Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

27 Μαΐ 2014

Το μήνυμα εστάλη, αλλά μάλλον δεν το 'λαβες!... 
Ή λείπεις!..

Πάντως άμα το λάβεις, άκου:
Δεν βρέχει. Σε φτύνουν!
Βέβαια σε φτύνουν λιγότεροι απ' όσοι θα έπρεπε, γι αυτό σου φαίνεται σαν ψιλόβροχο..
Όταν όμως ξεσπάσει η μπόρα, μη πεις ότι δεν στα 'παμε!
Πες το και στον χοντρό!


600 χιλιάδες λιγότερους εσύ, κι άλλες 300-400 χιλιάδες λιγότερους η Αυτού Χυδαιότης, μας κάνει γύρω στο ένα μύριο!  
Δηλαδή 11-12%!
Ε! Δεν το λες κι επιτυχία!...

Τώρα, τί κατάλαβες εσύ κι ο άλλος, μόνον οι δυό σας το καταλαβαίνετε!


Σιγά-σιγά και μέχρι το φθινόπωρο έχετε καιρό να πακετάρετε με την ησυχία σας. Μη βιαστείτε και ξεχάσετε τίποτα, για να βρείτε δικαιολογία να γυρίσετε τάχα να το πάρετε!
Ό,τι αφήσετε πίσω θα του βάλουμε φωτιά να το κάψουμε! 
Μη μείνει τίποτα να σας θυμίζει..

Το κακό είναι ότι είσαστε τόσο αισχροί και αδίσταχτοι που μέχρι να ξεκουνήσετε έχετε όλο τον καιρό να καταστρέψετε και τα υπόλοιπα όσα ως τώρα γλύτωσαν.

Αυτό ήταν κυρίως που δεν πήραν υπ' όψιν τους όσοι νόμισαν πως έπρεπε να εκφραστούν με ψήφο-προειδοποίηση, και όχι με ψήφο-έξωση!


Θα το καταλάβουν όμως πολύ σύντομα με τα καινούργια μέτρα που θα επιχειρήσετε να πάρετε: περικοπές ή και κατάργηση επικουρικών συντάξεων, νέο ασφαλιστικό, ξεπούλημα νερών, ακτών, ορυκτού και ενεργειακού πλούτου, φορολογική επικήρυξη των ελευθέρων επαγγελματιών, ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού!


Ας μείνουμε με την ελπίδα ότι οι "κοψοχέρηδες" από ένα εκατομμύριο θα γίνουν ενάμισυ και δύο εκατομμύρια.
 
Κι ας ελπίσουμε επίσης ότι μπορεί (ίσως) και να βρεθούν δυό-τρεις άντρες στις κοινοβουλευτικές σας ομάδες που θα επιχειρήσουν να βάλουν φρένο στα ολέθρια σχέδιά σας. 
Δύσκολο βέβαια από τα θρασύδειλα ανθρωπάκια που έχετε μαζευτεί εκεί μέσα, αλλά ας το ελπίσουμε..

Προς το παρόν προσπαθήστε να καταλάβετε το μήνυμα που σας στείλαμε...
Αν δεν μπορέσετε, κακό του κεφαλιού σας!
Και του δικού μας βέβαια!...Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Έγινε και αυτό το καταπληκτικό! Ενώ εδώ στην χώρα μας το ζήτημα της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης και η επιδίωξη του νέου «σουλτάνου» της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν, να ξανακάνει το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό σύμβολο της ελληνικής ορθοδοξίας, μουσουλμανικό τζαμί συναντά χαρακτηριστική αδιαφορία, στην ίδια την Τουρκία άρχισε εκστρατεία συλλογής υπογραφών να μην γίνει η Αγία Σοφία τζαμί και να παραμείνει έως έχει, δηλαδή σαν μουσείο και σαν προστατευόμενο πολιτιστικό μνημείο με μεγάλη διεθνή αξία.

Η είδηση αυτή που δημοσιεύεται στην τούρκικη εφημερίδα, Haber Türk, αναφέρει ότι το Ίδρυμα Ιστορίας της Τουρκίας συγκρότησε μια «Πλατφόρμα Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Αγίας Σοφίας».
Η Πλατφόρμα αυτή θα προβάλει τους λόγους για τους οποίους απαιτείται η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης να παραμείνει σαν μουσείο. Αλλά το εντυπωσιακό είναι πως εκτός από την εκστρατεία προβολής του μνημείου και της πολιτιστικής του άξιας, έχει αρχίσει και εκστρατεία συλλογής υπογράφων επώνυμων Τούρκων από τον χώρο της ιστορίας, του πολιτισμού και της διανόησης για να μην γίνει η Αγία Σοφία τζαμί.
Μάλιστα η Επιτροπή που συγκροτήθηκε για τον σκοπό αυτό δίνει και συνέντευξη τύπου στην 28 Μάιου στην Κωνσταντινούπολη, στο Cezayır Lokanatsı, για να προβάλει τις θέσεις της να παραμείνει η Αγία Σοφία μουσείο και να μην γίνει τζαμί όπως εξεδήλωσε την πρόθεση ο Τούρκος πρωθυπουργός. Την εκστρατεία αυτή υπογράφουν οι γνωστοί Τούρκοι καθηγητές που είναι και οι οργανωτές της συνέντευξης τύπου, Engin Akarlı, Şevket Pamuk, Aydın Uğur, Uğur Tanyeli και ο πολύ γνωστός δημοσιογράφος και ιστορικός, Murat Belge.

Χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε την προσπάθεια αυτή κάποιων Τούρκων διανοούμενων να αρχίσουν εκστρατεία για να παραμείνει η Αγία Σοφία μουσείο, δεν πρέπει να λησμονούμε πως το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό θαύμα και σύμβολο του χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό έσοδο της τουρκικής οικονομίας, γι’ αυτό και πολλοί, κυρίως οικονομικοί παράγοντες της Τουρκίας, είχαν από τη αρχή της δημοσιοποίησης της επιθυμίας του Ερντογάν να την ξανακάνει τζαμί, εκδηλώσει τις αντιρρήσεις τους επισημαίνοντας τις ζημιές που θα έχει η Τουρκία και κυρίως το πόσο θα βλάψει γενικότερα την τουριστική κίνηση καθώς ένα τέτοιο γεγονός θα δυσφημήσει την χώρα τους σε διεθνές επίπεδο.
Πέραν τούτου, η κίνηση αυτή του Τούρκου πρωθυπουργού έχει εκληφθεί σε μέρος ενός γενικότερου σχεδίου περεταίρω εξισλαμισμού της Τουρκίας, μια προοπτική που όμως συναντά έντονες αντιδράσεις από πολλούς κύκλους, όπως άλλες θρησκευτικές μειονότητες και κυρίως τους Αλεβήτες, αλλά και από φιλοδημοκρατικούς κύκλους, καθώς και από τα κόμματα της κοσμικής αντιπολίτευσης.

Το ζήτημα όμως δεν είναι το τι κάνουν οι Τούρκοι για το τεράστιο αυτό θέμα που έχει προφανώς και μεγάλες διεθνείς διαστάσεις, αλλά το πώς έχει μέχρι σήμερα αντιδράσει η ελληνική πλευρά στην προοπτική να ξαναγίνει η Αγία Σοφία τζαμί. Εκτός από μερικά σκόρπια «ψελλίσματα» κάποιων κυβερνητικών παραγόντων, ουσιαστικά δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Το γεγονός αυτό δείχνει για άλλη μια φορά το πως αντιμετωπίζουν οι κυβερνώντες αυτής της χώρας τέτοια θέματα που θα μπορούσαν να τα εκμεταλλευτούν διπλωματικά καθώς έχουν, όπως τονίσαμε και παραπάνω, διεθνείς διαστάσεις ειδικά για ένα παγκόσμιο σύμβολο του χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα καθεστώς όπως το σημερινό ελληνικό αντιχριστιανικό και κατοχικό καθεστώς;


Η εκλογική κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού (η οποία κατάρρευση μετέτρεψε πλέον την κυβέρνηση του μνημονίου σε υπηρεσιακή κυβέρνηση), σόκαρε τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία, τις πρώτες στιγμές έκδοσης των αποτελεσμάτων, έχασαν τη φωνή τους και δεν ήξεραν τι να πουν. 
Την ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος και τη διάσωση της κατάστασης, ανέλαβαν αμέσως τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία επανέφεραν τη φωνή και το κούνημα του δάκτυλου στα κυβερνητικά στελέχη.

Τα καθεστωτικά ελληνικά ΜΜΕ, αντί να σεβαστούν τη νοημοσύνη μας και να κάνουν ψυχρή αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, επιδιώκουν, με τη μέθοδο της πλύσης εγκεφάλου, να μας αλλάξουν τη λογική μας σκέψη και να μας πείσουν ότι η καταρρέουσα κυβέρνηση νίκησε. Σε αντίθεση με τα ελληνικά ΜΜΕ, τα ξένα ΜΜΕ που σέβονται τους πολίτες – πελάτες τους, παρουσιάζουν τα δικά τους αποτελέσματα (π.χ. Λεπέν, Φάρατζ, κατάρρευση Γάλλων σοσιαλιστών, άνοδος ευρωσκεπτικιστών κ.λ.π.) στις σωστές τους διαστάσεις.
Σε μας για παράδειγμα, πέραν των κυβερνητικών στελεχών, μας παρουσιάζουν ολημερίς στα πάνελ ακόμα και τα στελέχη της διαλυθείσας ΔΗΜΑΡ, λες και είναι οι θριαμβευτές των εκλογών.

Ταυτόχρονα παρατηρούμε εμβρόντητοι, ότι εκλέγονται στην Ευρωβουλή μόνο οι προβεβλημένοι από τα ελληνικά ΜΜΕ, ανεξάρτητα από την πολιτική αξία τους και δεν εκλέγεται κανένας από τους μέχρι σήμερα ευρωβουλευτές (όπως π.χ. ο κ. Χουντής) που έδωσαν μάχες για τα ελληνικά συμφέροντα.
Δηλαδή πήγαμε στην κάλπη (σαν τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ) και δηλώσαμε με την ψήφο μας ότι θέλουμε αυτό που θέλουν τα ΜΜΕ!!!
Αν είναι δυνατόν!!!

Μετά από τα πιο πάνω, αναρωτιόμαστε μήπως ο μεγαλύτερος πραγματικός εχθρός του ελληνικού λαού είναι τα ίδια τα ΜΜΕ του;
Μήπως, αν αυτά δεν αλλάξουν, τότε τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στην ελληνική κοινωνία;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σαφές μήνυμα ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν σημαίνει ότι αυτομάτως θα τερματιστεί η λιτότητα και οι θυσίες, ούτε ότι δεν θα ζητούνται πια μεταρρυθμίσεις από τους Ευρωπαίους ταγούς, έστειλε απόψε από το Βερολίνο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Οι χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα προσαρμογής έχουν τις υψηλότερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αλλά προειδοποίησε τις χώρες που ολοκληρώνουν τα προγράμματα να μην επαναπαυτούν και να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις.

«Θα ήταν καταστροφικό να πούμε ότι έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο, παρά την πρόοδο που έχουμε επιτύχει. Οι χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος δεν σημαίνει το τέλος των μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας νωρίτερα την Τρίτη σε συνέδριο για την Ευρώπη που διοργάνωσε η “Hertie School of Governance” στο Βερολίνο και στο οποίο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

Ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε ακόμη για τον κίνδυνο να δημιουργηθούν νέες «φούσκες» στην προσπάθεια «να προωθήσουμε τη ρευστότητα και την παροχή πιστώσεων» και αναφέρθηκε στα υψηλά επίπεδα ρευστότητας, τα οποία εκτίμησε ότι δημιουργούν λανθασμένα κίνητρα και καταστρέφουν τη δομή των τιμών, κάτι που μπορεί να οδηγήσει, όπως εξήγησε, σε ανεύθυνες και επιπόλαιες αποφάσεις για επενδύσεις. «Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος», δήλωσε και επισήμανε ότι η ρευστότητα είναι μεγάλη, όχι μόνο στη Γερμανία και στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, για να προσθέσει ότι, εάν δεν υπήρχε η ανεξαρτησία και τα όρια της εντολής της ΕΚΤ, θα έπρεπε να τα εφεύρουμε. «Ζούμε σε ιδιαίτερες εποχές, σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση του Μάριο Μόντι σχετικώς με το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί καλύτερη λειτουργία της κοινής αγοράς, τόσο εντός της Ευρωζώνης όσο και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι ο ίδιος θα ήθελε η Βρετανία όχι απλώς να μείνει στην ΕΕ, αλλά να ενταχθεί και στην Ευρωζώνη. Πρόσθεσε ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται μεγαλύτερη συνοχή, προκειμένου το κοινό νόμισμα να παραμείνει σταθερό. «Πολλές φορές ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τη ρύθμιση των αγορών, παρά για την ελεύθερη αγορά, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίστροφο», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι έδωσαν κίνητρα για να σκεφτούμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα. «Στην Ιταλία είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα-έκπληξη, στη Γερμανία τα πράγματα είναι σχετικά καλά, στη Γαλλία. . . ωχ! Όλοι μας στην Ευρώπη, όχι μόνο για τη Γαλλία, πρέπει να σκεφτούμε τι λάθη έχουμε κάνει και ένα τέταρτο των ψηφοφόρων ψήφισε όχι για ένα δεξιό κόμμα, αλλά για ένα φασιστικό, ακραίο κόμμα», δήλωσε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε πρόσφατη δημοσκόπηση που έδειχνε ότι μόλις το 39% των Γάλλων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση – ένα ποσοστό πιθανότατα χαμηλότερο από το ποσοστό στην Βρετανία, σχολίασε. Κατέληξε, μάλιστα, τονίζοντας ότι «χωρίς την Ιταλία, όπως και χωρίς τη Γαλλία, δεν είναι δυνατόν (να προχωρήσουμε), πρέπει να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, όχι να πούμε “εντάξει, ο κόσμος δεν θέλει” και να τα παρατήσουμε».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aπό τον Νίκο Ελευθερόγλου

Δεν χρειάστηκε να στεγνώσει καν το μελάνι του εκλογικού αποτελέσματος και ο σύντροφος Αλέξης (Τσίπρας) έκανε την πρώτη μετατόπιση προς τα… δεξιά. Ή, για να είμαστε ακριβέστεροι, προς τον μεγάλο συνασπισμό. Διότι μπορεί να μας τύφλωσε με το προεκλογικό του σποτ «πρώτη φορά Αριστερά», αλλά με το καλημέρα και μάλιστα ενώπιος ενωπίω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια φρόντισε να δώσει τα διαπιστευτήριά του για το μεγάλο κυβερνητικό βήμα.

Με αυτόν τον τρόπο έπραξε το αυτονόητο, για να πάψει να φοβίζει τους «συντηρητικούς» ψηφοφόρους που ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης γίνονται ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Οποιοσδήποτε διαβάσει προσεκτικά τις δηλώσεις που έκανε μιλώντας για την επομένη των εκλογών διαπιστώνει τη στροφή προς τον κυβερνητισμό που κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Εμφανώς απαλλαγμένος από το άγχος και τις πιέσεις που του ασκούσαν οι εσωκομματικές συνιστώσες και βλέποντας ότι αν δεν κάνει συμμαχίες δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κυβέρνηση, μια και οι αυτοδυναμίες μοιάζουν με όνειρο θερινής νυκτός, ξεκίνησε ήδη την προσγείωση στην πραγματικότητα.

Μπορεί ο Ανδρέας Παπανδρέου να χρειάστηκε να κερδίσει τις εκλογές για να ξεχάσει τα «έξω οι βάσεις – έξω οι Αμερικανοί – έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ», ο Αλέξης Τσίπρας όμως φρόντισε να το κάνει για να μπει βασικός μέτοχος στα φιλέτα της εξουσίας. Ενας συνεταίρος εν αναμονή και δυνάμει έτοιμος για όλα.

Αντί του «σήμερα ψηφίζουμε και αύριο φεύγουν» ο Τσίπρας επέλεξε να ζητήσει από τον πρωθυπουργό και κατ’ επέκταση από τον Βενιζέλο να τον ρωτήσουν ποιον θα βάλουν επίτροπο, ποιον θα διορίσουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ως διοικητή και, ως κερασάκι της στροφής του, «άδειασε» και τους ευρωσκεπτικιστές δηλώνοντας οπαδός μιας Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα σταματήσει τις αιτίες που δημιουργούν τον ευρωσκεπτικισμό. Αρα ξεχάστε τα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», σύντροφοι της τρόικας, και είμαι εδώ ως αξιόπιστος εταίρος για την επόμενη ημέρα.

Για τα μάτια του κόσμου βέβαια τόσο η κυβέρνηση όσο και ο Αλέξης Τσίπρας κράτησαν φραστικά υψηλούς τόνους, κάτι που δεν θα σταματήσει τουλάχιστον ως τον «ιστορικό συμβιβασμό» που βρίσκεται καθ’ οδόν.

Κάτι μου λέει ότι κάποιοι στας Ευρώπας τρίβουν τα χέρια τους, μια και η Ελλάδα βαδίζει στα χνάρια της Γερμανίας τέσσερα χρόνια μετά το Μνημόνιο. Αποστολή, όπως θα έλεγαν και οι γνωρίζοντες τα μυστικά των διαδρόμων, εξετελέσθη. Εκτός αν η γραφή του Πάολο Κοέλιο περί του «όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν οι θεοί χαμογελούν» έρθει και ανατρέψει και πάλι τα πράγματα…
Επικοινωνία με τον συντάκτη
neleftheroglou@dimokratianews.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ο Ντεντέ "καρφώνει" τους σχεδιασμούς των Γκρίζων Λύκων
Το DEB πήρε απόφαση να μετέχει και στις επόμενες εθνικές εκλογές;
Επιδιώκουν την όξυνση για να παγιώσουν την συσπείρωση 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"
 
Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου θεωρήθηκαν απολύτως θετικά από εκείνους που «έστησαν» το DEB, το γνωστό κόμμα τουρκοφρόνων Γκρίζων Λύκων της Θράκης. Την επομένη των εκλογών, αντιπροσωπεία του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος επισκέφθηκε τον τάφο του Σαδίκ, για να τελέσει επιμνημόσυνη δέηση και να προσευχηθεί στον πρωτεργάτη τουρκοπράκτορα και ιδρυτή του DEB (μετά τον θάνατο του Σαδίκ η Τουρκία ευχαρίστησε ποικιλοτρόπως με πλούσιες οικονομικές –και όχι μόνο- απολαβές την οικογένειά του, ενώ σήμερα προετοιμάζει τον υιό Σαδίκ για την μετάβασή του στην προεδρία του DEB).

Η πρώτη απειλή προς την Αθήνα
Σε γενικές γραμμές τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων και παρά το ότι δεν εξέλεξαν –όπως ήταν αναμενόμενο- ευρωβουλευτή, επέλεξαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους μετά την προκλητική επίδειξη ισχύος απέναντι στην Ελλάδα.

Αυτή την στάση, όμως, φαίνεται πως δεν την επικρότησε ο γνωστός Ντεντέ, ο δημοσιογράφος και εκδότης της τουρκόγλωσσης εφημερίδας Τρακιανίν Σεσί, ο οποίος το ίδιο βράδυ των εκλογών προέβη σε «συστάσεις» προς την Ελλάδα, μέσα στις οποίες υπήρχε μία σαφής έμμεση απειλή, αφού ολοκληρώνοντας την «εισήγησή» του προς την κυβέρνηση Σαμαρά επέλεξε να χρησιμοποιήσει μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση:
«Η μειονότητα μας με ισχυρό τρόπο λέει προς την ελληνική κυβέρνηση …ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ. Με το καλό…»
Ασυγκράτητος και "Μαρτυριάρης" ο Ντεντέ
Αν και ο ίδιος φέρεται να ανασκεύασε «θαρραλέα» την επόμενη ημέρα, αρνούμενος αυτή του την δήλωση, την αμέσως επόμενη ημέρα (26/5/2014) και ακολουθώντας προφανώς διαφορετική γραμμή από τα υπόλοιπα στελέχη του DEB, σε δημόσιες συστάσεις του προς τον μουσουλμάνο πρώην πρόεδρο του DEB και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, απέστειλε «απειλή» για την μη αποδεδειγμένη τουρκοφροσύνη του, επειδή δεν στήριξε επίσημα το DEB.
Στο νέο αυτό «ολίσθημα» του Ντεντέ, ο οποίος αποδεικνύεται πολύ «μαρτυριάρης», εκτός αν έχει «μεθύσει» από τη νίκη του DEB και δεν κατανοεί τι ακριβώς λέει και πράττει ή υλοποιεί μία πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη πρόκληση στο θυμικό των χριστιανών πολιτών της Θράκης, βγήκε και η μεγάλη είδηση, η οποία αναμένουμε να επισημοποιηθεί το επόμενο διάστημα και από άλλους μεγαλοσχήμονες τουρκόφρονες παράγοντες της Θράκης.
Στην επίθεσή του ο Ντεντέ, προς τον Χατζηοσμάν, έγραψε:
«Κατά την ενός μήνα προεκλογική περίοδο του κόμματος DEB που μετείχε στις ευρωεκλογές, από τους μειονοτικούς πολιτευτές μόνος ο βουλευτής Ροδόπης Χατζηοσμάν δεν στήριξε το κόμμα DEB.
Όλοι οι παλιοί πολιτευτές, από Ξάνθη οι Αχμέτ Φαίκογλου, Τσετίν Μάντατζι, Μπουρχάν Μπαράν, Τουρκές Χατζημεμίς, Μπιρόλ Ακίφογλου και Ορχάν Χατζηιμπράμ….
Από Ροδόπη οι Ιλχάν Αχμέτ και Αχμέτ Μεχμέτ
Και δεκάδες άλλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης παρείχαν πλήρη στήριξη στο DEB.
Ενώ ο Αχμέτ Χατζηοσμάν που παλιά και για πολλά έτη υπήρξε και πρόεδρος του DEB, και μάλιστα λόγω εκείνης της προεδρίας πήγε στο ΠΑΣΟΚ και εξελέγη αντινομάρχης και αργότερα βουλευτής, ξεκάθαρα πρόδωσε το παλιό του κόμμα και ούτε μια φορά δεν εμφανίστηκε δίπλα τους.
Το γεγονός αυτό δεν διέφυγε της προσοχής των Τούρκων ψηφοφόρων, οι επιτιθέμενοι σκληρά στον Χατζηοσμάν, ψήφισαν το κόμμα DEB και του έστειλαν αυτό το μήνυμα:
Εάν τολμάς… Βγες απέναντι μας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Βγες και θα δεις την διαφορά ανάμεσα στην Λωζάννη και την Κοζάνη».
Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, ο Ντεντέ «ξεσκέπασε» την στόχευση και τον ειδικότερο προγραμματισμό του DEB. Εκτός και εάν η δήλωση αυτή ήταν αποτέλεσμα κάποιας κρυφής επιθυμίας του γνωστού Ντεντέ, την οποία επέλεξε να εμφανίσει συνοδευόμενη με έμμεση απειλή προς τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Τελικά, ο σχεδιασμός της Τουρκίας για παρεμβατικότητά της στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας, αρχίζει να σχηματοποιείται, αν και δεν ήταν λίγοι εκείνοι (μεταξύ αυτών κι εμείς) που κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για μία πιθανή συμμετοχή σε βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα ενός μουσουλμανικού κόμματος (αλλά καθαρά ελεγχόμενου από την Τουρκία).

Ποια τα αποτελέσματα από τις κάλπες εκτός Ελλάδας;
Από την πλευρά μας, σημειώνουμε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα από τις κάλπες που στήθηκαν στις ελληνικές πρεσβείες που βρίσκονται στην Ευρώπη, αν και δεν πρόκειται να επηρεαστεί το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του DEB παρά σε κάποια δέκατα της μονάδας. Το σπουδαίο που υπάρχει και πρέπει να το γνωρίζουμε, είναι ο αριθμός προσέλευσης και ο αριθμός των ψήφων που συνέλεξε το DEB μέσα από αυτές.
Όπως, επίσης σημαντικό είναι να μάθουμε, ως Έλληνες πολίτες, πόσοι ήταν οι εισαγόμενοι από την Τουρκία ψηφοφόροι και σε ποια εκλογικά τμήματα ψήφισαν, προκειμένου να γνωρίζουμε με αριθμούς τον βαθμό αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος σε συγκεκριμένους δήμους, όπως για παράδειγμα ο Δήμος Ιάσμου, στον οποίο τελικά εκλέχθηκε τουρκόφρονας ελέω… του σχεδίου «Καλλικράτη» και, φυσικά, ελέω πολιτικών συμφωνιών που τελικά έγιναν και οι οποίες θα αποκαλυφθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα…

Στοχεύουν στην πρόκληση και την όξυνση
Πέρα από τις ήδη γνωστές εξελίξεις, αλλά και τις επιτηδευμένες προκλήσεις, το όχι και τόσο ευδιάκριτο ζητούμενο της Τουρκίας είναι να προκαλέσει μέσω του DEB την όξυνση στις σχέσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Άλλωστε, μόνο εάν επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι δυνατόν η εκλογική συσπείρωση να μονιμοποιηθεί μεταξύ των μουσουλμάνων της Θράκης, των οποίων πολιτικός εκπρόσωπος θα μετατραπεί το κόμματων Γκρίζων Λύκων, ενώ ως μεγάλος "προστάτης" θα εμφανιστεί η "μητέρα Πατρίδα" Τουρκία.

Η αλήθεια είναι πως η παγίδα είναι πολύ καλά τοποθετημένη και ο Ντεντέ μετατρέπεται στο "τυράκι" που θα τρέξουν να τσιμπήσουν εκείνοι που λειτουργούν με το θυμικό και όχι με την λογική. Σε αυτήν, ακριβώς, την παγίδα που στήθηκε από την πλευρά της Τουρκίας (είναι αδύνατον να έχει σκεφθεί κάτι τέτοιο ο πρώην καφετζής του κυλικείου της "Τουρκικής Ένωσης Κομοτηνής") η αντίδραση που πρέπει να υπάρξει είναι η... αδιαφορία. Άλλωστε, οι κινήσεις και οι αντιδράσεις πανικού ποτέ δεν οφελούν τον πανικοβλημένο. Θα πρέπει, λοιπόν, να λάβουμε ως δεδομένο πως η Τουρκία ποντάρει στην όξυνση μέσα στη Θράκη (επιδιώκει μάλιστα να συμβεί κάτι τέτοιο στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό) για να εμφανιστεί και επίσημα ως "προστάτης" των "τούρκων" στην περιοχή. Να σημειώσουμε πως μέσα σε αυτήν ακριβώς την λογική της αναζήτησης των "πρόθυμων θερμοκέφαλων" και "χρήσιμων ηλιθίων" άρχισαν ήδη να εμφανίζονται μηνύματα στο διαδίκτυο γραμμένα στα τουρκικά ή και στα ελληνικά, τα οποία είναι επιθετικά, πολεμοχαρή και απολύτως προκλητικά...

Το επόμενο διάστημα συνίσταται να δοθεί υπέρμετρη προσοχή (ιδιαίτερα από τους "θερμοκέφαλους"), αφού η μεγαλύτερη στόχευση της Τουρκίας είναι να οδηγηθεί το DEB στις επόμενες βουλευτικές εκλογές με συσπείρωση 100% στους μουσουλμάνους τόσο της Θράκης όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας...
Το παιχνίδι "σκάκι" που παίζεται αυτή τη στιγμή στην Ελληνική Θράκη, απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή στις κινήσεις και ακόμη περισσότερη υπομονή τόσο από την πλευρά των "παικτών", όσο και από την πλευρά των "θεατών"... Αφού η Τουρκία παίζει το παιχνίδι της, ας παίξουμε κι εμείς, ψύχραιμα, το δικό μας (και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζουμε στο "γήπεδό" μας).
Καλό θα είναι να γνωρίζουν όλοι πως η Τουρκία δεν διστάζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί προβοκάτσιες, χρησιμοποιώντας σαν "στόχους" ακόμη και μουσουλμάνους. Το έχει κάνει στην Κύπρο, στο Κόσοβο, στη Συρία, ακόμη και σε τουρκικά εδάφη. Ας προσέχουν, λοιπόν, όλοι, γιατί τέτοια "φαινόμενα" αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση στις δράσεις της γείτονος χώρας...


Οι προχθεσινές τριπλές κάλπες έστειλαν πολλαπλά μηνύματα στα κόμματα και στους πολιτικούς εντός και εκτός Ελλάδας. Από την Κυριακή το βράδυ γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από μεγάλη μερίδα πολιτικών και ΜΜΕ, να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα κατά το δοκούν με βασικό κριτήριο τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Και όμως τα πράγματα είναι απλά. Η κυβερνητική πλειοψηφία από 42% που έλαβε το 2012 προχθές έλαβε 31 %. Η Ν.Δ. από 29,66% έπεσε στο 22,71%, το ΠΑΣΟΚ-ελιά από 12,28% έπεσε στο 8,02%. Επίσης από 16 Ευρωβουλευτές που είχαν μέχρι προχθές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, σήμερα έχουν μόλις και μετά βίας 7. Αυθαιρετώντας ίσως λίγο, εάν είχαμε Εθνικές εκλογές προχθές, με αυτά τα αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 βουλευτές, η ΝΔ 70 έδρες και το ΠΑΣΟΚ-ελιά 24 έδρες. Το 130 είναι μεγαλύτερο από το 94…

Στις εκλογές του 2012 τα κόμματα που στήριζαν τα μνημόνια και την πολιτική της τρόικας έλαβαν περίπου50%. Στις προχθεσινές Ευρωεκλογές τα κόμματα που στηρίζουν τα μνημόνια και την πολιτική της τρόικα έλαβαν λίγο πάνω από 30% των εκλογέων. 20% σχεδόν πτώση είναι τεράστιο ποσοστό που δεν είναι μια απλή ήττα αλλά συντριβή των φιλομνημονιακών κομμάτων αλλά και της Γερμανικής πολιτικής. Και επειδή πολύς λόγος έγινε από προχθές το βράδυ εάν απέρριψε ο Λαός ή όχι το δημοψηφισματικό χαρακτήρα που ήθελε να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να πούμε ότι τα δημοψηφίσματα αποφασίζονται με πλειοψηφία του 50% συν ένα, ακόμη και με μια ψήφο διαφορά. Εδώ που έχουμε 67,5% ενάντια στα μνημόνια και 32,5% υπέρ των μνημονίων (με βάση τις τοποθετήσεις του συνόλου των κομμάτων) δεν είναι ξεκάθαρο το αποτέλεσμα απέναντι στα μνημόνια και την κυβέρνηση;

Και επειδή οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια: η πολιτική των μνημονίων και της κυβέρνησης καταδικάστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του Λαού.

Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, πρώτο κόμμα σε εκλογές έρχεται κόμμα από την αριστερά, με μια διαφορά 3,9%. Παρόλη τη μεγάλη και ξεκάθαρη νίκη είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας κυρίως των ιδεοληψιών του, των φοβικών πολλές φορές συνθημάτων, αλλά και της αδυναμίας του να εμπνεύσει εμπιστοσύνη, δεν κατάφερε να κεφαλαιοποίησει πλήρως την δυσαρέσκεια των πολιτών για την μνημονιακή πολιτική. Κρατώντας τα ποσοστά του σε σχέση με το 2012 δείχνει να δημιουργεί μια ισχυρή εκλογική βάση. Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει ψήφος εμπιστοσύνης, παραμένει ψήφος διαμαρτυρίας και κριτικής επιλογής. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα (έως τώρα) των σταυρών των υποψηφίων.

Στις πρώτες έξι εκλόγιμες θέσεις, μόνο ένας εκλεγόμενος προέρχεται από τον κομματικό σωλήνα, μία εκλεγόμενη προέρχεται από την κοινωνική και συνδικαλιστική της δράση, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις που εκλέγονται, προέρχονται από το Δημοκρατικό, Προοδευτικό Πατριωτικό χώρο. Εντύπωση προκαλεί όμως ότι κανέναν από τους έξι δεν μπορεί να τον «χρεωθούν» ως άνθρωπο της ηγεσίας ή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Είναι ένα μήνυμα ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και το πιο δυνατό του σημείο, καθώς οι παλινωδίες και οι ανατροπές των θέσεων από στελέχη είναι μια καθημερινότητα. Ένα δεύτερο μήνυμα και μάλιστα ηχηρό με την σταυροδοσία είναι ότι καταποντίστηκαν όλοι οι Εθνομηδενιστές υποψήφιοι που υπήρχαν στο ψηφοδέλτιο. Με λίγα λόγια στις Ευρωεκλογές νίκησαν ο Τσίπρας και η Πατριωτική, Δημοκρατική, Σοσιαλιστική Αριστερά. Οι συνιστώσες και η νοοτροπία ΣΥΡΙΖΑ έχουν στην κοινωνία, όση απήχηση είχαν και στις εκλογές του 2009. Απειροελάχιστη…

Η Ν.Δ. για την οποία ο κος Σαμαράς θεωρεί ότι δεν ηττήθηκε(!), ήρθε δεύτερη, έχασε με καθαρή διαφορά 4% από τν πρώτο ΣΥΡΙΖΑ, έχασε 7 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες και τετρακόσιες τριάντα χιλιάδες ψήφους από τις εκλογές του 2012. Από οκτώ ευρωβουλευτές που είχε μέχρι προχθές έχει σήμερα μόλις πέντε. Επίσης, για πρώτη φορά από τη δημιουργία της τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Ν.Δ. δεν είχε υποψήφιο στον δεύτερο γύρο στην μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας αλλά και στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας. Για πρώτη φορά έχασε τις δύο μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας (Αττική και Κεντρική Μακεδονία) αλλά έχασε και τους δέκα μεγαλύτερους Δήμους της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Πειραιάς, Λάρισα, Βόλος, Περιστέρι, Ρόδος, Ιωάννινα). Εάν αυτό δεν είναι ήττα τότε τι θεωρεί ήττα ο ηττημένος κος Σαμαράς;

Ένας άλλος αρχηγός που πιστεύει ότι δεν ηττήθηκε είναι ο κος Βενιζέλος. Βέβαια το ΠΑΣΟΚ-ελιά, έλαβε 4% λιγότερο από το 2012 από 12,28% σε 8,02%, ενώ έχασε τριακόσιες χιλιάδες ψήφους από το 2012!!! Επίσης από οκτώ ευρωβουλευτές μέχρι προχθές σήμερα έχει μόλις δύο. Στις τέσσερις Μαΐου στο mega channel, , ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε ερώτηση τι θα σημαίνει αν το ΠΑΣΟΚ πέσει κάτω από το 10%, είχε δηλώσει ότι: « σημασία έχει τι θα σημαίνει για τη χώρα, διευκρινίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας και κυβερνητικού προσανατολισμού». Εάν αυτό δεν είναι ήττα τι θεωρεί άραγε ήττα ο ηττημένος κος Βενιζέλος;

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών για τη Χ.Α. και το Ποτάμι. Η Χ.Α αύξησε τα ποσοστά της σχεδόν πάνω από 30% φθάνοντας στο 9,38%, από 6,92% κρατώντας σχεδόν το σύνολο των ψηφοφόρων του 2012. Για την αύξηση αυτή θα πρέπει να προβληματιστούν ιδιαίτερα, πολιτικοί και πολίτες, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς πλέον αποδεικνύεται ότι είναι μια συνειδητοποιημένη ψήφος... Οι πολιτικές της κυβέρνησης που οδηγούν σε φτώχεια και ανέχεια, ο περιορισμός της Δημοκρατίας και ο αυταρχισμός είναι ο βασικός λόγος της ραγδαίας αύξησης. Είναι όμως και μια ήττα της Αριστεράς καθώς όπως είναι γνωστό εδώ και δεκάδες χρόνια ότι όταν υπάρχει οικονομική κρίση και έλλειμμα Δημοκρατίας, εάν δε δώσει άμεσα απαντήσεις αληθείς και σοβαρές η Αριστερά η Ακροδεξιά αυξάνεται ραγδαία. Σημειωτέον εδώ, ότι η ακροδεξιά στην Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες…

Το Ποτάμι κράτησε τα δημοσκοπικά ποσοστά του και εισέρχεται πλέον στην πολιτική σκηνή με δύο Ευρωβουλευτές, προίκα από τον Λαό.

Το ΚΚΕ έλαβε όσο ακριβώς ήθελε ενώ η ΔΗΜΑΡ πλήρωσε τις μνημονιακές επιλογές της και τη συγκυβέρνηση. Οι ΑΝΕΛ πληρώνουν τις υπερβολές του κου Καμένου και την αδυναμία του να εκπέμψει εμπιστοσύνη. Μετά τα προχθεσινά αποτελέσματα υπάρχει κίνδυνος διάσπασης και των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ αλλά και κίνδυνος αποχώρησης βουλευτών τους προς άλλες πολιτικές «πολιτείες».

Το πλέον ανησυχητικό είναι οι σαράντα δύο χιλιάδες ψήφοι που έλαβε το μειονοτικό κόμμα στη Θράκη, κάτι στο οποίο δεν αναφέρεται κανείς… Ανοίγει ένας σκοτεινός κύκλος και θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα μην έχουμε ξανά αυγό του φιδιού με άλλη μορφή…

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η θρυλική μορφή του Μανώλη Γλέζου θα τιμηθεί με περίπου 500.000 ψήφους, πρωτεύοντας με διαφορά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ . Την ίδια ώρα (με τα ως τώρα δεδομένα), σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, από τους επτά που εκλέγονται και στα δύο κόμματα οι τέσσερις είναι δημοσιογράφοι, και ο ένας ποδοσφαιριστής. Αξιοσημείωτο ότι πρωτεύουν και στα δύο κόμματα, δημοσιογράφοι συγκεκριμένου τηλεοπτικού μέσου.

Υ.Γ. Προς κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο:
Ετυμολογία της λέξης ήττα: το να χάνεις από τον αντίπαλό σου σε έναν πόλεμο, αθλητική συνάντηση ή οποιονδήποτε αγώνα, το να αναδεικνύεται ο αντίπαλός σου νικητής…

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η έκταση της Ελλάδας είναι 131.957 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο πληθυσμός της υπολογίζεται σε (περίπου) 10.775.000 ανθρώπους. Αυτά αναφέρουν οι επίσημες πηγές. Όμως το ανεπίσημο μήνυμα που έστειλαν οι ευρωβουλευτικές κάλπες, λέει τα ακόλουθα: 8.578 τετραγωνικά χιλιόμετρα της επικράτειάς μας και 371.208 πολίτες έχουν… λησμονηθεί από την Κεντρική Διοίκηση, η οποία αφήνει στη Θράκη τους Γκρίζους Λύκους του τουρκικού προξενείου να αλυχτούν και να προσπαθούν συστηματικά να προσδέσουν ένα ιερό κομμάτι του Ελληνισμού στο άρμα της Άγκυρας.

Εμείς είμαστε το μόνο ισχυρό ΜΜΕ της Ελλάδα που ασχολείται συστηματικά με τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της χώρας λόγω της δράσης των τουρκόφιλων δυνάμεων στη Θράκη. Δυστυχώς, όλες οι προβλέψεις και οι αναλύσεις μας έχουν επαληθευτεί από τα γεγονότα.

Γράψαμε σχετικά με τα ποσοστά που συγκέντρωσε το μόρφωμα του DEB σε νομούς όπου δραστηριοποιείται έντονα το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής: «Το τουρκόφιλο κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας DEΒ, με έμβλημά του τη δυτική Θράκη ανεξάρτητη, σάρωσε στις εκλογές.
Στην Ξάνθη και την Ροδόπη απέσπασε τρομακτικά ποσοστά, της τάξης του 25,89% στην Ξάνθη και του 41,68% στη Ροδόπη, και δείχνει πόσο σοβαρό είναι πλέον το πρόβλημα στη Θράκη, όπου οι ανθελληνικοί μηχανισμοί δρουν ανενόχλητοι».

Καθώς φαίνεται, οι μικροπολιτικοί ελιγμοί, η αφέλεια, οι ιδεολογικές παρωπίδες και η ασυγχώρητη ανευθυνότητα της πολιτικής τάξης της χώρας, χάρισαν στους πράκτορες της Άγκυρας το δικαίωμα να πανηγυρίσουν (σιωπηρά για την ώρα) τον εκλογικό θρίαμβο των εκλεκτών τους στους προαναφερθέντες νομούς.

Τα αποτελέσματα για τις ευρωεκλογές στην περιοχή είναι άκρως ανησυχητικά για το μέλλον και αποδεικνύουν ότι τα αποσχιστικά σενάρια στυλ Κοσόβου ή Ουκρανίας προωθούνται με συνέπεια και μεθοδικότητα από τον προαιώνιο εχθρό του γένους.

Φυσικά, ούτε και σε αυτό το μείζον εθνικό θέμα υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Ούτε φαντασία υπάρχει, ούτε σχέδιο, ούτε αποφασιστικότητα. Άπαντες καθεύδουν, ενώ θα έπρεπε να γρηγορούν και να πράττουν όσα επιβάλλει το εθνικό συμφέρον…

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Tα εκλογικά αποτελέσματα, όσο και αν έχουν αλλοιωθεί και παραχαραχθεί, όσο και αν εμφανίζουν, οι πλαστογράφοι της «κοινής γνώμης» (ΜΜΕ), μια παραπλανητική και πλασματική εικόνα, δεν μπορούν να αποκρύψουν τη δυναμική των κοινωνικών ροπών, η οποία πάντα είναι κατά πολύ ισχυρότερη από αυτή που καταγράφεται στον εκλογικό κυρτό καθρέφτη…
Αυτό που δεν μπορεί να αλλοιωθεί είναι η κοινωνική δυναμική η οποία καταγράφεται, σαφώς και κατηγορηματικώς, στις ροπές του εκλογικού καταποντισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: Των δύο αυτών κομμάτων της κυβερνητικής «συμμορίας»…

Τα δύο αυτά κόμματα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ έχουν αποσαθρωθεί και κατεδαφιστεί.
Η διαλεκτική των εκλογικών δεικτών είναι αδυσώπητη.
Σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές (2009) η ΝΔ έχασε 9 ποσοστιαίες μονάδες και το ΠΑΣΟΚ 29!!!
Σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές (2012) η ΝΔ έχασε 7 ποσοστιαίες μονάδες και το ΠΑΣΟΚ 4!!!

Αυτή τη διαλεκτική της καταρράκωσης και του αφανισμού αυτών των δύο κομμάτων καμία πλασματική εικόνα και παραχάραξη δεν μπορεί να την εξαφανίσει…

Ούτε τη διαλεκτική της αλματώδους πτήσης του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξαφανίσει: Μια διαλεκτική η οποία οδηγεί το ΣΥΡΙΖΑ, εκτός συγκλονιστικών …ανατροπών, στην κυβερνητική διαχείριση…

ΤΕΛΟΣ, ούτε τη διαλεκτική μιας ισχυρής διόγκωσης της Χρυσής Αυγής, μπορεί να πνίξει κανείς…

Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ, συνεπώς, της κοινωνικής δυναμικής καταγράφει δύο αντίθετες ΡΟΠΕΣ: Την πιο ισχυρή προς την «αριστερά» (ΣΥΡΙΖΑ) και τη λιγότερο ισχυρή, αλλά αρκετά ορατή προς τη Χρυσή Αυγή.

Αυτή η πόλωση γίνεται ορατή και δια γυμνού οφθαλμού και καμία πλασματική εκλογική εικόνα δεν μπορεί να την επικαλύψει.

Η ίδια αυτή ισχυροποίηση των δύο ακραίων αντίρροπων πόλων έχει ήδη υπονομεύσει και ανατρέψει το υπάρχον καθεστωτικό τοπίο.

Η ίδια αυτή ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ «ανατροπή» του πολιτικού τοπίου, ανεξάρτητα από τις πλασματικές εκλογικές εικόνες, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ζυμώσεις και εσωτερικούς κραδασμούς στο εσωτερικό των δύο δωσίλογων κυβερνητικών κομμάτων: Εναγώνιες αναζητήσεις αναπαλαίωσής τους προς δύο αντίθετες κατευθύνσεις.

Στη ΝΔ προς την κατεύθυνση της απορρόφησης της Χρυσής Αυγής ενός νέου επανακαθορισμού της που θα ενσωματώνει και δυνάμεις της Χρυσής Αυγής.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ προς την κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ με αναπαλαιωμένα και μεταμφιεσμένα σχήματα της «κεντροαριστεράς» ή προς την κατεύθυνση αναζήτησης συγκρότησης «κεντρώων» σχημάτων με «δεξιές» μίξεις: Αυτή η κατεύθυνση σήμερα, μάλλον είναι καταδικασμένη λόγω της κοινωνικής πόλωσης ανάμεσα σε αντίρροπες πολιτικές δυνάμεις, αλλά και λόγω της κυβερνητικής μίξης που υπάρχει...

Συνεπώς, τα αντικειμενικά δεδομένα της πολιτικής κατάστασης θα δημιουργήσουν και σπασμούς στο ΣΥΡΙΖΑ, σπασμούς περαιτέρω μετεξέλιξής του σε μια πιο προχωρημένη και «εκσυγχρονισμένη» πασοκοποίησή του: Θα ενσωματώσει ακόμα περισσότερες δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, κοπής ΓΑΠ (ίσως και τον ίδιο το ΓΑΠ) δυνάμεις (αν όχι το μεγαλύτερο μέρος της ΔΗΜΑΡ), αλλά και από το «ποτάμι».

Το τι σχήμα και φόρμα θα πάρει αυτή η «μίξη» δεν μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί…

Το σίγουρο είναι ένα: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβερνητικός πόλος πλέον, θα ολοκληρώσει τη μετεξέλιξή του σε ένα ΠΑΣΟΚ «εκσυγχρονιστικής» κόπιας.

Σε ένα ΠΑΣΟΚ που θα απέχει παρασάγγας από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, το οποίο ήταν πολύ πιο ριζοσπαστικό και «αριστερό» από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ούτε τη λέξη «σοσιαλισμός» δεν τολμάει να ψελλίσει…

Γι αυτό φαντάζει και σαν κοροϊδία το «μεθύσι» του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι το πρώτο αριστερό κόμμα που ήρθε πρώτο σε εκλογές»!!!

Τα ισχυρά οικονομικά κέντρα και τα πολιτικά τους επιτελεία έχουν σαφή γνώση αυτής της «ανατροπής» του πολιτικού τοπίου και των νέων αντικειμενικών δεδομένων

Θα δουλέψουν, συνεπώς, πυρετωδώς για τις καινούργιες γέννες «ανανέωσης» (αναπαλαίωσης) του πολιτικού σκηνικού…

Φυσικά ΟΛΟΙ λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Τον ελληνικό λαό και την εκρηκτικά συσσωρευμένη και συμπιεσμένη ΟΡΓΗ του.

Αν ξεσπάσει και θα ξεσπάσει αντικειμενικά αναπότρεπτα, ΤΟΤΕ θα αλλάξει άρδην η πολιτική κατάσταση, θα πέσουν πολλά προσωπεία και μεταμφιέσεις, θα σωριαστούν τα σχέδια των διαχειριστών του κατοχικού καθεστώτος, κάθε κοπής και χρώματος…

Πηγή resaltomag


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής
Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»

Κάποιοι θεωρητικοί καθηγητές, γνωστότατοι από τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, ενοχλήθηκαν από τον τίτλο του άρθρου «Σε αυτές τις εκλογές η Ελλάδα έχασε τη Θράκη». Ενοχλήθηκαν επειδή:

- οι πηγές πληροφόρησής τους είναι «ανοιχτές» και σπάνια έχουν ειδική πληροφόρηση, η οποία όμως τους δίδεται είτε από 2ο και 3ο επίπεδο (άρα και εν πολλοίς «φιλτραρισμένη» ή υποκειμενικά αποδιδόμενη

- δεν επιθυμούν να κατανοήσουν (ζώντας οι ίδιοι το ζήτημα με την λογική του προηγούμενου αιώνα) ότι έχει τραγικά παρέλθει ο χρόνος των θεωρητικών προσεγγίσεων και συζητήσεων της τουρκικής δραστηριότητας στην Ελληνική Θράκη και ζούμε στην χρονική περίοδο κατά την οποία απαιτείται να υπάρξουν άμεσα προτάσεις λύσης του προβλήματος και άμεση εφαρμογή τους

- δεν γνωρίζουν το πολιτικό παρασκήνιο και την συνδιαλλαγή των ελληνικών κομμάτων με τους ανθρώπους του τουρκικού προξενείου (δηλαδή με άτυπους εκπροσώπους – ταχυδρόμους της εγνωσμένης στόχευσης από της Θράκης επιθετικής τουρκικής εξωτερικής πολιτικής

- δεν κατανοούν ότι η επιλογή της πολιτικής των ήπιων τόνων, της έμμεσης αναβολής αντιμετώπισης του εθνικού θέματος που λέγεται «Ελληνική Θράκη» και ο εν γένει πολιτικός (και ακαδημαϊκός) στρουθοκαμηλισμός, δεν αποτελούν επιλογή αλλά ξεκάθαρη επιλογή ενός εθνικού αυτοχειριασμού

- ενοχλούνται από τις έντονες λέξεις που περιγράφουν το μέγεθος του συνεχούς κυβερνητικού εγκλήματος που γίνεται στην Θράκη και δεν επιθυμούν επί της ουσίας την εννοιολογική απλούστευση απόδοσης της επικρατούσας κατάστασης, όντας παρωχημένοι οι ίδιοι στον λαβύριθνο του θεωρητισμού τους

- ρίχνουν οι ίδιοι νερό στον μύλο της Άγκυρας, η οποία δεν επιθυμεί την εμφάνιση του πραγματικού μεγέθους παρεμβατικότητας που έχει κατορθώσει στην Θράκη και επιλέγει σταθερά την πολιτική της αναμονής του λάθους από την ελληνική πλευρά ή και της παραχώρησης «εδάφους» στο επίπεδο προκλήσεων που τίθενται και που οι διάφοροι ειδικοί (κυβερνητικοί και μη) επιλέγουν να μην αντιμετωπίζουν

- αναφέρονται στο εκλογικό αποτέλεσμα χωρίς να έχουν μελετήσει οι ίδιοι τους πραγματικούς αριθμούς (αγνοούν προφανώς πως υπήρξαν μειονοτικά χωριά που ψήφισαν 100% το κόμμα των τουρκοφρόνων του DEB), προβάλλοντας ως «αιτιολόγηση» το υπαρκτό υπόλοιπο μη τουρκοφρόνων μουσουλμάνων της Θράκης

- προκαλούν, μη γνωρίζοντας τον αριθμό των εισερχομένων εκ Τουρκίας ψηφοφόρων για τους οποίους εικάζουν πως δεν εισήλθαν σε μεγάλους αριθμούς, αλλά αναιτιολόγητα δεν αναφέρονται πως η είσοδός τους αποτελεί αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος (όπως έγινε στον δήμο Ιάσμου όπου πήγε ένας αριθμός εισαγόμενων ψηφοφόρων) και αλλαγή του «χάρτη χρωμάτων» με δύο νομούς της Θράκης να βάφονται στο χρώμα του γκρι. Θεωρούν, δε, υπερβολή την αναφορά στο σύνολο της «απώλειας» της Θράκης, αφού ο νομός Έβρου ψήφισε διαφορετικά…, άσχετα αν στα 2/3 της Θράκης το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής (δηλαδή η Τουρκία) έκανε επίδειξη ισχύος που τρόμαξε τους πάντες, δηλαδή όλους εκείνους που μέχρι χθες προσποιούνταν πως δεν γνώριζαν τι πραγματικά συμβαίνει στην ακριτική αυτή περιοχή.

- αγνοούν επίσης οι «σοφοί καθηγητές» πως η Κοσοβοποίηση της Ελληνικής Θράκης είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο και αποδεκτό από όλους όσους ασχολούνται με τις δραστηριότητες της Τουρκίας στα Βαλκάνια, και ηθελημένα δεν αναφέρονται στην τακτική εξαγοράς γης των Σέρβων του Κοσόβου, ηθελημένα δεν αναφέρονται στην μεθόδευση αύξησης του ισλαμικού φονταμελισμού, ηθελημένα δεν αναφέρονται στην μεταφορά μουλάδων που διδάσκουν τζιχάντ, ηθελημένα δεν αναφέρονται στην υπερδραστηριότητα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Και αυτά έγιναν στο Κόσοβο, όμως έγιναν και γίνονται και στην Θράκη.

- οι ίδιοι περιλάλητοι καθηγητές (εγνωσμένης θεωρητικής αξίας αλλά αγνώστου ποιότητας στην πληροφόρησή τους) αποφεύγουν να αναφερθούν στην Κυπροποίηση της Ελληνικής Θράκης, όπως αποφεύγουν να αναφέρουν τον αιφνιδιασμό των Κυπρίων όταν είδαν από τη μία ημέρα στην άλλη, γείτονές τους, μουσουλμάνους τουρκογενείς, να μεταμορφώνονται σε Γκρίζους Λύκους και να βγαίνουν μέσα από τζαμιά (συγκεκριμένα από υπόγεια τζαμιών) οπλοφορώντας και σκορπώντας τον θάνατο

- είναι οι ίδιοι αυτοί «καθηγητάδες» που χρησιμοποιούν μέρος της αλήθειας και μέρος της δικής τους θεωρητικής προσέγγισης για να «πείσουν» μέσω του ακαδημαϊκού τους «αλάθητου» και να παραπλανήσουν (είτε γνωρίζοντας είτε αγνοώντας) στην απόδοση της σκληρής πραγματικότητας που βιώνει η Ελληνική Θράκη, η εγκαταλειμμένη αυτή ακριτική περιοχή της Ελλάδας, που βάλλεται είτε από την κομματικοφροσύνη είτε από την ένδεια πληροφόρησης όλων εκείνων που «ασχολούνται» με τα εθνικά θέματα

- το κλίμα της ηττοπάθειας, της απαισιοδοξίας και της μοιρολατρίας, καλλιεργήθηκε από τους ίδιους βαρύτιμους «καθηγητές» και «ειδικούς», που όντας ανίκανοι ή μη έχοντας την απαιτητή επάρκεια, κατόρθωσαν επί σειράς πολλών ετών να διατηρούν σε «ανεκτά επίπεδα πολιτικής και κυβερνητικής διαχείρισης» το θέμα της Ελληνικής Θράκης.
Λυπούμαστε πολλοί, αλλά οι «γραμματιζούμενοι» (ο μεγάλος αριθμός τους) απέδωσαν τα χείριστα στα εθνικά θέμα και είναι οι τελευταίοι που θα πρέπει να μιλάνε πλέον για τα εθνικά θέματα, ιδιαίτερα όταν η πληροφόρησή τους περιέχει σχεδόν αποκλειστικά πηγές τις οποίες ποτέ δεν γνωστοποιούν (μήπως είναι μόνο κυβερνητικές;) ενώ η προσέγγισή τους σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα περιορίζεται στο επίπεδο κατάθεσης «εκθέσεων ιδεών».

- είναι οι ίδιοι που δεν ακουμπάνε στο "γιατί" ο Άρειος Πάγος εξέδωσε απόφαση νομιμότητας ενός κόμματος που έχει σαν σήμα του την "Ανεξάρτητη Θράκη". Η επιστημοσύνη τους προφανώς τους εμποδίζει να εισέλθουν στην επιστημοσύνη άλλων "ειδικών", "καθηγητών" και "σοφών" της χώρας...

- είναι οι ίδιοι που δεν είπαν τίποτε -μέχρι στιγμής- για τα όσα αισχρά έγιναν προεκλογικά στην Ελληνική Θράκη μεταξύ των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και των ανθρώπων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ή από την πλευρά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που κινούνταν χωρίς να κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Ίσως, οι καθηγητές αυτοί να περιμένουν να ενημερωθούν από τις εφημερίδες ή τους διάφορους γνωστούς τους, για να μας "μορφώσουν" σχετικά...

- τέλος, για τους δικούς τους -και άγνωστους σε εμάς- λόγους, αγνοούν ηθελημένα πως η πρόληψη ενός προβλήματος είναι προτιμότερη από την αναμονή εκδήλωσής του. Πόσο δε μάλλον όταν το πρόβλημα είναι εθνικό, πραγματικό και δεν χρήζει ακαδημαϊκής προσέγγισης. Εκτός και αν οι διάφοροι καθηγητές και δόκτωρες επιθυμούν να ασπαστούμε την άποψη "πρώτα να δούμε τι θα γίνει, για να δούμε τι θα κάνουμε μετά"... Αν και γνωρίζουν πως αυτή ακριβώς η άποψη έχει οδηγήσει τη χώρα στο σημείο που σήμερα βρίσκεται... Και αυτό δεν αφορά μόνο τα θέματα που χαρακτηρίζονται ως εθνικά...

Επειδή εμείς θεωρούμε βέβαιο πως δεν γνωρίζουν ούτε το ένα δέκατο της πραγματικότητας που βιώνει η Ελληνική Θράκη, τους συστήνουμε να ψάξουν για άλλες πηγές, περισσότερο αξιόπιστες και μη κυβερνητικά ελεγχόμενες. Οι πηγές πληροφοριών του τύπου, «κάποιος μου είπε», «κάπου άκουσα», «ένας έγραψε», δεν είναι απλά απαράδεκτες ως προς την ποιότητά τους, είναι απολύτως επικίνδυνες ως προς την χρησιμοποίησή τους.

Τα χαιρετίσματά μας, λοιπόν, στους κάθε λογής καθηγητές, που έχουν λόγο επί παντός επιστητού. Τα χαιρετίσματά μας, φυσικά, από την Ελληνική Θράκη, και όχι από τους ακαδημαϊκούς καναπέδες που μας συστήνουν «κατέβασμα των τόνων», παραβλέποντας το «κατέβασμα των εσωρούχων» των κυβερνητικών ταγών…

Και, τέλος, προς γνώσιν και επίρρωσίν τους, «η Θράκη χάθηκε στις εκλογές», αλλά χάθηκε πολιτικά και χάθηκε μέσα στον κυκεώνα της θεωρητικολογίας και της μη επάρκειας των πάσης φύσεως εμπλεκόμενων «ειδικών». Εάν κάποιοι ενοχλούνται από τη χρήση λέξεων που δύνανται να ξυπνήσουν μερίδα του κοιμώμενου λαού, με πραγματική μας λύπη έχουμε να τους πούμε ότι δική μας επιλογή είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, για έναν επιπλέον (από τους πάρα πολλούς ήδη υπάρχοντες) λόγο: Εμείς ζούμε στην Ελληνική Θράκη και είμαστε οι πρώτοι αποδέκτες των ήπιων τόνων και του στρουθοκαμηλισμού των… «ειδικών». 
Από τους καθηγητές αυτούς, τους οποίους κατά τα λοιπά σεβόμαστε για την γενική προσφορά τους, θα αναμέναμε να ασχολούνται λιγότερο με τις λέξεις και περισσότερο με την ουσία. Για να μπορούν να ισχυρίζονται, τελικά, πως οι ό,ποιες παρεμβάσεις τους στα εθνικά θέματα είναι "ουσιώδεις"...


Γράφει ο Γιώργος Παπανικολάου  

Οι συγκυβερνώντες μιλάνε για τα εκλογικά αποτελέσματα και τη σημασία τους σαν να επρόκειτο για μια χώρα όπου ισχύει η απλή αναλογική. Δυστυχώς γι αυτούς το υπάρχον, το πραγματικό, το νομιμοποιημένο απ τους ίδιους τους συγκυβερνώντες (αφού αυτοί το ψήφισαν) εκλογικό/πολιτικό σύστημα, κλέβει 50 έδρες απ όλους τους άλλους και τις δίνει στο 1ο κόμμα. Και πρώτο κόμμα οι εκλογές έδειξαν ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα διέλυσε κάθε πρόσχημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Ας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο κ. Σαμαράς. Η ΝΔ χάνει 7 μονάδες και το ΠΑΣΟΚ 5 μονάδες. Αν είχαν διεξαχθεί εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες και η ΝΔ 69. Με ποια ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα διαπραγματευτεί αυτή η κυβέρνηση για το χρέος ή θα εφαρμόσει νέα μέτρα και νέο μνημόνιο;» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, ζητώντας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών «ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα».


Είναι διπλή και τριπλή όμως, η απονομιμοποίησή τους τώρα, γιατί δεν ξεχνάμε βέβαια, πως πρόκειται για πολιτικούς απατεώνες, που το «προεκλογικό τους πρόγραμμα», κυκλοφορεί ακόμα στο ίντερνετ (αν και το έθαψαν στη σελίδα τους), για να γελάει κάθε πικραμένος, με όσα υπόσχονταν τον Ιούνη του 2012, και που κάποιοι (καλώς, έστω και αργά), το θυμήθηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές (κι ας ελπίσουμε ότι σταθερά και αποφασιστικά θα το προβάλλουν και δεν θα το ξεχάσουν τις επόμενες μέρες). Διότι όπως έδειξε ο Λαφαζάνης το βράδυ των εκλογών, είναι το επιχείρημα που βουλώνει το στόμα των Πρετεντέρηδων κι όσων εκθειάζουν τη «δημοκρατία τους». 


Αλλά εκτός από πολιτικοί απατεώνες, είναι και κοινοί εγκληματίες, γιατί δεν ξεχνάμε βέβαια, πως το ένα εκατομμύριο μάρκα του Τσουκάτου, είναι το ένα απ τα 100 εκατομμύρια μάρκα που πλήρωσε η SIEMENS, λαδώνοντας το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και τους σφογκοκολάριούς τους. Κι αυτά τα 99 εκατομμύρια που λείπουν, είναι κρυμμένα στα χέρια κάποιων απ τους σημερινούς σωτήρες μας. Αλλά ξέρουμε επίσης, πως τα κλεμμένα δεν είναι μόνο της SIEMENS, κι ότι ανέρχονται όχι σε εκατομμύρια, αλλά σε δισεκατομμύρια.Τα αποτελέσματα έκαναν και κάποιους, να θυμηθούν και το θέμα των συμμαχιών, που το είχαν ξεχάσει όταν κατάρτιζαν τα κομματικά τους ψηφοδέλτια πριν τις εκλογές. Το σύνθημά τους «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν», δείχνει πως χωρίς αυτό το αποτέλεσμα, δεν θα είχαν καταλάβει, ούτε τι συμμαχίες πρέπει να κάνουν, ούτε με τι σύστημα έχουν να κάνουν: οι πολιτικοί απατεώνες, οι κλέφτες και οι εγκληματίες, που έχουν ενσωματώσει στο καθεστώς τους όλους τους θεσμούς (σε σημείο που να ισχυρίζονται ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν αντισυνταγματικό!), δεν φεύγουν με εκλογές. Πρέπει να τους διώξεις με κλωτσιές. Κι αν θεωρούν «κομματικό κοπάδι και κτήμα τους» την ψήφο τη δική μου και άλλων συμπολιτών στον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω πως θα απογοητευτούν στο μέλλον γι άλλη μια φορά. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους «επαναστάτες» των εκλογικών ποσοστών του 0,00…%. Καθώς και για όσους ενώ εύστοχα και θαρραλέα αναδεικνύουν τα ζητήματα επιβίωσης του λαού και της ανατροπής του δοσιλογικού καθεστώτος, θεωρούν «κόκκινες γραμμές τα εθνικά θέματα». 


Ο λαός και οι άμεσες, επείγουσες ανάγκες του σήμερα, δεν ζητάνε ούτε «κυβέρνηση της αριστεράς», ούτε καμιά «λαϊκή εξουσία», ούτε πρόγραμμα 20ετίας, ούτε επιτακτικά εδώ και τώρα, λύση στα εθνικά θέματα. 


Υπάρχουν συγκεκριμένες, μεγάλες μάζες του λαού, που πνίγονται στα χρέη και έχουν άμεσα πρόβλημα επιβίωσης, και το σάπιο/δοσιλογικό καθεστώς και η έλλειψη δημοκρατίας, τους στερούν κάθε δυνατότητα να βρουν άμεσες λύσεις. Όσο δεν βλέπουν μια ουσιαστική και άμεση προοπτική (γκρέμισμα καθεστώτος, δημοκρατία) να προβάλλεται και να παλεύεται απ τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, τόσο απογοητεύονται, και κάποιοι καταφεύγουν και σε λύσεις σαν της Χρυσής Αυγής. 


Να δούμε πόσο ακόμα κάποιοι θα ξεχνάνε αυτές τις άμεσες, τις επείγουσες ανάγκες της κοινωνίας, και θα παλεύουν «για αλλαγή των συσχετισμών» (δηλ. για «λαϊκές εξουσίες», για «κυβερνήσεις της αριστεράς», για «τα εθνικά μας θέματα», κι άλλα τέτοια μεγαλόπνοα σχέδια), βασιζόμενοι στη μη βίαιη (μέχρι τώρα) αντίδραση της κοινωνίας που πνίγεται.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου