Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

25 Ιουν 2014

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, γνωστή για τους αγώνες της και την ανιδιοτελή της προσφορά προς την πατρίδα, την Ελλάδα, έρχεται πολλές φορές στο νου όλων μας, στη σύγχρονη χαλεπή πραγματικότητα της εθελοδουλίας, του δοσιλογισμού και της εξυπηρέτησης προσωπικών ή ξένων συμφερόντων, από εκείνους που «επελέγησαν» να υπηρετούν την χώρα και να λειτουργούν υπέρ των δικαίων της Ελλάδας.

Δεν είναι λίγοι που νοσταλγούν την είσοδο ισχυρών και αδαμάντινων προσωπικοτήτων, όπως του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Οδυσσέα Ανδρούτσου, του Νικηταρά, του Παπαφλέσσα... Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, όμως, ζει στις ημέρες μας, ζώντας το δικό της δράμα, δίνοντας τον δικό της υπέρτατο αγώνα και επιμένοντας να στέκει όρθια ψυχικά και ηθικά, να γίνεται φάρος ελπίδας, αλλά και παράδειγμα αγωνιστικότητας, αναμεταδότης θάρρους και ανδρείας, απέναντι σε δειλά ανθρωπάκια που συνεργαζόμενα με ξένες δυνάμεις και υπηρεσίες, προσπαθούν να αποκομίσουν τα μικρά τιποτένια προσωπικά οφέλη τους.

Λένε πως το όνομα προδίδει τα χαρακτηριστικά της ποιότητας και της ιδιοσυγκρασίας ενός ανθρώπου. Στην περίπτωσή μας, η Ευγενία απέδωσε στο μέγιστο βαθμό την ευγένεια της ψυχής της και το Ελληνικό «καλό γένος» από όπου έχει την καταγωγή της. Παράδειγμα προς μίμηση, η ευγενική προσφορά της σε μάχες που ποτέ δεν θα γίνουν γνωστές, σε αγώνες που δόθηκαν χωρίς την αναμονή κάποιας δημόσιας επιβράβευσης… Ακούραστη μέχρι και σήμερα συνεχίζει να παλεύει για όλα όσα το ήθος και η αγάπη προς την πατρίδα επιτάσσουν, για όσα άλλοι με χαρακτηριστικά ευκολία παρέδωσαν…

Υπηρετώντας στις Μυστικές Υπηρεσίες της Ελλάδας, έχοντας υπηρετήσει στο ιδιαίτερο γραφείο του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου στο ΥΕΘΑ αλλά και προσωπική γραμματέας πρώην διοικητών (Πολίτη και Τσίμα) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών τη δεκαετία του 80, αλλά και όλων των Διευθυντών Κατασκοπείας από το 1994 έως το 2004, ο άνθρωπος που γνωρίζει όλα όσα συνέβησαν στην πατρίδα μας κατά τα τελευταία –τουλάχιστον- 35 χρόνια, μη μπορώντας να αντέξει τόσο την ανομία, την αδικία αλλά και τον κίνδυνο που εισήχθη επιμελέστατα στην χώρα μέσα από την λειτουργία παράξενων – ιδιότυπων πολιτικών προσωπικοτήτων και ομάδων υποστήριξής τους (κρατικοί υπάλληλοι, δημοσιογράφοι κ.α.), μέσα από δύο εκρήξεις οργής κατέθεσε την μεγάλη αλήθεια και κατήγγειλε στις αρμόδιες δικαστικές – ανακριτικές αρχές τους πραγματικούς υφιστάμενους κινδύνους, τους δούρειους ίππους και το συνονθύλευμα των παρακρατικών μηχανισμών που λειτούργησαν (αλλά και συνεχίζουν να λειτουργούν) στην Ελλάδα.

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα (το ψευδώνυμο που της απέδωσαν οι συνάδελφοί της στην ΕΥΠ για το ακέραιο του χαρακτήρα της και το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο απέναντι στο άδικο) αφού ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στην βρωμιά, άνοιξε την πόρτα της Δικαιοσύνης και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσουν έρευνες για περιπτώσεις πολιτικών προσώπων και κρατικών υπαλλήλων που λειτούργησαν ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα.

Ακολουθούν οι δύο καταγγελτικές της παρεμβάσεις, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν μετά την πάροδο αρκετού χρόνου και μετά την εξέτασή τους από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές. Αξίζει να σημειωθεί πως στην τελευταία της αποκαλυπτική παρέμβαση η Τζένη Λ. δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Προστατεύστε την ΕΥΠ. Κινδυνεύουν οι ζωές των υπαλλήλων και συνεργατών της! Τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο η εθνική ασφάλεια της χώρας!»

Σας παραθέτουμε παρακάτω το από 4/11/2013 Εξώδικο της κας Ευγενίας (Τζένη) Λεβ. προς την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που περιελάμβανε και την από 11/4/2013 αναφορά της προς τον Διοικητή Ε.Υ.Π. κο Θ. Δραβίλλα, καθώς και την πρόσφατη (14/5/2014) αναφορά της προς την κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, αλλά και δύο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με το θέμα από το πολύ καλό Site Greek American News Agency:
5. Γ. Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης, Κ. Μπίκας και Φ. Παπαγεωργίου σήμαινε διώξεις. Διάλυση της υπηρεσίας. Απειλές. Εθνική προδοσία

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Τον τιμητή παριστάνει το φαιδρό πρόσωπο που έχουν επιλέξει οι Τούρκοι να τους κυβερνά, ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο θρασύτατος αυτός, θρησκόληπτος, αλλά και βαθύτατα ανήθικος πολιτικός, που έχει το θράσος να εγκαλεί τη διεθνή κοινότητα για ένα πρόβλημα το οποίο προκάλεσε ο ίδιος και οι σαλτιμπάγκοι του περιβάλλοντός του, με πρώτον και καλύτερον τον Νταβούτογλου.
 
Συνάντησε τους πρεσβευτές των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είχε το θράσος να τους πει ότι οι Σύροι πρόσφυγες είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και οι διεθνείς θεσμοί δεν δίνουν τη σημασία που πρέπει. Οι εκτοπισμένοι στη Συρία έχουν φτάσει τα 6,5 εκατομμύρια ψυχές, δεν βρέθηκε όμως ένας να του πει κατάμουτρα, ότι φέρει βαρύτατη προσωπική ευθύνη για το δράμα αυτών των ανθρώπων.

Και όχι μόνο αυτών. Διότι το καρκίνωμα που φύτεψε με την πολιτικ’ή του στη Συρία, προκαλώντας σύγκρουση και ενισχύοντας τους ανώμαλους της ISIL, πέρασε πλέον στο Ιράκ. Ο ίδιος έχει αρχίσει να αισθάνεται το βαρύ κόστος που καλείται να καταβάλει η χώρα του, ως αποτέλεσμα της ηλιθιότητας του ιδίου, αλλά και όσων των εξέλεξαν. Και θέλει αυτό το κόστος να το μετακυλίσει σε όλους τους υπόλοιπους. Η Τουρκία έχει δώσει ήδη 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια και η ΕΕ 250 εκατ. δολάρια.

Το μεγάλο του πρόβλημα είναι ότι οι προστατευόμενοί του αυτονομήθηκαν και θέλουν να φτιάξουν… ισλαμιστικό χαλιφάτο, χωρίς όμως αυτόν ηγέτη. Διότι και ο ίδιος με τον αρρωστημένο μεγαλοϊδεατισμό του, πίστεψε ότι θα γίνει χαλίφης και να έχει υποτακτικούς τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Αντί αυτού, θα κληθεί σύντομα να ζήσει με ένα κουρδικό κράτος δίπλα του, το οποίο θα οδηγήσει νομοτελειακά σε εδαφικό ακρωτηριασμό του κράτους του.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τούρκους στρατιώτες επειδή σταμάτησαν φορτηγό της ΜΙΤ, με όπλα για τους ισλαμοφασίστες της Συρίας 


Στις 19 Ιανουαρίου ένα κονβόι φορτηγών αυτοκινήτων επιχείρησε να περάσει από την Τουρκία στην Συρία, από συνοριακό φυλάκιο στην περιοχή των Αδάνων. Το κονβόι ακινητοποιήθηκε από τους στρατιώτες του φυλακίου, 13 τον αριθμό, οι οποίοι ενήργησαν υπό την εποπτεία Τούρκου εισαγγελέα. 

Τώρα, οι στρατιώτες αυτοί δικάζονται με την κατηγορία της κατασκοπείας, διότι σταμάτησαν τα γεμάτα όπλα φορτηγά που προορίζονταν για τους ισλαμιστές αντάρτες που δρούσαν και δρουν στην Συρία. Τα φορτηγά ανήκαν στη ΜΙΤ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και ουδείς είχε το δικαίωμα να τα σταματήσει. 

Οι στρατιώτες διώκονται επίσης, διότι κατά τον δημόσιο κατήγορο, ηχογράφησαν τις συνομιλίες επτά ανδρών της ΜΙΤ που συνόδευαν τα οχήματα. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή που θέλει να προβάλει η τουρκική κυβέρνηση, το φορτίο των όπλων, που παραδέχτηκε ότι πράγματι μετέφεραν τα φορτηγά, προορίζονταν για τους Τουρκμένους της Συρίας. 

Έτσι οι δύσμοιροι στρατιώτες, οι οποίοι εκτέλεσαν απλώς τις διαταγές που τους δόθηκαν, θα πληρώσουν, όπως όλα δείχνουν, για την αποτυχία της «μεγαλόπνοης» πολιτικής των φωστήρων της Άγκυρας, που κατάφεραν να αιματοκυλήσουν την Συρία, χωρίς να κερδίσουν το παραμικρό. 

Στο όλο θέμα επενέβη και η τουρκική κυβέρνηση, η οποία με ανακοίνωσή της, κατήγγειλε τους στρατιώτες και τους εισαγγελείς που έκαναν τότε τον έλεγχο, περίπου ως προδότες, αφού τόλμησαν να σταματήσουν τα φορτηγά της ΜΙΤ.

Πηγή Defence-Point

Σχόλιο ιστολογίου: Τα περιστατικά που αποδεικνύουν την ενεργό εμπλοκή και την με κάθε τρόπο στήριξη της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν προς τους ισλαμοφασίστες τζιχαντιστές της Συρίας, είναι πραγματικά πάρα πολλά. Φυσιολογικά, και εάν η Τουρκία δεν βρισκόταν στην γεωγραφική θέση που βρίσκεται και είχε μειωμένη γεωπολιτική προστιθέμενη αξία, ο τούρκος πρωθυπουργός θα συρόταν στο Διεθνές Δικαστήριο με τις κατηγορίες για στήριξη τρομοκρατικών ομάδων και ηθική συναυτουργία στις δολοφονίες δεκάδων (ίσως και εκατοντάδων) χιλιάδων αμάχων πολιτών της Συρίας (και όχι μόνο). Παρά την δολοφονική του παρουσία στο διεθνές γίγνεσθαι, εξακολουθεί θρασύτατα να παρεμβαίνει, αγνοώντας τον προφανή κίνδυνο να τιμωρηθεί εάν αλλάξουν -αρνητικά για τον ίδιο- οι έτσι κι αλλιώς συνεχώς μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές συνθήκες...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΜπορεί η Γερμανία να παρουσιάζεται ως Γη της Επαγγελίας στους ανέργους της νότιας Ευρώπης, αλλά η πραγματικότητα είναι πιο περίπλοκη και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Οπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της Deutsche Welle, τα συμβόλαια που υπογράφουν οι μετανάστες, που φθάνουν στη χώρα για να εργαστούν ως νοσηλευτές, είναι πολλές φορές αδιαφανή με περίεργες ρήτρες, γεγονός που συνιστά εκμετάλλευση του ανθρώπινου δυναμικού.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις που αναφέρει το ρεπορτάζ, όπως η 23χρονη Μαρία Σάντσες, νοσοκόμα στο επάγγελμα, που ήρθε στην Γερμανία με μεγάλες ελπίδες. Στην Μαδρίτη δεν έχει δουλειά, αλλά τώρα στο Βερολίνο επιτέλους απέκτησε μέσω μιας ιδιωτικής εταιρείας νοσηλευτικού προσωπικού. Όμως, στο συμβόλαιο που υπέγραψε, υπάρχει μια ρήτρα, που της δημιουργεί ανησυχία.

Η νεαρή Ισπανίδα είναι τόσο δυσαρεστημένη από τη θέση εργασίας, που πολύ θα ήθελε να αλλάξει εργοδότη. Όμως δεν είναι εύκολο. Διότι, εάν σπάσει το συμβόλαιο πριν τη λήξη του, θα πρέπει να πληρώσει 6.600 ευρώ. Τι ακριβώς καλύπτει αυτό το ποσό, παραμένει άγνωστο. «Το συμβόλαιο είναι πολύ γενικό, δεν ξεκαθαρίζει τις επιμέρους περιπτώσεις» λέει μιλώντας στη DW η Σάντσες. Τέτοιες περιπτώσεις συμβαίνουν πολύ συχνά σύμφωνα με τον Κάλε Κούνκελ, γραμματέα του συνδικάτου παροχής υπηρεσιών Ver.di, ο οποίος έχει χειριστεί πάνω από 100 ανάλογες υποθέσεις ξένων μισθωτών από Ισπανία, Ελλάδα ή Πορτογαλία.

«Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν χρέη ανάμεσα στα 6.600 μέχρι 10.000 ευρώ στη χειρότερη περίπτωση. Με τον τρόπο αυτό εξαρτώνται ντε φάκτο από τον εργοδότη τους υπό την απειλή χρεών και μάλιστα υπέρογκων». Πρόκειται για συμβόλαια εντελώς αδιαφανή που παγιδεύουν τους εργαζόμενους με δραματικές επιπτώσεις. Γιατί πολλοί θα ήθελαν να αλλάξουν θέση εργασίας από τη στιγμή που η πληρωμή είναι κάκιστη».

Οι συνάδελφοι διαπιστώνουν, όταν έρχονται στην Γερμανία, ότι ναι μεν έχουν θέση εργασίας, αλλά πληρώνονται πολύ πιο κάτω από όσο θα μπορούσαν να κερδίσουν, αλλά δεν μπορούν να βγουν από τα συμβόλαιά του». Για παράδειγμα, η Εταιρεία Εντατικής Ιατρικής (GIP) δεν έχει εποπτικό συμβούλιο και δεν έχει υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας. Στους εργαζόμενούς της δίνει 9,50 ευρώ την ώρα, όταν στο δημόσιο τομέα και στη Διακονία οι νοσηλευτές παίρνουν 30 με 40% περισσότερο την ώρα. Επί πλέον, σε περίπτωση ασθένειας ή διακοπών, το ποσό συρρικνώνεται και αντιστοιχεί σε 6 με 7 ώρες το 12ωρο. «Είναι κλοπή του ανθρώπινου δυναμικού» λέει ο Κάλε Κούνκελ γεμάτος οργή. «Με τον τρόπο αυτό το επάγγελμα του νοσηλευτή δεν γίνεται πιο ελκυστικό».

Eνώ στο ισπανικό σύστημα υγείας οι θέσεις εργασίας καταργούνται, στην Γερμανία υπάρχει έλλειψη 30.000 θέσεων εργασίας. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα γίνουν μάλιστα 220.000. Εδώ και μερικά χρόνια η χώρα έχει ξεκινήσει εκστρατεία αναζήτησης προσωπικού από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από τις χώρες του νότου, όπως την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. 
Αλλά δεν είναι μόνο τα απαράδεκτα συμβόλαια, που «εξοντώνουν» τους ξένους εργαζόμενους, αλλά και οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίες. Οι νοσηλευτές παίρνουν εντολή να χρησιμοποιούν λιγότερα υλικά και φαρμακευτικές αλοιφές για να κάνουν οικονομία. Επιπλέον, στην Ισπανία για παράδειγμα, η νοσηλευτική είναι πανεπιστημιακός κλάδος, ο γιατρός κάνει τη διάγνωση και οι νοσοκόμοι αναλαμβάνουν πολλά από τα καθήκοντά του. Στην Γερμανία, είναι αλλιώς, το επάγγελμα μαθαίνεται στην πράξη.

Πηγή KontraNews

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Για δες καιρό που διάλεξε ο Συριζαίος να κάνει Παλλαϊκό Μέτωπο. Ο Αλέξης θα ξεκινήσει τον «ανένδοτο αγώνα για την ανατροπή» και από πίσω από αυτόν θα τρέξουν όλα τα σούργελα που ξεκίνησαν εδώ και πολλά χρόνια το Πανξεσκιστικό Μέτωπο εναντίον της Ελλάδας και θα βουτήξουν στην κολυμβήθρα του «αριστερού» και του «ανατροπέα» να σώσουν την δημόσια ενέργεια, τους δημόσιους αιγιαλούς, το δημόσιο νερό, τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία, τους δημόσιους χώρους που με το νέο πολεοδομικό σχεδιασμό θα γίνουν ιδιωτικοί χώροι.

Πασόκοι τύπου Μαριλίζας και τύπου Σοσιαλιστικής Τάσης του Σύριζα (πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται) αποφάσισαν μία ημέρα πριν μπει προς συζήτηση η πώληση της ΔΕΗ να κάνουν «Μπου» στην κυβέρνηση και στους δανειστές. Θα συμμετέχουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες των περιοχών που πλήττονται από την πώληση φραγμάτων, ποταμών και νερού και βέβαια την παντιέρα του ανένδοτου αγώνα θα την κουβαλάνε οι συνδικαλιστές που θυμήθηκαν ξαφνικά ότι το δημόσιο αγαθό δεν είναι δικό τους Βιλαέτι όπως το θεωρούσαν τρεις δεκαετίες τώρα που μέσω Ταμείων συνδικαλισμού άρπαζαν από το δημόσιο αγαθό και πήγαιναν για σεμινάρια μάσας σε Βαρκελώνες και Παρίσια.

Ειδικά οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που χρόνια αλωνίζουν με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θυμήθηκαν ότι τα ποτάμια είναι δημόσια! Αχ καλέ, ξύπνησε ο επαναστάτης δήμαρχος που κούναγε τις σημαίες του Μητσοτάκη και του Παπανδρέου και σηκωνόταν από την αιρετή καρέκλα του για να καθίσει ο υπαλληλίσκος διοικητής της ΔΕΗ, Αθανασόπουλος. Τον ξεχάσατε τον Αθανασόπουλο, ε;

Ο Αλέξης για άλλη μια φορά γίνεται ανάχωμα γι αυτό που θα γινόταν αν δεν έμπλεκε τα πασοκοσυριζονεοδημοκρατάκια στο θέμα της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, του Πολεοδομικού και του ασφαλιστικού τομέα στην χώρα. Αν είχε σκοπό να μην γίνει ανάχωμα θα ξεκινούσε τον «ανένδοτο αγώνα» του εδώ και τρία χρόνια. Την μαγιά την είχε και ήταν η οργή ενός λαού που ακόμα δεν είχε εξαντληθεί από φόρους, χαράτσια, αδικία και αναξιοπρέπεια. Την μαγιά την είχε γιατί ο χορτασμένος πολίτης σκέφτεται καθαρά και όχι σε πανικό. Σκέφτεται μεν τον κώλο του αλλά από την άλλη έχει την διαύγεια του χορτασμένου στομάχου να διακρίνει ότι τα νομοσχέδια που αφορούν την χώρα του θα κάψουν και αυτόν άμεσα. Ο Έλληνας κοιτάει το συμφέρον του και όταν αυτό θίγεται δεν καταλαβαίνει ούτε Στάλιν, ούτε Χριστό. Τώρα που ο Αλέξης πήρε εντολή να συμμαζέψει ό,τι ρετάλι απόμεινε από το σοσιαληστρικό χώρο και κάθε «αριστερούκο» που νομίζει ότι είναι αθάνατος λόγω μισθού βρίσκοντας ευκαιρία να πάρει δόξα μέσω ανένδοτων αγώνων, είναι πολύ αργά. 

Μόνο για το θέμα της ΔΕΗ και του δημοσίου νερού στην Ελλάδα, αφού αποφάσισε η αριστερά μόνο ειρηνικές επαναστάσεις, έπρεπε εδώ και ένα χρόνο να έχει στείλει στο εδώλιο των παγκόσμιων δικαστηρίων όποιον βουλευτή ψήφισε ΝΑΙ και όποιο πολιτικό μυαλό τόλμησε να συντάξει τέτοιες συμφωνίες πώλησης. Αλλά εκείνη την εποχή ο Αλέξης είχε άλλη δουλειά. Έπρεπε να στρέψει το βλέμμα των Ελλήνων σε λίστες Λαγκάρντ, σε σκάνδαλα υποβρυχίων αφήνοντας την κυβέρνηση με τα νομικά διεθνή τσακάλια να έχουν έτοιμους φακέλους για την πώληση των πάντων. Ακόμα το θέμα του επιφανειούχου δεν το ακούμπησε ο Σύριζα. Ακόμα το θέμα του νόμου «αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για το εθνικό συμφέρον» δεν το ακούμπησε ο Σύριζα. Τι διάολο; Έναν δικηγόρο αυτός ο «αριστερός» χώρος δεν έχει;

Αλήθεια, πώς μπορεί να καταπιεί ο αντικαπιταλιστής Σύριζα ότι το καπιταλιστικότερο κράτος του πλανήτη, οι ΗΠΑ, το μόνο που απαγορεύουν προς ιδιωτικοποίηση είναι η ενέργεια; Θαυμαστής του Σχεδίου Μάρσαλ ο Αλέξης, αλλά εκεί στην Αμερική που πήγαινε σε κλειστά λόμπι πανεπιστήμιων, δεν ρωτούσε τι κάνετε ρε παιδιά εσείς οι καπιτάλες με την ενέργεια και γιατί;

Το γιατί το ξέρει ο Αλέξης, διότι από την στιγμή που δίνεις τους διακόπτες ενέργειας σε ιδιώτες, παύεις να έχεις εθνική ασφάλεια. Με ένα "τυχαίο" μπλακ άουτ μπήκαν μέσα μέχρι και Κονγκολέζοι. Αλλά τι τον νοιάζει τώρα τον Σύριζα για την εθνική ασφάλεια μιας χώρας που δεν είναι χώρα αλλά «ανήκει σε ένα γεωπολιτικό σύστημα»;

Ο μεγαλύτερος νάνος της πολιτικής από την εποχή των σπηλαίων θα μιλήσει στο «Τιτάνια». Αυτό κι αν είναι ειρωνεία! Τα ψέματα που πρόκειται να ξεφουρνίσει με πάθος και άνευ ντροπής πραγματικά θα είναι τιτάνια. Το ανάχωμα της ειρηνικής επανάστασης θα είναι τιτάνιο. Όπως τιτάνιος είναι ο αγώνας να θέλει, -με αφορμή τα κυριότερα θέματα που μπαίνουν προδοτικά προς συζήτηση σε καιρό ειρήνης παγκοσμίως-, να βγάλει καθαρούς προδότες συγκυβερνήτες της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ, των πρώην ΝΔ και τώρα ΑΝΕΛ και όποιον άλλον το σύστημα τον πέταξε μπαλάκι στην «αριστερά» πληρώνοντας έτσι τις υπηρεσίες του για την προδοσία.

Δύο προδοσίες υφίσταται η χώρα και όχι μία. Η μία εξελίσσεται στην Βουλή και η άλλη σε Τιτάνιες συνάξεις κοινοβουλευτικών και κομματόσκυλων για τον ανένδοτο αγώνα που κατάντησε την Ελλάδα να είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο όλων των αγώνων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


  • 1 δισ. ευρώ το κόστος για το "σύστημα" από γενικευμένη εφαρμογή  
  • Αυξήσεις για τους δικαστές!
Τους τρόπους με τους οποίους το ελληνικό δημόσιο θα ακυρώσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων που κρίνουν αντισυνταγματικές τις περικοπές μισθών, αλλά και σειρά φόρων, εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών και έδωσε ήδη ένα πρώτο δείγμα γραφής με τη μη γενική εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τη φορολογία των πανεπιστημιακών.

Το Υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να ακυρώσει τη δημοσιονομική επίπτωση των δικαστικών αποφάσεων για τις αποδοχές δικαστικών, ενστόλων, πανεπιστημιακών και διπλωματών, καθώς το συνολικό κόστος μπορεί να ξεπερνά και το 1 δισ. ευρώ!  

Το υπουργείο ερμηνεύει τις αποφάσεις, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα για γενική εφαρμογή τους σε όλες τις κατηγορίες των υπαλλήλων, ενώ δεν αποκλείεται η λήψη ισοδύναμων μέτρων, με το νέο μισθολόγιο.

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορούν ακύρωση πράξεων της διοίκησης, ισχύουν μεταξύ των διαδίκων και επομένως εφαρμόζονται από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Οικονομικών μόνο για τους συγκεκριμένους φορολογουμένους, χωρίς να υποχρεώνουν σε γενική αποδοχή τους.

Αυτό επισημαίνεται σε ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών που μπλοκάρει τη γενίκευση αποφάσεων του ΣτΕ.

Ταυτόχρονα δείχνει τις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου όσον αφορά την αντιμετώπιση συνολικά των δικαστικών αποφάσεων.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών εκδόθηκε σε εφαρμογή δύο αποφάσεων του ΣτΕ, οι οποίες χαρακτηρίζουν παράνομη τη φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης που λαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί, αλλά και του επιδόματος αλλοδαπής που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στο εξωτερικό.

Με βάση το ΣτΕ, η φορολόγηση των ανωτέρω επιδομάτων κρίθηκε παράνομη, καθώς οι παροχές που χορηγούνται σε έναν μισθωτό για τη διευκόλυνση των καθηκόντων του, ακόμη κι αν αυτός επωφελείται εμμέσως από αυτές, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος.

Παρ' όλα αυτά από την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, καλύπτονται μόνο οι φορολογούμενοι που έκαναν την προσφυγή και όχι ολόκληροι κλάδοι, όπως οι πανεπιστημιακοί ή οι υπάλληλοι που εργάζονται στο εξωτερικό.

Αυξήσεις και μισθοί του 2012 για τους δικαστές


Ωστόσο διαφορετική είναι η αντιμετώπιση στους δικαστικούς

Με τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, μεταξύ άλλων αυξάνει το βασικό μισθό του ειρηνοδίκη Δ' Τάξης από 1.369 ευρώ σε 1.488 ευρώ, του πρωτοδίκη από 1.778 ευρώ σε 2.067 ευρώ, του προέδρου πρωτοδικείου από 2.009 ευρώ σε 2.480 ευρώ, του αρεοπαγίτη από 2.525 ευρώ σε 3.307 ευρώ, του αντιπροέδρου από 2.880 ευρώ σε 3.721 ευρώ και του προέδρου του Αρείου Πάγου από 3.023 ευρώ σε 4.134 ευρώ.

Επίσης, αυξάνεται το επίδομα για τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης από περίπου 130 ευρώ έως 188 ευρώ, ανάλογα με το βαθμό, ενώ μεταξύ άλλων, η αύξηση των βασικών μισθών θα συμπαρασύρει αυξητικά και το ποσό του επιδόματος του χρόνου υπηρεσίας, το οποίο υπολογίζεται σε ποσοστό μέχρι 60%, επί του βασικού μισθού. Η μέση τιμή αύξησης του επιδόματος θα είναι της τάξης περίπου του 20%.

Παράλληλα, θα αναπροσαρμοστούν αυτόματα οι συντάξεις περίπου 2.469 πρώην δικαστικών, και για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου, οι καταβαλλόμενες διαφορές θα οριστούν από τα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με τον χρόνο πληρωμής τους.

Το ύψος της ετήσιας δαπάνης από την εφαρμογή της προτεινόμενης τροπολογίας, υπολογίζεται σε 170 εκατ. ευρώ.

Οι περικοπές κρίθηκαν παράνομες προ ημερών με δικαστική απόφαση. Ταυτόχρονα επιστρέφονται και αναδρομικά από 1ης Αυγούστου 2012 μισθοί, παροχές και συντάξεις.

Πηγή: News.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Το Πεντάγωνο διαψεύδει ότι είναι αμερικανικά 

Russia Today News
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Άγνωστης προέλευσης βομβαρδιστικά αεροσκάφη φέρεται ότι άρχισαν αεροπορικές επιδρομές, πλήττοντας θέσεις που έχει υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (IΚIΛ), στη βόρεια ιρακινή πόλη αλ-Καΐμ. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ιρακινό τηλεοπτικό κανάλι, τα αεροπλάνα είναι αμερικανικά. 

Ωστόσο, το Πεντάγωνο αποποιείται αυτή την ευθύνη.

Το ιρακινό ρεπορτάζ ανέφερε ότι αμερικανικά αεροπλάνα εντοπίστηκαν από εικονολήπτες του τηλεοπτικού καναλιού, αλλά το σαουδαραβικό δίκτυο Al-Arabiya ισχυρίζεται ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από τη Συρία, επικαλούμενο τοπικούς αρχηγούς θρησκευτικών ομάδων.

Σε δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu αναφέρεται ότι 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 25 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επιδρομής, η οποία φημολογείται ότι στόχευε στην καταστροφή του τοπικού εμπορίου και της αγοράς.

Η ριζοσπαστική σουνιτική παραστρατιωτική ομάδα IΚIΛ έχει αποσπάσει τον έλεγχο ενός μεγάλου μέρους του βόρειου τμήματος της χώρας από τους κυβερνώντες σιίτες, ωθώντας τον πρωθυπουργό Νούρι αλ-Μαλίκι να ζητήσει την στήριξη των ΗΠΑ και γειτονικών σιιτικών καθεστώτων.

Κάποιοι σχολίασαν το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ είναι Αλεβίτης – το δόγμα των Αλεβιτών τηρεί εν μέρει τις αρχές και τα κηρύγματα του σιιτισμού – υπονοώντας την πιθανότητα τα αεροσκάφη αυτά να ήταν συριακά.

Παρά την έκκληση του Ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι για έναρξη αεροπορικών επιδρομών από τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση, αρκούμενος σε μια λακωνική δήλωση: 
«Είναι μια επιλογή». 

Οι Αμερικανοί, ωστόσο, έχουν αποστείλει 300 «στρατιωτικούς συμβούλους» στο βόρειο Ιράκ, «προκειμένου για να βοηθήσουν» - όπως έχει γραφεί – το ιρακινό καθεστώς.

Οι αεροπορικές δυνάμεις του Ιράκ πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες επιθέσεις από οχυρά, από τα οποία απώθησαν τους ισλαμιστές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Τα προηγούμενα χρόνια η Τουρκία έστελνε όπλα και επέτρεπε στους εξτρεμιστές ισλαμιστές της ISIS να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της και να πωλούν καύσιμα εντός Τουρκίας για να έχουν έσοδα προκειμένου να ανατραπεί ο Άσαντ. Τώρα οι Ταλιμπάν της Μέσης Ανατολής, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, αποτελούν κίνδυνο για την Άγκυρα

Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης

Σημαντικές αλλαγές προκαλούνται στη Μέση Ανατολή, μετά την κατάληψη της Μοσούλης από τους ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε» (ISIS), με την Τουρκία να αντιλαμβάνεται πως έχει ανάγκη τη βοήθεια των Κούρδων για να αντιμετωπίσει τους «Ταλιμπάν της Μέσης Ανατολής» που βρίσκονται πια ακριβώς δίπλα από τα σύνορά της.
«Αυτή τη στιγμή η Τουρκία έχει ως γειτονική χώρα το Αφγανιστάν», αναφέρει ο Εγιούπ Τζαν από την εφημερίδα «Radikal» και τονίζει πως «συνέβη αυτό που φοβόμασταν όλοι, οι εξτρεμιστές ισλαμιστές έγιναν οι νότιοι γείτονες της Τουρκίας».

Η Άγκυρα στήριζε τους ισλαμιστές εξτρεμιστές

Τα προηγούμενα χρόνια η Τουρκία έστελνε όπλα και επέτρεπε την παρουσία και τη διέλευση των εξτρεμιστών ανταρτών προς τη Συρία για την ανατροπή του Μπασάρ Άσαντ. Κάποια από τα μέλη της ISIS ήταν ανάμεσα σε αυτούς. Το ερώτημα που γεννάται είναι αν ήδη υπάρχουν κάποια μέλη της ISIS στην Τουρκία ή αν μπορούν να περάσουν τα σύνορα, καθώς η οργάνωση αυτή ελέγχει 4 σταθμούς διέλευσης στα σύνορα με τη Συρία, μήκους 950 χιλιομέτρων.

Βεβαίως, η βοήθεια στην ISIS δεν περιοριζόταν μόνο στα όπλα. Μαχητές της εξτρεμιστικής αυτής ισλαμικής οργάνωσης, σύμφωνα με την εφημερίδα “Taraf”, νοσηλεύονταν στα τουρκικά νοσοκομεία και οι μαχητές της πωλούσαν καύσιμα εντός της Τουρκίας για να έχουν έσοδα.
Όμως το «τέρας» που έθρεψε η Άγκυρα στράφηκε εναντίον της και αυτό αποδείχθηκε όταν τα μέλη της ISIS κατέλαβαν το προξενείο της Τουρκίας στη Μοσούλη, υπέστειλαν την τουρκική σημαία και πήραν ομήρους 49 άτομα που βρίσκονταν εντός του κτιρίου.

Ο βασικός φόβος των τούρκων αξιωματούχων είναι κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα που θα μπορούσαν να κάνουν τα μέλη της ISIS εντός της Τουρκίας, κυρίως αυτή την περίοδο που η Τουρκία υποδέχεται εκατομμύρια τουρίστες.

Οι Κούρδοι το αντίδοτο των Ισλαμιστών

Ενώ οι δυνάμεις του Ιράκ υποχωρούν και δεν πολεμούν με την ISIS, αυτοί που μπορούν και τους απωθούν είναι οι Κούρδοι του βόρειου Ιράκ. Ήδη σε μάχες στο Κιρκούκ νίκησαν τους μαχητές της ISIS και η πόλη ελέγχεται από τους Κούρδους. Ουσιαστικά, τα πλούσια σε πετρέλαιο κοιτάσματα του Κιρκούκ βρίσκονται πια σε κουρδικά χέρια.

Η Άγκυρα έχει απόλυτη ανάγκη από τη στήριξη του Οτσαλάν

Η γεωγραφική πραγματικότητα δείχνει πως η Τουρκία πρέπει να συνεργαστεί με το ΡΚΚ, που ελέγχει πολλές περιοχές της Νοτιο-Ανατολικής Τουρκίας, με τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ όπως και της Βόρειας Συρίας (PYD), για την αντιμετώπιση της απειλής της ισλαμικής τρομοκρατίας.
«Η οποιαδήποτε επέμβαση της Τουρκίας σχετικά με τη Μοσούλη θα πρέπει να γίνει σε συντονισμό με την κεντρική κυβέρνηση της Βαγδάτης και τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερες απειλές» αναφέρει ο Εγιούπ Τζαν.

Πάντως, πολιτικοί αναλυτές, όπως και η αντιπολίτευση, εκτιμούν πως η άγνοια της απειλής που προκάλεσε την εισβολή στο τουρκικό προξενείο της Μοσούλης κα την ομηρία όλων των υπαλλήλων, δείχνει και τον λανθασμένο τρόπο λειτουργίας των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ), που διαβεβαίωναν πως το προξενείο δεν θα καταληφθεί από τους αντάρτες της ISIS.

Η ΝΑ Τουρκία στα χέρια του ΡΚΚ

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στη Νοτιο-Ανατολική Τουρκία, με τους Κούρδους να υποστέλλουν την τουρκική σημαία στην αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ, με τους τούρκους στρατιώτες να παρακολουθούν την κατάσταση χωρίς να αντιδρούν. Η συγκεκριμένη βάση είναι μία από τις σημαντικότερες , καθώς από το σημείο αυτό απογειώνονται τα μαχητικά της Τουρκίας για να πλήξουν στόχους των Κούρδων και ελέγχεται όλη η περιοχή των συνόρων με το Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία.

Ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ με ανακοίνωσή του καταδίκασε την υποστολή της σημαίας και υποστήριξε πως «η τουρκική σημαία είναι το σύμβολο της ενότητας του κράτους».

Οι Κούρδοι θεωρούν πως ο Ερντογάν μπλοφάρει

Οι Κούρδοι είναι εξοργισμένοι, καθώς σε ειρηνική διαδήλωση προ ολίγων εβδομάδων στην περιοχή Λίτζε άνδρες της στρατοχωροφυλακής άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, σκοτώνοντας δύο διαδηλωτές, ενώ τραυματίστηκε και μία γυναίκα.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι Κούρδοι αντιδρούν στην ανέγερση νέων φυλακίων της στρατοχωροφυλακής στις πόλεις της Νοτιο-Ανατολικής Τουρκίαας, την ώρα που η τουρκική κυβέρνηση υπόσχεται την επίλυση του κουρδικού ζητήματος, ενώ το ΡΚΚ έχει κηρύξει κατάπαυση του πυρός από το 2013, καθώς είχε ξεκινήσει διάλογος με την τουρκική κυβέρνηση για την επίλυση του Κουρδικού. Ο φυλακισμένος στη νήσο Ίμραλι ηγέτης του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον διοικητή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) Χαϊκάν Φιντάν.

Όμως οι Κούρδοι διαπιστώνουν πως ο Ερντογάν χρονοτριβεί, δεν κάνει ουσιαστικά βήματα και δεν ικανοποιεί τα αιτήματά τους. Γι αυτό το ΡΚΚ κάνει πάλι αισθητή την παρουσία του στη Νοτιο-Ανατολική Τουρκία, αντάρτες του έχει στήσει μπλόκα σε κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας και διενεργούν ελέγχους σε διερχόμενους, ενώ επιτίθενται και σε φυλάκια της στρατοχωροφυλακής.

Οι Κούρδοι κλιμακώνουν την ένταση και πιέζουν για τη μερική αυτονομία των δήμων των περιοχών τους, που τους έχει υποσχεθεί ο Ερντογάν στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κουρδικού, όπως ζητούν και τη διδασκαλία της κουρδικής γλώσσας στα σχολεία τους.
Ο Οτσαλάν πιστεύει πως ο Ερντογάν τώρα πρέπει να πιεστεί για να κάνει τις υποσχέσεις του πραγματικότητα, καθώς για να εκλεγεί πρόεδρος στις εκλογές του ερχόμενου Αυγούστου θα έχει ανάγκη τις ψήφους των Κούρδων.

Το ΡΚΚ από το1984 δίνει μάχη στα βουνά της Νοτιο-Ανατολικής Τουρκίας. Σε περίπτωση που η Τουρκία δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της, τότε οι περίπου 10.000 αντάρτες θα ξεκινήσουν και πάλι τις μάχες. Ο Οτσαλάν στο παρελθόν είχε απειλήσει και με «ανταρτοπόλεμο» σε μεγάλες πόλεις.

Οι μεγάλη απειλή για την Άγκυρα, όμως, είναι πως οι Κούρδοι τώρα έχουν μία «μητέρα πατρίδα»… Την αυτόνομη διοίκηση του Βορείου Ιράκ, που οικονομικά ευημερεί καθώς εισπράττει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια από τις πετρελαιοπηγές. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αυτονομία των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, που γειτονεύουν με τους Κούρδους της Τουρκίας, βάζουν σε σοβαρές σκέψεις την τουρκική κυβέρνηση για ενδεχόμενο δημιουργίας του Κουρδιστάν, γι αυτό και ο Ερντογάν θέλει να προλάβει τις εξελίξεις.

Οι Κούρδοι ζητούν τη «μερική αυτονομία» τους εντός της Τουρκίας, καθώς θεωρούν πως από τη στιγμή που είναι πλειοψηφία στη Νοτιο-Ανατολική Τουρκία τότε θα πρέπει οι ίδιοι να κυβερνούν την περιοχή τους, να διδάσκονται τη γλώσσα τους και να συλλέγουν φόρους στη δική τους περιοχή.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα τους δώσει ο Ερντογάν, καθώς μέχρι στιγμής κανένας αξιωματούχος δεν έχει αποκαλύψει με επίσημο τρόπο το σχέδιο επίλυσης του κουρδικού ζητήματος.

Οι συνομιλίες του Οτσαλάν με το τουρκικό κράτος παραμένουν μυστικές και θα αποκαλυφθούν μόνον εάν υπάρξει οριστική συμφωνία.

Ο Ερντογάν και η Προεδρία

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση αναβάλλεται για λίγες ημέρες και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ερντογάν ή κάποιου άλλου υποψηφίου του ΑΚΡ για την προεδρία της χώρας, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 10 Αυγούστου. Δεν είναι λίγο να καταλαμβάνουν ισλαμιστές το προξενείο της χώρας, όπως και η υποστολή της τουρκικής σημαίας από τους Κούρδους μπροστά στα μάτια των τούρκων στρατιωτών στην αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ.

Η εικόνα διάλυσης των δομών του τουρκικού κράτος πλήττει την αξιοπιστία της κυβέρνησης Ερντογάν.
«Ο Ερντογάν λειτουργεί ως πολιτικός. Από τη μία πλευρά προσπαθεί να μην χαλάσει την ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους για να πάρει τις ψήφους τους στις προεδρικές εκλογές, από την άλλη, όμως, επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στον στρατό για το χάος που επικρατεί στην περιοχή και μιλά με εθνικιστικούς τόνους», αναφέρει η πολιτική αναλύτρια Ναζλί Ιλίτζακ.

Ο τούρκος πρωθυπουργός αν θέσει την υποψηφιότητά του στην προεδρία θέλει να εκλεγεί πρόεδρος από τον πρώτο γύρο των εκλογών με 51% και για να συμβεί αυτό γνωρίζει πως χρειάζεται τη στήριξη του κουρδικού πληθυσμού. Στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου το ΑΚΡ είχε λάβει το 44% των ψήφων και το BDP των Κούρδων 7%.

Ο Νταβούτογλου και η χαμένη αξιοπιστία

Μέσα στο ΑΚΡ το όνομα του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, έχει συζητηθεί έντονα για τη διαδοχή στη θέση του πρωθυπουργού, σε περίπτωση που ο Ερντογάν μεταπηδήσει στην προεδρία.

Όμως, το κύρος του Νταβούτογλου, όπως και της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί.
Ο Νταβούτογλου ήταν αυτός που στήριξε την αποστολή του πλοίου «Μαβί Μαρμαρά» στα ανοιχτά της Γάζας, με τους Ισραηλινούς στρατιώτες να εισβάλλουν στο πλοίο και να σκοτώνουν 11 τούρκους. Ο τούρκος υπουργός δήλωνε το 2010 «να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας». Παρόμοια δήλωση είχε κάνει με τη Συρία, όταν το 2012 κατέρριψε ένα τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος RF-4.
Ο ίδιος είχε αναφέρει πως «η κατάληψη του Κιρκούκ εκτός από τις δυνάμεις του Ιράκ είναι η κόκκινη γραμμή μας». Πριν από λίγες ημέρες η πόλη καταλήφθηκε από τους Κούρδους και η Άγκυρα απλώς σιώπησε.

Τελευταίο παράδειγμα είναι οι διαβεβαιώσεις του Νταβούτογλου πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία του προξενείου στη Μοσούλη. Είκοσι τέσσερις ώρες μετά, το κτίριο καταλήφθηκε από τους ισλαμιστές.

Έχει καταρρεύσει το υπουργείο Εξωτερικών. Η ΜΙΤ έχει εξαντληθεί από το να κάνει «κυνήγι μαγισσών» εναντίον δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, που θεωρούνται φίλοι του Γκιουλέν, ο στρατός δεν έχει καθόλου ηθικό. Με όλη αυτή την κατάσταση υποστηρίζουν πως «είμαστε η μεγαλύτερη δύναμη της Μέσης Ανατολής. Κανείς δεν θα ξεχάσει πως έχετε βάλει τις υπογραφές σας στη μεγαλύτερη ντροπή στην εξωτερική πολιτική», αναφέρει ο Ερτουγρούλ Οζκιόκ στην “Huriyet”.

Αυτό είναι το πρόβλημα της Τουρκίας; Ο Ερντογάν πήρε όλες τις εξουσίες στα χέρια του και αγνοώντας τους διπλωμάτες και τους στρατηγούς, παρέα με τον Νταβούτογλου και τον διοικητή της ΜΙΤ, άρχισαν να ασκούν μία πολιτική που πολλές φορές ήταν αντίθετη με την παραδοσιακή πολιτική τηςΤουρκίας.

Όλοι τώρα αναρωτιούνται τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί πρόεδρος και αναλάβει όλες τις εξουσίες του κράτους, χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν.

Οι Κούρδοι θα κρίνουν το μέλλον της Τουρκίας

Τελικά, το μέλλον της Τουρκίας και η μελλοντική της θέση εξαρτάται άμεσα από τις αποφάσεις που θα λάβει ο Ερντογάν για το πολιτικό του μέλλον, αλλά και για τα βήματα που θα κάνει σχετικά με το Κουρδικό.

Αν καταφέρει να «συμμαχήσει» με τους Κούρδους, θα εκλεγεί πρόεδρος και θα μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εξτρεμιστική απειλή, όπως αυτή της ΙSIS.
Αν όμως δεν τα καταφέρει, τότε η Τουρκία θα κινδυνεύει άμεσα από τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Μία χώρα που οι τούρκοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως δεν διαθέτει ούτε αξιόπιστες μυστικές υπηρεσίες, ούτε στρατό αξιόμαχο, καθώς τα περισσότερα έμπειρα στελέχη του βρίσκονται στη φυλακή και πολλοί κατηγορούνται πως έχουν σχέσεις με το τάγμα Γκιουλέν.

Αναμφισβήτητα, η Τουρκία έχει παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξη στην οικονομία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του τούρκου πρωθυπουργού, όπως έχει αλλάξει πολλά σχετικά με την υπερεξουσία που ασκούσαν οι ένοπλες δυνάμεις στην πολιτική.
Γι αυτό και μέχρι πρόσφατα ο τούρκος πρωθυπουργός είχε τη μεγάλη στήριξη πολλών διανοούμενων, αρθρογράφων κ.α. που δεν έχουν σχέση με την παράταξή του.
Όμως, τους τελευταίους μήνες χάνει αυτή την στήριξη, καθώς πολλοί από αυτούς ισχυρίζονται πως «η χώρα με υπερεξουσίες Ερντογάν μπορεί να οδηγηθεί σε επικίνδυνα μονοπάτια».

Πηγή περιοδικό Crash

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Έτσι δεν είναι κύριε ΒεληΓκίκα μας;
 
Σας καλοπληρώνουν εκεί πάνω για να ξεστομίζετε τις απίστευτες π@παριές σας περί ''δωρεάν γευμάτων''  των ελλήνων, και άλλων εμπριμέ σε αντιδιαστολή με την ακριβοπληρωμένη προδοσία την οποία υπηρετείτε πάνω από δεκαπέντε χρόνια! 
Έτσι δεν είναι κύριε-τσιράκι του αρχηγού της διαπλοκής; 
Κύριε-φιλιππινέζα του εκσυχγρονισμού;
Και ύστερα ποιά δωρεάν γεύματα;
Έχετε αφήσει τίποτα όρθιο; 
Τίποτα δωρεάν; Φορολογήσατε τα πάντα: κινητά κι ακίνητα, τα χωράφια, τις αγροτικές αποθήκες, τα χειμαδιά και τα γρέκια, την θέρμανση για να τρεμοχουχουλιάζουμε τον χειμώνα (να πεθαίνουν και κανά δυό νέοι από ''απειρία'' και ''άγνοια'', καταραμένε δωσίλογε που έδωσες αυτή την ερμηνεία)...
 
Θέλετε να κατάσχετε ή να υπερφορολογήσετε τα πηγάδια, τα αρτεσιανά, τις γεωτρήσεις, να ελέγξετε δηλαδή και την παραμικρή ''παραγωγή'' νερού, γιατί έτσι έχετε τάξει στις μεγαλοεταιρείες που θα αγοράσουν την διανομή και ύδρευση πόσιμου νερού...
 
Θέλετε να απαγορεύσετε (ήδη απαγορεύετε ορισμένες) τις καλλιέργειες με ντόπιες ποικιλίες σπόρων και φυτών, γιατί αυτό σας έχουν διατάξει απ' την Κομισιόν προκειμένου να εξυπηρετηθεί το μονοπώλιο των εταιρειών τροφίμων και πώλησης υβριδίων, που αποσκοπούν να έχουν τον έλεγχο της παραγωγής τροφίμων.
 
Γι αυτό και σε λίγο όποιος καλλιεργεί στον κήπο του δυό ντομάτες, τρείς πιπεριές, και δυόμισι μελιτζάνες, θα θεωρείται τρομοκράτης και θα στέλνετε τα ΜΑΤ και την ΕΜΑΚ να τα ξεριζώνουν και να συλλαμβάνουν τους ''εγκληματίες''! (τα χασίσια και τις ηρωίνες των κολλητών σας όμως τις περνάτε απάλαφρα)...
 
Τις ακτές και τις θάλασσες είστε έτοιμοι να τις παραχωρήσετε για περίφραξη!
 
Το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας επιτρέψατε να ποντιστεί δίπλα μας (αλήθεια, φούσκωσαν καλά οι τραπεζικοί λογαριασμοί σας;)
 
Σε λίγες μέρες ξεκινάτε και την διαδικασία ξεπουλήματος των υρογονανθράκων. Σε λίγα χρόνια στο Ιόνιο, στο Κρητικό και στο Αιγαίο μας θα φυσάει θανατηφόρο μελτέμι, σε μιά θάλασσα μολυσμένη από πετρελαϊκά απόβλητα και ατυχήματα, άδεια από ψάρια, άδεια από ανθρώπους, αλλά γεμάτη γκαζάδικα που θα πηγαινοφέρνουν μαζούτ και αέρια, κουβαλώντας κι άλλο χρήμα στους λογαριασμούς σας! 
Ποιά δωρεάν γεύματα λοιπόν νεοφερμένε παλιάνθρωπε;
Μόνον τον ήλιο έχετε αφήσει ελεύθερο στους ιθαγενείς.
 
Αλλά κι εκεί έχουμε εμπιστοσύνη στις ''ικανότητές'' σας: Κάτι θα βρείτε για να τον στερήσετε, ή να τον φορολογήσετε, ή να τον πουλήσετε! Είσαστε η εμπροσθοφρουρά της παγκοσμιοποίησης που αποσκοπεί στον απόλυτο έλεγχο στην παραγωγή και διανομή τροφίμων, νερού και ενέργειας.
 
ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ, που σας διατάξανε να εφαρμόσετε πειραματικά, πιλοτικά, το μεγάλο σχέδιο της μετατροπής μιάς γωνιάς του πλανήτη από αυθύπαρκτο και αυτόνομο κράτος σε κοινόχρηστη αλάνα, σε οικόπεδο για ''μπάζα'', για ''αυθαίρετες τενεκοαποθήκες'', για καταυλισμό, ''ρεζέρβα'' ιθαγενών ψυχών! Αν εσείς, όλοι εσείς στις ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΣ κυβερνήσεις σας, έχετε κι άλλο πολιτικό μέλλον, δεν θάχει αυτή η χώρα φυσικό μέλλον, δεν θα έχει ύπαρξη!
 
Πρέπει με κάθε θυσία να σας σταματήσουμε!
Πρέπει το πείραμά σας να αποτύχει!...  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Το Newspeak ('Νέα Ομιλία') είναι η πλασματική γλώσσα που περιγράφεται στο δυστοπικό μυθιστόρημα φαντασίας του George Orwell «1984» ή «Χίλια Εννιακόσια Ογδόντα Τέσσερα», όπως έμεινε γνωστό (Nineteen Eighty-Four).

Πρόκειται για μια ελεγχόμενη γλώσσα που δημιουργήθηκε από το ολοκληρωτικό κράτος του «Μεγάλου Αδελφού» ως ένα εργαλείο για να περιορίσει την ελεύθερη σκέψη και τις έννοιες που για το καθεστώς αποτελούν «απειλή», όπως η ελευθερία, η ατομικότητα, η ειρήνη κλπ. Οποιαδήποτε μορφή διαφορετικής σκέψης από αυτήν που κατασκεύασε το «κόμμα» ταξινομείται ως "thoughtcrime", δηλ. «έγκλημα σκέψης».

Πριν από λίγο καιρό στην Βουλή, είχαμε την επίσκεψη μίας επιτροπής... γυναικών - λαθρομεταναστών. Τότε είχε γίνει σχετικός χαμός, επειδή κάποιοι αποκάλεσαν τους λαθρομετανάστες, λαθρομετανάστες και οι του ΣΥΡΙΖΑ και της επιτροπής, άρχισαν να ωρύονται για το πόσο "ρατσιστική" είναι η λέξη και τα γνωστά ότι δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι και τα λοιπά. Τις τελευταίες εβδομάδες, διαβάζοντας κανείς ειδήσεις στο διαδίκτυο συναντά όλο και περισσότερο την φράση "παράτυποι μετανάστες". Προφανώς αυτή επέλεξαν οι επικυρίαρχοι πολιτιστικά αριστεροί, για να αντικαταστήσει την λέξη "λαθρομετανάστες". Και ως διά μαγείας το ένα μετά το άλλο όλα τα μέσα την υιοθετούν.

Και μετά μας λένε ότι η αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ! Ενώ η αλήθεια είναι ότι από το '74 και μετά η αριστερά συγκυβερνά κανονικότατα αυτή την χώρα!

Η μετατροπή όμως της λέξης “λαθρομετανάστης” σε “παράτυπος μετανάστης” δεν είναι η πρώτη περίπτωση. Μία σειρά από λέξεις έχουν τροποποιηθεί ή ακόμη και ... εφευρεθεί, προκειμένου να βολέψουν την αριστερά, στον τρόπο που διαμορφώνει όχι μόνον τον δημόσιο διάλογο αλλά ακόμη και τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Η πραγματικότητα είναι πλέον μια ενοχλητική λεπτομέρεια στην ανάλυση της πολυποίκιλης Αριστεράς.

Πρίν από δύο-τρία χρόνια ένας φίλος, έγραφε: Ο μεταναστευτισμός προσδιορίζεται ως η προσέγγιση του φαινομένου των διεθνών ροών μετανάστευσης, της εγκατάστασης των μεταναστών στις χώρες υποδοχής και των αντιδράσεων που προκαλούνται μεταξύ των γηγενών ευρωπαϊκών πληθυσμών με προκαθορισμένους όρους, οι οποίοι ουσιαστικά αναπαράγουν μειωτικούς χαρακτηρισμούς, επιθέσεις ad hominem και ιδεοληπτικές ηθικολογικές κατηγορίες. Οι τελευταίες λειτουργούν ως μέσο κοινωνικού στιγματισμού όσων χαρακτηρίζονται από αντίθετη στην πολυπολιτισμικότητα άποψη και συμβάλλουν στην αποφυγή προβολής κάθε δομημένης επιχειρηματολογίας.[3] Κατηγορία αυτού του είδους είναι αυτή του «ρατσισμού», έννοια, η οποία έχει υποστεί μία πλήρη πολιτική εργαλειοποίηση, κυρίως από την Αριστερά και την άκρα Αριστερά.

Αντί, δηλαδή, να προκριθεί μία ψύχραιμη, λειτουργική και ορθολογιστική προσέγγιση, η οποία θα αξιοποιεί λ.χ. την αρχή της επικουρικότητας, επιλέγεται ένα ιδεοληπτικό σχήμα ερμηνείας, σύμφωνα με το οποίο η μαζική μετανάστευση συνιστά εξ ορισμού μία θετική ή ακόμη και αναπότρεπτη διαδικασία, ενώ οι αντιδράσεις στη μαζική μετανάστευση, ακόμη και στο ίδιο το ιδεολόγημα της πολυπολιτισμικότητας σε επίπεδο θεωρητικής συζήτησης, αποτελούν οπωσδήποτε εκδηλώσεις ρατσιστικών πεποιθήσεων και όχι θεμιτή άποψη η δε ενδεχόμενη βία και λοιπή εγκληματικότητα των μειονοτικών μεταναστευτικών ομάδων υφιστάμενη μία ενδιαφέρουσα μεταλλαγή αποκαλείται αντίδραση στη θεσμική ή την κοινωνική βία και ουσιαστικά mutatis mutandis δικαιολογείται, όταν μάλιστα δεν ενθαρρύνεται ανοικτά.

Πόσο δικαιώνεται πλέον που επί της ουσίας απαγορεύεται ακόμη και η χρήση της λέξης “λαθρομετανάστευση”; Πόσο δικαιώνεται πλέον που ο “ρατσισμός” (με όποια ερμηνεία θέλει η αριστερά) αποτελεί ποινικά κολάσιμο αδίκημα;

Οι... αριστερές φοβίες

Η διαδικασία ίδια πάντοτε. Μία μικρή ελίτ, αποφασίζει ποιά λέξη πρέπει να “σβηστεί”. Την χαρακτηρίζει “ρατσιστική” ή αρνητικά φορτισμένη. Από κάτω της οι μηχανισμοί επιβολής (τα μήντια δηλαδή) αρχίζουν και την ξεχνούν. Την αντικαθιστούν από την νέα “προτεινόμενη λέξη”. Σιγά σιγά όλοι χρησιμοποιούν αυτήν την λέξη. Αλλά δεν είναι μόνον οι “αντικαταστάσεις” λέξεων. Υπάρχουν και οι “εφευρέσεις”. Το έθεσε πολύ ωραία ο “Κόκκινος Ουρανός” πριν λίγο καιρό: Λέξεις που φαίνονται ελληνικές, και που ακόμα και οι ξένοι τις χρησιμοποιούν έτσι (‘xenophobia’, ‘homophobia’, ‘islamophobia’) αλλά δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα! Μάλιστα οι Έλληνες ουδέποτε τις εφηύραν, ουδέποτε τις χρησιμοποίησαν, ουδέποτε τις γνώριζαν. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Έτσι ενώ τα άτομα π.χ. με «αγοραφοβία» ή «ανθρωποφοβία» αντιμετωπίζονται με συμπάθεια, την ίδια ώρα εκείνος που θα χαρακτηρισθεί ότι έχει «ξενοφοβία» είναι ένας επικίνδυνος, οπισθοδρομικός, κακός και μοχθηρός άνθρωπος που του αξίζει η απαξίωση, η περιθωριοποίηση, αλλά και η επιτίμηση, ακόμα και η τιμωρία. Και βέβαια, η αλήθεια είναι ότι στην ουσία ως «ξενοφοβικός» στιγματίζεται ο άνθρωπος εκείνος, ο γηγενής, ο ντόπιος, που δυσανασχετεί και αντιδρά στο φαινόμενο της εισβολής ανεξέλεγκτου αριθμού παράνομων μεταναστών, που «εν μία νυκτί», κατέλαβαν αυθαίρετα τον δικό του τόπο, τον άλλαξαν (προς το χειρότερο), τον υποβάθμισαν, και τον ίδιο τον εξοβέλισαν, τον περιθωριοποίησαν, τον τρόμαξαν και τον κατέστησαν έναν ανυπεράσπιστο, διωκόμενο, φοβισμένο και τρομαγμένο άνθρωπο, ΞΕΝΟ μέσα σε ένα ανομοιογενές αλλοπρόσαλλο πλήθος.

Στην πραγματικότητα, είναι εκείνος που έχει το αίσθημα ότι είναι πλέον μέλος μιας μειονότητας. Και όμως εάν δυσανασχετήσει και διαμαρτυρηθεί για αυτήν την κατάσταση, είναι ένας «ξενοφοβικός».

Αλήθεια, δεν σας προκαλεί απορία πως όλα τα «κακά» με τις λέξεις που τελειώνουν σε «-φοβία» έχουν στόχο έναν συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου. Τον γηγενή δυτικό μέσο πολίτη που αγαπάει τον τόπο του, τον λαό του, την ιστορία του, την κουλτούρα και τις παραδόσεις του λαού του. Με λίγα λόγια τον ‘ανησυχούντα’ χριστιανό Ευρωπαίο. (Κατά αυτούς "συντηρητικό" και σίγουρα "μη πολιτικά ορθό").

Δεν σας κάνει εντύπωση πως τόσοι αιώνες διωγμών χριστιανών στις χώρες του Ισλάμ, αλλά και στις χώρες που κατέκτησε το Ισλάμ, από την αρχή που πρόβαλε το σπαθί του «προφήτη» μέχρι σήμερα και δεν βρέθηκε ένας λεξιπλάστης να μας πει την λέξη «χριστιανοφοβία»; Την ακούσατε ποτέ; Ποταμοί αίματος, παιδομαζώματα, αποκεφαλισμοί, λιθοβολισμοί, διωγμοί πιστών και εμπρησμοί εκκλησιών, χρόνια τώρα και μέχρι σήμερα και δεν του ήρθε κάποιου η «έμπνευση» να πει ότι στις χώρες αυτές υπάρχει «χριστιανοφοβία».

Ότι οι άνθρωποι εκεί είναι «χριστιανοφοβικοί». Όταν όμως μετά την εισβολή εκατομμυρίων μουσουλμάνων στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, βρεθεί κάποιος Ευρωπαίος να διαμαρτυρηθεί που δεν αντέχει άλλο να βλέπει τζαμιά να υψώνονται σε κάθε γειτονιά, χιλιάδες μουσουλμάνους να καταλαμβάνουν τις πλατείες και τους δρόμους στρώνοντας τα χαλιά τους για να λατρεύσουν τον Αλλάχ τους, τα παιδιά του να είναι υποχρεωμένα να μάθουν για το Ισλάμ και τον μουσουλμάνο γείτονα να τον μηνύει γιατί έψησε χοιρινές μπριτζόλες και τον πρόσβαλε, τότε είναι «ισλαμοφοβικός»! Πόσο γρήγορα την έφτιαξαν την λέξη! Πόσο γρήγορα την πάσαραν! Πόσο γρήγορα την επέβαλλαν! Αυτός που σφάζει χριστιανούς ΔΕΝ είναι «χριστιανοφοβικός». Δεν υπάρχει τέτοια λέξη. Εκείνος που θέλει να συνεχίσει να ζει όπως ζούσε μέσα στον τόπο του και δεν μπορεί να βλέπει να μετατρέπεται η χώρα του σε ένα ισλαμικό κράτος, είναι «ισλαμοφοβικός»!

Είδατε το Νewspeak;

Πηγή: Ελεύθερη Ώρα 
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Μεγάλη ταραχή και αναστάτωση προκάλεσε στους Τούρκους και στα τουρκικά ραντάρ της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο, ένα «μυστηριώδες» και μη εξακριβωμένης εθνικότητας αεροσκάφος, όπως το αναφέρουν οι τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές, όταν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο στην περιοχή του βορείου Αιγαίου πάνω από την νήσο Ίμβρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak στις 24 Ιουλίου και περί της 17.09 μετά μεσημβρίας, ένα μυστηριώδες και κατά πάσα πιθανότητα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, προφανώς εκτελώντας κατασκοπευτική επιχείρηση, εισήρθε χωρίς καμία προειδοποίηση και αναφορά στον τουρκικό εναέριο χώρο στην περιοχή της νήσου Ίμβρου και δυτικά του Τσανάκ Καλέ, δηλαδή στην αρχή του Ελλησπόντου και παρέμεινε στην περιοχή για μερικά λεπτά. Η γνωστοποίηση της παραβίασης αυτής του τουρκικού εναέριου χώρου, έγινε γνωστή από την ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και όπως αναφέρεται, το μυστηριώδες αυτό αεροσκάφος πετούσε σε ύψος περί τα 33 χιλιάδες πόδια ενώ εισήρθε σε βάθος 1,1 ναυτικών μιλίων εντός του τουρκικού εναέριο χώρου.

Η ξαφνική εμφάνιση αυτό του αγνώστου προέλευσης αεροσκάφους, όπως ήταν επόμενο, θορύβησε τους Τούρκους ενώ σήμανε συναγερμός στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Το εντυπωσιακό είναι πως το αεροπλάνο αυτό μετά την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου «εξαφανίστηκε» από τα τουρκικά ραντάρ χωρίς να προλάβουν οι Τούρκοι να προβάλουν οπουδήποτε αντίδραση αναχαίτισης του, γεγονός που δείχνει τα μεγάλα τρωτά της τουρκικής αεράμυνας.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά, (!!!), που οι Τούρκοι αναστατώνονται από μυστηριώδη αεροσκάφη που παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα πριν ακριβώς από ένα χρόνο, στις 1 Ιουλίου του 2013 πάλι ένα «μυστηριώδες» αεροσκάφος το οποίο σύμφωνα με τους Τούρκους παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο είχε αναστατώσει και τότε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο γιατί δεν είχε γίνει έγινε γνωστή η ταυτότητα και το είδος του, κάτι που είχε προκαλέσει τότε πολλά ερωτηματικά για το σύστημα παρακολούθησης των τουρκικών ραντάρ στην περιοχή του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τότε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, η οποία επικαλέστηκε και τότε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, ένα «μυστηριώδες»…ελληνικό, (αυτή την φορά αναφέρθηκε πως ήταν ελληνικό), αεροσκάφος, πετώντας βορειοανατολικά της ελληνικής νήσου Χίου προχώρησε σε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου την πρώτη φορά για έξη ολόκληρα λεπτά.

Το ελληνικό αεροσκάφος πλησίασε τότε την τουρκική ακτή του Karaburnu στην απέναντι από την Χίο μικρασιατική ακτή και πολύ κοντά στην Σμύρνη, προκαλώντας τον συναγερμό στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο καθώς δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί ο τύπος του αεροσκάφους κάτι που εξέπληξε δυσάρεστα τους Τούρκους αφήνοντας τους πολλά ερωτηματικά. Όπως αναφέρθηκε τότε, αμέσως το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έστειλε σήμα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να προβεί σε διαμαρτυρία προς την ελληνική πλευρά.

Η περιοχή ανοιχτά της Σμύρνης όπου έγινε τότε η εμφάνιση του ανεξακρίβωτου ελληνικού αεροσκάφους, θεωρείται από τους Τούρκους σαν η πιο «εύφλεκτη» περιοχή καθώς πολύ συχνά παρατηρούνται εμπλοκές των πλοίων της ακτοφυλακής των δυο χωρών εξ’ αιτίας του μεγάλου ρεύματος των λαθρομεταναστών που επιλέγουν την εν λόγω περιοχή για να προωθηθούν στην Ελλάδα από τις μικρασιατικές ακτές.

Φαίνεται πως αυτά τα «μυστήρια» αεροσκάφη, (όπως αναφέρεται υπάρχουν και άλλες παρόμοιες «περιπτώσεις» που δεν δημοσιοποιήθηκαν για ευνόητους λόγους), έχουν βαλθεί να τρελάνουν τους Τούρκους σε μια άκρως εύφλεκτη περιοχή όπως είναι ο εναέριος χώρος του Αιγαίου. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρη»!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου