Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

8 Μαΐ 2014

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος

Ο Ευ. Βενιζέλος, επικεφαλής του ανύπαρκτου πλέον ΠΑΣΟΚ, που δεν θέτει ως κόμμα καν υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές, αλλά βρίσκει κέλυφος στην από τη συγκρότησή της μη αποδεκτή από τους πολίτες Ελιά, ως αμετανόητος εξουσιαστής εκβιάζει τους πολίτες ότι, αν δεν του παραχωρήσουν διψήφιο ποσοστό, θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Ουκρανία. Πώς; Ακυρώνοντας τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού. Αυτός ο πραγματικά μισητός πολιτικός, που έχει καταψηφιστεί από τους πολίτες σε κάθε εκλογική διαδικασία, είτε σε εσωτερική για την προεδρία του κόμματος είτε σε εθνικό επίπεδο για τη διακυβέρνηση της χώρας, απειλεί τη μάζα, τον λαό των πληβείων, όπως τους αντιμετωπίζει από την υπεροπτική θέση στην οποία έχει θέσει τον εαυτό του, ότι, αν του συμβεί εκλογικό «ατύχημα», θα καταστρέψει τη χώρα, θα «πέσει μετά των αλλοφύλων». Σε έναν τέτοιο πολιτικό της ευτέλειας και της κακοδαιμονίας για τη χώρα και τον λαό της αξίζει μια καθ' όλα δίκαιη τιμωρία: να αφανιστεί μέσα από τις κάλπες. Τι θα γίνει μετά; Δεν είναι πρόβλημα όλων, αλλά των «συντρόφων» του στο πρώην ΠΑΣΟΚ να τελειώσουν τη δουλειά. Ο Βενιζέλος στις 26 Μαΐου όχι μόνο πρέπει να θεωρείται αλλά και να είναι πολιτικά νεκρός.

Στη ζώνη της Κεντροαριστεράς υπάρχει η κυρίαρχη δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα με αυτού του τύπου τη μετακομμουνιστική, μεταμοντέρνα Αριστερά είναι ότι είναι ένα «μετά» χωρίς «πριν». Από τον συνασπισμό των συνιστωσών και των «γκρουπούσκουλων» του Αλαβάνου, την πολιτική κάλυψη των κουκουλοφόρων, των εξτρεμιστών αριστεριστών και των δικτύων των λαθρομεταναστών, μετετράπη μέσα από τις συνθήκες οικονομικού κραχ και εθνικής υποτέλειας σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη, σε κόμμα διεκδίκησης με σοβαρούς όρους της εξουσίας. Το ερώτημα που τίθεται είναι, αν ανοίξει ο δρόμος από τις κάλπες του Μαΐου για εθνικές εκλογές και βρεθεί στη θέση του πρώτου σε ισχύ, έδρες και ψήφους κόμμα, τι θα κάνει αυτή την εξουσία; Γνωρίζει να τη διαχειριστεί; Προφανώς όχι και αυτό είναι όχι μόνον προφανές απ' όσα συμβαίνουν με τις εσωτερικές δομικές διαφωνίες με το Αριστερό Ρεύμα του κ. Λαφαζάνη ή με τα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στελέχη του σε μια σειρά από κορυφαία ζητήματα, όπως η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, ο εθνικοκεντρισμός, η διαχείριση της εξόδου από τα Μνημόνια, αλλά και σε απλούστερα ζητήματα, όπως η συγκρότηση των ψηφοδελτίων ή μη αποδοχή των εκβιασμών του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται και θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από μεγάλη μερίδα πολιτών, αλλά θέλει πολύ μεγάλο προβληματισμό για το αν θα του παραχωρηθεί το δικαίωμα να αναλάβει την εξουσία στη χώρα. Η παρέα του Αλέξη μπορεί να θέλει, αλλά είναι πολύ αμφίβολο αν μπορεί, και τον λογαριασμό θα πληρώσουν οι πολλοί, ως συνήθως, και όχι οι λίγοι της ολιγαρχίας.

Υπάρχει η ΔΗΜ.ΑΡ., που ο ρόλος της είναι πλέον απολύτως συστημικός και ελάχιστα πολιτικός: να στηρίξει μια κυβέρνηση συνασπισμού σε όλες τις περιπτώσεις, διαφορετικά θα διαλυθεί όπως κάποια στιγμή ο ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη. Υπάρχει το Ποτάμι, που θα καταγράψει τα πρώτα αποτελέσματά του στην κάλπη και θα αποκτήσει εκπροσώπους στην Ευρωβουλή πριν ακόμη από το Εθνικό Κοινοβούλιο. Ενδιαφέρον εγχείρημα κινήματος του «μεσαίου χώρου», με νεανικά για το κομματικό μας σύστημα χαρακτηριστικά, που προτίθεται να συγκυβερνήσει, αλλά σίγουρα δεν έχει προδιαγραφές για να κυβερνήσει. Είναι άξονας και όχι δομή.
Πέραν αυτών είναι και το ΚΚΕ, που προτίθεται απλά να βρει τον δρόμο για το 10% στην κάλπη και τίποτα παραπέρα. Δεν συμμετέχει στις πραγματικές διεργασίες για την τύχη της Ελλάδας.

Αποτέλεσμα: Συγκυβέρνηση με αριστερό πρόσημο απλά δεν υπάρχει…

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Στο κατάστρωμα ο Κυβερνήτης του USS «Donald Cook» κατά την επιδρομή του Ρωσικού Mig

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τους Αμερικανούς να αποσύρουν Άρον-Άρον το Πολεμικό απο την Μαύρη Θάλασα και να αντικατασταθεί με το πολεμικό USS Taylor που μόλις είχαν τελειώσει τις επισκευές στο Ναύσταθμο της Σούδας!(φώτο)

Τι ήταν αυτό που τύφλωσε το Αμερικάνικο πολεμικό και έθεσε εκτός λειτουργείας ΄όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του Πλοίου ; Αν αναλογιστούμε οτι έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα ΔΙεθνή ΜΜΕ μια απλή προσέγγεση ενός αόπλου μαχητικού των Ρώσων και μάλιστα Παρωχημένης Τεχνολογίας… Υπόψιν η Ρωσία κρατάει τα χαρτιά της κρυφά όσο αφορά Μαχητικά τελευταιας τεχνολογίας ,ενώ έκανε πρόβα βομβαρδιτικών πολύ μεγάλης ακτίνας δράσεως!

Να θυμίσουμε οτι ο Κυβερνήτης του USS «Donald Cook» βγήκε στο κατάστρωμα και παρατηρούσε με τα κυάλια το Ρώσικο μαχητικό ενώ όλα τα συστήματα ήταν εκτός!
Πληροφορίες λένε ότι οι 27 Αμερικανοί ναύτες του αμερικανικού αντιτοριπιλικού USS «Donald Cook», μετά την υπερπτήση ενός ρωσικού αεροσκάφους Su-24 πάνω από το αμερικανικό πολεμικό – για συνολικά 12 φορές, διαμαρτύροναι για σοβαρές συναισθηματικές και διανοητικές ενοχλήσεις, όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters. 
Το περιστατικό, στο οποίο αναφέρθηκε και το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών, προκάλεσε ένα άνευ προηγουμένου ενδιαφέρον ειδικών και πολλά σχόλια. Πολλοί ρωτούν, τι ακριβώς τρομοκράτησε τους Αμερικανούς, όπως το ρωσικό βομβαρδιστικό ήταν άοπλο, και δεν μπορεί καν να χαρακτηριστεί ως από τα πιο σύγχρονα ρωσικά αεροσκάφη.

Επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες έχουν ανταλλάξει απόψεις και σχόλια σχετικά με το άγχος των Αμερικανών για ένα νέο ρωσικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας – η προηγμένη σουίτα ηλεκτρονικού πολέμου με την κωδική ονομασία Khibiny-M. Το σύστημα αυτό λέγεται ότι έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από αεροσκάφη Su-24 σε ασκήσεις, ενώ πιθανολογείται ότι αποτελεί μέρος του εξοπλισμού του Su-35.

Τίποτα δεν μπορεί να κάμψει το ηθικό των Αμερικανών στρατιωτικών, όπως η δική τους αδυναμία στο να εξηγήσουν το ασυνήθιστο αποτέλεσμα της χρήσης αυτού του συστήματος.

Υπενθυμίζεται η χρονολογική σειρά των γεγονότων:

Στις 10 Απριλίου 2014 το αμερικανικό πολεμικό USS «Donald Cook» εισέρχεται στα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, για την εκτέλεση διάφορων ασκήσεων με τις παράκτιες ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, αλλά κυρίως ως επίδειξη δύναμης σε σχέση με την αδιαλλαξία της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία.

Στις 12 Απριλίου, από μια ρωσική βάση στην Μαύρη Θάλασσα απογειώνεται ένα άοπλο μαχητικό-βομβαρδιστικό Su-24 Fencer, αλλά με ένα πολύ ιδιαίτερο αξεσουάρ κάτω από την άτρακτο.

Η απόσταση ανίχνευσης του ρωσικού βομβαρδιστικού από το αμερικανικό περιβόητο σύστημα «Aegis» που φέρνει μαζί του το USS «Donald Cook», θεωρητικά είναι ικανοποιητική για τα πυραυλικά συστήματα του πλοίου. Η κατάσταση όμως για το πλήρωμα του αμερικανικού πολεμικού άλλαξε δραματικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα: Ξαφνικά, όλες οι οθόνες στην γέφυρα και στο κέντρο μάχης του πλοίου τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Το «Aegis» είχε σταματήσει να λειτουργεί, το συγκρότημα τερματικής αεράμυνας «Phalanx» τέθηκε αυτόματα εκτός λειτουργίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου – 90 βασανιστικά λεπτά για το πλήρωμα του αμερικανικού πολεμικού, ένα δεύτερο Su-24 Fencer πέταξε πάνω από το κατάστρωμα, προσομειώνοντας τον βομβαρδισμό του πλοίου – ξανά και ξανά, συνολικά 12 φορές. Οι βιαστικές προσπάθειες των Αμερικανών ναυτών να αναβιώσουν τα αμυντικά συστήματα του πλοίου ήταν ανεπιτυχείς.

Μόνο όταν το περίγραμμα του Fencer χάθηκε στη ρωσική ακτή, το ραντάρ του USS «Donald Cook» έδειξε στις οθόνες του πλοίου έναν καθαρό ουρανό – ένα κενό μπλέ χρώματος. Έτσι τελειώνει η ιστορία μιας άλλης επαλήθευσης της φονικής αποτελεσματικότητας του Khibiny-M.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το μοναδικό σε ικανότητες συγκρότημα μιας νέας κατηγορίας όπλων ηλεκτρνικού πολέμου Khibiny-M είναι για τα αεροσκάφη πρώτης γραμμής της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, για την άμυνα κατά των κατευθυνόμενων ναυτικών πυραύλων. Αναπτύχθηκε από την KNIRTI και χρηματοδοτείται με 1,5 δισεκατομμύρια ρούβλια από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ρώσοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το Khibiny-M μπορεί να υπολογίσει τη θέση του ραδιοεξοπλισμού του εχθρού, να καταστρέψει οποιοδήποτε εχθρικό εξοπλισμό, τυφλώνοντας τα ραντάρ και φράζοντας τα ερτζιανά κύματα, κάνοντας αδύνατο το έργο των αντίπαλων συστημάτων για τον έλεγχο πυρός.

Σε πολεμική περίπτωση, τα Su-24 και Su-34 μπορούν να βυθίσουν ένα πλοίο με σύγχρονα βλήματα κατά-πλοίων AS-17 ή AS-20 με ένα εκτιμώμενο εύρος από 110-150 χιλιόμετρα. Οι πυραύλοι αεράμυνας RIM-66M ή SM-2MR Block IIIA των αμερικανικών πολεμικών πλοίων έχουν ένα εύρος από περίπου 165 χιλιόμετρα. Τα αεροσκάφη Sukhoi έχουν… μετάκαυση.

Πηγή Fox2Magazine

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Μοίρα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», πέρασε την Μάγχη, συνοδεία πολεμικού πλοίου του Ηνωμένου Βασιλείου, HMS Dragon, αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph, το βρετανικό αντιτορπιλικό «συνάντησε» την ρωσική μοίρα στο νότιο -δυτικό σημείο προσέγγισης του καναλιού της Μάγχης. Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» συνοδεύεται από το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Peter the Great» και διάφορα άλλα βοηθητικά σκάφη.

Πηγή του βασιλικού Βρετανικού ναυτικού δήλωσε ότι, η διέλευση των ρωσικών πλοίων μέσω της Μάγχης, δεν αποτελεί κάτι το ασυνήθιστο, και το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ » έχει ήδη περάσει το κανάλι προς τις ακτές της Σκωτίας, συνοδευόμενο από ένα βρετανικό πλοίο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, του βόρειου στόλου πλοίαρχου Vadim SERGA, σύντομα τα ρωσικά πολεμικά πλοία θα μετακινηθούν στην Βόρεια Θάλασσα, και στη συνέχεια, στο ανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό. Το «Ναύαρχος Kuznetsov» αναμένεται να επιστρέψει στην βάση του, στο τέλος του Μαΐου.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, στα ύδατα του Βόρειου Ατλαντικού τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων θα εκτελέσουν ναυτικές ασκήσεις μάχης καθώς και αεράμυνας.

Η παρουσία της ρωσικής μοίρας, πιθανόν αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στον ψυχολογικό πόλεμο, Ρωσίας και Ευρώπης, με κύριο θέμα την Ουκρανία. Εάν συνδεθεί και με την παρουσία ρωσικών πλοίων υποκλοπών κοντά στις αμερικανικές ακτές, καθώς και με πτήσεις αεροσκαφών της ρωσικής στρατηγικής αεροπορίας στις ακτές των ΗΠΑ, τότε η ανοικτή διένεξη Ρωσίας και ΗΠΑ για τον ίδιο λόγο κλιμακώνεται τώρα και σε στρατιωτικό επίπεδο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Όσοι στην Αγγλία δεν γνώριζαν τι εστί Τούρκος, τώρα σίγουρα θα το κατάλαβαν μια και καλή μετά από το μεγάλο σκάνδαλο που ξέσπασε στα τουρκικά εστιατόρια και κυρίως στα τουρκικά γυράδικα του Λονδίνου, όταν έγινε γνωστό ότι επί αρκετό χρονικό διάστημα…. τάιζαν τους Άγγλους με κρέας από ποντίκια και σκύλους. 

Το σκάνδαλο ξέσπασε μετά από επισταμένη έρευνα της αγγλικής, «Food Standards Agency» (FSA), σε 143 εστιατόρια τα περισσότερα των οποίων ανήκουν σε Τούρκους που διανέμουν μόνιμα στην Μεγάλη Βρετανία και διατηρούν καταστήματα με τον κλασικό γύρο.
Όπως αναφέρεται ενώ υπήρχε η πεποίθηση ότι ο τουρκικός γύρος γίνεται από κρέας αμνοεριφίων, καθώς οι Τούρκοι σαν μουσουλμάνοι δεν χρησιμοποιούν χοιρινό, οι έρευνες που έγιναν μετά από καταγγελίες απέδειξαν ότι μονό το 43% του κρέατος που σερβίρεται από τους Τούρκους στους πελάτες τους ήταν κατσικίσιας προέλευσης, ένα άλλο περίπου 25% ήταν από βοοειδή και από διάφορα πτηνά, ενώ το υπόλοιπο προέρχονταν από κρέας σκύλων και το πιο φοβερό, ακόμα και ποντικιών.

Το σκάνδαλο πήρε μεγάλη έκταση και προβλήθηκε από πολύ γνωστά βρετανικά ΜΜΕ, όπως το BBC και οι γνωστές βρετανικές εφημερίδες, TheSunκαι DailyStar, ακόμα και από τον τουρκικό τύπο. Μάλιστα δημοσίευσαν και φωτογραφίες από σκοτωμένα ποντίκια το κρέας των οποίων χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι για να κάνουν το γνωστό τους κεμπάπ και να τον σερβίρουν στους ανυποψίαστους πελάτες τους.
Ειδικά το σκάνδαλο πήρε μεγάλες διαστάσεις στις πόλεις του Λονδίνου και του Μπίρμπιχαμ, όπου όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, το 40% του κρέατος των τουρκικών γυράδικων κάθε άλλο παρά κατσικίσιο ήταν, ούτε και κάποιων πουλερικών, αλλά προέρχονταν από σκοτωμένα σκυλιά της περιοχής.

Το σκάνδαλο έπληξε γνωστά τουρκικά εστιατόρια και κεμπαμπτσίδικα, όπως το γνωστό του Mustafa Demir στο Λονδίνο και το Dervan Restaurant,στο προάστιο του Dalston στο βόρειο Λονδίνο. Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των Τούρκων ιδιοκτήτων που αρνήθηκαν την εγκυρότητα των βρετανικών ερευνών για την προέλευση του κρέατος των εστιατορίων τους. Η ζημία όμως είχε ήδη γίνει.
Όπως δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ο ιδιοκτήτης της τουρκικής εταιρίας, Vatan Catering,που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο, ο Tuncel İbrahim Nalbantoğlu,αφού αρνήθηκε τις βρετανικές κατηγορίες παραδέχτηκε ότι έχει γίνει μεγάλη δυσφήμηση για τους Τούρκους γυρατζήδες και εστιάτορες του Λονδίνου και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να μειωθεί σε εντυπωσιακό βαθμό η πελατεία τους.
Εκτός από τους Τούρκους μεγάλη ζημία έχει πάθει και η τουρκοκυπριακή κοινότητα που αριθμεί πολλές χιλιάδες μέλη στο Λονδίνο και που τα περισσότερα μέλη της επίσης ασχολούνται με τον κλασικό γύρο έχοντας σημαντικές επιχειρήσεις του είδους. 
Τώρα με το σκάνδαλο αυτό, όπως υποστηρίζουν, έχει δυσφημιστεί η τουρκοκυπριακή κοινότητα και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αναληφθεί εκστρατεία για να αποκατασταθεί και να ξαναγυρίσει η πελατεία στα κλασικά τουρκικά γυράδικα.

Μετά από όλα αυτά άραγε αναρωτήθηκαν όλοι αυτοί οι που πηγαίνουν τακτικά ταξιδάκια στην Κωνσταντινούπολη (και όχι Ιστανμπούλ), και ξοδεύουν αθρόα τα ευρώ τους στις… ανατολίτικες «τουρκικές λιχουδιές», τι τους σερβίρουν οι «φίλοι» και προπαντός «σύμμαχοι» μας, Τούρκοι;

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Καλές οι εκλογές, μάλλον ευνοϊκά θα είναι για τον λαό τα αποτελέσματα, απ' ό,τι φαίνεται, αλλά δεν φτάνει!

Όπως φαίνεται κι από τον πρότερο ανέντιμο βίο και πολιτεία τους, αλλά κι απ' την θρασύτατη και χυδαία προεκλογική τους προπαγάνδα, τούτα τα λυκόρνια της εξουσίας, τούτοι οι έξαλλοι φασίστες, είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, κι αν είναι δυνατόν να το κρατήσουν, ακόμα και μετά από την εκλογική τους συντριβή!


Είναι έτοιμοι να προασπίσουν μέχρι θανάτου (δικού μας) τα συμφέροντα των δανειστών-τοκογλύφων, των τραπεζών, των ευρωεταίρων!


Γι αυτό κι έχουν επιδοθεί σ' ένα όργιο κατάρτησης και ψήφισης στα μουλωχτά απ' την Βουλή, ενός σωρού από "εφαρμοστικούς" νόμους και διατάξεις, που ελπίζουν και νομίζουν ότι θα δένουν χειροπόδαρα την όποια διάδοχο πολιτική κατάσταση.
 
Γι αυτό έχουν ξαμολύσει και τα "τσικό" της πολιτικο-ενημέρωσης, και έχουν φτιάξει "ποτάμια", ραχούλες και ρεματιές, μπας και ξεγελαστεί ο κόσμος και τα ψηφίσει και αποτελέσουν αποκούμπι μελλοντικών συγκυβερνήσεων του αίσχους, παρακάμπτοντας την λαϊκή βούληση, όπως έγινε και πριν δύο χρόνια με την ΡΗΜΑΔ, του πεινασμένου για εξουσία γέροντα.

Για όλα αυτά, εμείς ώς λαός πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε την θέλησή μας, όπως θα την εκφράσουμε στην κάλπη, και όπως θα πρέπει να εφαρμοστεί.
 
Οι εκλογές αυτές φαίνεται ότι δεν θα είναι παρά ένα πρώτο βήμα.
 
Θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλα, αγωνιστικά, κι αποφασιστικά.
Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Ας ξεκινήσουμε!...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

«Εκτοξεύσεις» βαλλιστικών πυραύλων της Ρωσίας σε άσκηση που παρευρίσκονταν ο Ρώσος Πρόεδρος

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σήμερα Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις αρκετών βαλλιστικών πυραύλων, κατά την διάρκεια προγραμματισμένων ασκήσεων που εποπτεύονται από τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin, αναφέρουν τα ρωσικά δελτία ειδήσεων, καθώς η κρίση μαίνεται στην γειτονική Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε διηπειρωτικούς πυραύλους Topol από το κοσμοδρόμιο του Plesetsk, καθώς και "διάφορους" πυραύλους μικρού βεληνεκούς, από υποβρύχια των στόλων Βόρειου και του Ειρηνικού, αναφέρουν τα πρακτορεία ειδήσεων βασιζόμενα σε Ρώσους αξιωματούχους..

«Θα διεξάγουμε γυμνάσια για να δοκιμαστεί το επίπεδο ετοιμότητας των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων. Αυτό είχε ανακοινωθεί από τον Νοέμβριο πέρυσι. Στα γυμνάσια αυτά θα συμμετάσχουν όλα τα όπλα των ενόπλων δυνάμεων σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Πούτιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο υπουργείο Αμύνης.Συνταρακτική αποκάλυψη που εξωθεί σε πλήρη αλλαγή της ελληνικής στάσης έναντι της Τουρκίας 

Ο Ερντογάν γίνεται ολοένα και πιό επικίνδυνος, τόσο για την χώρα του όσο και για τις χώρες της ευρύτερης περιοχής (Βαλκάνια - Ανατολικής Μεσογείου - Μέσης Ανατολής). Η προσωπικότητά του δεν μεταλλάσσεται, αλλά αποκαλύπτεται και τον καθιστά ως πολιτικό ιδιαίτερης αντιμετώπισης, αφού διαπιστώνεται πως δεν έχει ούτε ηθικά κωλύματα προκειμένου να εκκινήσει κάποιον πόλεμο της Τουρκίας, με οποιαδήποτε χώρα που ο ίδιος πιστεύει πως είναι αντίπαλός του. Αυτή η διαπίστωση, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μετατρέπει τον τούρκο πρωθυπουργό σε πιθανό πυροκροτητή μίας τεραστίων διαστάσεων έκρηξης που ενδέχεται να συμβεί στην πλέον ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη, η οποία ήδη σπαράσσεται και απειλείται ευθέως με τις συνταρακτικές αλλαγές που επίκεινται εξαιτίας των γεωπολιτικών εξελίξεων που αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα του πλανήτη. 

Σοβαρότατη αποκάλυψη στο βιβλίο του ναυάρχου (ε.α. πλέον) Nusret Güner! Ο Ερντογάν ήθελε να υπάρχει συνοδεία πολεμικών πλοίων της τουρκίας στο σκάφος που μετέφερε δήθεν ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα, γνωρίζοντας ότι οι Ισραηλινοί θα επιχειρούσαν να το καταλάβουν.
Τα τουρκικά πλοία μάλιστα θα έπρεπε να είναι έτοιμα για να αναλάβουν δράση σε περίπτωση που το σκάφος θα δεχόταν Ισραηλινή επίθεση. Κοινώς, η ηγεσία ήθελε σύρραξη των δύο χωρών με πρόσχημα την αποστολή του πλοίου.

Το σενάριο αυτό σύμφωνα με τον ναύαρχο δεν υλοποιήθηκε “παρά το ότι ο τουρκικός στόλος μπορούσε να είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα εντός 9 ωρών”.

Η εμπλοκή δεν πραγματοποιήθηκε, επειδή οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, την στιγμή που όλοι οι εμπλεκόμενοι, ο Ερντογάν, ο αρχηγός του στρατού İlker Başbuğ και ο τότε αρχηγός του ναυτικού Uğur Yiğit βρισκόντουσαν σε αποστολές του εξωτερικού.
Ο ναύαρχος δεν αποκαλύπτει το τι έγινε μετά αλλά αποκαλύπτει ότι την ώρα της επιχείρησης, επιτελείς βρισκόντουσαν σε σύσκεψη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό ώστε να καθοριστούν οι κανόνες εμπλοκής. “Την αρμοδιότητα θα αναλάμβανε το τουρκικό ναυτικό που θα είχε πληρη εξουσιοδότηση να αποφασίσει”, σύμφωνα πάντα με όσα αποκαλύπτει ο ναύαρχος.

Το συγκεκριμένο «περιστατικό» που περιγράφει ο τούρκος πρώην ναύαρχος, είναι εντόνως ανησυχητικό για την Ελλάδα, αφού διαλύει την εικόνα του τούρκου πρωθυπουργού που είναι φίλα προσκείμενος για την Ελλάδα, έχει φιλειρηνικές διαθέσεις και δεν επιθυμεί να δώσει με κανέναν τρόπο καμία απολύτως ισχύ στον τουρκικό στρατό. Βέβαια, οι φιλοπόλεμες διαθέσεις του κ. Ερντογάν είχαν καταδειχθεί επαρκώς στη περίφημη αποκαλυφθείσα συνάντηση στελεχών της κυβέρνησής του, τα οποία σχεδίαζαν προβοκάτσια εις βάρος της Συρίας προκειμένου να εμπλακεί αιτιολγημένα η Τουρκία σε πόλεμο με την γείτονά της χώρα.

Τα όσα αποκαλύπτει ο τούρκος πρώην ναύαρχος Nusret Güner αναδιατάσσουν (ή απαιτείται να αναδιατάξουν) σχεδόν το σύνολο της ελληνικής στάσης απέναντι στον τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος φαίνεται πως δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να ξεκινήσει κάποιον πόλεμο (πόσο δε μάλλον κάποιο θερμό επεισόδιο) με γειτονική του χώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά του πολιτικά συμφέροντα…

Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Με ισόβια απειλούνται οι στρατιωτικοί που αποκάλυψαν παράνομες δραστηριότητες της ΜΙΤ
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Τουρκία είναι ο ίδιος ο Ερντογάν…

Η Τουρκία του Ερντογάν βυθίζεται στον αυταρχισμό. Σε μία χώρα όπου οποιοσδήποτε τολμά, με οποιονδήποτε παράνομο ή και νόμιμο τρόπο είτε να αποκαλύψει μία παράνομη κρατική δραστηριότητα είτε να αντιταχθεί στις εντολές του «σουλτάνου» - Ερντογάν, θα βρίσκεται αντιμέτωπος με την οργή του τούρκου πρωθυπουργού και θα τιμωρείται με τον πλέον σκληρό τρόπο, επειδή είτε έκανε την δουλειά του όπως έπρεπε είτε είπε τη γνώμη του, ενάντια στα συμφέροντα, τις δράσεις και το εν γένει κράτος σκοταδισμού που επιχειρεί να επιβάλει ο Ερντογάν…

Μέσα σε αυτό ακριβώς το κλίμα, μέσα από δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Taraf, μαθαίνουμε πως 13 τούρκοι στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν την ποινή των ισοβίων, με την μήνυση που υποβλήθηκε στα Άδανα στα πλαίσια της έρευνας για το σταμάτημα και έλεγχο των φορτηγών TIR…!

Στην ανακοίνωση που έγινε από την εισαγγελία των Αδάνων αναφέρεται πως ολοκληρώθηκε η έρευνα σχετικά με τους ύποπτους που σχετίζονται με το σταμάτημα των φορτηγών της ΜΙΤ στις 19 Ιανουαρίου στα ανατολικά διόδια Σίρκελι στην περιοχή Τζεϊχάν και επί της οδού Αδάνων-Γκαζιάντεπ.

Στην ανακοίνωση σχετικά με την μήνυση σε βάρος των 13 στρατιωτικών δίνονται οι εξής πληροφορίες:
«Από το σύνολο της έρευνας γίνεται αντιληπτό πως με σκοπό την κατασκοπία πέρασαν στα χέρια τους πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας, το κινητό τηλέφωνο και πληροφορίες για τον τόπο κατοικίας μελών της ΜΙΤ, με μια στημένη κατηγορία απέσπασαν μια δικαστική απόφαση παρακολούθησης των τηλεφώνων τους, υπέκλεψαν παράνομα τηλεφωνικές συνομιλίες μελών της ΜΙΤ, έμαθαν λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητες τους, ενημέρωσαν από πριν την Στρατοχωροφυλακή Αδάνων και έτσι σταματήθηκαν τα φορτηγά της ΜΙΤ».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως σε βάρος των στρατιωτικών Ö.K, H.G, G.M, H.K, B.K, H.Ö, E.T, H.İ.K, A.Y, M.Ö, C.K, H.Ü. και S.Y που υπηρετούν στην Διεύθυνση Πληροφοριών Στρατοχωροφυλακής σε Άδανα και Άγκυρα, διαπιστώθηκαν τα εξής:
«Υποβλήθηκε μήνυση καθώς διαπιστώθηκε προμήθεια πληροφοριών που πρέπει να παραμένουν απόρρητες με σκοπό την πολιτική ή στρατιωτική κατασκοπία» (άρθρο 328/1 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα), κατηγορία που επιφέρει ποινή από 15 έως 20 έτη φυλάκισης και «κοινοποίηση πληροφοριών που πρέπει να παραμένουν απόρρητες με σκοπό την πολιτική ή στρατιωτική κατασκοπία», ποινή με την οποία αντιμετωπίζουν την ποινή της ισόβιας φυλάκισης.

Αξίζει να τονιστεί πως αφού η κυβέρνηση μετέθεσε πρώτα όλους τους δικαστές και εισαγγελείς που ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία, στη συνέχεια ασκούνται και διώξεις σε βάρος αυτών των ΚΡΑΤΙΚΩΝ λειτουργών που ανακάλυψαν την παράνομη διακίνηση όπλων προς την Συρία! Ερντογανική δημοκρατία… Νεο-οθωμανικά φτιαγμένη.

Και αυτά είναι μόνο η αρχή της μεταβολής της Τουρκίας σε μία χώρα τύπου Αλβανίας – Εμβέρ Χότζα. Με δεδομένη την μεταφορά υπερεξουσιών και πλήρους ατιμωρησίας που έχει νομοθετηθεί για την ΜΙΤ, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος πλέον για την ίδια την Τουρκία είναι ο σημερινός της πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»
Πληροφορίες από «Τουρκικά Νέα»Φίλε Αντώνη, πολύ αργά πια...

Χθες, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τις προτάσεις της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Είναι περίπου μια επανάληψη των 20 προτάσεων που είχε κάνει και το 1995 ως αρχηγός της ΠΟΛΑΝ στο Ζάππειο. Και τότε οι προτάσεις του δεν κατάφεραν να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα, όπως το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Ούτε ο λαός, ούτε κανένα άλλο κόμμα πρόκειται να ασχοληθεί με αυτές, λίγες ημέρες πριν τις κάλπες. Όλοι γνωρίζουν ότι μετά τις 25 Μαϊου η πολιτική ζωή θα είναι εντελώς διαφορετική απ’ ότι είναι σήμερα.

Φίλε Αντώνη, το 2014 δεν είναι πλέον 1995. Οι ρυθμοί των αλλαγών
είναι καταιγιστικοί. Το εθνικό κράτος δέχεται καίρια πλήγματα από την παγκοσμιοποίηση. Η κοινωνία απομαζικοποιείται ραγδαία και στο επίκεντρο των εξελίξεων έρχεται πλέον η ατομικότητα του κάθε ανθρώπου και όχι η κοινωνία της μάζας. Έτσι το αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα, καθίσταται ανίκανο να εκπροσωπεί τους ανθρώπους και γίνεται σιγά σιγά μουσειακό είδος. Οι πολίτες ζητούν πολιτική ελευθερία και προσωπική συμμετοχή.  

Δυστυχώς, οι επαναλαμβανόμενες προτάσεις που ακούσαμε χθες, είναι ένα lifting του ισχύοντος αντιπροσωπευτικού πολιτικού συστήματος και κινούνται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας πιο κλειστής οικογενειοκρατικής ολιγαρχίας, με τον περιορισμό των ανεπιθύμητων περιφερειακών βουλευτών, που προκαλούν προβλήματα στο αρχηγικό σύστημα. Ταυτόχρονα, γίνεται μια προσπάθεια, να παραμείνει το Σύνταγμα αποκλειστική αρμοδιότητα του πολιτικού προσωπικού, αποκλείοντας για μια ακόμα φορά το λαό από αυτό.

Φίλε Αντώνη, ήρθε ο καιρός να εμπιστευτείς το λαό. Ήρθε η ώρα να περάσει η αρμοδιότητα του Καταστατικού Χάρτη της χώρας στον φυσικό ιδιοκτήτη του, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο το λαό. Να κάνεις, είτε αυτό που έκανε ο Ντε Γκώλ το 1958, δίνοντας στο λαό τη δυνατότητα να αποφασίσει για το Νέο Σύνταγμά του, είτε ακόμα καλύτερα να αναθέσεις στον ίδιο το λαό, όπως έκανε ο Πρόεδρος της Ισλανδίας κ. Γκρίμσον, για να φτιάξει μόνος του το Σύνταγμά του. Το ίδιο εξάλλου γίνεται και στην Ιρλανδία. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αλλάξεις το άρθρο 110 του Συντάγματος, ώστε να δοθεί επιτέλους στο λαό η αρμοδιότητα να αναθεωρεί στο μέλλον μόνος του το Σύνταγμά του, όπως το κάνουν ακόμα και οι Ρουμάνοι. Οι Έλληνες φτιάξαμε τη δημοκρατία και δυστυχώς σήμερα, το πολιτικό σύστημα, μας θεωρεί ανίκανους να αποφασίζουμε.

Φίλε Αντώνη, είναι πολύ αργά πια. Οι προτάσεις σου τώρα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, προκειμένου να αλλάξει η πολιτική ατζέντα, δεν πείθουν κανέναν και θα δεις ότι κανένα κόμμα δεν πρόκειται να ασχοληθεί με αυτές. Αν τις πίστευες πραγματικά αυτές τις προτάσεις, θα έπρεπε να τις είχε βάλει ήδη ως προαπαιτούμενο, όταν συμφωνούσες με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ τη συγκυβέρνηση τον Ιούνιο του 2012 και τώρα θα έπρεπε να είχαν ήδη ψηφιστεί, έπειτα από έναν ανοιχτό δημόσιο διάλογο. Πολύ φοβάμαι ότι, όπως και το 1995 έτσι και τώρα, οι προτάσεις αυτές θα μείνουν στα χαρτιά. Ο λαός πλέον έχει το λόγο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Θαυμάστε τον άνθρωπο που μάς κυβερνά! Ο άνθρωπος χωρίς ένα ένσημο εργασίας, ο άνθρωπος που για να γίνει ηγέτης έβαλε ως σύμμαχό του το ΠΑΣΟΚ που ξεπούλησε την χώρα, ο άνθρωπος που καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό και τους δεξιούς ψηφοφόρους να είναι πάντα δεύτερος. Ο άνθρωπος - καβάντζα της πολιτικής παίρνει την εκδίκηση από την χώρα που για 40 χρόνια τον είχε για φτύσιμο. Ήρθε η ώρα που ο Σαμαράς τούτο τον λαό (ο οποίος κατάλαβε από νωρίς πόσο λίγος ακόμη και δεξιός ήταν) , να τον κάνει υποχείριό του. 
Ο πάγκος της πολιτικής δεν ήρθε απλά για να αλώσει, ήρθε για να διαγράψει την Ελλάδα σου, γιατί θέλει η Νέα Ελλάδα να είναι στα μέτρα τα δικά του: Κοντή, γκαβή, άεργη, δεύτερη και υποταγμένη. Χθες ο κυβερνήτης του 18% δήλωσε ευθαρσώς ότι θα κάνει το πραξικόπημά του αναθεωρώντας όσα με αίμα ο λαός κατέκτησε καταστέλλοντας την κοινοβουλευτική δημοκρατία που γεννήθηκε μετά από μία 7ετή ακροδεξιά χούντα. Δεν του αρέσει αυτή η Ελλάδα του Αντώνη. Του χαλάει τα γούστα και κατ’ επέκταση τα σχέδια των Ευρωπαίων αφεντικών του. 
Ο Σαμαράς δεν θα κατεβάσει τανκς για να επιβάλλει την χουντάρα που ετοιμάζει. Κατεβάζει πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο για την πλήρη εξαρτοποίηση της Ελλάδας από τραπεζίτες, εταιρείες και φασιστοπολιτικούς της ΕΕ. Σε έχει δεμένο τώρα με δανειακές συμβάσεις που μπορεί να μην είναι τόσο τρομακτικές όσο το χακί των Συνταγματαρχών αλλά φέρουν καλύτερα αποτελέσματα. Θα σου φυτεύει τους υπουργούς με διορισμό και μόνιμη θέση για 5 χρόνια. Νομίζαμε ότι ο Στουρνάρας ήταν η λύση λόγω της κρίσης αλλά απ’ ό, τι αποδεικνύεται ο Στουρνάρας ήταν το πείραμα της διορισμένης υπουργοποίησης. Από τη μια η Νέα Ελλάδα του Σαμαρά θα έχει εκλεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να νιώθεις ότι πιο δημοκρατία δεν γίνεται, αλλά για αυτούς που θα νομοθετούν, που θα σου παίρνουν το σκάλπ εσύ ο ψηφοφόρος δεν θα έχεις λόγο. Ο δήμιος υπουργός θα είναι για 5 χρόνια μόνιμος υπάλληλος που δεν θα εργάζεται για το συμφέρον της δημοκρατίας αλλά για το συμφέρον της ολιγαρχίας των φεουδαρχών της Ευρώπης. 
Αντί να συζητάμε για 2,000 βουλευτές στην ελληνική Βουλή με διάρκεια ενός έτους υπηρεσιών άνευ αμοιβής, έτσι ώστε να μην προλαβαίνουν να βάζουν το δάκτυλο στο μέλι, ο Σαμαράς σου πάει τους βουλευτές σε 200 με μόνο δικαίωμα να ψηφίζουν όσα θα τους έρχονται στο χαρτί από τα αφεντικά της ΕΕ. 
Το πραξικόπημά του έχει και συνέχεια. Βάζει χέρι και στην Δικαιοσύνη διαχωρίζοντας το ξεπούλημα της Ελλάδας μέσω των συμβάσεων ξεπουλήματος που θα υπογράφονται φτιάχνοντας ένα Συμβούλιο της Επικρατείας που θα ασχολείται μόνο για όσα έχουν σκοπό να δώσουν άνευ όρων. Σου ιδρύει και ένα Συνταγματικό Δικαστήριο για να μπορεί άνετα να καταστρατηγεί το Σύνταγμα των Ελλήνων όπου η Δικαιοσύνη ως ανεξάρτητη θα έβαζε φρένο σε νομοθετήματα που ήταν αντισυνταγματικά. Η Νέα Ελλάδα του Σαμαρά δεν θα έχει μία Δικαιοσύνη, αλλά πολλές, διότι πολλά και έτοιμα είναι τα αντιδημοκρατικά και ανθελληνικά που έρχονται στο άμεσο μέλλον. 
Για να μην φανεί ότι το Πραξικοπηματικό Σύνταγμα της Νέας Ελλάδας είναι τόσο χουντικό που θα έκανε και τους χουντοκράτορες να ντρέπονται, σου πετάει ανάμεσα και αναθεώρηση των διατάξεων για τα δημοψηφίσματα για «περισσότερη δημοκρατία». Μόνο που λίγο πιο κάτω η ατζέντα της Νέας Ελλάδας σού ποινικοποιεί τις διαδηλώσεις με την αιτιολογία της «κατοχύρωσης του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης και ανεμπόδιστης πρόσβασης». Χαρείτε όλοι εσείς που βρίζατε τους αγρότες που έκλειναν τους δρόμους, τους ναυτεργάτες που έκλειναν τα λιμάνια, τους συνδικαλιστές που κατέβαιναν στο Σύνταγμα, τους «αγανακτισμένους» που χαλούσαν την αισθητική των πλατειών. Δεν θα σάς εμποδίζουν πλέον στα μπάνια, στις δουλειές και στα ψώνια σας. Θα είναι εκ νόμου εγκληματίες. 
Η αποικία «Νέα Ελλάδα» στα πρότυπα της ινδικής «Νέας Αγγλίας» και της Τυνησιακής «Νέας Γαλλίας» δεν είναι απλά στα σκαριά αλλά έχει μπει ήδη σε εφαρμογή και το δυστύχημα είναι ότι δεν έπεισε ούτε μια σφαίρα για την δημιουργία αυτής. Τόσο αναίμακτα, τόσο δημοκρατικά, τόσο πολιτισμένα κρεμάνε τα κεφάλια μας στη ζώνη τους οι μακελάρηδες της Νέας Τάξης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Σχετικά με την Ουκρανική κρίση, η Μέρκελ βάζει τα δυνατά της για να δείξει ότι τόσο ενδοευρωπαικά όσο και διατλαντικά υπάρχει ένα μέτωπο αραγές, ενωμένο σαν γροθιά απέναντι στις κινήσεις των Ρώσων· τις de facto, όπως η προσάρτηση της Κριμαίας, και τις μελλοντικές, όπως μια επέμβαση στις ρωσόφωνες ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας.

Σ' αυτό άλλωστε στόχευε και το πρόσφατο ταξίδι της στις ΗΠΑ όπου με τον Ομπάμα παρέα συμφώνησαν να τραβήξουν από κοινού τις κόκκινες γραμμές. Πολύ λεπτές ακόμα, είναι αλήθεια, τόσο που να αγγίζουν μόνο κάποιους λίγους από το περιβάλλον Πούτιν και τόσο απαλές όσο το πάτημα της γάτας.

Για να τις χοντρύνουν, θα πρέπει πρώτα η Μέρκελ να ξεπεράσει κάποια προβληματάκια στο εσωτερικό. Προβληματάκια, τρόπος του λέγειν. Στην πραγματικότητα, προβληματάρες. Και δεν είναι οι γνωστοί επιχειρηματίες και τραπεζίτες που δυσανασχετούν από τις ενδεχόμενες κυρώσεις, μιας και το εμπόριο, οι γερμανικές επενδύσεις και οι τράπεζες έχουν ομολογουμένως τεράστια ανοίγματα σε Ρωσία και Ουκρανία. Και δεν είναι, ούτε η αριστερά, ούτε ο Gysi, ούτε η Sahra Wagenknecht που οργώνουν την επικράτεια σηκώνοντας την παντιέρα του αντι-αμερικανισμού και προπαγανδίζοντας κατά της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής και υπέρ του δημοψηφίσματος της Κριμαίας. Ούτε το ευρωσκεπτικιστικό, εναλλακτικό κόμμα AfD, που ταξίδεψε ως τον 19ο αιώνα για να ξεθάψει, στο όνομα του γερμανικού ρομαντισμού, το παραδοσιακό αντι-δυτικό πνεύμα και την έχθρα προς τις διεφθαρμένες δυτικές αξίες και τον αγοραίο καπιταλισμό.

Εδώ καλέ κουνήθηκε η ίδια η Καγκελαρία. Τόσο από τους ομοϊδεάτες της Μέρκελ, όσο και από τους όψιμους συμμάχους της στην κυβέρνηση, τους σοσιαλδημοκράτες. Το αίσθημα της συμπάθειας ξεκινάει από τον υπεύθυνο εξωτερικής πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Μέρκελ, ως τον αρχηγό του CDU στο πολυπληθές κρατίδιο του Βόρειου Ρήνου-Βεστφαλίας, ο οποίος μάλιστα κατηγόρησε για λαϊκισμό αυτούς που τολμούν και εναντιώνονται στον Πούτιν. Όσο για τους σοσιαλδημοκράτες, εδώ μιλάμε κυριολεκτικά για φιλο-ρωσικό ξεσάλωμα. Ο πρώην Καγκελάριος Schmidt πήγε τόσο μακριά ώστε να εκφράσει την κατανόησή του για την ενέργεια της προσάρτησης, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να την χαρακτηρίσει και νόμιμη. Και σα να μην έφτανε αυτός, ο επίσης πρώην Καγκελάριος Schroeder ευρισκόμενος αυτές τις μέρες στην Αγία Πετρούπολη, στο πάρτι γενεθλίων που παρέθεσε, όχι μόνο προσκάλεσε τον Βλαδίμηρο, αλλά και έσπευσε να τον σφιχταγκαλιάσει, όταν αυτός προσήλθε νύκτωρ για να εκφράσει τα σέβη του. Με τη φωτογραφία του εναγκαλισμού να κάνει το γύρο του κόσμου και με τη Μέρκελ να τρώει τα μουστάκια της πάνω-κάτω στη Καγκελαρία από θυμό, νάσου και το Spiegel την άλλη μέρα να βάζει στο στόχαστρο ολόκληρο το SPD και να διερωτάται για τις προθέσεις ως κι αυτού του ίδιου του υπουργού εξωτερικών, του σοσιαλδημοκράτη Steinmeier.

Αλλά ούτε κιαυτό φαίνεται αρκετό. Η διαμάχη θα μπορούσε να είχε περιοριστεί στα σαλόνια της ελίτ και τα πράγματα να τέλειωναν εκεί. Δυστυχώς όμως, είχαν την ατυχία να μπλεχτεί σ' αυτή κι ολόκληρος ο γερμανικός λαός· από τους διανοούμενους, τους καθηγητάδες και τους δημοσιογράφους, ώς τους απλούς πολίτες και τις νοικοκυρές. Τα social media και τα διάφορα for a, οι τηλεοπτικές εκπομπές και τα talk shows, οι εφημερίδες και τα περιοδικά, εδώ και ένα μήνα παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά. Η Κριμαία ξαφνικά κι απ' το πουθενά, γίνεται κάτι πολύ παραπάνω από ένα αδιάφορο θέμα των εξωτερικών ειδήσεων, από μια χερσόνησος χίλια μίλια μακρυά. Στην πραγματικότητα αποτέλεσε το προσάναμμα για να φουντώσει μετά από χρόνια, ουσιαστικά από τα χρόνια του πολέμου, η συζήτηση για τη γερμανική ταυτότητα. Οι Γερμανοί ξανάρχισαν να ψάχνονται, ανακαλύπτοντας ότι η θέση που πάνω της εδώ και χρόνια κάθονταν στο κέντρο της Ευρώπης, με θέα προς τα δυτικά, ήτανε μάλλον άβολη!

Τέλη Μάρτη και αρχές Απρίλη εμφανίστηκαν στο Spiegel δυο μακροσκελή άρθρα με τους ενδεικτικούς τίτλους “Πόσο δυτική είναι η Γερμανία; Η Ρωσική κρίση πυροδοτεί κρίση ταυτότητας” και “Το πρόβλημα της συμπάθειας: Είναι η Γερμανία μια χώρα που υπερασπίζεται τη Ρωσία;”. Και δεν έφτανε αυτό. Την Τρίτη εμφανίστηκε ακόμα ένα άρθρο στους Times της Νέας Υόρκης αυτή τη φορά, με τον συντάκτη του, ανταποκριτή της Die Welt να διερωτάται με θυμό: “Γιατί οι Γερμανοί αγαπούν τη Ρωσία;” [4]. Έλα ντε!

Η Γερμανία, τσακισμένη ηθικά μετά από δυο ολέθριους πολέμους, κουβαλώντας ένα κάρο ενοχές και κάτω από την πίεση των συμμάχων νικητών, αποφάσισε ότι από δω και πέρα θα έπρεπε να ξεχάσει τα βουκολικά της οράματα, τους εθνικισμούς, τις ρομαντικές, αντι-φιλελύθερες και αντι-ορθολογικές της πλευρές, τo πολιτισμικό της υπόβαθρο εν γένει, που μπορεί να εξέθρεψε ωραίους ποιητές, μουσικούς και φιλοσόφους, αλλά συνάμα εξέθρεψε και τον Χίτλερ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα λοιπά, και να κοιτάξει οριστικά και αμετάκλητα προς τη φιλελεύθερη Δύση. Και είναι αλήθεια ότι η δημοκρατία της στα μεταπολεμικά χρόνια ήταν υποδειγματική. Οι νέες γενιές που διαπαιδαγωγήθηκαν σε άλλες αξίες από αυτές των προγόνων τους και που υποχρεώθηκαν να επισκεφτούν δυο τουλάχιστον στρατόπεδα συγκέντρωσης, ήρθαν κι έβαλαν καινούργια ρούχα. Αλλά οι παλιές αγάπες δύσκολα ξεχνιούνται. Αγάπες, που ξεκινούν από τον Μπίσμαρκ και τη στήριξη των Ρώσων στο σχηματισμό του γερμανικού κράτους το 1871, από τις ανέκαθεν καλές σχέσεις με τους τσάρους, από τους κοινούς πολέμους ενάντια στον Ναπολέοντα, ως την Ostpolitik του Willy Brandt. Και για του Γερμανούς, οι Ρώσοι είναι φιλόξενοι, έχουν κουλτούρα, έχουν Τολστόι και Τσαϊκόφσκι, έχουν βαθιά ψυχή, μα πάνω απ' όλα δυο είναι οι κυριότεροι δεσμοί: ο ρομαντισμός και ο πόλεμος, δηλαδή η ενοχή για τις θηριωδίες που διέπραξαν εναντίον τους. A! Και ο αντι-αμερικανισμός.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Spiegel, το 54% των ερωτηθέντων εκφράστηκε θετικά στην προσάρτηση της Κριμαίας. Αρνητικά απάντησε το 38%...

Πηγή Cynical

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η διάσπαση της FYROM μεταξύ Σερβίας Βουλγαρίας Ελλάδας Αλβανίας είναι η σωστότερη λύση.
Αυτή η διάσπαση θα πρέπει να επιτρέπει την απευθείας οδική -σιδηροδρομική και εναέρια σύνδεση μεταξύ Αλβανίας Βουλγαρίας και Σερβίας Ελλάδας.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί δημιουργώντας μια νεκρή ζώνη – τετραεθνές- 50-100 στρεμμάτων στην περιοχή Negotino της FYROM, την οποία θα συνδιαχειρίζονται τα τέσσερα κράτη και θα λειτουργεί ως συγκοινωνιακός επίγειος και εναέριος κόμβος.
Θα έχουμε δηλαδή απευθείας σύνδεση Βουλγαρίας Αλβανίας και απευθείας σύνδεση μεταξύ Σερβίας Ελλάδας δια μέσου της νεκρής ζώνης 50 – 100 στρεμμάτων.

Οι κάτοικοι της FYROM: όσοι αισθάνονταν Βούλγαροι θα ενωθούν με την Βουλγαρία, οι Αλβανοί θα πάνε με την Αλβανία, οι γνήσιοι Σλάβοι θα πάνε με την Σερβία.

Οι απόγονοι του Ηρακλή, Αριστοτέλη , Μέγα Αλεξάνδρου, Μακεδόνες θα ενωθούν με τα αδέλφια τους, τους Σπαρτιάτες τους Αθηναίους τους Κρήτες κτλ κτλ και όλοι μαζί ενωμένοι θα συνεχίσουν την πορεία εξυψώσεις του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού όπως έπραξαν και οι κοινοί τους πρόγονοι, Μέγας Αλέξανδρος, Αριστοτέλης, Ολυμπία , Πλάτων, Ηρακλής κτλ υπό την ευλογία του κοινού τους θεού του Δία.

Οι κοινοί πρόγονοι, είναι κοινές ρίζες και οι κοινές ρίζες ενώνουν.

Σε κάθε περίπτωση την Ελλάδα την συμφέρει η καθυστέρηση επίλυσης του θέματος, γιατί όσο αυτή καθυστερεί τόσο επιταχύνεται η Ελληνοποίηση τους, λόγο της γνωριμίας τους με τον Αριστοτέλη τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Δία, τον Ηρακλή κτλ κτλ.

Αν αφήσουμε άλυτο το θέμα για άλλα είκοσι χρόνια, οι κοινές ρίζες, θα γίνουν ένα ελληνικό δέντρο.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Κρεμάστηκε 57χρονος μικρομολογιούχος Kάτοικος του Δήμου Θερμαϊκού, ο οποίος, τον τελευταίο καιρό, βρισκόταν σε άθλια οικονομική κατάσταση.

Κρεμάστηκε 57χρονος μικρομολογιούχος, κάτοικος του Δήμου Θερμαϊκού, ο οποίος, τον τελευταίο καιρό, βρισκόταν σε άθλια οικονομική κατάσταση.

Χθες το απόγευμα, η γυναίκα του τον εντόπισε απαγχονισμένο σε ένα δασύλλιο, στην περιοχή της Σωζόπολης. Ο αυτόχειρας ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική με λεωφορείο των ΚΤΕΛ, προκειμένου να απομονωθεί στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας.

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 57χρονος, ανήμερα των γενεθλίων του -την ίδια ημέρα, μάλιστα, ως τραγικό παιχνίδι της μοίρας, ήταν και η επέτειος θανάτου του πατέρα του.
Με πόνο ψυχής, η σύζυγος του 57χρονου μίλησε στο thestival.gr για τα αίτια που οδήγησαν τον άντρα της στο απονενοημένο διάβημα.

Από το «κούρεμα» των ομολόγων και μετά, όπως είπε, ο άτυχος άντρας είχε βυθιστεί σε κατάθλιψη και είχε δώσει αρκετές φορές δείγματα πως θέλει να βάλει τέρμα στη ζωή του.
«Δεν πίστευα ότι ο άντρας μου θα μπορούσε να κάνει αυτό το πράγμα… Το έλεγε, το διακωμωδούσε, αλλά δεν πίστευα ότι θα το κάνει» δήλωσε η γυναίκα του αυτόχειρα, Αντιγόνη Καρασάββα.

Τα λόγια της συζύγου, πάντως, συγκλονίζουν, καθώς, με απόλυτη ψυχραιμία, χαρακτηρίζει τον άντρα της «θύμα της ελληνικής κρίσης, που πίστεψε στο ελληνικό κράτος και κατέθεσε τα χρήματά του στο ελληνικό κράτος… Το πίστεψε σαν κάτι ασφαλέστερο από τις τράπεζες».

Όπως εξήγησε η ίδια, μετά το «κούρεμα» των ομολόγων, ο άντρας της άρχισε να «πέφτει» ψυχολογικά, με συνέπεια να οδηγηθεί στο απονενοημένο διάβημα.

Μάλιστα, όπως είπε, εκείνη άκουγε για τις χιλιάδες αυτοκτονίες εν μέσω κρίσης, όμως δεν πίστευε ότι το πρόβλημα είχε αγγίξει και τη δική της οικογένεια. Στη συνέχεια, δε, αποκάλυψε ότι οι υπεύθυνοι του νεκροτομείου της είχαν απαγορεύσει να κάνει αυτές τις δηλώσεις, έξω από το σημείο όπου μεταφέρθηκε η σορός του άντρα της.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Παλαιότερα, οι Έλληνες πολίτες, αλλά και οι πολιτικοί, δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, είτε από ελλιπή ενημέρωση είτε επειδή γνώριζαν πως δεν μπορούσαν να επηρεάσουν καταστάσεις στις Βρυξέλλες, όπου ουσιαστικά κυβερνά η Γερμανία έχοντας ως όχημα την ΕΕ για να επιβάλει τις πολιτικές της.
Πηγαίνοντας προς τα πίσω, με ευκολία εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι ευρωεκλογές χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο ως βήμα αποδοκιμασίας του κόμματος που βρισκόταν στην εξουσία.

Οι φετινές εκλογές που διεξάγονται στον τέταρτο χρόνο της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, ως αποτέλεσμα της χωρίς σχέδιο προσφυγής στο σκληρότατο μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ε.Ε., θα μπορούσαν να στείλουν ισχυρά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, εάν οι πολίτες προσέρχονταν μαζικά στις κάλπες και εξέφραζαν την απογοήτευσή τους για την φτώχεια, που είναι το κυρίαρχο στοιχείο της ζωής τους.

Οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν ποτέ με ακρίβεια τις τάσεις που επικρατούν ανάμεσα στο λαό, στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις πολλοί δημοσκόποι διαψεύστηκαν και είναι λογικό οι πολίτες να πιστεύουν ότι παίζονται βρώμικα πολιτικά παιχνίδια. Και η σκέψη περνά από το μυαλό τους επειδή μετά την λαίλαπα διαρκείας που χτύπησε τη χώρα ο πρωθυπουργός δείχνει να αντέχει και, μάλιστα, να προηγείται σε μερικές δημοσκοπήσεις. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και στην κάλπη, θα είναι –κατά τη γνώμη μου- η μεγαλύτερη ανατροπή στις εκλογές, διότι γενικά θεωρείται αδιανόητο μετά από τέτοια καταστροφή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας να έχουν «κολλήσει» στις δημοσκοπήσεις σε ποσοστά εξευτελιστικά. Διότι, οι πολίτες μίας χώρας που αναγκάζονται να αναζητούν στα σκουπίδια το δείπνο των οικογενειών τους, το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι η τιμωρία αυτών που τους οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή.

Ευθύνες
Το ΠΑΣΟΚ, που ευθύνεται πρωτίστως για την επιβολή των σκληρών μέτρων, έχει τιμωρηθεί αρκετά και ήταν αναμενόμενο. Το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλες χώρες, οι κυβερνήσεις των οποίων τις οδήγησαν στον γκρεμό. Η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ έγκειται στο γεγονός ότι η ηγεσία του γνώριζε πως η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, της παρέδιδε «καμένη γη», αλλά, αντί να ασχοληθεί με το πρόβλημα, ένιψε τας χείρας της και ενορχήστρωσε την προσφυγή στον μηχανισμό του Ταμείου και των Ευρωπαίων για να μην υποστεί την πολιτική της λήψης μέτρων. Γι αυτό και μόνο το γεγονός, για το οποίο όλο το βάρος πέφτει στις πλάτες του κ. Γιώργου Παπανδρέου, διότι ηθελημένα και βάσει σχεδίου επέβαλε στον λαό το «Ελληνικό Πρόγραμμα», το ΠΑΣΟΚ έπρεπε λογικά να μην υπάρχει. Και θεωρώ επιτυχία ότι οι δημοσκόποι του δίνουν ακόμα ποσοστό το οποίο θα του επιτρέψει να αναπνέει και να ελπίζει.

Σε αυτές τις ευρωεκλογές κρίνεται το μέλλον και της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά. Μπορεί ο πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος να συνεχίσουν να έχουν μία μικρή πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά, εάν τα ποσοστά τους δεν είναι σε υποφερτά επίπεδα, θα αντιμετωπίσουν καθολική επίθεση από τη αντιπολίτευση, η οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να κατεβάσει τον λαό στις πλατείες. Και αυτό οφείλεται στο ότι κάποιοι άνθρωποι δεν πιστεύουν στις διακηρύξεις και στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προκαλεί τρόμο η πολιτική του για τα εθνικά θέματα. Βεβαίως, είναι προτιμότερο για τον κ. Τσίπρα ο λαός να εκφράσει την οργή του στις κάλπες, διότι η διαμαρτυρία στους δρόμους φοβίζει μεν τους κυβερνητικούς, αλλά μόνο η ψήφος μετρά.

Για να βγει νικητής, πρέπει να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και για την οικονομία και για τα εθνικά θέματα. Δεν το έχει πράξει μέχρι τώρα.
Πώς θα αντιδράσει εάν οι δανειστές απορρίψουν τις θέσεις του για το Μνημόνιο;
Πώς θα αντιμετωπίσει την τουρκική αδιαλλαξία και επιθετικότητα στο Αιγαίο, στη Θράκη και στην Κύπρο, όπου οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να είναι πιο κοντά σε αυτές των «ιμπεριαλιστών» της Ουάσινγκτον και του Λονδίνου;

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ο Σαμαράς έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Γνωρίζω ότι ουδείς ενδιαφέρεται, αλλά συγχωρείστε μου πάντως ένα σχόλιο.
Ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο την ενίσχυση του ρόλου του Βουλευτή. Ο Αντώνης Σαμαράς! Ενίσχυση του ρόλου του Βουλευτή!! Ο Αντώνης Σαμαράς που έχει διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα τους περισσότερους βουλευτές, που έχουν ποτέ διαγραφεί από κόμμα στην Ιστορία του Κοινοβουλευτισμού!!!

Ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο να διακριθεί η Εκτελεστική από τη Δικαστική Εξουσία. Ο Αντώνης Σαμαράς! Ο προϊστάμενος του Αθανασίου!! Που τον έκραξε ο Μπαλτάκος για τα τηλεφωνήματα στους δικαστικούς και τον έκανε ρόμπα ο Κασιδιάρης!!!

Ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς! Που έχει κάνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δωρεάν, παγκόσμια διαφήμιση της Πάρκερ!! Πρόεδρος-στυλό να έχουμε, να υπογράφουμε!!!

Προτείνει πολλά άλλα τραγελαφικά ο Αντώνης Σαμαράς. Το πιο τραγελαφικό είναι που προτείνει να γίνουν με αναθεώρηση του Συντάγματος πράγματα που μπορεί να κάνει, χωρίς να χρειάζεται καμιά αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως η μείωση του αριθμού των Γενικών Γραμματέων υπουργείων.

Ο Αντώνης Σαμαράς το έχει χάσει.

Ένας από τους τρόπους να βρει άκρη κάποιος που έχει χάσει κάτι είναι να αποταθεί στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, όπως είχε κάνει κάποτε κάποιος που είχε σκοτώσει τη μνηστή του, αλλά η Νικολούλη τον κατάλαβε.

Ο Σαμαράς έχει και αυτός σκοτώσει ό,τι ζητάει να βρει. Περιέργως, τον Σαμαρά τον έχουμε καταλάβει εμείς, που δεν βλέπουμε με τον Σαμαρά φως στο τούνελ.

Πηγή Sotos

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου