Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

1 Μαΐ 2014

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να πουλήσει το ιστορικό κτίριο που στεγάζει το ελληνικό Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και να δώσει τα χρήματα για την… ελάφρυνση του χρέους. Το κτίριο βρίσκεται στον πιό σημαντικό δρόμο της αμερικανικής πρωτεύουσας, τη Λεωφόρο Μασσαχουσέτης.

Επώνυμοι ομογενείς εκφράζουν φόβους ότι το κτίριο μπορεί να καταλήξει σε τουρκικά ή σκοπιανά χέρια. Ηδη κυκλοφορούν φήμες για προτάσεις που κατέθεσαν Τουρκο-Αμερικανοί και Σκοπιανο-Αμερικανοί επιχειρηματίες, οι οποίοι μάλιστα προσφέρουν ευτελές ποσό για το κτίριο που βρίσκεται στην πιό πλούσια περιοχή της Ουάσιγκτον.

Το θέμα είναι σοβαρότατο και πρέπει να ασχοληθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Το κτίριο πρέπει να παραμείνει σε ελληνικά χέρια. Θα μπορούσε να απευθυνθεί ο ίδιος σε Ελληνοαμερικανούς πλούσιους –και υπάρχουν πάρα πολλοί.
Θα μπορούσε δε να χρησιμοποιηθεί ως ο χώρος που θα στεγάσει μία καθαρά ελληνική «δεξαμενή σκέψης», η οποία θα αποτελούσε το δόρυ της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.Έχεις άραγε σκεφτεί ποτέ που κατατάσσεις τον εαυτό σου σχετικά με την έννοια του έθνους;
Τι είσαι ακριβώς; Εθνικιστής, διεθνιστής ή εθνομηδενιστής;
Ακόμα, που ακριβώς κατατάσσεις όλους αυτούς που κόπτονται για το έθνος ή στρέφονται εναντίον του;

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, σύμφωνα με το βασικό ορισμό είναι “η επίκληση της εθνικής ταυτότητας σαν βάση για μαζική κινητοποίηση και δράση”. Με βάση αυτόν το ορισμό ο εθνικισμός διακρίνεται:

Α) Στον αμυντικό εθνικισμό (πραγματική προστασία του έθνους από εξωτερικές επιβουλές). Εδώ εντάσσεται κυρίως και ο πατριωτισμός, ο οποίος είναι η αγάπη προς την πατρίδα και το έθνος και η υπεράσπισή τους, χωρίς όμως μίσος προς άλλα έθνη.

Β) Στον επιθετικό εθνικισμό (σωβινισμό, ιμπεριαλισμό, αποικιοκρατία κ.λ.π.). Οι επιθετικοί εθνικιστές (συνήθως και ρατσιστές), στρατοκράτες ή οικονομικοί αποικιοκράτες, επικαλούνται το έθνος για επιθετικούς σκοπούς και πολλές φορές παριστάνουν τους αμυνόμενους εθνικιστές, στοχοποιώντας ένα άλλο έθνος (π.χ. εβραίων) ως επιτιθέμενο εναντίον του δικού τους έθνους.

Ο ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ είναι η άποψη εκείνη που δεν αρνείται μεν την ύπαρξη του έθνους, το θεωρεί όμως ως μια τεχνητή και ανεπιθύμητη κατασκευή που εμποδίζει τη διεθνή ειρήνη και τη διεθνή συνεργασία μεταξύ των λαών. Στους αγνούς διεθνιστές, συνήθως υπερισχύει ο πατριωτισμός, όταν το έθνος τους δεχθεί αναίτια επίθεση από άλλο έθνος. Σε αντίθετη περίπτωση είναι κρυπτόμενοι εθνομηδενιστές.

Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ στέφεται άμεσα και επιθετικά εναντίον της ιδέας του έθνους. Μπροστά στο πάθος τους και το μίσος εναντίον του δικού τους έθνους, που θεωρούν ότι τους πνίγει ψυχολογικά και ότι είναι εμπόδιο για τη διάλυση της ιδέας του έθνους γενικά, οι εθνομηδενιστές φτάνουν στο σημείο να γίνουν όργανα (χρηματοδοτούμενα ή μη) του επιθετικού εθνικισμού άλλων εθνών. Κάποιοι αρνούνται για παράδειγμα τη γενοκτονία των Ελλήνων, ενώ αναγνωρίζουν την γενοκτονία των Εβραίων κ.λ.π. Προπαγανδίζουν τις τούρκικες σφαγές ως επίθεση φιλίας κ.λ.π. Στρέφονται εναντίον του ελληνικού έθνους, ενώ στηρίζουν τον επιθετικό εθνικισμό των αμερικανών, των γερμανών, των τούρκων, των σκοπιανών, των αλβανών κ.λ.π.

Με βάση την πιο πάνω διάκριση, σκέψου, αφενός που ακριβώς κατατάσσεις τον εαυτό σου, αφετέρου που κατατάσσεις όλους εκείνους που χρησιμοποιούν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την έννοια του έθνους;

Πέτρος Χασάπης

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Της Ελένης Αργύρη 

Σε ένα από τα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ουάσιγκτον, δεκάδες τοιχοκολλημένες ανακοινώσεις ενημερώνουν το προσωπικό και τους ασθενείς, ότι τις επόμενες ημέρες επίκειται άσκηση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο εισβολής ενόπλου (active shooter incident). Οι αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς- δηλαδή τα παιδάκια καθώς πρόκειται για παιδιατρικό νοσοκομείο- οι γιατροί και οι εργαζόμενοι, στην περίπτωση που εισβάλει ένοπλος και αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως, προκαλούν αρχικά αμηχανία και εν συνεχεία σφίξιμο στο στομάχι. «Τρέξε και βρες ασφαλές μέρος, άφησε πίσω τα προσωπικά σου αντικείμενα, κλειδώσου σε οποίο δωμάτιο μπορείς, μη μιλάς, απενεργοποίησε τα κινητά σου για να μην μπορεί να σε εντοπίσει ο ένοπλος». Είναι κάτι που τελικά μπορεί να συμβεί.

Σε αυτά τα κομμάτια χαρτί, αντικατοπτρίζεται η συλλογική παραδοχή της παράνοιας. Και πρόκειται για μέρος της αμερικανικής πραγματικότητας. Μια χώρα που τα έχει όλα. Που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Και όμως τελικά, φοβάται τον ίδιο της τον εαυτό. Και αφού δεν μπορεί να εξοντώσει τα φαντάσματα που η ίδια δημιούργησε, επιχειρεί να προστατευτεί από αυτά. Με άλλα λόγια…μαθαίνει να ζει μαζί τους. Πρόκειται για μια στάση παθητική και εξοργιστική. Που όμως προβάλλει ως ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της τρέλας. Διότι τουλάχιστον μέχρι στιγμής, κανείς δεν φαίνεται να πιστεύει πως κάτι μπορεί να αλλάξει. Όσα αίμα και αν χυθεί, όσα εκατομμύρια και αν διαθέσουν υπέρμαχοι της απαγόρευσης των όπλων, όπως ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μαικλ Μπλούμπεργκ, όσες προτάσεις και αν κατατεθούν στο Κογκρέσου.

Η ΝRΑ (Εθνική Ένωση Κατόχων Όπλων) και το πολιτικό-επιχειρηματικό κατεστημένο που την στηρίζει με σθένος, αποδεικνύονται διαχρονικά πιο ισχυροί διαμορφωτές της κοινής γνώμης από κάθε φωνή λογικής. Έχει πάψει να ξαφνιάζει, η εξωφρενική άποψη του επικεφαλής της NRA που διατυπώνεται σχεδόν μηχανικά την επομένη κάθε τραγωδίας, ότι ο περιορισμός των όπλων (και όχι η απαγόρευση διότι κάτι τέτοιο δεν τίθεται καν στο τραπέζι) δεν είναι λύση. Ο μόνος τρόπος, λέει, για να προστατευθείς από τους ενόπλους είναι να γίνεις και εσύ ένοπλος. Μια άποψη που μοιάζει να κερδίζει έδαφος, αν όχι στην πράξη, τουλάχιστον στην συνείδηση των πολιτών.

Συζητώντας με μαμάδες στα σχολεία των παιδιών μου, μετά την απερίγραπτη τραγωδία στο δημοτικό σχολείο Σάντυ Χουκ, άκουσα για πρώτη φορά να διατυπώνεται η σκέψη ότι αν κάθε σχολείο φυλάσσεται από ένα περιπολικό ή οι δάσκαλοι αρχίσουν να κάνουν μαθήματα οπλοχρησίας, τότε τα παιδιά μας θα είναι πιο ασφαλή. Ενάμιση χρόνο πριν, όταν γινόταν αυτή η συζήτηση, ένιωσα μια ανείπωτη θλίψη για τον τρόπο σκέψης αυτών των ανθρώπων. Για τον τρόπο με τον οποίο έδειχναν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Έστω την δική τους πραγματικότητα, την πραγματικότητα που με την ανοχή τους δημιούργησαν. Σήμερα ενάμιση χρόνο μετά, πιάνω τον εαυτό μου στιγμιαία να αισθάνεται ασφάλεια, όταν για κάποιο λόγο έξω από τα σχολεία των παιδιών μου υπάρχει περιπολικό.

Το θέμα της οπλοκατοχής συνεχίζει να διχάζει την αμερικανική κοινωνία, παρά το γεγονός ότι τα περιστατικά ενόπλων που σκορπίζουν μαζικά τον θάνατο, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ειδησεογραφίας. Μια προσεχτική παρακολούθηση των γεγονότων οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι οι νεκροί συνήθως πρέπει να ξεπερνούν τους πέντε για να παίξει το θέμα «ψηλά». Για να εκφράσει ο Πρόεδρος συλλυπητήρια. Για να βγει από τον λήθαργο ο πολιτικός κόσμος. Για να αναζητηθούν ευθύνες. Ακόμη και τότε όμως, το θέμα κλείνει πάντα, πριν καν προλάβουν να στεγνώσουν τα δάκρυα.

Η αθωότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες χάθηκε για πάντα, μετά το μακελειό στο δημοτικό  σχολείο του Σάντυ Χούκ. Από τότε όλα πια είναι πιθανά. Όλα μπορεί να συμβούν. Κανείς, ούτε καν οι πεντάχρονοι μαθητές ενός δημοτικού σχολείου ή οι μικροί ασθενείς ενός παιδιατρικού νοσοκομείου, δεν έχουν άσυλο προστασίας από την παράνοια. Η κρυφή αγωνία, που διστάζεις να την εκμυστηρευθείς για να μην την μετατρέψεις σε πραγματικότητα, σε συνοδεύει παντού. Όταν αφήνεις τα παιδιά σου το πρωί στο σχολείο, όταν ψωνίζεις σε ένα mall, όταν απλώς παρακολουθείς μια ταινία σε ένα σινεμά. Η καχυποψία για αυτόν που βρίσκεται απέναντί σου, γεννά εκ των πραγμάτων μια ανασφάλεια, εγγεγραμμένη πια στο αμερικανικό συλλογικό υποσυνείδητο.

Και αν όλες αυτές οι σκέψεις, οι αγωνίες και οι ανασφάλειες, φαντάζουν μακρινές για έναν ευρωπαίο πολίτη, για πάρα πολλούς Αμερικανούς είναι συναισθήματα γνώριμα, καθημερινά, αδιέξοδα. Όπως αδιέξοδη είναι, και δυστυχώς φαίνεται ότι θα συνεχίσει να είναι, η οποία προσπάθεια καταβάλλεται- είτε προέρχεται από μικρό τμήμα του πολιτικού συστήματος, είτε από μέλη της κοινωνίας-να αλλάξει κάτι. Ήδη το φαινόμενο των ένοπλων επιθέσεων, έχει αρχίσει να «εξάγεται» σε άλλες χώρες του Δυτικού κόσμου, του οποίου η Αμερική θέλει να ηγείται ή αποτελεί πρότυπο. Και παράγει παράπλευρα φαινόμενα και εφηβικής βίας. Η αποδοχή πως ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις την βία, είναι με βία, γεννά και καλλιεργεί τον φόβο και την ανασφάλεια, κυρίως στις παιδικές ψυχές σε ένα ατέρμονα φαύλο κύκλο που γεννά και πάλι βία. Μοιάζουμε όλοι δυστυχώς εγκλωβισμένοι. Μοιάζουμε να έχουμε λησμονήσει τι είναι το φυσιολογικό. Μοιάζουμε να έχουμε ξεχάσει το δικαίωμά μας και την ευθύνη μας να το απαιτούμε.

Πηγή Ιγνατίου


Καλό μήνα να έχουμε και... καλά μυαλά, αφού αυτό τον μήνα θα κληθούμε να... εμπιστευτούμε και να στηρίξουμε ή όχι τους κυβερνώντες (και άλλους θλιβερούς) δια της ψήφου μας επί των εκπροσώπων τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές.

Αυτό το μήνα εμείς θα γίνουμε ο στόχος των επιτήδειων πολιτικών, ανεπάγγελτων ως επί το πλείστον, κρατικοδίαιτων, αλλά και των κομματαρχών και των λοιπών ακολούθων τους που ευελπιστούν να αγκιστρωθούν στο κυβερνητικό σχήμα (μέσω οποιασδήποτε απολαβής κάποιας θέσης που θα τους εξασφαλίζει κάποιο οικονομικό έσοδο). Αυτό το μήνα εσύ κι εγώ θα βιώσουμε μία σφοδρότατη επιχείρηση πλύσης εγκεφάλου, μέσω της οποίας θα κληθούμε να υποστηρίξουμε πρόσωπα και όχι κόμματα!!!

Αν είναι δυνατόν, οι κουκουλοφόροι της πολιτικής, που θα μας φτύσουν κατάμουτρα αφού το ίδιο βράδυ της εκλογής τους θα πανηγυρίζουν για την εκλογή τους και τη νίκη του κόμματός τους, θα αποπειραθούν να ξορκίσουν τις αμαρτίες και τα ανομήματα των κομμάτων που τους στηρίζουν, θα μετατρέψουν το μαύρο σε άσπρο για να μας πείσουν πως καμία σχέση δεν έχουν με τους εξολοθρευτές μας, με όλους εκείνους που μας έχουν καταστρέψει και πως είναι στο πλευρό μας, μαζί μας, ένα με εμάς...

Αυτοί οι κουκουλοφόροι, που καμία διαφορά δεν έχουν με τους άλλους κουκουλοφόρους της πλατείας Συντάγματος, έχοντας ως απόλυτη στόχευση την εκλογή τους -και μέσω αυτής της απόδειξης χρησιμότητάς τους στο κόμμα που υπηρετούν- θα επιχειρήσουν να μας πείσουν για τις αγαθές τους προθέσεις, έχοντας ήδη έτοιμη την αυριανή δικαιολογία, όταν δηλαδή δεν θα μας υπερασπίζονται απέναντι στην κυβερνητική λαίλαπα, λέγοντάς μας είτε πως "είναι πέρα από τις δυνάμεις μου" ή πως "άλλο τοπική αυτοδιοίκηση και άλλο κεντρική κυβέρνηση" ή ακόμη και επαναλαμβάνοντας τα κυβερνητικά διλήμματα περί χάους, πτώχευσης κ.λ.π.

Αυτό το μήνα, λοιπόν, εσύ κι εγώ θα πρέπει να αποδείξουμε πως γίναμε περισσότερο σοφοί από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε μπροστά σε κάλπη. Και θα πρέπει να συνυπολογίσουμε την οποιαδήποτε χρησιμότητα - σπουδαιότητα - ικανότητα των υποψηφίων σε θέματα τοπικά ή και επικράτειας, τόσο σε οικονομικού ό όσο και σε εθνικού περιεχομένου.

Κι εδώ έρχεται το κρίσιμο ερώτημα: Ποιόν θα στηρίξουμε, λοιπόν;
Σαφέστατα εκείνον που θα μας δίνει τις εγγυήσεις για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο. Εκείνον που είναι αποφασισμένος να εργαστεί μέσα σε ένα αυστηρό πλαίσιο το οποίο θα είναι προσανατολισμένο προς την κατεύθυνση δημιουργίας συνθηκών βελτίωσης ή δημιουργίας υποδομών στον οικονομικό τομέα (π.χ. αύξηση θέσεων εργασίας, στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, εκμετάλλευση υπαρχόντων και μελλοντικών ευρωπαϊκών πόρων κ.α.), αλλά και της απόλυτης, αμετάκλητης και αμετακίνητης θέσης τους επί των εθνικών θεμάτων, όπου θα είναι οι πρώτοι στη γραμμή μάχης κατά εκείνων που με οποιοδήποτε τρόπο βάλλουν ή προτίθενται να επιτεθούν κατά του Ελληνισμού, των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και κατ' επέκταση κατά όλων των Ελλήνων πολιτών, των οποίων θα αποτολμήσουν να απειλήσουν την ειρηνική και ασφαλή διαβίωσή τους.

Είναι δύσκολη η επιλογή που καλούμαστε να κάνουμε, αλλά δεν έχει κανένα απολύτως δίλημμα.
Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε και να περιφρουρήσουμε δια της ψήφου μας όλα τα ανθρώπινα και πολιτικά μας δικαιώματα, αλλά επιπλέον, είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας για να χτίσουμε ένα τείχος ασφάλειας που θα αφορά τόσο εμάς, όσο, κυρίως, την πατρίδα μας.

Η ψήφος που επιχειρούν ήδη να μας υποκλέψουν (για μία ακόμη φορά) οι τοπικοί υπηρέτες εκείνων που είτε μας κατέστρεψαν και συνεχίζουν να μας καταστρέφουν οικονομική είτε εκείνων που είναι αδιάφοροι (κατ' ελάχιστον) σε θέματα εθνικά, είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε αυτή τη στιγμή ως πολίτες και το οποίο οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" του αισχρού και επικίνδυνου υπάρχοντος συστήματος θα προσπαθήσουν να μας υποκλέψουν.
Και αυτό το "αγαθό" (την ψήφο μας) θα πρέπει να την τοποθετήσουμε με μέγιστο προβληματισμό.

Χωρίς να θεωρώ ότι είναι υπερβολή, είναι άγνωστο το πότε και το εάν και κάτω από ποιές συνθήκες θα γίνουν εκλογές.
Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία, μέσω των εκλογών, να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους δημίους μας, αλλά και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία της αυτοπροστασίας μας (σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο) έναντι καλοσχεδιασμένων πολιτικών επιθέσεων επί του συνόλου της κατοίκων της χώρας και επί του πολιτεύματος, το οποίο προ καιρού έχουν αρχίσει την υλοποίηση της κατάπτωσής του.

Αυτό τον μήνα θα πρέπει να αποδείξουμε πως είμαστε σε θέση να υπερασπίσουμε εαυτούς και αλλήλους, μα κυρίως την ίδια την πατρίδα μας η οποία απειλείται ευθέως από την συνέχιση της παραμονής στην εξουσία απάτριδων ελληνόφωνων μετά των τοπικών εκπροσώπων τους.

Αυτός ο μήνας ίσως είναι ο κρισιμότερος μήνας και ημέρες της βιοτής μας...
Γιατί από τα αποτελέσματά του, θα κριθεί το πως θα ζήσουμε τη συνέχεια... Και μην ξαφνιάζεστε καθόλου με αυτό. Η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, αποτελούν -κατά κοινή ομολογία- τους ισχυρούς πυλώνες, τα πόδια, της εκάστοτε κυβέρνησης και του σημερινού αισχρού πολιτικού συστήματος. Είναι εκείνα τα πόδια που έχουν ποδοπατήσει την λογική και έχουν καταστρέψει την ζωή μας. Και αυτά τα πόδια πρέπει να τα κόψουμε, από τη ρίζα τους...

Αν δεν το κάνουμε μέσα σε αυτό το μήνα, ίσως να μην έχουμε ποτέ ξανά την ευκαιρία το κάνουμε...
Εάν στηρίξουμε τους "εκλεκτούς" των δημίων μας, δεν θα έχουμε πλέον καμία δικαιολογία για οτιδήποτε μας κάνουν στη συνέχεια...
Ο μήνας αυτός, θα είναι ο μήνας που είτε θα πούμε "καλά μας κάνετε, συνεχίστε", είτε θα πούμε "όχι, τέρμα ως εδώ, φεύγετε"...

Παναγιωτίδης Μάρκος
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Βρισκόμαστε στην αρχή αυτών των μεγάλων “γεωπολιτικών” (έτσι τις ονομάζουν) εξελίξεων. Όπως και να τις ονομάζουν όμως, εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες γνωρίζουμε πως όλα αυτά, γίνονται με σκοπό να συρρικνώσουν και να αφανίσουν την Ορθοδοξία, για να επιβληθεί στον κόσμο χωρίς αντίσταση, η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.

Όλα αυτά όμως, (για να μας προετοιμάσουν), μας έχουν γίνει γνωστά από αιώνων μέσα από τις προφητείες των αγίων. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε πως ακόμα και στην δεκαετία του 60 και του 70 αν μιλούσες για τον αντίχριστο ή για το 666 ή για γεγονότα της Αποκαλύψεως, θα ήσουν ένας γραφικός που δεν θα σου έδινε κανείς σημασία. Αυτό όμως είναι εν μέρη λογικό.

Από την στιγμή που δίδεται μία προφητεία, μέχρι την στιγμή που πραγματοποιείται, μεσολαβεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτός ο χρόνος είναι σαν μία πυκνή ομίχλη που καλύπτει την προφητεία και κάνει την ερμηνεία και την εξήγησή της να μοιάζει με γρίφο. Ότι και να λές λοιπόν ευρισκόμενος μέσα στην “πυκνή ομίχλη”, είναι φυσικό να περνάει απαρατήρητο. Όσο όμως πλησιάζουμε προς την πραγματοποίηση της προφητείας, η ομίχλη διαλύεται και μπορούμε να διακρίνουμε σε κάποια απόσταση. Όταν δε φθάσουμε πολύ κοντά χρονικά, τότε μπορούμε να διακρίνουμε πολύ καθαρά, τα προφητευμένα γεγονότα, ακόμα και πριν αυτά γίνουν.

Σε αυτό το χρονικό σημείο βρισκόμαστε σήμερα, που μας επιτρέπει να διακρίνουμε στο άμεσο και κοντινό μέλλον, τα προφητευμένα γεγονότα. Βλέπουμε δηλαδή γύρω μας, να “ωριμάζουν” οι συνθήκες του “μεγάλου γενικού πολέμου”, που θα οδηγήσει αναπόφευκτα τα γεγονότα στην ΜΑΧΗ της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, για τον έλεγχο των “στενών” και όσο θα προχωρούν τα γεγονότα, τόσο πιο ορατό θα γίνεται το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ.

Εκτός όμως από τις προφητείες των αγίων, που μας έχουν αποκαλύψει το σχέδιο του Θεού για τη Ελλάδα και ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, υπάρχουν και οι Σατανικές δυνάμεις της “Νέας Τάξης” ή όπως αλλιώς θέλουν να αποκαλούνται, που προσπαθούν με τα δικά τους σχέδια να ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ και να ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ τις προφητείες.

Αυτά τα σχέδια δεν τα γνωρίζει ο κόσμος, γιατί τα καταστρώνουν στις μυστικές ΣΤΟΕΣ τους. Αυτά όμως θα τα αποκαλύψουμε σήμερα. Θα αποκαλύψουμε την μεγάλη παγίδα που έχουν στήσει για την Ελλάδα, με το Δάνειο. Θα αποκαλύψουμε τα νέα “σενάρια” που γράφουν, για να ρίξουν και να φυγαδεύσουν την Κυβέρνηση. Αυτά που “μαγειρεύουν” για τις εκλογές, αλλά θα πούμε και για τις προσπάθειες ΔΙΑΛΥΣΗΣ και ΑΡΠΑΓΗΣ της Ελλάδος, που τρείς φορές το προσπάθησαν και τρείς φορές... ατύχησαν.

Πρέπει να ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ότι στα σχέδια των ΣΤΟΩΝ για την εξολόθρευση των Ελλήνων και τον αφανισμό της Ελλάδος, όλοι οι γνωστοί δημοσιογράφοι και όλα τα ΜΜΕ, βρίσκονται ενεργά ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ των Σατανιστών και έχουν έργο, να αποπροσανατολίζουν και να κοιμίζουν την κοινή γνώμη για να ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑ.

ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ

Θα αναφέρω ένα ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, για να καταλάβουμε την ΥΠΝΟΠΑΓΙΔΑ που μας έχουν στήσει και τα ΑΣΧΗΜΑ και τα ΒΡΩΜΕΡΑ παιχνίδια που μας παίζουν, για να μην αντιδρούμε. Άφησαν όλοι τους, (κυβέρνηση, αντιπολίτευση, στρατός, και μέσα “ενημέρωσης”) τον Ελληνικό λαό χωρίς καμία ενημέρωση στο θέμα των ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καμία σοβαρή αντίδραση των Ελλήνων, στο έγκλημα της ΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ δυτικά της Κρήτης.

Επειδή τα ρεύματα της Μεσογείου είναι δυτικά-νοτιοδυτικά, ο εφιάλτης θα πλήξει την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Αυτά τα χημικά όμως, ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ. Το είχε συμφωνήσει ο πρωθυπουργός της Έντυ Ράμα, με τον πρόεδρο Ομπάμα στο Ντουμπάϊ το 2013. Όταν όμως ήρθε η ώρα, η αντιπολίτευση του Μπερίσα το έκανε μέγα θέμα. Οι αρχηγοί του στρατού που γνώριζαν τις συνέπειες των χημικών διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Τα μέσα ενημέρωσης ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, προβάλλοντας τις προειδοποιήσεις των ειδικών. Ο κόσμος αφού ενημερώθηκε ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ. Όλα τα ΣΧΟΛΕΙΑ και τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ της Αλβανίας ΕΚΛΕΙΣΑΝ. Μαθητές, φοιτητές και λαός σε όλες τις μεγάλες πόλεις, βγήκαν στους δρόμους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ. ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Γιατί ακόμα και στην Αλβανία, η αντιπολίτευση λειτουργεί για να ελέγχει την Κυβέρνηση, ενώ εδώ οι ΑΘΕΟΙ Τσιπροσυριζαίοι ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ, αλλά βάζουν “πλάτη” και ΣΙΩΠΟΥΝ στις προδοσίες της Κυβέρνησης.

Αυτά να μην τα ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ όταν θα έρθει η... ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Αυτό το Σατανικό σχέδιο ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αφού τόσο η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ όσο και τα μέσα “ενημέρωσης”, αποτελλούν μέρος του, με εντολές να κοιμίζουν τον λαό ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτά που διαδίδουν είναι ΜΙΚΡΕΣ και ΜΙΣΕΣ αλήθειες, μόνο και μόνο για να δημιουργούν σύγχηση και ΑΓΝΟΙΑ.

Ο Αμερικανός συγγραφέας Άμπροουζ Μπίρς έγραψε: “Το ΧΡΕΟΣ, είναι το ΕΥΦΥΕΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ, της ΑΛΥΣΙΔΑΣ και του ΜΑΣΤΙΓΙΟΥ στους σκλάβους”.

Το σχέδιο λοιπόν των Σατανικών Στοών, για να πετύχουν τον αφανισμό της Ελλάδος και να κάνουν σκλάβους τους Έλληνες, βασίζεται ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ και εφαρμόζεται για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στον κόσμο ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Με αυτό το σχέδιο, ΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ την Ελλάδα, δεν θα έχουμε ΠΟΤΕ την δυνατότητα της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.

Το σχέδιο τους ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, με ΟΛΟΥΣ τους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ και τις ΠΑΓΙΔΕΣ που ΚΡΥΒΕΙ, δεν το γνωρίζουν οι Έλληνες, γιατί η “Αντιπολίτευση” και όλοι αυτοί που ΠΡΕΠΕΙ μας ενημερώνουν, ΕΚΤΕΛΟΎΝ τις ΕΝΤΟΛΕΣ της ΤΡΟΪΚΑΣ, για να μας κοιμίζουν και ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Το σχέδιο όπως είπαμε βασίζεται ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ και οι μηχανισμοί “ΣΤΗΡΙΞΗΣ” είναι το “εργαλείο” που χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν το χρέος. Την Ελλάδα, δεν την έβαλαν στο ΔΝΤ και στους μηχανισμούς “στήριξης”, για να την “σώσουν”, αλλά για να μας δημιουργήσουν ένα ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΧΡΕΟΣ χωρίς να έχουμε την δυνατότητα της ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ, με στόχο να μας ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ την ΓΗ και να μας ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ. Άλλωστε το είπε δημόσια και ο Όλι Ρέν. “O στόχος μας είναι η κινητή και η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων”.

Μόνο που αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ για να συμβεί, γιατί χρειάζονται ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ. Αυτές τις προϋποθέσεις προσπαθούν εδώ και τέσσερα χρόνια να δημιουργήσουν.

Πρέπει να το δούμε ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ. Δεν είναι μόνο ένας μεγάλος κίνδυνος, αλλά ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ που θα μπορούσαμε να ζήσουμε. Δεν νομίζω να θέλει κανείς να γίνουμε ένας λαός σκλάβων ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. Αλλά να γνωρίζετε ότι από το 2010, τρείς φορές φθάσαμε μία ανάσα από το να γίνουμε. ΤΩΡΑ θα επιχειρήσουν και ΤΕΤΑΡΤΗ. Και επειδή θα είναι ΠΟΛΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ, γι’ αυτό το γράφουμε ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ πως θα τους σταματήσει πάλι το άρθρο. Γιατί δεν θέλουν τα σχέδια τους να τα γνωρίζει ο κόσμος και όταν δημοσιοποιούνται και γίνονται γνωστά, τότε τα ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΝ. Το μόνο αρνητικό σήμερα, είναι ότι τώρα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ για αναβολές, γιατί έχει ξεκινήσει ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος.

Το σχέδιο τους από τον Ιούνιο του 2010, όπως το ανακοίνωσαν στις Σατανικές ΣΤΟΕΣ τους, έλεγε ότι “ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ με την ΕΛΛΑΔΑ, πριν ξεκινήσουμε τον Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ”. Αυτό το να “τελειώσουν”, ΕΝΝΟΕΙ ότι έπρεπε να μας ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ σαν χώρα και να είμαστε ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ και ΑΚΙΝΔΥΝΟΙ. Δεν περίμεναν βέβαια, ότι με τόσο “ΕΥΦΥΕΣ” σχέδιο που είχαν, θα αποτύγχαναν τρεις φορές να ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ την Ελλάδα.

ΤΟ “ΕΥΦΥΕΣ” ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ

Το σχέδιο που θα αναλύσουμε και θα εξηγήσουμε ήταν απλό. Έπρεπε μόνο να δημιουργήσουν στην Ελλάδα ένα υπέρογκο δάνειο και να το καταστήσουν ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟ. Αυτό, ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ με τους ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΥΣ όρους των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ που θα ψήφιζε η Ελληνική Βουλή, θα τους ΠΑΡΕΧΕΙ την δυνατότητα, να ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ την ΓΗ της Ελλάδος.

Αυτόν τον στόχο είχαν από την αρχή και γι’ αυτό μας έβαλαν στο ΔΝΤ. Προσέξτε. Για να ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ένα ελεύθερο κράτος, προϋποθέτει απαραίτητα να υπάρχει ένα ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ κομμάτι γής, που θα του παρέχει την λεγόμενη ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Αν αυτό ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ, με οποιοδήποτε τρόπο ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ, τότε δεν υπάρχει κράτος και ο λαός γίνεται δούλος, σε ότι ΕΠΙΤΑΣΕΙ ο κατακτητής ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.

Οποιοσδήποτε ΛΑΟΣ ή ΣΤΡΑΤΟΣ κατά την ιστορία κατακτούσε εδάφη, αποκτούσε και την κυριαρχία πάνω στα εδάφη αυτά και ο κάθε λαός γινόταν δούλος του κατακτητή.

Παλαιότερα την ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ενός κράτους, την επιχειρούσαν και την πετύχαιναν, μόνο δια της δυνάμεως των όπλων. ΠΡΟΣΕΞΤΕ όμως. ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ διά της δυνάμεως των όπλων, ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να την ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ και να αμυνθείς. Αλλά και αν ο εχθρός ήταν ισχυρότερος στα όπλα και σε ΚΑΤΑΚΤΟΥΣΕ, ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ πάλι διά της δυνάμεως των όπλων, αργά ή γρήγορα να ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ.

ΣΗΜΕΡΑ όμως ο παγκόσμιος Σατανισμός, έχει ΕΠΙΝΟΗΣΕΙ νέες μεθόδους για να μπορέσει να ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ των κρατών, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ να μπορούν ποτέ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ. Δεν πηγαίνει δηλαδή ΣΤΑ ΦΑΝΕΡΑ με την δύναμη των όπλων, αλλά ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ με την ΔΎΝΑΜΗ του ΔΑΝΕΙΟΥ.

Αφού το δοκίμασαν και το εφάρμοσαν στην πράξη με τις τράπεζες και τις ιδιωτικές περιουσίες, το πέρασαν σε ψηλότερο επίπεδο. Είναι γνωστό πως όποιος εξ αιτίας ΥΠΕΡΟΓΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ, αδυνατεί να πληρώσει την τράπεζα και χάσει την ακίνητη περιουσία του, αυτός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να την ξαναπάρει ΠΟΤΕ πίσω, αφού η τράπεζα ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΤΙΑ για να πάρει ΓΗ. Αν με αυτόν τον τρόπο λοιπόν ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ένα κράτος, αυτό το κράτος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΠΟΤΕ.

Ανέβασαν λοιπόν ΣΕ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ύψος το δάνειο της Ελλάδος για να ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ.

Ψήφισαν ΜΝΗΜΟΝΙΑ και πολυνομοσχέδια και παραχώρησαν ως ΕΓΓΥΗΣΗ στους δανειστές, την ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ της Ελλάδος.

Όλα αυτά, έχουν ψηφιστεί με ΦΑΝΕΡΟ ΔΟΛΟ, από μία Κυβέρνηση ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πλέον, ΔΩΡΟΔΟΚΗΜΕΝΗ και με τις “πλάτες” της αντιπολίτευσης. Αυτό ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ.

Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΣΧΥ

ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Όλα αυτά που έχουν ψηφίσει με δόλο οι βουλευτές και ΟΛΕΣ οι διαδικασίες ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ που έχουν ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ από την ΤΡΟΪΚΑ, είναι όλα ΠΑΡΑΝΟΜΑ και δεν μπορούν να σταθούν ΣΕ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Γιατί;
Πρώτον. Όταν η Ελλάδα μπήκε στο ΔΝΤ έπρεπε βάση του Συντάγματος, αυτή η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, να ψηφιστεί από τα 3/5 της Βουλής δηλαδή από 180+1 βουλευτές. Δεν έγινε αυτό και πρακτικά, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ από κεί και πέρα, είναι ΑΚΥΡΟ αφού τελείως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ μπήκαμε στο ΔΝΤ.

Δεύτερον. Το χρέος της Ελλάδος ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ τον Μάϊο του 2011, ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΘΑΡΑ, ότι είναι ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ. Εντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΑ δηλαδή, ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ, αφού και το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ τους το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ.

Είναι λοιπόν όλα ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Αυτό όμως ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ για να τους ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ απο κει που ήρθαν. Όλοι τους προσπαθούν μόνο να μας ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ και να μας ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ.
Ξέρετε ΓΙΑΤΙ;
ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Και η παγίδα είναι να υπάρξει ΕΚΤΡΟΠΗ του ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ. Δηλαδή να ΠΕΣΕΙ με ΒΙΑΙΟ τρόπο η ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ κυβέρνηση. Αν γίνει αυτό ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ οι ΡΟΛΟΙ του ΝΟΜΙΜΟΥ και του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ.

Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ με μία εκλεγμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση. (Είναι άσχετο και δεν εξετάζουμε τον δόλο και την σκοπιμότητα των ενεργειών τους, αλλά μόνο την νομιμότητα.)

Μπορεί όμως η κυβέρνηση να είναι νόμιμη, αλλά ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μας, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ κατά το Διεθνές Δίκαιο, γιατί όπως είπαμε στην ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ υπάρχουν πολλές αντισυνταγματικές, παράνομες και ΔΟΛΙΕΣ συμφωνίες.

Σε ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ λοιπόν ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να μας κάνουν ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό που κάνουν, είναι ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να μας δίνουν συνέχεια ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΑΝΕΙΑ, αφού το χρέος δεν είναι ΒΙΩΣΙΜΟ και να περιμένουν πότε θα ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΒΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ η ΝΟΜΙΜΗ κυβέρνηση.

ΑΥΤΟ είναι από την αρχή ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ τους και αυτό περιμένουν και όπως είπα το έχουν επιχειρήσει μέχρι τώρα ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ. Γιατί αν πέσει με βίαιο τρόπο η ΝΟΜΙΜΗ κυβέρνηση, τότε ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ οι ρόλοι του νόμιμου και του παράνομου. Η Ελλάδα χανει την νομιμότητα της στην Διεθνή Κοινότητα και δεν μπορεί ΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ να διεκδικήσει κανένα ΔΙΚΙΟ της, αφού δεν την ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ κανένας. Ενώ τότε οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ από παράνομοι θα γίνουν ΝΟΜΙΜΟΙ. Γιατί θα Και αυτά τα έγγραφα τους παραχωρούν ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ των δανείων, τα εδαφη της ΕΛΛΑΔΟΣ.

Αν γίνει κάτι τέτοιο ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΧΑΝΟΥΜΕ την πατρίδα μας. Αυτή είναι ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ η παγίδα τους και αυτό περιμένουν 4 χρόνια. Ν Α ΠΕΣΕΙ δηλαδή ΜΕ ΒΙΑΙΟ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ τρόπο η νόμιμη κυβέρνηση. Και η Κυβέρνηση βέβαια από την πλευρά της, ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΙ τον λαό για να την ΡΙΞΕΙ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Να θυμίσω σε όσους ξέχασαν ή δεν γνωρίζουν, ότι η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, μονιμοποιήθηκε και τείνει να νομιμοποιηθεί, επειδή η εισβολή έγινε μετά από την ΕΚΤΡΟΠΗ του ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ στην Κύπρο, με το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου. Η εισβολή δεν έγινε ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε ΝΟΜΙΜΗ, αλλά σε ΠΑΡΑΝΟΜΗ Κυπριακή Κυβέρνηση.

Το πραξικόπημα έγινε 15 Ιουλίου 1974 και η εισβολή έγινε 20 Ιουλίου 1974. ΉΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ. Δεν προλάβαιναν να ετοιμάσουν και να σχεδιάσουν μία εισβολή σε 5 μέρες.

Και ενώ είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ η εισβολή και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ μέχρι σήμερα η ΚΥΠΡΙΑΚΉ κυβέρνηση, να προσφύγει ΜΟΝΗ ΤΗΣ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ το δίκιο, της τότε ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ Κυπριακής Κυβέρνησης. Μπορεί μόνο αν συμφωνήσει και η Τουρκία. Και η Τουρκία φυσικά δεν συμφωνεί.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμία σημασία λοιπόν ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ θα μας ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΔΑΦΗ. Αν τα πάρουν δηλαδή δια των όπλων ή αν τα πάρουν με ΔΑΝΕΙΑ και ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. Αν η κυβέρνηση που ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙ είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΠΟΤΕ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ.
ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.


Γι’ αυτό ΤΟ ΛΟΓΟ λοιπόν θα επιχειρήσουν για ΤΕΤΑΡΤΗ φορά την ΕΚΤΡΟΠΗ του πολιτεύματος, και όπως είπα το έχουν επιχειρήσει μέχρι τώρα τρεις φορές χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά από τον Μάιο του 2011 το χρέος της Ελλάδος φαινόταν καθαρά ότι είναι ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ. Οι δανειστές ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ότι δεν τους επιτρέπεται να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ να ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ την Ελλάδα και βάζουν σε εφαρμογή ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ για να ΡΙΞΟΥΝ την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (Παπανδρέου). Ήταν η πρώτη φορά και ήταν τον Αύγουστο του 2011 που είχαν σχεδιάσει το πραξικόπημα. Το είχαν “προφητεύσει” άλλωστε η “Washington Post” και η “Pravda” από τις αρχές του 2011. http://www.inewsgr.com/116/ti-symvainei-me-tis-diarroes-gia-praxikopima-stin-ellada-.htm Το γνώριζαν όλοι. Από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, μέχρι και δημοσιογράφοι, αλλά όλοι... στο κόλπο.

Ήταν όλοι τους τόσο σίγουροι για το πραξικόπημα του Αυγούστου το 2011, που οι Κυβερνώντες, δεν έκαναν τον… κόπο να λειτουργήσουν ΕΚΕΙΝΟ το καλοκαίρι τα τυπογραφεία του Κράτους, ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ που άρχιζε τον Σεπτέμβρη. Δεν τους ένοιαζε ο Σεπτέμβρης, αφού τον Αύγουστο... έφευγαν.

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΟΜΩΣ... ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ και τα σχολεία της Ελλάδος, άνοιξαν για πρώτη φορά εκείνη την χρονιά... ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ. Το πραξικόπημα θα γινόταν από 8 έως 12 Αυγούστου 2011. Στις 25 Ιουλίου 2011 (15 μέρες πριν εκδηλωθεί), στείλαμε ΕΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΡΘΡΟ και ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΜΕ για το επερχόμενο πραξικόπημα, καλώντας τους Έλληνες πατριώτες Στρατιωτικούς, ΝΑ ΤΟ “ΠΝΙΞΟΥΝ” ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΝΕΣΗ ΤΟΥ. Το στείλαμε από το blog των “ανωνύμων”. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=354001&cid=122

Αν δια των όπλων είχε ανατραπεί τότε η εκλεγμένη Ελληνική κυβέρνηση, και είχε “πέσει” η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αυτό που θα επακολουθούσε στην Ελλάδα, μόνο η λέξη “όλεθρος” μπορεί να το εκφράσει.

Η δεύτερη ήταν στις 20 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς όταν οι “αντιεξουσιαστές” προβοκάτορες επιχείρησαν να κάψουν την Βουλή των Ελλήνων. Την πληροφορία δεν την είχαμε μόνο εμείς. Είχε διαρρεύσει παντού. Αλλά δεν τους ενδιέφερε. Ήταν αποφασισμένοι αφού και τα ΜΑΤ είχαν εντολές να εγκαταλείψουν την φύλαξη της Βουλής, όπως και έκαναν. Η Βουλή είχε μείνει χωρίς αστυνομική φύλαξη, στην επίθεση των προβοκατόρων. Η πορεία του Π.Α.Μ.Ε εκείνη την ώρα, “στρατοπεδεύει” μπροστά από την Βουλή. Αν το έκαναν συνειδητά για να προστατέψουν την Βουλή ή ενεπλάκησαν τυχαία, αυτό θα το δείξει η ιστορία. Δέχονται επίθεση για να διαλυθούν και να φύγουν, πρώτα από προβοκάτορα της ασφάλειας που τον συνέλαβαν οι ίδιοι και στην συνέχεια από τους “αντιεξουσιαστές”. Αποφασίζουν να παραμείνουν στο σημείο και να εμπλακούν με τους αποφασισμένους να κάψουν τη Βουλή προβοκάτορες. Αποτέλεσμα: ένας νεκρός διαδηλωτής και 78 με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στον Ευαγγελισμό. Το κτίριο της Βουλής σώθηκε γιατί η συμπλοκή αυτή ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ στον χώρο της Βουλής. Κάηκε μόνο ένα τμήμα από το γκαράζ. Και τότε προειδοποιούσαμε με άρθρο για τις “εντολές” που είχαν τα ΜΑΤ να εγκαταλείψουν την φύλαξη της Βουλής, αλλά όπως το ανεβάζαμε, έτσι εξαφανιζόταν.

Την Τρίτη την ετοίμαζαν το καλοκαίρι του 2013, υποδαυλίζοντας Ισλαμική εξέγερση στην Αθήνα στα πρότυπα της Σουηδίας, αλλά έμεινε και αυτή στα... χαρτιά, αφού και πάλι δημοσιεύσαμε άρθρο με τίτλο “Μεγάλη προβοκάτσια κατά της Ελλάδος” και προειδοποιούσαμε ΟΛΟΥΣ, για τον κίνδυνο της επικείμενης Ισλαμικής εξέγερσης. Θα το βρείτε με τον τίτλο στο “madatoforo” γιατί ο σύνδεσμος είναι μεγάλος.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Και με αυτό το άρθρο τώρα, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ τους Έλληνες, γιατί ο κίνδυνος για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή και για τους δύο επόμενους μήνες είναι μεγάλος και μη ΜΑΣ ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ οι “ΑΓΟΡΕΣ” και το “ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ” γιατί είναι μία ΑΠΑΤΗ.

Αυτό το ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ και ο επικεφαλής του συμβουλευτικού (της Γερμανικής Κυβέρνησης) Ινστιτούτου, Οικονομικών Ερευνών (IfΟ) του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, που ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ την Ελληνική κυβέρνηση για “ΑΠΑΤΗ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ της ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ” αναφορικά με το δήθεν "πρωτογενές πλεόνασμα" (να σημειώσουμε ότι και η Wall Street είχε άρθρο με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο). Ο επικεφαλής του IFO είπε μεταξύ άλλων: “Η ελληνική κυβέρνηση σαφώς δεν έχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της, όπως μεταδόθηκε. Η Ελλάδα είναι ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ και θα είχε αναγκαστεί να ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ προ πολλού ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΑΝΕΙΑ... ”

Μην νομίζουμε λοιπόν πως ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ με το χρέος της Ελλάδος, επειδή ΟΛΟΙ τους μας κοιμίζουν και ΚΑΝΕΙΣ δεν μας λέει την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Για ποιές “αγορές” μιλάνε, για ποιο “πλεόνασμα” και ποιούς νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Το χρέος έχει ξεπεράσει το 250% και είναι μή βιώσιμο. Η λέξη ανάπτυξη δεν υπάρχει αφού έχει αρνητικό πρόσημο του 4%. Αυτό λέγεται συνεχιζόμενη κατρακύλα που δημιουργεί συνεχώς νέους άνεργους. Οι συνεχιζόμενες δόσεις της “στήριξης”, μεγαλώνουν το χρέος, χωρίς να πηγαίνει τίποτα για ανάπτυξη. Από που θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και οι συνθήκες αποπληρωμής; ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥΣ για να δουν ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

Από την στιγμή που μας έβαλαν στο ΔΝΤ, περίμεναν πως με τα πρώτα σκληρά μέτρα, θα γινόμαστε Αργεντινή και θα ΑΝΑΓΚΑΖΑΜΕ την ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ μας κυβέρνηση να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ την χώρα και να περιέλθουμε σε χάος. Τότε θα γινόταν και η εξέγερση των μισθοφόρων Ισλαμιστών που έχουν πληρώσει και έχουν φέρει μέσα στην χώρα. Και θα ερχόταν και η επίθεση των Τούρκων για να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμα, που σχεδίαζαν για την Ελλάδα.

Δεν περίμεναν όμως πως θα έπεφταν οι ίδιοι, μεσα στην παγίδα που έστηναν για μας. Γιατί αφού δεν γίναμε “Αργεντινή” όπως σχεδίαζαν, αναγκάστηκαν να μας δίνουν συνεχώς μεγάλα πακέτα “στήριξης”, για να μην πτωχεύσουμε. Γιατί ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ΗΡΘΑΝ να μας ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ, ώστε να μην πτωχεύσουμε. Δεν μπορούσαν να μας αφήσουν.

Όσο όμως στην Ελλάδα παραμένει η κατάσταση ΕΙΡΗΝΙΚΗ και ΑΣΦΑΛΗΣ για την εκλεγμένη Κυβέρνηση, τόσο οι δανειστές ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να μας αφήσουν να ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ. Γιατί όπως είπαμε, υποτίθεται πως ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΜΕ ΔΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ, αλλά για να μην ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ. Αλλά ούτε έπρεπε να ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ, αν το χρέος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ. Αυτοί όμως συνεχίζουν. Όπως καταλαβαίνουμε έχουν πέσει ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ μέσα στην παγίδα που έστηναν για μας.

Αυτό όμως δεν γίνεται να το συνεχίζουν ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ. Ήδη έχουν χάσει πολλά λεφτά και το ξέρουν. Ο χρόνος επίσης τους πιέζει αφάνταστα, γιατί τα γεγονότα στην Ουκρανία, ξετυλίγουν γρήγορα το “κουβάρι” των εξελίξεων στα Βαλκάνια. Ο Γ’ παγκόσμιος έχει ξεκινήσει και η Ελλάδα που ήταν ο πρώτος τους στόχος απο το 2010, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΡΘΙΑ.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΓΙΑΤΙ “ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ” ΤΟΥΣ

Θα επιχειρήσουν λοιπόν στην Ελλάδα, για ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, σε μία τελευταία και απέλπιδα προσπάθεια, να φέρουν ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ σε ΕΚΤΡΟΠΗ. Σχεδιάζουν λοιπόν να δημιουργήσουν συνθήκες που ΘΑ ΕΞΑΓΡΙΩΣΟΥΝ πολύ τον Ελληνικό λαό.

ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΞΗΣ: Ότι και να κάνουν, όσο ΠΑΡΑΝΟΜΟ και να είναι, όσο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και να είναι, όσο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ και να είναι, όσο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ και να είναι, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ εμείς να αντιδράσουμε ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.

Αυτοί δεν ΣΕΒΟΝΤΑΙ την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και θα το πληρώσουν. Εμείς όμως ΠΡΕΠΕΙ να την ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ για να ΜΗΝ το ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

Αυτοί ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ την ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ του πολιτεύματος, γι’ αυτό ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ και ΕΞΑΓΡΙΩΝΟΥΝ τον λαό. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους. Όπως ΑΝΤΕΞΑΜΕ τέσσερα χρόνια, να αντέξουμε ακόμα ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ. Όλοι αυτοί είναι σκουλήκια που σέρνονται και ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ να μας κατεβάσουν στο ΕΠΙΠΕΔΟ τους. Εμείς οι Έλληνες πρέπει να ΜΕΙΝΟΥΜΕ στο ΥΨΟΣ μας και να κοιτάξουμε ΜΠΡΟΣΤΑ. Να είσαστε ΒΕΒΑΙΟΙ, ότι αυτά τα σκουλήκια ΔΕΝ θα τα ΔΟΥΜΕ και θα τα ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Το σχέδιο που ετοιμάζουν για να ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ την χώρα, να ΕΞΑΓΡΙΩΣΟΥΝ τον λαό και να ΕΚΤΡΈΨΟΥΝ το πολίτευμα είναι εφιαλτικό. Θα το αναφέρω ως ένα “σενάριο” που είδα στον “ύπνο” μου, μόνο γιατί πρέπει να σεβαστώ αυτόν τον θεσμό που λέγεται “ανεξάρτητη” Δικαιοσύνη. Όχι επειδή το αξίζει, αλλά επειδή ΠΡΕΠΕΙ. Διότι ΠΡΕΠΕΙ να σεβαστώ τους θεσμούς και ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να πω στους ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ότι είναι και αυτοί προδότες, της χώρας που γεννήθηκε η ΘΕΜΙΔΑ.

Είδα λοιπόν στον “ύπνο” μου ένα όνειρο που ήταν ΕΦΙΑΛΤΗΣ. Κατά μία περίεργη “σύμπτωση” και ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που ετοίμαζαν το 2011, στον “ύπνο” μου το είχα δει. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν, γιατί τα “όνειρά” μου βγαίνουν ΑΛΗΘΙΝΑ.

Είδα, ότι ο Μάης είχε 11 και οι Δικαστές του Αρείου Πάγου, έβγαλαν μία απόφαση που βάζει ΒΟΜΒΑ στα ΘΕΜΕΛΙΑ της Ελληνικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Μία απόφαση που στρέφεται ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ κατά του Ελληνικού ΛΑΟΥ, αφού δημιουργεί ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ στη χώρα, με ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ συνέπειες.

Είδα, ότι παραμονές των εκλογών ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ σε ένα ΝΟΜΙΜΟ πολιτικό ΚΟΜΜΑ, την συμμετοχή του στις ΕΚΛΟΓΕΣ. Δεν εξέτασα καθόλου το σκεπτικό της απόφασης διότι, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ. Εξέτασα όμως ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Ποιός θα είχε ΣΥΜΦΕΡΟΝ από μία ΤΕΤΟΙΑ απόφαση;
Σίγουρα ΟΧΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Σίγουρα ΟΧΙ ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

Τότε για ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ενεργούν οι ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ, όταν κατά το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της Ελλάδος από το πρώτο άρθρο αναφέρει, πως “Το πολίτευμα είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΟΛΕΣ οι ΕΞΟΥΣΙΕΣ πηγάζουν ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ και ενεργούν υπέρ των συμφερόντων ΑΥΤΟΥ;”

Κατάλαβα λοιπόν, ότι ΔΕΝ ενεργούν για τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ των Ελλήνων, αλλά για τα συμφέροντα των ΔΟΛΙΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, που, επιδιώκουν την ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ της χώρας και την εκτροπή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Αυτά σκεφτόμουν στον “ύπνο” μου, αλλά ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ είχε και συνέχεια. Αυτή η απόφαση πυροδότησε μεγάλες και έντονες διαμαρτυρίες, γιατί απαγόρευσαν την συμμετοχή, όχι σε κάποιο μικρό κόμμα, αλλά στο κόμμα που είχε το μεγαλύτερο πλειοψηφικό ρεύμα. Άλλωστε δεν κινδύνευαν από ένα μικρό κόμμα του 7%.

Τις ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ όμως τις ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ και τις έντονες ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ και ήταν ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ. Ο στόχος τους άλλωστε, ήταν να δημιουργήσουν μία ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ για να ΠΈΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ. Κάτι σαν αυτό που συνέβη πρόσφατα στην... Ουκρανία.

Θυμήθηκα, ότι στην Ουκρανία στην πλατεία Ανεξαρτησίας, για να δημιουργήσουν ΕΚΡΗΞΗ ΒΙΑΣ, είχαν βάλει ξένους ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ελεύθερους σκοπευτές, για να πυροβολούν μέσα στο πλήθος και να ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ αθώους και ανυπεράσπιστους πολίτες. Και είδα τους ΙΔΙΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ, από την Graystone Ltd και από την Blackwater να τους έχουν φέρει από την ΟΥΚΡΑΝΙΑ, στην ΕΛΛΑΔΑ.

Αυτόν τον ΕΦΙΑΛΤΗ είδα και “ξύπνησα” ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΣ. Θυμήθηκα πως στην Ουκρανία, αλλά και στην Αργεντινή, μετά από την ΛΑΪΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ, έρχεται η δράση διάφορων ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ που εμφανίζονται από το... πουθενά. Καλύτερα λοιπόν να είμαστε λίγο προσεκτικοί και προετοιμασμένοι. Ο χρόνος που το γράφω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ.

Ούτε είναι ΤΥΧΑΙΟ ότι περιμένουμε στις 11 Μαΐου μία απόφαση του Αρείου Πάγου, που πιθανόν να ΤΙΝΑΞΕΙ στον ΑΕΡΑ την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΕΛΛΑΔΑ. Αν δεν είχαν προφανή ΔΟΛΟ και ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, δεν θα έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο, γιατί ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ σε διαδικασία ΑΠΟΦΑΣΗΣ με ΝΑΙ ή ΟΧΙ, τέτοια ευαίσθητα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, όπου να μπορεί η απόφαση, να φέρει την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε ΚΡΙΣΗ και την χώρα σε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ και σε πιθανή ΕΚΤΡΟΠΗ.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ “ΠΑΙΖΟΥΝ” THN ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ “ΚΟΡΩΝΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ”, AYTO ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ ΔΟΛΟ.

Έτσι κακοπροαίρετα και πονηρά πηγαίνουν από το 2009, με σκοπό να μας ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να φέρουν την Ελλάδα σε ΕΚΤΡΟΠΗ του ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ και μετά να ξαμολήσουν τις παραστρατιωτικές ομάδες. Σε όποια χώρα κι αν το έκαναν, μέσα σε έξι μήνες την τελείωσαν. Αργεντινή, Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη, Συρία, Ουκρανία.

Εδώ όμως είναι η πατρίδα του πολιτισμού, η γή της Δημοκρατίας, η χώρα των γραμμάτων και των επιστημών, τα ιερά χώματα των αγωνιστών και των μαρτύρων. Είναι η πατρίδα του Χριστιανισμού και το ΚΑΣΤΡΟ της Ορθοδοξίας.
Είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ μας και λέγεται ΕΛΛΑΔΑ.

Η Δύναμη μας είναι η ΓΝΩΣΗ και η αντίσταση μας, είναι η ΔΙΑΔΩΣΗ. Να προσέξουμε την παγίδα τους, να ΜΗΝ μας παρασύρουν στην Αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους. Αυτοί δεν σέβονται την Δημοκρατία και θα το ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. Εμείς όμως είμαστε Έλληνες. Εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία και εμείς πρέπει ΠΡΩΤΟΙ, να την σεβαστούμε και να την διαφυλάξουμε, για να μην το πληρώσουμε.

Ας αφήσουμε τα σκουλήκια στις τρύπες τους και ας νομίζουν ότι μπορούν να πετάξουν. Εμείς να κοιτάξουμε ψηλά, γιατί έχουμε ένα “ραντεβού” και να μην το ξεχνάμε.

Ένα “ραντεβού” με την ΙΣΤΟΡΙΑ και πρέπει να είμαστε όλοι ΕΚΕΙ.
Στην πόλη του Κωνσταντίνου. Την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Συγγραφέας-ερευνητής
Επικοινωνία με τον συντάκτη
giannis_lampropoulos@yahoo.com

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Οι Έλληνες στη σκλαβιά για 50 χρόνια προκειμένου να διασωθεί το παρασιτικό σύστημα

Από όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αλλά και από το εξωτερικό (Reuters κ.λ.π.), διαρρέει η είδηση ότι η… Ελλάδα (ποια Ελλάδα;) θα καταθέσει, εκείνη πρώτη, πρόταση για επιμήκυνση της ωρίμανσης (δηλαδή των χρόνων εξόφλησης) των δανείων, μέχρι και χρονικό διάστημα 50 ετών!!! Υποστηρίζεται πως έτσι θα καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Αλήθεια τους Έλληνες τους ρώτησε κανείς;;;

Πράγματι, η επιμήκυνση αυτή θα καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο, αλλά τι σημαίνει βιώσιμο; Βιώσιμο είναι ένα χρέος όταν αυτό μπορεί να εξυπηρετείται, δηλαδή να εξοφλείται. Αν ένα δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, απλά διαγράφεται, καθόσον το κράτος ποτέ δεν διαγράφεται. Όμως, όσο το χρέος διατηρείται βιώσιμο, τόσο θα εξαφανίσει σιγά σιγά το ελληνικό κράτος και τον ελληνικό λαό.

Στο τέλος του 2013, το χρέος της χώρας ήταν, σύμφωνα με την EUROSTAT, 319 δισεκατομμύρια ευρώ ή 175,1% του ΑΕΠ. Ήδη αυτό έχει αυξηθεί κατά 2,5 διεσεκατομμύρια από την πρόσφατη έξοδο στις αγορές, συν τη νέα δόση των 6,5 δισεκατομμυρίων που ενέκρινε η τρόϊκα. Επομένως, για τα επόμενα 50 χρόνια αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται συνεχώς με τα νέα δανεικά που θα λαμβάνονται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Με λίγα λόγια, όσο το χρέος δεν διαγράφεται, ώστε να πέσει κάτω από το 100% του ΑΕΠ, για να μπορεί να εξοφλείται αυτοδύναμα, τόσο αυτό θα αυξάνεται. Τα χρέη δεν σβήνονται με χρέη, τουναντίον αυξάνονται. Συνεπώς, έπειτα από 50 χρόνια (αν υπάρχουμε ως έθνος) θα έχουμε περισσότερα χρέη απ’ ότι σήμερα. Τα επιτόκια μπορεί να μειωθούν, αλλά στο σύνολο οι τόκοι θα είναι περισσότεροι. Για να μην συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουμε αστρονομική ανάπτυξη κάθε χρόνο, συνεχώς για 50 χρόνια. Το πιστεύει κανείς αυτό με αυτή την παρασιτική ελίτ που έχουμε; Ας μην αστειευόμαστε. Στην ουσία ξεπουλιέται η χώρα από την παρασιτική πολιτικοοικονομική ελίτ της, προκειμένου να διασωθεί η ίδια.

Η Ελλάδα θα έχει ελπίδα μόνο αν συμβούν τέσσερα πράγματα: 1) αλλαγή του διαπλεκόμενου πολιτικοοικονομικού συστήματος που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, 2) εθνικό νόμισμα και 3) διαγραφή του μισού τουλάχιστον δημοσίου χρέους και 4) διαγραφή μεγάλου μέρους των ιδιωτικών χρεών προς τις τράπεζες των ασθενέστερων τάξεων. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για αφελείς.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Συγκρότηση παράλληλων δομών, ισχυρή εκπροσώπηση στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, συμπαγή πολιτική παρουσία και υπονόμευση κάθε προσπάθειας της Ελληνικής Πολιτείας για ομαλή ενσωμάτωση της μειονότητας στην οικονομική και κοινωνική ζωή είναι οι άξονες επί των οποίων «χτίζει» η Τουρκία το μειονοτικό ζήτημα στη Θράκη, με βασικό μοχλό υλοποίησης της πολιτικής της το Γενικό Προξενείο Κομοτηνής.

Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Το επεισόδιο Σαμπιχά και ο τρόπος με τον οποίο υποχρεώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να… συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις, ήταν αποκαλυπτικά του πως οι τουρκικοί μηχανισμοί λειτουργούν για να εξασφαλίσουν έλεγχο και επιρροή ακόμη και στην Αριστερά, η οποία για λόγους ιδεολογικούς θα όφειλε να βρίσκεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών.
Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας κινδυνεύουν πλέον, έπειτα από δεκαετίες προβληματικής αντιμετώπισής τους από το ελληνικό κράτος, να παραδοθούν πλήρως και άνευ όρων στην κηδεμονία των υπαλλήλων –φανερών και μη- του τουρκικού προξενείου και των εκπροσώπων του τουρκισμού στη Θράκη.
Έχοντας αφήσει, την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, τη Θράκη ξέφραγο αμπέλι για την Τουρκία, η Ελληνική πολιτεία ουσιαστικά παραδίδει η ίδια τη μειονότητα στα χέρια των εκπροσώπων του τουρκισμού.

Οι πολυσχιδείς και παντελώς άσχετες με το περιεχόμενο και τα προβλεπόμενα από τις διεθνείς συνθήκες δραστηριότητες των τούρκων γενικών προξένων που υπηρέτησαν στη Θράκη τα τελευταία δέκα χρόνια (Μποτσαλί, Σαρίντς, Σενέρ) δεν έδειξαν να ανησυχούν την Αθήνα, η οποία, δυστυχώς, επένδυσε πολιτικά στον «φίλο Ερντογάν», αγνοώντας ότι η νεο-οθωμανική πολιτική του τούρκου ηγέτη στηρίζεται ακριβώς στην επιβολή μειονοτικών ζητημάτων και στη διεκδίκηση εκ μέρους της Τουρκίας της «πατρωνίας» επί όλων των μουσουλμανικών πληθυσμών στα Βαλκάνια.

Η αλήθεια είναι ότι οι δύο φορές που υπήρξε επίσημη αντίδραση για το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, προήλθαν από εκεί που κανείς δεν το περίμενε.
Από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος ως υπουργός Εξωτερικών το 1998, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Θράκη, αλλά και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το 2010, είχε θέσει ευθέως θέμα υπέρβασης πλαισίου αρμοδιοτήτων από το τουρκικό προξενείο και άφηνε στη διακριτική ευχέρεια του ελληνικού κράτους το κλείσιμό του.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών το 2012, όταν υπήρξε διάβημα προς τον τούρκο πρέσβη στην Αθήνα για τη δράση του τούρκου προξένου στην Κομοτηνή και για εμπλοκή του στις απειλές που δεχόταν ο ιμάμης του Σώστη.

Αυτές οι ενέργειες, ωστόσο, ουδόλως πτόησαν το τουρκικό προξενείο. Εδώ και μήνες ο κ. Ιλχάν Σενέρ είναι πανταχού παρών, σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε πανηγύρι, σε κάθε αποφοίτηση, σε κάθε θρησκευτική δραστηριότητα στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, συμπεριφερόμενος με την ανοχή της Ελληνικής πολιτείας, περισσότερο ως… περιφερειάρχης και τοπικός άρχων, παρά ως διπλωματικός εκπρόσωπος ξένης χώρας, η παρουσία του οποίου υπόκειται σε όρους και κανόνες που προβλέπονται από τη Σύμβαση της Βιέννης…

Διπλωμάτες καριέρας στο ευαίσθητο πόστο
Διαθέτοντας σημαντικό προϋπολογισμό, που φτάνει τα 10-12 εκατ. το χρόνο (κατ’ άλλους τα 20 έως 200 εκ. ευρώ) το προξενείο έχει τη δυνατότητα να εξαγοράζει συνειδήσεις είτε απευθείας είτε με την πριμοδότηση συλλόγων που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και ευημερούν, και, μάλιστα, χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν νόμιμα έσοδα. Στην προσπάθεια αυτή συνδράμει και το έτερο «κέντρο» που έχει αναλάβει ρόλο στη Θράκη, το IRCICA (Ίδρυμα Ισλαμικού Πολιτισμού στο πλαίσιο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης), του οποίου ηγείται ο προερχόμενος από τη Θράκη Χαλήλ Ερέλ.

Η πρωτοβουλία, εξάλλου, του τουρκικού ΥΠΕΞ να ιδρύσει δύο «διπλωματικά γραφεία», το ένα στην Αδριανούπολη και το άλλο ακριβώς μετά τον μεθοριακό σταθμό των Κήπων στην Κεσάνη, αποσκοπεί στην χρήση τους ως συντονιστικών κέντρων για τις παρεμβάσεις της Άγκυρας στη Θράκη αλλά και ως «ταμείων», όπου διακριτικά καταβάλλονται οι «αμοιβές» και χρηματοδοτήσεις όσων αναλαμβάνουν την υλοποίηση των σχεδίων της γείτονος.
Η Τουρκία, σημειωτέον, σχεδιάζει και επέκταση, καθώς, εκτός από το κτίριο της οδού Ιώνων και την πολυκατοικία που αποτελεί προξενική κατοικία, προγραμματίζει να χτίσει και νέο κτίριο σε οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων που αγόρασε στην Κομοτηνή! Την ίδια ώρα, η χώρα μας μετρά μία λιγότερη προξενική αρχή, καθώς ουδείς τόλμησε να ζητήσει προξενείο στην Τραπεζούντα…

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η Άγκυρα στο Γενικό Προξενείο της Κομοτηνής, είναι οι διπλωμάτες που επιλέγονται για τη θέση αυτή, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και εφαλτήριο για διπλωματική καριέρα.

Ο πρώην πρόξενος Μποτσαλί, υπηρετεί ως πρέσβης στο Κάιρο, αν και λόγω της κρίσης έχει ανακληθεί στην Άγκυρα, ο δε Μ. Σαρνίτς, αφού πέρασε από τη Βοσνία, έγινε πρέσβης στη Μογγολία και τώρα υπηρετεί στο γραφείο του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ. Μάλιστα, αναμένεται να μετατεθεί ως γενικός πρόξενος στο κρίσιμο πόστο των Ιεροσολύμων μόλις αποκατασταθούν οι σχέσεις με το Ισραήλ, ενώ στη θέση του κ. Σενέρ τους επόμενους μήνες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, αν έρθει στην Κομοτηνή ο Αλί Ριτζά Ακιντσί, ο οποίος τώρα υπηρετεί στην πολύ ευαίσθητη θέση του προξένου της Τουρκίας στην αυτόνομη περιοχή του Ναχιτσεβάν…

«Ζωντάνεψαν» το κόμμα του Σαδίκ
Έπειτα από σχεδόν είκοσι ένα χρόνια, όταν για τελευταία φορά υπήρξε εκλογή «ανεξάρτητου» μειονοτικού βουλευτή (Αχμέτ Σαδίκ), το τουρκικό προξενείο, σε μία αλλαγή τακτικής και «διαβάζοντας» το ρευστό πολιτικό σκηνικό, επέλεξε μία σύνθετη παρέμβαση: στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με εξαίρεση τους δήμους όπου εκλέγονται μειονοτικοί δήμαρχοι, προσχωρούν στους επικρατέστερους συνδυασμούς, διαπραγματευόμενοι θέσεις αντιδημάρχων ή αντιπεριφερειαχών.

Για τις ευρωεκλογές όμως ανασυστάθηκε το κόμμα του Σαδίκ, το περίφημο DEB, ούτε ώστε να επιχειρηθεί να σταλεί το μήνυμα ότι η μειονοτική ψήφος ελέγχεται και χειραγωγείται «κεντρικά», συνεπώς, ενόψει εθνικών εκλογών και καθώς το πλαφόν του 3% δεν επιτρέπει την εκλογή ανεξάρτητων βουλευτών, τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να διαπραγματευτούν με το «αόρατο κέντρο» προκειμένου να εξασφαλίσουν τους τρεις –υπό προϋποθέσεις ακόμη και τέσσερις- βουλευτές που θα μπορούσαν να εκλεγούν από τη μειονότητα.

Όταν ανετέθη το εγχείρημα στον πρώην… καφετζή της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», Μουσταφά Αλή Τσαβούς, τα σημαντικά πολιτικά στελέχη της μειονότητας παρακολουθούσαν διακριτικά την προσπάθεια. Τους τελευταίους μήνες όμως ο κ. Τσαβούς περιφερόταν στην Θράκη, συνοδεύοντας είτε τον Τούρκο πρόξενο είτε τους ψευτομουφτήδες, ενώ πραγματοποίησε και πολλές εμφανίσεις στις γνωστές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το τουρκικό κράτος και λειτουργούν σε μεγάλες πόλεις (Κωνσταντινούπολη, Προύσα, Σμύρνη κ.α.) αλλά και στην Ευρώπη, σύμβολό τους έχουν, δε, τη σημαία της «ανεξάρτητης ισλαμικής Θράκης».

Τις τελευταίες εβδομάδες ήταν προφανής η προσπάθεια που έγινε να μην υπάρξει κανείς σοβαρός μειονοτικός υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τη λίστα των μεγάλων κομμάτων, επομένως να περιοριστούν οι επιλογές και η μειονοτική ψήφος να κατευθυνθεί ευκολότερα, και, βέβαια, συμπαγώς στο DEB.
Η περίπτωση του Ιλχάν Αχμέτ, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και στελέχους τη ΔΗΜΑΡ, ήταν χαρακτηριστική, καθώς ο κ. Αχμέτ την τελευταία στιγμή απέρριψε την πρόταση Κουβέλη και επισκέφθηκε τον κ. Τσαβούς προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξη αλλά και τις ευχές του για το DEB.

Στο πλαίσιο αυτό επιβλήθηκε σε όλους τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που κατέρχονται με συνδυασμούς που στηρίζονται είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από τη Νέα Δημοκρατία να προσέλθουν και να υποβάλουν τα διαπιστευτήριά τους στον κ. Τσαβούς, σε ένα σαφές μήνυμα προς όλους ως προς το ποιος κινεί τα νήματα στη μειονότητα…

Η περίπτωση της Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν ενόχλησε ακριβώς επειδή απείλησε αυτή την επιλογή του προξενείου και υπήρχε ο «κίνδυνος» δύο με τρεις χιλιάδες ψήφοι Ρομά της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης, να σπάσουν τη «γραμμή» και να αμφισβητούν τη δυνατότητα του προξενείου να επικαλείται τον αποκλειστικό έλεγχο της μειονοτικής ψήφου.

Πολλά ερωτήματα εγείρει και το γεγονός ότι, ενώ είχε προηγηθεί όλη αυτή η αντιπαράθεση για το θέμα της Σαμπιχά και το ρόλο του προξενείου, ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, επέλεξε να εμφανιστεί την Κυριακή συνοδεύοντας τον ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ και τον τούρκο γενικό πρόξενο, Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, σε τελετές απαγγελίας του Κορανίου σε χωριά της Ξάνθης.

Ψευτομουφτήδες και μειονοτική εκπαίδευση
Σημαντικό μέρος της προσπάθειας για εμπέδωση των δυνάμεων του τουρκισμού στη Θράκη εστιάζεται στο θέμα της αμφισβήτησης του νόμου για τον διορισμό των ιεροδιδασκάλων, καθώς για πρώτη φορά απειλήθηκε ο έλεγχος των ψευτομουφτήδων –που εξασφάλιζαν μέσω της άφθονης χρηματοδότησης που διαθέτουν-, στους ιμάμηδες των χωριών της Θράκης και στη διδασκαλία του Κορανίου στα σχολεία.

Η πιο σημαντική παρέμβαση όμως αφορά στο εκπαιδευτικό, είτε με την προβολή του φαινομενικά αθώου αιτήματος για «δίγλωσσα νηπιαγωγεία» (αν και είναι γνωστό ότι τα νηπιαγωγεία δεν έχουν διδακτέα ύλη) είτε με την έγερση θέματος αύξησης των μειονοτικών σχολείων.

Η Άγκυρα και οι εκπρόσωποί της στη Θράκη έχουν αντιληφθεί πολύ καλά ότι η συνέχιση της χειραγώγησης της μειονότητας στηρίζεται στη διατήρηση της διασπαστικής και οπισθοδρομικής μειονοτικής εκπαίδευσης. Η μειονοτική εκπαίδευση συντηρεί την απομόνωση της μειονότητας, δεν προσφέρει εκπαίδευση η οποία θα εξασφαλίζει την ομαλή και ισότιμη ένταξη των παιδιών της στην ελληνική κοινωνία και στον παραγωγικό ιστό, ενώ δεν παράγει άλλο από είτε αγράμματους είτε υποψήφιους φοιτητές για τα τουρκικά πανεπιστήμια, στερώντας τόσο τη μουσουλμανική μειονότητα όσο και τη Θράκη από σημαντικό έμψυχο δυναμικό.

Η απάντηση θα ήταν, φυσικά, η δημιουργία όλο και περισσότερων και πιο σύγχρονων δημόσιων σχολείων, που θα περιλάμβαναν προφανώς και τη διδασκαλία στη μητρική γλώσσα, αλλά το εγχείρημα αυτό προσκρούει όχι μόνο στην αντίδραση των «προξενικών», αλλά και σε ομάδες όπως εκείνη των καθηγητριών Δραγώνα, Φραγκιουδάκη, που, μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων, έχουν απομυζήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (κατ’ άλλους άνω των 20 εκατ. ευρώ) για ένα πρόγραμμα που στηρίζει την ύπαρξή του ακριβώς στη διατήρηση και επέκταση των αναχρονιστικών μειονοτικών σχολείων, τα οποία καθιστούν υποχρεωτική τη βοηθητική διδασκαλία της Ελληνικής ως σχεδόν ξένης γλώσσας.

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Ο άξονας Πεκίνου – Κρεμλίνου μετά την οικονομική σύμπλευση σε πλήθος οικονομικών θεμάτων και συμφωνίες με βάση το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τώρα ισχυροποιείται και στρατιωτικά, ειδικά μετά την έναρξη της ουκρανικής κρίσης, με την διεξαγωγή κοινής ρωσο-κινεζικής ναυτικής άσκησης στην θάλασσα της νότιας Κίνας.

Συγκεκριμένα μονάδες επιφανείας του ρωσικού και κινεζικού ναυτικού θα διεξάγουν κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, δήλωσε το κινεζικό ΥΠΑΜ με μια λιτή ανακοίνωση. Η περιοχή διεξαγωγής της άσκησης είναι τα νησιά Σενκάκου/ Diaoyu, που αποτελούν το αντικείμενο της μακρόχρονης διένεξης ανάμεσα σε Πεκίνο και Τόκιο.

Το ναυτικό του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιήσουν κοινή ναυτική άσκηση στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας. Αυτό θα συμβεί κοντά στην επίδικη περιοχή των νησιών, που είναι γνωστά από τους κινέζους ως Diaoyu και στους Ιάπωνες ως Σενκάκου ανέφερε το κινεζικό πρακτορείο China Times.

«Στην άσκηση που θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη Μάιου, θα συμμετέχουν 20 πολεμικά πλοία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα δύο γενικά επιτελεία επιλέξει ως περιοχή της άσκησης τα νησιά Σενκάκου/ Diaoyu, όπου θα ασκηθούν οι κοινές ναυτικές δυνάμεις, για τρεις ημέρες.

Από το Ρωσικό Ναυτικό θα συμμετάσχει στην ασκήσεις ένα καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων, ένα αντιτορπιλικό, ένα πλοίο ανεφοδιασμού και ένα ρυμουλκό. Τον Μάιο, τα ρωσικά πλοία θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της Σαγκάης, διερχόμενα από τα στενά Tsushima.

Η ναυτική άσκηση Ρωσίας και Κίνας συμπίπτει με την εποχή της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κίνα για να συμμετάσχει στο Συνέδριο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Ασία, αναφέρει το πρακτορείο China Times.

Σχόλιο: Η σημασία των ναυτικών ασκήσεων με την παρουσία βαρύτατα εξοπλισμένων μονάδων επιφάνειας, αποτελεί προφανώς μία άμεση απάντηση στην επίσκεψη του αμερικανού Προέδρου στην Ιαπωνία. Υπενθυμίζεται ότι οι Ρώσοι έχουν και αυτοί διένεξη με την Ιαπωνία, για το καθεστώς των Κουρίλων νήσων, μιας ατόλης νήσων που κρύβει στο υπέδαφος της τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων. Πάντως η ενεργοποίηση του άξονα Πεκίνου –Κρεμλίνου στον στρατιωτικό τομέα αποτελεί μια γεωπολιτική επανάσταση στην έως τώρα κατάσταση στην περιοχή του ΝΑ Ειρηνικού Ωκεανού.Γράφει ο Σαράντος Καργάκος

Ἔτσι εἶχε εὐστόχως ὀνομάσει σ' ἕνα βιβλίο του τό θρακικό ζήτημα ὁ ἀείμνηστος φίλος Παναγιώτης Φωτέας, πού εἶχε ἐπί πολλά ἔτη χρηματίσει νομάρχης Κομοτηνῆς.

Πᾶνε ἀπό τότε 25 χρόνια καί τό ὑπόκωφο ζήτημα βρίσκεται σέ συνεχῆ δράση μέ τούς Τούρκους μεθοδικά νά προχωροῦν καί τούς Ἕλληνες ἀμέθοδα νά ὑποχωροῦν. 

Τό τελευταῖο περιστατικό μέ τήν ταλαίπωρη Σαμπιχά δείχνει πόσο δύσκολο εἶναι τό νά ἐμμένει κανείς ἑλληνικά στή Θράκη.

Οἱ πολιτικοί καί πνευματικοί μας ταγοί θυμίζουν τό περιστατικό πού ντύνει ποιητικά ὁ Κων/νος Καβάφης στή "Μάχη τῆς Μαγνησίας":
"Τί εἴδους λύπη εἶχαν, σάν ἔγινε σκουπίδι, ἡ μάνα των Μακεδονία".

Τό ἴδιο μπορεῖ νά λεχθεῖ γιά τή Θράκη.
Συστηματικά ἡ περιοχή αὐτή ἐκχωρεῖται.
Κι ὄποιος ἀντιστέκεται, περιθωριοποιεῖται.
Θά περιορισθῶ πρός τό παρόν μόνο σέ μία ἐπισήμανση:
Θυμᾶται κανείς κάποιον πρόεδρο δημοκρατίας νά πέρασε τίς μέρες τοῦ Πάσχα στή Θράκη; Πόσο καιρό ἔχει νά δεῖ ἡ Θράκη πρόεδρο ἑλληνικῆς δημοκρατίας;

Ὅταν ἀρθρογραφοῦσα στόν "Οἰκονομικό" κατά τά ἔτη 1991-1997 εἶχα προτείνει νά ἀναστυλωθοῦν καί νά γίνουν κατοικήσιμα τ' ἀνάκτορα τοῦ Ἰωάννη Καντακουζηνοῦ στό Διδυμότειχο καί νά διαμένει σ' αὐτά κάποιο χρονικό διάστημα ὁ πρόεδρος τῆς δημοκρατίας.
Ἔτσι, γιά λόγους συμβολικούς.

Ἐγώ τό εἶπα, ἐγώ τ' ἄκουσα.
Ἡ ἐπίσημη Ἐλλάδα εἶναι ἀποῦσα ἀπό τή Θράκη.
Ἡ Τουρκία ὄχι...


Το «κλείσιμο» του σχεδίου «Βαριοπούλα», η συντήρηση των «γκρίζων ζωνών» και η αναζήτηση ενός F-16 που καταρρίφθηκε το… 1996

Του Σωτήρη Σιδέρη

Η αύξηση των επεισοδίων εις βάρος της ελληνικής κυριαρχίας, με τελευταίο και πλέον προκλητικό -πολυήμερο, μάλιστα- αυτό στη βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα), η έγκριση ενός νόμου που διευρύνει τις εξουσίες των μυστικών υπηρεσιών για δράση εντός και εκτός Τουρκίας, κάτι που πολλαπλασιάζει τους φόβους για προβοκάτσια και το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ερντογάν μετατρέπεται ραγδαία σε μεσανατολικού τύπου δικτατορία, προκαλούν βάσιμες ανησυχίες για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.

Όλο και πιο συχνά, όλο και πιο επικίνδυνα, σε περιοχές που εδώ και χρόνια η Τουρκία θεωρεί «γκρίζες ζώνες», τουρκικά σκάφη παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το νέο στοιχείο είναι ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία ή αυτά του Λιμενικού όχι μόνο δεν υπακούουν στις εντολές των ελληνικών σκαφών φια αποχώρηση από τα χωρικά ύδατα, αλλά θα έλεγε κανείς ότι επιδιώκουν την πρόκληση επεισοδίου είτε λοιδορώντας τις ελληνικές Αρχές, είτε κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, είτε απαντώντας ότι κινούνται σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

«Έκλεισε» το σχέδιο «Βαριοπούλα» χωρίς ελληνικές… απορίες

Για ορισμένους Έλληνες διπλωμάτες που ανησυχούν όχι μόνο για τις κινήσεις της Άγκυρας και τους τριγμούς που υφίσταται το τουρκικό και στρατιωτικό κατεστημένο, αλλά και για την καθήλωση της Ελλάδας, το πλέον επικίνδυνο είναι ότι, παρά τις αποκαλύψεις για τη μεθοδευμένη πρόκληση πολέμου με τη Συρία, κανείς, ούτε η Αθήνα, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η Ε.Ε., δεν ζήτησε εξηγήσεις. Ούτε το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας προσέφερε διεξόδους για άμβλυνση της τουρκικής επιθετικότητας, ούτε η τυφλή υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας βοήθησε.

Σημειώνεται από τις ίδιες πηγές ότι το σχέδιο «Βαριοπούλα», στην αποκάλυψη του οποίου στηρίχτηκε ο Ερντογάν για να στείλει στη φυλακή τους στρατηγούς, προέβλεπε την πρόκληση επεισοδίου στο Αιγαίο με την κατάρριψη ενός τουρκικού αεροσκάφους, ακόμη και από τους ίδιους τους Τούρκους, στη συνέχεια ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν, που θα κατηγορείτο για έλλειψη πατριωτισμού. Ωστόσο, αυτή είναι η μία πτυχή. Η άλλη είναι ότι η τακτική της Τουρκίας, είτε των στρατηγών, είτε των πολιτικών, έχει το ίδιο υπόβαθρο, τις «γκρίζες ζώνες» και κατά συνέπεια ένα επεισόδιο θα είχε άμεσες επιπτώσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς θα έβαζε στο τραπέζι το καθεστώς του Αιγαίου, γι αυτό και οι κλιμακούμενες και προφανώς σχεδιασμένες ενέργειες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Αρχιπελάγους προκαλούν αναταράξεις.

Η ίδια διπλωματική πηγή εκφράζει επίσης τον έντονο προβληματισμό της για το γεγονός, ότι ενώ η δίκη των στρατηγών για το σχέδιο «Βαριοπούλα» έχει τελειώσει, κανείς από την Αθήνα, ούτε ο πρωθυπουργός ούτε οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, δεν ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση Ερντογάν, πόσω μάλλον που αποκαλύφθηκε και το αντίστοιχο σχέδιο για τη Συρία. Η αποκάλυψη του σχεδίου για τη Συρία επιβεβαίωσε τον προβληματισμό Ελλήνων παραγόντων, ότι συνολικά τα σχέδια αυτά έχουν κοινό παρονομαστή: επιδιώκουν την αλλαγή του status quo. Στην ουσία, το σχέδιο «Βαριοπούλα» αποκαλύφθηκε και θεωρητικά ακυρώθηκε, αλλά η φιλοσοφία του είναι παρούσα. Στην Αθήνα, το πολιτικό χάος που επικρατεί στην κυβέρνηση όσον αφορά στη διαχείριση των μεγάλων θεμάτων της χώρας, έχει τεράστιο αντίκτυπο και στην εξωτερική πολιτική.

Η σημασία των επεισοδίων στη Λαδόξερα

Η βραχονησίδα Ζουράφα –ή Λαδόξερα για τους ντόπιους- βρίσκεται 6 ναυτικά μίλια ανατολικά από το βορειο-ανατολικό άκρο της Σαμοθράκης και έχει στρατηγική σημασία για τα ελληνικά συμφέροντα, καθώς επεκτείνει την ελληνική κυριαρχία και αυξάνει την επήρεια της υφαλοκρηπίδας. Εντάσσεται σε μία ευρύτερη περιοχή που εκτιμάται ότι διαθέτει πετρέλαιο.
Το πρώτο επεισόδιο σε μία σειρά μακροχρόνιων προκλήσεων είχε καταγραφεί στις 11 Ιανουαρίου 2014 και είχε χαρακτηριστεί από την «κόντρα» μεταξύ ελληνικού και τουρκικού σκάφους. Συχνά τούρκοι αλιείς, συνοδεία σκαφών του τουρκικού Λιμενικού, παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα όχι μόνο για να ψαρέψουν, αλλά ωθούνται από τις τουρκικές αρχές να πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σημείο για να υπενθυμίζουν στην Ελλάδα τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών».

Όμως, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, δύο μήνες μετά το πρώτο επεισόδιο, τα πράγματα πήραν πιο άγρια μορφή. Αλιευτικά σκάφη και σκάφη του τουρκικού λιμενικού όχι απλώς παραβίασαν τα χωρικά μας ύδατα, αλλά, βάσει διπλωματικών πηγών, ήταν σαφές ότι επιδίωκαν την πρόκληση επεισοδίου. Σύμφωνα με αναφορές, υπήρξαν και πυροβολισμοί στον αέρια, κάτι που, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται, αλλά και αυτές οι αναφορές δείχνουν την ένταση που επικράτησε. Σημειώνεται ότι η Λαδόξερα είναι ένας μικρός βράχος που στέκεται στην επιφάνεια χάρη στα έργα συντήρησης της ελληνικής πλευράς, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της. Δεν πρέπει να διαφεύγει τη προσοχής το γεγονός ότι έχει ενταχθεί στον κατάλογο των αμφισβητούμενων νησιών και βραχονησίδων εκ μέρους της Τουρκίας.

Θυμήθηκαν το 1996…

Η Ελληνική πλευρά, ως συνήθως, δεν θέλει καμία δημοσιότητα, προφανώς για να μην διαταραχθεί η… μακαριότητα μίας εξωτερικής πολιτικής που δεν έχει προσανατολισμό. Έτσι, με τη σειρά τους, διπλωμάτες προτιμούν να συζητούν στους διαδρόμους ή ιδιωτικά σε δημοσιογράφους, παρά να αντιδράσουν, και αναμένουν πολιτικές εντολές και καθοδήγηση που ποτέ δεν έρχεται, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω κλιμάκωση εκ μέρους της Άγκυρας.

Είναι προφανές ότι, παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές, προβληματισμός επικρατεί και γύρω από τις τουρκικές έρευνες για την ανεύρεση του F-16 που συνετρίβη ανοιχτά της Χίου το 1996 και κατά ορισμένους είχε καταρριφθεί από ελληνικό πύραυλο.
Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η κόρη του νεκρού πιλότου ζήτησε την ανεύρεση της σορού του πατέρα της, όμως για άλλους πρόκειται για μία περίεργη κίνηση που στόχο έχει να προσφέρει στην Άγκυρα άλλοθι για να κλιμακώσει την ένταση σε άλλα σημεία του Αιγαίου. Κάτι, που, ακόμη κι αν περιέχει ψήγματα αλήθειας, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές υπήρχαν τουρκικοί ισχυρισμοί για την ανεύρεση κάποιων κομματιών του αεροσκάφους, αλλά δεν υπήρχαν σαφείς πληροφορίες.

Η διακυβέρνηση Ερντογάν θεωρείται ήδη από πολλούς παράγοντες σε Αθήνα και Βρυξέλλες ιδιαίτερα ασταθής. Η επιθετικότητα έναντι της Συρίας, η στρατηγική της έντασης και ενίοτε της περιφρόνησης της Ελλάδας, η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και η γενικότερη αστάθεια στη Μέση Ανατολή, θεωρητικά ενισχύουν τη θέση της Τουρκίας στην περιοχή, παρά τους εσωτερικούς τριγμούς.

Διπλωμάτης με ιδιαίτερα καλή γνώση της συμπεριφοράς της Τουρκίας θεωρεί ότι η σύγχυση και η ένταση στις διεθνείς σχέσεις θα την οδηγήσει σε κινήσεις ενίσχυσής της έναντι της Ελλάδας. Ηθελημένα ή μη, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που είναι λαλίστατοι σε κάθε κίνηση της Ρωσίας ή της Κίνας, στην περίπτωση της Τουρκίας τηρούν σιγή που εκ των πραγμάτων είναι υπέρ της Τουρκίας.

Η επιδίωξη της Άγκυρας για κυριαρχία στις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες», είτε αυτό γίνεται μέσω κρίσης στο Αιγαίο, είτε επωφελούμενη ευρύτερων ανακατατάξεων στην περιοχή με τη στήριξη των ΗΠΑ και των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, είναι ένα υπαρκτό σενάριο και οι διεκδικήσεις είναι φανερές, επομένως, δεν υπάρχει καμία θεωρία συνωμοσίας. Άρα, προσθέτει η ίδια διπλωματική πηγή, «το κλειδί για να κατανοήσουμε τι θα συμβεί –και μάλιστα στο εγγύς μέλλον- είναι να συνομιλήσουμε με τις μεγάλες ξένες κυβερνήσεις ως κράτος με μεγάλη γεωπολιτική αξία και όχι ως χειραγωγούμενοι από την τρόικα και τις τράπεζες, αν δεν θέλουμε να χάσουμε, εκτός από μεγάλο μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, και το status quo στο Αιγαίο που με αγώνες κατακτήθηκε».

Εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπάρχει η παραμικρή απάντηση. Κανένας πολιτικός και διπλωματικός σχεδιασμός δεν ξεδιπλώνεται τις ώρες των εντάσεων, καμία πρωτοβουλία δεν εκδηλώνεται για να αναδιπλωθεί η Τουρκία, καμία συζήτηση δεν γίνεται δημόσια, καθώς, σύμφωνα με την άθλια προπαγάνδα δεκαετιών, «αυτά είναι ευαίσθητα εθνικά θέματα».
Δηλαδή, ποιος διαχειρίζεται τα «ευαίσθητα εθνικά θέματα», αν όχι το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο όμως δεν συνεδριάζει ποτέ, αν όχι το κοινοβούλιο, όπου όμως τα κόμματα δεν συζητούν ποτέ;

Και το πλέον εθνικά επικίνδυνο από τη στάση όλων αυτών είναι ότι η Ελλάδα μένει βουβή στη βάναυση καταστρατήγηση των δημοκρατικών αρχών στην Τουρκία, στις προκλήσεις στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στη Συρία. Καμία καταγγελία στους διεθνείς οργανισμούς, καμία συζήτηση στην ΕΕ, καμία αναφορά στον ΟΗΕ, καμία παρέμβαση στον ΟΑΣΕ.
Η Τουρκία δεν αποθρασύνεται τυχαία. Κάθε άλλο…

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα»

Το ρωσικό καταδρομικό «Πέτρος ο Μέγας» διεξάγει ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο Θάλασσα

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το ρωσικό πυρηνοκίνητο καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Πέτρος ο Μέγας» πραγματοποιεί ασκήσεις, ανθυποβρυχιακού πολέμου όσο και αεράμυνας, στην Μεσόγειο θάλασσα, σύμφωνα με τον ρωσικό στόλο.

«Το πλήρωμα του πυρηνοκίνητου καταδρομικού « Πέτρος ο Μέγας», πραγματοποίησε σειρά ναυτικών ασκήσεων στη Μεσόγειο Θάλασσα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του βόρειου στόλου, αντιπλοίαρχος Evgeny Kirillov στο πρακτορείο ITAR-TASS.

«Το πλήρωμα του καταδρομικού πραγματοποίησε ασκήσεις πολέμου επιφανείας, με ανίχνευση θαλάσσιων στόχων μέσω των συστημάτων ραντάρ, εγκλωβισμό στόχων και εξουδετέρωσης τους από το πυραυλικό συγκρότημα «Granit».
Επίσης πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις αεράμυνας με προσομοίωση αεροπορικών επιθέσεων σε διαφορετικές υψομετρικές κλίμακες καθώς και ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου αλλά και ασκήσεις χημικού πολέμου» ανέφερε ο Evgeny Kirillov.

Το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Πέτρος ο Μέγας» εξήλθε από την βάση του Βορείου Στόλου Severomorsk στις 22 Οκτωβρίου 2013. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου το πλήρωμα του καταδρομικού, διήνυσε πάνω από 25 χιλιάδες ναυτικά μίλια και κατέπλευσε στον λιμάνι της Λεμεσού ( Κύπρος ). Για έξι μήνες το πλήρωμα του πήρε μέρος σε 13 επιχειρήσεις ασφάλειας, που συμπεριλάμβανα την συνοδεία μεταφοράς χημικών όπλων από το συριακό έδαφος, σε συνεργασία με Κινέζικά, δανικά και νορβηγικά πλοία.

Τώρα σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική αεροπορική βάση Buturlinovka ενεργοποιήθηκε εκ νέου, (βρίσκεται περίπου 90 χλμ. από τα σύνορα με την Ουκρανία και τις πόλεις Λουγκάνσκ και Χάρκοβο) και μεταστάθμευσαν εκεί ρωσικές μοίρες με μαχητικά αεροσκάφη Su-27 «Flanker», MiG-31 «Foxhound» καθώς και αεροσκάφη Sukhoi Su - 24.

Επίσης η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε να αποστείλει οκτώ Βούλγαρους αξιωματικούς στην Τουρκία για να συμμετέχουν σε νατοϊκή επιχείρηση ενίσχυσης της αεράμυνας της Τουρκίας, αναφέρει το γραφείο Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης!

Η προγραμματισμένη συμμετοχή των εν λόγω βούλγαρων αξιωματικών της αεροπορίας θα είναι εκ περιτροπής και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα Ιούνιος 2014-Ιανουάριος 2015.

Επίσης 6 καναδικά μαχητικά αεροσκάφη CF-18, κατέφθασαν στην Ρουμανία και προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στο αεροδρόμιο « Mihail Kogalniceanu», με σκοπό, μαζί με το προσωπικό υποστήριξης, να πραγματοποιούν εναέριες περιπολίες.

Μαζί με τα καναδικά μαχητικά αεροσκάφη απεστάλησαν και 15 καναδοί στρατιωτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν ήδη αναπτυχθεί σε ένα από τα στρατιωτικά κέντρα διοίκησης του ΝΑΤΟ στο Casteau του Βελγίου. Τα καναδικά αεροσκάφη προέρχονται από την 425 τακτική μοίρα, που εδρεύει στο Μπάγκοτβιλ του Καναδά.

Υπενθυμίζεται ότι χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις του ρουμανικού, σκοπιανού, βουλγαρικού και αμερικανικού στρατού μετακινούνται στα βόρεια της ρουμανικής επικράτειας για την υλοποίηση νατοϊκών ασκήσεων.

Σχόλιο: Γίνεται κατανοητό λοιπόν, ότι ενεργοποιείται γεωπολιτικά και στρατιωτικά, όχι μόνο η περιοχή των Βαλκανίων από όπου δυνάμεις του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των βαλκανικών χωρών, εμπλέκονται ενεργά στην ουκρανική κρίση, αλλά ολόκληρη η ΝΑ Ευρώπη.
Ενδεχομένως στα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή αυτή, να αποτελεί η δημιουργία κοινής αεράμυνας με την συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων, βάσεων και μέσων, από Βουλγαρία, Τουρκία και Ρουμανία, λόγω των συχνών πτήσεων ρωσικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών, κοντά στα σύνορα των χωρών αυτών.
Η παρουσία όμως ταυτόχρονα, ναυτικών μονάδων του ρωσικού στόλου στην Μεσόγειο, και οι ρωσικές ανησυχίες για τα στενά του Βοσπόρου από την Τουρκία, περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση ασφαλείας στην ΝΑ Ευρώπη, δημιουργώντας παράλληλα « ιδιαίτερες ανησυχίες» για τυχόν πιθανά «επεισόδια».
Όπως και να έχει όμως, αυτό που διαφαίνεται στο ορίζοντα είναι η συνεχής κλιμάκωση της γεωπολιτικής αναταραχής στην ευρύτερη περιοχή με αφορμή την ουκρανική κρίση.