Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

8 Μαρ 2014

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας επαναπροσδιορίζουν τις παγκόσμιες ισορροπίες, με φόντο την ουκρανική κρίση
Ψυχροπολεμική ακροβασία με άγνωστη κατάληξη

Γράφει ο Γιώργος Τζογόπουλος

Σχεδόν καθημερινές είναι οι συνομιλίες του Αμερικανού Προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Καθώς οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι ραγδαίες, οι δύο ηγέτες προσπαθούν να βρουν κοινό παρονομαστή. Για την ώρα, δεν τα έχουν καταφέρει.
Ο Ομπάμα ζητάει από τον Πούτιν να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση του Κιέβου, να αποδεχθεί τους διεθνείς παρατηρητές και να μην επέμβει στρατιωτικά.
Ο Ρώσος πρόεδρος απαντάει πως οι στρατιωτικές δυνάμεις στην Κριμαία κινούνται αυτόνομα και δεν αναγνωρίζει τη μεταβατική κυβέρνηση της χώρας.

Η αντιπαράθεση έχει γίνει περισσότερο αισθητή λόγω της πιθανής απόσχισης της Κριμαίας. Χθες η Μόσχα έδειξε για πρώτη φορά δημοσίως ότι ενστερνίζεται την απόφαση του Κοινοβουλίου της να διενεργήσει δημοψήφισμα για το θέμα. Τη στιγμή που ΗΠΑ και Ε.Ε. διαφωνούν έντονα, η Ρωσία δηλώνει πως θα αποδεχθεί την ιστορική απόφαση των κατοίκων της Κριμαίας.

Το ζήτημα απασχολεί έντονα και τους φιλοδυτικούς πολιτικούς της Ουκρανίας. Σε χθεσινή συνέντευξή της στην Bild, η Γιούλια Τιμοσένκο θεωρεί βασικές προτεραιότητες την αποφυγή του πολέμου και τη διατήρηση της ενότητας της χώρας. Καλεί, μάλιστα, τη Δύση να πιέσει περισσότερο την Ρωσία.

Είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις για το μέλλον. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Πούτιν έχει ήδη δεχθεί πλήγμα στην Ουκρανία και δύσκολα θα κάνει πίσω. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη που διατυπώνει ο Χένρι Κίσινγκερ στην αμερικανική Washington Post. Σύμφωνα με τον αμερικανό πρώην υπουργό Εξωτερικών, το ζητούμενο δεν είναι να επιλέξει η Ουκρανία μεταξύ Ανατολής και Δύσης, αλλά να βρει την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ των δύο. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, εξηγεί ο Κίσινγκερ, πιθανή προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία δεν συμβαδίζει με τους κανόνες της παγκόσμιας τάξης (προφανώς ξεχνάει επιμελημένα, ο πρωτεργάτης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, το δεύτερο σχέδιο Ανάν που επιχειρούν οι ΗΠΑ να επιβάλουν στην Κύπρο…).

Πάντως, στον επικοινωνιακό πόλεμο η Μόσχα κινείται επιθετικά στην προσπάθειά της να κατακρίνει τα κίνητρα της Δύσης. Στην ιστοσελίδα του «Russia Today» έχει αναρτηθεί ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνομιλία του Εσθονού υπουργού Εξωτερικών, Ούρμας Πσέτ, με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, από την οποία προκύπτει ότι ίσως να μην ήταν ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που στρατολογούσε ελεύθερους σκοπευτές στο Κίεβο, αλλά οι καθοδηγητές των διαδηλωτών (δηλαδή οι ναζί που βρέθηκαν πραξικοπηματικά στην σημερινή κυβέρνηση της Ουκρανίας).

Μπάρακ Ομπάμα: Αποφεύγει το ρίσκο
Απειλεί την Μόσχα με κυρώσεις, αλλά αφήνει την Ευρωπαϊκή Ένωση να κινεί τα νήματα και να δεχθεί, φυσικά, και τα ανταποδοτικά μέτρα – πλήγματα από τη Μόσχα

Περίπου ενάμισι χρόνο μετά την επανεκλογή του ο Μπάρακ Ομπάμα έχει καταφέρει να κερδίσει τις διεθνείς εντυπώσεις, καθώς ασκεί εξωτερική πολιτική χωρίς προσφυγή σε ένοπλη βία. Οι περιπτώσεις τόσο του Ιράν όσο και της Συρίας δείχνουν ότι για τον αμερικανό ηγέτη η διεξαγωγή πολέμου ή έστω η εκτέλεση χειρουργικών στρατιωτικών χτυπημάτων αποτελεί την τελευταία λύση στη στρατηγική του.
Η σημερινή κρίση στην Ουκρανία συνιστά για τις Ηνωμένες Πολιτείες ευκαιρία να περιορίσουν την επιρροή της Μόσχας όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακόμα και αν η Ρωσία προσαρτήσει τελικά την Κριμαία, ο συγκεκριμένος στόχος θα έχει ήδη επιτευχθεί, καθώς έχει χάσει πλέον τον έλεγχο του Κιέβου.
Ο Ομπάμα χειρίζεται την κρίση έξυπνα. Από τη μία πλευρά, μιλάει απευθείας με τον Πούτιν, απειλώντας τη χώρα του με κυρώσεις και αποδεικνύοντας την ισχύ του(;) και, από την άλλη, αφήνει την Ευρωπαϊκή Ένωση να κινεί τα νήματα ώστε να μην εμπλέκονται οι ΗΠΑ ενεργά.
Έτσι, πετυχαίνει να εξοικονομήσει πόρους, αλλά και να αποφύγει το ρίσκο μιάς αβέβαιης περιπέτειας στα εδάφη της παλαιάς Σοβιετικής Ένωσης. Είναι γνωστό ότι προτεραιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πλέον οι εξελίξεις στον Ειρηνικό και την Ασία, με δεδομένη την συνεχιζόμενη άνοδο της Κίνας. Το μεγάλο στοίχημα για τον Αμερικανό πρόεδρο είναι να δράσει προληπτικά για τον περιορισμό της ισχύος του Πεκίνου. Πιθανή μελλοντική συνεργασία Κίνας – Ρωσίας θα είναι σίγουρα επώδυνη, αν και οι δύο χώρες πρέπει πρώτα να λύσουν πολλά προβλήματα που τις χωρίζουν, όπως, για παράδειγμα, η τιμή του φυσικού αερίου.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ισχυροποιεί τη Ρωσία
Εκμεταλλεύεται τις αστοχίες των φιλοδυτικών Ουκρανών και την επιρροή του στη χώρα, ενώ δείχνει απολύτως αποφασισμένος και προετοιμασμένος απέναντι σε εκείνους που «έστησαν» την εξέγερση στο Κίεβο

Για τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ακούγονται πολλά στη Δύση, σχεδόν όλα αρνητικά. Κατηγορείται τελευταία για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, αδιαφορία για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και γενικότερα για αυταρχική εξουσία. Η ουσία είναι, όμως, ότι ο ρώσος ηγέτης έχει καταφέρει να ενισχύσει την διεθνή θέση της χώρας του, μετατρέποντάς την σε πανίσχυρο παίκτη στην παγκόσμια σκηνή (που οι «επίσημοι» ισχυροί φοβούνται να αντιμετωπίσουν).
Η πιο πρόσφατη επιτυχία του ήταν η ασφαλής διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που είχε σκοπίμως καλλιεργηθεί στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Όσον αφορά την ουκρανική κρίση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει κανένα λόγο να υποχωρήσει. Το επιχείρημα περί παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου έχει μεν βάση, αλλά η επιλεκτική χρησιμοποίησή του από της ΗΠΑ το αποδυναμώνει. 
Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος βάζει στην ατζέντα τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα:
Πρώτον, γιατί έδιωξε η ουκρανική αντιπολίτευση τον Γιανουκόβιτς, ενώ αυτός είχε δεχθεί τα αιτήματά της;
Δεύτερον, γιατί η μεταβατική ουκρανική κυβέρνηση συνεχίζει να συνεργάζεται με ολιγάρχες, κάτι για το οποίο κατηγορούνταν ο Γιανουκόβιτς;
Τρίτον, γιατί απαγόρευσε το Νέο Κοινοβούλιο τη ρωσική γλώσσα σε περιοχές της Ουκρανίας;
Και τέταρτον, γιατί ήθελε η Δύση να υποστηρίξει το «πραξικόπημα» στην Ουκρανία;
Φυσιολογικά, ένας ηγέτης όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι σε θέση να υπερασπιστεί τις θέσεις της χώρας του κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης ουκρανικής κρίσης. Πόσω μάλλον όταν γνωρίζει άριστα ότι το Κίεβο παραμένει εξαρτημένο από τη Μόσχα, τόσο λόγω του φυσικού αερίου που χρειάζεται, όσο και για να μην χρεοκοπήσει…

Πηγή εφημ. «Παραπολιτικά»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Ελάχιστος φόρος τιμής στις Αγγλίδες γυναίκες που δολοφονήθηκαν από τους ερωτικούς τους συντρόφους η εφαρμογή, από την 8 Μαρτίου 2014, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ο αποκαλούμενος «Νόμος της Clare» που πήρε το όνομα της άτυχής Clare Wood την οποία αφού δολοφόνησε τον Φεβρουάριο του 2009 με στραγγαλισμό, στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο πτώμα της άτυχης γυναίκας, ο πρώην φίλος της George Appleton στο προάστιο Salford, της μητροπολιτικής περιοχής του Μάντζεστερ.

Ο δολοφόνος είχε καταγράψει στα Αστυνομικά δελτία ρεκόρ βίας κατά των γυναικών και όπως δήλωσε ο πατέρας της Clare, Michael Brown, που αγωνίστηκε για την εισαγωγή του Νόμου Clare, η κόρη του θα ήταν ακόμα ζωντανή εάν είχε γίνει γνωστή η πλήρης έκταση της προηγούμενης συμπεριφοράς του Appleton.

Ο Νόμος της Clare προβλέπει ότι κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να ρωτήσει τις Αστυνομικές Αρχές σχετικά με την πιθανότητα χρήσης βίας σε άλλες γυναίκες από τον άνδρα που γίνεται ερωτικός σύντροφος.

Kαθώς συνεχίζεται στην Pretoria η δίκη του χρυσού Νότιο-αφρικανού «παρά-ολυμπιονίκη» Oscar Pistorius για τον φόνο της φιλενάδας και ερωτικού του συντρόφου, Reeva Steenkamp, που την πυροβόλησε θανάσιμα καθώς την θεώρησε «κλέφτη» τα Διεθνή ΜΜΕ ανέδειξαν ένα άλλο τραγικό στατιστικό στοιχείο στη χώρα του μεγάλου, μακαρίτη πια, Nelson MandellaQ.
“Κάθε 4 λεπτά μια γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού, ενώ κάποια από τα θύματα στη συνέχεια του βιασμού θανατώνονται από τους βιαστές τους…»
Σε άλλη είδηση που αφορά στον γυναικείο πληθυσμό ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε μια πολύ σοβαρή καμπάνια για την συμμετοχή γυναικών στο Κοινοβούλιο της Αιγύπτου όπου σήμερα μόνο 2% των μελών του είναι γυναίκες.

Προφανώς παραμένει πολύς δρόμος για την ποθητή «ισότητα»…Γράφει ο Γιώργος Παυλόπουλος

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι ηγέτες της Δύσης απέφυγαν τη σκληρή γλώσσα κατά της Ρωσίας. «Παράνομη» χαρακτήρισαν την εισβολή της στην Κριμαία και το δημοψήφισμα, την κατηγόρησαν ότι «απειλεί την ειρήνη στην Ευρώπη» και προκαλεί νέο Ψυχρό Πόλεμο, την απείλησαν με διεθνή απομόνωση και αποβολή από την ομάδα των G8, ενώ σε προσωπικό επίπεδο, ο Μπάρακ Ομπάμα χαρακτήρισε τις θέσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν ως «μυθοπλασίες».

Σε επίπεδο πράξεων όμως, η επιβολή αντιποίνων σε βάρος της Μόσχας αποδεικνύεται μία πολύ πιο δύσκολη υπόθεση. Διότι οι μεν Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί αφενός δεν έχουν τη δυνατότητα να κηρύξουν πόλεμο στους Ρώσους (μιάς και κινδυνεύουν να ταπεινωθούν) και αφετέρου φοβούνται ότι η επιβολή σοβαρών και επώδυνων οικονομικών κυρώσεων μπορεί να μετατραπεί σε μπούμερανγκ, το οποίο είναι πολύ πιθανό να στραφεί εναντίον τους, καταφέροντας σοβαρό πλήγμα στην, ούτως ή άλλως, εύθραυστη οικονομία της Ευρωζώνης.

Οι δε Αμερικανοί, ακόμη και να θέλουν, δεν μπορούν να πλήξουν αποτελεσματικά τους Ρώσους σε οικονομικό επίπεδο. Από την άλλη, παρά τους λεονταρισμούς του ΝΑΤΟ, γνωρίζουν ότι κάθε προσπάθεια να αμφισβητήσουν δια της βίας τα «κεκτημένα» τους (στην Κριμαία και αλλού) μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε απευθείας σύγκρουση ανάμεσα σε δύο τρομακτικές πολεμικές μηχανές, τη δική τους, η οποία είναι η πιο ισχυρή που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα και τη ρωσική, που εξακολουθεί να διαθέτει πολλά και κοφτερά… δόντια, ειδικά σε εκείνη την περιοχή.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Πούτιν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ακούει τις απειλές χωρίς να ανησυχεί (μάλλον χαμογελάει, αφού δείχνει πολύ καλά προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα). Διότι τη στιγμή που προσαρτά την Κριμαία και ετοιμάζεται να προβάλει αξιώσεις και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας, δεν υπάρχει περίπτωση να τον σταματήσει το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων και η απαγόρευση εισόδου σε ΗΠΑ και ΕΕ μερικών δεκάδων προσώπων.
Το αφεντικό του Κρεμλίνου αισθάνεται ακόμη πιο άνετα, λόγω και των ρηγμάτων που υπάρχουν στο στρατόπεδο των υποστηρικτών της νέας ελίτ του Κιέβου, τα οποία ήρθαν στην επιφάνεια με τη γνωστή ύβρη της Β. Νούλαντ για την Ε.Ε., συνεχίστηκαν με αναλύσεις στα αμερικανικά ΜΜΕ και κλιμακώνονται με τη δυσφορία πολλών ευρωπαίων απέναντι στις πιέσεις της Ουάσινγκτον για πιο σκληρές οικονομικές κυρώσεις, καθώς μοιάζει σαν να θέλουν οι Αμερικανοί να κάνουν… «τσαμπουκά» με άλλους να πληρώσουν το κόστος.

Πρακτικά, το μοναδικό που ίσως ανάγκαζε τη Μόσχα να κάνει πίσω, είναι ένας συνδυασμός ρεαλιστικής στρατιωτικής απειλής από τις ΗΠΑ και σκληρών οικονομικών κυρώσεων από την Ε.Ε. Μόνο που ένας τέτοιος συνδυασμός έχει μεγάλο, έως απαγορευτικό κόστος.

Πρακτικά, λοιπόν, όσον αφορά στη Γερμανίδα καγκελάριο, εάν αποφάσιζε μόνη της, ίσως δεν θα είχε θεμελιώδη αντίρρηση να μοιράσει –έστω και ατύπως- την Ουκρανία με τους Ρώσους, σε μία ιδιότυπη επανάληψη του Μπρεστ – Λιτόφσκ.
Από την πλευρά του ο Ομπάμα βρίσκεται ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Από τη μία βρίσκεται η πλειονότητα των αμερικανών πολιτών που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την εμπλοκή σε ένα ακόμη πολεμικό μέτωπο. Από την άλλη, έχει να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη κλίκα των «γερακιών» -όπως ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και σύμβουλος του Τζ. Μπους, Τζον Μπόλτον, ο οποίος είπε: «Δεν δεχόμαστε ο πρόεδρος των ΗΠΑ να είναι αδύναμος και αναποφάσιστος».

Πηγή «Ημερησία»Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Συκοφαντούσαν εκπαιδευτικούς για ρατσισμό ώστε να βάλουν στη θέση τους ισλαμιστές! 
Δούρειος ίππος του ισλάμ, με υποψία δημιουργίας ισλαμικών πυρήνων...

Απίστευτο σχέδιο αποκάλυψαν οι αρχές ασφαλείας στην Βρετανία. Τούρκοι και άλλοι ισλαμιστές είχαν οργανώσει επιχείρηση με τον κωδικό “δούρειος ίππος” με σκοπό να αλώσουν σχολεία στο Μπέρμιγχαμ και αλλού.

Τι έκαναν; Συκοφαντούσαν τους διευθυντές των σχολείων ως… ρατσιστές και προωθούσαν στην θέση τους ισλαμιστές που θα επέβαλλαν την ισλαμική προπαγάνδα!

Ήδη ανώτατα κλιμάκια επιθεωρητών του υπουργείου παιδείας στην Βρετανία έχουν στα χέρια τους έγγραφα που ξεσκεπάζουν την επικοινωνία μεταξύ δύο υψηλόβαθμων φονταμενταλιστών που φέρεται να είναι οι εγκέφαλοι του σχεδίου. Ο ένας στο Μπέρμιγχαμ και ο άλλος στο Μπράντφορντ.  
Η στόχευση σύμφωνα με την εφημερίδα του Μπέρμιγχαμ ήταν τέσσερα σχολεία με αρκετούς μουσουλμάνους μαθητές: Adderley Primary, Saltley School, Park View School και Regents Park Community Primary School –που ήδη το σχέδιο είχε εφαρμοστεί με επιτυχία.
Τα έγγραφα αποκαλύπτουν πως ακολουθούσε παρόμοια δράση στο Bradford και στο Manchester.

school-signs-main-6782960

Στις συνομιλίες τους τα υψηλόβαθμα στελέχη παραδεχόντουσαν ότι χρησιμοποιούσαν ψευδείς κατηγορίες κατά διευθυντών, αλλά αυτό ήταν επιτρεπτό -όπως ανέφεραν- στα πλαίσια του τζιχάντ!

“Έχουμε υποχρέωση να εκπληρώσουμε τον ρόλο μας απέναντι στην προετοιμασία των παιδιών μας για να γίνουν στρατιώτες του Αλλάχ” ενώ τα σχολεία στόχοι ήταν αυτά με τον μεγαλύτερο αριθμό μουσουλμάνων μαθητών.

Η υπόθεση είναι στα χέρια της Βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδείξεις για “προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων”. Λες και μετά από πέντε χρόνια πλύσης εγκεφάλου από τους ισλαμοφασίστες αυτά τα παιδιά δεν θα ήταν μισάνθρωποι και εν δυνάμει τρομοκράτες…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Έρημη και απρόσωπη η Βουλή, πορεύεται τον θεσμικό κατήφορο του μνημονιακού ολοκληρωτισμού. Δεν είναι μόνο ότι η χώρα κυβερνάται με αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτε ότι η δανειακή σύμβαση δεν έχει περάσει από τη Βουλή. Δεν είναι μόνο ότι ο πρωθυπουργός αποφεύγει να πάει στο Κοινοβούλιο, δίνοντας το μήνυμα της θεσμικής υποβάθμισής του. Κι αυτό παρ' ότι κυβερνά κυβέρνηση συνεργασίας, που θεωρητικά θα καθιστούσε περισσότερο αναγκαία την αναζήτηση κοινοβουλευτικών συνθέσεων.

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες πρωτόγνωρων σκηνών που συγκροτούν ένα συνεχές εκτροπών. Ψηφίζονται (ν)τροπολογίες που λίγες ημέρες μετά καταργούνται. Επίσης, ψηφίζονται άρθρα νομοσχεδίου, παρ' ότι τα καταψηφίζει η πλειοψηφία των βουλευτών. 
Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση πέρασε φωτογραφική διάταξη με την οποία καταργείται η ποινική ευθύνη δημάρχων, εάν είχαν χρησιμοποιήσει συμβάσεις μίσθωσης έργου για άλλο έργο από το εγκεκριμένο. Η (ν)τροπολογία αφορούσε τον Ψωμιάδη και η κυβέρνηση, μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να την αποσύρει μετά την ψήφισή της! Δεν είχε κάνει λάθος, διότι η αντιπολίτευση είχε επισημάνει πως πρόκειται για (ν)τροπολογία με αποτέλεσμα να εξαγριωθεί ο αρμόδιος υπουργός.

Το χούι, όμως, φεύγει τελευταίο! Προχθές, το άρθρο 30 του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο καθόριζε τις έδρες των περιφερειακών αστυνομικών διοικήσεων, ψηφίστηκε, παρ' ότι το υποστήριξαν μόνον οι βουλευτές της Ν.Δ. (και μάλιστα όχι όλοι) και παρά τη δεδηλωμένη αντίθεση του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 
Ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης υποστήριξε ότι οι 125 βουλευτές της Ν.Δ. είναι περισσότεροι από τους 127 βουλευτές των άλλων κομμάτων! Επινόησε μάλιστα και τη θεωρία της "εικαζόμενης πλειοψηφίας" της Ν.Δ., καθώς μέσα στην αίθουσα δεν ήσαν περισσότεροι από 20 βουλευτές όλων των πτερύγων.

Χθες ο υπουργός κ. Δένδιας αναγκάστηκε να δηλώσει ότι η ρύθμιση δεν πέρασε, δικαιολογούμενος ότι υπήρξε "λάθος διάγνωση αποτελέσματος". Τα βίντεο των ψηφοφοριών, όμως, βοούν και αποδεικνύουν τη μεθόδευση Μαρκογιαννάκη, ο οποίος, ψηφοθηρών αδίστακτα (ελέω Χανίων...) άλλαξε την... αριθμητική! 
Πρόκειται για... εικαζόμενη αριθμητική ή, ακόμη χειρότερα..., εικαζόμενη δημοκρατία.

Παρά τη φαιδρότητα των κυβερνητικών παραγόντων, το θέμα έχει μεγάλη πολιτική σημασία. Δείχνει ότι ο θίασος της Ν.Δ. είναι αδίστακτος, αρκεί να διασφαλίσει τη νομή της εξουσίας. Μήπως είναι έτοιμος και για όλα; Μήπως δεν διανοοείται πως θα χάσει την εξουσία; Σ' αυτή την περίπτωση ο κοινοβουλευτικός τραγέλαφος μπορεί να αποδειχθεί τραγωδία για τη Δημοκρατία...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ενδεχόμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τέμενος, διατύπωσε ο Οικονομικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια της Σύναξης των προκαθημένων των Ορθόδοξων Εκκλησιών, που είναι σε εξέλιξη στην πόλη και μεταδίδονται σήμερα από όλα τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Αν η Αγία Σοφία πρόκειται να γίνει και πάλι χώρος λατρείας, θα πρέπει να λειτουργήσει ως εκκλησία, διότι γι αυτό κτίσθηκε» σημείωσε κ. Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στην συζήτηση, που εξελίσσεται σε ορισμένους κύκλους στην Τουρκία.

«Την τελευταία περίοδο βλέπουμε σε ορισμένα τμήματα της κοινής γνώμης την τάση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. Ως Εκκλησία, αντιτιθέμεθα σε αυτό και μαζί μας θα αντιδράσει έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου, όλος ο χριστιανισμός κόσμος» τόνισε ο Πατριάρχης.

Σημειώνεται ότι εσχάτως και προφανώς εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης, ορισμένοι κύκλοι του εθνικιστικού Ισλάμ, ζητούν, η Αγία Σοφία -που έχει μετατραπεί σε μουσείο, με απόφαση του Κεμάλ Ατατούρκ, με την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας- να λειτουργήσει ξανά ως τέμενος.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγία Σοφία έπαψε να λειτουργεί ως χριστιανικός ναός και μετατράπηκε σε ισλαμικό τέμενος μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, τον Μάιο του 1453 από τον Μωάμεθ τον Πορθητή.Δορυφορικές εικόνες δείχνουν την μεταφορά… υλικών σε βομβαρδιστικά

Μεταδόθηκαν, χθες, δορυφορικές εικόνες από τις κύριες βάσεις των ρωσικών στρατηγικών αεροσκαφών που δείχνουν ότι 30 βομβαρδιστικά έχουν συγκεντρωθεί μόνο στο αεροδρόμιο του Borisoglebsk όπου βρίσκεται μία από τις κεντρικές αποθήκες ρωσικού πυρηνικού οπλισμού (Voronezh-45).

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο και τις δορυφορικές εικόνες υπάρχει μεταφορά… υλικών από την αποθήκη στα αεροσκάφη, που σημαίνει ότι φορτώνονται σαν να επίκειται η έναρξη του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Μάλιστα, οι Αμερικανοί έχουν καταγράψει αυξημένο αριθμό Emergency Action Messages (EAM’s) από τη ρωσική πλευρά.

Την είδηση μετέδωσε και το beforeitsnews.com, το οποίο αναρωτιέται εάν πρόκειται για ετοιμασία ρωσικών αντιποίνων σε περίπτωση κάποιας ΝΑΤΟϊκής συμβατικής επίθεσης. Την ίδια στιγμή το αμερικανικό σάιτ αναφέρει κάτι πολύ σημαντικό. «Οι ΗΠΑ επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, για την επέμβαση στην Ουκρανία, την ίδια στιγμή που ξόδεψαν 5 δις. δολάρια για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και για να εκδιωχθεί ο Β. Γιανουκόβιτς».

Μέχρι τις 5 Μαρτίου οι αμερικανικοί δορυφόροι έδειχναν την άφιξη πολλών βομβαρδιστικών. Στις 5 Μαρτίου αμερικανικά drones καταμέτρησαν περισσότερα από 30 στρατηγικά βομβαρδιστικά, ενώ κατέγραψαν πολλαπλές εξαγωγές υλικών από την πυρηνική αποθήκη προς τα αεροπλάνα.

Τα αεροπλάνα παραμένουν στον αεροδιάδρομο και μοιάζουν να έιναι συνδεδεμένα με Auxiliary Power Units (APU's) όπως τα περιγράφουν οι Αμερικανοί δείγμα ότι τα αεροσκάφη παραμένουν σε ετοιμότητα για άμεση απογείωση!

Το σύνολο των βομβαρδιστικών είναι συγκεντρωμένο σε δύο αεροπορικές μεραρχίες, την 22η TBAD και την 326η TBAD, καθώς και το 43ο Κέντρο Αξιολόγησης και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων. Όλα τα στρατηγικά βομβαρδιστικά ανήκουν στη δικαιοδοσία της 37ης Στρατιάς.

Μονάδες:

Α) 22η Αεροπορική μεραρχία με βάση την ΑΒ Engels
121o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Engels – Tu-160 Blackjack.
184o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Engels – Tu-95MS.
52o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Shaikovka – Tu-22M3.
840o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Sol'cy – Tu-22M3.

Β) 326η Αεροπορική μεραρχία με βάση την ΑΒ Ukrainka

182o GTBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Ukrainka – Tu-95MS.
79o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Ukrainka – Tu-95MS (Tu-95KM, Tu-95K. Πιθανώς όλα τα βομβαρδιστικά σειράς «ΚΜ και Κ» εκσυγχρονιστήκαν σε επίπεδο «MS»).
200o GTBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Belaya – Tu-22M3.
444o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Vozdbizhenka – Tu-22M3.
Αεροσκάφη: 120~150 Tu-22M3 και Tu-22M3M, 62 Tu-95MS, 16 Tu-160.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό Turner Radio Network, το οποίο βασίστηκε σε εικόνες από αμερικανικούς δορυφόρους που φωτογράφισαν τις ρωσικές κινήσεις. Για να γίνει αντιληπτή η σημασία αυτής της συγκέντρωσης στρατηγικών βομβαρδιστικών, μόλις πριν από τρεις ημέρες στο αεροδρόμιο βρισκόντουσαν… δύο!
Έχει ενδιαφέρον ότι η είδηση αυτή αναπαράγεται από αμερικανούς.

Δημιουργία αντιδυτικού στρατιωτικού συνασπισμού
Εντωμεταξύ, με αστραπιαίες κινήσεις δείχνει να απαντά η Ρωσία στην εντεινόμενη πίεση που της ασκεί σε πολιτικό κυρίως και στρατιωτικό κατά δεύτερο μέρος το ΝΑΤΟ.
Στην Μόσχα συνεδρίασε η στρατιωτική επιτροπή που έχει συσταθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου των υπουργών Άμυνας του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) και αποφάσισαν για την άμεση δημιουργία μίας Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.

Τα μέλη της Στρατιωτικής Επιτροπής των χωρών του συνασπισμού CSTO, στην ουσία το ΝΑΤΟ της Ευρασίας, συμπεριλαμβάνουν τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών που απαρτίζουν τον οργανισμό όπως η Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, η Ρωσία, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και η Λευκορωσία.

Η πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ρώσου Α/ΓΕΕΔ, στρατηγού Valery Gerasimov και αποφασίστηκε η άμεση δημιουργία της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης σε περιοχές κρίσης όπως η Κριμαία (αν και δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται στην Κριμαία κάποια βοήθεια η Ρωσία) η καθιέρωση ενός κοινού συστήματος αεράμυνας και αντιπυραυλικής αεράμυνας.

Η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης θα έχει 50.000 ετοιμοπόλεμους άνδρες από τους οποίους τους 35.000 θα διαθέτει η Ρωσία. Θα είναι διακλαδική και θα μπορεί να αναπτυχθεί σε διάστημα 24 ωρών σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Και τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο
Μέσα σε αυτό το θερμό κλίμα σε επιχείρηση εικονικού βομβαρδισμού των Φούρνων προχώρησε η τουρκική αεροπορία χθες στο κεντρικό Αιγαίο με έξι F-16 από τις βάσεις της Μπαντίρμα και του Μπαλίκεσιρ.
Τα έξι τουρκικά μαχητικά μπήκαν στις 11.00 στο ελληνικό FIR μεταξύ Σάμου και Χίου και κατευθύνθηκαν προς το κεντρικό Αιγαίο. Προς αναχαίτισή τους έσπευσαν από τη Σμηναρχία της Σκύρου δύο «γερόλυκοι» της ελληνικής αεράμυνας, ένα ζευγάρι F-4E Peace Icarus της 339 Μοίρας που «λοκάρισαν» με το προηγμένο (προϊόν του προγράμματος εκσυγχρονισμού) ραντάρ τους APG-65 τα τουρκικά μαχητικά, την ώρα που αυτά πετούσαν επάνω από ελληνικό έδαφος σε μία κλασική αποστολή προσβολής στόχων εδάφους.

Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά από την Μπαντίρμα πέρασαν σε ύψος μόλις 1.000 μέτρων επάνω από το σύμπλεγμα των Φούρνων στις 11.25. Τα άλλα δύο από το Μπαλίκεσιρ βρισκόντουσαν υψηλότερα καλύπτοντας την τετράδα από τα 5.000 μέτρα.
Ο ήχος των τουρκικών μαχητικών ανησύχησε τους κατοίκους, οι οποίοι έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει και αντίκρισαν την ημισέληνο να πετά σε απόσταση μόλις 1.000 μέτρων πάνω από τα κεφάλια τους.
Τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν πριν φτάσουν την περιοχή τα ελληνικά…


Πηγή "Ελεύθερη Ώρα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Με «φόντο» τους Τατάρους της Κριμαίας

ΗΠΑ – Ρωσία επιστρέφουν σε τακτικές «ψυχρού πολέμου» με «φόντο» τα γεγονότα στην Ουκρανία και ο Ερντογάν κινδυνεύει να βρει «μπελά» σε ένα ακόμα μέτωπο.

Ο τούρκος πρωθυπουργός είναι στην «μπούκα» των αμερικανών εδώ και καιρό (αν και υπάρχουν ενδείξεις για αντιστροφή αυτού του κλίματος), αλλά πλέον «μπαίνει» και στο «μάτι» του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αιτία, το αίτημα της μουσουλμανικής μειονότητας των Τατάρων στην Κριμαία προς την Άγκυρα, για συμπαράστασή της προς αυτούς.
Οι Τάταροι δεν επιθυμούν την απόσχιση της χερσονήσου από την Ουκρανία, την ώρα που η αντιπαράθεση της τελευταίας με την Ρωσία οξύνεται.

Το βέβαιο είναι ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρόκειται να δει θετικά κανενός είδους «παρέμβαση» από την κυβέρνηση τουΤαγίπ Ερντογάν στα δικά του «χωράφια» κι ενώ ο τούρκος έλαβε πρόσφατα «μήνυμα» και από τον Μπάρακ Ομπάμα.
Οι ΗΠΑ εμφανίσθηκαν στα τέλη του Ιανουαρίου να εξαπολύουν απειλές κατά του Ερντογάν, ακόμα και την ανατροπή του από την εξουσία, εφόσον δεν «επέστρεψε στη νομιμότητα», για την πολιτική που ακολουθεί στο εσωτερικό της χώρας του, αλλά και στο εξωτερικό.

Επικίνδυνος
Η αμερικανική εφημερίδα New York Times με «πύρινο» άρθρο της είχε επιτεθεί τον Ιανουάριο κατά του Ερντογάν και του καταλόγιζε τότε ότι έχει δημιουργήσει ένα «απολυταρχικό καθεστώς» περιγράφοντας την Τουρκία ως κίνδυνο για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Αν ο τούρκος πρωθυπουργός καταφέρει να «ενώσει» Ομπάμα και Πούτιν «απέναντί» του, θα είναι πραγματικό ένα επίτευγμα!
Η περιοχή της Κριμαίας έχει τη δική της ιστορία. Η Κριμαία ανήκε από το 1475 ως το 1774 στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μετά τον Ρωσο-Τουρκικό πόλεμο ανεξαρτητοποιήθηκε και το 1783 προσαρτήθηκε στην Ρωσική Αυτοκρατορία.
Ο Στάλιν είχε χαρακτηρίσει δια νόμου τους Τατάρους ως προδότες της Σοβιετικής Ένωσης το 1944, με την κατηγορία ότι συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς στην διάρκεια του πολέμου.

Εν έτη 2014 οι Τατάροι επιστρέφουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για άλλους λόγους και η περαιτέρω στάση των Τούρκων -και σε αυτό το ζήτημα- μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των δύο μεγαλύτερων χωρών του πλανήτη.

Κλέφτη!
Οι εξελίξεις στην Τουρκία, έτσι κι αλλιώς, διατηρούνται μόνιμα στην κορυφή της επικαιρότητας. Το «κλέφτη Ερντογάν» που φώναζε πλήθος λαού στις πρόσφατες διαδηλώσεις των τούρκων πολιτών κατά του νυν πρωθυπουργού, δεν ηχεί έτσι κι αλλιώς καλά στα αφτιά των ηγετών των δύο υπερδυνάμεων του πλανήτη.
ΗΠΑ και Ρωσία παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο τεράστιο σκάνδαλο με τις μίζες που συγκλονίζει την Τουρκία από τον περασμένο Δεκέμβριο, στο πλαίσιο του οποίου έγιναν 71 συλλήψεις, 14 προφυλακίσεις και μεταξύ αυτών υπήρξαν οι γιοί τριών υπουργών.

Πηγή “Press Time”


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Με τί ανάστημα θα βγείτε στην "αγορά του κόσμου",  ώ παιδιά των μνημονίων;

Πώς θα περπατήσετε εν μέσω των κοινών θνητών, των θυμάτων σας, ω Εφιάλτες;

Πώς θα ζητήσετε την ψήφο των νεκρών απ' τις 5000 αυτοκτονίες-δολοφονίες σας;

Για ξεμυτίστε στους δρόμους και στις πλατείες να δούμε το θάρρος και το θράσος σας.
Περπατήστε στην κοινωνία πεντακόσια μέτρα, να δούμε, θα βγείτε αλώβητοι και σώοι;

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό, και ζωντανή δημοσκόπηση!
Εμπρός λοιπόν  να μας πείσετε!

Έξω όμως.
Όχι στα κλειστά σαλόνια και στα στούντιο των καναλιών.

Ανάμεσα στον λαό.
Στον κόσμο που σπαρταράει στα δίχτυα της καθημερινότητας.
Ανάμεσα στην θλίψη και την απελπισία που σπείρατε.

Θριάμβους κι επιτυχίες ονειρεύεστε;
Η πανολεθρία σας περιμένει!

Ήρθε η ώρα αυτών που μπορούν και περπατούν μαζί με τον λαό...
Ανάμεσα στον λαό,
Για τον λαό.

Εσείς, θα μείνετε μιά κακή παρένθεση της Ιστορίας.
Εμείς, θα γράψουμε την Ιστορία...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

Ρωσικά στρατεύματα σε κίνηση και πάλι προς την Κριμαία
Μόνο σήμερα τουλάχιστον μια μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού με οχήματά της εισέρχεται στην Κριμαία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Στην Σεβαστούπολη, σήμερα Σάββατο αναφέρθηκαν μεγάλες ρωσικές ενισχύσεις με τουλάχιστον δύο κατ’ εκτίμηση, μηχανοκίνητες μεραρχίες πεζικού με το σύνολο του υλικού τους, σύμφωνα και με βίντεο.
Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Εξωτερικών της Μόσχας απέκλεισε κάθε διάλογο με τις νέες αρχές της Ουκρανίας, τις οποίες κατονόμασε ως «μαριονέτες».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ουκρανικών δυνάμεων στην Κριμαία Vladislav Seleznyov και δηλώσεις του στο διεθνές πρακτορείο Associated Press, υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες που αναφέρουν ότι είδαν ρωσικά αποβατικά πολεμικά πλοία, που αφού διέσχισαν τα Στενά του Κερτς, που χωρίζουν την Κριμαία από το ρωσικό έδαφος, την Παρασκευή το βράδυ, εκφόρτωσαν τουλάχιστον 200 στρατιωτικά οχήματα και τεθωρακισμένα στην ανατολική Κριμαία.

Επίσης σήμερα Σάββατο μια τεράστια σε μήκος ρωσική μηχανοκίνητη στρατιωτική φάλαγγα (με συμβατικούς αριθμούς) έφθασε στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Κριμαίας, Συμφερούπολη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο AGI. Η φάλαγγα αποτελούνταν από δεκάδες οχήματα και τεθωρακισμένα που μετέφεραν στρατιώτες σύμφωνα με πηγή, από την πόλη της Zuya, στην Συμφερούπολη. Το κονβόι φέρεται να ήρθε από τα ανατολικά δια μέσου της πόλη Belogorsk.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου AP, βλέποντας την αυτοκινητοπομπή το Σάββατο 40 χλμ δυτικά της πόλης Φεντοσία, παρατήρησε στο πίσω μέρος των φορτηγών, βαριά οπλισμένους στρατιώτες χωρίς να έχουν οποιοδήποτε σήμα ή διακριτικό.

Σχόλιο: Η Ρωσία πραγματοποιεί ενίσχυση των δυνάμεων της στην χερσόνησο της Κριμαίας, προφανώς με σκοπό την διεξαγωγή τετελεσμένων γεγονότων. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για προσπάθειες, καταρχήν μετάβασης ουκρανικών δυνάμεων καταδρομών, αλλά και μελών του «δεξιού τομέα» στην περιοχή, γεγονός το οποίο θέλει να εξουδετερώσει το Κρεμλίνο εν τη γενέσει του. Γεγονός επίσης παραμένει η εξέγερση στο Ντόνεσκ, αλλά και σε άλλες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, και η σύλληψη ρωσόφωνων ηγετικών στελεχών, γεγονός που περιπλέκει επικίνδυνα τα πράγματα.
Εκτίμηση είναι ότι το ρωσικό στρατιωτικό σχέδιο στην Ουκρανία, όποια μορφή και εάν έχει, θα εκτελεστεί εις το ακέραιο και μετά θα καθίσουν οι Ρώσοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης 

Αγαπώ τη Ρωσία, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο της. Αν πετύχετε πουθενά την ταινία «Ο τεσσαρακοστός πρώτος», σε σκηνοθεσία Γκριγκόρι Τσουχράι, βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Μπόρις Λαβρένιεφ, δείτε τη. Θα με θυμηθείτε.

Πέρασα όλο το καλοκαίρι πριν από την τρίτη γυμνασίου κλεισμένος μέσα, γιατί ανακάλυψα τον Ντοστογιέβσκι και διάβασα μαγεμένος τα άπαντά του στην παλιά ωραία έκδοση του Γκοβόστη, σε μετάφραση Αρη Αλεξάνδρου. Κι όταν λέμε τα άπαντα, κυριολεκτώ. Τα πάντα όλα! Η μάνα μου δικαίως φοβήθηκε ότι είχα σαλτάρει, γιατί έκλεινα και τα ρολά, μη μου χαλάσει η αυτοσυγκέντρωση, αλλά είχα απλά ανακαλύψει έναν ολόκληρο κόσμο. Κι όπως λέω στις κόρες μου, ο ωραιότερος, βαθύτερος πνευματικά και φθηνότερος τρόπος να ταξιδεύεις είναι το διάβασμα. Ακολούθησαν κι άλλοι, αλλά όταν φτάσεις στην ποίησή τους και διαβάσεις την Αννα Αχμάτοβα, καταλαβαίνεις τι σημαίνει καλλιτεχνική ηθική δράση.

Τα μακρινά ορθόδοξα αδέλφια μας είναι ένας μεγάλος λαός, όχι μόνο στους συγγραφείς, στους ποιητές, στους σκηνοθέτες, στους επιστήμονες, αλλά και στους απλούς καλούς ανθρώπους. Ηταν αυτοί που ορμούσαν με τις λόγχες ενάντια στους «άπιστους» εισβολείς του Ναπολέοντα με την καθοδήγηση του γέρου Κουτούζοφ. Εκατόν τριάντα και κάτι χρόνια μετά καθήλωσαν τους Γερμανούς έξω από τη Μόσχα και τους πήγαν σαν μπουλντόζα πίσω στο Βερολίνο, όπου υπέβαλαν τα σέβη τους αυτοπροσώπως στον Αδόλφο. Και το έκαναν αυτό υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους, με μια ηγεσία που συνολικά σκότωσε περισσότερους Ρώσους πολίτες κι από τον Χίτλερ! Λίγοι λαοί στον κόσμο έχουν υποφέρει τόσο από την ίδια τους την κυβέρνηση και ακόμη λιγότεροι έχουν αγωνιστεί τόσο πολύ.

Ομως δεν έχω ψευδαισθήσεις. Ενας Σέρβος φίλος, ιστορικός και διπλωμάτης, με ειλικρινή αγάπη για την Ελλάδα, έπειτα από ένα ωραίο δείπνο στην Αθήνα μού είπε:
«Οι Ρώσοι; Αχ, φίλε μου, ρώτα εμάς. Κάθε φορά που μας ξεσκίζανε τις σάρκες, τους περιμέναμε κι ακόμη στον δρόμο είναι»…
Η Ρωσία στην εποχή Γιέλτσιν είχε κυλήσει σε ανυποληψία, στα πρόθυρα της οικονομικής και της κοινωνικής διάλυσης. Ο Πούτιν έδωσε ξανά στη Ρωσική Ομοσπονδία δύναμη, κάθε είδους, και κύρος. Ανέστρεψε την πορεία της παρακμής.

Η σπουδαία προσπάθεια του Κ. Καραμανλή για προσέγγιση με τη Ρωσία ήταν από τους βασικούς λόγους που τον υποστήριξα με σθένος. Και κανείς δεν θα μου αλλάξει τη γνώμη ότι αυτή η προσπάθεια υπονομεύτηκε από τους ίδιους εξωγενείς παράγοντες που έκαψαν τη χώρα το 2007, από τους ίδιους που διαχειρίστηκαν μέσω «χρήσιμων ηλιθίων» το άγος των «μαϊμού Δεκεμβριανών» του 2008, όπου οι αντιδράσεις σε μια τραγική δολοφονία ενός παιδιού εξελίχθηκαν σε τεράστια επιχείρηση αποσταθεροποίησης και ανατροπής της κυβέρνησης.

Οσο όμως μικρό καλάθι κι αν κρατάμε, όσο γελοίες κι αν είναι οι μεσσιανικές φαντασιώσεις διάφορων εγχωρίων για το «ξανθό γένος», δεν μπορείς να αμφισβητείς ή, πολύ περισσότερο, να θίγεις ευθέως τα ρωσικά συμφέροντα στο ίδιο το υπογάστριο της Ρωσίας.

Η Ουκρανία είναι ένα τεχνητό κράτος, γεμάτο πληθυσμούς που είτε μισούν τη Μόσχα είτε απλά είναι, νιώθουν Ρώσοι. Τη δε Κριμαία την απέσπασε από τη Ρωσία και την έδωσε στην Ουκρανία ο Χρουστσόφ, στο πλαίσιο των προσθαφαιρέσεων πληθυσμών και εδαφών που δήθεν θα βοηθούσαν στην αποδυνάμωση του ισχυρότερου έθνους της ΕΣΣΔ, ώστε κάποτε να γίνει τάχα το όλον μια σοβιετική σούπα. Τα έθνη όμως, δρομείς αντοχής στην Ιστορία, λειτουργούν αλλιώς.

Η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να πάει σαν αλεπού στο παζάρι. Κατανοητή η υποχρέωσή μας ως προεδρεύουσα χώρα της Ε.Ε. να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στις δύο πλευρές.
Ομως η άποψή μου είναι ότι το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι το ξεκίνησαν οι ίδιοι εγκληματικά ανόητοι μηχανισμοί που πήγαν να ανατρέψουν τον Ασαντ στη Συρία. Εκεί βρέθηκαν αγκαλιά με όλο τον εσμό της Αλ Κάιντα και των παραφυάδων της, στην Ουκρανία βρέθηκαν να χορεύουν καζατσόκ με τους επιγόνους των εθελοντών στα SS. Και ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή ξερογλειφόταν με την ουκρανική «επανάσταση», ενώ πολιτικά ανόητοι σαν κάποιον Μπάρκα, λίγο ΤΕΙ και λίγο «Αυγή», ονειρεύονταν φυγή Σαμαρά αλά Γιανουκόβιτς. Οι εικόνες όμως του κατσαπλιά νέου πρωθυπουργού να χαιρετά ναζιστικά, οι επιθέσεις σε συναγωγές, τα εμβλήματα των συνεργατών των ναζί στα περιβραχιόνια των «επαναστατών» και οι τραμπουκισμοί μπροστά στις κάμερες τους έκαναν να τα μαζέψουν και να τα σκεπάσουν όπως η γάτα ξέρετε τι. Αλλο ένα τυχοδιωκτικό ρεζιλίκι της Κουμουνδούρου, μετά τα περί Βενεζουέλας και Αργεντινής, όπου βασιλεύει πλέον χάος. Κατσικοπόδαρος ο Αλέξης.

Το δικό μας συμφέρον είναι να μη γίνουμε μέρος του προβλήματος, να μη θίξουμε την περηφάνια και τα ζωτικά συμφέροντα της Ρωσίας. Γιατί μπορούμε να πάθουμε μια πολύ απλή και μεγάλη ζημιά. Οι Ρώσοι π.χ. να ακυρώσουν τη συμφωνία για την αναδρομική, από τον Αύγουστο του 2013, μείωση κατά 15% της τιμής του φυσικού αερίου κι έτσι να είμαστε και κερατάδες και δαρμένοι για ξένα τυχοδιωκτικά νιτερέσα. Οπότε, Βαγγέλη μου, πάνε μια βόλτα, πες για λογαριασμό μας, ως προεδρεύουσα χώρα, κάνα ευχολόγιο εις αμφοτέρους και κάνε στην άκρη μη φάμε καμιά αδέσποτη, πάνω που πάμε να σταθούμε στα πόδια μας…Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Σύμφωνα με πληροφορίες το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε μεγάλη άσκηση στην Βόρεια Νορβηγία στα σύνορα με τη Ρωσία, με το κωδικό όνομα «ψυχρή απάντηση». Η άσκηση περιλαμβάνει προσομοίωση εισβολής σε εχθρικό (Ρωσικό) έδαφος και καταστροφή της δυνατότητας ανεφοδιασμού του αντιπάλου (Ρωσίας). 

Στην άσκηση θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός στρατιωτών από ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, αλλά και από χώρες εκτός ΝΑΤΟ, όπως Σουηδία και Ελβετία. Επίσης θα λάβει μέρος υπερβολικός αριθμός αεροσκαφών και πλοίων.

Αν και αρχικά οι ΗΠΑ και οι Δυτικοί έδειξαν “αιφνιδιασμένοι” από τις ενέργειες της Ρωσίας, με την άσκηση αυτή και μάλιστα με το κωδικό όνομα “ψυχρή απάντηση”, στην ουσία οι ΗΠΑ και οι Δυτικοί δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας.

Το πολεμικό “μπαλάκι” τώρα περνάει στην Ρωσία. Θα αποδεχθεί τα τετελεσμένα της Ουκρανίας που επέβαλαν οι Δυτικοί ή θα συνεχίσει τις στρατιωτικές της ενέργειες αποδεχόμενη την πρόκληση;
Στις 16 Μαρτίου θα διεξαχθεί το ανακοινωθέν δημοψήφισμα στην Κριμαία για προσάρτηση στην Ρωσία, αλλά το ΝΑΤΟ δήλωσε ήδη ότι δεν αποδέχεται αυτό το δημοψήφισμα.


Τι θα κάνει η Ρωσία; Θα πειθαρχήσει στη βούληση του ΝΑΤΟ ή θα αποδεχτεί τη βούληση του λαού της Κριμαίας; Θα το μάθουμε στις 17 Μαρτίου. 
Μέχρι στιγμής πάντως η Ρωσία, έχοντας και το ηθικό πλεονέκτημα με το μέρος της (για ό,τι συνέβη στην Ουκρανία), προχωράει απτόητη, δείχνοντας να μην δίνει σημασία στις απειλές της Δύσης.

Σε κάθε περίπτωση, σύντομα θα μάθουμε ποιος θα είναι το πραγματικό αφεντικό του πλανήτη. Θα αμφισβητηθεί πλέον η ηγεσία των ΗΠΑ ή θα συντριβεί οικονομικά ή πολεμικά κάθε αντίσταση της Ρωσίας;
Απτόητη η Ρωσία συνεχίζει, παρά τις απειλές της Δύσης

Μέχρι τώρα η Μόσχα δεν φαίνεται να... καταλαβαίνει από κυρώσεις, καθώς δείχνει να αδιαφορεί για τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών και συνεχίζει την επιθετική της πολιτική στην Κριμαία.
Μάλιστα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, τον προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις που αποφάσισε να επιβάλλει ο Λευκός Οίκος θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε «μπούμερανγκ» για τις ΗΠΑ.

Το πρώτο που ζήτησε η Δύση από τη Μόσχα είναι να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις ουκρανικές αρχές. Κάτι τέτοιο η Ρωσία απορρίπτει κατηγορηματικά και μάλιστα το επανέλαβε χθες εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνοντας λόγο για «αναξιόπιστους», αναφερόμενος σε Ε.Ε. και ΗΠΑ. 

Δεύτερον, η Ρωσία, για να αποφύγει τις κυρώσεις, θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κριμαία. Το Κρεμλίνο δεν δείχνει διατεθειμένο να κάνει πίσω τουλάχιστον μέχρι το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου. Χθες, ένοπλοι άνδρες κατέλαβαν ουκρανική βάση εκτόξευσης πυραύλων στη χερσόνησο. 

Τρίτον, ο ρωσικός στρατός έχει κληθεί να επιτρέψει στους διεθνείς στρατιωτικούς παρατηρητές να περάσουν στην Κριμαία. Όσες φορές έχουν προσπαθήσει να φτάσουν στη χερσόνησο, οι παρατηρητές έχουν απωθηθεί από ενόπλους. 

Τέλος, οι δυτικές δυνάμεις ζητούν από τη Ρωσία να ακυρωθεί το δημοψήφισμα για την προσχώρηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Χθες διέρρευσε το ψηφοδέλτιο, ενώ οι επικεφαλής των δύο σωμάτων του Κοινοβουλίου της Ρωσίας ανακοίνωσαν ότι σε περίπτωση που από το δημοψήφισμα προκύψει η προσχώρηση στη χώρα τους, τότε η Κριμαία θα αντιμετωπιστεί ως ισότιμο μέλος της Ρωσίας. 

«Απειλεί» η Gazprom 
Την ίδια ώρα, η δημόσια ρωσική επιχείρηση αερίου Gazprom «απειλεί» την Ουκρανία ότι θα διακόψει τις εξαγωγές, εξαιτίας ανείσπρακτων οφειλών, ύψους 1,89 δισ. δολαρίων. 
«Χθες 7η Μαρτίου ήταν η προθεσμία πληρωμής για την προμήθεια αερίου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Η Gazprom δεν έλαβε πληρωμές για τις οφειλές αυτές», είπε ο Αλεξέι Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Η εξέλιξη αυτή θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Σχόλιο ιστολογίου: Η συγκεκριμένη κίνηση από το ΝΑΤΟ θεωρείται ως κίνηση τακτικής και επικοινωνιακής εξισορρόπησης απέναντι στις κινήσεις που μέχρι στιγμής έχουν γίνει τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο από τη Μόσχα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη άσκηση δεν αποτελεί μία στρατιωτικού επιπέδου πρόκληση προς την Ρωσία, η οποία έχει επιβληθεί τόσο στρατιωτικά όσο και -κυρίως- πολιτικά και διπλωματικά στην κρίση που δημιουργήθηκε στην Ουκρανία. Μία μόνο περίπτωση υπάρχει για να χάσει, πλέον, η Μόσχα. Και αυτή η περίπτωση είναι στο να ακολουθήσει τις κινήσεις που γίνονται από την πλευρά της Δύσης (ιδιαίτερα νευρικές), η οποία ενώ είναι ο σχεδιαστής και ο εκτελεστής του πραξικοπήματος στην Ουκρανία, κατόρθωσε να μην υπολογίσει την εξόφθαλμη απάντηση της Ρωσίας... Και αυτό το στρατηγικό λάθος της Δύσης ελέγχεται για πιθανή σκοπιμότητα, αφού ήδη άρχισε να συζητείται το "γιατί" δεν προϋπολογίστηκε στους σχεδιασμούς η προφανής απάντηση του Κρεμλίνου...


Η τουρκική εταιρεία Otokar κέρδισε σύμβαση για την προμήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων Cobra για τα Ηνωμένα Έθνη

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

H Τουρκική εταιρεία Otokar σύμφωνα με δελτίο τύπου της στις 06 Μαρτίου 2014, αναφέρει ότι κέρδισε αμυντικό διαγωνισμό για την προμήθεια στον ΟΗΕ, αδιευκρίνιστου αριθμού τεθωρακισμένων οχημάτων αξίας $ 24.600.000.

Ο ΟΗΕ θα χρησιμοποιήσει τα εν λόγω τεθωρακισμένα οχήματα Cobra σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις, δήλωσε η εταιρεία.

Το τεθωρακισμένο όχημα Cobra, χρησιμοποιείται από τα στρατεύματα 15 διαφορετικών χωρών, καθώς αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν το Cobra για την αναγνώριση και τον έλεγχο των κουρδικών περιοχών, συμμετέχοντας σε πάμπολλες πολεμικές επιχειρήσεις.

Η εταιρεία Otokar ανέφερε αύξηση σε ποσοστό 40% για το 2013, με τις εξαγωγές να ανέρχονται στο ποσό των 117.000.000 δολαρίων.
Η εταιρεία επίσης κατασκευάζει και το τουρκικής σχεδιάσεως άρμα μάχης Altay, που αποτελεί την πρώτη σοβαρή προσπάθεια της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, να κατασκευάσει «αμυντικά προϊόντα» υψηλής τεχνολογίας.

Σχόλιο: Η τουρκική αμυντική βιομηχανία με σταθερά και «σίγουρα βήματα» κερδίζει το μερίδιο της ανά τον κόσμο. Η συγκεκριμένη συμφωνία «δίνει πόντους» όχι μόνο στην Otokar, αλλά σε ολόκληρη την τουρκική βιομηχανία. Τα οφέλη σε χρήμα και επιρροή της Τουρκίας πολλαπλασιάζονται ημέρα με την ημέρα ειδικά στον αραβικό κόσμο. Σύμφωνα με Τούρκους πολιτικούς όραμα τους είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε [ποσοστό 50-60%.
Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία θυμίζει έντονα τα χρόνια έναρξης του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ της Σοβιετικής Ενώσεως και των ΗΠΑ. Από τη μια μεριά οι ΗΠΑ και η ΕΕ απειλούν με οικονομικές κυρώσεις την Ρωσία εάν εισβάλλει στην Ουκρανία και από την άλλη, ο μόνος ηγέτης αυτού του κόσμου, ο Ρώσος Βλαδιμίρ Πούτιν, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως στον πλανήτη δεν υπάρχει άλλη ισχυρή ηγεσία απέναντί του, έχει επί της ουσίας καταλάβει την χερσόνησο της Κριμαίας η οποία αποτελεί τμήμα της Ουκρανίας. Και πως θα γινόταν διαφορετικά από τη στιγμή που ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού διαθέτει μια σημαντική βάση στην Κριμαία. Έτσι, στην Κριμαία μαζικά αποβιβάζονται Ρώσοι στρατιώτες. Είναι δε, σίγουρο πως εάν τολμήσουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ να υλοποιήσουν τους λεονταρισμούς τους, τότε η Ρωσία θα καταλάβει όλη την Ουκρανία. Άλλωστε , αυτό φάνηκε και από την τελευταία δήλωση του Πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μενβέντεφ, όταν χαρακτήρισε τον Βίκτορα Γιανουκόβιτς, ως το νόμιμο αρχηγό της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Σύνταγμά της και πως η Ουκρανία είναι ένοχος και η κατάληψη της εξουσίας είναι παράνομη.

Παρατηρούμε λοιπόν, πως ενδεχομένως να οδηγηθεί η ανθρωπότητα σε ένα νέο Παγκόσμιο πόλεμο. Έναν πόλεμο που θα κατακερματίσει ασθενείς πολεμικά χώρες και θα έχει ως αποτέλεσμα την αναδιανομή της πίτας των ισχυρών. Σε αυτή την αποφευκτή από όλους μας οδυνηρή εξέλιξη, η Μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου τι ακριβώς κάνει για να προετοιμάσει την Ελλάδα και να την καταστήσει ισχυρή;

H θωράκιση της Άμυνας της πατρίδος μας είναι υποχρέωση της εκάστοτε κυβερνήσεως προς τη χώρα και το λαό της! Δε θα έλεγα όμως, ότι αυτή η δικομματική Μνημονιακή κυβέρνηση συναισθάνεται τις τεράστιες ευθύνες της απέναντι στον Ελληνικό λαό, μη αντιλαμβανόμενη τις ραγδαίες εξελίξεις στη «γειτονιά» μας, εγκλωβισμένη στη δύνη των Μνημονίων και της υποταγής της στην ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, έχει παρέλθει ένας μήνας από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου και περί του 20ήμερου της συναντήσεως του Σαμαρά με τον υπουργό ΥΕΘΑ, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με θέμα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα εκεί παρατημένα υποβρύχια. 
Από αυτές τις συναντήσεις δεν προέκυψε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Έχουν αφήσει δε, τον Ελληνικό λαό σε βαθύ σκοτάδι και πρέπει αυτή η απραξία να μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους από τη στιγμή πού οι Ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 και μετά, όχι μόνο δεν κατάφεραν να διαχειρισθούν ένα τόσο περίπλοκο και σύνθετο πρόγραμμα, απόλυτα απαραίτητο για την αμυντική θωράκιση της Πατρίδας μας, αλλά ενέπλεξαν την χώρα σε δικαστικές και οικονομικές περιπέτειες, ίσως από επιπολαιότητα, ίσως από άγνοια των πραγματικών αναγκών της εξαιρετικά μεγάλης θαλάσσιας επικράτειας της Ελλάδος, ίσως από άλλους λόγους που μας είναι άγνωστοι. 
Πάντως, το καλοκαίρι του 2010, η Ελληνική κυβέρνηση ψήφισε το νόμο 3885/2010 με τον οποίον – μεταξύ άλλων – εξουσιοδοτούσε τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο να υπογράψει επέκταση της αρχικής Σύμβασης προμήθειας των τεσσάρων (4) υποβρυχίων Τύπου 214 (Παπανικολής, Πιπίνος, Ματρώζος και Κατσώνης). Η νέα Σύμβαση αφορούσε την προμήθεια άλλων δύο (2) υποβρυχίων Τύπου 214, όμοιων με τα προαναφερθέντα και προέβλεπε τμηματικές πληρωμές στους νέους ιδιοκτήτες των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που εκπροσωπούσε ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Ίσκαντερ Σάφα, μέχρι και το 2018. 
Λίγους μήνες όμως, μετά την λήψη της αρχικής πληρωμής της καταβολής, δλδ του ποσού των 320 εκατομμυρίων ευρώ, η διοίκηση των Ναυπηγείων σταμάτησε την οποιαδήποτε δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά, έκλεισε τα γραφεία των Ναυπηγείων και απήλθε εκτός Ελλάδος , χωρίς να μας είναι γνωστοί οι λόγοι της αποχώρησής της και ο τόπος της μετεγκατάστασής της!

Έτσι, το Πολεμικό μας Ναυτικό στερείται σήμερα τρία (3) υπερσύγχρονα υποβρύχια Τύπου 214 (Πιπίνος, Ματρώζος και Κατσώνης) και ένα (1) αναβαθμισμένο, τεχνικά και επιχειρησιακά, παλαιοτέρας σειράς, Τύπου 209 (Ωκεανός), που ευρίσκονται πολλούς μήνες τώρα εγκαταλελειμμένα πάνω στα κρηπιδώματα των Ελληνικών Ναυπηγείων στον Σκαραμαγκά. 
Το υποβρύχιο «Ωκεανός» είναι έτοιμο για καθέλκυση, δηλαδή μπορεί να πλεύσει άμεσα στην θάλασσα για την διεξαγωγή των απαραιτήτων δοκιμών στο υγρό θαλάσσιο περιβάλλον. 
Τα άλλα τρία (3) υποβρύχια ευρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο κατασκευής: Το υποβρύχιο «Πιπίνος» χρειάζεται 1-2 μήνες για να μπορέσει να καθελκυσθεί, ενώ για τα υποβρύχια «Ματρώζος» και «Κατσώνης» οι αντίστοιχοι χρόνοι είναι 4-6 μήνες. Ας σημειώσουμε εδώ ότι ο μέσος χρόνος κατασκευής ενός συγχρόνου υποβρυχίου είναι σήμερα 48 έως 52 μήνες, δλδ πάνω από τέσσερα (4) χρόνια! 
 Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι δεν έχουν παραγγελθεί ακόμη οι τορπίλες που θα εξοπλίσουν αυτά τα υποβρύχια! Εάν δε, συνυπολογίσουμε πως και τα άρματα μάχης Leopard 2, τα οποία έχουν παραληφθεί εδώ και αρκετά χρόνια αλλά στερούνται πυρομαχικών βλημάτων 120 χιλιοστών – παραγγέλθηκαν πρόσφατα στη Γερμανία – τότε πρέπει τον Ελληνικό λαό να τον κυριεύει κρύος ιδρώτας!

Μπροστά λοιπόν, σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση, να σημειώσουμε επιπλέον, πως οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία παραμένουν απλήρωτοι, οι εργασίες αποπεράτωσης των υπό κατασκευή τριών (3) υποβρυχίων σταμάτησαν και οι εργασίες κατασκευής των δύο (2) νέων υποβρυχίων, για τα οποία είχε συναφθεί η δεύτερη Σύμβαση, ουδέποτε ξεκίνησαν!

Η Ελληνική κυβέρνηση, φαίνεται να αναζητεί ακόμη τον εκπρόσωπο των ιδιοκτητών, χωρίς όμως κανένα ορατό αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Πέραν αυτού οι αρμόδιοι των Ελληνικών υπουργείων Αμύνης και Οικονομικών έχουν ήδη επιστρέψει στους Γερμανούς κατασκευαστές της HDW/Ferostaal, τις εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης της αρχικής Σύμβασης, χωρίς να έχουν παραληφθεί τα τρία (3) από τα τέσσερα (4) υποβρύχια, προφανώς πιεζόμενοι ή εκβιαζόμενοι από την Γερμανική κυβέρνηση!! 
Επιπρόσθετα, η αποχωρήσασα από την Ελλάδα διοίκηση των Ναυπηγείων έχει εγείρει αγωγές κατά της Ελληνικής κυβέρνησης με τις οποίες απαιτεί την εκταμίευση συμπληρωματικών ποσών (900 εκατομμυρίων ευρώ – λένε όσοι γνωρίζουν), σύμφωνα πάντοτε με τις προβλέψεις της προαναφερθείσας συμπληρωματικής Σύμβασης των δύο (2) νέων υποβρυχίων που υπέγραψε ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος! Δηλαδή, «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι».

Οσονούπω, θεωρώ πως είναι πραγματικά άθλια η εικόνα των τεσσάρων πανάκριβων πολεμικών πλοίων, σημερινής αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί στην κακή τους τύχη, στα γυμνά κρηπιδώματα του Σκαραμαγκά. Αυτό και μόνο το γεγονός υπονομεύει την Ασφάλεια της Ελλάδος και αποτελεί το σκάνδαλο των σκανδάλων. 
Σ΄ αυτήν την πράξη της Εσχάτης Προδοσίας δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά! Υπονόμευσαν και εξακολουθούν να υπονομεύουν την Εθνική Άμυνα της χώρας και την Ασφάλεια του Ελληνικού λαού.

Ωστόσο, θα περιμένει ο λαός μας από τον σημερινό υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε από του βήματος της Βουλής, στη συζήτηση επί της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά για τα υποβρύχια και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 
Περιμένουμε ο ΥΕΘΑ να στραφεί κατά του Ίσκαντερ Σάφα διεκδικώντας αποζημιώσεις για την φθορά των υποβρυχίων από την εγκατάλειψή τους και να περιφρουρήσει τον εγκαταλελειμμένο χώρο προστατεύοντας την ακεραιότητα των υποβρυχίων.

Όμως, ας θυμηθούμε πως έκλεισε εκείνη η ομιλία Αβραμόπουλου, όταν συντασσόταν με την απόφαση της υπόλοιπης δικομματικής κυβέρνησης για τη μη διερεύνηση ευθυνών της πολύκροτης αυτής υπόθεσης Εθνικής μειοδοσίας: 
«Γι’ αυτόν τον λόγο, αγαπητοί συνάδελφοι, πιστεύω ότι η κατάθεση της πρότασης για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, τούτη την ώρα, δεν γίνεται πραγματικά για να βοηθήσει και γι’ αυτό η παράταξη μας και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να την στηρίξει».
Επικοινωνία με τον συντάκτη
E-mail: egerssi@otenet.gr
twitter: @egerssi


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου