Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

13 Μαΐ 2014

Νεότερα που πρόκειται τις επόμενες ημέρες να δείτε στα πρωτοσέλιδα και θα προβληματίσουν όσους από εσάς συνεχίζετε να σκέφτεστε…
Η τιμή χρυσού σκαρφαλώνει…
Το GPS παύει να λειτουργεί στην Ρώσικη επικράτεια. Shut Down και οι 11 σταθμοί…

Η Κίνα αναπτύσσει στην Σανγκάι το νέο παγκόσμιο εμπορικό κέντρο (περιοχή ολόκληρη) με δικό της τραπεζικό σύστημα και έλεγχο-χρηματοδότηση offshore εταιρειών. Το παγκόσμιο εμπόριο μετακομίζει.

Η Κίνα ετοιμάζεται για αλλαγή στον τρόπο πληρωμών.
Καταργεί το επόμενο τρίμηνο το δολάριο…

Η Ρωσία τις επόμενες εβδομάδες ξεκινάει να εμπορεύεται με Ευρώ. Τέλος το δολάριο…

Όλη η χρηματοδότηση του κοινού διαστημικού προγράμματος με την ΝΑΣΑ διακόπτεται και τα κονδύλια αναδιανέμονται σε Ρωσικά διαστημικά προγράμματα αποκλειστικά. Οι Αμερικανοί πρέπει να ψάξουν για πυραύλους διότι δεν μπορούν ούτε δορυφόρο να σηκώσουν στο διάστημα…

Το σύστημα AEGIS απενεργοποιήθηκε από Ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου. Κατάρρευσε η άμυνα των αμερικανικών αεροπλανοφόρων. Η “απαγωγή” και κατάρριψη περισσότερων από 7 UAV το τελευταίο έτος έχει θορυβήσει και τους αεροπόρους. Το τελειωτικό χτύπημα είναι ότι το F35 είναι ανιχνεύσιμο.

Τρισεκατομμύρια δολάρια επενδύθηκαν στην νέα γενιά αεροσκαφών του ΝΑΤΟ και βγήκαν άχρηστα. Η σχεδίαση νέων ΔΕΝ είναι πλέον δυνατή. Υπάρχει χάσμα τρομερό στα αεροσκάφη 4-5ης γενιάς μεταξύ Ρώσων και ΝΑΤΟ.
Τα συστήματα των Ρωσικών αεροσκαφών επιτρέπουν εμπλοκές από διπλάσια απόσταση από αυτήν που τα Αμερικανικά μπορούν να επιτεθούν.

Η αντιαεροπορική άμυνα των Ρώσων θεωρείται πλέον αδιαπέραστη μετά την κατεπείγουσα ενεργοποίηση των S500.

Η εισαγωγή του νέου άρματος μάχης ARMATA αλλάζει επίσης τις ισορροπίες στο έδαφος.
Μόνος τρόπος αντιμετώπισής τους είναι τα πυρηνικά…

Εσείς τι λέτε; 
Θα συνεχιστεί ομαλά το 2014; 
Θα μπει το 2015 ομαλά;

30.000 τζιχαντιστές αποχωρούν από Συρία. Ανεβαίνουν βόρεια (Τουρκία). 
Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι τους απαγόρευσαν την επιστροφή στις χώρες από τις οποίες προήλθαν και τον Σεπτέμβριο σταματάει η χρηματοδότησή τους από την Αμερική. 
Που λέτε να τους στείλουν; 
Ουκρανία; Αρμενία ή Ελλάδα; Τελευταία επιλογή Αίγυπτος…

Καλή χώνεψη κυρίες και κύριοι. 
Και σαν συμβουλή, επειδή τα δικά μας τα καλόπαιδα δεν έχουν κάνει καμία προετοιμασία, βάλτε κανά ζυμαρικό στην άκρη, καμιά ζαχαρίτσα, καμιά ελιά και δυό σακιά αλεύρι ή ότι άλλο νομίζετε πως θα σας κρατήσει στη ζωή. Γιατί, ο τρόμος και ο πόνος δεν είναι τίποτε μπροστά στην πείνα…


Υ.Γ.: Για το κάθε ένα από αυτά υπάρχουν δεκάδες πηγές στα αγγλικά… Τίποτε από τα ανωτέρω δεν αμφισβητείται.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ,ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ,ΧΑΡΑΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης καταγγέλλει πρόεδρος Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με αφορμή την υπόθεση αντιδικίας μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Πρόεδρος Πρωτοδικείου Ευαγγελία Γεωργίτση που εκδίκασε την αγωγή του Π. Καμμένου σε βάρος του Α. Γεωργιάδη, για συκοφαντική δυσφήμηση, όσον αφορά στην υπόθεση του σκάφους Iliatoras, καταγγέλλει -μέσω αναφοράς- την παρέμβαση και τις πιέσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου ώστε να μειώσει τη χρηματική ποινή ειδάλλως θα τιμωρούνταν με. πειθαρχικό παράπτωμα και ως εκ τούτου δεν θα προαγόταν. 

Σύμφωνα με την αναφορά-σοκ της προέδρου του δικαστηρίου η οποία εστάλη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, με αριθμό πρωτοκόλλου 1605/24-04-2014, και κοινοποιήθηκε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η καταγγέλλουσα δικαστικός τονίζει ότι δέχτηκε πιέσεις και απειλές για πρόωρο τερματισμό της πορείας της στο δικαστικό σώμα. 

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της: «Κλήθηκα από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Κατά την επίσκεψή μου στον τέταρτο όροφο του Αρείου Πάγου διαπίστωσα ότι ο κ. Πρόεδρος είχε δεχθεί προηγουμένως σε ακρόαση και τους τρεις συνέδρους της συνθέσεώς μου. Κατά την είσοδό μου στο γραφείο του κ. Προέδρου δέχτηκα, αιφνιδιαζόμενη, τις αυστηρές επιπλήξεις του, χωρίς καν να ακουστώ, για το έντονο ύφος με το οποίο είχα διατυπώσει την άποψή μου κατά τον χρόνο της προσδιάσκεψης». 

Όπως αναφέρει η δικαστικός άκουγε έκπληκτη τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και απάντησε ότι δεν είχε γίνει καμία διάσκεψη! Διαπίστωσε δε, από όσα της είπε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ότι είχε προηγηθεί διάσκεψη των υπόλοιπων μελών του δικαστηρίου εν αγνοία της και ουσιαστικά είχε ληφθεί απόφαση! 

«Ο πρόεδρος συνέχιζε να με επιπλήττει, θεωρώντας απαράδεκτες τις συστάσεις μου προς τα μέλη της συνθέσεως, οι οποίες, κατά την άποψή του, "με καθιστούν γελοία", συνέχισε δε διατυπώνοντας την άποψή του ότι δεν έχω αντιληφθεί σοβαρά τον ρόλο μου ως δικαστικός λειτουργός", ότι "εκθέτω με την συμπεριφορά μου αυτή το δικαστικό σώμα", ότι του θυμίζω "ένα δικαστή από τη Θεσσαλονίκη που νόμιζε ότι ήταν αυτός ο μόνος έντιμος με αποτέλεσμα να μην τον συναναστρέφεται κανένας συνάδελφός του και να απομονωθεί"», σημειώνει στην αναφορά. 

Για την ουσία της υπόθεσης αναφέρουμε ότι και οι υπόλοιποι δύο δικαστές οι οποίοι δίκασαν την υπόθεση συμφώνησαν με την καταδικαστική απόφαση εναντίον του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη διαφωνώντας μόνον ως προς το ύψος της χρηματικής ποινής. Εκατό χιλιάδες ευρώ είχε προτείνει η κυρία Γεωργίτση, δεκαπέντε εκείνοι με το επιχείρημα ότι το πρόστιμο ήταν δυσανάλογο των εισοδημάτων του, όταν για αντιδικίες μισθοσυντήρητων πολιτών (συκοφαντική δυσφήμιση), επιδικάζονται καθημερινά πρόστιμα των 30 και 50 χιλιάδων ευρώ… 

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, δεν υπήρξε έντονη αντίδραση από την πλευρά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος δήλωσε ότι  «είμαι ενήμερος για το θέμα. Έχω διαβάσει την αναφορά της Προέδρου Πρωτοδικών και θα εξετάσω την υπόθεση».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε στην εφημερίδα μας ότι «η πρόεδρος Πρωτοδικών στο δικαστήριο δεν με άφησε να μιλήσω σχεδόν καθόλου. Δεν γνωρίζω για την αναφορά που έχει κάνει και είμαι έτοιμος να προχωρήσω σε μηνύσεις».

Ενήμερος για την υπόθεση αυτή είναι και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μιχάλης Θεοχαρίδης ο οποίος δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο λόγω του θεσμικού του ρόλου.


Πηγή zougla.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 
Χτίζεται η Νέα Ελλάδα!

Οποία ευτυχία για όλους μας! Και, μάλιστα, διπλή ευτυχία μιας και βλέπουμε δυο μεγαλοεργολάβους να διαγκωνίζονται για το ποιος θα αναλάβει το έργο.

Εκ δεξιών, ο Αντώνης ο φραντζάτος. Ορεξάτος και με καλές συστάσεις. Εργολάβος που αναδείχτηκε για τις επιτυχημένες κατεδαφίσεις του (ξήλωσε παιδεία και υγεία σε χρόνο ρεκόρ, γκρέμισε την ΕΡΤ σε λίγα λεπτά, διέλυσε τον κοινωνικό ιστό σε λιγώτερο από δυο χρόνια κλπ) και τώρα θέλει να αποδείξει σε όλους -και πρώτα-πρώτα στον εαυτό του- ότι είναι καλός και στις ανεγέρσεις. Διαθέτει αρίστης ποιότητος εργαλεία εισαγωγής, γερμανικής κατασκευής και με την σφραγίδα ποιοτικού ελέγχου τού πανεπιστημίου τού Σικάγου. Μα, πάνω απ' όλα, διαθέτει πολυάριθμα συνεργεία με υπεργολάβους που διακρίνονται για την αφοσίωσή τους αλλά και την αποτελεσματικότητά τους. Φυσικά, συνεργεία και υπεργολάβοι δεν έχουν να επιδείξουν μέχρι σήμερα παρά μόνο κατεδαφίσεις αλλά χαρακτηρίζονται από την ίδια με του αφεντικού τους υπερβολική σιγουριά ότι θα τα καταφέρουν και στο χτίσιμο.
Εξ αριστερών ο Αλέξης το γελαστό παιδί. Πολύ νεώτερος του Αντώνη και ως εκ τούτου με πολύ μικρότερη πείρα αλλά ζωηρός, αεικίνητος και με τεράστια όρεξη για μάθηση. Γνωρίζοντας ότι υστερεί σε εμπειρία από τον αντίπαλό του, γυρίζει όλον τον κόσμο προκειμένου να συναντήσει φτασμένους μαστόρους οι οποίοι θα του μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους: διδάχτηκε από καθηγητές στην Αργεντινή, μελέτησε τα προγράμματα του Ομπάμα στις ΗΠΑ, έμαθε από την πείρα των πορτογάλων, εμβάθυνε στους σοσιαλιστικούς χειρισμούς τού Ολάντ. Πήρε τόσο σοβαρά τον ρόλο του ώστε τώρα επιχειρεί να συνενώσει τους εργολάβους τού ευρωπαϊκού νότου κόντρα στην βουλιμία των βόρειων εργολάβων. Επιθυμία τού Αλέξη είναι να χτίσει την Νέα Ελλάδα με φάτσα προς τα αριστερά αλλά κανένας από τους συμβουλάτορες και τους δασκάλους του δεν έχει χτίσει ποτέ τέτοιο οικοδόμημα, οπότε ο Αλέξης αυτοσχεδιάζει. Το κακό είναι ότι όσες φορές οι υπεργολάβοι του προσπάθησαν να χτίσουν κάτι με φάτσα αριστερά, τους έβγαινε με την φάτσα δεξιά (χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις Λαφαζάνη και Δραγασάκη). Γι' αυτό και ο Αλέξης, απηυδισμένος, θέλει να μας πείσει ότι ναι μεν θα προσπαθήσει να μας φτιάξει μια Νέα Ελλάδα που να βλέπει αριστερά αλλά κι αν ακόμα του βγει να βλέπει δεξιά, δεν πειράζει.
Το βασικό είναι ότι χτίζεται η Νέα Ελλάδα!
Βέβαια, διαφαίνονται δυο προβληματάκια. Το πρώτο είναι πως κι οι δυο εργολάβοι φαίνεται ότι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν παλιά, φθαρμένα υλικά: διαλυμένα εργασιακά δικαιώματα, μισοκατεστραμμένο κοινωνικό κράτος, ψωμολυσσούσα παιδεία, διαβλημένη δικαιοσύνη, απογοητευμένη νεολαία... Συνεπώς, είναι λογικό να αντιμετωπίζουν την διστακτικότητά μας να τους εμπιστευτούμε μιας και ο κάθε νοήμων νους αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι δυνατόν να χτίσεις κάτι καινούργιο με παλιά υλικά.
Το δεύτερο -και μεγαλύτερο- πρόβλημα είναι ότι και οι δυο εργολάβοι προτίθενται να ζητήσουν βοήθεια από εκείνους που κατέστρεψαν την Παλιά Ελλάδα, την Ελλάδα στην οποία ζούμε σήμερα: βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες και λοιπούς κεφαλαιούχους. Δηλαδή, όλους όσους ρήμαξαν τις οικονομίες μας και τις ζωές μας, χτίζοντας μοναχά τις δικές τους αυτοκρατορίες. Και, γαμώτο, είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι εκείνοι που λυμάνθηκαν το χτες μας και εκμεταλλεύονται το σήμερά μας, θα φροντίσουν για το καλύτερο αύριό μας.
Εν πάση περιπτώσει, χτίζεται η Νέα Ελλάδα!
Τώρα, βέβαια, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σκεφτόμαστε και κάτι άλλο, πολύ απλό: γιατί πρέπει να αναθέσουμε την δουλειά σε κάποιους άσχετους ή απατεώνες εργολάβους και να μη την κάνουμε μόνοι μας, με αυτεπιστασία; Διάβολε, έχουμε και την γνώση και την πείρα και την όρεξη και την θέληση να κάνουμε αυτή την δουλειά, έτσι δεν είναι; Γιατί να βάλουμε οποιονδήποτε εργολάβο πάνω από το κεφάλι μας και να μη χτίσουμε ό,τι γουστάρουμε και όπως το γουστάρουμε, δίχως να πληρώσουμε κερατιάτικα εργολαβικά; Άλλωστε, την πείρα που έχουμε ως λαός από γιαπιά, δεν την έχουν όλοι οι εργολάβοι του αστικού κόσμου μαζί.
Ας την χτίσουμε την Νέα Ελλάδα, λοιπόν. Αλλά δίχως εργολάβους!
Αρχίζουμε την Κυριακή. Τ' ακούς, μπούρδα Καραβάγγο; Ξύπνα, γ@μѠ το φελέκι σου!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Η Ρωσία από την 1η Ιουνίου, αναστέλλει την λειτουργία των επίγειων αμερικανικών σταθμών GPS στο έδαφός της

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

«Από την 01 Ιουνίου 2014, η Ρωσία αναστέλλει την λειτουργία όλων των επίγειων σταθμών GPS των ΗΠΑ στο έδαφός της», δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Dmitry Rogozin. Επίσης ο ίδιος τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα διακοπεί, η συνολική λειτουργία των επίγειων αμερικανικών σταθμών.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Dmitry Rogozin, είναι επικεφαλής για την ανάπτυξη του αεροδιαστημικού τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον «κύκλο» του ιδίου, η λειτουργία των αμερικανικών σταθμών GPS στην Ρωσία θα διακοπεί μόνιμα, στην (πιθανότατη) περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν θετικά, οι διαπραγματεύσεις για το ρωσικό παγκόσμιο σύστημα πλοήγησης GLONASS και την κατασκευή ρωσικών επίγειων σταθμών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στη Ρωσία λειτουργούν σήμερα 11 επίγειοι σταθμοί παρακολούθησης του αμερικανικού παγκόσμιου συστήματος εντοπισμού θέσης.

Επίσης, σύμφωνα με τον Rogozin, η Ρωσία θα επιβάλλει απαγόρευση και της χρήσης/αγοράς και μεταπώλησης πυραύλων-φορέων στις ΗΠΑ για την αποστολή στρατιωτικών δορυφόρων στο διάστημα, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2013, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υπέγραψε το νόμο που απαγορεύει τη δημιουργία του Glonass στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Το Glonass συμπεριελήφθη στο νόμο λόγω των φόβων ότι το ρωσικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή μυστικών από τους Ρώσους.

Τώρα η κατασκευή τέτοιων εγκαταστάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι δυνατή μόνον εφόσον ο επικεφαλής της Διεύθυνσης του Πενταγώνου των εθνικών υπηρεσιών πληροφοριών και του Κογκρέσου των ΗΠΑ, θα εξασφαλίσει ότι οι σταθμοί αυτοί δεν χρησιμοποιούνται για κατασκόπευση των συμφερόντων των ΗΠΑ και ότι δεν θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των ρωσικών οπλικών συστημάτων, και, δεν αποδυναμώνει τη θέση του συστήματος GPS των ΗΠΑ, στην εμπορική αγορά και ότι θα μεταδίδει μόνο δεδομένα δημόσια.

Το οικονομικό μέρος της διένεξης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ξεδιπλώνεται σιγά –σιγά, σε τομείς όπως το διάστημα που οι δύο υπερδυνάμεις συνεργάζονταν αρμονικά τα τελευταία χρόνια. Οι οικονομικές κυρώσεις καθώς διαφαίνεται θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και από τις δύο πλευρές.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

  • Σκλαβοπάζαρο θέλει την Θράκη το όραμα και το success story του Αντώνη Σαμαρά
  • Μηδενισμός κάθε εθνικού συμφέροντος από μία κυβέρνηση που ξεδιάντροπα μετατρέπει την Ελλάδα σε εργοτάξιο τριτοκοσμικής χώρας
  • Πλιάτσικο της Ελλάδας, στο όνομα του κέρδους των «επενδυτών» που φέρνει το μνημόνιο
  • Τεμαχίζουν την χώρα και βγάζουν στο σφυρί τα "καλύτερα κομμάτια"
Οι φόβοι και οι ανησυχίες που είχαμε εκφράσει εδώ και καιρό για τις προθέσεις της κυβέρνησης περί σύστασης ειδικών Οικονομικών ζωνών είναι πλέον γεγονός. Με απόφαση της 5/5/2014 η αρμόδια γενική γραμματέα του υπουργείου οικονομικών ορίζει επιτροπή εμπειρογνωμόνων που σαν σκοπό έχουν την μελέτη ορισμού και θεσμικού πλαισίου σύστασης ΕΟΖ. 
Η μετατροπή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ένα άτυπο σκλαβοπάζαρο, ίσως να σηματοδοτήθηκε από τη στιγμή που η Σχολή Αστυνομίας στην Ξάνθη μετατράπηκε (και συνεχίζει να λειτουργεί) παράνομα σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών. Προφανώς τα όνειρα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, είναι να ισοπεδώσει τα ιδιαίτερα εθνικά χαρακτηριστικά της περιοχής και να εισάγει "καινά δαιμόνια" για την επόμενη ημέρα του Ελληνισμού της Θράκης.

Η Ελλάδα πλέον κομματιάζεται και παραχωρείται στα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η βασική λειτουργία των ΕΟΖ είναι να παραχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στο φορέα ελέγχου τους και στα οποία δεν μπορεί να επέμβει κανένα αρμόδιο όργανο του κράτους.
Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων η μη τήρηση των περιβαλλοντολογικών και πολεοδομικών κανονισμών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ΕΟΖ. 

Σήμερα η Ελλάδα τεμαχίζεται με εντολή και καθ υπόδειξη της κυβερνήσεως Σαμαρά δεν θα κάνουμε την χώρα μας κέντρο λαθρομεταναστών που θα δουλεύουν εντός ΕΟΖ και τριτοκοσμικών πρακτικών εφαρμογής προσέλκυσης επενδύσεων. 

Τα εγκλήματα εις βάρος της Εθνικής κυριαρχίας της χώρας δεν έχουν τελειωμό ήρθε η ώρα της αντίστασης και της ανατροπής.

Ήδη έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών αποφάσεις για πληρωμή των εμπλεκομένων συμβούλων που εργάστηκαν για τον σχεδιασμό των ΑΟΖ. Μία από αυτές τις ΑΟΖ (μετά από πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο κ. Γιαννακίδης, περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης) σχεδιάστηκε και για την περιφέρεια της ΑΜ-Θράκης, την άκρως ευαίσθητη εθνικά, που όμως προσφέρει για μετατροπή σε σκλαβοπάζαρο η κυβέρνηση Σαμαρά στους προστάτες της «επενδυτές».

Κάποιοι ίσως να θέλουν να μετατρέψουν ολόκληρη την χώρα σε ένα σύγχρονο Νταχάου και την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης σε μία Γερμανική μικρή αποικία ή ακόμη και σε μία γκρίζα περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας...

Σκληρή καταγγελτική παρέμβαση του υποψήφιου περιφερειάρχη Τέρενς Κουίκ

«Το εγκληματικό πλιάτσικο της πατρίδας μας, τώρα και με τις ΕΟΖ, συνεχίζεται. Σήμερα ξεσκεπάζω τα σχέδια της συγκυβέρνησης, που θέλει να μετατρέψει την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη σε Μπαγκλαντές ή Κόσσοβο, με μισθούς Πακιστάν και εργασιακές σχέσεις κεντρώων αφρικανικών χωρών. Έχω πει σε όλους τους τόνους, ότι ως ΑΜ-Θ Περιφερειάρχης, ΕΟΖ δεν θα γίνουν στη περιοχή μας. Με κούριερ θα στείλω τα σχέδια, πακέτο πίσω στην Αθήνα».

Αυτό δήλωσε, καταθέτοντας στη Βουλή αποκαλυπτική και καταγγελτική Ερώτηση, ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Ποιό συγκεκριμένα, ο Τέρενς Κουίκ αποκαλύπτει την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, έτσι όπως αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο του Προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» με ΑΔΑ(Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης): ΒΙΦΘΗ-9Τ5και η οποία αφορά σε στοιχεία αμοιβής εμπειρογνωμόνων για τη συμμετοχή τους σε επεξεργασία των γνωμών της ΟΚΕ επί σχεδίων νόμων περί σύστασης ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών) στην Επικράτεια και κυρίως στην ΑΜ-Θ Περιφέρεια.

Η καταγγελία γίνεται έπειτα και από σχετική ενημέρωση που έλαβε για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα από τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Ενέργειας και Ανάπτυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Έβρου με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παναγιώτη Λελιάτσο.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

Ερώτηση προς τους υπουργούς:
Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα
Διοικητικής μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη

ΘΕΜΑ: Σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων σχετικά με την επεξεργασία γνωμών της ΟΚΕ περί δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών

κ. κ . Υπουργοί,
Οι φόβοι και οι ανησυχίες που είχαμε εκφράσει ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εδώ και καιρό, για τις προθέσεις της κυβέρνησης περί σύστασης ειδικών Οικονομικών ζωνών, είναι πλέον γεγονός.

Η Ελλάδα πλέον κομματιάζεται και παραχωρείται στα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η βασική λειτουργία των ΕΟΖ περιλαμβάνει την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο φορέα ελέγχου τους και στα οποία δεν μπορεί να επέμβει κανένα αρμόδιο όργανο του κράτους.

Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η μή τήρηση των περιβαλλοντολογικών και πολεοδομικών κανονισμών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ΕΟΖ. Σήμερα η Ελλάς τεμαχίζεται με εντολή και καθ’ υπόδειξη της κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με στοιχεία και καταγγελίες, που μας προσκόμισε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενέργειας και Ανάπτυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παναγιώτης Λελιάτσος και αφορούν στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και της αρμοδίου γενικής γραμματέως, η οποία αναρτήθηκε στο ΔIAYΓΕΙΑ με ΑΔΑ: ΒΙΦΘΗ-9Τ5, διαπιστώνεται ότι τα στοιχεία αφορούν στην αμοιβή εμπειρογνωμόνων για τη συμμετοχή τους σε επεξεργασία των γνωμών της ΟΚΕ επί σχεδίων νόμων περί σύστασης «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» στην Επικράτεια.

Κατόπιν αυτού ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

1. Ποιες οι προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την σύσταση και λειτουργία των ΕΟΖ στη χώρα;
2. Σε ποιες περιοχές της χώρας προτίθεστε να συστήσετε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες; Και τί το ειδικότερο σχεδιάζετε για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που προφανώς, αμετανόητα, θέλετε να μετατρέψετε σε Κόσσοβο;
3. Ποιά τα αποτελέσματα της μελέτης της εν λόγω επιτροπής εμπειρογνωμόνων;
4. Πότε και πώς έχετε πάρει την θετική έγκριση από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Και ειδικότερα για την ΑΜ-Θ Περιφέρεια, πότε διαβουλευτήκατε Περιφέρεια και Δήμους και πότε και από ποιόν πήρατε άδεια να προχωρήσετε σε σχέδια ΕΟΖ;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Ο κ. Κουίκ, προς τιμην του, έκανε αυτή την παρέμβαση στέλνοντας σαφές και ηχηρό μήνυμα στους πιθανούς μεταπράτες της Ελλάδας, αλλά και της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Δυστυχώς, οι υπόλοιποι υποψήφιοι περιφερειάρχες τηρούν στάση σιγής (ή ενοχής;) και αποφεύγουν να τοποθετηθούν άμεσα στο συγκεκριμένο θέμα τεμαχισμού και ξεπουλήματος της ακριτικής αυτής περιοχής... Και όταν δεν τολμούν να θίξουν τα αυτονόητα, τότε εντείνονται οι ανησυχίες για την διάθεσή τους να ασχοληθούν με θέματα ουσίας που αφορούν την ανάπτυξη της εθνικά ευαίσθητης περιοχής...

Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ρωσία – Δύση: Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα αυτής της αντιπαράθεσης;
Το γεωπολιτικό παιχνίδι σκληραίνει και ήδη μετρά νεκρούς αμάχους ρωσόφονους Ουκρανούς
Οι αποσχιστικές τάσεις που δημιουργούνται, πόσο μπορούν να επηρεάσουν την Ελλάδα;
Πως θα τοποθετηθεί η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα και που μπορεί να φτάσει...;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ένα μικρό μυστικό, που τρομάζει όλους και που προσπαθούν εναγωνίως να αποκρύψουν όλα τα δυτικά ΜΜΕ, είναι πως πριν από 3 ημέρες ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, διέταξε την αναβάθμιση του στρατιωτικού συναγερμού σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες της Ρωσίας.

Η κίνηση αυτή του ρώσου προέδρου δεν θεωρείται διόλου τυχαία, αφού οι προκλήσεις που δέχεται από το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, αναβαθμίζονται διαρκώς, τόσο ποιοτικά όσο και ποιοτικά. Την ίδια στιγμή, στα δυτικά ΜΜΕ έχει αρχίσει μία συστηματική προσπάθεια δαιμονοποίησης τόσο του Πούτιν και της Ρωσίας, όσο και οιουδήποτε τάσσεται υπέρ των ρωσικών θέσεων στο θέμα της Ουκρανίας. Η κορύφωση αυτής της διατεταγμένης ψυχολογικής επιχείρησης και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης των πολιτών της Δύσης, γίνεται στο πρόσωπο των ρωσόφιλων της ανατολικής Ουκρανίας, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «τρομοκράτες» (ενώ είναι άοπλοι και με δημοκρατικές διαδικασίες εκφράζουν την ανησυχία τους για το0 ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου), ενώ οι ένοπλοι ναζιστές, που με τα τάγματα θανάτου σκορπούν το θάνατο σε άοπλο πληθυσμό της Ανατολικής Ουκρανίας και οι επαγγελματίες στρατιώτες – μισθοφόροι της Δύσης, χαρακτηρίζονται ως «δημοκρατικές δυνάμεις»…!

Με δεδομένη την ασκούμενη δυτική πίεση στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας, αλλά και με δεδομένη την επιχειρούμενη απόπειρα εγκλωβισμού της Ρωσίας και απομάκρυνσής της από τα παγκόσμια γεωπολιτικά δρώμενα, ήταν απολύτως φυσιολογικό ο ρώσος πρόεδρος να περάσει σε μία σειρά από έξυπνες κινήσεις (σε διπλωματικό επίπεδο), αλλά και σε μία σειρά αποφασιστικών τοποθετήσεων (σε στρατιωτικό επίπεδο), προκειμένου να υπερασπισθεί την θέση της Ρωσίας στον παγκόσμιο χάρτη ισχύος.

Αν και μέχρι στιγμής ο ρώσος πρόεδρος είναι αρκετά προσεκτικός και αποφεύγει τις παγίδες και τις προκλήσεις της Δύσης (ΝΑΤΟ και ΕΕ), που επιχειρούν να τον παρασύρουν σε μία επιθετική κίνηση, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαβλέπουν την αποφασιστικότητα του κ. Πούτιν και τα παράλληλα μηνύματα που στέλνει «σε κάθε ενδιαφερόμενο». Κάποιοι χαρακτηρίζουν τις κινήσεις αυτές ως «πρόβες πολέμου», παρασυρόμενοι προφανώς από το γενικότερο κλίμα που έχει ήδη δημιουργήσει το ΝΑΤΟ, συνεπικουρούμενο από χώρες όπως η Τουρκία και η Πολωνία. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο ρώσος πρόεδρος δεν θα επιχειρήσει ποτέ την εκκίνηση ενός πολέμου και μάλιστα στην «αυλή» της Ρωσίας, αλλά αντιθέτως, θα προσπαθήσει να μετακινήσει γεωγραφικά την οποιαδήποτε περίπτωση στρατιωτικής αντιπαράθεσης σε χώρους ιδιαίτερα ζωτικού γεωπολιτικού και γεωοικονομικού ενδιαφέροντος και ύψιστης κρισιμότητας για την Δύση, ενώ θα στείλει (και αυτό ήδη συμβαίνει στην Μαύρη Θάλασσα, όπου ο ρωσικός στόλος τέθηκε σε κατάσταση ύψιστης πολεμικής ετοιμότητας) ταυτόχρονα μηνύματα στους εκφραστές προκλητικών έναντι της Ρωσίας ενεργειών.

Πολλοί αναλυτές αναγνωρίζουν πως η υπόθεση της Ανατολικής Ουκρανίας θεωρείται πλέον τελειωμένη υπέρ της Ρωσίας. Άλλοι, πάλι, αναλυτές διαπιστώνουν πως ο μεγάλος χαμένος μέχρι στιγμής είναι η Ρωσία, η οποία δέχτηκε ένα σοβαρό πλήγμα στην Ουκρανία και μέσω αυτού του χτυπήματος έχει απωλέσει σημαντικό «ζωτικό χώρο» από το διεθνές της κύρος, γεγονός που την καθιστά νευρική και επικίνδυνη σε μελλοντικές αντιδράσεις, σε περίπτωση που η άσκηση πιέσεων της Δύσης αναβαθμισθεί ποσοτικά και ποιοτικά.
Δυστυχώς ή ευτυχώς και οι δύο πλευρές φαίνεται πως κατέχουν -η καθεμία- ένα μέρος από την αλήθεια. Όμως, η πραγματικότητα είναι περισσότερο σκληρή, αφού έτσι όπως καταγράφονται οι εξελίξεις στην Ουκρανία, μέσω των αποσχιστικών τάσεων, ανοίγουν οι πόρτες του τρελοκομείου για τα Βαλκάνια (και όχι μόνο) και σε μία περαιτέρω επαναδιάταξη των γεωπολιτικών δυνάμεων ισχύος σε μία αρκετά ευρεία περιοχή, η οποία επεκτείνεται πέρα και από τις χώρες της Μέσης Ανατολής…

Το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον από την πλευρά της Τουρκίας, αναμένεται να είναι μία περίοδος κινήσεων τακτικής τοποθέτησης στο πλευρό της Δύσης και ταυτόχρονης απόπειρας απώλειας διπλωματικών θέσεων της Ελλάδας και δημιουργίας συνθηκών για μία μεγαλύτερη ταυτόχρονη κίνηση πολλαπλών επιπέδων. Η περίοδος αυτής της σχετικής ηρεμίας, όπου θα υπάρξουν «αναγνωριστικές βολές» ή παραπλανητικές κινήσεις που θα αποσκοπούν σε κάποιο λάθος από την Ελληνική πλευρά, αν και φυσιολογικά αναμένεται να ισχύσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, πιθανότατα να ανατραπεί από μία αιφνίδια «εκτροπή» ή λόγω κάποιου «θερμού επεισοδίου» στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπου αυτή τη στιγμή η Δύση (μέσω ΝΑΤΟ, αλλά και ιδιαίτερα της Τουρκίας), αμφισβητεί και προκαλεί την ρωσική κυριαρχία και ισχύ. Εξάλλου, βασικός στόχος της συγκεκριμένης φάσης του δυτικού σχεδιασμού απέναντι στη Ρωσία, είναι ο εγκλωβισμός της «αρκούδας» στην Μαύρη Θάλασσα. 
Στον αντίποδα, ο ρώσος πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά πως πρέπει να μετακινήσει το κέντρο βάρους της αντιπαράθεσης όσο γίνεται πιο μακριά από την Ρωσία, προκειμένου να μεγιστοποιήσει την ικανότητα επιθετικών τακτικών (ή μη) κινήσεων. Έχοντας αυτόν τον ορίζοντα κινήσεων, το μόνο εμπόδιο για την επίτευξη αυτού του ρωσικού στόχου είναι η Τουρκία… και ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη της Δύσης και θέλει να την ανακτήσει με ταυτόχρονη τοποθέτηση της Τουρκίας στο τραπέζι των παγκόσμιων ισχυρών, μάλλον δεν βρίσκεται στην καλύτερη πνευματική διαύγεια, και λόγω της νέο-οθωμανικής ιδεοληψίας του αλλά και της μεγαλομανίας, δεν έχει πλήρη επίγνωση των πραγματικών δυνατοτήτων της Τουρκίας, και μεταβάλλεται σε πιθανό «χρήσιμο ηλίθιο» που θα κάνει το λάθος που περιμένει η Μόσχα…

Μέσα σε αυτή την ευρύτατη περιοχή πιθανής ανάφλεξης, βρίσκεται και η Ελλάδα, η οποία λόγω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης, κινδυνεύει να βιώσει στο εσωτερικό της ή στα σύνορά της, μία αποσχιστική τάση , η οποία θα την εμπλέξει σε περιπέτειες που δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας, εκπρόσωποι του οποίου στην περίπτωση της Θράκης ομολόγησαν τηλεοπτικά πως «είναι πολύ σοβαρό εθνικό θέμα για να ασχολούμαστε με αυτό»!!! 
Δυστυχώς για την Ελλάδα, η Τουρκία φαίνεται πως έχει όλη την «καλή διάθεση» να κινήσει "διαδικασίες" στην Ελληνική Θράκη που θα μεγιστοποιήσουν την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση της Ελλάδας, αποσκοπώντας από την πλευρά της σε μία συμφωνία μέσω της οποίας θα αποκομίσει οφέλη από το Αιγαίο (και όχι μόνο), τα οποία θα αναβιβάσουν την Τουρκία σε «μοναδικό παίκτη» και θα ενισχύουν την γεωπολιτική θέση της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ ταυτόχρονα για την Ελληνική πλευρά θα υπάρξουν σημαντικότατες γεωπολιτικές και γεωοικονομικές ζημίες, ισοδύναμες με μία νέα εθνική καταστροφή, η οποία έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται στον ορίζοντα...

Πώς και πότε θα αντιδράσει, άραγε, ο Πούτιν, στις προκλήσεις που δέχεται; Η στάση αναμονής και οι στρατηγικές του κινήσεις υποδηλώνουν πως αναμένει κάποιο λάθος από την πλευρά της Δύσης ή τοποθετεί τις δυνάμεις του για μία ακαριαία μέγιστου βαθμού ισχύος απάντηση;
Πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση της Ελλάδας, μπροστά στις τεράστιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την γεωγραφική αρτιότητα και την έκταση της Ελληνικής εθνικής κυριαρχίας;

Αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να απασχολούν –φυσιολογικά- το ελληνικό κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο προ πολλού καιρού θα έπρεπε να έχει οργανώσει όχι μόνο την άμυνα της χώρας, αλλά και τις υποδομές υποστήριξης του πληθυσμού για την περίπτωση μίας ιδιαίτερα δυσάρεστης κατάστασης. Δυστυχώς, από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως προετοιμασία της χώρας για τα χειρότερα…

ΥΓ: Εντύπωση προκαλεί μία τηλεοπτική διαφήμιση των τελευταίων ημερών, στην οποία υπάρχει προτροπή για την ανάγκη οικογενειακού σχεδιασμού, σε περίπτωση μίας πολύ κρίσιμης κατάστασης, στην οποία τα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να γνωρίζουν που θα συναντηθούν εάν συμβεί κάτι και δεν υπάρχουν τηλεπικοινωνίες…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η Τουρκία, το "κακομαθημένο παιδί" της Δύσης, φτύνει κατάμουτρα τους υποστηρικτές της, αφού σε όλα τα τουρκικά εγκλήματα που έγιναν, ποτέ δεν εφαρμόστηκαν ποινές εναντίον της

Η Τουρκία δεν έχει κανένα σχέδιο να καταβάλει 90 εκατομμύρια ευρώ στην Κύπρο, όπως προβλέπει η απόφαση την οποία έλαβε χθες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τα χρήματα, με βάση την απόφαση του ΕΔΑΔ, οφείλονται από την Τουρκία στην Κυπριακή Δημοκρατία ως δίκαιη αποζημίωση για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κυπρίων στην εισβολή των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη νήσο πριν από 40 χρόνια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία η οποία βρίσκεται σε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση – της οποίας η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος μέλος – δεν θεωρεί ότι έχει υποχρέωση να καταβάλει οποιαδήποτε αποζημίωση σε μια χώρα την οποία τυπικά δεν αναγνωρίζει.

Στο μεταξύ, η Λευκωσία χαιρέτισε την απόφαση του ΕΔΑΔ και σημειώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την αναφορά ότι η Τουρκία δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση στην τέταρτη διακρατική προσφυγή της Κύπρου. Η ΄κυβέρνηση τονίζει ακόμη ότι προσβλέπει στην άμεση συμμόρφωση της Τουρκίας μέσω της λήψης των αναγκαίων μέτρων “για να σταματήσει η παράνομη εκμετάλλευση και πώληση ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις που έχει επιδικάσει το Δικαστήριο”.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα ο Kύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση, την αναφορά ότι “η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Δημόπουλος και Άλλοι εναντίον Τουρκίας δεν απαλλάσσει την Τουρκία από τις υποχρεώσεις για συμμόρφωσή με την απόφαση του Δικαστηρίου στην Δ’ Διακρατική”.

Η Λευκωσία χαιρετίζει την επιδίκαση αποζημιώσεων για ηθική βλάβη στους συγγενείς των αγνοουμένων ύψους 30,000,000 ευρώ, τονίζοντας πως “οι προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι να ολοκληρωθεί η αποτελεσματική διερεύνηση της τύχης όλων των αγνοουμένων και παραδοθούν στους συγγενείς τα ταυτοποιημένα οστά τους, για να ταφούν όπως επιθυμούν οι οικείοι τους”.

Στην δήλωση του Κύπριου εκπροσώπου σημειώνεται ακόμη ότι όσον αφορά στην επιδίκαση αποζημιώσεων για ηθική βλάβη στους εγκλωβισμένους ύψους 60,000,000, και παρά το γεγονός πως οι διωγμοί και οι κακουχίες που έχουν περάσει δεν μπορούν να αποτιμηθούν σε χρήματα, “η κυπριακή κυβέρνηση χαιρετίζει το γεγονός πως το Δικαστήριο καταδικάζει με τον τρόπο αυτό για μια ακόμη φορά την τουρκική πολιτική των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων και την προσπάθεια για αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα των κατεχομένων μας περιοχών”.

Πηγή MIgnatiou

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Δεν ειναι μονον το φιλομνημονιακό, φιλογερμανικό, παλαιοκομματικό στρατόπεδο που εμφανίζεται με πολλές διαφορετικές εκφάνσεις (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΑΣΟΚ, ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ).Είναι και το αντιμνημονιακό, που διεκδικείται μάλιστα από πολιτικές κινήσεις και ομάδες διαμετρικά αντίθετου προσανατολισμού. ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αριστερά, ΑΝΕΛ, ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ στη Δεξιά.

Ανάμεσά τους μία πλειάδα μικροσκοπικών κομμάτων και ομάδων με αντιμνημονιακό προσανατολισμό. Τα διαφορετικά αυτά κόμματα διαφέρουν σε ουσιώδη σημεία, ιδεολογικά, φιλοσοφικά κλπ., με αποτέλεσμα η συνεννόηση μεταξύ τους να είναι αδύνατη.

Οπωσδήποτε, παίζουν ρόλο οι προσωπικές αντιπάθειες, φιλοδοξίες, δεσμεύσεις, πολιτικές καταγωγές και διαδρομές του καθενός. Δεν είναι εύκολο να συνεργασθούν ο Πολύδωρας με τον Λαφαζάνη ή ο Καμμένος με τον Αλαβάνο.... Άλλωστε, και το ίδιο το αντιμνημονιακό τους πρόγραμμα έχει εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Άλλος θέλει να απαλλαγεί η χώρα από το μνημόνιο για να εγκαθιδρυθεί ένα νέο είδος υπαρκτού σοσιαλισμού και άλλος για να παλινορθώσει την παραδοσιακή μεταπολεμική δεξιά.

Αυτή η ασυνεννοησία θα μπορούσε ενδεχομένως να υπερκερασθεί εάν υπήρχε ένας ελάχιστος κοινός τόπος ή εάν υπήρχε ένας γενικά αναγνωρισμένος αρχηγός, που θα διατύπωνε αυτόν τον ελάχιστο κοινό τόπο και θα επέβαλε πειθαρχία στον αγώνα για την επίτευξή του. Ένα τέτοιο πρόσωπο, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, θα μπορούσε να είναι ο Μανώλης Γλέζος ή ο Μίκης Θεοδωράκης, αριστεροί αλλά με πλήρη αποδοχή της κεντροδεξιάς, λόγω αδιάλλακτου πατριωτισμού και ηθικής ακεραιότητας. Αυτό όμως δεν επετεύχθη στην αρχή του μνημονίου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πολυδιάσπαση. Ασφαλώς είχε διαμορφωθεί ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μπλοκ, η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική. Η αναζήτηση ευθυνών τώρα δεν έχει κανένα νόημα.

Όμως, αν σήμερα δεν είναι δυνατόν να ενοποιήσει κάποιος σε ενιαίο αγωνιστικό σχήμα την αντιμνημονιακή κεντροαριστερά και την αντιμνημονιακή κεντροδεξιά, θα μπορούσε τουλάχιστον να υπάρξει μία προσωπικότητα που να συστρατεύσει σε ενιαίο μέτωπο την αντιμνημονιακή κεντροδεξιά. Ένα τέτοιο πρόσωπο θα συσπείρωνε τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, θα απέβαλε όλη τη φαυλοκρατία της Μεταπολίτευσης από το πολιτικό σκηνικό, θα διαμόρφωνε ένα στελεχιακό δυναμικό με τα καλύτερα, ποιοτικά και ακέραια στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας και θα προέβαλε ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό όραμα για το μέλλον.

Αυτές ο διεργασίες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αρχίσουν να συντελούνται μετά τις ευρωεκλογές.

Πηγή KontraNews

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Η Ευρώπη μεταμορφώθηκε σε τέρας που ζει από τις σάρκες κρατών που βάζει στο στόχαστρό της... 

Εργάζομαι στο Τορόντο σε μια μεγάλη αμερικανική εταιρία η οποία έχει παρουσία αυτή τη στιγμή σε όλες της ηπείρους πλην Ευρώπης. Παρακολούθησα πριν μερικές ημέρες μια ομιλία του διευθύνοντα συμβούλου (CEO) ο οποίος ανέλυε την παγκόσμια στρατηγική της εταιρίας. Κάποια στιγμή του απευθύνθηκε η ερώτηση: "γιατί δεν βρισκόμαστε στην Ευρώπη;" Απάντησε ως εξής:
"Στην Αμερική, μετά την οικονομική κρίση το 2008, διαγράφηκαν η τακτοποιήθηκαν πολλά απο τα χρέη, και μετά απο μια περίοδο ανασυγκρότησης γυρίσαμε σελίδα. Δεν είμαστε ακόμα εκεί που είμασταν το 2007 αλλά βαδίζουμε προς τα εκεί. Στην Ευρώπη, συνεχίζουν αυτή την στιγμή να ειναι εναγκαλισμένοι με τα χρέη τους, και φαίνεται ότι αρνούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του χρέους γρήγορα και στη βάση του. Κατά συνέπεια η όποια ανάκαμψη θα είναι ασθενής και σε βάθος χρόνου. Επομένως δεν είναι καλή αγορά για μας αυτή την στιγμή. Ίσως αργότερα".
Η τοποθέτηση αυτή έγινε απο έναν άνθρωπο στο τιμόνι μιας κερδοφόρας εταιρίας με τζίρο πολλά δις, που απασχολεί 20,000 άτομα και παράγει έργο. Εξηγεί την πραγματική αιτία της έλλειψης υγιούς επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα (δεν μιλάμε για κεφάλαια που ψάχνουν για αρπαχτές). Στηρίζεται στην βασική αντίληψη ότι το χρέος και η πραγματική ανάπτυξη (όχι η φούσκα) ειναι συγκοινωνούντα δοχεία. Όσο γιγαντώνεται το ένα τόσο μειώνεται το άλλο. Όσο μεγαλύτερες δόσεις είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις για να συντηρείς το χρέος σου, τόσα λιγότερα σου μένουν για να επενδύεις στην ανάπτυξη του σπιτιού σου, η της χώρας σου.
Και βέβαια, η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους δεν λύνει το πρόβλημα. Απλά το απλώνει σε βάθους χρόνου. Που σημαίνει ότι και η όποια ανάπτυξη θα ειναι και αυτή απλωμένη και σε βάθος χρόνου.
Ο μόνος λόγος για την διατήρηση των χρεών στην Ευρώπη, είναι ώστε να διατηρήσει η Γερμανία το πλεόνασμά της και επομένως την ηγετική της θέση στην "ενωμένη" Ευρώπη, και για να αποφύγουν οι τράπεζες να καταγράψουν την χασούρα τους.
Δεν υπάρχει στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα μια αρχή υπεράνω όλων των κρατών όπως μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση που θα ενεργήσει με γνώμονα το κοινό συμφέρον όλων των κρατών.
Έτσι, οι θυσίες του ελληνικού και των άλλων υπερχρεωμένων λαών που απαρτίζουν την ευρωζώνη, και οι όποιες μεταρρυθμίσεις δεν θα φέρουν απαραίτητα την "λύτρωση" και την ανάπτυξη απο μόνες τους εφόσον η ρίζα του προβλήματος παραμένει. Θυσίες, μεταρρυθμίσεις και βιωσιμότητα χρέους είναι πακέτο.
Δυστυχώς στην Ελλαδα μέχρι στιγμής βλέπουμε μόνο θυσίες.

Γ. Παναγόπουλος

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

H παγίδα της Camerια φέρνει το Gjirokaster

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης

Δημοσιεύθηκε στο Βήμα καθώς και αλλού η είδηση πως «Η Ελλάδα και η Αλβανία συμφώνησαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες σε μία κοινή λύση στο ζήτημα των γεωγραφικών ονομασιών (τοπωνυμίων), η οποία ενδεχομένως να ανοίγει τον δρόμο για τη διευθέτηση και άλλων διμερών ζητημάτων που δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δύο χωρών. Το θέμα των τοπωνυμίων είχε προκαλέσει πολλές τριβές στις διμερείς σχέσεις με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών τους. 
Σύμφωνα με την Κοινή Διακήρυξη που δημοσιοποιήθηκε, στις συνομιλίες που είχε στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος με τον Αλβανό ομόλογό του Ντίτμιρ Μπουσάτι συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του τρόπου έκφρασης των τοπωνυμίων της μίας χώρας στα επίσημα έγγραφα της άλλης. 
Η συμφωνία που τελικά επετεύχθη αφορά στην προσφυγή στους επίσημους καταλόγους που κάθε χώρα έχει καταθέσει στο σχετικό όργανο του ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς ώστε τα τοπωνύμια να αναφέρονται με ενιαίο τρόπο. 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Κοινή Διακήρυξη, ο ασφαλέστερος τρόπος για την επίλυση του ζητήματος αυτού είναι η χρήση των προτύπων που ακολουθεί ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και μέχρι να ολοκληρωθεί η προετοιμασία των νέων εγγράφων, η ελεύθερη διακίνηση των πολιτών των δύο χωρών διαμέσου των συνόρων θα επιτρέπεται με βάση το moratorium που βρίσκεται σήμερα σε ισχύ. Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί το αργότερο μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015».

Αυτή είναι η είδηση όπως δημοσιεύθηκε, και εμφανίζεται σαν να πρόκειται για μια επιτυχία της Ελλάδας. Όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για μια τεράστια γκάφα που μπορεί να έχει μεγάλες προεκτάσεις και δυστυχώς δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει ζητήματα που άπτονται εθνικών ζητημάτων η πατρίδα μας.

Δυστυχώς είναι μια ακόμα περίπτωση που οι Αλβανοί ή άλλοι γείτονές μας στήνουν μια ωραία παγίδα, οι αρμόδιοι δικοί μας πέφτουν μέσα και οι Αλβανοί πετυχαίνουν αυτό που θέλουν. Όλα ξεκίνησαν με την εμφάνιση Αλβανού στην Κακαβιά με διαβατήριο που έγραφε ως τόπο γέννησης CAMERIA. Η υπόθεση ήταν ολοφάνερα στημένη. Οι δικοί μας δεν τον άφησαν να διέλθει δηλώνοντας πως δεν αναγνωρίζουν γεωγραφικό όρο CAMERIA. Στην συνέχεια αλβανικά ΜΜΕ σήκωσαν το θέμα, ακολούθησαν το δικά μας και ακολούθως το αρμόδιο ελληνικό υπουργείο ανακοίνωσε πως δεν θα γίνονται δεκτά διαβατήρια όπου θα αναγράφονται ελληνικά τοπωνύμια στα αλβανικά, μπορούν όμως να αναγράφονται στα… αγγλικά!! Έτσι χιλιάδες Βορειοηπειροτόπουλα αλλά και Αλβανοί που είχαν γεννηθεί σε κάποια ελληνική πόλη βρέθηκαν ξαφνικά να μην μπορούν να περάσουν τα σύνορα, ούτε κατά την έξοδο ούτε κατά την είσοδο, επειδή τα διαβατήρια τους έγραφαν πως είχαν γεννηθεί στην ATHINE, στα JANINA ή στο KORFUZI. Η απορία μου είναι, το αλβανικό ΑΤΗΙΝΕ που είναι σχεδόν όμοιο με το ελληνικό, είναι χειρότερο από το αγγλικό ATHENS;

Ο πρώτος στόχος των Αλβανών είχε επιτευχθεί. Ταλαιπωρία και αγανάκτηση των Βορειοηπειρωτών από ενέργειες της μητέρας Ελλάδας.
Φθάνουμε στην συνέχεια στις διμερείς διαπραγματεύσεις όπου ουσιαστικά συμφωνούν οι δυο πλευρές, η Ελλάδα και η Αλβανία πως κάθε χώρα θα αναγράφει τα τοπωνύμια της άλλης χώρας όπως είναι στην γλώσσα της άλλης χώρας. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα πλέον δεν θα μπορεί να αναφέρεται σε ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ, ΑΓΙΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑ, ΚΟΡΥΤΣΑ, ΑΥΛΩΝΑ κλπ κλπ αλλά θα πρέπει να γράφει GJIROKASTER, SARANDE, KORCE, VLORE.

O δεύτερος στόχος των Αλβανών και εδώ επιτυγχάνεται. Αντί δηλαδή η Ελλάδα να απαιτήσει από την Αλβανία στις περιοχές όπου διαβιεί η Ελληνική Εθνική Μειονότητα, βάσει των διεθνών και ευρωπαϊκών συνθηκών να αναγράφονται όλα και στα ελληνικά, αποδέχεται και η ίδια να χρησιμοποιεί τα αλβανικά τοπωνύμια αντί των προαιώνιων ελληνικών.

Στην συνέχεια, αν άλλες γειτονικές μας χώρες θελήσουν να αντιγράψουν την Αλβανία και να ζητήσουν από την Ελλάδα να μην χρησιμοποιεί τους όρους ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΣΜΥΡΝΗ, ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ κλπ τότε τι θα έχει γίνει; 

Είναι φανερό πως οι δικοί μας εμπλεκόμενοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες παρουσιάζουν απαράδεκτη ανεπάρκεια σε επίπεδο γνωστικό, οξυδέρκειας και ανάλυσης. Στην διεθνή πολιτική σκακιέρα ένα μικρό λάθος αρκεί ενώ αντίθετα μια ευφυής υπέρβαση μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με «πρωταγωνιστή» τον υπ. Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, πρώτον με τις απειλές του πρός το εκλογικό σώμα, και δεύτερον με τις φασιστικές επιθέσεις που διατάζει κατά των πολιτών, στη Λάρισα, στην Θεσσαλονίκη και προφανώς θα το δούμε αυτό όπου πηγαίνει, θέλω να ενημερώσω και να προειδοποιήσω τους Έλληνες πολίτες, για το κλίμα πόλωσης και ταραχών, που προσπαθεί να δημιουργήσει με τις δηλώσεις του και τις ενέργειές του, ο πάντα επικίνδυνος για την χώρα, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η φασίζουσα νοοτροπία του, έχει γίνει πλέον αντιληπτή από όλους τους Έλληνες και την απάντηση ξέρει ότι θα την πάρει στην κάλπη. Αλλά ξέρει όμως ότι το ποσοστό που θα λάβει δεν υπερβαίνει το 2.5%. Αυτό του δημιουργεί μεγάλο ΠΑΝΙΚΟ και μεγάλο ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ. Διότι γνωρίζει πως μετά τις εκλογές θα έχει χάσει τα πάντα.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, γιατί η φασιστική νοοτροπία του δεν μπορεί να δεχθεί την ετυμηγορία του λαού που θα τον στείλει σπίτι του. Γι αυτό και μας απειλεί με θράσος, πως θα μας κάνει Ουκρανία αν δεν τον ψηφίσουμε.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ τους Έλληνες, αλλά και όσους από την πολιτική ηγεσία διαθέτουν ακόμα κοινή λογική και νοημοσύνη, πως οι προκλητικές ενέργειες και οι απειλές. του Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν συνάδουν με το Δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδος. Αυτές οι ενέργειες καταδεικνύουν μία φασιστική και ψυχασθενική προσωπικότητα και όταν λαμβάνουν χώρα, μέσα σε μία ηλεκτρισμένη προεκλογική περίοδο, μόνο καλό δεν μπορούν να κάνουν.

Τον θεωρώ λοιπόν ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, διότι πρόκειται για έναν ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ που διαθέτει εξουσία και τον έχω ικανό να διαπράξει μέχρι και δολοφονίες Ελλήνων, επειδή θα διαμαρτύρονται για την παρουσία του. Αυτό πρέπει να σκεφτόταν όταν ανέφερε την Ουκρανία.

Θέλω να πω στους Έλληνες το εξής: παρατήστε το γουρούνι. Μην ασχολείστε καθόλου με αυτόν τον ψυχασθενή. Μην του δώσετε την ευκαιρία να διαπράξει τα έκτροπα που ψάχνει. Την απάντηση οι Έλληνες θα την δώσουμε στην κάλπη.

Θέλω επίσης να πω, σε όσα μέλη της Κυβέρνησης διαθέτουν ακόμα σχετική νοημοσύνη και έχουν αίσθηση του κινδύνου, το εξής: ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ, ΤΟΝ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ.

ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ

Εδώ είχαμε άλλα αιματηρά γεγονότα από ομάδα κουκουλοφόρων που διαθέτουν και «νόμιμο» ορμητήριο. Είχαμε την αιματηρή επίθεση στην πολιτική συγκέντρωση της Ελληνικής Αυγής στο Μαρούσι, με τον σοβαρό τραυματισμό μιας γυναίκας, θέλω να προειδοποιήσω τους Έλληνες πολίτες, καθώς και τους αρμόδιους Υπουργούς. Δημοσίας τάξεως και προστασίας του πολίτη κ. Νίκο Δένδια, αλλά και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τον ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ αποσταθεροποίησης της Χώρας, που παραμονεύει από τις ακραίες δολοφονικές ενέργειες παρακρατικών κουκουλοφόρων, που στρέφονται κατά πολιτικών υποψηφίων.

Στον Υπουργό ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ αναφέρομαι, διότι υπάρχουν πληροφορίες περί εισόδου ξένων μισθοφόρων στην χώρα, και όπως ΦΥΣΙΚΑ πρέπει να ΓΝΩΡΙΖΕΙ, μία τέτοια απειλή για την χώρα, χαρακτηρίζεται ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ και παρέχει την δυνατότητα στις ειδικές δυνάμεις του στρατού, ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ.

Αυτές οι δολοφονικές ενέργειες, δείχνουν πως υπάρχει σχέδιο για να δυναμιτιστεί το ήδη ηλεκτρισμένο κλίμα, με σκοπό να υπάρξει ένταση, ώστε να μην οδηγηθούμε ομαλά και ειρηνικά στις εκλογές, μέχρι και να ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ειδικά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και για τις δύο επόμενες εβδομάδες των εκλογών, η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη. Οι ΑΠΕΙΛΕΣ άλλωστε του Ευάγγελου Βενιζέλου, που με αυτό το μοναδικό και απύθμενο θράσος, απευθύνει προς την Ελληνική κοινωνία, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, ο πανικός της συγκυβέρνησης γίνεται έκδηλος και αισθητός. Η αιτία είναι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που λαμβάνουν τα κόμματα και φυσικά είναι άλλα και διαφορετικά, από αυτά που παρουσιάζουν στον λαό.
Το defencenet δημοσίευσε στις 9 Μαϊου, άρθρο με τίτλο «Αποκάλυψη: κάνουν δημοσκοπήσεις με το 70% των πολιτών να αρνείται να απαντήσει». Δηλαδή όπως καταλαβαίνουμε, οι δημοσκοπήσεις που μας παρουσιάζουν, αφορούν το 30% του εκλογικού σώματος που δέχονται να απαντήσουν. Και από αυτούς όμως το 18% δηλώνουν αναποφάσιστοι. Δηλαδή μόνο από το 25% των ψηφοφόρων, βγάζουν ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ. Το 75% των Ελλήνων ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ τι θα ψηφίσει. Και αν ψηφίσουν ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ... τότε δεν μπορώ να ξέρω που θα κρύβονται, την επομένη των εκλογών.

Αυτό όμως δεν ήταν άγνωστο στα κόμματα και στους δημοσκόπους. Το γνώριζαν. Το έχω γράψει και σε άρθρο στις 10 Δεκεμβρίου 2013. Έγραψα τότε, πως για να πάρουν τις 1000 απαντήσεις της δημοσκοπικής έρευνας, κάνουν 2500 τηλέφωνα, με το 60% του λαού να μην απαντά.

Αυτό που περίμεναν, ήταν με την πλύση εγκεφάλου και το πολύ μπλα-μπλα από τα κανάλια και τις εφημερίδες, να καταφέρουν να ΑΛΛΑΞΟΥΝ στο τέλος την κοινή γνώμη. Βλέπουν όμως, πως αντί να καλυτερεύουν τα ποσοστά της κυβέρνησης, αυτά έχουν χειροτερέψει και την επομένη των εκλογών θα ζήσουν κάτι που δεν το έχουν ξαναζήσει. Αυτή είναι η αλήθεια που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις τους.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ.

Το ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΕΙΓΜΑ των δημοσκοπήσεων δείχνει τα κόμματα στο ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ του ποσοστού που μας παρουσιάζουν. Δηλαδή το ποσοστό της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ που μας το παρουσιάζουν περίπου στο 21%, ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΕΙΓΜΑ δίνει 7%. Για την «Ελιά» και το «Ποτάμι» το ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΕΙΓΜΑ δίνει 2% και 2.5% αντίστοιχα. Για το ΚΚΕ και για την «Χρυσή Αυγή» δίνει από 3%. Για τους ΑΝ.ΕΛ. δίνει 2.2% και για την ΔΗΜΑΡ 1%.

Όλα αυτά τα ποσοστά αθροισμένα, μας δίνουν 27.7%. Το ποσοστό που δηλώνουν αναποφάσιστοι είναι 12.3%. Και τα δύο ποσοστά αθροισμένα δίνουν 40%. Οι υπόλοιποι Έλληνες που είναι το 60% τους μιλάνε «Γαλλικά» και λένε θυμωμένοι, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ.

Αυτοί οι «θυμωμένοι» Έλληνες που ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ, τί λέτε να ψηφίζουν; Ν.Δ ή «Ελιά»;

Οι «δημοσκόποι» όμως, το θυμωμένο ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ των Ελλήνων, το ερμηνεύουν όπως θέλουν, και βάζουν ψήφους ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ. Την αλήθεια όμως την ξέρουν και οι δημοσκόποι και τα κόμματα, γι’ αυτό έχει τρελαθεί ο «φασίστ Μπενιζέλ».

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Θέλω όμως να επιστήσω την προσοχή σε όλους τους Έλληνες. Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, που όχι μόνο δεν ελέγχουν το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά βλέπουν μπροστά τους και τον εφιάλτη της ΔΙΑΛΥΣΗΣ των κομμάτων τους. Αυτό τους καθιστά ιδιαίτερα και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ γιατί δεν είναι Δημοκράτες. Οι απειλές του Ε. Βενιζέλου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΕΣ και καταδεικνύουν την φαζίσουσα νοοτροπία των κυβερνώντων. Είναι λοιπόν αισθητός και ορατός ο κίνδυνος, να «αναλάβουν δράση» τα συνήθη ταραχοποιά στοιχεία των «γνωστών» κουκουλοφόρων, που ήδη ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ τις δολοφονικές επιθέσεις.

Ο σκοπός όλων των Δημοκρατών Ελλήνων πρέπει να είναι ένας. Να διαφυλάξουμε με ψυχραιμία την Δημοκρατία μας για να φθάσουμε ομαλά και ειρηνικά στις εκλογές. Αλλά θα είμαστε και προετοιμασμένοι με ένα σχεδιασμό, για παν ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης της χώρας, διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ και ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ. Και αυτοί δεν είναι Δημοκράτες και γι’ αυτό δεν αποδέχονται την ΕΤΟΙΜΗΓΟΡΙΑ του ΛΑΟΥ, όταν αυτή δεν τους συμφέρει.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ Κ. ΔΕΝΔΙΑ

Εδώ τώρα πρέπει σαν Έλληνες πολίτες να ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ, αλλά και να ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκο Δένδια: Κύριε υπουργέ, είναι σε θέση το υπουργείο σας και ο κρατικός μηχανισμός, να διαφυλάξει την δημόσια ειρήνη και να προστατέψει την Δημοκρατία ώστε να οδηγηθούμε ΟΜΑΛΑ και χωρίς ΕΚΤΡΟΠΑ στην διεξαγωγή των εκλογών, ΝΑΙ η ΟΧΙ;

Αν αδυνατείτε κύριε υπουργέ της «προστασίας του πολίτη», να προστατέψετε την Δημοκρατία και τους πολίτες, τότε είστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να δηλώσετε ΑΜΕΣΩΣ την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ σας, διαφορετικά ενεργείτε με ΔΟΛΟ κατά της Ελλάδος και του πολιτεύματος.

Σε αυτό να δώσουν ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ και να το διαδώσουν οι Έλληνες, γιατί αυτό που τρέμουν περισσότερο απ’ όλα, είναι ο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ πολίτης. Η Ελλάδα είναι μία συντεταγμένη πολιτεία, που ΔΙΑΘΕΤΕΙ τους μηχανισμούς προστασίας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και των πολιτών της από ταραχοποιά στοιχεία. Αν δεν ενεργοποιηθούν αυτοί οι μηχανισμοί και οι υπηρεσίες του κράτους, για να προσφέρουν την ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ προστασία και ασφάλεια στους Έλληνες πολίτες, εν μέσω της ρευστής και πιο κρίσιμης προεκλογικής περιόδου, τότε ενεργούν απροκάλυπτα με ΔΟΛΟ κατά της Ελλάδος.

ΕΚΛΟΓΕΣ – ΜΝΗΜΟΝΙΟ- ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Επειδή τα «σενάρια» που ακούγονται στο παρασκήνιο και λέγονται “off the record” είναι τραγικά και εφιαλτικά για την Ελλάδα, θέλω μέσα από αυτές τις γραμμές να ενημερώσω τους Έλληνες και να συστήσω ετοιμότητα και ψυχραιμία. Υπάρχει ακόμα και ο κίνδυνος της ΞΑΦΝΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ και πρίν από τις Ευρωεκλογές. Αυτό το έγραψαν με «ψιλά» γράμματα μερικές Κυριακάτικες εφημερίδες. Με αυτό που λέω μην «τρελαθείτε» και τρέξετε όλοι στις Τράπεζες, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να το επισπεύσετε. Οι τράπεζες ούτως ή άλλως είναι «στεγνές», αλλά αυτό δεν το λέει κανένας. Οι δανειστές μας δεν ξέρουν, αν αξίζει τον κόπο να εξακολουθήσουν να ρίχνουν κεφάλαια, για την ανακεφαλαιοποίησή τους με τόσο ρευστό πολιτικό σύστημα. Αυτό όμως που ξέρουν πολύ καλά, είναι πως όσα κεφάλαια έχουν δώσει και δίνουν ακόμα, ΤΑ ΧΑΝΟΥΝ αφού απαγορεύεται από το καταστατικό τους να δανείζουν μία χώρα με ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ. Και εμάς μας δανείζουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ από τον Μάιο του 2011, γιατί από τότε το χρέος μας έγινε ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ.

Τώρα λοιπόν, και χωρίς να έχουν κάνει την λεγόμενη ρύθμιση του χρέους, πηγαίνουμε σε εκλογές, με ένα μεγάλο καταγεγραμμένο κύμα θυμού και χωρίς να γνωρίζουν τι θα ψηφίσει το 72% των Ελλήνων. Αυτό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Τρόικα και για τα κόμματα της κυβέρνησης, λέγεται με δύο λέξεις: ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ.

Την ρύθμιση του χρέους, θέλουν να την κάνουν για να φαίνεται το χρέος βιώσιμο. Κάτι να κόψουν και να πάνε και την αποπληρωμή στα 50 χρόνια, για να φαίνεται πως είναι βιώσιμο. Τώρα όμως ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ αλλά ΟΥΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ βιώσιμο. Τώρα είναι ΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΑΝΕΙΟ. Ο εφιάλτης λοιπόν που βλέπουν μπροστά τους, είναι οι επερχόμενες ΤΥΦΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Αν τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΟΥΝ, που είναι και φαίνεται το πιο πιθανό, τότε δεν μπορεί να γίνει ΡΥΘΜΙΣΗ του ΧΡΕΟΥΣ, γιατί η «Νέα Δημοκρατία» θα ψάχνει τα κομμάτια της, την «Ελιά» θα την κατουράνε οι σκύλοι, το «ποτάμι» θα έχει στερέψει και η Ελλάδα δεν θα έχει καμία ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να εξοφλήσει ένα παράνομο και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ δάνειο. Διότι μας δανείζουν τελείως ΠΑΡΑΝΟΜΑ από τον Μάιο του 2011 και κατά ΠΑΡΑΒΑΣΗ του καταστατικού τους, αφού το χρέος μας ήταν ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ. Συμβαίνει αυτό ακριβώς που ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ ο άγιος ΚΟΣΜΑΣ: «θα σας δώσουν πολύ παρά, αλλά δεν θα πάρουν τίποτα πίσω».

Αλλά γι’ αυτό είναι οι ίδιοι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, γιατί από την μεγάλη ΑΠΛΗΣΤΙΑ τους να πάρουν την Ελλάδα, έπεσαν οι ίδιοι μέσα στην παγίδα που έφτιαχναν για μας. Είναι ακριβώς η ίδια δανειακή κατάσταση, που ΑΝΑΓΚΆΖΕΙ τους δικαστές, να ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ μέχρι και το 100% των χρεών των πολιτών προς τις τράπεζες. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΑΝΕΙΖΕΙ δεν πρέπει να σε δανείζει ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ, αλλά με βάση τα οικονομικά σου.
ΟΠΟΙΟΣ σε δανείζει με βάση την περιουσία σου και ΌΧΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΟΥ, αυτός δείχνει ΔΑΝΕΙΑΚΟ ΔΟΛΟ, γιατί δεν θέλει να πάρει πίσω τα χρήματα που σου ΔΑΝΕΙΖΕΙ, αλλά ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ στην αρπαγή της ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ σου.

Για να ΜΗΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ τέτοιος ΔΟΛΟΣ από τους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΡΑΤΩΝ όπως το ΔΝΤ, το ίδιο το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ τους, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την δανειοδότηση κρατών, όταν το χρέος τους γίνεται ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ. Όταν δηλαδή το χρέος αυτό, δεν μπορεί το κράτος με την οικονομική δυνατότητα που έχει ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ.

Εμάς μας ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ με ΔΟΛΟ και κατά ΠΑΡΑΒΑΣΗ του καταστατικού τους, από τον Μάιο του 2011, οπότε και ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Γιατί αν δεν το γνωρίζει η Αντιπολίτευση, τότε ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ και γιατί ζητάνε την ψήφο του λαού; Δεν πάνε καλύτερα οι Μητρόπουλοι και όλοι οι καθηγητάδες, να φυτεύουν μαρουλάκια; Μόνο αυτός ο πολύπαθος Ελληνικός λαός δεν το ξέρει, αφού εμπιστεύεται τους «αντιπροσώπους» του, για να ΦΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
Αφήνουμε τους «ΛΥΚΟΥΣ», να φυλάνε τα «ΠΡΟΒΑΤΑ».

Τα έγραψα τώρα πολύ αναλυτικά για να τα καταλάβουν ακόμα και οι «καθηγητάδες». Αντε Ελληνόπουλα μου, διαδώστε το σε όλη την Ελλάδα να μάθουν οι Έλληνες, ότι ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ «ΚΕΡΑΤΑ». Αυτό που χρειάζεται ΜΟΝΟ, είναι να βγει ένας ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ με παρρησία από την Κυβέρνηση και να τους το πεί στα «μούτρα» ΔΗΜΟΣΙΩΣ.

Καταλαβαίνω φυσικά την δυσκολία. Το να ψάχνεις και άντρα και Έλληνα μέσα από αυτές τις «κουνίστρες» του «ψευτορωμαΐικου», φαντάζει αδύνατον. Να έχετε όμως ελπίδα και πίστη, γιατί «τα αδύνατα παρά τοις ανθρώποις,... παρά τω Θεώ».

Ο κίνδυνος όμως είναι ΥΠΑΡΚΤΟΣ, γιατί από την ώρα και την στιγμή που καταλαβαίνουν ότι ΧΑΝΟΥΝ τα ΠΑΝΤΑ, θα αντιδράσουν και άσχημα. Και ακόμα κρατάνε στα χέρια τους τα «κλειδιά» του κράτους. Τα εκλογικά αποτελέσματα με διαφορές μεχρι 3% μπορούν και τα «μαγειρεύουν». Με τις εφορευτικές επιτροπές, που ανακυκλώνουν συνεχώς, τα ίδια δικά τους άτομα και με τις «εφεδρείες» των αλλοδαπών ψήφων. Αλλά μεγάλες διαφορές σαν αυτές που αναμένονται τώρα, δεν μπορούν να τις αλλοιώσουν. Χρειάζεται βέβαια σε κάθε ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, να υπάρχει και ΕΝΑΣ ΚΑΘΑΡΟΣ στην καταμέτρηση των ψήφων, γιατί διαφορετικά ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ όσα θέλουν.

Θα ήταν ευχής έργον να φθάσουμε ειρηνικά και χωρίς προβλήματα στις εκλογές, που είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Αλλά με τον «φασίστ Μπενιζέλ» στην κυβέρνηση να απειλεί τους Έλληνες, καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι και ψύχραιμοι. Να θυμόμαστε πως το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή, είναι η ίδια η ζωή και δεν περισσεύει κανένας Έλληνας. Αν προσπαθήσουν τίποτα προβοκάτορες να μας διχάσουν, με ασήμαντες και χθεσινές διχόνοιες, να θυμάστε οτι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα ΚΑΙ ΈΧΟΥΝ ΠΟΛΎ ΒΑΘΕΙΆ ΘΕΜΈΛΙΑ χιλιάδες χρόνια πίσω. Όλοι μας τρέμουν όταν είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ, γιατί η ισχύς που γεννιέται από την ένωση των Ελλήνων, δεν είναι γήινη. Είναι ΟΥΡΑΝΙΑ δύναμη.
Με σύμμαχο λοιπόν αυτήν την ΟΥΡΑΝΙΑ δύναμη, θα πορευθούμε και θα νικήσουμε. Προετοιμαζόμαστε για τα γεγονότα που έρχονται, χωρίς να φοβόμαστε. Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ της πατρίδος ΚΟΝΤΟΦΤΑΝΕΙ.
ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Συγγραφέας - ερευνητής

Επικοινωνία με τον συντάκτη
giannis_lampropoulos@yahoo.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου