Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Απρ 2014

Ο Ερντογάν "σφράγισε" το τέλος του νεο-οθωμανισμού
Η αλλαγή κατεύθυνσης του Ερντογάν και η ήττα της «ανοιχτής» Τουρκίας

Γράφει η Elmira Baysasli

Για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η νίκη στις τοπικές εκλογές της Κυριακής ήταν πύρρειος. Παρότι το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης διατήρησε τον έλεγχο στους περισσότερους δήμους, η Τουρκία, συνολικά, και ιδιαίτερα ως διεθνής παίκτης, έχει χάσει.

Η 11ετής παραμονή του Ερντογάν στην εξουσία έχει δεχθεί πλήγμα από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, κατηγορίες για διαφθορά και μία σκληρή αντιπαράθεση με τον ισχυρό μουσουλμάνο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να εμποδίσει την περαιτέρω αιμορραγία της δύναμής του, ο Ερντογάν άρχισε να επιτίθεται στους εχθρούς του. Ο τούρκος πρωθυπουργός είναι τώρα τόσο απασχολημένος με την πολιτική του επιβίωση ώστε πρόσφατα αποπειράθηκε, ματαίως, να κλείσει εντελώς το twitter στη χώρα του.

Όλα αυτά απέχουν πολύ από το 2003, όταν ο Ερντογάν ανήλθε στην πρωθυπουργία και ανακοίνωσε μία αποφασιστική και δημοκρατική ατζέντα για να ενισχύσει την οικονομία και την παγκόσμια θέση της Τουρκίας.
Λίγο αργότερα τον είχα επισκεφθεί στην Άγκυρα. Μου είπε τότε: «Υπάρχουν περίπου 72 εκατομμύρια πολίτες σε αυτή τη χώρα και εκπροσωπώ τον καθένα τους».
Για να εκπροσωπήσει τον καθένα, προώθησε την θέσπιση νόμων που παρέχουν αυξημένες ελευθερίες στις μειονότητες της Τουρκίας, ιδιαίτερα των Κούρδων. Υιοθέτησε μία οικονομική πολιτική που ευνοεί τις ξένες επενδύσεις. Ταξίδεψε σε μακρινές πρωτεύουσες στην Ασία, στην Αφρική, στην Λατινική Αμερική και στη Μέση Ανατολή, ανοίγοντας περισσότερες από 12 νέες πρεσβείες και πολύ περισσότερες νέες αγορές. Εξασφάλισε ακόμα και μία θέση για την Τουρκία στο Συμβούλιο Ασφάλειας στον ΟΗΕ το 2009 και συμμετείχε στον «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» της Ουάσινγκτον.

Σχεδόν κάθε δρόμος που κατασκευάστηκε, η επέκταση των μέσων μαζικής μεταφοράς, τα νέα σχολεία και οι μεταρρυθμίσεις, έγιναν με στόχο να στηρίξουν την επέκταση της περιφερειακής και διεθνούς επιρροής της Τουρκίας.
Το 2009 ο Ερντογάν άρχισε να προωθεί την εξωτερική πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων». Δημιούργημα του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, η πολιτική αυτή βασιζόταν στην ιδέα ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απλώς μία γέφυρα ή σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, αλλά είναι ουσιαστικός παίκτης της διεθνούς διπλωματίας, της ασφάλειας και του εμπορίου. Η χώρα αναζήτησε στενότερους δεσμούς με γείτονες στα Βαλκάνια, στη Ρωσία και ειδικά στη Μέση Ανατολή, αλλά και με χώρες όπως το Ιράν και η Συρία. Κάποιοι το αποκάλεσαν «νέο-οθωμανισμό», μία προσπάθεια να αποκατασταθεί η παλιά Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η Τουρκία κατόρθωσε να γίνει παίκτης – κλειδί στη διεθνή σκηνή. Ο πρόεδρος Ομπάμα την επισκέφθηκε το 2009 και μίλησε για την στρατηγική σημασία της. Κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης, οι δυτικοί ηγέτες ανέφεραν την Τουρκία ως προοδευτικό δημοκρατικό μοντέλο μουσουλμανικής χώρας.

Αυτό το μοντέλο τώρα καταρρέει και η τολμηρή εξωτερική πολιτική που την έκανε την 16η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, έχει διαλυθεί. Η κάποτε δυναμική οικονομία έχει ατονήσει, η καταναλωτική εμπιστοσύνη περιορίζεται και η τουρκική λίρα έχει πέσει 20% τον τελευταίο χρόνο.

Λόγω της εσωτερικής κρίσης, ο Ερντογάν έστρεψε την προσοχή του στην εκλογική του βάση, στον συντηρητικό, αντιδυτικό πληθυσμό της επαρχίας. Και κατέφυγε σε μία τακτική που βρίσκει ανταπόκριση: την επιθετικότητα.
Αναφέρθηκε μα βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των αντιπάλων του, εντός και εκτός, βάζοντας στον στόχο τον ιμάμη Γκιουλέν και τους υποστηρικτές του.

Όλα αυτά διέλυσαν την εξωτερική πολιτική που ακολουθούσε. Η κοντινή Κριμαία, προπύργιο κάποτε την Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και πατρίδα των Τατάρων, ενός τουρκόφωνου λαού, είναι χαρακτηριστική. Όταν η Ρωσία εισέβαλε και προσάρτησε αυτή τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας, ο Ερντογάν δεν πρόσφερε βοήθεια στους ομοθρήσκους του, όπως είχε κάνει στην Αίγυπτο. Μάλιστα, αφότου οι στρατιωτικοί εκδίωξαν τον ισλαμιστή πρόεδρο Μόρσι στο Κάιρο, ο Ερντογάν είχε αρνηθεί να αναγνωρίσει τη νέα κυβέρνηση και ανακάλεσε τον πρεσβευτή του. Στην Κριμαία, ο Ερντογάν περιορίστηκε σε κάποιες δηλώσεις, χωρίς αντίκρυσμα.

Μακροπρόθεσμα ο Ερντογάν πρέπει να παραδεχθεί ότι οι έντονες αντιθέσεις του έχουν απομονώσει τη χώρα του. Σε περιφερειακά θέματα, όπως η Αίγυπτος, το Ιράν και το Ιράκ, οι ΗΠΑ έχουν αφήσει στην άκρη την Τουρκία. Παλαιότερα, η ερώτηση στις δυτικές πρωτεύουσες ήταν «Ποιος άφησε την Τουρκία να χαθεί;» και οι απαντήσεις ανέφεραν τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον. Σήμερα, καθώς ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι απομακρύνει την Τουρκία από τον δρόμο της ευημερίας και της ελευθερίας, η απάντηση είναι, ο ίδιος ο Ερντογάν.

Πηγή εφημ. «Τα Νέα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Διπλό μήνυμα από τις κάλπες της Τουρκίας ανησυχεί στην Αθήνα πολιτικούς και στρατιωτικούς

Γράφει ο Πάρις Καρβουνόπουλος 

Τα μηνύματα από τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία δυσαρέστησαν πολλούς -για διαφορετικούς λόγους- στην Αθήνα. Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με το ψευτοδίλημμα “τι συμφέρει την Ελλάδα” το οποίο διατυπώνεται με το ερώτημα αν μας συμφέρει η πτώση ή η διατήρηση στην εξουσία του Ερντογάν. Κι αυτό γιατί όποιος κι αν είναι στο τιμόνι της γειτονικής χώρας η σχέση μας θα παραμείνει επικίνδυνα προβληματική. Αν δεν ασχοληθούμε με το τι θέλουμε εμείς και πως θα το πετύχουμε είμαστε χαμένοι.

Ο Ερντογάν είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι άντεξε. Παρά την καταιγίδα αποκαλύψεων για εμπλοκή υπουργών και συγγενών τους σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, παρά τη βία που άσκησε στη νεολαία της χώρας του, παρά το φασιστικό κλείσιμο μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τα επικίνδυνα σχέδια εισβολής στη Συρία, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης . Ο Ερντογάν παραμένει ισχυρός πολιτικά στην Τουρκία και το μήνυμα που έφθασε σ΄ όσους επιδίωξαν την αποκαθήλωσή του είναι ότι “μαζί μου δεν θα ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα”.


Μπορεί η πορεία φθοράς του Ταγίπ Ερντογάν να μοιάζει μη αναστρέψιμη ,το σίγουρο όμως είναι ότι μετα από τα αποτελέσματα της κάλπης ,αυτή η πορεία θα είναι πολύ αργή. Κι επειδή ο χρόνος στην πολιτική και στην διπλωματία έχει πολύ μεγάλη σημασία, κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Όσοι βρέθηκαν απέναντι στο καθεστώς Ερντογάν έχουν να σκεφτούν αν θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις εναντίον του εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται στην Τουρκία ή αν θα προτιμήσουν να τα “ξαναβρούν” μαζί του και να τον αφήσουν να οδηγηθεί προς την έξοδο με πιο…φυσιολογικό τρόπο. Και τα δύο ενδεχόμενα προβληματίζουν -ελπίζουμε- κάποιους στην Αθήνα.


Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν κρύβουν πλέον τις ανησυχίες τους . Η Τουρκία έχει κλιμακώσει ανησυχητικά την στρατιωτική της παρουσία κι αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν έχει την δημοσιότητα που πρέπει, είτε για λόγους τακτικής ,είτε επειδή οι πολιτικοί μας έχουν υποτιμήσει τελείως την κατάσταση. Η δεύτερη εκδοχή είναι ανησυχητική και δυστυχώς πολύ πιθανή.

Το δεύτερο μήνυμα των εκλογών στην Τουρκία που μάλλον θα ταρακούνησε περισσότερο το πολιτικό μας σύστημα είναι ότι …η επικοινωνία δεν είναι αρκετή για να κυβερνήσεις. Και ακόμη χειρότερα για τους κυβερνώντες δεν είναι αρκετή για να παραμείνεις στην εξουσία. Ο Ερντογάν τους είχε όλους απέναντι. Κι όμως κατάφερε να σταθεί όρθιος. Απόδειξη ότι οι πολίτες μπροστά στην κάλπη ψηφίζουν με βάση όσα ζουν στην καθημερινότητά τους. Αν αυτή είναι καλή ή καλύτερη έστω από άλλες περιόδους θα ρίξουν την ψήφο τους εκεί που πιστεύουν ανεξάρτητα από οποιαδήποτε επικοινωνιακή…καταιγίδα. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα διόλου ευχάριστο προφανώς για την “από δω πλευρά”, την ελληνική . Που δεν είναι κρυφό ότι έχει ποντάρει τα πάντα στην επικοινωνία πιστεύοντας ότι μπροστά στην κάλπη οι ψηφοφόροι θα “ξεχάσουν” αυτό που ζουν.

Με την Τουρκία θα πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά. Προς το παρόν επιβεβαιωμένα ασχολούνται μόνο οι στρατιωτικοί οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάθε μέρα την αυξανόμενη τουρκική επειθετικότητα η οποία δεν έχει πια το στοιχείο της πρόκλησης μόνο. Περισσότερο μοιάζει με μια διαρκή δοκιμασία των ελληνικών αντανακλαστικών και αντιδράσεων σε διάφορα σενάρια που δυστυχώς στο Αιγαίο πολύ εύκολα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Γι΄ αυτό καλό είναι οι πολιτικές δυνάμεις της χωρας να ασχοληθούν σοβαρά κι όχι επιφανειακά και πρόχειρα με τις αναλύσεις τους για την Τουρκία, να βρουν ένα κοινό τόπο συνεννόησης και να επιτρέψουν στις ΕΔ να έχουν “λυμένα” χέρια .

Αυτά προς το παρόν.

Πηγή OnAlert

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΤο Ισραήλ μαζί με την Σαουδική Αραβία σχεδιάζουν μια επιχείρηση εκπαίδευσης των ανταρτών που πολεμάνε κατά του Σύρου πρόεδρου Μπασάρ Άσαντ.

Σύμφωνα με είδηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Χααρέτζ, μετά από δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, στην συνάντηση που είχαν στην Ιερουσαλήμ ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ Μάρτιν Ντέμπσι με τον ομόλογο του Ισραηλινό Μπένι Γκάνζ, τέθηκε το θέμα της εκπαίδευσης των ανταρτών της Συρίας.

Συζήτηση υπήρξε επίσης σχετικά με τις προσδοκίες συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας, ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και σε κάποιες αραβικές χώρες του Κόλπου.

Σε δηλώσεις που έκανε στην Ιερουσαλήμ μετά από την συνάντηση ο Ντέμπσι, ανέφερε πως συζήτησαν σχετικά με συνεργασίες με πλευρές με τις οποίες κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό στο παρελθόν.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού ανέφεραν πως αυτή η συνεργασία περιλαμβάνει ταυτόχρονα κοινοποίηση πληροφοριών και ενότητα στον αντιτρομοκρατικό αγώνα.

Κάποιοι Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για την άνοδο του ακραίου Ισλάμ στην Συρία και για την δημιουργία έτσι εδάφους για δράση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Συρία εγκαθιστά στα σύνορα συστοιχίες πυραύλων
Η Συρία άρχισε να τοποθετεί στα σύνορα με την Τουρκία συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων. Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως ¨Είναι έτοιμοι ενάντια στα εχθρικά τουρκικά αεροσκάφη που εισέρχονται στον συριακό εναέριο χώρο¨.

Πηγές του στρατού της Συρίας και της Χεζμπολλάχ μιλώντας στην Ελ Ραγί που εκδίδεται στο Κουβέιτ, είπαν πως εγκατέστησαν συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων στα σύνορα με την Τουρκία και ότι θα ανταποδώσουν τις όποιες απειλές προέλθουν από την Τουρκία.

Την Κυριακή σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Suriye TV ο υπουργός Πληροφοριών Ουμράν Ελ Ζούμπι, είχε πει πως η Τουρκία συνεχίζει την υποστήριξη της στις τρομοκρατικές ομάδες που δρούνε στην συριακή πόλη Κεσάμπ.


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 

H ζωή συνεχίζεται. Τουτέστιν:
Μετά από δυο – τρία Μνημόνια, μετά από εφτά – οχτώ «μίνι Μνημόνια» (εφαρμοστικοί, μεσοπρόθεσμα, πολυνομοσχέδια κλπ), μετά από δυο – τρεις δανειακές συμβάσεις, στην Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων έχουμε 4 εκατομμύρια ανθρώπους δυνάμενους να εργαστούν, αλλά το 1.500.000 από αυτούς είναι άνεργοι…

Η ζωή συνεχίζεται:
Μετά από τους «συναγερμούς» του κ.Σαμαρά κατά της ανεργίας, η ανεργία των νέων ανέρχεται στο 60% και από τους 1.500.000 άνεργους οι 9 στους 10 δεν λαμβάνουν ακόμα κι αυτό το  επίδομα ανεργίας…

Η ζωή συνεχίζεται:
Μετά από τα διαδοχικά κυβερνητικά «success story», από εκείνους που έχουν ακόμα δουλειά  κοντά στο 1 εκατομμύριο είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες...
(σσ: Αυτό ο Μπρεχτ το περιέγραφε έτσι: «Οι άνεργοι πεινούσαν/ Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται»)…

Η ζωή συνεχίζεται:
Μετά από τα χαράτσια, την διαρκή φοροληστεία και τον 9πλασιασμό των «έκτακτων» φόρων - που με το πολυνομοσχέδιο μονιμοποιούνται - από τα 3 εκατομμύρια των νοικοκυριών της χώρας, τα 2.300.000 νοικοκυριά αδυνατούν να ανταποκριθούν και να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στην εφορία...

Η ζωή συνεχίζεται:
Μετά από διαδοχικές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού και ενώ σχεδόν 1.000.000 οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο επιβάλει νέα αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ…

Η ζωή συνεχίζεται:  
Μετά από διαδοχικούς κυβερνητικούς «θριάμβους» και απανωτές «σωτήριες δόσεις» από την τρόικα, σχεδόν 3.000.000 Έλληνες – ήδη από το 2011 – αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ικανοποιητική θέρμανση…

Η ζωή συνεχίζεται:
Μετά από διαρκή εισοδηματικά μέτρα που έχουν οδηγήσει εκατομμύρια Έλληνες στην ανέχεια και την καταστροφή, μετά την αναγωγή της έννοιας του «εργασιακού δικαιώματος» σε παλαιολιθικό «αναχρονισμό» (!), η κυβέρνηση – με το πολυνομοσχέδιο – επιβάλει ως «μοναδική αξία» στην εργασιακή ζούγκλα τον μισθό των 500 ευρώ το μήνα…

Η ζωή συνεχίζεται:
Μετά το πέταγμα των 6 στους 10 συνταξιούχους στον Καιάδα της απόλυτης φτώχειας, η κυβέρνηση – με το πολυνομοσχέδιο – φέρνει νέα καταιγίδα στο Ασφαλιστικό, νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις και νέα μείωση ύψους 40% στις επικουρικές συντάξεις…

Η ζωή συνεχίζεται:  
Μετά την καταλήστευση 70 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ελληνικό λαό το διάστημα 2010 – 2014, που τα «βουτήξανε» για να μειώσουν το χρέος (που όμως αυξάνεται!), η κυβέρνηση ψηφοθηρεί μιλώντας για «πλεόνασμα» και για διανομή «κοινωνικού μερίσματος» στους λεηλατημένους Ελληνες που δεν αντιστοιχεί κατά μέσο όρο παρά σε 1,5 ευρώ την ημέρα…

Η ζωή συνεχίζεται:
Μετά από διαδοχικά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, μετά από αντισυνταγματικές κυρώσεις Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων, μετά από δεκάδες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, μετά από διαρκείς επιστρατεύσεις εργαζομένων, από χτες - και για 5η φορά μέσα σε 2 χρόνια – ζούμε σε συνθήκες «απαγόρευσης των συναθροίσεων»…  

Η ζωή συνεχίζεται:
Μετά από σχεδόν 35 χρόνια ένταξης της Ελλάδας στην ΕΕ των Μνημονίων, στην ΕΕ της τρόικας, στην ΕΕ της παραγωγικής αποσάθρωσης, στην ΕΕ όπου «το μεγάλο (μονοπωλιακό) ψάρι τρώει το μικρό», στην ΕΕ όπου «τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα ελλείμματα της Ελλάδας» (Λαγκάρντ), στην ΕΕ που με την πολιτική της ενισχύει την ακροδεξιά και συνεργάζεται με την ναζιστική κτηνωδία, η παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ πλασάρεται σαν «μονόδρομος» και αποτελεί το κοινό «ευαγγέλιο» όλων των επίδοξων «σωτήρων»…

Η ζωή συνεχίζεται:
«Μετά από εφτά δεκαετίες – πανηγυρίζει η κυβέρνηση – πετύχαμε εξωτερικό πλεόνασμα». Πράγματι. Μας γύρισαν 70 χρόνια πίσω! Επέφεραν τέτοιο εκμηδενισμό του λαϊκού εισοδήματος που από την άποψη των κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν μόνο με την εποχή της Κατοχής και του Εμφυλίου μπορεί να συγκριθεί! Ο εκμηδενισμός του λαϊκού εισοδήματος εν έτη 2013 μόνο με εκείνον του 1943 και του 1948 μπορεί να συγκριθεί! Αλλά, τότε, οι άνθρωποι πέθαιναν στους δρόμους από την πείνα και στην Ελλάδα έπεφταν βόμβες Ναπάλμ! Πράγματι. Από τότε είναι που είχε να «επιτευχθεί», ξανά, εξωτερικό πλεόνασμα…    

Η ζωή,
εφόσον εξακολουθήσουμε να πορευόμαστε έτσι, συνεχίζεται;  Ναι – υπό δυο προϋποθέσεις: Η μια προϋπόθεση είναι να είσαι τραπεζίτης, βιομήχανος, εργολάβος, πολυκαταστηματάρχης κοκ. Σε αυτή την περίπτωση η ζωή συνεχίζεται μια χαρά. Η άλλη προϋπόθεση (αν δεν είσαι τραπεζίτης, εργολάβος κοκ) είναι τούτη: Ότι ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, θα αναλάβουμε το μέτρο της ευθύνης που μας αναλογεί. Ότι ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, θα βάλουμε πλάτη για να «ξελασπώσουμε το μέλλον». Ότι ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, χωρίς αναθέσεις σε «μεσσίες», θα ξαναχτίσουμε την ελπίδα της προσωπικής προκοπής. Αρνούμενοι τα «φυτοφάρμακα» της χαμοζωής που υπόσχονται «ατομική διάσωση». Και επιλέγοντας ως λίπασμα την συλλογική διεκδίκηση του κοινωνικού συμφέροντος. Γιατί, έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα: «Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του, έτσι νέτο σκέτο, αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς».

Πηγή enikos


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΣύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Χρυσή Αυγή φέρεται να έχει στην κατοχή της 9 βίντεο με καυτές συνομιλίες και όλες αφορούν το παρασκήνιο των διώξεων της Χρυσής Αυγής και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα.

Τα υπόλοιπα βίντεο με τις συνομιλίες αναμένεται να αναρτώνται σταδιακά από αύριο.
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται ο σάλος που έχει ξεσπάσει με την δημοσιοποίηση του πρώτου βίντεο στο οποίο συνομιλεί ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Στο βίντεο αυτό ο γραμματέας της κυβέρνησης αποκαλύπτει με ποιον τρόπο ελήφθησαν οι αποφάσεις μέσα στην κυβέρνηση για τις διώξεις της Χρυσής Αυγής και αφήνει έκθετη την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τους δικαστές.

Ο γιός του Μπαλτάκου επιτέθηκε σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βουλή όπου σημειώθηκε ένα άγριο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον γιο του Μπαλτάκου.

Πληροφορίες λένε ότι πήγε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλής έβρισε τους βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος στη συνέχεια τους χτύπησε.

Ο Δημήτρης Γεώργιος Μπαλτάκος φέρεται να ανέβηκε στα γραφεία της ΧΑ ουρλιάζοντας «μου@@@α, τι κάνατε» στη συνέχεια κλώτσησε τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, έριξε στον Κ. Αρβανίτη σφαλιάρα και έφυγε βρίζοντας… Ακόμη γρονθοκόπησε τον Νίκο Κούζηλο.

Αναγνώστης


Τελικά, το Αιγαίο μπορεί να χωρίζει δύο λαούς, αλλά ενώνει σάπιους και επικίνδυνους πολιτικούς. Κι αυτό το συμπέρασμα εξάγεται πανεύκολα μετά την προβοκάτσια εις βάρος της Συρίας που συζητούσε ο Ερντογάν με τους έμπιστούς του για να ξεκινήσει έναν πόλεμο και να κερδίσει τις τουρκικές εκλογές και την αποκάλυψη της προβοκάτσιας του Σαμαρά απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τις προφυλακίσεις των μελών της, για να κλέψει ψήφους και να σταθεροποιηθεί – ισχυροποιηθεί απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Βρώμα και δυσωδία. Άνθρωποι επικίνδυνοι για όσους βρίσκονται γύρω τους τις χώρες που κυβερνούν, αλλά και την ίδια την Δημοκρατία.
Άνθρωποι χωρίς φραγμούς που είναι ικανοί για όλα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την λάθρα παραμονή τους στην εξουσία που βιάζουν καθημερινά.

Βίοι παράλληλοι; Η ιστορία θα το δείξει. Πάντως, το σίγουρο είναι πως τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Σαμαράς πολύ σύντομα θα εύχονται να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης προκειμένου να αποφύγουν την οργή των πολιτών.

Κι αυτό, επειδή «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται»… (αν και στην περίπτωση Ερντογάν έχει υπάρξει μία καθυστέρηση). Και ο Σαμαράς θα ανοίξει την πόρτα της κόλασης για όλο το σάπιο, το διεφθαρμένο και το προδοτικό πολιτικό σύστημα που κατέκλεψε, που ξεπούλησε και που πρόδωσε μία ολόκληρη χώρα.

Αναγνώστης


Δημιουργία κοινού εναέριου χώρου Τουρκίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας λόγω αυξημένων ρωσικών πτήσεων

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

«Η Βουλγαρία, η Τουρκία και η Ρουμανία θα μπορούσαν ενδεχομένως να συνεργαστούν για την προστασία του εναέριου χώρου τους» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, την Τρίτη, με αφορμή τις συχνές πτήσεις ρωσικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών κοντά στα σύνορα της χώρας του.

Σύμφωνα με τον Πλεβνέλιεφ, τα μαχητικά αεροσκάφη της Βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για να παρακολουθούν τις συνεχείς ρωσικές κατασκοπευτικές πτήσεις επιτήρησης, που αυξήθηκαν ειδικά το τελευταίο διάστημα, σε σχέση με τα προηγούμενα 20 χρόνια.

«Κάθε φορά που ένα ρωσικό αεροπλάνο παραβιάζει τον εναέριο χώρο κοντά στις χώρες μας, Βουλγαρικά, ρουμανικά και τουρκικά αεροσκάφη απογειώνονται για να το παρακολουθήσουν» δήλωσε ο Πλεβνέλιεφ προσθέτοντας ότι «έχουμε αναρωτηθεί αν θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική η παρακολούθηση, εάν ενωθούμε για να προστατεύσουμε τον εναέριο χώρο μας».

Η Βουλγάρα υπουργός Άμυνας Άγγελα Ναϊντένοφ δήλωσε επί του θέματος ότι ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πετούν όλο και πιο συχνά κοντά στα σύνορα της Βουλγαρίας για λόγους παρατήρησης.

Σχόλιο: Ειδικά το τελευταίο διάστημα οι πτήσεις των ρωσικών αναγνωριστικών αεροσκαφών IL-20 έχουν αυξηθεί κοντά στην Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία. Ο λόγος έχει να κάνει αρχικά με τις νατοϊκές βάσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Στην Τουρκία παρακολουθούνται οι περιοχές του ελληνικού Πόντου άγνωστο για ποιό λόγο.


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Συνεδρίασαν στο Τατζικιστάν, οι υπουργοί άμυνας των κρατών-μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης ( SCO ), με κύρια θέματα, την Συρία, την Ουκρανία αλλά και την στενότερη συνεργασία των χωρών στον αμυντικό τομέα.

Η επέκταση της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης ( SCO ), αποτέλεσε επίσης σημαντικό θέμα της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας SCO, που πραγματοποιήθηκε στο Τατζικιστάν και συγκεκριμένα στην πόλη Qairoqqum την 1η Απριλίου, σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας του Τατζικιστάν.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν οι υπουργοί άμυνας, του Τατζικιστάν Serali Mirzo, της Κίνας Chang Wanquan, του Καζακστάν Adilbek Jaksybekov, της Κιργιζίας Taalaybek Omuraliyev, της Ρωσίας Sergei Shoigu και του Ουζμπεκιστάν Bakhodir Toshmatov.

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν επίσης θέματα που σχετίζονται με την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία και την Ουκρανία, καθώς και την παροχή σταθερότητας και ασφάλειας στο Αφγανιστάν, σε σχέση με την αποχώρηση των διεθνών δυνάμεων συνασπισμού ( ISAF) από εκεί, έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ευρασίας.

Επίσης συζητήθηκαν οι προετοιμασίες για την μεγάλη κοινή αντιτρομοκρατική στρατιωτική άσκηση, με την ονομασία «Peace Mission 2014», που φέτος θα διεξαχθεί στην Κίνα το καλοκαίρι.

Σχόλιο: Ο Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης ( SCO ), ιδρύθηκε από τους ηγέτες της Κίνας, της Ρωσίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν, του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν στις 15 Ιουνίου 2001, και είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός.
Ο Οργανισμός διαθέτει σήμερα έξι τακτικά μέλη ( Κίνα, Καζακστάν, Κιργιστάν, Ρωσία, Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν). Η Μογγολία, το Ιράν, το Πακιστάν και η Ινδία συμμετέχουν στον οργανισμό με την ιδιότητα του παρατηρητή. Επίσης ως συνεργάτες στον διάλογο του οργανισμού SCO περιλαμβάνονται η Λευκορωσία, η Σρι Λάνκα και η Τουρκία.

Δύο εναλλακτικές εξετάζει η Ρωσία για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου στην Κριμαία. Σύμφωνα με τις μελέτες, ο αγωγός θα συνδεθεί με την ρωσική χερσόνησο είτε από το Κρασνοντάρ είτε από την Ανάπα. Το έργο υπολογίζεται να κοστίσει από από 200-300 εκατ. δολαρίων έως και 1 δισ.

Η πρώτη επιλογή προβλέπει την κατασκευή αγλωγού μήκος 400 χιλιομέτρων από το Κρασνοντάρ στη Σεβαστούπολη. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας, η δυνατότητα μεταφοράς του αγωγού θα είναι εως 10 δισ. κυβικά μέτρα ανά έτος και το κόστος φτάνει το ένα δισ. δολάρια.

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο οικονομική και θα είναι από την Ανάπα, σημείο εκκίνησης του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού «South Stream». Στην περίπτωση αυτή, το μήκος του αγωγού δεν θα υπερβαίνει τα 100 χλμ. ενώ το κόστος θα είναι στα 200-300 εκατ. δολάρια.

Η υλοποίηση του σχεδίου θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 χρόνια. Το κύριο ερώτημα για τους ερευνητές είναι ο καθορισμός του δυναμικού των κοιτασμάτων πετρελαίου της Κριμαίας.
«Πρώτα απ'όλα η εξασφάλιση της τοπικής διανομής της ενέργειας, αλλά και η αξιοποίηση των αποθεματων της περιοχής» λέει ο υπουργός Φυσικών Πόρων Σεργκέι Ντονσκόι, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. Σύμφωνα με τον Ντονσκόι, για την ανάπτυξη των υπεράκτιων πεδίων στην Κριμαία ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom.

Πηγή «Ρωσία Τώρα»

Εδώ και λίγη ώρα, όλη η Ελλάδα βλέπει και ακούει όσα λέει ο γραμματέας της ελληνικής κυβέρνησης και εξ απορρήτων του κ. Σαμαρά κ. Μπαλτάκος, σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Κασιδιάρης.

Εάν και εφόσον έστω και στο ελάχιστο ισχύουν αυτά που ακούγονται και τα οποία προκαλούν ανατριχίλα, δημιουργείται μείζον πολιτικό και δικαστικό θέμα και θα πρέπει ο κ. Σαμαράς να υποβάλει αμέσως την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωμένος να ζητήσει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ώστε να αναλάβουν πλέον όλοι οι βουλευτές την ευθύνη.Παραιτήθηκε ο Μπαλτάκος
Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης υπέβαλλε ο Τάκης Μπαλτάκος!
«Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε», αναφέρει στη δήλωση παραίτησής του.

Παραίτηση της κυβέρνησης ζητά ο Καμμένος
Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε από τη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ., Πάνος Καμμένος, αναφέροντας ότι έχουμε έναν διάλογο- παρανόμως μαγνητοσκοπημένο μεν, αληθινό δε- του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, στη διάρκεια του οποίου παραδέχεται ότι, ουσιαστικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη.
«Μιλάμε, ουσιαστικά, για συνταγματική εκτροπή, για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία. Ζητάμε την παραίτηση της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αποδεικτικό στοιχείο να δίνει εντολή το υπουργικό συμβούλιο στη δικαστική εξουσία και εκείνη να εκτελεί» είπε ο κ. Καμμένος.
Πρόσθεσε δε, πως προκύπτουν κι άλλα θέματα αφού -όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος- «ο εισαγγελέας Μαδεμλής στη Θεσσαλονίκη να λαμβάνει εντολή από τον σύμβουλο Τύπου του πρωθυπουργού μέσω twitter και να διατάσσει αμέσως ιδιωτικές δηλώσεις μου σε κάμερα, προκαταρκτική και να μην γίνεται το ίδιο για τα παιδάκια που έπιναν αρσενικό στη Χαλκιδική».
Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. τόνισε πως είναι παράξενο πώς και η Βουλή ψηφίζει περίεργα, «αφού έχουμε την άρση της ασυλίας μου για τη Χαλκιδική, επειδή στήριξα τις μανάδες και, στην ίδια ψηφοφορία, συνάδελφος βουλευτής που ελέγχεται για κάποια εκατομμύρια ευρώ έχει τη στήριξη της κυβέρνησης από βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης και δεν παραπέμπεται».
«Από το βίντεο προκύπτει ότι συνομιλητής της ΧΑ είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του» υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι το σχέδιο ήταν «τα δύο άκρα» τα οποία και δημιούργησε η κυβέρνηση. Από την άλλη -πρόσθεσε ο κ. Καμμένος- αποδεικνύεται ότι και η ΧΑ συνομιλούσε με την κυβέρνηση, «δεν πρόκειται δηλαδή για αντισυστημικό, ναζιστικό κόμμα το οποίο είναι στα άκρα, αλλά που πάει στο γραφείο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης».
Τέλος ρώτησε: «Με τι αντάλλαγμα; Χάλασε η συμφωνία και βγήκαν τα βίντεο;».

Ακολουθεί η απομαγνητόφωνηση της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, από το βίντεο που ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι είναι αληθινό:

Διαβάστε τη συνομιλία από το βίντεο που ισχυρίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης ότι είναι αυθεντικό.

Η φερόμενη συνομιλία.

«ΚΑΣ.: Όταν κατ’ αρχήν όταν βγήκα εγώ τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;
ΜΠΑ.: Ήταν στην Αμερική τότε.
ΚΑΣ.: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά.
ΜΠΑ.: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της πουτάνας… δεν με πήρε εμένα, του ‘χα πει ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δυο και τους γάμησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «με κοροϊδέψατε, μ ε δουλέψατε, τι είναι αυτά ξεφτιλίστικα». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι: «τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα γειά σας!» και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.
ΚΑΣ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ’ ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα.
ΜΠΑ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.
ΚΑΣ.: Ναι, ωραία δεν υπήρχε τίποτα.
ΜΠΑ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: «ε, τι θα κάνει ο ανακριτής;» Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ! ΚΑΝΕΝΑ!
ΚΑΣ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως…
ΜΠΑ.: Μα με τους άλλους ήτανε… (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας).
ΚΑΣ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;
ΜΠΑ.: Και οι δυο.
ΚΑΣ.: Δένδιας, Αθανασίου;
ΜΠΑ.: Ποιος άλλος να το κάνει…
ΚΑΣ.: Και τι λέει ο Σαμαράς γι’ αυτά; Έχει συναίσθηση του τι γίνεται;
ΜΠΑ.: Όχι, στην αρχή δεν είχε… τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ… αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2% – μου λέει – θα πάνε»… του λέω: «εγώ σου λέω 20% θα πάνε». Μου λέει: «Είσαι μαλάκας».
ΚΑΣ.: Ποιος του ‘πε να τα κάνει αυτά;
ΜΠΑ.: Πρώτ’ απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ’ το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα.
ΚΑΣ.: Κόβει ψήφους ‘ντάξει;
ΜΠΑ.: Είναι λογικό.
ΚΑΣ.: Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;
ΜΠΑ.: Τον πούστη… απίστευτο πράγμα, απίστευτο.
ΚΑΣ.: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης;
ΜΠΑ.: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το ‘κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί.
ΚΑΣ.: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγαμτα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.
ΜΠΑ.: (κάνει τον σταυρό του).
ΚΑΣ.: Θεούσα.
ΜΠΑ.: Ναι.
ΚΑΣ.: Πώς τα ‘κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;
ΜΠΑ.: Την πείσανε ότι: «είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετιο με τον Χριστιανισμό».
ΚΑΣ.: Ποιος την έπεισε γι’ αυτά τα πράγματα;
ΜΠΑ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας.
ΚΑΣ.: Να πας στον Εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνεις.
ΜΠΑ.: Άμα το κάνω αυτό τώρα θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα την βάλει στο αρχείο.
ΚΑΣ.: Λες ε;
ΜΠΑ.: Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Γκουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Γκουτζαμάνη στον εαυτό της;
ΚΑΣ.: Πώς μπήκε η Γκουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;
ΜΠΑ.: Αφού είναι απ’ το ίδιο χωριό.
ΚΑΣ.: Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο.
ΜΠΑ.: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ’ το ίδιο χωριό είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομίληκιο σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε.»

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Μέχρι πριν λίγο καιρό μάς μισούσαν. Ως κωλόπαιδα της Ευρώπης μάς αντιμετώπιζαν οι εταίροι με πρώτο βιολί την Γερμανία. Ήταν τα ωραία χρόνια που μάς έλεγαν άχρηστους, αντιευρωπαϊστές, κακά παιδιά, τεμπέληδες και παρά την οργή που μάς διακατείχε νιώθαμε και μια μικρή περηφάνια ότι έστω και ελάχιστα δεν νιώθουν άνετα με την θρασύτατη παρουσία μας στον χάρτη της ΕΕ.

Τώρα φθάσαμε στην εποχή της λύπησης. Εντός έδρας ο βαρύμαγκας Όλι Ρεν από εκεί που μάς έλεγε «καλό κουράγιο» και ότι θα βλέπαμε τι εστί ευρωπαϊκή συμμόρφωση, μάς είπε και αυτός συγνώμη διότι κατάλαβε πόσο σκληρή και επώδυνη ήταν η κουβέντα αυτή για τους πολίτες της Ελλάδας. Μετά τον πρόεδρο Γκάουκ με το «συγνώμη» του, αφού κατάλαβε πόσο πόνεσαν οι γενιές της γερμανικής κατοχής και οι αμέσως επόμενες, άρχισε η εποχή της λύπησης που όλο και θα απλώνεται αντικαθιστώντας εκείνο το ωραίο «δεν σε λυπάμαι, Έλληνα».

Όλοι αρχίζουν να μας λυπούνται.

Πού είναι οι ωραίες εποχές που ο Σόιμπλε έβγαζε αφρούς από το στόμα λέγοντας για τους Έλληνες φοβερά και τρομερά και εμείς ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε το καροτσάκι και να τον ρίξουμε στην Ψυτάλλεια. Ήρθε ο Σόιμπλε και με χαμόγελο ευγενικό δήλωσε εντός των τειχών μας «δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα στα δύσκολα». Μέσα στην λύπηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης χάσαμε τον Σόιμπλε από εχθρό και τον κάναμε ευεργέτη μας.

Μέχρι και η Μέρκελ έρχεται στις 11 Απριλίου να σταθεί στο πλάι του πρωθυπουργεύοντος Σαμαρά εν όψει των ευρωεκλογών. Ο εκπρόσωπος των Ελλήνων θέλει ένα χτύπημα στην πλάτη που αυτό σημαίνει και ένα χτύπημα στην πλάτη του κάθε Έλληνα πολίτη που βρίσκεται στην περίλυπη θέση να είναι καλός ραγιάς.

Πάνε και εκείνα τα ωραία πρωτοσέλιδα του Focus με την Αφροδίτη της Μήλου να απαντά με υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο στους Ευρωπαίους εταίρους. Ένιωθες μια περηφάνια, ακόμα και αν νευρίαζες, ότι οι εχθροί σου σε έχουν σε υπόληψη φοβούμενοι μην τους κλείσεις καμία πόρτα απότομα και δουν την τράπεζα Ενωμένη Ευρώπη να παίρνει τον κατήφορο μέσα σε μία νύχτα.

Αν το σκεφτείς μέχρι την στιγμή που ο Σαμαράς μίλησε για πρωτογενές πλεόνασμα είχαμε ηθικά το πάνω χέρι. Και εμείς πεινάμε, ρε αλήτες, αλλά σας έχουμε γραμμένους στα παλιά μας τα τσαρούχια. «Καλύτερα να σε ζηλεύουνε, παρά να σε λυπούνται» τραγούδαγε πριν χρόνια ο Γιάννης Ντουνιάς. Άδικο είχε; Κοίτα τώρα τι μάς κάνει η λύπηση και η συμπάθεια των εταίρων. Θα βλέπουμε βόρειο τουρίστα και αντί να του φέρουμε το τζατζίκι καπέλο την ώρα που μας κοιτά με υποτιμητικό ύφος, θα τον κερνάμε τσίπουρο θυμίζοντάς του ότι ο υγιεινής διατροφής Στουρνάρας με αυτό τίμησε τους ομολόγους του στην Ελλάδα ζητώντας χαμηλότερη φορολογία.

Τέλος στις ωραίες εποχές που βάζαμε χιτλερικό μουστάκι στην Μέρκελ και κοτσάραμε σβάστικες πάνω στο πέτο της. Είναι πραγματικά φίλοι μας όλοι πια. Δε μπορεί ο Έλληνας πλέον να δείχνει αγένεια όταν σου απλώνει το χέρι ο ευεργέτης για να σου στάξει δυο δράμια ελπίδας στο άδειο πιάτο της ζωής. Άσχετα αν με το άλλο χέρι πιάνει τον κώλο του ανήλικου παιδιού σου.

Μας λυπούνται και μας συγχωρούν αφού καταφέραμε από κακά παιδιά της Ευρώπης να γίνουμε οι καλύτεροι ραγιάδες της. Ήταν ωραία όταν μάς μισούσαν. Αυτή η διαφορά ήταν τελικά το πραγματικό μας σύνορο που τόσο άδοξα έπεσε από την επίθεση της λύπησης του εχθρού.


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

O Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ (SACEUR) Πτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ότι «η Ρωσία έχει όλες τις δυνάμεις που χρειάζεται στα σύνορα της Ουκρανίας και εάν επρόκειτο να αποφασίσει να πραγματοποιήσει μια «εισβολή» στη χώρα, θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο της μέσα σε τρεις έως πέντε ημέρες».

Σκιαγραφώντας την κατάσταση στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας ως «λίαν επικίνδυνη», ο ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ, Philip Breedlove, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είχε εντοπίσει ενδείξεις κίνησης από ένα πολύ μικρό μέρος της ρωσικής δύναμης νυκτερινές ώρες, χωρίς να υπάρχει ένδειξη επιστροφής στους στρατώνες.

«Η συνεδρίαση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου, όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα από κοινού, με σκοπό να καθησυχάσουμε τους νευρικούς συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, οι οποίοι θα ενισχυθούν με χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις», κατέληξε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Reuters και την εφημερίδα The Wall Street Journal.

Σχόλιο: Αυτό που ανησυχεί τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αλλά και τις χώρες τις ανατολικής Ευρώπης, αφορά στο εάν η Ρωσία αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία, οι αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να δράσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά. Για αυτό και τελευταίο διάστημα ενισχύονται ποικιλοτρόπως οι νατοϊκές δυνάμεις σε βάσεις του ΝΑΤΟ εγγύς στην Κριμαία. Η ανησυχία του για την συγκέντρωση μεγάλων ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία, έχει εκφράσει επανειλημμένως η αμερικανική πολιτική ηγεσία.


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Ότι κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί δεν είναι ούτε πρωτόγνωρα ούτε έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς που ανακάλυψαν την πυρίτιδα!  Για τις τακτικές και τις πολιτικές των διαφόρων αυτών τύπων που κυβερνούν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα έχουν μιλήσει άνθρωποι που με τα λόγια τους δείχνουν την σκληρή πραγματικότητα.  
Για παράδειγμα, «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων».  Δεν το έχει πει κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ, αλλά ο Άγγλος συγγραφέας  Samuel Johnson τον 18ο αιώνα! Επίσης όλοι οι πολιτικοί κρύβουν μέσα τους ένα μικρό ή και μεγάλο Μακιαβέλι.  Γι αυτό και έχουν ως κανόνα κάποια από τα λόγια του, όπως: «Ο καθένας βλέπει αυτό που φαίνεσαι. Λίγοι καταλαβαίνουν αυτό που είσαι». 

Σκληρά λόγια αλλά και αληθινά… Ίσως να είμαστε και πιο επιεικείς σε αυτά που γράφουμε από αυτά που αξίζουν στους πολιτικούς που κυβερνούν αυτή την χώρα. Σε μία μόλις ημέρα είδαμε και διαβάσαμε θλιβερά πράγματα.  
Πρώτα από όλα θα ασχοληθούμε με τον πολιτικό «κουτσαβάκη» κ. Μεϊμαράκη… 
Τι ήταν αυτό που είδαμε στην Βουλή;  
Τι λόγια, τι κινήσεις, τι εικόνα παρουσίασε;
Πρόεδρος της Βουλής είναι ο κύριος αυτός; 
Α, ξεχάσαμε έχει δύο προσωπικότητες… Όπως και οι διχασμένες… 
Είναι και νεοδημοκράτης βουλευτής και Πρόεδρος της Βουλής…  
Μάλλον ζήλεψε αυτό που έλεγε και ένας μεγάλος δικηγόρος του Πειραιά στους πελάτες και τους αντιδίκους «σε τι γλώσσα θέλετε να μιλήσουμε;  
Γιατί εγώ ομιλώ και την Ελληνική και την μαουνική!!!» 
Μόνο που εκείνος το έλεγε ως αστείο, για να σπάσει τον πάγο και όχι μόνον αυτόν… 
Το λεξιλόγιο, τις κινήσεις, τις μαγκιές, εκ του ασφαλούς πάντοτε του κ. Μεϊμαράκη θα τις ζήλευε και ο αείμνηστος Τσιφόρος… 
Ποια «Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα», «Τα παιδιά της πιάτσας», «Τα παλιόπαιδα τα ατίθασα»…  «Μειμάρ ο μάγκας»… ή κουρ@δομαγκας, τρέχα γύρευε τι θα επέλεγε για τίτλο ο Τσιφόρος….  
Σε κάτι τέτοιες στιγμές η χώρα σκέπτεται πόσο καλύτερα θα ήταν αν υπήρχαν οι σύγχρονοι πολιτικοί Μπαϊρακτάρηδες και δεν εννοούμε το γνωστό σουβλατζίδικο… 
Τον άλλον Μπαϊρακτάρη εννοούμε αυτόν που εξαφάνισε από την Αθήνα τους κουτσαβάκηδες! 

Αλλά μέσα στα στραβά και ανάποδα υπάρχουν και τα ευχάριστα νέα… 
Είστε ανασφάλιστος; 
Είστε άνεργος; 
Είστε άπορος; 
Ναι… Άρα είστε προνομιούχος!!!  
Όχι δεν σας δουλεύουμε… Η κυβέρνηση που μεριμνά για τα πάντα έχει δώσει σαφείς εντολές.  
Στα νοσοκομεία θα έχουν περιποίηση και προτεραιότητα οι ανασφάλιστοι, οι άποροι!!!  
Πας στο νοσοκομείο με μια σοβαρή περίπτωση.  Καρκίνο; Φυσικά και όχι… 
Έμφραγμα;  Φυσικά και όχι… 
Εγκεφαλικό; Φυσικά και όχι… 
Πιο σοβαρή και «σπάνια» ασθένεια από την «σκολίωση του ρινικού διαφράγματος» και την «χρόνια αμυγδαλίτιδα» υπάρχει; 
Πόσοι χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πάσχουν από αυτή στην Ελλάδα;  
Γι αυτό και στο νοσοκομείο «Ελπίς» παρουσιάστηκε άπορος ο οποίος, προς τιμήν όλων, από τον διοικητή του νοσοκομείου μέχρι τον οδηγό του νοσοκομείου (υπάρχουν ακόμη οδηγοί στα νοσοκομεία;), εγχειρίστηκε αμέσως, νοσηλεύτηκε σε μονόκλινο δωμάτιο, έτυχε γενικά της καλύτερης περιποιήσεως…  
Φανταζόμαστε ότι δεν έχει παίξει κανένα ρόλο ότι ο άπορος λεγόταν Αλέξανδρος Γεωργιάδης, αδελφός του παμμέγιστου Αδώνιδος Γεωργιάδη, του υπουργού υγείας…  
Βέβαια κάπου αλλού διαβάσαμε σήμερα για μια άλλη περίπτωση, μιας ανασφάλιστης, απόρου γυναίκας με πρόβλημα υγείας που εκδιώχθηκε από τον Ευαγγελισμό και όταν πήγε να βγάλει βιβλιάριο απορίας της έκλεισαν ραντεβού για μετά από 4 μήνες!!! 
Μπα σύμπτωση θα ήταν, όπως και μερικά χιλιάδες άλλα…

Πάντως «μπράβο» στον κύριο Α. Γεωργιάδη που παρόλο που με σχέδιο νόμου που κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2014 και αφορά το “Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), Αλλαγή Σκοπού ΕΟΠΠΥ και λοιπές διατάξεις», αμνηστεύει όλες τις διοικήσεις των νοσοκομείων που προχώρησαν ακόμη και σε απευθείας αναθέσεις ή παραβίασαν τη διαγωνιστική διαδικασία», όπως αποκάλυψε το περιοδικό Αντίποινα και κατήγγειλε με ερώτηση της στην Βουλή η βουλευτής κα Ραχήλ Μακρή, δεν ζήτησε εξυπηρέτηση από κανέναν από αυτούς που διευκόλυνε…  
Τέτοιος είναι… 
Τόσο άτεγκτος με τα θέματα ηθικής και νομιμότητας.  
Τώρα αν γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους νόμους του κράτους και την Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων είναι μια άλλη υπόθεση αυτή…  

Θαλή μου Μιλήσιε… Τι είχες πει και εσύ… Και που;  
Στην χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία και που δεν ζει πια εδώ.  
Τώρα, μετακόμισε ή έχει αποβιώσει προ πολλού, τι να σας πούμε…  
Αρίστη είναι η Δημοκρατία εκείνη η οποία δεν έχει, ούτε υπερβολικά πλουσίους ούτε υπερβολικά φτωχούς πολίτες!!! 
Το σάπιο και βρώμικο πολιτικό σύστημα όμως κατόρθωσε το ακατόρθωτο!  
Να έχουμε και υπερβολικά πλουσίους και υπερβολικά φτωχούς ανθρώπους.  
Από την μία πλευρά έχουμε τους ολιγάρχες και από την άλλοι τους ανέργους που συνεχώς αυξάνονται, είναι κάπου 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι και τους ανασφάλιστους που υπολογίζονται γύρω στα 3 εκατομμύρια…  
Μέχρι και ο Ομπάμα κατάφερε στις ΗΠΑ παρά τις σφοδρότατες αντιδράσεις των ιδιωτικών συμφερόντων να ασφαλίσει ανθρώπους που δεν ήξεραν καν τι πάει να πει ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και εμείς εδώ, τα τζιμάνια που μας κυβερνούν αφαίρεσαν σε τεράστιο μέρος του λαού αυτό που είχαν σχεδόν όλοι οι Έλληνες!!! 
Την περίθαλψη…  
Άλλη μια επιτυχία… 
Μπορεί να μην ζήσουν από πείνα, φτώχεια, αρρώστιες, δυστυχία πολλοί από τους συμπατριώτες μας αλλά ένα είναι σίγουρο.  
Όσοι ζήσουν θα είναι υπερήφανοι για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου…  
Αφού τα αναγνωρίζουν και οι δανειστές μας, οι επιζήσαντες Έλληνες δεν θα τα αναγνωρίσουν; 
Και μόνο που επέζησαν θαύμα είναι!!!!