Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

18 Ιαν 2014

Άκρα σιωπή από το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Ο γνωστός και ως σκιά του τούρκου προξένου της Κομοτηνής, χαρακτηρισμένος ως «το σακάκι του πρόξενου», βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, φωτογραφηθείς πριν από λίγες ημέρες με ομάδα τουρκοφρόνων στην Γερμανία υπό την «σημαία της ανεξάρτητης Θράκης», επανέρχεται με ανακοίνωσή του -προς τους μουσουλμάνους της Θράκης- στο προσκήνιο με τον πλέον προκλητικό τρόπο.

Στην ανακοίνωσή του αυτή ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν ζητά από τους μουσουλμάνους της Θράκης να μην υπακούσουν το νόμο -της Ελληνικής Βουλής- που αφορά τους ιεροδιδασκάλους, το γνωστό ως νόμο των 240 ιμάμηδων...
Αδυνατώντας ο ίδιος (προφανέστατα ελλείψει πολιτικού θάρρους) να τοποθετηθεί απέναντι σε έναν ψηφισμένο νόμο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προτρέπει σε απείθεια, δηλαδή σε μη αποδοχή και εφαρμογή του νόμου, τους μουσουλμάνους της Θράκης.

Το θέμα ίσως θα ήταν γραφικό, εάν δεν ήταν αντικείμενο όχι απλής πολιτικής εκμετάλλευσης (που και πάλι θα έπρεπε να τιμωρηθεί εκείνος που προτρέπει σε μη εφαρμογή νόμου), αλλά εκμετάλλευσης που σαν στόχο έχει την εθνική υπόσταση των μουσουλμάνων της Θράκης και μέσω της συγκεκριμένης ανακοίνωσης γίνεται προσπάθεια δημιουργίας «μετώπου» κατά της εφαρμογής νόμου, κατά της αποδοχής λειτουργίας της Πολιτείας και του ίδιου του Συντάγματος.

Φυσιολογικά και εάν δεν υπήρχε αυτό το έντονο αίσθημα φοβικότητας (απέναντι στην Τουρκία και των εν Ελλάδι λακέδων της) των εκάστοτε κυβερνητικών «ταγών», ο κ. Ζεϊμπέκ θα είχε συλληφθεί από την αρμόδια κρατική υπηρεσία προστασίας του Πολιτεύματος, αφού επί της ουσίας καλεί σε στάση κατά του Ελληνικού κράτους, ενώ εμφανίζει μία ιδιαιτερότητα –εξόχως ενδιαφέρουσα, αν αντανακλά το κόμμα στο οποίο βρίσκεται- αποδοχής μόνο των νόμων που μας… συμφέρουν! Επίσης, η προτροπή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ψήγματα απόπειρας δημιουργίας οργάνωσης κινούμενης κατά του Συντάγματος…

Μέχρι τη στιγμή αυτή, που γράφονται αυτές οι γραμμές, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει τόσο από την ίδια την πολιτεία, όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ (Κομοτηνής ή και από τα κεντρικά της Κουμουνδούρου), δημιουργώντας έτσι τις χειρότερες εντυπώσεις για τις σκοπιμότητες, τις συμφωνίες ή άλλες διεργασίες που γίνονται υπόγεια στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και τα οποία αφορούν τα εθνικά θέματα και δη τα φερέφωνα της τουρκικής εξωτερικής –αλυτρωτικής- πολιτικής στην Θράκη.

Άραγε, θα υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο από τα γραφεία της Κομοτηνής) ή το θέμα θα αφεθεί στην τύχη του, προκειμένου να προκαλέσει τις κατάλληλες εντυπώσεις, για να τύχει της πλέον στυγνής πολιτικής εκμετάλλευσης στις επερχόμενες διπλές εκλογές του Μαΐου;

Εμείς αναμένουμε τις κινήσεις όλων των κομμάτων. Δεν περιμένουμε ανακοινώσεις και λόγια (που τα παίρνει ο αέρας, όπως τη σημαία στα Ίμια), αλλά επί της ουσίας – έμπρακτες τοποθετήσεις, ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ αναμένουμε αν έχει το πολιτικό θάρρος να τιμωρήσει παραδειγματικά και χωρίς αναστολή τον βουλευτή του Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο οποίος προκαλεί ποικιλοτρόπως και σαφέστατα δεν λειτουργεί ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου…
Θα διαγράψει, άραγε, ο ΣΥΡΙΖΑ τον προστατευόμενο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ή ο Αλέξης Τσίπρας θα ασχοληθεί με το άθλημα της «γαργάρας», στο οποίο ομολογούμε ότι έχει παγκόσμιας απήχησης επιδόσεις, όταν δημιουργούνται εντός του κόμματός του θέματα που χαρακτηρίζονται ως εθνικά…

Εμείς, σας θυμίζουμε πως ο νόμος για τοποθέτηση ιεροδιδασκάλων στα ελληνικά σχολεία, αφορά και θίγει τα συμφέροντα των ψευτομουφτήδων (και φυσικά του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και την τουρκική εξωτερική πολιτική), οι οποίοι μέχρι τώρα τοποθετούσαν ως ιεροδιδασκάλους εκείνους τους ιμάμηδες που ήταν πιστοί στην πολιτική και τις θέσεις – στοχεύσεις του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής (και φυσικά πληρωνόντουσαν επιπρόσθετα από τους ψευτομουφτήδες βλ. τουρκικό προξενείο, για τις υπηρεσίες τους αυτές) και δίδασκαν το Κοράνιο σύμφωνα με τις νόρμες του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τοποθετούνταν ως ιεροδιδάσκαλοι αγνώστου ταυτότητας μουλάδες με πακιστανική ή αφγανική καταγωγή και δίδασκαν πολλά και διάφορα απολύτως εξτρεμιστικά και άκρως επικίνδυνα για την δημόσια ειρ΄ληνη ασφάλεια μεταξύ των πολιτών της Θράκης!!!

Η προκλητική ανακοίνωση του Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, όπως δημοσιεύτηκε στο Ροντόπ Ρουζγκαρί, στις 16 Ιανουαρίου 2014
Στα πλαίσια της έγκρισης του νόμου των 240 ιμάμηδων από την μνημονιακή κυβέρνηση, πριν από μικρό διάστημα υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρβανιτόπουλο και τέθηκε σε εφαρμογή σύμβαση για την εργασία 63 ιεροδιδασκάλων στα κρατικά δημοτικά και γυμνάσια.
Τον τελευταίο καιρό στα πλαίσια των μνημονιακών συνταγών, ενώ με δικαιολογία τις οικονομικές δυσκολίες απολύεται διδακτικό προσωπικό στο οποίο δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα της εργασίας και ενώ ακόμη υπάρχει έλλειμμα 10 δασκάλων τουρκικών σε μειονοτικά δημοτικά, η μνημονιακή κυβέρνηση χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο αίτημα από μειονοτικό φορέα, από γυμνάσιο ή λύκειο και παρά την σφοδρή αντίδραση της μειονότητας, πέρασε αυτόν τον νόμο και τον θέτει σε εφαρμογή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον νόμο για τους ιμάμηδες και τους λόγους του τους είχα περιγράψει σε ομιλία που έκανα στην βουλή. Στη μνημονιακή κυβέρνηση η οποία στην περίοδο της πιο βαθιάς κρίσης, περιφρονώντας τα βασικά αιτήματα της μειονότητας σχετικά με τον νόμο για τους ιμάμηδες, την καλύτερη απάντηση θα δώσει ο κόσμος της μειονότητας.
Αξιότιμοι κηδεμόνες, πολύτιμοι μαθητές που αποτελείτε το μέλλον μας, το μάθημα των θρησκευτικών που μπήκε στα δημόσια δημοτικά και γυμνάσια δεν είναι ένα υποχρεωτικό αλλά ένα κατ΄ επιλογήν μάθημα. Επιθυμώ να αναφέρω πως οι μαθητές που δεν επιθυμούν να μετάσχουν στο μάθημα, μπορούν να εξαιρεθούν προσκομίζοντας στην διεύθυνση του σχολείου μια αίτηση.
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε πει πως το μέλλον κάθε χώρας είναι συνδεδεμένο με την εκπαίδευση των ανθρώπων της χώρας, έτσι και η μειονότητα μας με διεθνείς συνθήκες έχουν το δικαίωμα αίτησης παιδείας υψηλής ποιότητας.
Το εκπαιδευτικό είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας, αλλά πρώτα από όλα αφορά τα παιδιά της μειονότητας και τους κηδεμόνες τους.
Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως η μειονότητα έναντι των ανεπιθύμητων μέτρων που δεν μας αξίζουν, θα δώσει στην μνημονιακή κυβέρνηση την δέουσα απάντηση, μποϊκοτάροντας την εφαρμογή τους.
Με σεβασμό
Βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Όπως γίνεται αντιληπτό, το ενδιαφέρον του Ζεϊμπέκ Χουσεΐν είναι ιδιαίτερα έντονο και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού ο ίδιος είναι το φερέφωνο του τούρκου προξένου της Κομοτηνής του οποίου τις θέσεις εκφράζει στον απόλυτο βαθμό, ενώ ενίοτε (και με την ιδιότητά του ως μουσουλμάνος βουλευτής) περνά αυτές τις θέσεις σε καθαρά πολιτικό επίπεδο μέσα στις τάξεις του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα γίνει, λοιπόν, κάποια εξεταστική επιτροπή στην Βουλή για την δράση του Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ή κάτι τέτοιο είναι αδύνατο για τα ημιεπίσημα όργανα της Τουρκίας, τα οποία δρουν εντός της Ελλάδας και προτρέπουν σε πράξεις οι οποίες τιμωρούνται αυστηρότατα από το νόμο;
Θα τιμωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον προκλητικό και υπόπτως κινούμενο ενάντια στους νόμους του Ελληνικού κράτους, βουλευτή του ή οι ψήφοι και οι άνθρωποι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής έχουν μεγαλύτερη αξία για την Κουμουνδούρου και τους ειδικούς συμβούλους του Αλέξη Τσίπρα;


ΥΓ1: Σύμφωνα με πολύ καλές και αδιάψευστες πληροφορίες μας, αυτό "το λουλούδι του μπαξέ" του τουρκικού προξενείου, έχει πρωταγωνιστήσει και σε συντονισμένο ψυχολογικό πόλεμο που έγινε κατά γυναίκας εκπαιδευτικού στην Ξάνθη, την οποία και εξανάγκασε τελικά σε παραίτηση όχι ο "τσαμπουκάς" Ζεϊμπέκ αλλά η απάθεια (αλλά και η απόλυτη φοβικότητα) των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους, του ελληνικού κράτους, που αποχωρεί σταδιακά από την Θράκη και την εγκαταλείπει στους τοποτηρητές της Άγκυρας στην περιοχή...
ΥΓ2: Τέλος, μία ουσιαστική απορία: Εάν ο γράφων προσκαλούσε τους Έλληνες πολίτες να μην πληρώνουν τις φορολογικές τους επιβαρύνσεις, αλλά και τα χρέη τους προς τα τραπεζικά ιδρύματα, επειδή θεωρώ πως αποτελούν νόμους και αποφάσεις που προσβάλουν αλλά και θέτουν σε κίνδυνο την προσωπική ζωή και το μέλλον των πολιτών της χώρας, ποιά τύχη θα με περίμενε; Μήπως θα φυλακιζόμουν άμεσα και με (ούτε καν) τυπικές διαδικασίες; Γιατί να μην έχει την ίδια συμπεριφορά από τους φύλακες και εκπροσώπους του νόμου, αλλά και του κράτους, εκείνος ο οποίος ζητά κάτι παραπλήσιο, εκδηλώνοντας με το "αίτημά" του συμφέροντα ξένου κράτους;
ΥΓ3: Και επειδή σίγουρα κάποιοι αναρωτιούνται ποιά είναι η ποινή για όποιον διεγείρει σε απέθεια, ψάχνοντας στην τράπεζα νομικών πληροφοριών βρήκαμε:  
Επιβουλή της δημόσιας τάξης 
Διέγερση 
 Αρθρο 183. 
Οποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε Απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι τριών ετών.
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 
  Με τους χειρότερους οιωνούς για την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αλλά και για την Ελλάδα, εξαιτίας της ολέθριας μνημονιακής πολιτικής τους που δεν αφήνει τίποτα όρθιο, άρχισε το 2014. Το σημαντικότερο είναι πως σοβαρά γερμανικά έντυπα απαξιώνουν πλήρως τους ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που υποδηλώνει ότι τους θεωρούν ήδη πολιτικά «τελειωμένους».

Το Βερολίνο, με τη συνήθη στους Γερμανούς μεθοδικότητα, δείχνει να προσανατολίζεται στην επόμενη κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, όποτε κι αν αυτή αναλάβει την εξουσία. «Ο κατά τη φαντασία του θεραπευμένος (!)» ήταν ο τίτλος του αναφερόμενου στον Αντώνη Σαμαρά πασίγνωστου πλέον στην Ελλάδα δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Der Spigel.Το δημοσίευμα συνοδευόταν, μάλιστα, από μια κακόβουλα επιλεγμένη φωτογραφία για να επιτείνει την υπόσκαψη του κύρους του, καθώς τον εμφάνιζε να χαμογελά κατά τρόπο που να θυμίζει άτομο με νοητική υστέρηση!

Την αποδόμηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ανέλαβε η φίλα προσκείμενη προς τους σοσιαλδημοκράτες εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. Χαρακτηρίζει ως «την καλύτερη επίδοση του» το… «διακριτικό πραξικόπημα (!)» με το οποίο «ανέτρεψε τον αποδυναμωμένο πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για να αναλάβει λίγο αργότερα την ηγεσία των σοσιαλιστών» του ΠΑΣΟΚ.

Όταν οι Γερμανοί χαρακτηρίζουν τον έναν «κατά φαντασίαν θεραπευθέντα» και τον άλλον «πραξικοπηματία», είναι φανερό ότι αποκλείεται πλέον να επενδύουν πολιτικά στους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο υπάκουοι κι αν είναι αυτοί στις εντολές της καγκελαρίας.

Αυταπάτες ΣΥΡΙΖΑ Η αλήθεια είναι πως ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε το 2014 με τους καλύτερους οιωνούς. Η ανεξαρτητοποίηση του τέως βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πέτρου Τατσόπουλου -ουσιαστικά, δηλαδή, το επίσημο πέρασμα του στο κυβερνητικό στρατόπεδο- δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι αμφίβολο αν ο Τατσόπουλος είχε έστω και έναν ψηφοφόρο του κόμματος (εξαιρουμένων προσωπικών του φίλων και συγγενών του) που να επιθυμούσε την παραμονή του στον ΣΥΡΙΖΑ!

Η περίπτωση Τατσόπουλου αφορά σ’ ένα πρόσωπο ανύπαρκτου πολιτικού βάρους, σύμφωνοι. Θα ήταν χρήσιμο όμως αν λειτουργούσε ως ξυπνητήρι αφύπνισης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που βαυκαλίζονται με την αυταπάτη ότι ο δρόμος του κόμματος τους προς την ανάληψη της εξουσίας είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Πλανώνται πλάνην οικτράν.

Σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου που είχαν ξαπλώσει και απλώς περίμεναν να πέσει η εξουσία στα χέρια τους (όπως και πραγματικά έγινε), ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δώσει σκληρή και ανελέητη μάχη. Μάχη έξω από το Κοινοβούλιο, στους δρόμους, στο μαζικό κίνημα.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ σταυρώσει τα χέρια και απλώς βγάζει ανακοινώσεις για διάφορα γεγονότα ή κάνουν προφορικές παρεμβάσεις οι βουλευτές του με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις και δηλώσεις, τον περιμένουν πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος θα κάνουν τα πάντα -κυριολεκτικά τα πάντα!- για να παραμείνουν στην εξουσία. Είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου γι’αυτούς το να κρατήσουν με οποιοδήποτε μέσο την εξουσία. Όχι, φυσικά, για πολιτικούς λόγους, αλλά για λόγους προσωπικού συμφέροντος προκειμένου να αποφύγουν περιπέτειες σαν αυτές του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Γενική πολιτική κρίση Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε νιρβάνα. «Προβάρουν υπουργικά κοστούμια» και κανένα από τα στελέχη του δεν θέλει να πάει για δήμαρχος πουθενά για να είναι… ελεύθερο να «αξιοποιηθεί» σε υπουργική ή, έστω, σε κάποια άλλη κυβερνητική θέση! Μοιράζουν κατά φαντασίαν τα υπουργεία της κυβέρνησης τους!

Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι η λυσσώδης μάχη του Σαμαρά και του Βενιζέλου να κρατήσουν την εξουσία είναι η πραγματική αιτία που συνδέει σε πολιτικό επίπεδο τα επιλεγμένα σκάνδαλα που δημοσιοποιούνται και για τα οποία παρέχονται στοιχεία από τις κυβερνητικές μυστικές υπηρεσίες, με στόχο σε πολιτικό επίπεδο να πλήξουν τους εσωκομματικούς αντιπάλους τους (καραμανλικούς, παπανδρεϊκούς, εκσυγχρονιστές και άλλους), ανεξαρτήτως των ποινικών ευθυνών που θα τους καταλογίσει η Δικαιοσύνη.

Η αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι επίσης κατά την άποψη μας σε πολιτικό επίπεδο η βαθύτερη αιτία της αποχώρησης Τατσόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, της διαφωνίας βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τη στρατηγική επιλογή του Πάνου Καμμένου για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, της κρίσης στην ηγεσία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ που την προκάλεσαν όσα στελέχη της είναι ταγμένα υπέρ της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Το πολιτικό κατεστημένο αμύνεται με νύχια και με δόντια και προκαλεί γενική πολιτική κρίση σε όλα τα κόμματα προκειμένου να διασωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεχιζόμενη διαδικασία φυλάκισης σταδιακά όλων των βουλευτών και ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι συνιστά ύψιστη πολιτική προτεραιότητα για τη ΝΔ η απαγόρευση καθόδου στις ευρωεκλογές της Χρυσής Αυγής προκειμένου να υπάρχουν ελπίδες επιβίωσης της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Βίαιες ανακατατάξεις Σαν να μην έφτανε η απειλούμενη κατάρρευση όλων των συνιστωσών του πολιτικού σκηνικού, τα σκάνδαλα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να πληγούν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Σαμαρά και του Βενιζέλου προκαλούν εκνευρισμό και στο οικονομικό κατεστημένο.

Δεν είναι αβάσιμη η ανησυχία αυτή. Οσο προσεκτικά κι αν επιλέγονται οι σκανδαλώδεις υποθέσεις μιζών στους εξοπλισμούς, παράνομων δανειοδοτήσεων κ.λπ. που προωθεί η κυβέρνηση, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι κανένας από τους κατηγορούμενους δεν θα καρφώσει κάποιους για να σώσει το τομάρι του – ειδικά σε μια εποχή ανατροπής των πάντων, όπως αυτή που διανύουμε.

Πόσω μάλλον που σήμερα και η Γερμανία επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον της ελληνικής οικονομικής ελίτ χαρακτηρίζοντας την ανίκανη, διεφθαρμένη, απρόθυμη να συμμετάσχει στη διάσωση της χώρας και όλα τα παρόμοια, με σαφή στόχο να δημιουργήσει μια γερμανόδουλη, γερμανοφρονα, δική της ηγεμονική πτέρυγα του ελληνικού κατεστημένου. Αυτό δεν οφείλεται, φυσικά, στην αδιαμφισβήτητη διαφθορά της υφιστάμενης ελίτ της Ελλάδας και στον «πόνο» των Γερμανών να διορθώσουν αυτή την κατάσταση. Κάθε άλλο. Η ωμή αλήθεια είναι ότι το Βερολίνο εκτιμά σωστά πως τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας των κορυφαίων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων σήμερα είναι με τις ΗΠΑ λόγω του αντικειμένου τους (ναυτιλία, ενέργεια) και όχι με τη Γερμανία!

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα πολιτικής κατάρρευσης και οικονομικών ανακατατάξεων, με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία να θέλουν να ελέγξουν την ελληνική αστική τάξη η καθεμιά για τα δικά της συμφέροντα, είναι απολύτως δικαιολογημένος ο εκνευρισμός του κατεστημένου της χώρας μας για το τι θα γίνει με τις δραστηριότητες και τα συμφέροντα του.

Τελευταία χρονιά Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική οικονομική ελίτ το τελευταίο που θα επιθυμούσε θα ήταν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με «αδοκίμαστους» στις μπίζνες υπουργούς – με υπουργούς που πρέπει να δοκιμάσει για να δει αν εξαγοράζονται, πόσο γρήγορα μπορούν να διαφθαρούν, αν οι ιδεολογικές «αγκυλώσεις» συνιστούν εμπόδιο στο να παίρνουν μίζες κι όλα αυτά τα… ενοχλητικά και χρονοβόρα προβλήματα γι’ αυτούς.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποκλείεται, δηλαδή, να προωθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Αν όμως η λαϊκή του επιρροή είναι ασταμάτητη, θα προσαρμοστούν στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, έχοντας προηγουμένως προσπαθήσει να μην εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κόσμος και μόνο θα εκλέξει τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διορθώσει την τακτική που ακολουθεί τελευταία, η οποία αποσκοπεί στο να καθησυχάσει τους κορυφαίους εκπροσώπους του κατεστημένου και να τους πείσει ότι δεν θα κυβερνήσει με τρόπο που να θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα τους.

Ο κόσμος θέλει να απαλλαγεί οπωσδήποτε από την «πολιτική χολέρα» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχει την απομάκρυνση από την εξουσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν κάνει τίποτα για να εμπνεύσει τον ελληνικό λαό, να του δώσει όραμα, να αυξήσει τη μαχητικότητα του, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Αυτά προοιωνίζονται αυξανόμενες δυσκολίες για την κατάκτηση της εξουσίας.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα. Είναι το οχυρό της αλήθειας και των συμφερόντων του απλού πολίτη. Οποιοσδήποτε την αντιμετωπίζει διαφορετικά, το μόνο που κατορθώνει είναι να αντιστρέψει τον μοναδικό σκοπό του δημοσιογράφου και να προσφέρει παραπληροφόρηση και ψεύδη, αντί την ανάδειξη της αλήθειας που αποτελεί τον μοναδικό στόχο του δημοσιογράφου.
Στη χώρα μας, στα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, η δημοσιογραφία είτε ήταν απούσα είτε ωσεί παρούσα, με αποτέλεσμα να συμμετέχει ακούσια ή εκούσια στην συγκάλυψη των σκανδάλων και της πορείας της χώρας προς την καταστροφή.

Το άρθρο που ακολουθεί, το αναδημοσιεύουμε, επειδή η ύπαρξή του αποτελεί τιμή για την ίδια την δημοσιογραφία που μπορεί κάποιες φορές να σφάλει, αλλά η εντιμότητα του δημοσιογράφου και ο σκοπός της ύπαρξής του, είναι εκείνοι οι παράγοντες που τον οδηγούν στο να διορθώσει τα κακώς κείμενα, να αποκαταστήσει την αλήθεια και να καταρρίψει τα ψεύδη στα οποία και ο ίδιος έγινε θύμα...

Με σεβασμό προς την Πόπη Σουφλή, αλλά κυρίως στην εντιμότητά της, προκαλούμε το άρθρο που ακολουθεί όχι μόνο να διαβαστεί, αλλά να γίνει και θεματικό αντικείμενο στις σχολές δημοσιογραφίας. Γιατί ο σκοπός του δημοσιογράφου είναι να υπηρετεί την αλήθεια και να μην γίνεται εργαλείο καταστροφής αθώων ανθρώπων. O καλός δημοσιογράφος δεν είναι αυτός που αποκαλύπτει, αλλά αυτός που χωρίς δισταγμό και μεστός πάθους διορθώνει το λάθος του και αναδεικνύει την αλήθεια.

Το καθεστώς ΓΑΠ, ένας πράκτορας, ένας δημοσιογράφος και... η αλήθεια που απεκρύβη
Κώστα Βαξεβάνη, η δημοσιογραφική παραπληροφόρηση, έχει και τα όριά της

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Από έναν δημοσιογράφο του επιπέδου του Κώστα Βαξεβάνη, περιμένεις μια διαφορετικού τύπου δημοσιογραφία… πιο έντιμη, πιο αντικειμενική…
Τον εμπιστεύθηκα στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, καθώς έζησα από κοντά τα γεγονότα σε ότι αφορά στις ανταλλαγές ακινήτων στο Λαύριο και το  Γραμματικό, και ως εκδότρια της εφημερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, αποκάλυψα το σκάνδαλο στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Αττικής και μόνο, και την διαπλοκή που υπήρχε, με πρόσωπα που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο.

Απ’ ότι φαίνεται όμως η δημοσιογραφία από δημοσιογράφους που στην πλειοψηφία τους άλλους σκοπούς εξυπηρετούν… περισσότερο κομματικούς και λιγότερο δημοσιογραφικούς ξεφεύγει των ορίων της και μετατρέπεται, κατά την αξιολογική μου άποψη σε επικίνδυνες ατραπούς μέσα από τους σκοτεινούς διαδρόμους της παραπληροφόρησης.

«Μην έχεις εμπιστοσύνη στην αντικειμενικότητα των ρεπορτάζ του Βαξεβάνη, και το συγκεκριμένο δεν είναι όπως τα γράφει, αλλά τελείως διαφορετική η αλήθεια» μου είπε φίλος  που επικοινώνησε μαζί μου, όταν ανέβασα το θέμα με τον πράκτορα της ΕΥΠ (Κ.Α.) που είχε δημοσιεύσει άλλη ιστοσελίδα έχουσα ως πηγή της το blog του Κώστα Βαξεβάνη Koutipandoras.gr.

Το να μπω σε χωράφια δημοσιογραφικά που δεν γνωρίζω, είναι σαν να ισορροπώ σε τεντωμένο σχοινί και από κάτω να υπάρχει ο γκρεμός…. 

Θέλει πολύ ψάξιμο, μεγάλη έρευνα και πολύ χρόνο, πράγμα αδύνατο, τουλάχιστον σε ότι με αφορά ως μοναδική διαχειρίστρια του attikanea… και του  αντίστοιχου face book και σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν τα πλήκτρα για ώρες ή και για μέρες.

Χρειάστηκε να ψάξω στην ατζέντα μου, για δημοσιογράφους που κατά καιρούς συνεργάστηκα μαζί τους όταν ανέβασαν στις εφημερίδες ή στις τηλεοράσεις που εργάζονταν θέματα δικά μου, αλλά και για πρόσωπα που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν στην έρευνά μου.

Αμέτρητα τηλέφωνα, πολλές μεταμεσονύχτιες ώρες συνομιλίας, για να βγει μια άκρη που αποδεικνύει, ότι το συγκεκριμένο θέμα, ήταν τελείως διαφορετικό απ’ ότι το παρουσίασε ο Κώστας Βαξεβάνης, στέλνοντας κυριολεκτικά στο ικρίωμα έναν άνθρωπο.
Ας δούμε λοιπόν, κομμάτι κομμάτι τι έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης και τι στην πραγματικότητα ισχύει… για έναν πράκτορα, ή καλύτερα να λέμε για ένα στέλεχος της ΕΥΠ που κανείς όμως απ’ όσους μίλησα,  δεν μου αποκάλυψε το πλήρες όνομά του.
Για λόγους ευνόητους, όλοι έμειναν στο Κ.Α.

Ένας ήταν ο σκοπός και ο στόχος της έρευνάς μου: 
Χίλιες φορές να αθωωθεί ένας άνθρωπος ακόμα κι αν είναι ένοχος, παρά να καταδικαστεί ένας ΑΘΩΟΣ! 

Γράφει στο ρεπορτάζ του ο Κώστας Βαξεβάνης:
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει τη Δευτέρα ο πράκτορας της ΕΥΠ Κ.Α, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2010 να έχει στην κατοχή του περισσότερα από 4.500 απόρρητα έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και στοιχεία που αφορούσαν προσωπικές παρακολουθήσεις προσώπων όπως ο Ξανθούλης. Σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη, από την ποινική δίωξη για κατασκοπεία που του ασκήθηκε στις 24 Ιουνίου του 2010 «είχε σκοπό να τα παραδώσει σε ξένους αξιωματούχους».

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, θα καθίσει τη Δευτέρα ο πράκτορας της ΕΥΠ,  Κ.Α. ο οποίος όμως ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΟΤΕ (πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά για υπόθεση Κατασκοπείας), καθ’ ότι στο γραφείο του στην ΕΥΠ, στην έρευνα που έγινε χωρίς ο ίδιος να είναι παρών, αν βρέθηκαν όντως απόρρητα έγγραφα τα οποία κατείχε παράνομα, από πουθενά δεν προκύπτει πως είχε σκοπό να τα παραδώσει σε ξένους αξιωματούχους.

Γιατί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, δεν κατονομάζει την χώρα που θα παρέδιδε – υποτίθεται – ο συγκεκριμένος πράκτορας τα απόρρητα έγγραφα πράγμα που παραδόξως για υπόθεση Κατασκοπείας (πρωτοφανές και αυτό, παγκοσμίως…) δεν έκανε ούτε ο εισαγγελέας που άσκησε τότε την δίωξη;
Έχει στα χέρια του ο δημοσιογράφος στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο; Ή μήπως όχι.

ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ; 

Γιατί ο κ. Βαξεβάνης αποκρύπτει ότι μετά και από την κύρια ανάκριση και με ομόφωνη πρόταση ανακριτή και εισαγγελέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο (το οποίο ομόφωνα αποφάσισε τον Αύγουστο του 2011), προέκυψε πως δεν υπήρξε η παραμικρή ένδειξη για παράδοση απόρρητου υλικού σε ξένα συμφέροντα;

Ισχύει, κύριε Βαξεβάνη, πως για τον συγκεκριμένο πράκτορα, υπήρξε απαλλακτικό βούλευμα για τις βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα της Κατασκοπείας (άρθρο 148 παρ. 2 ΠΚ) και της Παραβίασης Μυστικών της Πολιτείας (άρθρο 146 ΠΚ) και ότι παραπέμπεται με το ίδιο βούλευμα μόνο για το πλημμέλημα της κατοχής απορρήτων (κλειδωμένα στο γραφείο του βέβαια…) το οποίο και μένει να αποδειχθεί στο δικαστήριο μεθαύριο κι αν ναι, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΨΑΤΕ; 

Και γιατί αποκρύπτετε ότι παρότι τέθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2009 σε δυνητική αργία από το υπό αμφιλεγόμενη σύνθεση Υ.Σ. της υπηρεσίας σε καθεστώς δυνητικής αργίας για τις αρχικές κατηγορίες δεν τον έχουν επαναφέρει ακόμα στη θέση του μετά την απαλλαγή του από αυτές τις βαρύτατες κατηγορίες όταν άλλοι υπάλληλοι που κατηγορήθηκαν για βαρύτερα αδικήματα (άδικα βέβαια όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) παρέμειναν στη θέση τους;

Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα σ’ αυτή την απόκρυψη;

Γράφει στο ρεπορτάζ του ο κ. Βαξεβάνης:
Ο Κ.Α. είναι ο ίδιος άνθρωπος που συμμετείχε επίσης στην επιχείρηση εξόντωσης του Κώστα Βαξεβάνη και φέρεται ως αυτός που έδωσε την εντολή για την πλαστογράφηση της απόδειξης της ΕΥΠ προκειμένου να τον συκοφαντήσει ως αντίποινα για τις αποκαλύψεις του HOT DOC και του koutipandoras.gr για μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα.

Η  ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Από το…  «φέρεται» έως το αποδείξιμο, υπάρχει τεράστια διαφορά, κ.  Βαξεβάνη. 
Το «φέρεται» χωρίς αποδείξεις, μήπως  είναι δικό σας αντίποινο; Απλή αξιολογική ερώτηση είναι, χωρίς μορφή.

Γράφει ο Κ. Βαξεβάνης:
Στις υποθέσεις που εμπλέκεται ο Κ.Α. υπάρχει έντονο παρασκήνιο προσπάθειας απαλλαγής του. Η ΕΥΠ σε πολλές υποθέσεις του Κ.Α. δεν έκανε παράσταση πολιτικής αγωγής, με αποτέλεσμα να βρεθεί το Δημόσιο να μην υπερασπίζεται τον εαυτό του, ανοίγοντας το δρόμο για την αθώωσή του.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ

Σε πόσες και σε ποιες υποθέσεις του Κ.Α., δεν παρέστη το δημόσιο ως πολιτική αγωγή, κύριε Βαξεβάνη, γιατί διαπιστώνουμε μια προσπάθεια να καταδειχθεί ως κατά συρροήν μηνυόμενος ο πράκτορας.

Οι πληροφορίες που συνέλλεξα, δείχνουν ακριβώς το αντίθετο… δηλαδή, πως το δημόσιο ήταν παρών. 

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση το δημόσιο έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής από τις 6/4/2012 (λίγο δηλαδή πριν πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση που ελεγχόταν από το καθεστώς ΓΑΠ) ζητώντας μάλιστα ως χρηματική ικανοποίηση και το ποσό των 100.000 ευρώ…

Και κυρίως, πως… κάποιοι επιδιώκουν πάση θυσία την τιμωρία και την καταδίκη του.
Και το κυριότερο είναι, πως αν η πληροφορία ισχύει, αυτοί οι «κάποιοι» έχουν πολύ βαριά και κατάμαυρη στάμπα…
ΤΗΝ ΣΤΑΜΠΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ!

Προς το παρόν, δεν είμαι σε θέση να αποκαλύψω περισσότερα, γιατί οι πληροφορίες έβγαιναν αφενός μεν με το τσιγκέλι και αφετέρου ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος…

Το περίεργο όμως που ανακάλυψα είναι ότι το δημόσιο δεν έχει παραστεί σε καμία υπόθεση κανενός άλλου στελέχους από αυτά δηλαδή που διώχθηκαν για πολιτικοσυνδικαλιστικούς λόγους από το καθεστώς ΓΑΠ με αστείες κατηγορίες (αθωώθηκαν όλα στα δικαστήρια) αλλά παριστάτεαι μόνο στην υπόθεση αυτή του Κ.Α.

Γράφει  στο ρεπορτάζ του ο κ. Βαξεβάνης:
Ο εισαγγελέας που διορίστηκε στην ΕΥΠ από τον Προκόπη Παυλόπουλο, ορίστηκε εισαγγελέας σε υπόθεση που αφορούσε υπερκοστολογημένη σύμβαση για προμήθειες για τον Κ.Α, ενώ δικηγόρος του ήταν ο γιος του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου.  Ο εισαγγελέας παρά τη σχέση του με τον υπόδικο πράκτορα, δεν ζήτησε να αυτοεξαιρεθεί και έκανε απαλλακτική πρόταση που κατέπεσε στο δικαστικό συμβούλιο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ

Οι πληροφοριοδότες σας, μήπως σας παραπληροφορούν κ. Βαξεβάνη…;
Γιατί οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι:

Τον εισαγγελέα στην ΕΥΠ δεν τον διορίζει ο εκάστοτε υπουργός αλλά σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 5 του νόμου 3649/2008 τον ορίζει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
Από το πρόχειρο ρεπορτάζ που έκανα ο συγκεκριμένος μάλιστα εισαγγελέας όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τον Κ.Α. αλλά ήταν αυτός που κλήθηκε από την τότε διοίκηση του καθεστώτος ΓΑΠ, μετά που έγινε η «έφοδος» στο γραφείο του Κ.Α. για να επιληφθεί της υποθέσεως…

Επίσης κ. Βαξεβάνη, δικηγόρος του Κ.Α. στην υπόθεση που αναφέρεστε (αυτή του «Γεωγραφικού Συστήματος») είναι ο κ. Γ. Παπατσώρης ενώ στην υπόθεση μεθαύριο (αυτή της «Κατασκοπείας») είναι ο κ. Α. Πάτσης.

Και κάτι ακόμα για την υπόθεση που αναφέρεστε (του «Δορυφορικού Γεωγραφικού Συστήματος για την επιτήρηση των Συνόρων κατά τη Διακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» αυτού δηλαδή που παρανόμως, όπως αποφάσισε, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών τον Μάιο του 2012, απένταξε από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα η προηγούμενη διοίκηση της υπηρεσίας) τα στελέχη της ΕΥΠ και του υπουργείου Οικονομικών δεν κατηγορήθηκαν για υπερκοστολογημένη σύμβαση αλλά για το ότι η ΕΥΠ δεν είχε (άκουσον – άκουσον) την αρμοδιότητα να αναλάβει ένα τέτοιο έργο… Ένα τέτοιο σύστημα (οποία γελοιότης δηλαδή)…

Φαίνεται το ρώσικο λογισμικό έπεφτε κάπως βαρύ στο καθεστώς ΓΑΠ…

Και η ομόφωνη απαλλακτική πράγματι για όλους τους εμπλεκόμενους πρόταση ανακριτού και εισαγγελέα δεν κατέπεσε στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως αναφέρετε, απλά το Δικαστικό Συμβούλιο ζήτησε από τον εισαγγελέα να ελέγξει κάποια τεχνικά ζητήματα για τη λειτουργία του συστήματος προτού καταλήξει στην οριστική απόφασή του…

Γράφει  στο ρεπορτάζ του ο κ. Βαξεβάνης:
Στις υποθέσεις του Κ.Α. συνεχώς εμφανίζονται ως μάρτυρες υπεράσπισης πράκτορες καθώς και πρώην διοικητής της ΕΥΠ, που είναι υπόδικοι σε άλλες υποθέσεις.  

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ

Από την γρήγορη και πρόχειρη έρευνά μου κ. Βαξεβάνη προέκυψε πως πράγματι ως μάρτυρες υπεράσπισης του Κ.Α. έχουν προσέλθει πολλά ανώτατα και ανώτερα στελέχη της υπηρεσίας, πρώην και νυν, πρέσβεις, στρατηγοί και μόνιμα στελέχη τόσο των διοικήσεων επί Ν.Δ. όσο και των διοικήσεων επί ΠΑ.ΣΟ.Κ. (του παλαιού, όχι του ΓΑΠ…) αλλά και συνδικαλιστές κανείς από τους οποίους δεν είναι υπόδικος…

Το αξιοπερίεργο όμως και το παράδοξο είναι ότι πρόσφατα ο Νομικός Σύμβουλος της υπηρεσίας που παριστάτε ως πολιτικός ενάγων, ξαφνικά, κάλεσε να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας τους δύο υποδιοικητές της υπηρεσίας επί καθεστώτος ΓΑΠ, Φ. Παπαγεωργίου και Χρ. Τσαντρίζο πράγμα που δεν είχε γίνει στις τρεις προηγούμενες δίκες για την ίδια υπόθεση που ανεβλήθησαν λόγω παρέλευσης του ωραρίου ή λόγω αποχής των δικαστών... 
 
Το παράδοξο έγκειται στο ότι συνήθως για την υποστήριξη των συμφερόντων του δημοσίου καλούνται στελέχη εν ενεργεία ή οι νυν διοικούντες… 

Βέβαια με την κλήση αυτών των συγκεκριμένων μαρτύρων ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να μάθουμε τι έγινε στην ΕΥΠ τη σκοτεινή αυτή περίοδο του καθεστώτος ΓΑΠ, δηλαδή για τα περιβόητα χαμένα «βαλιτσάκια» υποκλοπών, για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, για τη διάλυση των δικτύων πληροφοριών της υπηρεσίας στο εξωτερικό και τις δολοφονίες πρακτόρων μας, για τις διώξεις δεκάδων στελεχών της που αντιτάχθηκαν στις παράνομες επιλογές της τότε κυβέρνησης και άλλα πολλά που κατά καιρούς έχουμε διαβάσει στον Τύπο και στο Διαδίκτυο ή έχουμε ακούσει στις αίθουσες των Δικαστηρίων…

Αλλά αυτό δεν καταρρίπτει κ. Βαξεβάνη και τους ισχυρισμούς σας περί παράστασης του δημοσίου;

Εν κατακλείδι, κ. Βαξεβάνη, μάλλον πρέπει να σας ευχαριστήσω, γιατί μου δώσατε την ευκαιρία να ψάξω σ’ έναν χώρο που την μπόχα την καλύπτουν πολλά βαριά χαλιά…

Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να σηκώσω το χαλί…

Σας ευχαριστώ που με το ΜΗ ΕΓΚΡΙΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΑΣ, μου δώσατε την ευκαιρία να δω την ΑΛΗΘΕΙΑ που κρύβεται πίσω από την κουρτίνα, την οποία για τους δικούς σας λόγους δεν σηκώσατε.

Επειδή όμως το θέμα είναι τεράστιο και άπτεται των συμφερόντων του ελληνικού λαού, οφείλετε αν μη τι άλλο, να επανορθώσετε.

Ελπίζω και ευελπιστώ πως θα το πράξετε, γιατί αυτός είναι ο ρόλος της δημοσιογραφίας.

ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Διαφορετικά, δεν είναι τίποτα περισσότερο, παρά ένα φερέφωνο της κάθε πολιτικής εξουσίας, ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ!

Και στην Ελλάδα του σήμερα, που βράζει η οργή όχι μόνο κατά του συνόλου του σάπιου πολιτικού συστήματος, αλλά και των φερέφωνων της δημοσιογραφίας, η βαλβίδα ασφαλείας όταν σηκωθεί, θα συμπαρασύρει όλους όσους συμμετείχαν στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και στην ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, που ζει και προβλέπεται πως θα ζήσει τον απόλυτο εφιάλτη.

Υ.Γ. Χαλάλι το ξενύχτι και η κούραση... το ρεπορτάζ, άξιζε λίγες χαμένες ώρες ύπνου, αν είναι να υπηρετήσει την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Το ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη εδώ 
Δυστυχώς, αναπαρύχθη από πολλά blogs, ανάμεσά τους και τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο μου, που με ενημέρωσε για την ανακρίβεια του ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και μου έδωσε την δυνατότητα να ψάξω το θέμα, προκειμένου να αποκατασταθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Η απώλεια της εθνικής, φέρνει την απώλεια της εδαφικής κυριαρχίας

Γράφει ο Άγγελος Κολοκοτρώνης

Αποτελεί κοινό τόπο ότι στις γεωστρατηγικές ισορροπίες, τα γεγονότα έχουν μία αλληλουχία, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη φύση, που δεν επιδέχεται κενά. Αυτό το καταλαβαίνει και ο πλέον νεόκοπος πολιτικός παρατηρητής καθώς ένα παγιωμένο γεγονός ακολουθείται από ένα άλλο, ακόμη δυσμενέστερο. Την απώλεια εθνικής κυριαρχίας διαδέχεται η απώλεια εδαφικής κυριαρχίας.

Απώλεια κυριαρχίας
Μία απλή ανάγνωση των όσων συμβαίνουν γύρω μας, επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα –αν ακολουθήσει την ίδια πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια- θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια εδαφικής κυριαρχίας. Με την Τουρκία όχι απλώς να καραδοκεί σήμερα, αλλά και να απειλεί τα νησιά του Αιγαίου, στα οποία το δηλώνει απροκάλυπτα ότι επιφυλάσσει την τύχη που επεφύλαξε στην Κύπρο, με την εισβολή και κατοχή του πλέον εύφορου τμήματος του νησιού, από το 1974.

Υπό… ξένη κατοχή
Χωρίς έκτοτε η διεθνής κοινότητα να συγκινηθεί, αφού το αρμόδιο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πετάει στο καλάθι των αχρήστων κάθε διαμαρτυρία του πολύπαθου νησιού, που αποτελεί τη μοναδική χώρα που είναι ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση –και προεδρεύει μάλιστα της Ενωμένης Ευρώπης σήμερα- και βρίσκεται υπό ξένη κατοχή.

Ο μύθος δηλοί, ότι αν εμείς δεν μπορούμε να διαφυλάξουμε την εδαφική μας ακεραιότητα, δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν να το πράξει για λογαριασμό μας.

Εκτεθειμένα τα σύνορα
Η Ευρώπη, που βρίσκεται υπό καθεστώς διάλυσης, αφού δεν κατόρθωσε ποτέ να συγκροτήσει κοινή εξωτερική πολιτική, κοινή πολιτική άμυνας και κοινή οικονομική πολιτική, δεν μας διασφαλίζει πλέον τίποτε. Αντίθετα, βρισκόμαστε σήμερα με τα σύνορά μας εκτεθειμένα, αφού η Ευρώπη μας υποχρεώνει να δεχόμαστε χιλιάδες λαθρομετανάστες, που έχουν κατακλύσει όλη τη χώρα και μας απαγορεύει με τη διαβόητη συνθήκη «Δουβλίνο 2» να τους προωθήσουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Έτσι βρισκόμαστε κάτω από ένα ιδιότυπο καθεστώς «κατάληψης» της χώρας από λαθρομετανάστες, που απειλούν την κοινωνική μας συνοχή και ευθύνονται με ποσοστό που ξεπερνά το 65% για την εγκληματικότητα που παρουσιάζει η χώρα.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές, εκείνο που απαιτείται είναι η άμεση αντίδραση της Ελληνικής Πολιτείας, ώστε να σταματήσει το κακό και να απαλλαγεί από το «καρκίνωμα», που πέραν της κοινωνικής συνοχής απειλεί την ακεραιότητα της χώρας, την ώρα που ορισμένοι αναγορεύονται σε αυτόκλητους προστάτες των ανθρώπων αυτών, ενώ από ετών κραυγάζαμε να παρθούν έγκαιρα μέτρα, για την αντιμετώπιση της απειλής.

Δεν έγινε τίποτε και τώρα εισπράττουμε τα επίχειρα των ασυλλόγιστων πράξεων και παραλείψεων όσων κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια τη χώρα.

Έξοδος από τα αδιέξοδα
Υπάρχει ελπίδα εξόδου της χώρας από αυτό τον κλοιό των απειλών;
Υπάρχει. Χρειάζονται πολιτικές δυνάμεις που να έχουν το σθένος να πάρουν άμεσα αποτελεσματικές αποφάσεις. Δυνάμεις που έχουν προτείνει στο παρελθόν και προτείνουν συνεχώς λύσεις εξόδου από τα αδιέξοδα.
Μπορεί να υπάρχει το «Δουβλίνο 2» και άλλες κατάπτυστες συμφωνίες με την καταρρέουσα Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η προάσπιση του εθνικού χώρου της Ελλάδας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των Ελλήνων.
Πολύ περισσότερο όταν η Ευρώπη, όπως σήμερα εμφανίζεται, δεν μπορεί να προσδιορίσει αυτά τα ίδια τα σύνορά της. Δεν διαθέτει στρατό, ούτε καν εξωτερική πολιτική.

Καιρός είναι οι εθνικές δυνάμεις να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Χρειάζονται συσπείρωση, επιμονή και απόφαση να υπηρετήσει κανείς τον τόπο του. Και όλα αυτά είναι τα πολιτικά μας όπλα για να υπερασπιστούμε την πατρίδα.
Το «πάρτι» των επιβουλών κατά του Έθνους και οι προκλήσεις στο Αιγαίο και όχι μόνο σε αυτό, πρέπει επιτέλους να πάρει τέλος!

Πηγή εφημ. «Α1»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου