Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

3 Ιαν 2014

- Βρε το Λιάπησα τι έπαθε! Να συλληφθεί, ένας πρώην υπουργός μεταφορών, για κυκλοφορία με πλαστές πινακίδες; 
Σα να λέμε ότι θα συλληφθεί στο μέλλον ο Στουρνάρας για πλαστά πρωτογενή πλεονάσματα.
 
- Είναι προφανές ότι ο Λιάπησα έπεσε θύμα πλεκτάνης.
Είναι δυνατόν, ο αγαπημένος ανιψιός του Εθνάρχη, που αν είχε άλλο επώνυμο θα γινόταν και πρωθυπουργός, να έκανε μπαγαποντιά;
 

- Ο Άδωνις Γεωργούλογλου με τον Χάρη Τομπουλογλουάδη ανέλαβαν τα ηνία στο Δ.Σ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Το πρώτο που έκαναν ήταν να απαγορέψουν τη λήψη μίζας μπροστά σε κάμερες.
 

- Το επόμενο βήμα θα είναι να βάλουν γενικό επόπτη των προμηθειών όλων των νοσοκομείων, τον Άκη με βοηθό τον Κάντα και συντονιστή τον Κώστα τον ελαιοπαραγωγό. 

 
- Ο, γεμάτος χάρες, Χάρης του «Παίδων», παιδί γαλάζιο, πιο γαλάζιο δεν γίνεται, τήρησε τις παραδόσεις της παράταξης. Θυσιάστηκε για μια δωρεά! Αυτή η παράταξη έχει παράδοση σε τέτοιου είδους δωρεές! 

 
- Αν πιστέψω τον Αντώνη Σαμαρά, το 2014 θα είναι χρονιά χωρίς μνημόνια. Αν και πιστεύω πως θα είναι χρονιά με μνημόνια και μνημόσυνα πολιτικά.
 

- Ο ΣυΡιζΑ μέσω των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των βουλευτών του, έστειλε το «μήνυμα» που ήθελε σε συγκεκριμένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, όχι στο πιο φτωχό, ούτε στο πιο αριστερό.
 

- Ίσως να ποντάρει στις χαμηλές, πλέον, προσδοκίες του κόσμου από αυτόν. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το ότι συνεχίζει να απομακρύνεται από την αριστερά και να κλείνει το μάτι στον μεσαίο χώρο.
 

- Στουρνάρας, ΔΝΤ, Σαμαράς και λοιπές προοδευτικές και κυρίως αξιόπιστες δυνάμεις, μας διαβεβαιώνουν για πολλοστή φορά πως το 2014 θα έχουμε ανάπτυξη, τέτοια που δεν θα χωράμε στα σπίτια μας.
 

- Γι΄αυτό θα μας τα πάρουν και θα ζούμε στην ύπαιθρο. Τόσο αναπτυγμένοι που θα έχουμε γίνει, μόνο η ουράνια σκεπή θα μας χωράει.

- Ο οικονομικός τσάρος Στουρνάρας ο 1ος, σκέφτηκε πως, οι μίζες, αφού υπάρχουν που υπάρχουν, να φορολογούνται σε ποσοστό 30%. Σε ένα χρόνο και θα έχουμε ξεχρεώσει και ονόματα δεν θα σπιλώνονται.
 

- Υπάρχουν όμως αντιδράσεις από τους φανατικούς λάτρεις του σπορ, οι οποίοι δηλώνουν πως θα χαθεί κάθε γοητεία που κρύβει η ενασχόληση με την απαίτηση και αποδοχή της μίζας.
 

- Ένα νέο επαναστατικό μέτρο που σκέφτηκε ο μέγας οικονομικός εγκέφαλος είναι τα τέλη κυκλοφορίας των πεζών. Όσοι δεν θελήσουν να πληρώσουν θα πρέπει να παραδώσουν στις εφορίες τα παπούτσια τους.

- Ο Υπερυπουργάραρος Άδωνις-Σπυρίδωνας, φέρεται πως σκέφτεται σοβαρά να αυξήσει το εισιτήριο για νοσηλεία στα 50 ευρώ, για να καταπολεμήσει τους κατά φαντασία ασθενείς. 

- Μετά θα τα βάλει με τους κατά φαντασία υπουργούς, ξεκινώντας από τον εαυτό του. Τον τρόπο δεν έχει βρει ακόμη.
 

- Που να το φανταστεί και ο ίδιος ότι θα ανέβαινε με Ευγένεια και θα έπεφτε με Χάρη! Είχε δεν είχε τον πήρε στο λαιμό του Τονπούλογλου.
 

- Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος, ζήτησε από τον Άη Βασίλη να του φέρει για το νέο έτος, ένα καινούριο κόμμα που να μπορεί να μπει στη Βουλή. Άγιος είναι ο γέροντας, δεν είναι και Θεός!

Πηγή
 Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Ο πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας αμυντικών συστημάτων Atlas, Παναγιώτης Ευσταθίου, έδωσε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ονόματα Γερμανών που διηύθυναν τη συγκεκριμένη εταιρία, που του έδιναν τα χρήματα για να «λαδώνει» Έλληνες αξιωματούχους που εμπλέκονταν στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι μίζες, σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Ευσταθίου, αφορούσαν την εγκατάσταση συστήματος sonar στα «αμαρτωλά» γερμανικά υποβρύχια τύπου 214, την αγορά αντιαεροπορικού συστήματος Asrad και την αναβάθμιση παλιών αμερικανικών μάχης τύπου M-48 με γερμανικά ηλεκτρονικά συστήματα.

Ανάλογη άλλωστε ήταν η δραστηριότητα του πρώην εκπροσώπου της επίσης γερμανικής Krauss Mafei Wegmann κ. Παπαχρήστου, ο οποίος δωροδόκησε, για λογαριασμό των Γερμανών, Έλληνες αξιωματούχους για να εξασφαλιστεί η παραγγελία 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων επί κυβέρνησης Σημίτη, με τον κ. Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τα γερμανικά «λαδώματα» εξηγούν τη διόγκωση του χρέους του ελληνικού Δημοσίου μέσα από υπερβολικά πολυτελή και κατά κανόνα άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα. Η κ. Μέρκελ καλείται να δεχτεί την συνυπευθυνότητα των γερμανικών πολυεθνικών στη διαμόρφωση του υπέρογκου χρέους του ελληνικού Δημοσίου.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Με την κάλυψη της ΜΙΤ μεταφέρονται όπλα στους ισλαμοφασίστες της Συρίας. Η αποκάλυψη αυτή έγινε με τον πλέον επίσημο τρόπο και με έγγραφο τούρκου νομάρχη που απαγόρευσε Εισαγγελέα να ερευνήσει το φορτίο φορτηγού TIR που σταμάτησε η αστυνομία για έλεγχο στο Κιρικχάν του νομού Χατάι.
Το φορτηγό μετέφερε, σύμφωνα με τα έγγραφα, τρόφιμα προς τη Συρία, αλλά στον πρόχειρο έλεγχό του από άνδρες της στρατοχωροφυλακής διαπιστώθηκε πως σημαντικό μέρος του φορτίου του ήταν καλυμμένο και αποτελούνταν από ρουκέτες και πυρομαχικά, ενώ συνοδευόταν από τρία άτομα (δύο τούρκους πολίτες και τον οδηγό συριακής καταγωγής).
Το TIR ανήκε στην ανθρωπιστική –δήθεν- οργάνωση IHH. Eίναι η οργάνωση που είχε ναυλώσει και το πλοίο Μαβί Μαρμαρά στο οποίο είχαν επιτεθεί οι Ισραηλινοί κομμάντο. Η οργάνωση αυτή έχει στενές σχέσεις με το κόμμα ΑΚΡ του Ερντογάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ραντικάλ, έγγραφο που εστάλη στον έπαρχο του Κιρικχάν και στη διοίκηση της στρατοχωροφυλακής αναφέρει πως «προσωπικό και οχήματα της ΜΙΤ κρατούνται από την διοίκηση της Στρατοχωροφυλακής…»
Δηλαδή, υπάρχει επίσημη ομολογία, με κρατικό έγγραφο, πως η παράνομη διακίνηση στρατιωτικού υλικού γινόταν με την κάλυψη ή και την βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και δη της ΜΙΤ, η οποία υπάγεται άμεσα στον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν!

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Φεβζί Κιζολκογιούν της εφημερίδας Χουριέτ, η αντιτρομοκρατική του Χατάι μετά από καταγγελία έθεσε υπό παρακολούθηση το υπ. αρ. πινακίδας 06 BR 8860 και αρ. ρυμουλκούμενου 06 DE 3290 φορτηγό TIR, για το οποίο είχαν αναφέρει πως μετέφερε όπλα στην Συρία. Το TIR το σταμάτησαν μονάδες τη αστυνομίας επί της οδού Ρεϊχανλί-Κιρικχάν κοντά στο φυλάκιο Στρατοχωροφυλακής του Γκιουζέλτζε. Ο οδηγός και οι 3 ακόμη που βρισκόταν σε αυτό δεν επέτρεψαν στην αστυνομία να κάνει έλεγχο. Μετά από την εντολή που έφτασε στους αστυνομικούς και έλεγε «η περιοχή ανήκει στην στρατοχωροφυλακή, μην κάνετε έρευνα», κατέφθασαν μονάδες της στρατοχωροφυλακής. Αυτές έκαναν έλεγχο στο φορτηγό και βρήκαν πυρομαχικά, όπλα και υλικά ανθρωπιστικής βοήθειας, και μετά από αυτό ενημερώθηκε πρώτα η εισαγγελία και μετά ο νομάρχης Τζελαλεττίν Λεκεσίζ.

Στη συνέχεια το φορτηγό με το στρατιωτικό υλικό μετακινήθηκε στην αυλή μιας βιομηχανίας στην περιοχή, και άρχισε η αναμονή για τον εισαγγελέα. Στο μεταξύ συνελήφθησαν προσωρινά ο οδηγός και δύο άτομα (ο ένας συριακής ιθαγένειας) που βρισκόταν στο φορτηγό. Κατέφθασε επιτόπου ο εισαγγελέας Οζτζάν Σισμάν που είναι αυτός ο οποίος είναι επιφορτισμένος από την εισαγγελία Αδάνων και ερευνά την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης που είχε γίνει στο Ρέϊχανλί. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνει κανονική έρευνα στο φορτηγό και να αδειάσουν τα υλικά που μετέφερε. Τότε όμως ήρθε γραπτή εντολή «μην το ερευνήσετε» από τον νομάρχη προς τη στρατοχωροφυλακή. Μετά από αυτό το έγγραφο η στρατοχωροφυλακή αντί να εφαρμόσει την εντολή του εισαγγελέα, εφάρμοσε το «μην ερευνήσετε» του νομάρχη.
Ο εισαγγελέας Σισμάν καθώς δεν εφαρμόστηκε η εντολή του, κατέγραψε το περιστατικό και αποχώρησε. Και η μονάδα της στρατοχωροφυλακής κατέγραψε όλο το περιστατικό και άφησε ελεύθερο το φορτηγό, και φυσικά τον οδηγό και τους δύο άνδρες της ΜΙΤ!!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα ο εισαγγελέας Οζτζτάν Σισμάν που έφτασε επιτόπου διέταξε να γίνει έρευνα στο φορτηγό και να αδειάσει ο φόρτος του. Αλλά τα άτομα που ήταν στο TIR επανέλαβαν πως δεν θα επιτρέψουν να γίνει έρευνα και άρχισε ένας καβγάς που διήρκεσε πολύ. Η στρατοχωροφυλακή επίσης αρνήθηκε να κάνει έρευνα. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του Αϊντινλίκ επί 8 ώρες ο εισαγγελέας αντιστεκόταν θέλοντας να ασκήσει τα καθήκοντα του, αλλά πιέστηκε και απειλήθηκε από την ΜΙΤ. Μετά από το περιστατικό ο εισαγγελέας στον στενό του κύκλο ανέφερε πως «μετά δυσκολίας έσωσα την ζωή μου».

Επίσης, έγινε γνωστό πως οι αστυνομικοί που από το Ρέϊχανλί παρακολουθούσαν το φορτηγό απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντα τους. Την ώρα δηλαδή που βρισκόταν επιτόπου στο περιστατικό τους ήρθε εντολή πως απομακρύνονται από τα καθήκοντα τους. Ακολούθως απομακρύνθηκαν και κάποιοι διευθυντές και υποδιευθυντές στην αντιτρομοκρατική του νομού.

Το όλο περιστατικό ξεπερνά κάθε φαντασία και κρίνεται ως εξόχως εντυπωσιακό, αφού διαπιστώνουμε πως στην Τουρκία του Ερντογάν ένας νομάρχης έχει μεγαλύτερη ισχύ από έναν εισαγγελέα του οποίου τις εντολές δεν εφαρμόζουν τα κρατικά όργανα, ενώ ταυτόχρονα και κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης μετατίθενται οι αστυνομικοί που μετέχουν σε αυτήν.
Ως αποτέλεσμα έχουμε την ανεμπόδιστη συνέχιση στις δολοφονικές μπίζνες του λαθρέμπορου Ερντογάν στην Συρία…

Κωνσταντίνος

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Ερντογάν έχει αρχίσει...

Γράφει ο Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών 

Όταν άρχιζε το 2013, για την κυβέρνηση Ερντογάν όλα σχεδόν φαινόντουσαν ρόδινα. Οι συζητήσεις για το Κουρδικό έβαιναν καλώς, δεν υπήρχαν εκλογικές αναμετρήσεις, η ισλαμική κυβέρνηση του Μόρσι στην Αίγυπτο έδινε νέα δυναμική στην τουρκική μεσανατολική πολιτική και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας είχε ευοίωνες προοπτικές, αφού σημειώνταν υψηλές αποδόσεις στις τουρκικές χρηματαγορές, το αξιόχρεο της χώρας αναβαθμιζόταν και ολοκληρώνονταν η αποπληρωμή των οφειλών στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η πολιτική κρίση που ξέσπασε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, τον περασμένο Μάιο ήταν αναπάντεχη, λόγω υπερτίμησης των δυνατοτήτων του Ερντογάν στην εσωτερική πολιτική και λόγω υποτίμησης της αντίδρασης μέρους της τουρκικής κοινωνίας, ως προς την περαιτέρω ισλαμοποίηση της δημοσίας ζωής. 
Η επακόλουθη βίαιη καταστολή πυροδότησε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα που ταχύτατα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας, η οποία έβλεπε για πρώτη φορά, επί διακυβέρνησης Ερντογάν, πρακτικές και μεθόδους άσκησης εξουσίας που θύμιζαν τον αυταρχισμό του κεμαλικού παρελθόντος. 
Ως αποτέλεσμα, το προφίλ του Ερντογάν εξετέθη διεθνώς για πρώτη φορά προς αρνητική θέα και υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά, ειδικώς στην εικόνα του δημοκράτη και του εκσυγχρονιστή που ήθελε να προβάλλει από το 2001, οπότε ίδρυσε το κόμμα του, και εντεύθεν. Η αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2020 στην Κωνσταντινούπολη, υπήρξε μία από τις αρνητικές επιπτώσεις που πλήρωσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Η νέα κρίση με τον Φετουλλάχ Γκιουλέν, αποτελεί την πρώτη σοβαρή ενδοϊσλαμική σύγκρουση στην Τουρκία και η όλη εξέλιξή της έπληξε τον ίδιο τον Ερντογάν στο πεδίο της ηθικής υπεροχής, το οποίο για μία δεκαετία ήταν ό,τι πιο πολύτιμο είχε να παρουσιάσει έναντι των Κεμαλικών και κατ΄επέκταση κατανάλωσε επιτυχώς εντός του εκλογικού σώματος. 
Αν η κρίση του Μαΐου εξέθεσε τον Ερντογάν διεθνώς, η νέα κρίση τον αφήνει εκτεθειμένο έναντι της τουρκικής κοινωνίας γενικώς και του τουρκικού ισλαμικού κινήματος ειδικώς, γεγονός που αποτελεί σοβαρό ψυχολογικό πλήγμα για τους περεταίρω πολιτικούς σχεδιασμούς του. 
Ένας ισλαμιστής πρωθυπουργός, ο οποίος ανήλθε με ραγδαίους ρυθμούς στην εξουσία, καλλιεργώντας μεγάλες προσδοκίες για αναγέννηση της τουρκικής κοινωνίας, αποδεικνύεται εν μία νυκτί εκμαυλισμένος από την διαφθορά, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακτήσει την ήδη χαμένη αξιοπιστία του.

Το 2014 προμηνύεται πιο δύσκολο για τον Ερντογάν, εξέλιξη που θα επιταχύνει περαιτέρω την πολιτική του απαξίωση. Υπάρχουν τέσσερεις λόγοι, οι οποίοι συνηγορούν προς αυτή την πρόβλεψη. 

Ο πρώτος λόγος αφορά την μέχρι τώρα διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στην Τουρκία. Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Μάρτιο, θεωρούνται ψήφος εμπιστοσύνης στο κυβερνών κόμμα, αφού μετά την τελευταία κρίση ο Ερντογάν απώλεσε την υποστήριξη που απολάμβανε τα τελευταία δέκα χρόνια από το ισχυρό δίκτυο του Φετουλλάχ Γκιουλέν. 
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, το δίκτυο του Γκιουλέν θα επιχειρήσει ένα ισχυρό ράπισμα κατά του Ερντογάν στους μεγάλους δήμους και ειδικώς στην Κωνσταντινούπολη, η οποία στις δημοτικές εκλογές τα τελευταία είκοσι χρόνια αποκτά συμβολικό χαρακτήρα με πολιτικά μηνύματα για τις γενικές εκλογές. 
Η πιθανότητα οι Γκιουλενιστές να στηρίξουν τον υποψήφιο του κεμαλικού Λαϊκού Ρεμπουπλικανικού Κόμματος, του μέχρι πρότινος εχθρού τους, διαγράφεται ως η επικρατεστέρα.  Ήδη φαίνεται το κυβερνών κόμμα να χάνει πολλούς δήμους στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου οι Κούρδοι αναμένεται να διπλασιάσουν τους δήμους τους σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2009. Συνεπώς, οι δημοτικές εκλογές θα αποτελέσουν το πρώτο πεδίο λαϊκής ήττας για τον Ερντογάν.

Δεύτερος λόγος είναι η κατάσταση της οικονομίας. Η ευφορία που επικράτησε στην Τουρκία παρέρχεται λόγω της πολιτικής αστάθειας. Φέτος, η τουρκική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε σε μόλις 3%. Η λίρα άρχισε να διολισθαίνει προς την υποτίμηση, εξέλιξη που θα επηρεάσει την εισροή ξένου κεφαλαίου, η οποία αποτελεί τη βάση της τουρκικής οικονομικής ανάπτυξης την τελευταία δεκαετία. Ο παράγοντας αυτός θα ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση Ερντογάν.

Τρίτον, ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν θα βρεθεί ενώπιον του σκληρού διλήμματος να μεταπηδήσει στην προεδρία της χώρας ή να επαναδιεκδικήσει την πρωθυπουργία υπό προϋποθέσεις. Τον ερχόμενο Αύγουστο λήγει η θητεία του Αμντουλλάχ Γκιουλ. Αν ο Ερντογάν θελήσει να μετακινηθεί στην προεδρία θα πρέπει να παραδώσει την εξουσία του ισλαμικού κόμματος σε κάποιον άλλον, κάτι που σημαίνει απώλεια ελέγχου επί των εξελίξεων σε μία περίοδο που υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί ανά πάσα στιγμή κατηγορούμενος για ποινικά αδικήματα. Αν θελήσει να επαναδιεκδικήσει την πρωθυπουργία θα πρέπει να αλλάξει το καταστατικό του κόμματός του προκειμένου να γίνει για τέταρτη φορά πρωθυπουργός, κάτι που φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο και θα πυροδοτήσει μεγαλύτερη ένταση με τον Γκουλέν, ο οποίος θα προσπαθήσει να αποτρέψει τέτοια εξέλιξη.

Τέλος, ο τέταρτος λόγος αφορά την κρίση στη Συρία και τις συνεπακόλουθες εξελίξεις σχετικά με το κουρδικό ζήτημα. Οι επιλογές του Ερντογάν στη Συρία ήταν οριακές, γιατί απεκάλυψαν τα αδιέξοδα της εξωτερικής του πολιτικής στη Μέση Ανατολή. Το τέλος της συριακής κρίσης θα αφήσει ανοικτό του κουρδικό ζήτημα, αλλά ως περιφερειακό πλέον. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ερντογάν, αν επιβιώσει, θα κληθεί να διαχειριστεί την πιο σοβαρή κρίση στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας, εντός της οποίας θα τεθεί και το υπαρξιακό ζήτημα της διατήρησης της γεωγραφικής ακεραιότητας ή του διαμελισμού της χώρας.

Με βάση αυτά τα δεδομένα το ερώτημα που τίθεται είναι: ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος εξόδου από την κατάσταση αυτή; 
Ο Ερντογάν από εδώ και πέρα έχει να επιλέξει μεταξύ μη χείρων. 
Οι παλιές καλές μέρες παρήλθαν ανεπιστρεπτί. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση τον οδήγησε σε επιλογές αλαζονείας για τις οποίες τώρα καλείται να πληρώσει με κόστος την πολιτική του καριέρα. 
Η κρίση της 17ης Δεκεμβρίου ήταν απλώς το προοίμιο ενός προδιαγεγραμμένου πολιτικού θανάτου ενός ηγέτη που αφέθηκε στην ψευδαίσθηση ότι μπορεί να παίξει το ρόλο του Σουλειμάν του Μεγαλοπρεπούς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Aπό τον Κώστα Λαδώστρα 

To κυβερνητικό θέατρο με τα ραμολί μιζαδόρους των εξοπλιστικών που τους κουβαλάνε στα καροτσάκια για να τους λυπηθεί ο κόσμος, προκαλεί περισσότερη απογοήτευση για την κατάντια της πολιτικής εξουσίας η οποία είναι έρμαιο της διαπλοκής.

Τα ραμολί που καταθέτουν έπαθαν αίφνης αμνησία και λησμόνησαν τα ονόματα των πολιτικών τους προισταμένων, κάτι που βολεύει αφάνταστα την κυβέρνηση μια και όλοι τους είναι χωμένοι ως το λαιμό στα σκατά.

Σας θυμίζουμε ότι το υπερασπιστικό δίδυμο των Τσοχατζόπουλου-Παπαντωνίου, κ.κ. Λοβέρδος και Βενιζέλος “έβλεπαν” στους αριθμούς των λογαριασμών της μίζας, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και ο γραφικός βουκόλος Τραγάκης, ως πρόεδρος της Εξεταστικής που είχε στήσει ο Καραμανλής, κατάπινε αμάσητη την παραμύθα.

Φτάσαμε λοιπόν σήμερα, η κυβέρνηση να ατιμάζεται για μια ακόμη φορά σαν ποταπή πόρνη από τους σεσημασμένους νταβατζήδες της διαπλοκής-παραδοσιακοί και νεόπλουτοι- οι οποίοι παράλληλα εμπλέκονται και στο σκάνδαλο της Siemens και πάει λέγοντας-και η πολιτική ηγεσία της χώρας να ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού οδηγώντας στην Δικαιοσύνη τα λιμά και όχι τους εγκεφάλους- μεγαλοεπιχειρηματίες και πρώην υπουργούς.

Η ατιμωρησία στο σκάνδαλο των Εξοπλιστικών, όπου έχουν πεταχθεί δις από το αίμα του φορολογούμενου Έλληνα ξυπνάει τις μνήμες εθνικών τραγωδιών που ζήσαμε, ενώ οι πρόσφατες απειλές της Τουρκίας για την ΑΟΖ μας προετοιμάζουν για τις νέες.

Αν τα δις που πλήρωσε ο ελληνικός λαός για εξοπλιστικά, έπιαναν τόπο και δεν αγοράζαμε σαπάκια με τα οποία υποθηκεύμαμε τις ζωές ηρώων όπως ο Κώστας Ηλιάκης και τα παιδιά που χάθηκαν στα Ίμια, θα είχαμε δημιουργήσει μια σχεδόν άτρωτη πολεμική μηχανή.

Βλέπεις όμως ότι  διεφθαρμένοι υπουργοί σε αγαστή συνεργασία με τους διεφθαρμένους επιχειρηματίες και συγκεκριμένους μηντιάρχες καθώς και δημοσιογράφους-ντίλερς εξοπλιστικών, αδιαφόρησαν για τις ζωές αεροπόρων, φαντάρων, του στρατεύματος γενικότερα μπροστά στο πάθος για τη μίζα.

Είναι οι ίδιοι σήμερα που δεν επιτρέπουν να καθήσουν στο σκαμνί οι εγκέφαλοι της λεηλασίας. Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, κινδυνεύει η πατρίδα με νέο εθνικό ακρωτηριασμό και ο Σαμαράς δεν έχει το σθένος να καθήσει στο σκαμνί τους πραγματικούς ενόχους;Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
«Αλήθεια αγαπητέ κ. Γεωργιάδη αφού έχουμε το πρωτογενές του Σαμαρά τι τα  θέλουμε τα 25 ευρώ (8.000 χιλιάδες δραχνμές) το άτομο;»

Κύριοι Βουλευτές

Εικοσιπέντε  ευρώ δεν είναι 25 δραχμές.
Εικοσιπέντε  ευρώ είναι πάνω από 8.000 δραχμές αγαπητέ κ. Γεωργιάδη. Όσον επί δραχμής στοίχιζε μία εγχείριση. Και οι μισθοί τότε ήταν υψηλότεροι από σήμερα.

Σωστό το ερώτημα για το που θα βρεθούν τα λεφτά για να δίδονται για χρέος που διπλασιάστηκε περίπου από τότε που άρχισε η σωτηρία μας.  Με παράλληλη εξόντωση των Ελλήνων.

Αν  δεν τακτοποιηθεί το θέμα του χρέους με κούρεμα κ.τ.λ. και αν δεν επιστρέψουμε στο Εθνικό μας νόμισμα καταγγέλλοντας τα μνημόνια που υποθήκευσαν και κατακλέβουν τον Εθνικό και ιδιωτικό μας πλούτο (αναδιαρθρώσεις λένε τα ξεπουλήματα), δεν υπάρχει σωτηρία.
Όσα 25 ευρώ και αν μπουν παντού...

Με τον Σαμαρά να αυταπατάται ή να μας παραμυθιάζει για επενδύσεις για ανάπτυξη, για τη Nokia του, για το Wi Fi και ιδίως για το πρωτογενές του.

Αλήθεια αγαπητέ κ. Γεωργιάδη αφού έχουμε το πρωτογενές του Σαμαρά τι τα θέλουμε τα 25 ευρώ (8.000 χιλιάδες δραχμές) το άτομο;

Θυμίζω κατωτέρω το επαναλαμβανόμενο κάθε χρόνο παραμύθι τους της ανάπτυξης!!!΄

Ο Σαμαράς όχι μόνον γιατί υποδούλωσε την Ελλάδα, όχι μόνον γιατί μας εξαπάτησε επανειλημμένα, όχι μόνον γιατί κατέστρεψε την Ελλάδα αλλά το κυριότερο γιατί είναι χωρίς να ντρέπεται μια μαριονέτα, χειρότερο από κουίσκλιγκ,  πρωθυπουργός, πρέπει να πάει στο σπίτι του ή στο Χάρβαντ να διδάσκει μαζί με τον άλλον σωτήρα.

Όσον αφορά το Βενιζέλο  λέγεται ότι λόγω των υπηρεσιών του θα βολευτεί, πλην απροόπτου με τόσες ανακρίσεις που γίνονται,  κατάλληλα στην ΕΕ. Θα ταιριάξουν τότε με τη Δαμανάκη μας μια χαρά.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

*BLR σήμαινε Beyond Local Repair, και ήταν ο χαρακτηρισμός του πολεμικού υλικού που δεν μπορούσε να επισκευαστεί επιτόπου, και έπρεπε είτε να καταστραφεί, είτε να οδηγηθεί σε ειδικό συνεργείο.
Έτσι και η χώρα μας, όταν βγαίνοντας απ΄τον πόλεμο βρέθηκε σε κατάσταση BLR, αντί να οδηγηθεί στο "ειδικό συνεργείο" της δίκης των δωσιλόγων, μαυραγοριτών, συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων, και της παραδειγματικής τιμωρίας τους...

Τους άφησε όχι μόνον ανενόχλητους, αλλά και τους επιβράβευσε με κυβερνητικές θέσεις, εξουσία, και τους βοήθησε να γίνουν τα οικονομικά "θεμέλια", που τάχα πάνω τους θα στηρίζονταν η ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης χώρας!

Με αυτόν τον τρόπο δεν μπόρεσε ποτέ να κερδηθεί η κοινωνική συνοχή, και η ψυχική γαλήνη και ηρεμία των πολιτών, γιατί ποτέ δεν ικανοποιήθηκε το αίσθημα δικαιοσύνης του λαού...
 
ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ  "ΚΑΘΑΡΣΙΣ"!  ΟΥΤΕ  "ΝΕΜΕΣΙΣ"!

Κι έτσι, με το τραγικό και εγκληματικό αυτό λάθος, πορευτήκαμε τα επόμενα 70 χρόνια μέχρι σήμερα, κουτσά-στραβά, με ανοιχτές πληγές, με το αίμα των αθώων και των πραγματικών αγωνιστών να βοά ακόμα και με τους απογόνους εκείνων των προδοτών και μαυραγοριτών να κυβερνούν και να εξουσιάζουν επί των πραγματικών θυμάτων της τότε Κατοχής.

Σήμερα, στην νέα Κατοχή που ζούμε, όπου μόνον τα στρατεύματα απουσιάζουν (προς το παρόν!), όπου οι πολίτες βιώνουν την νέα πείνα, την νέα φτώχεια, τον νέο εξανδραποδισμό,
 
ΟΧΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ,  ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΛΑΘΟΥΣ,
 
Πρέπει πάση θυσία το λάθος αυτό να μην επαναληφθεί!

Πρέπει οι συνεργάτες, οι προδότες, οι μαυραγορίτες της νέας Κατοχής να τιμωρηθούν παραδειγματικά!

Αν δεν υπάρξει νέα "δίκη των έξι" (σήμερα πολλοί περισσότεροι)...
Αν δεν υπάρξει νέο ''Γουδή''...
Δεν θα μπορέσει να υπάρξει ΠΟΤΕ νέα ανόρθωση και πραγματική ανασυγκρότηση της πατρίδας!

Πρέπει γυρνώντας πίσω τον χρόνο να δικαστούν αναδρομικά οι τότε δωσίλογοι και προδότες, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΜΗΤΕΣ ΤΟΥΣ!...

Αυτός ναι! Είναι μονόδρομος...

Πηγή Ουδέν Σχόλιον

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Κωνσταντίνος

Τεράστια ποσά δαπανά κάθε χρόνο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα και να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη. Ο ετήσιος προϋπολογισμός λειτουργίας του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Την χρονιά που πέρασε, με προσωπική απόφαση και εντολή του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας διέθεσε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής το εξωφρενικό ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διατέθηκαν «καταλλήλως» από τον τούρκο πρόξενο και τα φερέφωνά του στην Ελληνική Θράκη, είτε μέσω της αύξησης «επιδότησης μαντήλας», είτε μέσω των χρηματικών ενισχύσεων για «παιδαγωγικές ανάγκες» (τουρκικά νηπιαγωγεία, ιδιωτικά μειονοτικά σχολεία), είτε μέσω της στήριξης «τουρκικών» πολιτικών συλλόγων (με σχεδόν μηδενική δραστηριότητα) που ξεπηδούν σαν μανιτάρια στην περιοχή και στηρίζουν τα μέλη τους στους δύσκολους καιρούς που ζουν στην Ελλάδα. Αξιοπρόσεκτος (και ίσως θα έπρεπε να υπάρξει μία προσεκτική και ενδελεχής παρέμβαση του ΣΔΟΕ) είναι και ο ξαφνικός πλουτισμός ορισμένων κατοίκων (χριστιανών και μουσουλμάνων) της περιοχής, ενώ η άνοδος συγκεκριμένων επιχειρήσεων (με ιδιοκτήτες μουσουλμάνους ή με συνεταίρους χριστιανούς και μουσουλμάνους), οι οποίες «ξεπήδησαν» δημιουργώντας πλείστες όσες απορίες για την ξαφνική ανοδική τους -και απροβλημάτιστη οικονομικά- πορεία.

Το τουρκικό χρήμα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Ελληνική Θράκη, δεν είναι απλά ορατό, αλλά εγείρει πλείστα όσα ερωτήματα για την περίοδο «ανοχής» του, αφού ο κύριος σκοπός είναι η άλωση της οικονομίας της περιοχής και η εξάρτησή της από τις διαθέσεις εκείνων που το διακινούν.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως ο μεγάλος όγκος των τεράστιων ποσοτήτων χρήματος γίνεται μέσω μίας τραπεζικής παραοικονομίας και όχι μέσω της γνωστής για την δραστηριότητά της Ziraat Bank (η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες κατασχέσεων περιουσιών χριστιανών οφειλετών της).

Ένα υπάρχον κύκλωμα παραοικονομίας, που αυτή τη στιγμή κινείται ελεύθερα στην Ελληνική Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έχει ήδη καταστήσει οικονομικά υποτελείς αρκετούς επιχειρηματίες της περιοχής, μέσα από μία σειρά δανεισμών χρηματικών ποσών που δεν είναι δυνατό πλέον να αποπληρωθούν.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και μετά την παύση οικονομικών δραστηριοτήτων (δάνεια) εκ μέρους των τραπεζών, το κύκλωμα αυτό –για του οποίου τη δράση έχουν ενημερωθεί εδώ και έναν χρόνο οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της Ελλάδας- ήρθε να αντικαταστήσει τις τράπεζες και να γίνει ο άτυπος υποστηρικτής της τοπικής οικονομίας (από στήριξη ΜΜΕ έως απλές οικοδομικές εργασίες), διακινεί πολύ μεγάλα ποσά και στηρίζει ελληνικές επιχειρήσεις, με έμφαση στον τομέα των ποτών και τροφίμων, ενώ δεν είναι δυνατόν να αποκρυφτούν οι «πηγές χρηματοδότησης», κυρίως λόγω της ευκολίας «δανεισμού» και λόγω της μη ύπαρξης χρονικών περιθωρίων για την εύρεση των προς δανεισμό χρηματικών ποσών.
Σε αρκετές περιπτώσεις το κύκλωμα δεν δανείζει χρήματα, αλλά δίνει απ’ ευθείας τα επιθυμητά εμπορεύματα (μέρος των οποίων έχουν κατασκευαστεί στην Τουρκία), πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό τόσο την άμεση πληρωμή (υπό τη μορφή προμήθειας αντιπροσώπου) στον μεσάζοντα – τούρκο πράκτορα και την έμμεση χρέωση (έως και υπερχρέωση) του επαγγελματία που έχει βρεθεί σε μεγάλη οικονομική ανάγκη. Κάποιες φορές, μάλιστα, οι «δανειστές» γίνονται κάτι περισσότερο από «παροδικοί χρηματοδότες», γίνονται συνέταιροι και άτυποι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που τις εξωθούν στην χρεοκοπία και στην μετέπειτα διαδικασία κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων εκείνων των συνεταίρων που οφείλουν και δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να ανταποκριθούν.

Το «φαινόμενο» αυτό παρατηρείται με ιδιαίτερη έμφαση στις πόλεις της Ξάνθης και της Καβάλας, επιχειρήσεις των οποίων είναι αντιμέτωπες με το φάσμα της πτώχευσης και εκποίησης των εταιρικών ή προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των ιδιοκτητών τους.
Η κρίση σίγουρα «γεννά» ευκαιρίες. Και αυτές οι ευκαιρίες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες για τους φίλα προσκείμενους στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, το οποίο διαθέτει τεράστια κονδύλια για να στηρίξει την οικονομική αποσάθρωση της Θράκης, την τουρκοποίηση της τοπικής οικονομίας και την δημιουργία συνθηκών απόλυτης τουρκικής ισχύος…

Ένα μικρό παράδειγμα - απόσπασμα από καταγγελίες που μας έχουν σταλεί:
Ενδεικτικό παράδειγμα αυτών που σας γράφω είναι η εξομολόγηση φίλου μου που δουλεύει σε μεγάλη κάβα που δραστηριοποιείται σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Μου είπε λοιπόν πως πριν 3,5 χρόνια τον προσέγγισε ιδιοκτήτης άλλης προβληματικής κάβας από την Ξάνθη, με σκοπό να μεσολαβήσει στο αφεντικό του ώστε εκείνος να αγοράσει τα φορτηγά της προβληματικής κάβας, διότι εκείνη σε λίγο θα έκλεινε. Το αφεντικό της μεγάλης κάβας αρνήθηκε να τα αγοράσει, διότι λίγο καιρό πριν είχε παραλάβει καινούρια ιδιόκτητα φορτηγά και το θέμα έκλεισε εκεί.
Ένα χρόνο μετά, ο ιδιοκτήτης της προβληματικής κάβας βγήκε στην αγορά με νέο τιμοκατάλογο και φοβερές τιμές για τα δεδομένα του λιανεμπορίου, με αποτέλεσμα να αποσπάσει πολλούς πελάτες από την μεγάλη κάβα, ειδικά μέσα στην πόλη της Ξάνθης.
Τι μεσολάβησε;
Όπως ακούγεται έντονα στην πιάτσα, τον στηρίζει ο (όνομα του νεόπλουτου μουσουλμάνου που «στηρίζει» οικονομικά ελληνικές επιχειρήσεις).
Ποιος και πως, λοιπόν, θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό;
Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει μία σειρά από συλλήψεις μουσουλμάνων της Θράκης, οι οποίοι προερχόμενοι από την Τουρκία μετέφεραν αρκετά μεγάλα ποσά σε ευρώ, χωρίς να διαθέτουν προσωπική οικονομική επιφάνεια στην Ελλάδα ή κάποια περιουσία στην Τουρκία. Οι αρχές είναι πεπεισμένες για την ύπαρξη και δράση συγκεκριμένου κυκλώματος που εισάγει λαθραία ευρώ στην Ελλάδα, προκειμένου αυτά στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τις πολύμορφες "δράσεις" του τουρκικού παρακράτους που δρα οργανωμένα στην Ελληνική Θράκη.

Οι εξ Αθηνών κυβερνώντες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά (μέσα από την ενημέρωση που τους παρέχεται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της περιοχής) τα όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Θράκη. Το ερώτημα που προκύπτει, πλέον, για την κυβέρνηση είναι απολύτως σαφές και προσδιορίζεται σε 5 λέξεις: «Θέλει η Αθήνα την Θράκη Ελληνική»;

ΥΓ: Στη διάθεσή μας υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για την δράση του κυκλώματος παρα-οικονομίας και τοκογλυφίας των τουρκοπρακτόρων στην Αν. Μακεδονία και Θράκη. Και οι επώνυμες καταγγελίες αφορούν και τα στοιχεία εκείνων που διακινούν το τουρκικό μαύρο χρήμα. Απορίας άξιο είναι πως, ενώ οι ελληνικές υπηρεσίες γνωρίζουν, δεν έχουν συλλάβει ακόμη τους πρωταγωνιστές αυτής της παράνομης οικονομικής (και αντεθνικής δραστηριότητας). Εκτός και εάν είναι προτιμότερη η παρακολούθηση των "υπόπτων", παρά η οικονομική διάσωση των θυμάτων τους...

Πηγή Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Του Γιώργου Μιχαλόπουλου

Χωρίς κινδυνολογίες, οι ημέρες που ζούμε είναι πολύ κρίσιμες για τα εθνικά μας θέματα. Οι Τούρκοι –ιδίως και επιπροσθέτως λόγω εσωτερικής κρίσης- φλερτάρουν με την ιδέα για «θερμό επεισόδιο».

Επίφοβες περιοχές: Τα συμπλέγματα νοτίως της Σάμου (Φούρνοι, Φαρμακονήσι κ.α.), το σύμπλεγμα Μεγίστης (Ρω, Στρογγύλη σε υψηλό κίνδυνο), Κύπρος (η περιοχή νοτίως Πύλας).

Στην Άγκυρα, η κυβέρνηση Ερντογάν δεν θα διστάσει να προκαλέσει μία τεχνητή κρίση με την ελληνική πλευρά, αν κρίνει πως έτσι μπορεί να ξεφύγει από τη δίνη στην οποία βρίσκεται, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς και τον ανηλεή πόλεμο στο εσωτερικό τους.

Δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, που πρόσκεινται στον Ερντογάν, αίφνης εμφανίζονται με πρωτοσέλιδα τύπου “θα ανάψουν τα νερά», δηλαδή κρίση στο Αιγαίο και στην θαλάσσια περιοχή μέχρι και την Κύπρο.

Ανώτατοι αξιωματικοί του ελληνικού Πενταγώνου, όπως αποκαλύπτει το πολύ καλά ενημερωμένο ΕΛΚΕΔΑ, αξιολογούν ως ιδιαίτερα σοβαρή την κατάσταση.
Ευτυχώς –και αυτό το τονίζουμε- οι Έλληνες αξιωματικοί δεν είναι Έλληνες πολιτικοί, που τρέμουν κάθε που οι Τούρκοι βρυχώνται. Ευτυχώς, το Πεντάγωνο δεν είναι Βουλή, με μονίμως κατεβασμένα τα σώβρακα!
Και βέβαια, μόνο τυχαία δεν είναι τα όσα αποκαλύπτονται για τις μίζες στα εξοπλιστικά, που αγγίζουν και υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, που προφανώς «κάποιοι» θέλουν να τους καταστήσουν συνολικά συνένοχους των πολιτικών απατεώνων, με αντάλλαγμα την… απραξία τους.

Για εμάς –και γνωρίζουμε πως εκφράζουμε την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας- ο Στρατός ως θεσμός και εγγύηση, είναι και θα είναι το ισχυρότερο καταφύγιο του ελληνικού λαού, ακόμη κι αν όλα τα άλλα καταρρέουν…

Πηγή εφημ. «Ελεύθερη Ώρα»

Σχόλιο ιστολογίου: Ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, είναι ο μονόδρομος που διαφαίνεται πως πρέπει να διανύσει η Τουρκία για να ξεπεράσει την κρίση που σήμερα την μαστίζει.
Ο Ερντογάν θα ήθελε πάρα πολύ να είχε τη δυνατότητα να "ρίξει" την Τουρκία σε ένα ελληνοτουρκικό θερμό επεισόδιο, αλλά -δυστυχώς για τον ίδιο- κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αφού δεν έχει σχεδόν καμία πρόσβαση στον τουρκικό στρατό, η ηγεσία του οποίου με μία "δελφική" ανακοίνωση δήλωσε πως "δεν θα συμμετάσχει στα όσα σήμερα συμβαίνουν στην Τουρκία".
Μόνο μία "μετά Ερντογάν" κυβέρνηση, στην οποία θα έχει συμμετοχή και ο τουρκικός στρατός, θα μπορούσε να κινήσει τις διαδικασίες δημιουργίας ελληνοτουρκικού επεισοδίου. Και πάλι, όμως, μία τέτοια ενέργεια θα ήταν παρακινδυνευμένη, εάν δεν υπάρξουν οι "κατάλληλες διαβεβαιώσεις" για μία -έστω και ελάχιστη- νίκη της Τουρκίας. Κάποιοι, δηλαδή, θα πρέπει να εγγυηθούν νίκη της Τουρκίας -έστω και τυπική- σε μία ελεγχόμενη -οπλικά, γεωγραφικά και χρονικά- ελληνοτουρκική σύγκρουση...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Κατάφεραν τελικά η χώρα να ορίζεται και να κυβερνάται μόνο από ένα Υπουργείο. Τα δικαίωμα ζωής, υγείας, παιδείας, ιδιοκτησίας, δικαιοσύνης έχουν γίνει όλα χαρτοφυλάκια του υπουργείου οικονομικών. Οι δανειστές κατάφεραν τελικά αυτό που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φαινόταν αδιανόητο για μια ελεύθερη χώρα. Να ορίσουν τιμή ζωής, με φύλακες την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον παρακρατικό στρατό που το απαρτίζει. 
Είναι δυνατόν να καθόμαστε και να συζητάμε έστω και για πλάκα ότι η περίθαλψή σου σε δημόσιο νοσοκομείο θα ορίζεται ως διανυκτέρευση; 
Φθάσαμε στο σημείο να αποδεχόμαστε ότι αν δεν έχεις να πληρώσεις την διανυκτέρευση στο hotel Ευαγγελισμός ή στο motel Ιπποκράτειο, το χρέος σου μαζί με τις εξετάσεις που δεν έχεις να πληρώσεις, θα μεταφέρονται με ένα κλικ του κουμπιού στις ΔΟΥ και από εκεί θα ξεκινάει το πανηγύρι των κατασχέσεων γιατί πάλεψες να ζήσεις. 
Τι άλλο θα σκεφτούν για να μεγαλώσουν τον τιμοκατάλογο; 
Να κατατάξουν τα δημόσια νοσοκομεία σε κατηγορίες 5 αστέρων ή 3 αστέρων και ανάλογα που θα σου τύχει να πάθεις κολικό νεφρού θα κρίνεται και το ποσό της διανυκτέρευσης; Δηλαδή, θα πηγαίνεις στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου-νοσοκομείου και θα σε ρωτάνε: “Ημιδιαμονή ή ολόκληρη την βραδιά”; 
Ότι θα κατάφερναν να μετατρέψουν τα δημόσια νοσοκομεία σε γαμιστρώνες δεν το φαντάζονταν ούτε το πιο άρρωστο μυαλό. 
Και άντε να το καταπιούμε και αυτό το απάνθρωπο μέτρο. 
Πού κολλάει η επιλογή του αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις να έχει τελικό κριτή την εφορία; 
Κι αν πάθεις ουρολοίμωξη από ενδονοσοκομειακή βρώμα και εξαιτίας της αμέλειας απολύμανσης των υπαλλήλων μείνεις μία εβδομάδα, ποιος θα πληρώσει τις αναγκαστικές διανυκτερεύσεις; Εσύ ή το κράτος που από αμέλεια σε έκανε να “διανυκτερεύσεις”;
Τουλάχιστον στους γαμιστρώνες πλήρωνες για να ξελαφρώνεις εσύ και όχι ο ξενοδόχος. 
Είναι δυνατόν να ορίζει τις αποφάσεις σου το υπουργείο Οικονομικών; 
Χρωστάς της Μιχαλούς στο ασφαλιστικό σου ταμείο ή στο λογαριασμού νερού του Δήμου σου ή στην ΔΕΗ. 
Τι σημαίνει μεταφέρονται τα χρέη που έχεις εσύ προς αυτούς στην αρμόδια ΔΟΥ; 
Με ποιο σκεπτικό η απόφαση ενός ανθρώπου να μην πληρώνει τις άδικες αυξήσεις για τις μηδαμινές υπηρεσίες που επιβάλλει ένας φορέας θα έχει με τον έτσι γουστάρω νόμο τελικό κριτή την εφορία; 
Τι δουλειά έχει η σπασμένη σωλήνα του Δήμου ή η άρνηση να πληρώσεις τα τέλη της ΝΕΡΙΤ που δεν έχει σήμα εκεί που μένεις με τον πάγκο της εφορίας; 
Δεν χρωστάς στην εφορία, απλά δεν γουστάρεις να πληρώσεις τον φορέα που μου έχει επιβάλλει το Κράτος. Ας σου κάνει μήνυση ο φορέας να έχεις το δικαίωμα στο δικαστήριο να υπερασπιστείς τις αποφάσεις σου με στοιχεία. 
Το υπουργείο Οικονομικών γιατί παρεμβαίνει; 
Τι είναι τελικά; 
Η απόλυτη Δικαιοσύνη της χώρας; 
Φτάνεις και κάποια στιγμή στην ζωή σου, αν και δεν το φανταζόσουν ποτέ, να στηθείς στο εδώλιο ως κατηγορούμενος και ο μεγάλος Δικαστής αποφασίζει να σου επιβάλλει πρόστιμο. Δεν το πληρώνεις είτε γιατί δεν γουστάρεις είτε γιατί δεν έχεις ρευστό. Άμεσα το πρόστιμό σου μεταβαίνει στην εφορία και εσύ δεν αναρωτιέσαι καν τι δουλειά έχει η Δικαιοσύνη με το υπουργείο Οικονομικών. Να χρωστάς στο υπουργείο Δικαιοσύνης, μια χαρά ταμείο έχει από όπου πληρώνονται και οι μεγάλοι Δικαστές. Να σου κατάσχει την περιούσια η Δικαιοσύνη, η εφορία τι δουλειά έχει να παρεμβαίνει; 
Μπαίνει σε ισχύ άμεσα η πληρωμή εξετάσεων ανά μάθημα στα δημόσια Πανεπιστήμια. Αν ο φοιτητής δεν έχει να πληρώσει το χρέος του, παρόλο που πέρασε το μάθημα, το χρέος θα πάει στην εφορία. 
Τρως πρόστιμο εξαιτίας αιθαλομίχλης, το πρόστιμο δεν πάει στο υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά στην εφορία.
Τρως πρόστιμο γιατί καπνίζεις σε ένα μαγαζί, το χρέος πάει στην εφορία και όχι στο υπουργείο Υγείας.
Τρως κλήση από την τροχαία το πρόστιμο πάει στην εφορία και όχι στο υπουργείο Μεταφορών.
Οποιαδήποτε τιμωρία σου χρηματική τελικά πάει στην εφορία. 
Υπάρχει το τρελό καθεστώς ότι το υπουργείο Οικονομικών μέσω των εφοριών τα μαζεύει για να υλοποιήσει τον προϋπολογισμό του κράτους. 
Ποιου κράτους; 
Αφού το ίδιο χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής του. 
Άρα πρώτα θα πληρώσει τους δανειστές και ό,τι περισσέψει θα πάει στον προϋπολογισμό. 
Το μεγάλο κόλπο τους ήταν να σε κάνουν Κράτος. 
Διότι εσύ δεν χρωστούσες, το Κράτος χρωστούσε. Άραγε εσύ είσαι ή νιώθεις Κράτος; 
Για να σου τα πάρουν όλα με το έτσι θέλω ένας τρόπος υπήρχε μόνο. Να δημιουργήσουν Κυβέρνηση Είσπραξης Επιβεβλημένων Χρεών και επειδή με αυτό το σύστημα δεν υπάρχει περίπτωση να μην τιμωρηθείς για κάτι, το μόνο σίγουρο ραντεβού σου πλέον δεν είναι με τον Θάνατο αλλά με την Εφορία.
Υ.Γ: Μία είναι η ουσία, θα σε βρει η εφορία.

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Είναι προφανές ότι η Ελλάδα πλέον αλλάζει πορεία το 2014!  Τελείωσαν τα βάσανα μας… Τελείωσαν όλα τα προβλήματα… Αφού μίλησε και ο κ. Παπούλιας και κατακεραύνωσε την διαφθορά, όλοι εμείς, ο Ελληνικός λαός, «κλείσαμε  πια ως πολίτες».  Σαν κάποια άλλη που είχε κλείσει ως γυναίκα όταν γνώρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου (κάτι θα θυμάται ο κ. Παπούλιας για αυτό και για την κυρία Λιάνη)!  Δεν θέλουμε τίποτα άλλο… Τώρα μας έφυγε η πείνα, τώρα έχουμε ανάπτυξη, τώρα έχουμε δουλειές, τώρα εξαφανίστηκε η ανεργία…  Χάρις στην δήλωση αυτή του κ. Παπούλια.  Βέβαια λίγο αργά ξύπνησε ο κύριος Παπούλιας,  για να μιλήσει για το θέμα αυτό, πολύ δε περισσότερο για να κάνει μαθήματα κιόλας περί διαφθοράς! Και ίσως θα πρέπει να είναι και ο τελευταίος, όχι ο πρώτος, που θα πρέπει να ομιλεί για αυτή.  Γιατί όπως είχε πει και ο ιστοριοδίφης, λογοτέχνης και ποιητής Δημήτριος Καμπούρογλου «Καθαρόν πράγμα δεν είναι ό,τι επλύθη, αλλ’ ό,τι δεν ελερώθη». Τώρα για το αν «δεν ελερώθη» ο κύριος Παπούλιας ως πολιτικός είναι μεγάλη συζήτηση… Προφανώς ήταν ηγετικό και εξέχων μέλος σε κάποιο άλλο ΠΑΣΟΚ, όχι σε αυτό που ήταν καθεστώς, όχι σε αυτό που καθιέρωσε την μίζα με τις δηλώσεις του τότε αρχηγού του, περί «δώρου» και του ύψους που πρέπει να φθάνει αυτό, όχι σε αυτό το ΠΑΣΟΚ που έβρεχε σκάνδαλα, σήψη, ατιμωρησία και πάει λέγοντας!!!

Αλλά και οι άλλοι;  Οι κατηγορούμενοι για τα σκάνδαλα;  Τι συνεργασία είναι και αυτή με τις δικαστικές αρχές; Κοντεύουν να μας πάρουν τα κλάματα… Ο σώζων εαυτόν σωθήτω, μια που η δικαιοσύνη τους έπιασε στην φάκα της. Αλλά και κύριο μέλημα, μέχρι στιγμής, να μην θίξουν και κανέναν πολιτικό!!!  Δηλαδή σύμφωνα με τις καταθέσεις των διαφόρων κυρίων, όλα τα έκαναν οι επιτροπές; Οι «μεγάλοι» δεν ήξεραν τίποτα.. Οι «μεγάλοι», για παράδειγμα, δεν διόριζαν τις επιτροπές που αποφάσιζαν τι θα αγοραστεί;  Είδατε λοιπόν αυτοί οι καλοί άνθρωποι, οι καλοί πολιτικοί που μας κυβέρνησαν και που μας κυβερνούν, και που μας έφεραν και μας έχουν βουτηγμένους σε αυτό τον βούρκο, πόσο εύκολα μπορούσαν να δουν να σπιλώνεταιτο όνομα τους;  Και εμείς, ο Ελληνικός λαός, που νομίζαμε ότι τα έπαιρνε χοντρά ο Άκης, ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος, ο Τομπούλογλου και όλοι οι άλλοι, πόσο λάθος είχαμε;  Για αυτό λέει ο σοφός λαός μας καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα!!!

Μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί αλλά μέχρι να το συνειδητοποιήσουν όλοι εμείς θα το επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία.  Αν αλλάζει κάτι στην χώρα μας σε σχέση με την διαφθορά αυτό αλλάζει χάρις σε κάποιους γενναίους εισαγγελείς, ανακριτές, δικαστές…  Όλοι οι άλλοι ακολουθούν εξ ανάγκης, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά.  Γιατί αν αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν πάρει την «σκούπα» για να αρχίσουν να καθαρίζουν την Κόπρο του Αυγεία τίποτα δεν θα είχε αλλάξει σε αυτή την χώρα.  Άλλωστε αυτό μας δείχνουν και πρόσφατα παραδείγματα.  Συνελήφθη ο κύριος Λιάπης αφού όμως πρώτα η ομάδα ΔΙΑΣ που τον σταμάτησε ενημέρωσε την ΓΑΔΑ, από την ΓΑΔΑ ενημέρωσαν κάποιον άλλο, ο κάποιος άλλος κάποιον άλλο και έτσι δόθηκε το «ΟΚ» και είδαμε τον πρώην υπουργό με χειροπέδες… Επίσης οι κυβερνώντες στην προσπάθεια τους για να μας πείσουν ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα, εκτίθενται χωρίς να το καταλαβαίνουν… Γιατί για παράδειγμα στην περίπτωση του κ. Τομπούλογλου, μας ενημέρωσαν ότι από την πρώτη στιγμή είχε ενημερωθεί το Μαξίμου για τον εκβιασμό που έκανε προκειμένου να πάρει τις …25 «ημέρες αδείας»!!!!  Και που έχει ακουστεί να γίνεται αυτό;  Σε ποιο δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος του κόσμου η Αστυνομία ενημερώνει πχ τον Λευκό Οίκο, την Καγκελαρία, την Ντάουνινγκ Στριτ, ότι παρακολουθεί και θα συλλάβει ένα διοικητή, ένα πρόεδρο, έναν οποιοδήποτε αξιωματούχο για εκβιασμό;  Μήπως στα μέρη εκείνα που η Αστυνομία περιμένει την άδεια της κυβέρνησης, προκειμένου να εξεταστεί πρώτα αν θα θιγεί κανένας δικός της; Ή για να μη έχει αυτή πολιτικό κόστος;

Να λοιπόν γιατί μιλάμε για αυτούς τους ανθρώπους στην δικαιοσύνη που τιμούν τον όρκο τους, το έργο τους, τα παντελόνια που φορούν, χωρίς να έχει σημασία αν κάποιοι από αυτούς είναι γυναίκες… Ίσως αυτές να άνοιξαν και τον δρόμο σε όλους τους άλλους…  Και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι η δικαιοσύνη έχει και άλλους στην τάξη τους… Σαν αυτούς που δεν βρήκαν καμία παρανομία στα όσα έγιναν την εποχή του Χρηματιστηρίου και τους αθώωσαν.  Και αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στους δικαστικούς που τιμάμε και πρέπει να τιμάμε όλοι μας…

Κλείνουμε με μια παρατήρηση.  Μπορεί σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα καταθέσεις στην δικαιοσύνη να μην δωροδοκήθηκαν πολιτικοί, λέμε τώρα, και όλα να τα έκαναν οι αρμόδιες επιτροπές, κάτι είναι και αυτό όμως.  Γιατί τώρα που θα βρεθούν κατηγορούμενοι και με βαρύτατες κατηγορίες τα μέλη των επιτροπών αυτών δύο πράγματα θα συμβούν.   
Πρώτον όλο και κάποιος από αυτούς μπορεί να μιλήσει (σε πολύπαθο σώμα που «καίγεται» από σκάνδαλα λέγεται ότι είναι ήδη έτοιμοι να μιλήσουν μόλις κληθούν από τις δικαστικές αρχές) και να πει αν ελάμβανε οδηγίες και από πού, π.χ. για τι οπλικό σύστημα να προτιμήσει, ή τι προδιαγραφές χρειαζόταν να κάνει για να ταιριάζει σε συγκεκριμένο προϊόν και εταιρεία.
Και δεύτερον κανείς από εδώ και πέρα από αυτούς είναι μέλη σε επιτροπές δεν θα κάνει τα «χατίρια» των πολιτικών αφού θα είναι σίγουρος ότι ο ίδιος θα πάει φυλακή, ενώ ο «μεγάλος» θα την γλυτώσει… 
Βλέπετε αλλάξαν οι καιροί…
Α και κάτι τελευταίο.  Παρακαλούνται οι κύριοι συνήγοροι, αυτοί που συμβουλεύουν τους πελάτες τους να συνεργαστούν με την δικαιοσύνη να το κάνουν αυτό σε όλες τις περιπτώσεις διαφθοράς που χειρίζονται, όχι μόνον σε μερικές… Δεν έχει σημασία αν το σκάνδαλο έχει συμβεί π.χ. στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο Υπουργείο Παιδείας, στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, στον Στρατό, την Αεροπορία, την Πυροσβεστική… Και συνεργασία με τις αρχές δεν σημαίνει να τα βάζεις με εισαγγελείς, ανακριτές κλπ αν δεν σου αρέσει η απόφασή τους ούτε να ζητάς κατ’ επανάληψη την εξαίρεση τους… Έχουμε άδικο;…Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Τα μεγάλα υπαρξιακά προβλήματα της ΕΕ έχουν ως αφετηρία το 1991-2 και ίσως να είναι πλέον και ανίατα. Εάν δεν μεταρρυθμιστεί και προσαρμοστεί στην εθνοκρατοκεντρική της φύση η ΕΕ δεν επιβιώνει, τουλάχιστον στην παρούσα της μορφή.

Ήδη από την δεκαετία του 1960 έγινε σαφές ότι η ελεύθερη διακίνηση ατόμων, αγαθών, υπηρεσιών, κεφαλαίου, οι κοινές πολιτικές και η λειτουργική διαχείρισή τους, δεν ενοποιεί έθνη. 

Το 1966 ο Πρόεδρος ντε Γκολ το 1966 επέβαλε τον διακυβερνητισμό. Έκτοτε, κατά βάση, τα κράτη και τα διακυβερνητικά όργανα είναι ή πρέπει να είναι εντολείς του συστήματος. 

Η κοσμοθεωρία της ολοκλήρωσης και η δικαιολογητική της βάση ήταν η εμπέδωση της ισότητας-ισοτιμίας των εθνοκρατών με συναινετικές αποφάσεις. Αυτή η κρατοκεντρική κοσμοθεωρία ροκανίστηκε καίρια από τα νομισματικά δεσμά, την αυτόνομη από κοινωνικούς ελέγχους γιγάντωση των εντολοδόχων υπερεθνικών θεσμών, το συνεπαγόμενο δημοκρατικό έλλειμμα και την κρίση των τελευταίων ετών. 

Βασικά, το 1992 αντί το εγχείρημα της ολοκλήρωσης να εξορθολογιστεί σύμφωνα με την εθνοκρατοκεντρική του φύση, πάρθηκε μια θανατηφόρα απόφαση:

Πάνω από ένα κοινωνικά-εθνοκρατικά διαφοροποιημένο τοπίο διορίστηκε μια τεχνόσφαιρα διαχείρισης μακροοικονομικών αποφάσεων βαθύτατων διανεμητικών προεκτάσεων. Χωρίς την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση επηρεάζει δραστικά τις πολιτικοοικονομικές αποφάσεις των εθνοκρατών μελών, τα εθνικά συστήματα διανεμητικής δικαιοσύνης και τις κοινωνικές ισορροπίες. Η ανισορροπία συναλλαγών, η άνιση ανάπτυξη και ο άνισος ανταγωνισμός κατέστησαν την συντρέχουσα κρίση αναπόδραστη. 

Η θεραπεία των παθολογιών στην ΕΕ περνά μέσα από μια συντεταγμένη –διαφορετικά θα είναι άναρχη και καταστροφική– αποσυναρμολόγηση του τερατώδους νομισματικού συστήματος που δημιουργήθηκε το 1992. Το πολιτικό σκεπτικό είναι το εξής: 

α) Εξουσία μπορεί να ασκείται μόνο όταν επικυρώνεται από την λαϊκή κυριαρχία.
β) Στο πανευρωπαϊκό επίπεδο:
i) η υπερεθνική πολιτική ανθρωπολογία είναι μηδέν,
ii) η άσκηση λαϊκής κυριαρχίας είναι ανέφικτη και ανύπαρκτη,
iii) κατά συνέπεια οι ανεξάρτητες δικαιοδοσίες των υπερεθνικών θεσμών επιβάλλεται να είναι μηδέν (όριο ο ουρανός εάν λειτουργούν αυστηρά ως εντολοδόχοι των κρατών που αποφασίζουν ομόφωνα). Οτιδήποτε άλλο είναι πολιτικοοικονομικά φρικτά ανορθολογικό και μη βιώσιμο.
γ) Κοινή νομιμοποιητική κοσμοθεωρία των Εθνοκρατών-μελών όπως είπαμε μπορεί να είναι μόνο η εμπέδωση της διακρατικής ισοτιμίας-ισότητας. Όλα θα πρέπει να συντείνουν και υπακούουν σ’ αυτή την κοσμοθεωρία.

Τα πάθη της Ελλάδας έχουν αίτια και η αντιμετώπισή τους είναι μονόδρομος.

            α) Άγνοια, απροσεξία, επιπολαιότητα και ανεπαρκές πολιτικό προσωπικό οδήγησαν στο γιγαντιαίο πολιτικό έγκλημα της απροετοίμαστης, άσκοπης και θανατηφόρας ένταξης στην ΟΝΕ. Πέραν της κυριαρχίας κλεφτών και αεριτζήδων και της τριακονταετούς απουσίας ορθολογιστικών αναπτυξιακών πολιτικών, απωλέσαμε το προνόμιο νομισματικής-δημοσιονομικής ευελιξίας. Η οικονομική συντριβή ήταν βεβαία. 

β) Εάν οικονομικά αδύναμα κράτη-μέλη καταστραφούν αναιρούνται οι λόγοι ύπαρξής της ΕΕ και υπερισχύουν γνωστές λογικές όπως «ας πρόσεχες», «η αρχή της αυτοβοήθειας» και «ο θάνατός σου η ζωή μου». 

γ) Μετά το 1992 δεν υπήρξαν καν στοιχειώδεις διορθωτικές αποφάσεις. Τα κράτη του Νότου πλήγηκαν από τον άνισο ανταγωνισμό, το έλλειμμα πανευρωπαϊκών ορθολογιστικών οικονομικών αποφάσεων και το έλλειμμα αποτελεσματικής διεθνούς και ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής διακυβέρνησης. Η ευθύνη για όλα αυτά είναι συλλογική. Όχι μόνο των κρατών που πλήγηκαν.  

            δ) Όσον αφορά την Ελλάδα, το πρόβλημα είναι κυρίως πολιτικό. Μετά το 2009, αντί μιας ορθολογιστικής οικονομικής πολιτικής και επιδίωξη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της ΟΝΕ, υποκύψαμε σε θηριώδεις και ανορθολογικές τεχνοκρατικές λογικές. «Δολοφονήθηκε» ή «δολοφονούνται» το τραπεζικό σύστημα και η οικονομία και εκποιούνται ο ιδιωτικός και δημόσιος πλούτος. Πλούτος τον οποίο αποκτήσαμε τους 2 τελευταίους αιώνες με μόχθο και κόπο.

            ε) Μετά το 2009 αλλά και σήμερα ως Προεδρία, θα μπορούσαμε να γίνουμε σημαιοφόροι μιας μεγάλης διαπραγμάτευσης για θεμελιακή μεταρρύθμιση της ΕΕ. Αντί αυτού, δεχόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε παθητικοί δέκτες μιας σαδιστικής και θηριώδους επιβολής τεχνοκρατικών αποφάσεων.

Εάν αυτό δεν τερματιστεί η Ελλάδα θα συντριβεί αλλά και η ΕΕ χάνει τον λόγο ύπαρξής της. Λογικά κανείς δεν θέλει μια δυναστική υπερκρατική τεχνόσφαιρα.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου