Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Μαΐ 2014

Η θέση της Ε.Ε. μπορεί να μετατραπεί σε «Ευρώπη των λαών», άσχετα αν μερικές φορές κυκλοφορεί με τη μάσκα της πολιτικής αφέλειας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία μεγάλη απάτη

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπήρξε και δεν θα γίνει ποτέ η λέσχη των τάχα «ισότιμων εταίρων», το κλαμπ της αγάπης και της συναλληλίας μεταξύ «φίλων». Το μόνο είδος φιλίας που ευδοκιμεί στο εσωτερικό της ΕΕ είναι η λυκοφιλία.
Η Ευρωζώνη δεν σχεδιάστηκε και δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ σαν το φανταστικό εκείνο «απάνεμο λιμάνι» που έταζαν οι αρχιτέκτοντές της στους λαούς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωζώνη της και όλη η δομή του ευρω-ενωσιακού ιμπεριαλισμού, αποτελεί μία αρένα βαρβαρότητας. Είναι ένα Κολοσσαίο εκμετάλλευσης των ευρωπαίων εργαζομένων, κατάλυσης των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που στέκονται εμπόδιο στην κερδοσκοπία, στην κερδοφορία των μονοπωλίων.

Μέσα στην ΕΕ εκείνο που βασιλεύει είναι η ανισομετρία και οι αντιθέσεις μεταξύ των κεφαλαιοκρατών. Τις αντιθέσεις τους αυτές οι αστικές τάξεις του κάθε έθνους – κράτους εντός της Ε.Ε. επιχειρούν να τις λύσουν πάντα στη βάση ενός κοινού παρανομαστή, μίας ενιαίας στρατηγικής, που αποτελεί το θεμέλιο λίθο της μεταξύ τους συμφωνίας, επιβάλλοντας νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα, από τα Ουράλια μέχρι τον Ατλαντικό.

Όχι μόνο η Ελλάδα και ο λαός της, όχι μόνο οι λαοί της λεγόμενης «περιφέρειας»και των μνημονίων, από την Πορτογαλία μέχρι την Κύπρο, αλλά και οι λαοί στα κράτη ατμομηχανές της ΕΕ, όπως ο λαός στη Γερμανία όπου δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενοι ζουν με παγωμένους μισθούς για πάνω από μία δεκαετία, όπου 7,5 εκατομμύρια Γερμανοί εργαζόμενοι αμείβονται με 400 ευρώ το μήνα, βιώνουν αυτό ακριβώς που τόνιζε ο Λένιν: «… το σύνθημα των «Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» δεν είναι σωστό από οικονομική άποψη. Είτε αυτό το σύνθημα είναι απραγματοποίητο στον καπιταλισμό… Είτε είναι ένα σύνθημα αντιδραστικό, που σημαίνει προσωρινή συμμαχία των μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης… για την καταλήστευση…».

Είναι καραμπινάτη απάτη, άσχετα αν μερικές φορές κυκλοφορεί με τη μάσκα της πολιτικής αφέλειας, η θέση πως η ΕΕ μπορεί να μετατραπεί σε «Ευρώπη των Λαών». Είναι καραμπινάτη απάτη η προπαγάνδα ότι υπάρχουν περιθώρια «βελτίωσής» της. Είναι καραμπινάτη απάτη ότι η ΕΕ αποτελεί πεδίο «διαπραγμάτευσης», αρκεί να βρεθεί ένας καλός διαπραγματευτής… Η ΕΕ είναι, ήταν και θα είναι ο «λάκκος των λεόντων», όπως ακριβώς την αποκαλούσε η ΕΔΑ από τη δεκαετία του ’60.

Το ζητούμενο για τον λαό δεν είναι να βελτιώσει τη θέση του μέσα στον λάκκο, περιμένοντας ότι θα λιοντάρια θα δείξουμε επιείκεια ή ότι θα τον φάνε τελευταίο…
Ομοίως, το ζητούμενο δεν είναι η έξοδος από αυτόν τον λάκκο να οδηγήσει σε έναν άλλον, σε έναν τάχα «καλύτερο» λάκκο, όπως θα ήθελαν κάποια τμήματα της άρχουσας τάξης και τα εθνικιστικά τους τσιράκια, λες και έχει μεγάλη σημασία για τον ελληνικό λαό αν τα δόντια που τον κατασπαράσσουν είναι γερμανικά, γαλλικά ή ελληνικά.

Με άλλα λόγια: Η λυδία λίθος που αποκαλύπτει ότι η επίκληση των συμφερόντων του λαού, όσον αφορά την ΕΕ, δεν γίνεται παρά προσχηματικά, με στόχο μία «καλύτερη διαχείριση» του καπιταλισμού (που θα συνεχίσει φυσικά να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους, όπως συμβαίνει στην εκτός ΕΕ Τουρκία, στην εκτός ΕΕ Νορβηγία, ή στην εκτός ευρωζώνης Βρετανία), είναι η απάντηση στο ερώτημα: Πάλη για την αντικαπιταλιστική προοπτική της Ελλάδας ή προώθηση μίας νέας αστικής αναδιάταξης; Ρήξη με την ΕΕ με τους όρους του λαού, δηλαδή με προοπτική τη λαϊκή εξουσία ή ενδοκαπιταλιστική διευθέτηση, δηλαδή «διαπραγμάτευση» με όρους διευκόλυνσης της αστικής εξουσίας;

Στην πρώτη περίπτωση ο αγώνας για ρήξη και αποδέσμευση είναι επίκαιρος όσο ποτέ, γιατί αποτελεί κομμάτι του αγώνα για την επίλυση της βασικής αντίθεσης της εποχής μας που περικλείεται στο δίλημμα: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;»
Στην δεύτερη περίπτωση, είτε τα περί «αποδέσμευσης» από την ΕΕ, είτε τα περί «διαπραγμάτευσης» με την ΕΕ, υπηρετούν τη «φιλολαϊκή» προοπτική, όσο ακριβώς την υπηρέτησε και το αντίστοιχο της αποχώρησης του «εθνάρχη» Καραμανλή από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ…

Με αυτή την έννοια, η λυδία λίθος της πολιτικής πρότασης κάθε κόμματος, σε ό,τι κι αν αναφέρεται αυτή η πρόταση αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις, είτε τις εργασιακές σχέσεις, είτε έχει να κάνει με την οικονομία, είτε με την εξωτερική πολιτική, είτε με τις δημοκρατικές ελευθερίες, η λυδία λίθος, επαναλαμβάνουμε, για να κρίνουμε όχι μόνο το τι λέει, αλλά και το τι στην πραγματικότητα εννοεί το κάθε κόμμα, είτε αναφέρεται στα «μικρά» είτε στα «μεγάλα», είναι μία και μόνη: η στάση του απέναντι στην ΕΕ και στα κεφάλαια.

Και στη στάση αυτή δεν υπάρχει «τρίτος δρόμος». Όπως δεν υπάρχει το «ολίγον έγκυος». Μάλιστα, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, σε συνθήκες τρόικας –όπου τα 2/3 της τρόικας είναι η ΕΕ (Κομισιόν και ΕΚΤ)-, σε συνθήκες μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, που συντάσσονται από την ελληνική πλουτοκρατία και τους ευρω-ενωσιακούς εταίρους της από την πολεμική ιαχή του επιτροπάτου «καλό κουράγιο Έλληνες», σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, που τόσο σε παγκόσμια όσο και –ειδικότερα- στο ευρωπαϊκό επίπεδο σαρώνει με τη σφραγίδα των Βρυξελλών ό,τι έχει απομείνει να θυμίζει λαϊκό δικαίωμα, το να μην αναγνωρίζεις αυτή την αυτονόητη αλήθεια, τον καθοριστικό ρόλο, δηλαδή της ΕΕ και το πως το κάθε κόμμα τοποθετείται απέναντί της συνιστά είτε πολιτική αυταπάτη είτε ξεκάθαρη πολιτική απάτη.

Συνεπώς, το να ισχυρίζεται κάποιος ότι θα «διαπραγματευθεί», θα «συνεννοηθεί», θα «διεκδικήσει», θα επιδιώξει να επιτύχει «λύση» για τα προβλήματα επιβίωσης του λαού μέσα στο πλαίσιο και τους μηχανισμούς της ΕΕ, εκεί δηλαδή που εξυφαίνονται τα σχέδια σφαγιασμού του λαού, ο ισχυρισμός του αυτός έχει την εξής «αξία»: είναι σαν να λες ότι θα πάω στο ΝΑΤΟ να διαπραγματευτώ για να λειτουργεί –το ΝΑΤΟ- ως παράγοντας ειρήνης, φιλίας και συναδέλφωσης των λαών… Είναι σαν να λες ότι θα πάω να διαπραγματευτώ στο ΔΝΤ ώστε από βαμπίρ και αιμοσταγή οργανισμό στην υπηρεσία των τοκογλύφων να το μετατρέψω –το ΔΝΤ- σε φιλόπτωχο ταμείο… Είναι σαν να λες, τελικά, ότι θα πάω στην Ιπποκράτους και στη Συγγρού για να διαπραγματευτώ με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ώστε να πάψουν –το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ- να είναι κόμματα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εργολάβων και των εφοπλιστών…

Πηγή περιοδικό Unfollow

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

 
Το Κίεβο έχει μεταβληθεί σε παρατηρητή των εξελίξεων, ενώ θεωρείται επικίνδυνο για αντίδραση "εκτός ορίων"

Στα χέρια των ρωσόφωνων της Ανατολικής Ουκρανίας πέφτουν το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά κτίρια στις πόλεις της περιοχής, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας μοιάζουν ανίκανες να αντιδράσουν και ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, δηλώνει ότι το Κίεβο έχει χάσει τον έλεγχο των ανατολικών επαρχιών.

Eκτός από την κατάληψη χθες της Eισαγγελίας του Ντόνετσκ από πλήθος διαδηλωτών, προχθές ένοπλοι εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτίρια στην πόλη Χορλίφκα, αλλά και στην πόλη Αλτσέφσκ, στην επαρχία του Λουχάνσκ.

Παράλληλα, στο διπλωματικό επίπεδο οι τόνοι μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ φαίνεται να πέφτουν, παρά τις αμερικανικές καταγγελίες διά στόματος του ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν αδιάσειστα στοιχεία πως το Κρεμλίνο συντονίζει τις κινήσεις των ρωσόφωνων στην Ανατολική Ουκρανία.

Συγκεκριμένα εκτός από την κατάληψη χθες της Eισαγγελίας του Ντόνετσκ από πλήθος άοπλων διαδηλωτών, προχθές ένοπλοι εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτίρια στην πόλη Χορλίφκα, αλλά και στην πόλη Αλτσέφσκ, στην επαρχία του Λουχάνσκ. Οι ένοπλοι και γενικότερα οι φιλορώσοι του Ντόνετσκ προσανατολίζονται στη διενέργεια δημοψηφίσματος στις 11 Μαΐου, παρόμοιου με αυτό που έγινε στην Κριμαία.
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας από την πλευρά της προσανατολίζεται στη διενέργεια δημοψηφίσματος για το εάν οι πολίτες της χώρας είναι υπέρ της εδαφικής ακεραιότητάς της ή θέλουν περισσότερη ανεξαρτησία των επαρχιών.

Διχαστική κίνηση
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης του Κιέβου ως διχαστική και αποπροσανατολιστική. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, ανέφερε ότι πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ των αρχών του Κιέβου και των περιφερειών υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ.
Παρότι η κατάσταση στη χώρα δεν έχει σταθεροποιηθεί, το ΔΝΤ ανακοίνωσε χθες ότι αποδεσμεύει την πρώτη δόση του δανείου των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει συμφωνηθεί να χορηγήσει στην Ουκρανία.


Γιατί η κυβέρνηση αποφεύγει να αναφέρει τις γενοκτονίες εις βάρος των Ελλήνων στο αντι-ρατσιστικό νομοσχέδιο; Αυτή την απολύτως δικαιολογημένη απορία εκφράζει η ανεξάρτητη βουλευτής κ. Χρυσούλα - Μαρία Γιαταγάνα, σχετικά με την μεθόδευση μη αναφοράς στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο των γενοκτονιών που έχουν συντελεσθεί εις βάρος τόσο των Αρμενίων, όσο και των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Μάλιστα, η κυρία Γιαταγάνα, ξεσκεπάζει την οποιαδήποτε πιθανή πρόφαση για αιτιολόγηση εκ μέρους της κυβέρνησης και κάνει αναφορά για μία μεθόδευση η οποία δεν είναι μόνο επικίνδυνη και ύποπτη, αλλά ενέχει πιθανά στοιχεία σκοτεινών πολιτικών συμφωνιών της συγκυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου με πολιτική δύναμη ή δυνάμεις που δεν επιθυμούν την εκ μέρους της Ελλάδας αναγνώριση των συγκεκριμένων γενοκτονιών.

Σε ανοιχτή της επιστολή, που κατέθεσε στις 29 Απριλίου 2014, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, η κυρία Γιαταγάνα αναφέρει:

Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Την 10 Απριλίου 2014 στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, έγινε η β’ ανάγνωση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Στο άρθρο 2 δεν αναφέρεται ρητά η άρνηση των γενοκτονιών αναγνωρισμένων από την Ελληνική Βουλή δηλαδή, της γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ποντίων, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και των εν γένει Ελλήνων της Ανατολής. 

Υπενθυμίζω ότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στις 6-6-2013 ανέφερε ρητά τη φράση «γενοκτονιών αναγνωρισμένων από την Ελληνική Βουλή». 
Περιέργως όμως, η φράση αυτή αφαιρέθηκε κατά την α’ και β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου, παρά το γεγονός ότι:

α)κατά την ακρόαση των φορέων που έγινε στην επιτροπή της οποίας είμαι μέλος, ακούστηκαν σθεναρά οι φωνές των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μ. . οι οποίοι επέμεναν ότι ρητά πρέπει να αναφέρονται οι γενοκτονίες Πόντίων, Αρμενίων και Ελλήνων της Μ.Ασίας.

β)Τόσο κατά την α’ και την β’ ανάγνωση υπήρξε ρητή δήλωση του εισηγητή της ΝΔ του κ. Κουτσούμπα όσο και εμού ως εισηγήτριας των ΑΝ.ΕΛ. τότε, ότι δεν θα ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αυτό εάν δεν αναφέρονται ρητά οι γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μ.Ασίας.

Περιέργως και κατά την β’ ανάγνωση δεν παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, νομοθετική βελτίωση του νομοσχεδίου στην οποία να υπάρχει ρητή μνεία στη γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μ.Ασίας, όπως ρητά αναφέρεται το Ολοκαύτωμα. Πιθανώς υπήρξε άρνηση από πλευράς της ΔΗΜΑΡ, η οποία κατά την κατάθεση του Νομοσχεδίου ήταν στη Συγκυβέρνηση, προφανώς επηρεασμένης από τις «γνωστές απόψεις» της κ.Ρεπούση για «το συνωστισμό στην προκυμαία της Σμύρνης». Σήμερα η ΔΗΜΑΡ δεν αποτελεί μέρος της Συγκυβέρνησης, και ως εκ τούτου δεν υφίσταται πρόβλημα στην Κυβερνητική πλειοψηφία να προβεί δι’υμών στην προκείμενη νομοθετική βελτίωση του άρθρου 2.

Εάν δεν γίνει η προτεινόμενη νομοθετική βελτίωση του άρθρου 2, ρητά σας δηλώνω ότι θα καταψηφίσω, ως Ανεξάρτητη Βουλευτής πλέον, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, γιατί προσβάλει τις πάγιες αρχές και πεποιθήσεις μου, καθώς και διότι έλκω την καταγωγή μου από την Μ.Ασία.

Καλώ δε και τους Βουλευτές όλων των κομμάτων και ιδίως της ΝΔ, να εμείνουν στη θέση τους και να καταψηφίσουν το «Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο».

Με εκτίμηση,
Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα
Ανεξάρτητη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης


Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Απειλούμαστε από όλες τις πλευρές. Από τις κυβερνητικές εξαγγελίες του Σαμαρά με τους 20 εκατομμύρια τουρίστες που θα πρέπει να τους πηγαίνουμε τζατζίκια και να χορεύουμε σαν τα αρκούδια παραδοσιακούς χορούς για να τραβάνε αναμνηστικές φωτογραφίες με τους ιθαγενείς, μέχρι τις δηλώσεις του Τσίπρα ότι η οικονομική πολιτική θα αλλάξει όταν γίνει κυβέρνηση αν τα δημοσιονομικά της χώρας το επιτρέπουν. Μετά από το επόμενο Γιουρογκρούπ που θα μας δέσουν οι εταίροι για τα επόμενα 50 χρόνια, μάλλον ο Αλέξης σκοπεύει να γίνει πρωθυπουργός στα 90 του για να σώσει την χώρα. 
Απειλούμαστε από τους γείτονές μας, που με το πάθος τους για μία θέση στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια ξέρουμε πολύ καλά τι μας περιμένει και στους τόπους κατοικίας ή καταγωγής μας. Άντε τώρα η υποψήφια σωτήρας νοσοκόμα και ο υποψήφιος σωτήρας κλητήρας να καταλάβει τι σημαίνει ότι τα διεθνή funds ήρθαν και στο χωριό μας να μας αναπτύξουν. Θα ψηφίζουν με χέρια και με πόδια για τα δάση, τα χωριά, τα ποτάμια, τα νερά και για ό,τι έχει μείνει λίγο ακόμη όρθιο, διότι δεν φθάνει που έχουν δικαίωμα να κατέρχονται στις εκλογές, έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να σώσουν τον κώλο τους με την ψήφο τους κι ας κάψουν το τομάρι ακόμα και του αγέννητου δισέγγονού σου. 
Απειλούμαστε από τις αναπτυξιακές προωθήσεις που με μία υπογραφή μέσω του fast track του Ράιχενμπαχ και του Χατζηδάκη ο κάθε ξένος επενδυτής μπορεί να βρεθεί με ένα ολόκληρο χωριό δικό του, με ένα ολόκληρο νησί δικό του, με ένα ορυχείο δικό του την ώρα που εσύ στήνεσαι στον γκισέ της τράπεζας ή το δημόσιου ταμείου να παρακαλάς να μην σε χώσουν φυλακή γιατί δεν χρωστά το Κράτος, αλλά εσύ χρωστάς αυτά που έφαγε το Κράτος. 
Απειλούμενο είδος ο Έλληνας από εξωτερικούς και εγχώριους μακελάρηδες, από κυβερνητικούς και αντιπολιτευόμενους που τους έλαχε να συμμετέχουν στο μεγαλύτερο πλιάτσικο όλων των εποχών και όλων των ηπείρων. 
Απειλούμαστε από μια πολιτισμένη Γερμανία που έχει ως νόμο του κράτους της από προχθές, οι φτωχές μανάδες της Ανατολικής Ευρώπης να μπορούν να γεννάνε τα παιδιά τους σε νοσοκομεία της Γερμανίας αρκεί τα παιδιά να μένουν στα χέρια των Γερμανών και οι μανάδες να γυρνάνε πίσω στις φτωχές χώρες τους οι οποίες ανήκουν και αυτές στην Ε.Ε. Αναρωτιέσαι μετά από αυτό τι θα απογίνουν οι μελλοντικές φτωχές ανασφάλιστες μανάδες της Ελλάδας και τα αγέννητα παιδιά τους. Οι απόγονοι του Γιόσεφ Μένγκελε ποτέ δεν έγιναν ανθρωπιστές, απλά ανέστειλαν τα πειράματα των μεταμοσχεύσεων και της Φυλετικής Υγιεινής για το 2014 και πέρα. 
Απειλούμαστε από τις Τράπεζες της Ελλάδας που πουλάνε νόμιμα και ηθικά από την πίσω πόρτα γη και ύδωρ σε μεγαλοκαρχαρίες. Εμείς κοιτούσαμε το ΤΑΙΠΕΔ και η Πειραιώς πούλησε στον Πόλσον τις μετοχές της ΕΥΔΑΠ που απέκτησε από την Αγροτική μετά την αρπαγή της, τάχα για την μη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Από το πρωί ως το άλλο πρωί μια απειλή κατά της ζωής μας ζούμε. Όλοι εχθροί μας και όλοι «σωτήρες» μας. Να εξευτελιζόμαστε για ένα μαρούλι και μισό κιλό ντομάτες στη μέση του δρόμου. Να μαζεύουμε κουπόνια κομματικών εφημερίδων για ένα λίτρο γάλα των 50 λεπτών διαβάζοντας στο πλάι τα προγράμματα ευτυχίας και εξευρωπαϊσμού των πολιτευόμενων ξεδιάντροπων. 
Απειλούμαστε από την αυτοξεφτίλα μας. 
Αντί να φτύνουμε κατάμουτρα μικρούς και μεγάλους νεοσωτήρες της Ευρώπης, της Ελλάδας, των Περιφερειών, των Δήμων και των χωριών, φυλάμε το σάλιο μας να κολλήσουμε καλά τον φάκελο της αυτοκτονικής μας ψήφου.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΗ παρέλαση των τουρκόψυχων στα γραφεία του DEB (κόμμα των Γκρίζων Λύκων Θράκης) συνεχίζεται, χωρίς ντροπή, χωρίς καμία αναστολή και με περίσσιο θράσος.
Πρόκειται για μουσουλμάνους που μετέχουν στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και είναι υποψήφιοι με τα «μεγάλα» κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) είτε σε ψηφοδέλτια δημοτικών συνδυασμών, είτε σε ψηφοδέλτια περιφερειακών συνδυασμών και τρέχουν να καταθέσουν τα πιστοποιητικά τουρκοφροσύνης τους και, φυσικά, την σύμπλευσή τους με τα ιδεώδη των Γκρίζων Λύκων…

Ταυτόχρονα, από τους επικεφαλής (Παυλίδη, Γιαννακίδη, Μορφίδη, Πετρίδη) των συνδυασμών  αυτών δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση, καμία ανακοίνωση καταδικαστική. Και πώς να υπάρχει, άλλωστε, αφού είναι γνωστό σε όλους πως για τα κόμματα και τους εκλεκτούς τους, οι ψήφοι που επηρεάζει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, είναι σπουδαιότερες ακόμη και από την (υποτιθέμενη) πατρίδα τους, την Ελλάδα;


Έτσι, λοιπόν, και σύμφωνα με δημοσίευση της ιστοσελίδας του DEB (υπενθυμίζουμε ότι είναι το κόμμα των Γκρίζων Λύκων), στις 30 Απριλίου ο υποψήφιος με τον συνδυασμό του Παυλίδη (σημ μεταφρ: της Ν.Δ) περιφερειακός σύμβουλος Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά (πληροφορίες για τις δραστηριότητές του) επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του DEB, συνεχάρη τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς για την απόφαση της συμμετοχής στις ευρωεκλογές και ευχήθηκε επιτυχίες.
Ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς συνεχάρη τον Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά για την υποψηφιότητα του, τον ευχαρίστησε για την ευγενική του επίσκεψη και του ευχήθηκε να έχει επιτυχίες.


Την ίδια ημέρα, στις 30 Απριλίου ημέρα Πέμπτη ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δικηγόρος Εμρέ Αχμέτ (δημοτικός συνδυασμός ΠΑΣΟΚ για την πόλη της Κομοτηνής) επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του DEB και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μουσταφά Αλή Τσαβούς.
Συνεχάρη τον πρόεδρο για την απόφαση συμμετοχής στις ευρωεκλογές και του ευχήθηκε επιτυχίες.
Ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς συνεχάρη τον δικηγόρο Εμρέ Αχμέτ για την υποψηφιότητα του, τον ευχαρίστησε για τις ευγενικές του ευχές και για την επίσκεψη και του ευχήθηκε να έχει επιτυχίες.
Ο κύριος Εμρέ Αχμέτ είναι υποψήφιος με τον νυν δήμαρχο Πετρίδη, ενώ θυμηθήκαμε σχετικά μια πρόσφατη ακόμη φωτογραφία στο… ίδρυμα της οδού Ιώνων (τουρκικό προξενείο Κομοτηνής) μαζί με τον πρόξενο. Η φωτογραφία που ακολουθεί αναρτήθηκε από τον πρόξενο στο twitter του.


Επίθεση με μηνύματα μίσους κατά της Ελλάδας και καθοδήγηση ψήφων από τον ψευτομουφτή Ξάνθης
Σε μηνύματα πολιτικού προσανατολισμού, καθώς και αντίστασης κατά της ελληνικής πολιτείας, διανθισμένα με στοιχεία ρατσισμού (βάλλοντας κατά Χριστιανών και Εβραίων), προχώρησε ο γνωστός ψευτομουφτής Αμέτ Μετέ, μέσα από μία ανακοίνωσή του που δημοσίευσε η εφημερίδα Γκιουντέμ.

Το μήνυμα του ψευτομουφτή Ξάνθης
Με αφορμή το μήνυμα για το Ρετζαίμπ θα ήθελα να σταθώ σε κάποια θέματα και να προβώ σε υπενθυμίσεις.
Το να ζει κάποιος μουσουλμάνος-Τούρκος στην πατρίδα μας την Ελλάδα δεν είναι εύκολη δουλειά. Το κράτος στο οποίο ζούμε, δυστυχώς συνεχίζει σε κάθε επίπεδο πολιτικές καταπίεσης και αποτελειώματος μας. Κάθε τι που μας παρουσιάζει ως χάρη, στην πραγματικότητα είναι μια παγίδα.
Ο στόχος του τελευταία ψηφισθέντος και επιβαλλόμενου νόμου των 240 ιμάμηδων, είναι ο μέσω εξαπάτησης και τυραννίας βιασμός των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Σκοπός είναι να πάρουν τον έλεγχο των μοναδικών πύργων μας που αποτελούνε τα τζαμιά, να διδάξουν στα παιδιά μας την θρησκεία μας το Ισλάμ στα ελληνικά, θρησκεία που στα μαθήματα Κορανίου μας την διδάσκουμε στην μητρική μας γλώσσα τα τούρκικα και να μας αποκόψουν έτσι από τις θρησκευτικές και εθνικές μας αρετές. Επίσης αποσκοπούν σε μια πιθανή εκλογή μουφτή να μετάσχουν οι δικοί τους ιμάμηδες και να εκλέξουν έτσι αυτούς που θέλουν. 
Σας καλώ όλους να επαγρυπνείτε για αυτό το θέμα. Να μην μπούμε σε αυτό το παιχνίδι. Εάν εμείς κινηθούμε με ενότητα και Αλλάχ επιτρέποντος, αυτά τα βρώμικα παιχνίδια που αποσκοπούν στην εξαφάνιση μας, δεν πρόκειται να περάσουν ποτέ.
Πολύτιμοι Αδερφοί μου
Μπροστά μας είναι οι εκλογές. Οι εκλογές έρχονται και φεύγουν. Το σημαντικό είναι η ύπαρξη των αδερφών μας που θα υπηρετήσουν τον μουσουλμάνο Τούρκο της δυτικής Θράκης. Με αφορμή αυτό συγχαίρω και εύχομαι επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους. Να διεξαγάγουμε σε κλίμα αδερφοσύνης τις εκλογές έτσι ώστε και μετά τις εκλογές να έχουμε πρόσωπο να βλέπουμε ο ένας τον άλλο. Και το σημαντικότερο όταν στη μέρα της κρίσης ανοιχτεί το βιβλίο των πράξεων μας, να μην απολέσουμε ο ένας τον άλλο. Ο Αλλάχ να μην δώσει και χαλάσει η αδερφοσύνη μας. 
Στις εκλογές θα στηρίξουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Άλλωστε όταν υπάρχει Αχμέτ και Μεχμέτ, δεν είναι ενδεδειγμένο να στηρίζουμε άλλους. Διότι ως μειονότητα έτσι πρέπει να φερόμαστε χάριν της διασφάλισης της ενότητας και της ομοψυχίας μας και για να αγωνιστούμε ακόμη πιο ισχυρά για την απόδοση των δικαιωμάτων.
Τέλος με μεγάλη λύπη και ανησυχία αντιμετωπίστηκε σε όλη την Δυτική Θράκη το άσχημο περιστατικό κατά το οποίο στις 13/4/2014 άφησαν ένα κομμένο κεφάλι γουρουνιού στην πόρτα του μεστζίτ της συνοικίας Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη. Καταγγέλλουμε αυτή την άσχημη επίθεση που πραγματοποιήθηκε από ψυχικά άρρωστους.
Εμείς ως Τούρκοι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης θα διαφυλάξουμε την ψυχραιμία μας και δεν θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις. Διότι εμείς σεβόμαστε τους ιερούς χώρους. Αλλά να μην ξεχνάμε αυτή την αλήθεια που μας διδάσκει το Κοράνι: ¨Οι εβραίοι και οι Χριστιανοί για όσο και εσύ δεν γίνεσαι εβραίος και χριστιανός ποτέ δεν θα σε δεχτούν¨.
Να μην έχετε καμιά αμφιβολία πως αν εμείς ως Τούρκοι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης συνεχίσουμε όπως κάναμε μέχρι σήμερα να προστατεύουμε τις εθνικές και θρησκευτικές μας αρετές, ο βοηθός μας ο Αλλάχ θα εξυψωθεί και θα δοξαστεί.
Μουφτής Ξάνθης
Αχμέτ Μέτε
Τα σχόλια περιττεύουν. Άλλωστε, η "Θράκη" και τα προβλήματά της, έχουν ξεπεραστεί σαν μόδα (κατά τη λαϊκή θυμοσοφία "μέγα θαύμα τρεις ημέρες") και τα "μεγάλα" κόμματα αποφάσισαν να μην ασχοληθούν μαζί της, με την πρόφαση της εθνικής ευαισθησίας, ενώ στην πραγματικότητα δεν θέλουν να αποκαλυφθούν οι χρόνιες εθνικά εγκληματικές σχέσεις και συναλλαγές τους με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, το οποίο αντιμετωπίζουν πλέον (άτυπα) ως ομοτράπεζό τους στα θέματα αποφάσεων που αφορούν την Θράκη. Το πρόθεμα "ελληνική", άλλωστε, απέφυγαν να το χρησιμοποιήσουν στη Θράκη όλοι εκείνοι που πρόσφατα διερρύγνυαν τα ιμάτιά τους για το παρατεταμένο έγκλημα εις βάρος του Θρακικού Ελληνισμού, στο οποίο το παρόν πολιτικό σύστημα κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο...

Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»
Πληροφορίες «Τουρκικά Νέα»

ΥΓ: Θυμίζουμε κάποιες παρόμοιες παραινέσεις του Αμπντουλαχήμ Ντεντέ, σε μία προεκλογική παλαιότερη συγκέντρωση τουρκοφρόνων. Η συνάντηση αυτή έγινε στην "Τουρκική Νεολαία Ξάνθης", το 2007 και οι τότε τουρκόφρονες υποψήφιοι παρουσιάζουν τις... προεκλογικές τους απόψεις... Να τους χαίρονται στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Κομουνδούρου, στην Χαριλάου Τρικούπη και, φυσικά στο υπουργείο Εξωτερικών...

...έχει επιβληθεί στα ΜΜΕ και στα χείλη κυβερνητικών, σε ό,τι αφορά μνημονιακά θέματα και προσταγές. Λέξεις όπως "τρόϊκα", "εφαρμοστικοί νόμοι", "μνημόνιο", "Τόμσεν" και λοιπές βρισιές, έχουν απαγορευτεί για το επόμενο 25ήμερο. Έχουν αντικατασταθεί από "ανάπτυξη", "έξοδος στις αγορές", "πλεόνασμα", "κοινωνικό μέρισμα", "ελάφρυνση", "παροχές".
 
Καμία κουβέντα για τις κοντά 100.000 απολύσεις που θα γίνουν στο Δημόσιο έως το 2018!  Άχνα για την νέα μείωση συντάξεων και μισθών! 
Άκρα του τάφου σιωπή για τα νέα μέτρα ύψους πάνω από 7,5 δις για τα επόμενα τρία χρόνια!
 
Για όλα αυτά που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα  (αυτή είναι η διατύπωση για το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ), αυτοί που το συμφώνησαν και έχουν δεσμευτεί ότι θα το εφαρμόσουν, τάχα δεν έχουν ιδέα!
Θα τα ανακαλύψουν ξαφνικά ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, όπου εντελώς "ξαφνικά" όλοι οι δείκτες θα ξαναπάρουν την κατηφόρα και όπου η οικονομία μας εκεί που πήγαινε με υπερηχητικές ταχύτητες, άξαφνα θα "επιβραδύνει" πάλι σαν μουλάρι στον ανήφορο και "δυστυχώς" και "παρά την θέλησή τους", νέα μέτρα και πάλι θα χρειαστούν για "να μην πάνε χαμένες οι ως τώρα θυσίες του ελληνικού λαού"!
 
Βεβαίως "αυτά θα είναι και τα τελευταία μέτρα που θα χρειαστούν" καθώς "η οικονομία μας έχει πιά θωρακισθεί πλήρως", "χάρη στις προσπάθειες και την εργατικότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ξεχωριστά"!
Μας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά;
 
Το θέμα είναι ότι μας θυμίζουν, δεν μας θυμίζουν, οι πολιτικοί αγύρτες που κυβερνούν, και εφ' όσον ΕΜΕΙΣ τους δώσουμε με την ψήφο μας την δυνατότητα, θα επανέλθουν δριμύτεροι και θανατηφόροι!
Πρέπει παρά τους όποιους ενδοιασμούς και σκεπτικισμούς έχουμε για την διάδοχο κατάσταση, να καταψηφίσουμε κυβερνητικά και μνημονιακά κόμματα και πολιτικούς, και σε τέτοιο βαθμό, ώστε η επόμενη των εκλογών να βρει όλη αυτή την πολιτική σαβούρα να αγωνιά και να σκέφτεται μόνον την πολιτική της επιβίωση.

Αλλιώς τα μνημόνια και τα μέτρα, με όποια ονομασία κι αν τους δώσουν, δεν θά 'χουν τέλος!
 
Τέλος θα έχει μόνον ο λαός. 
Και η πατρίδα!...


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Αποκαλύψεις που πραγματικά μας «ταρακουνούν» κάνει η τουρκική εφημερίδα, Zaman, (αντιπολιτευόμενη και πρώτη σε κυκλοφορία στην Τουρκία), σε ένα πραγματικά αποκαλυπτικό της δημοσίευμα, (2/4), όπου αναφέρεται πως ούτε λίγο ούτε πολύ οι ίδιοι οι Τούρκοι που προωθούν τους χιλιάδες φανατικούς μουσουλμάνους λαθρομετανάστες προς τα νησιά του Αιγαίου, τους έχουν «δασκαλέψει» έτσι ώστε μόλις εισέρθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και επέμβει η ελληνική ακτοφυλακή για να τους πιέσει να γυρίσουν πίσω, να… βυθίζουν τις βάρκες τους. Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται, οι Έλληνες θα αναγκαστούν να τους διασώσουν και να τους μεταφέρουν ντεφάκτο σε ελληνικό έδαφος και έτσι κατοχυρώνεται η είσοδος τους στην Ελλάδα σαν διασωθέντες ναυαγοί.

Τις αποκαλύψεις αυτές της τουρκικής εφημερίδας, τις οποίες σημειωτέον επισημαίνει και η Διεθνής Αμνηστία, τις κάνει σε μια εδική έκθεση η «Επιτροπή Έρευνας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του τουρκικού κοινοβουλίου. Η εν λόγω έκθεση βγάζει στην επιφάνεια με αυτόν τον τρόπο όλο το βάθος της τεράστιας επιχείρησης προώθησης μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην χώρα μας. 
Σύμφωνα με τις αποκλειστικές αποκαλύψεις αυτής της έκθεσης, που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα, -ακούστε!!!-, μέσα στα δυο τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ροη των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα κατά… 15 ολόκληρα επίπεδα. Δηλαδή δεκαπέντε φορές παραπάνω είναι ο αριθμός των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που προωθήθηκαν από τους Τούρκους στην Ελλάδα μέσα στα δυο τελευταία χρόνια. Μάλιστα οι τουρκικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στο άμεσο μέλλον καθώς οι συνθήκες που επικρατούν σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, της κεντρικής Ασίας, και της βορείου Αφρικής, προοιωνίζουν την αύξηση του ρεύματος σε εκρηκτικό βαθμό.
Αναλογίζεται κανείς τι συνέπειες θα έχει όλη αυτή η απελπισμένη ισλαμική «άνθρωποθύελλα» την οποία οι ίδιοι οι Τούρκοι προωθούν να εισέρθει στην χώρα μας. 
Ποιος μιλά για αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδας; 
Εδώ πρόκειται για πραγματική εισβολή και κατάληψη της χώρας μας χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά καμιά αντίδραση. 
Αντί να καταγγείλουμε ανοιχτά τους Τούρκους εμείς επιδιδόμαστε σε ηλίθια δημοσιοσχετιστικά χαμόγελα στις διμερείς επαφές, (όπως πρόσφατα ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας με τον Τούρκο πρέσβη).
Οι στρατιές αυτών των απελπισμένων μουσουλμάνων έρχονται μαζικά σαν μεγάλα «φορτία» από την Τουρκία και «αδειάζονται» κυριολεκτικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα προκαλώντας εκρηκτικές καταστάσεις που αναμένονται να αυξηθούν στο άμεσο μέλλον.

Το εντυπωσιακό είναι πως η έκθεση της τουρκικής επιτροπής επικρίνει έντονα την… ελληνική πλευρά ότι δεν διασώζει όπως θα έπρεπε τους ναυαγούς λαθρομετανάστες και ότι δεν τους περιθάλπει σε ικανοποιητικό βαθμό. Δηλαδή με λίγα λόγια η τουρκική ειρωνεία σε όλο της το μεγαλείο! 
Εντυπωσιακό είναι επίσης να επισημαίνουμε ότι στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας αναφέρεται πως μια σειρά τουρκικών κρατικών και στρατιωτικών υπηρεσιών, όπως ακτοφυλακή, τουρκική ασφάλεια, τελωνιακές υπηρεσίες, εμπλέκονται στην όλη υπόθεση και συνεπώς έχουν άμεση ανάμειξη στο ζήτημα της καθοδήγησης όλων αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα. 
Αλλά το πιο εντυπωσιακό σε όλη αυτή την πραγματικά σκανδαλώδη ιστορία, είναι ότι οι Τούρκοι αμφισβητούν ότι υπέγραψαν κάποια σχετική συμφωνία επαναπροώθησης λαθρομεταναστών και υποστηρίζουν ότι μια τέτοια επιχείρηση θα… θέσει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όλων αυτών που επιχειρούν με ότι μέσο έχουν να εισέρθουν σε ελληνικό έδαφος.

Με όλα αυτά αντιλαμβάνεται κανείς ότι το πρόβλημα γίνεται όλο και πιο εκρηκτικό για την ίδια την εθνική ασφάλεια της χώρας. Οι Τούρκοι συνεχίζουν το έργο τους ουσιαστικά ανενόχλητοι και εμείς βουλιάζουμε σε ατέρμονες συζητήσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλα τα «συναφή», την ίδια στιγμή που μια ανεπανάληπτη εισβολή προς την Ελλάδα εκατοντάδων χιλιάδων φανατικών μουσουλμάνων λαθρομεταναστών με την συμβολή και του τουρκικού κρατικού μηχανισμού είναι σε εξέλιξη. 
Φτάνει πια η εκούσια εθελοτυφλία στο τεράστιο αυτό ζήτημα. 
Αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά σε λίγα χρόνια αυτή η χώρα δεν θα είναι η Ελλάδα που γνωρίζουμε αλλά ένα ισλαμικό Γιουνανιστάν!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η ασκούμενη πολιτική από την ΕΕ κινδυνεύει να την καταστρέψει, γράφει σε άρθρο του πρώην οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Κομισιόν

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Σοκ προκαλεί ο τίτλος άρθρου στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» του Φιλίπ Λεγκρέν: «Δημοσιονομική αποικιοκρατία της Ευρωζώνης»! Πόσω μάλλον που ο συγγραφέας του άρθρου είναι πρώην οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Κομισιόν! Εντυπωσιάζει η οξύτητα των πολιτικών διατυπώσεων ενός γραφειοκράτη που γνώρισε εκ των ένδον τις συνέπειες της ασκούμενης από το Βερολίνο μέσω Βρυξελλών πολιτικής της ΕΕ. «Η κ. Μέρκελ απαίτησε μεγαλύτερο έλεγχο στις αποφάσεις για τον προϋπολογισμό άλλων χωρών - και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μεγάλη ευχαρίστηση άρπαξε νέες εξουσίες...

Η Κομισιόν τώρα εφαρμόζει έναν δημοσιονομικό ζουρλομανδύα (!) - συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να απαιτεί από μια κυβέρνηση να ξαναγράφει τον προϋπολογισμό της πριν τον παρουσιάσει στο κοινοβούλιο» τονίζει ο Φιλίπ Λεγκρέν. «Αυτή η συγκεντροποίηση της δημοσιονομικής εξουσίας δεν είναι απλώς επικίνδυνη οικονομικά, είναι επίσης πολιτικά δηλητηριώδης» υπογραμμίζει χωρίς περιστροφές ο πρώην οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Κομισιόν και εξηγεί γιατί: «Οταν οι ψηφοφόροι μιας χώρας - μέλους διώχνουν την κυβέρνησή τους, όπως έχουν κάνει σχεδόν σε όλες τις εκλογές από τότε που άρχισε η κρίση, βγαίνει στην τηλεόραση ο Ολι Ρεν και επιμένει ότι η κυβέρνηση που έρχεται πρέπει να συνεχίσει την αποτυχημένη πολιτική της παλιάς κυβέρνησης. Το γεγονός ότι ένας απομακρυσμένος, μη εκλεγμένος αξιωματούχος των Βρυξελλών που σχεδόν σε κανέναν δεν δίνει λογαριασμό, αρνείται στους ψηφοφόρους νόμιμες επιλογές αποφάσεων περί φόρων και δαπανών, είναι αντιδημοκρατικό και αποξενώνει τον κόσμο από την ΕΕ».

Ο Φ. Λεγκρέν δεν επιχειρεί να συγκαλύψει την πραγματικότητα κάτω από την εικονική ευφορία των χρηματιστηρίων, όπου οι «γύπες» των αγορών και οι πλούσιοι τζογάρουν μεταξύ τους τα λεφτά τους, γλεντώντας εις βάρος των λαών της Ευρώπης που στενάζουν υπό το βάρος των αλλεπάλληλων κυμάτων μέτρων λιτότητας που τους πλήττουν συνεχώς. Αντιθέτως, αποδομεί όλο αυτό το παραμύθι, γελοιοποιώντας πολιτικά με έμμεσο τρόπο και όλες τις κυβερνήσεις που χρησιμοποιούν παρόμοια επιχειρήματα. «Παρά το παιχνίδι με τις φούσκες των χρηματοπιστωτικών αγορών, η κρίση συνεχίζει να προκαλεί βαριές κακουχίες. Τράπεζες - «ζόμπι» περικόπτουν ολοένα και περισσότερο τις πιστώσεις στις επιχειρήσεις στη νότια Ευρώπη.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε αναιμικές οικονομίες έχουν χάσει τη δουλειά τους ή πρέπει να τα φέρουν δύσκολα βόλτα με πετσοκομμένους μισθούς, καθώς παλεύουν με τεράστια χρέη και πληρώνουν υψηλότερους φόρους για χειρότερες δημόσιες υπηρεσίες» γράφει και συνεχίζει αναιρώντας τους ισχυρισμούς ότι για την κρίση του ευρώ φταίνε πρωτίστως οι «σπάταλοι» και «τεμπέληδες» Νοτιοευρωπαίοι: «Η γερμανική κυβέρνηση, από κοινού με την Κομισιόν και την ΕΚΤ, τους κατηγόρησαν άδικα ισχυριζόμενες ότι η κρίση στην Ευρωζώνη οφείλεται στη σπατάλη σε όλη τη νότια Ευρώπη.

Αυτή η ιδιοτελής κακή διάγνωση έχει επιφέρει διαρκή οικονομική και πολιτική ζημιά» τονίζει. «Η πρωταρχική αιτία της κρίσης ήταν ο απερίσκεπτος δανεισμός των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών -τόσο απευθείας όσο και μέσω τοπικών τραπεζών- προς Ισπανούς και Ιρλανδούς ιδιοκτήτες ακινήτων, Πορτογάλους καταναλωτές και προς την ελληνική κυβέρνηση» υπογραμμίζει και συνεχίζει με ιδιαίτερη σφοδρότητα: «Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και οι υπηρέτριές της στις Βρυξέλλες έχουν συστηματικά προτάξει τα συμφέροντα των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών έναντι εκείνων των πολιτών της Ευρωζώνης, επιμένοντας ότι πρέπει να πληρώσουν πλήρως για τα λάθη αυτών των τραπεζών οι Ελληνες, Ιρλανδοί, Πορτογάλοι και Ισπανοί φορολογούμενοι». Δεν κρύβει λόγια ο Φιλίπ Λεγκρέν. «Μια κρίση που θα μπορούσε να έχει ενώσει την Ευρώπη σε μια κοινή προσπάθεια για να περιορίσει τις ισχυρές τράπεζες, αντιθέτως δίχασε την Ευρωζώνη σε κράτη - δανειστές και κράτη - οφειλέτες, με τα κακά δάνεια των τραπεζών να γίνονται διακυβερνητικές υποχρεώσεις!» υπογραμμίζει.

«Οι θεσμοί της ΕΕ έγιναν όργανα για τους δανειστές προκειμένου να επιβάλλουν τη θέλησή τους πάνω στους οφειλέτες, υποτάσσοντας έτσι τη νότια «περιφέρεια» της Ευρώπης στον βόρειο «πυρήνα», στη βάση μιας σχεδόν αποικιακής σχέσης» επισημαίνει με ιδιαίτερη έμφαση. «Το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες έχουν τώρα ίδιο συμφέρον να περιχαρακώσουν αυτό το σύστημα μάλλον παρά να εκχωρήσουν εξουσία και να παραδεχθούν λάθη» τονίζει - και έχει απόλυτο δίκιο. Το συμπέρασμά του είναι σαφέστατο: «Η συνέχιση της τρέχουσας πολιτικής και των θεσμών θα διαβρώσει την υποστήριξη για την Ευρώπη και κινδυνεύει να την καταστρέψει» καταλήγει.

Πηγή "Έθνος"

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου