Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Απρ 2014

Του Γιώργου Κράλογλου 


Στο ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου ήθελαν πρόβατα να τα ταΐζουν ό,τι εύρισκαν. Η Ν.Δ. των Καραμανλήδων και όλοι οι διάδοχοί τους παρέλαβαν από τους Παπανδρέου «μαλλιαρά» πρόβατα και τα κούρεψαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει για πρόβατα που δεν θα βελάζουν και θα τρώνε μόνο κουτόχορτο. Το είδος του κουτόχορτου που θα ρίχνει φάνηκε καθαρά με τις θέσεις του για την έξοδο στις αγορές.

Μόνο ως πρόβατα και προβατίνες πρέπει να θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ τον ελληνικό λαό όταν με λαϊκισμούς πεζοδρομίου και ταβερνούλας προσπαθούν να ανατρέψουν την πορεία της χώρας για απομάκρυνσή της από όλα εκείνα που προκάλεσε η κατάρα του απατεωνίστικου σοσιαλισμού της μεταπολίτευσης. Κατάρα για την οποία έχουν τεράστια εύθηνη και οι περισσότεροι από εκείνους που εγκατέλειψαν το ναυάγιο του ΠΑΣΟΚ και φωλιάζουν τώρα στα αμπάρια του ΣΥΡΙΖΑ για να μην φαίνονται. 

Μόνο πρόβατα χωρίς κουδούνες ψάχνει ο κ. Τσίπρας, ζητώντας με τις οικονομικές θεωρίες του... πίνακα... να μείνουμε στο μνημόνιο, υπολογίζοντας ίσως το προβατίσιο μαλλί μας  αν (τελικά) περάσουμε εκτός του «γιαλαντζί» σοσιαλισμού που μας κατέστρεψε και τον πολύχρωμο αριστερισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημαντικότατη εξέλιξη της δυνατότητας εξόδου της χώρας στις αγορές μέσα στο 2014 (ευτυχώς μόνο 6 χρόνια από την πρόσκληση του ΔΝΤ) είναι περίπου ισοδύναμη με την ένταξη στην ΕΟΚ το 1981 και την ένταξη στην ΟΝΕ 20 χρόνια μετά. 

Και λέω περίπου γιατί η συγκεκριμένη συγκυρία για την χώρα αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο ως αποτέλεσμα θυσιών του ελληνικού λαού και μόνο του ελληνικού λαού στο σύνολό του.

Κόμματα, βουλευτές και οι πολιτικοί γενικά που φάνηκαν ασήμαντοι στις περισσότερες περιστάσεις και ανίκανοι σε σημαντικότατες υπουργικές θέσεις δεν κατάλαβαν τίποτε.

Δεν έχασαν τίποτε.

Και δεν είχαν καμία συμμετοχή στις θυσίες των μισθωτών, των μεροκαματιάρηδων και των συνταξιούχων οι οποίοι έφεραν το πλεόνασμα και στήριξαν (αναγκαστικά και με το πιστόλι στον κρόταφο) και το πελατειακό κράτος.

Η έξοδος στις αγορές είναι πραγματικό αποτέλεσμα των θυσιών 1.500.000 άνεργων.

Είναι αποτέλεσμα της μετανάστευσης 300.000 και περισσότερων νέων επιστημόνων, τεχνητών και εργατών του ενεργού πληθυσμού της χώρας.

Είναι αποτέλεσμα των λουκέτων και της ανεργίας 350.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Είναι αποτέλεσμα απώλειας περιουσιών σε ομόλογα, ακίνητα, κεφάλαια, και εισοδήματα.

Όσο πρόβατα και αν θέλουν οι πολιτικοί και τα κόμματα να μετατρέψουν τους Έλληνες ψηφοφόρους και όσο κουτόχορτο ή άλλου είδους χόρτο... θέλουν να τους ρίξουν ας μην περιμένουν να τους πείσουν ότι υπάρχουν σωτήρες στον τόπο με τα χρώματα της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολύ δε περισσότερο με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ που για να ξεκαθαρίσουν από το ΠΑΣΟΚ θέλουν δουλειά. Όπως δουλειά θέλει να κρατηθεί και το πάνω από το 3% της πραγματικής του δύναμης.

Ας μην ξεχνούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι Πασόκοι είναι κάτι σαν τις κινητές εορτές... Ποτέ δεν ξέρεις που θα κάτσουν...

Αντί λοιπόν να μετατρέπουν σε ρινγκ στημένων «πυγμαχικών» αγώνων τον πολιτικό στίβο της χώρας με πολιτικές αντιπαραθέσεις για την σημασία της εξόδου στις αγορές ας αφήσουν τον ελληνικό λαό να κρίνει μόνος του την σημασία να δανείζεται χωρίς να ξεπουλάει ακόμη και την εθνική του κυριαρχία.

Και αν τα δανεικά είναι ακριβά υπάρχει λύση.

Θα βρούμε λεφτά διαλύοντας το άθλιο κομματικό κράτος που αρμέγει τα πρόβατα και τις προβατίνες... για να δίνει μέχρι και μισθούς-μπόνους στους κρατικούς υπαλλήλους.

Οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί είναι ήδη με το ένα πόδι στις αγορές και κανείς δεν γνωρίζει τι και πως διαπραγματεύονται γιατί οι πολιτικοί τους αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα και δεν μετέτρεψαν την οικονομία σε άρρενα σφαγής και πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Το ίδιο και οι Ιταλοί που προσπαθούν να ξεπεράσουν την δική τους κρίση χωρίς να την κάνουν μπαλάκι του τένις ακόμη και μέσα στην εμφανέστατη πολιτική κρίση.

Το ίδιο και οι Τούρκοι που έβγαλαν στην φόρα μέχρι και τα άπλυτα του Ερντογάν αλλά περιφρούρησαν την οικονομία τους από την πολιτική με αποτέλεσμα να μιλάνε για 5% ανάπτυξη και αύξηση του ΑΕΠ.

Αν η οικονομία σταθεί στα πόδια της θα είναι αποτέλεσμα δικών μας προσπαθειών και θυσιών. Και ας μας αφήσουν ήσυχους να πάμε παραπέρα με τις μικρές και μεγάλες μας ιδιωτικές δυνάμεις.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προσφέρει κάτι (όσο είναι στην αντιπολίτευση) ας φροντίσει (πριν απ΄ όλα) να μας πει πόσο βαθιά θα μας φορέσει, (ως πιθανή κυβέρνηση) το «καπέλο» της λιτότητας και της κακομοιριάς κατεβάζοντας και άλλο τον πήχη της φτώχειας για να τα βγάλει πέρα με το κράτος. Και όσο για τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του ας τον αφήσει στα δικά μας χέρια. Μπορεί να μην βελάζουν οι ψηφοφόροι τους, όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξέρουν πόσο να μένουν στο μαντρί...

Επικοινωνία με τον συντάκτη
george.kraloglou@capital.gr

Πηγή Capitalwww.capital.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης, το μεγάλο αυτό παγκόσμιο αρχιτεκτονικό αριστούργημα της ελληνικής Ορθοδοξίας που άντεξε επί τόσους αιώνες από διάφορες φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί και πυρκαγιές, σήμερα απειλείται έντονα με μερική ή ακόμα και ολική καταστροφή από την… εγκατάσταση των μεγαφώνων των χοτζάδων, που φιλοδοξούν να τοποθετήσουν στον εσωτερικό της σαν μια πρώτη κίνηση μετατροπής της σε μουσουλμανικό τέμενος.

Την πραγματικά καταπληκτική αυτή πρόσφατη διαπίστωση και συνάμα προειδοποίηση, δεν την κάνει κάποιος άσχετος και μη Τούρκος, αλλά ο ίδιος ο Τούρκος πρώην διευθυντής του Ιδρύματος της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, ιστορικός τέχνης και αρχαιολόγος, Erdem Yücel.
Σύμφωνα με τον Yücel, μετά από μια εμπεριστατωμένη μελέτη που συνέταξε ειδική επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς επιστήμονες του πανεπιστήμιου Boğaziçi της Κωνσταντινούπολης, του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και της Διεύθυνσης Μουσείων Τουρκίας, οι ήχοι που εκπέμπουν μεγάφωνα υψηλής έντασης μέσα στον χώρο της Αγίας Σοφίας δημιουργούν δονήσεις υψηλής συχνότητας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα τοιχία και το κυρίως κτίσμα του ναού.
Το πρώτο μεγάλο σήμα SOS δόθηκε όταν οι αρχές της Κωνσταντινούπολης επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί μέσα στον ιερό χώρο της Αγίας Σοφίας φεστιβάλ μουσικής τον Ιούνιο του 2003. Τα πολλά μεγάφωνα που είχαν τότε τοποθετηθεί μέσα στην Αγία Σοφία και τα οποία εξέπεμπαν ήχους υψηλής έντασης, είχαν σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν καταρρεύσεις σοβάδων από τον τρούλο καθώς και τμήματα των μωσαϊκών που βρίσκονται σε υψηλούς χώρους του εσωτερικού του ναού. 
Παρά τις διαμαρτυρίες που είχαν γίνει τότε από τους υπεύθυνους του ναού, οι τουρκικές αρχές δεν διέκοψαν το φεστιβάλ με αποτέλεσμα η καταστροφή να συνεχιστεί και να σημειωθούν προβλήματα στην ακεραιότητα του κτίσματος.

Τώρα, όπως επισημάνεται, η εκστρατεία διαφόρων θρησκευτικών ισλαμικών κύκλων να ξαναγίνει ο ναός αυτός τζαμί και να τοποθετηθούν στο εσωτερικό του μεγάλος αριθμός μεγαφώνων υψηλής έντασης για να μεταδίδουν τις φωνές του μουεζίνη, εγκυμονεί τον κίνδυνο όχι μόνο να πέσουν σοβάδες από τα τοιχία αλλά ακόμα και να πληγεί ανεπανόρθωτα ο ίδιος ο τρούλος με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σοβαρά η στατικότατα του.
Στο σημείο αυτό ο Erdem Yücel είναι σαφέστατος δηλώνοντας ανοιχτά πως δεν μπορεί η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης να είναι συγχρόνως και μουσείο και μουσουλμανικό τέμενος, γιατί αυτό απλά θα σηματοδοτήσει την πλήρη καταστροφή του μνημείου που έζησε επί τόσους αιώνες και σήμερα κοσμεί την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά σαν ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της ανθρώπινης ιστορίας.

Όπως ήταν επόμενο οι δηλώσεις αυτές του τέως διευθυντή του Ιδρύματος Αγίας Σοφίας προκάλεσαν την αντίδραση των θρησκευτικών κύκλων που προωθούν την εκστρατεία μετατροπής της σε τζαμί, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο το ιστορικό αυτό κτίσμα που επί 916 χρόνια, όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά δημοσιεύματα, ήταν χριστιανική εκκλησία και 481 μουσουλμανικό τέμενος, αλλά χωρίς τα σύγχρονα θορυβώδη μεγάφωνα των σημερινών φανατικών χοτζάδων και μουεζίνηδων.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από ελληνικής πλευράς για ένα ιστορικό κτίσμα της ελληνικής Ορθοδοξίας, που κάποιοι κύκλοι στην Τουρκία αδιαφορώντας ακόμα και για την ακεραιότητα του επιμένουν να το μετατρέψουν σε τζαμί, θέτοντας έτσι σε θανάσιμο κίνδυνο την στατική ακεραιτότητα της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης.


Ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Αίγυπτο για κλείσει όλα τα ζητήματα

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Φωτογραφία: REUTERS 

19μελής ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία έφτασε στο Κάιρο την Τετάρτη για μια επίσκεψη που θα διαρκέσει μερικές ημέρες, σηματοδοτώντας τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη σε λιγότερο από δύο μήνες, ρώσων αξιωματούχων στην χώρα. Η ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία, αναμένεται να συζητήσει με τους Αιγύπτιους στρατιωτικούς αξιωματούχους για ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης όπλων, σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Masry Al-Youm.

Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Catherin Ashton έφτασε και αυτή στην Αίγυπτο την Τετάρτη για μια διήμερη επίσκεψη, για να συζητήσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, με ανώτερους αξιωματούχους, αναφέρει η εφημερίδα Ahram on-line.

Η Ashton σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους προεδρικούς υποψηφίους, μεταξύ των οποίων και τον αναμενόμενο νικητή, πρώην αρχηγό του αιγυπτιακού στρατού Στρατάρχη Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

Ο στρατάρχης Al–Sisi, είχε πρόσφατα συνάντηση στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να επισπεύσει την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης όπλων, σύμφωνα με ανώτερες αιγυπτιακές πηγές και την κουβεϊτιανή εφημερίδα Al-Rai τον περασμένο μήνα.

Η συμφωνία με τη Ρωσία, περιλαμβάνει προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη, εξοπλισμό παρακολούθησης και άλλα εξελιγμένα όπλα που θα χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που δρα ανεξέλεγκτα στο Σινά.

Η επείγουσα κίνηση για να κλείσει η συμφωνία για τον εξοπλισμό του αιγυπτιακού στρατού, έρχεται μετά από μια άλλη έκθεση τον περασμένο μήνα, που ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος είχε καθυστερήσει την παράδοση 10 ελικοπτέρων τύπου Απάτσι.

Η Αίγυπτος έχει ολοκληρώσει μια συμφωνία ύψους 2.000.000.000 δολαρίων όπλων με τη Ρωσία, με την οικονομική υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με έναν ανώτερο αξιωματούχο, ανέφερε η εφημερίδα Al - Masry Al- Youm τον Φεβρουάριο.

Σχόλιο: Οι κινήσεις της Αιγύπτου με την βελτίωση των σχέσεων με την Ρωσία, θεωρούνται ως ένας τρόπος για να αντιμετωπίσουν την αρκετά μεγάλη πίεση των ΗΠΑ. Το αμερικανικό «πάγωμα» της αποστολής εξοπλισμού στην Αίγυπτο φαίνεται σε μεγάλο βαθμό σαν μια «σιωπηρή τιμωρία» για την εκδήλωση στρατιωτικού πραξικοπήματος και την εκδίωξη του πρώην Προέδρου Mohamed Morsi και των υποστηρικτών του.

Με την ονομασία «Dacian Viper 2014» στην βόρεια Ρουμανία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Περίπου 450 αμερικανοί στρατιώτες από κοινού με ρουμανικά στρατεύματα αλλά και τεχνικό προσωπικό, συμμετέχουν σε στρατιωτική άσκηση στη βορειοδυτική Ρουμανία, με την συμμετοχή αμερικανικών αεροσκαφών F-16 και ρουμανικών μαχητικών Mig- 21.

Συγκεκριμένα, τέσσερα μαχητικά F16 και ένα Mig- 21 απογειώθηκαν από την ρουμανική αεροπορική βάση σήμερα Πέμπτη, για την διεξαγωγή της άσκησης «Dacian Viper 2014». Η εβδομαδιαία άσκηση, είναι η τέταρτη του είδους της και είχε προγραμματιστεί πριν από την πρόσφατη προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία.

Οι ανατολικές χώρες του ΝΑΤΟ έχουν καλέσει τους δυτικούς συμμάχους να ενισχύσουν με την στρατιωτική παρουσία τους τις χώρες τους, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και τις εντάσεις μετά από αυτή την κίνηση.

Σχόλιο: Το ΝΑΤΟ έχει ήδη ενισχύσει τις χώρες της Βαλτικής με αεροσκάφη που πραγματοποιούν εναέριες περιπολίες της και εκτελούν καθημερινά πτήσεις επιτήρησης με αεροσκάφη εγκαίρου προειδοποίησης AWACS, πάνω από την Πολωνία και την Ρουμανία.

Μαρόκο, Αίγυπτος και Ιορδανία συμμετέχουν ενεργά στην συμμαχία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Περισσότερο από ένα χρόνο μετά, το Συμβούλιο Συνεργασίας των χωρών του Κόλπου, κάλεσε το Μαρόκο και την Ιορδανία να ενταχθούν σε μια περιφερειακή ομάδα, πριν αποσύρουν την προσφορά τους. Τώρα καλούν το Μαρόκο να ενταχθεί στην στρατιωτική συμμαχία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Al Massae, η νέα στρατιωτική συμμαχία θα περιλαμβάνει τελικά τις 6 χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, καθώς και το Μαρόκο, την Ιορδανία και την Αίγυπτο.

Το GCC, το οποίο περιλαμβάνει τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και το Ομάν, έχει ήδη αποστείλει επίσημο αίτημα προς τις τρεις αυτές χώρες να ενταχθούν στην στρατιωτική συμμαχία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι χώρες του GCC εξετάζουν τρόπους για την ενίσχυση της περιφερειακής ομάδας τους, υπό το πρίσμα της γενικότερης αστάθειας στην Μέση Ανατολή.

Μέσω της στρατιωτικής συμμαχίας, ο συνασπισμός των χωρών του Κόλπου GCC επιδιώκει να εξασφαλίσει, την ενίσχυση των δυνάμεων της συμμαχίας με 300.000 στρατιώτες από το Μαρόκο, την Αίγυπτο και την Ιορδανία. Σε αντάλλαγμα, στις τρεις χώρες θα παρέχεται οικονομική βοήθεια.

Αλλά όπως έχουν τα πράγματα στην Αίγυπτο, της οποίας η στρατιωτική ηγεσία δεν αναγνωρίζεται από το Κατάρ, είναι ασαφές το πόσο επιτυχής θα είναι τελικά αυτή η στρατιωτική συμμαχία. Το Κατάρ θεωρεί ότι η ανατροπή του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι αποτελεί ένα κατάφορο στρατιωτικό πραξικόπημα. Γεγονός το οποίο μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα, από τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ ορισμένων χωρών του Κόλπου, οι οποίες έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την κατάσταση στην Αίγυπτο.

Ενώ το Κατάρ εξακολουθεί να μην υποστηρίξει τη νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν υποστηρίζουν την άσκηση στρατιωτικού ελέγχου πάνω από την πολιτική ζωή της Αιγύπτου καθώς και την «δια πυρός και σιδήρου» προσέγγισή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Τον περασμένο μήνα, σε μια πρωτοφανή κίνηση, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν αποφάσισαν να αποσύρουν τους πρεσβευτές τους από το Κατάρ, λόγω της υποτιθέμενης στήριξης της Ντόχα στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και την κάλυψη του Al Jazeera στην Αίγυπτο δεδομένου ότι ο πρώην πρόεδρος Mohammed Morsi ανατράπηκε τον Ιούλιο του 2013.

Σχόλιο: Τα έξι κράτη μέλη του οργανισμού αυτού κατέχουν το 40% των παγκοσμίων αποθεμάτων αργού πετρελαίου και περίπου το 25% των κοιτασμάτων φυσικού αερίου με συνολικό ΑΕΠ 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Σημειώνεται ότι ήδη οι χώρες μέλη του GCC έχουν συμφωνήσει για την ολοκλήρωση του συστήματος αεράμυνας τους, ενώ η ιδέα για τη δημιουργία μίας ενιαίας στρατιωτικής διοίκησης αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων και στο παρελθόν.


Σε κατάσταση αμόκ ο γενίτσαρος (Πομάκος) τουρκόφρονας και λακές του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ακολουθώντας τα βήματα της Ρεπούση (και των λοιπών φληναφημάτων που σπέρνουν τον ανθελληνισμό), σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τον μισθό του, προχώρησε στην διαστρέβλωση της ιστορίας και στην κατασυκοφάντηση των πάντων (ιδιαίτερα της Ρωσίας και της Ελλάδας) για να αναδείξει το… μεγαλείο και την συνεισφορά της «μητέρας πατρίδας» στην ανθρωπότητα!

Στα βήματα του αλυτρωτισμού, του μισελληνισμού και της τουρκικής προπαγάνδας που ασκείται (με την πλήρη ανοχή της Αθήνας, η οποία επέλεξε την πολιτική της στρουθοκαμήλου), ο νεο-γενίτσαρος Τζεγκίζ Ομέρ, εκδότης της εφημερίδας Μπιρλίκ, επιχειρεί να αναδείξει τον αντιρατσισμό και τα ανθρωπιστικά στοιχεία της Τουρκίας, μέσα από ένα κατάπτυστο άρθρο, που ίσως όμως βραβευόταν από τον καθηγητή Βερέμη, τν Θεοδωράκη και τους ακόλουθους της εφαρμογής του εθνομηδενισμού στην Ελλάδα.

Διαβάστε το κείμενο κατάθεσης ψυχής και πίστης στον τουρκισμό, τις "αξίες" και τα «ιδανικά» που διαφημίζει ο εκδότης της τουρκόγλωσσης εφημερίδας Birlik:
Nα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις αξίες μας
Για εβδομάδες τώρα παρατηρούμε με ανησυχία τις λόγω πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία εξελίξεις στην αρχαία τουρκική πατρίδα της Κριμαίας.
Αφού η Ρωσία κατέλαβε την αυτόνομη δημοκρατία της Ουκρανίας την Κριμαία, μετά την προσάρτηση της με το δήθεν δημοψήφισμα, τα βλέμματα όλου του κόσμου εστιάστηκαν σε αυτή την στρατηγική περιοχή. Φαίνεται πως ο ανταγωνισμός ισχύος μεταξύ Δύσης (ΗΠΑ και Ε.Ε) και Ανατολής (Ρωσία, Κίνα κ.α.) θα συνεχιστεί με επιδείξεις δύναμης. Είναι ξεκάθαρο πως από τώρα και μετά ο ανταγωνισμός ισχύος ανάμεσα σε αυτά τα δύο μπλοκ θα καθορίσει τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις ανά τον κόσμο.
Οι εξελίξεις στην Κριμαία έδειξαν για μια ακόμη φορά πως ζούμε σε ένα κόσμο όπου ο ισχυρός έχει το δίκιο .
Η Ρωσία με μια κίνηση στηριζόμενη στις σοβιετικές συνήθειες της και στηριγμένη επίσης στην ισχύ των πυρηνικών όπλων που κατέχει, πραγματοποίησε μια κατάληψη στην βάση των ¨εθνικών συμφερόντων της¨ όπως έκρινε. Με ένα δημοκρατικό μανδύα ενέταξε το έδαφος της Κριμαίας, περιοχή μια άλλης χώρας. Και όμως όλα αυτά που έγιναν δεν έχουν καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο.
Η Ρωσία με την λογική ¨εγώ είμαι ισχυρός, το έκρινα κατάλληλο για τα συμφέροντα μου και την πήρα¨ προκαλεί όλο τον κόσμο. Mήπως ο κόσμος (Δύση) που προκαλεί έχει καμία διαφορά ; Φυσικά και όχι ! Πάρε τον ένα χτύπα τον άλλο… Αρκεί να δούμε το παρελθόν των ΗΠΑ και της Ε.Ε. που κατηγορούν την Ρωσία. Όπου υπάρχει αίμα και δάκρυα εκεί υπάρχουν και οι ΗΠΑ και η Ε.Ε.
Μάλιστα, την ώρα που τα κράτη που αποκαλούμε μεγάλες δυνάμεις συγκρούονται μεταξύ τους για την ισχύ, εμείς οι ¨μικροί¨ άνθρωποι και τα μικρά κράτη απλά παρακολουθούμε.
Η Ρωσία ξέκανε και συνεχίζει να ξεκάνει τους μουσουλμάνους και τους τουρκικούς λαούς που ζούνε εντός της. Λέει πως ¨ο λαός της Κριμαίας το ζήτησε και εγώ την προσάρτησα και ότι οι λαοί έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν την μοίρα τους¨ αλλά δεν έχει την ίδια προσέγγιση για την Τσετσενία όπου σχεδόν πάνω από το μισό του πληθυσμού έχει χαθεί υπέρ της ανεξαρτησίας. Ούτε αναγνώρισε ελευθερία στο Ταταριστάν και σε άλλες παρόμοιες χώρες. Η Ρωσία όπως ήταν επί τσάρου αλλά και στην σοβιετική περίοδο, είναι και σήμερα η ίδια ιμπεριαλιστική καταπιεστική Ρωσία.
Και η δύση τα ίδια, ότι ήταν το ίδιο είναι και σήμερα. Σχεδόν κάθε χώρα της δύσης είναι ρατσιστική. Είναι ξεκάθαρο πως οι ΗΠΑ κατά των μαύρων και παλιότερα κατά των ερυθρόδερμων, η Γερμανία κατά των Εβραίων και σήμερα στην κορυφή η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ελλάδα ασκούν ρατσιστικές διακρίσεις κατά των μεταναστών και των αυτοχθόνων Τούρκων. Ο ρατσισμός πάντα υπήρχε στην ρίζα των δυτικών χωρών. Επίσης υπάρχει πολύ σκοτεινή χριστιανική μισαλλοδοξία. Εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά αυτές δεν αναιρούν τον κανόνα. Η νοοτροπία που κυριαρχεί σήμερα είναι μια ρατσιστική, ιμπεριαλιστική νοοτροπία παγκοσμιοποίησης.
Εμείς ως έθνος δεν είμαστε και δεν θέλουμε να είμαστε εχθροί με κανέναν. Δείτε πως η μητέρα πατρίδα μας η Τουρκία στηρίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες αθώους που διαφεύγουν από το τυραννικό καθεστώς του Άσαντ στη Συρία. Ενώ ο κόσμος κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει. Η Τουρκία όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα συνεχίζει να είναι το καταφύγιο των φτωχών και των καταπιεσμένων. Διότι αυτή είναι η πνευματική μας καταγωγή των χιλιάδων και δεκάδων χιλιάδων ετών.
Τζεγκίζ Ομέρ
Εφ. Μιλλέτ 31/3/2014
Διαβάζοντας όλα αυτά, αναρωτιέσαι από που να ξεκινήσεις πρώτα!!!
Από την ''αρχαία τουρκική πατρίδα της Κριμαίας'';
Από τις διακρίσεις των ΗΠΑ κατά των μαύρων που πρώτοι και καλύτεροι δουλέμποροι ήταν τα μουσουλμανικά αραβικά χαλιφάτα;
Από τις ''ρατσιστικές'' διακρίσεις των Ευρωπαίων που έχουν γεμίσει τις χώρες τους με μουσουλμάνους πρόσφυγες διωγμένους από τις πατρίδες τους από άλλους μουσουλμάνους!
Αλλά ας φτάσουμε εκεί που θέλει να καταλήξει και το πονηρό άρθρο του Τζεγκίζ Ομέρ και δεν είναι άλλο από το να ονοματίσει τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης όχι μόνο ως τουρκικό αλλά και ως ''ρατσιστικά καταπιεσμένο''...

Θέλει δηλαδή να κατατάξει, με ακόμη μια προσπάθεια διαστρέβλωσης, τον κάθε Θρακιώτη μουσουλμάνο ως Τουρκογενή ακυρώνοντας την ελληνική καταγωγή χιλιάδων πομάκων όπως και ο ίδιος είναι!!!
Επίσης, πρέπει να τονιστεί πως αυτό ακριβώς το άρθρο έρχεται (για την ακρίβεια το υπενθυμίζουμε) για να «συμπλεύσει» απολύτως με την ανακοίνωση της εισόδου στις ευρωεκλογές του εθνικιστικού κόμματος των Γκρίζων Λύκων της Θράκης (DEB) και να συμβάλει προς την κατεύθυνση δημιουργίας «κλίματος» υπέρ του τουρκικού εθνικισμού…

Αλλά είπαμε όταν το πάθος σου να αποδείξεις το αναπόδεικτο συμβαδίζει με κάποια αύξηση ίσως του μισθού που απολαμβάνεις ως γενίτσαρος από το τουρκικό προξενείο, τότε όλα είναι δυνατά.

Δυστυχώς για τον τουρκόφρονα Πομάκο κ. Τζεγκίζ Ομέρ,η "μητέρα πατρίδα" του τυγχάνει να είναι ένα από τα ελάχιστα κράτη που δεν έχουν ιστορία, αλλά... ποινικό μητρώο.
Και η αναφορά δεν γίνεται μόνο για την σημερινή Τουρκία και την συμπεριφορά του κράτους έναντι των τούρκων πολιτών. Μόνο οι γενοκτονίες που έχει διαπράξει η Τουρκία ξεπερνούν σε φαντασία ακόμη και τα πιό αιμοσταγή οράματα του Χίτλερ. Ίσως και γι αυτό αυτές οι δύο χώρες (Γερμανία και Τουρκία) έχουν μία διαχρονική συμμαχία... Είναι δεμένες με το αίμα των αθώων ανθρώπων... Με τους «ψεκασμούς» αθώων πολιτών ή με τις πωλήσεις οργάνων των σύρων προσφύγων…
Η γενικότερη παρουσία της Τουρκίας αιτιολογεί πλήρως το ότι η τουρκική σημαία είναι βαμμένη κόκκινη, αφού η μόνη προσφορά αυτής της χώρας είναι το αίμα...

Έχουν, λοιπόν, γνώση οι φύλακες κύριε Τζεγκίζ Ομέρ και κάθε σου ψέμα θα πέφτει στα κοφτερά βράχια της αλήθειας… Γιατί, αν εσύ πληρώνεσαι για να βιάζεις την ιστορική αλήθεια, εμείς θα διαλύουμε τις βρωμιές σου, απολύτως δωρεάν…

ΠανίκαςΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Του Robert Fisk
Πηγή Independent

Καθώς ο τελευταίος Αρμένιος επιζών και μάρτυρας της αρμενικής γενοκτονίας του 1915, όπου 1,5 εκατ. Αρμένιοι σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους, οι Αρμένιοι προσπαθούν να βρουν τρόπους διατήρησης της ιστορικής μνήμης, ακολουθώντας την πρακτική που ακολούθησαν οι Ισραηλινοί για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

  Φυσικά υπάρχουν τα έγγραφα, οι φωτογραφίες, οι καταγεγραμμένες μαρτυρίες των επιζώντων. Όμως αυτό δεν τους αρκεί. Οι Ισραηλινοί χαρακτηρίζουν την αρμενική γενοκτονία από τους Τούρκους Ολοκαύτωμα και χρησιμοποιούν τον ίδιο όρο, Σόα, για να την χαρακτηρίσουν.

Οι δύο γενοκτονίες έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα, υποτίθεται, ότι πήγαιναν να μετεγκατασταθούν. Οι Αρμένιοι σφαγιάστηκαν από ειδικά τουρκικά αποσπάσματα, όπως και οι Εβραίοι από τα διαβόητα Einsatzkommandos των SS. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά και στις δύο περιπτώσεις, δολοφονήθηκαν, βιάστηκαν, αφέθηκαν να λιμοκτονήσουν.

Όπως και οι Γερμανοί, οι Τούρκοι στρατιώτες φωτογραφίζονταν, σε πολλές περιπτώσεις, περήφανοι, ενώπιον των νεκρών θυμάτων τους. Και οι δύο λαοί πήγαν προς τον θάνατο με σιδηροδρομικά βαγόνια, προορισμένα για ζώα, στοιβαγμένοι κατά δεκάδες σε αυτά, υποφέροντας από την πείνα, την δίψα και την έλλειψη χώρου. Πολλοί πέθαναν κατά τη μεταφορά.

Οι Εβραίοι δολοφονήθηκαν κατά χιλιάδες στους θαλάμους αερίων. Οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιους θαλάμους αερίων, βάζοντας τους Αρμένιους, κατά εκατοντάδες σε σπηλιές και ανάβοντας φωτιές στις εισόδους τους, ώστε οι έγκλειστοι εντός να πεθάνουν από ασφυξία – την ίδια μέθοδο χρησιμοποίησαν και κατά των Ελλήνων, τους χρόνους της Τουρκοκρατίας. 
 
Όλο οι Αρμένιοι επιζώντες θυμόταν, με τρόμο, τους βιασμούς, τις δολοφονίες, μπροστά στα μάτια τους, των συζύγων, των μανάδων, των αδελφών τους. Μια Αρμένισα θυμόταν, μέχρι την τελευταία της στιγμή, πως οι Τούρκοι άρπαζαν μικρά παιδιά, τα στοίβαζαν και τα έκαιγαν ζωντανά. Άλλα παιδιά κλείστηκαν σε ιδρύματα, χωρίς τροφή, φτάνοντας στο σημείο, για να επιζήσουν, να τρώγουν τα νεκρά παιδιά.
Ένα ακόμα κοινό μεταξύ της αρμενικής και της εβραϊκής γενοκτονίας είναι ότι και οι δύο σχεδιάστηκαν από Γερμανούς. Το σχέδιο εθνοκάθαρσης που έθεσαν οι Τούρκοι σε εφαρμογή ήταν έμπνευσης του Γερμανού στρατηγού και στρατιωτικού συμβούλου στον στρατό τους Λίμαν φον Ζάντερς. Οι ίδιο δε Γερμανοί, κατώτεροι αξιωματικοί το 1915, ήταν οι ανώτατοι του 1941-45 που σφάγιασαν εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίους.

Όλα αυτά τα κοινά οδήγησαν τελικά Αρμένιους και Ισραηλινούς να συνεργαστούν επί του κοινού σκοπού διατήρησης της ιστορικής μνήμης. Έτσι οι Αρμένιοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν και αυτοί έναν κατάλογο των Δικαίων των Εθνών, τιμώντας τον καθένα που βοήθησε τότε τους συμπατριώτες τους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ή εθνικότητας, γιατί υπήρξαν ακόμα και Τούρκοι που δεν άντεξαν τόση βαρβαρότητα και με κίνδυνο της ζωής τους έσωσαν Αρμένιους.

Μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε προβλήματα στην Τουρκία, η οποία εξακολουθεί να αρνείται την γενοκτονία των Αρμενίων, καθώς στον κατάλογο των Δίκαιων των Εθνών θα περιλαμβάνονταν και πολλοί Τούρκοι.

Σχόλιο: Άραγε να συμπεράνουμε, ότι αν ένας Βρετανός δημοσιογράφος, έστω αυτού του όχι και τόσο συνηθισμένου βεληνεκούς και της παιδείας, γράφει με αυτόν τον τρόπο για τα «ιστορικά κατορθώματα» των Τούρκων, τα οποία έχουν περιλάβει μαζικά και τους ελληνικούς πληθυσμούς της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πόσο πολύ έχουμε άραγε εμείς παρατήσει την Ιστορία μας;
Όταν ακούμε τις γνωστές αρλούμπες περί «συνωστισμού», από όσους θεώρησαν εαυτόν σε διατεταγμένη υπηρεσία κατασκευής μιας άλλης Ιστορίας, που θα ταιριάζει και θα εξυπηρετεί στερεότυπα και ιδεοληψίες… Ή θα ακούμε «Δεν Ξεχνώ» και θα συνειδητοποιούμε πως κάτι έχουμε ξεχάσει για την Κύπρο

Απόδοση κειμένου: Παντελής Καρύκας
Πηγή: Defence-Point

Θύμα της «ελληνοτουρκικής φιλίας» ο ιερός ναός των Αγίων Θεοδώρων της Πόλης
  • Ο ναός είναι ανάμεσα στα κτίρια που η UNESCO έχει κηρύξει ως μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Διαμαρτύρονται και ντρέπονται οι τούρκοι, αλλά η πατριωτική κυβέρνηση Σαμαρά υπερήφανη, σωπαίνει…
Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί στην Τουρκία η βεβήλωση του ιστορικού Βυζαντινού ναού των Αγίων Θεοδώρων, που σήμερα είναι τζαμί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Aksam, «μέσα στο ιστορικό αυτό κτίριο των 800 ετών χτίστηκε τουαλέτα στον χώρο που αποκαλούνταν «το κελί των παπάδων» (το Ιερό). Παράλληλα, μία πύλη που είχε απομείνει από την εποχή που το κτίριο ήταν εκκλησία, καλύφθηκε με μπετόν».

Στον χώρο που θεωρητικά είναι ανάμεσα στα κτίρια που η UNESCO έχει κηρύξει ως πολιτιστική κληρονομιά, οι γείτονές μας έχτισαν ένα αυθαίρετο κτίσμα στην είσοδο, όπως και πολλά μωσαϊκά καλύφθηκαν με μπογιά. Όλα αυτά προστατεύονταν, ακόμα και όταν λειτουργούσε ως τζαμί. Η καταστροφή έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες.

Η διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας το 2010 είχε ανακοινώσει πως το τζαμί Μολά Γκιουρανί (έτσι ονομάζεται ο ναός των Αγίων Θεοδώρων μετά τη μετατροπή του σε τζαμί) θα προστατευθεί και θα αναπαλαιωθεί άμεσα. Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα Chumhurryiet, η κατάσταση έχει χειροτερεύσει και αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, τότε η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική.

Ο καθηγητής ιστορίας Ιλμπέρ Ορταγλί αντιδρά έντονα στην κατάσταση και αναφέρει πως:
«μέσα στο ναό υπάρχουν σημαντικά μωσαϊκά. Στους τοίχους έχουν τοποθετήσει βρύσες. Ακόμα και τους πιο απλούς στολισμούς στους τοίχους τους πέρασαν για σταυρούς και τους έβαψαν με μπογιά. Πρέπει να προστατευθεί άμεσα. Κυρίως η είσοδος και ο χώρος του νάρθηκα πρέπει να αναπαλαιωθούν και να μετατραπεί σε μουσείο».
Πάντως, σοκ προκαλεί πως άγνωστοι μετέτρεψαν ακόμη και το γυναικωνίτη του ναού σε κατοικία τους, με ένα αυθαίρετο κτίσμα. Παράλληλα, στον κήπο υπάρχουν προκάτ στα οποία κατοικούν άγνωστοι.

Το ερώτημα είναι γιατί οι τουρκικές αρχές, παρά τις υποσχέσεις τους, δεν προχώρησαν στην αναπαλαίωση και αδιαφόρησαν για την κατάσταση που επικρατεί στον ιστορικό αυτό ναό του Βυζαντίου.

«Εδώ κάλυψαν με μπογιά τις αγιογραφίες τις οποίες είχαν αποκαλύψει πριν από 50 χρόνια. Πρέπει να παρέμβει η Διεύθυνση Ασφάλειας. Το θέμα δεν είναι απλό», αναφέρει ο ιστορικός τέχνης, Σεμαβί Εγίτζε.
Στον τουρκικό Τύπο υπάρχουν εκτενή ρεπορτάζ για την βεβήλωση του ναού, με τίτλους όπως αυτής της Aksam «Ντραπήκαμε» και «Ιστορική ντροπή» κ.λ.π.

Ο ιερός ναός των Αγίων Θεοδώρων χτίστηκε στην περίοδο μεταξύ του 12ου και 14ου αιώνα. Η εκκλησία μετατράπηκε σε οθωμανικό τέμενος μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από το μουλά Γκιουρανί, ο οποίος ήταν ο πρώτος μουφτής της Κωνσταντινούπολης. Ο Γκιουρανί έχτισε νέο τέμενος, το «τέμενος του Γκιουρανί» με το οποίο ένωσε την εκκλησία αυτή.
Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια επίσημη αντίδραση από τις τουρκικές αρχές…

Πηγή εφημ. «Ελεύθερος Τύπος»


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διεξάγουν την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα σε συμμέτοχη ανδρών και μέσων, και για δύο εβδομάδες, αεροπορική άσκηση, αρχομένης από την Παρασκευή, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ν.Κορέας την Πέμπτη.

Οι κοινή αεροπορική δύναμη των δύο συμμάχων, παρουσιάζεται στην άσκηση με την ονομασία «Max Thunder» από τις 11 έως τις 25 Απρίλιου 2014, δεσμεύοντας όλο το εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας, την ενισχυμένη συνδυασμένη στρατηγική ικανότητα των δυνάμεων αυτών, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Άμυνας σε συνέντευξη Τύπου.

Η αεροπορική άσκηση, η οποία διεξάγεται δύο φορές το χρόνο, θα κινητοποιήσει αεροπορική δύναμη αποτελούμενη από 103 μαχητικά αεροσκάφη, ανέφερε το υπουργείο, σημειώνοντας ότι «θα διενεργηθούν και σενάρια «προσομοιώσεων αερομαχιών» μεταξύ των δυνάμεων μας και εχθρικών δυνάμεων με σκοπό την διεξαγωγή ρεαλιστικής εκπαίδευσης».

Περίπου 1.400 στρατιώτες θα συμμετέχουν σύμφωνα με πληροφορίες στην άσκηση αυτή, καθώς και περίπου 50 μαχητικά αεροσκάφη της Νότιας Κορέας, με αεροσκάφη του τύπου F-15, KF-16, F-4E, F-5, C-130 και Ε-737, καθώς επίσης και περίπου 50 πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων των F-15, F-16, FA-18, ΕΑ-18 και AWACS, ή αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης.

Η μεγαλύτερη κοινή αεροπορική άσκηση μεταξύ ΗΠΑ και Νότιας Κορέας που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, έρχεται ακριβώς την στιγμή που τρία drones, τα οποία ανακαλύφθηκαν στα σύνορα των ανατολικών και δυτικών περιοχών κατά τις τελευταίες εβδομάδες, υπάρχει διάχυτη η υποψία ότι προέρχονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας σχεδιάζει να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας, σχετικά με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το απόγευμα της Παρασκευής.

Σχόλιο: Η αεροπορική άσκηση πραγματοποιείται έπειτα από τις φήμες ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να κάνει πυρηνικές δοκιμές, απειλώντας έτσι την δύση. Υπενθυμίζεται η εντολή του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας στα πολεμικά σκάφη της χώρας να καταρρίπτουν οποιοδήποτε πύραυλο εκτοξευθεί προς την χώρα του από την Βόρεια Κορέα.
Επειδή δεν υπογράφηκε κάποια συμφωνία ειρήνης μετά από τον πόλεμο της Κορέας που διήρκησε από το 1950 μέχρι το 1953, η Βόρεια και η Νότια Κορέας τεχνικά βρίσκονται ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση.


Του Μελέτη Μελετόπουλου

Σε αυτή τη στήλη, δημοσιεύσαμε τη σοβαρή προειδοποίηση του κορυφαίου τούρκου ιστορικού, Χαλίλ Ίναλτζικ, για τον σοβαρό κίνδυνο που διατρέχει η Τουρκία από την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία.
Ο Ίναλτζικ την θεωρεί ως «το πρώτο σημαντικό βήμα για την αναμενόμενη κάθοδο και κατάληψη από τους Ρώσους του Βοσπόρου και στη συνέχεια των στενών του Ελλησπόντου» και την «αρχή της νέας καθόδου των Ρώσων προς νότον, υλοποιώντας την παλαιά ροπή της Ρωσίας να προωθηθεί νότια και να καταστεί κυρίαρχος της Κωνσταντινούπολης και του Βοσπόρου και στη συνέχεια των στενών του Ελλησπόντου, ελέγχοντας έτσι τις διόδους προς μία υπό ρωσική κυριαρχία Μαύρη Θάλασσα».

Πριν αλέκτωρ φωνήσει, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Λαβρόφ, κατηγόρησε την Τουρκία ότι, αποδεχόμενη την παρατεταμένη παρουσία του Αμερικανικού Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, ουσιαστικά παραβιάζει τις διατάξεις της Συνθήκης του Montreux για το καθεστώς των Στενών του Βοσπόρου. Ουσιαστικά, ο Λαβρόφ έθεσε θέμα ελέγχου των Στενών, δηλαδή άνοιξε το θέμα της κυριαρχίας της Τουρκίας στα Δαρδανέλλια.

Αυτό, βεβαίως, δεν θα αποτελούσε μείζονα κίνδυνο για την Τουρκία, αν διέθετε –όπως κατά τον Ψυχρό Πόλεμο- την υποστήριξη της Δύσης, και εν προκειμένω των ΗΠΑ. Αλλά και εκεί η Τουρκία, με την αλαζονική της συμπεριφορά και τις γεωπολιτικές υπερβάσεις της, τα έκανε κυριολεκτικώς θάλασσα.

Ο κορυφαίος αμερικανός δημοσιογράφους Σέιμουρ Χερς αποκάλυψε ότι πίσω από την επίθεση με χημικά ανταρτών στην Συρία υποκρυπτόταν η Τουρκία, που ήθελε με αυτόν τον τρόπο να σύρει τις ΗΠΑ σε εισβολή στη Συρία!
Επίσης, αναφέρει επεισόδιο που έλαβε χώρα στις 16 Μαΐου του 2013, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε επίσημα τις ΗΠΑ με στόχο να πείσει τον Ομπάμα να παρέμβει στη Συρία. Σε γεύμα εργασίας στον Λευκό Οίκο, στο οποίο ο Ερντογάν προσήλθε συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και τον αρχηγό της μυστικής τουρκικής υπηρεσίας (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν, δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τον επιφανή δημοσιογράφο, «θερμό επεισόδιο», όταν ο Ομπάμα έμεινε απαθής στις αιτιάσεις του Ερντογάν εναντίον της Συρίας και στις προτροπές του προς τον Ομπάμα να παρέμβει.

Ο Ερντογάν εξεμάνη και μάλιστα κούνησε το δάχτυλο στον αμερικανό Πρόεδρο(!) λέγοντας:
«Μα αυτοί πέρασαν την κόκκινη γραμμή που εσύ ο ίδιος έθεσες»!
Τότε ο Ομπάμα, δείχνοντας τον Φιντάν, κατακεραύνωσε τους προσκαλεσμένους του:
«Γνωρίζουμε τα παιχνίδια σας με τους Σύρους εξτρεμιστές»!
Ακολούθησε αγεφύρωτο ρήγμα στη σχέση Ομπάμα – Ερντογάν και ψυχρότης που διαρκεί μέχρι σήμερα.

Ο τρίτος παράγων με τον οποίο η Τουρκία έχει έρθει σε πλήρη ρήξη, είναι το Ισραήλ. Φυσικά, το Ισραήλ δεν είναι απλά ένας ισχυρός γεωπολιτικός παίκτης στο χώρο της Εγγύς Ανατολής, αλλά και μία ισχυρή παγκόσμια δύναμη, που ελέγχει σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οικονομίας και των μέσων ενημέρωσης.

Τέλος, η Τουρκία έχει, με την αντιβαίνουσα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου συμπεριφορά της, προκαλέσει το «πάγωμα» της ενταξιακής της διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα ήταν ένα διπλωματικό «σωσίβιο» σε κατάσταση ανάγκης.
Δεδομένων δε και των κάκιστων σχέσεων της Τουρκίας με όλους τους γείτονές της (Ελλάδα, Κύπρος, Συρία, Ιρακινό Κουρδιστάν, Αρμενία), αντιλαμβάνεται κανείς την ακραία απομόνωση στην οποία η χώρα αυτή έχει περιέλθει και το πόσο θα έπρεπε να επαγρυπνεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (και όχι μόνο αυτό)…

Πηγή εφημ. «KontraNews»

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Πρόβα… φερετζέ κάνει η κυβέρνηση, που φαίνεται ότι γλυκοκοιτάζει τις πρακτικές Ερντογάν και με μία αδιανόητη παρέμβαση προσπαθεί να κάνει προληπτική λογοκρισία εντρυφώντας στη στρατηγική του φίμωτρου στην ενημέρωση και επιλέγοντας να βαδίσει σε επικίνδυνα για τη δημοκρατία μονοπάτια.

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που επιχειρείται απροκάλυπτη παρέμβαση και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, σύμφωνα με τη λίστα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η χώρα μας όσον αφορά την ελευθεροτυπία έπεσε 14 θέσεις στην κατάταξη και πλέον φιγουράρει στην 99η θέση, που είναι η δεύτερη χειρότερη –μετά τη Βουλγαρία- μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι, όμως, η πρώτη φορά που εκ των προτέρων και ισοπεδωτικά θεωρείται αδίκημα, και, μάλιστα αυτόφωρο, «η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού», φοβούμενοι ένα νέο ξεβράκωμα του εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκου, που φλέρταρε με τον υπόδικο Ηλία Κασιδιάρη, κάρφωνε τον πρωθυπουργό και εξέθετε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Και θεωρείται εκ των προτέρων και ισοπεδωτικά αδίκημα έπειτα από προτροπή –για να το πούμε κομψά- του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ο οποίος με επιστολή του και επικαλούμενος δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά σε ενδεχόμενο παράνομης κατοχής βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από μέλη της Χρυσής Αυγής ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προβεί στις δέουσες ενέργειες «για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημόσιου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού».

Έτσι, η κυβέρνηση και κατά περίεργο τρόπο και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θεωρούν εκ των προτέρων ως προσωπικά δεδομένα τα δημόσια δεδομένα κάθε δημόσιου λειτουργού, που κατεγράφησαν σε δημόσιο χώρο και αφορούν δημόσια υπόθεση.

Θεωρούν, για παράδειγμα, εκ των προτέρων ιδιωτική υπόθεση το εάν ένας δημόσιος λειτουργός «συλληφθεί» από κρυφή κάμερα να χρηματίζεται ή να παραδίδει κρατικά μυστικά. Και στην περίπτωση αυτήν παράνομος θεωρείται όχι εκείνος που χρηματίζεται, αλλά εκείνος που τον καταγράφει. Θεωρούν, για παράδειγμα, εκ των προτέρων την απιστία κατά του Δημοσίου κάτι σαν συζυγική απιστία…

Και το καταπληκτικό είναι ότι η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά, ενώ εδώ και τρία χρόνια σιγοντάριζε με τη σιωπή της την δράση της Χρυσής Αυγής, πετάει φάκα με τυράκι στους ιθαγενείς και, με πρόσχημα την προφυλάκιση στελεχών της Χρυσής Αυγής, παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου, ελευθεροτυπίας και κοινής λογικής.

Πηγή «Το Ποντίκι»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Στις 25 Μαρτίου γιορτάσαμε την επέτειο της επανάστασης του 1821 και της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων. Τώρα, στις 10 Απριλίου 2014, γιορτάζουμε την έξοδο της χώρας στις αγορές για να πάρουμε δανεικά και αυτό είναι, όπως παρουσιάζεται, το μεγαλύτερο εθνικό κατόρθωμα των τελευταίων ετών. 
Από τούδε και στο εξής η ημέρα αυτή θα γραφτεί με χρυσά γράμματα, θα καθιερωθεί σαν νέα εθνική γιορτή και πολύ πιθανό θα γίνονται και παρελάσεις άσχετα αν κάποια δήμαρχοι είναι εναντίον των παρελάσεων, παρά μόνο των γκέι παρελάσεων. 
Οι κυβερνώντες θα περάσουν στην ιστορία σαν οι νέοι «εθνοσωτήρες» που κατάφεραν μετά από τόσα χρόνια «μαρτυρικού μνημονίου» να ξανάδανειστούν λεφτά από τις γνωστές διεθνείς πηγές χρηματοδοτήσεις (βλέπε άγριας τοκογλυφίας).

Αλλά εντυπωσιακό και πολύ ενδιαφέρον είναι να δούμε το πως σχολίασαν την «ένδοξη» αυτή ημέρα τα πολιτικά κόμματα σε μια πολύ γνωστή τηλεοπτική συζήτηση που δεν είχε, όπως πάντα, να ζηλέψει τίποτα από τις γνωστές χάβρες των Ιουδαίων όπου όλοι φωνάζουν και κάνεις δεν καταλαβαίνει τίποτα. 

Παρ’ όλα αυτά όμως οι θέσεις των κομμάτων όπως προβληθήκαν είναι πολύ χαρακτηριστικές. 

ΝΔ:
«Η μέρα αυτή είναι η δικαίωση των σκληρών αγώνων μας και από εδώ και πέρα δεν έχετε δικαίωμα να… μην μας ψηφήσετε στις εκλογές που έρχονται γιατί εμεί είμαστε οι ορίτζιναλ σωτήρες σας και ενώ το χρέος σας διογκώνεται συνεχώς, εσύ λαέ ευτυχισμένε, μην ξεχνάς ότι μας χρωστάς τόσα πολλά!». 
Το ΠΑΣΟΚ όμως αντιτείνεται πως: 
«Η ευτυχία των Ελλήνων δεν είναι της ΝΔ αλλά δική μας γιατί εμείς καθοδηγήσαμε την ΝΔ στην σημερινή μεγάλη εθνική επιτυχία. Άλλωστε στην ουσία εμείς κυβερνάμε ξανά αυτόν τον τόπο και αυτοί δεν είναι παρά οι θλιβερές μαριονέτες μας. Ότι διατάζουμε εμείς, αυτοί το κάνουν αμέσως γιατί τρέμουν μην τυχόν και χάσουν τα προνόμια της καρέκλας τους».
Ο Σύριζα ανακοινώνει πως: 
"Ότι και να κάνετε εμείς θα το καταδικάζουμε και θα το ρίχνουμε στον Καιάδα γιατί ο δικός μας σκοπός είναι να πάρουμε με κάθε μέσο την εξουσία, άσχετο αν ακόμα δεν ξέρουμε τι να την κάνουμε".
Το ΚΚΕ σε όλα αυτά ανακοινώνει ότι είναι από… άλλο πλανήτη και ότι δεν το ενδιαφέρει τίποτα παρά μόνο να... διαφημίζει προϊόντα προπολεμικής εποχής. 
Το ΠΟΤΑΜΙ γελά σαρκαστικά με όλα αυτά, ενώ βαδίζει με την αυτοπεποίθηση όλων των μεγάλων ΜΜΕ τα οποία έχουν αυστηρές εντολές από τον «Μεγάλο Αδελφό» να το προβάλλουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και από το βράδυ μέχρι το πρωί, για να «σφηνωθεί» στους εγκεφάλους του κόσμου σαν η μοναδική εναλλακτική ευκαιρία της σωτηρίας του! 
Για τα άλλα κόμματα δυστυχώς δεν επιτρέπεται να προβάλουν τις θέσεις τους. Τους έχουν «κόψει» την λαλιά ενώ λείπει τελείως η Χρυσή Αυγή γιατί θεωρείται μεγάλη… αμαρτία να ομιλεί κανείς γι αυτή!

Αυτό είναι το πολιτικό πεδίο και πάνω από όλα η μεγάλη Καρέκλα της εξουσίας! 
Η μεγαλύτερη ασθένεια του ελληνισμού μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του νέου ελληνικού κρατιδίου ήταν πάντα η Καρέκλα! 
Γι αυτή σκοτώθηκαν πολιτικοί και πολιτικοί. 
Γι αυτή ο Έλληνας ζούσε πάντα και είναι γνωστή η ιστορία πως αν κάποιος πήγαινε στην πλατειά Συντάγματος και φώναζε, «Κύριε πρόεδρε», τότε όλοι θα γύριζαν το κεφάλι τους να απαντήσουν πρόθυμα. 
Στην σημερινή εποχή αυτή η ασθένεια έχει καταντήσει θανατηφόρα όχι για τους κάτοχους της καρέκλας, αλλά για το ίδιο τον ελληνισμό. 
Ό,τι και να γίνει αυτοί που κάθονται στις καρέκλες τους δεν θα σηκωθούν να φύγουν. 
Έχουν καρφωθεί στις καρέκλες τους! 
Λατρεύουν τις καρέκλες τους και ας πάει όλος ο κόσμος να πνιγεί! 
Έχουν θεοποιήσει τις καρέκλες τους και η καρέκλα είναι ο σύγχρονος θεός των Ελλήνων μαζί με τον… καναπέ!

Αλήθεια υπάρχει κάποια σωτηρία; 
Υπάρχει και ο άγνωστος παράγοντας που οι αρχαίοι τον ονόμαζαν, «από μηχανής θεό»! 
Ο Άγιος εκείνος παππούλης του αγίου Όρους είχε πει ότι, «έχουν αυτοί τα σχέδια τους έχει και ο Θεός τα δικά του!»
Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει πριν εγκαταλείψουμε όλοι σαν θλιβερά ποντίκια αυτόν τον τόπο. 
Η ελπίδα, είναι το μεγαλύτερο όπλο που μας έχει απομείνει. 
Μεγαλύτερο είναι η πίστη μας!Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και η εταιρεία Israel Aircraft Industries, έθεσαν έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο σε τροχιά, από την Αεροπορική Βάση Palmahim, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο δορυφόρος, ονομάζεται «Ofek 10», και έχει ενσωματωμένα υπερσύγχρονα συστήματα ραντάρ για την παρατήρηση.

Ο δορυφόρος τύπου SAR που τέθηκε σε τροχιά με ενσωματωμένο (ραντάρ συνθετικού διαφράγματος) διαθέτει την δυνατότητα φωτογράφισης ημέρα και νύκτα, σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ανέφερε το ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας.

Η συνεργασία που υλοποιείται από κοινού από την IAI και το Υπουργείο Άμυνας στο τομέα του Διαστήματος, αποτελεί μέρος σχεδίου για την ανάπτυξη όπλων και υψηλής τεχνολογικής υποδομής.

Το Ισραήλ διατηρεί σήμερα ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κατασκοπευτικών δορυφόρων, στο οποίο το Υπουργείο Άμυνας, επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια σέκελ το χρόνο, με σκοπό την ανάπτυξη του διαστήματος και της δορυφορικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα μάλιστα με ανώτατους ισραηλινούς αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, το πρόγραμμα αναβαθμίζει σημαντικά τις στρατηγικές ικανότητες του Ισραήλ, και ενισχύει τον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Ο πρώτος Ισραηλινός στρατιωτικό δορυφόρος, με την ονομασία «Ofek 1», τέθηκε σε τροχιά στο διάστημα το 1988.

Το Ισραήλ είναι μία από τις 12 χώρες που μπορούν να παράγουν και να εκτοξεύσουν δικούς τους δορυφόρους. Η ανάπτυξη η κατασκευή και οι απαραίτητες δοκιμές, απαιτούν χρονικό διάστημα περίπου 8 χρόνων για κάθε τύπο δορυφόρου.

Σχόλιο: Είναι σαφές ότι το Ισραήλ επιθυμεί να ελέγξει την κατάσταση στα σύνορα του, ειδικά με την τροπή των γεγονότων στην γειτονική Συρία και τον συνεχή εξοβελισμό των ανταρτών προς τα νότια της χώρας. Επίσης οι ισραηλινοί αξιωματούχοι «ανησυχούν» για το εξοπλισμό της Χεζμπολάχ με πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς με καταστρεπτικά αποτελέσματα.
Πριν 2 μήνες στους The New York Times, αναφέρθηκε ότι 12 πυραύλοι Yakhont βρίσκονται τώρα στην κατοχή της Χεζμπολάχ στο εσωτερικό της Συρίας και μερικά από τα στοιχεία έχουν μεταφερθεί και στο Λίβανο.
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές στη Συρία κατά το τελευταίο έτος, συμπεριλαμβανομένης και μίας που φέρεται να είχε στόχο μια εγκατάσταση αποθήκευσης των πυραύλων Yakhont κοντά στην Λατάκεια.
Η εφημερίδα The New York Times αναφέρει ότι στα χέρια της Χεζμπολάχ περιλαμβάνονται και βαλλιστικοί πυραύλοι Scud-D, Scud-C καθώς και ρουκέτες πυροβολικού Fateh-110.
Οι πύραυλοι αυτοί είναι η συριακή παραλλαγή του Hwasong 7 της Βόρειας Κορέας και πιστεύεται ότι έχουν μια εμβέλεια 700 χιλιομέτρων. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν το Ισραήλ από το εσωτερικό της Συρίας, αν και αυτή η εμβέλεια θα ήταν υπερβολική για τις ανάγκες της Χεζμπολάχ.
Η ικανότητα της Χεζμπολάχ να εκμεταλλευτεί το εύρος του Yakhont πέρα από τον ορίζοντα, είναι επίσης αμφίβολη, δεδομένης της έλλειψης αεροσκαφών με ραντάρ πρόσκτησης στόχου. Ωστόσο, οι πύραυλοι θα ήταν μια σοβαρότατη απειλή για τις σταθερές πλατφόρμες εργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου στο κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ.