Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

14 Απρ 2014


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πιθανόν Sukhoi Su-27, για αρκετό χρονικό διάστημα πραγματοποίησαν χαμηλές διελεύσεις πάνω από το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Donald Cook», (το οποίο σημειωτέον διαθέτει αντιαεροπορικό σύστημα AEGIS), και αυτήν την στιγμή βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα με κατεύθυνση την Οδησσό, δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δυτικά μέσα ενημέρωσης, το Σάββατο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν για περίπου μισή ώρα ελιγμούς πάνω από το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Donald Cook», ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση. Σε αυτές τις στιγμές, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματικούς τα ρωσικά Su-27 πλησίασαν το πλοίο σε απόσταση περίπου 150 μέτρων, πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα ρωσικά μαχητικά δεν ήταν «οπλισμένα».

Σχόλιο ιστολογίου: Οι Ρώσοι, διαπιστώνοντας την σκληρή στάση και την παραμονή των αμερικανικών δυνάμεων στην Μαύρη Θάλασσα, αποφάσισαν να περάσουν σε επιχειρήσεις μέτρησης αντανακλαστικών, υποκλοπής συχνοτήτων και γενικά σε ένα πόλεμο νεύρων προς τις ΗΠΑ.Επειδή τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής δύνανται να είναι λίαν προβληματικά έως «οδυνηρά» και οι δύο πλευρές είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Όμως,πάντα υπάρχει η περίπτωση του ανθρώπινου λάθους ή μίας επέμβασης τρίτου (π.χ. Τουρκίας) που θα θελήσει να δυναμιτίσει την περιοχή…

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο επικεφαλής του ουκρανικού κοινοβουλίου (Verkhovna Rada) και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Oleksandr Turchynov σε συνομιλία τους με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki - moon ζήτησαν την χρήση ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ, σε στρατιωτική επιχείρηση στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του κόμματος «Πατρίδα».

«Εμείς θα καλωσορίσουμε, την βοήθειά σας, ειδικά εάν πραγματοποιηθεί μια κοινή αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Ανατολή. Στη συνέχεια, οι εμπειρογνώμονες καθώς και οι παρατηρητές τους διεθνούς οργανισμού (ΟΗΕ) μπορούν να πιστοποιήσουν την νομιμότητα των ενεργειών μας», ανέφερε ο Turchinov.

Με τη σειρά του, Ban Ki - moon δήλωσε ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν λάβει τα μέτρα «που ήταν αναγκαία για να επιλυθεί η κατάσταση στην Ουκρανία σε γενικές γραμμές και στο ανατολικό και στο δυτικό τμήμα της χώρας ειδικότερα».
«Θέλω να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μου σε σας προσωπικά και στον λαό της Ουκρανίας. Μπορείτε να υπολογίζετε τα Ηνωμένα Έθνη ως έναν εταίρος σας. Θα κάνω ό, τι μπορώ για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση σύντομα και να επιλυθεί ειρηνικά», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Σχόλιο: Η εμφάνιση του εμφυλίου πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας αποτελεί τον κύριο λόγο για μια «ενδεχόμενη» στρατιωτική επιχείρηση του ΟΗΕ, η οποία όμως αυτόματα, θα θεωρηθεί ως κατοχή της χώρας, από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, από το Κρεμλίνο. Η Μόσχα, θεωρεί ως πρόσχημα μια ενδεχόμενη αποστολή ειρηνευτικών στρατευμάτων υπό νατοϊκή διοίκηση επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία και θα πραγματοποιήσει τα «πάντα» για να την ακυρώσει.

Από την άλλη πλευρά οι χώρες της δύσης, θεωρούν σύμφωνα με δηλώσεις των αξιωματούχων τους (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία), ότι δεν «μπορούν να κοιτούν αμέτοχες» την ρωσική υποκίνηση ταραχών σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.
Άσχετα βέβαια εάν οι ίδιες υποκίνησαν κάτι ανάλογο στο Κίεβο πριν λίγο καιρό, στο οποίο όμως όντως «βρήκαν» χιλιάδες «ευήκοα ώτα» σε σχέση με την ανατολική Ουκρανία που κατοικείται στην πλειοψηφία της από ρωσόφωνους.

Η Ουκρανία για την ιστορία, είχε χωρισθεί σε αντίπαλα στρατόπεδα εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα και σίγουρα πριν από τα γεγονότα της πλατείας Μειντάν.

«Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει», το ανατολικό τμήμα επιζητούσε πάντα την ρωσική «οικονομική στοργή» και το δυτικό τμήμα ήθελε την ένωση με την ΕΕ. Το ίδιο μοντέλο χρησιμοποιήθηκε σε Κόσοβο, Βοσνία και ΠΓΔΜ. Τα αποτελέσματα αυτών των πρακτικών δυστυχώς έχουν πάντα τα ίδια αποτελέσματα. Τα βαλκάνια θα αποτελέσουν το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης εθνοτικών συγκρούσεων.

Πιθανόν τα «κελεύσματα» για την πορεία των Ουκρανών να ήρθαν από το πολύ μακρινό παρελθόν και την εποχή του μεσαίωνα. Ένα τμήμα της χώρας αποτέλεσε το λίκνο του πολιτισμού των Ρώς των σημερινών ρώσων και ένα άλλο είχε Τεύτονες κατοίκους, (σημερινοί γερμανοί). Αυτή είναι η ιστορία την οποία δεν μπορούμε ούτε να την αγνοήσουμε, ούτε να την ξεγράψουμε, διότι πάντα και πάντοτε θα «εκδικείται» όσους την λησμονήσουν. Εμείς οι έλληνες το γνωρίζουμε αυτό, στα χιλιάδες χρόνια παρουσίας μας σε αυτήν γωνιά της γης.

Εάν τώρα υλοποιηθεί το σενάριο εισβολής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, το σίγουρο είναι ότι ο ρωσικός στρατός θα αντιδράσει και θα πραγματοποιήσει εισβολή. Ο Ρώσος πρόεδρος όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, θα κάνει ότι απαιτείται για να προστατεύσει τους ρωσόφωνους, από «οποιονδήποτε». Απαιτείται οπωσδήποτε από τις δύο υπερδυνάμεις και την διεθνή κοινότητα σύνεση και σοφία. Διότι το σκηνικό της «κολάσεως» είναι στημένο και τα πιόνια είναι στημένα στην θέση τους …Ισχυρό πολιτικό ατόπημα από τον υποψήφιο περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Παυλίδη, ο οποίος παρέστη σε τελετή μεβλίτ (στο χωριό Δοκός) που οργανώθηκε από τον εκλεγμένο ψευτο-μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν και ο υποπρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οφούκ Γκιοζαϊντίν.
Παρεπιμπτόντως, το Ελληνικό Κράτος, δεν αναγνωρίζει τον Ιμπραήμ Σερίφ ως μουφτή, αλλά ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας με την συμμετοχή του σε αυτή την μουσουλμανική εκδήλωση σαφέστατα τον αναγνωρίζει, έστω και με την απλή παρουσία του… Και προφανώς, οκ. Παυλίδης πέρασε σε αυτή την πολιτική ενέργεια προκειμένου να προσελκύσει μουσουλμανικές ψήφους.

Όμως, δική μας απορία, νομίζουμε εύλογη, είναι:
Τι άλλο πρόκειται να αναγνωρίσει ή να κάνει ο κ. Παυλίδης, το οποίο είτε θα αντιτίθεται στην επίσημη πολιτική της χώρας είτε θα προσκρούει στις βασικές αρχές της (ό,ποιας) εθνικής πολιτικής;
Τι άλλο πρόκειται να αποδεχθεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, για να πείσει τους τουρκόφρονες μουσουλμάνους (στους οποίους συγκαταλέγεται και ο ψευτομουφτής Κομοτηνής) για να κερδίσει την ψήφο τους;
Κατά πόσο πιστεύει ο κ. Παυλίδης, ότι αυτές οι προεκλογικές του κινήσεις ανταποκρίνονται στο εθνικό συναίσθημα του ιδίου, αφού είναι γνωστό πως η «δεξαμενή ψήφων» στην οποία απευθύνεται ενώ υποστηρίζει την τουρκική αλυτρωτική πολιτική, ταυτόχρονα δεν αρκεί να τον εκλέξει ως περιφερειάρχη; 
Μήπως ο κ. Παυλίδης θεωρεί κατά κάποιον τρόπο δεδομένους τους χριστιανούς ψηφοφόρους της περιοχής και επιχειρεί να «επεκτείνει» το πολιτικό του προφίλ, μέσω ιδιαίτερα επικίνδυνων εθνικών διαδρομών; Και αν συμβαίνει αυτό, τι ανταλλάγματα προσφέρει στους προξενικούς ψήφους που επιθυμεί να λάβει ο κύριος Παυλίδης;

Εάν η πολιτική δεν έχει καμία ηθική και εάν ο κ. Παυλίδης πιστεύει πως ο ίδιος τοποθετείται ηθικά αλλά και εθνικά σε αυτή την προεκλογική περίοδο, είναι βέβαιος πως πρόκειται να επιχειρήσει μία πολιτική ανασύσταση εκ βάθρων και όχι εκ (τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής) βόθρων;

Κάποιοι επιμένουν να αναφέρονται στην σημερινή Θράκη ως «σύγχρονες Θερμοπύλες», όπου δίνονται μάχες για την αντιμετώπιση του τουρκισμού. Εμείς, αποφεύγοντας να θυμηθούμε πως η ιστορία κατέγραψε και τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες, μένουμε στην περιχαρή φωτογράφηση του κ. Παυλίδη, όπου διακρίνουμε τον Χουσέ Μουσταφά Ισμαήλ Χαλήλ (φωτογραφία από την τελετή μνήμης των 40 πρώτων Οθωμανών που οργανώνεται ετησίως από το προξενείο τα τελευταία χρόνια στο χωριό Χλόη του Ν. Ροδόπης), εργολάβο δημοσίων έργων και αντιπρόεδρο του δήμου Αρριανών (γνωστός προσκείμενος στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής). 
Ο κύριος αυτός, λοιπόν, συνηθίζει να συμμετέχει στην τελετή μνήμης των 40 πρώτων Οθωμανών (που σκοτώθηκαν κατά την κατάληψη της Θράκης από τους Οθωμανούς) που οργανώνεται ετησίως από το προξενείο τα τελευταία χρόνια στο χωριό Χλόη του Ν. Ροδόπης. 
Μάλιστα, ο κύριος αυτός ανέφερε πως έκανε και ο ίδιος ιστορικές έρευνες (ιστορικός ερευνητής!), και κατέληξε στο ότι οι Πομάκοι αρχικά μιλούσαν τουρκικά, αλλά μετά επειδή ήταν αθώος κόσμος, η γλώσσα τους μπερδεύτηκε και έτσι έγιναν τα πομάκικα!
Ανέφερε επίσης πως ο όρος Πομάκος δόθηκε επειδή κατά την περίοδο ίδρυσης του οθωμανικού κράτους βοήθησαν πολύ τους Οθωμανούς (σ.σ. τόσο γελοία είναι βέβαια όλα αυτά, που αξίζει να αναφέρουμε πως στο άκουσμά τους γέλασε ακόμη και το -πομακικό – ακροατήριο του… αυτοσχέδιου ιστοριοδίφη)!
Η ομιλία έκλεισε με ύμνους στη γενναιότητα των κατοίκων της περιοχής και στην ίδρυση της πρώτης – όπως είπε – τουρκικής δημοκρατίας, της δημοκρατίας του 1913, που ιδρύθηκε στο επίσης πομακικό χωριό Οργάνη.

Ο κύριος Χουσέ Μουσταφά Ισμαήλ Χαλήλ είναι υποψήφιος στον συνδυασμό του προτεινόμενου από τη Νέα Δημοκρατία περιφερειάρχη κ. Παυλίδη… 
Να χαίρεστε κι αυτόν και τους ομοίους του κύριε Παυλίδη, αλλά προς επίρρωσή σας, αυτή η ακριτική γωνιά της Ελλάδας, η Ελληνική Θράκη, απαγορεύεται να μετριέται σε ψήφους…
Εάν ο κ. Παυλίδης (που γνωρίζει πολύ καλά την Θρακική πραγματικότητα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής ΑΜ-Θ) δεν έχει πέσει θύμα κακής συμβουλής ή κομματικής προτροπής, μετά από το συγκεκριμένο γεγονός θεωρεί τον εαυτό του αρκετά δυνατό και ικανό, για να αντέξει και να προωθήσει τα εθνικά συμφέροντα απέναντι σε κομματικές προτροπές ή άλλες πιέσεις; 
Η παρουσία του κ. Παυλίδη στο χωριό Δοκός, απέδειξε πως όσο και αν θέλει, δυστυχώς δεν έχει τις δυνάμεις για να αντισταθεί στο κόμμα, όταν θα δέχεται εντολές αποσιώπησης γεγονότων που θα είναι χτυπήματα στην Ελληνικότητα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης...

Κωνσταντίνος
Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός 

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο και κυρίως τη στιγμή που επιφέρει τη μεγαλύτερη ζημιά. Απ’ αυτή την άποψη, η κίνηση της Χρυσής Αυγής ήταν καλά ζυγισμένη. Εκδηλώθηκε τη στιγμή που -με την αμέριστη πάντα βοήθεια των κατεστημένων ΜΜΕ- η κυβέρνηση καλλιεργούσε με σχετική επιτυχία την εντύπωση ότι η οικονομία εισέρχεται σε τροχιά σταθεροποίησης και ότι σε λίγο το μνημόνιο θα είναι παρελθόν. Το βίντεο του Κασιδιάρη ανέτρεψε το πολιτικό κλίμα, έφερε τον πρωθυπουργό σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και όξυνε τις ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις.

Ο Μάιος είναι κρίσιμη καμπή και για την κυβέρνηση και για τον Σαμαρά. Δεν του αρκεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα πάει πολύ καλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Παραλλήλως, έχει ζωτική ανάγκη η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. στις ευρωκάλπες να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Για να το επιτύχει στηρίζεται στην υποστήριξη του ευρωιερατείου. Το έργο, άλλωστε, το έχουμε ξαναδεί. Στις εκλογές του 2012, το μόνο που δεν έκαναν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ήταν να κολλήσουν προεκλογικές αφίσες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ! Τώρα, αυτόν τον σκοπό υπηρετούν τα καλά λόγια που ακούστηκαν στο Γιούρογκρουπ, η επικείμενη επίσκεψη Μέρκελ, ο περιορισμένος δανεισμός από τις αγορές και οι αναμενόμενες ρητορικές υποσχέσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Μία μικρή διαφορά στις ευρωεκλογές θα απέτρεπε τάσεις εσωκομματικής αμφισβήτησης του Σαμαρά και θα του άφηνε περιθώρια κινήσεων. Ολα δείχνουν ότι το χαμηλό εκλογικό ποσοστό της «Ελιάς» θα δρομολογήσει διαλυτικές τάσεις στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό, όμως, δεν οδηγεί υποχρεωτικά σε ανατροπή της κυβέρνησης.

Ο μνημονιακός κοινός παρονομαστής των βενιζελικών και των γεωργοπανδρεϊκών, σε συνδυασμό με έξωθεν πιέσεις, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα. Στο ίδιο πλαίσιο εγγράφεται και η πρόσφατη πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τη ΔΗΜΑΡ. Κοινοβουλευτικές εφεδρείες, άλλωστε, υπάρχουν και στον χώρο των ανεξάρτητων βουλευτών.

Η ιδανική εξέλιξη για τον Σαμαρά είναι όχι μόνο να ανασυγκροτήσει την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά και να ξεπεράσει τον σκόπελο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο. Η συγκέντρωση των απαραίτητων 180 ψήφων, όμως, αν και δεν μπορεί να αποκλεισθεί, είναι εξαιρετικά δυσχερής.

Ακριβώς γι’ αυτό, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για πρόωρες εθνικές εκλογές. Λόγω και του πριμ των 50 εδρών, στόχος του είναι η πρώτη θέση. Για τον σκοπό αυτό θα επιστρατευθούν όλα τα θεμιτά κι αθέμιτα μέσα και από τις εγχώριες άρχουσες ελίτ και από το ευρωιερατείο. Ακόμα και έτσι, όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολο η Ν.Δ. να κερδίσει την πρωτιά.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Σαμαράς συζητούσε το σενάριο της δημιουργίας μίας ευρύτερης παράταξης με την ενσωμάτωση υπολειμμάτων του ΠΑΣΟΚ, της μνημονιακής πτέρυγας της ΔΗΜΑΡ και κινήσεων της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς. Θα πρόβαλε σαν ιδεολογικό συνεκτικό ιστό την παραμονή στην ευρωζώνη και σαν κοινό πολιτικό στόχο την αποτροπή της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή οδηγεί σε χάος. Τέλος, τον ρόλο καταλύτη για τη συσπείρωση τόσο διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων στο πλαίσιο μίας -έστω και ομοσπονδιακού τύπου- παράταξης θα έπαιζαν η εγχώρια ολιγαρχία του χρήματος και το ευρωιερατείο.
Λόγω των βαθιά ριζωμένων κομματικών στερεοτύπων, αυτό το σενάριο ήταν εξαρχής δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Η υπόθεση Μπαλτάκου, όμως, μάλλον το ακυρώνει. Η ΔΗΜΑΡ είναι στα κάγκελα, ενώ οι «πράσινοι» βουλευτές έχουν πρόσθετο λόγο να δυσφορούν. Με άλλα λόγια, δοκιμάζεται η συνοχή της συμπολίτευσης.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Παπανδρέου εκμεταλλεύθηκε την υπόθεση Μπαλτάκου για να διαφοροποιηθεί περαιτέρω από τον Βενιζέλο, αφήνοντας να αιωρείται ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα, απλώς εγγράφει υποθήκες για να διεκδικήσει αυτόνομο πολιτικό ρόλο μετά τις ευρωεκλογές.

Η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, ίσως και η προκήρυξη εθνικών εκλογών τον Μάιο, δεν είναι η πιθανότερη εξέλιξη. Δεν μπορεί, όμως, να αποκλεισθεί. Πολύ περισσότερο εάν αληθεύουν οι φήμες ότι η Χρυσή Αυγή διαθέτει κι άλλα αποκαλυπτικά βίντεο.

Πώς από την ανοχή φθάσαμε στην κήρυξη πολέμου

Τα όσα λέει ο Μπαλτάκος στον Κασιδιάρη δεν εγείρουν μόνο μείζον ζήτημα για τη λειτουργία των θεσμών και ειδικά της Δικαιοσύνης. Φωτίζουν και τη στάση της ομάδας Σαμαρά έναντι της Χρυσής Αυγής. Μέχρι τη δολοφονία Φύσσα, η κυβέρνηση και το κατεστημένο μιντιακό σύστημα ανέχονταν τις εμφανείς παράνομες πράξεις και δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής. Σχεδόν έκλειναν τα μάτια σ’ αυτά που σήμερα υπερπροβάλλουν.

Η δε Δικαιοσύνη ακολουθούσε τις αργόσυρτες διαδικασίες που στην πράξη ισοδυναμούν με ατιμωρησία. «Εβαλε φτερά» στα πόδια της μόνο όταν η κυβέρνηση έκανε στροφή, λόγω και της δολοφονίας Φύσσα. Στην πραγματικότητα, το έδαφος είχε στρωθεί, λόγω της απροθυμίας του Μιχαλολιάκου να λειτουργήσει σαν δεκανίκι της Ν.Δ.

Η εξήγηση για την αρχική στάση ανοχής και για τη μετέπειτα στροφή είναι ότι το Μαξίμου και κύκλοι των αρχουσών ελίτ ερωτοτροπούσαν με την ιδέα να χρησιμοποιήσουν το κόμμα του Μιχαλολιάκου. Οχι μόνο σαν δεκανίκι της Ν.Δ., αλλά και ως δύναμη εξισορρόπησης του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με εμφυλιοπολεμικούς όρους. Η θεωρία των δύο άκρων, που αντανακλά αυτή την πρόθεση, προϋποθέτει ισχυρή και προκλητική Χρυσή Αυγή.

Στο Μαξίμου εκτιμούσαν ότι οι δικαστικές διώξεις και η ηθική καταρράκωσή της θα συρρίκνωναν την εκλογική επιρροή της. Προσδοκούσαν ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι της θα επέστρεφαν στο «γαλάζιο» μαντρί. Οι δημοσκοπήσεις, όμως, διαψεύδουν αυτή την προσδοκία. Ειδικά εάν συνεκτιμηθεί και το γεγονός ότι τώρα αρκετοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής αποφεύγουν για προφανείς λόγους να το δηλώνουν στους δημοσκόπους.

Η ιστορία, πάντως, διδάσκει ότι η προσπάθεια να ανασχεθεί ένα πολιτικό φαινόμενο με δικαστικές διώξεις, συνήθως φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Το ζήτημα, όμως, δεν αφορά μόνο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Αφορά και τον πυρήνα του πολιτεύματος. Οι δημοκρατικοί κανόνες δεν έχουν εγκαθιδρυθεί για να εφαρμόζονται αλά καρτ και, βεβαίως, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Ούτε η δημοκρατική ευαισθησία μπορεί να έχει ιδεολογικό πρόσημο.

Πηγή Real 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Έκαψαν την Ελληνική σημαία στο κέντρο των Τιράνων

Με αφορμή την ιστορία του βαρυποινίτη Ιλιρ Καρέλι που το πραγματικό του όνομα είναι Kundret Kume, στην Αλβανία, υπάρχει μια προσπάθεια από σκοτεινούς κύκλους, καθώς και από διάφορα εθνικιστικά αλβανικά μέσα να ξυπνήσουν τον αλβανικό "πατριωτισμό", με σκοπό μαζική επίθεση κατά της Ελλάδας τροφοδότηση του ανθελληνικού κλίματος.

Είναι λυπηρό, καθώς, στην Αλβανία, όλοι οι επικίνδυνοι κακοποιοί που έχουν απασχολήσει την ελληνική κοινωνία, αντιμετωπίζονται σαν ήρωες, γράφοντας ποιήματα και μελοποιώντας μάλιστα τραγούδια με τα κατορθώματα τους. Έτσι κάνανε με όλους τους Αλβανούς διαβόητους κακοποιούς και έτσι κάνανε και με τον Καρελι. Το φέρετρο του βαρυποινίτη ήταν τυλιγμένο με την Αλβανική Σημαία, μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού, και λίγες μέρες αργότερα στα Τίρανα Αλβανοί "πατριώτες" συγκεντρώθηκαν μπροστά στην ελληνική πρεσβεία στα και έκαψαν την ελληνική σημαία.

Την ίδια συμπεριφορά επιφύλαξαν και στον Έλληνα πρέσβη, κ Ροκανά ο οποίος δέχθηκε επίθεση με αυγά, στο Φιέρι από «ακτιβιστές» ανθέλληνες με αρχηγό κάποιον ονόματι Κριστακι Ζίου (σσ. στο Φιέρι ζούν πολλοί τσάμηδες), στα πλαίσια των εκδηλώσεων για της Εθνική Επέτειο της 25 Μαρτίου όπου ο Έλληνας πρέσβης παρευρέθη στο Δημαρχείο του Φιέρι. Στο κέντρο της, στην πλατεία "Ευρώπη" υψώθηκε και η Ελληνική Σημαία όπως συμβαίνει με κάθε χώρα που γιορτάζει την ανεξαρτησία της. Οι ακτιβιστές και οι υπόλοιποι θέλησαν να κατεβάσουν την Ελληνική Σημαία γιατί είναι ντροπή να κυματίζει αυτή στην Αλβανία και στην συγκεκριμένη πόλη, όπως είπαν χαρακτηριστικά. Μάλιστα αν δεν είχε επέμβει η αλβανική αστυνομία τα επεισόδια θα ήταν σοβαρά και ακραία. Ο Έλληνας Πρέσβης παρέμεινε για μία ώρα περίπου αποκλεισμένος στο Δημαρχείο του Φιέρι.

Ενώ η επίθεση στο αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο έχει ξεπεράσει κάθε όριο, με αποκορύφωμα την συνέντευξη του πρώην αρχηγού των Μυστικών Υπηρεσιών Αλβανίας SHIK-SHISH (1997-2002) Φατός Κλόσι στην εφημερίδα «Illyria»των αλβανοαμερικανών στην Νέα Υόρκη, που αναδημοσίευσε η αλβανική εφημερίδα «Πανόραμα». Στη συνέντευξη αυτή αποκαλύπτεται ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας καθώς και ποιοι βρίσκονται πίσω από κάθε επίθεση που δέχονται οι Έλληνες της Αλβανίας και φυσικά οι χριστιανικοί ναοί. Λέει λοιπόν ο πρώην αρχηγός: «Το πρόβλημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι εντελώς διαφορετικό! Η παρέμβαση της Ελληνικής Εκκλησίας στα εσωτερικά της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ίσως πιο σοβαρή από το πρόβλημα των ισλαμιστών, στην οποία όμως δεν έχει αφιερωθεί η απαιτούμενη προσοχή. Όχι από τις Μυστικές Υπηρεσίες, διότι οι Μυστικές Υπηρεσίες παρακολουθούσαν την παρέμβαση αυτή».

Τα γεγονότα αυτά δεν είναι τυχαία, έχουν βαθιές ρίζες και πρέπει η ελληνική πολιτεία να τα λάβει σοβαρά υπόψιν της και όχι να διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία ότι είναι η πιο θερμή χώρα που υποστηρίζει την εν λευκώ είσοδο της Αλβανίας στην ΕΕ.

Πρέπει να αναλογιστούμε οτι, κατά τους Αλβανούς η χώρα τους απλώνεται μέχρι την Λάρισα ενώ οι Βορειοηπειρώτες γι' αυτούς είναι εργάτες που πήγαν να δουλέψουν τα κτήματα των Αλβανών μπεήδων, πριν 200 χρόνια και παρέμειναν στη χώρα τους. Για τους Αλβανούς πάντα οι Έλληνες τους χρωστάνε. Η γενική αντίληψη των Αλβανών είναι ότι, οι Αλβανοί κακοποιοί έχουν καταδικαστεί χωρίς να φταίνε.

Αυτή είναι μια γενική αντίληψη που έχει γαλουχηθεί και εκπαιδευτεί στα σχολικά βιβλία και το γνωρίζον όσοι είχανε την "τύχη" να ζήσουμε στην αλβανική επικράτεια. Φτάνει κανείς να επισκεφθεί όλα τα ηλεκτρονικά αλβανικά μέσα και να διαβάσει τα σχόλια των Αλβανών και το μίσος που εκτοξεύουν έναντι των Ελλήνων με την κάθε ευκαιρία.

Προχθές το απόγευμα, μια μεγάλη ομάδα Αλβανών διαμαρτυρήθηκαν στο κέντρο των Τιράνων κατά των βασανιστηρίων που υπέστη ο Αλβανός βαρυποινίτης στην Ελλάδα. Με αλβανικές σημαίες στα χέρια, οι διαδηλωτές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ έσκισαν την ελληνική σημαία και στη συνέχεια την έκαψαν. 
Η ομάδα των διαδηλωτών κρατούσε στα χέρια διάφορα πανό και συνθήματα που καταδικάζουν όπως γράφανε την απάνθρωπη βία των Ελλήνων δεσμοφυλάκων και από την άλλη, κρατούσαν πανό για τον ήρωα Αλβανό βαρυποινίτη, τον Kundret Kume ή αλλιώς γνωστός ως Ηλία στην Ελλάδα. Χρειάστηκε η παρέμβαση της αλβανικής αστυνομίας να διαλύσει τους διαδηλωτές. Πάλι με αφορμή αυτό οι αστυνομικοί κατηγορήθηκαν πως ακολουθούσαν εντολές της Ελλάδας.

Εμπρός λοιπόν για την Ευρωπαϊκή Αλβανία που όλοι ονειρευόμαστε!

Πηγή www.himara.gr

Εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο του Plesetsk ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου RS - 24 «Yars»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Και μέσα σε όλα αυτά που διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην ανατολική Ουκρανία, με την Ευρώπη να παρακολουθεί με «κομμένη την ανάσα», η Μόσχα εκτόξευσε σήμερα το πρωί, έναν διηπειρωτικό πύραυλο.

Σύμφωνα με τις ρωσικές διοικήσεις, στρατηγικών Δυνάμεων( RVSN ) και Αεροδιαστημικής Άμυνας (VVKO), «σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ( ICBM ) RS - 24 «Yars», εξοπλισμένου με κεφαλή».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της στρατιωτικής διοίκησης αναφέρει ότι «σήμερα το πρωί στις 10:40 ώρα MSK από το κοσμοδρόμιο του Plesetsk, εκτοξεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος RS - 24 «Yars», ανέφερε το πρακτορείο ITAR-TASS, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, συνταγματάρχη Ιγκόρ Yegorov.

«Ο κύριος στόχος της εκτόξευσης ήταν η επιβεβαίωση της αξιοπιστίας των πυραύλων αυτού του τύπου, που κατασκευάζεται από την εταιρεία Воткинский завод" (Удмуртия»), δήλωσε ο ρώσος ανώτερος αξιωματικός σε μια λιτή δήλωση.

Η εκτόξευση σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε από κινητή μονάδα εκτόξευσης. Ο πύραυλος «προσγειώθηκε» στην χερσόνησο Καμτσάτκα στο ειδικό πεδίο βολής Кура και θεωρήθηκε από την ρωσική στρατιωτική ηγεσία, ως επιτυχής, κατέληξε ο Yegorov.

Σχόλιο: Η πραγματοποίηση εκτόξευσης, αυτήν ακριβώς την δεδομένη στιγμή, με εντολή του Κρεμλίνου, ενός διηπειρωτικού πυραύλου RS - 24 «Yars», αποτελεί σαφέστατο «μήνυμα» προς το Κίεβο αρχικά και κατόπιν προς την δύση γενικότερα. Η Ρωσία θεωρεί την ανατολική Ουκρανία ως ζωτικό της χώρο και πιθανόν επιθυμεί να πράξει ότι είναι αναγκαίο για να «τελειώνει» με το όλο θέμα, μη θέλοντας να το αφήσει να «σέρνεται» επί μακρόν. Επιθυμεί δηλαδή την ομοσπονδοποίηση της Ουκρανίας για να μπορεί να «ελέγχει» τις ανατολικές επαρχίες της χώρας αυτής «καλύτερα» για τα δικά της συμφέροντα. Υπενθυμίζουμε ότι στην Μαύρη θάλασσα βρίσκεται ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ που αποτελείται από τρεις μονάδες, το USS «Donald Cook» το γαλλικό πλοίο υποκλοπών «Dupuy de Lom» και γαλλικό σκάφος διάσωσης «Alize Duplex».
Η δύση οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες διότι η όλη αυτή διαδικασία πραγματοποιείται σε μια « danger zone» από όπου δύναται να ξεκινήσει «μεγάλος πόλεμος» πράγμα απευκταίο για όλους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Τούτη η κρίση θα μπορούσε να είναι καλοδεχούμενη και αναγκαία, με σοβαρές προϋποθέσεις όμως!
Με την έννοια βέβαια της ευκαιρίας διόρθωσης της κακοδιαχείρισης του κράτους, την ελλιπή και εντελώς υποκειμενική δημόσια διοίκηση, την πολυνομία που έχει σαν αποτέλεσμα την πολυαδικία, την πραγματική αναδιάρθρωση με δυό λόγια, ενός κράτους-μπάχαλου που λειτούργησε όπως λειτούργησε τα τελευταία 70, και ακόμα χειρότερα τα πιό πρόσφατα 30 χρόνια, προς όφελος των λίγων, ελάχιστων, και του κομματικού κράτους.

Όλα αυτά ΑΝ και εφ' όσον, τα βάρη των προηγούμενων δυσλειτουργιών δεν έπεφταν μόνον στις πλάτες των πολιτών, αλλά κυρίως στις πλάτες αυτών που τα δημιούργησαν και ακόμα περισσότερο στις πλάτες αυτών που εν γνώσει τους και δόλια ωφελήθηκαν.
 
Και ακόμα, θα έπρεπε οπωσδήποτε, αυτό το γερασμένο ηλικιακά, και εντελώς παρηκμασμένο ηθικά πολιτικό σύστημα, να αλλάξει εκ βάθρων ή να εξαφανιστεί!
Εδώ όμως αντίθετα, οι ωφελημένοι και οι αυτουργοί εξακολουθούν να ωφελούνται και να πράττουν και τον ανήφορο, την όποια "διάσωση", την "σταύρωση", να την υφίσταται μόνος του ο λαός!

Κι ενώ, σύμφωνα με τις Γραφές, ακόμη κι ο Θεάνθρωπος αντέδρασε κάποια στιγμή στην αδικία τού να είναι μόνος αυτός το εξιλαστήριο θύμα  ("απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο"), ο ίδιος ο λαός, καθόλου θεάνθρωπος από φυσικού του(!), με αδυναμίες, ανθρώπινα πάθη και λάθη, δείχνει να επωμίζεται ως τώρα χωρίς αντίδραση την σφαγή του, για να ξεπλύνει με το αίμα του τις αμαρτίες του "συστήματος"!

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θ' αλλάξει σύντομα, και ότι ο λαός όντας μή θεάνθρωπος, και όντας ήδη "επί του Σταυρού", δεν θα συγχωρήσει όπως Εκείνος τους "ληστές", αλλά θα τους καταβαραθρώσει, στην "κόλαση" στην οποία ανήκουν και αξίζουν!..


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Μεγάλη Δευτέρα πολύ πρωί γύρω στις εφτά η ώρα και έξω από την κεντρική είσοδο ενός μεγάλου υποκαταστήματος της αλυσίδας supermarket, Lidl, γίνεται ο... χαμός. 
Περίπου 200 άτομα περιμένουν από τις έξη και μάλιστα πολλοί μαλώνουν το ποιος ήρθε πρώτος για να βρεθεί μπροστά μόλις ανοίξουν «οι πύλες του παραδείσου» του γερμανόφωνου Lidl. 
Η «προκήρυξη» για την πώληση αμνών στην τιμή των 3 ευρώ, σηματοδότησε τον νέο μεγάλο ελληνικό «ξεσηκωμό» που έκανε την οικονομική κρίση να φαντάζει καταναλωτικό παιχνίδι στις πλάτες μιας Ελλάδας, όπου ο αριθμός των αυτοκτονιών κάθε μέρα μεγαλώνει όλο και πιο πολύ.

Μόλις άρχισε να χτυπά η καμπάνα της γειτονικής εκκλησίας για την ακολουθία του Όρθρου και της Θειας Λειτουργίας της Μεγάλης Δευτέρας, άνοιξαν και οι πύλες του γερμανικού «παραδείσου» του Lidl, με τα αμνοερίφια να περιμένουν τους Νεοέλληνες να τα αρπάξουν για τα πασχαλινά τραπέζια τους. 
Τότε έγινε το έλα να δεις! 
Ο σπρώξας του σπρώξαντος, ο τρέξας του τρέξαντος και ο αρπάξας του αρπάξαντος! 
Πολλοί άρπαζαν ένα σφάγιο και το διεκδικούσαν μαζί με άλλους που συγχρόνως το είχαν αρπάξει. Σκηνές απείρου κάλους στην Ελλάδα της μεγάλης Εβδομάδας του 2014. 
Δυστυχώς όμως για τους εφορμήσαντες Νεοέλληνες τα αρνιά ήταν πολύ λίγα με αποτέλεσμα η μάχη να γίνει πιο σκληρή, σε σημείο να διεξάγονται σκληρές συγκρούσεις που σε πολλούς θύμιζαν την κατάσταση στην Ουκρανία. Οι Νεοέλληνες έδιναν ψυχή και σώματι για να αρπάξουν ένα αρνί του Lidl, γράφοντας νέα μεγάλη «ένδοξη» σελίδα στην νεοελληνική ιστορία. 
Τελικά τα αρνιά τέλειωσαν πολύ γρήγορα και όσοι απέμειναν «μπουκάλα», άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται έντονα στους καημένους υπάλληλους της γερμανικής αλυσίδας που είχε την φαεινή ιδέα, (αν και παράνομα γιατί δεν υπάρχει η νόμιμη άδεια να πουλά αρνιά, αλλά ποιος εισαγγελέας θα νοιαστεί γι αυτό; έχουν άλλο, «σημαντικό» έργο να επιτελέσουν), να πουλήσει πασχαλινά αρνιά στην τιμή του 3 ευρώ το κιλό, όταν την ίδια ώρα οι τιμές στην κεντρική αγορά κυμαίνονται στα 7 με 8 ευρώ.

Η εκκλησία σε λίγο τέλειωσε την θεια λειτουργία και οι λιγοστοί εκκλησιαζόμενοι έβγαιναν κρατώντας το αντίδωρο στα χέρια τους. Λίγο πιο περά οι δεκάδες απελπισμένοι Νεοέλληνες υποψήφιοι αλλά απατημένοι καταναλωτές των αρνιών του Lidl, κραύγαζαν θυμωμένοι γιατί δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν το πολύτιμο αυτό έδεσμα που θα τους χορτάσει την ημέρα της Ανάστασης. 
Μήπως η Ανάσταση δεν γίνεται για κάποιο θείο μήνυμα, αλλά για τις σούβλες τα αρνιών του Lıdl ; 
Κάποιοι φωνάζουν εδώ και καιρό να κάνουμε μποϋκοτάζ στην γερμανική αλυσίδα που όμως προσφέρει αρνιά σε τόσο χαμηλή τιμή. 
Θα έπρεπε να έρθουν την μεγάλη Δεύτερα το πρωί για να… θαυμάσουν τα αποτελέσματα των υποτιθεμένων εθνικών προτροπών τους. 
Το μποϋκοτάζ τους σε όλο του το μεγαλείο!

Αυτή είναι η Ελλάδα του μνημονίου και της γερμανικής κατοχής του 2014 ; Θα μου πεις υπάρχουν και χειροτέρα. 
Όποιος βρεθεί στην Άγκυρα την ημέρα του Κουρμπάν Μπαιράμ, (όπως ο υποφαινόμενος), θα πάθει σοκ καθώς θα βλέπει ανθρώπους με ένα μαχαίρι στους δρόμους να κυνηγούν κάποιο δύστυχο ζώο για να το σφάξουν εν ψυχρώ και αυτό λέγεται θρησκευτική εκδήλωση. 
Αυτό όμως μην γελιέστε, δεν μας εξιλεώνει με τίποτα. 
Άλλο η εκκλησία την Μεγάλη Δευτέρα, (αυτοί που την στερήθηκαν σε κάποια αλλόπιστη ή άθεη χώρα που δεν μπορείς να βρεις πουθενά εκκλησία, θα με καταλάβουν καλύτερα), και άλλο τα supermarket με τα αρνιά της σύγχρονης γερμανικής κατοχής μας!


Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς 

Αντιγράφω από το βιβλίο του Carlo Cipolla, Oι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας (εκδ. «Kέδρος», 2012):
«1. Πάντοτε και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία.

2. H πιθανότητα να είναι ηλίθιο ένα συγκεκριμένο άτομο, είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ατόμου.
3. Hλίθιος χαρακτηρίζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημίες σε ένα άλλο άτομο ή σε ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανό και να βλάπτεται σημαντικά.
4. Oι μη ηλίθιοι άνθρωποι πάντα υποτιμούν την καταστροφική ισχύ των ηλίθιων ατόμων. Συγκεκριμένα, οι μη ηλίθιοι άνθρωποι συνεχώς παραβλέπουν πως η συναναστροφή / συγχρωτισμός με ηλίθια άτομα αποδεικνύεται απαρέγκλιτα μοιραίο λάθος, ανεξάρτητα από χρόνο, τόπο και συνθήκες.
5. O ηλίθιος άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος από τον κακοποιό». 

Kαι σχολιάζω:
1. Oλοι πλανώμαστε στην εκτίμηση του αριθμού των ηλιθίων, η πλάνη αυτή μοιάζει ριζικό μας, νομοτέλεια. Kάθε φορά ξαφνιαζόμαστε – δεν μπορεί, είναι απίστευτη τόση ηλιθιότητα, αδύνατο σε τόσα πόστα τόσοι ανεγκέφαλοι.
Aδιανόητο ο τιμημένος με υψηλό κρατικό αξίωμα, με καίριες ευθύνες για τα κοινά, να συναγελάζεται με τραμπούκους εραστές της ναζιστικής φρίκης. Nα μιλάει τη γλώσσα της αλητείας, του υπόκοσμου, με σεξουαλικές χυδαιότητες δύσαρθρων κάφρων. Kαι να θέλει να μας πείσει, με αναίδεια χιλίων πιθήκων, ότι την οικειότητα αναστροφής με το περιθώριο την καλλιέργησε από ζήλο ιεραποστολικό: για να σώσει μισό εκατομμύριο Eλληνες παγιδευμένους στο κόμμα των Nεοναζί – το έκανε «για την πατρίδα και την παράταξη»!

Hταν από τους εγγύτατους συνεργάτες του πρωθυπουργού, «κολλητός» του. Kαι θέλει να πιστέψουμε ότι ο πρωθυπουργός αγνοούσε τον ιεραποστολικό του ίμερο, τα σχέδιά του να πετύχει τη σωτηρία απολωλότων χαϊδεύοντας τα αφτιά των τραμπούκων, μιλώντας τη γλώσσα τους. Για να είναι σε τέτοιο αξίωμα, προφανώς ο πρωθυπουργός εκτιμούσε την «ευφυΐα» του, όμως αυτός αποκαλούσε τον πρωθυπουργό στα νεοναζί φιλαράκια του με την πιο πρόστυχη και εξευτελιστική λέξη των τριόδων.

2. Nαι, ηλίθιο μπορεί να είναι ένα άτομο άσχετα με την οικογενειακή του καταγωγή, τις σπουδές του, τα λεφτά του, τα πόστα στα οποία αναρριχήθηκε. Kανένα από τα γνωστά στιλπνά προσόντα δεν το εμποδίζει να συντάσσει, λ.χ., κυβερνητικές ανακοινώσεις απύθμενης, ιλιγγιώδους ηλιθιότητας. Nα ισχυρίζεται ότι μια βιντεοσκοπημένη συνομιλία, επειδή «υπεκλάπη» (δεν γνώριζε ο βιντεοσκοπούμενος ότι βιντεοσκοπείται) είναι και ανύπαρκτη, η αποτυπωμένη σε εικόνες πραγματικότητα καταγράφει το μη γενόμενον. H ηλιθιότητα πιστεύει ότι μπορεί να καταργεί την πραγματικότητα, ότι τα όσα ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού καταλόγισε στον πρωθυπουργό και σε δύο υπουργούς του δεν πρέπει να ελεγχθούν από το Kοινοβούλιο, δεν είναι ανάγκη να λογοδοτήσουν οι καταγγελλόμενοι, διότι η βιντεοσκοπημένη πραγματικότητα είναι μη πραγματική.
3. Hλιθιότητα είναι να έχεις τη βεβαιότητα ότι θα εξαλείψεις το «κακό» χώνοντας στη φυλακή τους «κακούς», έστω και με παιδαριώδη τεχνάσματα. Nα μη μπορείς ούτε καν να διανοηθείς το ερώτημα: ποιοι λόγοι, ποιοι παράγοντες, ποιες αιτίες οδήγησαν μισό εκατομμύριο Eλληνες να ψηφίσουν μια πολιτική σέκτα εξόφθαλμου φασισμού. Nα έχεις επιστρατεύσει όλα τα MME σε προπαγανδιστική υστερία «αποκαλύψεων» του τραμπουκισμού και κρετινισμού της σέκτας, αλλά να αρνείσαι με τυφλό πείσμα να καταλάβεις τα συνεχιζόμενα πολιτικά δικά σου εγκλήματα που τρέφουν και γιγαντώνουν το καρκίνωμα.
Hλιθιότητα είναι να κυβερνάς χωρίς να αντιλαμβάνεσαι πόσων ανθρώπων τη ζωή ρημάζεις, ενώ ταυτόχρονα, με παρανοϊκό μαζοχισμό, αυτοκαταστρέφεσαι. Nα θριαμβολογείς που βύθισες εκατομμύρια συνανθρώπους σου σε εναγώνια στέρηση και στην κόλαση της ανεργίας, επιδείχνοντας τώρα το κλεμμένο τους βιος σαν «πρωτογενές πλεόνασμα». Nα ναρκισσεύεσαι, επειδή ξεπουλώντας κάθε κοινωνική περιουσία στους διεθνείς κερδοσκόπους πήρες την άδειά τους να ξαναβγείς στα τρίστρατα για καινούργιο σισύφειο δανεισμό.

4. Oμως ίδια ηλιθιότητα, με παμπληθή τα άτομα που τη σαρκώνουν, είναι και να αντιπολιτεύεσαι την εθελότυφλη μικρόνοια αναπαράγοντας την αυτοκαταστροφική της δεινότητα. Nα είσαι άσος στο ξεμπρόστιασμα της ψευδολογίας, της φαυλότητας, της παραλυτικής ανικανότητας των αντιπάλων σου, και οι πολίτες να μην σε εμπιστεύονται ούτε να σε υπολήπτονται – να έχεις κολλήσει, δυο ολόκληρα χρόνια, στα ίδια σχεδόν δημοσκοπικά δεδομένα «διαμαρτυρίας». Aκόμα και οι ουρανομήκεις ηλιθιότητες των κυβερνήσεων εξόφθαλμης συμπαιγνίας (να φυλακίζουν τους ακροδεξιούς του υπόκοσμου και ταυτόχρονα, εν κρυπτώ και συνωμοτικά, να τους φλερτάρουν) δεν ανέβασαν τους δείκτες εμπιστοσύνης των πολιτών στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Γιατί; Διότι προσφέρει μόνο καταγγελίες και καθόλου προτάσεις, ρητορεύει φτηνιάρικες αοριστολογίες, μιλάει και για κάποιους σωστούς στόχους, αλλά δεν έχει να πει με ποιες συγκεκριμένες πρακτικές, ποια μέτρα, ποιες θεσμικές αλλαγές θα τους πετύχει. Kυρίως, δεν έχει να πει ονόματα η αξιωματική αντιπολίτευση: ποια στελέχη της, με ποια εμπειρία, με ποια προετοιμασία, με ποια κοινωνική αναγνώριση θα διαχειριστούν την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, την άμυνα, την παιδεία. Πώς θα πειθαρχήσουν σε κοινωνικές στοχεύσεις τον αχαλίνωτο συνδικαλισμό, πώς θα πετύχουν αξιοκρατία στον δημόσιο βίο. Oσο αποφεύγει να δεσμευτεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε συγκεκριμένους (και με ονοματεπώνυμο εκτελεστή) σχεδιασμούς, όσο η εικόνα της στη συνείδηση των πολιτών συνεχίζει να ταυτίζεται με τα «αντισυμβατικά» αμπέχονα ακκιζόμενα στο βήμα της Bουλής ή τις υστερικές εμμονές σε «προοδευτικές» ιδεοληψίες, θα υφίσταται τις συνέπειες της καταστροφικής ισχύος μοιραίων λαθών αμιγούς ηλιθιότητας.

Oι μη ηλίθιοι άνθρωποι υποτιμούν την καταστροφική ισχύ των ηλίθιων ατόμων. Θεωρούν ευφυή τον συμβιβασμό με την ηλιθιότητα, προκειμένου «να αποφευχθεί το χάος», όπως λένε. Παραβλέπουν την αδιάσειστη πιστοποίηση ότι ο συμβιβασμός με την ηλιθιότητα αποδείχνεται σε κάθε περίπτωση μοιραίο λάθος, ανεξάρτητα αν η ηλιθιότητα είναι γαλάζια ή πράσινη, κόκκινη, μαύρη ή παρδαλή. Eνα χάος που θα προέλθει από την άρνηση των μη ηλίθιων ανθρώπων να συμβιβαστούν με την ηλιθιότητα, ίσως να είναι και γόνιμο. Tο χάος από τη μείξη ηλιθιοτήτων (ΠAΣOK, N.Δ. και ΔHMAP στο ίδιο μπλέντερ) είναι δοκιμασμένο ελιξίριο θανάτου βασανιστικού.

5. Σίγουρα ο ηλίθιος άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος από τον κακοποιό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Τέσσερα τουρκικά μαχητικά F-16 αναχαίτισαν ρωσικό αεροσκάφος επιτήρησης IL-20 στη Μαύρη Θάλασσα. Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι, όταν το ρωσικό αεροσκάφος, το οποίο πετούσε παράλληλα του ρουμανικού εναέριου χώρου, στράφηκε ανατολικά και πλησίασε σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων από τις τουρκικές ακτές, εντός του διεθνούς εναέριου χώρου.
 
Το περιστατικό έλαβε χώρα μετά τις ρωσικές αιτιάσεις ότι η Τουρκία παραβιάζει την Συνθήκη του Μοντρέ και την τουρκική απάντηση. Ωστόσο, είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, ότι η Μόσχα «κατανοεί» την στάση της Άγκυρας, αφού η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. 

Η Άγκυρα, αλλά και άλλες χώρες που βρέχονται από τη Mαύρη Θάλασσα και είναι κράτη-μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας, δηλαδή η Ρουμανία και η Βουλγαρία, συχνά διαμαρτύρονται ότι ρωσικά αεροσκάφη προβαίνουν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να ερμηνευθούν και ως προκλητικές, αναγκάζοντας τα αμυντικά τους συστήματα να κινητοποιούνται, με ότι αυτό συνεπάγεται από την άποψη και του κόστους.

Η Τουρκία αυθαδιάζει και πάλι κατά της Ρωσίας
Οι εύθικτοι Τούρκοι δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω και προέβησαν σε νέα ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα της παραμονής του αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα για 11 μέρες παραπάνω από όσα προβλέπει η Συνθήκη του Μοντρέ (1936).

Αν και επί της ουσίας δεν έχουν άδικο, αφού το πλοίο (χώρας που δεν βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα) το οποίο παρέμεινε περισσότερο από 21 μέρες όπως προβλέπεται, είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα, θα έπρεπε να είχαν συνάγει, ότι και οι Ρώσοι κάποιον λόγο πρέπει να είχαν για να προχωρήσουν στην έκδοση δικής τους ανακοίνωσης για το θέμα!

Οι Ρώσοι ασφαλώς και γνώριζαν από την αρχή το πρόβλημα που αντιμετώπιζε το αμερικανικό πλοίο, το «USS Taylor», αφού ο κυβερνήτης του το «έριξε στα βράχια» και όταν τελικά εγκατέλειψε την περιοχή το έκανε με ρυμουλκό, αφού οι ζημιές δεν μπορούσαν να αποκατασταθούν στα τουρκικά ναυπηγεία!

Αυτό που είπαν, ήταν ότι θα περίμεναν από την Τουρκία να είχε προβεί στην επίσημη ενημέρωσή τους για το πρόβλημα, αφού με αυτό τον τρόπο, ο θεματοφύλακας της Συνθήκης του Μοντρέ θα έδειχνε συναίσθηση ότι για λόγους ανωτέρας βίας το πλοίο αναγκάστηκε να παραμείνει περισσότερο στην περιοχή. Που να ξέρει η Μόσχα αν το ατύχημα του πλοίου δεν ήταν σκηνοθετημένο στο πλαίσιο ενδεχόμενης απόπειρας να καταργηθεί στην πράξη ο χρονικός περιορισμός της Συνθήκης του Μοντρέ!

Οι Τούρκοι λοιπόν, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτηρίζουν ως «ακατανόητη» (impossible to uderstand) τη ρωσική εμμονή στο θέμα, το να δείχνουν πως δεν αντιλαμβάνονται τις «ειδικές συνθήκες» που επέβαλλαν την παραμονή του πλοίου του αμερικανικού Ναυτικού για περισσότερο από ένα μήνα στη Μαύρη Θάλασσα.

Παράλληλα βέβαια, οι Τούρκοι διαβεβαιώνουν τους Ρώσους, ότι θα συνεχίσουν να επιβάλλουν την τήρηση της Συνθήκης του Μοντρέ, όπως κάνουν τα τελευταία 78 χρόνια, θυμίζοντας… με λίγο απολογητικό ύφος, ότι το άλλο πλοίο που πήγε στη Μαύρη Θάλασσα, το «USS Truxtun», αποχώρησε ακριβώς στις 21 μέρες!

Πηγή Defence-Point

Σχόλιο ιστολογίου: Η συνδυασμένη ένταση (στενά Βοσπόρου και πτήσεις πάνω από την Μαύρη Θάλασσα) είναι πολύ κακός οιωνός, αφού η Τουρκία δείχνει να αμφισβητεί την ισχύ της Ρωσίας, ενώ η περίπτωση κάποιου "λάθους" (έστω και εντεταλμένου από τον Λευκό Οίκο) αρχίζει να γίνεται πλέον ορατή. Γιατί, όπως λέει και η σοφή λαϊκή ρήση "μιά του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρεις και η κακή του ώρα..."


Βάσει του νόμου θα έπρεπε να έχουν κλειστεί στη φυλακή όλοι οι... ιδιοκτήτες και διευθυντές ΜΜΕ που έδειξαν το βίντεο Κασιδιάρη!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Απολύτως αντιληπτό είναι το να προσπαθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας να προφυλάξει τους υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά από πρόσθετες αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις ορισμένων από αυτούς με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στέλνοντας τη γνωστή επιστολή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο υπουργός έχει άλλωστε ιδία πείρα για την πολιτική ζημιά που μπορεί να υποστεί κυβερνητικό στέλεχος από τη δημοσιοποίηση συνομιλιών νεοδημοκρατικών στελεχών με χρυσαυγίτες, όπως έγινε με το διαβόητο βίντεο του διαλόγου Μπαλτάκου - Κασιδιάρη. Λογικό είναι να θέλει ένας υπουργός να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να διασώσει την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει.

Υποκρίνεται όποιος ισχυρίζεται ότι αυτό τον σοκάρει. Ομολογούμε όμως ότι η συζήτηση που προκλήθηκε εξαιτίας της εισαγγελικής εντολής «εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, έστω και αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία», μας προκάλεσε σοκ. Ανατριχιάσαμε μόλις συνειδητοποιήσαμε το καθεστώς λογοκρισίας που έχει αθορύβως οικοδομηθεί. Γνωρίζαμε το άρθρο 62 του Συντάγματος, το οποίο μεταξύ πολλών άλλων υπογραμμίζει στο τέλος του ότι «δεν απαιτείται άδεια (σ.σ. εννοεί άρση ασυλίας από τη Βουλή) για τα αυτόφωρα κακουργήματα» βουλευτή. Ενα άρθρο όμως του καθηγητή Δημοσίου Δικαίου Γ. Κατρούγκαλου μας βοήθησε να καταλάβουμε τις πολιτικές συνέπειες του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, όταν η υπόθεση αφορά το δημόσιο συμφέρον και όχι την ιδιωτική ζωή ενός υπουργού ή ενός βουλευτή.

Οπως αναφέρει ο καθηγητής, το άρθρο 370Α του Ποινικού Κώδικα, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 10 του ν. 3674/10.7.2008, ορίζει στην παράγραφο 2 ότι «όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών». Εύλογο είναι να ισχυριστεί κανείς ότι το βίντεο Κασιδιάρη «αποτυπώνει μη δημόσια πράξη» - τα όσα λέει δηλαδή ο Μπαλτάκος στην ιδιωτική πολιτική συνομιλία τους. Ναι, αλλά η παράγραφος 3 του ίδιου άρθρου προβλέπει ότι «με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται όποιος κάνει χρήση της πληροφορίας ή του υλικού φορέα επί του οποίου αυτή έχει αποτυπωθεί με τους τρόπους που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 αυτού του άρθρου». Εδώ αρχίζουν τα σοβαρότατα πολιτικά ζητήματα.

Αν εφαρμοστεί η προαναφερθείσα παράγραφος 3 αυτό σημαίνει ότι... όλοι οι ιδιοκτήτες, όλοι οι διευθυντές και όλοι οι εμπλεκόμενοι άμεσα δημοσιογράφοι όλων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και όλων των εφημερίδων, αναπαράγοντας το βίντεο ή γράφοντας τους διαλόγους του έχουν διαπράξει πλήρως αποδεδειγμένο κακούργημα και πρέπει να μπουν έως και δέκα χρόνια φυλακή! Πρέπει να κλείσουν δηλαδή όλα ανεξαιρέτως τα μέσα ενημέρωσης κάθε είδους στην Ελλάδα! Παρανοϊκό, αλλά η εφαρμογή πιστά του νόμου που ισχύει αυτό απαιτεί και εκεί οδηγεί!

Αυτό το νομικό πλαίσιο έχει οικοδομηθεί χωρίς η τεράστια πλειονότητα των πολιτών, αλλά ακόμη και των δημοσιογράφων να το πάρει χαμπάρι! Μόλις κανείς συνειδητοποιήσει το στραγγαλιστό, πολιτικά παράλογο θεσμικό πλαίσιο, αρχίζει φυσικά να σκέπτεται και άλλα πράγματα. Αρχίζει να αναλογίζεται και υποθετικές περιπτώσεις. Αν υποτεθεί, για παράδειγμα, ότι κάποιος βιντεοσκοπεί έναν πρωθυπουργό της Ελλάδας τη στιγμή που ένας ξένος πρεσβευτής τον δωροδοκεί και του δίνει «τούβλα» χαρτονομισμάτων ή κανονίζουν σε ποιο λογαριασμό ποιας τράπεζας θα κατατεθούν τα χρήματα της εξαγοράς του πρωθυπουργού, τι θα γίνει;

Θα μπει δέκα χρόνια φυλακή ο... κάμεραμαν που βιντεοσκόπησε τη σκηνή και θα κλείσουν όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας - γιατί βέβαια όλα τα μέσα θα παίξουν το βίντεο ή θα αναπαραγάγουν τους διαλόγους; Θα χώσουν τους πάντες στη φυλακή και ο διεφθαρμένος, εξαγορασμένος, πουλημένος στους ξένους πρωθυπουργός θα τη... «βγάλει τσέτουλα», όπως λέγαμε παλιότερα, δεν θα καταβάλει δηλαδή κανένα κόστος, δεν θα πληρώσει καθόλου για το έγκλημά του επειδή το αποδεικτικό βίντεο της εποχής του είναι «αθέμιτη αποτύπωση μη δημόσιας πράξης»; Θα μας τρελάνουν; Για να καταδικαστεί δηλαδή ο πρωθυπουργός πρέπει να δωροδοκηθεί... δημοσίως! Την ώρα που θα παίρνει τα «τούβλα» από τον ξένο πρεσβευτή, να καλέσει αυτοβούλως τα... τηλεοπτικά κανάλια για να απαθανατίσουν την ιστορική στιγμή της δωροδοκίας του! Είναι προφανές ότι δεν είμαστε στα λογικά μας...

Πηγή "Έθνος"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Του Κώστα Ράπτη

Από τις συγκεχυμένες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για όσα διαδραματίστηκαν στην ανατολική Ουκρανία το ταραγμένο Σαββατοκύριακο, είναι δυνατό να προκύψουν μερικά αρχικά συμπεράσματα σχετικά με την συνολική εικόνα της ουκρανικής κρίσης.

Το πρώτο είναι ότι η αναταραχή αποκτά γεωγραφικό εύρος και κοινωνικό βάθος. Πέρα από τις μεγαλουπόλεις του Χαρκόβου, του Λουχάνσκ και του Ντανιέτσκ, που αποτέλεσαν τις αρχικές εστίες αμφισβήτησης της εξουσίας του Κιέβου, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων (δημαρχείων ή αστυνομικών διευθύνσεων) μαρτυρούνται στο Σλαβιάνσκ, το Κραματόρσκ , την Ντρούζκοφκα, το Γιενακίγιβε, το Κρασναρμέισκ και την Μαριούπολη – κέντρο της ελληνόφωνης κοινότητας της Ουκρανίας. Επίσης διαδηλώσεις, ενίοτε βίαιες, σημειώθηκαν στη Ζαπορόζιγια, στη Μακίγιφκα, στη Καστριαντίνιφκα, το Ιλοβάισκ, το Αρτιέμιφσκ, τη Χαρλίφκα και τη Νταμπραπίλια. Στο Χάρκοβο, δύο ογκώδεις αντίπαλες διαδηλώσεις (μία “φιλο-Μαϊντάν” και μία “αντι-Μαϊντάν”, με τη δεύτερη να διεκδικεί έξω από την αστυνομική διεύθυνση την απελευθέρωση 70 συλληφθέντων προηγούμενης διαδήλωσης), έφτασαν στο τέλος να συγκρούονται μεταξύ τους, παρά τις προσπάθειες των αρχών ασφαλείας να τις διαχωρίσουν.

Το ενδιαφέρον όμως επικεντρώνεται κατεξοχήν στο Σλαβιάνσκ, το οποίο οχυρώθηκε για να αποκρούσει προαναγγελθείσα επιχείρηση ανανακατάληψής του από τις ουκρανικές δυνάμεις. Αναφέρεται τουλάχιστον ένας νεκρός - σε οδόφραγμα στα περίχωρα της πόλης.

Ιθύνοντες δυτικών χωρών (με ηχηρότερους τον γ.γ. του ΟΗΕ Anders Fogh Rasmussen, την εκπρόσωπο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Samantha Power και, κατά πάγια πρακτική του, τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών Karl Bild) κατηγόρησαν ευθέως για τις καταλήψεις δημοσίων κτηρίων τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις, υποστηρίζοντας ότι επαναλαμβάνεται το σενάριο της Κριμαίας και ότι η Μόσχα έχει ήδη εισβάλλει στην Ουκρανία, έστω και αν τα τακτικά της στρατεύματα δεν έχουν διασχίσει τα σύνορα.

Τα διαθέσιμα βιντεοσκοπημένα τεκμήρια (π.χ. από το πρακτορείο Itar-Tass) πράγματι εμφανίζουν μικρές ομάδες ενστόλων να καταλαμβάνουν λ.χ. την αστυνομική διεύθυνση του Σλαβιάνσκ με “επαγγελματικής εκτέλεσης” καταδρομική επιχείρηση. Ωστόσο, αν αυτό ισχύει για τους στόχους-κλειδιά δεν επαρκεί να εξηγήσει την αναταραχή σε μικρότερες πόλεις, ούτε την όλο και πιο έντονη το τελευταίο 24ωρο αποφασιστικότητα των εντοπίων να περιφρουρήσουν τις πόλεις τους με οδοφράγματα. Προφανώς υλοποιείται κάποιου είδους διπλή τακτική, σε εφαρμογή του ρωσικού μηνύματος που έστειλε η Κριμαία: “βοηθάμε μόνο όσους ήδη κινητοποιούνται”.

Η παρουσία άοπλου πλήθους (συμπεριλαμβανομένων και γυναικών) ως “ασπίδας” έξω από τα κατειλημμένα κτήρια, όπως μπορεί κανείς να την διακρίνει στο υλικό του BBC, σχετικοποιεί τους ισχυρισμούς του Ουκρανού δημοσιογράφου Dmitry Tymchu, που επίσης μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο, ότι την αστυνομική διεύθυνση του Σλαβιάνσκ υπερασπίζονται 600 άτομα – εκ των οποίων οι 100 είναι άνδρες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και οι λοιποί ανήκουν στον περίγυρο ενός γνωστού τοπικού ολιγάρχη και ενός νονού του οργανωμένου εγκλήματος.

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν έχουν καταφθάσει οι Κοζάκοι και λοιποί εθελοντές οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα μεταβούν στην ανατολική Ουκρανία. Καλού κακού, ο προβεβλημένος βουλευτής της Ρωσικής Δούμας Vyacheslav Nikonov, δήλωσε ότι πολλοί ρωσόφωνοι της ανατολικής Ουκρανίας διαθέτουν και ρωσικά διαβατήρια...

Άλλωστε, και η Ρωσία ανταποδίδει τις κατηγορίες περί ανάμιξης “ξένων στοιχείων” στην ουκρανική κρίση. Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1 υποστήριξε ότι η μεγάλη “αντιτρομοκρατική επιχείρηση” που έχει προαναγγείλει το Κίεβο αποτέλεσε αντικείμενο μυστικών διαβουλεύσεων του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών Avakov με τον επικεφαλής της CIA, John Brennan. Επιπλέον η Μόσχα έχει ήδη διατυπώσει την βαριά κατηγορία ότι στην Ουκρανία δρουν ήδη 150 άνδρες της αμερικανικής εταιρείας μισθοφόρων Greystone.

Το δεύτερο συμπέρασμα που προκύπτει από τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου είναι ότι η κυβέρνηση του Κιέβου δυσκολεύεται να βρει ερείσματα στην αστυνομία και ιδίως τον στρατό (που μένουν χαρακτηριστικά απαθείς απέναντι στις ταραχές της ανατολικής Ουκρανίας) και στηρίζεται για το έργο της καταστολής αποκλειστικά στην μυστική υπηρεσία SBU (και βέβαια τους ακροδεξιούς του “Δεξιού Τομέα” που έχουν κηρύξει γενική κινητοποίηση”). Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Oleksandr Turchinov δήλωσε ότι στην “μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση” η οποία θα εξαπολυθεί εάν τη Δευτέρα οι καταληψίες δεν έχουν εγκαταλείψει τα δημόσια κτήρια θα συμμετέχει και ο στρατός. Μέχρι στιγμής, πάντως, το βέβαιο είναι ότι η προαναγγελθείσα ανακατάληψη του Σλαβιάνσκ δεν πραγματοποιήθηκε διότι οι δυνάμεις της SBU ζητούσαν κάλυψη τεθωρακισμένων οχημάτων (την οποία ο στρατός αρνήθηκε να προσφέρει εφόσον δεν έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης), ότι ο αστυνομικός διευθυντής του Ντανιέτσκ παραιτήθηκε, κατ΄ επιταγήν των διαδηλωτών και ότι στο Αρτιέμοφσκ, το απόσπασμα κληρωτών της Εθνοφρουράς που όδευε προς το Σλαβιάνσκ εγκατέλειψε την αποστολή του παραδίδοντας τον οπλισμό του στους φιλορώσους διαδηλωτές που του έκλεισαν τον δρόμο.

Και, πολύ χαρακτηριστικά, για πρώτη φορά, τόσο ο Turchinov όσο και ο μεταβατικός πρωθυπουργός Yatsenyuk έκαναν λόγο για την προοπτική διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το μέλλον της Ουκρανίας.Στον απόηχο της προεκλογικής εμφάνισης της Φράου Καγκελαρίου, Αυτοκράτειρας ελέω μνημονίου στο ελληνικό προτεκτοράτο, από τα υπόγεια του κυβερνητικού μεγάρου,  η ομάδα της Αλήθειας, άρχισε λέει, τις διαρροές σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. 

Διαρροές! Προεκλογικές διαρροές ότι ετέθη το θέμα, άλλη μια φωτοβολίδα της δεκάρας, μαζί με τα υπόλοιπα τζούφια πυροτεχνήματα περί του πρωτογενούς πλεονάσματος, περί των πεντακοσάρικων προς τους αναξιοπαθούντες, περί της εξόδου στις Αγορές χρήματος! 
Κοιτώντας το ημερολόγιο, διαπιστώνεις ότι έχει τελειώσει το Τριώδιο, ότι η Πρωταπριλιά έχει περάσει κι αυτή, κι όμως η μασκαράτα και το ψεύδος επιμένουν να κυριαρχούν σε θριαμβευτικούς προεκλογικούς ρυθμούς. Εικόνες, ενίοτε περίτεχνα σκηνοθετημένες, στην τέταρτη Στάση των Χαιρετισμών, υπό την πορτοκαλί φωταψία της Ακρόπολης και μεταξύ τυρού και κατσικίου στη γάστρα, ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, διέκοψε τη νηστεία του για χάρη του λαού του κι έθεσε, παρεμπιπτόντως, στην Φράου-Αυτοκράτειρα το θέμα των γερμανικών οφειλών.

Αυτές είναι οι διαρροές!


Αν και όχι αυτήκοους μάρτυς, αρκούντως πάντως ευφάνταστος, δεν μπορείς να μη φέρεις στο μυαλό σου εκείνον τον παλαιόθεν καταγεγραμμένο διάλογο μεταξύ των υπουργών των εξωτερικών μας ούτε μπορείς να μην υποψιαστείς εύλογα, ότι αν οι διαρροές από τα υπόγεια του Μεγάρου είχαν ψήγματα αλήθειας, με τον ίδιο βάναυσο τρόπο θα τον αντιμετώπιζε, τον θλιβερό μας «Πρωθυπουργό», η Σιδηρά Αυτοκράτειρα! 

Διαρροές, λοιπόν!

Τι διαρροές μου λες, κύριε? Εδώ, κύριε, είχε βγει ο ανεκδιήγητος δισέγγονος της λογοτέχνισσας –που θα τρίζουν τα κόκαλά της και δαύτης της καημένης για το γεννοβόλημα της φάρας της- είχε βγει, που λες, θα θυμάσαι, ο σαχλός που παριστάνει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στην Τηλεόραση και πανηγύριζε σαν βοηθός λογιστή στην πρώτη του προαγωγή, επειδή κατάφερε τη (δοκιμαστική) μείωση του ΦΠΑ στη μπουγάτσα για τους ορθίους και στις τηγανιτές πατάτες για τους καθήμενους! 

Και μου λες εμένα, κύριε, ότι θα έμενε στις διαρροές (sic) αν είχε τολμήσει να ψελλίσει το πάνδημο αίτημα στην Πολυχρονεμένη Φράου? Αστεία πράγματα, κύριε!


Άλλη μια ατυχής έμπνευση της ομάδας της Αλήθειας αυτές οι διαρροές λοιπόν, που με την αστεία δράση της δυο χρόνια τώρα, έχει δικαίως καταχωριστεί στη συνείδηση των περισσότερων από εμάς ως ένα γελοίο κακέκτυπο του γκεμπελικού συστήματος προπαγάνδας.


Ας κατασιγάσουμε τους ευσεβείς μας πόθους και τα όνειρα για τον πακτωλό του χρήματος που μας υπόσχεται η φαντασίωση της επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των άλλων αποζημιώσεων για τις κλοπές και τις καταστροφές της χιτλερικής κατοχής. Φρούδες οι ελπίδες ότι ετούτοι οι αχαρακτήριστοι είναι ικανοί να σηκώσουν ανάστημα στην Κυρά που τους κρατάει από τα αμελέτητα

Ας αρκεστούμε προς το παρόν στα τρία δισεκατομμύρια που μας έδωσαν δανεικά οι Αγορές κατά τη σκηνοθετημένη έξοδο μας από τον ομαδικό τάφο των Πτωχών, κι ας χαρούμε σαν σύγχρονοι Λάζαροι των Αγορών. 

Μένει μόνο να δούμε τι θα τα κάνουνε τα λεφτά από την ομολογιακή έκδοση, οι Ολετήρες. Θα τα ρίξουνε στην κατανάλωση, εξοφλώντας μερικά από τα χρωστούμενα και βάζοντας και με τη βούλα, ένα τέλος στη σουξεδιάρικη ιστορία του πρωτογενούς πλεονάσματος ή θα τα ρίξουν στην τρύπα του χρέους, πληρώνοντας χρυσό αυτό το αχρείαστο προεκλογικό πυροτέχνημα με τον λογαριασμό, πιστωμένον κι αυτόν, στην πλάτη του ραγιά? Πιθανότερο, βέβαια, είναι να τα σπρώξουν τα φρέσκα δανεικά στον Εθνικό μας εργολάβο, που συνηθίζει να δημιουργεί νέες θέσεις ανασφάλιστης εργασίας, βάζοντας τους υπεργολάβους του να τσιμεντώνουν τις παραλίες μας… Διότι το φαγοπότι συνεχίζεται ποικιλοτρόπως, κι ο βίος μας συνεχίζεται αβίωτος…

Υ.Γ. Αλλά μη πανηγυρίζεις, να το ξέρεις: με τις ακλόνητες εξασφαλίσεις, απόρροια του αγγλικού δικαίου που διέπει αυτή την ομολογιακή έκδοση, ακόμα και η θεία η Μερόπη θα μπορούσε να βγει στις Αγορές και να επιτύχει επιτόκιο χαμηλότερο από το 5%. 
Στις εκλογές που έρχονται, ας δώσουμε κι εμείς, αριθμητικά παρόμοιο εκλογικό ποσοστό στους εξωνημένους και ανεκδιήγητους, επίδοξους σωτήρες που μας κυβερνούν!

Πηγή MyPillowBook

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου