Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Μαρ 2014

Το Σάββατο 22/3/2014, σύμφωνα με το Edirnehaberci, υπήρξε κάποια «εμπλοκή» του Τουρκικού Λιμενικού με σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού, στην περιοχή της Ζουράφας (βραχονησίδα Λαδόξερα, 8 ναυτικά μίλια ανατολική από τη Σαμοθράκη).

Η «συνάντηση» των δύο σκαφών δεν έχει επαληθευθεί μέχρι στιγμής από την Ελληνική πλευρά, αλλά αποτελούσε μία επανάληψη παρόμοιου περιστατικού που συνέβη λίγο καιρό πριν και άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις για την ποιότητα των σκαφών του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος (όχι όμως και για τους Έλληνες Λιμενικούς).

Συγκεκριμένα και όπως δημοσίευσε ο τουρκικός ειδησεογραφικός ιστότοπος, τούρκοι Ψαράδες που βγήκαν από το λιμάνι της Ενέζ του νομού Ανδριανούπολης, ψαρεύοντας σε διεθνή ύδατα κοντά στην βραχονησίδα Ζουράφα, παρενοχλήθηκαν από σκάφος του ελληνικού λιμενικού.
Σύμφωνα με τους τούρκους ψαράδες, επί 15 λεπτά οι Έλληνες λιμενικοί τους ζητούσαν να αποχωρήσουν, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα, αφού –σύμφωνα με τις δηλώσεις των τούρκων- οι συστάσεις γινόντουσαν σε… τουρκικά χωρικά ύδατα… (σημαντική αντίφαση, που δεν επισημάνθηκε από την τουρκική πλευρά, αφού οι τούρκοι ψαράδες στην αρχή της κατάθεσής τους ισχυρίστηκαν πως ψάρευαν σε διεθνή ύδατα).
Στη συνέχεια, εμφανίστηκε σκάφος του Τουρκικού Λιμενικού (αρ. σκάφους 308) της Λιμενικής Διοίκησης Ένεζ και άρχισε μανούβρες γύρω από το Ελληνικό σκάφος προκειμένου να το απομακρύνει. Όπως σημειώνουν οι τούρκοι ψαράδες (που όμως δεν κατέγραψαν σε σημαντικό μέγεθος από οπτικό υλικό την «συνάντηση» αυτή), τους εντυπωσίασε το γεγονός πως το Ελληνικό σκάφος ενώ δεχόταν υψηλούς κυματισμούς από εντυπωσιακές προσεγγίσεις του τουρκικού σκάφους, δεν απομακρυνόταν από τα «τουρκικά χωρικά ύδατα».

Μετά από μία μικρή «ναυμαχία» το ελληνικό σκάφος απομακρύνθηκε κινούμενο προς τη Σαμοθράκη, αλλά το πλέον σημαντικό είναι πως ο τουρκικός ειδησεογραφικός ιστότοπος αναφέρει ότι «οι Τούρκοι έχουν θέσει αυτό το θέμα στις συναντήσεις που κάνουν με τους Έλληνες ομολόγους τους»…

Φυσικά, εμείς διερωτόμαστε ποιοι συζητούν και για ποια θέματα σχετικά με την Ζουράφα, με την Τουρκία, όπως αναρωτιόμαστε και το πώς είναι δυνατόν να μην έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων (συχνών, όπως ομολογούν οι τούρκοι ψαράδες) της τουρκικής προκλητικότητας μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα μείζονος ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, αφού είναι γνωστή η ύπαρξη πετρελαϊκού κοιτάσματος στην περιοχή (Zουράφα), το οποίο κατά τα τελευταία χρόνια άτυπα «διεκδικείται» από την Τουρκία.

Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»


Η αντιγραφή του παρόντος άρθρου επιτρέπεται ΜΟΝΟΝ εάν υπάρξει έγγραφη άδεια του συντάκτη ή του ιστολογίου «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!». Απαγορεύεται αυστηρά (με επιφύλαξη για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος όπως προκύπτει από το νόμο) σε ιστολόγια που έχουν δεχθεί ήδη παρατηρήσεις επειδή δεν τήρησαν τους όρους περί της άδειας αντιγραφήςΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Δεκαπέντε χρόνια από την εγκληματική επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, φαίνεται πως κάτι σημαντικό αλλάζει στις παγκόσμιες γεωπολιτικές ισορροπίες, μια εξέλιξη που δεν την είχαν υπολογίσει οι σχεδιαστές της Νέας Τάξης και της υποδούλωσης των λαών στα ψυχοκτόνα σχέδια τους.

Μετά την κατάνευση της ΕΣΣΔ, ο διπολισμός κατέρρευσε και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόβαλαν σαν ο παγκόσμιος πλανητάρχης ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ασχολούνταν με την αφομοίωση και δορυφοροποίηση της ανατολικής Ευρώπης από την Γερμανία.
Εικοσιπέντε σχεδόν χρόνια μετά και ενώ φάνηκε πως θα κυριαρχούσαν απόλυτα οι ταγοί της Νέας Τάξης καθώς «έπαιζαν μονότερμα», τα πράγματα έχουν ανατραπεί δραματικά σε σημείο που κανείς δεν θα το φαντάζονταν στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα.
Τότε είχε κυριαρχήσει η ψευδαίσθηση της παγκόσμιας συμφιλίωσης και ειρήνης, βασισμένη όμως στην κυριαρχία της Νέας Τάξης που έδειξε με την πρώτη ευκαιρία τα «δόντια» της στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και όχι μόνο, ( η ιστορία της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας ακόμα δεν έχει γραφτεί και πολλά σημεία παραμένουν «σκοτεινά» κυρίως όσον αφόρα τον υπονομευτικό ρόλο της Γερμανίας).

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά. Η Αρκούδα από τον βορρά και ο Δρακός από την Ανατολή έχουν πλέον πλασαριστεί, ειδικά η Αρκούδα, σαν ανάχωμα στην επέλαση των Αμερικανοευρωπαίων που επέβαλλαν διεθνώς τον πολιτισμό της διαστροφής, της καταναλωτικής ρομποτοποίησης του ανθρώπου, της πολτοποίησης των λαών με την δια της βίας σχεδόν ανάμειξη διαφορετικών εθνοφυλετικών και θρησκευτικών αποχρώσεων και την καταστροφή της δυνατότητας του ανθρώπου να σκέφτεται αφού τον πλημμύρισαν με διάφορα τεχνολογικά «ευρήματα» για να τον ελέγχουν και τα οποία τον έκαναν ανίκανο να δημιουργεί ανεξάρτητους συλλογισμούς και να βγάζει αντικειμενικά συμπεράσματα.
Βέβαια δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι και η Ρωσία και η Κίνα είναι μέσα στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, άλλωστε δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Η κρίση όμως της Κριμαίας σήμανε την σημαντική ανατροπή σε όλα τα μέχρι σήμερα παγκόσμια δεδομένα. Η απληστία της Γερμανίας συνδυαζόμενη με την αρχομανία των ΗΠΑ να επεμβαίνουν όποτε θέλουν στρατιωτικά και να υποτάσσουν λαούς και έθνη, τους έφερε μέσα στην «φώλια» της Αρκούδας, συμμαχώντας εναντίον της με τον πιο ακραία ναζιστική παράταξη της Ουκρανίας που έχει παρελθόν με τον Χίτλερ κα με τα εγκλήματα των ναζιστών στην πάλε ποτέ Σοβιετική Ρωσία.
Οι μυστικές τους υπηρεσίες με μεγάλη αφέλεια παραπλάνησαν τους ηγέτες της Γερμανίας και τον πολύ κ. Ομπάμα, ότι η Αρκούδα δεν θα τολμούσε να αντιδράσει ενώ παράλληλα βάφτιζαν τον ναζισμό δημοκρατία, τους διαδηλωτές, ειδικά εκπαιδευμένα στρατιωτικά σώματα, σαν… αγωνιστές για την ελευθερία της Ουκρανίας.
Όλα αυτά όμως προκάλεσαν για πρώτη φορά την έντονη αντίδραση της Αρκούδας. Με ένα ηγέτη που κρατούσε μέχρι τώρα μια μετριοπαθή στάση στις δυτικές προκλήσεις, όπως αυτές εκδηλώθηκαν στον Καύκασο, στον Βόρειο Πόλο, στην Βαλτική θάλασσα, ακόμα και στην Κύπρο, προχώρησε για πρώτη φορά σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τους δυτικούς ινστρούχτορες της υποταγής των λαών στην νέα Τάξη Πραγμάτων.
Είχε καταλάβει ο Πούτιν ότι μετά την Ουκρανία έρχονταν η σειρά της Ρωσίας και αυτό για αυτόν ήταν αδύνατο να τον δεχτεί. Ίσως κάποιος άλλος να έκανε τα «στραβά μάτια» και να έσκυβε το κεφάλι.
Εντωμεταξύ όλα αυτά τα χρόνια είχε ανακαινίσει την τρομερή στρατοκρατική μηχανή της Ρωσίας που σήμερα είναι ο φόβος και ο τρόμος των δυτικών ανδρείκελων. Αυτά τα ανδρείκελα για εκδίκηση προχώρησαν σε αστεία οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας ανοίγοντας όμως έτσι τον ασκό του Αιόλου.
Ήδη η Ρωσία στρέφεται προς άλλες οικονομικές επιλογές που αναπόφευκτα θα πλήξουν ανοιχτά τις δυτικές οικονομίες. Η ομάδα των BRICS, η «Συμφωνία της Σαγκάης» και η Ευρασιατική Ένωση, θα αντιπαραταχτούν στην υπό διάλυση Ευρωπαϊκή Ένωση και στην αμερικανική οικονομία που έχει ήδη χρεοκοπήσει. Όσον αφοα την Ιαπωνία, αυτή δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει όσο απέναντι της θα έχει τον Δράκο.

Άρχισε άραγε η αντιστροφή της παγκόσμιας κυριαρχίας της νέας Τάξης; Είναι δύσκολο να απαντήσουμε καταφατικά καθώς οι ταγοί της παγκόσμιας υποδούλωσης θα πολεμήσουν λυσσαλέα για να συνεχίσουν να κυριαρχούν οικονομικά, πολιτιστικά και στρατηγικά.
Τα δεδομένα όμως δείχνουν ότι τώρα υπάρχει ένα ισχυρό ανάχωμα και οι πρώτοι που θα το πληρώνουν ακριβά θα είναι οι ίδιοι οι Γερμανοαμερικανοί. Με μια κίνηση κατάργησης του δολαρίου σαν διεθνές οικονομικό μέσο συναλλαγής, κυρίως για τα ενεργειακά αποθέματα, θα είναι το κύκνειο άσμα της Αμερικής ενώ η ενεργειακή καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι η σκληρή τιμωρία στην γερμανική αλαζονεία και στην γερμανική αναισθησία για την καταστροφή των λαών της Ευρώπης.
Οψόμεθα, αλλά οι εξελίξεις σίγουρα θα επιταχυνθούν καθώς η ανοησία αυτών που χαράσσουν τις παγκόσμιες εξελίξεις στην Ουάσιγκτον και στο Βερολίνο, έχει χάσει τον λογαριασμό με αρχή τη Συρία και τώρα την Κριμαία.

Κάπου στον χάρτη υπάρχει και η χώρα μας. Η σημερινή Ελλάδα έχει μια κατοχική κυβέρνηση που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων αδίστακτων αφεντάδων της. Έχει όμως ένα μεγάλο ατού που κάνεις δεν μπορεί να της το ακυρώσει. Είναι ο πνευματικός πατέρας της Ρωσίας, όπως το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Πούτιν.
Μήπως η λύτρωση μας θα έρθει από έξω, καθώς εδώ μέσα το «παιχνίδι» φαίνεται πως είναι σημαδεμένο;
Εμείς πολύ απλά έχουμε να διαλέξουμε: Με αυτούς που επί δεκαετίες μας πρόδωσαν επανειλημμένα με τον χειρότερο τρόπο και τώρα λεηλατούν την χώρα με μια αδίστακτη δοσιλογική κυβέρνηση, ή με το «ανάχωμα» της Αρκούδας, που έχει δείξει με ειλικρίνεια ότι θέλει να επενδύσει στο μέλλον μας;«Το χαράτσι, τα παιδιά
μοναχός να κρίνεις
άλλο να στα παίρνουνε
κι άλλο να τα δίνεις»

Κ. Βάρναλης
Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς 

Γύρω στο 970μ.Χ., ένα παπικό κάθαρμα, ονόματι Λιουτπράνδος, «επίσκοπος» Κρεμόνας, αποστέλλεται στην Πόλη από τον αυτοκράτορα Όθωνα Α’ της Γερμανίας. (Είναι η δεύτερη αποστολή του. Είκοσι χρόνια πριν, το 949, εγκωμίαζε με ενθουσιώδεις μεγαλοστομίες τους Βυζαντινούς. «Ξεπερνούν όλα τα έθνη σε πλούτο και παιδεία», έγραφε τότε). 
Την δεύτερη φορά, ευρισκόμενος προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία ενίσχυσης της παπικής προπαγάνδας και διασυρμού του Βυζαντίου στη Δύση, γράφει με πρωτοφανές μίσος κατά των Ελλήνων. Λιβελλογραφεί, χυδαιολογεί, συκοφαντεί τον αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά, επιδίδεται σε απύλωτο υβρεολόγιο. («Μοχθηρόν και κακόβουλον» τον χαρακτηρίζει ο Παπαρρηγόπουλος, στον Ε’ τόμο της ιστορίας του, σελίδες 118-134).

Ζήτησε, η θυγατέρα του αυτοκράτορα Ρωμανού και της Θεοφανούς, να δοθεί σύζυγος στο γιο του Όθωνα. «Τι είναι αυτά που λες;» του απαντά ο αυτοκράτορας. «Μία πορφυρογέννητη, κόρη πορφυρογέννητου, να παντρευτεί βάρβαρο; Ποτέ!!!». Σκύλιασε ο αχρείος. Στο τραπέζει που παρέθεσε ο Φωκάς τον έβαλε να καθίσει στην ταπεινή 15η θέση. Οι ύβρεις και οι γελοίοι χλευασμοί, του κοπρόνου Φράγκου, κατά του αυτοκράτορα, στις επιστολές του στον πάπα και τον Όθωνα, καταλαμβάνουν ολόκληρες σελίδες. 
Το κακό όμως, έγινε. Τα πλούτη της Πόλης έγιναν γνωστά και θάμπωσαν τους Φράγκους. Η εξαθλιωμένη, βάρβαρη και σε δημογραφική έκρηξη τελούσα Ευρώπη, επινοεί την λύση: Σταυροφορίες, η μεγαλύτερη απάτη της παγκόσμιας ιστορίας, η πρώτη αποικιοκρατική εξόρμηση της Δύσης.
Κλέφτες, λωποδύτες, πειναλέες μάζες, άγρια θηρία-οι Σταυροφόροι-ξεχύνονται στην Ρωμανία και με αποκορύφωμα το 1204, λεηλατούν, βιάζουν, φονεύουν και κακουργούν κατά των «σχισματικών» Ελλήνων.
(Ο Παπαρηγόπουλος γράφει ότι μαζί με τους Φράγκους «συνέπραττον, εις την δήωσιν και την ανηλεή και κτηνώδη βιαιοπραγίαν, Πισάται, Γεννουαίοι, Σικελοί, Άπουλοι, Ούγγροι, Ισπανοί, Γερμανοί», όλη η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση).

Συγχρόνως, όσα απ’ αυτά τα τρισάθλια υποκείμενα, τους Σταυροφόρους, ήξεραν πέντε γράμματα, έγραφαν και τους «άθλους» τους, κείμενα απύθμενου μίσους κατά του Ελληνισμού. (Το οποίο καλλιεργούσε και υποδαύλιζε-ποιός άλλος;-το θηρίο της Ρώμης).

Μεταξύ των εμετικών κειμένων, στα οποία ξεχειλίζει ο φθόνος, η κακία και η παλιανθρωπιά των συντακτών τους κατά του Ελληνισμού και, κυρίως, κατά της Ορθοδόξου Πίστεως, είνα ικαι κάποιου Γερμανού «ιεραποστόλου» ονόματι Brocardus. Αυτός υπέβαλε το 1332 υπόμνημα-μνημόνιο στο Φίλιππο ΣΤ’ της Γαλλίας, στο οποίο εξηγεί πώς θα γίνει, η τελειωτική αυτή τη φορά, διάλυση του Βυζαντίου και ο βίαιος εκλατινισμός των Ελλήνων.

Ο ψευτοϊεραπόστολος προτείνει πέντε μέτρα, για να παραμείνον αιώνια τα εδάφη της Ρωμηοσύνης στη Δύση και να υποταχθούν ολοκληρωτικά οι Έλληνες.
(Τα αποσπάσματα τα μετέφρασε ο Κυρ. Σιμόπουλος και περιέχονται στο βιβλίο του «Ξενοκρατία, Μισελληνισμός και Υποτέλεια», σελ. 249-251).

Πρώτον: Εκκαθάριση του «εσωτερικού μετώπου». Όλοι οι Λατίνοι που απαρνήθηκαν την «καθολική πίστη» και την «ρωμαϊκή Εκκλησία» με λόγο ή έργο και προσχώρησαν στη γραικική απιστία, θα καταγγέλονται ως αιρετικοί και ή θα θανατώνονται από την ιερά εξέταση ή θα εξορίζονται διά βίου.

Δεύτερον: Όλοι οι Έλληνες μοναχοί, οι ονομαζόμενοι καλόγεροι, θα εκδιωχθούν από τα κατακτημένα εδάφη και θα διασκορπιστούν σε διάφορες χώρες της Δύσης, εκτός αν αποκηρύξουν δημόσια την πλάνη τους και δηλώσουν πίστη στον πάπα. (Δοκάρι στα μάτια των Δυτικών, και τότε και τώρα, ο ορθόδοξος μοναχισμός).

Τρίτον: Για να επιστρέψουν όλοι οι «Γραικοί» (από τον λεγόμενο Καρλομάγνο και εντεύθεν έτσι μας ονομάζουν περιφρονητικά οι Φράγκοι), στην «ορθή πίστη», στον καθολισμό, και να κοπεί οριστικά ο δρόμος επιστροφής στη δογματική πλάνη, πρέπει να ξεχάσουν την γλώσσα τους. Να μην μιλάνε και να μην καταλαβαίνουν ελληνικά. (Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε κατά των γλωσσοκτόνων βιβλίων τάχα και Γλώσσας του Δημοτικού. Χωρίς την γλώσσα, φραγκεύουμε μέσα σε μία γενιά). Για την ριζική αυτή λύση, συνεχίζει ο Γερμανός, θα απαγορευτεί η ελληνική γλώσσα και θα επιβληθεί η διδασκαλία αποκλειστικά των λατινικών (σ.σ. σήμερα των αγγλικών). «Τα παιδιά των Ελλήνων πρέπει να μαθαίνουν μόνο την δική μας γλώσσα, ώστε να διαβάζουν τα δικά μας μόνο βιβλία, να μαθαίνουν τις πλάνες τους και να ενστερνίζονται την αγία μας πίστη και το σωστό δόγμα».

Τέταρτον: Όλα τα βιβλία που υπερασπίζονται το ανατολικό χριστιανικό δόγμα, πρέπει να καούν. (Ο απόγονός του, ο Αδόλφος, υιοθέτησε την συμβουλή του). Οι Έλληνες έχουν βιβλία σύγχρονα και παλαιότερα, που περιέχουν πλάνες σχετικά με τη «ρωμαϊκή Εκκλησία» και πολλές βλασφημίες εις βάρος των τέκνων της. Όλα αυτά τα βιβλία θα αναζητηθούν με ζήλο και επιμονή από ειδικευμένα γι’ αυτό το έργο άτομα, θα συγκεντρωθούν και θα ριχτούν στην πυρά. Για την συλλογή τους θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα, από την τρομοκρατία ως τον αφορισμό.

Πέμπτον: Ειδικά στην Κωνσταντινούπολη θα συγκεντρωθεί βιαίως, στην Αγία Σοφία, ολόκληρος ο ορθόδοξος κλήρος και από τον λαό ένα τουλάχιστον άτομο από κάθε οικογένεια. «Και μετά το κήρυγμα θα κληθούν όλοι να δηλώσουν διά βοής ότι προσχωρούν στο δικό μας δόγμα ότι συμφωνούν για την ένωση των Εκκλησιών κι ότι υποτάσσονται στη ρωμαϊκή Εκκλησία και τον πατέρα μας, τον πάπα…». 
(Ας τα διαβάζουν αυτά οι ημιμαθείς της προοδομανίας, οι δωδεκαθεϊστές και λοιποί εκκλησιομάχοι. Ας βλέπουν την κατάντια των Ουκρανών, που εκλιπαρούν τους Φράγκους και την αγερωχία και λεβεντιά των ορθοδόξων Ρώσων. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι, όχι μόνο η ελπίδα μας για ανάσταση του Γένους, αλλά και η απαράθραυστος ασπίδα μας. Αν υποτασσόμεθα τότε στην «λατινικήν καλύπτραν»-πράγμα που και σήμερα επιχειρείται με την παναίρεση του Οικουμενισμού και με τους ημέτερους μεταπατερικούς λακέδες που τον δορυφορούν-το όνομα των Ελλήνων θα ήταν καταχωνιασμένο στα σκονισμένα ράφια των βιβλιοθηκών).

Ο Γερμανός «ιεραπόστολος» είναι ο πρώτος στην παγκόσμια ιστορία, που εισηγείται συστηματική, «επιστημονική», Γενοκτονία. Είναι ο πρώτος που σχεδιάζει πνευματική εκμηδένιση, εθνικό και φυλετικό αφανισμό. 
Το σχέδιο του εφαρμόσθηκε στην αμερικανική ήπειρο, στη νότια μέσω των Ισπανών «κονκισταδόρων (=κατακτητών) και στον βορρά με τους τυχοδιώκτες κάου-μπόυ. 
(Η σφαγή και η πολιτιστική καταστροφή των ιθαγενών της Αμερικής είναι ένα γεγονός που αποσιωπάται επιμελώς. Οι Ισπανοί καταχωνιάζουν τα εγκλήματά τους. Πέραν των σφαγών, κατέφευγαν και στις προγραμματισμένες διασταυρώσεις με συστηματικό βιασμό των ιθαγενών γυναικών για τη δημιουργία μιάς φυλής μιγάδων, που εξαιτίας των βιολογικών και ανθρωπομορφικών της χαρακτηριστικών ξέκοβε από τις εθνολογικές της ρίζες και δεχόταν την επιρροή του ξένου δυνάστη. Οι εξ Ευρώπης Αμερικανοί, όχι μόνο δεν ένιωσαν τύψεις για την Γενοκτονία, αλλά την μεταμόρφωσαν σε πολιτιστικό κεφάλαιο, εντάσσοντας τη στις ηρωικές περιόδους της ιστορίας των ΗΠΑ, όπως εκφράζεται στα γουέστερν). 
Τα ίδια έκαναν οι Γάλλοι στην Αλγερία, οι Άγγλοι στις αποικίες του ανά τον κόσμο, οι Ολλανδοί, Βέλγοι, Γερμανοί και λοιποί «εταίροι» μας στην Αφρική, ο Χίτλερ στην Ρωσία, στην Ελλάδα και στις χώρες των μη Αρείων, που κατακτούσε. 

Τα ίδια κάνουν και πάλι με τα μνημόνια στην πατρίδα μας, χρησιμοποιώντας βεβαίως τους χρήσιμους «Κουίσλιγκ».

Το ερώτημα που γεννιέται είναι: τι δουλειά έχουμε εμείς οι Έλληνες στην Φραγκογερμανική Ένωση;
Γιατί παραμένουμε σ’ αυτήν την φιδοφωλιά; 
Ως πότε «θα ανήκομεν», δηλαδή θα σκύβουμε ταπεινωμένοι και κατασυκοφαντημένοι το κεφάλι, στην διεφθαρμένη πόρνη, «την Δύσιν»;Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

 
Δια χειρός Αλιθέρση

Εσείς, που κρύβεστε πίσω από τα κάγκελα, πάνω στις εξέδρες των «επισήμων», εσείς, που σας φυλάνε χιλιάδες αστυνομικοί από τον «εχθρό λαό», ποιους «τιμάτε»;

Εσείς, οι μοναδικοί θεατές των απαγορευμένων για το λαό παρελάσεων, ποιους «τιμάτε»;

Τους Ήρωες Αγωνιστές του ‘21;

Τους Ανώνυμους Πολεμιστές που έπεσαν υπέρ Βωμών και Εστιών;

Την Πατρίδα, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία;

Μήπως την Εθνική μας… Ανεξαρτησία;

Τι «τιμάτε» τέλος πάντων; 

Γιατί χρειάζεται, εσείς, οι… «σωτήρες», να κρύβεστε από το λαό; 
Τι φοβάστε;

Τι θα λέγατε, όλοι εσείς, που πάνω από τις εξέδρες «τιμάτε», οι από τα κάγκελα και τους αστυνομικούς κλοιούς προστατευμένοι, όλοι εσείς οι «καγκελάτοι», σ’ αυτούς που έδωσαν τα Νιάτα και τη Ζωή τους γι αυτήν την Πατρίδα; 

Εσείς, που σήμερα έχετε την Πατρίδα μας τεμαχίσει και ξεπουλάτε τα κομμάτια της όσο-όσο, τότε, σ’ εκείνον τον αγώνα, με ποια μεριά θα ήσασταν;

Διαχρονική η φράση του Ήρωα της Επανάστασης του ‘21, Θόδωρου Κολοκοτρώνη.
«Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους»!
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας και δυο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, η ησυχία που επικρατεί είναι αξιοσημείωτη. Οι άνθρωποι δεν μιλάνε όταν σκέπτονται. Οπότε, θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει πως αυτή την εποχή οι Έλληνες σκέπτονται. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

Προσπερνάω τις πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις –γκώσαμε πια- και σκέφτομαι πως σήμερα όλοι μας γνωρίζουμε τι έχει συμβεί στη χώρα μας και τι συμβαίνει τώρα στην χώρα μας.

Τι συμβαίνει στη χώρα μας και στις ζωές μας. Και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι γι’ αυτό.

Από δω και πέρα, είναι θέμα αξιοπρέπειας.

Καταλαβαίνω πως, για να φτάσει η χώρα στη σημερινή της κατάσταση, πολλοί Έλληνες την είχαν εντελώς χεσμένη την αξιοπρέπειά τους.

Οι εθνικές εκλογές του 2012 απέδειξαν πως πολλοί Έλληνες συνέχιζαν να την έχουν χεσμένη την αξιοπρέπειά τους.

Στις ευρωεκλογές θα μετρηθούμε ξανά.

Μη γελιέστε, δεν είναι οικονομικό πια το θέμα.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας.

Μόνο.

Εγραψε ο  Pitsirikos


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου Στις 16 Μαρτίου του 2014 πραγματοποιήθηκε το δημοψήφισμα στην Κριμαία για την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία, όπου το 95,5% ψήφισε υπέρ, με τη συμμετοχή των πολιτών να φθάνει στο 82,17%. Το δημοψήφισμα αναγνώρισε η Ρωσία αλλά θεωρείται παράνομο από τη Νεοναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Αυτή η εξέλιξη στην Ουκρανία δημιουργεί πλέον, συνθήκες έναρξης νέου Ψυχρού Πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Ως γνωστόν ο «Ψυχρός Πόλεμος» ήταν ο γεωπολιτικός, ιδεολογικός και οικονομικός αγώνας μεταξύ των δυο υπερδυνάμεων, ΗΠΑ και ΕΣΣΔ μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και κράτησε από το 1947, μέχρι την πτώση του τείχους του Βερολίνου στις 11 Νοεμβρίου 1989.

Αμέσως μετά το δημοψήφισμα οι ΗΠΑ επέβαλε οικονομικές κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους, με τις οποίες γελάει όλη η παγκόσμια ανθρωπότητα και βέβαια ο μόνος ηγέτης αυτού του κόσμου, ο Ρώσος Βλαδιμίρ Πούτιν, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως στον πλανήτη δεν υπάρχει άλλη ισχυρή ηγεσία απέναντί του, αφού έχει επί της ουσίας τελειώσει με την χερσόνησο της Κριμαίας και απειλεί να προσαρτήσει στη Ρωσική Ομοσπονδία και άλλα τμήματα της Ουκρανικής Επικράτειας.

Το ζήτημα της προσάρτησης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία ήταν στο μυαλό του Βλαδιμίρ Πούτιν, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της Ρωσίας. Και αυτό γιατί ήθελε να διορθώσει το «λάθος» που έκανε το 1954 ο ηγέτης της τότε Σοβιετικής Ένωσης, Νικήτας Χρουστσόφ, όταν και την παραχώρησε στην Ουκρανία, που ήταν επίσης μέλος της ΕΣΣΔ. Μια κίνηση που πραγματοποίησε ο Χρουστσόφ, όχι όμως για πολιτικούς λόγους αλλά για καθαρά οικονομικούς. Δεν αρκούσε λοιπόν, στον Πούτιν το γεγονός της ύπαρξης της Ρωσικής βάσης στην Κριμαία, η οποία αποτελεί τη βάση του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα με την διέξοδο της Ρωσίας στη Μεσόγειο, αλλά ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της χερσονήσου, από τη στιγμή άλλωστε, που το 58,5% των κατοίκων της Κριμαίας είναι Ρώσοι και ένα μεγάλο από το υπόλοιπο ποσοστό είναι φιλικά προσκείμενο στη Ρωσία, κάτι που αποδείχτηκε και από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, το πλεονέκτημα για τους Ρώσους στην προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, διατυπώθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος δήλωσε: «Αν η Κριμαία την εποχή εκείνη είχε ενωθεί με την Ουκρανία σύμφωνα με τους σοβιετικούς νόμους χωρίς να έχει ζητηθεί η γνώμη του λαού της, σήμερα ο λαός αυτός αποφάσισε να διορθώσει αυτό το λάθος». Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η Ναζιστική Γερμανία απέκτησε τον έλεγχο των εδαφών της Κριμαίας για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, μέχρις ότου να επανέλθει ξανά ο έλεγχος στα χέρια των Σοβιετικών. Από το 1991 με την ανεξαρτητοποίηση της Ουκρανίας η Κριμαία αποτέλεσε μέρος της, ως αυτόνομη δημοκρατία.

Αυτή η εξέλιξη στην χερσόνησο της Κριμαίας, παράλληλα με τις εξελίξεις στη Συρία, όπου η Ρωσία έβαλε προς το παρόν φρένο στα διαλυτικά πολιτικά σχέδια των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, αποτρέποντας την στρατιωτική επέμβασή τους και για κάθε ενδεχόμενο ξεκάθαρα ενισχύει οικονομικά τον Άσαντ, αλλά και με βαρύ οπλισμό, καθιστώντας τη Ρωσία κυρίαρχη παγκόσμια δύναμη.

Αυτή λοιπόν, την παγκόσμια δύναμη της ομόδοξης και ομόθρησκης Ρωσίας, οι κυβερνήσεις της Μεταπολιτεύσεως στην πατρίδα μας, την έχουν τοποθετήσει στη γωνία, εγκλωβισμένοι στη ρήση υποταγής που ξεστόμισε στις 11 Δεκεμβρίου 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από του βήματος της Bουλής, όταν είπε: «H Ελλάς ανήκει εις τον δυτικόν κόσμο». Τότε που του απάντησε ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Προτιμούμε να ανήκουμε εις τους Έλληνας». Αυτή τη φτωχή και επικίνδυνη φράση, «Ανήκομεν εις την Δύσιν», επανέλαβε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην Ελληνική Βουλή στις 12 Ιουνίου 1976.
Δυστυχώς όμως, και ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 1981, ξέχασε σε σύντομο χρονικό διάστημα τα κυρίαρχα προεκλογικά του συνθήματα, όπως: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο», «ΕΟΚ, ο λάκκος των λεόντων», «Έξω οι βάσεις του θανάτου» και συνέχισε την πολιτική της απόλυτης υποταγής στη Δύση.

Άλλωστε, αυτή η πολιτική συμπόρευση με τους Δυτικούς «συμμάχους μας» θα ήταν κατανοητή λόγω της αποτροπής του Σοβιετικού κινδύνου, μέχρι την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού της ΕΣΣΔ. Αλλ΄ όμως, από εκεί και μετά, και κυρίως κατά την εποχή Πούτιν, γιατί η εξωτερική μας πολιτική εξακολουθεί να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Δύση; Αυτοί οι Δυτικοί «σύμμαχοί μας» δεν ασκούν αφόρητες πιέσεις προκειμένου να εφαρμοστεί το προδοτικό σχέδιο Ανάν στην Κύπρο, συνεπικουρούμενοι από τους δικούς μας Εθνοπροδότες, με αποτέλεσμα να νομιμοποιηθεί και αναγνωρισθεί η κατοχή των Τούρκων στη Βόρεια Κύπρο; Δεν ανοίγουν δια της πλαγίου οδού την πόρτα εισόδου της ΕΕ στην Τουρκία; Αυτοί οι Δυτικοί «σύμμαχοί μας» πως μας προστατεύουν στη διένεξη που έχει η Ελλάδα με τη γείτονα χώρα της ΠΓΔΜ; Δε μας πιέζουν να αποδεχτούμε τη σύνθετη ονομασία που θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία»; Αυτοί οι Δυτικοί «σύμμαχοί μας» γιατί επιτρέπουν, κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών, να αλωνίζουν οι Τούρκοι στη Θράκη μας και να ανέχονται, αν όχι και να υποστηρίζουν τον αλυτρωτισμό των Τούρκων; Κάτι που κάνουν και με τους Αλβανούς στην εδαφική διεκδίκηση της Θεσπρωτίας μέσω εγέρσεως του ανύπαρκτου ζητήματος της «Τσαμουριάς»; Αυτοί οι Δυτικοί «σύμμαχοί μας» γιατί δεν αποδέχονται πως τα σύνορα της Ελλάδος, είναι και σύνορα της Ευρώπης και ενθαρρύνουν έτσι τους Τούρκους στην διατήρηση του casus belli;

Η Ρωσία του Πούτιν ασκεί εξωτερική πολιτική προσέγγισης χωρών της Κεντρικής Ασίας, της Άπω Ανατολής, αλλά και της Μεσογείου. Μια από αυτές τις χώρες είναι και η Ελλάδα. Η Ρωσία του Πούτιν επανειλημμένως έχει προσπαθήσει να προσεγγίσει την Ελλάδα και οι δικοί μας πολιτικοί της έχουν γυρίσει τα νότα τους, με πιο συγκεκριμένη περίπτωση, την ακύρωση από την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου των δυο διακρατικών ενεργειακών συμφωνιών, που είχε συνάψει η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή με τον Πούτιν το 2007. Δηλαδή, της κατασκευής του διαβαλκανικού αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου από το Βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη και την κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου South Stream. Αυτές οι συμφωνίες ήταν ένα τεράστιο βήμα οικονομικής ανάπτυξης για την Ελλάδα, από τη στιγμή που αποτελούσαν τότε τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης και τορπιλίστηκαν από τους Δυτικούς «συμμάχους μας».

Προσωπικά συντάσσομαι με όσα αναφέρει στο βιβλίο «Ξενοκρατία, Μισελληνισμός και Υποτέλεια», ο Έλληνας ιστορικός συγγραφέας, Κυριάκος Σιμόπουλος: «Ο Ελληνισμός αγωνίζεται επί δύο χιλιετίες σε έναν εχθρικό κόσμο υπό συνεχή απειλή ολοκληρωτικού αφανισμού…ο βασικός εχθρός του Ελληνα δεν είναι ο Τούρκος, αλλά η Δύση. Αυτή τον απειλεί με ολοκληρωτικό αφανισμό...».

Βέβαια, θα μπορούσαν κάποιοι να ισχυρισθούν πως η Ρωσία δεν ήταν εκείνη που την εποχή των «Ορλωφικών» μας εγκατέλειψε και έτσι οι Αλβανοί με εντολή των Τούρκων, αιματοκύλισαν τον Ελληνισμό; Ή επί το νεότερο, η Ρωσία δεν αναγνώρισε τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»;

Θα συμφωνήσω απόλυτα με μια τέτοια διατύπωση, όμως θα δηλώσω επίσης, πως προσωπικά δεν ζητώ την αλλαγή της εξωτερικής μας πολιτικής από τη Δύση προς τη Ρωσία, άνευ ουσιαστικότατων στρατηγικών, γεωπολιτικών και οικονομικών όρων. Θα πρέπει επιτέλους, να σταματήσει η υποτέλειά μας στην πολιτική των Μνημονίων των Δυτικών «συμμάχων μας». Θα πρέπει να γλυκοκοιτάξουμε και προς την πλευρά της Ρωσίας, από τη στιγμή που οι τελευταίες εξελίξεις την καθιστούν οδηγό στο παγκόσμιο παιχνίδι. Από τη στιγμή που ενδεχομένως να οδηγηθεί η ανθρωπότητα σε ένα νέο Παγκόσμιο πόλεμο. Έναν πόλεμο που θα κατακερματίσει ασθενείς πολεμικά χώρες και θα έχει ως αποτέλεσμα την αναδιανομή της πίτας των ισχυρών. Σε αυτή την αποφευκτή από όλους μας οδυνηρή εξέλιξη, η Ελλάδα θα πρέπει να κρατήσει τις ισορροπίες προς μια χώρα που μας συνδράμει με τον τουρισμό χιλιάδων πολιτών της και που είναι η μοναδική πραγματική επένδυση στην οικονομία μας.

Συνεπώς, θα πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να ανήκουμε εκεί όπου είναι το συμφέρον της πατρίδος μας. Και συμφέρον της Ελλάδος ετούτη τη στιγμή είναι η δημιουργία άριστων διακρατικών σχέσεων με την ομόδοξη και ομόθρησκη Ρωσία του Βλαδιμίρ Πούτιν.

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr
twitter:@egerssi

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Ο ελληνικός λαός καλεί όλους όσους διετέλεσαν ή διατελούν Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργοί, Βουλευτές, Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, Νομάρχες, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και Διοικητές Τραπεζών - Δημοσίων Οργανισμών και είναι ακόμη εν ζωή αυτοί ή και οι σύζυγοι τους και την πρώην βασιλική οικογένεια, να παραχωρήσουν οικειοθελώς και συνειδητά στο ταμείο αποπληρωμής του Δημοσίου χρέους, που έχει δημιουργηθεί με σκοπό την εξεύρεση όλων των απαιτούμενων πόρων για την ολοσχερή εξόφληση του χρέους, το σύνολο της κινητής και ακίνητης ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ τους, είτε βρίσκεται στην Ελλάδα ή οπουδήποτε στο εξωτερικό, καθώς και το σύνολο ΤΩΝ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΑΠΟΛΑΒΩΝ τους (είτε είναι εν ενεργεία ή συνταξιούχοι), με μοναδικό σκοπό την ΣΩΤΗΡΙΑ της Πατρίδας, για την οποία όλοι οι προαναφερόμενοι - όπως πολύ καλά γνωρίζει ο Ελληνικός λαός – ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ και ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ συνεχώς, ΣΚΛΗΡΑ και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ.

Ο Ελληνικός λαός, αναγνωρίζοντας την μέγιστη αυτή ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ των Ηρωικών Αντιπροσώπων και δηλώνοντας ειλικρινά υπερήφανος για αυτούς, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ μέχρι και τον θάνατο τους, όλες τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης (συσσίτια και απλή στέγαση), εφόσον δεν θα έχουν καμία οικονομική δυνατότητα επιβίωσης, η δε κήδευση τους θα γίνει δημοσία δαπάνη και με ΤΙΜΕΣ ΗΡΩΩΝ, τα δε ονόματα τους θα μείνουν ΑΙΩΝΙΑ γραμμένα στο ΠΑΝΘΕΟ των ηρώων του Ελληνικού Έθνους, δίπλα στον ΛΕΩΝΙΔΑ, τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, τον ΘΟΔΩΡΟ, τον ΓΙΩΡΓΗ, το ’40-’45 κ.λπ..

Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά, ότι το σύνολο της περιουσίας και των όσων κατέχουν (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ) όλοι οι παραπάνω, μπορεί να καλύψει επαρκώς το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας και επομένως η ΘΥΣΙΑ αυτή των ολίγων (1% έως 2%) αλλά ΗΡΩΙΚΩΝ ελλήνων, είναι καλύτερη και προτιμότερη από την εξόντωση του υπολοίπου 98% ή 99% του λαού.

Τέλος, ο Ελληνικός λαός καλεί όλους όσους ΔΙΟΡΙΣΑΝ τους παραπάνω, δηλαδή τους οικονομικά πολύ επιφανείς έλληνες εκδότες, προμηθευτές Δημοσίου, κατασκευαστές, εφοπλιστές, καθώς και όλους τους διαχρονικούς μεγαλοδημιουργούς της σύγχρονης τέχνης της πλήρους διαστρέβλωσης της αλήθειας (μεγαλοδημοσιογράφους), να παραχωρήσουν ΜΟΝΟΝ το 10% της ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ τους και σύμφωνα πάντα με τους παραπάνω όρους ΤΙΜΗΣ και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ του λαού, να μπουν και αυτοί στο Πάνθεο των ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ του Έθνους.

Όλα τα παραπάνω ανδραγαθήματα των ΗΡΩΙΚΩΝ αυτών ελλήνων, θα οδηγήσουν αφ’ ενός μεν στην ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ του ΧΡΕΟΥΣ (από τους πρώτους), αφ’ ετέρου δε στην δημιουργία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΕΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ (από τους δεύτερους), που θα εκτίνασσε την οικονομία της Ελλάδας σε δυσθεώρητα ύψη.

Αναγνώστης

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Η Ρωσία μιμείται τις μεθόδους των αμερικανών και της Δύσης


Κάθε φορά που διαβάζω τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις του Προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, συλλαμβάνω τον εαυτό μου να οργίζεται. Είναι τόσο έκδηλη η τακτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών της αμερικανικής κυβέρνησης και γενικά των Δυτικών, που δεν μπορεί να μην «φωνάζεις» κάθε φορά που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι από τον πιό χαμηλόβαθμο έως τον Μπάρακ Ομπάμα αναφέρονται στην «παραβίαση (εκ μέρους της Ρωσίας) της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας». 

Δεν έχουν άδικο ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που βεβαίως αντιδρούσε στις δικές τους μεθοδεύσεις, «έκανε καλοκαιρινό το μαγαζί» στην Κριμαία, ανοίγοντας μία μεγάλη πληγή στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις. Από την περασμένη Κυριακή το βράδι ο κόσμος δεν είναι ο ίδιος, και μήν πείτε ότι υπερβάλλω διαβάζοντας αυτές τις γραμμές. Οσο δεν κάνουν ένα βήμα πίσω οι πλευρές, όσο η Αμερική συνεχίζει να ερεθίζει τον πρόεδρο της Ρωσίας μέσα στο «σπίτι» του, τόσο θα αυξάνονται οι εντάσεις.

Ενας διπλωμάτης, από τους πολλούς που διάκεινται φιλικά στη Μόσχα, μας έλεγε όχι ως παράπονο, αλλά περισσότερο ως γεγονός ότι η ιστορία της Ουκρανίας ομοιάζει με την κρίση της Κούβας, όταν οι δύο (τότε) υπερδυνάμεις έφτασαν στο χείλος του πολέμου. Από το γραφείο σημαντικού Αμερικανού γερουσιαστή διέρρευσε ότι ο Πούτιν έχει συμφωνήσει να ενισχύσει το κομουνιστικό καθεστώς των αδελφών Κάστρο –που κατήντησε δυστυχώς στυγνή δικτατορία- στοχεύοντας να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στον Πρόεδρο Ομπάμα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η διαμάχη της Ουάσιγκτον και της Μόσχας, θα προκαλέσει μεγάλη δυστυχία για τους λαούς που επηρεάζονται. Αλλωστε το παράδειγμα της Ουκρανίας είναι πολύ φρέσκο για να ξεχαστεί.

Ο Πούτιν είναι αυτός που είναι. Ενας παλαιάς κοπής πράκτορας που έγινε σ’ ένα βράδυ πολιτικός, που ανδρώθηκε και υπηρέτησε τον σοβιετικό κομμουνισμό, το χειρότερο μοντέλο διακυβέρνησης ενός λαού, όπου οι πολίτες πεινούσαν και τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη ζούσαν μέσα στη χλιδή, που προερχόταν από τη διαφθορά και την κλοπή του πλούτου της χώρας.

Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους, όμως, που κόπτονται ότι επεμβαίνουν στις χώρες στο όνομα της Δημοκρατίας, νομίζουν πως είναι καλύτεροι από τον πρώην πράκτορα της KGB; Εχουν αναδείξει την Ουκρανία ως τον πυλώνα της Δημοκρατίας, στηρίζοντας αμφιλεγόμενους πολιτικούς και πολιτικάντηδες, ανάμεσα στους οποίους δεσπόζουσα θέση έχουν οι ακροδεξιοί. Και δεν μπορώ εδώ να μην κακίσω τη στάση του Εβραϊκού Λόμπι, που (ορθά) ασχολήθηκε με την πάταξη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αλλά στην περίπτωση των ακραίων αντι-Εβραίων της Ουκρανίας δεν έχει εκδώσει ούτε μία ανακοίνωση. Η πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών έχει αναδειχθεί σε επιστήμη.

Οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μας προκαλούν και μας θυμώνουν κάθε φορά που «κτυπούν» τον Πούτιν για την επέμβασή του στην Κριμαία. Οσο δίκιο και να έχουν, το χάνουν όταν κλείνουν τα μάτια στις εισβολές τις δικές τους και των συμμάχων τους. Μας έλεγε διπλωμάτης ότι το «γεράκι» της ρωσικής διπλωματίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ, απαντώντας στο θυμωμένο Τζον Κέρι, στο Παρίσι, του είπε με το γνωστό σαρδόνιο χαμόγελό του και την ειρωνεία που τον διακρίνει, ότι «είμαστε στο ίδιο κλάμπ με εσάς». Και βεβαίως εννοούσε το Βιετνάμ, το Ιράκ, το Κοσσσυφοπέδιο, την Κύπρο και τόσες άλλες χώρες και περιοχές που υπέφεραν στο όνομα των συμφερόντων της Αμερικής και της Δύσης.

Είμαι ο πρώτος που θα κακίσω τη συμπεριφορά της Ρωσίας και του κ. Πούτιν έναντι της Ουκρανίας. Αλλά, αδυνατώ να πιστέψω την ειλικρίνεια των λόγων της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου και των Βρυξελλών. Οι Δυτικοί διατηρούν στους κόλπους τους χώρες, όπως η Τουρκία, που μέχρι και σήμερα –μετά από 40 χρόνια- διατηρεί κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο, και δεν ενοχλούνται. Αντιθέτως, στηρίζουν ποικιλοτρόπως την κατοχή του νησιού και δεν ντρέπονται. Στο τέλος-τέλος, τί διαφέρουν από τον Πούτιν; Επέδειξαν την ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά, θα έλεγα ότι προηγήθηκαν της Ρωσίας, η οποία απλώς μιμείται τις μεθόδους των Αμερικανών και των Δυτικών…

Πηγή περιοδ. "Επίκαιρα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Ώρες μετά την κατάρριψη του συριακού Mig-23, το οποίο, κατά τους Τούρκους, εισήλθε 1,5 χλμ. εντός της Τουρκίας και ο «μετριοπαθής» πρόεδρος της Τουρκίας, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ, εξαπέλυσε απειλές κατά της Συρίας, με αφορμή τη ασφάλεια του τάφου του Σουλεϊμάν χαν, λέγοντας ότι θεωρεί αιτία εισβολής στο συριακό έδαφος, τυχόν βεβήλωση του τάφου του τουρκομογγόλου φυλάρχου από τα Αλτάια, απήλλαξε τον κόσμο από την παρουσία του, πνιγόμενος στον Ευφράτη τον 13ο αιώνα.

Του Παντελή Καρύκα

«Κάποιες χώρες κατέχουν εδάφη, σε νησιά, ακόμα και σε άλλες ηπείρους, εκτός των συνόρων τους. Η περιοχή της Συρίας όπου βρίσκεται ο τάφος του Σουλεϊμάν είναι η μόνη περιοχή, εκτός των συνόρων της μητέρας πατρίδας μας. Είναι τουρκική περιοχή και η τουρκική σημαία κυματίζει εκεί. Γι αυτό να υπερασπίσουμε την περιοχή αυτή σαν να πρόκειται για τα σύνορά μας… αυτό θέλω να το μάθουν όλοι», είπε ο Γκιουλ.

Οι σχεδιασμοί της Άγκυρας για τη Συρία είναι γνωστοί εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια, όταν άρχισε ο «εμφύλιος» εκεί. Η Τουρκία, μαζί με τη Σαουδική Αραβία κυρίως, αποφάσισαν να τελειώσουν το καθεστώς Άσαντ, ο καθείς για τους λόγους του, ενώ προφανώς ρόλο έπαιξαν και άλλοι, μεγαλύτεροι, με τους δικούς τους υπολογισμούς και τα συμφέροντα. Όχι τυχαία, όσον αφορά την Τουρκία, είχε προηγηθεί η ραγδαία επιδείνωση των σχέσεών της με το Ισραήλ. 


Οι τουρκικές αυτές κινήσεις, σίγουρα, δεν γίνονται αυθόρμητα ή τυχαία. Η Τουρκία, απέτυχε να προκαλέσει ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στη Συρία, λίγους μήνες πριν. Ωστόσο, δεν ξέχασε τα σχέδιά της. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι οι τουρκικές κινήσεις γίνονται για εσωτερική κατανάλωση, εν όψει εκλογών. Η άποψη αυτή ενδεχομένως να είχε λογική, αν εμπλέκονταν σε αυτές μόνο ο «τρελός του χωριού», ο Ερντογάν. Από τη στιγμή όμως που εμπλέκεται και ο πρόεδρος Γκιουλ κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει, δεδομένης και της εσωκομματικής διαμάχης, Ερντογάν–Γκιουλ.

Η κρίση της Ουκρανίας παρουσίασε φαίνεται για την Τουρκία μια νέα ευκαιρία διευθέτησης της συριακής κρίσης, προς όφελός της. Η Ρωσία, παρά την κατά κράτος επικράτησή της έναντι της Δύσης, στην Ουκρανία, η οποία επιβεβαιώθηκε με την προσάρτηση της Κριμαίας, δεν είναι πλέον στην ίδια θέση για να καλύψει την Συρία και να προασπίσει το καθεστώς Άσαντ, όπως είχε πράξει σε διπλωματικό τουλάχιστον επίπεδο πριν λίγους μήνες.

Κι αυτό, αν και δεν πρόκειται να την εγκαταλείψει, διότι δεδομένου ότι η Δύση αναζητά μέτωπο να «ισοφαρίσει» τις εντυπώσεις από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ίσως το αντιμετωπίσει ως «χρυσή ευκαιρία» και επιλέξει την κάθετη κλιμάκωση. Οπότε η Δύση, ηττημένη στο μέτωπο της Ουκρανίας, με καταρρακωμένο γόητρο, θα μπορούσε να διατηρεί τον ευσεβή πόθο να δώσει ένα μάθημα στον «απείθαρχο» Πούτιν, σε άλλο γήπεδο, με την Τουρκία να αποτελεί τον εν δυνάμει μοχλό άσκησης πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας πάντως σήμερα, είναι ιδιαίτερα στενές, με την Τουρκία να αναδεικνύεται σε έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Ρωσίας. Η Μόσχα έχει αναλάβει συμβόλαια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας και όχι μόνο.

Τυχόν διάρρηξη των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία θα στοιχίσει ακριβά στη Ρωσία, ενώ η χώρα αναμένεται σταδιακά να πιεστεί οικονομικά από τη Δύση, μια κατάσταση που εξ ορισμού θα σπρώχνει τον πλανήτη προς περαιτέρω αστάθεια. Όχι τυχαία, η Τουρκία έχει, επίσης εξ’ αρχής, τοποθετηθεί κατά τυχόν οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, γιατί ακριβώς γνωρίζει ότι αν αυτές είναι ουσιαστικές και η ίδια θα χάσει πολλά.

Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί, ότι ο Πούτιν δεν έχει δείξει δισταγμό να αγνοήσει το οικονομικό κόστος εάν διακυβεύεται γεωπολιτικό συμφέρον και υπόσταση. Άρα, δεν είναι βέβαιο το ότι η οικονομική πίεση θα δουλέψει ως «εργαλείο». Υπάρχει και η αντίθετη ανάγνωση: Ότι ενδεχομένως να επιλέξει μια στρατηγική η οποία θα κλιμακώνει σε γεωπολιτικό επίπεδο, κυρίως στην ελεγχόμενη «γειτονιά» του, όσο πιέζεται σε οικονομικό…

Άρα θα μπορούσε να κινηθεί εναντίον της ανατολικής Ουκρανίας εάν η Ουάσιγκτον προχωρήσει περισσότερο από κάποιο σημείο. Το ανησυχητικό είναι ότι μπορεί να μην τους το κοινοποιήσει καν ως αποτρεπτική απειλή, αλλά απλώς να προχωρήσει, ενισχύοντας περισσότερο το σκόπιμα «παράλογο» προφίλ που καλλιεργεί… Τα ίδια ισχύουν και για την πρόσβαση της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, τα ίδια για την Υπερδνειστερία κ.λπ…

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου Σκέψεις μιας νέας ελληνίδας μετανάστριας από τον Καναδά

Η Ελληνική μου Νοοτροπία   

Αυτές τι μέρες τιμούμε την Ελληνική ιστορία που από το σχολείο οι δάσκαλοι μας, μας δίδαξαν  μέσα από αυτή το τι θα πει Ελληνικό σθένος, τι θα πει Ελληνική επανάσταση και τι δημοκρατία… 
Ως Έλληνες έχουμε έντονο το συναίσθημα της περηφάνιας  για τους ήρωες μας, τιμώντας τους με εκδηλώσεις και παρελάσεις σε όλο τον κόσμο.  
Και μου γεννιέται η εξής απορία: Τι συνέβη τελικά σε αυτό το λαό που κάποτε έγραφε ιστορία με το αίμα του; Μήπως περιμένει τον ήρωα του ή σταμάτησε τελικά να πιστεύει σε ήρωες;

Το σίγουρο είναι ότι πιστεύει πια σε ένα παρελθόν  ανούσιο,  ένα σήμερα αδύναμο, ένα «αύριο» αβέβαιο… αυτά δυστυχώς αφήνει πίσω του ο οικονομικός πόλεμος που βιώνει σήμερα η Ελλάδα. Για άλλη μία φορά η πατρίδα μας διώχνει τα παιδιά της, διώχνει το μέλλον της αφήνοντας πίσω μία αγανάκτηση, μια απογοήτευση που σε αποδυναμώνει και απλά παρακολουθείς τις εξελίξεις περιμένοντας το τίποτα,  από μία απίστευτη πολιτική προπαγάνδα που σε κάνει να νιώθεις ότι αυτά που βλέπεις στο  κοινωνικό σου περίγυρο, Nαι,  τα φαντάζεσαι. Φαντάζεσαι την ανεργία, φαντάζεσαι την εκδημία,  φαντάζεσαι τη φτώχεια… Όλα είναι της φαντασίας σου, η Ελλάδα πάει μια χαρά και έχουμε και πλεόνασμα!!! Μέχρι και ο Γιωργάκης το πίστεψε και έτρεξε να πάρει το χειροκρότημα.
Δυστυχώς αυτή την κοροϊδία την αισθάνεται ο λαός, και λέω δυστυχώς γιατί αυτό είναι που τον έχει αποδυναμώσει. Είναι ένας λαός που νιώθει προδομένος από το «κεφάλι» του και φοβάται μη χάσει αυτό το λίγο που έχει σήμερα γιατί πλέον ζει με το σήμερα.

Θα μου πείτε γιατί δεν αλλάζει κεφάλι; Μη γελιόμαστε αυτό είναι  δύσκολο να γίνει, όσο υπάρχουν προσωπικά συμφέροντα οι ίδιοι θα κυβερνούν και όσο υπάρχει φτώχεια τα προσωπικά συμφέροντα θα μεγαλώνουν. Η ελπίδα πεθαίνει άλλωστε τελευταία και οι υποσχέσεις αναζωπυρώνουν την ελπίδα.
Τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στον Καναδά, είμαι και εγώ πλέον ένα παιδί της ξενιτιάς. Η κατάσταση στην Ελλάδα με ανάγκασε να αφήσω την οικογένεια μου, τους φίλους μου, τη ζωή μου για να έρθω εδώ στον Καναδά για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που δεν το επέλεξα εγώ, δεν επέλεξα εγώ να μεγαλώσουν τα παιδιά μου χωρίς παππού- γιαγιά, χωρίς την Ελληνική νοοτροπία που τόσο αγαπώ. Ναι την αγαπώ, και πιο πολύ τώρα που ζω σε μια ξένη χώρα. Αγαπώ τον τρόπο που διασκεδάζουμε, που φωνάζουμε, που νευριάζουμε, που μαλώνουμε που είμαστε αληθινοί…

Όχι δεν μας έφτασε η Ελληνική νοοτροπία σε αυτή την κατάσταση. Με εξοργίζει όταν το ακούω αυτό. Με εξοργίζει όταν ακούω «καλά να πάθετε, όταν ζούσατε πλουσιοπάροχα δεν σκεφτήκατε ότι δεν υπάρχουν λεφτά;». Συγνώμη ποιος νοήμον άνθρωπος θέλει να ζει στη μιζέρια και στη φτώχεια, ποιος δεν θέλει ένα καλύτερο σπίτι, μια καλύτερή ζωή για αυτόν και την οικογένεια του; Μην ξεχνάτε ο Ελληνικός Λαός ήταν πάντα στερημένος. Εσύ που πέρασες δύσκολα παιδικά χρόνια και αναγκάστηκες να δουλεύεις από μικρός αντί να σπουδάσεις, θέλεις και το παιδί σου να ζήσει έτσι;  Δεν νομίζω.

Είναι λογικό λοιπόν που οι γονείς μου κάνανε τα πάντα για μένα και την αδελφή μου, είναι λογικό που πήραν δάνειο εφόσον μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε αυτό για να αγοράσουν ένα σπίτι για εμάς αντί να τα δίναμε στο ενοίκιο. Το ίδιο δεν κάνουν και εδώ; Δάνεια δεν υπάρχουν και εδώ, πιστωτικές κάρτες δεν υπάρχουν και εδώ; Τι φταίνε λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι που δούλεψαν σκληρά για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και να τους προσφέρουν μία καλύτερη ζωή  και να βλέπουν τελικά ότι όλα αυτά ήταν ανούσια, ότι όλα αυτά γκρεμίζονται μπροστά στα μάτια τους και χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι.

Αυτή είναι τελικά  η Ελληνική νοοτροπία που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση; Γιατί έτσι έπραξε η κάθε μέση Ελληνική οικογένεια και το μεγαλύτερο ποσοστό του Ελληνικού λαού. Μην μπαίνουμε λοιπόν στο «τρυπάκι» να υποτιμάμε την Ελληνική νοοτροπία, αν ζούσες σε αυτή τη χώρα το ίδιο θα έκανες και εσύ γιατί λογικά στην πατρίδα σου θα ένιωθες πιο ασφαλής, και όπως προανέφερα όλα ξεκινάνε από το «κεφάλι» που οδηγεί το σώμα.

Ακούγεται και το άλλο πώς η νέα γενιά είναι κακομαθημένη, πως τα είχαμε όλα και πως δεν δουλεύαμε και τις σκληρές δουλείες τις έκαναν ξένοι γιατί δεν ήθελε ο Έλληνας να τις κάνει και κ.τ.λ. Πολύ λογικό. Θα σπούδαζες εσύ το παιδί σου με νύχια και με δόντια  και μετά θα το έστελνες στα χωράφια; Δεν θα ήθελες να δουλέψει κάπου αλλού καλύτερα με μεγαλύτερες αποδοχές. Να πάνε χαμένες οι θυσίες σου; Οι εποχές αλλάξανε και οι απαιτήσεις μεγαλώσανε μη κρίνετε τη νέα γενιά με βάση με τα δικά σας βιώματα, και δεν είναι κακομαθημένη αλλά καλομαθημένη και γι’ αυτό θα πρέπει να είσαστε περήφανοι που  μπορέσατε και προσφέρετε περισσότερα στα παιδιά σας από ότι οι γονείς σας.

Μην υποτιμάμε λοιπόν το λαό της Ελλάδας και ας σταματήσει επιτέλους αυτή η ταμπέλα του τεμπέλη Έλληνα γιατί μη ξεχνάς Έλληνας είσαι και εσύ που ξενιτεύτηκες πριν από πολλά χρόνια, και μάλλον για να έφτασες εδώ που είσαι δεν ήσουνα τεμπέλης.

Δεν έχω την απαίτηση να καταλάβεις την Ελληνική μου νοοτροπία μπορείς απλά να τη σεβαστείς.  Και γι’ αυτούς που θέλουν να μου βάλουν πολιτική ταμπέλα επειδή έτσι τους συμφέρει, αναφέρω ότι  δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα, αυτά που εκφράζω, τα εκφράζω μέσα από αυτά που βίωσα στην Ελλάδα, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα, και μέσα από αυτά που βιώνω ως νέα Ελληνίδα μετανάστρια του Καναδά.

Έλενα Θ.
Τορόντο, Μάρτιος 2014Της πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό και μου λεν' οι πουλημένοι πότε να την αναρτώ!
Ποιοί;
Τα ξόανα των ξένων σημαιών!
Τα δουλικά της τρόϊκας!

Νομίζουν ότι "βάσει νόμου" τους έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα να ορίζουν αυτοί, ποιές ημέρες και σε ποιούς χώρους μπορούμε να αναρτούμε την ελληνική σημαία, για να προστατευτεί τάχα το ιερό σύμβολο από αλόγιστη χρήση, που μπορεί να επιφέρει υποβάθμιση της σημασίας και της συμβολικής του αξίας!

Και το λένε αυτοί που δεν ντρέπονται να αναρτούν νυχθημερόν την σημαία μας στην ξενόδουλη πιά Βουλή των Ελλήνων και στα υπουργεία που λειτουργούν κάτω από την εποπτεία ξένων επιτρόπων!

Αυτοί οι υπουργοί, που έχουν σε μεγαλύτερη υπόληψη το στρινγκ της Πάολας (συμπαθέστατη και εξαιρετική στην δουλειά που κάνει), παρά το εθνικό μας σύμβολο!

Αυτοί οι βουλευτές που ψηφίζοντας "ναι, σε όλα" ψαλιδίζουν την αξία και την ισχύ της!

Κι από κοντα όσοι επίορκοι δικαστικοί ξεχνούν ότι έχουν ορκιστεί ενώπιόν της να τηρούν την ισονομία, να προασπίζουν την ελευθερία έκφρασης, λόγου, την ανεξιθρησκία και τον σεβασμό των πολιτικών πεποιθήσεων των πολιτών και προπαντός τα Δικαιώματα του Ανθρώπου!

Το συνονθύλευμα αυτό, η συμμορία αυτή των κατσαπλιάδων, που αύριο θα "τιμήσουν" (τρομάρα τους) μόνοι τους την επέτειο της Εθνικής Εξέγερσης, αποκλείοντας τον "κυρίαρχο" λαό από παρελάσεις και δημόσιες εκδηλώσεις...

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ τον λόγο για τον οποίο οι πρόγονοί μας έδωσαν αίμα και ζωή: για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!

Και δυστυχώς γι αυτούς, η σημαία μας, όλα αυτά μας τα θυμίζει...
ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ!

Κι αυτήν την μνήμη, αυτή την θύμιση δεν την αντέχουν, προσπαθούν να την αποτρέψουν, βάζοντας εμπόδια χρήσης (!), και περιορίζοντας όσο μπορούν την θέασή της απ' τους πολίτες!

Κι αυτό δεν είναι λαϊκισμός. Είναι πραγματικότητα.
Είναι η τακτική της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης πραγμάτων:
Λαοί χωρίς Εθνική συνείδηση, χωρίς Εθνική μνήμη, χωρίς σύμβολα ανάτασης και Ιδεών!
Και είμαστε το πρώτο πειραματόζωο του λεγόμενου "ανεπτυγμένου Κόσμου"!

Θα αντιδράσουμε;
Ή θα χαθούμε;...
Ψεύτες και Αμαρτωλοί 
Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Το σωστό θα ήταν να απαγορευτούν διά νόμου οι εθνικές επέτειοι της Ελλάδας. Ποιος ο λόγος να τιμάς την γενιά του ΟΧΙ αλλά και τα φρικιά του 1821 που πήραν το καριοφίλι μην αντέχοντας άλλο την καταπίεση. Τιμάς τους προγόνους σου με τις αποφάσεις που έχεις πάρει εσύ στην ζωή σου και όχι με τυμπανοκρουσίες οι οποίες μάλιστα σε θέλουν μακρυά από την τελετή για να έχουν την ησυχία τους τα πολιτικά λαμόγια που παίρνουν θέση στην εξέδρα των επισήμων. 
Είναι σαν η Χούντα των Συνταγματαρχών να όριζε ως εθνική επέτειο την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την ημέρα απελευθέρωσης των τελευταίων πολιτικών εξόριστων. Το ίδιο ακριβώς φαντάζει η συνέχιση των εορτασμών τόσο της 28ης Οκτωβρίου όσο και της 25ης Μαρτίου όσο η χώρα βρίσκεται και θα βρίσκεται υπό πλήρη κατοχή.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμα του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου δηλώνει ευθαρσώς ότι “η εθνική ανεξαρτησία κατακτήθηκε με θυσίες και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς”. Μεγάλη αμαρτία η γελοιότητα της δήθεν απονομής τιμής με σιδερόφραχτες παρελάσεις και ψέμα το μήνυμα της ανεξαρτησίας, όταν από την στιγμή που παραλάμβανε την προεδρία του τόνιζαν ότι η εθνική ανεξαρτησία θα βαλθεί και τα σύνορα θα συρρικνωθούν με τον ίδιο να μην αντιδρά σε αυτά που άκουγε. 
Ακούγοντας και το μήνυμα του πρωθυπουργεύοντος Σαμαρά ότι 
στην επέτειο των 200 χρόνων της Ανεξαρτησίας μας, η πατρίδα μας θα είναι πιο ευημερούσα, πιο ανταγωνιστική και πιο ισχυρή από ποτέ”, 
μυρίζεις το ψέμα και γεύεσαι την αμαρτία της παπαρολογίας. Αναφέρεται στο 2021 γνωρίζοντας ο ίδιος πως εάν συνεχίσει το σινάφι του το προσκύνημα στους κατακτητές ούτε το 3021 δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα αυτός ο τόπος. Η δήλωση αυτή πέραν της ανοησίας των λεγομένων του σοβαροφανούς πολιτικάντη κρύβει και μία αλήθεια: Τα επόμενα 7 χρόνια δεν θα αλλάξει τίποτε, αντιθέτως για να φθάσουν οι καταστάσεις στην ευημερία του σκεπτικού του Σαμαρά, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα από ό,τι σήμερα. Μετά ο αγωνιστής Σαμαράς και η παρέα του θα τραβήξουν από 21 και θα κερδίσουν την παρτίδα έχοντας χάσει εμείς την πατρίδα. Δε μιλάμε για Black Jack αλλά για Black Βλακ.
Παρακάτω παραθέτουμε εκτός του ψέματος και της αμαρτίας και την γελοιότητα υποτακτικών οι οποίοι ομιλούν περδόμενοι αποστέλλοντας μηνύματα για την εθνική παλιγγενεσία: 
Η εθνική γιορτή που συμπίπτει με μια περίοδο κρίσιμων τελικών αποφάσεων, ανακαλεί ιστορικές μνήμες που υπογραμμίζουν ποιο είναι το πραγματικό νόημα του Πατριωτισμού των δύσκολων και υπεύθυνων επιλογών σε αντίθεση με τον “εθνικολαϊκισμό” των εύκολων και ανεύθυνων λόγων. Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτά τα βαριά χρόνια της κρίσης γράφουμε ένα κεφάλαιο της εθνικής μας ιστορίας, γι' αυτό ας σκεφτούμε τι θα λέει αυτό πολλά χρόνια αργότερα και ας διαφυλάξουμε την υπόσταση και την υπερηφάνεια του Έθνους των Ελλήνων”. 
Όχι ρε φίλε! Αυτά δεν είναι μπούρδες ούτε αμαρτίες, ούτε ψέμματα. Ως νέος Νικηταράς, ο Προικιλαράς Βενιζέλος θεωρεί εσένα που αυτοκτονείς, εσένα που το παιδί σου δεν έχει φαΐ, ανεύθυνο εθνικολαϊκιστή ενώ ο ίδιος είναι αυτός που θα τον γράψει η ιστορία ως Εθνικοαπελευθερωτή των Ελλήνων. Δεν φτάνουν όλα τα βυτία εκκενώσεως βόθρων για να μαζέψουν τους λόγους και την πατριωτίλα εθνοπροδοτών. 
 
Κάθε χρόνο που περνά τέτοιες ημέρες Μνήμης, όλα αυτά τα υποζύγια των υποτακτικών μην έχοντας το θάρρος να κρατούν ψηλά την ευρωπαϊκή σημαία που πιστεύουν και μην έχοντας τα κότσια να παραδεχτούνε ότι τα ΟΧΙ και οι Επαναστάσεις πάντα χαλούσαν την σούπα των αφεντικών τους, στήνονται μπροστά σε κάμερες και βγάζουν άναρθρες κραυγές. Στην ουσία αυτό που κάνουν είναι να βρίζουν τους νεκρούς συγκρίνοντας τις μάχες εκείνων με τα ανοσιουργήματά τους και βάζοντας τους εαυτούς τους στην θέση κάποιων που μάτωσαν κυριολεκτικά αντιστεκόμενοι σε παρόμοια αθύρματα, ντόπια και ξένα. 
Ως ψεύτες κουκουλώνουν το ψέμα τους με θυσίες άλλων και ως αμαρτωλοί ανάβουν μεγάλες λαμπάδες επιδεικνύοντας το πόσο καλοί νοικοκυροπροδοταραίοι είναι. Την στάση προσοχής στα ιερά και όσια την χρησιμοποιούν ως φερετζέ στο καθημερινό τους προσκύνημα στην Νενεκοκρατία η οποία είναι τρόπος ζωής και πολιτικής εδώ και πολλά χρόνια. 
Ως λαός με αλάνθαστο κριτήριο την δίψα για Ελευθερία τιμούσαμε και τιμούμε αυτούς που έβαλαν το δίκαιο πάνω από το τομάρι τους και όχι αυτούς που διορισμένοι κατέλαβαν τους θώκους της εξουσίας μετά τις θυσίες των πρώτων. Εσύ μπορεί να θέλεις να αποτίσεις τιμή στον Κολοκοτρώνη, στον Πλαπούτα, στον Νικηταρά, στον Καραϊσκάκη, στον Ανδρούτσο και άλλους τέτοιους που υπήρξαν θύματα των πολιτικών αλλά αυτοί στους μόνους που αποτίουν τιμές καθημερινά είναι οι Μαυροκορδάτοι, οι Κωλέττηδες, οι Όθωνες και εν κατακλείδι σε όλους τους κόθωνες, καθαρούς προγόνους των σημερινών καταπιεστών. 
Είναι μεγάλη αμαρτία ως λαός να ταυτίζεσαι με τους αποδεδειγμένα προδότες συμμετέχοντας στις φιέστες τους και μεγάλο ψέμα να πιστεύεις πως οι πολιτικοί σφαγείς σου θα πράξουν διαφορετικά από τους σφαγείς των ηρώων που τιμάς.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου