Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

1 Μαρ 2014

Στην ανάγκη υπεράσπισης των Ρωσόφωνων πολιτών που βρίσκονται στην Κριμαία και την Ανατολική Ουκρανία επέμεινε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν σε χωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τους ομολόγους του των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ οι οποίοι θέλησαν να τού εκφράσουν την έντονη
αντίθεσή τους στην ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανικό έδαφος. 

“Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμά της να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της σε Κριμαία και Ανατολική Ουκρανία. Ρώσοι πολίτες βρίσκονται σε κίνδυνο και χρειάζονται στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία τους. Ο κίνδυνος για τους Ρώσους πολίτες είναι πραγματικός” σημείωσε ο Πούτιν.


Από την πλευρά του, ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μεταβατικό ομόλογό του της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ, και διεμήνυσε ότι “η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα προστασίας των νόμιμων συμφερόντων των Ρώσων πολιτών και οπλιτών στην αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας”. “Είναι ευθύνη των ουκρανών αξιωματούχων αν ληφθούν παράνομες αποφάσεις για χρήση βίας κατά ρώσων πολιτών” προειδοποίησε τον Γιατσένιουκ.

Πλήρης κατάληψη της Κριμαίας από δυνάμεις Spetzntaz, GRU και αλεξιπτωτιστών

Το επόμενο σκαλοπάτι   της διεύρυνσης των ενεργειών ψυχολογικού πολέμου όχι μόνο  στην υπόλοιπη ενδοχώρα της Ανατολικής Ουκρανίας ήδη ξεκίνησε…

Την ίδια στιγμή νέες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στο Χάρκοβο και στο Ντόνετσκ – στην Ανατολική Ουκρανία μεταξύ πολιτών που αντιτίθενται στην νέα “κυβέρνηση” της Ουκρανίας και αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του κυβερνήτη της περιοχής, στη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ουκρανίας.
Οι διαδηλωτές εισέβαλαν σε αυτό και ύψωσαν τη ρωσική σημαία ενώ ζητούν ένωση με την Ρωσία.
Η επαρχία κατοικείται από αμιγώς ρωσόφωνους πληθυσμούς, δηλαδή εθνολογικά είναι ακόμα πιο συμπαγείς και από την Κριμαία.
Oγκώδης διαδήλωση συνταράσσει επίσης τους δρόμους του Ντονέτσκ, όπου τη νύκτα παρατηρήθηκε κίνηση ενόπλων.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Ντονέτσκ της πόλης που θεωρείται προπύργιο του ανατραπέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στις νέες αρχές του Κιέβου.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ρωσικές σημαίες και φώναζαν ρυθμικά “Ρωσία, Ρωσία”.
Κύριο αίτημα της διαδήλωσης ήταν η υποστήριξη στην “επιθυμία της Κριμαίας να ενωθεί με τη Ρωσία”.

Στο περιθώριο της διαδήλωσης μοιράστηκαν φυλλάδια που καλούσαν τους κατοίκους “να μην υπακούσουν” στις νέες αρχές του Κιέβου.

Ο παρακάτω  χάρτης μας προιδεάζει για το βάθος αυτών των ενεργειών στην Ρωσόφωνη Ουκρανική ενδοχώρα.
ΦΩΤΟ 2 χάρτης που εξηγεί τι γίνεται στην Ουκρανίαhttpwww.onalert.grΤα Ουκρανικά είναι η επίσημη γλώσσα της Ουκρανίας και τα οποία τα μιλάει η πλειοψηφία.
Αλλά σαν ένα κομμάτι της κληρονομιάς της κατά την διάρκεια της Ρωσικής κατοχής της χώρας, πολλοί Ουκρανοί μιλούν Ρωσικά, η οποία είναι και η μητρική γλώσσα του ενός τρίτου του πληθυσμού. Οι Ρωσόφωνοι είναι συγκεντρωμένοι στα νότια και στα ανατολικά, και ένα σημαντικό κομμάτι τους είναι Ρωσικής καταγωγής.
Σε ορισμένες περιοχές, περισσότερο από τα τρία τέταρτα του πληθυσμού ομιλούν  Ρωσικά ως την  κύρια  γλώσσα τους. 

Στόχος  αυτού του ψυχολογικού πολέμου είναι κατά αρχάς η διασφάλιση των Ρωσόφωνων πληθυσμών και κάτι άλλου πιο  σοβαρότερου δηλ. της εξασφάλισης των στρατηγικών διαδρομών των ενεργειακών αγωγών προς την Δύση.

Οι πωλήσεις φυσικού αερίου προς την Ευρώπη είναι μια βασική πηγή ξένου συναλλάγματος για τη Ρωσία και ένα μεγάλο μέρος της ποσότητας του φυσικού αερίου διέρχεται μέσω της Ουκρανίας. H Ρωσία θέλει να διατηρήσει αυτούς τους αγωγούς σε φιλικά χέρια. Αλλά η ρωσική Gazprom (GAZP:RM) αντισταθμίζει τον κίνδυνο, κατασκευάζοντας το νέο αγωγό South Stream που διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα υποθαλασσίως, από τη Ρωσία στη Βουλγαρία, παρακάμπτοντας την Ουκρανία.

Ο Στάλιν υπέταξε βάναυσα την Ουκρανία τη δεκαετία του 1930, διώκοντας τους πλούσιους αγρότες, τους επονομαζόμενους κουλάκους. Ο Πούτιν δεν είναι Στάλιν, αλλά κανείς δεν θα πρέπει να νομίζει  ότι θα αφήσει την Ουκρανία να φύγει αμαχητί.

Πληροφορίες από Bloomberg και Σκάι
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους"


Η ανικανότητα που επιδεικνύει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα στη διαχείριση της κρίσης είναι μνημειώδης, υποβιβάζοντας τη χώρα του σαφέστατα από πλευράς διεθνούς εικόνας και προκαλώντας σοβαρή αστάθεια σε γεωπολιτικές περιφέρειες του πλανήτη, όπως η ευρύτερη τμήμα της οποίας είναι και η Ελλάδα.

Διότι το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει, είναι εάν θεωρείς ότι δεν έχεις περιθώριο στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία σε συγκεκριμένες… γεωγραφικές συντεταγμένες, για ποιον ακριβώς λόγο δημιουργείς εντυπώσεις σε υποτίθεται συμμάχους-χώρες, οι οποίες διαψεύδονται πανηγυρικά στη συνέχεια, ανατρέποντας τις ισορροπίες και ανοίγοντας την όρεξη σε όποιον επιθυμεί να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία σου σε άλλες περιοχές του κόσμου!

Ο Μπάρακ Ομπάμα εξελίσσεται στον καλύτερο σύμμαχο των Ρώσων και των… Ρεπουμπλικάνων στο εσωτερικό! Στην πρώτη περίπτωση, ανεξέλεγκτοι κύκλοι με την πολιτική τους ανοίγουν μέτωπα με τους Ρώσους στη άμεση γεωπολιτικής τους γειτονιά, χωρίς λόγο και αιτία. Και όσο και να απειλεί με μισόλογα η Δύση ότι θα «τιμωρήσει» τη Ρωσία εντάσσοντας τη Γεωργία στο ΝΑΤΟ, δε πρόκειται παρά για γελοιότητες.


Όταν στην περίπτωση της Ουκρανίας δεν τόλμησαν να κουνηθούν στρατιωτικά (το γιατί δεν έχει σημασία, το αποτέλεσμα έχει), τότε για ποιον λόγο να πιστέψει κανείς ότι θα το κάνουν στη Γεωργία, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει το προηγούμενο του 2008, όταν προφανώς και δεν έσπευσαν να βοηθήσουν ένα δικό τους παιδί, τον μισότρελο Μιχαήλ Σαακασβίλι. Θα το κάνουν μήπως τώρα σε μια στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας είναι πολύ πιο φιλορωσική και αν μη τι άλλο αντιλαμβάνεται την ανάγκη να συνδιαλέγεται με τη Μόσχα στα θέματα ασφαλείας;

Οι τελευταίες δηλώσεις Ομπάμα είναι μνημείο γελοιότητας και εξευτελισμού για έναν πρόεδρο των ΗΠΑ και αν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο, ο εν λόγω πρόεδρος ίσως και να διεκδικήσει επάξια τον τίτλο του χειρότερου ιστορικά προέδρου, αφού επί των ημερών του σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες ανατροπές ισορροπιών στο διεθνές σύστημα, σε βάρος της χώρας του και αυτός το δέχθηκε με τα χέρια στις τσέπες… Γι’ αυτό τον αποκαλέσαμε καλύτερο σύμμαχο των Ρεπουμπλικάνων. Διότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν να τους αναστήσει!

Στις δηλώσεις του λοιπόν ο Ομπάμα προειδοποίησε (εδώ γελάνε) τη Ρωσία, ότι εάν κινηθεί στρατιωτικά στην Ουκρανία, αυτό θα είναι βαθιά αποσταθεροποιητικό (deeply destabilizing), ενώ στη συνέχεια, απείλησε με… ΚΑΤΑΔΙΚΗ. Πρέπει να ανατρίχιασαν στο Κρεμλίνο από τη δήλωση αυτή και χλομιασμένοι να διέταξαν την άρον-άρον αποχώρηση όσων Ρώσων στρατιωτών βρίσκονται στην Ουκρανία. Είπε ο Ομπάμα ότι οι στρατιωτικές κινήσεις θα έχουν κόστος και απείλησε να μην πάει στο Σότσι για τους G8. Μη σώσει και πάει!

Αυτός θα κάνει πάλι βλακεία, διότι ενώ υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ψάχνει την ευκαιρία να συναντηθεί μπας και βρεθεί συμβιβασμός με τη Ρωσία του Πούτιν και να δείξει στον κόσμο ο ίδιος ότι ασχολείται, αυτός επιλέγει να μην πάει! Μόνη της δηλαδή θα λυθεί η κρίση; Ή μήπως δεν ήξεραν οι ανεγκέφαλοι που έχει γύρω του ότι η Μοσχα θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ελέγξει μεγάλο τμήμα της Ανατολικής Ουκρανίας λόγω πληθυσμιακής σύστασης;


Την ισορροπία δυνάμεων έπαψαν να την κοιτάνε στο Πεντάγωνο; Αυτός ο Μπρέναν της CIA μονο να φωνάζει στους υφισταμένους του ξέρει και να μην τον γουστάρει κανείς; Έτσι κυβερνάνε; Και αυτά τα γράφουμε εμείς που δεν διακρινόμαστε ως επιρεπείς σε θεωρίες για… ξανθό γένος και άλλα παρόμοια κουραφέξαλα, ενώ έχουμε τονίσει ότι η θέση της Ελλάδας είναι με τις ναυτικές δυνάμεις, ιστορικά. Δυνάμεις όμως, όχι χαβαλέδες…

Εάν ο Ομπάμα και η χώρα του δε σκοπεύουν να εμπλακούν στρατιωτικά, τότε είναι επιεικώς γελοίος ο τρόπος χειρισμού της κρίσης, αφού όσο δεν ξεκαθαρίζουν τη στάση, η ισορροπία θα συνεχίσει αν επιβαρύνεται με στρατιωτικές κινήσεις σε βάρος της Ουκρανίας και υπέρ της Ρωσίας, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να εκτραπεί η κατάσταση, εάν η ηγεσία της Ρωσίας θεωρήσει δεδομένο ότι ο Ομπάμα καλύπτεται από την ελληνική παροιμία «σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει».

Το δεδομένο είναι, ότι σε μια περίοδο που ο κόσμος χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και κάποιους βασικούς κανόνες ώστε να ελαχιστοποιούνται οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν να είναι απούσες. Για την Ευρώπη της κυρα-Μέρκελ τα έχουμε ξαναπεί: «Γεωπολιτικό ΤΙΠΟΤΑ», διότι όταν τα πράματα σφίξουν, αποδεικνύεται η φαιδρότητα της ρήσης του Θεόδωρου Πάγκαλου για το πόσο πιο χρήσιμος είναι ο ένας διπλωμάτης από έναν στρατιωτικό σχηματισμό.

Ας στείλουν τους καλύτερους διπλωμάτες να πούνε στον Πούτιν, με όποιον τρόπο θέλουν, χρησιμοποιώντας τα πιο ευφάνταστα επιχειρήματα, να σταματήσει αν ασχολείται με την Κριμέα. Τα γέλια στο Κρεμλίνο θα ακουστούν μέχρι τις Βρυξέλλες τουλάχιστον. Εδώ η γυναίκα δεν καταλαβαίνει, ότι όσο η Ελλάδα που βρίσκεται σε αν τόσο κρίσιμο γεωπολιτικό σταυροδρόμι, είναι γονατισμένη, πραγματική ισχύ η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να αποκτήσει.

Κι ας γελούν οι χαχόλοι στην καγκελαρία, όταν καταλάβουν τι τους έρχεται, θα τους κοπεί απότομα.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Τους έχει πάρει χαμπάρι ότι είναι ηγετίσκοι της πλάκας και παίζει μαζί τους ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο λόγος για την παιδική χαρά που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την ανεκδιήγητη ηγετική ομάδα στο Λευκό Οίκο, που ενώ βλέπει ότι πλησιάζει θύελλα, απειλεί τη Ρωσία… με οικονομικά αντίποινα.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε την άδεια από την Άνω Βουλή για να χρησιμοποιήσει ένοπλη βία στην Ουκρανία για «την εξομάλυνση της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης». Είχε προηγηθεί η έκκληση των δύο σωμάτων της ρωσικής Βουλής προς τον Πούτιν να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Κριμέα και να προστατεύσει τους Ρώσους πολίτες.

Σε αυτές τις καταστάσεις, ηγέτες τύπου Μέρκελ και Ομπάμα, είναι απλώς επικίνδυνοι, διότι αποδεικνύονται στην πράξη ανίκανοι να αποτρέψουν επικίνδυνες στρατιωτικές περιπέτειες, ανοίγοντας την όρεξη σε όποιον το επιθυμεί να επιχειρήσει να μεταβάλλει τις γεωπολιτικές ισορροπίες.


Οι Ρώσοι είχαν προχωρήσει νωρίτερα στην απόφαση να εξετάσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το αίτημα και να εκδώσουν διαβατήρια για μέλη της επίλεκτης ομάδας των ουρανικών δυνάμεων ασφαλείας Berkut, η οποία διαλύθηκε και τα μέλη της στοχοποιήθηκαν…
 
Στην Κριμέα, πριν από λίγο, αποφασίστηκε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την απόσχιση ή όχι της επαρχίας από την Ουκρανία στος 30 Μαρτίου. Ενώ στην αρχή συζητούσαν μόνο για διευρυμένη αυτονομία, ο καταστροφικός χειρισμός της υπόθεσης από το Κίεβο, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλάζει φαίνεται, έστω οριακά τους υπολογισμούς. Πλέον το ενδεχόμενο απόσχισης βρίσκεται στο τραπέζι και όποιος το επιθυμεί ας κοπιάσει να ανατρέψει τα τετελεσμένα με τα όπλα…

Άλλη μια κίνηση από την πλευρά της Ρωσίας, είναι η ανακοίνωση ότι τερματίζεται η παροχή φυσικού αερίου με έκπτωση στην Ουκρανία (265 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα αν θυμόμαστε καλά) και επιστρέφει η τιμή στα επίπεδα των 400 δολαρίων.

Αυτά, από μια ρωσική ηγεσία που διδάσκει τους αφελείς στην Ευρώπη, την Αμερική  (μήπως να άκουγαν και ορισμένοι ιδεοληπτικοί στα ελληνικά κόμματα, ιδίως όμως στον ΣΥΡΙΖΑ, μπας και καταλάβουν τι απύθμενες ηλιθιότητες λένε κατά καιρούς;), ότι τον κόσμο δεν τον κοιτάς μόνο με οικονομικούς όρους, επειδή έτσι το αποφάσισες, αλλά η γεωπολιτική ισορροπία είναι πάνω από όλα.

Κι όποιος θέλει, ας μην το μάθει το μάθημά του.

Πηγή Defence-Point

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Κωνσταντίνος Φίλης

Ο Ρώσος πρόεδρος μας εξέπληξε δυσάρεστα, ωστόσο, ακόμη και τώρα δεν είναι βέβαιο ότι τελικά θα πραγματοποιήσει την απειλή αποστολής επιπλέον στρατευμάτων. Έχει το πράσινο φως της Άνω Βουλής, αλλά είναι στη διακριτική του ευχέρεια αν θα κάνει χρήση αυτού.

Στο πρώτο σενάριο, χρησιμοποιεί αυτή την απειλή ως απτή απόδειξη των διαθέσεων του, μετατρέποντας την σε διαπραγματευτικό ατού έναντι των συνομιλητών προκειμένου η Ρωσία να ενισχύσει τις θέσεις της στις επικείμενες διεργασίες.

Στο δεύτερο σενάριο, περιφρονεί τη μεταβατική κυβέρνηση αλλά και τους δυτικούς της εταίρους, και συνομιλεί μαζί τους μόνο όταν και εφόσον οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κυριαρχήσει στην Κριμαία. Το παράδοξο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ήδη ελέγχονται πλήρως θεσμοί, υπηρεσίες, και κτίρια από τη Μόσχα, ενώ πέραν του ρωσικού στόλου, είναι εγκατεστημένοι περίπου 20,000 στρατιώτες. Δεν είναι, αυτοί αρκετοί, για να επιβάλλουν την τάξη;

Σε κάθε περίπτωση, το κενό εξουσίας στην Ουκρανία, η συνεπακόλουθη αδυναμία/απροθυμία της μεταβατικής κυβέρνησης να αντικρίσει τη Μόσχα κατάματα, τα πολλαπλά εργαλεία που η τελευταία κατέχει (π.χ. οικονομικός στραγγαλισμός μέσω φυσικού αερίου), η διστακτικότητα της Δύσης (που έχει μείνει στις λεκτικές καταγγελίες), άνοιξαν διάπλατα την πόρτα για ενέργειες που θα παγιώσουν τη ρωσική επιρροή στην στρατηγικής σημασίας Κριμαία.

Αυτό με τη σειρά του θα της διασφαλίσει ότι η όποια επόμενη ουκρανική κυβέρνηση δεν θα αμφισβητήσει/αναιρέσει τη δεσπόζουσα θέση της στην περιοχή. Συνάμα, ανάλογα τις εξελίξεις, μπορεί να ενθαρρυνθούν και άλλες ανατολικές περιοχές με έντονο το ρωσόφωνο στοιχείο (η διαφορά στην Κριμαία είναι ότι εκεί περίπου 6/10 είναι ρωσικής καταγωγής), γεγονός που είτε θα αξιοποιήσει, αν κρίνει ότι ο διαμελισμός είναι προς όφελος της, είτε θα διαμεσολαβήσει (με ανάλογα ανταλλάγματα) για να μετριάσει αυτές τις τάσεις.

Αν τελικώς ο Πούτιν επιλέξει το δεύτερο σενάριο, η Ρωσία θα αναπτύξει τις δυνάμεις της (επικαλούμενη και τη Συμφωνία του Χάρκοβο του 2010) στη Χερσόνησο της Κριμαίας, σε πρώτη φάση με διάθεση σταθεροποίησης της κατάστασης και όχι επιθετικές ή επεκτατικές βλέψεις. Αλλά, ανάλογα τις εξελίξεις θα σταθμίσει τα δεδομένα και τη στάση του. Παρά την κλιμάκωση από πλευράς Κρεμλίνου, κρίνω τους ελιγμούς του ως ελεγχόμενου ρίσκου.

Εντούτοις, η συγκυρία δεν επιτρέπει κινήσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, όποια σκοπιμότητα και αν εξυπηρετούν, γιατί πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο ατυχήματος...Εκτός και αν ο στόχος είναι αυτός ακριβώς. Πόσο θελκτική, όμως, θα είναι μετά από ένα ενδεχόμενο κατακερματισμό της η Ουκρανία;
* Κωνσταντίνος Φίλης: Επικεφαλής του Κέντρου Ρωσίας, Ευρασίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Πρώτη Μάρτη!
Λίγοι μήνες μόνον μείνανε για να απαλλαγούμε από σας...

Μετά, κι αφού χορέψουμε συρτάκι στους πολιτικούς σας τάφους επάνω, θα πιάσουμε δουλειά, να προσπαθήσουμε να περισώσουμε ό,τι ακόμη περισώνεται και να διορθώσουμε το κακό και τον όλεθρο που άφησε η λαίλαπα του Εφιαλτικού σας περάσματος, από την ιερή γη της πατρίδας μας.

Θα μείνετε μιά κακιά ανάμνηση, και θα σβηστούν τα ονόματά σας από την τιμητική βίβλο του Έθνους και της φυλής.

Σαν να μην υπήρξατε...
Σαν τιποτένιοι...
Σαν σκουλήκια...

Πηγή Ουδέν Σχόλιον


  • Ρωσική στρατιωτική φάλαγγα κινείται προς την περιφέρεια Ζαπορόζιε με « άγνωστες εντολές»
  • Σεβαστούπολη: Κατέπλευσαν τρείς πυραυλάκατοι και το πυραυλοφόρο καταδρομικό "Moskva"
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ρωσικές στρατιωτικές φάλαγγες κινούνται στην περιοχή της Ζαπορόζιε (εκτός χερσονήσου Κριμαίας), αναφέρει το πρακτορείο Tizhden.ua.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι στρατιωτικές φάλαγγες πέρασαν μέσα από την χερσόνησο Chongarsky και κινήθηκαν προς την περιφέρεια Ζαπορόζιε.

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι η ανώτατη πολιτική ηγεσία στο Κίεβο έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος, αλλά δεν κάνει καμία ενέργεια. Εν τω μεταξύ, στην Σεβαστούπολη εισήλθαν τρεις πυραυλάκατοι και το πυρηνοκίνητο καταδρομικό "Moskva" του στόλου της Μαύρης θάλασσας, αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο UNIAN.

Επίσης στην Σεβαστούπολη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την ουκρανική ακτοφυλακή και την ένοπλη ομάδα των Ρώσων στρατιωτικών με σκοπό να αποφευχθεί η αιματοχυσία.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Συνόρων, μεταξύ του οδοφράγματος και της ένοπλης ομάδας υπάρχουν σαν ασπίδα κάτοικοι της Μπαλακλάβα, βετεράνοι και οι οικογένειες των συνοριοφυλάκων ζητώντας να αποφευχθεί η αιματοχυσία.
«Οι εκπρόσωποι της ρωσικής πλευράς επιμένουν στην απελευθέρωση μιας στρατιωτικής μονάδας και την άμεση επαφή μαζί τους», ,με την κατάσταση να είναι τεταμένη » αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ουκρανίας, Oleksandr Turchynov όρισε τον Υποναύαρχο Ντένις Μπερεζόφσκι ως διοικητή των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας. Το αντίστοιχο διάταγμα της 1ης Μαρτίου , δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της προεδρίας της Ουκρανίας.


Το ρωσικό κοινοβούλιο ενέκρινε την χρήση ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία

To Ρωσικό Κοινοβούλιο έχει εγκρίνει τη χρήση ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία, παρά το ότι η Δύση προειδοποίησε τη Μόσχα να μην παρεμβαίνει στην ταραγμένη Ουκρανία.
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν , ο οποίος είναι Διοικητής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ζήτησε από το Κοινοβούλιο την άδεια να χρησιμοποιηθούν ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να «προστατεύσουν» τους Ρώσους πολίτες και στρατιωτικούς στην Ουκρανία.

Σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, η άνω βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου, χορήγησε ομόφωνα την συγκατάθεση για τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης στη γειτονική χώρα.

Η κίνηση αυτή ήρθε ως απάντηση σε αίτημα-βοήθεια για να "διασφαλίσει την ειρήνη και ηρεμία" στην Κριμαία από τον νεοδιορισθέντα φιλορώσο πρωθυπουργό της περιοχής.

Ο Σεργκέι Aksyonov δήλωσε το Σάββατο ότι τα ρωσικά στρατεύματα από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία είχαν ήδη αναλάβει την φύλαξη ζωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή και την διασφάλιση της δημόσιας τάξης.

Η κατάσταση στην αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, είπε ο Aksyonov, ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής της Κριμαίας, μετά την απόρριψη της νέας κυβέρνησης στο Κίεβο.

Ο Aksyonov δήλωσε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το Σάββατο ότι ένα δημοψήφισμα για μεγαλύτερη ανεξαρτησία της Κριμαίας από το Κίεβο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου, σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα από ότι ανακοινώθηκε την Πέμπτη. 
Οι ψηφοφόροι θα κληθούν να πούνε ναι ή όχι στο ερώτημα:
"Η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας απολαμβάνει την κρατική ανεξαρτησία και αποτελεί μέρος της Ουκρανίας, βάσει των συνθηκών και συμφωνιών”.


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα Σάββατο προσέφυγε στο Συμβούλιο της ρωσικής Ομοσπονδίας (Δούμα), για να λάβει την έγκριση της, με σκοπό να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο έδαφος της Ουκρανίας, αναφέρει το πρακτορείο Itar TASS.

Η αίτηση του Ρώσου προέδρου προς την Δούμα, αναφέρει ότι αυτό γίνεται σε συνδυασμό με την «εξαιρετική κατάσταση ασφαλείας» που επικρατεί στην Ουκρανία, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του προσωπικού του ρωσικού στρατιωτικού σώματος που σταθμεύει στην Κριμαία, σύμφωνα με διεθνή συνθήκη.

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης 

Τα τραγικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία, που όπως φαίνεται είναι ο προάγγελος ακόμη πιο δραματικών εξελίξεων όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και για όλο τον κόσμο δεν είναι τυχαία, ή ξαφνικά, αλλά προσχεδιασμένα, κατευθυνόμενα και χρηματοδοτούμενα!
Ήδη μετά την φυγή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Γιανουκόβιτς στην Ρωσία και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το μπλοκ της αντιπολίτευσης, που πρωτοστατούσε στις διαδηλώσεις, με τις καταλήψεις, τις καταστροφές και με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 100 ανθρώπων είχαμε την άμεση εμπλοκή της Ρωσίας, με την εισβολή και κατάληψη στρατηγικών σημείων (αεροδρόμια κλπ) στην Κριμαία.

Το ερώτημα είναι γιατί έγιναν όλα αυτά, έχουν σχέση με την διχασμένη εθνολογικά, γλωσσολογικά, θρησκευτικά, οικονομικά και εθνικά αυτή μεγάλη χώρα, με τις μεγάλες αντιθέσεις σε όλους τους προαναφερόμενους τομείς; Γνωρίζουμε όλοι την διαφορετικότητα μεταξύ ανατολικής (Ρωσόφιλοι) και δυτικής (δυτικόφιλοι, γερμανόφιλοι κλπ) Ουκρανίας, την αναγκαστική συμβίωση σε μια κατ’ επίφαση ενιαία χώρα, όπου κάποια στιγμή οι αντιθέσεις και οι εθνολογικές, πολιτικές, οικονομικές διαφοροποιήσεις θα έφθαναν σε σημείο που η συμβίωση θα ελάμβανε τέλος και η Ουκρανία θα διχοτομείτο. Θα μπορούσε αυτή η διχοτόμηση να λάμβανε χώρα με ειρηνικό και πολιτισμένο τρόπο, όπως με την πρώην Τσεχοσλοβακία. Εδώ όμως τα γεγονότα έλαβαν άλλη μορφή και οι εξελίξεις είναι διαφορετικές, θυμίζοντάς μας την κατ’ ευφημισμόν «Αραβική Άνοιξη». Δηλαδή όπως προαναφέραμε υπάρχει σχέδιο, κατεύθυνση, πολιτική υποστήριξη και χρηματοδότηση, οι λόγοι είναι πολλοί και έχουν σχέση με την γεωστρατηγική αντίληψη της αυτοκρατορίας (ΗΠΑ), που δεν θα αναλύσουμε στο παρόν.

Σύμφωνα με τον αμερικανό δημοσιογράφο Paul Joseph Watson του διαδικτυακού INFOWARS τελικά αποδείχτηκε ότι η Ουκρανική εξέγερση, η επονομαζόμενη Γιουρομέινταν (EUROMEIDAN) με πρωταγωνιστές τα τρία δεξιά (μαζί και το φιλοναζιστικό) πολιτικά κόμματα, που έχουν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, με διαδικασίες που θυμίζουν πολιτικό πραξικόπημα, έχουν χρηματοδοτηθεί από τις ΗΠΑ, καταδειχθέντα έτσι ότι η εξέγερση αυτή δεν έχει και τόσο πολύ σχέση με την δημοκρατία και την ελευθερία, όπως ισχυρίζονταν οι ηγέτες της και διατυμπάνιζαν σε όλους τους τόνους όλα τα δυτικά ΜΜΕ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η κυρία της αμερικανικής διπλωματίας Βικτώρια Νούλαντ (η γνωστή ως Fuck the European Union), βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και υπεύθυνη για θέματα Ευρώπης και Ασίας, υποσχέθηκε στην ουκρανική αντιπολίτευση βοήθεια 5 δις $, για να βοηθήσει στον «εκδημοκρατισμό» της χώρας, με την απαλλαγή του διεφθαρμένου όντως προέδρου Γιανουκόβιτς, ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, που όπως φαίνεται είναι ο άνθρωπος του Ομπάμα, για τις ειδικές αποστολές, σε συνάντησή του με τον αρχηγό του νεοφασιστικού κόμματος Σβόμποντα, τον Όλεγκ Τιάχνιμποκ έδωσε την «ευλογία» των ΗΠΑ για την ουκρανική εξέγερση!!! Και δεν ήταν μόνο αυτό. Πριν από λίγο καιρό η ίδια η Βικτώρια Νούλαντ συναντήθηκε ταυτόχρονα με τον Τιάχνιμποκ και με τον Αρσένι Γιάτσενιουκ, τον νυν πρωθυπουργό της Ουκρανίας, ο οποίος για τους μη γνωρίζοντες έχει και αμερικανικό διαβατήριο.

Για τα μάτια του Γιάτσενιουκ η Νούλαντ «πήδηξε» όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν έβγαλε μιλιά στην βαθύτατη αυτή προσβολή, όταν σε υποκλαπείσα συνομιλία της, από τους Ρώσους βεβαίως, αλλοίμονο μόνο η NSA θα κάνει υποκλοπές, με τον αμερικανό πρέσβη, όπου του κατέστησε σαφές ότι παρά τις αντιρρήσεις της Ε.Ε. (Fuck the European Union, του είπε χαρακτηριστικά ) πρωθυπουργός της Ουκρανίας θα γίνει ο Γιάτσενιουκ, όπως και έγινε μετά από 2 εβδομάδες. Τυχαίο ή ήταν μέντιουμ; Όχι βέβαια και αποδεικνύει την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στα γεγονότα της Ουκρανίας. Και γιατί ο Γιάτσενιουκ θα πείτε. Μα το παρελθόν του ως εκατομμυριούχος τραπεζίτης, υπουργός οικονομικών επί προεδρίας της άλλης διεφθαρμένης ηγέτιδας Γιούλια Τιμοσένκο, (θυμάστε την πορτοκαλί επανάσταση πριν 10 χρόνια και τον ρόλο της Τιμοσένκο και των ΗΠΑ;), μέλος του κόμματός της «Πατρίδα» και πολλά ενδιαφέροντα ακόμη, όλα αυτά αποτελούν τα στοιχεία για τον ιδανικό τεχνοκράτη –οικονομικό εκτελεστή, που θα οδηγήσει την Ουκρανία στην «σκλαβιά» της χώρας του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!!! Τι μας θυμίζουν όλα αυτά; Μα την Ελλάδα και την Κύπρο και τους ηγέτες μας και που μας οδήγησαν!!

Σε ότι αφορά το νεοναζιστικό κόμμα Σβόμποντα, οι θέσεις κλειδιά που έχει λάβει στην κυβέρνηση είναι του αναπληρωτή πρωθυπουργού, τα υπουργεία γεωργίας και περιβάλλοντος, ενώ ηγετικό στέλεχος του κόμματος τοποθετήθηκε και είναι ο νέος γενικός εισαγγελέας!! Για να μην έχουμε αμφιβολίες για το κόμμα αυτό, οι ίδιοι φρόντισαν να τονίσουν τις ιδέες και πολιτικές των θέσεις πρόσφατα, όταν κατά την εξέγερση και τις διαδηλώσεις στο Κίεβο εμφανιζόταν με τα ναζιστικού τύπου (με μια παραλλαγή) περιβραχιόνια «Wolfsangel» που φορούσαν τα SS του Χίτλερ!

Ενώ οι κομματικοί αξιωματούχοι του Σβόμποντα έχουν επανειλημμένα κάνει ασύστολες αντισημιτικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών (αλήθεια που είναι οι τόσο δραστήριες εβραϊκές οργανώσεις, που με το παραμικρό δημιουργούσαν θέμα και εδώ τίποτα;), ίσως η πιο συγκλονιστική εικόνα της ιδεολογίας της ομάδας είναι το γεγονός ότι ένα, από τα κορυφαία στελέχη της, ο Γιούρι Mykhalchyshyn, ίδρυσε ένα “Think Tank” (δεξαμενή σκέψης), που ονομάζεται “Joseph Goebbels Πολιτικό Κέντρο Ερευνών” ως αφιέρωμα στον υπουργό ναζιστικής προπαγάνδας.

Ακόμη πιο εξευτελιστικό για τα αμερικανικά ΜΜΕ είναι το γεγονός ότι κάνουν προσπάθεια εξευγενισμού και αποκάθαρσης του ναζιστικού αυτού κόμματος, με γελοία άρθρα, όπως αυτό που έγραψε πρόσφατα το περιοδικό ΤΙΜΕ, ότι «Πουθενά στην Ουκρανία δεν υπάρχει εμπλοκή νεοναζιστικής ομάδος στην λαϊκή αυτή εξέγερση», για δημοκρατία και ελευθερία των σκλαβωμένων ουκρανών, θα συμπληρώναμε με δόση μαύρου χιούμορ. Φαίνεται στο ΤΙΜΕ δεν είδαν καμιά φωτογραφία των παλικαριών με την σβάστικα στο μπράτσο η τον ναζιστικό χαιρετισμό του αρχηγού του κόμματος, όπως παρακάτω.

Η συμμετοχή του Σβόμποντα στην ουκρανική εξέγερση και η ανταμοιβή του με βασικές θέσεις στην κυβέρνηση, με εντολή ΗΠΑ, υπογραμμίζει για άλλη μια φορά, ότι οι ΗΠΑ τελικά είναι πρόθυμες να στηρίξουν ορισμένες από τις πιο αποκρουστικές και επικίνδυνες οργανώσεις και πολιτικά κόμματα στον πλανήτη, όπως έγινε και στην Συρία με την στήριξη, υποστήριξη, ενίσχυση (χρηματοδότηση μαζί με Κατάρ και Σαουδική Αραβία) των ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων, όπως Αλ Νούσρα, ISIS κλπ. στην ουσία την Αλ Κάιντα, εφ 'όσον αυτά βρίσκονται επί του αμερικανικού πλοίου με πορεία τον μακροπρόθεσμο στόχο της ηγεμονίας των ΗΠΑ και της γεωπολιτικής κυριαρχίας στην Μέση Ανατολή και στην Ευρασία τώρα.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε την επικινδυνότητα της κατάστασης και τις δραματικές συνέπειες των εξελίξεων. Κάποιοι θεώρησαν αδυναμία της Ρωσίας την μη άμεση εμπλοκή της στις Ουκρανικές εξελίξεις, όπου Αμερικανοί και Ευρωπαίοι (ιδιαίτερα οι Γερμανοί και Άγγλοι) αλώνιζαν στην κυριολεξία στην Ουκρανία. Φανταστείτε τον ΥΠΕΞ της Ρωσίας Λαβρώφ να συμμετέχει σε διαδηλώσεις αμερικανών, κατά του εκλεγμένου προέδρου στην Ουάσιγκτον, αν είναι δυνατόν!! Και όμως το έκανε ο Γερμανός ΥΠΕΞ, στο Κίεβο και ουδείς το επέκρινε!!!
Η πραγματικότητα είναι ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν είχε βάλει ένα στοίχημα: Να κάνει τους καλύτερους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι και να είναι απόλυτα ασφαλείς.
Και νομίζουμε ότι το πέτυχε απόλυτα. Ούτε ήχος από αβολίδωτος δεν ακούστηκε κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων, παρά την κινδυνολογία που αναπτύχθηκε και τις «βαθυστόχαστες αναλύσεις» πληρωμένων κονδυλοφόρων που διαβάσαμε, περί δράσης Τσετσένων ανταρτών και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων.
Και όπως διαπιστώσαμε, η κορύφωση των γεγονότων ήταν κατά την διάρκεια των αγώνων, υπενθυμίζοντάς μας τα γεγονότα της Οσετίας με την Γεωργία κατά την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου το 2008, όπου εκεί ο Πούτιν αντέδρασε άμεσα. Σύμπτωση;
Έτσι ο Πούτιν, κατά την εκτίμησή μας περίμενε την λήξη των Ολυμπιακών αγώνων και κατόπιν ανέλαβε δράση.

Τα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα στην Κριμαία είναι η έναρξη της αντεπίθεσης της Ρωσίας στους αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς σχεδιασμούς για την Ουκρανία.
Η Κριμαία αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση και είναι στρατηγικής και ζωτικής σημασίας για την Ρωσία. Όχι μόνο γιατί εκεί υπάρχει αμιγώς Ρωσικός πληθυσμός, όπου η Ρωσία θα προστατεύσει με κάθε τρόπο και μέσο, ότι και να συμβεί, όχι μόνο γιατί δεν ανήκε στην Ουκρανία ποτέ, αλλά δόθηκε το 1954, υπό μορφή δώρου στην τότε ΕΣΣΔ, αλλά και γιατί ευρίσκεται και ο Ρωσικός στόλος της Μαύρης θάλασσας.
Τα πράγματα για την αυτοκρατορία (ΗΠΑ) εδώ δεν είναι εύκολα.
Τι θα κάνει τώρα; Θα κηρύξει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας;
Θα στείλει στρατεύματα να στηρίξουν το δικό της καθεστώς και αν ναι από πού; Από Πολωνία, από Ρουμανία και Μολδαβία;
Θα στείλει στόλο στην Μαύρη Θάλασσα;
Εδώ δεν τόλμησε να κάνει κάτι στην Συρία, θα πάει στην αυλή της Ρωσίας;
Δεν νομίζουμε και φυσικά δε είναι εύκολο και απλό. Έτσι με κομμένη την ανάσα αναμένουμε τις εξελίξεις που ενδεχομένως και το απευχόμαστε να είναι η απαρχή μιας γενικευμένης παγκόσμιας σύρραξης!!

*Ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α. )

Πηγή AnalystForChangeΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Η Μόσχα δεν θα αδιαφορήσει για την αποκατάσταση της «τάξης και της ηρεμίας» που ζήτησε ο νέος πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέϊ Αξιόνοφ. Το Κρεμλίνο μέσω ρωσικών πρακτορείων ειδήσεων έδωσε το στίγμα του προς όλες τις κατευθύνσεις και ειδικά προς την Ουάσινγκτον. Από την οποία τη νύχτα ήρθε η “προειδοποίηση” πως οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια της Ρωσίας στην Ουκρανία θα έχει κόστος.


«Λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη μου για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών, ζητώ από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να βοηθήσει στη διασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας στο έδαφος της Κριμαίας» είπε ο Σεργκέι Αξιόνοφ και το Κρεμλίνο απάντησε πως«δεν θα αδιαφορήσει για την έκκληση του πρωθυπουργού της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, ο οποίος ζήτησε την παροχή στήριξης για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας στο έδαφος της Αυτόνομης Δημοκρατίας».

Η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Κριμαία έχει ισχυροποιηθεί .

Η τοπική κυβέρνηση της χερσονήσου της Κριμαίας ανασύστησε τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας «Μπερκούτ», που είχε με απόφασή του διαλύσει το Κίεβο. Μάλιστα από χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με επείγουσα εντολή του διέταξε το ρωσικό Προξενείο στη Συμφερόπολη να χορηγεί ρωσικά διαβατήρια σε όσους άνδρες της μονάδας Μπερκούτ το επιθυμούν.

Την Πέμπτη, ρώσοι βουλευτές πρότειναν νομοσχέδια για τη διευκόλυνση της ενσωμάτωσης τμημάτων της Ουκρανίας από τη Ρωσία και της απόκτησης ρωσικής ιθαγένειας με διαδικασίες εξπρές.

Πηγή OnAlert

Εκτενές κι αναλυτικό είναι το κεφάλαιο για την Τουρκία, στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σ’ όλο τον κόσμο. Μεγάλο μέρος των αναφορών σχετίζονται με τις διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη κι άλλες πόλεις της χώρας και τη βία που χρησιμοποίησαν οι αρχές, τη δίκη της Εργκενεκόν, τις μηνύσεις που υπέβαλε ο Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων, τους αντιτρομοκρατικούς νόμους και πως χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης, τις φυλακίσεις και διώξεις σε βάρος δημοσιογράφων κ.α.

Σημειώνεται στην έκθεση πως λόγω των χιλιάδων υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μέχρι να εξακριβωθεί η αποτελεσματικότητα του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, δεν αποδέχεται άλλες προσφυγές κατά της Τουρκίας.

Η έκθεση χαρακτηρίζει την Τουρκία συνταγματική δημοκρατία με πολυκομματικό κοινοβουλευτικό σύστημα και ένα Πρόεδρο με περιορισμένες αρμοδιότητες. Καταγράφει ως γενικά ελεύθερες και δίκαιες τις εκλογές, επισημαίνει ότι οι πολιτικές αρχές διατηρούν τον αποτελεσματικό έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά υπάρχουν στοιχεία πως οι δυνάμεις ασφαλείας διέπραξαν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ως τα πιο σημαντικά προβλήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια του έτους θεωρεί:

Α. Την κυβερνητική παρέμβαση στην ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι Στον ποινικό κώδικα και στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία διατηρούνται πολλά άρθρα τα οποία περιορίζουν την ελευθερία της έκφρασης, του Τύπου και του διαδικτύου. Οι αρχές έχουν φυλακίσει δεκάδες δημοσιογράφους, εκ των οποίων οι περισσότεροι κατηγορούνται βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου ή για συνδέσεις με παράνομες οργανώσεις.
Θεωρεί ως κοινή πρακτική την αυτολογοκρισία, επειδή πολλοί φοβούνται ότι η κριτική κατά του κράτους ή της κυβέρνησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διώξεις ή έρευνες.
Η κυβέρνηση παρενόχλησε και διώκει άτομα που διάκεινται ευμενώς προς κάποια θρησκευτική, πολιτική, κουρδική εθνικιστική ή πολιτιστική άποψη. Υπογραμμίζει ότι οι αρχές χρησιμοποίησαν υπέρμετρη βία για να διαλύσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίες, συλλαμβάνοντας και θέτοντας υπό κράτηση χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολλών δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών, δικηγόρων και μαθητών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, ασκώντας σε βάρος πολλών διώξεις με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.
Επισημαίνει ότι οι αρχές χρησιμοποίησαν υπέρμετρη βία στην αντιμετώπιση των διαδηλώσεων του καλοκαιριού στο πάρκο Gezi, με αποτέλεσμα την πρόκληση μαζικών απωλειών (συμπεριλαμβανομένων και επτά θανάτων) και μια συνολική μείωση της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου.

Β. Στην επιβολή του νόμου και την απονομή της δικαιοσύνης: Η έκθεση επικρίνει την γενική εφαρμογή των νόμων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και άλλων απειλών κατά του κράτους και επισημαίνει την έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά τη δίωξη τέτοιων κατάχρησης εξουσίας και την περιορισμένη πρόσβαση των θυμάτων στη δικαιοσύνη. Χαρακτηρίζει το δικαστικό σύστημα πολιτικοποιημένο και υπερφορτωμένο. Γράφει πως οι αρχές συνέχισαν να προβαίνουν σε αυθαίρετες συλλήψεις και εκτεταμένες και απεριόριστης διάρκειας προφυλακίσεις.

Αναφέρεται σε στενή σχέση μεταξύ των εισαγγελέων και των δικαστών, που δίδει την εντύπωση παρατυπίας και προκατάληψης. Οι εντολές που έχουν δοθεί σε εισαγγελείς και δικαστές για μυστικότητα στις έρευνες πυροδότησαν ανησυχίας για την αποτελεσματική προστασία των κατηγορουμένων, ιδίως στις έρευνες που σχετίζονται με την κρατική ασφάλεια. Το ίδιο καταγράφει και για τις διευρυμένες εντολές που έχουν δοθεί σε δικαστές και εισαγγελείς για το χειρισμό αυτών των υποθέσεων.

Τέλος, καταγράφει τις συνεχείς αντικαταστάσεις από την κυβέρνηση δικαστικών οι οποίοι χειρίζονταν τις υποθέσεις διαφθοράς σε βάρος υπουργών και κυβερνητικών αξιωματούχων. Γ. Ανεπαρκή προστασία των ευάλωτων πληθυσμών.

Η έκθεση καταγγέλλει πως η τουρκική κυβέρνηση δεν προστατεύει αποτελεσματικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, των παιδιών και των λεσβιών, γκέι , αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών ( LGBT ) ατόμων, από την κοινωνική κακοποίηση, τις διακρίσεις και τη βία.

Στα υπόλοιπα προβλήματα με τα ανθρώπινα δικαιώματα που σημειώθηκαν περιλαμβάνονται οι καταγγελίες κατά των δυνάμεων ασφαλείας για δολοφονίες, βασανιστήρια και χρήση υπερβολικής βίας. Επίσης, το συνωστισμό και τις άλλες ελλείψεις στις φυλακές, τους περιορισμούς και τις παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας και των θρησκευτικών μειονοτήτων (για τις οποίες θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες χωριστή έκθεση), τη διαφθορά και τους περιορισμούς που επιβάλει η κυβέρνηση στις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα στις νοτιοανατολικές κουρδικές περιοχές της χώρας.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και σε αναφορές των αντισημιτικών περιστατικών, σε βάρος μελών της εβραϊκής κοινότητας, που αριθμεί στην Τουρκία στους 20.000. Διαπιστώθηκαν πολλά άρθρα και διαφημίσεις σε εφημερίδες, αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές που περιείχαν αντισημιτικά μηνύματα, ενώ αντισημιτική λογοτεχνία, ήταν κοινή θέα σε βιβλιοπωλεία.

Η έκθεση παραθέτει δήλωση του κ. Ερντογάν στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών στη Βιέννη, στις 27 Φεβρουαρίου 2014, που ανέφερε ότι η «ισλαμοφοβία πρέπει να αναγνωριστεί ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας – ακριβώς όπως ο Σιωνισμός, ο αντισημιτισμός κι ο φασισμός».

Γίνεται επίσης αναφορά σε τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και αρκετών ανωτέρων κυβερνητικών στελεχών, οι οποίοι σε απάντηση των διαμαρτυριών στο πάρκο Gezi, το καλοκαίρι και ξανά το Δεκέμβριο, μίλησαν για «σκιώδεις διεθνείς ομάδες», αποδίδοντας τα προβλήματα σε μια υποτιθέμενη διεθνή εβραϊκή συνωμοσία, στο «λόμπι των επιτοκίων», τους «νεοσυντηρητικούς» και «τους Ρότσιλντ».

Τον Ιούλιο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπεσίρ Αταλάι κατηγόρησε  και την «εβραϊκή Διασπορά».
Ο Αρχιραβίνος και το συμβούλιο της εβραϊκής κοινότητας στην Τουρκία εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν που καταδίκαζε τις δηλώσεις σε βάρος εβραϊκών ομάδων.

Πηγή Αποστόλης Ζουπανιώτης, ΚΥΠΕ-CNA


  • Το ρωσικό αποβατικό πλοίο «Nikolai Filchenkov» αποβίβασε στην Σεβαστούπολη 700 άνδρες των ειδικών δυνάμεων
  • Επίθεση σε ουκρανική μονάδα αντιαεροπορικών πυραύλων
  • Προσπάθεια κατάληψης του ΥΠΕΣ της Κριμαίας 
  • Το ρωσικόκοινοβούλιο ζητάει επέμβαση στην Κριμαία
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το αποβατικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Nikolai Filchenkov» αποβίβασε στην Σεβαστούπολη, περίπου 700 άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο UNIAN που βασίζεται σε στρατιωτική πηγή στην Σεβαστούπολη.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο ελλιμενισμός του πλοίου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον κόλπο των Κοζάκων, όπου η σταθμεύει η ταξιαρχία πεζοναυτών του ρωσικού στόλου.

Επίσης, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, «άγνωστοι ένοπλοι άνδρες που αποστάλθηκαν από το Κίεβο, προσπάθησαν το βράδυ της 28ης προς 1ης Μαρτίου να καταλάβουν το κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Κριμαίας, αλλά «εμποδίστηκαν» από τις ομάδες επαγρύπνησης.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, ως αποτέλεσμα του περιστατικού ήταν ο τραυματισμός αρκετών ανθρώπων. Το ρωσικό υπουργείο αποκάλεσε το περιστατικό ως «επιθυμία εξεχόντων πολιτικών κύκλων στο Κίεβο να αποσταθεροποιήσουν τη χερσόνησο».

Σύμφωνα με τον νέο επικεφαλής της κυβέρνησης της Κριμαίας Sergei Aksenov το Κίεβο, κατά παράβαση του νόμου διόρισε νέο επικεφαλή της πολιτοφυλακής της χερσονήσου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Aksenov δήλωσε ότι «επιτάσσει» προσωρινά όλες τις δομές εξουσίας της Κριμαίας. Επίσης, ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης ζήτησε από τη Μόσχα να συνδράμει για σταθεροποιήσει την κατάσταση ασφαλείας στην χερσόνησο. Το Κρεμλίνο υποσχέθηκε να εξετάσει το αίτημα.

Σύμφωνα με είδηση σήμερα το πρωί, ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο ουκρανικής μονάδας αντιαεροπορικών πυραύλων της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας στην περιοχή Εβπατόρι( αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας).
Όπως ανέφερε το πρακτορείο UNIAN «15 ένοπλοι στρατιώτες» έκαναν έφοδο με φορτηγό όχημα στο έδαφος του στρατοπέδου, εξουδετερώνοντας την πύλη και τους ουκρανούς στρατιώτες στο σημείο ελέγχου.
Οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να εισέλθουν στα ενδότερα της μονάδας εξουδετερώνοντας τους πάντες, προσπαθώντας να καταλάβουν την βάση. 

Το ρωσικό κοινοβούλιο απαιτί από τον Πούτιν να επέμβει στην Κριμαία!
Ο Ρώσος προεδρος έχει πλέον την δημοκρατική νομιμοποίηση για να επέμβει στην Κριμαία.
Η εισήγηση αναφέρει πως ο προεδρος οφείλει να κάνει ότι χρειάζεται ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια του πληθυσμού της Κριμαίας!

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Υπερ-συγκέντρωση πιθανόν 200-300 ρωσικών αρμάτων στην Σαμάρα για εκτέλεση της τελικής φάσης της άσκησης ετοιμότητας

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε το Σάββατο ότι, «η Ρωσία έχει αναπτύξει στην Κριμαία έξι χιλιάδες στρατιώτες», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Σε αυτό το πλαίσιο, τα ουκρανικά στρατεύματα στην αυτόνομη δημοκρατία ευρίσκονται σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού.

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, δεν δύναται να βρει αποδεικτικά στοιχεία, για την ρωσική εισβολή στην χερσόνησο της Κριμαίας, αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Jennifer Psak, δήλωσε ότι «η αμερικανική κυβέρνηση δεν διαθέτει αξιόπιστες πηγές πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία». Η Psak διευκρίνισε ότι όλες οι πληροφορίες σχετικά με την Κριμαία «μεταβιβάζονται» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ από δημοσιογράφους.

Από την ρωσική πλευρά τώρα, με πρόσχημα την εκτέλεση της τελικής φάσης της μεγάλης διακλαδικής άσκησης ετοιμότητας, που διέταξε ο Ρώσος Πρόεδρος, άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, όλων των τύπων από 23 μηχανοκίνητες ταξιαρχίες, φορτώθηκαν από την περιοχή του Καζάν και τις έδρες των μονάδων τους, σε σιδηροδρομικές πλατφόρμες των τρένων, με σκοπό να μεταβούν στην περιοχή της Σαμάρας.

Αύριο 2 Μαρτίου 2014, ξεκινά επίσημα, η τελική φάση της άσκησης «πολεμικής ετοιμότητας» του ρωσικού στρατού, με την πραγματοποίηση βολών αρμάτων και ασκήσεων. Πριν την διενέργεια βολών αρμάτων, τα άρματα μάχης, ΤΟΜΑ κά, θα διανύσουν απόσταση 5 χιλιομέτρων, αναφέρει το κανάλι http://tvzvezda.ru.

Σχόλιο: Στην Κριμαία σύμφωνα με πληροφορίες από αρκετές πηγές έχουν μεταφερθεί 8000-10000, άνδρες των επίλεκτων ρωσικών δυνάμεων αλεξιπτωτιστών, δυνάμεων Spetsaz και μία ταξιαρχία της GRU (για ανορθόδοξες επιχειρήσεις), που θα φέρουν το κύριο βάρος οποιασδήποτε πιθανής πολεμικής επιχείρησης. Γεγονός που «καταδείχτηκε» σε όλες τις μεγάλες ρωσικές ασκήσεις των 2 τελευταίων χρόνων.
Από την άλλη πλευρά στην περιοχή της Σαμάρας έχουμε με το πρόσχημα της τελικής φάσης άσκησης, υπερ-συγκέντρωση, τουλάχιστον 200-300 αρμάτων μάχης όλων των τύπων (Τ72BM- T90S- Terminator -BUK M2) κά.
Έτσι το ρωσικό επιτελείο θα έχει διαθέσιμη σε «λογική απόσταση» τεθωρακισμένη δύναμη για παν ενδεχόμενο.
Επίσης για το θέμα των πληροφοριών αλλά και των κινήσεων των ρωσικών στρατευμάτων, το γενικό επιτελείο εφαρμόζει εδώ και αρκετές ημέρες την περίφημη Maskirovka (σύνολο ενεργειών, απόκρυψης, παραπλάνησης, εξαπάτησης του εχθρού) με σκοπό να αιφνιδιάσει τους πάντες. Έχουμε δηλαδή στην πράξη μια πλήρη πολεμική ρωσική πολεμική επιχείρηση σε εξέλιξη.
Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι χαώδης. Αυτή την «κυβέρνηση» έχει συγκεντρώσει «πολλά παράταιρα πολιτικά στοιχεία» και δεν πρέπει να έχει μεγάλο απόθεμα «ζωής». Οδεύουμε ολοταχώς σε μία διάσπαση της Κριμαίας αρχικά και πιθανόν, του ρωσόφωνου ανατολικού τμήματος της χώρας. 
Μιλάει για "εξουσία των ναζί"

Μετά «το αμερικανικό πραξικόπημα» έκρηξη πολέμου στην Ουκρανία προαναγγέλει υπουργός του Ρήγκαν ο οποίος θεωρεί ότι «μόνη ελπίδα για να αποφευχθεί είναι η διπλωματική μαεστρία του Πούτιν».

Γνωστός για τις ακραίες είναι η αλήθεια θέσεις που εκφράζει ο Πωλ Γκρεκ Ρόμπερτς, υφυπουργός Οικονομικών επί Ρήγγκαν, προβλέπει πολλές άσχημες εξελίξεις που θα ξεκινήσουν από την Ουκρανία και μιλά με πολυ σκληρά λόγια για τις ΗΠΑ τις οποίες θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνες για την κατάσταση. Πολλά απ΄ όσα υποστηρίζει στο μεταφρασμένο άρθρο που ακολουθεί μοιάζουν υπερβολικά. Όχι όλα. Γιατί πολλά απ΄ αυτά τα βλέπουμε να διαδραματίζονται. Όπως για παράδειγμα ότι μέρος της εξουσίας στο Κίεβο έχει περάσει σε νεοναζί!


«Το πραξικόπημα στην Ουκρανία, που οργάνωσε η αμερικανική κυβέρνηση αλλά πέρασε στον έλεγχο οργανωμένων και εξοπλισμένων νεοναζιστών, οδηγεί, σχεδόν κατά βεβαιότητα, σε πόλεμο, που μόνο η διπλωματική δεξιότητα του Πούτιν μπορεί πλέον να αποτρέψει», γράφει μεταξύ άλλων.


Βοηθός υπουργός Οικονομικών υπερσυντηρητικου προέδρου,
καθηγητής πανεπιστημίων, πρώην αρχισυντάκτης στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, κόλουμνιστ εγκυρότατων άλλων οικονομικών φύλλων και πολυγραφότατος συγγραφέας, ο δρ. Πωλ Γκρέκ Ρόμπερτς, στο τελευταίο σειράς σκληρότατων άρθρων του για την αμερικανική αντιρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία έγραψε τα παρακάτω, υπό τον ακόλουθο τίτλο:

«Ουκρανοί Νεοναζιστές διακηρύσσουν πως η Εξουσία πηγάζει από την κάννη των Οόπλων τους.
Η πραγματικότητα στην Ουκρανία διαψεύδει το πορτραίτο μιας δήθεν προλεύνουσας ουκρανικής δημοκρατίας,που παρουσιάζει το ανίκανο και διεφθαρμένο καθεστώς του Ομπάμα.


"Στο βαθμό που, μετά το πραξικόπημα, υπάρχει εκεί μια κυβέρνηση,
οι νόμοι της υπαγορεύονται από ένοπλους τραμπούκους των νεο-ναζιστικών, υπερεθνικιστικών, ρωσοφοβικών κομμάτων. Δείτε το βίντεο με τον ένοπλο τραμπούκο Αλεξάντρ Μουζύσκο - που κομπάζει πως σκότωνε Ρώσους στρατιώτες στη Τσετσενία- να διατάσσει την περιφερειακή βουλή του Ρόβνο να δωρήσει διαμερίσματα στους διαδηλωτές.


Στόχοι εκτελέσεων, ενταλμάτων συλλήψεως, εισβολών κατ οίκον και απειλών, τα μέλη των κόμματος του Γιανούκοβιτς (Κόμμα των Περιφερειών) παραιτούνται μαζικά για να σώσουν τη ζωή τους και των οικείων τους. Εβραϊκές συναγωγές και ελληνοορθόδοξες εκκλησίες υφίστανται επιθέσεις.

Είχα, ίσως πρώτος , προβλέψει ότι η οργάνωση από την Ουάσιγκτον των φιλοευρωπαίων Ουκρανών πολιτικών για ένα αντικυβερνητικό πραξικόπημα θα κατέστρεφε τη δημοκρατία και θα δημιουργούσε ένα προηγούμενο υπεροχής της βίας έναντι των εκλογών, εκχωρώντας έτσι την εξουσία στην οργανωμένη και εξοπλισμένη άκρα δεξιά.

Και αυτό ακριβώς συνέβη. Κανείς στο καθεστώς Ομπάμα δεν είχε αρκετό μυαλό για να δεί το προφανές αποτέλεσμα της αυτάρεσκης επέμβασής τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.΄Αν ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος και το κυβερνών κόμμα ανατρέπονται τόσο εύκολα από εξοπλισμένους νεο-ναζιστές, ποιά πιθανότητα έχουν τα πληρωμένα ανδρείκελα της Ουάσιγκτων, οι λεγόμενοι «μετριοπαθείς» να σχηματίσουν κυβέρνηση;
Οι πληρωμένοι από την Ουάσιγκτων συνωμότες εισπράττουν τώρα την αμοιβή που τους αξίζει, καθώς αντιμετωπίζουν έντρομοι και βουβοί τον νεο-ναζιστή Μουζύσκο, με το Αk-47 στο χέρι, να προκαλεί τις αρχές: «Ελάτε αν τολμάτε να με αφοπλίσετε».

Η Δύση αντιμετωπίζει τώρα ένα πραγματικό μπλέξιμο. Το ίδιο και η Ρωσία. Ο εκπορνευόμενος Τύπος (“the presstitudes”) θα εμποδίσει το αμερικανικό κοινό νά πληροφορηθεί κάποτε τι συνέβη πραγματικά και το καθεστώς του Ομπάμα δεν θα το ομολογήσει ποτέ. Δεν είναι πάντοτε σίγουρο ότι ακόμη και οι Ρώσσοι θέλουν να το παραδεχθούν. Ο ευφυής, λογικός και ανθρώπινος Ρώσσος υπουργός των Εξωτερικών, πρόσωπο 100 φορές ανώτερο από τον αξιο περιφρόνησης Τζών Κέρρυ, εξακολουθεί να ομιλεί σάν όλα αυτά να ήταν ένα λάθος και να καλεί τις δυτικές κυβερνήσεις να στηρίξουν τη συμφωνία που εξανάγκασαν τον Γιανούκοβιτς να υπογράψει.

Ο Γιανούκοβιτς όμως αποτελεί ιστορία, όπως και οι «μετριοπαθείς»της Ουάσιγκτον. Οι «μετριοπαθείς» δεν είναι μόνο διεφθαρμένοι, είναι και ηλίθιοι. Οι βλάκες διέλυσαν την δύναμη των ΜΑΤ, εμπιστεύοντας τους εαυτούς τους στο έλεος των νεο-ναζιστών τραμπούκων.

Η Ουκρανία βρίσκεται τώρα εκτός ελέγχου. Αυτά συμβαίνουν όταν μια αλαζονική αλλά ανεγκέφαλη Βοηθός Υπουργός των Εξωτερικών (Βικτώρια Νούλαντ) συνωμοτεί με έναν εξ ίσου αλαζόνα και ηλίθιο αμερικανό πρεσβευτή (Πάϊατ) να εγκαταστήσουν τους υποψηφίους τους στην εξουσία, ευθύς ως πετύχει το πραξικόπημά τους κατά του εκλεγμένου προέδρου. Οι απληροφόρητοι και οι εξαπατημένοι, που αρνούνται ότι υπήρξε τέτοια συνωμοσία, ας ακούσουν την συνομιλία μεταξή της Νούλαντ και του Πάϊατ εδώ:Η κατάσταση θα οδηγήση, κατά βεβαιότητα σχεδόν, σε πόλεμο. Μόνο η διπλωματική δεξιοτεχνία του Πούτιν μπορεί να το αποτρέψει. Αλλά ο Πούτιν έχει δαιμονοποιηθεί από την Ουάσιγκτον και τις πόρνες που συναποτελούν τα αμερικανικά έντυπα και τηλεοπτικά ΜΜΕ. Ευρωπαίοι και Βρεταννοί πολιτικοί θα έχαναν την αμερικανική μισθοδοσία τους ,έάν ευθυγραμμίζονταν με τον Πούτιν.

Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος επειδή το δυτικό κοινό κοφεύει. Όσα περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες δημοσιεύω τόσο περισσότερα παίρνω ηλεκτρονικά μηνύματα διαμαρτυρίας, που υπερασπίζονται τις « τίμιες διαμαρτυρίες, τίμιων (καλοπληρωμένων) διαδηλωτών κατά της διαφθοράς», σαν να ήταν η διαφθορά το κίνητρο. Ακούω, από Ουκρανούς και άτομα ουκρανικής εθνότητας στον Καναδά και τις ΗΠΑ, πως είναι φυσικό να μισούν τους Ρώσσους οι Ουκρανοί που υπέφεραν από τον κομμουνισμό, σαν να ήταν μόνοι αυτοί που υπέστησαν τον κομμουνισμό, που αποδήμησε το 1991, και σαν να έχει αυτό οποιαδήποτε σχέση με το αμερικάνικο πραξικόπημα που πέρασε στον έλεγχο των νεο-Ναζί.

Αναμφίβολα πολλοί υπέφεραν υπό τον κομμουνισμό, ανάμεσά τους και Ρώσοι. Υπέφεραν όμως περισσότερο από τους Ιάπωνες αμάχους, που δυό φορές βιμβαρδίστηκαν με ατομικές βόμβες από τον «αναγκαίο λαό», ή τους Γερμανούς αμάχους των οποίων οι πόλεις υποβλήθηκαν σε εμπρηστικούς βομβαρδισμούς από τον «εξαιρετικό λαό»; (σ.μ. αυτοχαρακτηρισμοί της Μαντλίν Ωλμπράϊτ κ.α. Αξιωματούχων για τον αμερικανικό λαό.)

Σήμερα η Ιαπωνία και η Γερμανία είναι κράτη-μαριονέττες της Ουάσιγκτων.Αντίθετα η Ουκρανία ήταν μια ανεξάρτητη χώρα, με σχέσεις συνεργασίας με τη Ρωσσία. Αυτή τη σχέση ήθελε η Ουάσιγκτων να καταστρέψει.

Τώρα που μια άφρων και ανεπιτήδεια Ουάσιγκτον άνοιξε το κουτί της Πανδώρας, περισσότερα δεινά εξαπολύθηκαν κατά του κόσμου. Και οι οδύνες δεν θα περιορισθούν στην Ουκρανία.

Η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα για αρκετούς λόγους. ΄Ενας είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα ακόμα και όταν η πραγματικότητα τους χτυπάει κατακούτελα. ΄Οταν παραθέτω τα γεγονότα όπως αποκαλύπτονται, ιδού μερικές από τις αντιδράσεις που εισπράττω: «Είσαι πράκτορας του Πούτιν», «μισείς τους Ουκρανούς», «υπερασπίζεσαι την διαφθορά», «δεν έχεις ιδέα τι υπέφεραν οι Ουκρανοί από τον Στάλιν».

Φυσικά, έχοντας κάνει ρωσικές σπουδές, έχοντας συμμετάσχει σε αμερικανο-σοβιετικά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών το 1961, έχοντας ταξιδέψει στη Ρωσία, τη Γεωργία, την Ουκρανία, και το Ουζμπεκιστάν, έχοντας δημοσιεύσει σε ακαδημαϊκές εκδόσεις σλαβικών και ρωσικών σπουδών, έχοντας μιλήσει δύο φορές ενώπιον της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών, έχοντας προσκληθεί να εξηγήσω στην CIA γιατί κατάρρευσε η σοβιετική οικονομία -παρά τις προβλέψεις της C.I.A. για το αντίθετο, δεν μπορώ φαίνεται να ξέρω τίποτα για το πως υπέφεραν οι άνθρωποι υπό τον κομμουνισμό! Η προθυμία αναγνωστών να μου επιδείξουν την πλήρη τους άγνοια και βλακεία είναι εκπληκτική. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που νομίζουν ότι η πραγματικότητα συντίθεται από τις παραισθήσεις τους.

Η πραγματικότητα είναι απλώς ανυπόφορη για πνευματικά και συναισθηματικά αδύναμους ανθρώπους, που είναι ικανοί να αγκιστρωθούν στις ψευδαισθήσεις τους σε πείσμα κάθε απόδειξης του αντιθέτου. Οι μάζες των αυταπατούμενων ανθρώπων και η πλήρης ανικανότητα της Ουάσιγκτον, που κολυμπάει στην αλαζονική αυτάρκειά της, να παραδεχθεί ένα λάθος, σημαίνουν ότι η αμερικανική αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας αποτελεί ένα πρόβλημα για όλους μας.

Η « Ρωσία Σήμερα» μετέδωσε ότι «Ο Πρόεδρος Πούτιν διέταξε επείγοντα στρατιωτικά γυμνάσια για την δοκιμή της μαχητικής ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος της δυτικής και κεντρικής Ρωσσίας». Σύμφωνα με τον υπουργό Αμύνης της Ρωσίας, τα αιφνίδια γυμνάσια αφορούν χερσαίες δυνάμεις, Αεροπορία, αερομεταφερόμενα στρατεύματα και αεροδιαστημική άμυνα. Ο υπουργός δήλωσε: «Τα γυμνάσια δεν  συνδέονται με τα γεγονότα στην Ουκρανία».

Φυσικά. Αυτό λέει ο υπουργός της Άμυνας, επειδή ο Πούτιν ελπίζει ακόμη ότι η Ε.Ε. θα έρθει στά σύγκαλά της. Κατά την γνώμη μου –και ελπίζω να σφάλλω- οι Ευρωπαίοι «ηγέτες» είναι πάρα πολύ διεφθαρμένοι από τα λεφτά της Ουάσιγκτον για να μπορούν να λογικευθούν. Είναι αγορασμένοι και πληρωμένοι. Τίποτα δεν είναι γι’αυτούς σημαντικό εκτός από το χρήμα.

Αναρωτηθείτε, γιατί χρειάζεται η Ρωσία,αυτή τη στιγμή, μιαν «επείγουσα» δοκιμή μαχητικής ετοιμότητας, άσχετη με την Ουκρανία; Οποιοσδήποτε έχει κάποια γνώση της γεωγραφίας, γνωρίζει πως η δυτική και κεντρική Ρωσία «κάθεται» πάνω στην Ουκρανία.

Ας κάνουμε τον σταυρό μας νά μήν είναι ένας ακόμη πόλεμος η συνέπεια ενός ανέμελου αμερικανικού κοινού, της απύθμενης δειλίας των εκπορνευόμενων ΜΜΕ, των διεφθαρμένων Ευρωπαίων ανδρεικέλων της Ουάσιγκτων και της απύλωτης ψευδολογίας των εγκληματιών που κυβερνούν τις ΗΠΑ.»

Μετάφραση Μ.Σ.Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Λίγοι κατάλαβαν πως είναι η τρίτη φορά που Γερμανός επίσημος μας θέλει Τρίτο Κόσμο/ αναπτυσσόμενη χώρα... με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά...

Σωστά το επισήμανε προ ημερών και η «Καθημερινή»: 
«Λίγοι ίσως κατάλαβαν πόσο βαριά ήταν η κουβέντα που εκστόμισε ο Γερμανός αντικαγκελάριος κ. Γκάμπριελ, όταν υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι χώρα που εμπίπτει περισσότερο στην αρμοδιότητα της Παγκόσμιας Τράπεζας και λιγότερο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Για τους γνωρίζοντες τη διεθνή πραγματικότητα, η φράση αυτή εξισώνει την Ελλάδα με χώρες του Τρίτου Κόσμου, καθώς η Παγκόσμια Τράπεζα ασχολείται με την κατασκευή υποδομών, την ανάπτυξη θεσμών και γενικώς με το «κτίσιμο κρατών» σε προβληματικές περιοχές του πλανήτη...»
Θυμίζω τις αναφορές περί ομοιοτήτων Ελλάδας-Μογγολίας από δήλωση του Γερμανού οικονομολόγου-συμβούλου της Μέρκελ (σπάνιες γαίες) και Αφγανιστάν-Ελλάδας από κείμενο του Spiegel (σπάνιες γαίες). 
Τώρα ήρθε η σειρά της Παγκόσμιας Τράπεζας. 

Τα δύο πρώτα χτυπήματα συνδέονται με τις σπάνιες γαίες. Το τρίτο (Παγκόσμια Τράπεζα) συνδέεται γενικότερα με τα ορυκτά..., καθώς η Παγκόσμια Τράπεζα είναι ο κατεξοχήν χρηματοδότης projects ορυχείων στις ΑΝΑΠΤΥΣΟΜΕΝΕΣ χώρες... 

Το πιάσατε τώρα;
Θα μας πουλήσουν ως αναπτυσσόμενη χώρα στο 4ο Ράιχ για τα ορυκτά μας; 

Φούστη Ρόμελ... Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρώτα και πάω απ’ όλα είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα ειρήνης σε μία περιοχή όπου τα έθνη και οι λαοί έχυσαν ποταμούς αίματος κατά τις προ της ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεκαετίες και αιώνες.

Κι εκεί όπου χύθηκαν ποταμοί αίματος, με εκατόμβες θυμάτων, εκεί όπου ξέσπασαν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι με εκατομμύρια θύματα, τώρα οι λαοί απολαμβάνουν τους καρπούς της ειρήνης, αφού από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει ανταλλαχθεί ούτε μία σφαίρα μεταξύ των λαών και των κρατών που συμμετέχουν σε αυτήν.

Μιλάμε για μία ειρήνη που δεν είναι καθόλου δεδομένη και την οποία έχουμε ευθύνη να υπερασπιστούμε και να διαιωνίσουμε εμείς οι λαοί και τα έθνη της Ευρώπης.

Αυτό, λοιπόν, η ειρήνη, είναι το πιο υψηλό διακύβευμα των ευρωεκλογών του Ιουνίου, η οποία δε ειρήνη δεν είναι καθόλου δεδομένη, αν δεν διαφυλάξουμε την ενότητα και την συνοχή της Ε.Ε.

Εκτός από την ειρήνη σε ενδο-ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχει και το ζήτημα της ειρήνης μεταξύ των χωρών μελών της Ε.Ε. και των χωρών που γειτνιάζουν με αυτήν.
Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε από το 1980 και εντεύθεν είναι το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε την είσοδό μας στην ΕΟΚ – Ε.Ε. ως μέσο και διαδικασία βελτίωσης του βιοτικού μας επιπέδου και όχι ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία γεωπολιτικής αναβάθμισης της Ελλάδας και εξασφάλίσης της ειρήνης με τους γείτονές τα και κυρίως με την Τουρκία.

Αρκεί να υπογραμμίσουμε ότι ήταν η πρώτη φορά μετά το 1923 που η Ελλάδα γινόταν μέλος σε έναν οργανισμό και καθόταν σε ένα τραπέζι λήψεως αποφάσεων που αφορούσαν και επηρέαζαν και την Τουρκία, στο οποίο τραπέζι δεν συμμετείχε η γειτονική χώρα.

Αυτό ήταν και παραμένει ένα ασύγκριτης σημασίας και αξίας στρατηγικό πλεονέκτημα, που δυστυχώς δεν το εκμεταλλευτήκαμε όσο έπρεπε.
Είναι κι αυτό, λοιπόν, ένα διακύβευμα των προσεχών ευρωεκλογών.

Αντί, λοιπόν, με την είσοδό μας στην ΕΟΚ, το 1981, να ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδας, στελεχώνοντας τις θέσεις που μας ανήκουν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο με ό,τι καλύτερο έχει η Ελλάδα, εμείς στείλαμε εκεί αγράμματους και διεφθαρμένους κομματικούς εγκάθετους, με τραγικά αποτελέσματα για την χώρα μας.

Το ίδιο σε γενικές γραμμές κάναμε και με τις θέσεις των επιτρόπων αλλά και των ευρωβουλευτών. Το γεγονός ότι δεν είδαμε και δεν αντιμετωπίσαμε την Ε.Ε. ως μία γεωπολιτική ευκαιρία αλλά απλά ως εργαλείο και μέσο εύκολου πλουτισμού και ευμάρειας, δεν μας επέτρεψε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας πρόσφερε, όπως τα διάφορα πακέτα χρηματοδότησης και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Έτσι, αντί να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια από τα πακέτα χρηματοδότησης και τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την μεταρρύθμιση του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής βάσης της χώρας, έγιναν σεμινάρια και μελέτες που κατέληξαν στα σκουπίδια.

Έτσι, με τέτοιες κινήσεις και με λανθασμένες ή, ορθότερα, εγκληματικές επιλογές, όπως η συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωζώνη, χωρίς την κατάλληλη θωράκιση και προετοιμασία, από την μία πλευρά η Ελλάδα έγινε ο αδύναμος κρίκος της Ε.Ε. και από την άλλη αυτό το στρατηγικό πλεονέκτημα μετατράπηκε σε αχίλλειο πτέρνα της χώρας μας, με σοβαρούς κινδύνους, ο μεγαλύτερος από τους οποίους να καταστεί η Ελλάδα μία αποικία χρέους για πολλές δεκαετίες, το οποίο είναι και το επόμενο διακύβευμα.

Τέλος, το πιο σοβαρό ίσως διακύβευμα είναι με τις επιλογές μας να τα χάσουμε όλα, δηλαδή να οδηγήσουμε την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, γεγονός που θα σημαίνει εξαθλίωση του λαού, σε βαθμό που η σημερινή κρίση να φαντάζει με παράδεισο, εξέλιξη που θα οδηγήσει ίσως και στη διάλυση της Ε.Ε. και θα ανοίξει τις πόρτες της αποσταθεροποίησης σήμερα, του αίματος και του πολέμου αύριο.

Αν σήμερα η Ελλάδα έχει έναν βαθμό δυσκολίας να διαχειριστεί τα εθνικά ζητήματα αλλά και τις εξελίξεις σε ένα περιβάλλον που αλλού φλέγεται και αλλού είναι ασταθές, αύριο, σε περίπτωση που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φύγουμε από την Ε.Ε., ο βαθμός δυσκολίας θα έχει εκθετική πρόοδο.
Παρά την τεράστια οικονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη σε δύο ελληνικά κράτη, η Ελλάδα και η Κύπρος, ακριβώς επειδή είναι μέλη της Ε.Ε., είναι νησίδες ασφάλειας και σταθερότητας σε ένα περιβάλλον που βρίσκεται σε ανατροπή.

Αν δούμε τι γίνεται στη βόρεια Αφρική, στην Τυνησία, στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στη Μέση Ανατολή, στη Συρία, στην Ουκρανία, στο Κουρδιστάν και στην ίδια την Τουρκία, μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο βοηθά η παρουσία μας στην Ε.Ε, όχι μόνο για να διατηρήσουμε τη δική μας σταθερότητα, σε Κύπρο και Ελλάδα, αλλά και για να παίξουμε έναν εποικοδομητικό ρόλο και στη διάρκεια των κρίσεων αλλά και την επόμενη ημέρα, στην ανοικοδόμηση αυτών των χωρών!

Αυτά είναι λοιπόν τα διακυβεύματα των ευρωεκλογών, αλλά και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πηγή «Κυριακάτικη Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου