Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Ιουν 2014

Για τη λίστα Λαγκάρντ απολογήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον ειδικό Αρεοπαγίτη ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για νόθευση εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος για την υπόθεση.

Μετά την απολογία του, ο κ. Παπακωνσταντίνου αφέθηκε ελεύθερος. Σε βάρος του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εγγυοδοσίας 30.000 ευρώ και της υποχρέωσης εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μία φορά τον μήνα, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Μετά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αναμένεται να απολογηθούν οι συγγενείς του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης, των οποίων καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ χάθηκαν από την αρχική λίστα, καθώς και ο Ανδρέας Ροσσώνης, σύζυγος της άλλης εξαδέλφης του, Μαρίνας.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Το ντόμινο των αντιδράσεων των δικαστικών ενώσεων για το αμφίβολης ποιότητας και σκοπιμότητας κυβερνητικό νομοθετικό έργο συνεχίζεται. Μετά τους διοικητικούς δικαστές ήρθαν σήμερα οι εισαγγελείς να εκφράσουν την ανησυχία τους για το νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης που δημιουργεί την υποψία εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.

Ειδικότερα, η Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος σε σκληρή, αλλά και με βαθιά υπονοούμενα ανακοίνωση της, υπογραμμίζει ότι «με ανησυχία παρατηρεί το τελευταίο χρονικό διάστημα φαινόμενα που δίδουν την εντύπωση ακατανόητης –ως προς το ρυθμό και το ρυθμιστέο πεδίο- νομοθέτησης, καθώς και ενέργειες της εκτελεστικής εξουσίας που διασπούν την αντίληψή της, ως λειτουργίας θεσμικά αναπόσπαστης με τη Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, οι εισαγγελείς εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την «τάση άρρυθμης, ασυνεπούς και αποσπασματικής νομοθέτησης, με επάλληλες τροποποιήσεις ακόμη και των βασικών ποινικών νόμων (Κωδίκων), με τρόπο που –ενίοτε- υποθάλπει ευλόγως την υποψία ότι εξυπηρετούν σκοπούς κείμενους πέραν της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος».
Μάλιστα, οι εισαγγελείς αναφέρονται στο κυβερνητικό νομοθετικό έργο που είτε παρέχει το ακαταδίωκτο σε πρόσωπα και ομάδες προσώπων είτε απαλλάσσει από κάθε κατηγορία που καταχράστηκε το δημόσιο χρήμα.

Ακόμη, οι εισαγγελείς σημειώνουν ότι επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που δημοσιοποιούνται «αφήνουν τους εισαγγελείς ανήσυχους για την ποιότητα της νομοθετικής παραγωγής και την προσήλωση του νομοθέτη στην εξυπηρέτηση της καθαρότητας της διοίκησης και της και της αδιάκριτης εφαρμογής του νόμου».

Ενδεικτικά η ¨Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταγράφει τις νομοθετικές αυτές κυβερνητικές πρωτοβουλίες που είναι:

1) Το άρθρο 20 Ν. 4255/2014 με το οποίο προβλέφθηκε η οριστική παύση εκκρεμών ποινικών διώξεων που αφορούν σε κάθε είδους πράξεις και παραλείψεις σχετιζομένων με την διάθεση πόρων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για την εξυπηρέτηση των σκοπών του.

2) Το άρθρο 39 του Ν. 4024/2011 με το οποίο «βαπτίστηκαν» νόμιμες, οι δαπάνες που έγιναν ως την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, για την πληρωμή απασχολούμενων στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) προσώπων, ακόμη και αν αυτές είναι σε βάρος του προϋπολογισμού.

3) Το άρθρο 51 του Ν. 3918/2011 που προβλέπει την μη αναζήτηση ως «αχρεωστήτως καταβληθέντων» ποσών που χορηγήθηκαν ως επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών στους προϊσταμένους των γενικών διευθύνσεων κ.λπ. φορέων του υπουργείου Υγείας για το χρονικό διάστημα από 1.9.2005 έως 31.9.2010 και η «άρση τυχόν γενομένων καταλογισμών»

4) Το νέο άρθρο του 263 του Ποινικού Κώδικα που απαλλάσσει κατηγορίες προσώπων από εγκλήματα σχετικά με την υπηρεσία.

Τέλος, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση αντιδράσεων δημοσίων φορέων έναντι ορισμένων δικαστικών αποφάσεων, υπενθυμίζει «την απορρέουσα από το Σύνταγμα υποχρέωση όλων για σεβασμό των αποφάσεων των δικαστηρίων» και υπογραμμίζει ότι «ο σεβασμός αυτός, όταν επιδεικνύεται από πολιτειακούς φορείς, λαμβάνει παιδαγωγικό χαρακτήρα για τους πολίτες».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος


Στο πολύκροτο (ήδη μπεστ-σέλλερ) έργο του Γάλλου οικονομολόγου Τομά Πικετί, που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα», διατυπώνεται η άποψη ότι το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών έχει επιστρέψει στα επίπεδα προ του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.


Παρόμοιες απόψεις έχει διατυπώσει γιά την αμερικανική κοινωνία και ο Κρούγκμαν, που επαίνεσε το βιβλίο. Φυσικά οι νεοφιλελεύθεροι οικονομολόγοι επιτέθηκαν στο έργο του Πικετί, αμφισβητώντας την αναλυτική του μέθοδο. Αλλά το βιβλίο περιγράφει μία πικρή αλήθεια, ορατή διά γυμνού οφθαλμού: ότι όλο και λιγώτεροι (μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλομέτοχοι και πολυεθνικές) συγκεντρώνουν όλο και μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πλούτου. Όλο και μεγαλύτερο μέρος τoυ παγκόσμιου πληθυσμού βυθίζεται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Όλο και περισσότερο, η καπιταλιστική κοινωνία επιστρέφει σε μία σκληρή ταξική δομή τύπου 19ου αιώνα.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και υπό την πνευματική καθοδήγηση του μεγάλου Βρετανού οικονομολόγου Τζών Μέϋναρντ Κέϋνς, εγκαθιδρύθηκαν θεσμοί μείωσης των ανισοτήτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Διότι ο Κέϋνς και οι οικονομολόγοι της γενιάς του αντιλήφθηκαν ότι η παγκόσμια αποσταθεροποίηση της περιόδου 1914-1945 συνδεόταν με την ύφεση, τις εισοδηματικές ανισότητες και τα υπερχρεωμένα κράτη. Γι’ αυτό και δημιουργήθηκαν μεταπολεμικά θεσμοί ανακατανομής του εισοδήματος και κοινωνικής πρόνοιας, ενώ ταυτόχρονα ιδρύθηκαν διεθνείς θεσμοί αρωγής των υπανάπτυκτων ή προβληματικών οικονομιών. Με αυτά εξασφαλίστηκε μία λαμπρή τριακονταετία ευημερίας και σταθερότητας, γιατί αυτά τα δύο αλληλεξαρτώνται.

Αυτά όλα άρχισαν να εγκαταλείπονται σταδιακά από την δεκαετία του ’80 και μετά. Επικράτησε ένας αχαλίνωτος κερδοσκοπικός πόλεμος όλων εναντίον όλων, που ανέδειξε αυτοκαταστροφικούς «παίκτες» όπως αυτός που ενσαρκώνει ο Λεονάρντο ντι Κάπριο στον «Λύκο της Γουώλ Στρητ». Το ήθος αυτό, ή μάλλον αυτή η ανηθικότητα, οδήγησε στην αποδόμηση της κοινωνικής ευθύνης που χαρακτήριζε κάποτε και τους πιό αδίστακτους κροίσους.

Σήμερα, η παγκόσμια οικονομία είναι όμηρος ενός κλειστού κύκλου τραπεζιτών και μεγαλοεπενδυτών, που έχουν εξαγοράσει μέσα μαζικής ενημέρωσης, κόμματα, πρόσωπα, θεσμούς, δεν διστάζουν να επιτεθούν σε ολόκληρα έθνη και δεν έχουν ίχνος από τη σοφία που χαρακτήριζε τις μεταπολεμικές ηγεσίες του δυτικού κόσμου.

Στο προσκήνιο εμφανίζεται έτσι ένα νέου τύπου φεουδαλικό σύστημα, και στο βάθος η αστάθεια και ο πόλεμος.

Πηγή KontraNews

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Τι κρύβουν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο;
Η Άγκυρα επιχειρεί να ξεπεράσει την «κόκκινη γραμμή» και να θέσει νέα τετελεσμένα

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

«Τρελάθηκε το κοντέρ» των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο το πρώτο εξάμηνο του 2014. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι σήμερα γίνονται κατά μέσο όρο τρεις παραβιάσεις ημερησίως από τούρκους σε αέρα και θάλασσα! Το ενδιαφέρον στοιχείο όμως δεν έγκειται τόσο στην αύξηση του αριθμού των παραβιάσεων, όσο σε δύο σημαντικές διαφοροποιήσεις στον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται η τουρκική προκλητικότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα:
1. Προχωρά όλο και πιο συχνά στην παραβίαση των χωρικών μας υδάτων, κάτι που δεν συνήθιζε στο παρελθόν, καθώς επικεντρωνόταν κυρίως στον εναέριο εθνικό χώρο μας.
2. Επιλέγει στοχευμένα τις θαλάσσιες περιοχές στις οποίες στέλνει «τσάρκα» τα τουρκικά πολεμικά πλοία που εισέρχονται στις θάλασσές μας.

Η σημασία του 25ου Μεσημβρινού

Μία προσεκτική ματιά στον χάρτη των παραβιάσεων από θαλάσσης, είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς ότι η Τουρκία έχει περάσει πλέον την «κόκκινη γραμμή» του 25ου Μεσημβρινού και επεκτείνεται επικίνδυνα προς τα δυτικά Για τους περισσότερους Έλληνες η φράση «25ος Μεσημβρινός» δεν είναι τίποτε παραπάνω από γεωγραφικός προσδιορισμός. Για την Τουρκία, ωστόσο, αποτελεί τα τελευταία σαράντα χρόνια τον «απόλυτο στόχο», η κατάκτηση του οποίου θα της επιτρέψει να εισβάλει στο μισό Αιγαίο…

Μία απλοϊκή απάντηση στο ερώτημα «τι είναι ο 25ος Μεσημβρινός και γιατί έχει τόση σημασία για την Άγκυρα» είναι ότι πρόκειται για μία κάθετη γραμμή (μεσημβρινός) που ξεκινά από τα δυτικά της Ξάνθης (στα παράλια του Νέστου Ποταμού), διασχίζει τη Λήμνο, περνά έξω από την Εύβοια, συνεχίζει στην Τήνο και καταλήγει στο Ηράκλειο της Κρήτης, χωρίζοντας το Αιγαίο στη μέση.

Εάν η διχοτόμηση αυτή έπαυε να αποτελεί όνειρο των τούρκων και γινόταν πράξη, θα οδηγούσε στην αποστρατικοποίηση του μισού Αιγαίο και στην αποκοπή άρα… παράδοση των Δωδεκανήσων αλλά και πολλών ακόμη νησιών μας (Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, και όχι μόνο) στους Τούρκους!
Θεωρητικά, όλα τα αεροσκάφη θα έπρεπε να ακολουθούν οδηγίες των τουρκικών σταθμών προκειμένου να πετάξουν πάνω από την περιοχή αυτή, κι ας βρίσκονταν εντός του FIR Αθηνών, ενώ η έρευνα και η διάσωση της θάλασσας θα περνούσαν στην ευθύνη της Τουρκίας.

Παρ’ ολίγον έγκλημα

Αν και επισήμως τίποτε από αυτά δεν έχει συμβεί, αποτελεί κοινό μυστικό ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν αποδεχτεί ατύπως τον 25ο Μεσημβρινό ως την «κόκκινη γραμμή» των παραβιάσεων από αέρος και θαλάσσης, τα τελευταία χρόνια. Τον Μάρτιο του 2010, μάλιστα, παρά τις περί του αντιθέτου ανακοινώσεις, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει τη διχοτόμηση του Αιγαίο από την 25η κάθετο υπό τη νατοϊκή ομπρέλα! Με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στη μείωση των κρατικών δαπανών που γίνονται για να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές παραβιάσεις, το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργαζόταν ένα σχέδιο που προέβλεπε την απαγόρευση πτήσεων ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού και παράλληλα την απρόσκοπτη χρήση του ίδιου χώρου από τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ, συνεπώς και από την Τουρκία!

Το σχέδιο δεν προχώρησε, καθώς ένα μήνα αργότερα, η Ελλάδα προσέφυγε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και στα χρόνια που μεσολάβησαν οι κυβερνώντες είχαν τόσα πολλά δικαιώματα (κοινωνικά, οικονομικά, εθνικά) να εκχωρήσουν στους ξένους, που τα κυριαρχικά δικαιώματα του Αιγαίου πέρασαν σε δεύτερη μοίρα…

Οι Τούρκοι φτάνουν μέχρι το Σούνιο!

Η προκλητική στάση της Άγκυρας να ξεπεράσει την «κόκκινη γραμμή» του 25ου Μεσημβρινού, που χωρίζει το Αιγαίο στη μέση και να βάλει το «πόδι» της και στο άλλο μισό που οδήγησε πρόσφατα στην έντονη αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Το μήνυμα «η Τουρκία παίζει με τη φωτιά στο Αιγαίο», που έστειλε ο Έλληνας υπουργός στην κυβέρνηση της γείτονος μέσω του ομολόγου του, Ισμέτ Γιλμάζ, ξεφεύγει κατά πολύ από το σύνηθες διπλωματικό ύφος του κ. Αβραμόπουλου και καταδεικνύει το ακραίο σημείο στο οποίο έχει οδηγηθεί η κατάσταση.

Τα πλοία των τούρκων φτάνουν πλέον μέχρι την Μύκονο και τη Σαντορίνη, ενώ οι «βόλτες» τους έξω από το Σούνιο είναι όλο και πιο συχνές. Η Άγκυρα στέλνει με τον τρόπο αυτό το μήνυμα ότι ο διχασμός του Ανατολικού Αιγαίου με τον 25ο Μεσημβρινό έχει «παγιωθεί» και πως η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επεκτείνεται πλέον και από τη δυτική πλευρά, φτάνοντας μέχρι τις… Κυκλάδες! Ένα μήνυμα που η ελληνική πολιτική σκηνή, «κολυμπώντας» στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά εσωτερικά προβλήματα, δείχνει απρόθυμη ή ίσως και ανίκανη ακόμη να αποκωδικοποιήσει…

Μέσα σε όλα αυτά, μόνο «τραγική» μπορεί να χαρακτηριστεί μία φαινομενικά «αθώα» απόφαση του ελληνικού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία η Ελληνική κυβέρνηση –εμμέσως πλην σαφώς- αποδέχεται το διαχωρισμό του Αιγαίου σε «ανατολική» και «δυτική» πλευρά με άξονα τον 25ο Μεσημβρινό.

Η Ελληνική κυβέρνηση «διχάζει» το Αιγαίο – και τα ψάρια του!

Αυτό αποκαλύπτουν ψαράδες από τη Θράκη, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η ίδια η Ελλάδα παραδίδει τη θάλασσα του Αιγαίου στους Τούρκους, εφαρμόζοντας άλλες οδηγίες για την πλευρά που βρίσκεται στα δυτικά και άλλες γι αυτή στα ανατολικά της 25ης κάθετης γραμμής.
«Το Μάιο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με άλλοθι την προστασία των αποθεμάτων ψαριών, που λιγοστεύουν επικίνδυνα, εξέδωσε μία απόφαση (σ.σ.: υπ’ αριθμ. 4023/64557), με την οποία απαγορεύει στις μηχανότρατες να ψαρεύουν στα διεθνή ύδατα του Ανατολικού και Νοτίου Ιονίου και Αιγαίου από τις 24 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουλίου. Αλλά και για μετά τις 16 Ιουλίου μέχρι και την 1 Οκτωβρίου η απόφαση λέει ότι «επιτρέπεται η αλιεία στα διεθνή ύδατα εκτός από την περιοχή δυτικά του 25ου Μεσημβρινού της υποπεριοχής 22», εξηγούν.

Σύμφωνα με τους ψαράδες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ έχει δώσει στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα τον κωδικό «37». Οι Γενικές Επιτροπές Αλιείας, με τη σειρά τους, έχουν χωρίσει τις θάλασσες αυτές σε «υποπεριοχές» και έχουν δώσει στο Αιγαίο την κωδική ονομασία «υποπεριοχή 22».

«Με ποιο σκεπτικό έρχεται ένα ελληνικό υπουργείο και χωρίζει το Αιγαίο σε περιοχή «δυτικά και ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού», όπως επιθυμεί η Τουρκία; Γιατί δεν υπάρχει μία ενιαία οδηγία;» αναρωτιούνται και προσθέτουν ότι η απόφαση αυτή αφήνει το πεδίο ελεύθερο στους Τούρκους ψαράδες να ψαρεύουν όλο το χρόνο στα ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, χαρίζοντάς τους έτσι όχι μόνο τα ψάρια, αλλά και ολόκληρη την θαλάσσια περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου.

Από το 1974 καλά κρατεί η «διχοτόμηση» του Αιγαίου

Η προσπάθεια της Τουρκίας να επεκτείνει τα σύνορά της από αέρος και θαλάσσης μέχρι τον 25ο Μεσημβρινό, διαρκεί σαράντα χρόνια. Όλα ξεκινούν τον Αύγουστο του 1974, δεκαεπτά ακριβώς ημέρες μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, όταν η Άγκυρα εκδίδει αιφνιδιαστικά τη ΝΟΤΑΜ 714/6.8.74, με την οποία επεκτείνει αυθαίρετα τα όρια του FIR της προς τα δυτικά, «εισβάλλοντας» έτσι στο FIR Αθηνών. Τα όρια που προκλητικά θέτουν οι Τούρκοι στον αέρα, ακολουθούν την ίδια γραμμή με αυτά που «ονειρεύονται» στην θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου. Κομβικό σημείο και των δύο είναι ο 25ος Μεσημβρινός!

Αυτό στην πράξη αναγκάζει τους πιλότους των αεροσκαφών που χρησιμοποιούν το FIR Αθηνών να εφαρμόζουν μεν τους διεθνείς κανονισμούς και να ακολουθούν τις οδηγίες της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να σέβονται και την τουρκική ΝΟΤΑΜ και να δίνουν αναφορά και στο τουρκικό FIR.

Βλέποντας τον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή περνά στην αντεπίθεση. Κηρύσσει το Αιγαίο «επικίνδυνη ζώνη» (με τις ΝΟΤΑΜ 1066 και 1152/14.8.1974), δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι εξαιτίας της προκλητικής και αυθαίρετης ενέργειας της Τουρκίας αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή!

Η μία μετά την άλλη, οι ξένες αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν να πετούν πάνω από το Αιγαίο και οι πτήσεις τους από και προς την Τουρκία γίνονται μέσω Βουλγαρίας, αυξάνοντας κατακόρυφα το κόστος των καυσίμων και των αεροπορικών ναύλων. Η αναστάτωση που προκαλείται στις διεθνείς αεροπορικές συγκοινωνίες είναι τόσο μεγάλη, ώστε ο Διεθνές Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), αναγκάζεται να παρέμβει και να πιέσει και τις δύο πλευρές για εξεύρεση λύσης.

Η λύση δίνεται έξι χρόνια αργότερα, από την ίδια τη ζωή, στις αρχές του 1980, όταν η Τουρκία διαπιστώνει ότι η ζημιά που έχει προκληθεί στον τουρισμό της και, κατ’ επέκταση, στην εθνική της οικονομία είναι τόσο μεγάλη, που αναγκάζεται να αποσύρει την «οδηγία προς ναυτιλομένους» περί του 25ου Μεσημβρινού.

Η πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι οι πολιτικοί χειρισμοί των τουρκικών προκλήσεων είναι ικανοί να οδηγήσουν την Ελλάδα είτε στην δυναμική υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας (1974, περίπτωση ΝΟΑΤΜ 714, «Βυθίσατε το Χόρα») είτε σε εθνική ταπείνωση, φέρνοντάς την στα πρόθυρα πολέμου (1996, περίπτωση Ιμίων). Αυτό που ξεχνάμε είναι ότι εμείς οι πολίτες είμαστε εκείνοι που με την ψήφο μας επιλέγουμε σε ποιους πολιτικούς θα δώσουμε την εξουσία, ώστε να διαχειριστούν (και) αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, εάν χρειαστεί…

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 243Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 
Γράϕει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράϕος-Συγγραϕέας-Τουρκολόγος 
Το μεγάλο «παιχνίδι» που παίζεται εδώ και τρία περίπου χρόνια στην Μέση Ανατολή με την έναρξη του συριακού εμϕύλιου, έχει ένα και μοναδικό επίμαχο αντικείμενο και αυτό είναι τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής. Οι πρόσϕατες εξελίξεις στο Ιράκ και η επέλαση των ϕανατικών μουσουλμάνων με τη κατάληψη της πόλης της Μοσούλης, δημιουργούν νέα δεδομένα τα οποία θα πρέπει να τα εξετάσουμε με πολύ προσοχή γιατί είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και αν αυτό ϕαίνεται εξ αρχής παράδοξο.

Κατ’ αρχή θα πρέπει να δούμε γιατί οι Τζιχαντιστές προχώρησαν στην κατάληψη της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ και μάλιστα με επιθέσεις κατά τουρκικών στόχων όπως η τουρκική διπλωματική αποστολή στην περιοχή. Η Μοσούλη είναι μια από τις πιο πλούσιες ενεργειακά περιοχές της Μέσης Ανατολής. Είναι χαρακτηριστικό πως η ημερήσια παράγωγη πετρελαίου της Μοσούλης ϕτάνει τα 200 χιλιάδες βαρέλια με δυνατότητα να ϕτάσει τα 310.000.  
Η πτώση της πόλης στα χέρια των Τζιχαντιστών επέϕερε βαρύ πλήγμα στην παραγωγή πετρελαίου ενώ και, εδώ είναι το επίμαχο σημείο, είχε σαν πρώτη συνέπεια την παύση της  λειτουργίας του πετρελαιαγωγού Κιρκούκ –Γιουμουρταλίκ της Τουρκίας, προκαλώντας ϕοβερή ζημιά στην τουρκική οικονομία. 
Πέραν τούτων οι γενικότερες επιπτώσεις στην συνολική πετρελαϊκή παράγωγη του Ιράκ είναι ολέθριες καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται και οι Τζιχαντιστές προκαλούν ακόμα και την ίδια την πρωτεύουσα της χώρας, την Βαγδάτη.

Ποιες όμως είναι οι γενικότερες επιπτώσεις από την κρίση αυτή και την προέλαση των Τζιχαντιστών; 
Η πρώτη και σοβαρότερη συνέπεια είναι  η αύξηση των τιμών του πετρελαίου που μπορεί να συνεχιστεί με σοβαρές συνέπειες για την οικονομία πολλών χωρών. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ στην αρχή του έτους το αμερικανικό πετρέλαιο πουλιόνταν 93 δολάρια το βαρέλι, μέσα σε τρεις μέρες η τιμή του ανέβηκε στα 104. Το πετρέλαιο Brent από τα 106 ανέβηκε γρήγορα στα 110 δολάρια με μεγάλες τάσεις συνέχισης της ανόδου. 
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από την αρχή του έτους η πετρελαϊκή παράγωγη του Ιράκ είχε σημειώσει ρεκόρ αύξησης και τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ϕτάσει στα 3,6 δισεκατομμύρια βαρέλια. Η υπερπαραγωγή αυτή όμως είχε σαν συνέπεια την πτώση των τιμών. 
Τώρα, μετά τα τελευταία γεγονότα, οι τιμές άρχισαν πάλι να περνούν την ανιούσα. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι πρώτοι που ωϕελούνται από αυτή την εξέλιξη είναι ϕυσικά οι ΗΠΑ, αλλά και η Ρωσία και το Ιράν, χώρες με πετρελαϊκή παράγωγη που θα κερδίσουν πολλά εκατομμύρια δολάρια ένεκα των… Τζιχαντιστών. Εδώ ίσως εξηγείται το πως αϕέθηκαν να κάνουν ότι κάνουν μέχρι σήμερα οι ϕανατικοί αυτοί ισλαμιστές

Η Τουρκία είναι ο μεγάλος χαμένος από όλη αυτή την ιστορία. Αϕού έπεσε στην παγίδα να στηρίξει στην αρχή του εμϕυλίου της Συρίας του ισλαμιστές γιατί είχε επενδύσει στην πτώση του Άσαντ και στην κατασκευή ενεργειακών αγωγών από το Κατάρ και το Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω της ελεγχόμενης Συρίας, τώρα αντιμετωπίζει τις συνέπειες της γιγάντωσης των ισλαμιστών. 
Η τουρκική οικονομία εξαρτάται άμεσα από το πετρέλαιο του Ιράκ και τώρα αντιμετωπίζει ϕοβερό πρόβλημα με   άμεσο κίνδυνο ο πληθωρισμός να εκτιναχτεί στα ύψη και να αυξηθεί επικίνδυνα το το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.  
Ήδη στην Άγκυρα επισημαίνουν ότι το ενεργειακό πρόβλημα της Τουρκίας έχει ϕτάσει σε οριακό σημείο  και ότι θα πρέπει ένα ληϕθούν πολύ δραστικά μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του. 
Το «δέλεαρ» όμως για την Τουρκία, όπως το επισημαίνουν εδώ και καιρό οι στρατηγικοί μελετητές στην τουρκική πρωτεύουσα, δεν είναι άλλο παρά τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα στο Αιγαίο και στην Α. Μεσόγειο.  

Εδώ εντοπίζεται και το «επίμαχο» σημείο για την δική μας χώρα με όλες αυτές τις εξελίξεις, χωρίς να θέλουμε να κινδυνολογήσουμε. Άλλωστε πάντα ελλόχευε ο κίνδυνος της εξαγωγής των προβλημάτων της Τουρκίας προς την δική μας πλευρά. 
Ίσως αυτό για πολλούς να ϕαίνεται υπερβολικό, αλλά για όσους μελετούν τις εξελίξεις στην περιοχή οι επιπτώσεις από την νέα αυτή κρίση πολύ πιθανό να ϕτάσουν και σε εμάς και τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. 
Να μην ξεχνάμε ότι οι τουρκικές προκλήσεις δεν έχουν σταματήσει και συνεχίζονται με καθημερινό ρυθμό. 
Με τα νέα δεδομένα καθώς οι «θερμοκέϕαλοι» στην τουρκική πρωτεύουσα καραδοκούν πάντα, δεν αποκλείεται να έχουμε καινούργια «θερμά παρατράγουδα», όσο και αν οι κυβερνώντες στην Αθήνα κάνουν πως… ούτε βλέπουν ούτε ακούν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Το DEB επιτίθεται στα «Επίκαιρα» για τις αποκαλύψεις τους
Αυτονομιστικό κόμμα με σημαία της Δυτικής Θράκης και Οθωμανικά εμβατήρια

Του Μανώλη Κοττάκη

Ρεσιτάλ θράσους από την ηγεσία του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ / DEB), το οποίο τέσσερις μέρες μετά τις ευρωεκλογές εξέδωσε την πρώτη του ανακοίνωση στα ελληνικά για να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά των «Επικαίρων» και του υπογράφοντος.
Ενοχλημένη από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του περιοδικού, με τα οποία φωτίσαμε τις συνθήκες διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα και τις απόπειρες χειραγώγησης των μειονοτικών ψηφοφόρων από τον τούρκο πρόξενο Κομοτηνής, Ιλχάν Σενέρ, η ηγεσία του ΚΙΕΦ ζητά τα ρέστα.
Υποστηρίζει ότι τα «Επίκαιρα» στοχοποιούν τη μειονότητα ως «εχθρό της Ελλάδας», ότι είναι αναληθής ο ισχυρισμός μας πως το κόμμα αυτό είναι «αυτονομιστικό», ενώ χαρακτηρίζει «ψευδείς» τις πληροφορίες που δημοσιεύσαμε για «χρηματοδότηση» του προεκλογικού αγώνα τους από ξένη δύναμη με 30 εκατ. Ευρώ. Αξιώνει, μάλιστα, την… αποκατάσταση της αλήθειας, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της.

Πιο συγκεκριμένα, το ΚΙΕΦ στην ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτηρίζει «ψευδείς ειδήσεις και σχόλια φαντασίας αυτά που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο περιοδικό «Επίκαιρα» και παρουσιάζουν το κόμμα μας και τη μειονότητα ως εχθρό» και σημειώνει:
«Καταδικάζουμε τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες του εν λόγω περιοδικού στις εκδόσεις με ημερομηνίες 22 και 29 Μαΐου (…) ο συγγραφέας, διαδίδοντας αναληθείς και ψευδείς ειδήσεις σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης του κόμματός μας από το εξωτερικό με 30 εκατ. Ευρώ, καταφεύγει σε μία τεράστια στρέβλωση και προσπαθεί να στοχοποιήσει το κόμμα μας. Οι ισχυρισμοί που θέλουν να παρουσιάσουν το κόμμα μας ως αυτονομιστικό είναι επικίνδυνοι και ψευδείς. Είμαστε περήφανοι που είμαστε πολίτες της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι η πατρίδα των μουσουλμάνων Τούρκων της Δυτικής Θράκης, οι οποίοι έπεσαν μάρτυρες για την πατρίδα τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο».
Εισαγωγικά, καταγράφουμε με ενδιαφέρον την μετεκλογική έξαρση… φιλελληνισμού της ηγεσίας του κόμματος ΚΙΕΦ και σημειώνουμε με ικανοποίηση τις αναφορές της για τους νεκρούς της μειονότητας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπέρ της πατρίδας μας.
Δεν τις θεωρούμε όμως ειλικρινείς. Καθώς, αν ήταν, τόσο ο πρόεδρος του κόμματος όσο και αντιπροσωπεία των μελών του θα τιμούσαν με την παρουσία τους τις τελετές μνήμης που έγιναν την περασμένη εβδομάδα υπέρ των πεσόντων Πομάκων στρατιωτών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο χωριό Ωραίο της Ξάνθης. Υπήρξαν όμως προκλητικά απόντες.
Τα δάκρυά τους, κατά συνέπεια, είναι υποκριτικά και κροκοδείλια.

Γιατί είναι αυτονομιστικό κόμμα

Επί της ουσίας τώρα, στα αμείλικτα ερωτήματα. Υποστηρίζουν ότι το κόμμα τους «δεν είναι αυτονομιστικό» και ότι διαδίδουμε «ψευδείς» ειδήσεις.

Τότε, γιατί η ηγεσία του κόμματος κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Γερμανία τον περασμένο Φεβρουάριο –όπου συναντήθηκε με συλλόγους Δυτικοθρακιωτών- φωτογραφήθηκε κάτω από χάρτη της Ελλάδας ο οποίος έδειχνε όλη την επικράτεια με μπλε χρώμα, με εξαίρεση τη Θράκη, η οποία εμφανιζόταν αποκομμένη και ακρωτηριασμένη στα πράσινα, στο χρώμα της σημαίας του βραχύβιου τουρκικού κρατιδίου της Οργάνης;
Γιατί η ηγεσία του ΚΙΕΦ δεν διαμαρτυρήθηκε όταν δημοσίευσα τα πρόσωπά της κάτω από αυτό τον χάρτη τον Απρίλιο στην εφημερίδα «Δημοκρατία»;

Αν το κόμμα τους δεν είναι αυτονομιστικό, γιατί η ηγεσία του ΚΙΕΦ φωτογραφήθηκε και πάλι, τον Οκτώβριο του 2013, κάτω από τη σημαία του αυτόνομου κράτους της Δυτικής Θράκης σε επίσκεψή της στην Προύσσα κατά τη διάρκεια συνάντησής της με συλλόγους της περιοχής;

Αν το κόμμα τους δεν είναι αυτονομιστικό, γιατί λίγο πριν από την έναρξη της προεκλογικής ομιλίας του προέδρου του, κ. Τσαβούς, στην ορεινή Οργάνη, μεταδίδονταν από τα μεγάφωνα οθωμανικά εμβατήρια που δοξάζουν τα τουρκικά στρατεύματα;

Αν το κόμμα τους δεν είναι αυτονομιστικό και αγαπά τόσο πολύ την Ελλάδα, γιατί η ηγεσία του στις επισκέψεις που έκανε στο Λονδίνο και τη Γερμανία, το χειμώνα, συναντήθηκε με τους εκεί τούρκους προξένους και ποτέ με τους Έλληνες;

Αν το κόμμα τους δεν είναι αυτονομιστικό, γιατί μέλη και υποστηρικτές του επισκέφθηκαν την Οργάνη και μετά έγραψαν στο twitter –λίαν προσφάτως- ότι «βρισκόμαστε στην Οργάνη, το μέρος που ιδρύθηκε η Τουρκική Κυβέρνηση Δυτικής Θράκης, στο διάστημα Μάιος 1920 – Ιούλιος 1923»;

Αν το κόμμα τους δεν είναι αυτονομιστικό, τότε γιατί ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Οζάν Αχμάτογλου, παραδέχτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι η ηγεσία του κόμματος έδωσε στις ευρωεκλογές «χαρακτήρα δημοψηφίσματος», ομολογώντας απροκάλυπτα ότι «υπήρξε και τέτοιο ζήτημα δημοψηφίσματος ως απάντηση στην αμφισβήτηση της εθνικής μας συνείδησης και ταυτότητας»;

Αν το κόμμα τους δεν είναι αυτονομιστικό, γιατί σε προεκλογικές συγκεντρώσεις – ομιλίες σε συλλόγους της Ξάνθης είχαν τυπωμένο το όνομα της πόλη με την παλαιά οθωμανική ονομασία «Iscece»;
Γιατί η ηγεσία του κόμματος βρισκόταν συχνά στην Αδριανούπολη, όπου είναι η έδρα της τουρκικής αντιπροεδρίας «Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων», μέλη της οποίας επισκέφθηκαν και τα γραφεία του ΚΙΕΦ στην Κομοτηνή;

Αν το κόμμα τους δεν είναι αυτονομιστικό, γιατί οι προεκλογικές γιγαντοαφίσες του κόμματος αναρτήθηκαν σε διαφημιστικό ταμπλό στην Κεσσάνη και στα Ύψαλα (τουρκικές πόλεις) και όχι στην Ξάνθη και την Κομοτηνή;

Γιατί, τέλος, όσο και αν ψάξαμε, δεν βρήκαμε ούτε μία φωτογραφία της ηγεσίας του κόμματος δίπλα στην ελληνική σημαία;
Οι εκδηλώσεις για την τοπική επέτειο απελευθέρωσης της Θράκης είναι πρόσφατες και τα περισσότερα μέλη της ηγεσίας του ΚΙΕΦ ήταν απόντα…

Τα γεγονότα είναι αδιάσειστα, τα ντοκουμέντα αδιαμφισβήτητα, τα σχόλια περιττεύουν.

Το προξενείο και η χρηματοδότηση

Στο σημαντικότερο τώρα. Υποστηρίζει η ηγεσία του ΚΙΕΦ ότι τα «Επίκαιρα» τη συκοφαντούν, γράφοντας ότι χρηματοδοτήθηκε ε 30 εκατ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και αξιώνουν «αποκατάσταση της αλήθειας». Γνωρίζουμε ότι η ηγεσία του κόμματος δεν ξέρει άριστα ελληνικά, αλλά θα περιμέναμε οι τοπικοί… δαίμονες και «εφιάλτες» που τυχόν συνεργάζονται μαζί της, μεταφράζουν και γράφουν τις ανακοινώσεις της στα ελληνικά, να της μεταφέρουν επακριβώς αυτά που γράφουμε.
Αν, παρ’ ελπίδα, η ηγεσία του κόμματος είναι ενήμερη για το ακριβές περιεχόμενο του ρεπορτάζ μας, το οποίο αναφέρεται ρητά στον προϋπολογισμό του τουρκικού προξενείου, ύψους 30 εκατ. ευρώ, και στη δράση του προξένου –όχι στο ταμείο του κόμματος-, τότε το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές: Ανέλαβε η ηγεσία του ΚΙΕΦ ρόλο εκπροσώπου Τύπου του κ. Σενέρ; Κρύβεται ο κ. πρόξενος πίσω από τα αιτήματά της για την αποκατάσταση της αλήθειας και απειλεί;
Αν ναι, του συνιστούμε να μην το κάνει. Εφόσον θέλει κόντρα ο κ. Σενέρ, ας βγει μπροστά κι ας μην κρύβεται πίσω από την ηγεσία του ΚΙΕΦ.
Τα «Επίκαιρα» δεν έγραψαν ποτέ για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος ΚΙΕΦ, ούτε «αφηρημένα» ούτε με αναφορά σε πρόσωπα της ηγεσίας του, για να μας ζητούν τον λόγο σήμερα.
Αποκάλυψαν όμως τη δράση του τουρκικού προξενείου και την ανάμειξή του στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα υπέρ του κόμματος αυτού. Ο ίδιος ο πρόξενος ανήρτησε στο twitter το βράδυ των εκλογών το χάρτη με τα αποτελέσματα της επικράτειας, στον οποίο οι νομοί Ροδόπης και Ξάνθης εμφανίζονταν σε γκρίζο χρώμα λόγω της πρωτιάς του Κόμματος Ισότητας.

Και στα δύο δημοσιεύματα κάναμε αναφορά στον ύψους 30 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό του προξενείου και στις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στην προεκλογική περίοδο για τη χειραγώγηση της μειονότητας.
Αναφερθήκαμε στην ωμή παρέμβασή του στις εκλογές γενικότερα, αλλά και με αφορμή το δήμο Ιάσμου. Οι φωτογραφίες του προξένου μαζί με τους δύο μουσουλμάνους υποψηφίους δημάρχους Ιάσμου, σε μία προσπάθεια συμφιλίωσής τους, είναι εκεί για να αποδεικνύουν την παρέμβαση.
Εάν έχει να απαντήσει για όλα αυτά ο κ. πρόξενος πριν την αναχώρησή του, τον Ιούλιο, για το επόμενο διπλωματικό του πόστο, είμαστε εδώ να φιλοξενήσουμε τις απόψεις του.

Τελευταίο, αλλά όχι έλασσον: την ημέρα που το ΚΙΕΦ εξέδωσε την ανακοίνωση εναντίον των «Επικαίρων» και εμού –οποία σύμπτωσις-, την ίδια ακριβώς ημέρα δέχτηκα προσωπική επίθεση από τον «Ιό» της Εφημερίδας των Συντακτών, με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα. Ότι το κόμμα «δεν είναι αυτονομιστικό» και όποιος του ασκεί κριτική είναι «γεράκι της Θράκης». Ενδιαφέρον! Δεν θα χαραμίσω όμως ούτε μισή λέξη να απαντήσω σε ανθρώπους που κάνουν ρεπορτάζ από το γραφείο και αυτοπροσδιορίζονται ως… άρρωστοι («Ιός»). Ας είναι η απάντησή μου στον τούρκο πρόξενο απάντηση και στον «Ιό». Τα ίδια λένε.

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα» τεύχος 243

Σχόλιο ιστολογίου: Φοβικά ανθρωπάκια, που φοβούνται και δεν τολμάνε να παραδεχτούν όσα συνέβησαν. Αυτοί είναι οι περίφημοι τουρκοπράκτορες και η "βιτρίνα" του τουρκισμού στην Θράκη. Δειλοί αλλά και με περίσσιο θράσος, το οποίο πηγάζει τόσο από τις πλάτες της Τουρκίας, όσο και από τις πλάτες "εφιαλτών" της Ελλάδας, που συνεργάστηκαν μαζί τους για να οφεληθούν τα κόμματά τους (και όχι η Ελλάδα). Δυστυχώς, δεν τιμάνε ούτε τα παντελόνια που φοράνε οι λακέδες του τουρκικού προξενείου και στέλνουν -άθελά τους- ένα πολύ ηχηρό μήνυμα προς τους μουσουλμάνους της Θράκης: "Σας βάζουμε μπροστά, αλλά μόλις τα πράγματα δυσκολέψουν, εμείς θα κάνουμε τους... κινέζους, αν χρειαστεί και τους Έλληνες πατριώτες"...
Τα περιστατικά που αποδεικνύουν τον μισελληνισμό και τις αποσχιστικές στοχεύσεις του συγκεκριμένου πολιτικού εκτρώματος, είναι πάρα πολλά, αλλά όλα έχουν έναν κοινό τόπο: Την σημαία της "Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης"..., την οποία δεν είδαν -για άγνωστο λόγο- οι δικαστές του Αρείου Πάγου, που νομιμοποίησαν την κάθοδο του συγκεκριμένου μηχανισμού (δεν πρόκειται για κόμμα, μην γελιόμαστε) της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην Ελλάδα. Αυτό το πολιτικό μόρφωμα - βιτρίνα της Τουρκίας, αποτελεί τον βασικό και επίσημο "δούρειο ίππο" που έχει τοποθετηθεί στην Ελληνική Θράκη. Αν αναλογιστούμε, μάλιστα, τις δηλώσεις επίσημων τούρκων αξιωματούχων και πολιτικών, στις οποίες θέλουν να εξισώσουν (έστω και συνειρμικά) την Θράκη με το Κόσοβο και την Ουκρανία, τότε θα κατανοήσουμε πως η Ελληνική Θράκη χρειάζεται περισσότερο από ποτέ άλλοτε την παρουσία του επίσημου ελληνικού κράτους, και την επιβολή του νόμου...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Δεν περιμένεις τίποτε περισσότερο από όσα ξεστόμισε η κομματικοποιημένη δημοσιογράφος Βούλτεψη για τις απολύσεις των χαλυβουργών αλλά και για όσους ακόμα εργάτες και ιδιωτικούς υπαλλήλους θα έχουν την ίδια τύχη της ομαδικής απόλυσης.
Η Βούλτεψη μία κυρία της καλής κοινωνίας είναι με το χαβιάρι και το χυμό ανανά για πρωινό από την εποχή που φορούσε πάνες γι αυτό της φαίνεται εντελώς φυσιολογικό ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας πρέπει να γλιτώσει κι ας πεθάνει η οικογένεια του εργάτη. Τέτοιου είδους Αντουανέτες έβγαλε μπόλικες η Ελλάδα.

Αυτό όμως που δεν γίνεται να καταπιείς είναι όταν βλέπεις τους εκπροσώπους του λαού που με την ταυτότητα «αριστερός» διαχωρίζουν τους εργαζομένους σε κουλτούρα και σε κατούρα.
Μέσα στην τρελή χαρά ο πρόεδρος των Ριζοσπαστών της Αριστεράς πρόταξε τα στήθια του για την αδικία που έπαθαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Γέλια, χαρές, αγκαλιές, οι εργαζόμενοι της κουλτούρας φωτογραφιζόταν με τον ψευτο-Γκεβάρα που τούς έταξε μονιμοποιήσεις και καινούργιο ξύσιμο των όρχεων όταν θα γίνει εξουσία γιατί χωρίς δημοσιουπαλληλικό κυβερνοτοκάναλο, κυβέρνηση δεν γίνεται.

Από την άλλη, στο κατούρημα κατέταξε με την πλήρη απουσία του τους εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας. Μόνοι τους έμαθαν τα μαντάτα ότι θα πάνε σπίτι τους και ότι η μονάδα του Ασπροπύργου βάζει λουκέτο αποβιομηχανοποιώντας υπέρ του κέρδους ακόμα πιο πολύ την χώρα.
Πουθενά ο Τσίπρας, πουθενά οι Συριζαίοι.
Από τα χθεσινοβραδινά ξεφαντώματα στην ΕΡΤ άργησαν να ξυπνήσουν και τους βρήκε στον ύπνο το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, το οποίο άνοιξε μετά από 33 χρόνια την πόρτα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Η κουλτούρα πήρε υποσχέσεις, η κατούρα πήρε το χαρτί απόλυσης.

Ποιος λοιπόν είναι αυτός που διαχωρίζει τον λαό σε πατρικίους και πληβείους;
Ποιος είναι αυτός που δεν πολεμά το καπιταλιστικό σύστημα αλλά ως αρχικαπιταλιστάρα πηγαίνει μόνο σε χάπενιγκ με ανοιχτό πουκαμισάκι και όχι ανάμεσα σε λερωμένες από μουτζούρα φόρμες;
Η φωνή του Σαμαρά, Βούλτεψη, στο λέει στα ίσια: Θα απολυθείτε υπέρ του κέρδους.
Η φωνή της «αριστεράς» κάνει κάτι χειρότερο: Βάζει στο πάνω σκαλί της εργατικής τάξης αυτούς που πουλάνε αέρα και κουλτούρα και στο τελευταίο σκαλί αυτούς που πλήρωναν και πληρώνουν αυτούς που πουλάνε αέρα και κουλτούρα.

Δεν γνώριζε χθες η «αριστερά» ότι συνεδριάζει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας;
Δεν ήξερε κατά πού πέφτουν τα γραφεία του;
Δεν μπορούσε να μαζέψει, όπως μάζευε στην ΕΡΤ επί μήνες λαό για κουλτουριάρικες συναυλίες και να αποτρέψει με κάθε μέσο το άνοιγμα της κερκόπορτας για αυτό που θα έρθει;
Για τον κατώτατο μισθό στα 360 για ένα 8ωρο και πριν κλείσει ο χρόνος να απολύονται ομαδικά για να παίρνουν φθηνότερα εργατικά χέρια χωρίς να δίνουν λογαριασμό οι πλιατσικολόγοι «επιχειρηματίες»!
Τον δρόμο για τις Βρυξέλλες και για το Βερολίνο τον ξέρει απέξω κι ανακατωτά ο Τσίπρας κι η παρέα του, τον δρόμο που έβγαζε στην συνεδρίαση για το τέλος των εργατικών δικαιωμάτων δεν τον ξέρει γιατί δεν τον ενδιαφέρει.

Γιατί χεσμένους τους έχει τους εργάτες και την δευτερογενή παραγωγή στην Ελλάδα. Ούτως ή άλλως αυτοί που του έδωσαν το 27% που κοκορεύεται είναι οι κουλτουριαραίοι που έχασαν τα λούσα τους που πληρώνονται με ξένο κώλο.
Αυτές οι ειρηνικές ανατροπές, στις οποίες πατάει την μπανανόφλουδα και η ουρά του Σύριζα, ΚΚΕ, μάς έφεραν εδώ που μάς έφεραν και θα μας πάνε ακόμα παρακάτω.
Το ιδρωμένο σώβρακο από την 10ωρη εργασία του εργάτη είναι μπανάλ αντίθετα με την παλαιστινιακή μαντίλα στο λαιμό, ουισκάκι στο χέρι με τρεις πάγους και τον Φίλιππο Πλιάτσικα στα ηχεία να σε παρασέρνει στην επανάσταση του Μορφέα.

Χθες έπρεπε να πέσουν μπάτσες. Πολλές μπάτσες. 
Όχι από τους ειρηνικούς ευρωπαϊστές «αριστερούς» που παρέα με τους υπερασπιστές του πλιατσισκοκαπιταλισμού του Καμμένου σήκωναν τις γροθιές έξω από την ΕΡΤ, αλλά από πραγματικούς Έλληνες που έχουν χεσμένη την πολιτική της φιλανθρωπίας και τις τραβεστί επαναστάσεις.
Πρώτα να δώσουν μπάτσες στα καλοαναθρεμμένα αναχώματα της ανατροπής και της κουλτούρας και μετά να δώσουν μπάτσες σε όσους τόλμησαν να συνεδριάσουν με θέμα τις ομαδικές απολύσεις.

Βρήκατε την πιο σκληρή περίοδο που περνάει ο κάθε συνειδητοποιημένος Έλληνας να κάνετε τους κωλοπαιδαρισμούς σας και οι Λουδοβίκοι και οι Ροβεσπιέροι.
Ξέρετε πότε τα κάνετε και γιατί τα κάνετε, όπως ξέρει και ο καθένας που δεν έχει βάλει την συνείδηση και την κοινωνική δικαιοσύνη στην κωλότσεπη οτι αγκαλιά πορεύστε για τον ολοκληρωτισμό που επέρχεται.

Το μόνο που του έχει απομείνει είναι στα κρυφά του όνειρα να τροχίζει τις λεπίδες της γκιλοτίνας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Του Νίκου Μελέτη

Συναγερμός έχει σημάνει πανευρωπαϊκά για την αντιμετώπιση ενός απειλητικού φαινομένου, της μεταφοράς της Τζιχάντ στην ίδια την Ευρώπη, με τον επαναπατρισμό Δυτικοευρωπαίων που σήμερα μάχονται στις γραμμές των ακραίων ισλαμιστών στη Συρία.
Η χώρα, λόγω της ιδιομορφίας της σύγκρουσης που εξελίσσεται εδώ και τρία χρόνια, με τη μισή της επικράτεια να έχει παραδοθεί στον έλεγχο επικίνδυνων άτακτων ομάδων ισλαμιστών που μέχρι πρόσφατα στηρίζονταν διακριτικά από τους αντιπάλους του Άσαντ, αποτελεί πόλο έλξης για νέους ριζοσπαστικοποιημένους μουσουλμάνους από ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως όμως από την Ευρώπη και την Βόρεια Αφρική.

Οι νέοι αυτοί τζιχαντιστές παίρνουν το βάπτισμα του πυρός στη Συρία και κατόπιν, επιστρέφοντας στις χώρες τους, μετατρέπονται σε «μοναχικούς λύκους», σαν αυτόν που σκόρπισε τον θάνατο έξω από το Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες. Σε άλλες περιπτώσεις δημιουργούν πυρήνες που συμβάλλουν στη ριζοσπαστικοποίηση νέων μουσουλμάνων, οι οποίοι στρατολογούνται στη Τζιχάντ.

Μετά τον αμερικανό πολίτη που πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας στη Συρία, η ιστοσελίδα «Islamic State News» της ακραίας ισλαμικής οργάνωσης ISIL, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι επιθέσεις αυτοκτονίας πραγματοποίησαν ένας Γάλλος, ένας Γερμανός και ένας Λίβυος, δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφίες τους.

Στο παιχνίδι οι μυστικές υπηρεσίες

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής των G-7, αποκάλυψε ότι ήδη τριάντα Γάλλοι τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στη Συρία, όπου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πολεμούν περίπου τριακόσιοι Γάλλοι. Ο κ. Ολάντ κάλεσε, μάλιστα, τους υπόλοιπους ηγέτες να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της συριακής κρίσης και όλοι εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να αποτρέψουν τον παρατηρούμενο επαναπατρισμό της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες έγινε συνάντηση των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών από εννέα ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ένταση το πρόβλημα, ενώ το θέμα απασχόλησε και τους Ευρωπαίους υπουργούς Εσωτερικών.
Το μήνυμα που στέλνουν όλοι είναι ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στη Γαλλία ή στη Μεγάλη Βρετανία, από όπου προέρχονται κατά κύριο λόγο οι τζιχαντιστές, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών της.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, Τζιλ Ντε Κέρκοφ, επιβεβαίωσε τη συνάντηση, την οποία αποκάλυψαν οι Financial Times, δηλώνοντας ότι μία ομάδα ευρωπαϊκών χωρών «συνεργάζεται στενά με ανταλλαγή πληροφοριών και αναπτύσσει ήδη επαφές με την Ιορδανία, το Μαρόκο, την Τυνησία και την Τουρκία με αποκλειστικό αντικείμενο τη Συρία». Οκ. Κέρκοφ έχει προειδοποιήσει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για περισσότερες επιθέσεις το επόμενο διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό ο Ευρωπαίος αξιωματούχος πιστεύει ότι θα πρέπει κατ’ αρχάς να υπάρξει αξιοποίηση του συστήματος Σένγκεν (SISII) κα των υπηρεσιών Europol και Interpol, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων έχει βρεθεί και η υιοθέτηση ενός προγράμματος αντίστοιχου του αμερικανικού για τη συλλογή δεδομένων των επιβατών των αεροπορικών εταιρειών, το οποίο, ωστόσο, έχει μπλοκάρει το Ευρωκοινοβούλιο. Ανάμεσα στις προτάσεις του είναι και η στενή συνεργασία με την Τουρκία, που αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου των τζιχαντιστών στη Συρία, αλλά και η άσκηση πίεσης στις χώρες του Κόλπου για την διακοπή της χρηματοδότησης ισλαμικών οργανώσεων στην Δαμασκό.

«Η Διεθνής των Τζιχαντιστών» στη Συρία όμως απασχολεί εντονότατα και τις ΗΠΑ, καθώς εκτιμάται ότι ήδη εβδομήντα Αμερικανοί πολίτες μάχονται στο έδαφός της, ενώ συγχρόνως υπάρχει κίνδυνος και από τζιχατιστές με ευρωπαϊκά διαβατήρια, μιάς και από αρκετές χώρες της ΕΕ είναι ιδιαίτερα εύκολη η εξασφάλιση άδειας εισόδου στις ΗΠΑ μέσω του προγράμματος Visa Waiver.

Ο Γάλλος που συνελήφθη στη Μασσαλία για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, είχε επιστρέψει από τη Συρία μέσω Γερμανίας, αφού πρώτα ταξίδεψε μέσω Τουρκίας, με ενδιάμεσους σταθμούς σε περιοχές της νοτιο-ανατολικής Ασίας. Όπως δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Αντιμετώπισης της Παγκόσμιας Τρομοκρατίας, της περίφημης βρετανικής μυστικής υπηρεσίας M16, Ρίτσαρντ Μπάρετ, πολλοί από όσους σήμερα πολεμούν στη Συρία δεν έχουν καν ποινικό μητρώο και δεν είναι καθόλου εύκολο να παρακολουθούνται οι κινήσεις τους…

Κατά τους υπολογισμούς του κ. Κέρκοφ, πάντως, περίπου δύο χιλιάδες Ευρωπαίοι μάχονται στη Συρία. Στους αντάρτες έχουν στρατευτεί επίσης πέντε χιλιάδες μέλη από τη Βόρεια Αφρική και πεντακόσιοι από τα Βαλκάνια, κυρίως από την Αλβανία, το Κόσοβο αλλά και από την ΠΓΔΜ.

Ο κ. Κέρκοφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα As-Safic, προειδοιεί ότι το φαινόμενο των ευρωπαίων τζιχαντιστών συνιστά απειλή μακράς διαρκείας, καθώς ουδείς γνωρίζει πότε και πως θα τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία, ούτε και πως θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους, στο Μαρόκο, στην Τυνησία, στη Γαλλία, στη Μεγάλη Βρετανία και στη Γερμανία, αλλά και στα Βαλκάνια, στην Αυστραλία, στον Καναδά ή στις ΗΠΑ.

Ο… απρόθυμος σύμμαχος

Κλειδί στην αντιμετώπιση του φαινομένου των Ευρωπαίων τζιχανιστών ήταν από την αρχή της συριακής κρίσης η στάση της Τουρκίας. Αφού επί μεγάλο χρονικό διάστημα η Άγκυρα έκλεινε το μάτι σε κάθε λογής τζιχαντιστές που δρούσαν στη Συρία με την ελπίδα ότι θα ανέτρεπαν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, υπό την πίεση και της Δύσης, αντιλήφθηκε ότι οι ένοπλες αυτές ομάδες τελικά συνιστούν απειλή και για την ίδια.
Έτσι, μόλις το τελευταίο διάστημα δείχνει έτοιμη να συνεργαστεί –έστω και απρόθυμα- με την ΕΕ προκειμένου αν μη τι άλλο να δυσχεράνει τη διέλευση των συνόρων της προς τη Συρία από εθελοντές τζιχαντιστές από την Ευρώπη αλλά και από άλλες περιοχές, κυρίως τη Βόρεια Αφρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες έχουν παραδώσει στις τουρκικές αρχές τα ονόματα σχεδόν πέντε χιλιάδων ανθρώπων που ενδεχομένως να προσπάθησαν να περάσουν στη Συρία για να ενταχθούν σε ομάδες τζιχαντιστών, αν και από τη λίστα αυτή θεωρείται ότι τουλάχιστον δύο με τρεις χιλιάδες ήδη βρίσκονται στο συριακό έδαφος. Η κατάσταση, πάντως, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία είναι χαοτική, καθώς σε πολλά σημεία της μεθορίου παράνομοι διακινητές περνούν καθημερινά από και προς τη Συρία χιλιάδες ανθρώπους.
Η Άγκυρα διαμαρτύρεται προς τους Ευρωπαίους, τονίζοντας ότι οι ίδιοι οφείλουν να αποτρέψουν τους πολίτες τους που κατευθύνονται προς τη Συρία να φτάσουν στην Τουρκία, καθώς στη συνέχεια οι τουρκικές αρχές είναι πολύ δύσκολο είτε να τους εμποδίσουν να εισέλθουν στη χώρα –εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον τους- είτε να τους αποτρέψουν από το να περάσουν τη μεθόριο των 900 χιλιομέτρων για να βρεθούν στη Βόρεια Συρία και να ενταχθούν στις τρομοκρατικές οργανώσεις.
Όμως και οι Ευρωπαίοι, εφόσον δεν υπάρχουν ενδείξεις, είναι δύσκολο να εμποδίσουν τον οποιονδήποτε πολίτη τους από το να ξεκινήσει το ταξίδι του προς κάποια ευρωπαϊκή χώρα κι από εκεί να συνεχίσει προς την Τουρκία με τελικό προορισμό την Συρία.

Ενδεικτικά, σε κάθε περίπτωση, της απρόθυμης στάσης της Άγκυρας είναι το γεγονός ότι όταν ο κ. Κέρκοφ επισκέφθηκε την Τουρκία για συναντήσεις με τους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, ο διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν και με διασυνδέσεις με τον ισλαμικό κόσμο, προφασίστηκε ταξίδι στο εξωτερικό ούτως ώστε να μην συναντηθεί μαζί του.
Η Τουρκία έχει καταργήσει τη βίζα διέλευσης από και προς τη Συρί8α, ενώ δεν μπορεί να κλείσει τα σύνορά της με τη Συρία λόγω των προσφύγων που καθημερινά διακινούνται από και προς τη Δαμασκό. Πάντως, μέχρι τώρα η Άγκυρα φαίνεται ότι έπαιζε το χαρτί όχι μόνο των προσφύγων, αλλά και των ξένων τζιχαντιστών, αν υπολογίσει κανείς ότι η Αλ Νούσρα χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία μόλις ο Μπάρακ Ομπάμα, στο τέλος Μαΐου, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ενισχύσει με στρατιωτικό υλικό την αντιπολίτευση στη Συρία.

Το μεγάλο ερώτημα, βεβαίως, δεν είναι άλλο από το ποιος θα παραλάβει για λογαριασμό ποιού τον οπλισμό αυτό στο χαοτικό περιβάλλον της Συρίας, με τον προφανή κίνδυνο τα αμερικανικά όπλα και εφόδια να καταλήξουν στις ομάδες της Αλ Κάιντα που εκπαιδεύουν και στελεχώνονται από Ευρωπαίους τζιχαντιστές.

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 243


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Κι αυτό θα έπρεπε να το ξέρουν καλά οι σεβαστοί δικαστές, όταν εκείνες τις αποφράδες μέρες αποφαίνονταν πως η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, και μέσω αυτής η αναγνώριση υπερεξουσιών στην κατοχική διοίκηση, συνιστά πράξη συνταγματική...Αυτό είπατε κύριοι... και αυτό τίμημα της δικής σας απόφασης το πληρώνει πανάκριβα και με χιλιάδες νεκρούς η Ελληνική κοινωνία. Δε θα επιλέξουμε εμείς αν αυτοί οι δικαστές είναι αφελείς ή υπήρξαν αμελέτητοι την κρίσιμη ώρα των αποφάσεων. Είναι όμως εκ των πραγμάτων επικίνδυνοι οι άνθρωποι που με τις αποφάσεις τους νομιμοποιούν καθεστώς επικυρίαρχου, σε μια ουσιαστικά καταργημένη χώρα.Αυτοί οι δικαστές επέλεξαν να εναποθέοσυν την αξιοπρέπειά τους σε τριτοκλασάτες αποφάσεις, ενώ προηγουμένως φρόντισαν να νομιμοποιήσουν την ασυδοσία του επικυρίαρχου. Όμως κανείς δεν πρόκειται να σας σεβαστεί κύριοι, όταν του δώσατε μόνοι σας το δικαίωμα να σας καθυποτάξει και να ασελγεί πάνω στο θεσμό, μετατρέποντάς τον σε χρήσιμο κατοχικό εργαλείο.Όφειλαν αυτοί οι δικαστές να γνωρίζουν, πως όταν παραδίδεις την εθνική αξιοπρέπεια προφασιζόμενος πως το κάνεις για να υπηρετήσεις το δημόσιο συμφέρον!!!, αργά ή γρήγορα θα έρθει και η ώρα της προσωπικής σου ταπείνωσης. Αυτό ακριβώς κάνουν τώρα, και τα συγκυβερνώντα ανδρείκελα, αλλά και οι πάτρωνες στους οποίους λογοδοτούν.Αυτό που κάνουν όλοι τούτοι κύριοι δικαστές, είναι να σας θυμίζουν με τον πλέον προσβλητικό για το θεσμό τρόπο, τί ακριβώς θεωρήσατε ως συνταγματικό με προηγούμενες αποφάσεις σας. 


  • Το δικαίωμά τους να είναι πάνω απ όλα και πάνω από όλους νομιμοποιήσατε...

  • Το δικαίωμά τους να περιφρονούν τις αποφάσεις σας νομιμοποιήσατε...

  • Το δικαίωμά τους να κάνουν ότι γουστάρουν νομιμοποιήσατε...


Ε αυτό το δικαίωμα που τους αναγνωρίσατε λοιπόν, αυτό ασκούν και αυτήν την ώρα που η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται στον αέρα αφού το δημόσιο επιχειρεί να ακυρώσει την δικαστική απόφαση που διατάσσει την άμεση επιστροφή τους στις δουλειές τους... Και το ΔΝΤ στην έκθεση του χαρακτηρίζει κίνδυνο για την εφαρμογή του μνημονίου τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών με μια σκληρή ανακοίνωση  παίρνει θέση και μιλά για «κοινωνικό εκβιασμό».  


Οι διοικητικοί δικαστές, μάλιστα, καλούν την εκτελεστική εξουσία να «σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές».Αλήθεια εσείς σεβαστήκατε τον εαυτό σας κύριοι δικαστές, όταν αποφανθήκατε πως είναι συνταγματικό να εκχωρείται στην κατοχική διοίκηση η εθνική κυριαρχία της χώρας??? Ανέμους; σπείρατε κύριοι δικαστές, θύελλες θερίζετε τώρα πια που σας έχουν βάλει στο χέρι.

Στην ανακοίνωση τους οι διοικητικοί δικαστές εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για «τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της». Και προχωρούν ένα ακόμη βήμα στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες υπογραμμίζοντας.

Λένε στην ανακοίνωσή τους: «Στο ίδιο κλίμα, οι διοικητικοί δικαστές αποδοκιμάζουμε τον κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται δια μέσω των ευρείας δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις».

Αντί περισσότερων σχολίων σας παραπέμπουμε στην παρακάτω σχετική μας ανάρτηση, και για όλα τα υπόλοιπα το λόγο έχει η ιστορία αλλά και αυτός ο λαός αν κάποια στιγμή αποφασίσει να αφυπνιστεί...

Πηγή Νέο Ελληνικό Φόρουμ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου