Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

17 Μαΐ 2014


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Συνταρακτικές ήταν οι αποκαλύψεις τόσο των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου όσο και του τέως υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ για τον παρασκηνιακό ρόλο κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ και ηγετικών ευρωπαϊκών κρατών στη μεθόδευση της ανατροπής των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Ιταλίας, στις αρχές Νοεμβρίου του 2011. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποκάλυψε τίποτα. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντιθέτως κατήγγειλε ευθέως ότι τον ανέτρεψαν «επειδή στάθηκε εμπόδιο στην πολιτική της Γερμανίας».

Αρνούμενος να πάρει δάνειο από το ΔΝΤ, όπως ισχυρίζεται ότι τον πίεζαν να κάνει η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Σαρκοζί, καυχήθηκε ότι «απέτρεψα τη μετατροπή της Ιταλίας σε αποικία, όπως έγινε στην Ελλάδα με την τρόικα».

Σαμαράς και Βενιζέλος βρέθηκαν μαζί με τον Φώτη Κουβέλη στην ίδια κυβέρνηση κατόπιν ενεργειών του προέδρου της Κομισιόν της ΕΕ, Ζοζέ Μπαρόζο, ισχυρίζεται η βρετανική εφημερίδα. «Κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επικοινωνούσαν μαζί μας για ένα σχέδιο που συνίστατο στο να υποχρεωθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι να παραδώσει την εξουσία» γράφει στο βιβλίο του ο Γκάιτνερ.

«Το αίμα του Μπερλουσκόνι δεν μπορούμε να το έχουμε στα χέρια μας» ισχυρίζεται ότι είπε στους Ευρωπαίους ο τότε, το 2011, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. Σωστό ή λάθος, καμία σημασία δεν έχει. Ετσι κι αλλιώς η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι είχε ανατραπεί μετά από λίγες μέρες. Μέσω κοινοβου­λευτικού πραξικοπήματος. Είχε ήδη ανατραπεί μια εβδομάδα νωρίτερα και ο Γιώργος Παπανδρέου. Κανένας Ελληνας δεν τον έκλαψε. Η ουσία όμως είναι ότι αποκαλύφθηκε με αδιαμφισβήτητο τρόπο πως η ΕΕ βυσσοδομεί εναντίον οποιουδήποτε ηγέτη χώρας - μέλους της δεν συμμορφώνεται στις γερμανικές απαιτήσεις! Πρόκειται για μάλλον ιδιόμορφη άποψη περί δημοκρατίας, αυτή που επιβάλλει η ΕΕ.

Εκδίωξη από το ευρώ της Ελλάδας εξέταζαν οι Γερμανοί, η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ μέχρι και το καλοκαίρι του 2012, αποκάλυψαν οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Παρόλο δηλαδή που είχε σχηματιστεί η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη. «Το επιχείρημα ήταν ότι αφήνοντας την Ελλάδα να καεί, αυτό θα έκανε πιο εύκολη την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης Ευρώπης. Βρήκα αυτό το επιχείρημα τρομακτικό» γράφει στο βιβλίο του ο Γκάιτνερ. Τελικά, η Μέρκελ αποφάσισε να μην αποβάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Δεν την έπεισαν οι σύμβουλοί της ότι αυτό μπορούσε να γίνει χωρίς κινδύνους για την υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Λάβρος ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η ευρωπαϊκή ηγεσία θέλει κυβερνήσεις υποτε­λείς... Κυβερνήσεις που να μην εκπροσωπούν το συμφέρον των λαών τους, αλλά τις κοντόφθαλμες επιδιώξεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Μόσχα όπου βρισκόταν για χαμηλού επιπέδου ελληνορωσικές συνομι­λίες. «Το μεγάλο έλλειμμα σήμερα της Ευρώπης είναι το έλλειμμα της δημοκρατίας» υπογράμμισε.

Επικίνδυνος ο Τσίπρας για το σύστημα λόγω αυτών των δηλώσεών του; Δεν νομίζουμε. «Ισχυρίζομαι και το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα (σ.σ.: η Ελλάδα) πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο. Ανήκει στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ. Αυτό δεν αμφισβητείται...» δήλωσε την Τετάρτη το βράδυ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1. Λήξη συναγερμού.


Πηγή "Έθνος"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μια ημέρα μας χωρίζει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 18 Μαΐου.
Που ψηφίζω; Πόσους σταυρούς βάζω;

Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε φθάνοντας στις κάλπες, τη διαδικασία, άλλα και πού ψηφίζετε, εύκολα και απλά.

Τι πρέπει να ξέρετε για τις δημοτικές εκλογές 2014

Ο εκλογέας μπορεί να βάλει από ένα μέχρι 3 σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους της εκλογικής του περιφέρειας και έναν σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο μιας άλλης εκλογικής περιφέρειας του δήμου του. Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν χρειάζεται σταυρό για την εκλογή του. Εάν όμως τοποθετηθεί σταυρός στο όνομά του, το ψηφοδέλτιο δεν θεωρείται άκυρο.

Στις μονοεδρικές, διεδρικές και τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του μόνο υπέρ ενός υποψηφίου της εκλογικής περιφέρειας στους καταλόγους της οποίας είναι γραμμένος και υπέρ ενός υποψηφίου σε μία από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήμου. 

Ο ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει έναν ή δύο υποψήφιους του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας, ενώ θα ψηφίσει πρώτα για τις δημοτικές εκλογές και εν συνεχεία για τους περιφερειακούς άρχοντες.

Οι περιφερειακές εκλογές 2014

Με το σταυρό προτίμησης ο πολίτης εκφράζει την προτίµησή του:

• προς έναν (1) υποψήφιο περιφερειακό σύµβουλο στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται έως τρείς (3) περιφερειακοί σύµβουλοι.

• προς έναν (1) ή δύο (2) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από τέσσερις (4) έως και επτά (7) περιφερειακοί σύµβουλοι.

• προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από οχτώ (8) έως και δώδεκα (12) περιφερειακοί σύµβουλοι και

• προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) ή τέσσερις (4) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από δώδεκα (12) περιφερειακοί σύµβουλοι.

Επίσης από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών οι εκλογείς μπορούν να μάθουν τα εκλογικά τμήματα που θα ψηφίσουν στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

«Μάθε πού ψηφίζεις»

Μια ειδική εφαρμογή του υπουργείο Εσωτερικών δίνει τη δυνατότητα στους ψηφοφόρους να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα του δήμου τους θα ψηφίσουν στις εκλογές του Μαΐου.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Πληκτρολογώντας ο εκλογέας στην ειδική φόρμα το όνομα, το επώνυμο, το πατρώνυμο, το όνομα μητέρας και το έτος γέννησης του μπορεί να δει που ψηφίζει στις Δημοτικές και τις Περιφερειακές εκλογές αλλά και στις Ευρωεκλογές.

Αν δεν βρείτε το όνομά σας στους καταλόγους, απευθυνθείτε στο Δήμο που είστε εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

"Κρύβουν εκπλήξεις" οι διπλές εκλογές στην Ελλάδα, υπογραμμίζει σε άρθρο του το BBC Νews, προσεγγίζοντας την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα στο κατώφλι των αυτοδιοικητικών και ευρωκοινοβουλευτικών εκλογών.

Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει πως η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, δεν ήταν ποτέ τόσο απρόβλεπτη και "το μόνο βέβαιο είναι πως το παλιό δικομματικό σύστημα που κυριαρχούσε στη χώρα για χρόνια, έχει καταρρεύσει. Το ΠΑΣΟΚ, το σοσιαλιστικό κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα ως οικογενειακή υπόθεση, έχει πολλά προβλήματα, ενώ η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, τα πηγαίνει ακόμα καλά επειδή λίγο ως πολύ προβάλλει ως η μόνη θεσμική λύση, γράφει ο ανταποκριτής του BBC".

Όπως αναφέρει, αυτό συμβαίνει όταν περάσουν χρόνια οικονομικής κατάρρευσης, ενώ εκτιμά πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές αυτής της Κυριακής αλλά και οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη βδομάδα, κρύβουν εκπλήξεις.

Το δημοσίευμα αυτό του BBC, επισφραγίζει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τις πολιτικές εκτιμήσεις δημοσιευμάτων μας, για τρελές εκπλήξεις το βράδυ και των δύο εκλογικών αναμετρήσεων!!!

Όπως αναφέρει, αυτό συμβαίνει όταν περάσουν χρόνια οικονομικής κατάρρευσης, ενώ εκτιμά πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές αυτής της Κυριακής αλλά και οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη βδομάδα, κρύβουν εκπλήξεις.

Ο Μόρις αναφέρει πως το μόνο βέβαιο είναι ότι το παλιό δικομματικό σύστημα, που κυριαρχούσε στη χώρα για χρόνια, έχει καταρρεύσει.

Το ΠΑΣΟΚ, το σοσιαλιστικό κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα ως οικογενειακή υπόθεση, έχει πολλά προβλήματα, ενώ η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, τα πηγαίνει ακόμα καλά επειδή λίγο ως πολύ προβάλλει ως η μόνη θεσμική λύση, γράφει ο ανταποκριτής του BBC.

Ο έγκυρος, όμως, ειδησεογραφικός Οργανισμός, δεν αφήνει χωρίς αναφορά και τα κόμματα που δεν κυβέρνησαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής το αγόρι της αφίσας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που τίθεται κατά της λιτότητας, τον Αλέξη Τσίπρα, θα μπορούσε να κερδίσει αυτές τις εκλογές. Αν το κάνει, ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι θα απαιτήσει νέες εθνικές εκλογές. Μπορεί κανείς να τον σταματήσει; Η ΝΔ πιστεύει ότι μπορεί.”

Σύμφωνα με τον Βρετανό δημοσιογράφο, πέρα απ’ αυτό, όλοι περιμένουν ως άρπαγες...

Πηγή "Μακελειό"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Δεν ήταν δυνατή η απόκτηση για την πολεμική αεροπορία της Σ. Αραβίας, UAV τύπου Predator, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έτσι η Σαουδική Αραβία αναγκαστικά στράφηκε προς την Κίνα, αγοράζοντας αδιευκρίνιστο αριθμό (ο οποίος δεν δημοσιοποιείται) κινεζικών UAV τύπου Wing Loong, αναφέρουν δυτικά αμυντικά πόρταλ.

Τα μη επανδρωμένα αεροχήματα αυτού του τύπου, είναι εξοπλισμένα το καθένα, με δύο καθοδηγούμενα με λέιζερ βλήματα BA-7 (παρόμοια με τα βλήματα Hellfire) καθώς και με δύο κατευθυνόμενες με GPS βόμβες των 60 kg (£ 110) (παρόμοιες με τις αμερικανικές SDB).

Η κινεζική εταιρεία AVIC κατασκευάζει τα συγκεκριμένα UAV από το 2008, όταν παρουσίασε τις σχετικές φωτογραφίες και βίντεο, από ένα πρωτότυπο το οποίο αποτελούσε πιστή αντιγραφή του αμερικανικού UAV MQ - 1 Predator, με την ονομασία Wing Loong (που στα κινέζικα σημαίνει πτεροδάκτυλος).

Το 2012 ένα UAV αυτού του τύπου, όντως θεάθηκε να πραγματοποιεί πτήσεις, πάνω από την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, το οποίο, μαζί με τα ΗΑΕ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) αποτελούν τους πρώτους πελάτες που παρέλαβαν το κινεζικό μη επανδρωμένο αερόχημα.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η ανάπτυξη του Wing Loong ξεκίνησε το 2005, με την πρώτη του πτήση το 2007 και τον κινεζικό στρατό να το παραλαμβάνει το 2008, για περαιτέρω δοκιμές.

Το κινεζικής κατασκευής UAV, Wing Loong είναι παρόμοιο σε σχήμα, αλλά μεγαλύτερο σε μέγεθος από το αμερικανικό MQ-9 Reaper, που είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το 1,2 τόνων Predator. Το Wing Loong ζυγίζει 1,1 τόνους, έχει 14 μέτρα (46 πόδια) άνοιγμα φτερών, και 9 μέτρα μήκος (28 πόδια). Έχει μέγιστο υψόμετρο 5300 μέτρα (16400 πόδια) και δυνατότητα πτήσεως πάνω από 20 ώρες, καθώς επίσης διαθέτει ωφέλιμο φορτίο 200 κιλών.

Εικόνες του UAV Wing Loong το δείχνουν να μεταφέρει τουλάχιστον δύο πυραύλους Blue Arrow (BA) 7. Ο πύραυλος BA- 7 είναι πανομοιότυπος με τον αμερικανικό πύραυλο Hellfire, ζυγίζει 47 κιλά (103 λίβρες) και είναι βασικά ένα κατευθυνόμενος με λέιζερ αντιαρματικός πύραυλος με μέγιστη ακτίνα δράσης τα 7.000 μέτρα.

Το κινεζικό μη επανδρωμένο αερόχημα Wing Loong δεν ήταν το μοναδικό διαθέσιμο προς πώληση UAV. Η ισραηλινή κατασκευαστική αεροπορική βιομηχανία του είδους, κατέχει μια ηγετική θέση στο σχεδιασμό και την κατασκευή σύγχρονων UAV, αποτελώντας την δεύτερη χώρα παγκοσμίως στον τομέα αυτό μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά μια τέτοια κίνηση από μέρους του αραβικού βασιλείου, θα ήταν πολιτικά απαράδεκτη, όχι μόνο για την ίδια την χώρα, αλλά και για οποιοδήποτε από τα αραβικά κράτη του Κόλπου, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τουλάχιστον ένα ακόμη αραβικό κράτος στον Περσικό Κόλπο πιστεύεται ότι έχει παραγγείλει το κινεζικό μη επανδρωμένο αερόχημα Wing Loong, καθώς και άλλα κράτη, πιθανόν να βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων.


Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης, με αφορμή τις δηλώσεις του κ.Σαμαρά για την ανάγκη σταθερότητας της χώρας.

Ο κ.Καμμένος ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα το πρωί περιοδεία σε γειτονιές της Αθήνας, και επισκέφθηκε το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του κόμματος στο κέντρο της πρωτεύουσας, έκανε λόγο για «σταθερότητα σε μια σχέση συνενοχής σε μια συμμορία που θέλει να κυβερνά τον τόπο».

Κατηγόρησε επίσης του κ.Σαμαρά ότι «συγκαλύπτει τα όργια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και τον συνέταιρό του τον κ.Βενιζέλο» και παρέπεμψε στις δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν, ενώ επανέλαβε την θέση του για «τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος» το 2009.

«Ο κ. Σαμαράς μιλάει για σταθερότητα. Το μόνο σταθερό είναι η αύξηση των 2.100.000 ανέργων, των τριών εκατομμυρίων ανασφάλιστων, των έξι χιλιάδων Ελλήνων που αυτοκτόνησαν» είπε ο κ.Καμμένος και πρόσθεσε:

«Η σταθερότητα του πρωθυπουργού είναι ότι παραμένει σταθερός στο να συγκαλύπτει τα όργια που έκαναν οι κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και τον ίδιο το συνέταιρό του, τον κ. Βενιζέλο. Είναι πράγματι σταθερός ακόμα και όταν ο Στρος Καν αποκαλύπτει ότι ο μηχανισμός στήριξης είχε στηθεί πριν από το 2009, πριν αποκαλύψει δηλαδή η Ζωή Γεωργαντά την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέληξε λέγοντας:

«Εδώ λοιπόν, πρόκειται για σταθερότητα σε μια σχέση συνενοχής, σε μια συμμορία που θέλει να κυβερνά τον τόπο. Η συμμορία αυτή θα ανατραπεί με ένα δυνατό μήνυμα στις εκλογές, στις 25 Μαΐου, αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η αποκάλυψη των Financial Times λίγες μέρεε πριν από την εκλογική μάχη για το πώς επιβλήθηκε ο Παπαδήμος και τι εντολές έλαβαν Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος για την κυβερνητική εξουσία και η αντιμετώπιση της είδησης από το κυρίαρχο κανάλι της διαπλεκόμενης εξουσίας το Mega, επιβεβαίωσε, για μια ακόμα φορά, πως τα εγχώρια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν πλήρως ευτελιστεί. 

Όλο το προηγούμενο διάστημα τα «Μέσα» -έντυπα, ηλεκτρονικά και ιντερνετικά- που χρηματοδοτούνται από παλιά και νέα διαπλεκόμενα τζάκια, δρούσαν ως βραχίονας στην επιχείρηση χειραγώγησης και καταστολής της κοινωνίας.
Πριν από τις εκλογές της 18ης και 25ης Μάη, έχουν σχεδόν εξαγριωθεί... Τα φαινόμενα είναι εξοργιστικά και προσβλητικά για τους πολίτες.
Σε πολιτικό επίπεδο ψηφίστηκαν και επιβλήθηκαν νέοι όροι στην τηλεοπτική προβολή των υποψηφίων κομμάτων με στόχο να νομιμοποιηθεί η πριμοδότηση τηλεοπτικής και μαζικής προβολής μόνο στα μνημονιακά κυβερνητικά κόμματα και ξέφτια.
Η πολιτική προβολή υποψηφίων υποτάχθηκε και θεσμικά στους τηλεοπτικούς όρους διασημότητας και αναγνωρισιμότητας και στα κριτήρια επιλογής των διευθυντικών ομάδων στα ΜΜΕ.
Η τυπική προεκλογική περίοδος περιορίστηκε σε τρεις εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα, κανάλια, sites και εφημερίδες κεντρικές και περιφερειακές επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγούμενο αλισβερίσι με τους υποψήφιους και τα κόμματά τους.
Ξαφνικά βρέθηκαν λεφτά για διαφήμιση των εκλογών, λεφτά για τους υποψήφιους οι οποίοι εμφανίζονται τυπικά να δίνουν, για παράδειγμα, 50 ευρώ για την έντυπη προβολή τους αλλά, στην πραγματικότητα, μέσω off shore ή διαφημιστικών εταιριών πληρώνουν χιλιάδες ευρώ σε «δημοσιογράφους» και «Μέσα».
Πέρα από τους επικεφαλής όλων των πολιτικών κομμάτων, οι άλλοι υποψήφιοι των μνημονιακών κομμάτων εννοείται, βγαίνουν κατόπιν συγκεκριμένων συμφωνιών με τις διευθυντικές ομάδες και με τα τμήματα μάρκετινγκ να έχουν τον πρώτο ρόλο στην... ουρά των εμφανίσεων, έξω από το στούντιο.
Διευθυντές και προσωπάρχες  Άρηδες, Μπάμπηδες, Πρετεντέρηδες και σία φτιάχνουν στα μέτρα τους τα debates που θα βγουν στον αέρα, καλώντας ή αποκλείοντας καλεσμένους ανάλογα με την τσέπη και τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους.
Μαζί με τις αλλαγές στους όρους της πολιτικής προβολής απελευθερώθηκε και το καθεστώς δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων ώς και την προτελευταία ημέρα των εκλογών, με σκοπό να δοθεί στο μοναδικό αυτό όπλο χειραγώγησα της λεγόμενης «κοινής γνώμης» ο κυρίαρχος ρόλος για να επιβληθούν με το ζόρι τα πρόσωπα της μνημονιακήε πολιτικής οι πολιτικές επιλογές του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.
Μόλις όμως οι δημοσκοπήσεις έδειξαν να αποτυγχάνουν στο «δείγμα» και τη συλλογή των στοιχείων, αποσύρθηκαν, έγιναν «κρυφές» και άρχισε η διαχείριση των διαρροών και διοχετεύσεων από τα οργανωμένα κέντρα επικοινωνίαε. Tις «μονταζιέρες» του πολιτικού σκηνικού οι οποίες διαχειρίζονται ξετσίπωτα τις πληροφορίες και τα γεγονότα, κόβουν, ράβουν, μοντάρουν κατασκευάζονται «ειδήσεις» όπωε τους βολεύει. 
Αυτές τις χαλκευμένες ειδήσει παίρνουν εν γνώσει τους τα «Μέοα» για να τις μεταδώσουν μαζικά στο κοινό τους. ΟΙ «μονταζιέρες» είναι πλέον η πηγή των ειδήσεων και πληροφοριών για τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις, για όλα τα «Μέσα» Ενημέρωσης. Πολλές φορές με το αζημίωτο, αρκετές φορές χωρις καν υπόσχεση ανταλλαγμάτων.
Πηγή: Ματίνα Παπαχριστούδη - "Δρόμος της Αριστεράς"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Από τον διάλογο "Κρίτων" του Πλάτωνα, διανθισμένο με σχόλιά μας,  ιεροσυλία μεν, αναγκαία όμως για τις μέρες που έρχονται:

"...ὅτι μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων (συμπεριλαμβανομένου και του κάθε καραγκιόζη συγγενή, που του θυμήθηκε να κατέβει ως υποψήφιος σύμβουλος, φορτώνοντάς μας την ''υποχρέωση'' να τον ψηφίσουμε) τιμιώτερόν ἐστιν πατρὶς καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερον (και υπεράνω κάθε συμφέροντος, υπόσχεσης, φιλίας και συγγενολοϊού) καὶ ἐν μείζονι μοίρᾳ καὶ παρὰ θεοῖς καὶ παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι ιατί αυτοί που δεν ''έχουσι'', μας έχουν καταστρέψει ως τώρα με την ψήφο τους).."


Ελεύθερη μετάφραση:
 
Το μόνο μας συμφέρον, η μόνη μας υποχρέωση είναι η προκοπή και η ελευθερία της πατρίδας!
 
Οτιδήποτε αφορά την δική μας ευημερία και πρόοδο περνά μέσα από την ευημερία και την πρόοδο της πατρίδας!
 
Πατρίδα είμαστε όλοι εμείς, με τις πανάρχαιες καταβολές μας και την γη των τάφων των προγόνων μας.
 
Έτσι σκεφτόμαστε, κι έτσι δρούμε.

Γι αυτό, πάμε στην κάλπη μόνο μ' αυτό το κριτήριο, ταγμένοι μόνο σ' αυτό το καθήκον.
 
Μόνον έτσι θα ψηφίσουμε σωστά, και θα έχουμε ξανά, πατρίδα!...Μια μέρα, περπατώντας στο δρόμο, ένας μεγάλος πολιτικός αρχηγός κόμματος τραυματίστηκε από ένα φορτηγό και πέθανε. Η ψυχή του ανέβηκε στον παράδεισο (μάλλον κατά λάθος) και βρέθηκε μπροστά από τον Άγιο Πέτρο...

- Καλώς ήρθατε στον παράδεισο! είπε Άγιος Πέτρος, πριν μπει και συνέχισε:
Έχουμε ένα πρόβλημα.
Βλέπετε, ένας πολιτικός του αναστήματος σας σπάνια περνάει από εδώ και δεν ξέραμε τι να κάνουμε με σας... Έτσι σκεφτήκαμε το εξής: θα περάσετε μια μέρα στην κόλαση, και μία στον παράδεισο, και εμείς θα σας αφήσουμε να επιλέξετε πού θα περάσετε την αιωνιότητα.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στον ανελκυστήρα, ο οποίος τον κατέβασε, στην κόλαση. Οι πόρτες άνοιξαν και ο άντρας βρέθηκε ακριβώς στη μέση ενός γηπέδου γκολφ, κομψό και πράσινο.
Λίγο μακρύτερα είδε μια λέσχη και μπροστά, πρώην συναδέλφους του κόμματος και φίλους του επιχειρηματίες που είχαν ήδη πεθάνει, ντυμένους κομψά και πολύ ευχαριστημένους. Έτρεξαν να τον χαιρετήσουν, τον αγκάλιασαν και άρχισαν να θυμούνται τα καλά χρόνια, όταν πλούτιζαν εις βάρος του λαού. Έπαιξαν χαρούμενοι μια παρτίδα γκολφ, στη συνέχεια δείπνησαν στον σύλλογο, διασκεδάζοντας και τρώγοντας χαβιάρι, και το βράδυ - συντροφιά με μια όμορφη νεαρή...
Συναντήθηκε ακόμη και με τον Διάβολο, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είναι ένας συμπαθητικός τύπος, διασκεδαστικός, είπαν ανέκδοτα και χόρεψαν.
Ήταν τόσο καλά που δεν κατάλαβε, όταν ήρθε η ώρα να φύγει. Όλοι τον ξεπροβόδησαν. Ανέβηκε μέχρι την πύλη του Παραδείσου, όπου ο Άγιος Πέτρος τον περίμενε:

- Τώρα είναι η ώρα να πάς στον παράδεισο!

Ο πολιτικός ( χωρίς ενδοιασμούς, φυσικά), πέρασε τις επόμενες ώρες πετώντας από το ένα σύννεφο στο άλλο, χαϊδεύοντας μια άρπα και τραγουδώντας.

Οι 24 ώρες πέταξαν, και ο Άγιος Πέτρος ήρθε:

- Περάσατε μια μέρα στην κόλαση και μία στον παράδεισο, είναι η ώρα να επιλέξετε!

Ο άνθρωπος το σκέφτηκε για μια στιγμή, και στη συνέχεια είπε:

- Ο παράδεισος είναι πολύ όμορφος, αλλά νομίζω ότι θα ένιωθα καλύτερα στην κόλαση.

Ο Άγιος Πέτρος τον συνόδευσε στον ανελκυστήρα και κατέβηκε στην κόλαση. Όταν άνοιξε την πόρτα, ξύπνησε στη μέση μιας ερήμου, που καλύπτονταν με κάθε λογής σκουπίδια. Είδε τους φίλους του ρακένδυτους κι αξιολύπητους, να σκάβουν μέσα στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε.

Ο Μέγας διάβολος τον υποδέχτηκε και τον χάιδεψε στον ώμο...

- Δεν καταλαβαίνω, είπε ο πολιτικός, χθες ήμουν εδώ και ήταν όμορφες γυναίκες, γκολφ, έφαγα από όλα τα καλά και διασκέδασα πολύ και… και… τώρα το μόνο που έχετε είναι ένα ξερό μέρος, γεμάτο σκουπίδια… και οι φίλοι μου φαίνονται κακομοίρηδες και αξιοθρήνητοι!!

Ο Μέγας διάβολος χαμογέλασε και είπε:

- Χθες κύριε ήταν η προεκλογική εκστρατεία… ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΕΣ!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Η είδηση ...
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αυτήν τη στιγμή κατάλληλος για πρωθυπουργός της Ελλάδας υποστηρίζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκφράζοντας την εκτίμηση ότι σε περίπτωση που εκλεγεί δεν θα συνεργαστεί αποτελεσματικά με την Ε.Ε. και αυτό «θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα».

Ο σχολιασμός ...

Αυτός ο "θρασύς" κύριος όπως είδαμε όλοι έβγαλε τη μούγκα στο ντιμπέιτ των Βρυξελλών στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για το τι έγινε στις Κάννες το 2011. (όπου ο Μπαρόζος και οι υπόλοιποι παρέα δρομολόγησαν την Πρωθυπουργία του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου).

Τώρα εκ των υστέρων συνδράμει αναίσχυντα τους εγχώριους Γερμανοτσολιάδες κινδυνολογώντας πάνω στην προοπτική να πάρει την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας!

Εδώ πρέπει να ομολογήσουμε ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό ντιμπέιτ ήταν εξαιρετική και θορύβησε πολλούς μια και ανέδειξε στο Πανευρωπαϊκό κοινό με "απλά" Ελληνικά την καταστροφή που έφεραν στην πατρίδα μας όλοι αυτοί οι Ευρωπαίοι αληταράδες μαζί με τους Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλο, Στουρνάρα, Παπαδήμο κ.λ.π.

Το σίγουρο είναι ότι θεωρούν την Ελλάδα “Μπανανία” και για αυτό οι Λούγκρες, τα Αντρογύναια, οι Τοκογλύφοι και οι εγχώριοι Πλιατσικοδόροι θέλουν να μας επιβάλουν για κυβερνήτες τους "Νενέκους" τους για να συνεχίσουν το ξεπούλημα της χώρας και την περαιτέρω εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών. 

Φίλες/οι ας τιμωρήσουμε όπως τους αξίζει στις κάλπες όλους αυτούς τους Αχυρανθρώπους και Ανθέλληνες γιατί μας εξαπάτησαν πολλές φορές αλλά και γιατί προσπαθούν και τώρα να μας τρομάξουν για να συνεχίσουν να εξυπηρετούν αυτά τα γλοιώδη φασιστοειδή υποκείμενα της Μέρκελ τύπου... Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μπαρόζο κ.λ.π καθάρματα!
 
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός, μοντάζ Γρέκι


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράφει ο Λ. Λιγουριώτης 

Στο ανώτερο επίπεδο έφθασαν οι ελπίδες, κατά την αναζήτηση πετρελαίου στα ανοιχτά της Αττάλειας από το σεισμικό πλοίο "Μπαρμπαρός" είπε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας κ Τανέρ Γιλντίζ επανερχόμενος στο θέμα της εξέδρας εξόρυξης του πετρελαίου που ενδέχεται να βρεθεί εκεί, προσθέτοντας κατά το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της Yeni Safak, ότι εκτός από την περίπτωση εγχώριας κατασκευής μπορεί αυτή και να αγοραστεί.

Ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του κ Γιλντίζ ότι "ο θαλάσσιος χώρος μας είναι 302 χιλ. τετραγωνικά χιλιόμετρα". Μια έκταση που πρέπει να δει κανείς τι ακριβώς αφορά και αν στην έκταση αυτή περιλαμβάνει και περιοχές που δεν της ανήκουν με βάση το Διεθνές Δίκαιο,καθώς είναι τεράστια. Και αυτό διότι με βάση πίνακα της Βικιπαίδεια έχει ΑΟΖ 261.000 τετρ.χιλιόμετρα.

"Να πιάσουν χαρτί και μολύβι οι ελληνικές υπηρεσίες"

Θεωρούμε ότι οι αρμόδιες ελληνικές Υπηρεσίες - αλλά και επιστημονικοί φορείς θα κάνουν ήδη τους υπολογισμούς για να δούμε -σε πρώτο επίπεδο έστω- τι σκέπτονται και τι σχεδιάζουν οι Τούρκοι ως προς το εύρος της ΑΟΖ τους.
Ηδη αμέσως μόλις ανέβηκε η είδηση στην ιστοσελίδα οι υπηρεσίες θα έπρεπε να έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την αναφορά και να κάνουν υπολογισμούς- βεβαίως ελπίζουμε ότι το έχουν κάνει...

Ετοιμάζουν κάτι χοντρό;

Πολύ περισσότερο που έχουν πολλές ενδείξεις και στοιχεία ότι η Άγκυρα ετοιμάζει κάτι χοντρό στον ευρύτερο αυτό τομέα

Συγκεκριμένα ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, κ. Γιλντίζ, είπε: «Ο θαλάσσιος χώρος μας είναι 302 χιλ. τετραγωνικά χιλιόμετρα. Στόχος μας είναι το 2023 να μην έχουμε αφήσει περιοχή στις θάλασσές μας και στη ξηρά μας που να μην έχει εξεταστεί η γεωλογία της. Στη Μεσόγειο υπάρχει σημείο για το οποίο είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Στα ανοιχτά της Αττάλειας συνεργαζόμαστε με τη Shell. Εάν εντός ενός έτους, βρούμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, θα συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμά μας τη θαλάσσια εξέδρα. Από οικονομικής πλευράς είμαστε σε θέση να την εξασφαλίσουμε».

Επιτάχυνση διαδικασιών

Κατα την εφημερίδα το κόστος της εξέδρας θα είναι 1,5 δις δολάρια, γράφει η εφημερίδα που προσθέτει ότι η Τουρκία, η οποία επιτάχυνε τις δραστηριότητες έρευνας πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου, πάτησε το κουμπί για μία εθνική εξέδρα πετρελαίου για την εξόρυξη του πετρελαίου που ενδέχεται να βρεθεί. Το σεισμικό πλοίο'' Μπαρμπαρός Χαϊρεττίν Πασά'', που είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά θαλάσσια μέσα στο είδος του στον κόσμο, αναζητά συνεχώς πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο, αναφέρει.
Και συνεχίζει:

Κατασκευή ή αγορά εξέδρας

Όταν κατά τη συνεργασία με την εταιρεία Shell αυξήθηκαν οι ελπίδες για τα αποθέματα πετρελαίου, ειδικά στα ανοιχτά της Αττάλειας, το Υπουργείο Ενέργειας άρχισε να ετοιμάζει σχέδιο για την κατασκευή μίας εγχώριας εξέδρας πετρελαίου, είτε για την αγορά μίας τέτοιας εξέδρας, με την οποία θα κάνει την εξόρυξη του πετρελαίου.

Και σεισμικό σκάφος στα σκαριά

Ο κ. Τανέρ Γιλντίζ είπε ότι η Διεύθυνση Ερευνών Μεταλλευμάτων (ΜΤΑ) βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής ενός εγχώριου σεισμικού πλοίου, αξίας 90 εκατ. δολαρίων, για να το χρησιμοποιήσει στις έρευνες πετρελαίου και ότι το εγχώριο αυτό πλοίο έρευνας πετρελαίου θα μπορέσει να μπει στο κύκλωμα εντός δύο ετών.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η Κίνα θα εξοπλίσει τα νέα αεροπλανοφόρα της με μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου Su - 35 οπλισμένα με τακτικά πυρηνικά όπλα

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

«Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της Κίνας και της Ρωσίας, για την προμήθεια αριθμού μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλού ρόλου Su–35, το αεροσκάφος αυτό θα αποτελέσει το βασικό μαχητικό των νέων κινεζικών αεροπλανοφόρων που θα φέρει τακτικά πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο κορυφαίος ερευνητής, εξωτερικός συνεργάτης του Ινστιτούτου ( ISCRAN ), αλλά και πρώην Αρχηγός του ρωσικών στρατηγικών Δυνάμεων ( RVSN ) αντιστράτηγος ε.α Viktor Esin.

Ο ίδιος τόνισε ότι, η Κίνα σχεδιάζει να αγοράσει μια «μικρή παρτίδα» το πιο σύγχρονου σήμερα μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλού ρόλου 4ης γενεάς Su- 35S.

«Μόλις η συμφωνία αυτή υλοποιηθεί, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι στο μέλλον, το μαχητικό αεροσκάφος Su–35s θα επανδρώσει τα νέα υπό κατασκευή κινεζικά αεροπλανοφόρα, οπλισμένο με τακτικά πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Esin σε σεμινάριο στη Μόσχα.

Η συμφωνία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας για τα αεροσκάφη Su–35s, «κωλυσιεργούσε», για αρκετό μεγάλο διάστημα, συγκεκριμένα από τα τέλη του 2012, λόγω των αντιρρήσεων του αμυντικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, (όπως ονομάζεται η ρωσική αμυντική βιομηχανία), περί πιθανής «αντιγραφής» του από την κινεζική αμυντική βιομηχανία.

Επίσης το ρωσικό γενικό επιτελείο είχε αντιρρήσεις, προβάλλοντας ως βασική δικαιολογία, τις επιχειρησιακές ανάγκες της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. Ζητούσε δηλαδή την επάνδρωση πρώτα, σε ποσοστό 100% των ρωσικών πολεμικών πτερύγων μάχης και κατόπιν την εξαγωγή του στην Κίνα. Όπως και να έχει όμως, μετά την ενεργειακή συμφωνία των δύο χωρών, η απόφαση ελήφθη από τον Ρώσο Πρόεδρο σε ελάχιστο χρόνο, προφανώς αποτελώντας «δώρο» στην κινεζική πλευρά.

Υπενθυμίζουμε ότι το μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλού ρόλου 4ης γενιάς Su-35S, είναι το πρώτο αεροσκάφος του ρωσικού αεροπορικού οπλοστασίου που έχει εξοπλιστεί με τριπλό σύστημα ραντάρ: ένα στο ρύγχος και από δύο διατάξεις στα χείλη προσβολής των πτερύγων. Πιο ειδικά ο κύριος ηλεκτρονικός αισθητήρας του Su-35S είναι το νέο ραντάρ της ΝΙΙΡ Ν035 IRbis-E.

Το IRbis-E διαθέτει συνολική ισχύ εξόδου 20 KW κάτι που του παρέχει μέγιστη εμβέλεια εντοπισμού επερχόμενου στόχου μεγέθους μαχητικού αεροσκάφους με συνολικό RCS τα 3 τμ φτάνει τα 400 χλμ.

Viktor Esin (Viktor Esin was born in Moscow on February 14, 1937. In 1961, he graduated from Dzerzhinsky Artillery Academy as mechanic engineer, and in 1983, he got a degree in command and staff and operational strategic activity at Marshal Voroshilov Military Academy of the WPRA General Staff. Since August 1959 г. till December 1996 served in Strategic Rocket Forces. Former Chief of Staff and Vice Commander-in-Chief of the Russian Strategic Rocket Forces. Has a military rank of colonel general.
Esin has worked in the Institute of the United States and Canada of the Russian Academy of Sciences as a leading researcher since July, 2002. He is a Professor of Military Science at the Russian Academy of Military Science, and his research interests include international security, disarmament and arms control..

Η Εκκλησία πολλές φορές χρησιμοποιείται από την πολιτική ως "εργαλείο" προσέλκυσης ψηφοφόρων. Άλλοτε γίνεται στόχος προς εξόντωση(!) από εκείνους που την χαρακτηρίζουν ως "όπιο του λαού" και άλλοτε γίνεται στόχος προς εκμετάλλευση από εκείνους που συναγελάζονται σε διάφορες στοές... Κι επειδή η στοχοποίηση, γενικά, της Εκκλησίας είναι ένα πολύ επικίνδυνο εγχείρημα, οι σύγχρονοι διώκτες της επιλέγουν (ακολουθώντας την συνήθεια των λύκων) να στοχοποιούν πρόσωπα μέσα από την Εκκλησία και της επιτίθενται δια μέσω αυτών, άλλες φορές συκοφαντώντας, άλλες φορές λοιδορώντας και άλλες φορές αφήνοντας ποικίλα υπονοούμενα (ακολουθώντας μία τακτική των μυστικών υπηρεσιών) για τον "στόχο" τους. Το κοινό σημείο των "διωκτών" της Εκκλησίας είναι πως όσοι την πολεμούν συνηθίζουν να αποφασίζουν εν κρυπτώ και σε κλειστά γραφεία, ελλείψει του λαού που τον αντιμετωπίζουν ως πρόβατο προς σφαγή και όχι ως ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια...

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απαντά με επιστολή του (15 Μαΐου 2014) σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυγή" με τίτλο "Ε, δεν είναι και όσιοι", καταδεικνύοντας την αλήθεια και καυτηριάζοντας (πλαγίως) την πολιτική σκοπιμότητα και την παράξενη πολιτική εμπορευματοποίηση του λαθρομεταναστευτικού ζητήματος...

Ἀξιότιμε Κύριε Διευθυντά,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Δέν εἶμαι ἄδικος νομίζω ἐάν θεωρήσω ὡς ἐμπαθεστάτη τήν καταχώρησή Σας στό φύλλο τῆς 14/5/2014, ὅπου κάτω ἀπό τόν περιπαικτικό τίτλο «Ε, δέν είναι και όσιοι...» μέ ἐγκαλεῖτε γιά δῆθεν ἀπανθρωπία καί σκληροκαρδία καί ἀδιαφορία γιά «ἀνθρώπους πού ἔχασαν τούς δικούς τους στή θάλασσα. Ἀφοῦ γι’ αὐτούς (καί γιά ἐμένα) εἶναι ”λαθραίοι’’ καί δέν προορίζονται γιά προσκύνημα καί ἀκριβές τελετές».

Ποιά εἶναι τά πραγματικά περιστατικά πού κατά τή γνώμη Σας στοιχειοθετοῦν τά παραπάνω; Τά ἀναφέρετε στό δημοσίευμά Σας: «τό πρωΐ τῆς Δευτέρας ἔφτασαν στό λιμάνι τοῦ Πειραιᾶ οἱ 32 διασωθέντες τοῦ τραγικοῦ ναυαγίου τῆς Σάμου οἱ ὁποῖοι ἀφέθηκαν ἁπλῶς στήν μοίρα τους ἀφοῦ δέν βρέθηκε στό λιμάνι οὔτε ἕνας κλητήρας τοῦ Ὑπουργείου γιά νά ὑποδεχτεῖ τούς πρόσφυγες... Τό ἔργο τῆς πολιτείας ἀντικατέστησαν τά μέλη τοῦ ΣΥΡΙΖΑ καί τῶν μεταναστευτικῶν κοινοτήτων. Αὐτό μᾶλλον ἐξηγεῖται ἀπό τό γεγονός ὅτι ὁ Β. Μιχαλολιάκος... ὁ Μητροπολίτης Πειραιῶς Σεραφείμ βρίσκονταν στήν λαμπρή τελετή ὑποδοχῆς τοῦ λειψάνου τῆς τιμίας κάρας τοῦ ὁσίου Ραφαήλ...».

Ἑπομένως ἀντί νά ὑποδεχθῶ τούς αὐτόκλητους ἐπισκέπτες τῆς χώρας μας πού ἀγνοῦσα τήν μεταφορά τους στόν Πειραιᾶ γιά νά τούς παραλάβει ἡ Σομαλική κοινότητα καί πού μέ τό ἔτσι θέλω ἕνα ὡραῖο πρωϊνό παραβίασαν τά σύνορά μας πληρώνοντας χιλιάδες εὐρώ στούς δουλέμπορους Τούρκους καί στό βαθύ Τουρκικό κράτος, πού ὅπως ἀποκάλυψε ἡ Τουρκική ἐπιθεώρηση Aksyon τεῦχ. 1000/3.2.2014 καί κατήγγειλα μέ τό ἀνακοινωθέν τῆς 20/3/2014, τό ὁποῖο ἐπισυνάπτω, μεθοδικά μέ τήν μυστική Τουρκική ὑπηρεσία JΙΤΕΜ τῆς Τουρκικῆς στρατοσυνοριοφυλακῆς ἐλέγχει ὅλο αὐτό τό βρώμικο παιχνίδι γιά τήν ἐπίτευξη τοῦ σχεδιασμοῦ τοῦ μουσουλμανικοῦ τόξου πού προωθεῖ μέ τεράστια κονδύλια ἡ σουνιτική ναυαρχίδα τῆς Σαουδικῆς Ἀραβίας καί τοῦ Κατάρ γιά τήν ἰσλαμοποίηση τῆς Εὐρώπης, ἐγώ ὁ δῆθεν ἀπάνθρωπος κατά τήν ἐφημερίδα Σας ὑποδέχθηκα τούς κατόπιν ἐπισήμου προσκλήσεως τῆς Μητροπόλεώς μας καί παροχῆς τῶν σχετικῶν ἀδειῶν ὑπό τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος προσελθόντας ἐκ τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Μυτιλήνης Σεβ. Μητροπολίτην κ. Ἰάκωβον καί τόν συνοδόν τοῦ Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτην κ. Ἰάκωβον συνοδεύοντας τήν τιμίαν κάραν τοῦ Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Ραφαήλ τοῦ νεοφανούς, πού θαυματουργικά μετά 400 χρόνια ἀπό τό μαρτύριό Του κατόπιν θαυμασίων γεγονότων ἀνεκαλύφθη εἰς τόν τόπον τοῦ μαρτυρίου Του καί πού ἦρθε στόν Πειραιᾶ πρός εὐλογία καί ἁγιασμό τῶν πιστῶν.

Βεβαίως τό γεγονός ὅτι ὁ μάρτυρας αὐτός τῆς Πίστεώς μας καί τοῦ Γένους μας ἀπεκεφαλίσθη μέ πριόνι ἀπό τούς ὁμοπίστους τῶν προστατευομένων Σας δέν Σᾶς ἐμποιεῖ κανένα ἐνδιαφέρον, οὔτε βέβαια τό γεγονός πού ἀποδεικνύει τήν ἀθεΐα Σας «πτῶμα ἐξαίσιον» ὅτι 400 χρόνια μετά τό μαρτύριό Του ὁ Ἴδιος ἐνεφανίσθη σέ πλῆθος ἀνθρώπων τῆς Λέσβου καί ἀπέδειξε τήν ἀλήθεια τῆς Ἀναστάσεως καί τήν ἀθανασία τῆς ἀνθρωπίνης ψυχῆς καί τό σπουδαιότερο ὅτι ἡ ἀρχαιολογική σκαπάνη ἐπιβεβαίωσε πλήρως τίς ἀποκαλύψεις τοῦ μάρτυρος.

Ἀσφαλῶς ὅμοια δέν Σᾶς προκαλεῖ περιέργεια τό γεγονός ποῦ βρῆκαν τόσες χιλιάδες εὐρώ αὐτοί οἱ δυστυχισμένοι Σομαλοί τήν στιγμή πού μέ τά χρήματα αὐτά στήν πατρίδα τους θά ἦταν δισεκατομμυριούχοι, οὔτε βέβαια νομιμοποιεῖσθε νά πιστεύετε ὅτι μπορεῖ νά ὑπάρχει ἐχέφρων ἄνθρωπος πού νά μήν αἰσθάνεται ἄφατη συμπόνοια καί βαθύτατη λύπη καί πόνο γιά τόν ἀδόκητο θάνατο στά νερά τοῦ Αἰγαίου τῶν συντρόφων τους γιά τόν ὁποῖο οἱ ἴδιοι εὐθύνονται.

Διερωτῶμαι ὅμως, ἐάν εἶσθε ἀφελεῖς ἤ ἐγκάθετοι καί ἐπιτρέψατέ μου νά πιστεύω ὅτι μᾶλλον εἶστε ἐγκάθετοι διότι καί νοῦν καί ἡλικίαν ἔχετε, ἀλλά μετά τό γκρέμισμα τοῦ 70χρονου ἰδεολογικοῦ Σας ἐργοστασίου τοῦ ὑπαρκτοῦ σοσιαλισμοῦ, ἀγωνίζεσθε γιά τό γκρέμισμα τῆς ἑλληνορθοδοξίας ὄχι μέ τό σλόγκαν τοῦ ἑβραιομασόνου Μάρξ ὅτι δῆθεν «ἡ θρησκεία εἶναι τό ὄπιο τοῦ λαοῦ» ἀλλά μέ τήν πλημμυρίδα τῶν ἰσλαμιστῶν μεταναστῶν πού θά μεταβάλλουν τήν ἐθνοτική σύσταση τοῦ τόπου καί θά ὁδηγήσουν στήν οὐδετερόθρησκη Πολιτεία πού ὀνειρεύεσθε. Εἶναι γνωστό ὅτι ὁ ΣΥΡΙΖΑ ἔχει διακηρύξει πώς θά ἐπιτρέψει τήν ἐλεύθερη ἔλευση στήν χώρα ἑκατομμυρίων μουσουλμάνων συγγενῶν τῶν παρανόμως εἰσερχομένων στήν χώρα. Κάνετε ὅμως, ἐπιτρέψατέ μου νά Σᾶς ἐνημερώσω, ἕνα μεγάλο λάθος. Ὑποτιμᾶτε τό Ἰσλάμ καί τό φονταμενταλισμό του καί νομίζετε ὅτι εἶναι διαχειρίσιμο μέγεθος ὅπως ὁ ἀπόλυτα φιλελεύθερος χριστιανισμός πού σέβεται τήν ἐλευθερία τῶν προσώπων καί πού στηρίζεται στό «ὅστις θέλει»,  πού διδάσκει νά στρέφεις καί τήν ἄλλη πλευρά στόν ραπίζοντα καί πού ἀναγνωρίζει τήν αὐτεξούσια βούληση ὡς ἰσόθεη πραγματικότητα. Ἄν ὅμως πραγματωθοῦν οἱ σχεδιασμοί αὐτοί θά μπορεῖτε κρατώντας τά κεφάλια στούς ὤμους Σας νά διαφημίζετε δημοσίως τό gay pride ἤ τόν ἀθεϊσμό ἤ νά ἀσκεῖτε κριτική στή σαρία καί τήν οὔμαἤ νά περιπαίζετε τήν παιδεραστία καίτήν αἱμομιξία τοῦ ψευδοπροφήτη Μωάμεθ πού παντρεύτηκε 9 φορές καί πού ἡ 7η γυναίκα του ἦταν ἡ σύζυγος τοῦ γιοῦ του Ζαΐντ καί ἡ 9η ἦταν κοριτσάκι 7 ἐτῶν ἡ Ἀϊσέ; Νά εἶστε βέβαιοι ὅτι θά ἔχετε τήν τύχη τοῦ Salman Rusdie καί τῶν τριῶν «ἱεραποστόλων» τοῦ Μάο στό Ριάντ πού εἶχαν τήν ἀνοησία νά προπαγανδίσουν τόν ἀθεϊσμό καί πού ἀποκεφαλίσθησαν ἐνώπιον τοῦ ἀλαλάζοντος πλήθους στήν κεντρική πλατεία. Δέν συζητᾶμε βέβαια γιά τό κτίριο πού στεγάζεται ἡ Αὐγή γιατί αὐτό θά ἐξαερωθεῖ ἀπό κάποιον φέρελπι «καμικάζι» πού θά «ἐξαργυρώσει» τό ἐξαερωμένο κτίριο τῆς Αὐγῆς μέ 9 μελανομάτες καλλονές καί ἄπειρα οὐρί στόν παράδεισο τοῦ Ἰσλάμ!!!

Τέλος ἡ Μητρόπολις τήν ὁποία διακονῶ πένεται γιά νά σιτίζει καθημερινῶς 6000 συνανθρώπους μας στά 17 συσίτιά Της χωρίς νά ἐρευνᾶ τό χρῶμα, τήν φυλή, τήν θρησκεία ἤ τήν γλώσσα τους. Διερωτῶμαι ἄν ἐσεῖς οἱ «ἀνθρωπιστές» ἔχετε νά μᾶς παρουσιάσετε μιά ἀνάλογη δράση.

ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ἡ ἑβδομαδιαία Τουρκική ἐπιθεώρηση AKSΥON τευχ. 1000/3.2.2014 δημοσίευσε μία τρομακτική ἀποκάλυψη πού ἐπιβεβαιώνει κατά φοβερό τρόπο καί ἀποκαλύπτει τόν βρώμικο σχεδιασμό τῶν μυστικῶν ὑπηρεσιῶν τῆς Τουρκίας καί τῆς κυβέρνησής της γιά τήν ἐκπόρθηση καί ἰσλαμοποίηση τῆς Εὐρώπης καί τῆς Ἑλλάδος. Ἡ δήλωση στό παρελθόν τοῦ Τούρκου Πρωθυπουργοῦ Τουργκούτ Ὀζάλ ὅτι δέν χρειάζεται πόλεμος μέ τήν Ἑλλάδα γιά τήν ἐκ νέου κατάκτησή της ἀλλά ἁπλῶς καί μόνο ἡ βαθμιαία καί μεθοδευμένη ἀποστολή «τριῶν τεσσάρων ἑκατομμυρίων φανατικῶν μουσουλμάνων» γιά τήν δημογραφική της ἀλλοίωση καί τήν ἐθνοτική της στρέβλωση ὑλοποιεῖται ὅπως ἀποδεικνύεται ἀπό τό δημοσίευμα μέ τόν καλύτερο τρόπο. Ταυτοχρόνως τό νεοοθωμανικό ὅραμα τοῦ ΥΠΕΞ Τουρκίας κ. Νταβούτογλου πού ἐνστρερνίζεται πλήρως τό κυβερνόν κόμμα τοῦ Τ. Ἐρντογάν βρίσκει τήν καλύτερη πρακτική του ἐφαρμογή στίς ἀποκαλύψεις τῆς τουρκικῆς ἐπιθεώρησης. Δημοσιεύεται λοιπόν στό τεῦχος πού ἀναφέραμε ὅτι ἡ μεγαλύτερη μυστική Τουρκική ὑπηρεσία JITEM τῆς τουρκικῆς στατοσυνοριοφυλακῆς εἶναι αὐτή πού κατ’ ἐντολή καί μέ τήν ἔγκριση τοῦ Τ. Ἐρτνογάν μεταφέρει σέ καθορισμένες καί ἐλεγχόμενες διαδρομές πρός τίς Τουρκικές ἀκτές τοῦ Αἰγαίου καί πρός τόν Ἕβρο καί μέ πληρωμένους «ὑπαλλήλους»-δουλεμπόρους χιλιάδες μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες πρός τή χώρα μας μέ σκοπό τήν ἐπίτευξη τῶν σχεδιασμῶν τοῦ μουσουλμανικοῦ τόξου πού προωθεῖ μέ τεράστια κονδύλια ἡ Σουνιτική ναυαρχίδα τῆς Σαουδικῆς Ἀραβίας καί τοῦ Κατάρ. Εἶναι ἐκπληκτικό το γεγονός πού ἀναφέρεται στό δημοσίευμα ὅτι ἡ Τουρκική ἀκτοφυλακή δέν ἔχει κανένα δικαίωμα νά ἐπέμβει σέ αὐτές τίς ἐπιχειρήσεις τῆς JITEM ἀλλά ἀντιθέτως ἔχει ρητές ἐντολές τῆς τουρκικῆς κυβέρνησης νά συνδράμει τίς διαδικασίες καί μάλιστα νά προκαλεῖ «ἀτυχήματα» στήν ἀκτογραμμή τῶν χωρικῶν ὑδάτων τῆς πατρίδος μας γιά νά ἐξαναγκάζει τούς Ἕλληνες λιμενοφύλακες νά μεταβάλουν τίς ἐπιχειρήσεις ἀποτροπῆς εἰσόδου παρανόμων μεταναστῶν στήν χώρα σέ ἐπιχειρήσεις διασώσεως κινδυνευόντων παρανόμων μεταναστῶν στήν θάλασσα. Εἶναι τόσο ἀδίστακτοι δέ ὥστε γιά νά δημιουργεῖται κλίμα συμπαθείας καί νά ἀπομονώνονται φωνές ἐθνικοῦ συναγερμοῦ γιά τήν ἐπιχειρούμενη ἐπέλαση τῶν Μουσουλμάνων καταληψιῶν τῆς Χώρας πού θά ὑλοποιήσουν τό νεοοθωμανικό ὄνειρο νά πνίγουν γυναῖκες καί παιδιά στά νερά τοῦ Αἰγαίου ἀφοῦ τούς στοιβάζουν σέ σαπιόβαρκες χωρίς σωσίβια καί καμμία σχετική ὑποδομή. Σύμφωνα μέ τά στοιχεῖα πού παραθέτει ἡ ἀποκαλυπτική αὐτή ἔρευνα τῆς τουρκικῆς ἐπιθεωρήσεως κάθε χρόνο περίπου 150.000 παράνομοι μετανάστες ἀπό πολλές μουσουλμανικές χῶρες τῆς Ἀσίας καί τῆς ὑποσαχάριας καί Βόρειας Ἀφρικῆς πού φθάνουν στήν Τουρκία μόνο μέ τήν δήλωση τῆς Μουσουλμανικῆς τους πίστεως συγκεντρώνονται ἀπό τήν JITEM καί προωθοῦνται βάσει συγκεκριμένου προγράμματος καί σχεδιασμοῦ. Τό ὀργανωμένο αὐτό κύκλωμα τῶν μυστικῶν Τουρκικῶν ὑπηρεσιῶν καί τῆς Τουρκικῆς κυβέρνησης ἄρχισε νά λειτουργεῖ κατά τό δημοσίευμα ἀπό τό 1993 καί μετά τό 2001 τά κύμματα τῶν παρανόμων μεταναστῶν ἔγιναν κυριολεκτικά ποτάμι μέ σκοπό νά πνίξουν τήν ἐθνική ὁμοιογένεια τῆς Ἑλλάδος καί νά ἰσλαμοποιήσουν τήν Εὐρώπη. Σημαντικό στρατηγεῖο τῆς μυστικῆς τουρκικῆς ὑπηρεσίας JITEM πού ἔχει τήν εὐθύνη γιά τήν προώθηση στά Τουρκικά παράλια τοῦ Αἰγαίου καί τήν παράνομη διαπόρθμευση στήν Ἑλλάδα βρίσκεται στήν πόλη τοῦ Ἀϊδινίου, λίγα χιλιόμετρα ἀνατολικά τῆς Σμύρνης. Ἐκεῖ καταστρώνονται τά τελικά σχέδια καί τά μέσα προωθήσεως τοῦ δολίου αὐτοῦ σχεδιασμοῦ τῆς Σουνιτικῆς Τουρκίας. Ἀπό τό 2005 ὅπως ἀπεκάλυψε ἀνώτατος πρ. ἀξιωματικός της Τουρκικῆς μυστικῆς ὑπηρεσίας JITEM στήν τουρκική ἐπιθεώρηση AKSYON ὅλη ἡ ἐπιχείρηση τελεῖ ὑπό τήν ἄμεση ἐπιτήρηση τοῦ Τούρκου Πρωθυπουργοῦ καί γιά νά θολώνονται τά νερά ἡ Τουρκική διπλωματία ἔχει πάρει σαφεῖς ἐντολές νά συκοφαντεῖ τήν χώρα μας στά διεθνῆ φόρα ὅτι δῆθεν στήν Ἑλλάδα διατηροῦνται στρατόπεδα τρομοκρατῶν τοῦ ΠΚΚ καί ἐκπαιδεύονται τρομοκράτες γιά νά περάσουν στήν Τουρκία σέ μιά παμπόνηρη ἐξίσωση τῆς ἀποκαλυπτομένης πλέον ἐκστρατείας ἀλλοίωσης τοῦ πληθυσμοῦ τῆς χώρας μας καί ἐξισλαμισμοῦ τῆς ὀρθόδοξης Ἑλλάδας καί κατ’ ἐπέκτασι τῆς χριστιανικῆς Εὐρώπης. Τό ἴδιο ὀργανωμένο σχέδιο ἐφαρμόζεται ἀπό τήν Σαουδική Ἀραβία καί τό Κατάρ μέ «ἐκτελεστές» τίς ἰσλαμικές κυβερνήσεις τῆς Λιβύης καί τῆς Τυνησίας πού φρόντισαν νά ἐγκαταστήσει τό Σιωνιστικό λόμπυ τῆς Δύσεως μέ κατεύθυνση τίς ἰταλικές ἀκτές καί μέ ἐφαρμογή τοῦ ἰδίου σχεδιασμοῦ.

Ἐχω ἀποδείξει μέ συγκριτική μου μελέτη πού κυκλοφορεῖται στό διαδίκτυο ὅτι τό Ἰσλάμ ἀποτελεῖ πολιτικοστρατιοοικονομικό σύστημα καί ὄχι ἀσφαλῶς ἀποκάλυψη τοῦ Θεοῦ ἀσύμβατο πλήρως μέ τίς ἔννοιες τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ κεκτημένου καί τῆς Δημοκρατίας καί ἐκφραστικότατο γιά τήν ἐπιβολή θρησκευτικοῦ ὁλοκληρωτισμοῦ καί ἑπομένως οἱ λογῆς λογῆς «χρήσιμοι ἠλίθιοι» ὅπως τούς ἀποκαλοῦν οἱ ἴδιοι οἱ Μουσουλμάνοι πού συνοδοιποροῦν εἴτε ἀργυρώνητοι ἀπό τό σουνιτικό μουσουλμανικό μπλόγκ, εἴτε ἐλαυνόμενοι ἀπό ἐμπάθεια κατά τῆς Χριστιανικῆς των ταυτότητος καί πού ἀφελῶς πιστεύουν ὅτι δυνάμει τοῦ δόγματος «ὁ ἐχθρός τοῦ ἐχθροῦ μου εἶναι φίλος μου» γεμίζοντας τήν Ἑλλάδα τζαμιά τοῦ Ἰσλάμ μέ τό ψευδοπρόταγμα τοῦ δῆθεν εὐρωπαϊκοῦ οὐμανισμοῦ καί τῶν δικαιωμάτων τοῦ ἀνθρώπου στά ὁποῖα ἀσφαλῶς δέν ἀνήκουν ἡ παραχώρηση τῆς ἐθνικῆς μας κυριαρχίας καί τῆς ἐθνικῆς μας ἰδιοπροσωπείας, θά «ἀποσκορακίσουν» ἐπί τέλους τήν Ἑλληνορθοδοξία, θά βρεθοῦν μέ τό μαχαίρι στό λαιμό ὅταν θά ξυπνήσουν ἀπό τήν παράκρουση στήν ὁποία τελοῦν σήμερα. Γιατί ὅλοι αὐτοί δέν ἐκτιμοῦν τήν πραγματική ἐλευθερία πού ὁ Χριστιανισμός ἐπαγγέλεται καί ὑλοποιεῖ καθημερινῶς καί γιά νά τόν γκρεμίσουν δίνουν ἰθαγένεια μέ τόν ἄθλιο νόμο Ραγκούση ἤ ἀναλύονται σέ δάκρυα στά τηλεοπτικά παράθυρα γιά τήν δῆθεν σκληροκαρδία τῶν Ἑλλήνων συνοριοφυλάκων καί μετά βέβαια τρῶνε ἀδιατάρακτοι τήν «μπριζόλα» τους στό ὀβελιστήριο τῆς ἐπιλογῆς τους πού ἀπρόσκοπτα καί ἀδιαμαρτύρητα λειτουργεῖ ἐν μέσῳ τῆς Μ. Σαρακοστῆς. Γιά νά δοῦμε ὅμως ἄν ὅ μή γένοιτο ἐπιτρέψει ὁ Θεός γιά τήν πολλή μας κακότητα νά ὑλοποιηθεῖ ὁ σχεδιασμός τοῦ σουνιτικοῦ μπλόκ θά τολμοῦν ὅλοι αὐτοί νά παραβιάζουν τήν νηστεία τοῦ Ραμαζανίου καί νά διατηροῦν τίς κεφαλές των ἐπί τῶν ὤμων των;

Τέλος ὀφείλω νά συγχαρῶ δημόσια τόν ἐκλεκτό συναγωνιστή συγγραφέα Τουρκολόγο Δημοσιογράφο κ. Ν. Χειλαδάκη φίλο καί ἀδελφό διότι ἀσχολήθηκε καί παρουσίασε ἔντονα αὐτό τό τρομακτικῆς σημασίας θέμα.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Μόνο αηδία προκαλεί η συνεχιζόμενη προσπάθεια εκμετάλλευσης του θρησκευτικού φρονήματος από τον ηγέτη των κυβερνώντων για να κερδίσει χριστιανικούς ψήφους. Εκμεταλλευόμενος την δεδηλωμένη αθεΐα της αντιπολίτευσης, δεν χάνει ευκαιρία να δίνει καλοστημένες παραστάσεις με θρησκευτικό «περιεχόμενο» για να παρασύρει αφελείς και καλοπροαίρετους Έλληνες ορθόδοξους να ψηφίσουν αυτούς που δεν δίστασαν να οδηγήσουν την χώρα στην μεγαλύτερη καταστροφή της μεταπολεμικής της ιστορίας και να εξοντώσουν το ορθόδοξο χριστιανικό φρόνημα με αλλεπάλληλα αντιχριστιανικά νομοσχέδια.

Μετά από εκείνη την αλγεινή παράσταση του Αγίου Όρους, όπου ο πρωθυπουργός έδωσε τα «ρέστα» του με την συμπαραστάτη κάποιων υποτιθέμενων αγίων πάτερων, μπροστά στις κάμερες για να δείξει πως είναι ο θεοσεβής ηγέτης της χώρας, τώρα είχαμε την καινούργια παράσταση με την επίσκεψη, Παρασκευή βράδυ, του πρωθυπουργού στην Μονή Πετράκη στο Καθολικό της οποίας προσκύνησε τα ιερά λείψανα που υπάρχουν εκεί, ιδιαίτερα αυτά της Αγίας Παρασκευής η οποία είναι προστάτιδα των ματιών. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο συνοδικό μέγαρο όπου σύσσωμη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος τον υποδέχθηκαν μετά… «βαΐων και κλάδων».

Ιδού μόνο μερικά από τα επιτεύγματα του «θεοσεβή» πολιτικού που κάνει τα πάντα για την άγρα ορθόδοξων ψήφων στις προσεχείς εκλογές. 
Ψήφιση νομοσχεδίου στο ευρωκοινοβούλιο για την ανάδειξη της ομοφυλοφιλίας...
Νομοί διάλυσης της οικογένειας και του γάμου...
Κατάργηση Κυριακής αργίας...
Ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών...
Μετατροπή των θρησκευτικών σε θρησκειολογία...
Κατάργηση θρησκευτικών αργιών στη δημόσια εκπαίδευση...
Ευτελισμός των μυστηρίων της βαπτίσεως και του γάμου...

Το 1994 ένας αείμνηστος φίλος αγωνιστής που πολέμησε στον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας υπέρ τον ομόδοξων μας Σέρβων, είχε βγάλει ένα βιβλίο με τον τίτλο «Λέσχη Μπίλντεμπεργκ -Αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο». 
Γράφει στο βιβλίο του ο Τάσος Δαρβέρης τα εξής πολύ ενδιαφέροντα:
«Στις 27.09.1994, σε επικοινωνία μου με τον κ. Περικλή Κατσιούλα (σ.σ. στο περιοδικό Flash, τεύχος Ιούλιος 1992 και υπό τον τίτλο “Μυστικό Χρίσμα” είχε γράψει πως ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που πήρε μέρος στη συνάντηση της Λέσχης στο Εβιάν της Γαλλίας) με διαβεβαίωσε πως ο ίδιος ο κ. Σαμαράς του είχε πει προσωπικά, πριν από τη δημοσίευση του άρθρου, ότι είχε λάβει μέρος τουλάχιστον σε μία ακόμα συνέλευση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Πάντα κατά τις διαβεβαιώσεις του κ. Κατσιούλα, ο κ. Σαμαράς του είχε πει ότι για εκείνη την – κατά τα άλλα – άγνωστη συμμετοχή του στις εργασίες της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ είχε μεσολαβήσει ο φίλος του, γιος του μακαρίτη εφοπλιστή και πρώην ιδιοκτήτη της Τράπεζας Κρήτης Στ. Καρρά».
Θυμάστε ότι η τράπεζα Κρήτης ήταν η πέτρα του μεγάλου σκανδάλου Κοσκωτά. Αλλά για τον στενό φίλο του κ Σαμαρά που τον μύησε στην Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, στο ίδιο βιβλίο διαβάζουμε πως ήταν επί 18 χρόνια μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Συναντήσεων Μπίλντερμπεργκ.
Τον διαδέχτηκε ο Ελληνοκύπριος Γιώργος Δαυΐδ της Κόκα-Κόλα, που έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο κ. Καρράς το 2008 συνελήφθη για παράβαση του νόμου «περί προστασίας Αρχαιοτήτων» από κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας. Σε έρευνα που έγινε σπίτι του εντοπίστηκαν μαρμάρινα αντικείμενα, αρχαία νομίσματα και θρησκευτικά κειμήλια τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Παρ’ όλα αυτά διετέλεσε «μέγας άρχων» του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως(!!!!), ενώ είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της… Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια μεγάλη και κρίσιμη καμπή για την ιστορία μας και για την ύπαρξη μας. Βρισκόμαστε ανάμεσα σε ένα αδίστακτο, άθεο πολιτικό, με ύποπτο υπερατλαντικό παρασκήνιο και σε ένα θεομπαίχτη υποκριτή που είναι όργανο ξένων αντεθνικών και αντιχριστιανικών συμφερόντων.
Δυστυχώς σε αυτή την πιο κρίσιμη περίοδο αντί οι πραγματικοί ποιμένες να καθοδηγούν το ποίμνιο να αντισταθεί σε όλη αυτή την ανθελληνική αντί-ορθόδοξη λαίλαπα, έχουμε φαρισαίους και δοσίλογους της πίστεως μας που συνεργάζονται με τον κατακτητή και την μασονική προδοτική εξουσία.

Ο αγώνας όμως δεν σταμάτησε γιατί…
« Ήρθε ο καιρός να πολεμήση το καλό με το κακό, γιατί την παρανομία την έχουν κάνει νόμο και την αμαρτία μόδα. Όταν όμως δήτε συμφορές στην Ελλάδα, το κράτος να βγάζη παλαβούς νόμους και να υπάρχη γενική αστάθεια, μη φοβηθήτε θα βοηθήση ο Θεός»,
από τον Άγιο πατήρ Παΐσιο τον αγιορείτη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου