Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

4 Ιουλ 2014

Η περίφημη αρένα για ταυρομαχίες της Βαρκελώνης ίσως να μετατραπεί στο μεγαλύτερο τζαμί σε ευρωπαϊκό έδαφος

Russia Today
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους! 

Ο Εμίρης του Κατάρ φέρεται να έχει συμφωνήσει με τις ισπανικές αρχές για την μετατροπή της αρένας ταυρομαχιών της Βαρκελώνης “La Monumental” σε τζαμί χωρητικότητας 40.000 ατόμων, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Ο Εμίρης συμφώνησε να διαθέσει το αστρονομικό ποσό των 2,2 δις. δολαρίων για την κατασκευή του έργου, που σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί το 2020, εφ’ όσον το δημοτικό συμβούλιο της ισπανικής πόλης εγκρίνει το σχέδιο.


«Το σχέδιο του κτιρίου προβλέπει την κατασκευή μιναρέ ύψους 300 μέτρων, γεγονός που θα τον καταστήσει στον τρίτο σε μέγεθος μιναρέ στον κόσμο, μετά από εκείνους της Μέκκας και της Μεδίνας», αναφέρει σε άρθρο της η “20 Minutos, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας γενικού ενδιαφέροντος εφημερίδα στην Ισπανία, επικαλούμενη πηγές που σχετίζονται άμεσα με την κατασκευή του έργου.
«Το τέμενος για τους μουσουλμάνους της Βαρκελώνης θα διαθέτει επίσης ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο, ένα κέντρο μελέτης του Κορανίου χωρητικότητας 300 ατόμων περίπου, καθώς και μουσείο ισλαμικής τέχνης και ιστορίας».
Το δημοσίευμα της εφημερίδας “20 Minutos” αναφέρει επίσης:


«Ο Επιχειρηματικός Όμιλος Μπαλάνια (Balaña Group) της Βαρκελώνης έχει ήδη συμφωνήσει για την πώληση του χώρου. Το επόμενο στάδιο θα αφορά στις διαπραγματεύσεις και τη συζήτηση για το σχέδιο με το δημοτικό συμβούλιο, με σκοπό την τελική έγκρισή του. Ο όμιλος Μπαλάνια, ωστόσο, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία».
Σύμφωνα με το Τμήμα Στατιστικών Ερευνών του Δημοτικού Συμβουλίου της Βαρκελώνης,


…«Τουλάχιστον 500.000 μουσουλμάνοι καταγράφηκαν ως κάτοικοι της πόλης το 2012. Όμως, παρά τον σημαντικό αυτό αριθμό, η πόλη δεν διαθέτει παρά ορισμένους μικρούς χώρους λατρείας για μουσουλμάνους».
Ο Mowafak Kanfach, ιδιοκτήτης του αραβικού βιβλιοπωλείου της Βαρκελώνης “Arabic Book Shop” δήλωσε στην εφημερίδα “20 Minutos”:


«Οι πολίτες της Βαρκελώνης θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι πρόκειται να μετατρέψουν τον αιματηρό αυτό χώρο, όπου βασανίζονταν ζώα, σε πνευματικό κέντρο. Ο νόμος κατοχυρώνει το δικαίωμα του κάθε πολίτη να προσεύχεται σε έναν αξιοπρεπή χώρο λατρείας και όχι σε εμπορικούς χώρους».
Ο χώρος της αρένας, του οποίου η επίσημη ονομασία είναι “Plaza Monumental” της Βαρκελώνης, άνοιξε για πρώτη φορά το 1914. Από τότε έχει χρησιμοποιηθεί, εκτός από αρένα ταυρομαχιών, και ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έχει φιλοξενήσει συναυλίες πολλών διάσημων καλλιτεχνών, όπως των Beatles, των Rolling Stones, της Tina Turner και του Bob Marley. Ωστόσο, από την θέσπιση του νομοσχεδίου που απαγόρευε τις ταυρομαχίες στην Καταλωνία, το 2010, δεν έχει γίνει καμιά ταυρομαχία στην πρωτεύουσά της, την Βαρκελώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρένα “La Monumental” δεν είναι ο πρώτος χώρος στην πόλη αυτή που έχει τεθεί υπ’ όψιν των αρχών ως πιθανός τόπος για την κατασκευή τεμένους. Το 2004, οι αρχές της πόλης διαπραγματεύθηκαν με Σαουδάραβες για την μετατροπή μιας άλλης αρένας ταυρομαχιών, της “Las Arenas”, σε τζαμί. Ωστόσο, το σχέδιο αναβλήθηκε ώσπου τελικά το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης αποφάσισε να χτίσει ένα εμπορικό κέντρο, αντί του τεμένους.

Τέλος, αρκετοί θα συμφωνούσαν ότι αποτελεί ιστορική ειρωνεία το γεγονός ότι το πρώτο αραβικό χαλιφάτο σε ισπανικό έδαφος ιδρύθηκε με την ισλαμική κατάκτηση της Ισπανίας (711–718 μ.Χ.) και διήρκεσε 781 χρόνια.

Στις μέρες μας ίσως να γίνουμε μάρτυρες της δεύτερης κατάκτησης.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

- Παράνομη κρίθηκε η απεργία στη ΔΕΗ 
- Άνοιξαν και το Εθνικό Τυπογραφείο για το Σαββατοκύριακο για την επιστράτευση 
- Φοβούνται καταλήψεις

- H κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει διακοπές ρεύματος από την απεργία 
- Το Μαξίμου λαμβάνει μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθούν πιθανές καταλήψεις των εγκαταστάσεων 
- Οι διακοπές ρεύματος περιορίζονται σήμερα μόνο στην Κρήτη 
- Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δηλώνουν πως θα συνεχίσουν ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες το Σαββατοκύριακο στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει διακοπές ρεύματος εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου.

Το δικαστήριο αργά το βράδυ έκρινε την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ ως παράνομη, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Πάντως, οι συνδικαλιστές σε δηλώσεις τους, αφήνουν να εννοηθεί πως μία τέτοια απόφαση δεν θα τους εμποδίσει να συνεχίσουν τον αγώνα τους και με άλλους τρόπους.

Σε μία τέτοια συγκυρία η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη πως εάν συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, θα προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό σεισμό σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα.

Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη εγκρίνει τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση ανοίγει το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο, έτσι ώστε σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των απεργών στη ΔΕΗ, να μπορεί να τυπώσει τα λεγόμενα φύλλα πορείας.

Το Μαξίμου δείχνει αποφασισμένο να τηρήσει σκληρή γραμμή και μάλιστα εάν οι απεργοί δεν συμμορφωθούν με την απόφαση του δικαστηρίου δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των απεργών και των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση δεν κρύβει το φόβο της για πιθανές καταλήψεις σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ από τους απεργούς.

Πηγή: NewsIT

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Αλβανοί ισλαμιστές ούρλιαζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» 

Εκατοντάδες διαδηλωτές αλβανικής καταγωγής πραγματοποίησαν την Παρασκευή διαμαρτυρίες στα Σκόπια κατά της ετυμηγορίας του δικαστηρίου για την υπόθεση της δολοφονίας των πέντε ατόμων στη λίμνη Σμίλκοβσκο.

Στην περιοχή Μπίτ Παζάρ συγκεντρώθηκαν αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν έρθει από την συνοικία Τσαΐρ, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» και πετούσαν πέτρες κατά της αστυνομίας, ενώ ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε και πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν το δικαστικό μέγαρο δια της βίας. Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να τους απωθούν με κανόνια νερού, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Η διαμαρτυρία είχε προγραμματισθεί για τις 13:30 μπροστά από το εμπορικό κέντρο λόγω της δικαστικής απόφασης για ισόβια κάθειρξη σε έξι κατηγορούμενους αλβανικής καταγωγής για το έγκλημα της λίμνης που έγινε πριν από περίπου δύο χρόνια.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια και διάφορες ΜΚΟ απηύθυναν εκκλήσεις για ειρηνικές διαδηλώσεις και προσεκτική επιτήρηση από την αστυνομία.

Πριν μερικές ημέρες μέσω των κοινωνικών δικτύων είχαν γίνει εκκλήσεις στους πολίτες, να διαμαρτυρηθούν για τους αθώους που κατηγορούνται για δολοφονίες, καθώς έτσι αυξάνεται το εθνοτικό και το θρησκευτικό μίσος».


Πηγή: Tribune.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Κορυφώνονται οι παρασκηνιακές διαδικασίες

Ο Ευ. Βενιζέλος μπορεί στην τελευταία συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής της Ελιάς να χαρακτήρισε γελοία οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας ωστόσο δεν φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη τα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Συγκεκριμένα επτά βουλευτές συγκεντρώθηκαν στο σπίτι της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Δροσιά.

Το παρών εκτός από την Εύη Χριστοφιλοπούλου έδωσαν οι Γιάννης Μανιάτης, Τόνια Αντωνίου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Αθηνά Δρέττα, Χρήστος Πρωτόπαπας και Παντελής Καψής με το συμπέρασμα της συζήτησης να είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών για ένα ιδρυτικό συνέδριο της Κεντροαριστεράς.

Οι συμμετέχοντες, αναμένεται να δημοσιοποιήσουν κείμενο με τις απόψεις και τις υπογραφές και άλλων στελεχών, πιθανότατα στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει στα μέσα Ιουλίου. Στο ίδιο κλίμα είναι η Εύα Καϊλή και οι Θανάσης Χειμωνάς, Κυριάκος Πιερρακάκης, Παύλος Χρηστίδης (γραμματέας Νεολαίας). Στο ίδιο κλίμα βρίσκεται η ηγεσία του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών ( Π. Περράκης και Χ. Κονδύλης), ο Σ. Κατσέλος, ο Μ. Επιτροπάκης (από την Κίνηση Μόσιαλου), μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κ.α.

Πηγή: Παραπολιτικά

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Tα συγχαρητήρια στον Νικήτα και η "θανατηφόρα" ατάκα Βλάχου 

Μοναδικές σκηνές οι οποίες πιθανώς να υποκρύπτουν και ιδιαιτέρως ενδιαφέρον πολιτικό παρασκήνιο εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στη Βουλή με τη λήξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου επί του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης κατά την ομιλία του δικαιολόγησε την αρνητική ψήφο που φαίνεται πως θα δώσει στο νομοσχέδιο επικαλούμενος την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας και τις αρχές του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή για την προστασία του κράτους στα δημόσια αγαθά.

Αυτά που συνέβησαν ωστόσο αμέσως μετά δεν έχουν προηγούμενο. Με την συνεδρίαση να έχει λήξει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Πετράκος (εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο) και Ευγενία Ουζουνίδου (βουλευτής Κοζάνη) βλέποντας τον Νικήτα Κακλαμάνη έξω από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών σχεδόν έτρεξαν κατά πάνω του για να του σφίξουν το χέρι και να τον συγχαρούν για την ομιλία του η οποία είχε πλήθος αναφορών στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Το περιστατικό έτυχε να δει και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βλάχος ο οποίος ως γνήσιος καραμανλικός έριξε την "θανατηφόρα" ατάκα για τα συγχαρητήρια των Συριζαίων στον Νικήτα: "Ο καραμανλισμός ενώνει τους πάντες".

Πηγή: Παραπολιτικά

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Μεταλλικό πλέγμα, όπλα μπογιάς και πλαστικές σφαίρες σκέφτεται να χρησιμοποιήσει η Αστυνομία

Εισηγήσεις για προσθήκη νέων «άσων» στο οπλοστάσιο της ΕΛ.ΑΣ., με στόχο την καταστολή «άγριων» διαδηλώσεων, δέχεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Υπό τον φόβο... αναζωπύρωσης των κινητοποιήσεων από τον Σεπτέμβριο, αξιωματικοί της Αστυνομίας «οργώνουν» την αγορά συστημάτων ασφαλείας και φέρεται ότι έχουν ήδη καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Η πατέντα που εμφανίζεται για πρώτη φορά στους σχετικούς καταλόγους της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται από τη Σουηδία και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένα μεταλλικό δίχτυ-πλέγμα που ούτε κόβεται ούτε καίγεται, το οποίο θα έχουν στην κατοχή τους οι διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σε αντίθεση με τους βαρείς και δυσμετακίνητους μεταλλικούς φράχτες που στήνονται μπροστά στο Κοινοβούλιο, το δίχτυ -ύψους 2,5 μέτρων- θα μπορεί να μεταφέρεται σε ειδικές τσάντες και θα τοποθετείται γρήγορα σε δρόμους, κόβοντας τη φόρα των διαδηλωτών, αλλά και... εγκλωβίζοντας τους πιο θερμόαιμους ή και ασφαλίζοντας περιμετρικά ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα!

Σε περίπτωση που η προμήθεια και η χρήση του εγκριθούν (αν και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν επιβεβαιώνει ούτε όμως και διαψεύδει την πληροφορία), σύμφωνα με τους ειδικούς θα περιοριστούν η χρήση δακρυγόνων και οι μάχες σώμα με σώμα που συχνά ξεσπούν σε διαδηλώσεις.

Πάντως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επανέρχονται προτάσεις για την προμήθεια περαιτέρω «όπλων», μεταξύ των οποίων τα ειδικά όπλα μπογιάς τύπου paint ball που θα μαρκάρουν με χρώμα τους διαδηλωτές που συμμετέχουν σε επεισόδια, ώστε να γίνονται στοχευμένες συλλήψεις. Επιπλέον, φαίνεται να επαναφέρεται η εισήγηση για εντατικοποίηση της χρήσης πλαστικών σφαιρών (έχει ήδη προμηθευτεί παρτίδες η ΕΛ.ΑΣ.), ακόμη και της επιστράτευσης ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων σε σταθερά σημεία (όχι σε πορείες), πρόταση που αρχικά είχε απορριφθεί.

Πηγή Δημοκρατία

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Οι Κούρδοι του Ιράκ ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους και με αμερικανικές «πλάτες» και χρηματοδότηση, πάνε ολοταχώς προς την δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού έθνους-κράτους για πρώτη φορά στην Ιστορία τους... με απώτερο τελικό σκοπό να ενωθούν σε ενιαίο κράτος με τις αντίστοιχες περιοχές Κούρδων στην Τουρκία και την Συρία.

Το ISIL ανακήρυξε το πρώτο, από το Μεσαίωνα μέχρι σήμερα, ισλαμικό χαλιφάτο στη Μέση Ανατολή, εξαπολύοντας ταυτόχρονα ευθεία απειλή προς την Τουρκία κηρύσσοντας ευρεία παγκόσμια Τζιχάντ με τελικό στόχο την κατάληψη της ιερής πόλης της Κωνσταντινούπολης.

Οι Τάταροι, όσο κι αν φωνασκούσε ο Νταβούτογλου, εκδιώχθηκαν από την Κριμαία μία και καλή. Ενώ και στην Συρία οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία φράξιες των ισλαμιστών έχουν υποστεί συντριπτική και ανεπανόρθωτη ήττα.

Την ίδια εξάλλου στιγμή η Ρωσία, δια στόματος προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε προ ολίγων μηνών, ξεκάθαρο casus belli κατά της Τουρκίας εάν ποτέ διανοηθεί να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου.

Με τους Αμερικανούς να προσπαθούν εδώ και χρόνια να ροκανίσουν την εξουσία του εκ των έσω, με την υποκίνηση «εξεγέρσεων» στην πλατεία Ταξίμ και την κατασκευή «σκανδάλων διαφθοράς», η τελευταία σημερινή απεγνωσμένη έκκλησή του Ερντογάν προς τους αμερικανοκίνητους Κούρδους για «συμφιλίωση» και «επίλυση» των διαφορών τους, δείχνει έναν Ερντογάν που βλέπει τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του και δεν ξέρει πλέον πώς να σταματήσει την καταστροφή που αναπόφευκτα βλέπει να πλησιάζει.

Με λίγα λόγια ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βλέπει τα μεγαλεπήβολα σχέδια του να αποτυγχάνουν σε όλα τα γεωστρατηγικά πεδία δράσης.

Πάνω από όλα όμως, καθόσον μάλιστα ο ίδιος έχει επιλέξει να προσδώσει μεταφυσική διάσταση στις σουλτανικές φιλοδοξίες του, θα πρέπει ήδη να έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι οι προφητείες των μεγάλων και απώτερων εχθρών του, των Ορθόδοξων Ρωμιών, των Ελλήνων διαδόχων του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ’ Παλαιολόγου, οι οποίες εκπληρώνονται πλέον κατά γράμμα.

Θα πρέπει ο κ. Ερντογάν ήδη να έχει καταλάβει ότι οι - γνωστές στους κρυπτοχριστιανούς «Τούρκους» υπηκόους του, άρα και στον ίδιο - προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Γέροντα Παΐσίου και του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, είναι αυτές που εκπληρώνονται χρόνο με το χρόνο, μήνα με το μήνα.

Συγκεκριμένα να τι έλεγε επακριβώς για την ανεξαρτήσια των Κουρδών, ο γέροντας Παΐσιος, σε εποχές εντελώς... "ανυποψίαστες"...:

Μαρτυρία Αλεξάνδρου Οικονόμου, Αντιπτέραρχου ε.α , Αθήνα:


"Τον Μάρτιο του 1994 συνάντησα το Γέροντα Παΐσιο στο Μοναστήρι της Σουρωτής. Συγκινήθηκα, όταν μου έπιασε το χέρι, και παρά την κρισιμότητα της καταστάσεως του, μου είπε τα ακόλουθα:
"Εσύ δεν πρέπει να στεναχωριέσαι και να φοβάσαι την Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί και μάλιστα θα την διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι.
Στην Βοσνία θα γίνει μουσουλμανικό κράτος (εκείνη την εποχή μαινόταν ακόμα ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία), αλλά το γεγονός αυτό θα στραφεί εναντίον τους, διότι κατά αντιστοιχία αυτού θα δημιουργηθεί αργότερα και κουρδικό κράτος μέσα στην καρδιά της Τουρκίας".
Ο Γέροντας τότε επειδή με είδε προβληματισμένο ακούγοντας αυτά, μου είπε πάλι: 

"Όπως ξέρεις, εγώ δεν διαβάζω εφημερίδες, αλλά αυτά τα μαθαίνω από αλλού…"
(Ζουρνατζόγλου: "Μαρτυρίες προσκυνητών", β' έκδοση.)

Πηγή Γιώργος Θαλάσσης

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Κανείς δεν περίμενε, όταν πρωτοακούστηκε το όνομα Ρέντσι, που από δήμαρχος της Φλωρεντίας άρχισε να ανεβαίνει με φρενήρη ρυθμό στο ιταλικό πολιτικό σύστημα, το πόσο έξυπνος θα ήταν αυτός ο δαιμόνιος Ιταλός. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει όλη της Ευρώπη και ταυτόχρονα να κολλήσει στον τοίχο τη Γερμανία.
 
Τι έκανε; Κάτι πολύ απλό, σαν τέχνασμα, το οποίο κι εμείς εδώ και πολύ καιρό ήδη υποστηρίζαμε. Ενώ προτείνει πλήρη ολοκλήρωση της ΕΕ μέσω της ομοσπονδιοποίησης, δηλαδή τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης (ΗΠΕ) στην πραγματικότητα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του έχει την κατάργηση της λιτότητας, δηλαδή του όπλου με το οποίο η Γερμανία κρατά αιχμάλωτη την ΕΕ. Βάζει μπροστά τις ευρωπαϊκές αξίες και θεωρεί ότι μέσα σ’ αυτές δεν είναι το κοινό νόμισμα. Με τη γνωστή φράση του «δώστε μας τις αξίες μας και κρατείστε το ευρώ σας» δείχνει ότι βάζει μπροστά το ευρωπαϊκό όνειρο και όχι τη λιτότητα των Γερμανών.

Ο Ρέντσι φυσικά δεν είναι αφελής. Γνωρίζει ότι ΗΠΕ δεν πρόκειται να υπάρξουν ποτέ στην Ευρώπη. Είναι απείρως πιο πιθανό να γίνει  ένας ακόμα εξοντωτικός πόλεμος μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, παρά ΗΠΕ. Γνωρίζει ότι οι εθνικισμοί είναι τόσο ριζωμένοι στο DNA των ευρωπαίων, έπειτα από μακροχρόνιους μεταξύ των σφαγιασμούς και τα ευρωπαϊκά έθνη είναι τόσο διαφορετικά και εχθρικά μεταξύ τους, που ΗΠΕ είναι αδύνατο να γίνουν.

Τι κάνει λοιπόν; Αυτό που θα έκανε ο κάθε έξυπνος πολιτικός του Νότου. Προτάσσει τον όνειρο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ανοίγοντας αυτιά, καρδιές και αγκαλιές στην ΕΕ, ενώ στην ουσία θέλει να απονομιμοποιήσει το όπλο της λιτότητας, με το οποίο η Γερμανία κυριαρχεί στην Ευρώπη, φέρνοντας την Ιταλία στο επίκεντρο της ΕΕ. Μακάρι να μπορούσαν να αντιληφθούν το κόλπο του και οι άλλες κυβερνήσεις του Νότου, προκειμένου να σχηματίσουν ένα μέτωπο που θα εκφράζει το ευρωπαϊκό όνειρο, στριμώχνοντας τις πλούσιες χώρες του Βορρά.

Φυσικά, ούτε οι Γερμανοί είναι αφελείς. Έπιασαν αμέσως το κόλπο του Ρέντσι και αυτό τους έχει εκνευρίσει αφόρητα. Δεν μπορούν όμως να τον εκθέσουν δημόσια. Πώς να εκθέσεις έναν πολιτικό που επαγγέλλεται το ευρωπαϊκό όνειρο; Έτσι, σχολιάζοντας ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν, την ομιλία του Ρέντσι στο Μιλάνο, δήλωσε με εμφανή εκνευρισμό: «Ο Ρέντσι, τώρα, μας λέει τι να κάνουμε. Το να δημιουργήσουμε, όμως, περισσότερα χρέη, δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη». Η πλευρά του Ρέντσι βέβαια δεν άφησε αναπάντητη αυτή τη θέση της Bundesbank. Με την αίσθηση των πρωτοβουλιών που πήρε στα χέρια του ο Ρέντσι, κύκλοι του απάντησαν με αυστηρό τόνο ότι: «αν η Bundesbank νομίζει ότι θα μας φοβίσει, ίσως έχει επιλέξει λάθος χώρα. Σίγουρα, πάντως, έχει επιλέξει λάθος κυβέρνηση». Πως λέμε δηλαδή Ελλάδα και ελληνική κυβέρνηση; Καμία σχέση.

ΥΓ. Τι λέτε λοιπόν; Υπάρχει περίπτωση αυτή η Ευρώπη να ολοκληρωθεί; Όχι βέβαια. Γι’ αυτό κι εμείς λέμε: Είτε ΗΠΕ, είτε διάλυση αυτού του μορφώματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή (το οποίο εξαθλιώνει τους λαούς του Νότου) και επιστροφή στην προτέρα κατάσταση. Πάντως όχι αυτό που υπάρχει τώρα. Όταν είσαι αποφασισμένος να πας ακόμα πιο μακριά τότε έχεις και το ανάστημα να ζητήσεις τη διάλυση αυτού που υπάρχει τώρα. Και μόνο τότε γίνεσαι πειστικός, όπως ο Ρέντσι.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Τελικά κατάφεραν να μας βάλουν σε σημείο να διαπραγματευόμαστε τα αδιαπραγμάτευτα. Και το χειρότερο, έστρεψαν το θέμα της πώλησης των υδάτινων πόρων της χώρας αλλά και των πιο εύφορων πεδιάδων προς τα εκεί που ήθελαν: Σε συνδικαλιστική διεκδίκηση των υπαλλήλων της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ ως επιχείρηση είναι μία τελειωμένη υπόθεση από την εποχή που ο Σημίτης την έβαλε στο χρηματηστήριο (χωρίς να υπάρχει ουδεμία αντίδραση από πουθενά) το 2001 αλλά και πέρασε την δημόσια γη στην Επιχείρηση ΔΕΗ. Από εκείνη την στιγμή οι μέτοχοι είχαν μερίδιο σε ελληνικά εδάφη. Στα χνάρια της ιταλικής πρώην δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού (ENEL), η οποία από το 1998 αλωνίζει σε όλο τον κόσμο παίρνοντας την διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας, ο Σημίτης άνοιξε τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας τις εποχές που εμείς δεν γνωρίζαμε τι σημαίνει κρίση, αλλά οι σκηνοθέτες της κρίσης ετοίμαζαν το έδαφος. 

Το θέμα μας όμως δεν είναι η διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας γιατί πολύ απλά μπορεί ο ιδιώτης να προσφέρει φθηνό ρεύμα στους καταναλωτές (τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο και μετά το καταστήσει είδος πολυτελείας), να έχει τους καλύτερους μηχανικούς για αποφυγή ατυχημάτων, τα καλύτερα υλικά μεταφοράς ενέργειας. Η ΔΕΗ δεν είναι Δημόσια Υπηρεσία Ηλεκτρισμού, αλλά Επιχείρηση. Αυτό σημαίνει ότι πουλάει και αγοράζει, ότι κατεβάζει διακόπτες όταν δεν πληρώνεις το προϊόν της, όπως το κάνει τα τελευταία 5 χρόνια βάζοντας ιδιώτες εργολάβους (χωρίς καμία αντίδραση από το δημόσιο συντεχνιακό προσωπικό της). Το θέμα μας είναι τα “προϊόντα” που παράγουν ενέργεια και αυτά χωρίζονται στα δύο:

 Πρώτον τα ορυχεία λιγνίτη που μέχρι την απόφαση του ΣτΕ το 2013, περνούσαν ξανά στο ελληνικό δημόσιο όταν το ορυκτό θα είχε εξαντληθεί. Μέχρι το 2013 το ελληνικό έδαφος του λιγνίτη και της τύρφης (του πιο γόνιμου εδάφους για καλλιέργεια) περνούσε ξανά στον ελληνικό λαό. Μετά την απαίτηση μέσω δικαστηρίων της διοίκησης της ΔΕΗ (Αρθούρος Ζερβός) αυτά πλέον είναι περιουσία της ΔΕΗ και παραδίδονται με την πώληση, η οποία έρχεται εντός ολίγου. Τα εδάφη που υπάρχει λιγνίτης ας τα ξεχάσουμε. Όπως και όλα τα ακίνητα που εκμεταλλευόταν η ΔΕΗ. Με απόφαση της δικαιοσύνης έχουν παραδοθεί αμετάκλητα.

Δεύτερον τα ποτάμια που κινούν τα υδροηλεκτρικά φράγματα. Η ΔΕΗ ως περιουσιακό της στοιχείο δεν έχει το νερό, έχει μόνο τις τουρμπίνες και τα μπετά των φραγμάτων. Ούτε τον πάτο των λιμνών δεν έχει ως περιουσιακό στοιχείο, ούτε τα παρόχθια αφού εξαιρέθηκαν από το νόμο Σημίτη διότι αυτό θα σήμαινε από το 2001 ότι το νερό είναι περιουσιακό στοιχείο μιας επιχείρησης και κατά συνέπεια είναι προϊόν και όχι αγαθό από εκείνον τον καιρό και όχι εξαιτίας της κρίσης. 
Σε ποιον λοιπόν ανήκουν τα ποτάμια; Εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα διότι στο περιουσιόλογιο της ΔΕΗ ποτάμια ως περιουσία δεν υφίσταντο.
Τα ποτάμια ανήκουν καταρχάς στους κατοίκους των περιοχών που πηγάζουν και χύνονται και δεύτερον στην χώρα. 
Τα ποτάμια  δεν ανήκουν στο Κράτος που διοικείται από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ανήκουν στους πληθυσμούς που επί 100αδες χρόνια έφτιαχναν τους οικισμούς, τα χωριά και τις πόλεις τους εξαιτίας της ύπαρξης νερού.

Απαλλοτριώθηκαν χωριά και εκτάσεις  για να κυλήσει το νερό που θα έφερνε ενέργεια, άρδευση στα χωράφια των κάμπων και εμπλουτισμό των λιμνοθαλασσών με το πολύτιμο οξυγόνο. 
Δεν απαλλοτριώθηκε το νερό, μόνο το έδαφος και ακόμη και σήμερα το έδαφος ανήκει όχι στην περιούσια της Επιχείρησης ΔΕΗ αλλά στο ελληνικό δημόσιο. Πρέπει δηλαδή μόνο μέσω ΤΑΙΠΕΔ να μπει προς πώληση ο πάτος των ποταμών και τεχνιτών λιμνών, των παρόχθιων αυτών αλλά και πάλι το ποτάμι θα είναι κοινό τοις πάσι. 
Θα πρέπει να γίνει νομοσχέδιο με το οποίο η διαχείριση του νερού είτε είναι ποτάμι, είτε είναι πηγή, είτε είναι υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας, είτε είναι λακκούβα να δοθεί σε ιδιώτη.

Το νερό ως προϊόν 

Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να βγάλει χρήματα υπέρ του κράτους θα μπορούσε πολύ απλά να πουλήσει τις εγκαταστάσεις των φραγμάτων, να πουλήσει την διαχείριση και το πελατολόγιο, αλλά να πουλάει με το κυβικό την χρήση του νερού των ποταμών προς την επιχείρηση που θέλει να παράξει ενέργεια, όχι υπέρ της ΔΕΗ που θα μείνει μετά την πώληση της “μικρής ΔΕΗ”, αλλά υπέρ των κατοίκων που υφίστανται το καταστρεπτικό φράγμα και υπέρ έργων για τις περιοχές αυτές.  Όπως ακριβώς οι αγρότες αγόραζαν και αγοράζουν μέχρι σήμερα νερό από το Κράτος μέσω ΔΕΗ για να ποτίζουν τα χωράφια τους. Γιατί ο αγρότης να αγοράζει νερό για πότισμα και να μην αγοράζει ο ιδιώτης από το κράτος νερό για παραγωγή ενέργειας; Άλλη η δικαιοσύνη για τον ιδιώτη και άλλη για τον αγρότη; Επίσης με τις διεθνείς συμβάσεις προστασίας περιβάλλοντος που καλύπτουν  τα περισσότερα δέλτα των ποταμών και λιμνοθαλασσών που εκβάλει το νερό  των φραγμάτων, με ποινικές ρήτρες θα έπρεπε να δέσουν χειροπόδαρα νομικά τους ιδιώτες, τόσο για τη μη επαρκή άρδευση των χωραφιών όσο και για το άγριο οικοσύστημα που πάντα κινδυνεύει από ασφυξία εξαιτίας της παρά φύσην τεχνολογίας που λέγεται φράγμα.

Οι περιφέρειες, λοιπόν, που έχουν στην επικράτειά τους φράγματα που είναι προς πώληση δεν πρέπει να ασχολούνται με το ποιος θα αγοράσει την επιχείρηση ΔΕΗ αλλά με το ποιος θα έχει το γενικό κουμάντο της διαχείρισης των ποταμών. (Τα αντισταθμιστικά υπέρ των Δήμων που τώρα απαιτούν από τον ιδιώτη να τα ξεχάσουν αφού επί δεκαετίες αντί να βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό της κάθε διοίκησης της ΔΕΗ, απλά έπιναν καφέδες και έκαναν κουβεντούλες μαζί τους). Γιατί ο επενδυτής την εκβολή του ποταμού την έχει, αυτό που θα θέλει ως επιχειρηματίας είναι την  πλήρη διαχείριση των πηγών του ποταμού. Είτε αυτές είναι βουνά με χιόνια,  είτε βροχή, είτε παραπόταμοι, είτε ρέματα, τα οποία είναι οι κύριες πηγές  για το ποτάμι που αυτός θα έχει προς εκμετάλλευση για να παράγει ενέργεια.

 Αν η σύμβαση η οποία θα υπογραφεί θα έχει ως δικαίωμα του ιδιώτη να έχει τόση επάρκεια νερού ώστε να βγάζει περισσότερο κέρδος υπέρ τάχα της ανταγωνιστικότητας, το επόμενο στάδιο θα είναι να μπει κόφτης ύδρευσης και άρδευσης ακόμη και στα χωριά που θα είναι πολύ πιο ψηλά από εκεί που βρίσκονται τα φράγματα. Αυτό σημαίνει ότι δίνεται αυτόματα ακόμη και το πόσιμο νερό στην διαχείριση του ιδιώτη. Δεν πουλάνε το νερό, πουλάνε την διαχείριση διότι γνωρίζουν ότι όποιος έχει την διαχείριση, έχει και το αγαθό ή το προϊόν , όπως το χαρακτηρίζουν οι εταιρείες εμφιάλωσης νερού που έχουν αγορασμένες πηγές εδώ και δεκάδες χρόνια. Και το σημαντικότερο. Από την στιγμή που έχεις ένα ή δύο φράγματα σε ένα ποτάμι, ο  ιδιώτης  που έχει την ιδιοκτησία και την διαχείριση του ποταμού μπορεί να δημιουργήσει στον ρου του όσα φράγματα θέλει. 

Το κόλπο των έργων Κοινής Ωφέλειας
 
Το 1950 η ΔΕΗ ιδρύθηκε σε μια κατεστραμμένη από παγκόσμιο και εμφύλιο πόλεμο (με χρήματα και μηχανήματα της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Ανασυγκρότησης και των Ιταλικών επανορθώσεων, βγάζοντας “λάδι” την Γερμανία) καταργώντας το δικαίωμα στους ιδιώτες που μέχρι τότε παρήγαγαν και πουλούσαν ενέργεια και είχε σκοπό να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό και υδάτινο πλούτο της χώρας απαλλοτριώνοντας ιδιωτικές ελληνικές εκτάσεις για έργα Κοινής Ωφελείας. Να φθάσει ρεύμα μέχρι και στην τελευταία στάνη. Και ο λαός συμφώνησε δίνοντας με μηδαμινές χρηματικές απολαβές τον ίδιο του τον τόπο για το Κοινό Συμφέρον. Ολόκληρα χωριά μετεγκαταστάθηκαν για την ανόρθωση και εκπολιτισμό της χώρας.

Το κόλπο που χρησιμοποιήθηκε στην Εγνατία Α.Ε, στην  Ιονία Οδό, στην Ολυμπία Οδό, όλων των δημοσίων ακινήτων που τώρα πωλούνται - τα οποία έγιναν με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για έργα Κοινής Ωφέλειας και τώρα περνούν σε χέρια ιδιωτών -, θα χρησιμοποιηθεί και στο θέμα των απαλλοτριωμένων εκτάσεων για τα υδροηλεκτρικά φράγματα. Πήραν την ιδιωτική περιουσία Ελλήνων με συνταγματικό δικαίωμα και την ξεπουλάνε αντισυνταγματικά διότι πολύ απλά, αν δεν υπήρχε το Κράτος ως ενδιάμεσος, ακόμη και ένα στρέμμα θα μπορούσε να πάει τον δρόμο, που ανήκει σε ιδιώτη, μέσω Αλάσκας. Το χωράφι που από κάτω είχε λιγνίτη θα είχε αξία ίση με όλο το ορυχείο του λιγνίτη. Ακόμη και ένα στρέμμα σε χωριό που θα το έπαιρνε το ποτάμι για την δημιουργία φράγματος θα μπορούσε να έχει την τιμή μιας ολόκληρης χώρας. Άλλα τα δικαστήρια μεταξύ ιδιωτών και άλλα τα δικαστήρια μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου.

Το νομοσχέδιο που θα περάσει από την Βουλή κρύβει και κάτι πολύ τρομακτικό. Ο ιδιώτης που θα έχει τα φράγματα και τα ορυχεία λιγνίτη έχει το δικαίωμα να μετακινήσει πληθυσμούς για να αναπτύξει το έργο του, δικαίωμα που το είχε μέχρι σήμερα μόνο το Κράτος εξαιτίας του δημοσίου προσώπου της ΔΕΗ. Για έργα που έχουν ολοκληρωθεί μελέτες όπως νέα φράγματα και εκτροπές ποταμών, όπως στην Μεσοχώρα, κουμάντο με τις ευλογίες της Βουλής έχει πλέον ο ιδιώτης. Έχει δηλαδή δικαίωμα να αλλάξει όλο το γεωπολιτικό και γεωφυσικό χάρτη της χώρας υπέρ του «εθνικού συμφέροντος».

Πρώτα λοιπόν μονοπωλούμε τάχα εις το όνομα της Κοινής Ωφέλειας και μετά φθάνουμε την κατάσταση να ξεπουλούμε εις το όνομα του Κοινού Συμφέροντος. Οι ελληνικές λέξεις κρατάνε την καθαρότητα της αλήθειας: Η Ωφέλεια έγινε Συμφέρον. Αυτό σημαίνει ότι όταν έχεις κατάσταση ένδειας μιας χώρας και σχεδιασμένης χρεοκοπίας, το Κράτος συνταγματικά θα κάνει αυτό που συμφέρει το ταμείο του και όχι αυτό που ωφελεί τους πολίτες του.

Έτσι, όπως ξεχάσαμε από το 2001 τα εδάφη που γίνεται εξόρυξη λιγνίτη, με την τακτική που χρησιμοποιούν οι αιρετοί άρχοντες των Περιφερειών, Δήμων και άλλων φορέων θα ξεχάσουμε όχι μόνο τα ποτάμια αλλά και το δεδομένο πόσιμο νερό. Το επόμενο στάδιο θα είναι οι κατά τόπους πωλήσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης. Ως Επιχειρήσεις και όχι ως Υπηρεσίες δημιουργήθηκαν και αυτό σημαίνει ότι οι ίδιες χαρακτήρισαν  το νερό ως προϊόν προς πώληση και όχι αγαθό κοινό τοις πάσι.

Δεν αφορά τον Έλληνα αν πωλείται η επιχείρηση ΔΕΗ. Ως πελάτες τους χρησιμοποιούσε η συγκεκριμένη επιχείρηση τους Έλληνες πολίτες χρόνια τώρα. Τους Έλληνες πρέπει να τους αφορά  ότι πωλείται με υποχθόνια νομικά τερτίπια η ίδια τους η ζωή. Φράγμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση πρέπει να κάνουν την συνείδησή τους και όχι να συμπλέουν με συντεχνίες που δεν κατεβάζουν τους διακόπτες στα στρατηγικά σημεία του παρακράτους, αλλά των απλών πολιτών που επί δεκαετίες τους αντιμετώπιζαν ως κράτος εν κράτει.

Τελικά η Ελλάδα δεν πουλάει καμία "μικρή ΔΕΗ", αντιθέτως η ΔΕΗ με όλο αυτό το κόλπο που δρομολογήθηκε ειδικώς από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, πουλάει την Ελλάδα.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Από την εμφάνιση του ανθρώπου ως ύπαρξη η συνείδηση και η νοημοσύνη είναι τα μοναδικά όπλα για την αντιμετώπιση κάθε κίνδυνου που απειλεί την υπόστασή του. Αν η συνείδηση και η νοημοσύνη χαθούν, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η ίδια απουσιάζει από το σύμπαν. Αυτό είναι ένας τεράστιος ηθικός λόγος για να εργαστούμε σκληρά ώστε να αποφύγουμε μία υπαρξιακή απειλή από το να γίνει πραγματικότητα. Σήμερα η αδυναμία του ανθρώπου να αντιμετωπίσει τους διάφορους κινδύνους που προέρχονται από την άσκηση πολιτικής σημαίνει απώλεια του νοήματος που δημιούργησαν οι προηγούμενες γενιές.

Η χειραγώγηση της σκέψης μας και η επιβολή των λίγων αρρωστημένων μυαλών, με την διεστραμμένη «υπερνοημοσύνη» τους, εις την θέληση των πολλών που παράγουν τον πλούτο, μας καθιστά τελείως αδύναμους να αντιληφθούμε την εξάρτηση της πολιτικής από την οικονομία. Η οικονομική κρίση δεν είναι αντιμετωπίσιμη όταν οι ίδιες οι κοινωνίες αλλά και οι ηγεσίες των δεν συνειδητοποιούνε τις αιτίες που την έχουν προκαλέσει. Η άσκηση μίας αποτελεσματικής πολιτικής για την αντιμετώπιση αυτής της οικονομικής κρίσης είναι το μοναδικό όπλο για να εξέλθει η Ευρώπη αλλά και η ανθρωπότητα από αυτό το αδιέξοδο που την συνθλίβει.

Εδώ και 7 σχεδόν χρόνια παρακολουθούμε με απάθεια τα τεκταινόμενα εις το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. Αυτό το πολιτικό θέατρο μεταξύ μόνον μερικών ολίγων, οι οποίοι κατά το δοκούν θέλουν να κρίνουν τις τύχες εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων εις την γηραιά ήπειρο. Εις την Σύνοδο Κορυφής της 26/27.Ιουνίου 2014 η αλλαγή των προσώπων εις το «Θέατρο των Βρυξελλών» δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και αλλαγή της πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ας μη αυταπατώμεθα. Διότι εις την πραγματικότητα η τύχη όλων μας πρέπει να ευρίσκεται εις τα χέρια όλων μας. Και αυτό είναι εφικτό μόνον όταν συνειδητοποιήσουμε μερικά απλά πράγματα

Η καθιέρωση του Ευρώ ως νόμισμα είχε ως αναμενόμενη συνέπεια την χρεοκοπία μερικών χωρών της Ευρώπης και τον υπερπλουτισμό μερικών ολίγων του Βορρά π.χ. της Γερμανίας και του άξονά της Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Αυστρία. Αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο συμπέρασμα όλων των διεθνών παραγόντων και οικονομικών αναλυτών. Με την καθιέρωση του Ευρώ ως νόμισμα της Ευρωζώνης πολλαπλασιάστηκαν οι εξαγωγές των προαναφερθέντων χωρών προς τις ευρωπαϊκές κυρίως χώρες. Η δε συσσώρευση τεράστιων κεφαλαίων και πλεονασμάτων έχουν ως συνέπεια να επιτείνουν την χρεοκοπία των οικονομιών των δεινοπαθούντων υπολοίπων, με την παράλληλη χορήγηση φθηνών δανείων οι οποίες εξασφαλίζουν τις περεταίρω εξαγωγές των δανειστριών αυτών χωρών.

Η πολιτική λιτότητας του Βερολίνου συνίσταται όχι μόνον εις τον εκβιασμό των δεινοπαθούντων τώρα εταίρων, αλλά παράλληλα και εις την επανάληψη της χορήγησης νέων «πακέτων» στήριξης μέσω νέων Συμφωνιών, σε αντικατάσταση τώρα των επαχθών και εφιαλτικών «μνημονίων». Οικονομικές Συμφωνίες οι οποίες μακροπρόθεσμα και εις το απώτερο μέλλον αποβλέπουν εις την αναπόφευκτη δέσμευση π.χ. κατάσχεση, βάσει του Αγγλικού Δικαίου, όλων των υπαρχόντων περιουσιακών στοιχείων των χρεοκοπημένων χωρών, οι οποίες με τον συνεχή και αυξανόμενο δανεισμό δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Κάθε Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης οφείλει όμως να γνωρίζει το πιο απλό πράγμα. Η Γερμανία είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο, με μία απίστευτη και αστείρευτη τεχνογνωσία. Ο παραγωγικός της ιστός απλώνεται ακόμη και στο τελευταίο χωριό. Σε αντίθεση με την οικονομία της, η οποία προ του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν εσωστρεφής και η οποία την ανάγκασε, μέσω της πολεμικής της μηχανής, στην αναζήτηση ζωτικού χώρου (Lebensraum), η μεταπολεμική της τώρα οικονομία είναι κατά το μέγιστο εξωστρεφής.
Παράλληλα με την δυναμική της παραγωγικότητας, με την πολύ έξυπνη οικονομική της πολιτική και την καθιέρωση αμετάβλητων αμοιβών εργασίας –π.χ. κατά την τελευταία 20-ετία οι αυξήσεις εις το σύνολο δεν υπερέβησαν το 2% δηλαδή μόλις.0.10% ετησίως! - είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της εγχώριας κατανάλωσης και την τεράστια αύξηση των εξαγωγών, με την παράλληλη συσσώρευση τεράστιων πλεονασμάτων και αποθεμάτων, τα οποία υπερβαίνουν τα 25-30 δις Ευρώ τον μήνα. 
Αποθέματα και πλεονάσματα εξαιτίας αυτής της πολιτικής με τα οποία αφενός μεν μέσω φθηνών δανείων προς τις χρεοκοπημένες χώρες εξασφαλίζει τις τεράστιες εξαγωγές της, αλλά αφετέρου μέσω των πακέτων στήριξης και των νέων οικονομικών συμφωνιών, οι οποίες εκτοξεύουν συνεχώς το χρέος εις δυσθεώρητα ύψη και καθιστούνε και την χώρα μας έρμαιο των δανειστών, επιτυγχάνουν έναντι πινακίου φακής την ολοσχερή απόκτηση του εθνικού πλούτου και όλων των περιουσιακών στοιχείων των υπόχρεων χωρών.

Κάθε Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης οφείλει επίσης να γνωρίζει, ότι ουδέποτε πρόκειται να εξέλθουμε από την κρίση, και ότι η αχίλλειος πτέρνα της Γερμανίας είναι η ισχυρή οικονομία της, η οποία την καθιστά πολύ ευάλωτη. Βασιζόμενοι σε αυτά τα δύο δεδομένα, οφείλουμε τώρα να αντισταθούμε και να στείλουμε ένα μήνυμα εις την ηγεσία του Βερολίνου. Ότι η υπεράσπιση της δικής μας ύπαρξης και αξιοπρέπειας μας αναγκάζει να απόσχουμε από την αγορά γερμανικών προϊόντων, σε περίπτωση που η ηγεσία του Βερολίνου επιμείνει εις την συνέχιση της απάνθρωπης πολιτικής λιτότητας η οποία σκοτώνει κυριολεκτικά την Ευρώπη.

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει στην Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Πουλήστε νερά, βουνά, λαγκάδια, παραλίες, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις μάνες και τους πατεράδες μας και μην ξεχάσετε τις κόρες μας. Να τις κάνετε πόρνες για να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα. Για να κυριολεκτείτε κάθε φορά που αμολάτε το «πάση θυσία».
Χαρίστε τα όλα. Ποιος θα σας σταματήσει; Ποιον να φοβηθείτε; Έχετε δικό σας έναν στρατό ηλιθίων που πάντα θα σας στηρίζει και πάντα θα σας ψηφίζει. Έναν στρατό που καταπίνει αμάσητα τα περί πώλησης μόνο της «μικρής ΔΕΗ», του «μικρού ΟΣΕ», των «μικρών εθνικών οδών», της «μικρής πατρίδας» τους. Έναν στρατό που του λες «πουλάνε τη ΔΕΗ» και σου απαντάει «καλά να πάθει ο Φωτόπουλος». Λες και η κυβέρνηση πουλάει τον Φωτόπουλο κι όχι το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας, ηλίθιε.

Έναν στρατό ηλιθίων που χειροκροτούσε τη διάλυση του «κοστοβόρου» δημόσιου συστήματος Υγείας, που ανακήρυττε τον Άδωνη Γεωργιάδη στον πλέον αποτελεσματικό υπουργό και που τελικά όταν αναγκάζεται να πάει στα επείγοντα νοσοκομείου δέρνει όποια νοσηλεύτρια βρει μπροστά του μόλις περάσουν οι 6 ώρες αναμονής και καταλαβαίνει ότι θα περάσουν άλλες 6.

Έναν στρατό ηλιθίων που υπερασπιζόταν τις ρυθμίσεις για το γάλα και περίμενε ότι πράγματι θα έπεφταν οι τιμές. Ακόμη και τώρα που αποκαλύπτεται ότι ο Χατζηδάκης γνώριζε πριν την ψήφιση ότι οι τιμές δε θα πέσουν, ο στρατός ηλιθίων θα βρει έναν καλό λόγο για τη ρύθμιση που πέρασε με τέτοιο τρόπο ώστε τελικά να ωφεληθούν μόνο τα καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών.

Είναι ο ίδιος στρατός ηλιθίων που χαίρονται με τις αλλαγές στην Παιδεία και δεν αντιλαμβάνονται ότι μέσα σε 10 μέρες έχει αλλάξει τρεις φορές ο τρόπος βαθμολόγησης των γραπτών των μαθητών της Α’ Λυκείου επειδή η πολυδιαφημισμένη Τράπεζα Θεμάτων ήταν ένα μπάχαλο και μισό κι όμως κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτό το τεράστιο φιάσκο.

Είναι ο στρατός ηλιθίων που θεωρεί ότι πράγματι το ΠΑΣΟΚ κάνει προσπάθειες να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική προς το «σοσιαλιστικότερον» και «δικαιότερον». Που πιστεύει ότι υπάρχει το σοβαρό μνημονιακό ΠΑΣΟΚ που δίνει αγώνα και αντιπολιτεύεται τον κυβερνητικό εαυτό του που χωράει μέσα σ’ ένα «ναι σε όλα».

Είναι ο στρατός ηλιθίων που δεν έχει κουραστεί να εκπλήσσεται από τις «αποκαλύψεις» του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος όποτε παραστεί ανάγκη για στήριξη των αποφάσεων του Κούλη Μητσοτάκη σπεύδει να δώσει ως φρέσκα στη δημοσιότητα σκάνδαλα σε δημόσιες υπηρεσίες τα οποία έγιναν προ 20ετίας. Λες και δεν υπάρχει ο νόμος που στέλνει σε διαθεσιμότητα τον δημόσιο υπάλληλο ακόμη και με την υποψία εμπλοκής του σε σκάνδαλο. Λες και σε αυτή τη χώρα, ποτέ κανένα υψηλόβαθμο διορισμένο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης δεν ενεπλάκη σε σκάνδαλο, αλλά απατεώνες είναι μόνο κάτι κλητήρες της Πολεοδομίας, από τους οποίους βρίθουν τα σκάνδαλα που δημοσιοποιεί ο κύριος Επιθεωρητής.

Είναι ο ίδιος στρατός ηλιθίων που δεν μπορεί (;) να καταλάβει ποιος είναι ο τελικός στόχος της δημιουργίας τυφλού μίσους εναντίον οτιδήποτε δημοσίου. Κι αυτός ο λόγος γίνεται φανερός μέσα σε μία μόνο πρόταση της ανακοίνωσης που έβγαλε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, σχετικά με την απόφασή τους να μην εξυπηρετούν πλέον ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ, αλλά μόνο με ζεστό χρήμα. Τελειώνει, λοιπόν, η ανακοίνωση με το εξής ειρωνικό: «Εάν ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ δεν επαρκεί, τότε υπάρχουν οι Δημόσιες δομές του ΕΣΥ που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών». Αυτές οι Δημόσιες δομές του ΕΣΥ που όταν τις διέλυε ο Λοβέρδος, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κούλης του Μητσοτάκη, ο στρατός των ηλιθίων πανηγύριζε για τις «μεταρρυθμίσεις».

Ε, λοιπόν, ηλίθιε, τώρα που τα νοσοκομεία διαλύθηκαν, ο ΕΟΠΥΥ φαλίρισε και οι ιδιωτικές κλινικές ζητάνε ζεστό παραδάκι ή θα πουλήσεις το οικοπεδάκι για να χειρουργηθείς ή θα βολευτείς στο σπίτι σου με κλύσμα από χαμομήλι. Πάντως ό,τι κι αν επιλέξεις από ένα πράγμα αποκλείεται να θεραπευτείς. Την ηλιθιότητά σου.

Έγραψε ο ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ε; Πού είναι η υπόσχεση για άμεση ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης;
Και όχι μόνον!
 
Πού είναι τα 18 προεκλογικά σημεία του 2012;
 
Πού είναι η μία και μόνη εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο ΔΝΤ και τα μνημόνια;
 
Πού είναι η επαναδιαπραγμάτευση;
ΠΟΥ ' ΣΑΙ ΝΙΟΤΗ ΠΟΥ 'ΔΕΙΧΝΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΛΛΟΣ;
 
Πως, δεν θα γινόμουν ο ολέθριος πρωθυπουργός για την πατρίδα;
 
Πως, δεν θα κάλυπτα τις ευθύνες της εγκληματικής πολιτικής οργάνωσης ΠαΣοΚ, και του μεγάλου Ηλίθιου και μεγάλου προδότη αρχηγού της;
 
Πως, δεν θα ξεπούλαγα την περιουσία του ελληνικού λαού, κρατική και ιδιωτική, αντί ''πινακίου φακής'', και αντί καρεκλίτσας πρωθυπουργικής;
 
Πως, θα τιμούσα έστω και κατ' ελάχιστο το αίμα της γιαγιάς-Πηνελόπης, που προτίμησε τον θάνατο από το να δεί την πατρίδα σκλαβωμένη;
 
Πως, δεν θα γινόμουν ένας δικτατορίσκος της κακιάς ώρας, μόνο και μόνο για ν' ανταλλάξω την δική μου ανέλιξη και την εξασφάλιση του μέλλοντος των δικών μου παιδιών, με την εξαχρείωση ενός ολόκληρου λαού και την καταστροφή του μέλλοντος δύο και τριών επόμενων γενιών;
Είσαι αξιοθαύμαστος, ώ  ''πρωθυπουργέ''!
 
Που μπορείς και ζείς ακόμα με ένα τόσο τεράστιο ψυχικό βάρος!
 
Που μπορείς και  τρως και κοιμάσαι, που πίνεις νερό, που βλέπεις όνειρα, που ντύνεσαι, που πλένεσαι, που ασκείς τα καθήκοντάς σου προς την φύση...
 
Που μπορείς και κάνεις όσα και οι κανονικοί άνθρωποι, που δεν έχουν εγκληματίσει σε βάρος του λαού και της χώρας!

Είσαι αξιοθαύμαστος!
 
Τέτοια χοντροπετσιά, τόση ξετσιπωσιά, και άλλη τόση αναισθησία, σπάνια μπορεί να αντέξει ο ψυχικός κόσμος ενός ανθρώπου!   
Ενός νορμάλ ανθρώπου.
 
Σπάνια, η ηθική δικλίδα που έχουμε όλοι μέσα μας και μας προφυλάσσει από την υποχώρηση προς τα κατώτερα ένστικτα του ζωϊκού βασιλείου, από τα οποία ξεφύγαμε και τα οποία καταφέραμε να ελέγξουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια, σπάνια αυτή η δικλίδα παρουσιάζει τόσες ανοχές, έχει τόση ελαστικότητα!
Και πάλι συγχαρητήρια!
 
Άξια η ''καρέκλα''...
Και ο μισθός!...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Οι σχέσεις του ισλαμιστή Ερντογάν και της κυβέρνησής του με τους φανατικούς ισλαμιστές τζιχαντιστές της ISID, και γενικότερα ο κίνδυνος να μετατραπεί η σημερινή κατεχόμενη βόρεια Κύπρος σε έναν χώρο όπου τον κύριο (και μοναδικό) λόγο θα έχει η Σαρία, το Ισλάμ και παράφρονες κοινοί εγκληματίες (τζιχαντιστές), απασχόλησαν για μία ακόμη φορά τον τουρκοκύπριο δημοσιογράφο ΣενέρΛεβέντ, ο οποίος μέσα από ένα άρθρο - φωτιά στην εφημερίδα "Africa" στις 16/6/2014 κατακεραυνώνει τον τούρκο πρωθυπουργό (και τις λίαν επικίνδυνες πολιτικές επιλογές του), ενώ ταυτόχρονα αναφέρεται στον σοβαρότατο κίνδυνο που διατρέχουν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες (έστω και αυτές οι λίγες που επιτρέπει το τουρκικό καθεστώς κατοχής της βόρειας Κύπρου) των τουρκοκυπρίων.

Πόσο ανόητο είναι να συζητά κανείς το σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο την ώρα που συμβαίνουν σε Ιράκ και Συρία αυτές οι απίστευτες βαρβαρότητες…
Μήπως βλέπετε την κατάσταση στην Μέση Ανατολή ως κάτι πέραν της Κύπρου; 
Μήπως πιστεύετε πως εκείνο είναι άλλο θέμα και αυτό άλλο;

Σκεφτείτε… 
Σκεφτείτε που έχουν εμπλακεί αυτοί οι οποίοι επί 40 χρόνια έχουν καταλάβει το νησί μας… 
Με ποιόν βρίσκονται χέρι χέρι…
Με ποιόν έχουν συμπαραταχθεί… 
Τους λένε ISID… Και όμως το πιο σωστό θα ήταν να λέγονται κεφαλοκόπτες…
Πρόκειται για τα τέρατα των απίστευτων δολοφονιών που δεν μπορούν να αποκρυφτούν πίσω από επιστημονικούς όρους όπως ¨δογματικός πόλεμος¨. 
Στην Συρία δεν άφησαν τίποτε που να μην κάνουν. 
Στα βίντεο που οι ίδιοι τράβηξαν είδαμε με τα μάτια μας πως έκοβαν τα κεφάλια σαν να σφάζουν αρνιά… 
Και αποκεφαλίζουν και τραβάνε βίντεο… 
Υπερηφανεύονται για αυτούς τους ¨ηρωισμούς¨ τους.

Με αυτούς λοιπόν τους αποκεφαλιστές, ο Ταγίπ Ερντογάν είναι χέρι χέρι. 
Τους ταΐζει… Τους στέλνει όπλα και πολεμοφόδια. 
Μάλιστα μερικές φορές την ώρα που αυτά τα όπλα πήγαιναν, συνελήφθησαν από τίμιους αστυνομικούς στην Τουρκία. 
Αλλά οι τίμιοι αυτοί αστυνομικοί που έκαναν το καθήκον τους, τιμωρήθηκαν. 
Ο Ερντογάν άνοιξε εντελώς τις πόρτες της Τουρκίας σε αυτούς τους δολοφόνους. 
Τους τραυματίες που είχαν αυτοί σε Συρία και Ιράκ τους θεράπευσε στην Τουρκία…

Και τώρα εσείς περιμένετε από τον Ερντογάν που συμμάχησε με τους μεγαλύτερους δολοφόνους της Μέσης Ανατολής να φέρει ειρήνη στην Κύπρο;
Μήπως ονειρεύεστε να αποδώσει το Μαράσι πίσω στους ιδιοκτήτες του, να παραιτηθεί από το δικαίωμα της εγγυήτριας δύναμης και να αποσύρει τον στρατό;
Μήπως ονειρεύεστε πως θα σας οδηγήσει στην ομοσπονδία;
Μα πόσο αφελείς είστε…

Στην καημένη την Μοσούλη όπου ανακήρυξαν το βασίλειο τους αυτοί οι αποκεφαλιστές, δεν έμεινε τίποτε που να μην έκαναν…
Βιασμοί…Δολοφονίες… Λεηλασίες και αρπαγές… 
Σε πρώτο στάδιο εκτέλεσαν 1700 Ιρακινούς… 
Χιλιάδες αιχμάλωτοι είναι στα χέρια τους…
Στις οθόνες έδειξαν την κατάσταση των αιχμαλώτων, όπως και τις σφαγές που έκαναν…

Σκεφτείτε…Οι υπάλληλοι του τουρκικού προξενείου βρίσκονται στα χέρια τους… Και μάλιστα μεταξύ τους υπάρχουν και μωρά μερικών μηνών…

Σκεφτήκατε ποτέ τι σημαίνει να είσαι αιχμάλωτος των αποκεφαλιστών;

Και μάλιστα μέρες τώρα ούτε είδηση από εκείνους…
Που τους κρατάνε; 
Πως τους μεταχειρίζονται… 
Καμμία πληροφορία…
Δεν επιτρέπουν ούτε σε δημοσιογράφους να τους συναντήσουν… 

Τα τέρατα που δημιούργησε η κυβέρνηση του Ερντογάν, τώρα καταπίνουν τους διπλωμάτες της Τουρκίας...
Μην εκπλαγείτε καθόλου αν στο μέλλον προκαλέσουν μεγαλύτερο μπελά για την Τουρκία…

Σκεφτείτε εκείνους τους αιχμάλωτους και βάλτε τον εαυτό σας στην θέση τους. 
Βρισκόσαστε στα χέρια των τεράτων που έθρεψε και μεγάλωσε η κυβέρνηση σας. 
Μπορεί να υπάρξει κάτι πιο κακό;

Ανίκανοι να δούνε τον τουρκικό κίνδυνο και στην Ελλάδα

Σε ένα δημοσίευμα της τουρκόγλωσσης εφημερίδας "Μπιρλίκ" (φ.17/6/2014) μαθαίνουμε για την γιορτή που στήθηκε από έλληνες τουρκόφρονες, για να γιορτάσουν την έλευση - επίσκεψη του τούρκου προξένου της Θεσσαλονίκης.

Διαβάζουμε, λοιπόν, πως μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον για τον Τούρκο πρόξενο Θεσσαλονίκης Τογρούλ Μπιλτεκίν στο φεστιβάλ πάλης με λάδι που έγινε στον Σοχό Θεσσαλονίκης. Τον υποδέχτηκαν στο χώρο εκεί με νταούλια και ζουρνάδες.

Το φεστιβάλ πάλης με λάδι που έγινε σε ορεινή περιοχή του δήμου Λαγκαδά στο χωριό Σοχός στο διάστημα από 28 έως 30 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή έξι αθλητών από Ανδριανούπολη όπως και άλλων αθλητών από Βουλγαρία και Σκόπια, ενώ παρέστη και ο Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης Τογρούλ Μπιλτεκίν.

Κατά την τελευταία μέρα του φεστιβάλ που έχει το χαρακτήρα του φεστιβάλ αγώνων πάλης του Κιρκπινάρ σε μικρή κλίμακα και οργανώνεται με βάση τα οθωμανικά έθιμα, παρέστη και ο πρόξενος Θεσσαλονίκης Τογρούλ Μπιλτεκίν.

Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Λιτής και Ρεντίνας Ιωάννης, η βουλευτής των ΑΝΕΛ από την Β΄περιφέρεια Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην δήμαρχος Σοχού) και υπεύθυνος για θέματα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Θεοφάνης Παπάς και ο δήμαρχος Λαγκαδά Καραγιάννης Ιωάννης πήραν τις θέσεις τους ανάμεσα στους θεατές και έκατσαν στους επίσημους μαζί με τον πρόξενο Μπιλτεκίν.

Στην ομιλία που έκανε ο μητροπολίτης Ιωάννης στο πανηγύρι που συνέπεσε χρονικά με την σημαντική για την ελληνοορθόδοξη εκκλησία γιορτή των Αγίων Αποστόλων, τόνισε την σημασία της μέρας και είπε το ¨καλώς ορίσατε¨ στον πρόξενο Τογρούλ Μπιλτεκίν.

¨Εδώ δεν υπάρχουν εθνικότητες, υπάρχει ειρήνη, φιλία, αδερφοσύνη και ευγενής άμιλλα¨
Θερμό χειροκρότημα απέσπασαν τα λόγια του πρόξενου Τουγρούλ Μπιλτεκίν που είπε πως ¨Κατά την διάρκεια των αγώνων δεν υπάρχουν εθνικότητες, υπάρχει ειρήνη, φιλία, αδερφοσύνη και ευγενής άμιλλα. Τρίτη φορά παρακολουθώ τους αγώνες πάλης στον Σοχό. Βλέπω πως κάθε χρόνο οι αγώνες είναι ακόμη πιο ωραίοι¨.

Οι παλαιστές δεν αμέλησαν να βγούνε και μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί με τον πρόξενο Τουγρούλ Μπιλτεκίν.

Σχόλιο: Να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά  σε κάθε κάτοικο της Ελλάδας πως η Τουρκία είναι μια ΕΧΘΡΙΚΗ για την πατρίδα μας χώρα. Και επειδή κάποιοι το θεωρούν αυτό σαν μια ιδεοληψία να τους θυμίσουμε τα εξής: 

1) Η Τουρκία από το 1974 έχει καταλάβει και κατέχει ΠΑΡΑΝΟΜΑ το 37% της Κύπρου. Δεν αναγνωρίζει καν την Κυπριακή Δημοκρατία και πολλές φορές συνεχίζει να την απειλεί. 

2) Διατηρεί σε ισχύ την ΠΑΡΑΝΟΜΗ απειλή του κάζους μπέλι ενάντια στην χώρα μας σε περίπτωση που ασκήσουμε το δικαίωμα μας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

3) Ο στρατός της στην Αν. Θράκη έχει σαφέστατα επιθετική διάταξη και σχετικά πρόσφατα προμηθεύτηκαν γέφυρας ταχείας διάβασης υδάτινου κωλύματος.. Απέναντι στα νησιά μας υπάρχει στόλος με αποβατικά. Για που άραγε; Καθημερινά οι πιλότοι μας την ώρα που κάποιοι άλλοι τρων , πίνουν και χορεύουν με τους Τούρκους, αυτοί παίζουν την ζωή τους κορόνα-γράμματα για να διαφυλάξουν τα δικαιώματα της Ελλάδας.  Μόλις πριν από 2-3 χρόνια είχε συλληφθεί Τούρκος κατάσκοπος στην περιοχή της Θράκης, ο οποίος είχε φωτογραφήσει από ευαίσθητες εγκαταστάσεις μέχρι  αυτοκίνητα των στρατιωτικών. Μάλιστα στις φωτογραφίες που παρέδιδε, επισύναπτε  και ψηφιακή απεικόνιση από το Google Earth ώστε να αντιλαμβάνεται αυτός που παραλαμβάνει τις φωτογραφίες από ποιά γωνία είναι τραβηγμένες…Μήπως και για τους …πιλότους; 

4) Η Τουρκία είναι αυτή που με μύριους τρόπους και με την ανοχή του ελληνικού κράτους υποσκάπτει την ελληνική παρουσία στην Θράκη.
Θέλετε κι  άλλα ; Τα λέμε όλα αυτά γιατί όταν βλέπουμε τον εκπρόσωπο ΑΥΤΗΣ  της χώρας να τον υποδέχονται με νταούλια και ζουρνάδες, ε κάπου εκεί σκέφτεσαι ¨και λίγα μας κάνουν!¨.

Πηγή μετάφρασης "Τουρκικά Νέα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου