Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

22 Ιαν 2014

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι Έλληνες είναι σε πολιορκία επιβίωσης.

Μετά τον πάτο υπάρχει η άβυσσος ή το δύσκολο εγχείρημα της ανόδου. Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν συλλογικά μια ειρηνική επανάσταση να αποκρούσουν προβοκάτορες που ονειρεύονται εμφυλίους και να γίνουν οι πραγματικοί εντολείς της διακυβέρνησης στη χώρα είπε στο Ράδιο 9,84  και στο Γιώργο Σαχίνη ο διεθνολόγος και πανεπιστημιακός Παναγιώτης Ήφαιστος.

Δεν μπορεί τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα να μην προτάσσουν την Εθνική Ανεξαρτησία και την επιβίωση του λαού και να λειτουργών ως εκτελεστές εντολών της τρόικα και των παγκόσμιων αρπακτικών.

Το κράτος μας οφείλει να πληρώσει μόνο τα πραγματικά του δάνεια. Όσα μας φόρτωσαν για να μας μετατρέψουν σε αποικία χρέους πρέπει να τα στείλουμε στα τσακίδια.


Οι λαθρομετανάστες στην ζέστη και οι αστυνομικοί... παγοκολώνες!

Αν αυτή την αστυνομία εκπροσωπεί ο κ. Δένδιας, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί προ πολλού. Ως πολιτικός προϊστάμενος της Ελληνικής Αστυνομίας, οφείλει -αν μη τι άλλο- να σέβεται εκείνους τους οποίους διατάζει. Αν δεν το κάνει αυτό, τότε ενδεχομένως θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται την παροιμία που λέει πως "άμα παραφορτώσεις τον γάιδαρο, αυτός σκάει"...

Έτσι λοιπόν, η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης, με ανακοίνωσή της έρχεται να θυμίσει στον κ. Δένδια πως η συμπεριφορά του έχει ξεπεράσει το απαράδεκτο και το ανάρμοστο απέναντι προς τους Αστυνομικούς.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίσημη ανακοίνωση οι αστυνομικοί που εκτελούν χρέη φύλακα στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών Ξάνθης, επισημαίνουν στον κ. Δένδια:
Τι και αν είναι ο δεύτερος συνεχόμενος χειμώνας που έχει έρθει στη Ξάνθη. Στην Αθήνα είναι αλλιώς…Θα έπρεπε όσοι αποφασίζουν για τους συναδέλφους μας που είναι στο δρόμο, πριν βγάλουν τις αποφάσεις τους, να κλείνουν τις πόρτες των γραφείων τους,να έρχονται να βλέπουν τις συνθήκες που εργάζονται οι συνάδελφοι για ένα οχτάωρο, πριν υπογράψουν τις διαταγές.
Στο κέντρο φύλαξης παράνομων μεταναστών για δεύτερο χειμώνα, οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν το κρύο με υπαίθριες φωτιές και μέσα σε κιόσκια που τα έχουν κλείσει με νάυλον… Κι όμως αυτή είναι η αστυνομία του 2014… Και ακριβώς απέναντί τους, στα 20 μέτρα στους θαλάμους καλώς οι παράνομοι μετανάστες βρίσκονται με κοντομάνικα λόγω… αφόρητης ζέστης από τα καλοριφέρ!
Κύριε Υπουργέ δεν μας αξίζει και δεν μας αρμόζει πια αυτή η αδιαφορία από την ηγεσία μας, ούτε από την πολιτική ούτε από τη φυσική, ζητάμε ΑΜΕΣΑ την προμήθεια 3 κοντέινερ κατάλληλα διαμορφωμένων για τους συναδέλφους που υπηρετούν στη φύλαξη του κέντρου, για την αντιμετώπιση του ψύχους το χειμώνα και αντίστοιχα της ζέστης το καλοκαίρι.
Εμείς από την πλευρά μας σκεφτόμαστε μήπως θα έπρεπε να διωχθεί ο κ. Δένδιας σύμφωνα με το νέο ρατσιστικό νόμο, αφού διαχωρίζει σαφέστατα τους Έλληνες αστυνομικούς (με βάση την εθνική καταγωγή ρατσιστικά;), φροντίζοντας ταυτόχρονα τους λαθρομετανάστες και παραμελώντας (κυριολεκτικά) τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες του απέναντι στους Αστυνομικούς...

Οι Αστυνομικοί στην ανακοίνωσή τους αναρωτιούνται "ως πότε;"
Την ίδια απορία έχουμε κι εμείς. Ως πότε ο κ. Δένδιας θα συνεχίσει να είναι υπουργός στο υπουργείο που σήμερα βρίσκεται;
Αν τον θέλει ο Σαμαράς υπουργό, ας του κάνει ένα υπουργείο λαθρομεταναστών... Είναι σίγουρο πως εκεί θα διαπρέψει...Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΤα χρόνια μου στη γηραιά Αλβιώνα μού «άφησαν» αγαπημένες συνήθειες. Μου αρέσει η βροχή. Εκτιμώ μια τοπικής παραγωγής πίντα ale. Μου αρέσουν οι τηγανητές πατάτες με ξίδι και χοντρό θαλασσινό αλάτι. H προφορά του Βορρά, ένα ματς της Λίβερπουλ στο Ανφιλντ. Αγαπώ τη μεσαιωνική πόλη του Ντάραμ και τη θέα προς τον ποταμό Γουέαρ που είχα από το γραφείο μου στο πανεπιστήμιο, το Εδιμβούργο τον χειμώνα και το βρετανικό φλέγμα, που επιβάλει να αντιμετωπίσεις τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής σου ή τον πλέον θανάσιμο κίνδυνο με απόλυτη ψυχραιμία και προπάντων δίχως... να το κάνεις και τόσο μεγάλο θέμα. Επίσης, να διαβάζω την εφημερίδα «The Independent» και το περιοδικό «The Economist».

Θυμάμαι βρισκόμουν στον σταθμό Euston στο Λονδίνο καθ' οδόν προς ένα συνέδριο στο πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, λίγες εβδομάδες πριν από τις ελληνικές εκλογές του 1996, και διάβαζα τον «Economist» περιμένοντας το τρένο μου με προορισμό την καρδιά της βορειοδυτικής Αγγλίας. Είχε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφωνόταν στην Ελλάδα την εποχή εκείνη. Κι ενώ σχεδόν το σύνολο των διεθνών ΜΜΕ μιλούσαν για νίκη του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας, ο «Economist» ήταν ο μόνος που μιλούσε για νίκη στα σημεία του Κώστα Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ. Επειτα από λίγες εβδομάδες, η ανάλυση του «Economist» είχε επιβεβαιωθεί.

Κι όμως, ο «Economist», όπως και τόσα άλλα διεθνή μέσα αιχμής του δυτικού κόσμου, δείχνει ακόμα να μην κατανοεί το ελληνικό ζήτημα. Στην πάντα ενδιαφέρουσα στήλη «Charlemagne» της 11ης Ιανουαρίου, ο συντάκτης ολοκληρώνει ένα de profundis άρθρο για την πατρίδα μας με την παρακάτω φράση: «Η ανησυχία πλέον επικεντρώνεται στην άνοδο εξτρεμιστικών παραγόντων νεοσταλινικών και νεοναζιστικών εσοδειών». Πράγματι, η Ελλάδα από το 2010 και μετά έσκυψε ξανά στο σκοτεινό παρελθόν της και επανέφερε στην πρώτη γραμμή της πολιτικής καθημερινότητας ακραία ριζοσπαστικά στοιχεία, που καμία σχέση δεν έχουν με το αστικό φιλελεύθερο δημοκρατικό πολίτευμα. Ασφαλώς ούτε ο συντάκτης του «Economist» ούτε πολύ περισσότερο εγώ δεν προσχωρούμε στη θεωρία των δύο άκρων, όπως αυτή εκφέρεται στην Ελλάδα, που συγκρίνει τα ανόμοια. Είναι όμως γεγονός ότι το εσωτερικό της χώρας σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο θυμίζει ηφαίστειο λίγο πριν από την έκρηξη. Η έκπληξή μου λοιπόν δεν αφορά την ανάλυση του «Economist», αλλά το ότι δεν έχει γίνει κατανοητό σχεδόν από το σύνολο του δυτικού κόσμου τι συντελείται σήμερα στην Ελλάδα.

Ποιο, δηλαδή, είναι το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που διαπερνά πλέον όχι μόνο τις μικροαστικές αλλά και τις μεσοαστικές οικογένειες; Ποιο το μέγεθος της απελπισίας που διαπερνά τους νέους; Οι αναλύσεις τύπου «Economist» δείχνουν σαν να μην περιμένουν την ακραία ριζοσπαστικοποίηση ενός λαού που, ακόμα και σήμερα, «ενθαρρύνεται» από τους Ευρωπαίους εταίρους του να συνεχίσει να αυτοτιμωρείται διατηρώντας την αδιέξοδη νεοσισύφεια επαναληπτικότητα, που ευνοεί μια αυτοτροφοδοτούμενη εντροπία. Δείχνουν, τέλος, ότι ξέχασαν πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα τα αποτελέσματα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και πώς ο ναζισμός ισχυροποιήθηκε μέσα από τα αδιέξοδα, τον κοινωνικό αυτοματισμό και τη μισαλλοδοξία που δημιουργούν η πείνα, η φτώχεια και η κατάρρευση του κύρους και του γόητρου του κράτους.

Εκπλήσσονται οι συντάκτες των διεθνών μέσων με τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας. Κι όμως, όλα τα σημάδια είναι εδώ. Μια βόλτα απλώς χρειάζεται στην κάποτε αστραφτερή Πανεπιστημίου για να οσμιστείς το θειάφι της απόγνωσης. Το ίδιο που κάποτε μύριζαν και οι Βερολινέζοι περιδιαβαίνοντας την Alexanderplatz, ακούγοντας τον ήχο από τα άρβυλα των παραστρατιωτικών ναζιστικών μονάδων Sturmabteilung να προετοιμάζονται για να πραγματώσουν τον εφιάλτη του ιδεολογήματός τους εις βάρος της ανθρωπότητας. 
Στο τέλος της ημέρας αυτό που αξίζει να γίνει κατανοητό είναι ότι στην Ελλάδα η Ιστορία δεν θα επαναλαμβανόταν ποτέ ως φάρσα. Μόνο ως τραγωδία...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

«H Ελλάς θέλει σχηματίσει έν Κράτος ανεξάρτητον, και θέλει χαίρει όλα τα δίκαια, πολιτικά, διοικητικά και εμπορικά, τα προσπεφυκότα εις εντελή ανεξαρτησίαν»: στις 22 Ιανουαρίου 1830 οι τρεις μεγάλες δυνάμεις Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία συνυπέγραφαν το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, το πρώτο άρθρο του οποίου ξεκινούσε με την παραπάνω διατύπωση που “έκανε” την Ελλάδα κράτος. Είναι τραγικό, αλλά τα πιο πολλά από αυτά τα “δίκαια” του 1830 όπως πιο πάνω περιγράφονται, η σημερινή Ελλάδα δεν τα διαθέτει πια. Κι αυτό είναι κάτι που δεν συνέβη σε καμία άλλη πτώχευση στην ιστορία της, σε τέτοιο τουλάχιστον πρωτοφανή βαθμό. Ποτέ ως τώρα.

Σε αντίθεση με άλλα κράτη της εποχής του σχηματισμού των εθνών κρατών είχε από τη γέννησή του εξαρτηθεί πλήρως από τους ξένους. Οχι από κάποια “ιδιαιτερότητα” ή “ανικανότητα” των Ελλήνων να αυτοκυβερνηθούν, όπως πολλοί ίσως πιστεύουν, αλλά για τον πολύ απλό λόγο ότι η εθνική επανάσταση του 1821 είχε πνιγεί τελικά στο αίμα το 1827 και μόνον οι τρεις μεγάλες δυνάμεις της ξαναέδωσαν ζωή με τη ναυμαχία του Ναυρίνου, κάτι που φυσικά αποφάσισαν για τους δικούς τους λόγους και, ασφαλώς δεν το έπραξαν “δωρεάν”. 

Εκτοτε, είναι ελάχιστες οι περίοδοι εκείνες στις οποίες ο ξένος παράγοντας δεν έχει διαδραματίσει, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, κεντρικό, αν όχι τον κεντρικό, ρόλο στα ελληνικά πολιτικά πράγματα – κι αυτό είναι επίσης μια ελληνική ιδιαιτερότητα που δεν συναντά κανείς σε αυτή την έκταση σε άλλα ευρωπαικά κράτη.  

Η κύρια αιτία γι αυτή την ιδιαιτερότητα παραμένει η ίδια όπως και τότε, το 1830: η Ελλάδα είναι μία πάρα πολύ σημαντική χώρα και σε πολλά επίπεδα, σημαντικότερη από όσο θέλουν πολλοί να πιστεύουν και σίγουρα πολύ σημαντικότερη απ' όσο η ηγέτιδα τάξη της, ιδίως οι πολιτικοί της, έχουν καταφέρει να αντιληφθούν και ανάλογα να ενεργήσουν προς όφελος των συμφερόντων της. Αντίθετα, η ελληνική ηγέτιδα τάξη κάθε άλλο παρά στάθηκε, ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες, στο ύψος των περιστάσεων και του ρόλου της και αυτή είναι η κύρια θεμελιώδης παράμετρος της νέας ελληνικής τραγωδίας.

Στο πέρασμα των... αώνων και των δεκαετιών, ο ξένος παράγοντας δεν είναι πάντοτε ο ίδιος: μείζονες καταστροφές βρήκαν αυτό τον τόπο ακριβώς λόγω των συγκρούσεων των ξένων για την άσκηση επιρροής στην Ελλάδα. Εναλλαγές υπήρξαν πολλές από εκείνη την ημέρα του 1830.  

Σήμερα όμως που είμαστε; Τα τελευταία χρόνια, μέσα από την κρίση χρέους η γερμανική επιρροή στην Ελλάδα δεν έχει απλώς ανέλθει κατακόρυφα, αλλά έχει εκτοξευθεί. Πάντοτε υπήρχε αλλά πιο “σιωπηλά”. Τώρα διαδραματίζει πλέον τον καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας, αν και η ισορροπία Γερμανών και άλλων δυνάμεων στην Ελλάδα, όπως των Αμερικανών ή και των Ρώσων, είναι μία μεγάλη και σαφώς ανοικτή συζήτηση με πολλές παραμέτρους που σχετίζονται και με ευρύτερα θέματα όπως η ενέργεια, η κατάσταση στην Τουρκία, οι απειλές στη Μέση Ανατολή κ.ο.κ. 

Αλλά αυτή η συζήτηση είναι εκτενής και δεν είναι της παρούσης. 

Προς στιγμή, εκείνο που αξίζει να σημειωθεί και το οποίο δεν αντιλαμβάνονται οι Γερμανοί είναι ότι ο ξένος παράγοντας δεν μπορεί να τα θέλει όλα δικά του: αφού επιμένει να ηγεμονεύει, πρέπει και κάτι να προσφέρει στον τόπο, να συμβάλλει στην πρόοδό του. Πρέπει να χτίζει κι όχι να γκρεμίζει, όπως το Βερολίνο κάνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Επί της ουσίας γι αυτό είναι που το Βερολίνο θα δει τελικά – και όχι πολύ αργά - την ηγεμονία του να καταρρέει: επειδη οι ηγεμόνες που διαρκώς γκρεμίζουν, γκρεμίζονται, αργά ή γρήγορα, στο τέλος και οι ίδιοι... Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Τις υπόγειες διαδρομές, που ακολούθησε το μαύρο χρήμα, προσπαθούν να ανακαλύψουν οι Διωκτικές αρχές, όσον αφορά τον χρηματισμό πολιτικών προσώπων, από τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, πλην όμως μάταια, γιατί οι επίορκοι πολιτικοί έχουν φροντίσει να καλύψουν πολύ καλά τα ίχνη τους. 

Οι αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα και των άλλων εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου και δεν αγγίζουν τις πολιτικές ηγεσίες των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, αφού οι κατηγορούμενοι έδωσαν μόνο επιλεκτικά ονόματα, κυρίως στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιπροσώπων εταιρειών, αποφεύγοντας να κατονομάσουν, παρ' ότι άφησαν σοβαρές αιχμές, επιφανείς πολιτικούς παράγοντες της επίμαχης περιόδου. 
Αυτό έχει και μια άλλη εξήγηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης, καθώς οι αρμόδιοι Υπουργοί συναλλάσσονταν απευθείας με τις ηγεσίες των κατασκευαστριών εταιρειών, χωρίς τη μεσολάβηση των αντιπροσώπων των εταιρειών στην Ελλάδα, που ήσαν υπεύθυνοι μόνο για "το λάδωμα" των κατώτατων και μεσαίων στελεχών. 

Οι Αμερικάνικες εταιρείες, που δεσμεύονται από το πολύ αυστηρό, έως απαγορευτικό νομοθετικό πλαίσιο της Χώρας τους, διαθέτουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι ανταγωνίστριες Γερμανικές, Γαλλικές και όχι μόνον εταιρείες δωροδοκούσαν κατά κόρον πολιτικούς και στρατιωτικούς, σε όποιες... 
Χώρες "έτρεχαν" εξοπλιστικά προγράμματα αλλά το μεγάλο "πάρτι" έγινε στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα, μέχρι και τον διπλασιασμό της τιμής, ορισμένων οπλικών συστημάτων. 
Κυκλοφορεί, λοιπόν, ευρέως, στους κατασκευαστικούς κύκλους, ότι οι αποκαλύψεις, που έχουν γίνει, μέχρι σήμερα, για τις μεγάλες μίζες των εταιρειών, προέρχονται, κυρίως, από Αμερικάνικα "καρφώματα". 

Παρόμοιο σκηνικό με αυτό που γίνεται και με τις προμήθειες των οπλικών συστημάτων, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΟΚΕ, επικρατεί και στον χώρο της Υγείας και σε πολλές ΔΕΚΟ. 
Σε όλες τις περιπτώσεις αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, εκτός από την διαφθορά και την τεράστια σπατάλη, να αγοράζονται πράγματα, που δεν είναι αναγκαία, σε πολύ ακριβές τιμές, μόνο και μόνο για να πέσουν οι μίζες. 
Έτσι, όχι μόνο γίνεται διασπάθιση του Δημόσιου χρήματος, όχι μόνο διαφθείρονται οι πάντες αλλά φορτώνεσαι και κάτι αχρείαστο, το οποίο, συνήθως, "σαπίζει" στις αποθήκες και το οποίο θα σου δημιουργεί προβλήματα, για πάρα-πάρα πολλά χρόνια, μετά. 
Αν το προεκτείνεις αυτό και στον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ θα έπρεπε να έχεις φτιάξει μια δομή δυνάμεων, με συγκεκριμένα οπλικά συστήματα, ενδέχεται να έχεις πάρει όπλα, ακατάλληλα, επειδή κάποιοι ασυνείδητοι έπρεπε να βγάλουν προμήθειες, αλλάζοντας και τον υπάρχοντα αμυντικό προσανατολισμό.

Προκειμένου να θεραπευτεί το εξάμβλωμα των δωροδοκιών, στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, οι προτεινόμενες λύσεις, σύμφωνα με τα όσα έχει συγκεντρώσει η ΟΚΕ, είναι οι παρακάτω:

1) Θα πρέπει να εξασφαλιστούν, κατεπειγόντως, διαδικασίες σύγκρισης των τιμών, που προσφέρονται, με αυτές που επικρατούν στο εξωτερικό.

2) Άμεση κατάργηση των αμαρτωλών αντισταθμιστικών ωφελημάτων, που, στις περισσότερες των περιπτώσεων, καταλήγουν στις τσέπες πολιτικών φίλων και συγγενών και προκαλούν μια επιπλέον επιβάρυνση, της τάξης του 10 με 15%, επί της τιμής.

3) Θα πρέπει οι εταιρείες, με αλλεπάλληλες επαναδιαπραγματεύσεις, να υποχρεώνονται σε συνεχείς μειώσεις των προσφερόμενων τιμών, ούτως ώστε να μη μένουν περιθώρια κερδών προς διανομή, για δωροδοκίες.

4) Οπωσδήποτε η δημιουργία μιας Ανεξάρτητης Αρχής Προμηθειών είναι επιτακτική ανάγκη και οι σχετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Άμυνας, γι' αυτό το θέμα, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

5) Είναι αυτονόητο, ότι, για όλα αυτά, θα πρέπει να υπάρχει πλήρης ενημέρωση, του εκάστοτε Κοινοβουλίου.

6) Τέλος θεωρούμε σαν μια εκ των ουκ άνευ προτεραιότητα, την παραδειγματική τιμωρία, όλων αυτών των πολιτικών προσώπων, που εισέπραξαν βρώμικο χρήμα, προδίδοντας τους όρκους τους και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού.
Κλείνοντας, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και πάλι, ότι αυτή η διαχρονική κραιπάλη είναι που δημιούργησε τα ελλείμματα, υποθηκεύοντας τις τύχες και το μέλλον και των επόμενων γενιών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Διαβάζοντας καθημερινώς διατάξεις, εγκυκλίους, νόμους, με συντάκτη την κυβέρνηση και αποδέκτες τους πολίτες διαπιστώνεις ότι για έναν άγνωστο λόγο πρέπει να τιμωρηθείς. Η ανάγνωση και μόνο των κυρώσεων που σου επιβάλλονται επειδή το Κράτος δεν τήρησε τις υπογραφές που έβαλε με όλους τους πολίτες που γεννήθηκαν σε αυτή την χώρα σε κάνει να αισθάνεσαι ότι τιμωρείσαι για ένα και μόνο έγκλημα: Επειδή ζεις. 
Τα υπολογιστικά λάθη του κάθε Στουρναριού θα πρέπει να πληρώσεις εσύ χωρίς να έχεις φταίξει. Το ξέφραγο αμπέλι του δημοσίου τομέα που επίτηδες το άφηναν να κάνει ό,τι γουστάρει επί δεκαετίες με σκοπό να το απαξιώσουν και να το ξεπουλήσουν, εσύ πρέπει να το ξαναπληρώσεις, ακόμα κι αν το χρυσοπλήρωνες όσο γινόταν τα “πανηγύρια”. Τα δις ευρώ των ασφαλιστικών εισφορών που εσύ έδινες για να τα κρατάει το ταμείο του Κράτους σε λογαριασμούς τραπεζών και χάθηκαν μέσα σε μία νύχτα, εσύ πρέπει να τα ξαναπληρώσεις. Ο χορός των προμηθειών σε νοσοκομειακά υλικά, μίζες διευθυντών κλινικών και φακελάκια “χασάπηδων” θα τα ξαναπληρώσεις ακόμα και με την ζωή σου. Διέγραψαν με μία υπογραφή το δικαίωμα της εργασίας εκατομμυρίων Ελλήνων εσύ πρέπει να το ξαναχρεωθείς. 
Ένα παιχνίδι που παίζει μόνο ένας και τις επιπτώσεις των υπολογισμών του τα χρεώνεσαι μόνο εσύ. Βέβαια το Εσύ το κανόνισαν μια χαρά από μόνοι τους και το έβαλαν στο Εσείς. Όμως την ευθύνη απέναντι στην φασιστική πολιτική τους την έχει ο καθένας μας από μόνος του. Ένας- ένας στο εδώλιο θα καθίσει και όχι όλοι Εμείς παρέα. Από αριθμός που είσαι πριν φθάσεις έξω από τα Δικαστήρια της Εξουσίας γίνεσαι αμέσως επώνυμος όταν μπαίνεις με την βία μέσα σε αυτά. Και έχουν το θράσος να σε βάζουν στην διαδικασία να απολογηθείς για το σφάλμα σου που γεννήθηκες στην Ελλάδα και την εμμονή σου ή αδυναμία σου να μην ξενιτευτείς όταν άρχιζαν κρυφά να οπλίζουν τα άνανδρα όπλα τους για έναν πόλεμο που στόχο είχε τον καθέναν μας. 
Τι απολογία να κάνεις; Αφού όλο το κατηγορητήριο είναι φτιαγμένο στην Μετά Κρίση Εποχή ξεχνώντας ακόμα και οι Δικαστές ότι μέχρι εκείνη την στιγμή ήσουν καθαρός και συνεπής σε κάθε σου υποχρέωση που υπέγραψες ως πολίτης στο συμβόλαιο με το Κράτος.
Η απολογία σου στηρίζεται μόνο στα εξής επιχειρήματα πια: Φταίω που είμαι Έλληνας. Φταίω που δούλεψα όλα μου τα χρόνια και δεν μπήκα σε κόμμα να παίρνω επιδοτήσεις για φούσκες επιχειρήσεις. Φταίω που πλήρωνα άνευ διαμαρτυρίας ό,τι μου ζητούσε το Κράτος. Φταίω που δεν έβαλα όλο μου το σόι στην σειρά σε βουλευτικό γραφείο για να διοριστώ στο δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά. Φταίω, φταίω, φταίω...
Σε αυτό το σημείο έρχεται το ανθρώπινο ένστικτο επιβίωσης που σε καλεί ότι πρέπει να πιαστείς κάπου για να σωθείς. Κοιτάς δεξιά, κοιτάς αριστερά, κοιτάς πίσω και μπρος και οι σωτήρες σε έχουν γραμμένο, οπότε “σαν χριστιανός κι ορθόδοξος σ' αυτή την κοινωνία εκίνησες, ρε μάγκα μου, να βρεις την σωτηρία”. Λες τουλάχιστον να εξασφαλίσεις την Ουράνια Σωτηρία, να ησυχάσει το πετσί σου. Με το που χτυπάς όμως την πόρτα της μεταφυσικής σωτηρίας μπροστά σου ξεπετιούνται όλοι οι Χαριτόβρυτοι Χριστιανοί. Από παπάδες μέχρι Στουρνάρη, Θεοχάρη, Σημίτη, Σαμαρά, ΛεΠα, Ραχήλ, Δαμανάκη, Σόιμπλε, Σουλτς, Τσίπρα, ΜΑΤατζήδες και όλα τα καλά παιδιά. “Όλα τα μωρά στην πίστα” και σκέφτεσαι: Δεν μπορώ να τους αντέξω στην μικρή επίγεια ζωή, είναι δυνατόν να τους αντέξω στον Αιώνιο Παράδεισο που όλοι τους έχουν κλείσει θέση; Αυτή κι αν είναι Τιμωρία!
Επειδή, ένα κανονικό, σύμφωνα με το πραγματικό Δίκαιο, έγκλημα έχει τις ίδιες επιπτώσεις τιμωρίας ενός “μαϊμού” εγκλήματος, όπως είναι αυτά που μας επιβάλλουν οι επίγειοι Σωτήρες της εξουσίας, σκέφτεσαι ότι για να γλυτώσεις από την Επίγεια Κόλαση, που σε έβαλαν να ζεις, πρέπει να μεταναστεύσεις στην Αιώνια Κόλαση ακριβώς απέναντι από τον Αιώνιο Παράδεισο των Χαριτόβρυτων.
Να βρεθείς στην Κόλαση αυτών που τιμωρούνται εσαεί για τα πραγματικά “εγκλήματά” τους δεχόμενοι τις συνέπειες των πράξεων τους. Να συναντήσεις στην Κόλαση όλους τους τιμωρημένους της Ιστορίας που έσωσαν την προσωπική και κοινωνική αξιοπρέπεια βάζοντας τις τιμωρίες των καταπιεστών εκεί ακριβώς που τους άξιζε. 
Να συναντήσεις τον Σάντε Καζέριο, τον Δημήτρη Τσαφέντα (J59), τον Φορτίνο Σαμάνο, τον Ανδρέα Παπαμικρόπουλο κι άλλους τέτοιους “εγκληματίες” που η κοινωνία των Χαριτόβρυτων τους τιμώρησε ως παραδείγματα προς αποφυγή, στέλνοντας τους στο πυρ το εξώτερο. 
Στα φτιαχτά δικαστήρια των άνευ λόγου Τιμωρών σου είναι δική σου η απόφαση αν θα κλείσεις σίγουρη θέση στην Κόλαση των αποδεδειγμένα Αγγέλων.


Σκάνδαλα, μίζες, επιστροφές κλεμμένων χρημάτων, δικαστικές εμπλοκές και μέσα σε όλα αυτά τα σενάρια ¨συνομωσίας¨ – ολοφάνερα γεγονότα όμως από την εποχή που γινόντουσαν – ήρθε και ένα νέο, η ¨επιστολή Γιωτόπουλου¨ που εμπλέκει από ΕΥΠ μέχρι CIA, οι οποίες παρενέβησαν για την άδεια στον Χ. Ξηρό και το πώς περνούσε τον καιρό του στον Κορυδαλλό!

Όλοι μπορεί να έχουν δίκιο, όλοι μπορεί να έχουν άδικο, όμως το δεδομένο που είχαμε παραμένει και είναι το ξεπούλημα της Πατρίδας από την κυβέρνηση, με ό,τι αυτό περιλαμβάνει, από την… εξαθλίωση μέχρι τις αυτοκτονίες και από τις ¨βόλτες¨ των Τούρκων στην Τζια μέχρι την είδηση για νέο μνημόνιο και νέο δάνειο. 
Στον κάθε συνομωσιολόγο μπορούμε να ρωτήσουμε και κάτι λογικό, στο οποίο βεβαίως δεν θα μας απαντήσει, όπως στον Γιωτόπουλο πιο συγκεκριμένα, αφού τα ήξερε όλα αυτά, γιατί δεν τα είπε πιο νωρίς; 
Μήπως ο παλαιός του σύντροφος πούλησε τις ιδέες τους και έγινε «πιόνι» της κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών ή δεν έχει τον κοινό νου, για να καταλάβει, ότι τον «χρησιμοποιούν»; 
Μήπως υπάρχει και «παρακράτος» που μας κυβερνάει εν αγνοία της κανονικής κυβέρνησης;

Το κεντρικό πρόσωπο, πλην των … λαοπρόβλητων πρωθυπουργού και αντιπροέδρου, παραμένει ένα: ο πολύ γνωστός μας υπουργός Δένδιας. 
Τι να πρωτοθυμηθούμε; τις συλλήψεις των δολοφόνων στο Ηράκλειο; 
Την πάταξη της εγκληματικότητας που μας επιτρέπει να κυκλοφορούμε ήσυχοι; την βία στα γήπεδα που σταμάτησε; ότι έχασε τον Ξηρό;
Ότι έχει εξασφαλίσει στους αστυνομικούς την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή;

Υπάρχει έντονη και σοβαρή φημολογία, ότι πρόκειται να είναι υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, ακολουθώντας το παράδειγμα Έβερτ, Μπακογιάννη κλπ και πρέπει να έχει έτοιμο ένα πολύ δυνατό «προφίλ», για να πείσει τους ψηφοφόρους. 
Το ένα σκέλος του είναι το κομματικό, όπου είναι δεδομένη η προεδρική στήριξη και το άλλο το κοινωνικό, όπου τίποτα δεν είναι δεδομένο. 
Τα διάφορα ονόματα που ακούγονται από πλευράς ΝΔ, απλώς πρέπει να ακουστούν, για να φανεί σαν η μόνη και λογική λύση το δικό του όνομα. 
Ο κόσμος δεν ξεχνάει, ότι εκτός από υπουργός είναι και ένας από αυτούς που ψηφίζουν τα πάντα για την «σωτηρία» μας, όπως την έχουν στο μυαλό τους. 
Και οι αστυνομικοί, πρώτοι απ’ όλους, βιώνουν στην πράξη τις ενέργειες του υπουργού τους (καλοπληρωμένοι, πλήρως εξοπλισμένοι, ασφαλείς !!!) και… περιμένουν με ανυπομονησία να τον ανταμείψουν με την ψήφο τους.

Οψόμεθα λοιπόν κ. υπουργέ!Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
''Είν' η προσπάθειές μας, των συφοριασμένων·
είν' η προσπάθειές μας σαν των Τρώων.
Κομμάτι κατορθώνουμε· κομμάτι
παίρνουμ' επάνω μας· κι αρχίζουμε
νάχουμε θάρρος και καλές ελπίδες.
Μα πάντα κάτι βγαίνει και μας σταματά.
Ο Αχιλλεύς στην τάφρον εμπροστά μας
βγαίνει και με φωνές μεγάλες μας τρομάζει."...
(Τρώες, απόσπασμα, Κων/νος Π. Καβάφης  1905)
Σε τούτο μοιάζουμε κι εμείς με τους Τρώες, όχι ίσως τους ιστορικούς, αλλά τους μυθικούς:
Φέραμε μέσα στην "πόλιν" τον Δούρειο Ίππο!
Γκρεμίσαμε μάλιστα, όπως εκείνοι, μέρος των τειχών για να περάσει!


Αλαζόνες, ότι φοβίσαμε τον εχθρό..
Επιπόλαιοι, που δεν ακούσαμε τον Λαοκόοντα: "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας"!
Ασύδοτοι, στο γλεντοκόπι και στη χαρά, που πέσαμε για ύπνο..
          
Και βγήκαν απ' την κοιλιά της ψεύτικης, ξύλινης δημοκρατίας, δεκάδες ''αχαιών'' πολιτικών, κι άνοιξαν τις πύλες να μπούν κι άλλοι, αγριεμένοι, διψασμένοι για αίμα, ν' αλώσουν την ''Τροία'', να σκοτώσουν, να λεηλατήσουν!


Εάλω η Πόλις!
Έπεσε η Τροία!
Κατέρρευσε η Ελλάδα...


Πέσαμε σαν τους Τρώες από δικό μας λάθος, ένα και ολέθριο:
Εμπιστευτήκαμε τους "Δαναούς"! Τους "Αχαιούς"...
Τους ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ πολιτικούς!

Μπορούμε να το διορθώσουμε; 
Μπορούμε να μην το ξανακάνουμε;
 
Θα το δούμε στις εκλογές..Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Την άκρως ντροπιαστική αλλά και προδοτική εξέλιξη ότι Ελληνοκύπριοι ένεκα των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών που έχουν προκύψει στην Κύπρο από την παράδοση της χώρας στην ευρωπαϊκή μνημονιακή λαίλαπα, πουλούν τα ακίνητα τους σε Τούρκους, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, Bugün, στο φύλο της, της 21ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό τουρκικό δημοσίευμα, εκτάσεις που ανήκουν στους Ελληνοκυπρίους άξιας 526 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών, έχουν πουληθεί τους τελευταίους μήνες σε Τούρκους, με το ολέθριο αποτέλεσμα να αυξηθεί η τουρκική κυριότητα στην μεγαλόνησο σε ποσοστό 1,5%. 

Όπως αποκαλύπτει η λεγομένη «Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας», που έχει ιδρυθεί το 2006 υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεκπεραιώνει τις υποθέσεις ακινήτων που βρίσκονται στα κατεχόμενα και ανήκουν σε Ελληνοκύπριους, τους τελευταίους μήνες  οι Ελληνοκύπριοι πουλούν τα ακίνητα αυτά σε Τούρκους, με αποτέλεσμα να αλλάζει ουσιαστικά η πολιτική γεωγραφία του βορείου τμήματος της νήσου.  

Παρά τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης, του κ Ανα(ν)στασιάδη, που παρέδωσε την μεγαλόνησο στην ευρωπαϊκή αθλιότητα των μνημονίων, να σταματήσουν αυτές οι αγοραπωλησίες, οι Ελληνοκύπριοι αντιμετωπίζοντας την μεγάλη οικονομική καταστροφή που έπληξε την χώρα τους, προχωρούν σχεδόν μαζικά στις πωλήσεις των ακινήτων τους που βρίσκονται στα κατεχόμενα σε πρόθυμους Τούρκους και Τουρκοκύπριους  αγοραστές. 

Αυτοί βέβαια τρίβουν τα χέρια τους από τις μεγάλες ευκαιρίες που έχουν παρουσιαστεί στην κτηματαγορά των κατεχομένων. Η συνολική έκταση που μέχρι σήμερα έχει περάσει από τους Ελληνοκυπρίους σε τουρκικά χέρια, έχει αποδώσει 142 εκατομμύρια 600 χιλιάδες στερλίνες, δηλαδή 526 εκατομμύρια τουρκικές λίρες. 
Μάλιστα όπως αποκαλύπτεται, τον περασμένο χρόνο είχαμε 5.699 αιτήσεις Ελληνοκυπρίων που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στην «Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας» για να πουλήσουν τις ιδιοκτησίες τους στους Τούρκους.

Η εξέλιξη αυτή έχει ήδη θορυβήσει την κυπριακή κυβέρνηση που προειδοποιεί ότι το γεγονός αυτό οδηγεί στην τουρκοποίηση των ήδη κατεχομένων εδαφών της Κύπρου. Η προειδοποίηση αυτή όμως έγινε χωρίς κανένα αποτέλεσμα, καθώς οι προσφυγές των Ελληνοκυπρίων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση συνεχίζονται αθρόες. Έτσι όλο και περισσότερα ακίνητα περνούν στα τουρκικά χέρια. 
Όπως ήταν επόμενο η κατάσταση αυτή έχει ενθουσιάσει τους Τουρκοκυπρίους.  Μάλιστα ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Τουρκοκύπριων Επιχειρηματιών», Metin Şadi, σε δηλώσεις που έκανε στην τουρκική εφημερίδα ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή των πωλήσεων των ελληνοκυπριακών ακινήτων σε Τούρκους, λύνει αυτομάτως το μεγάλο αυτό πρόβλημα των ελληνοκυπριακών ιδιοκτησιών στα κατεχόμενα το οποίο είχε προβληματίσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά πώς να μην έχουν ενθουσιαστεί οι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι, αφού με αυτόν τον τρόπο εδραιώνεται και τυπικά η παράνομη τουρκική κατοχή στην βόρειο Κύπρο.

Αφού λοιπόν η Κύπρος ξεπουλήθηκε από τους Ευρωπαϊστές στην μανία των Γερμανών που θέλησαν να εξοντώσουν την μέχρι πρότινος ανθούσα κυπριακή οικονομία, τώρα ξεπουλιέται και η κυπριακή περιουσία στους Τούρκους. Ό,τι απέμεινε από την τουρκική εισβολή που έφερε την τουρκική κατοχή της βόρειας Κύπρου, τώρα το ξεπουλά στους Τούρκους η νέα εισβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατέστρεψε την κυπριακή οικονομία. 
Όσον αφορά δε για την περίπτωση κάποιας ελληνικής παρέμβασης προς αποτροπή αυτής της νέας κυπριακής καταστροφής, εδώ…γελά ο κάθε πικραμένος!


Ξέχασαν τα «επαναστατικά» τους οι… παραδοσιακοί της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη και επιτίθενται στον Χριστόδουλο Ξηρό, επειδή πρόλαβε και την κοπάνησε πρώτος, με αποτέλεσμα οι συνθήκες για τους υπόλοιπους που παραμένουν έγκλειστοι να επιδεινωθούν δραματικά. Με επιστολή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Ν, αφήνει ιοβόλα επιχειρήματα για τον Χριστόδουλο Ξηρό, αν και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όλα έχουν δύο το λιγότερο «αναγνώσεις».

Του Μιχαήλ Βασιλείου 

«Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή; Όχι βέβαια η διευθύντρια ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία και ούτε θα αναλάμβαναν τέτοια ευθύνη. Η διαταγή ήρθε από τα πάνω. Από την αντιτρομοκρατική, την ΕΥΠ, και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει».

Το ότι «κάτι βρωμάει» με τον Χριστόδουλο Ξηρό που βιάστηκε αν την κοπανήσει αφού σε λίγες ημέρες αναμενόταν να πάρει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, οπότε ο κίνδυνος να επιχειρούσε να την κοπανίσει πρώτος αυτός, το γράψαμε από την πρώτη στιγμή, καθώς και τη διάσταση του «εμφυλίου» στην οργάνωση με κίνητρα όχι φυσικά… ιδεολογικά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο Χριστόδουλος τα κάνει όλα σε συνεννόηση με την ασφάλεια και έχει μετατραπεί σε πράκτορά τους! Η ικανοποίηση των αιτημάτων του θα μπορούσε να είναι στο πλαίσιο της γνωστής πολιτικής κατευνασμού που ακολουθεί το σύνολο του νεοελληνικού κράτους, κουκουλώνοντας συστηματικά τα προβλήματα

Με την ίδια λογική θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί, ότι ο Γιωτόπουλος είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και συνεργάζεται με τις αρχές για να προκαλέσει καχυποψία, τριβές και διαλυτικά φαινόμενα στο εσωτερικό της νέας γενιάς τρομοκρατίας, με σκοπό να αποσπάσει την εύνοια των αρχών ασφαλείας! Άρα, με όλα αυτά άκρη δεν πρόκειται να βρεθεί. Ο καθένας παίζει το παιχνίδι του.

Ο Γιωτόπουλος όμως δεν μένει μόνο εκεί. Συνεχίζει κάνοντας σύγκριση σχετικά με την αντιμετώπιση Χριστόδουλου Ξηρού και του Βασίλης Τζωρτζάτου από τις αρχές: «Γιατί στις δύο άδειες του Β. Τζωρτζάτου με κατ’ οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στο δρόμο και τρία στους παράδρομους) και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό δεν υπήρχε κανείς;».

Τα κίνητρα στις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της 17Ν ήταν μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης, στυγνά ιδιοτελή, αφού ακόμα κι αν «το μάτι του Χριστόφορου παίζει» (είναι φανερό από την όψη, ότι κάτι δεν πάει καλά με την  ψυχική του υγεία) ορισμένοι άλλοι μπορεί «να τα έχουν 400» και δεν θέλουν να πληρώσουν αυτοί το τίμημα των ιδεοληψιών και του μικρομεγαλισμού ενός στελέχους της 17Ν τον οποίο πάντα τον θεωρούσαν λίγο «καθυστερημένο» και άβουλο εκτελεστικό όργανο, παρά την προσπάθεια να εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια ως «επαναστάτης – διανοούμενος» για να καλύψει την εγκληματική του δράση.

Με απλά λόγια, δεν θα πρέπει κανείς να βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα, αφού ο καθένας ακολουθεί τη δική του στρατηγική, η οποία μόνο ιδεολογικά κίνητρα δεν έχει…

Πηγή Defence-Point

Σχόλιο ιστολογίου: Είναι ομολογουμένως ενδιαφέρουσα η εξέλιξη στον χώρο της 17Ν, και δη της τρομοκρατίας, αφού παρατηρούμε ένας καταδικασμένος τρομοκράτης να κατηγορεί άλλον καταδικασμένο τρομοκράτη (καταδικάστηκαν για συμμετοχή στην ίδια τρομοκρατική οργάνωση), ως... πράκτορα των αρχών ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών!!! Τελικά, στην Ελλάδα του μνημονίου όλα είναι δυνατά...! 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Του Γιάννη Λαζάρου 

Θέλετε να μιλήσουμε για έγκλημα; Θέλετε να μιλήσουμε για το ποιοι είναι οι πραγματικοί εγκληματίες; Ανοίγουν τα κομματόσκυλα όλων των αποχρώσεων κουβέντες περί εγκληματιών αλλά σταματούν στους στομφώδεις λόγους. Την κουβέντα δεν την πάνε παρακάτω γιατί αυτό δεν συμφέρει. Δεν τους συμφέρει κανέναν τους γιατί όλοι συμμετείχαν στο έγκλημα που για δεκαετίες έχει ξεκοιλιάσει τούτον εδώ τον τόπο. 

Για να ορίσουμε την εγκληματική οργάνωση πρέπει να ορίσουμε τι είναι έγκλημα, πρέπει να αναρωτηθούμε λόγω του ότι δεν είμαστε νομικοί τι είναι έγκλημα. Κι αν έγκλημα είναι μόνο η παράβαση των νόμων που ορίζει η νομική επιστήμη αλλά και οι νόμοι που φτιάχτηκαν για να καλύπτουν και όχι για να ξεσκεπάζουν. 
Δεν θα μείνουμε στα αποδεδειγμένα οικονομικά εγκλήματα για τα οποία ωρύονται στις τηλεοράσεις και για ότι θα έπρεπε τα κουφάρια των παραβατών να κρέμονται ακόμα στο Σύνταγμα προς παραδειγματισμό, αλλά θα αναρωτηθούμε αν συνιστούν έγκλημα όσα βίωσε αυτός ο λαός και αν εγκληματίες είναι όλοι αυτοί που τα σχεδίασαν και τα εφάρμοσαν. 
Είναι έγκλημα ο αφελληνισμός; 
Συνιστά έγκλημα ο ανθελληνισμός; 
Είναι έγκλημα ο κατασκευασμένος εθνικισμός που βρωμάει πατριωτίλα; 
Η φίμωση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και της ελευθερίας του λόγου είναι έγκλημα; 
Η δολοφονία της πολιτιστικής ταυτότητας που κατακρεουργήθηκε 30 και πλέον χρόνια είναι έγκλημα; 
Η στοχευμένη νοοτροπία του σώζω τον πισινό μου και ας πνιγεί ο γείτονας δεν είναι έγκλημα; 
Η διαχρονική διάλυση της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής της χώρας είναι έγκλημα; 
Το να ταΐζεις εργαζομένους με επιδόματα λες και είναι ανάπηροι είναι έγκλημα; 
Το να μετατρέπεις έναν λαό σε μπανιστηρτζή επί 24ωρου βάσεως μέσω κομματοθρεμμένων τηλεοράσεων είναι έγκλημα; 
Το να αναθρέφεις δύο ολόκληρες γενιές με μοναδικό όνειρο να χωθούν στο δημόσιο είναι έγκλημα; 
Το να κομματικοποιείς τον συνδικαλισμό κοροϊδεύοντας έναν λαό είναι έγκλημα; 
Το να αγοράζεις την ψήφο των φοιτητών είναι έγκλημα; 
Το να διαλύεις την Παιδεία είναι έγκλημα; 
Το να διαλαλείς ότι έχεις θεμελιώσει σοσιαλιστικό σύστημα και την ίδια στιγμή να έχεις πολίτες τριών ταχυτήτων είναι έγκλημα; 
Το να μην έχεις εθνική αξιοπρέπεια είναι έγκλημα; 
Το να παίρνεις σαν φτωχός συγγενής δωράκια από την ΕΟΚ ξεσκίζοντας πολίτες και Κράτος είναι έγκλημα; 
Επειδή ο καθένας μπορεί να συμπληρώσει στο ερωτηματολόγιο του τι είναι έγκλημα μέσα από τις εμπειρίες ζωής που είχε τις τελευταίες δεκαετίες κι αν αυτά συνιστούν έγκλημα θα πρέπει να ψάξουμε και τους εγκληματίες. Τότε λοιπόν θα ορίσουμε ως εγκληματικές οργανώσεις τις ομάδες που υλοποίησαν τα ανωτέρω. 
Αν υπήρχε η πιθανότητα και η δυνατότητα ενός πραγματικού Δικαστηρίου το σίγουρο είναι ένα. Δεν θα έφθαναν οι κολώνες της ΔΕΗ να κρεμάσουμε τους πραγματικούς εγκληματίες. Τα άλλα όλα που λέγονται από τηλεοράσεων είναι ένα σουρεαλιστικό πιγκ-πογκ μεταξύ αυτών που πάνω από όλα θέλουν να την βγάλουν καθαρή στο ενδεχόμενο να ξεσκεπαστούν οι πραγματικοί εγκληματίες που δραστηριοποιούνται χρόνια σε τούτο τον τόπο. Η συμμετοχή αλλά και η σιωπή σε όλα αυτά που κάθε νοήμων πολίτης έχει ξεκαθαρίσει μέσα του ότι είναι εγκλήματα συγκαλυμμένα και νομοθετικά άτρωτα είναι από μόνες τους ένα έγκλημα. 
Εφόσον δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει Νόμος που να ορίζει τι είναι πραγματικά έγκλημα, ας πάρει ο καθένας την προσωπική του ευθύνη βασισμένη στην αλάνθαστη έμφυτη Δικαιοσύνη που ορίζει την απόδοση Δικαιοσύνης για το σύνολο και όχι για το κομματοθρεμμένο τομάρι του, και ας ξεκινήσει να στήνει ικριώματα.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Απαγορεύεται διά νόμου πλέον να έχει οποιαδήποτε χώρα έλλειμμα του προϋπολογισμού πάνω από... 0,5% (!) τον χρόνο μάξιμουμ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Απαγορεύεται διά νόμου πλέον να έχει οποιαδήποτε χώρα έλλειμμα του προϋπολογισμού πάνω από... 0,5% (!) τον χρόνο μάξιμουμ.
Εξαιρετικά χρήσιμη είναι η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής. Οι επιστήμονες που την απαρτίζουν συγκέντρωσαν τις αποφάσεις που καθορίζουν τη νέα οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, η οποία ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Οι αλλαγές που έχουν γίνει λόγω της κρίσης ή με πρόσχημα την κρίση είναι σοβαρότατες. Καθορίζεται πλέον ένα κυριολεκτικά ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο υποχρεούται να ασκεί τη δημοσιονομική πολιτική της η κυβέρνηση κάθε χώρας που παραμένει στην Eυρωζώνη, ανεξάρτητα από τη θέληση, τις προθέσεις ή τις υποσχέσεις της προς τον λαό. Αξίζει πραγματικά να δούμε κάποια στοιχεία του νέου πλαισίου δημοσιονομικής πειθαρχίας που διαμορφώθηκε στην Ευρωζώνη μετά από μια σειρά διακρατικών συμφωνιών των πολιτικών ηγετών της και συνακόλουθες οδηγίες και κανονισμούς της Κομισιόν.

Η πρώτη και σημαντικότερη αρχή είναι η διά νόμου... απαγόρευση ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού! Ακριβέστερα, κάθε κράτος της Ευρωζώνης υποχρεούται να υιοθετήσει κανόνες -και μάλιστα, όπως τονίζεται στο άρθρο 3, παράγραφος 2 του Δημοσιονομικού Συμφώνου, διατάξεις "κατά προτίμηση συνταγματικού κύρους"!- που να περιορίζουν το διαρθρωτικό έλλειμμα των προϋπολογισμών τους μάξιμουμ στο... 0,5% του ΑΕΠ τους! Απαγορεύεται δηλαδή ουσιαστικά στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να αναλάβουν νέα χρέη. Επιπροσθέτως, τα κράτη της Ευρωζώνης των οποίων το δημόσιο χρέος υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ τους που ορίζει το Μάαστριχτ, υποχρεούνται κάθε χρόνο να μειώνουν το υπερβάλλον έλλειμμα κατά το ένα εικοστό. Για να αντιληφθούμε καλύτερα το μέγεθος αυτού του παραλογισμού, ας δούμε τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα.

Το 2013 έκλεισε με το δημόσιο χρέος της χώρας μας στο 175% του ΑΕΠ της. Αρα το υπερβάλλον χρέος της είναι 175% του ΑΕΠ μείον 60% που επιτρέπει το Μάαστριχτ ίσον 115% του ΑΕΠ. Το ένα εικοστό του 115% είναι σχεδόν 6% - για την ακρίβεια 5,75%. Η Ελλάδα επομένως είναι υποχρεωμένη να έχει όχι έλλειμμα μικρό, αλλά ένα τεράστιο πλεόνασμα 5,75% κάθε χρόνο και επί... είκοσι συνεχή χρόνια (!) προκειμένου να συμμορφωθεί με τη διάταξη αυτή.

Είναι εντελώς παρανοϊκό κάτι τέτοιο, δεν έχει γίνει ποτέ μα ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας και φυσικά ποτέ δεν πρόκειται να γίνει, ό,τι και να αποφασίζει η Ευρωζώνη. Κάθε χώρα που δεν το κάνει, έχουν αποφασίσει οι ηγέτες της Ευρωζώνης, θα τιμωρείται με πρόστιμο 0,2% του ΑΕΠ της και ταυτόχρονα θα διακόπτεται η χορήγηση πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία! Η καταστροφή της οικονομίας της δηλαδή θα είναι σίγουρη 100%! Ας δούμε τώρα ένα άλλο σημείο που αφορά τα κράτη που έχουν προσφύγει για χρηματοδότηση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Τα κράτη αυτά υπάγονται αυτομάτως σε καθεστώς "ενισχυμένης εποπτείας". Μέχρι πότε;

Ο κανονισμός της ΕΕ 472 του 2013 ορίζει στο άρθρο 14 ότι "τα κράτη - μέλη παραμένουν υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα εφόσον δεν έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής βοήθειας...". Για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό στην περίπτωση της Ελλάδας, με βάση τα δάνεια που έχουμε πάρει μέχρι τώρα και βάσει των ρυθμίσεων αποπληρωμής που ισχύουν σήμερα, η χώρα μας θα βρίσκεται βάσει αυτού του κανονισμού της ΕΕ σε καθεστώς "Μνημονίου χωρίς Μνημόνιο" μέχρι περίπου το... 2040!!! Ενα τέταρτο του αιώνα και βάλε! Μάλιστα, αν η Κομισιόν εκτιμά ότι "υπάρχει κίνδυνος για τη δημοσιονομική βιωσιμότητα" κάποιας χώρας, τότε παρατείνεται ακόμη περισσότερο η εποπτεία. Στην περίπτωση αυτή όχι μόνο η θιγόμενη χώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αλλά δεν χρειάζεται καν να εγκρίνει την πρόταση της Κομισιόν το Συμβούλιο της Ευρωζώνης!

Η έγκριση θεωρείται αυτοδίκαιη "εκτός αν το Συμβούλιο συνεδριάσει και την απορρίψει και μάλιστα με ειδική (σ.σ.: αυξημένη δηλαδή) πλειοψηφία μέσα σε 10 ημέρες" από τότε που αποφάσισε η Κομισιόν! Ουσιαστικά, αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, έτσι και υπαχθεί ένα κράτος σε καθεστώς "ενισχυμένης εποπτείας", δεν βγαίνει από το καθεστώς αυτό ποτέ, αν δεν το θέλει η Κομισιόν! Είναι αναγκαίο, όμως, να συνεχίσουμε και αύριο γύρω από το θέμα αυτό προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε σε αδρές γραμμές πώς μεταλλάσσεται η ΕΕ μέσω της Ευρωζώνης, επηρεάζοντας καθοριστικά τη ζωή όλων των Ευρωπαίων, φυσικά και των Ελλήνων.

* Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Είδαμε πολλές φορές εδώ στο «Προξενείο-Στοπ» τις θρασύτατες ψευτιές των τουρκοχαφιέδων της Άγκυρας στην ελληνική Θράκη, στην προσπάθειά τους να πείσουν ότι…καταπιέζονται από την ανελεύθερη και αυταρχική Ελλάδα. Αναδημοσιεύουμε λοιπόν σήμερα από τον τρέχοντα «Αντιφωνητή» (16/1/2014) κάτι σχετικό με άλλη μία τέτοια μεγάλη ψευτιά, αυτή τη φορά σε σχέση με την αντίδραση των τουρκοφρόνων στις αμερικανικές εκθέσεις περί Θράκης…
 
Ὅπως καλά γνωρίζουν οἱ ἀναγνῶστες τοῦ «Ἀντιφωνητῆ», οἱ ἐκθέσεις τοῦ Στέητ Ντηπάρτμεντ γιά τά ἀνθρώπινα δικαιώματα στήν ἑλληνική Θράκη τά τελευταῖα χρόνια κάνουν τούς Τούρκους …Τούρκους! 
Καθώς ἡ πραγματικότητα δέν μπορεῖ νά κρυφτεῖ, ὅλο καί περισσότερο ἀποτυπώνεται στίς ἐν λόγῳ ἐκθέσεις, ὅπου βρίσκουν χῶρο οἱ καταγγελίες γιά τούς τραμπουκισμούς τῶν τουρκοφρόνων σέ βάρος Πομάκων, Ρομά καί ἐνίοτε ἀλεβιτῶν. 

Κάπως ἔτσι, καί ἐπειδή ἡ ἀτζέντα τῆς Ἄγκυρας δέν ταυτίζεται μέ κείνην τῶν ΗΠΑ, ὅλο το πρακτορολόι ἔχει λυσσάξει μέ τίς ἀμερικάνικες ἀναφορές καί ἄρχισε νά «ἐνημερώνει» την ἀμερικανική καί ἄλλες πρεσβεῖες γιά τά …βάσανα τῶν Τούρκων τῆς Θράκης. 

Μέ τήν ὑπογραφή λοιπόν τῆς καλῆς μας συμπολίτισσας Περβίν Χαϊρουλά (στη φωτογραφία μαζί με τον διαβόητο Χαλήτ Ερέν), πού ἔχει ἀναλάβει ἐργολαβικά τη συκοφαντία τῆς Ἑλλάδος διεθνῶς, διαβάζουμε στή σχετική ἐπιστολή (20/12/13) τίς θέσεις τῆς Ἄγκυρας γιά τή γνωστή θεματολογία: νόμος τῶν 240 ἰμάμηδων, βακούφια, Δωδεκάνησα (!!!) κτλ. 

Μᾶς ἔκανε ὅμως ἐντύπωση ὁ τίτλος κεφαλαίου «Ἐπιθέσεις κατά μουσουλμάνων» καί ψάξαμε νά δοῦμε τί βρωμιές ἐφηῦρε και ἀράδιασε. 
Προσέξτε λοιπόν τί λέει:
«Ὑπῆρξαν πολυάριθμες ἀναφορές ἀντιμουσουλμανικῶν περιστατικῶν. Τόν Μάρτιο βάνδαλοι ἔγραψαν «Καλός Τοῦρκος ὁ νεκρός Τοῦρκος» στόν τοῖχο μπεκτασίδικου μνημείου στήν Ξάνθη. Μέλη τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς σε μοτοσυκλέτες φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα σέ μουσουλμανικά χωριά σέ πολλές περιπτώσεις. (…) Πέρα ἀπό τίς ἐπιθέσεις πού μνημονεύονται στήν Ἀναφορά, πολλά μείζονα συμβάντα ἔγιναν ἐπίσης τό 2012: στίς 16/2/12 ἄγνωστοι ἐπιτέθηκαν στό μουσουλμανικό νεκροταφεῖο τοῦ Πός Πός καί κάπου 10 τάφοι ἔπαθαν ζημιές. Ἦταν ἡ τρίτη ἐπίθεση στό ἴδιο νεκροταφεῖο σέ 2 χρόνια. Στις 23/3/12 ἀγνωστοι ἐπιτέθηκαν στήν «Τουρκική Ἕνωση Ξάνθης». Οἱ δράστες ἔγραψαν «Ἔξω οἱ Τοῦρκοι» στούς τοίχους, μιά παλιά ἔκφραση μίσους κατά τῆς ἐθνικῆς ταυτότητας τῶν αὐτοχθόνων μουσουλμάνων τῆς Δ. Θράκης. Στις 23/9/12 στή Ρούσσα τοἝβρου ἐπιγραφή «Seyyid Ali Sultan Dergah» ἀφαιρέθηκε τά μεσάνυχτα ἀπό μιά ὁμάδα ὑπερεθνικιστῶν. Δυστυχῶς οἱ δράστες αὐτῶν καί ἄλλων παρόμοιων πράξεων συνήθως παραμένουν ἀγνωστοι. Ἀναμένουμε ἀπό τις Ἀρχές νά εἶναι πιό εὐαίσθητες καί ὑπεύθυνες σε τέτοιες περιπτώσεις».
Μάλιστα, κύριοι, αὐτές εἶναι οἱ «ἐπιθέσεις» κατά τῶν μειονοτικῶν πού ἐπικαλεῖται ἡ Τουρκία: δυό συνθήματα σέ τοίχους (πού μπορεῖ νά τά ἔγραψαν καί οἱ ἴδιοι), κάποια…προφορικά Χρυσαυγιτῶν κι ἕνα ὕποπτο συμβάν σε νεκροταφεῖο Τσιγγάνων. 
Θυμίζουμε ὅτι στήν ἴδια συνοικία ὁ Σύλλογος Ἑλλήνων Μουσουλμάνων Πός Πός (σ.σ. οι Τσιγγάνοι της περιοχής δηλαδή) εἶχε δεχθεῖ τίς συστάσεις τοῦ βουλευτῆ (ΠαΣοΚ) Χατζηοσμάν νά βγάλει τό «Ἑλλήνων» ἀπό τόν τίτλο του – καί μετά τήν ἄρνησή τους, τό στέκι τους δέχθηκε πυροβολισμούς! 
Αὐτό ἄραγε, πού εἶναι πολύ σοβαρότερο, γιατί δεν τό ἔγραψαν στήν ἔκθεσή τους οἱ ρουφιάνοι τῆς Ἄγκυρας; 
Καί γιατί ὅταν βανδαλίστηκε μερικῶς τό νεκροταφεῖο δέν μνημόνευσαν τήν ἀνακοίνωση τοῦ ἁρμόδιου συλλόγου πού μιλοῦσε ἀνοιχτά γιά προβοκάτσια; 

Κλείνουμε με τήν περίφημη ἐπιγραφή τοῦ τεκκέ τῆς Ρούσσας: γιατί δέν λένε ὅτι ἡ ἀσήμαντης ἀξίας -περί τά 20 εὐρώ- ταμπελίτσα τούς ἐπεστράφη (ἀπό ἐμᾶς); 
Γιατί δέν λένε τί ἔγραφε πάνω, τιμώντας τους …κατακτητές τῆς Θράκης; 
Κι ἀφοῦ ξέρουν πώς ἀφαιρέθηκε ἀπό «ὑπερεθνικιστές», γιατί δεν τούς καταγγέλλουν, ώστε νά συλληφθοῦν;