Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Ιαν 2014

Όταν λέμε ψυχάρες, εννοούμε... Ψυχάρες

Γράφει ο Καρτέσιος 

Παρακολουθούσα χτες τον βουλευτή της ΝΔ, γνωστό καπνοκυνηγό και υιό εκδότη, Ανδρέα Ψυχάρη, στη μεσημεριανή  εκπομπή του ΣΚΑΪ. Το θέμα της συζήτησης στην οποία ήταν προσκεκλημένος αφορούσε στα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ευτυχώς που υπήρχαν και άλλοι στο πάνελ, διότι ο υιός δε γούσταρε να το συζητήσει.

Ανέφερε τρεις φορές την πίστη του στο τεκμήριο αθωότητας των εμπλεκομένων θαλασσοδανειοληπτών και στη συνέχεια επέμενε να συζητήσουν το θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού, διότι έτσι έχει μάθει από τον μπαμπά του. Να διαλέγουν πάντα αυτοί το κυρίως θέμα.

Η ευαισθησία του υιού Ψυχάρη σχετικά με τους κατηγορούμενους θαλασσοδανειολήπτες και η μόνιμη ατάκα του περί του τεκμηρίου αθωότητάς τους, ένα πράγμα αποδεικνύει. Ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ψυχάρα! Μεγάλη Ψυχάρα! Πιο μεγάλη δεν έχει. Όχι, δεν πιστεύω ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει στην εν λόγω συζήτηση επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αποκαλύψει ότι ο μπαμπάς του τον πίεζε για να λάβει κι ο ίδιος ένα θαλασσοδάνειο. Ούτε πιστεύω ότι το έκανε επειδή κάποια στιγμή θα εξεταστεί και το δάνειο του MEGA, στο οποίο συμμετέχει ο μπαμπάς. Ούτε πιστεύω ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές θα αποφύγουν να εμπλακούν σε συζητήσεις που πιθανόν να οδηγήσουν σε ερωτήσεις και για τα θαλασσοδάνεια που έλαβαν τα κόμματά τους.

Τα κίνητρα του υιού Ψυχάρη – Ψυχάρα ήταν αγνά. Είναι η υπεράσπιση του δίκαιου για τον κάθε άνθρωπο. Όχι, δεν είναι ο ίδιος και οι βουλευτές της φάρας του που δε σέβονται κανένα τεκμήριο αθωότητας για όποιον συλληφθεί στα Εξάρχεια. Όχι δεν είναι ο ίδιος, το κόμμα του και η εφημερίδα του που βαφτίζουν τρομοκράτη όποιον συλληφθεί σε πορεία. Όχι, δεν είναι ο ίδιος που υπηρετεί το σύστημα των τηλεδικών. Άλλος υιός Ψυχάρης θα είναι εκείνος. Δε θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει βουλευτής που μοιράζει τεκμήρια αθωότητας κατά πως τον βολεύει. Τέτοια ψυχάρα καλοπροαίρετη είμαι κι εγώ.

Όμως τόσο μαλάκας  δεν είμαι για να ελπίζω ότι κάποτε το τεκμήριο αθωότητας θα το δικαιούνται όλοι σε αυτόν τον τόπο. Ούτε τόσο αισιόδοξος είμαι για να ελπίζω ότι αυτό το καθεστώς θα αντιμετωπίσει κάποια μέρα ίσα κι όμοια τον Κώστα Σακκά και τον Άγγελο Φιλιππίδη. Οι Σακκάδες είναι τα αναλώσιμα του φαιδρού κοινοβουλευτισμού και της τρομοκρατικής Τάξης.

Περίμενα όμως ότι άνθρωποι «νοικοκυραίοι» και «καθώς πρέπει» θα απολάμβαναν το τεκμήριο της αθωότητας. Για παράδειγμα, οι γιατροί που είχαν τιμωρηθεί από τον ΕΟΠΥΥ για υπερσυνταγογράφηση. Η επιτυχία εκείνη είχε πιστωθεί σε δύο λεβέντες. Στον γνωστό «επί παντός στητού» Άδωνη Γεωργιάδη και στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό. Αυτοί οι δύο φρόντισαν όχι μόνο να κρεμάσουν στα μανταλάκια τους «ενόχους υπερσυνταγογράφησης», αλλά ταυτόχρονα τους στέρησαν με αμφίβολης νομιμότητας πρακτικές το δικαίωμα να συνταγογραφούν, με όποια οικονομική και επαγγελματική ζημία  σημαίνει αυτό για τους γιατρούς.

Είναι γνωστό ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης. Όχι δικό του, των άλλων. Καταδιώκει τους πάντες. Όλοι είναι εχθροί του, εγκληματίες και ύποπτοι που καταδικάζονται με συνοπτικές διαδικασίες του μυαλού του. Έτσι καταδικάστηκαν και οι γιατροί που υπερσυνταγογραφούσαν. Ήταν μία ακόμη επιτυχία του Άδωνη που ως γνωστόν δε θέλει να του κλέβουν άλλοι τη δόξα, γι’ αυτό και παύω να αναφέρω τον Κοντό.

Τι γίνεται όμως τώρα που εκδόθηκε η πρώτη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου και αναστέλλεται η εκτέλεση της απόφασης του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντού, με την οποία διακόπηκε η πιστοποίηση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ιατρού και η σύμβασή του, λόγω υπερσυνταγογράφησης και αυτοπαραπομπής;

Τι γίνεται τώρα που το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, σε δικαστική απόφαση, αναγνωρίζει το αβάσιμο και αναιτιολόγητο της απόφασης του ΕΟΠΥΥ και της επιτυχίας του υπουργού; Τι γίνεται τώρα που κατά τη δικαστική διαδικασία αποδείχτηκε ότι  ο ΕΟΠΥΥ έχει χρησιμοποιήσει λανθασμένα στατιστικά στοιχεία για να αφαιρέσει από τους γιατρούς το δικαίωμα της συνταγογράφησης;  Τι γίνεται τώρα που σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης οι όροι «αυτοπαραπομπή» και «υπερσυνταγογράφηση» δεν έχουν νομική υπόσταση και δεν ορίζονται από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ;

Οι Ψυχάρες του φαιδρού κοινοβουλευτισμού δεν είχαν σκεφτεί το τεκμήριο της αθωότητας πριν λεηλατήσουν υπολήψεις; Κι άντε, ο ένας είναι απλός βουλευτής και εκδοτοϋιός δεν είναι για να δίνεις σημασία στα λόγια του. Ο άλλος όμως είναι υπουργός κι έχει στα χέρια του την Υγεία μας. Με αυτόν τι θα γίνει; Χτες τον άδειασαν για το 25ευρω στα νοσοκομεία και το έκανε αβαβά. Τώρα που η Δικαιοσύνη βγάζει παράνομη την απόφασή του για τους γιατρούς, θα κάνει αβαβάου απαπάου  σαν τη Γιουλάκη που έπαιζε τη μούφα μουγκή. Αύριο που θα αποδειχτεί ότι είναι σωστές  όλες οι καταγγελίες για συστηματική προσπάθεια διάλυσης του χώρου της Υγείας, τι μένει να πει; Θα έχει πλάκα να μας πει «Μάτωνε η Ψυχή μου που το έκανα». Για όλα τον έχω ικανό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Για τα ρίσκα του 2014 γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επισημαίνει πως αν και από το 2008 τα ρίσκα ήταν κυρίως οικονομικά όπως η κατάρρευση της Ευρωζώνης, από το 2014 η κατάσταση είναι πιο σταθερή, ωστόσο η μεγαλύτερη ανησυχία είναι οι γεωπολιτικές συνθήκες.
Ακολουθούν τα δέκα μεγαλύτερα πολιτικά ρίσκα του 2014 σύμφωνα με το Reuters:

  • 10: Τουρκία
«Αν και βρίσκεται ανάμεσα στις αναδυόμενες αγορές, η Τουρκία είναι πολύ εύθραυστη το 2014. Η χώρα αντιμετωπίζει παράπλευρες συνέπειες από τον εμφύλιο στη Συρία, την επανεμφάνιση του ζητήματος του Κουρδιστάν και την αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα με την κατακραυγή εναντίον του Ερντογάν. Ο Ερντογάν επιτίθεται κατά της αντιπολίτευσης, τόσο μέσα όσο και έξω από το κόμμα του -και οι εκλογές καραδοκούν».

  • 9: Τα καπρίτσια του Κρεμλίνου
«Ο Πούτιν, παραμένει ο μοναδικός παντοδύναμος ηγέτης στον κόσμο, με τις διαταγές του να καθορίζουν την δύναμη σε μια από τις πιο σημαντικές χώρες του κόσμου. Αλλά η δημοτικότητα του έχει πέσει σημαντικά μετά από μια δεκαετία προσδοκιών. Η Ρωσική οικονομία μένει στάσιμη. Αυτό κάνει την Ρωσία κάτω από την διοίκηση του Πούτιν λιγότερο προβλέψιμη -στο εξωτερικό και στο εσωτερικό-, αλλά ο Πούτιν δεν είναι ούτε λιγότερο πρόθυμος ούτε λιγότερο ικανός. Να περιμένετε το απροσδόκητο από τον Πούτιν το 2014

  • 8: Η εξάπλωση της αναταραχής στην Μέση Ανατολή
«Μετά από τρία χρόνια αναταραχών, η Μέση Ανατολή θα ''κουνηθεί'' ακόμη περισσότερο. Αυτόν τον χρόνο να περιμένετε την βία στο Ιράκ να κορυφωθεί, καθώς η Ιρανική επίδραση εξαπλώνεται στην Βαγδάτη, προς μεγάλη απογοήτευση της Σαουδικής Αραβίας. Με ερωτήματα να εγείρονται όσον αφορά τον ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή, καθώς και για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την Αλ Κάιντα αλλά και την κατάσταση σε Αίγυπτο και Τυνησία, η περιοχή θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο ταραχώδης».

  • 7: Η Αλ Κάιντα νούμερο 2
«Η αναταραχή στον αραβικό κόσμο έχει προκαλέσει την αναγέννηση του εξτρεμισμού των Σουνιτών και της Αλ Κάιντα. Η Συριακή σύγκρουση έχει γίνει ένας δυνατός μαγνήτης για τους τζιχαντιστές. Οι ΗΠΑ παραμένουν πιο ασφαλής από τις 9/11, ωστόσο οι τοπικές κυβερνήσεις και τα δυτικά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική είναι ''το φρούτο που κρέμεται πιο χαμηλά'' και άρα βρίσκονται σε μεγαλύτερο ρίσκο».

  • 6: Στρατηγικά δεδομένα
«Το Ιντερνετ και η κυβερνητική αλλάζουν από έναν τομέα ανοιχτό πηγών σε έναν στρατηγικό τομέα καθώς το κράτος παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο. Αυτή η ''μόδα'' θα αυξηθεί το 2014 και ανάλογα θα αυξηθεί το κόστος της επιχειρηματικότητας, ιδίως από την στιγμή που η κυβερνοασφάλεια θα γίνει ακόμη πιο ευπρόσβλητη».

  • 5: Τα κράτη του πετρελαίου
«Η αντισυμβατική ενεργειακή επανάσταση είχε σημαντικές γεωπολιτικές επιπτώσεις, αλλά διαλυτικά γεγονότα έχουν αντισταθμίσει ένα μεγάλο μέρος της επίδρασης της αύξησης του όγκου πωλήσεων, περιορίζοντας τις επιπτώσεις στους παραγωγούς τα τελευταία χρόνια. Το 2014, η τάση αυτή θα αλλάξει, με την επιτάχυνση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας της ανάπτυξης, τις πιέσεις στις τιμές, καθώς και την αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των παραγωγών γενικότερα. Πετρελαϊκά κράτη όπως η Ρωσία, η Νιγηρία, η Βενεζουέλα και η Σαουδική Αραβία μπορεί να συμπιεστούν».

  • 4: Ιραν
«Η συνεχής πρόοδος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, η επίδραση των κυρώσεων στην οικονομία του Ιράν, και η δραματική νίκη του Χασάν Ρουχάνι στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου έχουν βελτιώσει πάρα πολύ τις πιθανότητες για μια συνολική λύση κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και της Δύσης. Οι αποδόσεις είναι καλύτερες, αλλά θα υπάρξουν κίνδυνοι στην πορεία και εάν η συμφωνία καταρρεύσει, ο κίνδυνος στρατιωτικής δράσης θα αυξηθεί. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το 2014 προετοιμάζεται να γίνει το έτος ''θα γίνει ή θα διαλυθεί'' όσον αφορά τις ιρανικές διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα».

  • 3: Η νέα Κίνα
«Ο πρόεδρος Xi Jinping και άλλοι βασικοί ηγέτες της Κιας, έχουν αγκαλιάσει μια εκτεταμένη μεταρρύθμιση σε μεγαλύτερο βαθμό από ό, τι έχουμε δει σε δύο δεκαετίες. Αλλά το κόμμα θα αντιμετωπίσει τεράστιες πολιτικές δοκιμές, και τα στραβοπατήματα θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη μεταρρύθμιση και την ίδια την ηγεσία. Η υπερβολική μεταρρύθμιση σε πολύ γρήγορο διάστημα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαφωνίες μέσα στο κόμμα, καθώς τα ενδιαφερόμενα μέρη με κατεστημένα συμφέροντα μπορεί να χάσουν και να διαμαρτυρηθούν έντονα».

  • 2: Αναδυόμενες αγορές
«Στη Βραζιλία, την Κολομβία, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Νότια Αφρική και την Τουρκία - έξι από τις μεγαλύτερες αναδυόμενες αγορές όπου οι εκλογές έχουν σημασία (στην Κίνα δεν έχουν και της Ρωσίας δεν μετράνε στην πραγματικότητα), -οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες αυτό το έτος που αντιμετωπίζοντας νέες πολιτικές προκλήσεις. Η επιβράδυνση της ανάπτυξης και οι αυξανόμενες απαιτήσεις από την μεσαία τάξη δημιουργούν αυξημένη αβεβαιότητα, και οι πρόσφατες διαδηλώσεις στη Βραζιλία, την Τουρκία, την Κολομβία, τη Ρωσία και την Ουκρανία έχουν δείξει, ότι το απογοητευμένο κοινό μπορεί να βγει γρήγορα στους δρόμους«.

  • 1: Οι προβληματικές συμμαχίες των ΗΠΑ
«Στον απόχη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, στραβοπατήματα στη Μέση Ανατολή, στο σκάνδαλο Snowden, και την δυσλειτουργία στο εσωτερικό που αφήνει τους συμμάχους στο εξωτερικό να μαντεύουν, η εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών γίνεται όλο και πιο δύσκολη για ερμηνεία και πρόβλεψη από την παγκόσμια κοινότητα. Για συνεργασίες ασφαλείας, όπως οι στενότεροι σύμμαχοι της Αμερικής - το Ισραήλ, τη Βρετανία, την Ιαπωνία και άλλες χώρες - υπάρχουν λίγες επιλογές. Αυτό όμως δεν είναι επιλογή για της δεύτερης διαλογής συμμάχους της Ουάσινγκτον, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Βραζιλία. Για να αποφευχθεί η υπερβολική ευθυγράμμιση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και για να γίνει η αντιστάθμιση έναντι αυτών των εξελίξεων, οι κυβερνήσεις θα αρχίσουν να μετατοπίζουν τον διεθνή τους προσανατολισμό - με συνέπειες για τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές, αλλά και την επιχειρηματική δραστηριότητα εντός των συνόρων τους».
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Από τα πιό επίσημα χείλη εκτοξεύτηκε ο νέος εκβιασμός του πολιτικού υποκόσμου προς τον ελληνικό λαό.

Είπε λοιπόν ο ''πρωθυπουργεύων'' στην χώρα και αρχηγός της κυβερνητικής Καμόρας:
"Το διακύβευμα των ευρωεκλογών θα είναι "ναι" ή "όχι" στην Ευρώπη!"

Καινούργιος λοιπόν και ΕΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ...
Από έναν πρωτοφανή πολιτικό απατεώνα, με συμπεριφορά και ηθική νταβατζή, που επιχειρεί πάλι να εκφοβίσει με ψέματα αυτούς που θεωρεί τις π@@@άνες του, δηλαδή έναν ολόκληρο λαό!

Ο νέος εκβιασμός είναι εντελώς έωλος, αβάσιμος, ψεύτικος, παραπλανητικός.
ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, με την στενή έννοια του όρου. 
Στις ευρωεκλογές οι πολίτες διαλέγουν ποιοί κι από ποιά κόμματα θα είναι οι εκπρόσωποί του στην Ευρωβουλή.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΞΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

Ταυτίζει δηλαδή ο εκβιαστάκος το κόμμα του (πρώην ΝΔ και νυν Πολιτικός Χειμώνας), με την Ευρώπη;

Αυτό που σίγουρα διακυβεύεται είναι η ύπαρξη της άθλιας κυβέρνησής του και του ίδιου στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Γιατί όταν ο λαός στις ευρωεκλογές στείλει το κόμμα του κάτω από το 20%, και συνολικά το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΟΞΟ κάτω απ' το 25-28% το θράσος και η αναίδειά του προς την χώρα δεν θα αρκεί για να συνεχίσει να κυβερνά!

Ως τότε βέβαια θα του αρκεί για να κυκλοφορεί και να εκβιάζει τους πάντες και τα πάντα, σαν εκβιαστής, σαν νταβατζής, σαν μπράβος της νύχτας, σαν κοινός απατεώνας!...Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Του Θαλαμοφύλακα.

Οι πόρτες άνοιξαν.
Ο φρουρός έδωσε μια σπρωξιά και ο ταλαίπωρος διευθυντής βρέθηκε μέσα στην Αρένα.  Ο λαός ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές. Επιτέλους, θα φαγωθεί ένας διευθυντής.  

Ο διευθυντής κοίταξε γύρω του σαν χαμένος.  Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι του συμβαίνει αυτό. Λίγες μόλις μέρες πριν, ήταν ακόμα ένας αξιοσέβαστος διευθυντής, με το δρύΙνο γραφείο του, με τις κουστουμιές του, με τις καλλίγραμες γραμματείς του, με τους αυλικούς του, και τώρα ξαφνικά, η φούσκα έσκασε, το όνειρο χάθηκε, και να που βρέθηκε αυτός, κοτζάμ διευθυντής, στη μέση της αρένας, να βλέπει ανθρώπους που θα περιφρονούσε λίγες μέρες πριν, να φωνάζουν δυνατά, και να ζητάν αίμα, το αίμα αυτουνού που μέσα σε μια νύχτα τα έχασε όλα και έγινε σκιά του παλιού του εαυτού.

Εψαξε με το μάτι του το Βασιλιά. Να οι αυλικοί. Γιατί κοιτάζουν μακριά; έγνεψε με το χέρι του στο βασιλιά. "Βασιλιά μου..." πρόλαβε να πει, μα πριν προλάβει να του πει "... έκανα ότι ακριβώς μου είπες, κορόΙδεψα, έφαγα, έκλεψα, καταχράστηκα, ότι κάνουν οι καθώς πρέπει άνθρωποι δηλαδή, και τώρα γιατί όλοι αυτοί οι αυλικοί κάνουν σαν να μην ξέρουν τίποτα από όλα αυτά και να που εγώ ...."
Ο Βασιλιάς κατέβασε το δάχτυλο. 

Οι πόρτες άνοιξαν και τα πεινασμένα λιοντάρια χύμηξαν πάνω στον παγωμένο από το φόβο διευθυντή. Ο λαός ξεσηκώθηκε και σκέπασε με φωνές και χειροκροτήματα τις κραυγές. Πριν τον δαγκώσει το λιοντάρι στο λαιμό, ο δύστυχος διευθυντής, είδε στην πρώτη σειρά στους θεατές, έναν γνωστό του, έναν που τρώγαν κάθε μέρα μαζί, να τον κοιτάζει με γουρλωμένα μάτια και να φωνάζει από χαρά που ένας κλέφτης διευθυντής θα τιμωρούνταν επιτέλους σκληρά.

Ο Βασιλιάς κοίταξε γύρω του ευχαριστημένος. Ο κόσμος είχε ενθουσιαστεί, τα λιοντάρια ήταν χορτάτα, και ο ενοχλητικός διευθυντής δε θα τον ενοχλούσε πια. Κοίταξε μεγαλόπρεπα προς τους αυλικούς. Ηταν όλοι τους μέτριοι μαθητές, αλλά αυτούς τουλάχιστον μπορούσε να τους ανεχτεί, τουλάχιστον μέχρι να γίνει ολόκληρη η δουλειά, να γίνει δηλαδή αυτός, ο ένας και μοναδικός πανίσχυρος Βασιλιάς.

Οι αυλικοί γύρισαν όλοι με μιας. Είχαν απολαύσει το θέαμα, όμως το είχε παρακάνει πια ο Βασιλιάς, κάθε εβδομάδα και έναν διευθυντή, κάθε μήνα και έναν αυλικό, και είχαν αρχίσει να νιώθουν κι αυτοί, ότι ο Βασιλιάς τους που κοιτούσε με την ίδια περιφρόνηση το λαό, άλλαξε τώρα ξαφνικά, τώρα που κοντεύει να τελειώσει η δουλειά, και τώρα αυτούς τους σεβαστούς αυλικούς, τους έδινε ο Βασιλιάς βορά στο λαό, για να τον κρατάει ήσυχο και κανείς δεν ήξερε πια, αν την επόμενη φορά, θα ήταν ο ίδιος αυτός που θα βρισκόταν στη μέση της αρένας.

Ο λαός δεν τα καταλάβαινε όλα αυτά. Του άρεσε απλώς να βλέπει λιοντάρια να ξεσκίζουν διευθυντές και αυλικούς. Και να πηγαίνει στοίχημα στα πρακτορεία του οπάπ ποιο θα είναι το πρώτο λιοντάρι που θα ριχτεί.


Έχουν ήδη περάσει τριάμισι χρόνια από την «αποφράδα» ημέρα που ο πολιτικός ολετήρας, Γιώργος Παπανδρέου αλυσόδεσε την πατρίδα μας στα δεσμά του μνημονίου και στη συνέχεια και άλλοι επίορκοι Πρωθυπουργοί (Παπαδήμος και Σαμαράς), την κατέστησαν διά μέσω και των επόμενων επαχθών μνημονίων, όμηρο των νοσηρών σχεδίων των διεθνών αγορών του ΔΝΤ και της νεοφιλελεύθερης Μέρκελ. 
Συμμέτοχοι και συνένοχοι, ενός καλοστημένου εγκληματικού σχεδίου, με το οποίο περικόπηκαν δραστικά οι μισθοί και οι συντάξεις των μεροκαματιάρηδων νοικοκυραίων πολιτών αυτής της χώρας. Με το οποίο, πάμπολλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο. Που, η ανεργία καλπάζει σε δυσθεώρητα και ανεξέλεγκτα ύψη, κυρίως στους νέους μας, που οι άστεγοι συνεχώς πολλαπλασιάζονται και ζουν από τα δημόσια συσσίτια, ανθρώπων που από τη μια ημέρα στην άλλη, μετατράπηκαν από αυτάρκεις οικογενειάρχες, σε ρακένδυτους περιφερόμενους πολίτες. Που τα φάρμακα παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις και τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν προκειμένου να εξυπηρετούν τους λαθρομετανάστες. Που έχει υποβαθμιστεί η πρώην δημόσια παιδεία και πολλά από τα ελληνόπουλα υποσιτιζόμενα λιποθυμούν στα σχολεία. Εδώ, όπου οι αυτοκτονίες συμπατριωτών μας έχουν λάβει μορφή επιδημίας, καθώς δεν αντέχουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη ζωή τους από την πολιτική των μνημονίων και θέτουν τέλος σ΄ αυτή. Όπου η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών είναι πλέον, είδος πολυτελείας και από αυτή την ανεπάρκεια του κράτους σφάζονται καθημερινώς, σαν «τα σκυλιά στα αμπέλια» από κάθε εθνικότητας λαθραίους. Εδώ, όπου καταληστεύτηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς την έγκριση των διοικήσεών τους, προκειμένου να αγοραστούν ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου στο 100% της αξίας τους και στη συνέχεια αυτά κουρεύτηκαν στο 47%, με αποτέλεσμα να τα χρεοκοπήσουν. Μέσω του PSI δε, κουρεύτηκαν τα ομόλογα τα οποία κατά το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκαν σε Έλληνες ομολογιούχους, που επένδυσαν εκεί τις οικονομίες τους και οι οποίοι εξαπατήθηκαν από τις συνεχείς εξαγγελίες της πολιτείας, αλλά και από τον σχετικό νόμο Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου. Εδώ, όπου μέσω της ίδρυσης, με αδιαφανείς συνθήκες, εκατοντάδων-χιλιάδων καταστημάτων εξαγοράς χρυσού, τα οποία ξεπηδούν σα τα μανιτάρια σε όλες τις γειτονιές, εξανεμίζονται οι αναμνήσεις των Ελλήνων. Εδώ, όπου υφαρπάζεται η ιδιωτική περιουσία, μάλιστα η πρώτη κατοικία και το κράτος γίνεται τιμωρός της επένδυσης της αποταμιευτικής δεινότητας των πολιτών. Εδώ, όπου το κράτος πνίγει τις μεγαλουπόλεις της πατρίδος μας στην αιθαλομίχλη, επειδή δεν θέλει να παραδεχτεί πως υπεύθυνο είναι εκείνο, από τη στιγμή που δεν άρει την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και πολλές οικογένειες τις γυρίζει δεκαετίες πίσω, οι οποίες αδυνατώντας να κάνουν χρήση πετρελαίου μετέρχονται άλλες μεθόδους (μαγκάλια) με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Αυτή η Ελλάδα των Μνημονιακών κυβερνήσεων, από 1ης Ιανουαρίου 2014, ανέλαβε την Προεδρεία της «Ευρωπαϊκής Ενώσεως». Μιας «Ευρωπαϊκής Ενώσεως» που δεν είναι πλέον, Ευρωπαϊκή Ένωση των Εθνών, αλλά είναι μια Ευρωπαϊκή Ένωση των τοκογλύφων δανειστών και των Ευρωπαϊκών συμμοριών. Που δεν είναι Ευρωπαϊκή Ένωση ισότιμων μελών, αλλά είναι μια Ευρωπαϊκή Ένωση προυχόντων και δούλων. Και στους δούλους ανήκει και η Ελλάδα από τη στιγμή που δε μας αποδέχονται ως εταίρους, αλλά ως δανειολήπτες και μόνο.

Έτσι, η τελετή για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα για το πρώτο εξάμηνο του 2014, ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, στο Ζάππειο Μέγαρο, με την επίσημη υποδοχή του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο και των μελών του Κολεγίου των Επιτρόπων από τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Αυτήν την τραγική πολιτική φιγούρα που ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς και η οποία, όταν απευθύνεται στον Ελληνικό λαό ξεχειλίζει από υπέρμετρη «μαγκιά» και απύθμενη θρασύτητα. Αυτά τα ελεεινά χαρακτηριστικά επέδειξε και στον κοινό χαιρετισμό του με τον Ζοζέ Μπαρόζο, από του βήματος του Ζαππείου (θα τρίζουν τα κόκαλα των Εθνικών Ευεργετών της οικογένειας Ζάππα), όταν μεταξύ των άλλων είπε τα παρακάτω: «…Η Ελλάδα πέρασε απίστευτες δυσκολίες. Η Ελλάδα έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένας λαός από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα. Και το έκανε συντονισμένα με τη βοήθεια της Ευρώπης…».


Θα πρέπει λοιπόν, να «ευχαριστήσουμε» τον κ. Πρωθυπουργό ο οποίος δείχνει να αντιλαμβάνεται που οδηγήθηκε η Ελλάδα και ο λαός της από την πολιτική των προκατόχων του, αλλά και του ιδίου. Ταυτόχρονα τον «ευχαριστούμε» που μας ξεστραβώνει έστω και αργά, όταν μας δηλώνει πως «συντονισμένα με τη βοήθεια της Ευρώπης» διαλύθηκε το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και μετατράπηκε η πατρίδα μας σε Ισλαμαμπάντ των Βαλκανίων. Τον «ευχαριστούμε» γιατί μετέτρεψε την χώρα μας σε αποικία χρέους της Γερμανίας. Τον «ευχαριστούμε» γιατί επέτρεψε την νέα κάθοδο των Γερμανών στα ημέτερα εδάφη, και την κατάληψή τους χωρίς να πέσει μια ντουφεκιά. Κατά τα άλλα, πρέπει να είμαστε υπέρμαχοι της ιδέας, αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με όποιο τίμημα να αποδεχόμαστε το κοινό Ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο το αγοράζουμε πάρα πολύ ακριβά.

Τελικά, άντε στα τσακίδια εσείς οι υπέρμαχοι αυτού του «Ευρωπαϊκού ονείρου» της υποταγής και της δουλικότητας. Αυτό το «Ευρωπαϊκό όνειρο» που ξεκίνησε επί ημερών του «Εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή και ολοκληρώθηκε με τον Αρχιερέα της διαπλοκής και της διαφθοράς, Κώστα Σημίτη. Γιατί, εάν δεν είμαστε προτεκτοράτο της Γερμανίας, κ. Σαμαρά, θα τολμούσατε πέραν των ανοησιών που είπατε, να θέσετε στην Παγκόσμια κοινή γνώμη, τα Εθνικά μας θέματα και την ΑΟΖ. Θα σηκώνατε το πολιτικό σας ανάστημα και θα τολμούσατε έστω και αργά, να προστατέψετε την πατρίδα και να εξασφαλίσετε τα δίκαια αιτήματά της στις επεκτατικές βλέψεις και διεκδικήσεις των γειτόνων της. Όμως, δεν το τολμήσατε και επιπλέον, επιτρέψατε στον ολίγιστο Ζοζέ Μπαρόζο να κάνει ευθεία παρέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις της πατρίδος μας. Αποδείξατε πως είσαστε ένας ακόμη κλώνος της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ. Της Γερμανίας της νεοναζιστικής Μέρκελ, που ότι δεν κατάφερε στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, το καταφέρνει σήμερα με την απλόχερη σύμπραξή σας.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη όμως ουδείς. Και θα έλθει στιγμή που ο Ελληνικός λαός θα απαγγείλει τις κατηγορίες σε όλους τους κλώνους της Γερμανίας που καταλήστεψαν τη ζωή και τα όνειρα των παιδιών τους. Θα θυμάται, επί παραδείγματι τον πάλαι ποτέ πατριώτη, Άδωνι Γεωργιάδη, όταν ως Υπουργός Υγείας έχει καταργήσει την δωρεάν υγεία, υποχρέωση της κάθε πολιτείας προς τους πολίτες της, και υπερασπιζόμενος το μέτρο καταβολής του 25ευρου για την εισαγωγή στα νοσοκομεία και την μη εξαίρεση των ανέργων, ισχυρίστηκε: «…το μέτρο το επέβαλε όχι η τρόικα, αλλά η πραγματικότητα. Εάν εξαιρέσεις τους ανέργους, η οικονομική απόδοση του μέτρου θα πέσει κάτω από το μισό».

Συνεπώς, άθλια και αχρεία δουλικά της Μέρκελ, ο Ελληνικός λαός πολύ σύντομα θα σας δώσει «τα παπούτσια στο χέρι», μη επιτρέποντας σε σας και τους ομοίους σας να συνεχίζετε να ξεπουλάτε την πατρίδα και να μεταχειρίζεστε ως λογιστικά νούμερα τους πολίτες της.

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr
twitter:@egerssi


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Όλων το ερώτημα είναι “τι κάνουμε τώρα;” Για να δοθεί η απάντηση πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που κάνουν το ερώτημα διότι τούτη η χώρα είχε και έχει τρεις λαούς και όχι έναν. 
Ο πρώτος λαός είναι οι βολεμένοι του συστήματος που απλά έχουν ξεβολευτεί και δεν μπορούν να έχουν την νεόπλουτη ζωή που είχαν πριν από 3 χρόνια. Ο δεύτερος λαός είναι αυτός, που ναι μεν δούλευε χωρίς να είναι άμεσα κρατικοδίαιτος, αλλά πέρα από την ζωή του δεν τον ένοιαζε τι συμβαίνει στην χώρα. Υπάρχει και ο τρίτος λαός. Αυτός που δούλευε, όπως ο δεύτερος, αλλά δεν κοιμόταν ήσυχος για ό,τι στραβό έβλεπε, ακόμα κι αν δεν του έλειπε τίποτε. 
Η απάντηση λοιπόν δε μπορεί να είναι ίδια και για τους τρεις. Οι πρώτοι θέλουν την λύση να γυρίσουν πίσω στην μάσα, στην ξάπλα και στην καλή ζωή. Οι δεύτεροι θέλουν την λύση να γυρίσουν πίσω στο αξιοπρεπές μεροκάματο ακόμα κι αν έχουμε τον Χίτλερ εξουσία. Οι τρίτοι δεν βολεύονται με τίποτε πια. Ούτε με την οικονομική ευμάρεια αλλά ούτε και με το πολιτικό σύστημα που θα δώσει λύση αλλά θα είναι σαθρό. 
Η απάντηση για τον πρώτο νεοελληνικό λαό είναι απλή. Δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτε, αν κι αγανακτούν, διότι το σύστημα που τους εξέθρεψε δημιουργεί καθημερινά νέα κομματικά μαντριά δίνοντάς τους ελπίδα ότι θα ζουν όπως πριν αρκεί αρκεί να ρίξουν την ψήφο υπέρ τους. Ο συγκεκριμένος λαός από τα μέχρι τώρα πολιτικά συστήματα ποτέ μα ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε ως ανθρώπινο δυναμικό παρά μόνο ως ψηφοφόρος ταϊσμένος με μπόλικο λάιφ στάιλ και μηδενική εθνική και υπαρξιακή αξιοπρέπεια. Για τον συγκεκριμένο λαό οι αποφάσεις του συστήματος έχουν παρθεί. Τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση γιατί πλησιάζει η μέρα που θα του πάρουν τις παροχές που μέχρι σήμερα αντάλλασσε με την ψήφο του. Δεν θα εμποδίσει κανένας το σύστημα να του δώσει μισθό πείνας και βέβαια δεν θα έχει κανέναν λαό συμπαραστάτη διότι στους δύσκολους καιρούς ο φιλοτομαρισμός του τον οδηγούσε στο να επικροτεί και να συμμετέχει με τις υπηρεσίες του στον θάνατο του διπλανού λαού. 
Το τι κάνουμε τώρα γι' αυτόν τον λαό δεν εξαρτάται από τον ίδιο ή από κάποιον “επαναστάτη” ηγέτη αλλά από τα πραγματικά αφεντικά του που χρησιμοποιούν άπειρους τέτοιους αρχηγίσκους δημιουργώντας κόμματα, κομματίδια και παρατάξεις. Ο λαός αυτός θα καεί από αυτό που κάποτε εκμεταλλεύτηκε για να σαρώσει: Το κόμμα.
Για τον δεύτερο νεοελληνικό λαό που στενάζει αυτή την στιγμή για όσα προσωπικά αποκτήματα χάνει, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει έστω και τώρα ότι η κοινωνική δικαιοσύνη είναι η απόλυτη λύση για μια ευνομούμενη κοινωνία, η απάντηση είναι: είστε τελειωμένοι με το όποιο πολιτικό σύστημα. Γιατί αν αναζητήσει ελπίδα και λύση στα προαναφερόμενα κομματίδια και συστημικούς αρχηγίσκους θα οδηγηθεί πιο εύκολα σε μια νέα Βαϊμάρη. Ο μικροαστισμός που έχει διαπεράσει το κύτταρό του δεν τον αφήνει να δει συνολικά το βόθρο που έχουμε πέσει όλοι μέσα. Αν του δοθεί άδεια κατασκευής ασβεστίου από ανθρώπινα θύματα, μπορεί να χύσει ιδρώτα μέχρι αφυδάτωσης για να αυξήσει τον προσωπικό του πλούτο και να επανέλθει στην προτέρα κατάσταση. Είναι αυτός που από την μεταπολεμική περίοδο θαύμαζε και αντέγραφε την χωρίς ηθική οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Ευρώπης με την ελπίδα να γίνει κάποια μέρα αστός. 
Το "τι κάνουμε τώρα" γι' αυτόν τον λαό δεν εξαρτάται από τον ίδιο ή από τον αυτόκλητο αρχηγίσκο που θα τον μαντρώσει στο κομματίδιο, αλλά από τις αποφάσεις αυτών που μέχρι πριν 3 χρόνια είχε ως είδωλα. Τα είδωλά του έκλεισαν την στρόφιγγα παραγωγής χρήματος από την πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή μέχρι την οποιαδήποτε εξεύρεση μεροκάματου. Ο λαός αυτός θα καεί από αυτό που κάποτε θαύμαζε: Την “νοικοκυροσύνη”.
Για τον τρίτο και μοναδικό Ελληνικό λαό το “τι κάνουμε τώρα” δεν ισχύει, διότι μεταπολεμικά ήταν η μόνιμη επωδός του. Μπορούσε κάθε στιγμή να οσμίζεται τα παιχνίδια της οποιασδήποτε εξουσίας και όντας μειοψηφία δεν μπορούσε να κάνει τίποτε, αποδεχόμενος τις πράξεις και αποφάσεις μιας πλάνας πλειοψηφίας , η οποία καθημερινά ξερίζωνε φασιστικά κάθε ικμάδα κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας εν καιρώ ειρήνης. 

Είναι ο λαός που δεν ξεπούλησε τίποτε ακόμα και αν τον έστηναν στο κάθε είδους εκτελεστικό απόσπασμα. 


Είναι αυτός που δεν ησυχάζει με όλα τα πλούτη του πλανήτη και με όλες τις εξουσίες που μπορούν να του προσφέρουν. 


Είναι ο λαός που δεν συμμετέχει σε επικοινωνιακά παιχνίδια φιλανθρωπίας και πρόστυχης αλληλεγγύης με κρεμασμένες σακούλες σε κάδους σκουπιδιών για τους νηστικούς και σε συλλογή φαρμάκων για τους αναξιοπαθούντες. 


Είναι ο λαός που δεν αποδέχεται την ειρήνη με τους όρους των επιτιθέμενων, εντός και εκτός των πυλών. 


Είναι ο λαός που σκοτώνουν από την πρώτη μέρα αυτής της κατάστασης και που δεν αγωνιά πώς θα βάλει αξιοπρεπώς ψωμί στο τραπέζι του αλλά πώς θα έχει και ο διπλανός αξιοπρεπώς ψωμί να φάει. 


Είναι ο λαός που δεν τσιμπάει στον κάθε “νοικοκύρη”, στον κάθε όψιμο πατριώτη αρχηγίσκο, στον κάθε φαφλατά άεργο χορτασμένο θεωρητικό, διότι είναι από την γέννα του ο Αστάθμητος Παράγοντας. 


Είναι ο λαός που του ανήκει η ιστορική εξέλιξη διότι έχει το ιερό και αδιαφιλονίκητο δικαίωμα της Πατρίδας. Μιας Πατρίδας που θα την εξουσιάζει απόλυτα η κοινωνική δικαιοσύνη και που δίνει μέχρι σήμερα το δικαίωμα στους δυο άλλους λαούς να φέρουν την ταυτότητα Έλληνας.


Ἡ ἀπάντηση στό ἐρώτημα “τί κάνουμε τώρα” γιά τόν τρίτο λαό, πού ὑπερασπίζεται μέσα στούς αἰῶνες τά σύνορα τοῦ τρίπτυχου, Ἐλευθερία, Δικαιοσύνη, Ἀξιοπρέπεια, καί ἔνιωσε τήν ἀπειλή τῶν συνόρων του μέ ὅπλο τήν κρίση, εἶναι μία καί μοναδική: Τα Πάντα.


Το Vimeo, μια αμερικανική ιστοσελίδα όπου οι χρήστες μπορούν να «ανεβάζουν», να μοιράζονται και να βλέπουν video, απαγορεύτηκε στην Τουρκία στο πλαίσιο απόφασης του Ποινικού Δικαστηρίου Ειρήνης αργά χθες το βράδυ.

Η απόφαση ήρθε μετά από μια τροποποίηση που εισήγαγε βουλευτής του κυβερνώντος ΑΚΡ στο νόμο 5651 σχετικά με τις παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο, σε μια κίνηση που θα ανοίξει το δρόμο για την κυβέρνηση να παρακολουθεί το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και τους χρήστες του διαδικτύου.

Η κίνηση αυτή έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη διευρυμένη επέμβαση της κυβέρνησης στις ιδιωτικές ζωές των ανθρώπων καθώς και σε διαφορετικά μέσα όπου οι άνθρωποι εκφράζουν τις κοινωνικές και πολιτικές σκέψεις τους.

«Η κυβέρνηση κάνει μια προσπάθεια να σιγήσει το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως έκανε και με τα μέσα ενημέρωσης μετά από το πρόσφατο σκάνδαλο για τη διαφθορά», δήλωσε βουλευτής του CHP, κόμματος της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνονται σε ένα συλλογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, ο υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Τηλεπικοινωνιών καθώς και ο επικεφαλής της διεύθυνσης τηλεπικοινωνιών (ΤΖΙΒ), θα μπορούν να μπλοκάρουν ιστοσελίδες, χωρίς δικαστική απόφαση.

Μετάφραση άρθρου της εφημερίδας Zaman

Πηγή: Κεφάλαιο

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Έγκριτη ιαπωνική εφημερίδα αποκάλυψε μυστικό όρο για τον εμπλουτισμό ουρανίου και την εξαγωγή πλουτωνίου στη σύμβαση κατασκευής του δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας

Συμφωνία Τουρκίας-Ιαπωνίας για εμπλουτισμό ουρανίου και εξαγωγή πλουτωνίου!

Συναγερμό στις ελληνικές υπηρεσίες, στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να σημάνει το δημοσίευμα της έγκριτης ιαπωνικής εφημερίδας Asahi Shimbun με τίτλο «Japan’s energy pact with Turkey raises nuclear weapons concerns», σύμφωνα με το οποίο η Άγκυρα ζήτησε και πέτυχε την προσθήκη όρου στη σύμβαση για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας που επιτρέπει τον εμπλουτισμό ουρανίου και την εξαγωγή πλουτωνίου από χρησιμοποιημένο πυρηνικό καύσιμο.

Το δημοσίευμα επικαλείται ανώνυμο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τον οποίο ο όρος αυτός προστέθηκε εκ των υστέρων και κατ΄απαίτηση της ισλαμικής κυβέρνησης της Τουρκίας στη σύμβαση ύψους $22 δισ. με την Mitsubishi Heavy Industries και τη γαλλική Areva για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη του Εύξεινου Πόντου που υπεγράφη τον περασμένο Μάιο στην Άγκυρα, παρουσία του Ιάπωνα πρωθυπουργού Shinzo Abe. Η προσθήκη αυτού του όρου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ιαπωνία καθώς έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της Μη Διάδοσης Πυρηνικών Όπλων που ακολουθεί η χώρα. Η επίμαχη διάταξη που επιτρέπει την κατασκευή πυρηνικών όπλων αναμένεται να τεθεί προσεχώς προς έγκριση από την ιαπωνική Βουλή.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan παραβρέθηκε σήμερα μαζί με τον Ιάπωνα ομόλογό του σε τελετή για την ολοκλήρωση παραγωγής του δορυφόρου Türksat-4A στις εγκαταστάσεις της Mitsubishi Electric Corp. στο Τόκιο. Ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος θα τεθεί σε τροχιά στα μέσα Φεβρουαρίου ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα ακολουθήσει ο δεύτερος δορυφόρος Türksat-4B που θα προσφέρει τη δυνατότητα μετάδοσης τηλεπικοινωνιακών και τηλεοπτικών προγραμμάτων στην Τουρκία, στην Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Τον Τούρκο πρωθυπουργό συνόδευαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Bülent Arınç, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Taner Yıldız, ο υπουργός για θέματα ΕΕ Mevlüt Çavuşoğlu, ο υπουργός Νεολαίας και Άθλησης Akif Çağatay Kılıç, ο υπουργός Οικονομικών Nihat Zeybekçi και ο υπουργός Άμυνας İsmet Yılmaz.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ίδρυση «Τουρκο-Ιαπωνικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας» στην Κωνσταντινούπολη ενώ υπήρξαν διερευνητικές επαφές για αμυντική συνεργασία, συγκεκριμένα με την Mitsubishi Heavy Industries για τη δυνατότητα χρήσης του κινητήρα και συστήματος μετάδοσης ιαπωνικής κατασκευης στο υπό ανάπτυξη άρμα μάχης Altay καθώς και με τις Kawasaki Heavy Industries και Fuji Heavy Industries για συνεργασία σε κινητήρες αεροσκαφων και ελικοπτέρων.

Πηγή: Strategy Reports 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.Η παγκόσμια πρωτοτυπία των φόρων του 2014 και η εισβολή στην ζωτική γεωπολιτική ιστορική θέση της χώρας μας

Του Θρασύβουλου Μίαρη 
Φοροτεχνικού, Γενικού Γραμματέα ΕΚΟΦΑΝ

Έντονα συζητείται σε πολλούς επιχειρηματικούς κύκλους ότι ένα από τα έργα που έχουν να διεκπεραιώσουν οι Δημόσιες Ελεγκτικές Οικονομικές Υπηρεσίες το 2014 είναι να μεταφέρουν στον Έλληνα Φορολογικό κάτοικο το Δημόσιο χρέος της Ελληνικής οικονομίας!

Ο ύποπτος ρόλος τους να υφαρπάξουν με συνοπτικές διαδικασίες υπερεξουσίες, δικαιοδοσίες που πρόσφατα τους χορηγήθηκαν με τους γνώριμους νομιμοφανείς όρους των κοινοποιούμενων κατασχετηρίων, καθώς και με ηλεκτρονικές κατασχέσεις εξπρές των 90΄΄ δευτερόλεπτων σε μισθούς, συντάξεις και πρωτίστως την κινητή και ακίνητη περιουσία του Έλληνα που έχει την τύχη να είναι φορολογούμενος στην Ελλάδα.

Διερωτούνται λοιπόν πολλοί τι να το κάνεις το κούρεμα του χρέους. Τα δημόσια έσοδα θα αυξηθούν , δεν θα ακολουθήσουν την δραματική συρρίκνωση της πραγματικής οικονομίας και των μισθών- συντάξεων, αλλά θα κινηθούν στην πορεία του πολυπόθητου πρωτογενούς πλεονάσματος , δηλαδή θα αυξηθούν με την μέθοδο της αρπαγής, ακόμη κι αν αυτό δηλώνει φτωχοποίηση ενός ολόκληρου έθνους .

Το 2014, όπως περιγράφεται στον κρατικό προϋπολογισμό, τα φορολογικά έσοδα θα φθάσουν τα 45,6 δισ. ευρώ, παρ’ ότι η οικονομία θα μείνει στάσιμη.

Η καινοτομία στην φορολογία του 2014 είναι ο (ΕΝΦΙΑ) Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, από τον οποίο αναμένονται εισπράξεις 2,6 δισ. ευρώ. Για πρώτη φορά φόρος σε χωράφια και παράλληλα έξτρα φόρος σε συνολική περιουσία άνω των 300.000 ευρώ.

Εισάγεται η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου 5.000 που υπήρχε για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες και την φορολόγηση, στο εξής, με συντελεστή που ξεκινάει από 22% έως 42%για τους μισθωτούς και 26% έως 33% για ελεύθερους επαγγελματίες.

Στον λογαριασμό προστίθενται 1.000 ευρώ και άνω από την κατάργηση φοροαπαλλαγών, όπως αυτές που αφορούν δίδακτρα ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων, ασφάλιστρα υγείας και σύνταξης και ενοίκιο κύριας κατοικίας και παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη.

Εφαρμοστέα από 1/1/2014 τα ακόλουθα :

ΑΡΘΡΟ 54. Ν.4174/13: Μη υποβολή ή εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ, ΦΜΥ, Φόρου Ελ. Επαγγελματιών κ.τ.λ. τα πρόστιμα ορίζονται με βάση την κατηγορία των βιβλίων.

Για απλογραφικά για την ίδια παράβαση, 1.000 ¤ για την 1η παράβαση, 2.000 ¤ για την 2η παράβαση, 4.000 ¤ για την 3η και κάθε επόμενη παράβαση. Για διπλογραφικά για την ίδια παράβαση, 2.500 ¤ για την 1η παράβαση, 5.000 ¤ για την 2η παράβαση, 10.000 ¤ για την 3η και κάθε επόμενη παράβαση.

Οι ανωτέρω παραβάσεις ισχύουν εάν επαναληφθούν εντός 5ετίας. 

ΑΡΘΡΟ 59. Ν.4174/13: Εάν από την δήλωση ΦΠΑ/ΦΜΥ κ.τ.λ πρέπει να πληρωθεί ποσό φόρου εκτός του προστίμου το ποσό του φόρου διπλασιάζεται.

Το χρονικό περιθώριο για τις μεταβολές (παράδειγμα αλλαγή στοιχείων Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας που εκλάπη ) στο τμήμα μητρώου της ΔΟΥ περιορίζεται στις 10 ημέρες από τις 30 ημέρες και τα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη Δήλωση είναι 1.000 ¤ , 2.500 ¤ , 2.000¤ , 5.000¤ κ.τ.λ.

ΑΡΘΡΟ 57. Ν.4174/13: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ: Αν οποιοδήποτε ποσό φόρου (π.χ. φόρος εισοδήματος) καταβληθεί μετά το πέρας 2 μηνών από την προθεσμία, επιβάλλεται πρόστιμο 10%. Μετά από 1 έτος από την προθεσμία, επιβάλλεται πρόστιμο 20%. Μετά από 2 χρόνια από την προθεσμία, επιβάλλεται πρόστιμο 30%.

ΑΡΘΡΟ 58. Ν.4174/13: Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης (συμπληρωματική δήλωση) το πρόστιμο, ανάλογα με το ποσό του φόρου, μπορεί να φτάσει έως το 100% του φόρου.

ΑΡΘΡΟ 53. Ν.4174/13: Εκτός των ανωτέρω προστίμων κάθε ποσό φόρου που δεν καταβληθεί εντός της νόμιμης προθεσμίας, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον τόκους που το επιτόκιο καθορίζεται από τον Γενικό Γραμματέα ( σύμφωνα με πληροφορίες 8% ετησίως).

ΑΡΘΡΟ 60. Ν.4174/13: Κάθε πρόσωπο που συνεργεί για την διάπραξη παράβασης υπόκειται στα ίδια πρόστιμα που υπόκειται ο φορολογούμενος.

Πρόσθετη επιβάρυνσή έχει επέλθει με κατάργηση της Διοικητικής επίλυσης της φορολογικής διαφοράς στο ½ - 1/3 που ίσχυε μέχρι το 2013.

Για παράδειγμα, ανακριβής (από τυχαίο λάθος) έκδοση 30 αποδείξεων υπολογισμός προστίμου για διπλογραφικά βιβλία ,1η ανακριβής έκδοση πρόστιμο 2.500 ευρώ , 2η 5.000 ευρώ, 3η 10.000 ευρώ, υπόλοιπες 27 χ 10.000 ευρώ = 270.000 ευρώ. Σύνολο 287.500 ευρώ μη συμβιβάσιμα χρεωμένα στο λογαριασμό του φορολογούμενου λαμβάνοντας πρόστιμο 10% με την πάροδο του πρώτου δίμηνου 28.750 ευρώ 20% στο έτος και ούτω καθ’ εξής.

Βάσει του σχεδιασμού της Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, από τους φετινούς ελέγχους οι 40.000 θα αφορούν πρόσωπα από τις λίστες, εμβάσματα άνω των 100.000 στο εξωτερικό, την λίστα Λαγκάρντ και τον κατάλογο των «σκαφάτων» της Ολλανδίας, από το οποίο θα βεβαιωθούν με βάσει γνωστές πρακτικές, φόροι και πρόστιμα αρκετά δις ευρώ για το δημόσιο ταμείο που δύσκολα κατά κοινή ομολογία θα εισπραχθούν.

Στόχος είναι να γίνονται ακόμη 150.000 προληπτικοί έλεγχοι στην αγορά, περίπου 3.000 έλεγχοι κάθε εβδομάδα, σε καταστήματα λιανικής, εστίασης, δικηγόρους, ιατρούς κ.τ.λ.

Διερωτώμαι μήπως, όπως ψιθυρίζουν πολλοί, πρόκειται για μέτρα που μεταφέρουν μονομερώς, αν και σιωπηρά, το χρέος εκεί που πρέπει να χρεωθεί.

Αν πραγματικά έχουν δίκιο αυτοί που το υποστηρίζουν θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία σε τόσο μικρό διάστημα να μεταφερθεί στους πολίτες ένα τόσο μεγάλο Δημόσιο χρέος που τελικά, όπως λέγεται, θα αναγκασθούν να καταβάλουν στους δανειστές μεταβιβάζοντας το σύνολο της περιουσίας τους , στόχος όχι και τόσο άγνωστος.

Ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην καταστροφή που συντελείται εις βάρος των μικροεπαγγελματιών, εξ αιτίας της συρρικνωμένης καταναλωτικής ζήτησης, λόγω μείωσης μισθών και συντάξεων, δεν θα μπορέσουν ποτέ να εξοφλήσουν τα βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη προς Δημόσιο, Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και Δήμους που όλα πλέον πάνε σε κοινό λογαριασμό.

Η αυξημένη φορολογία του 2014 σε σχέση με την πολυνομία τις αυθαιρεσίες που συχνά παρατηρούνται στον συνδυασμό διατάξεων και νόμων θα αποτελέσει το καθοριστικό πλήγμα στο οικοδόμημα της Ελληνικής οικονομίας .

Το κυνηγητό του επιχειρηματικού κόσμου στην Ελλάδα δεν έχει τέλος. Δίνει την δυνατότητα σε μη ανταγωνιστικές χώρες να εισβάλλουν στην ζωτική γεωπολιτική ιστορική θέση της χώρας μας , καθιστώντας μας μη ανταγωνιστικούς.

Η ανάγκη αλλαγής εκ βάθρων όλων των φορολογικών νόμων και διατάξεων που τροποποιούνται κατά το δοκούν είναι επιτακτική.

Κανένας Έλληνας δεν θα επικροτούσε, πόσο μάλλον θα νομοθετούσε ( αν τις είχε βέβαια αναγνώσει ), τις πιο πάνω διατάξεις.

Πηγή: Φορολογικά Νέα

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Η διαδρομή των ιερών κειμηλίων του Αγίου Όρους, όπως αποτυπώνεται σε σχετική ανάρτηση, δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού για ακόμα μία φορά γίνεται φανερό ο θρησκευτικός ζήλος και η πίστη όλων εκείνων των λαών οι οποίοι στερήθηκαν την θρησκεία τους τις δεκαετίες του «σοσιαλιστικού παραδείσου», ενώ η αναπόφευκτη σύνδεση της θρησκείας με σύγχρονα γεγονότα όπως αυτά που έχουν «άρωμα» τρομοκρατίας (σχετική αναφορά Ρώσου Πατριάρχη), «σύγκρουσης των πολιτισμών», δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Θα εξηγήσουμε.

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη

Δυστυχώς, ζούμε σε μία εποχή όπου η άποψη του Σάμιουελ Χάντιγκτον περί «πολιτισμικών» συγκρούσεων φέρεται να επιβεβαιώνεται με τον πιο δυσάρεστο τρόπο. Η Αραβική Άνοιξη έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε και όπως αυτή εκτυλίσσεται πλέον στη Συρία, στην Αίγυπτο και στο Ιράκ, ΜΟΝΟ ως δογματική θρησκευτική σύγκρουση στην οποία λαμβάνουν μέρος και οι μεγάλες δυνάμεις δι’ αντιπροσώπων μπορεί να εκληφθεί.

Ο διωγμός δε των Χριστιανών, όλων των δογμάτων, αλλά ιδιαιτέρως των Ορθοδόξων από ισλαμοφασίστες της ευρύτερης περιοχής, τείνει να δημιουργήσει καταστάσεις άμεσης πλέον εμπλοκής δυνάμεων οι οποίες θέλουν ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς από τον αφανισμό από τις πατρογονικές τους εστίες.

Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο η Ελλάδα ως ο κληρονόμος και συνεχιστής της Βυζαντινής εποποιίας, ως ο απόγονος και κεντρικό πόλος της Βυζαντινής Κοινοπολιτείας, έχει χρέος να λειτουργήσει ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των Ορθοδόξων και έχει χρέος επιτέλους να φέρει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Μόσχα πιο κοντά.

Η Ελλάδα είναι σε θέση (ηθικά, πνευματικά, νομικά κ.λπ.) να επιβάλει την Τάξη στην Ορθόδοξη Κοινοπολιτεία, δηλαδή να βοηθήσει των Οικουμενικό Πατριάρχη να επιβιώσει των αντιξοοτήτων και των αμφισβητήσεων. Μπορεί να βρίσκεται πάντα κοντά στους αδερφούς Ρώσους και δεν πρέπει να ξεχνά το αυτονόητο αν/όταν η Άγκυρα προβεί στο «απονενοημένο» εναντίον μας, τότε η Δύση θα μιλάει για επιστροφή στην προτεραία κατάσταση και σε… συνομιλίες, ενώ το πλέον πιθανό θα είναι η Μόσχα να εμπλακεί για να γυρίσει η κατάσταση στο «status quo ante bellum».

Με αυτό δεν εννοούμε φυσικά η χώρα μας να ζητήσει να ενταχθεί όπως ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σύμφωνο της Σαγκάης. Απλά εννοούμε, ότι η Αθήνα και ο Ελληνισμός θα πρέπει να ακολουθήσουν μία πολιτική η οποία θα προσπαθεί πάντα να χτίσει γέφυρες μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.

Τα παραδείγματα της προσέγγισης των δύο πλευρών στο θέμα της Συρίας, του Ιράν και της Τρομοκρατίας, αλλά και των Υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο μόνο ενθαρρυντικό για μία τέτοια πολιτική θα πρέπει να εκληφθούν.

Με άλλα λόγια, η ελληνο-ορθοδοξία αποτελεί μια πραγματική «πυρηνική» δύναμη του Ελληνισμού, για φίλους και εταίρους στην ανατολή και στον βορρά, η κλασική και ελληνιστική κληρονομιά αποτελεί το βασικό μας «διαβατήριο» σε σχέση με τους εταίρους μας στην Δύση.

Η «Αγία Ζώνη» και τώρα τα «Τίμια Δώρα», ΔΕΝ έχουν λιγότερη αξία από την παρακαταθήκη της «Δημοκρατίας» και της «Τέχνης». Είναι πλέον καιρός να εκμεταλλευτούμε το γεωπολιτισμικό ειδικό μας βάρος και να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Εμείς δεν πλέουμε πλέον. Είμαστε μια χώρα πελαγωμένη. Κλαίμε απλώς τη μοίρα μας. Αλλωστε, δεν υπάρχουν αποδέκτες των δακρύων μας. Να γελάσουμε; Και ποιος δίνει σημασία στα γέλια μας; Το πολύ πολύ να μας πάρουν για "ευχαριστημένους" και να συνεχίσουν να βαράνε το βιολί τους!

Οποιος λοιπόν στην Ελλάδα κλαίει ή γελάει, ας ξέρει ότι δεν υπάρχουν αυτιά να τον ακούσουν...

Η χθεσινή μέρα είχε απ' όλα. Την "πανηγυριώτική" εκδήλωση βέβαια της επίσημης ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαικής Ενωσης από τη διάτρητη σε αξιοπιστία διεθνώς και με μια δεινοπαθούσα κοινωνία Ελλάδα. Και στην εν λόγω εκδήλωση τόσο στο Ζάππειο, όσο και στο Μέγαρο Μουσικής (διερωτώμαι τόση μνησικακία και φθόνος, ώστε σε τούτο το μέγαρο να μη δοθεί το όνομα ενός εκ των μεγάλων διεθνώς Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως της Κάλλας ή του Μητρόπουλου για παράδειγμα;..), ήταν παρούσες η κυβερνητική οσφυοκαμψία και η πολιτική κυνική αναίδεια εναγκαλισμένες με την αλαζονεία και την έπαρση της εξουσίας του πρωθυπουργού και του κατά τη δική του δήλωση "αναπληρωτή πρωθυπουργού Βαγγέλη Βενιζέλου, αλλά και απούσα η πολιτική βλακεία με κύριο εκπρόσωπό της τον Αλέξη Τσίπρα.

Ετσι χάθηκε μια ισχνή ευκαιρία να ακουστεί μια συντονισμένη πολιτική φωνή για τις ολέθριες μνημονιακές πολιτικές, αν και τα διεθνή ΜΜΕ υποβάθμισαν την όλη εκδήλωση, με τα γερμανικά Μέσα ειδικά να επικεντρώνουν το ρεπορτάζ τους στην αθλιότητα της ελληνικής κοινωνίας, με τηλεοπτικά εύγλωττα πλάνα από τους άστεγους, τα συσσίτια και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις με τη "στρατιά" των ανέργων...

Ηταν και οι εκατέρωθεν γελοίες ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ περί τρομοκρατίας, που σκηνογραφούσαν την πρώτη μέρα ανάληψης της προεδρίας, για να ολοκληρωθεί η χθεσινή "παράσταση" της φαντασμαγορίας για τους φιλοθεάμονες και ευπροσάρμοστους θεατές στη γκροτέσκο αισθητική παρομοίων εκδηλώσεων, με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με το ηχηρό όνομα του καναλάρχη Δημήτρη Κοντομηνά να πρωταγωνιστεί για μια ακόμα φορά στην εισαγγελική λίστα των ποινικώς κολάσιμων αδικημάτων...

Απ' όλα είχε λοιπόν η χθεσινη μέρα για τους πολίτες που με τη ψυχολογία των ναυαγών πάνω σε μια σωσίβια βάρκα, το ρεύμα τους πάει κατευθείαν στο Golf-Stream. Εκεί δεν γλιτώνουμε, ούτε υπάρχει ελπίδα να περάσει καράβι. Ετσι κι αλλιώς, πλοίο δεν έχουμε. Μέσα στη σωσίβια βάρκα στριμωγμένοι βιώνουμε υπό μορφή θεάματος τον πολιτικό κρετισνισμό και την πολιτική αναλγησία, έτσι για να παίρνουμε κουράγιο... Και ως Ελληνες "φορέσαμε" ήδη τη ψυχολογία "ο σώζων εαυτόν σωθήτω". Το ίδιο κάνουν και τα κόμματα. Το ένα πάει να αρπαχτεί από τα ιμάτια του άλλου...Κι όλα μαζί ξεσκίζουν το ρούχο της έρμης της πατρίδας. Με απατηλούς δε λόγους και πολιτικά επινοήματα επιπέδου εγκεφάλου όρνιθας, αποκαλύπτουν την ηθική τους κενότητα.

Για ποιο να προβληματιστούμε περισσότερο; Για τον Αντώνη Σαμαρά που με "σιδερωμένο πρόσωπο", με βλέμμα απλανές και με δέος ενώπιον των αξιωματούχων της Ευρώπης, αλλά και των υπαλλήλων τους, θυμίζει παλιάς κοπής διορισμένου νομάρχη ενώπιον του υπουργού των Εσωτερικών; Για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος περιφέρει τη λιπαρή λογική του στους διαδρόμους του ΠΑΣΟΚ, ψάχνοντας να συναντήσει στελέχη και οπαδούς, αλλά καμαρώνει στα φωτογραφικά στιγμιότυπα με τους δανειστές; Για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μόνιμα "κρύβεται απίσω από τις λέξεις" και ενίοτε εκστομίζει υπερφίαλες αξιώσεις για ...διεθνές συνέδριο των χωρών για το ελληνικό χρέος;

Ε, ναι, υπάρχουν και οι άλλοι υποτιθέμενοι επίδοξοι "καραβοκύρηδες" του "βυθιζόμενου" πολιτικού συστήματος. Να μην επεκταθώ όμως στον πολιτικό σουρεαλισμό τους...Ολοι αυτοί οι παραπάνω προσπαθούν να μας σώσουν! Να σώσουν τα τεθνεώτα; Θαυμάσια η προσπάθειά τους, έτσι για να αστειευτούμε και λίγο, αλλά απλώνουν τα...χεράκια τους στο γκρεμό να συγκρατήσουν ολόκληρη χιονοστιβάδα, που οι ίδιοι δυναμίτισαν με τη δική τους πολιτική ανικανότητα! Ολοι θα μου πείτε; Ναι, όλοι! Θα εκτιμούσα αυτό το ύστατο που υποτίθεται κάνουν, έστω κι αν το κάνουν από το δικό τους οπτικό συμφέρον και τη δική τους ανεπάρκεια, αλλά όλοι οι Ελληνες ή σχεδόν όλοι, έμαθαν να κατρακυλούν ανώδυνα στο χάος κι αυτοί ακόμα τους μιλάνε για ανήφορους!..

Ναυαγοί είμαστε οι Έλληνες και προκαλούμε ίσως κάποιων τη συμπόνοια. Υπάρχουν και οι άλλοι που ανησυχούν για τις συνέπειες που συνεπάγεται το ναυάγιό μας ως χώρα και ως "απολίθωμα" έστω ενός σπουδαίου πολιτισμού. Και προσπαθούν ενίοτε ως ναυαγοσώστες να μας δώσουν χείρα βοηθείας, αλλά και παλαιότερα, πριν καταλήξουμε στη δίνη του οικονομικού τυφώνα, έρχονταν να μας κάνουν διανοητογράφημα, κατά το εγκεφαλογράφημα. Επειδή βέβαια διεπίστωναν ότι οι εκπρόσωποί μας στην πολιτική δεν διέθεταν εγκέφαλο ή αντιδρούσαν ως κολοκυθόμυαλοι, δεν έκαναν την εξέταση.

Και έτσι βρεθήκαμε να μας παρασύρει το κύμα της θάλασσας και των ποταμών, όπου τέλος πάντων βρεθούμε. Και οι πολιτικοί μας θα πιάσουνε από μια γέφυρα ο καθένας και θα βγάζουνε οσονούπω λόγο στις πέστροφες! Θα μοιράζουνε υποσχέσεις και λόγια παχυλά στα χέλια, ενώ εμείς θα λιβανίζουμε τους καρχαρίες να μας λυπηθούν...

Του Στέλιου Συρμόγλου από freepenΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Έχει παρατηρηθεί ότι σε περιόδους μεγάλης ενδείας και λιμού τα σκυλιά συχνά στρέφονται το ένα εναντίον του άλλου και φτάνουν στο σημείο κανιβαλισμού, δηλαδή προσπαθώντας να επιβιώσουν αλληοφαγώνονται μεταξύ τους. Κάπως έτσι έχει αρχίσει να διαμορφώνεται η κατάσταση στο πολιτικό σύστημα αυτής της δύσμοιρης χώρας, της χώρας που προδόθηκε από τους ηγέτες της και σύρθηκε σιδηροδέσμια στον γκρεμό.

Πολλοί έχουν την ελπίδα να δώσει ο ίδιος ο λαός την πρέπουσα τιμωρία σε όλους αυτούς τους «σωτήρες» του  που κατέστρεψαν τα πάντα. Η εντύπωση όμως είναι ότι αυτό ο λαός καταπονημένος και εξουθενωμένος, αυτός ο λαός που δεν έχει καμιά ηγεσία, καθώς όλοι αυτοί που θα μπορούσαν να τον καθοδηγήσουν στην απελευθέρωση από την μνημονιακή κατοχή του κάνουν τον «έξυπνο» και… χορεύουν μόνο έξω από τον χορό, είναι ανίκανος να σωθεί. Στρατός, δικαιοσύνη, ιεραρχία, διανοούμενοι, βρίσκονται σε κατάσταση πλήρης αδράνειας και το μόνο που ξέρουν είναι η «σιγή της σφίγγας» ενώ παρακολουθούν απρόσωποι την χώρα να βουλιάζει στο χάος και στον αφανισμό.

Τι απομένει λοιπόν από όλη αυτή την ζοφερή κατάσταση, που μόνο η αιθαλομίχλη που πνίγει τις ανάσες των Ελλήνων καθώς καίνε ότι βρουν μπροστά τους για να ζεσταθούν την απεικονίζει με τον πιο γλαφυρό τρόπο; 
Αυτό που απομένει για να καθαριστεί η κόπρος του Αυγεία, είναι αυτό που έχει αρχίσει να «χαράζει» με όλες τις παρενέργειες και τις αλυσιδωτές εκρήξεις του με ανυπολόγιστες ακόμα συνέπειες. 
Το μόνο που φαίνεται ότι αυτή την στιγμή μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα προς την σωτηρία, είναι όλος αυτός ο συρφετός να αρχίσει να αλληλοφαγώνεται καθώς τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε, είναι πλέον αδιέξοδα και για τον ίδιο και για την δική του επιβίωση. 

Έτσι, άρχισαν δειλά δειλά κάποια σκάνδαλα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 
Έτσι όλη αυτή η «μπόχα», καθώς άρχισε να σκάει το σπυρί και το πύο να βγαίνει στην επιφάνεια, άρχισε να αναδύει όλη την «βρώμα» της  σε όλα τα επίπεδα. 

Πολιτικοί κλέφτες και απατεώνες, καναλάρχες νταβατζήδες, μεγάλοδημοσιογράφοι δοσίλογοι, διαπλεκόμενοι που στήριξαν με γεμάτα τα βιβλιάρια των καταθέσεων τους αυτό το σάπιο σύστημα, έχουν αρχίσει να αλληλοκατηγορούνται και να βγάζουν το  ένα μετά το άλλο, τα «άπλυτα» του άλλου στην φόρα. 
Έκπληκτοι συχνά ακόμα και οι ίδιοι, δεν πιστεύουν στα μάτια τους πως αυτό το σύστημα δείχνει να καταρρέει από μόνο του καθώς βασίστηκε στην μεγαλύτερη σήψη που υπήρξε ποτέ στην ελληνική ιστορία. 
Μίζες, εξοπλιστικά σκάνδαλα, δάνεια μαϊμού, επιδοτήσεις πλαστές, τεράστια οικονομικά σκάνδαλα και όχι μόνο, σκιαγραφούν όλο αυτό το «τοπίο της αμαρτίας» που δημιουργήθηκε κυρίως τα τελευταία τριάντα χρόνια σέρνοντας αυτόν τον λαό στην αρχή σε μια πλαστή εικονική ευδαιμονία, και στην συνέχεια στον Καιάδα.

Βέβαια, πολλοί θα υποστηρίξουν ότι υπάρχει και η ευκαιρία των επερχόμενων εκλογών. Η ευκαιρία να δοθεί ένα σκληρό μάθημα σε όλους αυτούς που έχουν ακόμα το θράσος να εμφανίζονται και να χαμογελούν πάνω στα πτώματα που συσσώρευσαν. 
Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς όλες οι προηγούμενες ευκαιρίες αποδείχτηκαν… μόνο ευκαιρίες και η… Λερναία Ύδρα έχει πολλά κεφάλια. 
Η πολυετής τηλεοπτική καλλιέργεια της αποχαύνωσης, έχει αποδώσει πολύ πλουσίους καρπούς και ο… καναπές έχει γίνει το εθνικό μας έμβλημα. 
Η μόνη ίσως πολύ σοβαρή ελπίδα να σωθεί η Ελλάδα, μια χώρα από τις πιο προνομιούχες σε όλο τον κόσμο, είναι όλα αυτοί οι «κύνες» να αλληλοσπαραχτούν μεταξύ τους.
 Ήδη το «πάρτι» έχει αρχίσει και έπεται συγκλονιστική συνέχεια. 
Αν πάλι έχω άδικο, τότε μακάρι!Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Απομόνωσε πολιτικά τον Σαμαρά σύσσωμη η αντιπολίτευση
Ούτε έναν (!) από τους αρχηγούς των κομμάτων που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνησή του δεν μπόρεσε ο πρωθυπουργός να προσελκύσει στη φιέστα για την ΕΕ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Κουβέλης, ούτε ο Κουτσούμπας! Κανένας πολιτικός αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης δεν παραβρέθηκε στις τελετές της επίσημης ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλά­δα! Έχουμε την εντύπωση ότι ποτέ και πουθενά στην ιστορία της ΕΟΚ και της ΕΕ δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα! Ποτέ καμία κυβέρνηση οποιασδήποτε χώρας που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν έχει εμφανιστεί τόσο απομονωμένη πολιτικά ώστε να είναι ανίκανη να εξασφαλίσει την έστω τυπική, για λόγους πολιτικής αβρότητας ή ακόμη και για λόγους πρωτοκόλλου, πα­ρουσία των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις σχετικές εκδηλώσεις.

"Γουστέρες" πρέπει να κα­τάπιναν γι αυτό το φιάσκο όχι μόνο ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, αλλά και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί! Κανείς φυσι­κά δεν μίλησε γι' αυτό, όμως είναι απολύτως βέβαιο ότι η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχασε στα μάτια των Ευ­ρωπαίων "κηδεμόνων" της πολλούς πόντους εξαιτίας αυτής της αποτυχίας της. Δεν αναφερόμαστε σε γραφειοκράτες τύπου Μπαρόζο ή Βαν Ρομπάι, αλλά πρωτίστως στην πολιτική ηγεσία του Βερολίνου.

Ξέρουν πο­λύ καλά οι Γερμανοί ότι δεν είναι εποχή που η ΕΕ αντέχει σε δοκιμασίες αυτού του τύπου. Βεβαίως και θέ­λουν πρωτίστως κυβερνήσεις υποτακτικές στα κελεύσματα και τις εντολές τους, αλλά απαιτούν ταυτόχρονα οι κυβερνήσεις αυτές να μην είναι τόσο κραυγαλέα απομονωμένες ακό­μη και από το υπόλοιπο αντιπολιτευ­τικό φάσμα. Όταν σε μια επτακομματική Βουλή δεν πάει κυριολεκτικά ούτε ένας (!) αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης στις φιέστες της ΕΕ, αυτό συνιστά σοβαρό πρόβλημα, για­τί αυτή η αποστροφή προς την ανά­ληψη από την κυβέρνηση της προεδρίας της ΕΕ περνάει στους οπαδούς των αντιπολιτευτικών κομμάτων και σίγουρα έχει αρνητική αντανάκλαση και στην ίδια την ΕΕ. 

Αν μάλιστα προσθέσει κανείς ότι σε πέντε μήνες έχουμε ευρωεκλογές και μάλιστα ευρωεκλογές όπου αναμένεται πρωτοφανής εκλογική ενίσχυση των πάσης φύσεως αντι-ΕΕ κομμάτων, αριστερών και δεξιών, γίνεται εμφανέστερο το μέγεθος του προβλήματος που προ­καλεί στην ΕΕ η πλήρης πολιτική απο­μόνωση της κυβέρνησης Σαμαρά - Βε­νιζέλου. 

Είδαν οι της ΕΕ επιπροσθέτως τα πράγματι εντυπωσιακά αστυνομικά μέτρα παντελούς απομόνωσης του κέ­ντρου της Αθήνας από τον ελληνικό λαό. Το κλείσιμο τριών κεντρικών σταθμών του μετρό (Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Μέγαρο Μουσικής). Τα οδοφράγματα με κλούβες των ΜΑΤ. Τα οκτώ εγκλωβισμένα άδεια τρόλεϊ και λεωφορεία στο Ζάππειο. Τις αμέτρητες "σιδηρόφρακτες" διμοιρίες, λόχους και... ταξιαρχίες των ΜΑΤ που έδιναν στην Αθήνα την όψη κατακτη­μένης πόλης. Τον εξόφθαλμο δηλαδή φόβο της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενι­ζέλου να κρατήσει τον λαό όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον πρωθυ­πουργό, τους υπουργούς και τα στελέ­χη της - και τους Ευρωπαίους προσκεκλημένους της, φυσικά. 

Εντάξει εδώ και δεκαπέντε χρό­νια οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνωρί­ζουν ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι εποχές όπου οι πρωθυπουρ­γοί των χωρών έκαναν παραδοσιακά περιπάτους μέσα στο πλήθος που τους επευφημούσε, στις πόλεις όπου συνέρχονταν οι σύνοδοι κορυφής της ΕΕ, περικυκλωμένοι από απλούς πολίτες που λαχταρούσαν να τους σφίξουν το χέρι. Από το σημείο αυτό όμως υπάρχει μεγάλη απόσταση μέχρι του σημείου να αστυνομοκρατείται η Αθή­να λες και πρόκειται να αντιμετωπίσει…. λαϊκή επίθεση επειδή κάποιοι ασήμαντοι, ανώνυμοι Ευρωπαίοι υπάλληλοι γραφειοκράτες και εκπρό­σωποι χωρών σε χαμηλή βαθμίδα μα­ζεύτηκαν στο Ζάππειο και στο Μέγαρο Μουσικής μαζί με τον πρόεδρο της Κομισιόν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - χωρίς δηλαδή να βρίσκεται στην Αθήνα ούτε ένας ξένος ηγέτης ευρωπαϊκής χώρας. Σαν να μην έφταναν τα όσα είδαν με τα μάτια τους οι της ΕΕ προχτές, ήρθαν και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξάγει κάθε χρόνο σε όλες τις χώρες της ΕΕ η εταιρεία Γκάλοπ για να συ­μπληρώσουν την εικόνα.
 
Σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά πρωτίστως στην Ελλάδα, έχει προσλάβει πρωτοφανείς διαστάσεις η καταβαράθρωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ΕΕ και της αποδοχής της ηγεσίας της Ευρώπης από τους λαούς της. Ειδικά στη χώρα μας, το 2009, το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του 60% των ερωτη­θέντων εξέφραζε την εμπιστοσύνη του προς την ευρωπαϊκή ηγεσία. Το 2013, το ποσοστό αυτό είχε καταπο­ντιστεί στο... 19%!!! Δεν έμεινε τίποτα όρθιο! Ούτε καν οι... μισοί από τους προ ενάμισι έτους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν εμπιστεύο­νται πλέον τους ηγέτες της ΕΕ, γιατί οι Έλληνες εύπιστοι και καλοπροαί­ρετοι σίγουρα είναι, αλλά πολιτικά ανόητοι σίγουρα δεν είναι - όπως άλ­λωστε αναμένεται να αποδειχθεί και στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου