Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

25 Μαΐ 2014

Τα αποτελέσματα των εκλογών, όπως αυτά διαγράφονται στις ευρωεκλογές, είναι απόδειξη ιδρυματοποίησης του Έλληνα πολίτη (κλασική κλινική περίπτωση), ο οποίος μη μπορώντας να αντιληφθεί την επιχείρηση τρομοκρατίας που ασκήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά, δεν τόλμησε να αποκαθηλώσει την μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, η οποία δεν υποστηρίζεται ούτε από τα κομματικά της στελέχη...

Οι πρώτες ενδείξεις, λοιπόν, σκιαγραφούν μία κατάσταση ιδρυματοποίησης, αφού ο Έλληνας δεν τολμά να απαγκιστρωθεί από το νοσηρό και θανατηφόρο (κυριολεκτικά) πολιτικό περιβάλλον, το οποίο έχει την αμέριστη συμπαράσταση της γερμανίδας Καγκελάριου και των λοιπών σφουγγοκολάριων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απίστευτο και όμως αληθινό, ένα τραγικό αποτέλεσμα για τους Έλληνες, οι οποίοι απώλεσαν το δικαίωμα της οποιασδήποτε αντίδρασης κατά του κσθεστώτος που έχει επί της ουσίας καταλύσει το Σύνταγμα και είναι έτοιμο να υπογράψει πρόγραμμα διαχείρισης της Ελλάδας που θα φτάσει μέχρι το 2050-60, ενώ από τις αρχές του 2015 έχει προγραμματισθεί η βαλκανοποίηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών.

Δυστυχώς, η αποχή η οποία ήταν σε τεράστια επίπεδα και αυτή τη φορά, έγινε ο καταλυτικός παράγοντας υποστήριξης των ανθυποκυβερνώντων (μην ξεχνάμε πως τη χώρα κυβερνά ουσιαστικά ο Ράιχενμπαχ, ακουλουθούμενος από τον Φούχτελ και από τους ξένους υπαλλήλους που τοποθετήθηκαν σε κάθε υπουργείο, προκειμένου να υπάρξει ο μέγιστος έλεγχος της χώρας.

Οι Έλληνες πολίτες επέλεξαν να απέχουν από την ευθύνη της απόφασης για το μέλλον τους, αλλά ταυτόχρονα επέλεξαν να τους εκπροσωπήσουν "κόμματα" που δεν έχουν ούτε πολιτικές θέσεις, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το πλέον αμαρτωλό πολιτικό παρελθόν και που λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν ως "βαλβίδες ασφαλείας" του υπάρχοντος καθεστώτος.

Άξιοι της μοίρας τους και χωρίς κανένα δικαίωμα διαμαρτυρίας, όλοι εκείνοι που ψήφισαν υπέρ των δημίων τους. Ίσως, τελικά, θα πρέπει να περάσουμε (να μας περάσουν) μέσα από μία ζωντανή κόλαση για να καταλάβουμε... Ίσως, τελικά, θα πρέπει να πεινάσουμε για να αντιληφθούμε ποιούς εμπιστευόμαστε... Οι επόμενοι μήνες θα είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες του μεγαλύτερου λάθους που θα μπορούσε να κάνει ένας λαός που έχει μετατραπεί σε αγέλη προβάτων και οδηγείται στην σφαγή...

Παναγιωτίδης Μάρκος


Αμφίροπες μάχες σε ολόκληρη την χώρα, αλλά χωρίς να υπάρχει η πολυδιαφημιζόμενη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πρώτη εικόνα που αποτυπώνεται μέσα από τα Exit Polls.

Σε αναμονή της μετάδοσης των κανονικών αποτελεσμάτων, ίσως να υπάρξουν και μεγάλες εκπλήξεις - ανατροπές.


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά περίπου τριών ποσοστιαίων μονάδων δείχνει τα πρώτo exit poll που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.
Ο ελληνικός λαός μίλησε. Μας έστειλε ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα οργής, που έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από εκείνες τις δυνάμεις που συντάσσονται κατά της ανάκαμψης της χώρας και που εκμεταλλεύθηκαν τον πόνο, την αγωνία και τον δύσκολο αγώνα των Ελλήνων πολιτών και κατόρθωσαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να αλλοιώσουν την απόφασή του.

Εμείς, γνωρίζοντας την ευθύνη μας και σεβόμενοι την απόφαση των Ελλήνων, θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς την έξοδο και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κανένα ατύχημα που θα μας γυρίσει πίσω, που θα σταματήσει την δύσκολη πορεία αυτής της κυβέρνησης.

Οι Έλληνες σήμερα αποφάσισαν ποιοί θα τους εκπροσωπήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν αποφάσισαν ποιοί θα κυβερνήσουν το καράβι που λέγεται Ελλάδα, μέσα στην καταιγίδα.
Η αυριανή ημέρα θα είναι ημέρα δύσκολη σε μία πορεία που θα οδηγήσει στην λύτρωση. Σύντομα θα διαψευσθούν αυτοί που παίζουν το παιχνίδι της καθήλωσης της Ελλάδας.

Σύντομα θα φανεί η αλήθεια και η δουλειά που κάνει αυτή η κυβέρνηση.
Σύντομα οι Έλληνες πολίτες θα καταλάβουν ποιός έχει δίκιο και ποιός έχει άδικο.
Σύντομα, θα δικαιωθούμε για τις δύσκολες αποφάσεις μας και θα αποδώσουμε το έργο μας σε εκείνους που περιμένουν με αγωνία την δικαίωση της πολύ δύσκολης πορείας της χώρας.

Καλούμε τον λαό αυτής της χώρας να μην επιβραβεύσει και να μην ακολουθήσει εκείνους που θα επιχειρήσουν να φέρουν την ανωμαλία και τον κίνδυνο στην χώρα.
Εμείς πήραμε το μήνυμα και θα το συζητήσουμε επαρκώς, όπως οφείλουμε, απέναντι στον λαό, απέναντι στην Δημοκρατία.
Όμως, στέλνουμε από την πλευρά μας και ένα μήνυμα σε εκείνους που επιδιώκουν να φέρουν εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις στην χώρα.
Θα είμαστε αδυσώπητοι απέναντί τους.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να φέρουν τον πολιτικό χειμώνα στην Ελλάδα.
Δεν θα επιτρέψουμε το πισωγύρισμα.
Θα συνεχίσουμε για να ολοκληρώσουμε το έργο μας, εξαντλώντας τα χρονικά όρια που μας έχει δώσει ο Ελληνικός λαός μέσα από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Καλούμε όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν τον αγώνα της κυβέρνησης. Η ευθύνη ανήκει σε όλους...

Για την "διαρροή" Λάκης ο Γυρολόγος

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Είναι κυρίαρχη η διαπίστωση όλων των Ελλήνων, πως αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι η πάλαι ποτέ ΕΟΚ των κρατών – Εθνών. Δεν είναι η ΕΕ των ισότιμων εταίρων, αλλά είναι ένας τραπεζικός – κερδοσκοπικός συνασπισμός, ο οποίος έχει κυρίαρχη ηγεμονική δύναμη τη Γερμανία και τα άλλα κράτη, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο μεταφέρουν το νερό στις δεξαμενές πλούτου της Γερμανίας. Είναι επίσης, πανθομολογούμενο πως όλες οι κυβερνήσεις, κατά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, υποθετικά εκδημοκράτισαν την πατρίδα μας από την επτάχρονη διακυβέρνηση των Συνταγματαρχών. Όμως, κυρίως οι Μνημονιακές κυβερνήσεις των Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, ήταν υπέρ το δέον υποτακτικές στις εκβιαστικές ορέξεις της Μέρκελ. Αυτή δε, η σημερινή δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι απόλυτα υποταγμένη στις επιταγές-εντολές του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ.

Έτσι, την Κυριακή 25 Μαΐου 2014, έχει ο λαός μας τη δική του ευκαιρία. Η προσεχής Κυριακή, είναι η ώρα της φωνής του κυρίαρχου λαού μας. Ενός λαού, που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ του αφαίρεσαν τη δυνατότητα να ζει με αξιοπρέπεια και περηφάνια. Καλείται λοιπόν, αυτός ο λαός να προσέλθει να ψηφίσει, στέλνοντας τους εκλεκτούς του στο ευρωκοινοβούλιο. Θα πρέπει να επιδείξει υπευθυνότητα και ωριμότητα, αφήνοντας κατά μέρος τις όποιες δικαιολογημένες μεμψιμοιρίες του, και να προσέλθει να καταψηφίσει αυτούς που είναι υπεύθυνοι της φτωχοποίησής του και του κατακερματισμού των δομών του Έθνους του. Οι ώρες που περνάει σήμερα η Ελλάδα μας είναι πολύ δύσκολες. Γι΄ αυτό δεν πρέπει να απέχει!

Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάται τα παρακάτω, προκειμένου να αυξήσει την οργή της ψήφου του: Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο κάθε Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Τα κόμματα εξουσίας όμως, που κυβέρνησαν μετά την μεταπολίτευση ετούτο εδώ τον τόπο (ΝΔ+ΠΑΣΟΚ), καταστρατήγησαν αυτό το τόσο ουσιώδες άρθρο του Συντάγματος για τη σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας. Κατάφεραν να χειραγωγούν το λαό μέσω δικών τους πολιτικών κομματικοποιημένων προσώπων, όπως τις φοιτητικές παρατάξεις, τις ηγεσίες της Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας, του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού, των ΜΜΕ, της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις γενικές συνελεύσεις πανεπιστημίων, τμημάτων επιστημονικών εταιρειών, των ανεξάρτητων αρχών, των συνδικαλιστικών σωματείων και ομοσπονδιών και γενικά όλες μα όλες τις μορφές συλλογικότητας. Απώτερος σκοπός τους, το κομματικό και ατομικό τους συμφέρον εις βάρος του συνόλου του Ελληνικού Λαού και της άμοιρης πατρίδας.

Έτσι, η εκάστοτε κυβέρνηση επέβαλε δεκάδες-εκατοντάδες κομματικούς εγκάθετους στον κρατικό μηχανισμό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τοιουτοτρόπως αυτά τα κόμματα κατάφεραν να συγκροτούν τον δικό τους πελατειακό «στρατό», τα λεγόμενα κομματικά στελέχη, οι οποίοι είναι δεν είναι το 5% του συνόλου του Ελληνικού λαού, αλλά μπορούν οργανωμένα να προπαγανδίζουν και να ευνουχίζουν την συντριπτική του πλειοψηφία. Οι δε φεουδάρχες των κομμάτων είναι αυτοί που φτιάχνουν τη λίστα των υποψηφίων, την οποία θα εγκρίνει ο αρχηγός του εκάστοτε κόμματος, με προσθαφαιρέσεις φυσικά και ακολούθως θα καλέσουν τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν τους βουλευτές της «αρεσκείας» τους.

Επίσης, για να γίνει περισσότερο αντιληπτό με τι «ζήλο» καταστρατήγησαν το Σύνταγμα, φρόντισαν και ψήφισαν εκλογικό νόμο που αναφέρει πως σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα, για να εισέλθει ένας συνδυασμός ή ένας μεμονωμένος υποψήφιος στη Βουλή, πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 3% των εγκύρων ψήφων πανελλαδικά. Αν για παράδειγμα δώσουν οκτώ εκατομμύρια πολίτες έγκυρη ψήφο, θα πρέπει το κόμμα ή ο μεμονωμένος υποψήφιος να λάβει τουλάχιστον 240 χιλ. ψήφους, προκειμένου να συμμετέχει στην κατανομή των εδρών. Με αυτές τις μεθόδους όμως, «σφράγισαν» την είσοδο στο κοινοβούλιο των «ανεπιθύμητων» ανεξάρτητων βουλευτών, αλλά ταυτόχρονα άξιων, ικανών, τίμιων και κυρίως ηθικά και κοινωνικά καταξιωμένων στο περιβάλλον τους.

Επομένως, γίνεται σαφές ότι ο Ελληνικός Λαός δεν ψηφίζει τους καταλληλότερους, αλλά εξαναγκάζεται από το ίδιο το πολιτικό σύστημα να έχει επιλογή εκλογής βουλευτού ή ακόμη και εκλογή Περιφερειάρχη, Δημάρχου, περιφερειακών συμβούλων, δημοτικών συμβούλων, από την κλειστή «κάστα» των κατ΄ επάγγελμα πολιτικών αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος.

Αυτό, λοιπόν, είναι καθομολογημένο, βεβαιωμένο και αποδεδειγμένο. Αυτοί οι «εκλεκτοί» του συστήματος που διαχρονικά μας κυβερνούν, μετέτρεψαν το λειτούργημα του βουλευτή στο πλέον ερμητικά κλειστό και πιο κερδοφόρο επάγγελμα και έφεραν την πατρίδα μας στην ηθική, πολιτισμική, πολιτική και οικονομική χρεοκοπία.

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε, πως όταν το πολιτικό σύστημα θέλει, τότε θέτει τέλειες δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να αποτρέψει κάποιον παρείσακτο που θα θελήσει να εισχωρήσει στο «κλειστό» επικερδές βουλευτικό επάγγελμα, ενώ δεν θέλει και δεν θέλησε ποτέ να βρει τρόπο να τιθασεύσει τις παθογένειες της Ελληνικής κοινωνίας, όπως η φοροδιαφυγή, το παραεμπόριο, η φοροκλοπή, η γραφειοκρατία και τόσες άλλες.

Οι απαιτήσεις της τρόικας για απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων, ήταν συνεχείς προς τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά. Ωστόσο, δε νομίζει και δεν οφείλει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, να φροντίσει πρώτα να απελευθερώσει το δικό της ερμητικά κλειστό επάγγελμα του βουλευτή και να το ξανακάνει λειτούργημα για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο; Έχουν λοιπόν, αυτά τα δύο κόμματα το δικαίωμα της διεκδίκησης της ψήφου μας, από τη στιγμή που ο Ελληνικός Λαός, τους έχει ήδη καταδικάσει σε χαμηλές πτήσεις; Νομιμοποιούνται αυτοί οι αμετανόητοι πολιτικοί απατεώνες να ζητούν την επανεκλογή των «πειθήνιων οργάνων τους», προκειμένου να μας εκπροσωπήσουν στην ΕΕ; Δικαιούνται να ομιλούν, αυτοί που εξυπηρετούν τα ξένα συμφέροντα της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της αγοράς των τοκογλύφων, των γυπών των αγορών, όπως παγκοσμίως αποκαλούνται, εις βάρος της πατρίδας μας;
Πρέπει να υποκύψουμε στις κινδυνολογίες τους και τα τρομοκρατικά τους διλλήματα;

Συνεπώς, στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 ο Ελληνικός λαός πρέπει να καταψηφίσει τα μνημονιακά κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να βροντοφωνάξει:

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Διαφορετικά, θα πούμε ΝΑΙ στις αυτοκτονίες περήφανων οικογενειαρχών, στον υποσιτισμό των παιδιών στα σχολεία, στη μεγάλη αύξηση της ανεργίας, στην αθρόα μετανάστευση της νεολαίας, του παραγωγικότερου τομέα της κοινωνίας, στη συρρίκνωση του πληθυσμού των Ελλήνων, από τη στιγμή που δεν είναι εφικτή η δημιουργία οικογένειας. Θα πούμε ΝΑΙ στην κατάργηση των διαχρονικών συμβολικών αξιών που διέπουν και χαρακτηρίζουν τον Ελληνισμό, όπως η αφαίρεση του Σταυρού από την Ελληνική σημαία, η αποκαθήλωση των Ιερών εικόνων από τα σχολεία και τα δικαστήρια, η λατινοποίηση της γλώσσας μας.

Αντίθετα το ΟΧΙ στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα σημάνει πως ο Ελληνικός λαός αποφάσισε επιτέλους, να γίνει ο εντολέας που θα καταργήσει τον εντολοδόχο από τη στιγμή που διαπιστώνει πως δεν εκτελεί πλέον, τις εντολές του!!

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr

Σχόλιο ιστολογίου: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, έχει εγκαταλείψει τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση, αφού είναι πάρα πολλά τα κρούσματα απουσίας κομματικών εκπροσώπων σε εκλογικά τμήματα της χώρας...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

«…σε διάφορες πόλεις και χωριά δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια κυρίως μικρών κόμματων που εκφράζουν πατριωτική ιδεολογία.
Οι αρμόδιοι εκεί προβάλλουν δικαιολογίες ότι δεν τα παρέλαβαν(!) ή ότι χάθηκαν(!!) ή ότι τελείωσαν(!!!)...»
Η καταγγελία που γίνεται είναι σοβαρή και αρκετά «ενδιαφέρουσα», αφού φαίνεται πως αποτελεί ένα "επαναλαμβανόμενο γεγονός" (υπήρξαν ανάλογες καταγγελίες και στις εκλογές της 18ης Μαΐου, εις βάρος και πάλι μικρών και μεσαίων κομμάτων), αλλά επίσης αφού δεν αφορά μόνο σοβαρή αμέλεια από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, αλλά και στόχευση σε καθοδήγηση (έστω και δια της πλαγίας οδού) ψηφοφόρων που «ρέπουν» στον δεξιό χώρο, δηλαδή στον χώρο που εκφράζει (όπως η ίδια ισχυρίζεται) το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Εάν εξετάσουμε την καταγγελία από την πλευρά της μη παραλαβής, της απώλειας ή της μη επάρκειας, τότε θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο, όσοι αρμόδιοι είναι εμπλεκόμενοι στην συγκεκριμένη διαδικασία του εφοδιασμού των εκλογικών τμημάτων με ψηφοδέλτια.
Εάν, όμως, εξετάσουμε πιθανό δόλο, τότε αντιμετωπίζουμε μία μεθοδευμένη αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, με έμμεσο πειθαναγκασμό των ψηφοφόρων σε ψήφο εμπιστοσύνης προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Μήπως θα έπρεπε οι καταγγελίες αυτές να μεταφερθούν άμεσα προς τις αρμόδιες τοπικές δικαστικές αρχές;
Μήπως θα έπρεπε οι παριστάμενοι κομματικοί εκπρόσωποι άλλων κομμάτων να καταγγείλουν και αυτοί το «φαινόμενο» το οποίο διαταράσσει την αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας;
Μήπως θα έπρεπε οι παπαγαλίζοντες τηλεαστέρες να ασχοληθούν με την ουσία των εκλογών, δηλαδή με τις περιπτώσεις μη σύννομης ή μη επαρκούς εκλογικής διαδικασίας;

Εμείς ερωτήματα αφήνουμε, χωρίς να ελπίζουμε πως αυτά θα απαντηθούν από τους καθ’ ύλην και κατά νόμο υπεύθυνους (υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης). Η ευθύνη στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ σπάνιο και πολύ δύσκολα συναντάται στους χώρους και στους ανθρώπους που θεσμικά τους αφορά…

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, πως ο πανικός της παρούσας κυβέρνησης είναι τόσο μεγάλος, που άρχισαν ήδη οι διαρροές για μη ψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή…


Το Σύνταγμα δεν είναι μόνο πλατεία, πρώτα το σεβόμαστε και το τηρούμε και μετά, όπου χρειάζεται, το αναθεωρούμε...
Μέσα στον εκλογικό ορυμαγδό των τελευταίων ημερών πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από την κοινή γνώμη η δημοσίευση δύο καίριων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (1764 και 1766/2014), με τις οποίες κρίθηκε σύμφωνη με το Σύνταγμα η πολιτική επιστράτευση απεργών και ειδικότερα τόσο των εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης όσο και των εργαζομένων στο Μετρό.
Οι αποφάσεις αυτές, με την ευφάνταστη αιτιολογία ότι οι συγκεκριμένες απεργίες έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία (!), αποτελούν ένα νέο σταθμό στην ολέθρια πορεία προς την καταστρατήγηση του Συντάγματος. Είχε προηγηθεί σειρά εξίσου προκλητικών και νομικά ανέρειστων αποφάσεων του ίδιου δικαστηρίου, που θεώρησαν ότι δεν αντίκεινται στο Σύνταγμα το «κούρεμα» των ομολογιούχων-φυσικών προσώπων με το PSI του 2012 (ήδη αρκετά από τα θύματα έχουν αυτοκτονήσει), το «χαράτσι» στα ακίνητα και πολλά άλλα.

Είναι εμφανές ότι όπως είχε συμβεί και στα πέτρινα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας (1936-1941) και του εμφυλιοπολεμικού παρασυντάγματος (1944-1967), το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο δεν θέλει ή δεν μπορεί να υπερασπιστεί το θεμελιώδη νόμο της χώρας απέναντι σε κυβερνήσεις οι οποίες τον καταπατούν συστηματικά και προσχεδιασμένα. Τα υπόλοιπα δικαστήρια δεν έχουν την ίδια προνομιακή θέση με το Συμβούλιο της Επικρατείας μέσα στο πλαίσιο της κατανομής των δικαιοδοσιών και συνεπώς, ακόμη και αν αποδειχτούν τολμηρότερα από αυτό στην άσκηση του ελέγχου της συνταγματικότητας των μνημονιακών νόμων (όπως πράγματι συμβαίνει με αρκετά Πρωτοδικεία), δεν είναι αντικειμενικά σε θέση να διασφαλίσουν την τήρηση του Συντάγματος.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση μένει έτσι ασύδοτη στο καταστροφικό για τη συνταγματική νομιμότητα έργο της και μόνη ελπίδα για την προάσπιση της τελευταίας είναι η ανατροπή των συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες. Ως τότε το Σύνταγμα θεωρητικά ισχύει, αλλά πρακτικά δεν εφαρμόζεται, τουλάχιστον ως προς εκείνες τις διατάξεις του που αφορούν τα κρίσιμα ζητήματα της ζωής των ανθρώπων μέσα στη μνημονιακή λαίλαπα.

Κάτω από τέτοιες προϋποθέσεις εξάλλου είναι εκτός τόπου και χρόνου η συζήτηση για αναθεώρηση του Συντάγματος, την οποία επιχείρησε να ανοίξει προεκλογικά ο «πρόεδρος» (κατ' ουσία αιρετός μονάρχης) της «Νέας Δημοκρατίας». Οι προεκλογικές περίοδοι ούτως ή άλλως δεν προσφέρονται για ευρύτερες συναινέσεις, όπως αυτές που απαιτούνται κατά το άρθρο 110 του Συντάγματος, για να επιτευχθεί η αναθεώρησή του. Πολύ περισσότερο όμως καταδεικνύει έλλειψη θεσμικής σοβαρότητας η ανακοίνωση προσωπικά από τον πρωθυπουργό μιας δέσμης τριάντα (!) ιδεών για αναθεώρηση, διατυπωμένων ως επί το πλείστον με χαρακτηριστικά αόριστο τρόπο, αντί για υποβολή σχετικής πρότασης στη Βουλή με τις υπογραφές τουλάχιστον 50 βουλευτών, όπως προβλέπει η παραπάνω συνταγματική διάταξη.

Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο σήμερα για την πολιτεία μας δεν είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά η τήρησή του. Και περαιτέρω το ζητούμενο για τη χώρα και την κοινωνία μας είναι η ανατροπή του καθεστώτος της μνημονιακής υποτέλειας και η χάραξη ενός δικού μας δρόμου, που θα οδηγεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση και όχι στη βίαιη πτωχοποίηση. Το πρώτο βήμα μπορεί να γίνει την Κυριακή 25 Μαΐου 2014.

 Του ΚΩΣΤΑ Χ. ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΥ 
καθηγητή Νομικής Σχολής ΑΠΘ, 
υποψήφιου ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ
Από enet, μοντάζ Γρέκι


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Σήμερα δεν ψηφίζουμε. Σήμερα τους τσακίζουμε.
Για να μην μας τσακίσουν αυτοί αύριο...
Σήμερα δεν μένουμε στα λόγια. Σήμερα περνάμε στις πράξεις.
Για να μην συνεχίσουν να αερολογούν αυτοί αύριο...
Σήμερα δεν μένουμε βουβοί στα όσα μας κάνουν. Σήμερα βροντοφωνάζουμε το δίκιο μας.
Για να μην συνεχίσουν να μας αδικούν αυτοί αύριο...

Σήμερα στέλνουμε το μήνυμα για το ποιός αποφασίζει σε αυτόν τον τόπο.
Για να μην συνεχίσουν να αποφασίζουν για εμάς αυτοί  αύριο...

Σήμερα, με την ψήφο μας, δίνουμε το πρώτο χτύπημα για να γκρεμίσουμε τους χαλαστές της ζωής και της πατρίδας μας.

Αν δεν το κάνουμε σήμερα, ίσως να μην έχουμε την ευκαιρία να το επιχειρήσουμε σύντομα... Γιατί οι εκλογές είναι αυτό που φοβούνται. Και θα ψάξουν να βρουν τρόπους να τις... καθυστερήσουν, να τις αναβάλλουν και (μην γελιέστε) να τις καταργήσουν...

Αναγνώστης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να διαβάσουν προσεκτικά τα εξής:

Αν ψηφίσετε μνημονιακά κόμματα και πάρουν υψηλά ποσοστά, απευθείας στέλνετε μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι δεν έχετε πρόβλημα με τα μνημόνια και με τα μέτρα λιτότητας, που σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να ψηφίζουν μνημόνια και νέα μέτρα...

Δεν είναι καθόλου αστεία τα πράγματα... 

Απευθύνομαι στους ψηφοφόρους της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ...
Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι Εθνικές Εκλογές αυτές. 
Είναι μια ευκαιρία να στείλετε το μήνυμά σας στην μνημονιακή κυβέρνηση που 
  • σας έχει κόψει έως 50% μισθούς και συντάξεις,
  • σας έχει υπερ-φορολογήσει παντού,
  • σας οδηγεί σε λουκέτο των μαγαζιών και επιχειρήσεων,
  • στις αυτοκτονίες και στα συσσίτια,
  • σε κατασχέσεις σπιτιών και λογαριασμών και διακοπή του ρεύματος,
  • και που οδηγεί τους νέους στο εξωτερικό λόγω τεράστιας ανεργίας...
Αν τους ψηφίσετε, επιβραβεύετε όσα σας έκαναν και τους δίνετε το ελεύθερο να σας κάνουν ακόμη περισσότερα.

Πριν τους ψηφίσετε σκεφτείτε, τέλος, πως στην Ευρώπη ήδη αναφέρονται στην Ελλάδα σαν να μην είναι χώρα ή στην καλύτερη περίπτωση, σαν να είναι αφρικανική χώρα…

Στείλτε τους το μήνυμα σήμερα, για να μπορείτε να κοιτάζετε στα μάτια τους συμπατριώτες σας αύριο, για να μπορείτε να κοιτάζετε στα μάτια τα ίδια σας τα παιδιά…

Αναγνώστης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Είναι γνωστόν σε όλους ότι η Ιστορία είναι η μνήμη και ο καθρέπτης της ανθρωπότητας, ότι η σωστή γνώση και ο σεβασμός αυτής προστατεύει τα έθνη από τις συγχύσεις και τις δυνάμεις του σκότους και της καταστροφής. Η Πατρίδα μας ήταν ανέκαθεν μια φτωχή χώρα η οποία όμως εμπλούτισε την ανθρωπότητα με την δύναμη του πνεύματος και του φωτός. Θεωρείται ως το λίκνο του Παγκόσμιου Πολιτισμού. Ο μεγάλος Johann Wolfgang von Goethe (Γκαίτε) )είπε για την σημασία του Ελληνικού Πολιτισμού και τα αμέτρητα δώρα των Ελλήνων εις την ανθρωπότητα: «κανείς χρόνος, καμία δύναμη είναι σε θέση να κομματιάσει μία ολοκληρωμένη μορφή, η οποία αιώνια και ζωντανή μεταλλάσσεται συνεχώς».

Είναι η μοίρα της Ελλάδος να ευρίσκεται πάντοτε εις το επίκεντρο της παγκόσμιας ιστορίας. Όταν η ανθρωπότητα διέρχεται κρίσεις σκότους, απελπισίας, ένδειας, υποτέλειας και απώλειας της αξιοπρέπειας, τότε αφυπνίζεται η συνείδηση των λαών οι οποίοι για την σωτηρία τους αναζητούνε την δύναμη εις την σοφία του ελληνικού πνεύματος.

Τεράστια και μοναδική είναι η συμβολή των Ελλήνων σοφών εις την χειραφέτηση του ανθρωπίνου πνεύματος, αυτή η αναβίωση των αξιών της κλασσικής αρχαιότητας εις την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό οι οποίες είχαν παραμερισθεί εις τον Μεσαίωνα, μία μεγάλη περίοδο του σκότους και της απελπισίας. Οι ανθρώπινες συνειδήσεις γαλουχήθηκαν στα ιδεώδη του αναγεννησιακού ανθρωπισμού, σε αληθινά αριστουργήματα ύφους και πνεύματος.

Δυστυχώς ο 20ος Αιώνας προκάλεσε τώρα πολλά δεινά σε όλη την ανθρωπότητα. Θεωρείται ως μία νέα περίοδος του σκότους και της απελπισίας, με τους καταστροφικούς πολέμους, με την τεράστια οικονομική εκμετάλλευση, αφαίμαξη και εξαθλίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Με την συγκέντρωση τεράστιου πλούτου εις τα χέρια μερικών ολίγων, η οποία φέρει το ψευδώνυμο «παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου». Μία «νέα τάξη πραγμάτων» που θέλει όλο τον κόσμο υπόδουλο σε μία παγκόσμια κυβέρνηση η οποία θα τον ελέγχει απόλυτα. Ένα κόσμο χωρίς παιδεία και πολιτισμό, χωρίς σεβασμό στα έθνη, την πολιτισμικότητα και τον πολιτισμό τους. Όλως αντίθετη με τον διεθνισμό, ο οποίος περικλείει σεβασμό στον πολιτισμό, την γλώσσα της κάθε χώρας και των ανθρώπων της, με την ενίσχυση της αλληλεγγύης των λαών.

Οι πρώτοι διεθνιστές ήταν οι Έλληνες, οι οποίοι ενώθηκαν πολιτιστικά και πνευματικά με άλλους λαούς και είχαν οραματισθεί και την Ευρώπη των Λαών και όχι το άθλιο αυτό κατασκεύασμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η οποία ως εντολοδόχος των ισχυρών ενεργεί ως εξολοθρευτικής και δυνάστης των λαών, εντός αλλά και εκτός αυτής της Ευρώπης. Όλα αυτά τα οποία διαδραματίζονται σήμερα εις την Ευρώπη, μετά την εισαγωγή του «Ευρώ», αποτελούν μία μοναδική και ατράνταχτη απόδειξη της ηθικής κατάπτωσης, της αθλιότητας και κατάντιας των Ευρωπαίων Ηγετών, το αποκορύφωμα της επιθετικότητας, της υπονόμευσης της αξιοπρέπειας, της ασέβειας της ιστορίας, εις βάρος των λαών της Ευρώπης.

Αυτά τα οποία συμβαίνουν τώρα εις την Ευρώπη με την έναρξη της οικονομικής κρίσης (2008-09), σε συνάρτηση με την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και αυτά τα οποία πληροφορηθήκαμε μόλις πρόσφατα για τα συμβάντα εις τις Κάννες (2011), πρέπει να ανησυχούνε όχι μόνον εμάς τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους πολίτες, αλλά και όλη την ανθρωπότητα. Διότι πίσω από τις δήθεν «αρχές, τις αξίες και την αλληλεγγύη της Ε.Ε.»(!) υποκρύπτεται το πραγματικό πρόσωπό της: η συστηματική κατάργηση της Δημοκρατίας, αυτή η υποταγή των λαών. Εις την Σύνοδο Κορυφής των G20 στις Κάννες έχουμε την απαρχή αυτής της πρόθεσης και των δεινών εις βάρος των κοινωνιών. Η αποπομπή π.χ. από την πρωθυπουργία των εκλεγμένων κ.κ. Παπανδρέου, Μπερλουσκόνι και λίγο μετά του Θαπατέρο, η οποία δυστυχώς πέρασε απαρατήρητη, χωρίς τα σχετικά σχόλια από τα μεγάλα ΜΜΕ, αποτελούνε άκρως ανησυχητικά φαινόμενα για το μέλλον της Ευρώπης και της ανθρωπότητας.

Ενώ η κρίση χρέους της Ε.Ε. διέρχεται ήδη το 7ο έτος, κανείς δεν διερωτήθηκε γιατί η Ελλάδα ευρίσκεται εις το επίκεντρο της παγκόσμιας δημοσιότητας. Μία χώρα το ΑΕΠ της οποίας αποτελεί μόλις το 1.69% της Ε.Ε. και το 0.10% της παγκόσμιας οικονομίας. Εις την περίπτωση της Ελλάδος σημαίνει ότι η ζημία των δανειστών είναι πολύ ασήμαντη, όταν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα διακινεί παράγωγα πλέον των 700 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι δήθεν επίπονες και ατέρμονες συζητήσεις των Αξιωματούχων της Ε.Ε., του ΔΝΤ, των G20, ο δήθεν κίνδυνος κατάρρευσης των ελληνικών τραπεζών, του bank run, αλλά και οι συνέπειες από τον κίνδυνο του «Grexit», με τον ακρωτηριασμό της Ελλάδος, το Σχέδιο «Ζ» κλπ., όλα αυτά δημιουργούνε σοβαρές υποψίες, ότι κάτι άλλο συμβαίνει, το οποίο επιμελώς αποκρύπτεται ως επτασφράγιστο μυστικό. Ότι όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο για την συστηματική υποταγή της Ευρώπης και της ανθρωπότητας. Υποψίες με τις οποίες κανείς δεν ασχολήθηκε ενδελεχώς, ώστε να βγάλει τα σχετικά συμπεράσματα για την λύση του προβλήματος και για την χάραξη μίας νέας πορείας της ανθρωπότητας.

Ως προαναφέρθηκε, η ανθρωπότητα διέρχεται σήμερα μία νέα περίοδο σκότους, και απελπισίας. Μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση ένδειας και ύπαρξης, αλλά και εθνικής υποτέλειας, μία κρίση η οποία κάποια μέρα ως βραδυφλεγής βόμβα, θα τινάξει εις το αέρα ολόκληρη την υφήλιο, με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο μεγάλος αυτός κίνδυνος είναι γνωστός εις τους υπαίτιους και πρωταγωνιστές της παγκόσμιας αθλιότητας. Ως ήδη γνωστόν, από το 2009 οι πρωταγωνιστές αυτής έχουν τονίσει επανειλημμένως, ότι η Ελλάδα αποτελεί μια «ειδική περίπτωση». Αυτός ο χαρακτηρισμός, αν και πέρασε απαρατήρητος σε όλους τους ειδήμονες της παγκόσμιας πολιτικής, αλλά και εις τους Αξιωματούχους των Αθηνών, αφήνει να εννοηθεί ότι οι πρωταγωνιστές των δεινών της ανθρωπότητας φοβούνται, ότι με την αποπομπή της Ελλάδος «Grexit» από την Ευρωζώνη ή με την εφαρμογή του Σχεδίου «Ζ» θα αφυπνισθούν οι συνειδήσεις των λαών υπέρ της Ελλάδος. Ότι η τιμωρία και η αποπομπή της Ελλάδος θα έχει ως συνέπεια μία παγκόσμια αναταραχή η οποία θα οδηγήσει εις την ολοσχερή κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, την αποτίναξη της υποτέλειας και της καταδυνάστευσης των λαών, και την χάραξη μίας νέας πορείας για όλη την ανθρωπότητα.

Σεβόμενοι την ιστορία της Πατρίδας μας οι Αξιωματούχοι των Αθηνών οφείλουν τώρα να αναθεωρήσουν την υποτακτική στάση τους απέναντι των δανειστών για να βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο.

* Ο αρθρογράφος σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Λευτέρης Γαλανός

Κάτω … από το χαλί έκρυψαν στη ΝΔ τη «σκόνη» από το διαβόητο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο προκειμένου να μην σηκωθεί θύελλα αντιδράσεων στη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς δεν ήθελαν νέο εσωκομματικό μέτωπο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Κι αυτό, γιατί, παρά τις διαβεβαιώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου στη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στις 10 Απριλίου 2014, δεν συμπεριέλαβε στο σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού, πέραν του Ολοκαυτώματος, τις αναγνωρισμένες από την Ελληνική Βουλή γενοκτονίες των Ποντίων, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων.

Φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας το παρασκήνιο της υπόθεσης, καθώς την περασμένη Δευτέρα 19 Μαΐου ήταν η ημέρα μνήμη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ενώ όπως έλεγε χαρακτηριστικά ένας κυβερνητικός βουλευτής, «αν δεν αλλάξει το νομοσχέδιο και αν υπάρχει κυβέρνηση στις 26 Μαΐου, αυτή θα είναι η επόμενη εσωκομματική κρίση για τη ΝΔ».

Το νομοσχέδιο (που είχε κατατεθεί στις 20/11/2013) μπήκε στο «ψυγείο» στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν και τελείωσε η πρώτη ανάγνωσή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, και βγήκε από την «κατάψυξη» μετά την παραίτηση – απομάκρυνση του Τ. Μπαλτάκου από τη θέση του γ.γ. της κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ ήθελε να συνδέσει τα δύο γεγονότα, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι το νομοσχέδιο «πάγωσε» την ημέρα επίσκεψης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, στις 13 Δεκεμβρίου 2013.

Στην Κ.Ο. της ΝΔ «δείχνουν» προς την πλευρά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευαγ. Βενιζέλου. «Γαλάζιοι» βουλευτές επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση φοβήθηκε τότε τον κίνδυνο να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο με την Άγκυρα, που δεν αναγνωρίζει τις γενοκτονίες. Παράλληλα, οι βουλευτές της ΝΔ είχαν στείλει «τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση ότι «αν δεν αλλάξει το νομοσχέδιο, δεν περνάει». Κάτι που ισχύει και σήμερα.

Πολλοί βουλευτές της ΝΔ στη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, μεταξύ των οποίων οι Α. Κουτσούμπας (εισηγητής), Πρ. Παυλόπουλος, Ηλ. Βλαχογιάννης, έθεσαν μετ’ επιτάσεως το θέμα, χωρίς να υπάρξει κάποια δέσμευση από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Λίγες ημέρες αργότερα, στο περιθώριο της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου και προτού κλείσει η Βουλή για τις ευρωεκλογές, βουλευτές της ΝΔ συναντήθηκαν στη Βουλή με σωματεία των Ποντίων στο πλαίσιο ενημερωτικών επαφών που έχει αναλάβει η συνομοσπονδία με μέλη του Κοινοβουλίου, ενόψει της ψήφισής του από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Η άρνηση της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του Ολοκαυτώματος που συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού. Αν δεν γίνει, για λόγους που αδυνατώ να κατανοήσω, θα σημάνει στην πράξη ακύρωση της αναγνώρισης της γενοκτονίας, κάτι που είναι απαράδεκτο», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει το νομοσχέδιο στην περίπτωση που δεν υπάρξει αλλαγή.

Η ΝΔ, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου την περασμένη Δευτέρα, επισημαίνει ότι η Βουλή έχει αναγνωρίσει την γενοκτονία, αποφεύγοντας ωστόσο να τοποθετηθεί επί του θέματος.
Σημειώνεται απλά ότι η ΝΔ ήταν εκείνη που τον Μάιο του 2013 είχε καταθέσει δική της πρόταση νόμου «κόντρα» στο αρχικό νομοσχέδιο του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη, το οποίο είχε «μπλοκάρει» ο Τ. Μπαλτάκος, που ήταν υπέρ να συμπεριληφθούν οι γενοκτονίες των χριστιανών της Ανατολής.

Πηγή «Κυριακάτικη Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Πολλές φορές η ιστορία παίζει περίεργα παιχνίδια. Μία ημέρα πριν την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ, ο λαός της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να δώσει στον δήμαρχο της πόλης Γ. Μπουτάρη, την ευκαιρία να επανεκλεγεί στο αξίωμα του δημάρχου, ενώ κάτι ανάλογο έπραξε και ο λαός της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα ίδια αποτελέσματα των εκλογών είναι πολύ πιθανό να δούμε επανεκλογή και του νυν Δημάρχου Αθηνών Γ. Καμίνη, οποίος ανήκει στον ίδιο γενικότερο ιδεολογικό χώρο με την αρνήτρια της Γενοκτονίας Μ. Ρεπούση.

Το σύνθημα για την σφαγή των Ποντίων είχε δώσει ο ίδιος ο Κεμάλ στην Αμισό (Σαμψούντα): «Εξοντώστε τους γκιαούρηδες. Σκοτώστε κάθε μη μουσουλμάνο! Να έχετε κατά νου τον πλούτο που έχουν στις πόλεις σας! Αν τους βγάλετε από τη μέση, θα γίνει δικός σας».

Και όμως, για τον σφαγέα αυτόν του Ελληνισμού, ο σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις 18 Μαΐου του 2011 (μία ημέρα δηλαδή πριν την μαύρη επέτειο) είχε εκφράσει τον θαυμασμό του με δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης (Ιστανμπούλ όπως αρέσκεται να την αποκαλεί), Καντίρ Τοπμπάς, λέγοντας ότι «αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι η γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ», χωρίς βέβαια να αναλογίζεται ότι στην πόλη όπου είναι δήμαρχος κατοικούν χιλιάδες Πόντιοι και Μικρασιάτες.

Ακόμη πιο πρόσφατα, στις 8 Μαΐου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε δηλώσει και μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ, τόνισε ότι προτιμά να λέει την Κωνσταντινούπολη επισήμως με το Ιστανμπούλ και ανεπισήμως Πόλη, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλο ηγέτη του τουρκικού κράτους» τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Η πιθανή εκλογή του Γ. Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη και οι καλές πιθανότητες που έχει ο Γ. Καμίνης στην Αθήνα, θα αποτελούν μία ήττα Εθνικής Μνήμης απέναντι στους 350.000 νεκρούς και τις εκατοντάδες χιλιάδων εκτοπισμένων Ελλήνων Ποντίων, που οδηγήθηκαν στον θάνατο και οι πιο «τυχεροί» στον ξεριζωμό, βάσει ενός κεντρικού οργανωμένου σχεδίου από την Τουρκία του Κεμάλ.
Παράλληλα, θα σημαίνει ότι η χώρα μας προχωρά με ταχύτητα προς τον γκρεμό.
Δεν πρόκειται ούτε για αριστερούς, ούτε για δεξιούς, ούτε για κεντρώους. Πρόκειται για κλασικούς εκπροσώπους της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που αλώνει εκ των έσω την χώρα.

Αλήθεια, που είναι η ανακοίνωση του Γ. Μπουτάρη και του Γ. Καμίνη για την μαύρη επέτειο μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων;
Πουθενά! Και οι δύο δημοτικοί άρχοντες αγνόησαν επιδεικτικά την ημέρα Μνήμης της σφαγής των Ποντίων.
Και οι δύο έχουν πάρε-δώσε με τον Τζορτζ Σόρος και οι δύο έχουν ανοχή –για να μην πούμε αγάπη- στην λαθρομετανάστευση και οι δύο θέλουν τη λειτουργία τζαμιών στις πόλεις τους και μάλιστα με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων.
Και οι δύο αποδέχτηκαν την προσφορά του Σόρος για πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία, παρά το γεγονός ότι οι γονείς το είχαν απορρίψει, σκεπτόμενοι καλύτερα να κρυώνουν τα παιδιά τους παρά να πουληθούν στον Παγκόσμιο Τοκογλύφο.

Όλοι θυμούνται τον κ. Μπουτάρη όταν προ δύο ετών με μία απόφαση – σοκ, απαγόρευσε τις δύο συγκεντρώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων, που μέχρι τότε πραγματοποιούνταν από την ΠΟΠΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων) και την ΠΟΕ (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας).

Η ΠΟΠΣ ανέκαθεν πραγματοποιούσε συγκέντρωση το πρωί, ενώ η ΠΟΕ, η οποία έχει περίπου 350 σωματεία στο δυναμικό της, και έκανε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση τις βραδυνές ώρες.
Κάθε χρόνο στην πλατεία Αγίας Σοφίας, οι ενώσεις Ποντίων έκαναν τις δύο αυτές συγκεντρώσεις ξεχωριστά. Μέχρι που ο κ. Μπουτάρης ήθελε να κάνει τη δική του συγκέντρωση. Αυτό οι Πόντιοι δεν το ξέχασαν ποτέ κι έτσι στις περσινές εκδηλώσεις τον έκραξαν αγρίως.
Φυσικά, το κράξιμο που έφαγε ο Μπουτάρης ήταν απόρροια των δηλώσεων και των πολιτικών του, οι οποίες έχουν πολλάκις προκαλέσει τους Πόντιους. Αξίζει σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε μερικά μόνο από τα «κατορθώματα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τα οποία επαξίως τον έχουν αναγάγει σε «κόκκινο πανί» για τους Ποντίους.
Ο Μπουτάρης είχε απαγορεύσει τη συγκέντρωση των Ποντίων για την επέτειο της Γενοκτονίας τους από τους Τούρκους, ενώ την ίδια ώρα υποστήριζε ότι η οδός Αποστόλου Παύλου θα πρέπει να μετονομασθεί σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ(!), δηλαδή ήθελε να δώσει το όνομα του σφαγέα των Ποντίων σε δρόμο της πόλης! Αντιστοίχως δε την ώρα που είχε απαγορεύσει την συγκέντρωση των Ποντίων, δήλωνε ότι θα στηρίξει το gay parade, το οποίο θεωρεί «τιμή» για την πόλη.

Με αυτά και με αυτά έφτασε μέχρι τα δικαστήρια ο Μπουτάρης με τους Πόντιους, όπου εν τέλει έχασε και την δίκη. Ο δε κ. Καμίνης, ο ανήκον στην ίδια παράταξη (ο Φ. Κουβέλης τον «σύστησε» για δήμαρχο στην συγκυβέρνηση) με την Μαρία Ρεπούση, ουδέποτε αποδοκίμασε τις γνωστές της ιστορικά αναθεωρητικές υπέρ των Τούρκων απόψεις. Είναι γνωστός λάτρης των λαθραίων και υποστηρικτής της δημιουργίας τζαμιού στον Βοτανικό, κατά απαίτηση της Τουρκίας.

Και έρχονται χιλιάδες δημότες και των δύο δήμων μία ημέρα πριν την αιματηρή Επέτειο, να ψηφίσουν για δημάρχους τα ίδια πρόσωπα. Μόνο τα ποσοστά του α’ γύρου προκαλούν δέος, για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δεν θέλει να ξέρει τίποτε για τα εθνικά θέματα, γιατί τότε δημιουργούνται υποχρεώσεις και υποχρεώσεις σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να σκέφτεται πέρα από την καλοπέρασή του. Και αυτό στην σημερινή εποχή είναι ιδιαιτέρως δύσκολο.

Η ελληνική κοινωνία είναι σαν αυτόν στην ιστορία του «Μίσους», του Μάθιου Κάσοβιτς (γαλλική ταινία του 1996). Κάποιος πέφτει από το παράθυρο και σε κάθε όροφο που περνάει μονολογεί «μέχρι εδώ όλα καλά»…
Είναι το λιγότερο λυπηρό για ένα λαό που έχει υποστεί τέτοιες σφαγές από τους Τούρκους, να επανεκλέγει δημοτικούς άρχοντες οι οποίοι κυριολεκτικά αγνοούν επιδεικτικά τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της τουρκικής θηριωδίας, της τουρκικής «τελικής λύσης» και όχι μόνο, αλλά να προχωρούν ένα βήμα παραπέρα ανοίγοντας την σύγχρονη «κερκόπορτα» του Ελληνισμού για μία νέα περίοδο υποδούλωσης στο νέο Αγά…

Πηγή «Ελεύθερη Ώρα Κυριακής»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου