Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

22 Μαΐ 2014

Του Σταύρου Λυγερού 

ΜΠΟΡΕΙ να έχουν εγερθεί αμφισβητήσεις για τον τρόπο που οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο μεγάλος χαμένος των ευρωεκλογών θα είναι το ΠΑΣΟΚ. Η μεταμφίεσή του σε «Ελιά» δεν φαίνεται να το βοηθάει. Ολα δείχνουν ότι μετά την κατακρήμνισή του από το 44% του 2009 στο 13% του 2012, οι ευρωκάλπες θα καταγράψουν μία νέα μεγάλη βουτιά.

Αν και παραδοσιακά η χαλαρότητα της ψήφου στις ευρωεκλογές ευνοεί τα μικρότερα κόμματα, αναμένεται ότι οι μισοί από όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2012 θα το εγκαταλείψουν. Στην πραγματικότητα, δεν θα πρόκειται για εκλογική πανωλεθρία. Θα πρόκειται για πορεία προς τον σκουπιδοτενεκέ της πολιτικής ιστορίας.

Η βασική αιτία αυτής της πρωτοφανούς πολιτικής εξαέρωσης είναι αναμφισβήτητα η απόλυτη ταύτιση του άλλοτε κραταιού Κινήματος με το μνημόνιο και τις πολιτικές που συσσωρεύουν οικονομικά και κοινωνικά ερείπια. Ο Βενιζέλος ολοκληρώνει το έργο του Γιώργου Παπανδρέου. Μπορεί οι δυο τους να είναι πολύ διαφορετικές προσωπικότητες και σήμερα να βρίσκονται στα μαχαίρια, αλλά δικαιούνται εξίσου τον τίτλο του «μεγάλου κατεδαφιστή».

Σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να αποτρέψει τις διαρροές ψηφοφόρων, ο Βενιζέλος έριξε τις προηγούμενες ημέρες στο τραπέζι τον πολιτικό εκβιασμό: εάν η «Ελιά» αποδοκιμασθεί στις ευρωκάλπες, θα πάψει να υφίσταται η κοινοβουλευτική βάση στήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά. Με άλλα λόγια, το ΠΑΣΟΚ θα εγκαταλείψει τον κυβερνητικό συνασπισμό, γεγονός που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε εθνικές εκλογές. Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις, οι εκλογές θα οδηγήσουν πιθανότατα σε πολιτική ανατροπή.

Είναι προφανές ότι ο πολιτικός αυτός εκβιασμός δεν απευθύνεται σ’ όσους κεντροαριστερούς έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ, επειδή το θεωρούν υπεύθυνο για το καταστροφικό μνημόνιο και ως εκ τούτου επιδιώκουν την αλλαγή κυβέρνησης. Απευθύνεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν το μνημόνιο μονόδρομο, ή τουλάχιστον που θεωρούν ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει ρήξη με το ευρωιερατείο, έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και χάος.

Ο φόβος αυτός ωθεί τους πιο μνημονιακούς και τους πιο φοβισμένους από αυτούς να βάλουν στην άκρη τις ιδεολογικές διαφορές τους με τη Δεξιά και να συσπειρωθούν εκλογικά στη Ν.Δ., προκειμένου να αποτρέψουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί -και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση- στις εθνικές εκλογές.

Ο πολιτικός εκβιασμός του Βενιζέλου, όμως, απευθύνεται και σ’ όσους κεντροαριστερούς ασκούν κριτική στις μνημονιακές πολιτικές, αλλά θεωρούν τυχοδιωκτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η κατηγορία ψηφοφόρων συνήθως στρέφεται όχι προς τη Ν.Δ., αλλά προς τα μικρότερα κόμματα του ευρύτερου χώρου, προς το νεόδμητο «Ποτάμι» και τη ΔΗΜΑΡ.

Το μήνυμα του Βενιζέλου είναι ότι εάν καταρρεύσει εκλογικά το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο θα συμπαρασύρει την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και θα επισπεύσει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Το σημαντικό σ’ αυτό το μήνυμα δεν είναι ο ακραίος πολιτικός κυνισμός του, που καταδεικνύει ότι εδώ και πολύ καιρό ο ομαλός κοινοβουλευτικός βίος έχει αντικατασταθεί από συνθήκες πολιτικού πολέμου. Το σημαντικό είναι ότι ο πολιτικός εκβιασμός του Βενιζέλου αντανακλά την πραγματικότητα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο ο μικρός εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού. Είναι και ο αδύναμος κρίκος του. Ολα, μάλιστα, δείχνουν ότι έχει φθάσει στα όρια αντοχής του. Είναι κοινό μυστικό ότι η αναμενόμενη πανωλεθρία στις ευρωεκλογές θα λειτουργήσει σαν καταλύτης για να εκδηλωθούν οι σοβούσες οξύτατες εσωτερικές αντιθέσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η νέα αποδοκιμασία των ψηφοφόρων θα προκαλέσει ρήγματα στον αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης Σαμαρά, γεγονός που εκ των πραγμάτων θα την αποσταθεροποιήσει. Ακόμα κι αν ο ίδιος ο Βενιζέλος υπαναχωρήσει και μετεκλογικά θελήσει να διατηρήσει την κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ., θα έχει χάσει τον έλεγχο του κόμματός του. Ακόμα και δικοί του βουλευτές δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να στηρίζουν μία κυβέρνηση Σαμαρά.

Πηγή Real


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ζούμε μοιραίες και καθοριστικές μέρες, πρωτόγνωρα υπεύθυνες για το μέλλον μας, των παιδιών μας και αυτής της πατρίδας.

Είναι σπάνιο κοινωνικό φαινόμενο να εξαρτώνται τόσα πολλά, από τόσους πολλούς. Επομένως, το ποσοστό τόσο της ατομικής όσο και της συλλογικής ευθύνης είναι τεράστιο.

Έχει παρέλθει πλέον το πεδίο εκείνο της σημαντικότητας των αξιών.

Το να είναι κάποιος συνειδητός πολίτης, καλοσυνάτος άνθρωπος, αδογμάτιστος κι ελεύθερος, εμπνευσμένος και δημιουργικός, αμοιβαία αλληλέγγυος...

Είναι η ώρα της δράσης, των αποφάσεων και της πράξης.

Όποιοι κι αν είμαστε, ότι κι αν είμαστε, όπως κι αν είμαστε, οφείλουμε να πράξουμε το σωστό για μας, τα παιδιά μας και το μέλλον της πατρίδας μας.

Αν είμαστε έστω και ελάχιστα σώφρονες, θα αντιλαμβανόμαστε ότι από εμάς εξαρτώνται τόσα πολλά, που ο βαθμός ευθύνης μας δείχνει δυσθεόρατος.

Είναι ώρες ευθύνης.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Γιώργος Βάμβουκας
Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ)

Σε πρόσφατη ανάλυσή μου από τη θέση αυτή σχολίαζα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αδυνατεί να κάνει απλές αριθμητικές πράξεις.
Προχθές ο κ. Σαμαράς παρουσίασε το «Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο 2015 – 2020». Το συγκεκριμένο «Αναπτυξιακό Σχέδιο είναι μία απάτη, μία ανοησία, με κεντρικό στόχο την κλοπή της ψήφου των πολιτών. Αρκεί να αναφέρει ο πρωθυπουργός, στήριξε τους υπολογισμούς μας για τους αναπτυξιακούς ρυθμούς της χώρας κατά την περίοδο 2014 – 2020 στο ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) σε τρέχουσες τιμές, όταν και οι πρωτοετείς φοιτητές μίας Οικονομικής Σχολής, γνωρίζουν ότι οι ετήσιοι αναπτυξιακοί ρυθμοί αποτυπώνονται στο ποσοστό μεταβολής του ΑΕΠ σε σταθερές τιμές. Ο πρωθυπουργός και το υφιστάμενο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο (Στουρνάρας και Σία), είναι άκρως επικίνδυνοι για τη χώρα, ψευταράδες με μύτη Πινόκιο και τσαρλατάνοι.

Το πρωθυπουργικό άτομο, όχι μόνο δεν λυπάται τα 2 εκατομμύρια ανέργους και ξενιτεμένους για εύρεση εργασίας σε μακρινές πατρίδες, αλλά σήμερα λέει μεγαλύτερα και αισχρότερα ψέματα από ότι στο παρελθόν.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς!
Τα Ζάππεια Ι, ΙΙ και ΙΙΙ…;
Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, που αποδείχτηκε μία τρύπα στο νερό;
Την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων, με την ανάληψη τη πρωθυπουργίας από τον Παπαδήμο, όταν υποστήριζε ότι με το κούρεμα του δημόσιου χρέους τα δύσκολα φεύγουν και τα εύκολα είναι μπροστά μας;

Όταν ως πρωθυπουργός, πλέον, πήρε το ποσοστό ανεργίας από 17,6% το 2011 (876.900 άνεργα άτομα) και το εκτόξευσε σε 27,3% το 2013 (1.353.500 άνεργα άτομα). Η γυναίκα του, τα παιδιά του, οι συγγενείς του, οι στενοί φίλοι του, δεν του λένε ότι η μύτη του μεγάλωσε, κοντεύει να ακουμπήσει στο πεζοδρόμιο και χρειάζεται επειγόντως πλαστική εγχείρηση…

Ποιος να πιστέψει έναν πρωθυπουργό, που είναι 63 ετών, μιλάει σαν ανώριμο δεκαπεντάχρονο και οι σοβαροί αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες που τον ακούνε χασκογελούν…;
Πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, το άτομο εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό, με το διαβόητο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, «Εθνικό Σχέδιο Εξόδου από την Οικονομική Κρίση».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποδείχτηκε μία απάτη σε βάρος των Ελλήνων ψηφοφόρων και σε μία σοβαρή χώρα, ένας τέτοιος πρωθυπουργός, θα βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Στην Ελλάδα, όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά λέει σήμερα αισχρότερα ψέματα από την προεκλογική περίοδο του 2012.

Το προεκλογικό οικονομικό πρόγραμμα του κ. Σαμαρά το 2012, στηριζόταν σε 18 προτάσεις, όπως «αύξηση χαμηλών συντάξεων, πολυτεκνικών επιδομάτων και ειδικών μισθολογίων» (πρόταση 1), «όχι άλλες μειώσεις μισθών» (πρόταση 5), «τέλος στα χαράτσια (πρόταση 7), «μείωση των φορολογικών συντελεστών» (πρόταση 8), «προστασία δημοσίων υπαλλήλων» (πρόταση 10), «ενίσχυση ρευστότητας στην αγορά» (πρόταση 13), «ανακήρυξη ΑΟΖ (πρόταση 18), κ.λ.π.

Τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε. Μας εξαπάτησε και κέρδισε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, όχι μόνο η ανεργία εκτοξεύθηκε σε πρωτοφανή επίπεδα, αλλά μισθοί και συντάξεις πετσοκόφτηκαν, τα χαράτσια πολλαπλασιάστηκαν, το δημόσιο χρέος αυξάνει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και γενικότερα η εθνική οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο.

Το άτομο λέει ψέματα χωρίς ντροπή και δείχνει να χαίρεται με τα τραγικά αποτελέσματα της σφαγιαστικής οικονομικής πολιτικής του.

Είναι ο Καλιγούλας της νεότερης Ελλάδας. Ως γνωστό, ο Καλιγούλας έπασχε από πολύ σοβαρό ψυχικό νόσημα. Η παράνοιά του υπήρξε μνημειώδης, όταν έχρισε μέλος της Συγκλήτου το άλογό του. Ο δικός μας Καλιγούλας είναι μανιώδης με τις εξαγγελίες κάλπικων προεκλογικών οικονομικών προγραμμάτων.
Ηδονίζεται με τα ψέματα, με τον πόνο των συνανθρώπων του, με τις αυτοκτονίες των συμπολιτών του, με τα ερείπια που αφήνει πίσω της η εγκληματική οικονομική πολιτική του.
Είναι ο Καλιγούλας!

Πηγή εφημ. «KontraNews»

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Όπως ανέφερε το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων «BasNews», ο Πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι Αλ - Μαλίκι επισκέφθηκε την Κίνα, όπου συναντήθηκε με τον Ιρανό πρόεδρο, Xasan Rohani, και τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, επί ευκαιρία του συνεδρίου « Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Ασία», που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Αλ - Μαλίκι μετέβη στην Σαγκάη με αποκλειστικό σκοπό να διαπραγματευτεί την αγορά νέων όπλων.

Μέλος της «Συμμαχίας του κράτους του νόμου» και εκπρόσωπος του ιρακινού κοινοβουλίου Xamid Akili, δήλωσε ότι, στην στη Σαγκάη, ο Αλ Μαλίκι συζήτησε με τον Πρόεδρο Πούτιν και υπέγραψε συμφωνία για την αγορά ρωσικών όπλων.

«Για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας το Ιράκ χρειάζεται νέα όπλα και συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας, και αυτό ήταν ένα από τα σημεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Αλ - Μαλίκι και του Ρώσου Προέδρου Πούτιν», δήλωσε ο Akili, προσθέτοντας ότι μεταξύ του Ιράκ και της Ρωσίας είναι ενεργή στρατιωτική συμφωνία αξίας πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είπε, επίσης, ότι ο ιρακινός Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ιράν, Χ. Rouhani, με κύριο θέμα της συζήτησης την αγορά οπλισμού για την ενίσχυση του στρατιωτικού οπλοστασίου του Ιράκ.

Σχόλιο: Με σύμμαχο την θρησκεία, Ιράν και Ιράκ «συσφίγγουν» τις σχέσεις τους δημιουργώντας εφιάλτες στην δύση και στο ΝΑΤΟ. Πιθανόν οι ιρακινοί αναζητούν συμμάχους για το κουρδικό στοιχείο στην χώρα τους.
Επίσης τονίζεται ότι έχει ξαναεμφανιστεί στον παγκόσμιο τύπο παρόμοια πληροφορία και έχει διαψευσθεί από την ιρακινή κυβέρνηση. Υπάρχουν όμως όλα τα δεδομένα και πολύς «καπνός» και ως συνήθως πιθανόν και «φωτιά».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και επικεφαλής του Περιφερειακού ΑΜ-Θ Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ έκανε την εξής δήλωση:

«Οι επικεφαλής των δύο Συνδυασμών, που θα βρεθούν αντιμέτωποι στον Β’ γύρο των εκλογών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, παρά τις δηλώσεις, τις ανακοινώσεις και τη δημόσια επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η οποία αυτούς αφορούσε, δεν τολμούν και σιωπούν.

Δεν τολμούν να καταγγείλουν την ωμή παρέμβαση του Προξενείου της Άγκυρας στην Κομοτηνή, για μια ακόμη φορά, σε εκλογικές διαδικασίες της Ελληνικής Δημοκρατίας. Απεναντίας η ένοχη σιωπή μεταφράζεται σε εξάρτηση.

Δεν τολμούν να καταδικάσουν και να απομονώσουν, υποψηφίους συμβούλους τους, που υπέβαλαν τα «διαπιστευτήρια» σε υποψηφίους Ευρωβουλευτές του DEB.

Σιωπούν στην αντεθνική πρακτική συμβούλων τους, να εκδώσουν το όποιο προεκλογικό υλικό τους στην τουρκική γλώσσα, παίζοντας το παιχνίδι του Προξενείου, για την συνεχή κι αυξανόμενη διασπορά της τουρκικής γλώσσας στους νομούς της Θράκης.

Δεν τολμούν να σχολιάσουν, εκφράζοντας την μέγιστη εθνική τους ανησυχία, την κάθοδο του DEB στις Ευρωεκλογές.

Δεν τολμούν να καταγγείλουν την απίστευτη κινητοποίηση του Προξενείου και την αθρόα μεταφορά ψηφοφόρων, από Αδριανούπολη, Προύσα και Κωνσταντινούπολη, ώστε να επιβληθεί το DEB πρωτοδεύτερο Κόμμα στην Ροδόπη και στην Ξάνθη.

Σιωπούν και δεν καταγγέλλουν δημόσια τις σχέσεις συμβούλων τους με «Γκρίζους Λύκους».

Όλα αυτά, για όσους δεν κατάλαβαν, ήταν οι ακρογωνιαίες προϋποθέσεις για να απαντήσουμε σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις ή σε προσεγγίσεις των ενδιαφερομένων για τον Β’ γύρο.

Και για όσους, επίσης δεν θέλουν να καταλάβουν, αυτή η ένοχη σιωπή και ατολμία σύγκρουσης με τον αντεθνικό ρόλο του Προξενείου, μας οδήγησε στην ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ακύρωσης και αποδοκιμασίας των δύο Συνδυασμών των Γιώργου Παυλίδη και Άρη Γιαννακίδη.

Υψώνω για άλλη μια φορά φωνή αγωνίας σε όλους τους ψηφοφόρους των δυο Συνδυασμών που προκρίθηκαν για τον Β’ Γύρο:

Για ένα πρόσκαιρο κομματικό πανηγύρι του Συνδυασμού που θα νικήσει, μην βγάλουμε τα μάτια της Πατρίδας μας, μην βγάλουμε τα μάτια της Θράκης μας, μην «παίξουμε» το παιχνίδι του Προξενείου και της Άγκυρας, μην βάλουμε το DEB, μέσω των Περιφερειακών Συμβούλων, στους μηχανισμούς της Περιφέρειας, μην στρώνουμε τα χαλιά, με τον κίνδυνο να δούμε το βράδυ της Κυριακής στις Ευρωεκλογές, στον χάρτη των εκλογικών αποτελεσμάτων, την Ροδόπη ή την Ξάνθη, για πρώτη φορά, με κόκκινο χρώμα.

Έχω δηλώσει επανειλημμένα, ότι η πολιτική μου φύτρα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο, οποίος ίδρυσε ένα κόμμα επάνω σε εθνικές πατριωτικές αρχές.

Δεν θα υποστείλω αυτές τις αρχές και δεν θα παρακάμψω τη φωνή της συνείδησής μου.

Τα ίδια θα μπορούσα να πω απευθυνόμενος και σε οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, προς τους οποίους έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ότι «Η Ελλάδα, άρα και η Θράκη, ανήκει στους Έλληνες».

ΥΓ: Μη αντιλαμβανόμενοι, προφανώς, την ελληνική γλώσσα (αποκλείεται να κάνω χρήση της τουρκικής που χρησιμοποιούν υποψήφιοί τους) στις δηλώσεις και ανακοινώσεις μου για την στάση του Συνδυασμού που ηγούμαι, στον Β’ γύρο, εξακολουθούν οι άτολμοι δύο Συνδυασμοί έναντι του Προξενείου, να «κυκλώνουν» και να ενοχλούν στελέχη του δικού μας Συνδυασμού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ικετεύοντας για στήριξη. Αυτογελοιοποιούνται.

Γιατί σιωπούν και γιατί δεν τολμούν πρώτα, να τοποθετηθούν ΔΗΜΟΣΙΑ στα πολύ σοβαρά θέματα που τους θέτω και υπενθυμίζω για μία ακόμα φορά, με αυτές τις δηλώσεις μου;»Γράφει ο Περικλής Νεάρχου
Πρέσβης ε.τ.

Η νέα δυναμική Αμερικανική παρέμβαση για την επανάληψη των διακοινοτικών συνομιλιών στο Κυπριακό πάνω στη βάση του γνωστού κοινού ανακοινωθέντος Αναστασιάδη – Έρογλου αντιμετωπίζεται με μεγάλες προσδοκίες από την Άγκυρα ως «η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί», όπως έγραψε χαρακτηριστικά εξέχων τούρκος αρθρογράφος.

Ακόμη όμως και πάνω στη βάση του ολέθριου αυτού ανακοινωθέντος, οι συνομιλίες βρίσκονται ουσιαστικά σε αδιέξοδο. Η τουρκική πλευρά επιδιώκει να αξιοποιήσει το κοινό ανακοινωθέν για να επιτύχει εκ των προτέρων τη διεθνή αναγνώριση και προβολή του ψευδοκράτους ως ισότιμου της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τη σιωπηρή παραγραφή της Τουρκικής κατοχής. Επιδιώκει επίσης να μετατρέψει την εδαφική πτυχή του Κυπριακού σε θέμα περιουσιών (που μπορούν να ανταλλαγούν ή να αποζημιωθούν) και κυρίως να καταστήσει διακοινοτικό θέμα το φυσικό αέριο της Κύπρου και να αφαιρέσει από την Ελληνική πλευρά το μεγάλο και στρατηγικό αυτό όπλο.

Σε μία τέτοια περίπτωση, η Ελληνική πλευρά θα εγκλωβιζόταν σε ένα σχέδιο «λύσεως» που θα είχε ήδη τη μορφή τετελεσμένων γεγονότων, από το οποίο δεν θα μπορούσε να υπάρξει διαφυγή, με δημοψηφίσματα, π.χ. όπως στην περίοδο του Σχεδίου Ανάν το 2004.

Για προφανείς σκοπούς προσελκύσεως αλλά και εξαπατήσεως της Ελληνικής πλευράς, προτάσσεται το θέμα της επιστροφής της περίκλειστης πόλεως της Αμμοχώστου. Η περίκλειστη πόλη περιλαμβάνει μόνο το 1/16 της Αμμοχώστου και η Τουρκική πλευρά και οι διπλωματικοί της σύμμαχοι χρησιμοποιούν επιτηδείως την ενδεχόμενη επιστροφή της για να διεκδικήσουν μεγάλα ανταλλάγματα, παρά το γεγονός ότι, με βάση τη Συμφωνία Κορυφής Κυπριανού – Ντενκτάς του 1979 και σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, η πόλη θα πρέπει να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους της χωρίς ανταλλάγματα, ως χειρονομία καλής θελήσεως.
Η ίδια, δυστυχώς, η ελληνική πλευρά, με τις προτάσεις που υπέβαλε για την επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών, παρέκαμψε τα όσα προβλέπονται από τη Συμφωνία Κορυφής του 1979 και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και συνέδεσε την επιστροφή της Αμμοχώστου με ανταλλάγματα.

Η τουρκική πλευρά διεκδικεί ως «αντάλλαγμα» κάτι που είναι «ισοδύναμο» της μεγάλης «παραχωρήσεως» που θα έκανε η τουρκική πλευρά, όπως δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο τελευταίος μετέβη το προηγούμενο Σάββατο στην κατεχόμενη Κύπρο, εν όψει της επισκέψεως στη Λευκωσία του Αμερικανού Αντιπροέδρου, Μπάιντεν. Το «ισοδύναμο» αντάλλαγμα που διεκδικεί η τουρκική πλευρά είναι η ουσιαστική «Αμμοχωστοποίηση» του Κυπριακού και το λεγόμενο «απ’ ευθείας εμπόριο». Το άνοιγμα, δηλαδή, του λιμένος της Αμμοχώστου αλλά και του αεροδρομίου της Τύμπου στο απ’ ευθείας εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που θα ισοδυναμούσε με de facto αναγνώριση του ψευδοκράτους από την Ε.Ε. Η αμερικανική πλευρά, που για δικούς της ευρύτερους γεωπολιτικούς λόγους επισπεύδει το Κυπριακό στη σημερινή συγκυρία, προσφέρεται να χρηματοδοτήσει μελέτη ειδικών για την ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου ως πρώτου, υποτίθεται, βήματος προς την επιστροφή της περίκλειστης πόλεως. Η ίδια ιδέα είχε προβληθεί και στο παρελθόν, επί προεδρίας Βασιλείου, ως υποκατάστατο της ελλείψεως πραγματικής προόδου.

Φυσικό αέριο και συνάντηση Μπάιντεν – Έρογλου
Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στη Λευκωσία είναι οι στόχοι της Αμερικανικής πολιτικής για το Κυπριακό φυσικό αέριο και η αναμενόμενη συνάντηση του αμερικανού αντιπροέδρου Μπάιντεν με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, με την ευκαιρία της επισκέψεώς του στη Λευκωσία.

Η τουρκική πλευρά επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την επίσκεψη Μπάιντεν για να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος και να δημιουργήσει προηγούμενο. Ο κάθε ξένος ηγέτης, δηλαδή, που επισκέπτεται τη Λευκωσία να θεωρεί υποχρέωσή του να συναντηθεί και με τον τουρκοκύπριο ηγέτη. Η επίσκεψη Μπάιντεν προβάλλεται, βεβαίως, ως ειδική περίπτωση, εφόσον συνδέεται με τις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού. Δείχνεις όμως σε πιο ολισθηρό κατήφορο έχει οδηγήσει το Κυπριακό η σημερινή καταστροφική πολιτική, που συνεχίζει επί τα χείρω την προηγούμενη πολιτική μονομερών υποχωρήσεων Χριστόφια.

Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν ήταν από τους φίλους της Ελλάδας και της Κύπρου που πρωτοστάτησαν στο παρλθόν στο Κογκρέσσο σε θετικά ψηφίσματα υπέρ της Κύπρου. Οι φόβοι που εμπνέει σήμερα η επίσκεψή του στη Λευκωσία δεν οφείλονται μόνο στην άτεγκτη μεταμόρφωση που επιβάλλει η άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας μίας υπερδυνάμεως που προτάσσει ως ψυχρό τέρας τα γεωπολιτικά και τα στρατηγικά της συμφέροντα, κατά τον τρόπο, τουλάχιστον, που τα αντιλαμβάνεται. Οφείλεται επίσης στην ολέθρια αυτοκαταστροφική πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία της Ελληνικής πλευράς στη Λευκωσία αλλά και στην Αθήνα.

Είναι χαρακτηριστικές, π.χ., οι δηλώσεις στις οποίες προέβη στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιαννάκης Κασουλίδης, μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρρι. Μιλώντας σε δεξαμενή σκέψεως (think tank), ενώπιον διπλωματών, πολιτικών αναλυτών και διαμορφωτών της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, το μόνο που θεώρησε σκόπιμο να πει ήταν ότι επιδιώκει στο Κυπριακό «λύση» που θα είναι υπέρ και των δύο πλευρών στη Κύπρο (win-win). Προφανώς όμως η άλλη πλευρά δεν είναι οι τουρκοκύπριοι, όπως μερικοί θέλουν να αυταπατώνται. Είναι η Άγκυρα, που επιδιώκει τώρα όχι μόνο τον έλεγχο της κατεχόμενης Κύπρου και τη συγκυριαρχία σε ολόκληρη την Κύπρο, αλλά και τη «μοιρασιά» επιπλέον του φυσικού αερίου της ελεύθερης Κύπρου.

Η πολιτική αυτή της σημερινής ηγεσίας παρέχει άλλοθι στην αμερικανική πολιτική των «ίσων αποστάσεων» και τραβάει κυριολεκτικά το χαλί κάτω από τα πόδια των φίλων και συμμάχων της Κύπρου στο Κογκρέσσο, που θα μπορούσαν να εναντιωθούν στη σημερινή αμερικανική πολιτική στο Κυπριακό και ενδεχομένως να την αναχαιτίσουν.

Η «λύση» στο Κυπριακό και οι τουρκικές βλέψεις
Την περασμένη εβδομάδα, ο τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, αναφερόμενος στις προοπτικές εξευρέσεως εθνικών αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, εξήγγειλε την εγκατάσταση, σε έναν χρόνο από τώρα, «εθνικής», όπως την ονόμασε, πλατφόρμας εξορύξεως υδρογονανθράκων, σε συνεργασία με την πολυεθνική εταιρεία Shell, 170 ν.μ. νοτιοδυτικά της Αττάλειας, εντός της αμφισβητούμενης από την Τουρκία υφαλοκρηπίδας του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελλόριζου. Η εξαγγελία του δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες Μιλλιέτ και Γενί Σαφάκ.

Είναι προφανές ότι η Άγκυρα, μετά την ολοκλήρωση μίας σειράς κρίσιμων αεροναυτικών εξοπλισμών και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους σχεδιασμούς αφ’ ενός για «λύση» τύπου Σχεδίου Ανάν στο Κυπριακό και αφ’ ετέρου τις ελπίδες που επενδύει η Ελληνική πλευρά στην ανακήρυξη Ευρωπαϊκών θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο μέχρι το τέλος της Ελληνικής Προεδρίας, εξαγγέλλει προκαταβολικά τη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων στην κρίσιμη περιοχή που συνορεύουν η Ελληνική με την ΑΟΖ της Αιγύπτου, της Κύπρου και του Ισραήλ. Επιλέγει την περιοχή του Καστελλόριζου ως του αδύνατου κρίκου της Ελληνικής Άμυνας για να αμφισβητήσει συνολικά την Ελληνική ΑΟΖ, όπως προσδιορίζεται από τις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου και να προωθήσει τη γνωστή ιδέα των «ίσων» δήθεν δικαιωμάτων στο Αιγαίο, κατά το γνωστό «καζάν-καζάν» του Ταγίπ Ερντογάν. Σπεύδει επίσης να προκαταλάβει ενδεχόμενη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, η οποία θα ενίσχυε σημαντικά την Ελληνική θέση και θα άνοιγε επίσης τον δρόμο για την οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ με το Ισραήλ και την Κύπρο.

Ένας ιδιαίτερα κρίσιμος παράγων είναι η αμερικανική πολιτική, η οποία προσδιορίζεται, δυστυχώς, πολύ περισσότερο ακόμη σήμερα από τις γνωστές εμμονές για την, όσο το δυνατόν, ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσική ενέργεια. Στο πλαίσιο αυτό, προβάλλεται και η ιδέα της απεξαρτήσεως της Τουρκίας από το ρωσικό φυσικό αέριο με τη βοήθεια των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου!

Υπάρχει, προφανώς, πολύ μεγάλος λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα και την Κύπρο. Η κυβέρνηση όμως συνεργάζεται πλήρως, δυστυχώς, σε όσα τεκταίνονται στην Κύπρο και σιωπά για τις εξαγγελίες του τούρκου υπουργού Ενέργειας. Δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία αντίδραση. Ο αμυντικός προϋπολογισμός επίσης της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μειώνεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μειώνεται σε επίπεδα 500 περίπου εκατ. ευρώ ετησίως, όσο δηλαδή και ο αμυντικός προϋπολογισμός της Εσθονίας!

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 
Του Μιχαήλ Στυλιανού 

Εκατόν τριάντα καθηγητές κορυφαίων Αμερικανικών Πανεπιστημίων (δύο κάτοχοι βραβείων Νόμπελ),συγγραφείς και διανοούμενοι καταγγέλλουν ότι η κορυφαία ΜΚΟ, λειτουργεί ως όργανο της αμερικανικής κυβέρνησης, καλύπτει τις ανομίες της και εξογκώνει πλημμελήματα χωρών-στόχων.

Μεταξύ της πλειάδας των (υποτίθεται) Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που έχουν επινοηθεί ή μεταλλαχθεί σε ένα πολυ-εργαλείο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, η Human Wrights Watch (Επιτήρηση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) λειτουργεί ως προπομπός επιχειρήσεων παρέμβασης ή και επέμβασης -διπλωματικού, προπαγανδιστικού, ή και στρατιωτικού χαρακτήρα- σε βάρος χωρών στόχων…

Η «επιτήρησή» της είναι ουσιαστικά εξωστρεφής και μονόφθαλμη.΄Εχει εστιάσει τις αστυνομικές της αρμοδιότητες σε ξένες επικράτειες και τις ασκεί με επαγρύπνηση και εγερσιμότητα τέτοιας κραυγαλέας ασυνέπειας που καταρρίπτει κάθε όριο του σκανδάλου.

Μπορεί, για παράδειγμα, να ωρύεται κατά της «αστυνομικής βίας» κατά των διαδηλωτών του Κιέβου, (από δερόμενους και σε συνεχή υποχώρηση αστυνομικούς της νόμιμης κυβέρνησης Γιανούκοβιτς), αλλά να κλείνει τα μάτια όταν πυρπολούνται πολλές δεκάδες ανθρώπων στα γραφεία των συνδικάτων της Οδησσού, από την «εθνοφρουρά» του φασιστικού Δεξιού Τομέα, των πραξικοπηματιών τού Κιέβου.

Το μητρώο και αυτής της Μ.Κ.Ο. «Επιτήρησης» θα μπορούσε να απασχολήσει επί μακρόν ένα Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό διεθνείς συνθήκες που θα επέτρεπαν μιαν αδέκαστη κρίση του. Επί του παρόντος είναι το αντικείμενο ανοικτής επιστολής 130 διασήμων καθηγητών κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, με επικεφαλής δύο βραβεία Νόμπελ, προς τον Διευθυντή της Human Writes Watch.

Συντεταγμένη σε νομική γλώσσα, αλλά με πένα που στάζει διαβρωτικό οξύ, η επιστολή έχει ως εξής:
«Αγαπητέ Κένεθ Ρόθ (της Επιτήρησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων),

Η «Επιτήρηση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» αυτοχαρακτηρίζεται ως «μια από τις ηγετικές ανεξάρτητες οργανώσεις του κόσμου, που είναι αφιερωμένες στην υπεράσπιση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Ωστόσο οι στενές σχέσεις της με την κυβέρνηση εγείρουν ερώτημα για την ανεξαρτησία της.

Για παράδειγμα, ο Διευθυντής Υπεράσπισης Υποθέσεων της οργάνωσης στην Ουάσιγκτων, Τομ Μαλινόφσκυ, διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Προέδρου Μπίλ Κλίντον (σημ.συν. Βομβαρδισμοί Γιουγκοσλαβίας) και συντάκτης των λόγων της ΥπΕξ Μαντλέν Ωλμπράϊτ ( Εισβολή και καταστροφή του Ιράκ). Το 2013 έφυγε από την Ε.Α.Δ., και διορίσθηκε βοηθός ΥπΕξ για την Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εργασία, υπό τον Τζων Κέρρυ.

Η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης Σουδάν Μανίλοου αυτό-περιγράφεται στο βιογραφικό της, στην ιστοσελίδα τής οργάνωσης, ως «παλαιά φίλη του Μπίλ Κλίντον», «με υψηλή ενεργό δράση» στο πολιτικό κόμμα του και «οργανώτρια δεκάδων εκδηλώσεων» της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Συγκοινωνούντα δοχεία και με τη C.I.A.
Η σημερινή συμβουλευτική επιτροπή της Επιτήρησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα κράτη της Λατινικής Αμερικής έχει, μεταξύ των μελών της, τον Μάϊλ Φρετσέτ, τέως πρεσβευτή στην Κολομβία και τον Μάϊκλ Σίφτερ, άλλοτε διευθυντή Λατινικής Αμερικής του χρηματοδοτούμενου από την κυβέρνηση Εθνικού Κληροδοτήματος για την Δημοκρατία-National Endowment for Democracy N.E.D. (σημ. συν. Με 64 παραμάγαζα, πολυσχιδή δράση και δαπάνες δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία).

Στην ίδια επιτροπή (ανθρωπίνων δικαιωμάτων) για την Λατινική Αμερική συμμετείχε, κατά την περίοδο 2003-2011, ο Μιγκουέλ Ντίαζ, αναλυτής της CIA στη δεκαετία 1990. Ο Ντίαζ υπηρετεί τώρα στο υπουργείο Εξωτερικών ως σύνδεσμος μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και των μη-κυβερνητικών εμπειρογνωμόνων.

Υπό την ιδιότητα του Διευθυντή Υπεράσπισης Υποθέσεων της Ε.Α.Δ., ο Μαλινόφσκυ υποστήριξε το 2009 ότι «υπό ορισμένες συνθήκες» «υφίσταται χώρος νομιμότητας» για «μεταγωγές της CIA» – την παράνομη πρακτική της απαγωγής και μεταφοράς υπόπτων τρομοκρατίας σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Ο Μαλινόφσκυ ανέφερε, παραφράζοντας επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι η εξεύρεση εναλλακτικής λύσης στην αποστολή υπόπτων σε «ξένα μπουντρούμια για να υποβληθούν σε βασανιστήρια» θα απαιτήσει κάποιο χρόνο…

Η Ε.Α.Δ. δεν επεφύλαξε την ίδια μεταχείριση στην Βενεζουέλα. Σε επιστολή της στον Πρόεδρο Τσάβεζ, το 2012, επιτίμησε την αίτηση της χώρας για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ισχυρίσθηκε ότι η Βενεζουέλα «υπολείπεται των παραδεκτών κριτηρίων» και αμφισβήτησε «την ικανότητά της να υπηρετήσει ως φερέγγυα φωνή τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση η αμερικανική συμμετοχή στο ίδιο συμβούλιο δεν κρίθηκε αναγκαία καταδίκης από την «Επιτήρηση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», παρά το παγκόσμιο πρόγραμμα δολοφονιών της Ουάσιγκτων, την διατήρηση της εφαρμογής των απαγωγών της CIA και της παράνομης φυλάκισης ανθρώπων στο Γκουαντάναμο.

Παρόμοια, τον Φεβρουάριο του 2013 η Ε.Α.Δ. σωστά χαρακτήρισε παράνομη της χρήση πυραύλων σε εμφύλιο πόλεμο από τη Συρία. Ωστόσο παρέμεινε άφωνη μπροστά στην σαφή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου με την αμερικανική απειλή πυραυλικής επίθεσης κατά της Συρίας.

Και ο … φιλάνθρωπος κ. Σόρος
Τα ολίγα ως άνω παραδείγματα, που περιορίζονται μόνο στην πρόσφατη ιστορία, θα μπορούσαν να συγχωρηθούν ως ασυνέπειες και παραβλέψεις που μπορούν και να συμβούν σε ένα μεγάλο και πολυάσχολο οργανισμό. ΄Ομως η στενή σχέση της Ε.Α.Δ. με την αμερικανική κυβέρνηση προσδίδει σε αυτά τα κρούσματα τα χαρακτηριστικά μιας σύγκρουσης συμφερόντων.

Κατά συνέπεια σας εισηγούμαστε να λάβετε άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα διεκδίκησης της ανεξαρτησίας της «Επιτήρησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».΄Ενα πρώτο λογικό βήμα είναι το κλείσιμο της περιστρεφόμενης θύρας μεταξύ της οργάνωσης και της κυβέρνησης. Αποκλεισμός από το προσωπικό της Ε.Α.Δ., τους συμβούλους της ή τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, όλων όσων εσχεδίασαν ή εξετέλεσαν αμερικανική εξωτερική πολιτική. Ως απόλυτα ελάχιστο μέτρο καθιερώστε μακρές περιόδους «κατάψυξης» (των υποψηφίων), πριν από την οποιαδήποτε κίνηση επανασύνδεσης μεταξύ της Ε.Α.Δ. και αυτού του βραχίονα της κυβέρνησης.»
Και -κορυφώνοντας την δόση διαβρωτικού οξέος που την διαποτίζει- η συντριπτική ανοικτή επιστολή των 130 Αμερικανών πανεπιστημιακών καταλήγει ως εξής:
«Ο μεγαλύτερος χρηματοδότης σας, ο επενδυτής Τζωρτζ Σόρος, επιχειρηματολόγησε το 2010 ότι «πιστεύω ότι για να είναι περισσότερο αποτελεσματική, η οργάνωση πρέπει να φαίνεται περισσότερο διεθνής, λιγότερο μια αμερικανική οργάνωση.» Εμείς συμφωνούμε. Σας συνιστούμε να εφαρμόσετε την πάρα πάνω πρότασή μας, προκειμένου να εξασφαλίσετε μια φήμη γνήσιας ανεξαρτησίας.»
Ακολουθούν 130 υπογραφές καθηγητών στα σημαντικώτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ (Διεθνολόγων, Πολιτειολόγων, Νομικών, Ιστορικών, Οικονομολόγων και Φιλοσοφίας), γνωστών συγγραφέων και διανοουμένων. Τις δύο πρώτες θέσεις στην λίστα βρίσκονται τα ονόματα δύο βραβείων Νόμπελ, στην 113η του σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν και στην 120η του πρώην Γ.Γ. του ΟΗΕ Χανς-Κριστόφ φον Σπόνεκ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Πρόλογος ιστολογίου: Όταν ενημερώνεσαι από τουρκικά τηλεοπτικά (κρατικά) κανάλια, για τις εκλογές στην Ελλάδα, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει και κάτι πολύ βρωμερό, ύποπτο και επικίνδυνο αναδύεται...

Το δυστύχημα της ΕΡΤ, έγινε"ευτύχημα" για την τουρκική προπαγάνδα, η οποία ελέγχει πια σχεδόν ολόκληρη τη Θράκη. Είναι γνωστές οι απ' ευθείας αναμεταδόσεις τουρκοπανηγυριών, όπως είναι επίσης γνωστό πως το σήμα της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης δεν καλύπτει όλη την Επικράτεια και, δυστυχώς, δεν καλύπτει ούτε την Θράκη. 

Εσκεμμένη ενέργεια, αμέλεια, επιχειρηματική και πολιτική απάτη(!) εις βάρος των πολιτών και των εθνικών συμφερόντων της χώρας ή κάτι πολύ χειρότερο; 

Οι ενδείξεις εγκατάλειψης της Θράκης γίνονται ολοένα και περισσότερες, γίνονται ολοένα και εντονότερες, αφήνοντας μία αίσθηση που ίσως θα έπρεπε να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη (ό,τι έχει απομείνει από αυτήν) της χώρας. Κι αυτό, γιατί η δράση κρατικών τηλεοπτικών σταθμών ενισχύουν την εικόνα της "κραταιάς μητέρας πατρίδας", δηλαδή της Τουρκίας, στο σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού της Θράκης (χριστιανών και μουσουλμάνων), οι οποίοι ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν πάρα πολύ σοβαρά την ομαδική αγωγή κατά της διοίκησης της Δημόσιας Τηλεόρασης, κατά του αρμόδιου υπουργού και, ενδεχομένως και κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενώ θα πρέπει, επίσης, να σκεφτούν πάρα πολύ σοβαρά την διακοπή πληρωμής της σχετικής επιβάρυνσης στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, αφού η Ελληνική τηλεόραση στην Θράκη δεν αργεί, αλλά είναι σχεδόν ανύπαρκτη, αφήνοντας ελεύθερο χώρο και πεδίο δόξης λαμπρό στην τουρκική προπαγάνδα...

Η ερώτηση είναι σαφής και απευθύνεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό: Η Θράκη, κύριε Σαμαρά, θεωρείται ότι είναι Ελληνική; Αν ναι, τότε αποδείξτε το. Διαφορετικά, παραιτηθείτε ως ανίκανος και επικίνδυνος να εξασφαλίσετε την εθνική ακεραιότητα της χώρας.

Αφού έκλεισαν την ΕΡΤ, η τουρκική τηλεόραση "ανέλαβε" την ενημέρωση των Ελλήνων στην Θράκη

Όταν μετά  το πραξικόπημα  του μαύρου της μαύρης  συγκυβέρνησης, φωνάζαμε πως εκτός των άλλων, η κυβέρνηση  Σαμαρά παραδίδει  τους  ακρίτες συμπατριώτες μας  στην  προπαγάνδα  των  τούρκικων και των σκοπιανών  καναλιών, υπήρξαν μερικοί , θύματα  της νεοφιλεύθερης  ρητορείας  του κοινωνικού αυτοματισμού, που πίστεψαν  ότι  εμείς  οι εργαζόμενοι  της ΕΡΤ  αγωνιζόμαστε  ως  άλλη μια "συντεχνία" που  απλώς  προστατεύει  τα  "κεκτημένα" της.
Γρήγορα  όμως  κατάλαβαν όλοι, ότι  με αφορμή  το μαύρο  στην  πραγματική δημόσια  τηλεόραση(ΕΡΤ), οι  εργαζόμενοι σε αυτήν ύψωσαν το ανάστημά τους  εναντίον  εκείνων  που  πήραν  την μπουλντόζα της  τρόϊκας και της Μέρκελ και βάλθηκαν  να κάνουν  την  πατρίδα μας  αποψιλωμένο  οικόπεδο , παρουσιάζοντας  τον καπνό  που βγαίνει απο τις καμινάδες των κρεματορίων  της Ευρώπης του  "Arbeit macht frei", ως  έξοδο απο την κρίση .
Το αποτέλεσμα  της  "εξυγιαντικής δημιουργικής καταστροφής" των  Σαμαρά - Βενιζέλου, σχετικά  με το δικαίωμα  της ενημέρωσης  του Έλληνα πολίτη, ήταν  να  κυριαρχήσει  την προηγούμενη  Κυριακή στους  δέκτες των  Θρακών η  δημόσια  τηλεόραση  της Τουρκίας.
Αν  δεν υπήρχαν  οι  θύλακες αντίστασης   απο  τους  αυτοδιαχειριζόμενους  σταθμούς της ελεύθερης ΕΡΑ , της ΕΡΤ3 και το  δίκτυο της ERTOPEN, τότε είναι βέβαιο  πως  η τουρκική προπαγάνδα  θα  έπαιζε κυριολεκτικά μόνη της στο ραδιοτηλεοπτικό "γήπεδο"  της  Θράκης, με ουρά  τα αθηναϊκά κανάλια της  διαπλοκής, σε μία τόσο κρίσιμη  για την ενημέρωση  των  Ελλήνων ημέρα.
Αν λοιπόν νομίζετε, ότι  όλα αυτά που λέμε  είναι  υπερβολικά  ή  απλώς  στοχεύουν  στην δημιουργία αντικυβερνητικών εντυπώσεων, τότε  διαβάστε τι έγραψε  ο  "ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ" που  δεν  φημίζεται  και ως  αντικυβερνητική εφημερίδα:
"Στη Ροδόπη τη μάχη της τηλεθέασης κέρδισε όχι κάποιο ελληνικό κανάλι, αλλά το κρατικό τουρκικό κανάλι TRT που είχε στραμμένο το φακό του στις εκλογές στη Ροδόπη και τη Θράκη γενικότερα για μία ακόμα χρονιά. Κι αν αναρωτιέται κανείς γιατί η ΝΕΡΙΤ ήταν τελευταία και καταϊδρωμένη στη μάχη της τηλεθέασης, την απάντηση την έδωσαν οι φετινές εκλογές επιβεβαιώνοντας ότι το κανάλι, που φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλες τις Ελλάδας, τελικά αποδεικνύεται κατεξοχήν Αθηνοκεντρικό και μετά βίας φτάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Ελάχιστες εικόνες της περιφέρειας ήταν διαθέσιμες στις δέκτες των τηλεθεατών που ήθελαν να ενημερωθούν για τις εκλογές στον τόπο τους, αλλά τελικά μάθαιναν μόνο για την περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων και το Δήμο Πειραιά με αναφορές μετρημένες στα δάχτυλα για τις υπόλοιπες περιφέρειες και Δήμους. Όσο για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης στη Θράκη αυτοί εμφανίζονταν στις οθόνες της κρατικής τηλεόρασης μόνο σε μορφή γραφημάτων με αριθμούς, χωρίς κανένα απολύτως ενδιαφέρον.  Το κρατικό κανάλι δε μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο, δυστυχώς σε αντίθεση με το TRT που απέστειλε τετραμελές συνεργείο στη Ροδόπη για να καλύψει μέσα από το κτίριο της πρώην νομαρχίας ζωντανά τα αποτελέσματα των εκλογών στο νομό μας, αλλά και στην Ξάνθη με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο Δήμο Μύκης."

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Το αυτονομιστικό κόμμα DEB στην Θράκη, έχει την μέγιστη στήριξη της Τουρκίας για να ξεκινήσει μία ευρεία επίθεση (χωρίς όπλα) στην Ελλάδα

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Τα… ρέστα της παίζει η Άγκυρα την τελευταία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, προκειμένου να επιτύχει στις κάλπες το πείραμα της καθόδου αυτόνομου μειονοτικού συνδυασμού στη Θράκη.

Όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, πράκτορες της Τουρκίας με αυτοκίνητα που φέρουν συμβατικούς αριθμούς πινακίδων της γειτονικής χώρας, αλωνίζουν στις πομακικές περιοχές και εξαγοράζουν ψηφοφόρους με διάφορα ποσά που αντιστοιχούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους: σε εξόφληση δανείων στις τράπεζες, σε ανάγκες συγγενών τους στο εξωτερικό, σε έξοδα παιδιών που σπουδάζουν σε ξένα πανεπιστήμια.
Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, είναι σαφείς και συγκεκριμένες: ο τούρκος πρόξενος Ιλχάν Σενέρ, έλαβε αυτές τις ημέρες τρία τσεκ με έκτακτη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ. Το πρώτο ήταν 500.000 ευρώ, το δεύτερο 250.000 ευρώ και το τρίτο επίσης 250.000 ευρώ.

Το στρατηγείο στο οποίο οργανώνονται τόσο η γιγαντιαία κινητοποίηση μεταφοράς μουσουλμάνων ετεροδημοτών από την Κωνσταντινούπολη και την Προύσα στη Θράκη, όσο και η διανομή των απόρρητων κονδυλίων σε αδύναμους μουσουλμάνους, έχει εγκατασταθεί λίγα μέτρα μακριά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, στην Αδριανούπολη. Εκεί η τουρκική κυβέρνηση εγκατέστησε σχετικά πρόσφατα κρατικές υπηρεσίες που ασχολούνται συστηματικά με όλες τις μουσουλμανικές μειονότητες των Βαλκανίων: την υπαγόμενη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, «Υπηρεσία Αποδήμων Τούρκων Εξωτερικού και συγγενών κοινοτήτων», την αντίστοιχη με την ελληνική Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), και το κλασικό παράρτημα της γραφειοκρατίας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Για να αναβαθμίσει, μάλιστα, το συμβολισμό ο Ερντογάν τοποθέτησε στην κυβέρνησή του αντιπρόεδρο Τούρκων Αποδήμων, ο οποίος προ έτους επισκέφθηκε την Κομοτηνή και ασχολήθηκε με την μεταφορά ενός ταλαίπωρου υπέρβαρου τσιγγάνου σε νοσοκομείο της Άγκυρας, προκειμένου να σηματοδοτήσει το ενδιαφέρον της χώρας του για όλες τις εθνοτικές ομάδες της μειονότητας.

Την προηγούμενη εβδομάδα δε –σχετικό ενσταντανέ φιλοξενείται στην ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα tourkikanea.gr που συντηρεί με δικές της δαπάνες η ομάδα του Αντιφωνητή με επικεφαλής τον πατριώτη ακτιβιστή Κώστα Καραΐσκο- ήρθε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφία ανώτατου στελέχους της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων Εξωτερικού με τον πρόεδρο του αυτονομιστικού Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) στην Κομοτηνή, Μουσταφά Αλή Τσαβούς.

Το σχέδιο “Ημισέληνος” που έχει ως τελικό στόχο να καταγραφεί το μειονοτικό κόμμα ως πρώτη ή δεύτερη δύναμη σε επίπεδο νομών Ροδόπης και Ξάνθης την ερχόμενη Κυριακή έχει δύο σημαντικά σκέλη:
Το πρώτο είναι οι μαζικές εξαγορές ψηφοφόρων ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη μειονοτική συσπείρωση και το ποσοστό του, βοηθούσης και της αποχής, να φθάσει το 2%.
Το δεύτερο είναι η μεταφορά ετεροδημοτών από την Τουρκία με καραβάνια από πούλμαν που θα περάσουν τα σύνορα την ημέρα των εκλογών. Στόχος να μεταφερθούν 10.000 ψηφοφόροι. 

Αντίστοιχη κινητοποίηση μουσουλμάνων γίνεται στα ελληνικά προξενεία ευρωπαϊκών πρωτευουσών που θα δημιουργηθούν ειδικά εκλογικά τμήματα για τις ευρωεκλογές.
Οι πράκτορες της Άγκυρας με την καθοδήγηση του Προξένου εκμεταλλεύονται αυτές τις ημέρες την πλήρη απουσία του κράτους από τις Πομακικές περιοχές- θα αποκαλύψουμε πολλά γι αυτό αλλά εθνικοί λόγοι επιβάλλουν μετά τις εκλογές- και μοιράζουν στους δυστυχείς μουσουλμάνους...

«Τουρκικό κοινωνικό μέρισμα»
Την καταγραφή των αναγκών εκάστης οικογένειας έκαναν σε τεφτέρια, λες και βρισκόμαστε στην.. Τουρκοκρατία- οι ιμάμηδες των ψευτομουφτήδων στα καφενεία των χωριών αμέσως μετά την προσευχή στα τζαμιά. Οι ιμάμηδες μολονότι θρησκευτικοί λειτουργοί λειτουργούν στην πράξη ως κομματάρχες της Αγκυρας και αυτό εξηγεί την λυσσώδη αντίδραση του κόμματος DEP στον διορισμό ιμάμηδων από την ελληνική πολιτεία. 
Η λίστα με τις ανάγκες των ψηφοφόρων διαβιβάστηκε στο Προξενείο, εκτιμήθηκε το συνολικό ύψος που απαιτείται για τις εξαγορές και διατέθηκε σε τρεις δόσεις ως έκτακτη χρηματοδότηση από τα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών το «ασήμαντο» για την τουρκική διπλωματία ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Γράφουμε «ασήμαντο» γιατί ο συνολικός προϋπολογισμός του Προξενείου Κομοτηνής το οποίο αλωνίζει αυτές τις μέρες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Θρακικής επικράτειας-και στον Έβρο γίνονται εξαγορές ψηφοφόρων - ανέρχεται σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες σε 30 εκατομμύρια ευρώ (και σε αυτό το θέμα θα αναφερθούμε μετεκλογικά και κάποιοι στην οδό Ακαδημίας, αν βρίσκονται ακόμη στο γραφείο τους, θα τρέχουν να κρυφτούν).

Παρά την γιγαντιαία κινητοποίηση που παρατηρείται η αναβίωση του εθνικισμού με την κάθοδο του αυτόνομου μειονοτικού κόμματος συναντά αντιδράσεις στο ευρωπαϊκό-φωτισμένο τμήμα της μειονότητας που αντιδρά στις πρακτικές αυτές και δεν θέλει να ακολουθήσει την οδό του φανατισμού.
«Δεν θέλουμε να γυρίσουμε είκοσι χρόνια πίσω» λένε. Γι αυτό δεν θα είναι έκπληξη αν το κόμμα Σαδίκ έχει σημαντικές διαρροές στα αστικά κέντρα. Είναι όμως τέτοια η πολυδιάσπαση των ελληνικών κομμάτων και τόσο χαμηλά τα ποσοστά που θα κινηθούν μεθαύριο ώστε το αυτόνομο κόμμα δεν θα δυσκολευθεί να πιάσει την πρώτη θέση στην Θράκη την βραδιά της εκλογής.

Εκκωφαντική σιωπή
Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι η ανοχή που δείχνει ο ελληνικός πολιτικός κόσμος στην εξέλιξη αυτή η οποία θα σκιάσει την βραδιά των εκλογών. Επικρατεί εκκωφαντική σιωπή. Ακούγονται πολλά. Και για τα κυβερνητικά κόμματα και για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα από τα δύο κυβερνητικά κόμματα λέγεται ότι ανταλλάσει στο παρασκήνιο την ανοχή του για την κάθοδο του DEP με την στήριξη του υποψηφίου Περιφερειάρχη του το βράδυ της Κυριακής. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιό από τα δύο είναι. Από το όνομα του νικητή νέου περιφερειάρχη θα καταλάβουμε το βράδυ της Κυριακής ποιοι έκαναν ανίερες συμμαχίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του λέγεται ότι απέσυρε την υποψηφιότητα Σαμπιχά (η οποία με τις μαρτυρίες της έσωσε την Ελλάδα από αρνητικές εκθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ) με αντάλλαγμα την στήριξη της Αριστεράς στις εθνικές εκλογές.

Το Προξενείο χρησιμοποίησε άλλωστε αυτές τις εκλογές, και με τον τρόπο που κατάρτισε το ευρω-ψηφοδέλτιο του DEP και με τα πρόσωπα που έστειλε στα ψηφοδέλτια των περιφερειακών συνδυασμών, για να δημιουργήσει μια δεξαμενή νέων απολύτως ελεγχομένων πολιτευτών.
Στόχος του; Να τα διαθέτει στα πολιτικά κόμματα για τις εθνικές εκλογές προκειμένου να διαπραγματεύεται ανταλλάγματα για την μειονοτική ψήφο.

Η παλαιά γενιά Βουλευτών, όπως οι Χατζηοσμάν και Ιλχάν, δεν θεωρείται ελεγχόμενη γιατί διαθέτει δική της εκλογική κοινωνική βάση στην μειονότητα κινείται αυτόνομα και δεν είναι απαραιτήτως συνεργάσιμη με τον εκάστοτε Τούρκο Πρόξενο.
Καθόλου τυχαία η πρωτιά του μουσουλμάνου πολιτευτή Οντέρ με έναν από τους δύο συνδυασμούς της Περιφέρειας οι οποίοι εξέλεξαν μειονοτικούς υποψηφίους στην πλειοψηφία τους στον πρώτο γύρο. Τον προορίζουν για Βουλευτή.

Τούτων δοθέντων, δεν πρέπει να εκπλήσσει η τολμηρή δήλωση που έκανε στις 14 Μαΐου, ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης της Θράκης και ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό, ο Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος: «Δυστυχώς έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι να επιτύχουμε την πλήρη ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελλάδα»...

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η υπακοή των «Ευρωπαίων» στον «εξ αποστάσεως τσαμπουκά» των Αμερικανών κατά της Ρωσίας και οι συνέπειες μετά την ρωσό-κινεζική συμφωνία

Του Κίμωνα Γεωργακάκη

Αντί η Ευρώπη να συνεργαστεί με την Ρωσία, φυσικό και γεωγραφικά γειτονεύοντα εταίρο της ΕΕ, επέλεξε στο θέμα της Ουκρανίας να εναρμονιστεί με τις πολιτικές «τσαμπουκά εξ αποστάσεως» της Ουάσινγκτον και τώρα πρέπει να είναι και έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της. Η Ρωσία συμφώνησε να τροφοδοτεί την Κίνα με φυσικό αέριο, την ώρα που η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει έκρυθμη. Η υπογραφή της συμφωνίας αποδεικνύει στους Δυτικούς ότι η Ρωσία έχει την δυνατότητα εναλλακτικών οικονομικών λύσεων.

«Διαθέτουμε αρκετά αποθέματα, αρκετό φυσικό αέριο για να εξαγάγουμε προς ανατολάς και προς δυσμάς. Αλλά στην χειρότερη περίπτωση, απολύτως θεωρητικά, το φυσικό αέριο που δεν θα εξάγεται στην Ευρώπη, θα μπορεί να αποστέλλεται στην Κίνα», είχε δηλώσει με νόημα ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Η συμφωνία επετεύχθη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά από υποχώρηση της Ρωσίας, όσον αφορά την τιμή, καθώς από τα 400 δολάρια, ανά 1.000 κυβικά μέτρα που ζητούσε, θα λάβει τελικά 350. Πέραν όμως της παραχώρησης αυτής ο πρόεδρος Πούτιν προσέφερε στην Κίνα μερίδιο από τον τερματικό σταθμό υγροποίησης φυσικού αερίου του Βλαδιβοστόκ, καθώς και μερίδιο 19% επί των κερδών της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft. Το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται μέσω νέου αγωγού που θα συνδέει τα κοιτάσματα της Σιβηρίας με τα μεγάλα κέντρα κατανάλωσης κοντά στις κινεζικές ακτές.

Τρομαγμένη η ΕΕ έστειλε επιστολή στον Πούτιν μέσω Μπαρόσο ότι «η Gazprom υποχρεούται να διασφαλίσει την τροφοδοσία της Ευρώπης σε φυσικό αέριο με ποσότητες που αναγράφονται στα συμβόλαια». Φοβάται η γεωπολιτική «ψωροκώσταινα» μήπως κλείσει η στρόφιγγα και τουρτουρίσουν οι «Ευρωπαίοι» που τόσο καιρό απειλούσαν την Ρωσία με κυρώσεις και διατυμπάνιζαν πως επιχειρούν να απεξαρτηθούν ενεργειακά. Ας περιμένουν τώρα υγροποιημένο φυσικό αέριο από τους «συμμάχους» Αμερικανούς. Η Ρωσία, η οποία κατόπιν συμφωνιών εξήγαγε το 80% της παραγωγής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, δείχνει στην Δύση πως δεν αστειεύεται καθόλου σε κανένα επίπεδο της γεωπολιτικής.

Εάν δε, η Ρωσία δεν πληρωθεί τα χρωστούμενα η Ευρώπη θα έχει σοβαρότατο ενεργειακό πρόβλημα, το οποίο θα διογκωθεί, εάν το Κρεμλίνο αποφασίσει να κόψει το φυσικό αέριο ως αντίμετρο στα μέτρα που οι Η.Π.Α. επέβαλαν στους Ευρωπαίους να πάρουν κατά των Ρώσων. Για την ώρα η Μόσχα δείχνει ότι τακτικά τουλάχιστον έχει το πάνω χέρι.

Ρωσία και Κίνα αλλάζουν τις γεωπολιτικές ισορροπίες. Ίσως να μην είναι τυχαία η τρομοκρατική επίθεση με θύματα που εκδηλώθηκε μια ημέρα μετά την ενεργειακή συμφωνία των δύο χωρών στην πόλη Ουρούμκι, πρωτεύουσα της δυτικής περιοχής της Κίνας Σινγιάνγκ, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ισλαμιστές, τους οποίους οι μυστικές υπηρεσίες των Αμερικανών, ουκ ολίγες φορές έχουν χρησιμοποιήσει για τέτοιου είδους «βρωμοδουλειές» σε περιοχές που δραστηριοποιούνται. Μήνυμα ότι στην πολυεθνική και αχανή Κίνα υπάρχουν περιοχές που μπορούν να αποσταθεροποιηθούν;

Όπως και να έχουν τα πράγματα, Ρωσία και Κίνα εμβαθύνουν την σχέση τους. Βέβαια για την Μόσχα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος περισσότερης ανάμειξης της Κίνας στα της Ρωσίας. Μέχρι στιγμής πάντως οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο που πουλάει από μακριά «μαγκιά» στην αυλή τους, με χώρες που παίζουν το παιχνίδι του, δίχως να υπολογίζουν μελλοντικές συνέπειες.

Η στενή γεωοικονομική συνεργασία των δύο χωρών, είναι δεδομένο ότι θα τις φέρει πιο κοντά και σε άλλα επίπεδα, κάτι που θα έχει ραγδαίες εξελίξεις στην γεωπολιτική σκακιέρα. Όσο δεν οδηγούμαστε φυσικά σε σύγκρουση «γιγάντων», η οποία αργά ή γρήγορα δείχνει ότι θα ξεσπάσει, καθώς η Ρωσία δεν υποχωρεί στις επιταγές των παγκοσμιοποιητών που θέλουν να ελέγξουν τον πλούτο της και άρα την ίδια την επικράτειά της. Πάντα βέβαια με την προϋπόθεση ότι μελλοντικά η Κίνα, στην οποία στρέφεται τώρα η Ρωσία, δεν θα μετατραπεί και εκείνη σε μοχλό πίεσης προς την Ρωσία.

Η Ευρώπη, γεωπολιτικά μίζερη, σέρνεται προς τις Η.Π.Α. και το «ευρώ-ατλαντικό όραμα». Μαζί παίρνει και την Ελλάδα, εκτός αν επιτέλους καταλάβουν οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών, ότι δεν «ανήκωμεν εις την Δύσιν», αλλά εκεί που βρίσκεται το συμφέρον της χώρας…

Πηγή Πυγμή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ζούμε μεγάλες μέρες!
Μέρες δοξασμένες του 2012, και πολύ ανώτερες!

Τί 18 σημεία και τρίχες κατσαρές!
Εδώ μιλάμε για 750.000 θέσεις εργασίας! Εδώ μιλάμε για μείωση του ΦΠΑ στο 12%!!! Εδώ μιλάμε για μείωση του φόρου στο 10%!
Επίσης κανένα νοικοκυριό χωρίς μία Φιλιππινέζα, έναν μπάτλερ και κηπουρό!
Και δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια το καλοκαίρι για Μύκονο!
Μελετάται ακόμα κι η επαναφορά στην ζωή των 6500 αυτοκτονημένων συμπολιτών μας!

Παρ' όλα αυτά εμείς βρίσκουμε τον ''πρωθυπουργό'' πολύ μίζερο.
 
Γιατί δηλαδή λεβεντάκο μας μόνον 750.000 θέσεις εργασίας; Γιατί όχι 1,5 εκατομμύρια; Δύο εκατομμύρια! Νάρθουν να δουλέψουν όλοι οι άνεργοι κι οι αδικημένοι της Ευρώπης!
 
Γιατί ασίκη μας ΦΠΑ στο 12%; Βάλτο στο  -8% να πηγαίνουμε να ψωνίζουμε και να μας δίνουν και κάτι για τον κόπο μας!
 
Και  όσο για την μείωση των φορολογικών συντελεστών, γιατί γλυκέ μας τύραννε μείωση και όχι κατάργηση εντελώς; Να γίνουμε κι εμείς σαν τα νησιά Κέϋμαν, να έρχονται οι offshore εταιρείες ξεπλύματος μαύρου χρήματος από ναρκωτικά κι εμπόριο όπλων και να υψώνουν σημαία ευκαιρίας την γαλανόλευκη!
 
Κι ακόμα, μιά και ο τουρισμός έχει γίνει η ''αιχμή του δόρατος'' για την συγκυβέρνηση του αίσχους, γιατί να αρκεστούμε στις εναλλακτικές λύσεις του συνεδριακού τουρισμού, του θρησκευτικού, ή του τουρισμού υγείας; Να επεκταθούμε και στον σεξοτουρισμό!  
Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος έμαθε ότι @@@ιόμαστε!  
Ας πλακώσουνε κι οι γύφτοι να κονομήσουμε και κανα φράγκο!
Όλα αυτά μπορεί και να τ' ακούσουμε!
 
Αυτό που δεν θ' ακούσουμε ποτέ από το στόμα του Ψευταρά είναι τα ''τέρατα'' που θ' ακολουθήσουν μετά τις εκλογές! Την μεγάλη σφαγή που σχεδιάζουν για τον λαό, και την μεγάλη ρεμούλα για την χώρα!
Ένα και μόνο παράδειγμα από τα ''τέρατα'' που ετοιμάζουν:
Έχουν ήδη έτοιμο σχέδιο νόμου το οποίο δεν έφεραν πριν τις εκλογές για να μη γίνει σάλαγος και χαμός, όπου ακούστε: Θα προβλέπεται ίδρυση Ανώνυμων Εταιρειών (Α.Ε.) διαχείρισης ακινήτων, με μετοχικό κεφάλαιο 29 εκατομμυρίων ευρώ!!!
 
Μετάφραση και ερμηνεία: Προσέξτε:
 
Πρώτα απ' όλα. Ποιός έχει σήμερα δυνατότητα ίδρυσης ΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο 29 εκατομμύρια; Πέντα-δέκα άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα: καναλάρχες, εργολάβοι, έμποροι πετρελαίου άντε και κανας πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων(!). Άρα αμέσως-αμέσως ο νόμος θα είναι απολύτως ''φωτογραφικός'' για πέντα-δέκα άτομα σε όλη την χώρα!
 
Δεύτερο και σπουδαιότερο: Τί σημαίνει Α.Ε.; Σημαίνει ότι αποδίδει φόρους βάσει εσόδων-εξόδων, που με την κατάλληλη λογιστική μπορεί να εμφανίζει σχεδόν ό,τι θέλει: Έσοδα 50 εκατομμύρια; Μαγειρεύουν εξοδα 49.900.000 και πληρώνει φόρο για τις 100.000 που εμφανίζει ως κέρδη! Και το ακόμα σπουδαιότερο, δεν πληρώνει ''χαράτσια'' για τα ακίνητα που ανήκουν στην ίδια την Α.Ε.  Στην ουσία λοιπόν δεν αποδίδει παρά μηδαμινά έσοδα στο κράτος.
 
Θα ιδρύσουν λοιπόν αυτοί οι πέντε-δέκα κύριοι από μία ΑΕ διαχείρισης ακινήτων των 29 μυρίων, και θ' αρχίσουν να αγοράζουν όποιο ακίνητο τους γυαλίσει, κοψοχρονιά βεβαίως λόγω κρίσης και ανάγκης (τα σπίτια μας, τα οικόπεδα, κλπ), θα τα περνάνε στο περιουσιολόγιο της εταιρείας και ούτε γάτα ούτε ζημιά!  ''Χαράτσια'' για χιλιάδες ακίνητα που θα έχουν δεν θα πληρώνουν (εμείς όμως θα πληρώνουμε για το ένα και μοναδικό που ίσως μας επιτρέψουν να κρατήσουμε), φόρους θα πληρώνουν όσους θέλουν μαγειρεύοντας έσοδα-έξοδα,  κι αυτό ήταν!

ΑΣ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΨΕΥΤΑΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
 
Το success story της συμφοράς μας!


Ας μην πιστέψουμε λοιπόν ούτε μιά κουβέντα, ούτε μιά υπόσχεση από τα χείλη των αισχρότερων ψευτών από καταβολής του νέου Ελληνικού κράτους!
 
Κάθε μέρα επιπλέον διακυβέρνησής τους κυλάει εις βάρος της χώρας, εις βάρος του λαού.
Τους διώχνουμε αν θέλουμε να ζήσουμε!..


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου