Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

21 Φεβ 2014

Έχουν κλαπεί 86.000 έγγραφα νομιμοποίησης λαθρομεταναστών!

Σε περιβάλλον ευρείας πολιτικής συναίνεσης, καθώς πέραν της δικομματικής κυβερνώσας πλειοψηφίας, επί της αρχής θετική είναι και η αξιωματική αντιπολίτευση, συνεχίζεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο «Μεταναστευτικό Κώδικα».
Αρνητικά ψηφίζουν για διαφορετικούς λόγους το καθένα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΑΝΕΛ, Χ.Α. και ΚΚΕ), ενώ η ΔΗΜΑΡ δήλωσε πως επιφυλάσσεται να αποτυπώσει τη θέση της στην Ολομέλεια.

«Με θετική διάθεση είμαστε εδώ για βελτιώσεις. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό νομοσχέδιο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Λεων. Γρηγοράκος, του οποίου, ωστόσο, μία αποστροφή του λόγου προκάλεσε αίσθηση, λίγη ώρα αργότερα. Ήταν όταν ο κ. Γρηγοράκος εμφανίστηκε να επιβεβαιώνει καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Γιοβανόπουλου, σύμφωνα με την οποία «μόνο στην πενταετία 2007 – 2011 εκλάπησαν από φορείς του Δημοσίου πάνω από 86.000 νομιμοποιητικά έγγραφα λαθρομεταναστών»!!!

Ο κ. Γρηγοράκος σχολίασε αμέσως: «Είναι γεγονός ότι υπήρξε το φαινόμενο αυτό και μας προβλημάτισε πάρα πολύ. Γι αυτόν τον λόγο πάμε σε ένα αυτοτελές έγγραφο, για να μην μπορεί κάποιος ούτε να το κλέψει, ούτε να το αντιγράψει» (προφανώς ο κ. Γρηγοράκος έχει πλήρη άγνοια για τη σύγχρονη τεχνολογία…).

Θόρυβος προκλήθηκε, ωστόσο, και από μία άλλη «αποκάλυψη» του κ. Γιοβανόπουλου, η οποία ωστόσο, «διαψεύστηκε» (αν ο ισχυρισμός «άκουσα» αποτελεί σοβαρή διάψευση) από παρευρισκόμενο βουλευτή.
«Βρέθηκαν εκατοντάδες μεταναστών με πακέτα κολλαριστών δολαρίων, καθώς έρχονταν από τα σύνορα στον Έβρο», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Επειδή εγώ είμαι από τον Έβρο, θα ήθελα μία μεγαλύτερη πληροφόρηση επ’ αυτού. Έχω ακούσει μόνο για έναν. Δεν ήταν μετανάστης, αλλά ντόπιος», απάντησε ο κ. Γ. Ντόλιος, ξεχνώντας –προφανώς- πως τα άκουσα, μου είπαν και άλλα σχετικά δεν αποτελούν καν λόγο αναφοράς σε μία σοβαρή συζήτηση, πόσο δε μάλλον σε μία κοινοβουλευτική επιτροπή. 

Ίσως, θα ήταν καλύτερα για τον κ. Ντόλιο, που είναι και από τον Έβρο, να λαμβάνει μέρος σε επιτροπές όντας έτοιμος και με στοιχεία για τις τοποθετήσεις του, αντί να παρίσταται προσπαθώντας να αιτιολογήσει την συμμετοχή του με μεθόδους που δεν γίνονται αποδεκτές ούτε σε… νηπιαγωγεία.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Θ. Γεωργακόπουλος 

Μερικά πράγματα είναι οφθαλμοφανή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, ας πούμε, η Ελλάδα είναι μια χώρα με θαυμάσιο κλίμα, και τον Φεβρουάριο αυτοκίνητα κυκλοφορούν με το air condition αναμμένο. Επίσης, είναι μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πρακτικά πτώχευσε, περίπτωση μοναδική στα χρονικά. Αυτά είναι προφανή.

Αλλά στα υπόλοιπα σημαντικά κριτήρια που χαρακτηρίζουν ένα κράτος και μια κοινωνία, πώς τα πάμε; Πώς συγκρινόμαστε σε σχέση με τους άλλους; Είμαστε στ’ αλήθεια χειρότεροι σε κάτι; Γι’ αυτό πτωχεύσαμε; Ή μήπως είμαστε μια χαρά, στην ελίτ των χωρών του κόσμου, και κακώς αγχωνόμαστε και χαλάμε τις καρδιές μας;


Υπάρχουν στη Γη κάποιοι οργανισμοί, ανεξάρτητοι κατά κύριο λόγο, που μελετάνε τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας και εκδίδουν τα αποτελέσματά τους προσφέροντας μια εικόνα για το πώς είναι ο κόσμος και πώς κατατάσσονται οι χώρες της Γης ανάλογα με συγκεκριμένα κριτήρια. Κάθε ξεχωριστή μέτρηση έχει ενδιαφέρον, αλλά αν μαζέψουμε πολλές μαζί και τις δούμε δίπλα δίπλα, ποιος ξέρει, μπορεί να μας πουν κάτι σημαντικό για μια συγκεκριμένη χώρα.


Αυτό θα κάνουμε τώρα εδώ.


Σύμφωνα με τη λίστα του ΔΝΤ που μετρά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, η Ελλάδα είναι η 36η πλουσιότερη από τις 180 χώρες του κόσμου. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το κόστος της ζωής -και άρα την αγοραστική δύναμη-, η Ελλάδα πέφτει στην 42η θέση, αλλά παραμένει μόνο λίγο κάτω από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Transparency International που μετρά την αντίληψη της διαφθοράς του κράτους, η Ελλάδα έχει τον πιο διεφθαρμένο δημόσιο τομέα στην Ευρώπη, και βρίσκεται στην 80ή θέση ανάμεσα σε 177 χώρες του κόσμου, πιο κάτω από την Τυνησία, τη Σενεγάλη, τη Ναμίμπια και την Γκάνα. Σύμφωνα με την έρευνα του Heritage Foundation, που μετρά το πόσο ελεύθερη είναι η οικονομία μιας χώρας (και άρα πόσο «φιλελεύθερη» είναι η χώρα), η Ελλάδα βρίσκεται στην 119η θέση ανάμεσα σε 178 χώρες, πιο χαμηλά από την Μπουρκίνα Φάσο, τη Μογγολία, την Τανζανία, το Τζιμπουτί και, φυσικά, όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι η λιγότερο φιλελεύθερη χώρα της περιοχής, και μια από τις λιγότερο φιλελεύθερες χώρες του κόσμου.


Σύμφωνα με τον δείκτη GPI του Institute for Economics and Peace που μετράει την κοινωνική ειρήνη και τη βία σε 168 χώρες του κόσμου, η Ελλάδα είναι 68η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο. Είναι 7η από το τέλος στην Ευρώπη, πιο ήσυχη από την Αλβανία, την Τουρκία, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο, τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη και τη FYROM.


Σύμφωνα με την κατάταξη του Fund For Peace που μετράει την «υγεία» των κρατών, και την ικανότητά τους να λειτουργήσουν αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών τους, η Ελλάδα είναι η 138η πιο «αποτυχημένη» χώρα από τις 178 της λίστας. Αυτό σημαίνει ότι είναι η 41η «λιγότερο αποτυχημένη» (είναι μια λίστα που στην κορυφή έχει τις χειρότερες· στην πρώτη θέση της κατάταξης, φέτος είναι η Σομαλία).

Σύμφωνα με την έκθεση των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα», που μετράει πόσο ελεύθερος είναι ο Τύπος σε 170 χώρες του κόσμου, η Ελλάδα βρίσκεται στην 99η θέση, πιο χαμηλά από την Κένυα, τη Μαδαγασκάρη, το Κόσοβο και το Μαλάουι.

Σύμφωνα με την έκθεση «Freedom in the World 2014» του Freedom House, τέλος, η οποία βαθμολογεί τις χώρες του κόσμου ως προς την ελευθερία των πολιτικών δικαιωμάτων και τη γενικότερη κοινωνική ελευθερία, η Ελλάδα είναι μία από τις 88 «ελεύθερες» χώρες του κόσμου, παίρνοντας βαθμό 2 και στις δύο μετρήσεις (το άριστα είναι το 1).


Από αυτές τις εκθέσεις και τις έρευνες, λοιπόν, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σχετικά πλούσια, αρκετά ελεύθερη, κάπως ειρηνική, εξαιρετικά διεφθαρμένη, με στρεβλή και ανελεύθερη οικονομία και με περιορισμένη ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης. Δεν είναι η χειρότερη χώρα του κόσμου από καμία άποψη, αλλά απέχει πολύ από τις καλύτερες χώρες του κόσμου στα περισσότερα σημαντικά πράγματα. Η υγεία της δημοκρατίας της κρίνεται καλή, αλλά το μέλλον της, δεδομένης και της ανελευθερίας της οικονομίας και της δημοσιογραφίας της, δεν μοιάζει καθόλου εξασφαλισμένο. Βεβαίως, αυτό το συμπέρασμα προϋποθέτει ότι όλες αυτές οι μετρήσεις είναι αξιόπιστες και απεικονίζουν την πραγματικότητα με ακρίβεια. Υποθέτω ότι για πολλούς συμπολίτες μας όλοι αυτοί οι οργανισμοί που κάνουν τέτοιες μετρήσεις είναι όργανα νεοταξικών συνωμοσιών (33% των Ελλήνων πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν) και όταν θα έρθουν οι Ελ από τα έγκατα της Γης ή με τα διαστημόπλοιά τους (ό,τι ισχύει) θα μας ξαναφέρουν στην κορυφή όλων των λιστών, ως η καλύτερη χώρα του κόσμου, στη θέση που αξίζει ένα μέρος όπου τον Φεβρουάριο ο ήλιος λάμπει τόσο που να πρέπει να ανάψεις το air condition στο αυτοκίνητο.

Πηγές:Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


«Οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε έκαναν μαντάρα τη διάσωση της Ελλάδας», δηλώνει ο ουγγρο-αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος και υποστηρίζει ότι εάν το Βερολίνο δεν αλλάξει στάση, το ευρώ μπορεί να σωθεί μόνο με την αποχώρηση της Γερμανίας από την Ευρωζώνη. Χαρακτηρίζει την Άγγελα Μέρκελ ως «χαρισματική πολιτικό», η οποία όμως δεν έχει αντιληφθεί ότι το ευρώ είναι το μέσο και όχι ο σκοπός και καταλογίζει ευθύνες στη Γερμανία, η οποία, όπως λέει, θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ.

Σε αποσπάσματα από το βιβλίο του, «Στοιχηματίζοντας υπέρ της Ευρώπης», το οποίο αποτελεί συνέντευξη με τον συντάκτη του περιοδικού «Der Spiegel» Γκρέγκορ-Πέτερ Σμιτς, που δημοσιεύονται ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου τη Δευτέρα στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», ο κ. Σόρος ασκεί δριμεία κριτική στην κυρία Μέρκελ για τις επιλογές της από το ξέσπασμα της κρίσης.

«Δεν έχει αντιληφθεί ότι το ευρώ είναι το μέσο και όχι ο σκοπός», υποστηρίζει, και προσθέτει ότι σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επικεντρώθηκαν στην ανασυγκρότηση της Ευρώπης και ήταν διατεθειμένοι, όχι να ξεχάσουν, αλλά να συγχωρέσουν τις αμαρτίες του παρελθόντος, «η Γερμανία φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για κυρώσεις και ποινές, χωρίς να προσφέρει στην Ευρώπη ένα θετικό όραμα, όπως έκαναν τότε οι Αμερικανοί στην περίπτωση της Γερμανίας».

«Από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση και παρά λίγο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και άλλες νοτιοευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία πήρε πάνω της τόσα βάρη όσα καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Από την άλλη πλευρά, η Άγγελα Μέρκελ αντιδρά όσο κανένας άλλος στο ενδεχόμενο να στηρίξει άμεσα τη νότια Ευρώπη, παρά την ύφεση και την τρομακτική υπερχρέωση της. Κι αυτό, μολονότι η οικονομική κατάσταση της Γερμανίας είναι σήμερα τόσο καλή όσο ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες», επισημαίνει ο κ. Σόρος και υποστηρίζει ότι το σοβαρότερο σφάλμα της καγκελαρίου μετά το ξέσπασμα της κρίσης ήταν ότι ανακάλεσε την υπόσχεση ευθύνης «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Όπως επισημαίνει, η κ. Μέρκελ είναι χαρισματική πολιτικός, «αλλά δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι το ευρώ είναι το μέσο για την επίτευξη του στόχου και ο σημαντικότερος στόχος είναι η διαφύλαξη της Ευρωπαϊκή Ένωσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανία είναι ταυτόχρονα αποδιοπομπαίος τράγος και το κλειδί για τη λύση. Παρά το γεγονός ότι οι κανόνες και οι προδιαγραφές της νομισματικής ένωσης αποδείχθηκαν εντελώς άχρηστοι, εκτιμά, «η Γερμανία εμφανίζεται αποφασισμένη να τηρήσει με οποιοδήποτε τίμημα παρωχημένους κανόνες», ενάντια μάλιστα στη θέληση των άλλων Ευρωπαίων. Δεν πιστεύει ωστόσο ότι η Γερμανία επιδιώκει να κυριαρχήσει επί της Ευρώπης και ζητά, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ένα δεύτερο Σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη, χρηματοδοτούμενο από τη Γερμανία.

«Ο κ. Σόρος θεωρεί χίμαιρα την ιδέα μιας δημοσιονομικής σταθεροποίησης που θα στηρίζει την ανάπτυξη, για την οποία κάνει λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε», αναφέρει η Handelsblatt και προσθέτει ότι ο Τζορτζ Σόρος θεωρεί τα ευρωομόλογα καλή λύση, όχι επειδή θα καταστήσουν ανταγωνιστικότερες τις χώρες της κρίσης, αλλά επειδή θα τους διασφαλίσουν περισσότερο χρόνο προκειμένου να εφαρμόσουν τις δέουσες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Η Γερμανία θα έπρεπε να γίνει ένας ευμενής, γενναιόδωρος ηγεμόνας, όπως οι ΗΠΑ μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο». Όμως αντ' αυτού «η Γερμανία παίζει στην Ευρώπη το ρόλο του Tea Party στην Αμερική». Η κατάσταση της Γερμανίας είναι καλή, αλλά δεν θέλει να παραχωρήσει τίποτε σε αυτούς που έχουν λιγότερη τύχη, εκτιμά ο κ. Σόρος και προβλέπει ότι αυτό δεν θα αλλάξει όσο είναι στην εξουσία η Μέρκελ και ο Σόιμπλε.

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξελίχθηκε σε τραγική φυσιογνωμία. Από πεπεισμένος ευρωπαϊστής έγινε επίτροπος περικοπών», αναφέρει ο κ. Σόρος και δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε έκαναν μαντάρα τη διάσωση της Ελλάδας», ενώ επαναλαμβάνει την άποψή του ότι, εάν δεν αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική του Βερολίνου, το ευρώ μπορεί να σωθεί μόνον εφόσον η Γερμανία εγκαταλείψει την νομισματική ένωση.

Στην περίπτωση αυτή, «το μπλοκ του μάρκου να αντιμετώπιζε υψηλή ανεργία και ύφεση», ενώ οι χώρες του Νότου θα ανάσαιναν με μια υποτίμηση. 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μυστικές επαφές στα Σκόπια για το όνομα, όπου άκουγε (σιωπηλός) να του μιλούν για «Μακεδονία»!

Ύποπτες και περίεργες αποστολές στα εθνικά θέματα πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Από τη μία, προανήγγειλε, πριν από εβδομάδες, την «αναγνώριση» του ψευδοκράτους μέσω του διαπραγματευτή τους, από την άλλη, πετάει την μπάλα στην εξέδρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, και ως κερασάκι πάει χθες στα Σκόπια, που προκαλούν συνεχώς, για να συζητήσει στα... κρυφά το θέμα του ονόματος αλλά και την ενταξιακή πορεία ένταξης της FYROM σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση!

Οπως αποκαλύφθηκε χθες, στα χέρια του κ. Βενιζέλου βρίσκεται το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.
Σύμφωνα με το έγγραφο, που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εξωτερικών, το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους διαβιβάστηκε στις 11 Φεβρουαρίου στο υπουργείο Εξωτερικών με «εμπιστευτικό» έγγραφο.

Αντί όμως να ξεκινήσει τη διεκδίκηση ο κ. Βενιζέλος και να ασκήσει επιτέλους πιέσεις στην κυρία Μέρκελ, αποφάσισε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, ώστε να μη «σκάσει» το θέμα στα χέρια του. Μία ημέρα μετά, στις 12 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, με επείγον έγγραφό του προς τον πρόεδρο του ΝΣΚ, ζήτησε η πρόταση για τον χειρισμό της υπόθεσης να διατυπωθεί με τη μορφή γνωμοδότησης της Ολομέλειας του ΝΣΚ, στο πλαίσιο του άρθρου 100Α του Συντάγματος και της νομοθεσίας περί Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Οπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, ο οποίος είχε κάνει και την ερώτηση, ο κ. Βενιζέλος ροκανίζει τον χρόνο, κάτι που αποτελεί μέρος της κοροϊδίας ως προς την αντιμετώπιση του εθνικού θέματος. Ο κ. Γλέζος πρόσθεσε ότι ο κ. Βενιζέλος φοβάται να ομολογήσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να ασκήσει πίεση στη γερμανική κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος βρέθηκε στα Σκόπια και αντί να αποχωρήσει, μετά τις προκλήσεις των Σκοπιανών που είχαν στήσει πανηγύρι με το ψευτομακεδονικό κογκρέσο και τα... παιδιά του Αιγαίου, παρέμεινε και συναντήθηκε μαζί με την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων και με αρχηγούς κομμάτων, συζητώντας και για το όνομα.

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο ομόλογός του, με φόντο το «Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (!!!), κ. Πόποσκι ισχυρίστηκε ότι «το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, εν όψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν ευνοεί την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης» και κάλεσε την Ελλάδα να σεβαστεί την «καταδικαστική» γι' αυτήν, όπως τη χαρακτήρισε, ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Χάγης από το 2011 και να επιτρέψει την ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν όταν οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν συνέχεια τον κ. Βενιζέλο για τη «Μακεδονία», χωρίς εκείνος να τολμήσει να αποχωρήσει από τη... συνέντευξη Τύπου!Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Είναι παγίδα ή ευκαιρία η «τριπλή συμμαχία»;

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης 

Δεν είναι λίγες οι φορές που εξετάσαμε τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών υποθαλάσσιων αποθεμάτων καθώς και τις συνεπακόλουθες επιπτώσεις στις σχέσεις της Κύπρου με τις χώρες στις οποίες ανήκουν οι εταιρίες που έλαβαν άδεια εκμετάλλευσης οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ.

Μάλιστα, είχαμε εντοπίσει και επισημάνει ότι για πρώτη φορά μετά το 1973-74, που κορυφώθηκε η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και στην Κύπρο, ο διεθνής παράγων -και εννοούμε τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ- όχι μόνο δεν υποστήριζε αλλά ήταν απέναντι στις τουρκικές θέσεις, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει κράτος που λέγεται Κύπρος και άρα δεν έχει κανένα δικαίωμα να ορίζει ΑΟΖ, να υπογράφει συμφωνίες και να προχωρεί στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Για να γίνει δε πιο πειστική η Τουρκία είχε διακηρύξει διά στόματος των υπουργών Εξωτερικών, Αμυνας και Ενέργειας ότι διατηρεί το δικαίωμα να επέμβει και με τα όπλα, σε περίπτωση που οι ξένες εταιρίες δεν υπακούσουν στα κελεύσματα της Αγκυρας.

Μπροστά στις απροκάλυπτες και απαράδεκτες απειλές της Αγκυρας, η Λευκωσία σε συνεννόηση με την Αθήνα προχώρησε σε υπογραφή συμφωνιών που αφορούν τους τομείς άμυνας και ασφάλειας με το Ισραήλ, ως συνέπεια των οποίων υπήρξε η πρόσφατη μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση «Ονήσιλος - Γεδεών» στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Οικόπεδο 12.

Υπογραμμίζεται ότι η αντίδραση της Τουρκίας στην εν λόγω άσκηση ήταν μηδενική, που σημαίνει ότι οι απειλές της για το συγκεκριμένο θέμα αποδείχτηκαν πολύ απλά λεονταρισμοί! Εως εδώ όλα καλά. Από τούδε και στο εξής, όμως, αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί η στήριξη του γεωπολιτικού παράγοντα στις ελληνικές (κυπριακές και ελλαδίτικες) θέσεις και προσδοκίες φαίνεται ότι είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και όρια. Τι εννοούμε;

Τα θεμέλια της λεγόμενης στρατηγικής σχέσης Ελλάδος – Κύπρου - Ισραήλ τέθηκαν κατά την επίσκεψη του αλήστου μνήμης Γιώργου Παπανδρέου στο Ισραήλ, την ημέρα που συμπίπτει με την εισβολή στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 2010, και κατά την ανταποδοτική επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου, που έγινε στις 16 Αυγούστου 2010, υπό τη συνοδεία υψηλόβαθμων στελεχών της Μοσάντ, λόγω καθολικής απεργίας των διπλωματικών υπαλλήλων του ισραηλινού ΥΠΕΞ.

Μετά τις εν λόγω επισκέψεις ακολούθησαν η υπογραφή των συμφωνιών, κοινές ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας Ελλάδος και Ισραήλ, επισκέψεις των αρχηγών της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, και πόσα άλλα που δεν είναι γνωστά.

Πάντως, αυτό που εισέπραξε ο ελληνικός λαός σε Κύπρο και Ελλάδα είναι το εξής: Στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ σημαίνει ασφαλής εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ, ασφαλής υγροποίησή τους σε σταθμό στην Κύπρο και μεταφορά του φυσικού αερίου με αγωγό που θα περνά από Κρήτη – Πελοπόννησο - Ηπειρωτική Ελλάδα και εκείθεν μέσω Ιταλίας θα κατευθύνεται στην Ευρώπη.

Ολο αυτό το διάστημα που Κύπρος και Ελλάδα δεθήκαμε χειροπόδαρα με την υποτιθέμενη στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ ήταν στο χειρότερο επίπεδό τους από ίδρυσης του ισραηλινού κράτους λόγω του περίφημου «One Minute» του Ερντογάν στο Νταβός (Ιαν. 2009) που πρόσβαλε βάναυσα τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και λόγω της επίθεσης των ισραηλινών κομάντος στο «Μαβί Μαρμαρά» (Μάιος 2010), όπου έχασαν τη ζωή τους εννιά άοπλοι Τούρκοι πολίτες.

Επειδή, όμως, οι σχέσεις μεταξύ των κρατών είναι δυναμικές και καθόλου στατικές, όταν εξετάζαμε τις πτυχές της στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Ελλάδος - Ισραήλ, αναζητούσαμε πάντα την απάντηση στο ερώτημα: Πώς θα επηρεαστούν αυτή η σχέση και οι συμφωνίες που υπέγραψαν η Λευκωσία και η Αθήνα με το Τελ Αβίβ, όταν κάποια στιγμή πάρουν τον δρόμο της εξομάλυνσης οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ;

Και επειδή υπήρχαν κάποιοι υπέρμαχοι αυτής της τριπλής συμμαχίας, όποτε τους θέταμε το συγκεκριμένο ερώτημα, η απάντηση ήταν πάντα ταυτόσημη: «Ο,τι και να γίνει, οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ δεν πρόκειται να επανέλθουν ποτέ στο σημείο που ήταν πριν από τις δύο προαναφερθείσες κρίσεις».

Δεν γνωρίζουμε αν η επιδείνωση στις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ χρησιμοποιήθηκε ως «δόλωμα» για να πέσουν Κύπρος και Ελλάδα στην παγίδα που φαίνεται να στήνεται στην ανατολική Μεσόγειο, που αντί να αποτελέσει τη σανίδα σωτηρίας ίσως αποτελέσει την πιο δεινή στρατηγικού χαρακτήρα ήττα για τον Ελληνισμό μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
  • Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν συγκαλεί Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία;
  • Πόσο νόμιμες είναι οι παρεμβάσεις κάποιων ευρωπαϊκών κρατών στα όσα τραγικά συμβαίνουν στο Κίεβο;
Έχει καταλάβει κανείς τι κάνει η ελληνική προεδρία της ΕΕ για την κρίση στην Ουκρανία; Την ακούει κανένας στην Ευρώπη ή την έχουν γραμμένη όλοι στα παλαιότερα των υποδημάτων τους; Και στο κάτω κάτω τι νόημα έχει ο θεσμός της προεδρίας;

Χθες οι υπουργοί εξωτερικών επέβαλαν κυρώσεις στην Ουκρανία. 
Άραγε ήταν εισήγηση του προεδρεύοντος κ. Βενιζέλου ή δεν τον ρώτησε κανείς, απλά συμφώνησε αναγκαστικά κι αυτός;

Επίσης, στην Ουκρανία μετέβησαν οι υπουργοί εξωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας και Πολωνίας, όχι όμως και της προεδρεύουσας Ελλάδας. 
Ποιος τους έστειλε; Τους έστειλε η ελληνική προεδρία ή δεν την ρώτησε κανείς; 
Θα πείτε βέβαια, «σιγά μην πάρει η Μέρκελ την άδεια του Σαμαρά»…

Και τότε τι ακριβώς κάνει η ελληνική προεδρία και τι ακριβώς παριστάνει ο κ. Σαμαράς ως πρόεδρος της ΕΕ; 
Έχει άραγε συνειδητοποιήσει το ρόλο του ή αντιθέτως έχει συνειδητοποιήσει την πλήρη ανυπαρξία και ανυποληψία της ελληνικής προεδρίας;
Θα πρέπει η ελληνική προεδρία να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου όλες οι χώρες της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ουκρανία και να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν. 
Ακόμα και ο Σημίτης το είχε κάνει σε μια ανάλογη περίπτωση.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Την συγνώμη οι Γερμανοί να την πάρουν και να την βάλουν εκεί που ξέρουν. Βρήκαν ώρα και στιγμή να στείλουν τον Πρόεδρο τους, Γιόαχιμ Γκάουκ για να δείξουν την μεταμέλεια τους για την σφαγή που έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες τους το '40. Είναι τόσο μεταμελημένοι οι Γερμανοί που εδώ και τρία χρόνια κάνουν τις νέες θηριωδίες στην Ελλάδα, αποτελειώνοντας αυτό που είχαν ξεκινήσει 70 χρόνια πριν. Μεγάλη μεταμέλεια!
Θα πέσει το δάκρυ το Γκάουκ για να ξεπλύνει το αίμα των αθώων και των αγωνιστών που χύθηκε από την ξιφολόγχη του πατέρα του, αλλά από την άλλη θα φάει και πιει εις την υγεία του διαλυμένου Έλληνα που δέχεται μια νέα θηριωδία για να γεμίζει τα σεντούκια της η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της πατρίδας του Γκάουκ.
Έρχεται το σύμβολο της Γερμανικής Δημοκρατίας να συναντήσει το σύμβολο της Ελληνογερμανικής Δημοκρατίας και όλα μέλι-γάλα. Βαράτε ύμνους εθνικούς, σηκώστε πρώτα την σημαία της ΕΕ, μετά την γερμανική και μετά, αν υπάρχει, την ελληνική πάνω από τα μνημεία των πεσόντων. Ύστερα να περιμένετε να σας χειροκροτήσουν οι απόγονοι των σφαγιασθέντων. Το θράσος σας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εκεί που σφάξατε πάτε και γλεντοκοπάτε.
Την διπλωματία κάθε υποτακτικού την καταλαβαίνουμε, εκείνο που δεν μπορούμε να καταπιούμε είναι η χρονική στιγμή που θα πατήσει ξανά την μπότα του ο κατακτητής Γκάουκ στην Ελλάδα. Διότι πολύ απλά η διπλωματική συγνώμη θα οδηγήσει μαθηματικά και στην εξάλειψη τέτοιων μνημείων θύμησης. Σας σφάξαμε, το αποδεχόμαστε, το θέμα θεωρείται λήξαν. Τι τα θέλετε τα μνημεία σε όλα τα κωλοχώρια της Ελλάδας, τώρα είσαστε Ευρωπαίοι. 
Είναι απορίας άξιο πώς ο “αγωνιστής της εθνικής αντίστασης” πρόεδρος Παπούλιας έκρυβε τόση αγνωμοσύνη για τους σφαγμένους, από τους ναζιστές, Έλληνες. Αγκαζέ να πηγαίνει στα Μνημεία τον εκπρόσωπο των μακελάρηδων και να δέχεται τις συγνώμες της αλητείας. Διότι μόνο αλήτης μπορείς να είσαι όταν εκπροσωπείς έναν λαό που δεν έχει κάνει νύξη εδώ και 70 χρόνια στις θηριωδίες της Βέρμαχτ και όταν ακούει γενοκτονία το κεφάλι το στρέφει προς τα εκεί που έχει πάρε-δώσε (βλέπε Ισραήλ). Άλλο να είσαι Εβραίος κι άλλο άνθρωπος. 
Οι φίλοι μας οι Γερμανοί μας θυμήθηκαν ξαφνικά την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών Βενιζέλος την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια θέλει να την περάσει ως πρόταση για να μπει προς συζήτηση όποτε γουστάρει η Γερμανία και όχι να παραμείνει γνωμοδότηση που σημαίνει ΑΠΑΙΤΩ.
Με μία συγνώμη θα ξεμπερδέψουμε και θα παν στην ευχή την παλιά. Και καλύτερα να πάνε στην ευχή και να μην ξαναγυρίσουν, αφού μας έπιασε ξαφνικά η αγωνία την ώρα που καίγεται το τομάρι μας, ο μισθός και το σπιτάκι μας να θυμηθούμε ότι εδώ οι σημερινοί εταίροι και σύμμαχοι Γερμανοί δεν άφησαν μαϊντανό όρθιο κατά την διάρκεια της ναζιστικής αυτοκρατορίας τους. Πήρε φωτιά ο κώλος μας για τα ασήμαντα και θυμηθήκαμε την φωτιά που έκαιγε ανθρώπους, χωριά και πόλεις. Άρχισε ο στομάχι μας να γουργουρίζει και ξαφνικά θυμηθήκαμε τα νεκρά παιδιά της Αθήνας από τον λιμό των χειμώνα του '41. 
Έφθασε ένα “αριστερό” κόμμα να κάνει πόλεμο επιστολών για τις γερμανικές αποζημιώσεις βάζοντας τον Μανώλη Γλέζο μπροστά και από την άλλη ο πρόεδρος της “αριστερής” αντιπολίτευσης Τσίπρας θέλει τον θρόνο της Κονομισιόν για να συζητήσει την μείωση του χρέους της χώρας και να αλλάξει την όψη της ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας. Δεν γίνεται να είσαι με το ένα πόδι στο δίκαιο και με το άλλο στην κονόμα. Εκτός αν είσαι καθαρός απόγονος των Παπανδρέϊδων και Καραμανλήδων. Λόγια, λόγια, λόγια και από την πίσω πόρτα να παραδίδεις χώρα, ηθική δικαίωση και ανεξαρτησία. 
Θα έρθει ο Γκάουκ και θα στρώσουμε χαλιά στο χρώμα του αίματος για να πατήσει. Θα ξεχυθούν οι λιμουζίνες και τα σώματα ασφαλείας να φυλάνε μη και αυθόρμητα βρίσει κανένας τον πατέρα και τη μάνα του νεοναζιστή. Μη και κανένας αντί για προσκύνημα στον Πρόεδρο εναποθέσει στα πόδια του καμιά φωτογραφία νεκρού που θα αποδεικνύει ότι εκεί που πατάει το βρωμοπάπουτσό του πάταγε κεφάλια η αρβύλα του πατέρα του. 
Ναι, είμαστε μνησίκακοι εμείς οι Έλληνες. Θέλουμε να παίρνουμε τα χάκια μας και πολύ γουστάρουμε που Έλληνες αντάρτες έκοψαν το κεφάλι ενός αξιωματικού της 1ης επίλεκτης ορεινής Μεραρχίας Εντελβάις την νύχτα της 1ης Οκτωβρίου του 1943 κάπου εκεί στην Ήπειρο. 
Όσο και να θέλουν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι μέσα από τα αρθράκια τους χθες, σήμερα και μέχρι την 5η Μαρτίου, που θα πατήσει το καθίκι Γκάουκ το πόδι του στον τόπο σφαγής, να θέλουν να ρίξουν το φταίξιμο των σφαγών στις πράξεις των ανταρτών, δεν μπορούν να αφαιρέσουν από την ιστορία ότι οι Έλληνες έσφαζαν καθίκια εισβολείς και οι Γερμανοί έσφαζαν αθώους άμαχους. 
Μέχρι εκεί ήταν η μαγκιά τους και η αντρειοσύνη τους. 
Να τα βάζουν με γέρους και παιδιά, με έγκυες και έμβρυα. 
Ακριβώς όπως συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα. 
Να σφάζουν έναν λαό απεγνωσμένο, διαλυμένο, άμαχο βγάζοντας τις τοκογλυφικές ξιφολόγχες τους αφού απέδειξαν ότι τις άλλες δεν ήταν ικανοί να τις κρατήσουν ως άνδρες, γιατί τους τις έχωσαν στον Ναζιστογερμανικό κώλο οι δικοί μας πατεράδες.
Η μοναδική συγνώμη που πρέπει να ειπωθεί στα αμέτρητα μνημεία των πεσόντων, είναι η δική μας, αφού την σκυτάλη (ξιφολόγχη) που μας παρέδωσαν τη βάλαμε ενέχυρο για τη μίζερη, δουλική και άσκοπη ζωούλα μας.

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Στην ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Walla portal», δημοσιεύθηκε ένα εκτενές άρθρο, για την προετοιμασία των χερσαίων μονάδων του ισραηλινού στρατού, για μια πιθανή εισβολή της «Χεζμπολάχ» στη Γαλιλαία. Η δημοσίευση αναφέρει άρθρο με τίτλο «Άξονας Αντίστασης», ως μια εκδήλωση εγρήγορσης του ισραηλινού επιτελείου, για την αντιμετώπιση της «Χεζμπολάχ». Στο ίδιο άρθρο αναφέρθηκαν τα τηλεοπτικά δίκτυα Al – Manar και Al - Mayadeen.

Το σενάριο που υλοποιεί αυτήν την στιγμή ο ισραηλινός στρατός, προϋποθέτει ότι ο επόμενος πόλεμος που θα υλοποιήσει η «Χεζμπολάχ», δεν θα περιοριστεί μόνο σε επιθέσεις με ρουκέτες, αλλά αυτήν την φορά θα επιχειρηθεί χερσαία εισβολή σε ισραηλινό έδαφος. Ως εκ τούτου, οι τακτικές μονάδες του ισραηλινού μηχανοκίνητου πεζικού και των τεθωρακισμένων, εκπαιδεύονται συνεχώς στα σύνορα, με το σκεπτικό ότι ο «πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει ξαφνικά».

Ο στρατιωτικός διοικητής της Βόρειας Περιφέρειας του ισραηλινού στρατού (IDF) υποστράτηγος Yair Golan, ενέπνευσε στους υφισταμένους του, ότι το επόμενο «χτύπημα» στα σύνορα του Λιβάνου, μπορεί να συμβεί χωρίς καμία προειδοποίηση από την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ (AMAN).

Ο Νασράλα απειλεί να «κατακτήσει την Γαλιλαία» και προειδοποιεί ότι η «Χεζμπολάχ» θα προσπαθήσει να μεταφέρει τον επόμενο πόλεμο στο έδαφος του Ισραήλ, σε αντίθεση με ό, τι συνέβη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Πολέμου του Λιβάνου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του 101ου τάγματος αλεξιπτωτιστών, Αντισυνταγματάρχη Yuval Gaza, υπάρχουν τρόποι χρησιμοποίησης των αρμάτων μάχης για την «εκκαθάριση των περασμάτων στην περιοχή» και τη δυνατότητα της άμεσης αντιπαράθεσης με τις συμμορίες της «Χεζμπολάχ», αν προσπαθήσουν να εισβάλουν Ισραήλ.

Η «Χεζμπολάχ», η οποία συμμετέχει και στον συριακό εμφύλιο πόλεμο, ««χάνει αρκετούς άνδρες της κάθε εβδομάδα», ωστόσο, κερδίζει τα μέγιστα από πολεμική εμπειρία, γεγονός πολύ σημαντικό, αναφέρει το άρθρο. Όταν «οπλικά επιτεύγματα της σύγχρονης ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας» προστεθούν στα ιρανικά όπλα που ήδη κατέχει η οργάνωση, οι δυνατότητες της, θα διαταράξουν την πολεμική οργάνωση των ισραηλινών στρατιωτικών διοικητών στην περιοχή, επισημαίνεται με σκεπτικισμό στο άρθρο.

Ένας από τους ισραηλινούς στρατιωτικούς διοικητές που ανήκει στην 91η μεραρχία πεζικού, δήλωσε ότι: «Είναι αλήθεια, η «Χεζμπολάχ» βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση πολέμου με συνεχείς όμως απώλειες σε έμψυχο δυναμικό, αλλά από την άλλη έχει μεταλλαχθεί σε έναν οργανισμό που μαθαίνει συνεχώς».

«Στη Συρία, η «Χεζμπολάχ» ανέπτυξε δύο σημαντικές ιδιότητες, την πρωτοβουλία και την ικανότητα της να επιτίθεται. Εμείς δεν μιλάμε για επιδρομές, μιλάμε για έναν κανονικό πόλεμο μέσα σε συγκεκριμένα στρατηγικά πλαίσια. Στις μάχες στη Συρία, η «Χεζμπολάχ» αναγνώρισε την ανάγκη συγκέντρωσης δυνάμεων, της μετακίνησης και προώθησης τους και την διενέργεια επιθέσεων με συγκεκριμένους ΑΝΣΚ. Κάθε τάγμα της διαθέτει ένα σαφές σχέδιο προσαρμοσμένο πάντοτε στην πραγματική κατάσταση του πεδίου της μάχης. Σίγουρα υπάρχουν και σχέδια εναντίον μας», κατέληξε ο ισραηλινός ανώτερος αξιωματικός.

Η βόρεια διοίκηση του ισραηλινού στρατού πιστεύει ότι παρά τις απώλειες στην Συρία και τις συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών στην Βηρυτό, η «Χεζμπολάχ» έχει την κατάσταση στο Νότιο Λίβανο υπό αυστηρό έλεγχο. Ένας από τους αξιωματικούς του 101ου Τάγματος, είπε ότι ότι «η χεζμοπολάχ επενδύει συνεχώς στην «γραμμή» κατά του Ισραήλ. Νομίζω ότι η οργάνωση έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το Ισραήλ. Κάτι μαγειρεύουν. Δεν μπορώ να αποκλείσω την επίθεση κατά των φυλακίων μας».

Ο διοικητής του 101ου τάγματος αλεξιπτωτιστών τονίζει ότι η «Χεζμπολάχ» είναι βασικά μια παραστρατιωτική οργάνωση. Εμείς το κατανοούμε καλώς αυτό. Οι στρατιώτες μας έχουν εμπιστοσύνη και δεν τους ενδιαφέρει «ποιός είναι ποιός». Η μονάδα μου είναι έτοιμη. Όπως λέει και η παροιμία, «η ομάδα είναι έτοιμη στο από το μηδέν έως εκατό» και αυτό δεν ισχύει μόνο στο στρατό, αλλά και στη ζωή. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι όλα μπορούν να συμβούν, και μέσα σε λίγα λεπτά δύναται να ξεκινήσει ένας σοβαρός πόλεμος. Όταν βγαίνω έξω για περιπολία με τους στρατιώτες μου, είναι έτοιμος για πόλεμο από το μηδέν έως εκατό. Στο 101ο τάγμα αλεξιπτωτιστών αυτό είναι στο αίμα μας».

Σχόλιο: Ο ισραηλινός στρατός το τελευταίο εξάμηνο έχει αναδιατάξει την σύνθεση των μονάδων του, στα βόρεια σύνορα του. Ο ισραηλινός ΑΓΕΕΔ στρατηγός Benny Gantz, είχε την επίβλεψη της όλης επιχείρησης.
Το Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό τύπο, έχει αναπτύξει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, για να προστατευθεί από κάθε ενδεχόμενη απειλή. Στην περιοχή υπάρχουν ήδη τέσσερα τάγματα, τα οποία πρόκειται να ενισχυθούν, και όλες μαζί οι μονάδες θα αποτελέσουν τη δύναμη νέας μεραρχίας που θα έχει το έλεγχο όλων των μονάδων. Επίσης Τέλος, έχουν μεταφερθεί και μονάδες τεθωρακισμένων με άρματα merkava mk5 δίνοντας μεγάλη ισχύ πυρός . Αυτό όμως που έχει θέσει σε συναγερμό τους ισραηλινούς στρατιωτικούς είναι η πολεμική εμπειρία που έχει αποκτήσει η Χεζμπολάχ στον «ανελέητο πόλεμο» στην Συρία και οι πληροφορίες για επικείμενο χτύπημα στην Γαλιλαία. Ίδωμεν…Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μια τρομερή καταγγελία έκανε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, κατά την διάρκεια της αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στον Δημήτρη Σωτηρόπουλο.
 
Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος αποκάλυψε πως απειλήθηκε από τον Υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη, προκειμένου να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην οποία τοποθετήθηκε με δικαστική πράξη τον περασμένο Οκτώβριο! 

Όπως καταγγέλει ο Μητροπολίτης, ο Γεωργιάδης τον απείλησε με δυσφήμιση (ότι τάχα…κατέστρεψε τον Οργανισμό του οποίου προΐστατο) στην περίπτωση που παρέμενε Πρόεδρος! Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον Επίσκοπο, την ίδια τακτική ακολούθησε ο Υπουργός και στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερυθρού Σταυρού, που αποτελείτο από Δικαστές, Στρατιωτικούς, Επιστήμονες και άλλα εξέχοντα μέλη της κοινωνίας!
Ο λόγος των απειλών; Η αντικατάσταση όσων μελών είχαν αξιοκρατικά τοποθετηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, με ημέτερους (κομματικούς) της… εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης!!!


 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Ως τη μεγαλύτερη ανοησία της ημέρας, πιθανότατα του αιώνα, θα μπορούσε εύλογα να χαρακτηρίσει κανείς τον ισχυρισμό κεντρικού παρουσιαστή ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, σύμφωνα με τον οποίο, εάν η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει το 2010, θα είχε μηδενίσει (!) το χρέος της - αν και ενδεχομένως, όπως είπε, η χρεοκοπία θα είχε σοβαρές συνέπειες, μεταξύ άλλων την εκδίωξη της από την Ευρωζώνη.

Αν και ο παρουσιαστής μας είναι εξαιρετικά συμπαθής, ο ισχυρισμός του κάθε άλλο παρά «εξυψώνει» το επίπεδο της εγχώριας δημοσιογραφίας - ίσως μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες της πατρίδας μας, εάν δεχθούμε ότι, η σωστή πληροφόρηση είναι το θεμέλιο μίας «σωστά λειτουργούσας», ανεπτυγμένης και δημοκρατικής χώρας.

Περαιτέρω, το να θεωρεί κανείς ότι μηδενίζονται τα χρέη απλά και μόνο με τη δήλωση χρεοκοπίας, δεν είναι μόνο ανόητο αλλά, κυρίως, επικίνδυνο - αφού δίνει μία εντελώς λανθασμένη εικόνα στους Πολίτες της χώρας. Το ίδιο συμβαίνει και με το θέμα της εξόδου από το ευρώ, αφού η Ελλάδα θα μπορούσε να κηρύξει στάση ή αναβολή πληρωμών, χωρίς κανένας να έχει το δικαίωμα να την διώξει από την Ευρωζώνη.

Πόσο μάλλον όταν δεν μπορεί να φύγει ούτε καν εκούσια, αλλά μόνο εάν προηγουμένως ζητήσει η ίδια την έξοδο της από την Ευρωπαϊκή Ένωση - επειδή είναι αδύνατον για μία χώρα να αποτελεί μέλος της Ευρωζώνης, εάν δεν ανήκει στην ΕΕ.

Βέβαια, η απειλή της στάσης ή αναβολής πληρωμών το 2010 ήταν η σωστή κίνηση, επειδή οι ευρωπαϊκές και λοιπές τράπεζες ήταν σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος, ενώ δεν υπήρχε ο μηχανισμός στήριξης - οπότε, η σχεδόν σίγουρη «μετάσταση» του προβλήματος σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, θα ανάγκαζε τους δανειστές μας να αποδεχθούν σοβαρότατους συμβιβασμούς.

Εκτός αυτού, η δυνατότητα τότε της Ελλάδας να μετατρέψει το 90% του εξωτερικού χρέους της σε δραχμές, η οποία χάθηκε (ξεπουλήθηκε) μετά την εγκληματική υπογραφή του PSI (2011), ήταν ένας ακόμη σοβαρός «μοχλός πίεσης» - τον οποίο επίσης δεν εκμεταλλεύτηκε η τότε κυβέρνηση.

Η πλέον λανθασμένη, εάν όχι προσχεδιασμένη και ενδοτική κίνηση, ήταν η «επιλογή» του ΔΝΤ - πολύ περισσότερο, η «εν λευκώ» και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος υπογραφή των αποικιοκρατικών δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων υποτέλειας από μία Βουλή, την οποία προτιμούμε να μην χαρακτηρίσουμε.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 
 
Και καλά οι «δικοί μας» εδώ, οι σωτήρες-πολιτικοί είπαμε, μην τα ξαναλέμε, προσπαθούν να μας δουλέψουν ψιλό γαζί, τώρα όμως μπήκαν και οι ξένοι στο κόλπο; 
Τι δήλωση ήταν αυτή της Κριστίν Λαγκάρντ;  
«Όλοι πανηγυρίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας»…!!! 
Ποιοι όλοι μαντάμ; Εσείς μεταξύ σας; 
Οι αξιωματούχοι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας; 
Αυτοί που αποφάσισαν να εξαθλιώσουν έναν λαό ολόκληρο; 
Και η κυρία αυτή πανηγυρίζει… Πότε;  Όταν την ίδια στιγμή παραδέχεται ότι υπήρχαν «λάθη» και «αστοχίες» στο πρόγραμμα για την Ελλάδα…   
Μήπως μπορεί να μας εξηγήσει και το κόστος των λαθών και των αστοχιών αυτών;  
Και δεν θέλουμε το κόστος σε χρήμα ή σε ποσοστά, αλλά σε «ανθρώπους»… 
Πόσοι επιπλέον άνθρωποι αυτοκτόνησαν; 
Πόσοι επιπλέον άνθρωποι έμειναν άστεγοι, δεν έχουν να φάνε, δεν έχουν ρεύμα, πόσα επιπλέον παιδιά υποφέρουν, πόσοι επιπλέον άνθρωποι δεν έχουν περίθαλψη;  
Τελικά φαίνεται ότι οι πολιτικοί «μας» κατάφεραν και πέρασαν την κουλτούρα τους και στους ξένους αξιωματούχους… 
Πως όλοι οι Έλληνες πολιτικοί κάνουν μόνον διαπιστώσεις, αλλά ποτέ δεν φταίει κανείς τους;  
Κάτι σαν φυσιοδίφες είναι όλοι τους…   

Κανένας δεν έχει ευθύνες από τους «υπευθύνους» σε εσωτερικό και εξωτερικό για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα;  
Μόνο ο Ελληνικός λαός πληρώνει τα σπασμένα; 
Οι άλλοι μπορούν να κάνουν όποιο λάθος θέλουν, να έχουν αστοχίες.  
Αλήθεια τι ωραία λέξη, ενώ αν έλεγε η μαντάμ Λαγκάρντ «τα κάναμε μαντάρα» πόσο άσχημα θα ακουγόταν… Και το χειρότερο από όλα, για εκείνην, θα έπρεπε να λογοδοτήσει και κάποιος! 

Η κατάσταση έχει αρχίσει και ξεπερνά κάθε όριο αντοχής, ανοχής, υπομονής… 
Το πείραμα με την Ελλάδα έχει αποτύχει και αυτοί επιμένουν να το συνεχίζουν απλά και μόνο για την ικανοποίηση των όποιων προσωπικών ή άλλων φιλοδοξιών και συμφερόντων.  
Όλοι αυτοί οι τύποι, αλληλο-δουλεύονται και στην συνέχεια δουλεύουν και εμάς.  
Από την μία δίνουν συγχαρητήρια στους εαυτούς τους και από την άλλη έρχεται για παράδειγμα η έκθεση οικονομολόγων της Δεξαμενής Σκέψης Bruegel που λέει ότι «Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει νέο πακέτο ενίσχυσης ύψους 40 δισ. ευρώ και η Ευρωζώνη θα πρέπει να είναι έτοιμη να «συγχωρέσει» τους τόκους αν το χρέος της χώρας παραμείνει πολύ υψηλό»… 
Μάλιστα αναφέρει η έκθεση κιόλας ότι οι όροι που εξετάζονται αυτή τη στιγμή για την επιπλέον ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας, θα άφηναν και πάλι το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, μακριά από τον στόχο του «χαμηλότερα από το 110%»… 
Απόδειξη του πόσο τα έχουν θαλασσώσει! 

Πανηγυρίζει και η μαντάμ και ο κ. Σαμαράς για το πρωτογενές πλεόνασμα και από την άλλη τι;   
Η ύφεση, η λιτότητα και οι περιορισμοί του προϋπολογισμού έχουν επιδεινούμενες επιπτώσεις στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, προειδοποιούν κοινωνιολόγοι και ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας, σε σχετική μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό "The Lancet". 

Οι επιστήμονες επικρίνουν τους διεθνείς οργανισμούς και γενικότερα τη διεθνή κοινότητα ότι σιωπά πάνω σε αυτό το ζήτημα, με εξαίρεση το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών που έχει εδώ και καιρό εκφράσει την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία των Ελλήνων πολιτών.
Οι ερευνητές καλούν, επίσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει σοβαρά υπόψη της τις επιπτώσεις των πολιτικών της τρόικας σε θέματα υγείας, καθώς και την ελληνική πολιτεία να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να δράσει ανάλογα.  
Μάλιστα στην έκθεση αναφέρονται ως χαρακτηριστικές συνέπειες της κρίσης η εντεινόμενη αδυναμία των ασθενών να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στα αναγκαία φάρμακα, τη μεγάλη αύξηση στα περιστατικά λοιμωδών νόσων και τη γενικότερη επιδείνωση της ψυχικής-νοητικής υγείας του ελληνικού λαού. 

Αλλά ποιος ασχολείται με αυτές τις «λεπτομέρειες»…;  
Και η υγεία είναι μόνον ένας τομέας της ζωής μας.  Αν τις συγκεντρώσουμε όλες τις επιπτώσεις από την πολιτική που εφαρμόζουν οι ξένοι με τους ντόπιους υποτακτικούς τους, τότε θα καταλάβουμε τι ζούμε και που ζούμε… 
Και ο Ελληνικός λαός το έχει καταλάβει γιατί το ζει, τα άλλα, τα στουρνάρια, είναι που δεν αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να αντιληφθούν τα εγκλήματα τους…  

Οι περισσότεροι από εμάς τους Έλληνες που έχουμε κάποια ηλικία, μεγαλώσαμε ακούγοντας από τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, να μας λένε: «παιδιά μας μην ζήσετε τον πόλεμο»…  Γιατί εκείνοι είχαν ζήσει τον Πόλεμο, την Κατοχή!  
Ίσως όμως τελικά να ήταν πιο τυχεροί από εμάς, όσο και αν ακούγεται οξύμωρο αυτό… 
Γιατί εμείς ζούμε τις ολέθριες  επιπτώσεις ενός ακήρυχτου πολέμου…  
Ο πόλεμος είναι συνήθως περιορισμένος σε διάρκεια.  
Τα Μνημόνια όμως κρατάνε μέχρι το 2020, 2030 ή 2060… χάρις στις υπογραφές κάποιων.  
Και το κυριότερο από όλα είναι ότι, συνήθως μετά τους πολέμους ακολουθούν και τα Δικαστήρια για τους Εγκληματίες Πολέμου, γι αυτούς που «έσφαξαν» κόσμο.  
Γι αυτούς που προκάλεσαν γενοκτονίες…  
Ενώ όλους αυτούς, τους ντόπιους και ξένους αξιωματούχους, θα τους δικάσει ποτέ κανείς για τα όσα εγκλήματα διέπραξαν στην πατρίδα μας και στους Έλληνες;Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Επικοινωνία και αγαστή συνεργασία με ναζιστικά στοιχεία και ροή εκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ

Γράφει ο Άρης Χατζηστεφάνου 

Κορυφή στο παγόβουνο της αμερικανικής εμπλοκής στην Ουκρανία αποτέλεσε όπως όλα δείχνουν η περίφημη τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού πρέσβη στο Κίεβο Τζέφρι Πάιατ με την υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ. 
 
Λίγα μόλις 24ωρα μετά τη διαρροή της τηλεφωνικής επικοινωνίας, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης κυρίως για τη φράση «να πάει να γ***** η ΕΕ» ήρθαν στο φως οι πραγματικές λεπτομέρειές των σχεδιασμών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνουν ακόμη και συνεργασία με ένοπλες φασιστικές ομάδες στην Ουκρανία. 

Όπως υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Σεργκέι Γκαζίεβ, οι ΗΠΑ έχουν ήδη διαθέσει 20 εκατομμύρια δολάρια σε κόμματα της ουκρανικής αντιπολίτευσης στα οποία συμπεριλαμβάνονται και χρήματα για την αγορά όπλων. Και αν οι δηλώσεις ενός Ρώσου αξιωματούχου πρέπει να λαμβάνονται με επιφύλαξη, λόγω της γεωπολιτικής αντιπαλότητας Ουάσινγκτον και Μόσχας, δεν ισχύει το ίδιο και για τα σχόλια του αμερικανικού Τύπου που περιγράφουν χωρίς ενδοιασμούς την εμπλοκή της χώρας τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.

Ρόλο κλειδί σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να παίξει το ΔΝΤ, με το οποίο η Ουάσινγκτον επιχειρεί να «δέσει» τις μελλοντικές κυβερνήσεις της Ουκρανίας στη γνωστή παγίδα των δανειοδοτήσεων και τους διαρκούς χρέους. «Σε βάθος χρόνου, στόχος της κυβέρνησης Ομπάμα είναι να προωθήσει στην Ουκρανία συνταγματικές και εκλογικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και θα ανοίξουν το δρόμο για οικονομική ενίσχυση από το ΔΝΤ» εξηγούσαν οι New York Times.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος η Ουάσινγκτον εμφανίζεται διατεθειμένη να συμμαχήσει ακόμη με τις πιο εξτρεμιστικές δυνάμεις του πολιτικού σκηνικού στην Ουκρανία, όπως το ακροδεξιό και ανοιχτά φιλοναζιστικό κόμμα Svoboda. «Ο (ηγέτης του Svoboda) Όλεχ Τιαχνίμποχ πρέπει να συναντάται με τον επόμενο προεδρο τέσσερις φορές την εβδομάδα» έλεγε χαρακτηριστικά η Νούλαντ, από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αποτελεί φυσικά ειρωνεία της τύχης ότι ο Αμερικανός πρέσβης, που καλείται να συνεργαστεί με το Svoboda, παρουσιαζόταν σαν βασικός υπέρμαχος του αντισημιτισμού στην Ουκρανία, συμμετέχοντας μάλιστα σε σειρά εκδηλώσεων της εβραϊκής κοινότητας για τα θύματα του ολοκαυτώματος. Παρόλα αυτά δεν φάνηκε να εκφράζει την παραμικρή επιφύλαξη για την ενίσχυση ενός κόμματος, όπως το Svoboda, το οποίο μέχρι πρότινος χαρακτηριζόταν εθνικο-σοσιαλιστικό, είχε νεοναζιστικό σήμα και καυχιόνταν για τους προγόνους του, οι οποίοι στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο σκότωναν Εβραίους. Ο ηγέτης του Svoboda συνηθίζει να εξυμνεί τους δεξιούς Ουκρανούς αντάρτες, «οι οποίοι δεν φοβήθηκαν να πάρουν τα αυτόματα όπλα για να πολεμήσουν τους Μοσκοβίτες, τους Γερμανούς και την εβραϊκή βρωμιά». Ο Τιαχνίμποχ αναφέρεται φυσικά στα παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου της οργάνωσης UPA, η οποία στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, στάθηκε στο πλευρό του άξονα απέναντι στις απελευθερωτικές δυνάμεις της σοβιετικής ένωσης και των δυτικών συμμάχων.

Να σημειωθεί ότι μόλις το 2005 ο Τιαχνίμποχ ζητούσε με επιστολές του από την κυβέρνηση να θέσουν στην παρανομία την εβραϊκή κοινότητα της Ουκρανίας, η οποία ετοιμάζει, όπως υποστήριζε, τη γενοκτονία του ουκρανικού λαού. Ο ίδιος μάλιστα έκανε πολύ συχνά λόγο για την «εβραιο-μοσχοβίτικη μαφία» η οποία ελέγχει τη χώρα.

Παρόλα αυτά, πριν από μερικές εβδομάδες μάλιστα ο Αμερικανός πρέσβης, έστειλε μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες από τη συνάντηση που είχε η Νούλαντ με τον ηγέτη αυτού του νεοναζιστικού μορφώματος.

Όπως προκύπτει κα από την τηλεφωνική επικοινωνία στόχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν είναι απλώς να επιβάλλει μια φιλοαμερικανική κυβέρνηση, ακόμη και αν αυτό απαιτεί συμμαχίες με νεοναζιστικές δυνάμεις, αλλά να απομακρύνει από το προσκήνιο τους ανθρώπους που προωθεί το Βερολίνο στη χώρα. «Ο Κλίτσκο θα πρέπει να μείνει εκτός κυβέρνησης και να κάνει τα μαθήματά του» έλεγε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης αναφερόμενος στον Βιτάλι Κλίτσκο, το κόμμα του οποίου χρηματοδοτείται απευθείας από γερμανικά ιδρύματα ερευνών που ελέγχονται από το χρηστιανοδημοκρατικό κόμμα της Άγκελα Μέρκελ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιλογή της Νούλαντ αλλά και του Παίατ από την αμερικανική κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά αθώα μπορεί να θεωρηθεί σε ό,τι αφορά το μέλλον της Ουκρανίας. Η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών προέρχεται από το στενό κύκλο των νεοσυντηρητικών, που πλαισίωναν τον πρόεδρο Μπους όταν ξεκινούσε την παγκόσμια «σταυροφορία» του εναντίον χωρών της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ρωσίας.

Η Νούλαντ είχε βρεθεί μάλιστα για χρόνια στο πλευρό του αντιπροέδρου Ντικ Τσένι, ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας και είναι παντρεμένη με τον νεοσυντηρητικό ιστορικό, Ρόμπερτ Κάγκαν – εκ των συνιδρυτών του διαβόητου Προγράμματος για τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα.

Από την πλευρά του ο Παίατ ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα στην Ονδούρα, όταν η χώρα θεωρούνταν ακόμη ως ένα από τα σημαντικότερα προπύργια της CIA στο Νότιο Ημισφαίριο. Αργότερα τον συναντάμε ως εκπρόσωπο των ΗΠΑ στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας. Σύμφωνα μάλιστα με τηλεγραφήματα που ήρθαν στο φως μέσω του Wikileaks έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνταν μέσω της υπηρεσίας εναντίον του Ιράν – όταν ακόμη η Ουάσινγκτον χτυπούσε τα τύμπανα του πολέμου για την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης.

Ίσως πάντως η προκλητικότερη λεπτομέρεια σχετικά με την περίφημη επικοινωνία της αμερικανικής πρεσβείας με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μην βρίσκεται στην απομαγνητοφώνηση της τηλεφωνικής συνδιάλεξης αλλά στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την διπλωματική τους γκάφα. Με μια ανακοίνωση, που θα σόκαρε ακόμη και τους μεγαλύτερους υπουργούς προπαγάνδας του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, ο υπεύθυνος Τύπου του Λευκού Οίκου πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση επιρρίπτοντας ευθύνες στη Μόσχα για τη διαρροή της τηλεφωνικής συνομιλίας. «Το γεγονός ότι ο πρώτος που εντόπισε το βίντεο και το πόσταρε στο Twitter ήταν η ρωσική κυβέρνηση λέει πολλά για το ρόλο της Ρωσίας» τόνισε ο Τζέυ Κάρνει συμπληρώνοντας ότι ποτέ στο παρελθόν η Μόσχα «δεν έχει πέσει τόσο χαμηλά».

«Οι ΗΠΑ φωτογραφίζουν τη Ρωσία για τη διαρροή διπλωματικής συνομιλίας στο Ίντερνετ» έγραφαν σε πηχυαίο τίτλο τους και οι New York Times επιχειριώντας να πείσουν το αναγνωστικό τους κοινό ότι η «είδηση» δεν ήταν το εκρηκτικό περιεχόμενο της συνομιλίας αλλά η διαρροή του. Η ίδια εφημερίδα έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίζει ότι στόχος της διαρροής ήταν να θιγούν οι σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ. Το πρόβλημα δεν ήταν δηλαδή ότι ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε στους Ευρωπαίους ομολόγους τους να «πάνε να γ****» αλλά ότι Ρώσοι αξιωματούχοι σχολίασαν αυτό το γεγονός.

Δεν χρειάζεται φυσικά να υπενθυμίσει κανείς ότι οι ΗΠΑ, που κατηγορούν τώρα τη Ρωσία για παρακολουθήσεις συνομιλιών, βρίσκεται πίσω από το μεγαλύτερο δίκτυο ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων ξένων ηγετών που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα και μάλιστα διώκει με εκδικητική μανία όσους αποκάλυψαν σχετικές λεπτομέρειες, όπως συνέβη στην περίπτωση του Έντουαρντ Σνόουντεν.

*Πηγή: Περιοδικό "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" (Φεβρουάριος 2014)Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου