην αναβίωση και την υστερόβουλη νομιμοποίηση μέσω αυτής της οδού, ενός σωματείου – φαντάσματος, του ΚΕΤΘΑ.

Το αληθές είναι ότι στην οικογένεια είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα γινόταν από την ΕΤΑΔ ΑΕ η παραχώρηση του κτηρίου απ' ευθείας στο Εθνικό Θέατρο με την συνδρομή και την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Η οικογένεια  πίστεψε λοιπόν ότι το κτήριο, στο οποίο η Ειρήνη αφιέρωσε πολλή προσπάθεια, χρόνο και περιουσία επί 20 χρόνια, θα παρέμενε με αυτόν τον τρόπο χρήσιμο και αφιερωμένο στον πολιτισμό και την τέχνη.

Το κτήριο είναι ομολογουμένως υπέροχο. Επί πολλά όμως χρόνια μαραζώνει σε αδράνεια και με ημιτελείς εγκαταστάσεις, επειδή ο φορέας που το διαχειριζόταν (η Ειρήνη Παπά μέσω του ΚΕΤΘΑ) αδυνατούσε πλέον να το χρηματοδοτήσει. Υπό αυτήν την έννοια θα ήταν πράγματι ευχής έργο να αξιοποιηθεί από το Εθνικό Θέατρο, αλλά με αυτόνομο τρόπο.

Η Πολιτεία δε από την πλευρά της θα είχε το δικαίωμα να πάρει πίσω το κτήριο ανά πάσα στιγμή με βάση το παραχωρητήριο. Θεώρησε όμως ότι με το να καταστήσει το “σωματείο της Παππά” διαχειριστή της συμφωνίας και ισότιμο συνομιλητή του Εθνικού, τιμούσε την προσφορά της. Αυτό δεν ισχύει. Το σωματείο και οι αποφάσεις του σημερινού ΔΣ, δεν συνδέονται με τις προσδοκίες και τα όνειρα της κας Παπά.

Ειρήσθω εν παρόδω:
Το 1994 η κα Παππά γιά νομική της διεκόλυνση, σύστησε ένα σωματείο στο οποίο μετέφερε το παραχωρητήριο του κτηρίου από την ΚΕΔ.  Η ίδια εκτός από πρόεδρος, ήταν η μοναδική αρχή και χρηματοδότις του σωματείου, με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ σε διακοσμητικό ρόλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η νομιμότητα του σωματείου είναι αμφίβολη, διότι επί σειρά ετών δεν τηρήθηκε καμμία τυπική προϋπόθεση. Υπήρξε πάντοτε ενα σωματείο στα χαρτιά.

Η Ειρήνη Παπά ήρθε κάποια στιγμή αντιμέτωπη με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και ήδη βρίσκεται κάτω από πλήρη δικαστική συμπαράσταση.

Μέλη του ΔΣ που ήλεγχαν πλέον το σωματείο, άρχισαν κινούμενα ανεξάρτητα από την κα Παππά, να παίρνουν αποφάσεις για τους δικούς τους λόγους. Αμέσως μόλις διαπίστωσαν την αδυναμία της Ειρήνης Παππά, άρχισαν διαπραγματεύσεις με διάφορους φορείς “συνεισφέροντας” το κτήριο, στο οποίο η τελευταία είχε επί 20 χρόνια δημιουργήσει τεράστια υπεραξία. Και όπου είχε ξοδέψει πάρα πολύ χρόνο και μεγάλο τμήμα της προσωπικής της περιουσίας.

Το κύριο μέλημα όμως κατά τα φαινόμενα δεν ήταν η πραγματοποίηση των οραμάτων, των στόχων και το όφελος της Ειρήνης Παππά, αλλά η εξυπηρέτηση των δικών τους σκοπών και επιδιώξεων.

Επί του προκειμένου τώρα και σχετικά με την συγκεκριμένη συμφωνία :

Αυτό που επιτυγχάνεται στην πραγματικότητα είναι να χρησιμοποιείται η ιστορική διαρομή και το όνομα της Ειρήνης Παπά από άτομα αμφίβολης εμπιστοσύνης και ιδιοτελών σκοπών.

Θα ήταν κατανοητό και ευκτέο το μέχρι πρότινος ανύπαρκτο σωματείο να παραχωρήσει το κτήριο, εκχωρώντας όλα τα δικαιώματά του απ' ευθείας στο Εθνικό Θέατρο. Και αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί με την συνδρομή και την αιγίδα του Υπουργείου.

Η νεκρανάσταση του ΚΕΤΘΑ μέσω της συμφωνίας, εξυπηρετεί μόνο τις προσωπικές επιδιώξεις μελών του ΔΣ. Χρησιμοποιείται έτσι υστερόβουλα ως όχημα και «πλυντήριο» το όνομα της Ειρήνης Παππά και ουδεμια  σχέση έχουν οι σημερινές εξελίξεις και πιθανές μελλοντικές ενέργειες, με τους στόχους και τα όνειρα της.

Το σωματείο δεν έχει πλέον κανένα λόγο ύπαρξης. Αφ’ ενός αποχώρησε η κα Παππά που ήταν η «ψυχή» και η «τσέπη» του και αφ’ ετέρου δόθηκε και το κτήριο, που αποτελούσε και το λόγο ίδρυσης του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Κάλπικοι πολιτικοί, πολιτικές και στοιχεία, γελοιοποιούν διεθνώς τη χώρα 

Γράφει ο Γιώργος Βάμβουκας 


Το υπουργεiο oικονομικών πριν τρεις ημέρες (7.7.2014), δημοσίευσε τα στοιχεία της περιόδου Ιανουαρίου-Μαϊου 2014, αναφορικά με την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών της γενικής κυβέρνησης. Επειδή με την πορεία των Δημοσίων Οικονομικών έχω ασχοληθεί επανειλημμένα από τη θέση αυτή, οι πρώτες σκέψεις μου ήταν να μην σχολιάσω τα συγκεκριμένα στοιχεία. Όταν όμως μελέτησα τα στοιχεία προσεκτικότερα, διαπίστωσα ότι περάσαμε πλέον στην εποχή, που οι αχυράνθρωποι του υπουργείου oικονομικών, με κάλπικα στοιχεία ασκούν τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας.


Η κατάσταση με τη χάλκευση των εθνικολογιστικών στοιχείων είναι εκτός ελέγχου και ούτε σε στυγνά δικτατορικά καθεστώτα δεν έχει παρατηρηθεί ανάλογο φαινόμενο. Το πραγματικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι 510 δις ευρώ (€) και τα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών λένε 321,7 δις €. Ακόμα και ο υποφαινόμενος, που ασχολείται τριάντα χρόνια επαγγελματικά με το γνωστικό αντικείμενο των Δημοσίων Οικονομικών, αδυνατώ να κατανοήσω τις μεθόδους χάλκευσης των στοιχείων, που εφαρμόζουν οι αλχημιστές του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου.

Επειδή το θέμα είναι περίπλοκο, θα εστιάσω την ανάλυσή μου μόνο σε μερικά σημεία. Η πρώτη ουσιαστική διαπίστωση είναι ότι βασικές κατηγορίες κρατικών στοιχείων, των οποίων η τάση εξαρτάται από την πορεία της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας, εμφανίζουν σημάδια κόπωσης και καθίζησης. Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαϊου 2013/2014, τα κρατικά έσοδα από άμεσους φόρους, έμμεσους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές από 23,12 μειώθηκαν σε 22,94 δις €.

Η στασιμότητα αυτής της συγκεκριμένης κατηγορίας εσόδων, που αποτελεί τον κύριο κορμό των κρατικών εσόδων, καθρεφτίζει τη φάση παρατεταμένης ύφεσης την οποία διέρχεται η εθνική μας οικονομία.

Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι τα στοιχεία του γενικού λογιστηρίου, αναφέρουν πως το πρώτο 5μήνο 2013-2014, τα έσοδα της γενικής κυβέρνησης από 28,5 αυξήθηκαν σε 29,5 δις €. Ωστόσο, οι λογιστές του υπουργείου Oικονομικών, έχουν συμπεριλάβει δύο “σκοτεινές” κατηγορίες κρατικών εσόδων, που αποκαλούνται “τρέχουσες μεταβιβάσεις εισπραχθείσες” και “κεφαλαιακές μεταβιβάσεις εισπραχθείσες” από “φορείς εκτός γενικής κυβέρνησης”.

Το πρώτο 5μηνο 2013-2014, τα έσοδα από τρέχουσες και κεφαλαιακές μεταβιβάσεις εισπραχθείσες εκτός γενικής κυβέρνησης από 3,0 αυξήθηκαν σε 4,2 δις €. Εντούτοις, το γενικό λογιστήριο του κράτους δεν διευκρινίζει από ποιες συγκεκριμένες πηγές προέρχονται αυτές οι κατηγορίες εσόδων και ποιοι είναι οι φορείς που θεωρούνται εκτός κυβέρνησης, αλλά τα έσοδά τους λογίζονται ως έσοδο της γενικής κυβέρνησης. Δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν το σκέλος των κρατικών εσόδων, σε σημαντικό βαθμό είναι νοθευμένα και άρα κάλπικα. Παράλληλα, τα στοιχεία των δημοσίων δαπανών είναι εμφανώς πειραγμένα, καθώς ένα μέρος τους χρηματοδοτείται με πιστωτικά έσοδα, υποεκτιμώντας έτσι το επίπεδο των πραγματικών δαπανών και μειώνοντας τεχνηέντως το μέγεθος των κρατικών ελλειμμάτων.

Αυτό το οποίο όμως θεωρείται αδιαμφισβήτητο, είναι η ύπαρξη ενός κολοσσιαίου δημόσιου χρέους, το οποίο κατατρώγει τα σωθικά της ελληνικής κοινωνίας. Το υπουργείο Oικονομικών επισημαίνει ότι τον Μάιο του 2014, το σύνολο του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης και τα δάνεια που έχουν λάβει διάφοροι κρατικοί φορείς με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, διαμορφώθηκε σε 388,4 δις € ή 214,6% του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας.

Η αποτελμάτωση των κρατικών εσόδων και η γιγάντωση του δημοσίου χρέους, αντικατοπτρίζουν την άθλια κατάσταση των Δημοσίων Οικονομικών. Με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της διαρχίας Σαμαρά-Βενιζέλου και την χάλκευση βασικών δημοσιονομικών μεγεθών, όχι μόνο το δημόσιο χρέος δεν καθίσταται βιώσιμο, αλλά η χώρα μας γίνεται διεθνώς περίγελος.


Οι απόψεις του ιστολογίου ενδέχεται να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράφει ο Σταύρος Λυγερός 

Η συζήτηση για το εάν θα υπάρξει και νέο Μνημόνιο έχει οπωσδήποτε το ενδιαφέρον της, αλλά δεν είναι το κρίσιμο ζήτημα. Οι κυβερνώντες προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι εάν τελειώσει το Μνημόνιο θα τελειώσουν τα δεινά της κοινωνίας. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ακόμα κι αν ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ διαψευσθούν και δεν υπογραφεί νέο, οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων τεσσάρων ετών έχουν κληροδοτήσει ένα πυκνό πλέγμα νομοθετικών ρυθμίσεων και αλλαγών. Για την ακρίβεια, τα Μνημόνια έχουν σε μεγάλο βαθμό επιτελέσει την αποστολή τους. Χωρίς να υποβαθμίζονται ορισμένες θετικές παρεμβάσεις, ως σύνολο οι μνημονιακές πολιτικές έχουν προκαλέσει βαρύτατες βλάβες στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Η «παράταξη του Μνημονίου» ισχυρίζεται ότι στο σημείο που είχε φθάσει η Ελλάδα το 2010 η εφαρμογή των εντολών της Τρόικας ήταν μονόδρομος, εάν όχι «ευλογία», όπως τις είχε χαρακτηρίσει ο Πάγκαλος. Είναι αληθές ότι υπήρχαν πολλές και μεγάλες παθογένειες, ότι το δημόσιο χρέος είχε φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα και κυρίως αυξανόταν με ταχύ ρυθμό. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τους χειρισμούς της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, οδήγησαν στην άρνηση των Αγορών να δανείσουν την Ελλάδα το 2010.

Κανείς σοβαρός δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η οικονομία ήταν ασθενής. Το πρόβλημα είναι το είδος της θεραπείας, στην οποία την υπέβαλε το ευρωιερατείο με τη σύμπραξη του ΔΝΤ. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία συστηματικά αποσιωπάται, η Τρόικα συμπεριφέρθηκε σαν χασάπης κι όχι σαν χειρουργός. Το τίμημα που έχει πληρώσει η ελληνική κοινωνία είναι δυσανάλογα υψηλό και το αποτέλεσμα αβέβαιο. Το δραματικό 27,8% της ανεργίας μόνο εν μέρει αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος. Όχι μόνο, επειδή σχεδόν 72% των ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι, αλλά και επειδή έχει υπολογισθεί ότι σχεδόν 1,5 εκατομμύριο από τα 3,5 εκατομμύρια εργαζομένων είναι απλήρωτοι για πάνω από έξι μήνες.

Η προ εβδομάδων επιστολή του Σαμαρά προς το ΔΝΤ, μάλιστα, δείχνει ότι έχει συνείδηση πως η πορεία στην έρημο δεν τελειώνει. Ο αισιόδοξος πολιτικός λόγος του και οι παραπλανητικές εικόνες που φιλοτεχνεί για το προσεχές μέλλον έχουν σκοπό να καλλιεργήσουν κλίμα θετικών προσδοκιών και κατ’ επέκτασιν να συγκρατήσουν εκλογικές δυνάμεις εν όψει της μάχης για την εξουσία. Είναι πολλές οι πληροφορίες ότι οι κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο-Νοέμβριο. Ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό, όμως, η κυβέρνηση πολύ δύσκολα θα υπερβεί το εμπόδιο της προεδρικής εκλογής. Παρά το γεγονός ότι θα χρησιμοποιηθούν θεμιτά κι αθέμιτα μέσα, πολύ δύσκολα θα συγκεντρωθούν οι αναγκαίες 180 βουλευτές ψήφοι. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ερχόμενος Μάρτιος είναι το απώτατο όριο ζωής της παρούσας κυβέρνησης.

Ο Σαμαράς μιλάει πολύ για ανάπτυξη, αλλά η πολιτική του αποδομεί την πραγματική οικονομία. Η μεγάλη πτώση του κόστους εργασίας και η κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων δεν έφεραν επενδύσεις. Ο όγκος τόσο των άμεσων ξένων όσο και των εγχώριων επενδύσεων είναι αμελητέος, επειδή όλοι οι άλλοι παράγοντες που διαμορφώνουν ένα φιλικό για παραγωγικές επενδύσεις περιβάλλον είναι απωθητικοί. Η φορολογία είναι υπερβολική, το κόστος ενέργειας υψηλό, τα γραφειοκρατικά εμπόδια πολλά και μεγάλα, η διαπλοκή-διαφθορά συνεχίζει να βασιλεύει και βεβαίως η εγχώρια ζήτηση βρίσκεται σε κατακόρυφη πτώση.

Η πλασματική εικόνα που φιλοτεχνούν οι Σαμαράς και Βενιζέλος ελάχιστη σχέση έχει με την κατάσταση στην οικονομία. Στον πραγματικό κόσμο οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν από την έλλειψη ρευστότητας και πολλές καταρρέουν. Οι αποταμιεύσεις των μικρομεσαίων εξανεμίζονται για να χρηματοδοτήσουν τη διαβίωση και την πληρωμή φόρων. Οι πιο αδύναμοι κρίκοι της αλυσίδας έχουν σπάσει ή είναι έτοιμοι να σπάσουν. Με την αγορά ακινήτων, μάλιστα, να είναι ουσιαστικά παγωμένη και με τις τιμές να κατρακυλούν, η ρευστοποίηση ακίνητης περιουσίας δεν προσφέρει αξιοπρεπή λύση.

Η υπερφορολόγηση σε μία εποχή δραστικής μείωσης των εισοδημάτων αναπόφευκτα πολλαπλασιάζει όχι μόνο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, αλλά και τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Όταν η πραγματική οικονομία ασφυκτιά και συρρικνώνεται ούτε τα δημόσια οικονομικά ούτε το τραπεζικό σύστημα μπορεί να είναι πραγματικά υγιή. Με άλλα λόγια, δεν βρισκόμαστε προς το τέλος μίας επώδυνης αλλά εξυγιαντικής διαδρομής, όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Βρισκόμαστε σε πορεία μετάλλαξης της ελληνικής κοινωνίας.

Οι μνημονιακές πολιτικές καταλύουν τον μικροϊδιοκτητικό χαρακτήρα της οικονομίας. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές σε έκταση και ένταση πείραμα «κοινωνικής μηχανικής», το οποίο αλλοιώνει τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού. Μπορεί η κυβέρνηση να λειτουργεί ως θλιβερός εφαρμοστής των έξωθεν εντολών, αλλά η Τρόικα έχει σχέδιο. Έχει ήδη σε μεγάλο βαθμό μετατρέψει την Ελλάδα σε μεταμοντέρνα αποικία και χώρα φθηνών ευκαιριών για το μεγάλο ευρωπαϊκό κεφάλαιο στο πλαίσιο της γερμανικής Ευρώπης. Με άλλα λόγια, η καλύτερη προοπτική είναι μία τριτοκοσμικού τύπου ανάπτυξη. Πώς αλλιώς εξηγείται η προώθηση νομοσχεδίων, όπως π.χ. αυτό για το μπάζωμα των αιγιαλών;

Μπορεί τα Μνημόνια να διέψευσαν όσους καλόπιστα πίστευαν ότι στόχος τους ήταν να ξαναστήσουν την οικονομία στα πόδια της, αλλά στην πραγματικότητα έχουν σε μεγάλο βαθμό επιτελέσει τον άδηλο αλλά κύριο σκοπό τους.

Πηγή περιοδικό "Επίκαιρα", τεύχος 246

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Η πρώτη ελληνική ρηματική διακοίνωση προς τη Λευκωσία μετά την πτώση της προδοτικής χούντας

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Η ρηματική διακοίνωση της Αθήνας προς τη Λευκωσία είναι μία απαράδεκτη πράξη. Όσο σοβαρό κι αν είναι ένα θέμα, μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου τέτοιες ενέργειες απαγορεύονται δια ροπάλου. Διότι θυμίζουν τις εποχές της ξενοκίνητης δικτατορίας, η οποία, σε συνεργασία με την Αμερική και την Τουρκία, διχοτόμησε το νησί.

Αναφέρομαι προφανώς στην άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εναντίον της Ελένης Θεοχάρους, η οποία αντιπροσωπεύει τον δεξιό Δημοκρατικό Συναγερμό στο Ευρωκοινοβούλιο. Η κυρία Θεοχάρους έθεσε στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ένα σοβαρότατο θέμα, που αφορούσε στο απαράδεκτο τουρκικό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο Κυπριακή Δημοκρατία δεν υπάρχει!

Όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι στην Κύπρο και την Ελλάδα, έτσι και η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ αναρωτήθηκε τι στο καλό έκαναν η Αθήνα πρωτίστως αλλά και η Λευκωσία, όταν έλαβαν το απαράδεκτο κείμενο του Αχμέτ Νταβούτογλου. Αποδεικνύεται ότι δεν έπραξαν τίποτε. Και αντί να σωπάσουν κα να απολογηθούν, πέρασαν στην επίθεση, ζηλεύοντας τη δόξα του… Μέσι και του Νεϊμάρ. Ο κ. Βενιζέλος έστειλε ρηματική διακοίνωση στον ομόλογό του, τον αξιοπρεπή Ιωάννη Κασουλίδη. Είναι η πρώτη ελληνική ρηματική διακοίνωση μετά την πτώση της προδοτικής χούντας. Κι αυτό και μόνο το γεγονός πρέπει να προβληματίσει τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας αλλά κα τον πρωθυπουργό της.

Οι Τούρκοι απειλούν και ταπεινώνουν την Ελλάδα καθημερινά. Το Αιγαίο το έχουν κάνει «σουρωτήρι», στη Θράκη –αν δει κανείς τα πράγματα ψυχρά και όχι με συναισθηματισμούς- η Άγκυρα ελέγχει την κατάσταση σε σημείο που αναρωτηθήκαμε πολλές φορές τι στο διάολο κάνει το αθηναϊκό κράτος. Κοντά στους Τούρκους, οι Αλβανοί δημιουργούν συνεχώς προβλήματα και οι Σκοπιανοί προσβάλουν τη χώρα και τον λαό της.
Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ούτε καν διαμαρτύρεται, πόσω μάλλον να αποστείλει ρηματική διακοίνωση.
Υπό το φως των παραπάνω, η ενέργεια εναντίον της κυπριακής κυβέρνησης είναι διπλά απαράδεκτη.

Η Ελένη Θεοχάρους

Βεβαίως, ήταν λανθασμένη η εσπευσμένη συγνώμη της Λευκωσίας, όχι επειδή επιχειρήθηκε «άδειασμα» στη σημαντική επιστήμονα και πολιτικό, η οποία αποτελεί «κόσμημα» για την Κύπρο και το ΔΗΣΥ στις Βρυξέλλες και σε άλλες πρωτεύουσες, αλλά για τη δουλοπρέπεια που έσπευσε να δείξει, ως να λάμβανε εντολή από τον… αυτοκράτορα.

Η Ελένη Θεοχάρους δεν έχει ανάγκη από υποστηρικτές. Έχει να επιδείξει έργο ως ιατρός και επιστήμονας που έχει αναγνωρισθεί διεθνώς. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, απαντούσε στο κάλεσμα των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» και ήταν από τις πρώτες γιατρούς που έφταναν κοντά στα θύματα πολέμων, είτε αυτά βρισκόντουσαν στην Ασία, την Αφρική και το Κουρδιστάν, είτε στα Βαλκάνια. Πρώτη πήγαινε, τελευταία έφευγε. Έσωσε πολλά παιδιά, έδωσε ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους. Οι ίδιες αρχές, και ειδικά η προσφορά στην πατρίδα, διέπουν και την πολιτική της καριέρα. Δεν έχει ανάγκη από υποστηρικτές, διότι το έργο της ομιλεί από μόνο του. Τα όποια προβλήματα μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου πρέπει να λύνονται με ένα τηλεφώνημα. Ούτε με απειλές και, προπαντός, ούτε με εκβιασμούς της «μητέρας» προς την «κόρη», του τύπου «θα σας αφήσουμε μόνους σας»…
Διότι εκεί κάτω, στο νησί, μόνοι μας αισθανόμασταν πάντα. Και ο κ. Βενιζέλος και πολλοί άλλοι οφείλουν να μην ξεχνούν πως εμείς καταστραφήκαμε για να επιστρέψει στην Ελλάδα το πιο πολύτιμο αγαθό, η δημοκρατία… Και δεν διαμαρτυρηθήκαμε. Το αποδεχθήκαμε ως να ήταν υποχρέωσή μας προς την «μητέρα».

ΥΓ: Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «οι ίδιοι πάντα δήθεν «πατριωτικοί» κύκλοι που προσπαθούν να εμπορευτούν πολιτικά ή δημοσιογραφικά τις εθνικές ευαισθησίες κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου». Πέραν του γεγονότος ότι δεν είναι αυτή η αλήθεια, και τα προβλήματα Αθήνας και Λευκωσίας είναι πολλά και «εκρηκτικά», τέτοιες δηλώσεις αποτελούν νερό στον μύλο της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Ο πατριωτισμός, η αγνή αγάπη προς την πατρίδα, είναι δικαίωμα και υποχρέωση. Ο κακός, ο βρώμικος εθνικισμός της Χρυσής Αυγής, οι διεθνιστές και οι «πολίτες του κόσμου» αποτελούν απειλή για την Ελλάδα…

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 247


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Στα πλοκάμια του παρακράτους: Καρατόμησαν, στοχοποίησαν και δεν αποκαθιστούν τον Διευθυντή της Ελληνικής Αντικατασκοπείας στην υπόθεση-φιάσκο με τα σταγονίδια της “Χρυσής Αυγής”

Η υπόθεση «φιάσκο» όπως χαρακτηρίστηκε  από μια μεγάλη μερίδα του τύπου, που αφορά στην εκκαθάριση των «σταγονιδίων» της Χρυσής Αυγής στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., είχε δυστυχώς και αρκετές παράπλευρες απώλειες.

Μια απ’ αυτές είναι και ο πρώην διευθυντής της ΕΥΠ, Δημήτρης Κούζηλος, ο οποίος σήμερα, όπως όλα δείχνουν, πληρώνει πολύ ακριβά το τίμημα της μακρινής συγγενικής  σχέσης του με έναν εκ των προφυλακισμένων βουλευτών του συγκεκριμένου κόμματος.

Ο καρατομημένος αξιωματικός είναι ο ένας από τους οκτώ αστυνομικούς διευθυντές που απομακρύνθηκαν πριν από αρκετούς μήνες  από τη θέση τους, με αφορμή τη διαλεύκανση της υπόθεσης «Χρυσή Αυγή».

Όταν ξεκίνησε η περιβόητη ερεύνα, ο Δήμος Κούζηλος είχε την «ατυχία», εκτός της συγγένειάς του με τον βουλευτή της Χ.Α, να βρίσκεται και σε ένα από τα πιο νευραλγικά και κρίσιμα πόστα της ΕΛ.ΑΣ.
Την περίοδο εκείνη ήταν προϊστάμενος της Γ΄Διεύθυνσης Αντικατασκοπείας που είχε και τη γενική ευθύνη των ερευνών για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Λίγα χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2005, είχε υπηρετήσει από χαμηλότερη θέση στη Γ Διεύθυνση Αντικατασκοπείας της ΕΥΠ, όταν προϊστάμενος εκεί ήταν ο κ. Ιωάννης Δικόπουλος, που παραιτήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., εξαιτίας μιας «διαμάχης» που είχε προκύψει με ανώτατα, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, σχετικά με τις έρευνες  που αφορούσαν στη δράση του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος στη Χαλκίδα.

Η τότε ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (υπουργός κ .Δένδιας, ο αρχηγός  κ. Παπαγιανόπουλος και η παρέα τους…) λειτουργώντας αστραπιαία και χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να απομακρύνει από τη θέση του τον τότε προϊστάμενο της ΕΥΠ, πιστεύοντας πως μ’ αυτόν τον τρόπο θα διασφάλιζε τη μυστικότητα των ερευνών.

Κύκλοι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έλεγαν χαρακτηριστικά πως, «δεν ήταν σωστό» να υπάρχει αξιωματικός στη συγκεκριμένη υπηρεσία που με οποιοδήποτε τρόπο, έστω και με «μακρινές συγγένειες» να σχετίζεται με βουλευτή του «Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή».

Βλέπετε, γι αυτούς  ο συνάδελφός τους αντιμετωπίστηκε ως «αγκάθι» για την εξέλιξη της υπόθεσης και έπρεπε, πάση θυσία, όχι μόνο να τον εξαφανίσουν από το μέγαρο της Κατεχάκη, αλλά και να ποινικοποιήσουν στη συνείδηση όλων τη μακρινή συγγενική του σχέση με τον χρυσαυγίτη βουλευτή.
Η συνεχεία ήταν αναμενόμενη… Υπήρξαν καθοδηγούμενες διαρροές που στόχο είχαν να πλήξουν και να σπιλώσουν την προσωπικότητα του συγκεκριμένου ικανού και έμπειρου αξιωματικού, διαρροές που τελικά έπιασαν τόπο, καθώς τα εμετικά παπαγαλάκια της Κατεχάκη, δημιούργησαν κάθε είδους αστυνομικό σενάριο που ήθελαν το συγκεκριμένο στέλεχος να είναι πληροφοριοδότης της Χρυσής Αυγής.

Το… «αντικουζηλικό» τους παραλήρημα όμως, όσο περνούσαν οι μέρες, δεν είχε τέλος.

Οι μυθοπλάστες του κυβερνοχώρου έγραφαν τότε με πάθος και βεβαιότητα για ένα «απομακρυσμένο αλλά ορατό ενδεχόμενο ύπαρξης ή δημιουργίας «κρυφοχρυσαυγίτικης» ομάδας μέσα στην ΕΥΠ και έτσι αιτιολογούσαν την απομάκρυνση του προϊσταμένου της υπηρεσίας από το πόστο του. Έκαναν λόγο επίσης για δήθεν διαφωνίες του συγκεκριμένου  αξιωματικού με τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας που γινόταν για την εγκληματική οργάνωση και τη νομιμότητά της.

Με πολλές τέτοιες «αποκλειστικές πληροφορίες» προσπάθησαν κάποιοι, που προφανώς βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, να αλλοιώσουν και να αμαυρώσουν την εικόνα ενός εντίμου αξιωματικού, που επί τριάντα τρία χρόνια πρόσφερε και συνεχίζει βέβαια να προσφέρει με αυτοθυσία τις υπηρεσίες του στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαγράφοντας μια λαμπρή καριέρα, ο Δήμος Κούζηλος, κατά το παρελθόν είχε υπηρετήσει στην  υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, στα αρμόδια τμήματα δίωξης οικονομικών εγκλημάτων και αρχαιοκαπηλίας καθώς επίσης και σε άλλες οργανικές θέσεις, διαλευκαίνοντας με επιτυχία μεγάλες υποθέσεις που απασχόλησαν την επικαιρότητα.

Σήμερα ο μάχιμος ,όπως τον χαρακτηρίζουν πολλοί συνάδελφοί του ,αστυνομικός βρίσκεται αδρανοποιημένος υπηρεσιακά με δυσμενή απόσπαση  στη Διεύθυνση Παλλαϊκής Άμυνας-Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (Π.ΑΜ-Π.Σ.Ε.Α). Στη συγκεκριμένη διεύθυνση, η ηγεσία του σώματος φροντίζει να τοποθετούνται αξιωματικοί που έχουν διαπράξει υπηρεσιακά ατοπήματα η «ενοχλούν» με την παρουσία τους… την εκάστοτε ηγεσία.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως, συμφώνα με ασφαλείς πληροφορίες, η νέα ηγεσία του υπουργείου (Υπουργός και Αρχηγός) από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, έθεσε ως βασικό θέμα συζήτησης την επιστροφή των αξιωματικών στα πόστα τους. Μάλιστα, οι επτά από τους οκτώ επέστρεψαν στις θέσεις τους με συνοπτικές διαδικασίες, πετώντας από πάνω τους την «Παπαγιανοπουλική» στάμπα του «χρυσαυγίτη», εκτός όμως από τον Δήμο Κούζηλο…

Θα μπορούσε ο νέος Υπουργόςκ.Κικίλιας  αλλά και ο Αρχηγός να μας απαντήσει το γιατί;

Ρεπορτάζ: Βασίλης Γραμμένος

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Κυριολεκτικά όμως!
 
Γιατί, ενώ η πολυδιασπασμένη, και γι αυτό αδύναμη αντιπολίτευση λαλεί η κάθε της πλευρά τον δικό της χαβά μέσα (κι έξω) από την Βουλή, οι δυό συνεταίροι της κυβέρνησης του αίσχους, χορεύουν τον τσάμικο της προδοσίας, στον σκοπό που τους παίζουν Σόϊμπλε, Γιούνκερ, Λαγκάρντ, και λοιποί τοκογλύφοι!
Τρείς προτάσεις για δημοψήφισμα για την σαλαμοποίηση και εκποίηση της ΔΕΗ, η κάθε μία να διαφέρει σε κάποια σημεία από τις άλλες, δεν είναι πολλές;
 
Η ουσία δεν είναι να σταματήσετε τους δωσίλογους από την ολέθρια για τον τόπο πορεία τους;
 
Γιατί δεν ενώνεστε λοιπόν σε ένα κοινό μέτωπο με κοινές προτάσεις;
 
Σας ζητάει πολλά πιά αυτός ο ρημάδης λαός;
 
Θα δείξετε τέλος πάντων κάποια υπευθυνότητα;
 
Το καταλαβαίνετε ή όχι πως έτσι με την αδυναμία συνεννόησης μεταξύ σας γινόσαστε και σεις συνυπεύθυνοι της καταστροφής;
 
Όποιος δεν δέχεται να συμπτυχθεί σε μία αντιπολιτευτική ενότητα με ένα μίνιμουμ στόχο το γκρέμισμα αυτής της ξενόδουλης κυβέρνησης, και επανεξέτασης των πάντων (δανείων, μνημονίων, κλπ), είναι εξ ίσου προδότης με τους χορευταράδες προδότες!
 
Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα.
 
ΟΛΑ, ΜΑ ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ, επιφυλάξεις, διευκρινήσεις, κόκκινες γραμμές, ροζ άλογα, ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ, είναι για ''τα μάτια του κόσμου'':
 
Για να διατηρούμε αυτά τα όποια μικρά ή μεσαία εκλογικά ποσοστά που έχουμε ''καβατζώσει'' εδώ και δεκαετίες, ούτως ώστε να κρατάμε τις καρεκλίτσες μας στην Βουλή και το ''ονόρε'' στην κοινωνία (πρόεδροι, αντιπρόεδροι, κεντρικές επιτροπές, πολιτικές γραμματείες, και άλλα εμπριμέ), και να ''πέφτει'' και η κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα, στα ταμεία του ''ημετέρου'' κόμματος-αποκόμματος!
Αμάν πιά! Σας πήραμε είδηση!
 
Συγκεντρωθείτε και αλλάξτε πορεία...
 
Γιατί κανείς πιά δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα φύγετε όλοι μαζί, προδότες και αντιπολίτευση, με το ίδιο ελικόπτερο!...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράϕει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράϕος - Συγγραϕέας - Τουρκολόγος

Φανατικοί Τζιχαντιστές, Κούρδοι του Βορείου Ιράκ, ο Ταΐπ Ερντογάν, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, έχουν συμπτύξει μια πραγματικά διαβολική συμμαχία που επιδιώκει να κυριαρχήσει σε όλη την Μέση Ανατολή των πετρελαιοπηγών, με μια ϕοβερή και αιματηρή εκατόμβη αθώων θυμάτων, κατά το πλείστον χριστιανών. 
Είναι συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις της τουρκικής επιθεώρησης, για την ανίερη συμμαχία των Τζιχαντιστών με τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ, με τον Ερντογάν, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, που κάνει τα «στραβά μάτια» στα ανείπωτα εγκλήματα των ϕανατικών ισλαμιστών.

Και κατ’ αρχή ο περίϕημος αρχηγός των Τζιχαντιστών, ο Ebu Bekir Bağdat, όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η τουρκική εϕημερίδα Bügün, στις 8 Ιουλίου, βρίσκονταν επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια στις ΗΠΑ, (περίοδος 2005-2009) και είχε λάβει «ειδική» εκπαίδευση από τους «ϕίλους» του Αμερικανούς. 
Επίσημα έχει αναϕερθεί ότι ήταν κρατούμενος στο στρατόπεδο Bukka, αλλά σύμϕωνα με άλλο δημοσίευμα της τουρκικής επιθεώρησης, Aydınlık, στις 10 Ιουλίου, η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, η κυρία Jen Psaki, παραδέχτηκε πως ο Ebu Bekir Bağdat ήταν πράκτορας της CIA και είχε λάβει «ειδική εκπαίδευση» στις ΗΠΑ στο διάστημα της διαμονής του εκεί για να επιτελέσει λίγα χρόνια αργότερα το «θεάρεστο» έργο του με αϕετηρία τον εμϕύλιο στην Συρία και τώρα τις «θεάρεστες» σϕαγές του στο Ιράκ
Το «θεάρεστο» αυτό έργο του αρχηγού των Τζιχαντιστών, ήταν να αποκόψει τις πετρελαιοπηγές του βορείου Ιράκ από την νόμιμη αλλά σιϊτική και συνεπώς ϕιλοιρανική κυβέρνηση της Βαγδάτης.  
Στη συνέχεια με την άριστη συνεργασία των Κούρδων του βορείου Ιράκ, που τα τελευταία χρόνια έχουν αποβεί οι συνεταίροι της Τουρκίας στην περιοχή, το πετρέλαιο αυτό διοχετεύεται παράνομα στα τουρκικά λιμάνια της Μεσογείου και στη συνέχεια προωθείται στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ. Δηλαδή όλοι οι αιματοβαμμένοι «παίκτες» σε άριστη συνεργασία!

Αλλά εκεί που ϕαίνεται η μεγάλη υποκρισία σε όλο αυτό το γεωπολιτικό «θέατρο του Διάβολου» που στοιχίζει την ζωή σε χιλιάδες αθώα θύματα, είναι ο ρόλος του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν.
Μετά από τα αμέτρητα δημοσιεύματα του ίδιου του τουρκικού τύπου που αποκάλυψαν πως ο Ερντογάν είναι ο κύριος σπόνσορας και ο κύριος υποστηρικτής των Τζιχαντιστών στα αμέτρητα εγκλήματα τους υπό τις ευλογιές και των ΗΠΑ, έρχεται τώρα καινούργιο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής επιθεώρησης, Aydinlik, που αποκαλύπτει ότι στις ϕονικές επιδρομές των Ισραηλινών κατά της λωρίδας της Γάζας, για την οποία ο Ερντογάν είχε προβληθεί σαν ο «μέγας προστάτης της», αυτός που προμηθεύει με καύσιμα τα ισραηλινά βομβαρδιστικά είναι ακριβώς ο… Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν.  
Όπως αποκαλύπτει η τουρκική επιθεώρηση, η γραμμή θαλάσσιας συγκοινωνίας Μερσίνας της Τουρκίας και Χάιϕας του Ισραήλ, λειτουργεί ανελλιπώς από τις 16 Ιουνίου προμηθεύοντας το Ισραήλ με τα απαραίτητα καύσιμα και πετρέλαιο για να διεξάγει τις αεροπορικές του επιδρομές σε βάρος των Παλαιστινίων.

Το όλο πάζλ συμπληρώνουν η προμήθεια πετρελαίου από τους ίδιους τους Τζιχαντιστές προς ΗΠΑ και Ισραήλ μέσω Τουρκίας από τις πετρελαιοπηγές της Συρίας και του Ιράκ που έχουν πέσει στα χέρια τους. 
Το γεγονός αυτό δείχνει και την πραγματική αιτία όλων αυτών των ϕρικτών εγκλημάτων και των σϕαγών από τους ϕανατικούς Ισλαμιστές. 

Όσον αϕορά τους Κούρδους του βορείου Ιράκ, έχουν γίνει οι καλύτεροι εκπρόσωποι του Ισραήλ στην περιοχή, γεγονός που τους βάζει στο ίδιο «τσουβάλι». Έτσι εξηγούνται οι συνεχείς συγκρούσεις τους με τον ιρανικό στρατό. 
Η Τεχεράνη όπως ϕαίνεται έχει αντιληϕθεί το υποκριτικό παιχνίδι των Κούρδων και για τον λόγο αυτό ενισχύει συνεχώς την Βαγδάτη γιατί αντιλαμβάνεται πως ο επόμενος και κύριος στόχος είναι το ίδιο το Ιράν. 
Έτσι εξηγείται και η έντονη αντίδραση της Ρωσίας στα εγκλήματα των Τζιχαντιστών κατά των χριστιανών της Μέσης Ανατολής, ενώ οι ΗΠΑ στο θέμα αυτό εμϕανίζονται με το... «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Η Μόσχα γνωρίζει πολύ καλά το υποκριτικό και επικίνδυνο παιχνίδι όλων αυτών των ανίερων συμμάχων και πως στο βάθος η ίδια η Ρωσία ϕαντάζει σαν ο μεγάλος μελλοντικός στόχος.

Μόνο εμείς εδώ στο Γιουνανιστάν κοιμόμαστε τον «ύπνο του δικαίου» έτσι όπως μας κατάντησαν οι Ευρωπαίοι έτεροι μας (βλέπε εξολοθρευτές μας) και δεν λέμε κουβέντα για τις σϕαγές των χριστιανών στην περιοχή!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Το απόλυτο όπλο καταστροφής και τρόμου, στα χέρια φανατικών που δεν θα διστάσουν να επιβληθούν μέσα από ένα ολοκαύτωμα 
  • Το ΙΚΙΛ ελέγχει πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Βόρειο Ιράκ 
  • Επιστολή - έκκληση του Ιράκ προς τον ΟΗΕ για άμεση βοήθεια 
  • Ένα λάθος ή μία εντολή φανατικού τζιχαντιστή μπορεί να φέρει τον όλεθρο και να ξεκινήσει μία μη ελεγχόμενη αλυσιδωτή αντίδραση 
Πηγή Russia Today

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση της κυβέρνησης του Ιράκ, «ομάδες τρομοκρατών έχουν κατασχέσει πυρηνικά υλικά που χρησιμοποιούνται για επιστημονική έρευνα σε ένα πανεπιστήμιο στο βόρειο τμήμα της χώρας». Ο απεσταλμένος του Ιράκ στον ΟΗΕ έχει απευθύνει επείγουσα έκκληση για βοήθεια, «προκειμένου να αποτραπούν οι κίνδυνοι από την χρήση των υλικών από τους τρομοκράτες στο Ιράκ ή στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τον πρέσβη του Ιράκ στον ΟΗΕ, Μοχάμεντ Αλί Aλχακίμ, περίπου 40 κιλά υλικού από ενώσεις ουρανίου φυλάσσονταν στο Πανεπιστήμιο της Μοσούλης. Ο ίδιος επεσήμανε ότι τέτοια υλικά «μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής».

Στην επιστολή του Αλχακίμ προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, η οποία φέρει ημερομηνία 8 Ιουλίου και δημοσιεύθηκε από το Reuters χθες, Τετάρτη, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ομάδες τρομοκρατών έχουν κατασχέσει πυρηνικό υλικό σε θέσεις των οποίων τον έλεγχο έχει απολέσει σήμερα το ιρακινό κράτος».
Στην ίδια επιστολή ο Αλχακίμ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο τα υλικά αυτά να μεταφερθούν λαθραία εκτός Ιράκ.

Παράλληλα, κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Reuters:

«Η εκτίμησή μας είναι ότι στα κλεμμένα υλικά δεν συμπεριλαμβάνεται εμπλουτισμένο ουράνιο, γεγονός το οποίο θα καθιστούσε δύσκολη την χρήση τους για την κατασκευή όπλων».

Στην επιστολή του Αλχακίμ προς τον Μπαν Κι-Μουν αναφέρονται επίσης τα εξής:
«Η Δημοκρατία του Ιράκ προειδοποιεί τη διεθνή κοινότητα για αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις και ζητά επειγόντως την βοήθεια και την υποστήριξη που απαιτείται, προκειμένου να αποτραπούν οι κίνδυνοι από την χρήση των υλικών από τους τρομοκράτες στο Ιράκ ή στο εξωτερικό».
Το Ιράκ υπέγραψε τη Σύμβαση για τη Φυσική Προστασία από Πυρηνικά Υλικά τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ). Τα μέλη της σύμβασης συμφωνούν για την προστασία πυρηνικών εγκαταστάσεων και υλικού, για το οποίο δεσμεύονται ότι η χρήση, αποθήκευση και μεταφορά θα γίνεται για ειρηνικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με δήλωση του ΔΟΑΕ:
«Προβλέπεται επίσης η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών, όσον αφορά στην ταχεία λήψη μέτρων για τον εντοπισμό και την ανάκτηση κλεμμένων ή λαθραίων πυρηνικών υλικών, την μείωση τυχόν ραδιενεργών συνεπειών από ενέργειες δολιοφθοράς, καθώς και την πρόληψη και καταπολέμηση οποιωνδήποτε σχετικών παραβιάσεων».

Η δημοσίευση της είδησης για την κατάσχεση πυρηνικού υλικού από ισλαμιστές έγινε  μόλις μία ημέρα μετά την παράδοση της επιστολής από τον πρέσβη του Ιράκ στον ΟΗΕ, όπου γνωστοποιείται ότι οι αντάρτες πήραν τον έλεγχο παλιών εγκαταστάσεων χημικών όπλων σε τοποθεσία βόρεια της Βαγδάτης.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς τον ΟΗΕ ο Αλχακίμ αναφέρει ότι:
«Ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες έχουν αναλάβει τον έλεγχο του συγκροτήματος Μουτχάνα από τις 11 Ιουνίου. Οι εγκαταστάσεις αυτές στεγάζουν ακόμη υλικό ενός πρώην προγράμματος χημικών όπλων».
Στην επιστολή του προς τον επικεφαλής του ΟΗΕ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, ο Αλχακίμ απηύθυνε έκκληση προς την διεθνή κοινότητα για άμεση βοήθεια:
«Η κυβέρνηση του Ιράκ ζητά από τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών να κατανοήσουν τη σημερινή αδυναμία του Ιράκ, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της ασφάλειας, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του όσον αφορά στην καταστροφή των χημικών όπλων».
Η γρήγορη προέλαση και κτήση εδαφών από ένοπλους σουνίτες ισλαμιστές υπό την ηγεσία του αυτοαποκαλούμενου "Ισλαμικού Κράτους" – παλιότερα γνωστού ως ΙΚΙΛ (Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (=Εγγύς Ανατολής) – τους έδωσε τη δυνατότητα να έχουν σήμερα κάποια εδάφη του Ιράκ και της Συρίας υπό τον έλεγχό τους, και να τα έχουν ανακηρύξει σε «Νέο Ισλαμικό Κράτος ή Χαλιφάτο»
 Η ομάδα αποτελείται κυρίως από φανατικούς Σουνίτες μουσουλμάνους, και έχει κερδίσει την υποστήριξη όσων δρούσαν ήδη στο Ιράκ και ήταν δυσαρεστημένοι με τον απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας από τους Σιίτες, οι οποίοι έχουν σήμερα τον έλεγχο της κυβέρνησης της χώρας.

Η ομάδα έχει από τις 10 Ιουνίου τον έλεγχο της δεύτερης σε πληθυσμό πόλης του Ιράκ, της Μοσούλης, οπότε οι ισλαμιστές Σουνίτες κατόρθωσαν να απωθήσουν τον ιρακινό στρατό εκτός των ορίων της πόλης, αναγκάζοντας χιλιάδες πολίτες να την εγκαταλείψουν. Κατά τη διάρκεια της εισβολής, το ΙΚΙΛ κατεδάφισε ιστορικά μνημεία και χώρους λατρείας σε ολόκληρη την πόλη. 

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους! 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Τα πρόσφατα γεγονότα στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, με τις διαμαρτυρίες των Αλβανών στην υπόθεση της πενταπλής δολοφονίας στη λίμνη Σμίλκοβσκο, είναι πολύ σοβαρά, λόγω του κινδύνου βαθιάς εθνοτικής διαίρεσης, λέει ο Edward Joseph, πρώην διευθυντής προγράμματος για την FYROM στο International Crisis Group.


«Φαίνεται, ότι εκείνοι που έχουν καταδικασθεί και είναι πιθανώς υπεύθυνοι για τις δολοφονίες, λαμβάνουν λαϊκή υποστήριξη. Αυτό είναι πολύ σοβαρό», είπε ο Τζόζεφ στη Φωνή της Αμερικής στην εκπομπή της, στη σερβική γλώσσα.
Η ίδιος, που θεωρείται γνώστης των βαλκανικών πραγμάτων, αφού επί μία δεκαετία ασχολήθηκε με αυτά θα επισημάνει ότι επείγει η ανάγκη για ένταξη της FYROM στο NATO.


«Αυτά τα γεγονότα αποτελούν μια υπενθύμιση για το λάθος της διατήρησης της FYROM στη κατάψυξη, λόγω της ελληνικής αντίδρασης. Είναι μια υπενθύμιση της επιτακτικής ανάγκης για τη Συμμαχία, να λυθεί το πρόβλημα με την Ελλάδα και να ενταχθεί η FYROM στο NATO», σχολίασε ο ειδικός για την κατάσταση στα Βαλκάνια.
Η ένταξη στο NATO της FYROM θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων, σύμφωνα με τον Joseph.

(Σχόλιο: Ο Edward Joseph, αντί να παροτρύνει την κυβέρνηση των Σκοπίων να αλλάξει την αδιάλλακτη στάση της και να συμβιβαστεί με την ελληνική πλευρά, προσπαθεί να πιέσει τους ιθύνοντες της Βορειο-ατλαντικής Συμμαχίας. Μόνο από τη στάση του αυτή φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν είναι αμερόλοπτος και ειλικρινής. Τουλάχιστον, έτσι παρουσιάζεται στο δημοσίευμα της σλαβικής τηλεόρασης των Σκοπίων Sitel).

Πηγή: Εχέδωρος 

 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Τι θα γίνει στις 20 Ιουλίου 2014, κυρία Λαγκάρντ;

Περίεργα πράγματα… Η Κριστίν Λαγκάρντ μιλάει για αριθμολογία, σε συνέντευξη Tύπου του ΔΝΤ!  

Μοιάζει να υποδεικνύει κάποιο προσχεδιασμένο γεγονός που θα λάβει χώρα στις 20 Ιουλίου, όπως επίσης φαίνεται να απευθύνεται σε κάποιους εκτός του εκεί ακροατηρίου της…

Για πολλούς σηματοδοτεί σε συνδυασμό με άλλα γεγονότα, πως στις 20/07 οι επικυρίαρχοι έχουν προγραμματίσει να αλλάξουν το παρόν οικονομικό σύστημα! Κάτι σαν Plan B, αν το αντιληφθήκαμε σωστά… (δείτε τον τελευταίο υπερσύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης)

Πάντα με επιφύλαξη…

Πολλές φορές όταν ένα σχέδιο αποκαλύπτεται… αναβάλλεται.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του βίντεο κάνει αναφορές στον μαγικό αριθμό 7 εννέα φορές στο βίντεο…


 
Αναφορές στο “7″:

1:22 – “Now I’m going to test your numerology skills by asking you to think about the magic seven”

…“Τώρα θα ελέγξω τις ικανότητες σας στην αριθμολογία ζητώντας σας να σκεφτείτε τον μαγικό αριθμό επτά”

1:34 – “Most of you will know that seven is quite a number”

“Οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζετε πως το 7 είναι σημαντικός αριθμός”

2:24 – “2014. You drop the zero, two fourteen. Fourteen, two times seven”…

“2014. Βγάλτε το μηδέν, δύο δεκατέσσερα. Δεκατέσσερα, δύο φορές το επτά”…

4:08 – “It will mark the 70th anniversary. 70th anniversary, drop the zero, seven, of the Bretton Woods Conference that actually gave birth to the IMF” (7+0 =7)…

…“Θα συμπέσει με την εβδομηκοστή επέτειο. 70η επέτειος, βγάζουμε το μηδέν, επτά 7, της συνδιάσκεψης του Bretton Woods η οποία γέννησε το ΔΝΤ” (7+0=7)

4:22 – “And it will be the 25th anniversary of the fall of the Βerlin Wall, 25th..” (2 + 5 = 7)

…“Και θα είναι η 25η επέτειος της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, η 25η…” (2+5=7)

4:38 – “It will also mark the 7th anniversary of the financial market jitters”

…“Θα συμπέσει επίσης με την έβδομη επέτειο των μεγάλων χρηματιστηριακών κρίσεων”

5:08 – “After those seven miserable years, weak and fragile”…

“Μετά τα επτά αυτά μίζερα, αδύναμα και εύθραυστα χρόνια”…

5:14 – …“we have seven strong years”.

…“έχουμε επτά δυνατά χρόνια”.

5:43 – “Now I don’t know if the G7 will have anything to do with it” (G is also the 7th letter of the alphabet)

“Τώρα, δεν γνωρίζω αν οι G7 θα έχουν να κάνουν (θα έχουν σχέση) με αυτό” (Το γράμμα G είναι το έβδομο γράμμα του αλφαβήτου)

Αναφορές στο 2014:

1:18 – …“The global economy and what we should expect for 2014”…

2:19 – …“So if we think about 2014”…

2:24 – …“2014, you drop the zero, fourteen, two times seven”

3:54 – …“So 2014 will be a milestone and hopefully a magic year in many respects”…

5:05 – …“So my hope and my wish for 2014”…

Πηγή: Μακελειό 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου