Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

29 Ιαν 2014

Από τον Παναγιώτη Λιάκο 

Ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο άνθρωπος που συγκλόνισε με τον πατριωτικό και χριστιανικό λόγο του -όσο ελάχιστοι- τις ψυχές των Ελλήνων, είχε προσελκύσει και το ενδιαφέρον πολλών σκοτεινών κέντρων και προσώπων εντός και εκτός Ελλάδας – για ευνόητους λόγους. Μερικοί από εκείνους που συγκέντρωναν και επεξεργάζονταν πληροφορίες για εκείνον την περίοδο της σκληρής δοκιμασίας της υγείας του ήταν μέλη του κυκλώματος της Siemens.

“Γκλύγκσμπουργκ και Ελ Σιντ”
Τα περιβόητα Intelligence Reports ανέφεραν συχνά τις εξελίξεις για την πορεία της υγείας του. Η έκβαση των πραγμάτων απέδειξε ότι σε γενικές γραμμές έκαναν επιτυχείς προβλέψεις, αφού διέθεταν πηγές κοντά (ή ορθότερα μέσα) στο ιατρικό του επιτελείο. Αξιοσημείωτο είναι το ιταμό, απαξιωτικό και σκωπτικό ύφος που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος της Siemens για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο και οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί για έναν άνθρωπο που πάλευε με τον καρκίνο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί απόσπασμα από Intelligence Report της 9ης Ιουλίου 2007, όταν ο Αρχιεπίσκοπος είχε ήδη συμπληρώσει έναν μήνα νοσηλείας στο Αρεταίειο νοσοκομείο:
«Στο παράθυρο του Αρεταίειου νοσοκομείου σχεδιάζουν να βγάλουν τον Χριστόδουλο τις επόμενες ημέρες τα κυκλώματα των δελφίνων και οι παρατρεχάμενοι, για να τον δούνε οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ για να τον δει ο λαός ότι είναι καλά, να ησυχάσουν κάπως τα πράγματα και να συνεχίσουν κι αυτοί ανενόχλητοι την κούρσα διαδοχής. Η ιστορία επαναλαμβάνεται όπως με τον Παύλο Γλύγκσμπουργκ, τον Σεραφείμ, τον Α. Παπανδρέου και τον Ελ Σιντ»…
Η επιτυχής πρόβλεψη
Στις 20 Αυγούστου 2007, 48 μόλις ώρες έπειτα από την αναχώρησή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τις ΗΠΑ, ένα Intelligence Report αποστέλλεται στον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον ενημερώνει ότι το ταξίδι είναι μάταιο. Η μεταμόσχευση, στην οποία είχαν επενδύσει ελπίδες εκατομμύρια Ελλήνων που προσεύχονταν για τον “Χριστόδουλο της καρδιάς τους”, αποτελούσε ανέφικτο ενδεχόμενο. Τίτλος της αναφοράς “Η Υγεία του Αρχιεπίσκοπου”. Σε τμήμα του κειμένου διαβάζουμε:
«Γιατρός, μέλος της ομάδας των θεραπόντων του Αρχιεπισκόπου ισχυρίζεται ότι “το πιθανότερο είναι να μην υποβληθεί σε επέμβαση στις ΗΠΑ ο Χριστόδουλος, για τον απλό λόγο ότι δεν γίνονται ούτε εκεί τέτοια θαύματα. Η ομάδα Τζάκη τελικά, μετά τις ενδεδειγμένες κλινικές εξετάσεις, είναι βέβαιο ότι θα αποφασίσει να μην επέμβει χειρουργικά λόγω του μεταστατικού καρκίνου των εντέρων που με την καταστολή η οποία θα επακολουθούσε της μεταμόσχευσης, θα φούντωνε την εξάπλωση των υπόλοιπων εστιών με αποτέλεσμα την ραγδαία εξέλιξη του προβλήματος στα έντερα».
Εν τω μεταξύ, ανατριχίλα και σκεπτικισμό προκαλούν μεταγενέστερες εγγραφές στην “εσωτερική ενημέρωση” του κυκλώματος της Siemens αναφορικά με την αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπίσκοπου, που όλοι γνώριζαν εξαρχής αλλά δεν την έλεγαν στον ίδιο για ψυχολογικούς λόγους ή εξαιτίας άλλων… σκοπιμοτήτων. Αν ισχύουν τα γραφόμενα, τότε κάποιοι εξαπάτησαν και κορόιδεψαν τον μακαριστό αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινής γνώμης. Το επίμαχο σημείο είναι το ακόλουθο:
«Υπερβολικά και υποκριτικά είναι όλα αυτά τα ερωτήματα και η δήθεν …έκπληξη για την πραγματική κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Για το αν έπρεπε να κάνουν το ένα ή το άλλο, αν χάθηκε χρόνος κλπ. Η αλήθεια είναι σύμφωνα με ιατρικές πηγές πολύ απλή: Για καθαρά ψυχολογικούς λόγους δεν είχαν πει όλη την …αλήθεια στον Χριστόδουλο, ενώ την γνώριζαν. Τον άφηναν όμως να έχει ελπίδες για την μεταμόσχευση ώστε να κερδίσουν χρόνο. Πιθανότατα και για τις όποιες άλλες σκοπιμότητες μπορεί να φανταστεί κανείς. Αλλά η κατάσταση ήταν γνωστή από τις πρώτες κιόλας ημέρες».
«Το κόμμα της Εκκλησίας»
Τα σχόλια, οι εικασίες και οι εκτιμήσεις για τον σχηματισμό “στρατοπέδων” στο εσωτερικό της ιεραρχίας της Εκκλησίας, δίνουν και παίρνουν στα “εμπιστευτικά” σημειώματα του κυκλώματος της Siemens. Ιεράρχες, κόμματα, επιχειρηματίες και εκδότες σχηματίζουν ένα ετερόκλητο ψηφιδωτό, με τελικό αποδέκτη τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τους ανθρώπους που τον χειρίζονταν. Στις 10 Οκτωβρίου 2007, τρεις ημέρες έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα μεταμόσχευσης ήπατος, σε Intelligence Report αναφέρονται τα εξής:
«Στο Μέγαρο Μαξίμου ενδιαφέρονται πολύ για τις εξελίξεις στην Εκκλησία. Και θέλουν πολύ να διαδεχθεί τον Χριστόδουλο “καραμανλικός” Αρχιεπίσκοπος. Τον χρειάζεται η ΝΔ και για τις επόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν. Το πρόσωπο που έχει πάρει την πολιτική ευλογία του Κ. Καραμανλή είναι ο Μεσογαίας Νικόλαος Χατζηνικολάου προσωπικός φίλος του Θ. Ρουσόπουλου. Είναι αγιορείτης προερχόμενος από τη Μονή Σίμωνος Πέτρα και διατηρεί ισορροπίες με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αλλά αυτή την στιγμή παίζει ως αουτσάιντερ».
Σε άλλο σημείο του κειμένου, αναφέρεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος είχε μπροστά του ελάχιστους μήνες ζωής:
«Στο μεταξύ, ίντριγκες, δολοπλοκίες και συνωμοσίες  λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο μεταξύ των ιεραρχών την στιγμή που στον Αρχιεπίσκοπο οι γιατροί δίνουν ελάχιστους μήνες ζωής. Αυτό το τελευταίο μετέφερε άνθρωπος που καθημερινά βρίσκεται στην Ιερά Σύνοδο και είπε παράλληλα ότι “Μάλιστα υπάρχει και σύνδεση μεταξύ πολιτικής και εκκλησιαστικών αφού και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο ΛΑΟΣ έχουν τις προτιμήσεις τους στην μάχη της διαδοχής. Δεν είναι αμελητέο το “κόμμα” της Εκκλησίας…»
Οι αναφορές για τη διαδοχή πυκνώνουν, όσο περνούν οι ημέρες και επιδεινώνεται η υγεία του τότε Αρχιεπισκόπου. Στις 14 Οκτωβρίου 2007, τα Intelligence Reports περιλαμβάνουν αρκετό εκκλησιαστικό “ρεπορτάζ”, όπου αναφέρονται εκτιμήσεις για τους διεκδικητές του αρχιεπισκοπικού θρόνου:
«Οι 3 βασικοί διεκδικητές της θέσης του Χριστόδουλου ανήκουν χονδρικά σε 3 διαφορετικούς πόλους. Στον πρώτο και βασικότερο είναι οι “Χριστοδουλικοί”, που αποτελούν και το φαβορί για την διαδοχή. Από αυτό τον πόλο ξεχωρίζουν 3 πρόσωπα. Ο Ευστάθιος (Σπάρτης) που έχει την υποστήριξη σχεδόν όλης της Πελοποννήσου (και όχι μόνο), ο Παντελεήμων (Ξάνθης) που κατά κοινή παραδοχή παράγει σημαντικό έργο στην περιοχή του και τέλος ο Σύρου (Δωρόθεος) που έχει ως δύναμή του την υποστήριξη που έχει στο Αιγαίο καθώς και τις πολύ καλές σχέσεις με το περιβάλλον του Χριστόδουλου. Στον δεύτερο πόλο, αυτό του Θήβας, ανήκει ο ίδιος (Ιερώνυμος) και αποτελεί τον υποψήφιο που φαίνεται να προτιμά το Πατριαρχείο. Παλιότερα ήταν από τους φανατικούς “Σεραφειμικούς”. Ο τρίτος πόλος εκπροσωπείται από τον Θεσσαλονίκης, τον γνωστό Άνθιμο που παρά τις πολιτικές του προσβάσεις δεν έχει ιδιαίτερες συμπάθειες μεταξύ των ιεραρχών. Είναι ο πιο μεγάλος σε ηλικία από τους διεκδικητές (74) και σίγουρα αυτή θα είναι η τελευταία του ευκαιρία».
Η “ιερή” μάχη των εκδοτών
Στις 16 Οκτωβρίου, το κύκλωμα των Intelligence Reports δίνει ρέστα! Εμπλέκει εκδότες και πολιτικούς και παρατάξεις στην υπόθεση της αλλαγής φρουράς στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Σ’ αυτή την αναφορά η αγωνία του συντάκτη να φανεί απόλυτα ενημερωμένος για τις πολιτικο-οικονομικές ισορροπίες οδήγησε στη συγγραφή μιας ιστορίας που περισσότερο ομοίαζε με μυθιστόρημα παρά με την πραγματικότητα:
«Στην μάχη της διαδοχής του Χριστόδουλου δεν εμπλέκονται μόνο πολιτικοί αλλά και επιχειρηματίες και κυρίως αυτοί που έχουν συμμετοχή σε κάποιο ΜΜΕ. Για παράδειγμα ο Alpha του Κοντομηνά στηρίζει τον Σύρου Δωρόθεο, τον οποίο λέγεται ότι στηρίζουν και οι εκδότες Λαμπράκης-Μπόμπολας (Mega) αλλά και η οικογένεια Μητσοτάκη. Ο Βαρδινογιάννης (Star & Mega) στηρίζει τον Μεσογαίας Νικόλαο με τον οποίο διατηρεί προσωπική σχέση τόσο ο ίδιος ο Βαρδής όσο και ο πολιτικός φίλος της οικογένειας Θ. Ρουσόπουλος. Οι Λάτσηδες τάσσονται υπέρ  του Ευστάθιου Σπάρτης το ίδιο και ο συντοπίτης του Α. Σαμαράς αλλά και η οικογένεια Βαρβιτσιώτη. Τον Ευστάθιο στηρίζει σχεδόν όλος ο επιχειρηματικός και πολιτικός κόσμος της Πελοποννήσου που ανήκουν στη ΝΔ. Οι Αγγελόπουλοι πάλι προτιμούν τον Ναυπάκτου Ιερόθεο αλλά η υποψηφιότητά του δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες νίκης. Στο ΠΑΣΟΚ τώρα αν και είναι λιγότερο αναμεμειγμένοι με τα εκκλησιαστικά έχουν και αυτοί τις προτιμήσεις τους.  Οι παπανδρεϊκοί προτιμούν τον Θηβών Ιερώνυμο (που είναι πατριαρχικός) ενώ οι “εκσυγχρονιστές” είναι μοιρασμένοι μεταξύ Δωρόθεου και Ιερώνυμου. Προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ θεωρείται και ο (σχετικά χριστοδουλικός) Παντελεήμων (Ξάνθης) ο οποίος είναι από τα αουτσάιντερ».
Αρχή και φινάλε
Η τελευταία αναφορά με πρόβλεψη για την ανεπίστροφη διαδρομή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου προς το τέλος, χρονολογείται στις 25 Οκτωβρίου 2007. Οι πληροφορίες του κυκλώματος ήταν ακριβείς:
«Στο χειρότερό της σημείο βρίσκεται η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου όπως μαθαίνουμε ενώ η μεταφορά του στο νοσοκομείο “δεν θα είχε νόημα” όπως λένε οι θεράποντες ιατροί ουσιαστικά προμηνύοντας το τέλος. Οι άνθρωποι που είναι κοντά του αυτές τις ώρες λένε ότι “ο Χριστόδουλος κοιμάται βαθιά κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας ενώ όταν είναι ξύπνιος μιλάει ασυνάρτητα καθώς οι εκλάμψεις λογικής είναι όλο και σπανιότερες”. Ούτε με θαύμα πλέον».
Το μαφιόζικο ύφος των Intelligence Reports που αφορούσαν τον αλησμόνητο Αρχιεπίσκοπο βοηθάει πολύ τον αναγνώστη των κατασχεθέντων αρχείων από τους σκληρούς δίσκους της Siemens να συνειδητοποιήσει την έκταση της εσωτερικής ασχήμιας και το μέγεθος της υποκρισίας του Μιχάλη Χριστοφοράκου (και του κόσμου που εκπροσωπεί) όταν στις 5 Αυγούστου του 2004 του απηύθυνε την κάτωθι επιστολή, εξαιτούμενος την… ευλογία του, μια δεκάλεπτη συνάντηση και μια ακρόαση του Heinrich v. Pierer, προέδρου της Siemens:
«Μακαριώτατε, έχω την τιμή να Σας απευθύνω την προκείμενη επιστολή στο προσωπικό Σας φαξ, το οποίο μου έδωσε ο φίλος κύριος Φίλιππος Σπυρόπουλος.
Την 23η Αυγούστου ε.έ., ώρα 18.00, έχετε την καλοσύνη να δεχθείτε σε ακρόαση τον κύριο Dr. Heinrich v. Pierer, Πρόεδρο της Siemens, τον οποίο θα συνοδεύσω ως Πρόεδρος της Siemens Ελλάδος.
Θα παρακαλούσα πριν από τη συνάντηση αυτή να με δεχθείτε για 10 λεπτά περίπου κατά την επομένη εβδομάδα (9 έως 13 Αυγούστου ε.έ.).
Εξαιτούμενος την ευλογία Σας
Μετά τιμής και θερμών ευχαριστιών
Μιχάλης Χριστοφοράκος».
Η τρομερή αποκάλυψη του Παναγιώτη Λιάκου είχε δημοσιευθεί στην Δημοκρατία. Και πουθενά αλλού όπως ήταν επόμενο.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
«Έχει ο καιρός γυρίσματα και η πολιτική κυλίσματα»: Αυτή είναι η «διαλεκτική» της καθεστωτικής πολιτικής, μια «διαλεκτική» που αλέθει κόμματα και πρόσωπα του καθεστώτος, ιδιαίτερα όταν αυτό βρίσκεται σε οικτρό αδιέξοδο, σε σήψη κατάρρευσης.
Σήμερα, ιδιαίτερα κάθε εκλογικός μηχανισμός, κάθε χρώματος και μεταμφίεσης (δηλαδή και οι μηχανισμοί με τις «αριστερές» ετικέτες),
είναι εξαρτημένος ΠΛΗΡΩΣ από τα ισχυρά οικονομικά κέντρα εξουσίας και δεν έχει ούτε τη σχετική «ανεξαρτησία» και «αυτονομία» που διέθεταν τα καθεστωτικά κόμματα του παρελθόντος.

Ακόμα, όμως, και τότε μπροστά σε συνθήκες «Έκτακτων Αναγκών» (κινδύνων για το καθεστώς) η σχετική κομματική «αυτονομία» χανόταν και οι «αντίπαλοι» γινόντουσαν μια συσκευασία, γιατί αυτό πρόσταζαν τα μεγάλα αφεντικά: Η ιστορία βρίθει από τέτοιες περιπτώσεις…

Σήμερα, ιδιαίτερα, ΕΝΤΟΣ του κατοχικού πλαισίου του 4ου Ράιχ, δεν υπάρχουν ούτε μικρά περιθώρια «ελιγμών ανεξαρτησίας» από τα κόμματα-εκλογικούς μηχανισμούς: Από τα κόμματα που αποδέχονται αυτό το κατοχικό πλαίσιο, το νομιμοποιούν και λειτουργούν με τους κανόνες της «νομιμότητάς» του.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ανεξαρτησία, κάθε είδους (εθνική ανεξαρτησία, κομματική ανεξαρτησία, ανεξαρτησία ιδεών και πράξης) μπορεί να υπάρξει ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ του πλαισίου της ευρω-χούντας.

ΕΝΤΟΣ του ευρω-χουντικού πλαισίου υπάρχουν και λειτουργούν ΜΟΝΟ τα ανδρείκελα των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων), με ποικίλες μεταμφιέσεις και μάσκες…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ εκτός του κατοχικού πλαισίου μπορεί να υπάρξει και να λειτουργήσει και εκλογικά, ΜΟΝΟ όταν στηρίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ λαϊκές δυνάμεις, όταν αποτελεί «εξάρτημα» αυτών των οργανωμένων και αγωνιστικών δυνάμεων.

Χωρίς τον οργανωμένο (αυτό-οργανωμένο) λαϊκό παράγοντα, χωρίς ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ που να ξεκινάει και να στηρίζεται στο «πεζοδρόμιο», ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν μπορεί να υπάρξει: Όταν στηρίζεσαι μόνο στο ψηφοδέλτιο, δεν είσαι Αριστερά, είσαι ένας εκλογικός μηχανισμός υποταγμένος πλήρως στους θεσμούς και τη «νομιμότητα» του καθεστώτος, είσαι απλώς «αριστερά» του καθεστώτος…

Με βάση όλα αυτά, τα οποία αποτελούν αλφαβητικές αλήθειες της πολιτικής επιστήμης, αναπτύξαμε, σε προηγούμενο κείμενό μας, την άποψη: Μια συμμαχία, συγκυβέρνηση, «αριστεράς» και «δεξιάς», δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αντίθετα είναι μία από τις εναλλακτικές λύσεις που σχεδιάζουν και προωθούν τα ισχυρά κέντρα εξουσίας.

Τα αδιέξοδα, η αποσύνθεση και η κατάρρευση του καθεστώτος καθιστά πιο επιτακτική την ΑΝΑΓΚΗ αναπαλαίωσής του και ανασύστασης του πολιτικού χάρτη. Μέσα σ’ αυτήν την καθεστωτική αναγκαιότητα χορεύουν οι πάντες, όλα τα κόμματα αυτού του καθεστώτος, είτε το θέλουν, είτε όχι: Διότι μπορεί κάποιοι να μη το θέλουν γιατί θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων (στην καλύτερη περίπτωση).

Φυσικά μια τέτοια διαδικασία επιβάλλεται στην κατάλληλη στιγμή, ύστερα από μεγάλες σκηνοθεσίες «έκτακτων αναγκών» που ΑΠΑΙΤΟΥΝ «συναίνεση».

Το έδαφος, βεβαίως προλειαίνεται με τη διαρροή σεναρίων, με πλύση εγκεφάλου και ποικίλες σκηνοθεσίες: Περί «διαφθοράς», «τρομοκρατίας» κ.λπ…

Σε αυτή τη διαδικασία λειτουργούν και τα ανταγωνιστικά συμφέροντα των «νταβάδων» καθώς και οι σκοπιμότητες των κομματικών συμφερόντων.

Η ορμητική κατάρρευση
των μηχανισμών του κυβερνητικού οικοδομήματος και ο προδιαγραφόμενος εκλογικός καταποντισμός και της ΝΔ (μετά τον αφανισμό του ΠΑΣΟΚ) βάζουν στην ημερησία διάταξη, δίπλα στα σχέδια της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ («αριστεράς» και «δεξιάς»), ΚΑΙ τα σχέδια εκλογικής διάσωσης της ΝΔ και αναχαίτισης της εκλογικής επέλασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Από αυτήν την άποψη το αιφνιδιαστικό, πυρετικό και τελετουργικό άνοιγμα της «ατζέντας» περί «συγκυβέρνησης», δεν έχει μόνο το χαρακτήρα ιδεολογικής πλύσης και πολιτικής προετοιμασίας, αλλά κυρίως το χαρακτήρα να ανακοπεί η εκλογική διόγκωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ένα σπάρο δύο τρυγόνια: Προλειαίνεται το έδαφος για τον «ιστορικό συμβιβασμό» (λες και δεν υπήρξε στο παρελθόν τέτοιος εκτρωματικός «συμβιβασμός») και ταυτόχρονα επιχειρείται η εκλογική αναχαίτιση του ΣΥΡΙΖΑ και η όξυνση του διπολικού σκηνικού της καθεστωτικής ΑΠΑΤΗΣ.

Γι αυτό και τα νέα κύματα του ψεύδους, που ξεπηδούν και αυτά με ορμή από τους «οχετούς» των «νταβάδων» και τα «παπαγαλάκια» της ΝΔ. 


Πηγή Ρεσάλτο

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Αναμένεται ισχυρή κλιμάκωση μέχρις τις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν υπό το καθεστώς βίας και πιθανότατα νοθείας

Για εθνική προδοσία κατηγόρησε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στη θρησκευτική αδελφότητα που διοικεί ο Γκιουλέν, ως «οργάνωση η οποία προτίμησε να γίνει υποχείριο αντιπάλων της Τουρκίας, εξυπηρετώντας σκοτεινά κέντρα».

Όπως ανέφερε, προκαλεί το γεγονός ότι «ένα κίνημα, μία οργάνωση τηρεί τόσο εχθρική στάση απέναντι στην ίδια τη χώρα της» και πρόσθεσε ότι «το ισλάμ δεν αποτελεί μονοπώλιο κανενός»…

Ο τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε την οργάνωση του Γκιουλέν ότι συμπεριφέρεται σαν πολιτικό κόμμα, υποστηρίζοντας ότι η ηγεσία της βρίσκεται σε διάσταση με τη βάση της.
«Παρά τους καλόπιστους αδελφούς μας που κίνητρό τους είναι η επιθυμία τους για προσφορά, η οργάνωση επέλεξε να γίνει υποχείριο των αντιπάλων της Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά, σε μία προσπάθεια να διαχωρίσει και να κερδίσει πολιτικά τη βάση του Γκιουλέν, προσθέτοντας ότι η εν λόγω οργάνωση «εξυπηρετεί παγκόσμια σκοτεινά κέντρα».

Οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει η πολιτική ένταση στην Τουρκία, πέραν από τη δημόσια σύγκρουση Ερντογάν – Γκιουλέν, αποκαλύπτεται και από τα κλιμακούμενα επεισόδια βίας με στόχο υποψηφίους των δημοτικών εκλογών.
Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των γραφείων του Μουσταφά Σαριγκιούλ, νυν δημάρχου της περιφέρειας Σισλί και υποψηφίου για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης με το κεμαλιστικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή, ένας σύμβουλος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) σκοτώθηκε από πυρά που δέχθηκε έξω από τα γραφεία του κόμματός του στο προάστιο Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης. Για την επίθεση οι τούρκοι εθνικιστές κατηγόρησαν τους κούρδους αυτονομιστές.

Οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 30 Μαρτίου, υπό τη βαριά πολιτική σκιά των αποκαλύψεων για διαφθορά υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, οι οποίες στάθηκαν αφορμή για να έλθει στην επιφάνεια ο υποβόσκων πόλεμος της ισλαμιστικής κυβέρνησης με τη θρησκευτική αδελφότητα του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος οδήγησε, μεταξύ άλλων, στο ξήλωμα εκατοντάδων αξιωματικών της αστυνομίας και μελών του δικαστικού σώματος.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Αντί να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Ε.Ε., όπως έκανε την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναζητήσει στον ίδιο του τον εαυτό τη λύση του προβλήματος. Ο Ερντογάν ευθύνεται για την πανωλεθρία της τουρκικής πολιτικής σκηνής, μεταμορφώνοντας την Τουρκία σε αυταρχικό κράτος, ικανό να απειλήσει τα συμφέροντα των ΝΑΤΟϊκών του εταίρων.

Η πρόσφατη αναταραχή έχει τις ρίζες της στην αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνώντος ΑΚΡ και του ισλαμιστή κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν. Η ρήξη κατέστη εμφανής τον περασμένο μήνα, χάρη στη δικαστική έρευνα για κρούσματα διαφθοράς, που οδήγησε στην παραίτηση τεσσάρων υπουργών, αγγίζοντας την ίδια την οικογένεια του Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την έρευνα «απόπειρα πραξικοπήματος», καταγγέλλοντας την ύπαρξη «μυστικής οργάνωσης» στο εσωτερικό της δικαστικής εξουσίας και της αστυνομίας, υπό τις διαταγές του κινήματος Γκιουλέν και με αποστολή την εξυπηρέτηση συμφερόντων «ξένων δυνάμεων», όπως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Η έρευνα και η αντίδραση του πρωθυπουργού έχουν πολιτικά κίνητρα, ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών του Μαρτίου. Ο κ. Ερντογάν θα έκανε, όμως, καλύτερα να ζητεί διαφάνεια και δικαιοσύνη, αντί να δημιουργεί προσκόμματα. Η προσπάθειά του να τσακίσει τις φωνές διαμαρτυρίας δεν είναι πρωτοφανής, όπως είχε αποδείξει και τον Ιούνιο με την πάταξη των διαδηλώσεων. Τέτοιες πράξεις αντιβαίνουν, όμως, στις απαιτήσεις της Ε.Ε. για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και στους κανόνες του ΝΑΤΟ. Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Σταϊνμάγερ είχε δίκιο συστήνοντας στις Βρυξέλλες να απαιτήσουν την επάνοδο του κράτους δικαίου στην Τουρκία. Ανάλογο μήνυμα οφείλει τώρα να στείλει και η κυβέρνηση Ομπάμα.

Πηγή Καθημερινή


Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

Δε μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν ψυχή!... Έχουν πάθος… Είναι ψυχοπαθείς!

Αλήτες, ρουφιάνοι, μεγαλοδημοσιογράφοι, αν νομίζετε ότι μία ζωή θα είστε στη σκιά και στο απυρόβλητο, πιστά σκυλιά των νταβατζήδων και των πολιτικών εγκληματιών, πλανάσθε πλάνην οικτράν…
Όπου να ‘ναι σκάνε τα «θαλασσοδάνεια» και τα σκανδαλώδη «pay roll» και τότε να δω τη «μαγκιά» και το μασκαριλίκι σας…
Αρχίστε να μετράτε αντίστροφα καθίκια…

Πρωτογενές πλεόνασμα: Επικοινωνιακό εργαλείο του κώλου! Σας πήραν χαμπάρι και σας κράζουνε ρεεεεεεε…

Μην πετάξετε ως άχρηστο το ψυγείο σας, αν δεν έχετε να βάλετε τίποτε μέσα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άνετα και ως παπουτσοθήκη!

Η πολυδιάστατη προσωπικότητα του Έλληνα είναι τόσο περίπλοκη ώστε και ο ίδιος ακόμα δυσκολεύεται να την αναγνωρίσει.
Γι αυτόν, ακριβώς, τον λόγο ρωτάει πολύ συχνά: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;»

Καιρός να καταλάβουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ούτε το Ελληνοτουρκικό, ούτε το Ελληνοσκοπιανό…
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το… Ελληνοελληνικό!

Ποιος να το περίμενε…
Τα blogs να πάρουν φόρα και να στείλουν στα τάρταρα τις φυλλάδες των νταβατζήδων που για να πουλήσουν τα μισά φύλλα από αυτά που εμφανίζουν ότι πουλάνε, σε λίγο θα βγάλουν στη λοταρία και τις γυναίκες τους!

Βλέπω τον Πάγκαλο και δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει παχύνει τόσο αυτός ο άνθρωπος.
Ξέρετε πόσο συγκρατημένος είναι στο φαγητό του;
Όλα τα τρώει με το… μέτρο!
Ένα μέτρο κοκορέτσι, δύο μέτρα σπληνάντερο, τρία μέτρα κοντοσούβλι…

Στουρνάρας – Θεοχάρης, το ντουέτο της συμφοράς!
Τι είναι αυτοί ρε;
Δεν πιάνονται με τίποτε τα γερμανοτσογλάνια.
Αυτοί είναι ικανοί να βάλουν παρκόμετρα στα σπίτια μας.
Θα ρίχνεις ένα ευρώ για κάθε μισή ώρα που θα μένεις μέσα!

Απαξιωμένοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού οι πολιτικοί, απαξιωμένοι οι κληρικοί και οι πνευματικοί άνθρωποι που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, κόντρα απαξιωμένοι οι γιατροί, για τα μπάζα οι διεφθαρμένοι δημόσιοι λειτουργοί…
Έτσι όπως πάμε, σε λίγο μόνο τα ερπετά θα μείνουν όρθια σε αυτή την φουκαριάρα τη χώρα!

Λέγεται ότι στα πάρτι με τις μίζες ο Σημίτης έκανε τον Κινέζο!

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι αιώνιοι φοιτητές, αλλά οι αιώνιοι βουλευτές.
Το ερώτημα παραμένει έως ότου υπάρξει απάντηση…

Ο ελληνικός λαός περιμένει από τον κ. Σαμαρά να ξεκαθαρίσει άμεσα αν το κόμμα του αποτελεί συνιστώσα ενός ευρύτερου ναζιστικού τόξου που απώτερο σκοπό έχει την πλήρη χειραγώγηση της αστικής δημοκρατίας. Διαφορετικά θα σημαίνει ότι η ταύτιση μαζί του είναι προσωπική του επιλογή!

Γκάλοπ – έκπληξη: «Συγκυβέρνηση Αριστεράς – Δεξιάς ζητάει η πλειοψηφία»!
Ο χαρμάνης Καρέλια ονειρεύεται…


Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει η Παρθένα Τσαμουρίδου

Η Ρωσία έχει ανέβει πολύ και θεαματικά. Δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε, στη δεκαετία της παρακμής, του 1990. Η πτώση της ΕΕΣΔ του Δεκέμβριο του 1991 έφερε τη Ρωσία στο χείλος του γκρεμού. Εκατομμύρια ρώσους σε μία ζωντανή, καθημερινή κόλαση.
1991, πτώση μίας αυτοκρατορίας και πλανητικής υπερδύναμης, παράδοσης της εξουσίας από τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στον Μπόρις Γιέλτσιν.
1993, πραξικόπημα και βομβαρδισμός της Δούμας (ρωσικής Βουλής).
Ολόκληρη την οκταετία 1991 – 1999 σκληρά μέτρα (θεραπεία «σοκ»), με συνταγή ΔΝΤ.
Ρώσοι: στη μέθη…
Ρωσίδες: στην πορνεία…

Η έλευση του Βλαντιμίρ Πούτιν, το καλοκαίρι του 1999 και η άνοδός του στην προεδρία, τον Δεκέμβριο του 1999, τα άλλαξαν όλα! Μέσα σε χρόνο ρεκόρ η ρωσική κοινωνία τακτοποιήθηκε. Οι οικονομικοί ολιγάρχες εξοντώθηκαν. Τα μέτρα σοκ σταμάτησαν. Το ΔΝΤ έφυγε.
Η Ρωσία μπήκε πάλι στο διεθνές παιχνίδι, σαν υπερδύναμη, και προσχώρησε στους G-8 του κόσμου. Συνέχισε το διαστημικό της πρόγραμμα από το σημείο από το οποίο το είχε κάποτε απότομα σταματήσει. Το βιοτικό επίπεδο του ρωσικού λαού ανέβηκε πιο ψηλά από πριν…

Ήταν μία πορεία με αγκάθια. Ο Πούτιν αντιμετώπισε την απειλή της τρομοκρατίας. Βασικά, της τρομοκρατίας των ισλαμιστών Τσετσένων.
Το καλοκαίρι του 1999 βόμβες κατέστρεψαν τελειωτικά ολόκληρα συγκροτήματα οικοδομών, σκοτώνοντας αμέτρητους ανυποψίαστους κατοίκους τους…
Ο φθινόπωρο του 2002 ένα θέατρο στη Μόσχα έγινε τόπος ομηρίας πολλών ανθρώπων, με πολλά θύματα αθώους πολίτες, αλλά και τρομοκράτες…
Τον Σεπτέμβριο του 2004, στο Μπεσλάν, τρομοκράτες πήραν για ομήρους μικρά παιδιά σε σχολείο, με αποτέλεσμα μία μεγάλη τραγωδία…
Και το καλοκαίρι του 2010 κάηκε η ευρύτερη περιοχή της Μόσχας από μία βιβλική πυρκαγιά που πολλοί σύγκριναν με τις πληγές της «Αποκάλυψης»…

Ο Πούτιν άντεξε! Τώρα οι Ρώσοι φοβούνται ότι οι εχθροί τους για την παγκόσμια κυριαρχία, οι Αμερικανοί, δεν θα αφήσουν τα πράγματα να συνεχίζουν να κυλούν ευνοϊκά για τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ εξοργίστηκαν από την επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, τα φθινόπωρο του 2013, όπου ο Πούτιν απέτρεψε το αμερικανικό χτύπημα κατά του Άσαντ. Τώρα οι ΗΠΑ θα ήθελαν μία εκδίκηση, αλλά και να εξοβελίσουν τη Ρωσία από τη θέση της παγκόσμιας υπερδύναμης που απενέκτησε.

Κάποιοι αναμένουν ακόμα και μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, που θα λυγίσει το ρωσικό έθνος. Το συγκρίνουν με την αμερικανική 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και τα χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και στο Πεντάγωνο της Ουάσινγκτον. Εκείνη η ενέργεια άλλαξε την ανθρώπινη ιστορία. Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν μία «σταυροφορία» κατά της παγκόσμιας τρομοκρατίας.

Υπάρχουν πολλά εθνικά σύμβολα των ρώσων, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης. Όπως το 2001 ολόκληρος ο κόσμος κοίταζε έντρομος στους δέκτες των τηλεοράσεων τα σοκαριστικά βίντεο από τις επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, αυτό θα μπορούσε να επαναληφθεί στην ίδια κλίμακα και στη Ρωσία.
Είναι μάλιστα γεγονός ότι η Ρωσία έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια πολύ περισσότερα και πολύ πιο αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα από ότι οι ΗΠΑ. Είναι ο στόχος Νο1 της παγκόσμιας ισλαμιστικής τρομοκρατίας!

Και στη Ρωσία, ειδικότερα σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, υπάρχουν πολλά κτίρια – σύμβολα του ρωσικού πολιτισμού. Υπάρχουν πανέμορφες και μεγαλοπρεπείς ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες. Όλα αυτά δυνητικά είναι στόχοι. Πολύς κόσμος μαζεύεται σε τέτοια πολυσύχναστα μέρη και άρα τα θύματα θα μπορούσαν να είναι χιλιάδες. Με ένα πολλαπλό χτύπημα αλα 11η Σεπτεμβρίου. Στη Ρωσία το αναφέρουν και το φοβούνται. Γιατί πάντα ένα ανεξέλεγκτο χτύπημα είναι απολύτως απρόβλεπτο…

Πηγή Ελεύθερη ΏραΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Λαζάρου Γιάννης 
Μπορούν να περιμένουν ό,τι θέλουν από τους σωτήρες τους οι ψηφοφόροι και παλαμακιστές. Μπορούν να στέκονται στην ουρά ακόμη, όπως ολόκληρες δεκαετίες, για μία χειραψία με τον πολιτικό που τους εξέφραζε. Μπορούν να κάνουν κωλοτούμπες και να στέκονται στην ουρά των γκεσταπίτικων δημοσίων υπηρεσιών για να πληρώσουν αυτό που ο σωτήρας δημιούργησε και καλείται να το πληρώσει ο λαός. Μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά αν μέχρι σήμερα εξαρτάσαι από τις πολιτικές του κάθε τυχοδιώκτη. Είχες πάρε-δώσε με αυτούς μέχρι το 2010; Εξαρτιόταν οι ζωές των πολιτών από τις αποφάσεις και διορισμούς των σωτήρων τους; Καλά θα κάνουν λοιπόν να συνεχίσουν να προσκυνάνε και να χειροκροτούνε διότι ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτε μόνοι τους, αντιθέτως όλη η δική τους ζωή αλλά και των τέκνων τους, ήταν στα χέρια του κάθε πολιτικάντη. Η πολιτική που σχεδιάζεται, είναι σίγουρο ότι θα πετύχει για έναν λόγο. Διότι έχει υποστηρικτές εξαρτώμενους από την ίδια την πολιτική. 
Το θέμα όμως είναι το υπόλοιπο του λαού που ποτέ δεν συμμετείχε σε αυτό το αλισβερίσι με την κάθε κυβέρνηση σωτήρων. Όλοι αυτοί που με το μυαλό και τις ικανότητές τους κατάφεραν να έχουν την οικονομική ανεξαρτησία τηρώντας όμως κατά γράμμα μέχρι το 2010 ό,τι η δημοκρατία τους καλούσε να πληρώσουν. Αυτό το κομμάτι του λαού είναι καμένο με την οποιαδήποτε κυβέρνηση και την οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πολιτική. Είναι οι επικίνδυνοι πολίτες για έναν και μοναδικό λόγο: Επιβίωναν χωρίς τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων. 
Αυτούς λοιπόν, έρχεται η πολιτική των κατοχικών κυβερνήσεων (και των σημερινών και αυριανών) η οποία τους λέει περάστε από τον γκισέ να πληρώσετε γιατί αλλιώς θα σας πάρουμε το σπίτι και στο τέλος θα σας κλείσουμε φυλακή. Και τι να φοβηθεί από όλο αυτό το σκιάξιμο ο άνθρωπος που μόνος του έχτισε το σπίτι, μόνος του έφτιαξε την επιχείρηση, με τις ικανότητες του και μόνο στελέχωσε ως υπάλληλος ιδιωτική και δημόσια υπηρεσία, μόνος του ξεχέρσωσε ένα χωράφι και το έκανε να παράγει τροφή για 1 εκατομμύριο νοματαίους; Όλοι αυτοί έφτιαξαν την ζωή τους με μόνο δύο πράξεις της αριθμητικής: Πρόσθεση και αφαίρεση. Δύο πράξεις που οι σπουδαγμένοι οικονομολόγοι οι οποίοι μας έφθασαν εδώ που μας έφθασαν, δεν χρησιμοποίησαν ποτέ. 
Όταν έρχεται το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής και σου αποδεικνύει ότι η εργασία έπεσε στο -700% αλλά η φορολόγηση αυξήθηκε μέχρι και +900% μέσα σε δύο χρόνια, τι να περιμένεις άλλο; Είσαι ήδη με τα επίσημα νούμερα τους στο -1,600%. Όταν σου λέει το ίδιο το όργανό τους ότι δεν υπάρχει πλέον ρευστό και το Κράτος σε καθιστά με το ζόρι φοροφυγά, ποιος θα είναι ο σωτήρας αυτός, από όλους αυτούς που έφτιαξαν κόμματα, που θα διασφαλίσει την επιβίωσή σου; 
Όταν σου λένε ότι με τις εισπράξεις που ακόμα δεν έχουν κατατεθεί στα ταμεία του Κράτους θα έχουν πλεόνασμα 1 δις και την ίδια ώρα σου λένε τα ίδια τους τα νούμερα ότι χρωστάς 361 δις, πρέπει να είσαι τουλάχιστον ηλίθιος να θεωρείς ότι θα βγεις από αυτό τον κατασκευασμένο Λαβύρινθο που τελικά μόνο έναν σκοπό έχει: Να σε αφήσει χωρίς μία δραχμή. Ως άνθρωπος που έφτιαξες την ζωή σου δραχμή-δραχμή γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτή η μία δραχμή μπορεί να σε σώσει. 
Με τον κεφαλικό φόρο που ετοιμάζει η Κεντρική Τράπεζα Γερμανίας να περάσει ως προϋπόθεση δανείων καθιστώντας υπεύθυνο τον κάθε πολίτη για το χρέος της κάθε κυβέρνησης μέλους-κράτους της Ε.Ε, καταλαβαίνεις, αν είσαι από αυτούς που δεν στηρίχθηκαν πουθενά, ότι τελικά, δεν φοβούνται αυτούς που μπορούν να κολαντρίσουν, αλλά εσένα που μπορείς να επιβιώσεις αρκεί να έχεις από κάπου να ξεκινήσεις. Αυτό το κάπου θέλουν να στο καταπατήσουν χωρίς καμία εγγύηση για το μέλλον σου. 
Το μέλλον σου! Ένα μέλλον που σύμφωνα με τους κανόνες της παγκόσμιας οικονομίας στηρίζεται μόνο στο χρήμα και όχι στην αξιοκρατία. Σε καλούν ακόμα και το κουτσουρεμένο μεροκάματο που αυτή την στιγμή βγάζεις, αλλά και τις ματωμένες οικονομίες που έχεις στην άκρη, να σου τις αρπάξουν τρομάζοντάς σε με κατασχέσεις και φυλάκιση. 
Ωραία, ας το κάνουν λοιπόν. Ας σου κατασχέσουν την περιουσία και ας σε βάλουν φυλακή. Από την στιγμή που λεφτά δεν θα πάρουν παραμένεις ζωντανός. Ποιος από όλους αυτούς που σε απειλούν σου εγγυώνται καταρχάς ότι αν αρρωστήσεις εσύ ή το παιδί σου θα βγείτε ζωντανοί από ένα δημόσιο σύστημα Υγείας το οποίο είναι χειρότερο και από αυτό του Μπαγκλαντές; Με τι χρήμα θα σώσεις την ζωή σου; Με το εικονικό πλεόνασμα της κυβέρνησης; 

Δες απλά τους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς. Σπίτι δεν έχουν οι μισοί αλλά οι αναδρομικοί φόροι ακινήτων γράφουν με τόκους κάθε λεπτό. Σπίτια και επιχειρήσεις, που δεν πρόκειται να είναι ποτέ όπως ήταν πια, καλούνται να περάσουν για το δάνειο της τράπεζας με δύο μήνες μόνο παράταση. Κοινώς σε έχουν γραμμένο στα παλιά τους Αρμάνι και εσένα και τα παιδιά σου. 
Ας σε ανεχτούν λοιπόν, αφού δεν μπορούν να σε εξολοθρεύσουν μία και καλή. Όπως τους ανέχτηκες ολόκληρες δεκαετίες πληρώνοντάς τους για να έχεις μόνο την ησυχία σου και την δημιουργικότητά σου σε κίνηση, ας σε ανεχτούν τώρα που είσαι φοροφυγάς με τους δικούς τους νόμους. Διότι με τους δικούς σου νόμους είσαι απλά ένας κυνηγός επιβίωσης.


Γράφει ο Κίμων Γεωργακάκης 
Πολιτικός Επιστήμων 

Το πρόσφατο «περίεργο» περιστατικό στο υψίστης γεωστρατηγικής σημασίας Φαρμακονήσι, όπου τούρκοι δουλέμποροι «αδειάζουν» συχνά πυκνά παράνομους μετανάστες με τις ευλογίες της Άγκυρας που αμφισβητεί την ελληνικότητά του, η συνεχής ετοιμότητα της πλειοψηφίας των Δυτικών να κατακεραυνώνουν την Ελλάδα σε δύσκολες στιγμές αλλά και η ύποπτη αναποτελεσματικότητα των πολιτικών του ΔΝΤ, δεν αφήνουν άλλα περιθώρια στην Ελλάδα παρά να κοιτάξει και προς Ρωσία, κάτι που καιρό τώρα υποστηρίζω σε άρθρα μου.

Οι συγκυρίες «σπρώχνουν» την Ρωσία όλο και πιο κοντά στην πολυτάραχη περιοχή μας και ουδείς είναι σε θέση να παραβλέψει αυτό το δεδομένο. Μετά την επίσκεψη Ματβιένκο και Λαβρόφ στην Αθήνα, γεγονός που αν μη τι άλλο δείχνει τις προθέσεις της Μόσχας να μην εγκαταλείψει τα συμφέροντά της στην Ελλάδα, έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, αναγκαστικά και βάσει πρωτοκόλλου, συνάντηση Σαμαρά-Πούτιν, με την Ελλάδα να εκπροσωπεί την ΕΕ ως προεδρεύουσα χώρα.

Κατ” εμέ, παρότι δεν «θαμπώνομαι» από προεδρίες σε trust κρατών, η ανάληψη της Ελλάδας στην παρούσα φάση μπορεί να αξιοποιηθεί, ώστε υπό ευρωπαϊκό μανδύα και προσεκτικές κινήσεις αφενός να συσφιχτούν οι ελλήνο-ρωσικές σχέσεις, αφετέρου να αποφευχθούν αμερικανικές αντιδράσεις. Αφορμή των συχνών επαφών μπορεί κάλλιστα να παρουσιάζεται η κρίσιμη κατάσταση σε Ουκρανία αλλά και Μέση Ανατολή, κάτι που ούτως άλλως ισχύει, μιας και η Ελλάδα λόγω Προεδρίας είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να συναντάται με Ρώσους αξιωματούχους.

Η χώρα μας δύναται να συντηρήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα μόνο μέσω σύναψης ισχυρών γεωπολιτικών συμμαχιών. Με περιστατικά όπως στο Φαρμακονήσι, απειλείται το αναφαίρετο και κατοχυρωμένο δικαίωμά μας να ορίζουμε τις θάλασσες και τα πελάγη μας. Επομένως η ρωσική παρουσία στην περιοχή είναι απαραίτητη, προκειμένου να υπάρχει αντίβαρο συμφερόντων στους σχεδιασμούς της Ουάσινγκτον περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου υπό διεθνή εποπτεία. Δεν είναι τυχαίο που στο Φαρμακονήσι ενεπλάκησαν άμεσα διεθνείς οργανώσεις. Ούτε το ότι οι Τούρκοι διεκδικούν την Έρευνα και Διάσωση στο Αιγαίο.

Στην πολιτική τίποτα δεν είναι δεδομένο όπως και τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Επιβάλλεται για χώρες, που επιθυμούν την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητάς τους, να κινούνται προσεκτικά μεν στρατηγικά-αποφασιστικά δε. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Εντούτοις οι συγκυρίες δεν αφήνουν, όπως προείπα, άλλα περιθώρια επανάπαυσης στην «αγκαλιά» της Δύσης. Είδαμε άλλωστε πως μας υπολογίζουν οι «Ευρωπαίοι» βάζοντας Σαμαρά και Πούτιν να κάτσουν σε πλαστικές καρέκλες καφενείου.

Ακούμε επίσης τι συμβαίνει στην Ουκρανία, όπου οι Ρώσοι δεν παραιτούνται επ” ουδενί από τα συμφέροντά τους και κατηγορούν την Δύση για παρέμβαση και πυροδότηση των αντικυβερνητικών «διαδηλώσεων». Η Ουκρανία είναι σημαντικός χώρος για την Μόσχα, διότι εκεί, εκτός των άλλων, αγκυροβολεί, πάντα σε επιφυλακή, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας (ναύσταθμος Κριμαίας). Πολλοί αναλυτές εκφράζουν φόβους ακόμα και για διχοτόμηση της Ουκρανίας με τους μισούς πολίτες να φέρονται να θέλουν Ευρώπη τους άλλους μισούς Ρωσία.

Πως είμαστε λοιπόν σίγουροι ότι οι Δυτικοί δεν εμπλέκονται σε προσπάθεια δημιουργίας de facto καταστάσεων και στην Ελλάδα; Ωστόσο η ευρύτερη περιοχή του Ελληνισμού που ξεκινάει από τα Στενά και καταλήγει στην Μέση Ανατολή είναι πολύ πιο πολύπλοκη από αυτήν της Ουκρανίας. Σε εμάς τα κουκιά είναι δύσκολο να μοιραστούν και γι” αυτό κυριαρχούν, προς στιγμήν και όσο λειτουργεί ακόμα η διπλωματία, οι μεσοβέζικες λύσεις σε πολλά φλέγοντα ζητήματα, ειδικά όταν εμπλέκεται η Ρωσία. Με λίγα λόγια η παρουσία των Ρώσων δυσκολεύει αν όχι αποτρέπει δυτικά σχέδια. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για την περιοχή μας…

Πηγή ΠΥΓΜΗ.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Ξεκάθαρα, μιά και καλή κι απ' την πρώτη κιόλας γραμμή: Οι τάχα φίλοι και συνεταίροι της Ε.Ε. είναι οι μεγάλοι ΕΧΘΡΟΙ της Ελλάδας!
Δεδηλωμένοι (με τις πράξεις και τα έργα τους) και αμετανόητοι.

Η περίφημη πιά βοήθεια των εταίρων(!), δόθηκε με μοναδικό σκοπό την διάσωση των τραπεζών τους και της Ένωσης γενικότερα.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ (δεν δόθηκε απολύτως τίποτα πέρα από άϋλες εγγυήσεις), ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΠΑΧΘΕΣΤΑΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ και αποικιακού τύπου συμφωνίες και νόμους, που οι μνημονιακές και ανθελληνικές κυβερνήσεις υπέγραψαν και επέβαλλαν στον ελληνικό λαό.

Τα αποτελέσματα της ''βοήθειας'' αυτής συνοψίζονται ως εξής:
Το 90% των πολιτών έχασε από 40-80% του εισοδήματός του,
το 31% είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια,
το 80% αναγκάστηκε να κάνει περικοπές σε βασικά είδη διατροφής,
το 50% δεν είναι σε θέση να καλύψει καθημερινές ανάγκες,
το 83% υποχρεώθηκε να κάνει περικοπές στη θέρμανση του σπιτιού,
το 40% έχει μη εξυπηρετούμενα χρέη σε τράπεζες και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες,
το 50% βουλιάζει ήδη σε πλασματικά χρέη και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές χρεώσεις που του επιβλήθηκαν με τους ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Χώρια η ανεργία και τα λουκέτα.
Χώρια οι αυτοκτονίες και η μετανάστευση των νέων.

Αυτές είναι λοιπόν οι επιτυχίες των εταίρων(!) και των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Από κεί και πέρα όλες οι εκτιμήσεις, είτε του οινεί υπόδικου Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, είτε των επίσης οινεί υποδίκων για μύρια όσα σκάνδαλα, για καταπάτηση του Συντάγματος και εν τέλει για εσχάτη προδοσία, πολιτικών απατεώνων που κυβερνούν, περί ανάκαμψης και περί ανάπτυξης, ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και στην προσπάθεια να κλέψουν την ψήφο του άλλη μία φορά!

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ(!) 
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, 
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΙ 
ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Μιά χαρά τους βολεύει η κατάσταση έτσι, όπου μπορούν ανά πάσα στιγμή να "μπαίνουν" στην χώρα και να παίρνουν ό,τι θέλουν, όσο το θέλουν.

Ίσως μετά από τριάντα ή σαράντα χρόνια και αφού η χώρα θα έχει "γδυθεί" από κάθε περιουσιακό της στοιχείο που μπορεί να αποδώσει κέρδος στο κράτος ή τους πολίτες, όταν με δύο λόγια θα έχει αλλάξει "ιδιοκτήτη", ίσως μπει σε κάποια διαδικασία ανάπτυξης, που όμως δεν θά 'χει να κάνει με κανένα όφελος υπέρ του λαού.

Ας μην πιστεύουμε λοιπόν απολύτως τίποτα από όσα οι "κρατούντες" και κυβερνώντες υπόσχονται και προβλέπουν!
Απλώς προσπαθούν ν' ανταλλάξουν την δική τους θέση σε ένα ανήλιαγο κελλί, με την δική μας εξαθλίωση, το ξεπούλημα και την αποικιοποίηση του κράτους!...


Η Τουρκία στέλνει και πάλι το σκάφος Barbaros


Συνεχίζει την έμπρακτη αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ η Τουρκία, στέλνοντας και πάλι το ερευνητικό σκάφος Barbaros για πραγματοποίηση ερευνών ακόμη και στα όρια των περιοχών όπου η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ορίσει τα οικόπεδα 4,5 και 6.

Με NAVTEX που εξέδωσε την Δευτέρα, η Τουρκία ανήγγειλε την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών από το σκάφος Barbaros Hayrettin Pasa και τα δύο συνοδευτικά σκάφη M/V Bravo Supporter και M/V Deep Supporter, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 13 Μαΐου.
Οι συντεταγμένες που καταγράφει η NAVTEX καλύπτουν μία περιοχή δυτικά των ακτών της Κύπρου και δυτικά ακόμη της Πάφου, εντός της ΑΟΖ της Κύπρου και αποτελούν συνέχεια των παράνομων ερευνών που πραγματοποίησε από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα η Τουρκία και στην ανατολική πλευρά του νησιού, επικαλύπτοντας τμήμα του οικοπέδου 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση σημειώνεται τη στιγμή που η Άγκυρα με τη στήριξη και αρκετών ευρωπαϊκών χωρών και παρά τα όσα έχουν συμβεί στο εσωτερικό της, διεκδικεί το άνοιγμα κεφαλαίων ενταξιακών διαπραγματεύσεων από αυτά που κρατά παγωμένα η ΕΕ λόγω του Κυπριακού και καθώς εκδηλώνεται απόλυτα αρνητική στάση από τους τουρκοκύπριους για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.


Η γενική συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 21/1/2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.
Αυτή ήταν μία ορθότατη πρωτοβουλία της Κοινωνίας των Εθνών, που θέλησε να τιμήσει το αδικοχαμένο αίμα των Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους στα κρεματόρια του3ου Ράιχ και τα πεδία θανάτου, τα οποία είχε δημιουργήσει η δολοφονική μηχανή του ναζισμού.

Από το 2005 μέχρι σήμερα, όλες οι χώρες του κόσμου προβαίνουν σε ποικίλες εκδηλώσεις μνήμης της φριχτής γενοκτονίας και αποδοκιμασίας των πρακτικών και των θεωριών του εθνικοσοσιαλισμού. Φυσικά, αυτές λαμβάνουν χώρα –μετά πάσης επισημότητας- και στην Ελλάδα.

Η 27η Ιανουαρίου και ο αγώνας των επιζησάντων Εβραίων και των απογόνων τους καλό είναι να διδάξουν και εμάς τους Έλληνες ότι δεν πρέπει να αφήνουμε το αίμα μας αδικαίωτο και να μην επιτρέπουμε να σβήνει η φλόγα της Ιστορίας, για κανέναν λόγο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η μακραίωνη πορεία μας είναι γεμάτη από ήρωες και μάρτυρες που έχασαν τη ζωή τους για να στείλουν το μήνυμα του πολιτισμού μας στα πέρατα της Γης και για να υπερασπιστούν το πολυτιμότερο αγαθό όλων: την Ελευθερία.

Ένας από τους χειρότερους διώκτες μας και μέγας αρχιτέκτων πολλών ολοκαυτωμάτων Ελλήνων είναο δυσώνυμος Κεμάλ Ατατούρκ.
Εμπνεύστηκε, σχεδίασε και εκτέλεσε με αποτρόπαιο τρόπο την εξολόθρευση εκατομμυρίων Ελλήνων σε Πόντο και Μικρά Ασία. Επίσης είναι ο βασικός υπαίτιος για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και πολλών λαών και φυλών της Εγγύς Ανατολής.

Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε τους Εβραίους στο δρόμο της εθνικής αξιοπρέπειας και επιβίωσης, τότε πρέπει όλοι μαζί, πολίτες, Πολιτεία και ομογένεια, να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων από τον ΟΗΕ και την καταδίκη του ανθρωποκτόνου κεμαλισμού από την παγκόσμια κοινότητα.

Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο, αν το θέλεις αρκετά, και τίποτε δεν χαρίζεται, αν δεν προσπαθήσεις. Το χρωστάμε στους παππούδες μας…

Πηγή «Δημοκρατία»Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Δημόσια παραδοχή περί αναβάθμισης της κινεζικής αμυντικής ισχύος από το αμερικανικό πεντάγωνο το οποίο κρούει το «κώδωνα του κινδύνου» στις ΗΠΑ.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός των ΗΠΑ Άμυνας Frank Kendall, μιλώντας στους εκπροσώπους της Αμυντικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι «η τεχνολογική υπεροχή των ΗΠΑ δεν μπορεί να είναι εγγυημένη. Και αυτό δεν αποτελεί ένα πρόβλημα του μέλλοντος, αλλά ένα πρόβλημα του παρόντος»!

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Πενταγώνου δήλωσε ότι η ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογικής υπεροχής του κινεζικού στρατού αποτελεί «μία πρωτόγνωρη πρόκληση για τις ΗΠΑ, εδώ και δεκαετίες», ιδίως στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού.

Ο Frank Kendall, δήλωσε ότι 
«οι επενδύσεις της Κίνας στον στρατιωτικό τομέα αυξάνονται ετησίως σε διψήφια ποσοστά, περίπου 10%. Παρ’ όλα αυτά ο κινεζικός αμυντικός προϋπολογισμός βρίσκεται σημαντικά χαμηλότερα από το δικό μας, αλλά και οι στρατιωτικές δαπάνες για το προσωπικό είναι επίσης πολύ χαμηλότερες από τις δικές μας».
Ο αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι μία από τις προβαλλόμενες προτεραιότητες της στρατηγικής των ΗΠΑ παράλληλα με την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας τους στην ευρύτερη περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, αποτελεί ο εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων ως άμεση απάντηση στην ανάπτυξη του στρατιωτικο- τεχνικού δυναμικού της Κίνας στην περιοχή.
«Ποτέ δεν έχω δει σε 40 χρόνια υπηρεσίας μια τέτοια μεγάλη διαφορά μεταξύ του αιτήματός μας σχετικά με το απαιτούμενο ποσό του προϋπολογισμού μας και του τι τελικά μπορούμε να «πάρουμε από το Κογκρέσο», έχοντας μία οικονομική διαφορά της τάξεως 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αγωνιζόμαστε με την αβεβαιότητα που προκαλείται για το ποιος τελικά είναι ο ικανός αριθμός δυνάμεων που μπορούμε να υποστηρίξουμε οικονομικά, μιας και σε μακροπρόθεσμη βάση χάνουμε χρόνο, ο οποίος όμως δεν επιστρέφει πίσω» 
πρόσθεσε ο Kendall.

Σε αυτό το πλαίσιο, καταδεικνύεται μια επίσημη «διαφωνία» του κογκρέσου με το Πεντάγωνο σχετικά με την χαμηλή χρηματοδότηση ανάπτυξης νέων στρατιωτικών τεχνολογιών, καθώς και ότι ο αμερικανικός αμυντικός προϋπολογισμός είναι «σοβαρά περιορισμένος από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση», καταλήγει το δημοσίευμα.

Σχόλιο: Την ίδια εκτίμηση για τις πραγματικές αμυντικές δαπάνες της Κίνας κάνουν και οι Ιάπωνες. Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του Ναόκι Ακιγιάμα, διευθυντού της Ομάδας Ερευνών Εθνικής Ασφαλείας του Ιαπωνικού Κογκρέσου, «η στρατιωτική ισχύς της Κίνας αυξάνεται ταχύτατα και μπορεί να φτάσει αυτή των ΗΠΑ μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Η αύξηση αυτή είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην περιοχή της υψηλής τεχνολογίας και έχουμε λόγους να υποθέτουμε ότι οι αμυντικές δαπάνες της Κίνας είναι περίπου τρεις με τέσσερις φορές μεγαλύτερες από αυτές που ανακοινώνονται επισήμως».

Κατά σύμπτωση, η ίδια περίπου περίοδος ταυτίζεται με τις προβλέψεις του Πενταγώνου, σύμφωνα με τις οποίες το έτος 2020, που εμφανίζεται αρκετά συχνά στην μελέτη, θα είναι το έτος των μεγάλων επιτευγμάτων της Κίνας, μεταξύ των οποίων η κατασκευή πυρηνικών σταθμών ηλεκτρικής ενεργείας ισχύος 30 gigawatt, η δημιουργία ενός καλώς εκπαιδευμένου και τεχνικώς άρτια καταρτισμένου σώματος αξιωματικών, η δημιουργία μίας κοινωνίας η οποία θα είναι προσανατολισμένη προς καινοτομίες και η πραγματοποίηση επανδρωμένης πτήσεως στην σελήνη.