Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιώργος ο Μοιραίος

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Αν ζούσαμε στο Βυζάντιο, τότε που με τα ονόματα χαρακτήριζαν τις πράξεις των ηγεμόνων, σίγουρα αυτό θα ήταν το προσωνύμιό του: Γιώργος ο Μοιραίος.

Μοιραίος πρώτα και κυρίως για την Ελλάδα, μοιραίος τώρα και για το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του, το ΠαΣοΚ, χάρη στον οποίο έγινε και πρωθυπουργός – ουδείς αμφιβάλλει για το πόσο δύσκολο θα ήταν να γίνει όχι πρωθυπουργός αλλά οτιδήποτε στο δημόσιο βίο ο Γιώργος Παπανδρέου, αν δεν είχε υπάρξει γιος και εγγονός λαοπρόβλητων πρωθυπουργών και… δημοκράτης φυσικός κληρονόμος ενός μεγάλου κόμματος…

Αυτός ο άνθρωπος υπήρξε πραγματικά μοιραίος για την Ελλάδα, με τρόπο που πολλοί λίγοι στην ιστορία μπορεί να το «πετύχουν». Στις μέρες του η χώρα υπήχθη στον διεθνή οικονομικό έλεγχο, πιθανότατα δε χωρίς πραγματικό λόγο: με αλλοιωμένα στοιχεία και ενώ είχε ακόμα τη δυνατότητα να δανείζεται από τις αγορές.

Ο ίδιος, ως πρωθυπουργός, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου κατά της Ελλάδας απευθυνόμενος στους ηγέτες της Ε.Ε. και λέγοντάς τους ότι η χώρα έχει καταρρεύσει, τη στιγμή που δεν είχε!

Το τι έγινε τότε, το πιστοποιούν πλέον και ουδέτερες αξιόπιστες μαρτυρίες, όπως εκείνες άλλων ευρωπαίων υπουργών και πρωθυπουργών της εποχής που έχουν αρχίσει να μιλούν και να γράφουν για όλα αυτά.

Όμως ο Γιώργος δεν αρκέστηκε σε αυτό: αφού έβαλε την Ελλάδα σε μια πρωτοφανή, αδιανόητη περιπέτεια χωρίς ούτε για ένα λεπτό να προσπαθήσει να την αποφύγει (ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν μαρτυρεί ότι η απόφαση αυτή μάλιστα έρχεται από πολύ νωρίτερα από το Καστελόριζο), φρόντισε να τα τινάξει όλα στον αέρα με το διαβόητο δημοψήφισμα.

Ηταν εκεί που, είτε επειδή δεν κατάλαβε τι έκανε, είτε επειδή… κατάλαβε(;), οδήγησε εκ νέου την Ελλάδα σε ακόμα πιο βαθιά καταστροφή.

Στη συνέχεια, γύρισε τον κόσμο και έδωσε επ΄ αμοιβή διαλέξεις για το πώς καταστρέφεις μια χώρα – ήταν η αφήγηση της ελληνικής τραγωδίας την οποία ο ίδιος ο κατασκευαστής της αξιοποίησε με αυτό τον τρόπο, ο εμπνευστής του άλλου διαβόητου «λεφτά υπάρχουνε»…

Τώρα, ο Γιώργος επιστρέφει.
Για να διαλύσει, μετά τη χώρα, και το κόμμα του πατέρα του.

Ισως τελικά, δεν θα έπρεπε να θυμίζει Βυζάντιο, αλλά, αρχαία τραγωδία.
Ή, έστω, φροιδική μελέτη…

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ
    ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.


    Όταν ΟΛΟΙ σκοτώνονταν για την πολυθρόνα, αυτός παραιτήθηκε να σωθεί η Ελλάδα μας.

    Ποιος άλλος έχει δώσει τέτοιο δείγμα γραφής;

    *Το πόσο διαφέρει από τους ‘’εραστές της πολυθρόνας’’, ίσως είναι και ένας από τους λόγους που πρέπει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο και να διορθώσει πολλές ‘’αμαρτίες γενεών’’ !

    *Ίσως οι ξένοι, γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται εκείνα τα στοιχεία που τον διακρίνουν από τους άλλους, και διαρκώς είναι προσκεκλημένος από όλο τον κόσμο του πνεύματος και της πολιτικής, ενώ οι κομματικές μας υστεροβουλίες δεν μας ‘’επιτρέπουν’’ να τιμήσουμε και εμείς, τον άνθρωπο και πολιτικό, που τιμά ΟΛΟΣ ο κόσμος!

    *Η σημερινή συμπεριφορά των ‘’εραστών της εξουσίας’’ αποδεικνύει περίτρανα πως η άθλια οικονομική μας κατάσταση, είναι μέρος της διαπλοκής, της ψηφοθηρίας του πελατειακού κράτους.

    *Σήμερα, περισσότερο και καλλίτερα από κάθε άλλη φορά φαίνεται και αποδεικνύεται η ΑΠΟΥΣΙΑ της Δικαιοσύνης, που δεν λειτούργησε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, αλλά την ιδιοτέλεια πολλών και ΕΠΩΝΥΜΩΝ μελών της.
    Μήπως και σήμερα ακούσαμε κάποια μέτρα για την αποκατάσταση του πληγέντος πολλαπλώς κύρους της?
    ‘Ακρα , της πολιτικής ιδιοτέλειας και διαπλοκής, σιωπή….

    ΥΓ.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου, παρακολουθεί τις εξελίξεις με γνώμονα ΠΑΝΤΑ το εθνικό συμφέρον και θα παρέμβει τότε και μόνο που ΚΑΝΕΙΣ πια δεν θα τολμήσει να ισχυρισθεί , ότι ‘’ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ’’.
    Η πολιτική τους ‘’ζωή’’ τελειώνει σύντομα, αφού στο αδιέξοδο που οδήγησαν την Ελλάδα, μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί και ΠΑΛΙ να την σώσει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ…
    Γράφει ο Ν βράχος
    ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,
    ανεξάρτητα αν το αποδεχόμαστε δημόσια ή κατ΄ιδίαν . Ξέρουμε ότι σήμερα υπάρχουμε σαν κράτος, υπάρχουν μισθοί συντάξεις έξοδα γιατί την δύσκολη στιγμή βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου να θυσιαστεί για την Ελλάδα.
    Άραγε, γιατί τόσο εύκολα συνεχίζουμε να πέφτουμε θύματα , μιας παρορμητικής άγνοιας, μιας εύκολης αντίδρασης, μιας μοναδικής σχεδόν παγκόσμια, μετεμφυλιακής αντεκδίκησης; Γιατί στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, ξέσπασε η αδίστακτη πολιτική και απάνθρωπη αθλιότητα του Σαμαρά, του αιμοχαρούς Βενιζέλου, του ..χαριτολόγου προέδρου του δεκαπενταμελούς ΄Αλεξις , του αμέθυστου εραστή της συκοφαντίας και της μπουρδολογίας Πάνου και του Νίκου, αρχηγού της δολοφονικής οργάνωσης των ΥΠΕΡ-ΗΛΙΘΙΩΝ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Βράχο, συγχαρητήρια! Πραγματικά θαυμάζω την αυτοσυγκέντρωσή σας να τα γράφετε όλα αυτά και να συγκρατείτε τα γέλια σας. Άξιος! να ζητήσετε αύξηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''Φτωχέ'' βολεμένε λασπολόγε.

      Σίγουρα κάποιου αδικημένου τρως το ψωμί.

      Συγχαρητήρια αφου ''κρυβεσαι'' από ντροπή..!

      Φαντάσου τι παιδιά θα ''βγάλεις'' !!!!!

      Ν Βράχος

      Διαγραφή
    2. ΛΑΕ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ !
      Οι Έλληνες, είχαν πολλά χρόνια να δοκιμάσουν στο πετσί τους πραγματικά ,τι ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ !
      Γράφει ο Ν Βράχος
      Σήμερα ,κυβέρνηση και συνιστώσες της βρώμικης δεξιάς, μας θυμίζουν , όλα αυτά που εμείς οι μεγαλύτεροι είχαμε ζήσει.
      Σήμερα τα παιδιά μας, έχουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το ειδεχθές προνόμιο, να ζήσουν από πρώτο χέρι τη δεξιά, τα αγκάθια της, και τα κατακάθια της.
      Σήμερα περισσότερο από ποτέ το μήνυμα του ‘’ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ’’, αποκαλύπτει , ότι οι δυνάμεις του σκότους, του παρακράτους, του φασισμού, οι εχθροί του λαού και της δημοκρατίας, βρίσκουν έδαφος να επιβιώνουν μέσα στη δημοκρατική –ανθρώπινη φύση της λήθης, της ανθρώπινης αγάπης και αλληλεγγύης
      Αυτός είναι ο κάθε φασισμός κυριολεκτικά, ένα φίδι που περιμένει να πλησιάσεις.
      Σήμερα την Ελλάδα ‘’διαχειρίζεται’’ η δεξιά και η αδέξια πανσπερμία.
      Η δεξιά του Αντώνη, του Βαγγέλη, της Ντόρας, του Πάκη, του Καμμένου, του Μιχαλολιάκου, του…Λιάπη, του…Ανδριανού,του ..Βουλγαράκη, του..Μεϊμαράκη, του Στυλιανίδη, του Νικολόπουλου, του Βορίδη , του Γιωργιάδη, του Ψωμιάδη, του Παπαγεωργόπουλου, των εθνικοφρόνων και των συνοδοιπόρων..
      Ο φασισμός κάθε χρώματος είναι ΕΧΘΡΟΣ της ανθρώπινης φύσης, της καλοσύνης, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της συμφιλίωσης της δημοκρατίας, της ισότητας, της προόδου και της ευνομίας.
      Ας θυμόμαστε ΠΑΝΤΑ, ότι φασισμός σημαίνει διχόνοια και μίσος.
      Σημαίνει θάνατος και αίμα.
      Σημαίνει ανθρώπινη εκμετάλλευση και τραγωδία.
      Σημαίνει κατάρα στους λαούς, που ξεχνάνε : ‘’ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ’’.

      Διαγραφή
  4. Τι Βράχος και Κοτρώνα. Ολόκληρος Τοίχος παραλογισμού μιλάμε. Ο Θεός να μας φιλάει από τέτοιους. Τόλμησες και να αναφέρεις και τα παιδιά του ανώνυμου πες μας αν εσύ ή ο αγαπητός σου ΓΑΠ έχετε αλλάξει ποτέ καμιά σκατωμένη πάνα. Όπως κάνουν όλοι οι ανώνυμοι οικογενειάρχες της Ελλάδος και του κόσμου όλου. Όχι τα σκατά από κανέναν μεγαλοεκατομυριούχο που τα ξεπερνάς δήθεν με την πένα του παραλογισμού. Ένα ανύμπορο φτωχό βρέφος το ντάντεψες, το κοίμησες, το τάισες το καθάρισες ποτέ;
    Οι οικογενειάρχες για να σου το υπενθημήσω δεν χρειάζετε να ξέρουν τι σημαίνει Δεξιά και Αριστερά. Χρειάζονται φαϊ να ταϊσουν τα παιδιά, σπίτι με κρεβάτια να τα κοιμήσουν, καθαρά ρούχα, νερό, ηλεκτρικό για να τα πλύνουν, παιχνίδια, σχολείο, υπολογιστή και μεταφορικό μέσο για να δουν λίγο παραπέρα τον κόσμο και να μην μείνουν ξύλα απελέκητα.
    Αυτά που σου ανέφερα είναι μόνο τα βασικά αγαθά την σήμερον ημέρα και κοίτα εσύ και ο ΓΑΠ και η Δεξιά ή Αριστερά να τα παρέχετε στις οικογένειες και τον λαό. Μόνο αυτό μετράει και όλα τα άλλα είναι βερεσέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]