Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

8 Ιαν 2014

Και γιατί ρε λεβέντες, αφού το μέτρο για τα 25 ευρώ ήταν καλό, το πήρατε πίσω άρον-άρον και το βάλατε υπόθετο;

Εσείς δεν το ψηφίσατε, μόνοι σας, εν τω μέσω της νυκτός, και με κομματική πειθαρχία, και χειροκροτούσατε μετά;

Πού είναι τώρα εκείνος ο ρεζίλης ο Γιατρουδάτος, που μόλις χθες έλεγε ότι είναι αναγκαίο για να μην "μπαινοβγαίνουν οι τζαμπατζήδες τα βράδια στα νοσοκομεία"(!!!), να το υπερασπιστεί;

Πού είναι ο τζουτζές υπουργός Υγείας να επιχειρηματολογήσει;
Να χαθείτε Παλιάνθρωποι (με "Π" κεφαλαίο)!

Όλα τα μέτρα, όλους τους νόμους έτσι στο πόδι τους φτιάχνετε!
Κι αν περάσουν πέρασαν...
Εις υγείαν των κορόϊδων!
Αν όμως βρεθεί αντίδραση, τάχα "κόπτεσθε δια το καλόν" του πολίτη!

Όλα πρόχειρα, όλα χωρίς δεύτερη σκέψη και μελέτη... 
Σάμπως στο σβέρκο σας θα τα εφαρμόσετε;
Τώρα πώς βρήκατε "ισοδύναμα", και μάλιστα μέσα σε μιά μέρα;

Αλλά έτσι είναι το χούι σας. 
Ρίχνει ο ένας μία πορδή, σπεύδετε όλοι να πάρετε άρωμα και να συμφωνήσετε!

Καμόρα Α.Ε.! Αρκεί να εισπράττετε!

Βρέθηκαν όμως τώρα μερικοί πασόκοι που νομίζοντας ότι έτσι θα διασωθούν, απείλησαν τον αρχηγό τους: "ή το παίρνεις πίσω ή σε σχολάμε!". 
Πράγμα που σήμαινε ότι θα έπεφτε η κυβέρνηση.

Βγήκε λοιπόν η Αυτού Χυδαιότης και είπε, θρασύτατα όπως πάντα: Την απόσυρση του μέτρου πρέπει να την πιστωθεί το ΠαΣοΚ!

Τί να πιστωθεί ρε αρχικαραγκιόζη; 
Πριν δέκα μέρες δεν την ψηφίσατε, Παλιανθρωπότατε;

Βγήκε και το πρωθυπουργεύον χανουμάκι των Βρυξελλών και με προσωπική του πιά παρέμβαση(!!!), ανέστειλε το μέτρο! 
Για να διασώσει την κυβέρνηση και το τομάρι του. 
Όχι ότι τον έπιασε ο πόνος για τον λαό!

Αυτή την παλιανθρωπιά και την κακουργία σας, και την διαστροφή και διαστρέβλωση των πάντων και κάθε αλήθειας, θάρθει ώρα που θα την πληρώσετε πανάκριβα...

Γι αυτήν την ώρα ζούμε!...

Πηγή Ουδέν Σχόλιον


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Αν έχεις 5 δολάρια για κάθε κιλοβατώρα ζεσταίνεσαι, αν δεν τα έχεις παγώνεις… τόσο απλό.

Κάποιοι μας λένε ότι η ιδιωτικοποίηση των εταιριών κοινής οφέλους θα μειώσει τις τιμές.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αγαθά απαραίτητα για την επιβίωση του πληθυσμού μπορούν να αντιμετωπιστούν σαν οποιαδήποτε εμπορικά προϊόντα.

Κάποιοι θεωρούν ότι τα πάντα μπορούν να τα ρυθμίζουν οι αγορές.

Όλοι αυτοί ας διαβάσουν το άρθρο των «FINANCIAL TIMES» για το τι συνέβη στις ΗΠΑ μετά το κύμα ψύχους που αντιμετωπίζουν:

Άρθρο: «Freeze drives up US gas and power prices»  
By Gregory Meyer in New York»

Ο παγετός ανεβάζει στις ΗΠΑ τις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας
Η ανακοίνωση των μετεωρολόγων ότι σήμερα θα είναι η πιο κρύα μέρα του 21ου αιώνα, εκτόξευσαν στις ΗΠΑ τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στα ύψη.

Οι κινήσεις από τη Νέα Υόρκη στο Τέξας θύμισαν τις αγορές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της προηγούμενης δεκαετίας, πριν ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις που εγγυόντουσαν νέες προμήθειες και μετριασμένη μεταβλητότητα.

Σύμφωνα με το ICE Futures US Εxchange, τη Δευτέρα, η παράδοση φυσικού αερίου για τον αγωγό Transco στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των $90 ανά εκατ. Βρετανικών Θερμικών Μονάδων, δηλαδή 660% από το κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας και 20 φορές περισσότερο από τις τιμές αναφοράς των μελλοντικών συμβολαίων.

«Πρόκειται για τιμολογιακή πολιτική που καθορίζεται από την έλλειψη» δήλωσε ο Τέρι Viswanath, αναλυτής της BNP Paribas, « Έχουμε πολύ κρύο, παγωμένο αέρα, και ανησυχία ότι μπορεί να μην παραχθεί αρκετό αέριο σε αυτή την περιοχή».

Λόγω του ψύχους η ημερήσια ζήτηση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε τη Δευτέρα στα 125.7bn κυβικά πόδια, νέο υψηλό ρεκόρ όλων των εποχών, ενώ την Τρίτη αυξήθηκε, σύμφωνα με Bentek Energy. Ο όγκος ζήτησης ήταν σχεδόν διπλάσιος από την εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου.

Το σκληρό κρύο αναγκάζει τους κατοίκους της Νέας Υόρκης να κάψουν περισσότερο φυσικό αέριο για την παραγωγή θερμότητας, αναγκάζοντας έτσι κάποιες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να κάψουν περισσότερο ακριβό πετρέλαιο για τα καύσιμα προκειμένου να παράγουν παραπάνω ενέργεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από την BNP Paribas οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκαν για πρώτη φορά πάνω από $5.000 ανά μεγαβατώρα, δηλαδή 19.000% (δεκαεννέα χιλιάδες %) πάνω, μέσα σε λίγες ώρες.Η Ελλάδα, δυστυχώς (και) για το σοβαρότατο θέμα της «διαχειρίσεως» της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη δεν έχει διαχρονική, σταθερή και σαφή στρατηγική και θέσεις. Από της εφαρμογής της συνθήκης της Λωζάνης μέχρι σήμερα, για διαφόρους και διαφορετικούς κατά περίπτωση λόγους (η οποιαδήποτε ελληνο-τουρκική φιλία, μικροκομματικοί και μικροπολιτικοί λόγοι, αφέλεια, φοβίες κλπ) έχει κατορθώσει να θεωρήσει, για μια μεγάλη χρονική περίοδο, η ίδια η Ελλάδα τη μειονότητα ως «τουρκική» και να «τουρκοποιήσει» την παιδεία. Να περιθωριοποιήσει και απομονώσει τα μη τουρκικά τμήματα της μειονότητας, Πομάκους και Ρομά με συνέπεια αυτοί να ωθούνται προς τις αγκάλες της Τουρκίας, αποτελώντας εύκολη λεία για την τουρκική προπαγάνδα και τα όργανά της. 

Κατάφερε επίσης η Ελλάδα να απομονώσει το σύνολο της μειονότητας από την χριστιανική κοινότητα της Θράκης (γκετοποίηση). Με το να επιτρέψει την ίδρυση του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, κατέστησε τούτο κέντρο συντονισμού και άντρο όλων των δραστηριοτήτων της επίσημης πλέον Τουρκίας, για την προώθηση των σκοπών και συμφερόντων της στην περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια, είναι γεγονός, ότι από τη χώρα μας καταβάλλονται, στα πλαίσια ελπίζουμε μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής, πιο συντονισμένες προσπάθειες προς τη σωστή κατεύθυνση, διορθώσεως των λαθών του παρελθόντος με ενέργειες όπως: Κατάργηση και απαγόρευση χρήσης και χρησιμοποίησης του όρου «τουρκικός» από τα διάφορα σωματεία και οργανώσεις. Σημαντικές παρεμβάσεις στα θέματα παιδείας όπως διορισμός Ελλήνων ιεροδιδασκάλων, φοίτηση μειονοτικών φοιτητών στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ κα. 
Θέλουμενα πιστεύουμε ότι η στροφή αυτή της πολιτικής της χώρας μας θα συνεχισθεί και δεν θα εκτραπεί από τις συνήθεις πρακτικές που ελλοχεύουν στην ελληνική πολιτική και κρατική πραγματικότητα, όπως οι κίνδυνοι παρεισφρήσεως κομματικών και μικροπολιτικών συμφερόντων. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει και το πρόσφατο παράδειγμα της παρ΄ολίγον (προ ενός περίπου έτους) καταψηφίσεως του σωστού μέτρου των ιεροδιδασκάλων, για μικροπολιτικούς λόγους.

Από την πλευρά της η Τουρκία εφαρμόζει μια σταθερή πολιτική, στρατηγική και τακτική με σκοπό:
(1) Την αυτονόμηση της μειονότητας 
2) Την «απορρόφηση» όλων των ετεροκλήτων στοιχείων της μειονότητας (Πομάκοι, τσιγγάνοι), χρησιμοποιώντας
προς τούτο κάθε πρόσφορο μέσο, απειλές, εκβιασμούς, χρηματοδοτήσεις, εύνοιες κ.λ.π. 
3) Την οικονομική κυριαρχία της μειονότητας επί του τοπικών οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως εμπορίου, βιοτεχνιών κ.α. με εξουδετέρωση και απομείωση του μεριδίου που βρίσκεται στα χέρια των χριστιανών, αλλά και με έντονη προσπάθεια αποκτήσεως γης. 
4) Την διατήρηση της «γκετοποίησης» της μειονότητας με απαγόρευση εντάξεώς της στην τοπική κοινωνία και την αστικοποίησή της. 
5) Τη συλλογή πληροφοριών υπέρ της Τουρκίας. 
6) Τη στρατολόγηση προσωπικού για να χρησιμοποιηθεί σε υπάρχουσα παράνομη οργάνωση ή ενδεχόμενη δημιουργία τέτοιου παρανόμου μηχανισμού.

Ως μέσα για την υλοποίηση των ως άνω στόχων της η Τουρκία εφαρμόζει εγκεκριμένα γνωστά σχέδια, τα οποία προβλέπουν:
1) Tη δημιουργία εκτεταμένων δικτύων νομίμων, νομιμοφανών και παρανόμων οργανώσεων στο εσωτερικό. Υπόψη ότι στις μειονότητες δεν εφαρμόζεται το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης (Η αρχή της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών υπερισχύει σαφώς και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης βρίσκει κατοχύρωση στη γενικότερη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συνόλου του πληθυσμού της χώρας. Στα πλαίσια της ΔΑΣΕ, έχει ερμηνευτεί ότι καλύπτεται το απαραβίαστο των εσωτερικών και των εξωτερικών συνόρων των κρατών. Άρα δεν είναι νόμιμη η απόσχιση της Κράινα στην Κροατία, που κατοικείται από σερβική μειονότητα. Το ίδιο ισχύει για το Κόσσοβο και την Βοϊβοντίνα της Σερβίας, όπου πλειοψηφεί η αλβανική και η ουγγρική μειονότητα αντίστοιχα).
2) Τη λειτουργία ενός ευρέως, επίσης, δικτύου ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί), αλλά και του διαδικτύου.
3) Την έντονη και με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό οικονομική διείσδυση στην περιοχή της Θράκης και όχι μόνο, με κύριο όργανο την τουρκική τράπεζα "Ζιραάτ''.

Τέλος, κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι όλα τα παραπάνω εντάσσονται στο όραμα όλων των τουρκικών κυβερνήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, για ανασύσταση του Misak-ı Milli, και συγκεκριμένα τη δημιουργία μιας συμμαχίας-συνομοσπονδίας, η οποία εντός των γεωγραφικών συνόρων της θα περιλαμβάνει: πρωτίστως, το ιρακινό Κουρδιστάν και εδάφη της βόρειας Συρίας. Και στη συνέχεια, την Κύπρο, τα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη μέχρι και τη Θεσσαλονίκη.
 
* Πηγή: Μελέτη της Επιτροπής Μελετών - Ερευνών ΣΕΕΘΑΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Χαρείτε, από σήμερα είμαστε πρόεδροι των Ευρωπαίων Εγκληματιών. Έχουμε την μεγάλη τιμή να είμαστε η κεφαλή της μαφιόζικης οργάνωσης και ως αρχιμαφιόζοι θα πηγαίνουμε καβάλα στο άλογο πατώντας πάνω από πτώματα Ελλήνων που δεν κατάφεραν να αντέξουν την υπεροχή να είσαι Ευρωπαίος Εγκληματίας. Δεν είναι ειρωνεία των καιρών να πάρει η Ελλάδα την προεδρία, ήταν το κέρδος που θα είχαν οι εντόπιοι μαφιόζοι αφού κατάφεραν να έχουν στην ηγεσία της χώρας εγκληματίες, δοσιλόγους, ρουφιάνους και από κάτω έναν ξεδιάντροπο κομματικό λαό να φυλάει τις χλιδάτες γιάφκες της.. Η ελληνική ηγεσία έφθασε στο απόγειο της παγκόσμιας λοβιτούρας μέσα σε μόνο 4 χρόνια δραστηριότητας, ως ομάδα των πιο αποδοτικών εκκαθαριστών παγκοσμίως εν καιρώ ειρήνης. 
Ας σταματήσει πια ο λαός να τα ρίχνει για τα όσα συμβαίνουν στους δανειστές και στους εταίρους. Ο ελληνικός λαός από σήμερα προεδρεύει της Ε.Ε με τους ψηφισμένους εκπροσώπους που αυτός διάλεξε. Η πλειοψηφία επέλεξε να παίξει το ρόλο του εντολέα δίνοντας διαταγή να συσταθεί η μαφιόζικη ομάδα που αποτελεί την κυβέρνηση, παίρνοντας τα μαύρα χρήματα μέσω αισχρών συμβολαίων (τα λένε και Μνημόνια) για να μπορεί να έχει το κώλο της χορτάτο. Ψηφοφόρε, άσε τα σάπια και τα “δεν ήξερες τι θα συμβεί” γιατί κάθε τέλος του μήνα περνάς από το ταμείο ως μπράβος της πιάτσας να εισπράξεις το αντίτιμο της στήριξης που έδειξες στους Κορλεόνε της Ελλάδας. Συμμετείχες και συνεχίζεις να συμμετέχεις στο έγκλημα συνειδητά σκοτώνοντας αθώους και πουλώντας κομμάτια Ελλάδας χωρίς ίχνος ηθικής αναστολής. 
Από την άλλη οι αντιπολιτευόμενοι μαφιοζάκοι του Σύριζα όλο δεν θέλουν να συναγελάζονται με τους αρχιμαφιόζους και όλο κολιγιές με την Κομισιόν κάνουν. Στέλνουμε πρόεδρο για την εταιρεία Κονομισιόν από τις εθνικές περιουσίες, πολιτικό άνδρα που γράφει το διαβατήριό του “Έλληνας”. Τα χώρισαν τα τσανάκια οι πλειοψηφικοί μαφιόζοι με τους μειοψηφικούς. Οι πρώτοι παίρνουν την προεδρία της ΕΕ, οι δεύτεροι δίνουν πισινό για την Κομισιόν αλλά από την άλλη ο πρόεδρος της μικρομαφιόζικης (μέχρι στιγμής) οργάνωσης Σύριζα, δεν συμμετέχει στις φιέστες για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, κάνοντας αντίσταση! Ποιον δουλεύετε, ωρέ; Αν θέλατε να κάνετε αντίσταση για την ανάληψη της προεδρίας θα μπορούσατε να κάνετε το πολύ απλό: Να κάνετε κατάληψη επ' αορίστου της Βουλής. Τα μαγειρεία της Βουλής γεμάτα είναι για 10 κατοχές, τουαλέτες έχει, κρεβάτια έχει, ζέστη έχει. Θα την κλείνατε με λουκέτο δείχνοντας ότι αφού αποδέχθηκαν οι αρχιμαφιόζοι το δακτυλίδι της Ευρωπαϊκής οργάνωσης, τότε η Δημοκρατία κλείνει το ναό της όχι λόγω πένθους αλλά λόγω ξεφτίλας. Αλλά αυτές είναι ιδέες για άντρες όχι για Αλέξηδες.
Άξια την πήραμε την προεδρεία και ας σταματήσουν τα διεθνή μέσα να χλευάζουν “τον ζητιάνο στην κορυφή της ΕΕ”. Ποιον ζητιάνο; Ο καλύτερος διαχειριστής μαύρων χρημάτων όλης της ΕΕ αποδείχθηκε η Ελλάδα. Δεν την σταμάτησαν ούτε φτώχεια, ούτε πόνος, ούτε θάνατος, ούτε παγετός, ούτε τίποτε. Ας μας αναφέρουν ένα άλλο κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαφιόζων που ήταν τόσο αποδοτικό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ας μας δείξουν έναν ακόμα λαό όχι μόνο στην ΕΕ αλλά παγκοσμίως που όχι μόνο γουστάρει να πατάει επί πτωμάτων αλλά ηδονίζεται με τον βασανιστικό θάνατο του συμπατριώτη του. Κανέναν δεν θα βρουν διότι είμαστε οι Πρώτοι. 
Οι Πρώτοι των Πρώτων και όχι οι τελευταίοι των τελευταίων όπως θέλουν να μας χαρακτηρίζουν όλοι οι δεύτεροι της Ευρώπης. Ο ελληνικός κομματικός λαός δεν δείχνει ίχνος τρόμου απέναντι στο απάνθρωπο. Είναι στυγνός παγερός εγκληματίας. Δεν έχει ούτε μία ανακοίνωση για τον βασανιστικό θάνατο του καρκινοπαθούς που δεν δέχθηκαν 4 δημόσια νοσοκομεία να περιθάλψουν λόγω εντολών. Όχι των εντολών του μαφιόζου υπουργού αλλά λόγω των εντολών του ίδιου του κομματικού λαού. Αντίθετα μαζεύονται σε χαρούμενες συναυλίες για να υποστηρίξουν τις δήθεν ελευθερίες λαμόγιων που διογκώνουν τις κομματικές τους γραμμές. 
Η προεδρία μας ανήκει δε της ανήκουμε. Την φτιάξαμε μέσα σε κάλπες, μέσα σε κομματικά γραφεία, μέσα σε ρουσφέτια και προεκλογικά χτυπήματα στην πλάτη. Ποτέ δεν επιλέξαμε τον ικανότερο αλλά τον αποδοτικότερο. Ποτέ δεν αναρωτηθήκαμε πώς γεμίζει το πουγκί μας αλλά πόσο γεμάτο θα είναι. 

Κι αν μέχρι να φθάσει το χρηματικό κέρδος ως εμας χανόταν ζωές, αξιοπρέπειες και όνειρα είχαμε την παγερότητα να υπογράφουμε με τον εαυτό μας την υπέρτατη Omertà.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Σαν αστακοί συνεχίζουν να εξοπλίζονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, την ώρα που οι ελληνικές αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ειδικότερα, την επιλογή του ναυπηγείου Sefef Gemi Insaati A.s., ως αναδόχου του διαγωνισμού για το «Πρόγραμμα εγχώριας ναυπήγησης LHD» (Landing Platform Dock) για την κατασκευή ενός αποβατικού πλοίου αμφίβιας επίθεσης, ανακοίνωσε χθες το πανίσχυρο υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας.

Η πρόταση που επελέγη από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό είναι αυτή των ισπανικών ναυπηγείων Navantia, η οποία στηρίζεται στο ισπανικό μίνι αεροπλανοφόρο “Juan Carlos I”.
Όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα της “Hurriyet», οι διαπραγματεύσεις με το Sedef έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά σε περίπτωση μη συμφωνίας με τα ναυπηγεία η Τουρκία θα προχωρήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων με τη δεύτερη επιλογή, που είναι τα ναυπηγεία DESAN Deniz Insaat Sanayi .A.S.

Το σχέδιο
Μαζί με το πλοίο αμφίβιας επίθεσης LPD (που θα λειτουργεί και ως μικρό αεροπλανοφόρο) θα κατασκευαστούν και τέσσερα αποβατικά σκάφη μεταφοράς οχημάτων LCM, δύο αποβατικά μεταφοράς προσωπικών LCVP, καθώς και ένα μικρό σκάφος διοίκησης.

Το τελικό πλάνο έχει ως στόχο το πλοίο αμφίβιας επίθεσης να μπορεί να φιλοξενεί δύναμη μέχρι 1.000 στρατιωτών και προσωπικού, οκτώ ελικοπτέρων, τριών UAV (μη επανδρωμένων αεροσκαφών), 13 τεθωρακισμένων και 81 εξοπλισμένων οχημάτων.
Το κόστος του προγράμματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 400.000.000 ευρώ.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών, οι οποίες έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, σχετικά με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις, επιβεβαιώνουν με τον χειρότερο τρόπο όσα μέχρι τώρα, ακούγονταν δεξιά και αριστερά ως φήμες και ψίθυροι: Η διαπλοκή στην Ελλάδα κάνει πλιάτσικο με τη σύμφωνη γνώμη και τη συμμετοχή ενίοτε, της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

Δυστυχώς μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις φαίνεται ότι και η «κουτσή Μαρία» προσπαθούσε να συμμετάσχει στο πάρτι της μίζας σε όλα τα επίπεδα. Όπως αποδεικνύεται εκείνοι που κρατούσαν και κρατούν ψηλά τη σημαία της εντιμότητας και της θεσμικής εκπροσώπησης της ιδιότητάς τους, είναι ΛΙΓΟΙ (ποσοτικά).

Πολιτικοί, συνδικαλιστές, δημόσιοι λειτουργοί, επιχειρηματίες, εργολάβοι ακόμη και στρατιωτικοί, με τη στήριξη μεγάλου μέρους του δημοσιογραφικού κατεστημένου συνθέτουν ένα γαϊτανάκι αρπακτικών δημόσιας περιουσίας, που καθημερινώς διευρύνεται με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων «επιφανών» πολιτών της δύσμοιρης τούτης χώρας.

Τα στοιχεία που έχουν εμφανιστεί στη δημοσιότητα έχουν δύο βασικά σημεία. Οι μίζες είναι βασικό κριτήριο για την υπογραφή σύμβασης και η ελληνική διαπλοκή έχει μια «ιδιαίτερη» αδυναμία στις Γερμανικές εταιρείες!

Στις υποθέσεις διαπλοκής και διακίνησης μαύρου χρήματος που διερευνά και ελέγχει η Δικαιοσύνη εμπλέκονται μεταξύ άλλων, οι δύο υπουργοί Άμυνας (Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου) που είχε διορίσει ο κ. Σημίτης την οκταετίας της Πρωθυπουργίας του. Επίσης ας μη λησμονούμε ότι οι δύο βασικοί συνεργάτες του και εξ απορρήτων του, οι οποίοι τότε εμφανίζονταν ως «οι Ηρακλείς του στέμματος» έχουν παραδεχθεί ότι έλαβαν χορηγία από τη γνωστή Γερμανική εταιρεία διαπλοκής.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αφωνία του πρώην Πρωθυπουργού στη θητεία του οποίου φαίνεται να έγινε το μεγάλο φαγοπότι. Παρόλο που ειδικά για τα εξοπλιστικά οι αποφάσεις παίρνονταν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, γνωστό ως ΚΥΣΕΑ (και όχι από τον υπουργό Άμυνας), το οποίο διόρισε και προήδρευε ο πρώην Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της θητείας του, δεν έχει αισθανθεί μέχρι τώρα την ανάγκη να πει μια λέξη…

Μέσα στην Ελληνική Βουλή επί Πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη είχε καταγγελθεί από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση ότι: «η μίζα είναι κυβερνητική οδηγία». Η απάντηση του τότε Πρωθυπουργού ήταν ότι όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα.

Η δικαιοσύνη έχει αρχίσει και ξετυλίγει το κουβάρι της μίζας στην Ελλάδα αλλά και τις υπόγειες διαδρομές με εργολάβους, εμπόρους όπλων και με τη Γερμανική διαπλοκή και όχι μόνο. Παρόλα αυτά ο πρώην Πρωθυπουργός αρνείται να μιλήσει. Όχι μόνο δεν καταδικάζει τη διαφθορά και τη διαπλοκή των συνεργατών του, όχι μόνο δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη των πεπραγμένων τους αλλά όπως και κάθε φορά που βρισκόταν σε δύσκολη θέση, κρύβεται. Μια ανασκόπηση στην νύχτα των Ιμίων αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι του αρέσει να εξαφανίζεται στα δύσκολα…

Ως πολιτικός προϊστάμενος, ως Προεδρεύων του ΚΥΣΕΑ, ως Πρωθυπουργός αλλά και ως προς τις προσωπικές επιλογές του να διορίσει τους εμπλεκόμενους σε νευραλγικά πόστα ακόμη και ως κορυφαίους υπουργούς, έχει την πλήρη και αποκλειστική πολιτική ευθύνη ο κ. Σημίτης. Πολιτική ανδρεία δείχνεις όταν αναλαμβάνεις τις πολιτικές σου ευθύνες.

Υ.Γ. 1 Ο θυμόσοφος λαός μας αναφέρει πολύ συχνά δύο φράσεις για τη σιωπή ανάλογα την περίσταση: ή « η σιωπή είναι χρυσός» ή «η σιωπή είναι συνενοχή»…

Υ.Γ. 2 Η διαπλοκή ούτε άρχισε ούτε πολύ περισσότερο, σταμάτησε εκείνη την περίοδο. Αλλά τότε μπολιάστηκε η ελληνική κοινωνία με το σπόρο του εύκολου κέρδους με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Η Δικαιοσύνη όπως είναι γνωστό διερευνά δεκάδες υποθέσεις διαπλοκής, διαφθοράς και μίζας που συμβαίνουν μέχρι και σήμερα. Συχνά όμως σκοντάφτει στο έκτρωμα-νόμο περί ευθύνης Υπουργών, έμπνευσης του κ. Βενιζέλου, με αποτέλεσμα σε τέτοιες περιπτώσεις η κυβερνητική πλειοψηφία να «διασώζει» αλλήλους αλλά και να γλυτώνει υπόδικες εταιρείες κάνοντας κατάπτυστους συμβιβασμούς μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Θέλουμε να διαψεύσουμε τα όσα έγραψε προχθές το Spiegel αλλά δυστυχώς τα γεγονότα δεν μας το επιτρέπουν. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στα όσα «κολακευτικά» γράφτηκαν για τον κύριο Σαμαρά όπως το ότι είναι ψεύτης και κατά φαντασία θεραπευμένος αλλά εκείνα που αφορούσαν την χώρα μας.  
Για το ότι είμαστε μία χώρα χωρίς κράτος, ότι είμαστε ένα αποτυχημένο κράτος… 
Μας πονάνε οι υποτιμητικοί αυτοί χαρακτηρισμοί για την Ελλάδα μας…  

Τώρα τα όσα γράφουν για τους πολιτικούς μας και ειδικά του αναστήματος των πολιτικών μας της τελευταίας εικοσαετίας και βάλε, ουδόλως μας απασχολούν! Άλλωστε εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες λέμε ότι από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι… 
Αποτυχημένο κράτος χωρίς αποτυχημένους πολιτικούς δεν γίνεται… 

Και πώς να διαψεύσεις ότι είμαστε ένα αποτυχημένο κράτος όταν μόλις μερικές ώρες μετά το δημοσίευμα του SPIEGEL διαβάζεις ότι δραπέτευσε, ή μάλλον για την ακρίβεια, δεν επέστρεψε στην φυλακή από την άδεια που του είχε δοθεί (!!!!) ένας τρομοκράτης;
Eνας καταδικασμένος τρομοκράτης σε έξη φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη!
Ένας που είχε δολοφονήσει κόσμο και κοσμάκη…;
Ένας τρομοκράτης ο οποίος δεν είχε κιόλας μετανοήσει για τα εγκλήματα που διέπραξε… Χρειάζεται κάποιο άλλο γεγονός, δεν αρκεί και μόνον αυτό, για να πανηγυρίζει το Γερμανικό περιοδικό για τα όσα έγραψε; 

Αν αληθεύουν δε και τα όσα γράφονται περί Πρωτοχρονιάτικου «ρεβεγιόν» του Ξηρού, ότι δηλαδή του δόθηκε άδεια και έφυγε από την πτέρυγα του Κορυδαλλού που κρατείται και έκανε πρωτοχρονιά με τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς που κρατούνται σε άλλη πτέρυγα, τότε η μόνη τιμωρία για τους υπευθύνους είναι το «χαρακίρι».  
Και ας μην είναι το αυθεντικό χαρακίρι, ας μην αυτοκτονήσουν οι υπεύθυνοι γιατί η κάθε ζωή είναι πολύτιμη. 
Ας είναι πολιτικό χαρακίρι. 
Ας παραιτηθούν οι υπεύθυνοι και ας εξαφανιστούν να μην τους βλέπουμε… 

Είναι δυνατόν κάποιοι «τύποι», και δεν μας ενδιαφέρει αν είναι πολιτικοί, υπουργοί,  δικαστικά συμβούλια, διευθυντές φυλακών, μπορούν όχι μόνο να κάνουν αδιανόητα πράγματα, αλλά και να εκθέτουν ανεπανόρθωτα την χώρα μας χωρίς καμία τιμωρία;  
Εξ αιτίας του θέματος με το Ξηρό διακυβεύονται ακόμη και οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ, αφού ο Ξηρός είχε σκοτώσει πέντε υπαλλήλους της αμερικανικής αποστολής στην Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η καυστική ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Και βέβαια μετά τον Ξηρό όλα τα άλλα θέματα έρχονται απλά ως κερασάκια στην τούρτα του ανύπαρκτου κράτους.  

Ο «μεταρρυθμιστής» κ. Σαμαράς, ο ψεύτης κατά το Spiegel, μετά από την εισήγηση του άλλου πολιτικού μπουμπουκιού, του «αναμορφωτή» κυρίου Βενιζέλου, πήρε πίσω την απόφαση για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία!!! 
Κι εδώ τι να πει κανείς;  
Ότι είναι κράτος αυτό; 
Ο αρμόδιος υπουργός επιβάλει εισιτήριο στα νοσοκομεία για όλους, το υπερασπίζεται μέχρι αηδίας σε όλα τα κανάλια, και μάλιστα και με ειρωνικό και προκλητικό ύφος τις περισσότερες φορές και μετά ο πρωθυπουργός παίρνει πίσω το μέτρο σαν να μην συνέβη τίποτα;  
Και δεν μας ενδιαφέρει τα όσα ακούγονται ότι είναι δωράκια του κυρίου Σαμαρά προς τον συνέταιρο του κύριο Βενιζέλο μπας και με κάτι τέτοια αναστηθεί πολιτικά το ΠΑΣΟΚ γιατί αλλιώς την «έβαψαν» και οι δύο… 
Και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για απομάκρυνση του υπουργού που επέβαλε το εισιτήριο των 25 ευρώ που τελικώς το έκανε γαργάρα η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά!!! 
Και ακόμη πιο φυσικά ουδείς ασχολείται με τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ συμπατριωτών μας που δεν έχουν, λόγω ανεργίας ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη… 
Μόνο το 25ντάρι μας πείραξε!!! 

Είναι κράτος αυτό όταν στην Βουλή χθες γινόταν συζήτηση για το νομοσχέδιο για το ΤΕΕ και ακούστηκαν βαρύτατες φράσεις από τον κ. Απόστολο Κακλαμάνη προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, όπως ότι πρόκειται περί σκανδάλου ή ότι 
«μπορούμε να καταλάβουμε ότι είμαστε οι 300 αντιπρόσωποι του Έθνους; Να σκεφτούμε όταν μας πάνε τέσσερις να μην φτύνουν πάνω από το μνήμα μας…
Κύριε υπουργέ με αυτές τις διατάξεις κανείς δεν συμφωνεί. Μας έλεγαν ότι καταρρέει η οικονομία και ψηφίζαμε. Μην χρεώνεστε πράγματα που ούτε σας αξίζουν, ούτε σας τιμούν.»… 
Και ξέρετε ποιο είναι το γελοίο του πράγματος; 
Ότι την συγκεκριμένη διάταξη την είχε φέρει παλαιότερα προς ψήφιση η Νέα Δημοκρατία, όπως αποκάλυψε ο κ. Βορίδης, λέγοντας ότι επί υπουργίας του απέσυρε την διάταξη διότι τότε διαφωνούσε το πλειοψηφούν κόμμα που ήταν το ΠΑΣΟΚ!!!

Δυστυχώς οι πεθαμένες πολιτικές δυνάμεις της χώρας ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή δεν κάνουν ούτε το ελάχιστο για να προσφέρουν την παραμικρή υπηρεσία στην χώρα τους.  Δηλαδή με την αποχώρηση τους από τον πολιτικό στίβο… 
Δεν βλέπουν ούτε ένα εκατοστό πέρα από την μύτη τους, είναι πανικόβλητοι γιατί βλέπουν να είναι κοντά το τέλος τους και νομίζουν ότι με κολπάκια της δεκαετίας του 50 θα διασωθούν. 
Άλλωστε είναι κάτι στο οποίο έχουν αναφερθεί και διακεκριμένοι Έλληνες εδώ και δύο χρόνια, συγκεκριμένα στο 1ο Συνέδριο της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων…  
Ποια ήταν η διάγνωση τους τον Φεβρουάριο του 2012;  
Ο καθηγητής ψυχιατρικής Γιώργος Μουσσάς είχε εκτιμήσει ότι  
«από ψυχική άποψη το πολιτικό προσωπικό είναι σοβαρά ανεπαρκές και δεν μπορεί να ηγηθεί της κοινωνίας», προσθέτοντας πως «έχει ναρκισσιστική συμπεριφορά, χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα και αρνείται την πραγματικότητα κατασκευάζοντας δική του».   
Ενώ ο κ. Αλεξανδρόπουλος  είχε «γνωματεύσει» ότι 
«οι πολιτικοί μας παρουσιάζονται αναποτελεσματικοί, παρόλο που είναι ευφυείς και μορφωμένοι διότι χαρακτηρίζονται από διγλωσσία, αλαζονεία και εξωπραγματική θεώρηση της πραγματικότητας».   
Επομένως, ευτυχώς όμως, παρά τα όσα γράφονται δεν είμαστε ούτε Πακιστάν, ούτε Αφγανιστάν ούτε κάτι παρόμοιο… 
Απλά μας κυβερνούν πολιτικοί που είναι σε άλλο σύμπαν… 
Ε, πώς να κυβερνήσουν μια χώρα από… τόσο μακριά που βρίσκονται!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Το 2013 έκλεισε με το μήνυμα του πρωθυπουργού για μία δήθεν ελληνική επιστροφή στις αγορές και την ανάπτυξη εντός του 2014. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε, όπως προφανώς και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς που τα λέει, ότι τα παραπάνω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Πρόκειται απλώς για ένα ακόμα κυβερνητικό παραμύθι που ήδη έχει πλήρως αποδομηθεί. Και βέβαια πρώτοι το γνωρίζουν οι Γερμανοί που κατά τις πρώτες ημέρες του 2014 οι εφημερίδες τους λοιδόρησαν μαζικά αυτές τις τοποθετήσεις όπως και, όχι τυχαία, την ευρωπαική αξιοπιστία της Ελλάδας εν όψει της επικοινωνιακά υπερεκτιμημένης προεδρίας. 

Το περιοδικό Σπίγκελ έφτασε μάλιστα στα άκρα – εν προκειμένω της γελοιότητας- συγκρίνοντας την Ελλάδα με το Πακιστάν. Ταυτόχρονα, το προπαγανδιστικό κυβερνητικό παραμύθι του οποίου η βαθύτερη λογική είναι ακατανόητη, το αποδόμησε και μία μακρά σειρά από αναφορές πανεπιστημίων, ειδικευμένων μέσων ενημέρωσης, διεθνών επενδυτικών οίκων, ακόμα και η ίδια η Κομισιόν.
Στο δημοσιονομικό πεδίο η Ελλάδα επιμένει να πιστεύει ότι οι Γερμανοί θα της μειώσουν το μη βιώσημο χρέος, κάτι που εκείνοι αρνούνται κατηγορηματικά και σε κάθε ευκαιρία -είναι προφανές ποιον πρέπει να πιστέψει κανείς. Ταυτόχρονα, η διάρθωση του λεγόμενου πρωτογενούς πλεονάσματος μοιάζει φτερό στον άνεμο: ειδικά τα έσοδα είναι ακραία υπερεκτιμημένα. 

Ομως, η χειρότερη διάσταση αυτής της κατασκευής είναι η αδιαφορία για το πολυεπίπεδο κόστος της. Οι συνέπιες τώρα θα αρχίσουν να γίνονται ορατές, με κορύφωση τις ευρωεκλογές και το μείζον πολιτικό πρόβλημα που θα ανακύψει, το οποίο σε γενικές γραμμές ήδη γνωρίζουμε: τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης θα καταλάβουν κατά πάσα πιθανότητα αθροιστικά τη δεύτερη θέση μετά από τον ΣΥΡΙΖΑ και πριν (;) από τη Χρυσή Αυγή. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση πολύ δύσκολα θα σταθεί πια στη θέση της από την επομένη της διπλής εκλογικής καταστροφής που με βεβαιόητα την αναμένει όταν η κοινωνική πίεση μετασχηματιστεί σε αποτέλεσμα κάλπης.

Από την επομένη των εκλογών θα τεθεί οξύ ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, το οποίο λύνεται μόνον με δύο τρόπους: ή με βουλευτικές εκλογές, τις οποίες ουδείς πλην της Χρυσής Αυγής πραγματικά επιθυμεί, είτε με σχηματισμό νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Αυτό είναι δύσκολο, καθώς προυποθέτει αφενός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε πολιτική στροφή προς τη στήριξη μιας μνημονιακής κυβέρνησης και, αφετέρου, ότι ο Σαμαράς θα δεχόταν να αποχωρήσει. 

Πάντως, το ενοποιητικό επιχείρημα θα υπάρχει: ο   κίνδυνος για τη δημοκρατία όταν η Χρυσή Αυγή θα λάβει πια τέτοια ποσοστά, ενώ θα πρέπει να προστεθεί και η ευρωπαική αντίδραση από την αποστολή νεοναζί βουλευτών από την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο, η οποία μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας ως άλλοθι στα χέρια των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

Με λίγα λόγια, το ελληνικό ζήτημα δεν βγαίνει όπως πορεύεται κι εμείς λέμε πάλι ψέμματα: ουδείς είναι τόσο αφελής ώστε να μην το αντιλαμβάνεται. Αντιθέτως, εισέρχεται πλέον στην τελική του φάση, υπό την έννοια ότι οι γερμανοί μετά τις ευρωεκλογές θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους για το πώς θα προχωρήσουν στη μετεξέλιξη / ολοκλήρωση της νομισματικής σε πολιτική ένωση, τον κεντρικό προς επίτευξη στόχο τους. Μια νέα ατζέντα θα τεθεί, που θα υπερβεί πλέον τη συζήτηση περί “διασώσεων”. Και, εκεί, ούτε καν η ασκούμενη πολιτική υποτέλειας θα σώσει την κατάσταση, καθώς τα όριά της θα έχουν πλέον εξαντληθεί από τα πράγματα, θα είναι άχρηστη στο Βερολίνο.

Μένει λοιπόν να δούμε το πώς θα προχωρήσουν σε αυτή και, τελικά, το ποιος χωράει αληθινά εκεί μέσα: αυτό είναι που θα αποφασίσουν οι Γερμανοί και αυτός είναι και ο πραγματικός κίνδυνος στον οποίο έχει παγιδευθεί πλέον η Ελλάδα. 

Κίνδυνος ο οποίος δυστυχώς, εν μέσω της τακτικής του να κοροιδεύουμε τον εαυτό μας και, την ίδια στιγμή, να ελπίζουμε στην υποτέλεια, όχι απλώς δεν έχει γίνει αντιληπτός αλλά, δυστυχώς, ακόμα δεν τον έχουμε καν υποψιαστεί, ενώ βρίσκεται πλέον ακριβώς μπροστά μας. 

Κι αν η Ελλάδα δεν αποφασίσει επιτέλους να σταματήσει να πρωταγωνιστεί στο ρόλο του καλού παιδιού στη γερμανική πολιτική κυριαρχίας την Ευρώπη και να ελπίζει κάτι από αυτό, το κενό της πτώσης από την πορεία της επόμενης φάσης της γερμανικής πολιτικής θα αποδειχθεί δραματικότερο από κάθε εκτίμηση.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Δεν κρύβεται η αγωνία της τουρκικής διπλωματίας για τις εξελίξεις στην επαρχία Άνμπαρ, όπου δυνάμεις εξτρεμιστών ισλαμιστών (ISIL: Islamic State of Iraq and the Levant) επιχειρούν να ελέγξουν την περιοχή, με αφορμή την καταγγελλόμενη άνιση μεταχείριση των σουνιτών από τη σιιτική κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Του Μιχαήλ Βασιλείου
 
Η Τουρκία διαβλέπει αυξανόμενο κίνδυνο από τη δράση δυνάμεων που πρόσκεινται φιλικά στην Αλ Κάιντα οι οποίες κάνουν αισθητή την παρουσία τους απειλώντας την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ. Είναι προφανές, ότι οι Τούρκοι φοβούνται πως ενδεχόμενη επιτυχία των εξτρεμιστών θα οδηγήσει σε διαμελισμό το Ιράκ, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί και επισήμως κουρδική κρατική οντότητα που σε βάθος χρόνου (ίσως και πολύ νωρίτερα…) θα απειλήσει με ακρωτηριασμό την ίδια την Τουρκία

Για τον λόγο αυτό ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ξεκίνησε κύκλο συνομιλιών με παράγοντες στο Ιράκ και στο Ιράν, καλώντας αμφότερους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τις συγκρούσεις ανάμεσα σε σουνίτες και τα στρατεύματα της σιιτικής κυβέρνησης της Βαγδάτης (αν και έχει επικεφαλής σουνίτες στρατηγούς για να αποφευχθεί αυτή ακριβώς η κατηγορία).

Ο Νταβούτογλου μίλησε με τον πρόεδρο της ιρακινής Βουλής, Οσάμα Αλ Νουτζάιφι και με τον Ιρανό ομόλογό του, Τζαβάντ Ζαρίφ. Θέμα της συζήτησης η κατάσταση στην σουνιτική επαρχία Άνμπαρ και ιδίως το δυτικό της τμήμα όπου βρίσκονται οι πόλεις Φαλούτζα και Ραμάντι που έχουν πέσει στα χέρια των ισλαμιστών ανταρτών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών όμως συνομίλησε και με τους ομολόγους του της Ιορδανίας και του Κατάρ, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συμμάχων για να σταματήσει αυτή η σύγκρουση που εγκυμονεί τόσους κινδύνους για την Άγκυρα, αν και επισήμως θέμα συζήτησης ήταν οι επικείμενες διαπραγματεύσεις για την επίλυση του προβλήματος του συριακού εμφυλίου.

Υπενθυμίζεται, ότι η χασεμιτική μοναρχία έχει μακρά ιστορία θετικής εμπλοκής στο σημερινό κεντρικό Ιράκ, όμως το παρελθόν της περιοχής υπό χασεμιτικό έλεγχο τρομάζει την Τουρκία, αφού συνάδει με το σενάριο τριχοτόμησης του Ιράκ και την παραχώρηση εδαφών από το δυτικό τμήμα της Ιορδανίας για να ιδρυθεί βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος. 

Μήπως το σχέδιο ανασύρθηκε από τα συρτάρια από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι; Εάν ναι, τότε ίσως ο πλούσιος σε υδρογονάνθρακες ιρακινός σιιτικός νότος οδεύει προς την Τεχεράνη ως αντάλλαγμα ενδεχομένως για το δικό της κουρδικό τμήμα, που θα ενσωματωθεί με το κουρδικό κράτος που θα ιδρυθεί, ενώ οι ανακατατάξεις στα σύνορα δεν σταματούν εδώ…

Θα ήταν κάτι τέτοιο ικανό να κάνει το Ιράν να μην ασχολείται και πολύ με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ άραγε; Οι Ρώσοι πως θα αντιμετώπιζαν τέτοια εξέλιξη; Οι παράμετροι είναι πολλές, σε μια παρτίδα για δυνατούς παίκτες…

Και το Κατάρ όμως έχει δυνατότητα παρέμβασης κυρίως λόγω της οικονομικής του ισχύος, αφού η άκρως επιθετική εξωτερική πολιτική δείχνει να έχει μερικώς ατονήσει μετά την αλλαγή στα ανώτατα επίπεδα της εξουσίας στο Εμιράτο.

Η Τουρκία βέβαια υποστήριξε σουνιτικές εξτρεμιστικές – τρομοκρατικές οργανώσεις με σκοπό να κατορθώσουν – χωρίς επιτυχία στο τέλος – να ελέγξουν περιοχές που ελέγχονται από τον κουρδικό πληθυσμό στη Συρία. Η πολιτική Νταβούτογλου σε όλο το μεγαλείο… του αδιεξόδου της.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Αυτοί...

Που τόσα χρόνια διαχειρίζονταν τις τύχες μας και έφτιαχναν τις δικές τους τύχες.
Που τόσα χρόνια εμφανίζονταν στις τηλεοράσεις και γέμιζαν οι οθόνες γλίτσα.
Που ορκίζονταν στο όνομα του λαού και στο σκοτάδι σχεδίαζαν το ξέσκισμά του.
Που ζητούσαν την τήρηση του νόμου και της τάξης από τους πολίτες την ίδια στιγμή που εκείνοι παρανομούσαν ασύστολα.
Που έβριζαν τους πολίτες αυτού του τόπου ως διεφθαρμένους την ώρα που οι ίδιοι ήταν χωμένοι μέχρι τα μπούνια στη διαφθορά.
Που με τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων έχτιζαν βίλες, έκαναν πριγκηπικούς γάμους σαν ξεμωραμένοι γέροι και ζούσαν σαν βασιλιάδες ανοίγοντας το λάκκο της εξαθλίωσης για τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Που έφεραν την τρόικα, που συνομίλησαν με την τρόικα, που σφιχταγκαλιάζονται με την τρόικα αναζητώντας νέα στρατόπεδα συμφερόντων και νέους δρόμους πλουτισμού.

Που δεν είναι πάνω από 10.000 σε τούτο τον τόπο οι οποίοι έχουν μπλέξει τα μπούτια τους και τα συμφέροντά τους, με μοναδικό σκοπό το να συνεχίσουν να ρουφάνε το αίμα του κοσμάκη σαν σύγχρονοι βρικόλακες και το φυσικό πλούτο της χώρας, σαν γιγάντια τρωκτικά.

Που μας κρατούσαν «συντροφιά» τα σαββατόβραδα στις οθόνες των τηλεοράσεων, άλλοτε χορεύοντας με τσαχπινιά και χάρη, άλλοτε συζητώντας για το βρακί της μιας λαμπερής τραγουδίστριας και για το πώς κατουράει ο άλλος λαμπερός τραγουδιστής και άλλοτε με αμέτρητη υποκρισία, κρίνοντας και κατακρίνοντας τους αγρότες που του έκλεισαν το δρόμο και δεν μπόρεσε να πάει στη μανούλα του.

Που ενώ χρωστούσαν εκατομμύρια στο δημόσιο συνέχιζαν και συνεχίζουν, να ζουν ανενόχλητοι, μέσα στον πλούτο και τη χλιδή αφού κανένας δεν πάει να τους πάρει τα χρωστούμενα.

Που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν για προσωπικό τους πλουτισμό, όχι τα παραθυράκια, αλλά τις δίμετρες μπαλκονόπορτες που τους προσφέρει ο νόμος και που μόνο εκείνοι γνωρίζουν, αφού εκείνοι νομοθετούν.

Που ακρωτηρίασαν τον συνδικαλισμό και μετέτρεψαν τους περισσότερους συνδικαλιστές, όχι χωρίς να το θέλουν και οι ίδιοι, σε έμμεσους μισθοφόρους για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο όταν σχεδίαζαν τις αρπαχτές και τις «νόμιμες» μπίζνες.

Που συναναστρέφονταν τόσα χρόνια με τα αρπαχτικά λιβανίζοντάς τα και γλείφοντάς τα συνάμα για να εξασφαλίσουν και κείνοι μερικά κόκαλα κοροϊδεύοντας συνειδητά, αναγνώστες, τηλεθεατές και ακροατές.

Που δήλωναν και δηλώνουν ορκισμένοι εχθροί του δημόσιου τομέα ενώ συγχρόνως ακολουθούσαν και ακολουθούν την ίδια κρατικοδίαιτα, για να διατηρούν την χλιδάτη γραμμή τους.

Που όσο υπέγραφαν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο έκαναν τη γριά πάπια και τώρα θυμήθηκαν να πουν πως «ο Γιώργος τους παράσυρε», ποντάροντας στην λήθη της κοινωνίας.

Που στο όνομα του λαού κρύβουν το πραγματικό τους πρόσωπο το οποίο φανερώνουν όταν ξεμοναχιάσουν κανέναν απροστάτευτο μετανάστη.

Που, από τη μια, εξυμνούν σε εκδηλώσεις-μνημόσυνα την «παρανομία» του Κολοκοτρώνη, του Βελουχιώτη και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και από την άλλη προτρέπουν στην τήρηση της δικής τους «νομιμότητας και τάξης».

Όλοι αυτοί

Αποτελούν τις κολώνες, τα δοκάρια και τα τούβλα για τις μεσοτοιχίες του σάπιου πολιτικού οικοδομήματος.
Ένα οικοδόμημα που είναι έτοιμο να καταρρεύσει στην πρώτη ισχυρή σεισμική-κοινωνική δόνηση.
Και η χώρα μας είναι από τις πρώτες, παγκοσμίως, σε δονήσεις.
Τόσο σεισμικές όσο και κοινωνικές.

Από kyrgiakischristos, μοντάζ Γρέκι


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Ήταν “φόνος” εκ προμελέτης η διάλυση της Ελλάδας αφού είχε εξαγγελθεί από το 2005.
Θα πρέπει να είναι κανείς τουλάχιστον ηλίθιος να πιστεύει ότι έφταιξαν οι
‘Ελληνες πολίτες που το πολιτικό προσωπικό, το οποίο ψήφισαν, ήταν διεφθαρμένο και συμμαχούσε με τη ντόπια πλουτοκρατία και κατά προέκταση με τους διεφθαρμένους της Ε. Ε, όταν και τα μέσα ενημέρωσης απεδείχθησαν συμμέτοχα στο όλο σκηνικό. 

Κατά συνέπεια υπήρξαν διαφθορείς και διεφθαρμένοι και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα γεγονότα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σήμερα.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως το πρώτο βήμα ξεκίνησε από τους Ευρωπαίους δανειστές οι οποίοι ανεξέλεγκτα δάνειζαν το Ελληνικό κράτος με τεράστια ποσά ώστε να φτάσει σε σημείο αδυναμίας αποπληρωμής του χρέους. 

Η φάκα στήθηκε με την ανοχή των Ελλήνων πολιτικών, αφού οι μίζες που προσέφεραν απλόχερα οι ξένοι ήταν δέλεαρ ακαταμάχητο. Από την άλλη οι ξένοι εταίροι μας βλέποντας την αδυναμία των Ελληνικών κυβερνήσεων κερδοσκοπούσαν ανενόχλητοι.

Με λίγα λόγια το καθεστώς αυτό συνέφερε και τις δυο πλευρές με θύμα τον Ελληνικό λαό.
Τελικά φτάσαμε στο σημείο μηδέν, δηλαδή το 2005 και στην ορκωμοσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Ήταν η πιο σημαδιακή μέρα όπου φάνηκε ξεκάθαρα που οδηγούσαν τα παραπάνω.

Μετά την ορκωμοσία η πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Ψαρούδα – Μπενάκη, ως ήθιστε, προσφώνησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια.

Τα λόγια της τότε έπρεπε να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο από τα κόμματα αλλά και από τη δικαστική εξουσία και ιδιαίτερα από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Δηλαδή η κ. Μπενάκη ανακοίνωνε την καταστροφή του Ελληνικού κράτους, την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού και την υποδούλωση του Ελληνικού Έθνους.

Άρα το σχέδιο ήταν ήδη προετοιμασμένο πολλά χρόνια πριν το 2005. Πιθανότατα το σχέδιο αυτό ετοιμάστηκε πριν την είσοδό μας στην ΟΝΕ με το σκεπτικό οι όποιες οφειλές μας να απαιτηθούν σε Ευρωπαϊκό νόμισμα.
“Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη”.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς είναι μία προσεγμένη διατύπωση των όσων διαδραματίζονται σήμερα, που αποδεικνύει πως πρόκειται για μια εισαγωγή από κάποια οδηγία από ξένο κέντρο αποφάσεων.
“Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης”.
Τί μας λέει η κ.Μπενάκη το 2005 μπροστά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας
κ. Παπούλια κατά την ορκωμοσία του; Πρώτον ότι τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη θα υποστούν μεταβολές,δηλαδή την κατάργηση του Συντάγματος. Επίσης νέες μορφές διακυβέρνησης δηλαδή την κατάργηση της Δημοκρατίας;

Είναι ξεκάθαρο η κυρία Μπενάκη τα είπε όλα, μόνο που δεν εξήγησε στον Ελληνικό λαό ποιος της τα υπαγόρευσε όλα αυτά ή από πού τα γνώριζε;

Τελικά φαίνεται ότι κανείς δεν ήξερε τίποτα ή ήξεραν και έκαναν το παπί.
Τώρα όμως που γνωρίζουν και το υφίστανται στο πετσί τους όλοι οι Έλληνες θα κάνουν κάτι; Κατά την άποψή μου δε θα κάνουν τίποτα απολύτως. Επομένως μόνο ο λαός πρέπει να απαντήσει σ’ αυτή την πρόκληση και μάλιστα δυναμικά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου