Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

28 Μαΐ 2014

Γράϕει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράϕος - Συγγραϕέας - Τουρκολόγος 

Η Κωνσταντινούπολη έπεσε το 1453 από διπλή προδοσία. Από την μια την πολέμησαν οι Έλληνες εξωμότες που είχαν προσχωρήσει στο Ισλάμ και στελέχωσαν τον στρατό του Μωάμεθ του Πορθητή και από την άλλη είχαμε την προδοσία της δυτικόϕιλης παράταξης που υπέσκαπτε το μέλλον της αυτοκρατορίας καθώς ήθελε να την παραδώσει στην εξουσία του Πάπα. Προηγουμένως οι παπικοί είχαν καταϕέρει το πρώτο μεγάλο χτύπημα για την κατάλυση της ανατολικής αυτοκρατορίας με τις Σταυροϕορίες και την άγρια λεηλασία της Κωνσταντινούπολης όταν την κατέλαβαν το 1204.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια παρόμοια με άλλα βέβαια δεδομένα κατάσταση. Ένα προδοτικό πολιτικό κατεστημένο έχει παραδώσει την χώρα στην κυριαρχία της Δύσης και έχει καταρρακώσει τον ελληνικό λαό στέλνοντας χιλιάδες στην αυτοκτονία, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό και καταστρέϕοντας την εθνική οικονομία. 
Από την άλλη ο εξ’ ανατολών κίνδυνος συνεχώς μεγαλώνει και η τουρκική προκλητικότητα αναβαθμίζεται συνεχώς στον αέρα, στην θάλασσα, αλλά και στην στεριά, καθώς ολόκληρες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπως η δυτική Θράκη αλλά και τα Δωδεκάνησα και ιδίως το Καστελόριζο, βρίσκονται πλέον υπό καθαρή αμϕισβήτηση της ελληνικής τους κυριαρχίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πολιτική ηγεσία έχει ουσιαστικά συμπλεύσει με την θρησκευτική ηγεσία για να διαλύσουν και να λεηλατήσουν ότι έχει απομείνει όρθιο από τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. 
Τα τελευταία κατορθώματα της εκκλησιαστικής ηγεσίας είναι πλέον μια ϕανερή θρησκευτική αποστασία, παραβίαση όλων των κανόνων των Οικουμενικών Συνόδων με αποκορύϕωμα την τελευταία σκανδαλώδη συμπροσευχή του Πατριάρχη με τον αιρετικό νεοταξικό Πάπα της Ρώμης, που εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα μασονικά συμϕέροντα μιας ληστρικής και διεστραμμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι τελευταίες εκλογές δυστυχώς έδειξαν πως συνεχίζεται ο   συνεχιζόμενος θανατηϕόρος κατήϕορος αυτής της χώρας. 
Από την μια είχαμε ένα δεδηλωμένο άθεο με νεοταξικές ιδέες που αντιδρά ακόμα και στην σκέψη ότι θα πρέπει, αν αύριο κληθεί να κυβερνήσει, να ορκιστεί στο σύνταγμα της ομοούσιας Αγίας Τριάδας. 
Από την άλλη είχαμε ένα τρομερό θεομπαίχτη, παλιό στέλεχος της λέσχης Μπίλεντεμπεργκ που δεν δίστασε να «πουλήσει» θρησκεία και Ορθοδοξία για να πλανέψει τους ψήϕους του «αγαθού» ποιμνίου με σκοπό να διαιωνίσει την ληστρική του εξουσία υπηρετώντας τα συμϕέροντα των ξένων μασονικών ευρωπαϊκών αϕεντάδων του. 

Πέραν από αυτούς τους δυο πρωταγωνιστές, είχαμε ένα κυκεώνα πολλών πολιτικών κομμάτων που το μόνο που εξέϕραζαν ήταν οι εγωιστικές ϕιλοδοξίες των διαϕόρων αρχηγών τους σύμϕωνα με το δόγμα, κάθε Έλληνας και ένα κόμμα. Έντεχνα δηλαδή, διαιρεί και βασίλευε!

Μέσα σε όλη αυτή την ζοϕερή κατάσταση αναρωτιέται, όποιος ακόμα κατάϕερε να έχει σώας τας ϕρένας και συνείδηση της πραγματικότητας, πως θα μπορέσει να σωθεί μια χώρα ξεπουλημένη, ένας λαός προδομένος και μια κοινωνία πλανεμένη στις σειρήνες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, (με το χαρακτηριστικό σλόγκαν, "Ωχ αδερϕέ τι με νοιάζει εμένα!"). 
Η πολιτική(οί), απέτυχε(αν) και πρόδωσε(αν). 
Η ιεραρχία προσχώρησε στην αποστασία. 
Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ποίμνιο που έχει τρομερή, αλλά σε ύπνωση δύναμη και αυτό το είχαν καταλάβει όσοι εξόντωσαν τον μακαριστό Χριστόδουλο. Είχαν τρομοκρατηθεί από την κινητικότητα του και την δύναμη του να ξεσηκώνει τον λαό.

Είναι γνωστό από την ιστορία μας, (που τώρα θα πρέπει να την ξεχάσουμε), πως πολλοί ιεράρχες στάθηκαν στις επάλξεις και έδωσαν ζωή στον ελληνισμό. 
Σήμερα ποιοι είναι αυτοί που θα σηκώσουν το βάρος της σεβασμιότητας τους;
Ποιοι θα σηκωθούν και θα σταθούν  στο ύψος τους να σταματήσει η νέα πτώση της Κωνσταντινούπολης; 
Γιατί αυτή την ϕορά η άλωση θα είναι οριστική, καθώς δεν θα είναι μόνο υλική, αλλά το πιο χειρότερο, θα είναι και πνευματική άλωση των σωμάτων και των καρδίων ημών των Ελλήνων! 
Αν υπάρχουν, καιρός να μας δείξουν πως είναι αληθινοί ποιμενάρχες και όχι υποκριτές ρασοϕόροι που κρύβονται πίσω από τους σύγχρονους εϕιάλτες του Ελληνισμού!Όπως ήταν αναμενόμενο, αφού ο Βενιζέλος, οι εργολάβοι, οι αγορές και οι Βρυξέλλες δεν επιθυμούν να πάμε σε εκλογές θα βολευτούμε με αλλαγή κυβέρνησης με έναν ανασχηματισμό. Προς εκτόνωση της  κατάστασης. Θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση για όσο μπορεί να αντέξει, και θα την φάμε στη μάπα μέχρι να πέσει. Τι θα είναι όμως αυτή η κυβέρνηση Σαμαρά;

Στόχος Πρώτος: Κατά τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και σύσσωμες τις Βρυξέλες, η κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα. Να προσθέσει δηλαδή στην ισχνή της πλειοψηφία έναν αριθμό βουλευτών, που θα της επιτρέψει να προωθήσει και το υπόλοιπο πρόγραμμα. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι δύσκολο, χωρίς να σημαίνει πως θα είναι αρκετό.

Ο Λοβέρδος και το αηδόνι του δεν έφυγαν ποτέ, ενώ και ο Μπόλαρης δεν έχει λόγο να μην επιστρέψει μετά την αποτυχία στις περιφερειακές εκλογές. Ο Ανδρουλάκης πάλι μάλλον δεν θα γυρίσει αν δεν γράψει πρώτα το καινούριο του βιβλίο “Η μύτη που έτρεχε αριστερά”.

Η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη για έκτακτο συνέδριο ώστε να αναλάβουν οι μισοί που διαφωνούσαν με τους άλλους μισούς που συμφωνούσαν με τον Κουβέλη. Η τρελοπαρέα Ψαριανού, Παπαδόπουλου, Λυκούδη και τα λοιπά Μπίστη Boys θα χορέψουν επιτέλους πάνω στο πτώμα της ΔΗΜΑΡ και της κεντροαριστεράς που πρεσβεύει.

Στόχος για τον Σαμαρά είναι και αρκετοί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ αν ήταν στο (δεξί) χέρι του θα τα έβρισκε και με μερικούς της Χρυσής Αυγής. Αλλά μη μας πούνε και μπαλτάκους…

Ο Μπίστης είναι πλέον ιδεολογία, αλλά το άθροισμα της νέας κυβέρνησης δεν αναμένεται και ιδιαίτερα μεγαλύτερο από το σημερινό, και σίγουρο όχι ιδιαίτερα σταθερό.

Στόχος Δεύτερος: Ο προορισμός της νέας κυβέρνησης θα είναι η Προεδρική εκλογή. Όχι πως δεν θα ήθελε να φτάσει και παρακάτω, αλλά όλοι γνωρίζουν πως ακόμα και τον Κουβέλη να κατεβάσουν για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις εκλογές δεν τις γλιτώνουν. Τα κουκιά δεν βγαίνουν.

Η μόνη πιθανότητα να βγουν τα κουκιά θα υπάρχει αν προτείνουν τον Καραμανλή για Πρόεδρο. “Την μεγάλη εγγύηση της παράταξης και της χώρας”. Θα εξασφαλίσουν έτσι όχι μόνο όλους τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και τον ίδιο τον Καμμένο.

Μη σου πω και αρκετούς χρυσαυγίτες, αλλά είπαμε. Μη μας πουν και μπαλτάκους!

Στόχος τρίτος και φαρμακερός: Η διασφάλιση του προσανατολισμού της κυβέρνησης που θα έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, κάποιων ανεξάρτητων και Ανεξάρτητων, και τέλος της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς νέες απώλειες. Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί,  Φιλελεύθεροι, Λαϊκοί, τεχνοκράτες και λοιποί. Και όλοι αυτοί υπό τις εντολές της ακροδεξιάς ομάδας του Σαμαρά (Εδώ δεν πειράζει, ας μας λένε μπαλτάκους).

Όλοι αυτοί δεν θα μαζευτούν σε μία κυβέρνηση επειδή πρόκειται να μοιράσουν το πλεόνασμα. Δεν θα μαζευτούν όλοι μαζί για να βγάλουν αναμνηστική φωτογραφία.

Όλοι αυτοί θα μαζευτούν σε μια κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσουν την εφαρμογή των προγραμμάτων, το ξεπούλημα παραλιών, βασικών αγαθών, ορυκτού πλούτου, εκτάσεων και δημόσιας περιουσίας. Αυτή η είναι η απαραίτητη ενισχυμένη τους συναίνεση.


Θα είναι στ’ αλήθεια απολαυστικό, όσο και εφιαλτικό, να μαζευτούν όλοι όσοι συμβολίζουν τον τεμαχισμό και το ξεπούλημα της επικράτειας, σε μία κυβέρνηση.

Είναι εκπληκτικό να βλέπεις πόσο λίγο εκφράζεται η πραγματική κοινωνία από αυτούς που θεωρούν εαυτούς πλειοψηφία. Η φωτογραφία τους θα είναι όντως συλλεκτική. Όπως συλλεκτικά θα πρέπει να είναι και τα ποσοστά τους στις ερχόμενες εκλογές.

Θα μείνει στην Ιστορία ως η "νέα ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά" (Ωραίος τίτλος για κεφάλαιο της ιστορίας πάντως…).

Έγραψε ο Ρεμπελίσκος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η είδηση δεν πρέπει να θεωρείται γεγονός, αφού η αδιαφορία σε συνδυασμό με το προσωπικό ή επιχειρηματικό συμφέρον, συνιστούν έναν συνδυασμό που παράγει «ιδιόμορφα» αποτελέσματα. Εάν κανείς προσθέσει και τον χαμηλό δείκτη νοημοσύνης του πρόθυμου πληροφοριοδότη, τότε γίνεται αντιληπτό τόσο το «αίτιο» όσο και το αιτιατό.

Μαθαίνουμε από τα «Τουρκικά Νέα» για έναν τραγελαφικό τηλεφωνικό διάλογο ενημέρωσης, που αποπειράθηκε να υλοποιήσει ένας επαγγελματίας, εκπρόσωπος ομάδας επαγγελματιών, του νομού Ξάνθης. Πέρα από την προφανή εγκεφαλική λειτουργία (που τείνει να αγγίξει την ευθεία γραμμή) του πρόθυμου πληροφοριοδότη, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε ότι έψαξε και βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των «Τουρκικών Νέων» (προφανώς η διάνοιά του αντιλαμβάνεται πως η λέξη «τουρκικό» και τα παράγωγά της συνάδουν αποκλειστικά και μόνο με τους τουρκόφρονες της Θράκης) και όχι της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», ενώ δεν αντιλήφθηκε ούτε τα σχόλια επί των τουρκόγλωσσων μεταφράσεων, αξίζει να παρακολουθήσουμε τον… διάλογο του (τονίζουμε) εκπροσώπου ομάδας επαγγελματιών της Ξάνθης, ενώ ο ιδιοκτήτης των «Τούρκικων Νέων» αναρωτιέται «πόσο κάτω θα πάμε άραγε;…!
«Βρίσκομαι πριν λίγες μέρες σε καφετέρια και μεταφράζω. Χτυπάει το κινητό και βλέπω νούμερο Ξάνθης. Ακολουθεί ο εξής διάλογος στον οποίο ο Ξανθιώτης συνομιλητής μου είναι ας πούμε ο Χ. και ο υποφαινόμενος ο Κ.
Κ: Παρακαλώ.
Χ: Καλημέρα, είστε ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης ;
Κ: Μάλιστα (….)
Χ: Είμαι ο… και είμαι πρόεδρος των (λέει την επαγγελματική ομάδα στην οποία είναι πρόεδρος) Ξάνθης και πήρα να σας ενημερώσω πως χτες πέθανε η κυρία Εμέλ Ραμαδάνογλου
Κ: Ποια πέθανε ;
Χ: Η κυρία Εμέλ Ραμαδάνογλου. Ήταν κόρη ενός αξιόλογου ανθρώπου και βουλευτή της μειονότητας κατά την δεκαετία του 50.
Κ: Μάλιστα, και γιατί πήρατε τηλέφωνο ;
Χ: Για να σας το πώς μήπως θέλετε να βγάλετε κάποια σχετική ανακοίνωση ή τίποτε άλλο.
Κ: Συγγνώμη που είπατε ότι πήρατε;
Χ: Στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».
Κ: Έχετε κάνει λάθος.
Χ: Μα πως αφού βρήκα το τηλέφωνο σας στην ιστοσελίδα σας(…)
Κ: Ναι αλλά η ιστοσελίδα που βρήκατε δεν ανήκει στην «τουρκική ένωση Ξάνθης».
Χ: Α, καλά συγγνώμη για την ενόχληση.
Δηλαδή ο άθλιος αυτός γραικός πήρε τηλέφωνο στο σωματείο-φερέφωνο της Τουρκίας για να ¨ενημερώσει¨ για κάτι που σίγουρα θα το ήξεραν οι άνθρωποι, προφανώς επιδιώκοντας την εύνοια τους ! Τι να πεις… Έτσι είναι, αν σε νοιάζει μόνο το συμφέρον σου και όχι η πατρίδα…
Εδώ στα Τουρκικά Νέα στο τέλος θα γράψουμε απομνημονεύματα από τις ανοησίες που μας παίρνουν και μας λένε κάποιοι αγράμματοι ή δουλοπρεπείς ελληνόφωνοι, νομίζοντας πως είμαστε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής ή κανένας άλλος τουρκόψυχος φορέας».
Όπως γίνεται αντιληπτό από το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και από τα σχόλια επιλόγου από τα «Τούρκικα Νέα», η προθυμία για ενημέρωση ξεπερνάει τα συνήθη όρια ευγένειας και φυσικά βρίσκεται στον αντίποδα των εθνικών συμφερόντων, αφού προφανώς ο εκ Ξάνθης επαγγελματίας, αλλά ερασιτέχνης πρόθυμος πληροφοριοδότης των τουρκόφρονων της Θράκης, δεν έχει καμία απολύτως συστολή να επικοινωνήσει και να ενημερώσει για ένα γεγονός που εκ πρώτης όψεως είναι αδιάφορο για τους τουρκόφρονες, αλλά μπορεί να «καλλωπισθεί» και να δεχθεί την δέουσα πολιτική εκμετάλλευση, αφού –όπως ο ίδιος ο χριστιανός πληροφοριοδότης ενημερώνει- αφορά παλιά πολιτική μουσουλμανική οικογένεια της περιοχής!

Χωρίς να έχουμε καμία διάθεση περαιτέρω σχολιασμού για το "φαινόμενο" που προκαλεί κλαυσίγελο και χωρίς να κάνουμε καμία απολύτως αναφορά στα στοιχεία του «πρόθυμου συνεργάτη – πληροφοριοδότη» των τουρκοφρόνων (είναι ήδη γνωστός για τις θέσεις του, βάσει της ιδιαίτερης επιπρόσθετης επιστημοσύνης του), ελπίζοντας πως ήταν η πρώτη και τελευταία του απόπειρα να ενημερώσει εκείνους που ονειρεύονται να κάνουν την Ελληνική Θράκη Τουρκική, αναρωτιόμαστε: Άραγε, με το ίδιο πάθος τρέχει ο συγκεκριμένος να ενημερώσει τις ελληνικές αρχές και υπηρεσίες, όταν αντιλαμβάνεται παράξενες κινήσεις «ιδιαίτερων» μουσουλμάνων που επισκέπτονται την περιοχή; 

Το σταματάμε εδώ, γιατί οποιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός ξεπερνά την ανοχή της ευπρεπούς προσέγγισης εκ μέρους μας. Απλά, σημειώνουμε, πως αυτά τα φαινόμενα ίσως αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα και φυσικά την Ελληνική Θράκη. Οι αντιδράσεις του καθενός θα είναι, σίγουρα, διαφορετικές, αφού άλλοι βάζουν τιμή στο κούτελό τους και άλλοι προτιμάνε να διατηρούν καθαρή την τιμή τους…

Ας το έχουμε, λοιπόν, υπόψιν μας, πως υπάρχουν και ζούνε ανάμεσά μας...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Τον Φεβρουάριο του 2014, ανοίγοντας τις εργασίες διάσκεψης σχετικά με τη θαλάσσια στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αδριατική και το Ιόνιο πέλαγος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι «η Ευρώπη αναδείχθηκε από τη θάλασσα και κυριάρχησε στη θάλασσα και ήρθε η ώρα να την αντιμετωπίσει στρατηγικά», με στόχο την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής. Προανήγγειλε ακόμη πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας για τη διαμόρφωση κοινής θαλάσσιας πολιτικής των «27».
Από την πλευρά του, μιλώντας στην ίδια διάσκεψη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στάθηκε στην αναπτυξιακή διάσταση της πρωτοβουλίας για την Αδριατική και το Ιόνιο, ενώ αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. «Αυτό σημαίνει ανακήρυξη και οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, όπως είναι η υφαλοκρηπίδα και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της, η ελληνίδα επίτροπος για την Αλιεία και τις Θαλάσσιες Υποθέσεις, Μαρία Δαμανάκη, τόνισε την ανάγκη να είναι βιώσιμες οι προτάσεις για την προώθηση αυτής της μακρο-περιφερειακής προοπτικής και κάλεσε όλα τα μέρη να εργαστούν στη βάση της «γαλάζιας» θαλάσσιας ανάπτυξης, με γνώμονα την προστασία και την αξιοποίηση του περιβάλλοντος.

Όλα τα παραπάνω έχουν την δική τους σημασία, καθότι η χώρα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο. Και οι πολιτικοί συνέταιροι, στην αρχηγία της χώρας, αναζητούσαν τρόπο για να πείσουν τους Έλληνες πολίτες ότι η ανάπτυξη είναι ... κοντά.

Αξίζει λοιπόν στο μετεκλογικό πλαίσιο να αναρω τηθεί κανείς σε ποιό σημείο είμαστε λίγους μήνες μετά. Τα τελευταία γεγονότα είναι ενδεικτικά.

Τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας στην περιοχή των Κυκλάδων παραβίασαν χθες μία φρεγάτα και τέσσερις πυραυλάκατοι του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, που συμμετέχουν στην άσκηση "BEYAZ FIRTINA 2014", που διεξάγεται στο κεντρικό Αιγαίο, αφού κινήθηκαν διαδοχικά και σταδιακά εκτός των δεσμευμένων περιοχών. Ειδικότερα, η φρεγάτα Kemal Reis και τις πυραυλακάτους Meltem, Imbat, Ruzgar, Firtina, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μέχρι τις 4 το απόγευμα, κινήθηκαν βορείως της Νάξου, νοτίως της Πάρου και απομακρύνθηκαν ανατολικά της Σαντορίνης.

Σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις των τουρκικών πλοίων παρακολουθούντο από ελληνικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κάθε τουρκικό πλοίο που κινείτο εκτός των δεσμευμένων περιοχών και εισερχόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων συνοδευόταν καθ' όλη τη διάρκεια του πλου του από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ από αέρος παρακολουθείτο από 2 ζεύγη ελληνικών F-16, που βρέθηκαν στην περιοχή για το σκοπό αυτό. Η Τουρκία έχει δεσμεύσει δύο περιοχές στο κεντρικό Αιγαίο, ανατολικά των Κυκλάδων για τη διεξαγωγή της άσκησης.

Συμπέρασμα; Όπως πάνε τα πράγματα, η Τζιά σε λίγο θα θεωρείται προάστειο της Άγκυρας, αφού η ελληνική κυβέρνηση έχει αποτιμήσει, ίσως μετά από συμβουλές των “συμβούλων” του πρωθυπουργού, ότι η καλύτερη μέθοδος για να αντιμετωπίζεται η τουρκική επιθετικότητα είναι αυτή του στρουθοκαμηλισμού. Οι Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, δεν αποτελούν πιά “παραβιάσεις” με την έννοια των εξαιρέσεων αλλά στην πραγματικότητα είναι το status quo. Κάθε χρόνο, κάθε μήνα που περνά τα τουρκικά πλοία “περιοδεύουν στο Αιγαίου” με αποτέλεσμα να παγιώνουν τις τουρκικές απαιτήσεις στο Αιγαίο.

Σε κάθε επίπεδο επιθετικότητα
Και σαν να μην έφτανε η στρατιωτική επιθετικότητα, η δύσκολη θέση στην οποία έχει έρθει ο Ερντογάν, τον κάνει να προσπαθεί να εκτονώσει την πολιτική πίεση του εσωτερικού στο εξωτερικό. Και με δεδομένο ότι σε όλα τα υπόλοιπα σύνορα της η Τουρκία αντιμετωπίζει “ήττες” (βλ. Ιράν, Συρία κλπ) ο εύκολος στόχος είναι η Ελλάδα.

Τον... «ξένο δάχτυλο» επιστράτευσε για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για εκπαίδευση τρομοκρατών σε ειδικά στρατόπεδα σε ελληνικό έδαφος, επιχειρώντας να εξηγήσει την κοινωνική αναταραχή στην Τουρκία τον τελευταίο χρόνο, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν πέρυσι τον Ιούνιο στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

Με αφορμή την συμμετοχή μελών του Λαϊκού Επαναστατικού Απελευθερωτικού Μετώπου (DHKP/C) σε πρόσφατα επεισόδια στη συνοικία Οκμεϊντάν της Πόλης, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων, ο Τούρκος πρωθυπουργός έθεσε εκ νέου το σενάριο βάσεων στην Ελλάδα της χαρακτηρισμένης ως τρομοκρατικής οργάνωσης από την Αγκυρα.

«Όλοι γνωρίζουμε ποιος στηρίζει και προστατεύει αυτές τις ομάδες. Τα στρατόπεδα εκπαίδευσης του DHKP/C είναι στην Ελλάδα. Τους έχουμε δει να εισέρχονται στην Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει επιχειρήσεις σε βάρος τους αλλά δεν ξέρουμε γιατί ακόμα λειτουργούν εκεί τα στρατόπεδα» δήλωσε σχετικά.

«Όποτε τα πράγματα πήγαιναν καλά εδώ, υπήρχαν άνθρωποι που προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Τουρκία. Κάθε φορά που η Τουρκία προχωρούσε σε οικονομική ανάπτυξη, έγινε στόχος τρομοκρατικών ομάδων ή στρατιωτικών πραξικοπημάτων. Κάποια σκοτεινά χέρια είτε στην πατρίδα είτε στο εξωτερικό συνεργάστηκαν», συμπλήρωσε.

Στο παραλήρημά του διερωτήθηκε δε πώς έγινε η Ιαπωνία και η Γερμανία να εξελίχθηκαν στις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η Τουρκία - που δεν συμμετείχε όπως ανέφερε - δεν τα κατάφερε...

Όσο για την «αυτοκριτική» του ενόψει της πρώτης επετείου από τα αιματηρά επεισόδια στο πάρκο Γκεζί, η εξήγηση που έδωσε ήταν η εξής: «Είναι σαν να πατιέται ένα κουμπί και νόμιμες και παράνομες οργανώσεις διαταράσσουν την ειρήνη. Είναι τόσο προετοιμασμένη αυτή η επίθεση που στοχεύουν ταυτόχρονα στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την οικονομία»...

Και ποιά είναι η απάντηση της Τουρκίας; Η μειονότητα στην Θράκη
Φυσικά το τουρκικό “Κόμμα ισότητας και δημοκρατίας”. Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα “Ας μιλήσουμε επιτέλους” το κόμμα αυτό, με καθαρά ανθελληνική φύση και καταστατική λειτουργία που ξεπερνά την λέξη "επικίνδυνο", δεν κατόρθωσε φυσικά να εκλέξει "εκπρόσωπο" στην Ευρωβουλή και ούτε έλπιζε πως θα το κατορθώσει (συγκέντρωσε ένα ποσοστό ψήφων κοντά στο 12% επί του συνόλου των ψήφων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης). Το "κόμμα" αυτό δημιουργήθηκε για να γίνει η επίσημη βάση ανθελληνικών δραστηριοτήτων μέσα στο ελληνικό έδαφος από την πλευρά της Τουρκίας. Δημιουργήθηκε για να λειτουργήσει ως "ωρολογιακή βόμβα" εις βάρος της χώρας...
Και εκεί, αλλά και στο Αιγαίο η Τουρκία χτίζει μία σοβαρή υπόθεση αμφισβήτησης, των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Σε κάθε επίπεδο. Στρατιωτικό, οικονομικό, πολιτικό, εξωτερικής πολιτικής και διεθνούς διπλωματίας.

Όσο για την Ελλάδα; Κοιμόμαστε ακόμη.

Πηγή εφημ. "Ελεύθερη Ώρα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η Τουρκία, κεμαλική ή σκέτα ισλαμοφασιστική όπως τώρα, με ηγέτη τον γιαλαντζί και αυταρχικό σουλτάνο Ερντογάν ή έναν αδέσποτο σκύλο, ήταν, είναι και θα είναι εχθρός μας. Τελεία και παύλα. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με συναισθήματα ή DNA. Απλά η ηγεσία αυτού του αχανούς και ετερόκλητου πλήθους εξισλαμισμένων, κυρίως Ελλήνων, Αλβανών, Σλάβων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Καυκάσιων κάθε είδους, Γιουρούκων, μιας ελάχιστης μειοψηφίας αληθινών, «κυνοκέφαλων» κατά τους βυζαντινούς, Κεντροασιατών Τούρκων, όσων Κούρδων είναι δωσίλογοι του έθνους τους και άλλων λαών της Μικράς Ασίας, έχει δεδηλωμένα και εμπράκτως επεκτατικά σχέδια εις βάρος του Ελληνισμού, αντίθετα συμφέροντα με μας.

Από το ακρωτήριο του Αγίου Ανδρέα στην Καρπασία έως τη Θράκη. Πολλές φορές έγραψα στη «δημοκρατία» μας, ποικιλοτρόπως, ότι οι εχθροί του έθνους μας δεν θα έχουν την... ευγένεια να περιμένουν να περάσουμε τον κάβο της κρίσης. Θεωρούν την κρίση μας ευκαιρία τους. Ακριβώς στους δύσκολους καιρούς πρέπει να εντείνουμε την επαγρύπνησή μας. Να μην «τσιμπάμε» στις προβοκατόρικες προκλήσεις, αλλά παράλληλα να εκπέμπουμε, με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, το μήνυμα της αποτροπής. Με απλά λόγια, να ξέρουν τα μεμέτια ότι δεν είναι ευκαιρία για ρεμούλα, όπως κάποτε στην Κύπρο, και θα το πληρώσουν ακριβά.

Τι έκανε το ισλαμοφασιστικό επιτελείο της Αγκυρας στις ευρωεκλογές με την κάθοδο του DEB, μέσω του προξενείου και των μπράβων του; Προσπάθησε να οργανώσει μια επίδειξη δύναμης, καταγράφοντας πανελλαδικά την επιρροή του στη μουσουλμανική μειονότητα, να την οργανώσει και να τη συσπειρώσει ακόμη περαιτέρω, μέσω της εκλογικής διαδικασίας.

Για την προσπάθεια αυτή η Αγκυρα έκανε μεγάλη κινητοποίηση, ξοδεύοντας πολύ χρήμα, δραστηριοποιώντας όλο τον εσμό του παρακρατικού εκβιαστικού μηχανισμού της στη Θράκη. Ομως, από αυτό που έκαναν εν Θράκη οι σμπίροι του καλού μας γείτονα, που εκστασιάζεται με τις μαντίλες, κυνηγάει τα δημόσια φιλιά και χλευάζει τους συγγενείς φτωχών αδικοχαμένων εργατών, ας βγάλουμε με ψυχραιμία μερικά χρήσιμα συμπεράσματα.

Στη Θράκη, παρά τα καραβάνια των πούλμαν από την Τουρκία, το DEB το ψήφισαν λίγο παραπάνω από τους μισούς και αυτό έγινε, με συντριπτικά ποσοστά, κυρίως στα χωριά, όπου οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί είναι συμπαγείς, σε κλειστές κοινωνίες, όπου η ψήφος δεν κρύβεται εύκολα και έτσι το νταβατζιλίκι και οι εκβιασμοί των μπράβων του προξενείου είναι πιο εύκολοι. Στις πόλεις τα ποσοστά τους μειώνονται σημαντικά. Συνολικά οι μισοί ή δεν ψήφισαν το DEB ή δεν πήγαν στην κάλπη.

Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι άλλο. Υπολογίζεται ότι εκτός Θράκης, στην υπόλοιπη Ελλάδα, ζουν περί τους 25.000 μουσουλμάνους θρακικής καταγωγής, μαζί με αυτούς των Δωδεκανήσων. Από αυτούς καμιά 10.000 στη Θεσσαλονίκη και περί τους 8.000 στην Αθήνα και οι υπόλοιποι είναι σκορπισμένοι αλλού. Ξέρετε, λοιπόν, πόσες ψήφους πήρε το DEB από αυτούς, τους εκτός Θράκης μουσουλμάνους; Συνολικά ούτε σαράντα (40)!

Αυτό τι σημαίνει για όποιον πλην της λογικής κατέχει λίγο Ιστορία; Μόνο όπου επιτρέπουμε στον τουρκικό σωβινισμό να μαντρώνει τους μουσουλμάνους σε απομονωμένες κοινότητες και να τους εκβιάζουν οι παρακρατικοί εγκληματικοί μηχανισμοί του τουρκισμού, μόνον εκεί οι «γκρίζοι λύκοι» της Αγκυρας μπορούν να ποδηγετούν και να μπολιάζουν τους ανθρώπους με μίσος και να τους στρέφουν εναντίον μας.

Τι έγινε στην Κύπρο; Προκάλεσαν την τουρκοκυπριακή ανταρσία του 1964, που οδήγησε στη δημιουργία των θυλάκων, όπου με αναγκαστικές μετακινήσεις, για την «ασφάλειά» τους, μάντρωσαν τους Τουρκοκυπρίους και, υπό τη σωβινιστική ηγεσία και πίεση του Ντενκτάς, των τρομοκρατών του της ΤΜΤ και της VOLKAN και αξιωματικών του τουρκικού στρατού, τους απέκοψαν τελείως από την επαφή με τους Ελληνες και τους οργάνωσαν πολιτικά και στρατιωτικά. H συνέχεια είναι γνωστή.

Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ότι οι 25.000 μουσουλμάνοι που ζουν, εργάζονται ή σπουδάζουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, εκτός Θράκης, δεκάρα δεν δίνουν για το αποσχιστικό φασισταριό που έχουν οργανώσει το προξενείο, η ΜΙΤ και άλλα ευαγή ιδρύματα στην περιοχή, ότι και οι μισοί που ζουν εκεί, κυρίως στις πόλεις, δεν είναι στο «κόλπο» και ότι μόνο στα χωριά αποδίδει καρπούς το μπραβιλίκι. Είναι οι ελλαδικοί «θύλακες», όπου τα μαντρόσκυλα του κυρίου προξένου μπορούν εύκολα να εντοπίζουν τους «απείθαρχους» μουσουλμάνους και να τους «νουθετούν.

Υπάρχει λύση και πρέπει να τη βρούμε, πριν ο τουρκικός ισλαμοφασισμός βρει αυτός λύση για την μισή αποτυχία του στις πόλεις της Θράκης και την παταγώδη αποτυχία του στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επαναλαμβάνω, ούτε σαράντα (40) ψήφοι εκτός Θράκης! Αυτό σημαίνει ότι δεν ψήφισαν το DEB ούτε καν όλοι οι ρουφιάνοι της ΜΙΤ στα πέριξ!

Η λύση λοιπόν είναι: 
α) Τριχασμός της μειονότητας, αποκαθαίροντας το άγος στον 21ο αιώνα οι Τούρκοι σωβινιστές να εκτουρκίζουν μέσα στην ελληνική επικράτεια πολίτες που δεν είναι Τούρκοι, τους Πομάκους και τους Ρομά. Να τους αποδώσουμε και να ενισχύσουμε την ιδιαίτερη ταυτότητά τους και με διακομματική συνεννόηση να ενισχύσουμε την εκπροσώπησή τους. 
β) Ελληνική παιδεία σε όλες τις βαθμίδες για τους μουσουλμανόπαιδες. 
γ) Προσλήψεις μουσουλμάνων στο δημόσιο και διορισμό τους εκτός Θράκης. 
δ) Τοποθέτηση στη Θράκη των καλύτερων δημοσίων υπαλλήλων και 
ε) Κλείσιμο του προξενείου και αμείλικτη καταστολή των μπράβων του.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Δικηγόρος

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

..."και δεν ξέρω τί κάνω", τραγουδούσε το 1975 ο συμπαθέστατος Κώστας Καφάσης στο σουξέ του ''Γέλα Κυρία μου''.
Εδώ τί "γέλα κυρία μου", που γελάει η μισή υφήλιος με την διανοητική κατάντια του ''κύριου 8%''!
Και τί 8%! 
Με φερετζέ!  
Κρυμένος πίσω από Ελιές και μούσμουλα!
Θριαμβολογεί ο Χυδαιότατος που το ποσοστό της Ελιάς (δηλαδή του βαθέως, καραβαθέως ΠαΣοΚ), είναι, άκουσον-άκουσον, όχι μεγαλύτερο από κάποια παλιότερη επιτυχία(!) του, αλλά από τα γκάλοπ!!! 
Ο άνθρωπος που κέρδισε τις δημοσκοπήσεις!!!
 
Χάνει ο γελοιοδέστατος 5 ποσοστιαίες μονάδες (300 με 400 χιλιάδες ψηφοφόρους), και θέλει λέει να είναι ο ρυθμιστής και ο εγγυητής της κυβέρνησης και του πολιτεύματος!
 
 
Πάει, έρχεται, σε  Προέδρους της Δημοκρατίας (σιγά τον νοματαίο εσχατόγερο δηλαδή!), ζητάει εχέγγυα, δηλώνει πως θ' αλλάξει το Σύνταγμα και τους εκλογικούς νόμους...  
(Τώρα του θυμήθηκε ότι οι 50 έδρες ''πριμ'' στο πρώτο κόμμα είναι αντιδημοκρατική ρύθμιση και πρέπει να καταργηθεί!  Ως τώρα το πριμ-αίσχος ήταν για τα λυκόρνια της συγκυβέρνησης ''εγγύηση για την  πολιτική σταθερότητα'' της χώρας!)...
 
Λέει πως θα ρίξει την κυβέρνηση όταν θέλει, όπως θέλει, για όποιον λόγο θέλει, ή θα την στηρίξει αν γουστάρει και του κάνουν τα κέφια!
         
Με το 8 του τοις εκατό θέλει να είναι ο ''Γενικός Γ@μάω''!
 

Εκεί που με το ίδιο ποσοστό  επί σειρά ετών, το κομμουνιστικό κόμμα (ή όποιο άλλο κόμμα) εθεωρείτο (σωστά ή όχι, αδιάφορο) από το πανίσχυρο τότε ΠαΣοΚ, σαν κόμμα ανεύθυνο, ανέξοδο στις υποσχέσεις, σχεδόν περιθωριακό!
Η λογική της "τρέλας του μεγαλείου":  τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου πάλι δικά μου!
 
Η πορεία του είναι προδιαγεγραμμένη!
Απλώς δεν περιμέναμε πως πριν τον σκουπιδοτενεκέ, θα περάσει κι απ' το Δρομοκαΐτειο!...


Σε αυτή τη χώρα όλοι πανηγύριζαν μετά τις εκλογές. Τελικά μας περνάνε για πολύ… χάπατα. Νομίζουν ότι δεν καταβαίνουμε! Μάλιστα από την μοιραία Κυριακή των εκλογών γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από μεγάλη μερίδα πολιτικών και ΜΜΕ, να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα κατά το δοκούν με βασικό κριτήριο τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.
Κύριοι, δεν χρειάζεται. Αναγνώσαμε πολύ καλά τα αποτελέσματα και διαβάσαμε καθαρά ότι έχασαν όλοι!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.  Η κυβερνητική πλειοψηφία από 42% που έλαβε το 2012 την περασμένη Κυριακή  έλαβε 31 %. Η Ν.Δ. από 29,66% έπεσε στο 22,71%, το ΠΑΣΟΚ-Ελιά από 12,28% έπεσε στο 8,02%. Επίσης από 16 Ευρωβουλευτές που είχαν μέχρι προχθές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, σήμερα έχουν μόλις και μετά βίας 7.

Είναι φανερό ότι η ΝΔ έχασε έξι και κάτι μονάδες και το ΠΑΣΟΚ περίπου πέντε μονάδες… Και αν αυτές ήταν βουλευτικές εκλογές με το μπόνους των 50 εδρών η ΝΔ θα είχε συντριπτική ήττα!!! Δηλαδή, εάν είχαμε Εθνικές εκλογές, με αυτά τα αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 βουλευτές, η ΝΔ 70 έδρες και το ΠΑΣΟΚ-Ελιά 24 έδρες. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε το 130 είναι μεγαλύτερο από το 94…

Γι αυτό και τρέχει άρον άρον ο Σαμαράς  να κάνει ανασχηματισμό... Να πετάξει έξω Στουρνάρα και λοιπούς μπας και καταφέρει να μαζέψει κανένα ψηφαλάκι…
Και όπως είναι φυσικό (!) δεν ξεχνά να ανοίξει και το θέμα της απλής αναλογικής!

Τώρα κατά τη μεριά Κουμουνδούρου και ο  ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Δεν κατάφερε να δημιουργήσει τη μεγάλη διαφορά! Και αυτό διότι δεν ανέβασε καθόλου τα ποσοστά του από τις εκλογές του 2012. Δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει το ευρύτερο ρεύμα που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει με αξιώσεις την ανατροπή του κυρίαρχου κυβερνητικού συνασπισμού.

Και δυστυχώς αν δεν κατάφερε τώρα, μετά από 4 χρόνια μνημονίου και καταστροφικής πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά από τα εγκλήματα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μετά από τις αποκαλύψεις για το πως ο Μπαρόζο, ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς μας «φύτεψαν» τον Παπαδήμο, να τσιμπήσει λίγες ακόμη ποσοστιαίες μονάδες πότε θα το κάνει;

Εδώ βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι η ίδρυση του Ποταμιού του Σταύρου Θεοδωράκη αποδείχτηκε αποτελεσματικό φράγμα που εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει την ανατροπή! Αλλά έπρεπε να είχε δουλέψει περισσότερο για να κόψει τη φόρα ενός κόμματος 80 ημερών..

Δυστυχώς εκείνο που διαφαίνεται τώρα είναι ότι αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται ότι για να καταφέρουν να πάρουν καμιά μοναδίτσα ακόμη θα πρέπει να μετεξελιχτούν  σε ένα ΠΑΣΟΚ «εκσυγχρονιστικής» κόπιας.

Άλλωστε  στας Ευρώπας ήδη τρίβουν τα χέρια τους. Πιστεύουν ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα συνεχίζει να βαδίζει στα χνάρια της Γερμανίας ακόμη και μετά από τέσσερα χρόνια μετά το Μνημόνιο.

Ας ελπίσουμε ότι θα κυριαρχήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις στην αντιπολίτευση…

Μιχαλού από το Ποντίκι


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο αμερικανικός στρατός αναζητεί εναγωνίως τις κατάλληλες περιοχές που θα αναπτυχθούν στην Νότια Κορέα, τα κινητά πυραυλικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας «THAAD», τα οποία θα είναι σε θέση να αναχαιτίζουν πυραύλους μέσου βεληνεκούς από την Β.Κορέα, αλλά η τελική απόφαση σχετικά με την εγκατάσταση τους, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, γράφει σήμερα η εφημερίδα «The Wall Street Journal», επικαλούμενη πηγές της στο πεντάγωνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πύραυλος του αντιπυραυλικού συστήματος «THAAD», θα τοποθετηθεί στην χώρα προσωρινά. Αργότερα, σε μόνιμη βάση θα τοποθετηθούν συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, που θα αγοράσει η Σεούλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, η πηγή δεν απέκλεισε ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να βρεθεί "out of order" συνάπτοντας συμφωνία για την πώληση πυραύλων αμερικανικής κατασκευής στην Ν.Κορέα,, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, (λόγω πιθανής ρωσικής ενόχλησης για την ύπαρξη τέτοιων πυραυλικών συστημάτων, εγγύς της ρωσικής επικράτειας).

Τα ερωτήματα αυτά που αφορούν την συνεργασία στην πυραυλική άμυνα, όπως τόνισε η εφημερίδα, θα απαντηθούν άμεσα, μιας και θα αποτελέσουν ένα από τα κύρια θέματα, μεταξύ των εκπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, σε συνέδριο για την ασφάλεια, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου στη Σιγκαπούρη. Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν και αξιωματούχοι της αμερικανικής εταιρείας Lockheed Martin, τον κύριο ανάδοχο του πυραυλικού συγκροτήματος THAAD.

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη πυραυλικού συστήματος THAAD, θεωρείται ως πρώτο μέλημα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε σχέση με την αυξημένη απειλή από τη Βόρεια Κορέα. Κατά το παρελθόν έτος, το Πεντάγωνο σε σχέση με την εκδήλωση στρατιωτικής απειλής της Β.Κορέας εναντίον αμερικανικών βάσεων σε Γκουάμ και Χαβάη, ανακοίνωσε την πρόθεσή του, να διαθέσει στην Γκουάμ πυραυλικά συστήματα THAAD και άμεση αποστολή 95 στρατιωτικών ειδικών για την χρήση των εν λόγω συστημάτων.

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα σχέδιά του, περί ενίσχυσης του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας έως το 2017, λόγω των απειλών της Β.Κορέας. Έτσι, τα σχέδια των ΗΠΑ για την ανάπτυξη 14 επιπλέον πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς στην Αλάσκα, θα αυξήσουν το συνολικό αριθμό σε 44. Επίσης πρόσθετα συστήματα ραντάρ για την προστασία κατά των βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας θα τοποθετηθούν στο ιαπωνικό έδαφος.

Όπως γίνεται κατανοητό έχουμε μία παράλληλη ενίσχυση του ΝΑΤΟ, εκτός της ανατολικής Ευρώπης και στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Οι εστίες αντιπαράθεσης σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε έξαρση. Αυτό αυξάνει ταυτόχρονα και την περίπτωση εκδήλωσης οποιαδήποτε «ατυχήματος», με ότι συνέπειες θα υπάρξουν στην ευρύτερη περιοχή αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός 

Προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για τις προ εκλογών τακτικές και συνθήκες που δημιούργησαν τα δεδομένα για να φτάσουμε εδώ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα έχουμε την μεγάλη εκλογική πτώση του κυβερνητικού συνασπισμού, το οριακό αποτέλεσμα για τους ΑΝ.ΕΛ και την εξαφάνιση της ΔΗΜ.ΑΡ.


Αντιθέτως βλέπουμε την θεαματική άνοδο της Χρυσής Αυγής και την “γέννηση” από το πουθενά του Ποταμιού το οποίο όπως όλοι γνωρίζουμε δημιουργήθηκε και υποστηρίχτηκε από όλους τους καναλαρχοεργολάβους.


Επίσης αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος του ΚΚΕ το οποίο φαίνεται πως αρχίζει και έχει μια δυναμική αφού είναι το μόνο κόμμα (συμφωνούμε ή διαφωνούμε) που εδώ και χρόνια σε όλα τα ζητήματα έχει πάγιες και σταθερές θέσεις.


Βλέπουμε λοιπόν τώρα την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να επιχειρηματολογούν στα τηλεπαράθυρα προσπαθώντας οι μεν και οι δε να μας πείσουν ότι είναι νικητές και βέβαια να δημιουργείτε σε όλους μας το ερώτημα τελικά ποιος είναι ο χαμένος;


Φίλες/οι δυστυχώς οι χαμένοι για άλλη μία φορά είμαστε όλοι εμείς οι οποίοι βιώνουμε τις συνέπειες των καταστροφικών πολιτικών επιλογών οι οποίες είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστούν με ακόμα ποιο βάρβαρο τρόπο.


Πιστεύω δε πλέον ακράδαντα ότι είμαστε θύματα προσχεδιασμένων πρακτικών οι οποίες αλλοιώνουν την κρίση μας και μας οδηγούν ακόμα και σε λαθεμένες αποφάσεις ως προς τις επιλογές μας μέσα στο εκλογικό παραβάν.


Ξεκινάω λοιπόν και εξηγώ για το πως ο κ. Βενιζέλος δηλώνει νικητής (αν και έπεσε από το 12% στο 8%) και σας θυμίζω πως προεκλογικά όλοι οι δημοσκόποι (σκοπίμως για μένα) έδιναν στην Ελιά μικρά εκλογικά νούμερα της τάξης 5% οπότε το 8% του έδωσε το δικαίωμα να μας μιλάει με ύφος δέκα καρδιναλίων για την ανάγκη να ηγηθεί “Αυτός” στην ανασύσταση της κεντροαριστεράς.


Για το Ποτάμι σας προείπα πως είναι εφεύρημα και δημιούργημα συμφερόντων και για αυτό είδαμε αυτή την δυσανάλογη και υπερβολική προβολή του από τα κανάλια της διαπλοκής που είχε ως αποτέλεσμα την εκλογική του επιτυχία.


Θα δείτε ότι και μελλοντικά θα έχει αυτή την εύνοια των μηντιαρχών για να παίξει τον “ρόλο” του και στις καταστάσεις που θα δημιουργηθούν μετά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.


Όσο για το θράσος του κ. Σαμαρά να δηλώνει νικητής, (ενώ είναι δεύτερος αφού έπεσε 7 περίπου μονάδες) την μεγάλη ευθύνη την φέρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο οποίος ανέβασε ψηλά τον πήχη με δηλώσεις του τύπου “στις 25 ψηφίζουμε και την άλλη ημέρα φεύγουνε”.


Επίσης οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές πως, “Ανήκουμε στην Δύση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ, στο Ευρώ” σίγουρα έκανε πολλούς (σαν να το επεδίωξε) να μην υποστηρίξουν το κόμμα του με αποτέλεσμα να είναι μεν πρώτος (λόγω της θεαματικής πτώσης της Ν.Δ) αλλά παρόλη την λαίλαπα των δύο τελευταίων χρόνων τελικά δεν εισέπραξε κανένα εκλογικό όφελος αλλά αντιθέτως τα ποσοστά του υποχωρήσαν ελαφρώς σε σχέση με το 2012.


Πάω τώρα στην Χρυσή Αυγή η οποία όλοι συμφωνούν πως είναι η πραγματική νικήτρια των εκλογών μιας και μάζεψε πολλές ψήφους “οργισμένων” πολιτών οι οποίοι (δεν είναι απαραίτητο ότι ασπάζονται όλοι ναζιστικές ή φασιστικές ιδεολογίες) προσέφυγαν σε αυτήν με “τιμωριτική” διάθεση απέναντι σε όλο το πολιτικό σύστημα.


Για μένα λοιπόν και μετά την υπόθεση Μπαλτάκου όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ αυτών και της (μαμάς) Ν.Δ θεωρώ ότι οι προφυλακίσεις των βουλευτών (το χρονικό διάστημα που έγιναν χωρίς να ανακοινώσουν κάποια αδιάσειστα στοιχεία) όπως και ο τηλεοπτικός ντόρος των τελευταίων μηνών ήταν “σκόπιμος¨ για να τους παρουσιάσουν ως “ήρωες” και θύματα (της δολοπλόκας εξουσίας) με απώτερο σκοπό να γίνουν αυτοί οι συλλέκτες των οργισμένων πολιτών και όχι η … Αριστερά! Εξάλλου όπως είναι γνωστό όταν κάποιοι μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί φυλλορροούν μέλημα τους είναι να δημιουργούν ή να κατακερματίζουν τους άλλους σε μικρότερα κομμάτια.


Υποσημείωση
Το σίγουρο είναι πως ότι βλέπουμε και ότι ακούμε πολλές φορές δεν είναι αληθινό. Το αληθινό είναι (και θα πρέπει να μας τρομάζει) αυτό που μας είπε ο κ. Σαμαράς σε σχέση με το μήνυμα που έλαβε από αυτές τις εκλογές και την ερμηνεία που του έδωσε δηλ. πως θα επιταχύνει το κυβερνητικό έργο (δηλαδή να μας εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο και πιο γρήγορα) και όχι πως… θα το Αλλάξει!
 

Επικοινωνία με τον συντάκτη
e-mail: prevejohn@yahoo.gr 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Αναμένεται αμερικανική επέμβαση-Εσπευσμένη αποστολή του αμερικανικού αποβατικού πλοίου «Bataan»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό αποστέλλει εσπευσμένα το αμφίβιο πλοίο «Bataan» με χιλιάδες πεζοναύτες επί του σκάφους, στη Μεσόγειο θάλασσα, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στη Λιβύη, αναφέρουν αξιωματούχοι του Πενταγώνου σήμερα.

Επίσης οι ίδιοι αξιωματούχοι δεν απέκλεισαν, την δυνατότητα «χρήσεως», αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων, που σταθμεύουν στην βάση της Σικελίας και πιθανόν στην Ισπανία, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τρίπολη και η πιθανότητα εκκένωσης αμερικανών διπλωματών.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το αμερικανικό μεγάλο αποβατικό πλοίο «Bataan» αυτήν την δεδομένη στιγμή, συμμετείχε σε διεθνείς στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ιορδανίας, διήλθε μέσω της διώρυγας του Σουέζ την Τρίτη από την Ερυθρά Θάλασσα προς τη Μεσόγειο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ITAR - TASS.

Προηγουμένως, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στη Λιβύη, μεταφέρθηκαν «εσπευσμένα» περίπου 250 Αμερικανοί πεζοναύτες και πολλά αεροσκάφη Osprey από τη βάση τους στην Ισπανία, στην Σικελία, λόγω εγγύτητας με την Λιβύη.

Υπενθυμίζεται ότι στην Λιβύη, από τα μέσα Μαΐου, διεξάγονται λυσσαλέες μάχες μεταξύ των παραστρατιωτικών μονάδων που είναι πιστές στο απόστρατο στρατηγό Khalifa Haftarah και στις ακραίες ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται ο αγώνας για την εξουσία μεταξύ των διαφόρων πολιτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο στρατηγός Haftarah αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού κ. Ahmed Maytyga και ενθαρρύνει την αναβολή των προγραμματισμένων για τις 25 Ιουνίου βουλευτικών εκλογών.

Προς ανοικτή εσωτερική σύγκρουση οδεύει η Λιβύη, ενώ στην Τρίπολη επικρατεί εικόνα απόλυτου πολιτικού χάους. Ο στρατηγός Χαλιφά Χαφτάρ έχει κινητοποιήσει δυνάμεις με προφανή σκοπό να ανατρέψει την αδύναμη κυβέρνηση ισλαμιστών, βρίσκοντας την στήριξη ισχυρών παραστρατιωτικών ομάδων. Έκτακτα μέτρα ασφάλειας λαμβάνουν ξένες χώρες.

Με τις κινήσεις αυτές του στρατηγού έχει επέλθει πλήρης ρήξη μεταξύ των διάφορων παραστρατιωτικών ομάδων, τις οποίες έχει ανάγκη η κυβέρνηση της Τρίπολης. Επίσης με τον στρατηγό Χαφτάρ, δήλωσε ότι συμπαρατάσσεται ο αρχηγός μίας από τις ισχυρότερες παραστρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα, των «Ειδικών Δυνάμεων της Λιβύης», όπως και η διοίκηση μίας αεροπορικής βάσης. Ο στρατηγός εμφανίζεται ως προστάτης της τάξης στη Λιβύη και εκφραστής των κοσμικών τάσεων της λιβυκής κοινωνίας και, κυρίως, των κοσμικού προσανατολισμού ένοπλων παραστρατιωτικών ομάδων, εναντίον της ισλαμιστικής κυβέρνησης, η οποία διατηρεί σχέσεις ακόμη και με ακραίες τζιχαντιστικές ομάδες.

Τα τελευταία τρία χρόνια, μετά την ανατροπή του Καντάφι, η κυβέρνηση της Λιβύης είναι ουσιαστικά αδύναμη και βασίζεται στη συνεργασία και τη συμπαράταξη των διάφορων ενόπλων ομάδων που είχαν πάρει τα όπλα κατά του Καντάφι, αρκετές με αντικρουόμενες μεταξύ τους ιδεολογίες.
Υπενθυμίζεται ότι Κυβερνήτης του USS Bataan, είναι ο Ελληνο- Αμερικανός Γιώργος Βασιλάκης.Με τις χιλιάδες μετεκλογικές αναλύσεις, και αφού η δημοκρατία νίκησε για άλλη μια φορά, μαζί με τον Σαμαρά και το Βενιζέλο, η μαμά-πατρίδα γλύτωσε από του χάρου τα δόντια, νέος σεισμός δεν έγινε, ευτυχώς (το απαγόρευσε ο πρωθυπουργός μας),είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον ...οξύ λόγο και τα επιχειρήματα πενών και πενακίων, όμως ομολογώ,χάσαμε λίγο τη μπάλα.
Ξεχαστήκαμε, ενώ κάποιοι άλλοι δεν ξεχνιούνται ποτέ.
Έτσι λοιπόν, εν μέσω φωνών νίκης το Σ.τ.Ε έκανε την μέγιστη δημοκρατική του πράξη κρίνοντας πως ότι έγινε στην ΕΡΤ καλώς έγινε, δείτε εδώ, ανοίγοντας τον δρόμο σε χιλιάδες μαζικές απολύσεις.

Διευκολύνει έτσι το έργο του Κυριάκου και περιορίζονται και οι αϋπνίες του. Όταν οι ομαδικές απολύσεις είναι συνταγματικές και δημοκρατικές, ο Κούλης μπορεί να κοιμάται ήσυχος.


Εντός ολίγου έρχονται  μέτρα, τα οποία θα περάσουν ωραιότατα από την Ελληνική Βουλή, διότι ο εκλεκτός Σαμαράς έχει τη λαϊκή εντολή να το κάνει, οι βουλευτές θα γκρινιάξουν λίγο, αλλά η δημοκρατία θα νικήσει πάλι και όλοι μαζί ,χαρούμενοι θα επωμιστούμε τις ευθύνες τους.

Νέα αναπτυξιακά έργαστον ορίζοντα, που έχουν ως στόχο το ελληνικό ελαιόλαδο, και γενικότερα την αγροτική παραγωγή.
Περιλαμβάνουν  την ίδρυση τριών μεγάλων μεγάλων μονάδων παραγωγής και τυποποίησης, άρα το κλείσιμο των μικρών μονάδων παραγωγής που διασφάλιζε και την ποιότητα, με σκοπό να γίνει ανταγωνιστικό το προϊόν, άρα φτηνό.
Τώρα τι θα γίνει με όλους αυτούς που έχουν μικρές μονάδες, δεν απασχολεί καθόλου τους τεχνοκράτες.

Δεν θέλω να σας χαλάσω τη δημοκρατική σας χαρά, γι αυτό και δεν θα αναφερθώ στην ανεργία, την υγεία, την παιδεία, τα παιδιά μας που φεύγουν, τα φάρμακα, που είναι άπιαστο όνειρο για τους ανασφάλιστους.

Θα δώσω μόνο μία συμβουλή, να κυκλοφορείται με ομπρέλα, διότι ήδη άρχισαν να κατρακυλούν από ψηλά, οι γνωστοί πεφτοσυνεφάκηδες, μην τους φάτε κατακέφαλα!

Για τους μονόχειρες, που μετά την ψήφο κόβουν το χέρι, θα πρότεινα, κόβουν που κόβουν ας κόψουν κεφάλι, να ζήσουμε οι υπόλοιποι.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου